Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Here I Am

Katwijk , Nederland

Nu gesloten

Top #9

70 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Here I Am

OVERLEEF JIJ CRUZ LA MUERTE?

Geweld, drugsgebruik, drugshandel, ontsnappingspogingen en meerdere moorden, geen dag is hetzelfde in de Cruz gevangenissen. Ook de verandering in het beleid heeft niet tot een uitkomst gezorgd. Dit zijn de redenen waarom de Cruz gevangenissen al langere tijd zijn gesloten. Dit heeft de gevangenissen niet veel goed gedaan. Een vervallen en verlaten plek die ooit het thuis was voor vele gedetineerde.

Helaas lopen de criminaliteitscijfers extreem op en zijn er in de huidige gevangenissen geen plaatsen meer vrij. Hierdoor is één locatie van de Cruz gevangenissen weer geopend. Voor een aantal gedetineerde is er een speciaal plekje gecreëerd in het grillige Cruz la Muerte. Na een aantal updates in beleid, beveiliging en systemen zijn zij weer draaiende, maar erg plezierig is het er absoluut niet. 

Welkom in Cruz la Muerte. 

Waar ze geprobeerd hebben het verleden uit te wissen, waar isoleren het nieuwe normaal is en waar ontsnappen onmogelijk is. Overleven is dus het enige dat telt.

Here you are! What you did.

Thema's

Avontuur

Gevangenis

Misdaad

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

75 likes

406 bezoekers

100% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Sandtlaan 52 A
2223GG, Katwijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

149 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2022

HERE WE ARE.

Ik heb geen idee hoe te beginnen. Dus om maar gelijk met de deur in huis te vallen, Here I Am is een WAANZINNIGE aanvulling op het aanbod van escape rooms in Nederland. Ook deze kamer is net zoals zijn voorganger geïnspireerd op een Netflix serie. En ook hier geld weer: je hoeft de serie niet gezien te hebben om de kamer te spelen, maar het geeft je wel toffe herkenningspunten als je ‘m wel hebt gezien. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, maar ook bij Here I Am begint de beleving een aantal dagen van tevoren. En zeker met oog op de kwaliteit van de vorige kamer op deze locatie lagen mijn verwachtingen hoog.

Eenmaal binnengekomen door de prachtige entree begon het spel. Waar je je als speler direct in een gevangenis waant zet de eerste puzzel jou en je team meteen op scherp. Het begint allemaal vrij klassiek, wat ik als speler enorm kan waarderen. De maker weet hoe hij een escape moet opbouwen. Want hoe oud en vertrouwd een aantal momenten ook zullen voelen, zo snel zal de sfeer ook weer om slaan. Voorzichtig wordt iedereen, stuk voor stuk, een klein beetje uit zijn comfort zone getrokken. Geen onnodige effecten of sensatie, maar puur sfeer en ambiance zorgen voor enorm toffe situaties. Johan heeft enorm goed nagedacht over hoe elke stap die je als speler zet logisch aan voelt. Elke handeling, elke puzzel heeft een logische verklaring. RESPECT! Nog niet eens gesproken te hebben over het decor wat levensecht aanvoelt.

Alles wat je van een gevangenis verwacht zit in deze escape. En dat ook nog eens ondersteund door geluiden die zich op het juiste moment, op de juiste plek afspelen zorgt voor een waanzinnig realistische setting en een mega stap vooruit terugkijkend op Bella Ciao. De grootte en gebruik van ruimte zorgen voor een onvoorspelbaar spelverloop waarbij je je als speler constant zult afvragen “zal dit dan het laatste zijn?”. Zoals ik eerder al benoemde bouwt deze kamer heel mooi op en bevind je je richting het einde in het ene actie moment naar het ander. Licht, muziek, rook, decor, onvoorspelbaarheid. Alles bij elkaar zorgt voor een heerlijke adrenaline rush. Dat stukje beleving wat ik bij Bella Ciao miste, is in Here I Am meer dan genoeg aanwezig. LOVE IT!

Een kamer voor liefhebbers, beginnende en gevorderde escapers, puzzelaars, en belevingsfanaten zoals ik.

Een kamer die thuishoort in de top van Nederland.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Grootte!
 • Onvoorspelbaarheid
 • Sfeer (decor, belichting, aankleding, alles)
 • Actie
 • Sounddesign + muziek
 • Beleving :D
 • Logische stappen (puzzels)
 • Interactie momenten
 • Spanning
 • Kwaliteit van de aankleding
 • Techniek
 • Lengte van het spel
 • Een escape voor elk soort liefhebber
 • Gepassioneerde eigenaar

  slinger13 Drs-jlcbartosAron GTheekopjedcmariekeJohan Le VanWepsie

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 maart 2022

There I was

Ik weet niet wat het is met Escape Room Katwijk, maar wat een geweldige en gezellige mensen werken daar! Het is alweer even geleden dat we daar hun eerste kamer gingen spelen en dat we vervolgens uren gezellig nagepraat hebben met de gamehost. Dit was de tweede keer dat we afreisde naar Katwijk voor de splinter nieuwe kamer ‘Here I am’ en opnieuw werd het laat en gezellig.

Vanuit Amstelveen zijn we naar Katwijk gereden om onze escape-dag af te sluiten bij de nieuwe kamer van Escape Room Katwijk. De verwachtingen lagen hoog, want we waren groot fan van de kamer die we daar al eerder gespeeld hadden. Dit keer speelde we met een andere formatie ‘De Verblauwkes’ (3 personen), waarvan er één van ons de vorige keer niet bij was. Leuk om te vermelden wellicht; dit was mijn 40ste kamer (klein jubileum 🥳).

Het ontvangst was niet zo hartelijk als de vorige keer. Wat in dit geval betekende dat het dus prima in thema was, want er valt niets te lachen in een vrouwengevangenis. Wij hadden de bijbehorende serie niet gezien, maar we hebben de gehele kamer gewoon kunnen spelen. Dus het is net persé nodig om de serie vooraf te bekijken. Al vermoed ik wel dat het een toevoeging en een feest der herkenging zal zijn, net zoals bij de andere kamer op deze locatie.

De introductie en instructie is kort en krachtig. Géén ellelange verhalen over een noodknop en over waar je wel en niet aan mag zitten. Heerlijk! Daar hou ik van; meteen van start.

Tja… en dan kom je in de kamer. Wat ziet die er geweldig uit! Laat ik eens een grote ‘shout out’ doen voor de decoratie. Alles is tot in de puntjes afgewerkt. Je staat echt in een vrouwengevangenis. Van plafond tot vloer is alles helemaal in thema. Ik ben er expres op gaan letten, maar er is gewoon niets wat niet klopt. Echt grote complimenten aan de makers!

Echter mijn complimenten zijn nog niet op: de muziek, het geluid, de hints, de verrassingen… Ik maak het zelden mee dat ik in een escape room kom en dat ik niets te ‘zeiken’ heb, maar op deze kamer valt niets aan te merken.

Hoewel de kamer voornamelijk is gebouwd als ‘experience’, is en blijft het een escape room, dus er moet gepuzzeld worden. Bij puzzel 1 gaf ik de hoop op ontsnappen al op 😂. Gelukkig werden we meteen goed geholpen en konden we door. De puzzels zijn daarna een stuk minder moeilijk, maar wel gewoon op een goed niveau. Dus laat je niet afschrikken, zoals bij ons gebeurde. Ook op de puzzels heb ik niets aan te merken. Ze zijn superleuk en helemaal in thema. Het zijn logische dingen, die ook passend zijn in het gevangenisthema.

Ondanks onze vertraging in het begin, gingen we daarna vlot door de kamer en zijn er netjes op tijd uitgekomen. De finale is super vet en een echte verrassing; zeer tof gedaan. Het is echt een kamer waar je naderhand even van moet bijkomen 😉. Gelukkig heeft Escape Room Katwijk daar rekening mee gehouden. De ‘nazorg’ is misschien wel de grootste pré van deze kamer. Onze gamehost – die achteraf de eigenaar bleek te zijn – was ontzettend gastvrij en heeft ons vol passie alles uitgelegd en de gehele kamer met ons doorgelopen onder het genot van een drankje. Ik waardeer het zó ontzettend als hosts van escape rooms gepassioneerd zijn en jouw als bezoeker het gevoel van ‘welkom zijn’ geven. Ook hiervoor weer grote complimenten!

Tja, het werd weer een latertje. Gezelligheid kent geen tijd bij deze escape room en dat kunnen wij als Branders (uitvinders van de Brabantse gezelligheid) alleen maar héél erg waarderen.

Al bij al; Deze kamer is volledig af en in thema. Het is een feest om jezelf in dit thema te verliezen en om als een bezetene te ontsnappen. Een fantastische kamer, die je gedaan moet hebben! Dus reserveer snel en enjoy 😉

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel bij voorkeur deze kamer met 2 óf 4 personen (een even aantal), dit voegt iets toe wat ik niet spoilerfree kan toelichten in deze review 😉;
- Als je beide kamers van deze locatie wilt spelen, zou ik eerst de andere kamer spelen en ‘Here I am’ bewaren als grande finale;
- Let tijdens het spelen goed op easter eggs en op hoe fantastisch gedetailleerd deze kamer is gedecoreerd. Echt doen heh!!

Escape Room Katwijk, bedankt voor jullie gastvrijheid en wees trots op wat jullie neer hebben gezet. Het is echt fantastisch. Én ga alsjeblieft snel weer bouwen aan een nieuwe kamer, want wij willen héél graag terugkomen naar jullie! Houdoe en bedankt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Gastvrijheid
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Verhaal
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Verrassend

  Drs-jlcivanavandelftJohan Le Vandcmariekesjephanie

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2022

Waanzinnig gevangenis spektakel!

Omdat we vanuit het verre Brabant toch al in de buurt waren, we hadden net Escape from Wonderland gedaan, dachten we dat het een goed idee was om maar meteen Here I Am te boeken. De voorpret begon voor ons meteen na het boeken, want we hebben snel de eerste paar afleveringen van Vis a Vis gekeken. Ikzelf had Bella Ciao op deze locatie ook al gespeeld, wat overigens ook een topkamer is, dus ik was erg benieuwd wat Here I Am ons zou gaan brengen.

De introductie van de kamer is meteen in thema, vanaf het eerste moment zit je volledig in het verhaal en vraag je je af wanneer je nou precies bent begonnen. De toon is gezet, gaaf! Het begin was voor ons onwijs stroef, mede door de indrukken die we meteen kregen van deze kamer, heeft het begin voor ons erg lang geduurd. Opstartproblemen, zeggen we maar.

Het decor van deze kamer is overigens prachtig! Je waant je echt in een gevangenis en de adrenaline stijgt al erg snel. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema, met kleine knipogen naar de serie. Wij hadden slechts vier afleveringen gezien van de serie (omdat we de kamer enigszins last minute boekte) maar dit was echter al genoeg om alle knipogen te begrijpen.

Het is lang geleden dat ik in een escaperoom totaal geen idee had waar ik was of waar ons avontuur naartoe zou gaan. Dit is voor mij voornamelijk het sterkste punt van deze kamer. Daarnaast was de finale van deze breakout room ook echt subliem. Al met al wederom een echte topkamer in Katwijk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  slinger13 Drs-jlcdcmariekeElise DalleuJohan Le Van

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (272 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 april 2022

Weer een topkamer rijker!

Na veel escape rooms gespeeld te hebben, beginnen de topkamers een beetje op te raken. Gelukkig maken organisaties, zoals Escape Room Katwijk nog steeds nieuwe kamers en hebben we weer een topkamer mogen spelen!

Net zoals bij Bella Ciao hebben we deze kamer gespeeld zonder enige kennis over de serie waarop de kamer is gebaseerd/geïnspireerd. Ik heb hier zelf geen nadeel in ervaren, zowel niet in thema/beleving als puzzels.

Ik kon de introductie zeer waarderen. Het zorgt ervoor dat je alvast in de juiste sferen kan komen om vervolgens het gevreesde Cruz la Muerte te betreden.

De kamer is prachtig gemaakt met onwijs veel oog voor detail! Hoe beter je rondkijkt, hoe meer je de aandacht ziet voor de details. Het kan dan ook niet anders dan je volledig te wanen in deze gevangenis en op te gaan in de beleving.

De puzzels in de kamer zijn complementair aan de beleving en het verhaal. Het zijn diverse puzzels, waardoor ervoor ieder wel wat bijzit, ook qua niveau is eraan iedereen gedacht. Voor sommige puzzels zal je, ook als ervaren speler, goed na moeten denken.

Samenvattend zijn we een topkamer rijker in Nederland en kan ik je zeker aanraden om deze kamer te gaan spelen. Sterker nog, ik denk dat het misschien wel een van de beste gevangenis-thema-kamer is die ik heb gespeeld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  62:00 min

  ivanavandelftslinger13 anoukJohan Le Van

down-the-hatchdown-the-hatchEscape MasterLid sinds: 17 juni 2016 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 maart 2022

VET!!!

We hebben het geluk gehad deze kamer te mogen testen. Johan en Ivana hebben zich weer overtroffen.
Je waant je in een gevangenis. Het decor is spot on! Het licht het geluid, niets op aan te merken!! Gaaf!
De puzzels sluiten aan op het thema en op de serie! Je hoeft de serie absoluut niet gezien te hebben.

Niet twijfelen, gewoon boeken!

Thanks en op naar volgende Johan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit

  ivanavandelftslinger13 WepsieJohan Le Van

Robin*Robin*Senior EscaperLid sinds: 19 januari 2020 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 december 2022

Bij Zulema op bezoek

Wat een toffe kamer!
Vanaf de eerste minuut wordt je meegetrokken in het verhaal. Als je de serie hebt bekeken dan herken je veel en voelt het echt alsof je erin mee speelt.
De kamer ziet er realistisch en mooi uit, heeft af en toe wat spanning (niet eng) en leuke puzzels.
Een kamer die je gespeeld moet hebben!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

  Robin*Drs-jlcJohan Le Van

Noa YasmineNoa YasmineJunior EscaperLid sinds: 5 oktober 2022 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2022

Geweldige gevangenis :)

Heel leuk dat de voorpret voor de escape room eigenlijk een dag van te voren al kan beginnen. Ontvangst is in thema. Dan de kamer zelf, super gedaan. Heel realistisch met goede geluids- en lichteffecten. De belevenis is top, maar dat neemt niet weg van de puzzels. Die vond ik in deze kamer ook nog voldoende aanwezig, zaten ook nog wel een of twee vrij pittige tussen voor ons! Alle puzzels pasten ook heel goed in het verhaal. Mijn moeder en ik kennen de serie, dus enkele details vielen ons op wat het nog leuker maakte, hoewel de andere 2 dit niet gezien hebben en zij het net zo leuk vonden. Achteraf nog even de kamer doorgelopen en kort gekletst met de gamehost, die erg vriendelijk was. Hoewel ik nog niet veel kamers heb gespeeld, is dit zeker al mijn nummer 1 of 2!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  HNoa YasmineJohan Le Van

slinger13 slinger13 Escape GuruLid sinds: 2 november 2020 (167 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2022

GE-WEL-DIG !!!

Na bella ciao te hebben gespeeld (wat ook nog steeds een top kamer is ) was het nu aan here i am . Met hoge verwachtingen afgereisd en bij binnenkomst zie je al gelijk de deur waar je zo snel mogelijk naar binnen wil . Goed voorbereid waren we… (via de mail ;-) ) dus we waren er klaar voor… en dan de kamer in… zodra je binnenkomt weet je gelijk dat in een gevangenis bent . Het decor en de afwerking zorgt dat je gelijk vergeten bent dat je net nog rustig buiten stond . Gelijk vol aan de bak en de spanning werd steed verder opgebouwd . Goede logische en niet de standaard puzzels kom je onderweg tegen . Elke stukje is top afgewerkt en we hebben genoten van het begin tot het einde . Hele aardige host ook die ook na de kamer overal de tijd voor nam en nog eens alles doorliep wat we nou gedaan hadden (Johan heet hij volgens mij) . Al met al een top beleving en met nog 5 min over ontsnapt . Dit is een echte aanrader en hoort bij de top van Nederland !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  65:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

  slinger13 ivanavandelftJohan Le Van

joelle_zweersjoelle_zweersEscaperLid sinds: 26 juli 2021 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2022

Totaalplaatje

Waar begin ik? Als eerste hebben we bella ciao gedaan (wat overigens ook écht een topkamer is) en vervolgens Here I am. Het begon al met de voorpraat & wat was het personeel ontzettend vriendelijk, gepassioneerd en een super waardevolle toevoeging aan de totaalbeleving. Bij deze: bedankt. Dit is weer iets wat ik, maar onze hele groep gaat meenemen. Wij hebben ons oprecht thuis gevoeld.

Dan de kamer: wij vonden hem moeilijk qua puzzels maar dat komt omdat je wordt uitgedaagd om anders te denken. Daarbij wil ik zeggen dat ALLES in thema was. De puzzels klopten, het decor klopte, de geur klopte etc. Johan heeft echt oog voor detail en dat zie je aan alles in de kamer. Het gevoel dat je krijgt, het idee hebben dat je in je eigen serie speelt is zo bijzonder en ik denk dat ze hiermee een absolute topper hebben neergezet.

En Johan: ga alsjeblieft verder met bouwen want ik kom graag in de toekomst nog eens langs. Ik zit nog steeds na te genieten van gisterenavond & alle informatie in mij op te nemen.

10/10


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Origineel

  slinger13 dcmariekeJohan Le Van

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (306 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 februari 2022

Letterlijk en figuurlijk Escapen

Al een tijdje weten we dat de nieuwe kamer van escape Room Katwijk eraan komt.
Here I am is net als Bella ciao gebaseerd op een Spaanse tv reeks.
Persoonlijk ken ik Vis a Vis niet en ik ben ook benieuwd of ze net als bij Bella Ciao het voor elkaar krijgen dat je als leek ook de volledige kamer meekrijgt en dat je als fan de kleine details kan waarderen.

Onthaal:

Aan de buitenkant van Escape Room Katwijk is een hoop veranderd en je ziet meteen wat de bedoeling is.
Parkeren kan nog steeds gratis en relax voor de deur en dat scheelt steeds lekker qua planning.

Gastvrijer als bij Escape room Katwijk wordt het niet. Johan en Ivana weten als geen ander je dat welkom gevoel te geven.
Ik was aangenaam verrast welke transformatie de ontvangstruimte had doorgemaakt.
Als speler vind ik niks zo fantastisch om een uitnodigende gevel naar me te zien staren. Het bouwt al suspense op, je wilt door die deur gaan…
En door de deur van Here I Am wil ik naar binnen gaan ondanks dat we helaas de gevangenis in zullen moeten.

Een gevangenis is net als een aantal andere thema’s niet altijd makkelijk uit te voeren. Zeker niet als je het sfeervol en realistisch tegelijk wilt maken. Johan heeft het zich dus niet makkelijk gemaakt en ik ben reuze benieuwd welke reis we gaan doorlopen.


Kamer:

Het verhaal in deze kamer is simpel en duidelijk vanaf moment 1 en ik was enorm blij dat er geen filmpje aan te pas moest komen om het hopeloos ingewikkeld te maken. Je verhaal start al iets eerder en is cruciaal bij deze room. Lees dus alles goed ;-)

De start is lekker logisch en tegelijk voelen de puzzels niet aan als op zichzelf staande delen, maar blijft het de storyline volgen.
We zaten meteen door de muziek al lekker in de sfeer en die beloofde niet veel goeds. We kunnen ons maar duidelijk aan de regels houden.

En soms zit het geniale in eenvoud maar dan erg goed uitgevoerd. Als groep werden we meteen goed gedwongen om samen te werken. Iets wat thema technisch mooi past.

De afwerking blijft op hoog niveau doorheen de kamer en daardoor heb je ook steeds het gevoel dat je echt in een gevangenis bent.
Wat ik vooral tof vond was de realistische reis die we aan het maken waren, maar tegelijk zat ik niet bepaald op mijn honger qua puzzels.
Je hebt een goed gevoel van progressie en dat zorgt automatisch voor een lekkere flow.

Naar mate de kamer vordert, stijgt ook de spanning. Spannend, maar nooit eng en dat mag ook wel in een gevangenis.


Conclusie:

Hoewel ik Vis a Vis niet kende als reeks, heeft het mij geen moment gestoord. Alles in de kamer is zonder voorkennis op te lossen. Maar als je de reeks gezien hebt ga je veel zaken herkennen. En dat is tof gedaan.
Een gevangenis beperkt je als bouwer natuurlijk een stuk wat kan en net niet. Zeker als je het realistisch wilt houden. Johan en Ivana zijn er wel in geslaagd om deze room echt een ziel te geven en dat komt vooral door de realistische setting en de muziek.

Wij speelden hem helemaal in het begin van de opening en met onze feedback is al flink wat gebeurd. De kamer was op dat moment al top en elk klein puntje wat aangepast is draagt bij aan een nog betere beleving.
Het is een kamer die het niet moet hebben van wtf momenten, maar van een spannende puzzelende reis en daar wordt ik heel blij van.


Ideaal aantal om te spelen : 3/4 spelers


Ik kijk al uit naar wat Escape room Katwijk ons in de toekomst nog gaat brengen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Kelly & Yves

Ontsnapt: Ja

  ivanavandelftslinger13 Johan Le Van

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 4 september 2019 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 maart 2023

De kwintessens van een escape room!

Escape Room Katwijk had het maar moeilijk. Hoe volg je het daverende succes van Bella Ciao op? De tweede kamer moest minstens even goed zijn. Gelukkig is Here I Am niet enkel gelijk aan Bella Ciao, maar zelfs nog beter! Door een korte introductie komen we gelijk in de sfeer. We vervullen onze meldplicht, maar zullen hier niet lang meer blijven.

Here I Am is 70 minuten lang en gebaseerd op de Spaanse serie Vis à Vis. Ik ben zelf totaal onbekend met de serie, maar ik kan me voorstellen dat de kamer een feest van herkenning is voor de fans. Het decor moet natuurlijk een kille gevangenis voorstellen, maar het is toch op de een of andere manier gelukt om dat niet saai of sfeerloos te maken. Er zit duidelijk veel tijd en moeite in om het er zo strak uit te laten zien. Vooral de afwerking is van ongekend niveau! Het is zo idioot strak en netjes dat het bijna grappig wordt. Je kan nergens de grenzen van het spel zien en dit staat je om compleet op te gaan in de setting. Geluid, licht, rook, en de nodige effecten boosten de ervaring des te meer. De constante kleine touches en details maken het geheel af.

De kamer begint kalm, maar bouwt langzaam op naar een rush wanneer we besluiten om te onstnappen. Door mooie experience-momentjes blijft de spanning vol gehouden en voelt de ontsnapping alleen maar urgenter. We moeten nu weg!
Puzzels variëren mooi tussen doe, denk, en fysieke opdrachten. Communicatie en overzicht blijken essentieel en laat ik daar nou net enorm fan van zijn! We vliegen de ene na de andere setting door voor we aan de climax toe komen. We rennen voor ons leven met de grootste grijns die je je kan voorstellen!
De eigenaar, Johan, is een geweldig gastheer en praat met veel bescheidenheid over zijn werk. Eerlijk gezegd mag hij echt wel wat trotser spreken over zijn werk met hoe tof dit is! We hebben nog lang nagepraat en zijn veel te laat naar huis gegaan.

Here I Am is voor mij de essentie van een top escape room. Een kamer voor puzzelaars, experiencemensen, ervaren spelers, en onervaren spelers. Dit zonder dat het voelt alsof de kamer maar gewoon gemaakt is voor een zo breed mogelijk publiek. Iedereen gaat hier wel wat vinden dat tof is en dat komt omdat het gewoon een idioot goede escape room is. Idioot goede afwerking, tof verloop, geweldig decor, en veel toffe momentjes maken dit een terechte topper van Nederland!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Idioot strakke afwerking
 • Prachtig decor
 • Balans experience en puzzelen
 • Afwisseling
 • Tof verloop
 • Johan!

  Johan Le Vandcmarieke

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (144 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2023

Wil ik hier eigenlijk wel weg?

Na het spelen van Rebecca was het tijd voor Here I am. Wat keek ik uit naar deze kamer. Bella ciao was al een groot success en ik had het idee dat deze kamer daar nog een schepje bovenop zou doen. Hoge verwachtingen zijn altijd een beetje gevaarlijk, want het kan dan alleen maar tegenvallen toch? In dit geval zijn die hoge verwachtingen 100% waar gemaakt! Het avontuur begint al voordat je de kamer betreed wat altijd een erg leuke toevoeging is. We worden geheel in thema ontvangen en vanuit de ontvangstruimte zie je die deur waar je naar binnen gaat en dit maakt je meteen nog enthousiaster om te beginnen. En dan is het zover; we mogen van start!
Het eerste wat opvalt is de aankleding. Wow wat is dit goed gedaan! De indeling van de ruimtes is tof en de aankleding is tot in de puntjes verzorgd. Het verhaal dat je doorloopt is goed uitgewerkt en logisch. De puzzels zitten goed verwerkt in het verhaal en zijn allemaal van goed niveau. De spanning bouwt zich langzaam op door onder andere de muziek.

Maar wat deze ervaring helemaal compleet maakt, was het napraten met een van de eigenaren (Johan). Hij heeft de hele kamer nog eens met ons doorlopen en alle verwijzingen naar de serie toegelicht (wij hebben de serie namelijk niet gezien). Hij heeft verteld over het bouwproces en we hebben het nog gehad over andere kamers in de Benelux en escapen in Athene. Dit is een eigenaar met passie voor hetgeen wat hij doet! Heerlijk! Heel erg bedankt voor de gezelligheid! Als de nieuwe kamer opengaat staan wij vooraan in de rij!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • aankleding
 • Niveau puzzels

  dayennexJohan Le Van

RandomYouriRandomYouriSenior EscaperLid sinds: 12 november 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2022

Bizarre afwerking!

Wauw! Dit was echt een topkamer. Je waant jezelf compleet in een gevangenis en niks daarvan leidt af van het feit dat het natuurlijk nog steeds een escaperoom is. De afwerking is echt next level. Uiteraard is de kamer gebasseerd op 'Vis a Vis' al stoort het niet als je deze serie niet hebt gekeken. De beleving begint al voordat je er erg in hebt, heel erg leuk.

De puzzels waren goed, paste in het verhaal en hadden een juiste balans qua moeilijkheidsgraad.

Uitgebreid nog na kunnen praten met de eigenaar, echt een top ervaring! Absoluut terecht een plekje in de top van Nederland en aan te raden als je er verder voor moet reizen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  68:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

  markgoedegebuureJohan Le Van

LisetteLisetteEscaperLid sinds: 1 februari 2020 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Sterk verhaal, goede beleving en zeer goede host

Door de ontvangst zit je al meteen goed in het spel, heel fijn ook dat ze de lengte van de introductie aanpassen op je ervaring. Zodra je je jas ophangt zit je in het verhaal, dat je als een rode draad goed kan volgen.

Ik heb de kamer met mijn zoon gedaan en dat is heel goed bevallen. Omdat je maar met zijn tweeën bent krijg je alles mee, hoewel het misschien sommige puzzels iets lastiger maakt, maar veel last hebben we daar niet van gehad. De zeer professionele host wist uitmuntend in te schatten wanner wel of niet een hint nodig was en zo ja, hoeveel/welke hint. Dat voegt zoveel toe aan de beleving en wordt weleens onderschat .

Wat ik ook heel fijn vond is dat alle puzzels heel waren en dat alle techniek goed werkte. Ik zie tegewoordig te vaak kamers die afgeleefde spullen hebben, of techniek die kapot is , maar hier was alles in orde. Ze hebben hier echt op de details gelet. Zo ondersteunt de geur ook het verhaal. Ik heb nergens het gevoel gehad dat iets niet logisch was of buiten het verhaal viel. Er was een goed flow en ik heb ook genoten van de enthousiaste host die daarna met ons de kamer doorliep en met zijn goede napraatje bij mij extra punten scoorde.

Ik kom zeker terug voor de andere kamer. En bij de goede en slechte punten geef ik bij negatief “prijs” aan omdat het geen goedkope kamer is. Maar ik vind het zijn prijs echt wel waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Prijs (maar het wel waard)

  LisetteJohan Le Van

MaartenMaartenEscaperLid sinds: 9 december 2019 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2022

Waanzinnige ervaring, absolute aanrader!

Super toffe kamer, fantastische spelervaring. Je hebt het gevoel echt helemaal in het verhaal te zitten. Licht, muziek, decor, alles klopt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Maarten, Vanessa, Sabrina

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Super goede spelflow!
 • Decor

  vd PlasJohan Le Van

viefjeviefjeEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2019 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 september 2022

Hele goede kamer

Mooie kamer om te spelen en doet zeker niet onder voor Bella Ciao. Sommige puzzels pasten iets minder goed in het verhaal


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  68:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

  Robin*Johan Le Van

stefan_hofstefan_hofSenior EscaperLid sinds: 25 februari 2017 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 januari 2023

Wat een ervaring!

Wat een goeie kamer! Hier ook al 'Bella Ciao' gespeeld die enorm goed is, maar deze is toch echt nog een slag beter. We hadden allemaal de serie niet gezien, en dit maakte gelukkig niet uit. Ik geloof dat als je het wel gezien hebt, dat het helemaal een te gekke ervaring is, maar wij hadden hier helemaal geen probleem mee. Ik zal niet te veel spoileren maar de kamer is zeker in mijn top 5 beland!
We hopen dat Johan en zijn team verder gaat met het bouwen van kamers, want we komen heel graag weer terug!
Thanks voor deze top ervaring team Escaperoom Katwijk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  ThatNekoJohan Le Van

lucasmolenaarlucasmolenaarSenior EscaperLid sinds: 30 juli 2018 (144 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 mei 2022

Waanzinnig

Wat een pracht kamer. Al buiten waren we al lekker bezig, eenmaal naar binnen gelaten kregen we een ontvangst in thema, niet teveel gepraat vooraf, gewoon lekker de kamer beleven. De kamer was prachtig mooi gedecoreerd, en de puzzels waren ontzettend mooi verwikkeld in de kamer. Mooi om te zien dat je een kamer binnen loopt en niet door hebt waar zich puzzels bevinden en je dus eigenlijk niet door hebt dat je in een escape room zit, dit maakt het zo realistisch en dus briljant.
Mooi gebruik gemaakt van geluiden en geuren en toffe soundtrack. Ik ga niet teveel spijlen maar dit is een Must Play.
Achteraf erg leuk met Johan na gekletst, en liepen we nog even de kamer door voor verduidelijking van puzzels en verhaal en Johan wist ook duidelijk vertellen wat wij en wie was had gedaan, je zag dus dat hij bewust ons heeft gemonitoordt. Dit vind ik fijn om te zien.
Complimenten en ik kijk uit naar meer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  JannekexxxJohan Le Van

jsm_vsjsm_vsEscaperLid sinds: 14 november 2017 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Dat was nog eens gaaf ontsnappen

Vanmiddag Here I Am gespeeld de nieuwste kamer van Escape room Katwijk. Gebaseerd op de serie Vis a Vis op Netflix die we alle vier als spelers niet hebben gezien. Dit was totaal geen probleem. We gingen ontsnappen uit een vrouwengevangenis. Super tof gedaan. Fijne flow in de kamer, leuke nieuwe puzzels goed passend bij het thema van de kamer en we gingen als een speer. Met 52 minuten (van de 70) stonden we letterlijk weer buiten. Zeker de Moeite waard om te spelen! Daarna nog ontspannen de kamer door kunnen spreken en door kunnen lopen. Altijd leuk om enthousiaste en gepassioneerde escaperoom eigenaren te spreken en te ontmoeten. Wij hebben een super toffe middag gehad! Aanrader om te spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Niet eng maar zeer goede opbouw van adrenaline

  De Milde DictatorJohan Le Van

malien91malien91Escape ApprenticeLid sinds: 8 april 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 8 april 2022

Spannend tot het einde

Je waant je echt in een gevangenis & zelfs de geur ervan klopt. De effecten zijn realistisch & aan elk detail is gedacht. Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  ivanavandelftJohan Le Van

Michelle92Michelle92Escape ApprenticeLid sinds: 8 april 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 april 2022

Sûper!

Super spannende ervaring in de Spaanse gevangenis. De combinatie van de spellen en het verhaal erin past helemaal bij het thema.

Daarnaast toppers die er werken. Maakt de sfeer en plezier compleet!

Super gaaf!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels
 • Diversiteit

  ivanavandelftJohan Le Van

ceessiejjceessiejjJunior EscaperLid sinds: 30 augustus 2019 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 april 2022

Een echte ESCAPE

Deze hebben we vanavond geheel ongepland en last minute mogen spelen. Wat was dat een goede keus! De kamer is een geweldige beleving op zich. Om nog maar te zwijgen over de aankleding. Hier zit een werk in en dat is te zien. Alles klopt. Tot in de puntjes. We waanden ons in een echte gevangenis en voelde ons echt opgejaagd alsof we ieder moment gesnapt konden worden. De puzzels liepen bij ons niet allemaal even soepel en vlot, maar met een aantal hints werden we alsnog in de goede richting geduwd. We waren heerlijk bezig met z'n drietjes en daar gaat het uiteindelijk om. Bovendien zaten er hele vette en unieke momenten in. Aangezien wij het laatste team van die avond waren, konden we nog even nakletsen, ervaringen uitdelen en mochten we ook even achter de schermen kijken. Tof!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  ivanavandelftJohan Le Van

GEWELDIG!

De beste kamer die ik ooit heb gespeeld! Waanzinnig mooi gemaakt, goede puzzels en spannend


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Diversiteit

  ivanavandelftJohan Le Van

marcomarcoEscape ApprenticeLid sinds: 5 juli 2019 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 april 2022

Super

Zeer goed gemaakte kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Logica

  ivanavandelftJohan Le Van

TiesketjeTiesketjeEscape ApprenticeLid sinds: 3 april 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 3 april 2022

Geweldig decor en vernieuwende puzzels, een escape room voor beginners en gevorderde!!

Vanmorgen hebben wij met 4e deze ruimte gedaan! Ge-wel-dig! Veel samenwerken, leuke spanningsopbouw en decoratief tot in de puntjes verzorgd. Eigenaar zelf een fervent escaper waardoor je dit ook goed merkt in de keuzes die gemaakt zijn in de ruimte……s!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  ivanavandelftJohan Le Van

RobbertRobbertJunior EscaperLid sinds: 25 mei 2019 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 april 2022

Waanzinnig !

Met Bella ciao in ons hoofd onderweg naar escape room katwijk.
Met elkaar in gesprek , zou die net zo goed zijn? De Eigenaren kennende moet het goed komen !
Eenmaal aangekomen weer een erg warm ontvangst! Even wat drinken bij kletsen.
Ja we zijn er klaar voor..

En Jaaaa! Weer echt een hele goeie kamer ,echt meer dan goed!
De details van de kamer waren waanzinnig ik heb de serie gezien en herken je dan ook echt terug , maakte het voor ons een echt grote belevenis.
Je wordt wel echt meegenomen is het verhaal dit had k eerder niet zo ervaren. Kan ook zeker zeggen weer een kamer die boven aan de lijst mag ! Petje af ! Hij is niet makkelijk , een echte uitdaging .
maar Echt zeker de moeite waard om hem te gaan spelen!
10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Logica
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Diversiteit

  ivanavandelftJohan Le Van

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig