Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Mystery Mansion

Drachten, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 7 (Aanbevolen: 4/6)

14 jaar

Lees reviews

Meer over Mystery Mansion

In 1880 heeft de Britse archeoloog William Cavendish bij een opgraving in Egypte een mysterieuze sleutel gevonden en onwetend van zijn krachten mee terug genomen naar zijn Victoriaanse landhuis.

Met de sleutel heeft hij een poort geopend naar een parallelle wereld. Inmiddels staat niks minder dan onze toekomst op het spel.

Als erfgenaam van William rust de zware taak op jouw schouders om de toekomst veilig te stellen. Deze taak zal zeker niet zonder gevaar zijn en de tijd tikt………


Thema's

Egypte

Geschiedenis

Mysterie

Science Fiction

Tijdreizen

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

125 bezoekers

90% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Morra 2
9204 KH, Drachten
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

40 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Another landhuis...

Op naar de tweede locatie tijdens onze escapetrip in het Noorden. Na een korte lunch reden we door naar Drachten om hier alle drie de kamers te gaan spelen bij Escaperoom Drachten. Vol energie die kant op dus! We kamen aan op een bedrijventerrein, parkeerde de auto en belden aan bij de portiek. Hier werd ons verteld dat we naar beneden mochten komen en dat daar iemand op ons zou wachten.

‘Totaalbelevingen' is iets waar ik persoonlijk heel blij van wordt. Als eigenaren aan alles gedacht hebben: verhaal, thema, puzzels, licht, geluid, etc. Toen wij ons verplaatsen naar de kelder van het bedrijfspand, was ik aangenaam verrast. Via een mooi uitgelichte gang (inclusief geluidseffecten) verplaatsen we ons naar de mooie ontvangstruimte. Escaperoom Drachten stond voor mij op dat moment al met 1-0 voor. De 2-0 werd kort daarna meteen gemaakt; onze gamehost. Wanneer je op een locatie meerdere kamers speelt, is het altijd fijn om een leuke host te hebben. Daar hadden we dus zeker geluk mee. We werden ontvangen door een enthousiaste host, die gedurende de dag met ons door alle kamers heen ging.

Op naar de eerste kamer; Mystery Mansion. Tijd voor ons om maar weer eens naar een mysterieus landhuis te gaan. Gelukkig kunnen we ons bestempelen als échte onderzoekers, want we hebben in het verleden al veel landhuizen van binnen gezien! Benieuwd wat anders gaat zijn in het landhuis wat we nu gaan betreden.

Wat meteen opvalt in dit landhuis is dat er onwijs veel liefde in deze kamer is gestoken. Een tendens die we terugzien bij alle kamers in Drachten. Ondanks dat de kamer wat ouder is, wordt er continu gewerkt aan de kamer, dat hij bijtijds blijft. Iets wat ik enorm kan waarderen. Daar kunnen veel andere escaperooms nog wat van leren! Qua puzzels zitten we er van begin af aan eigenlijk heel lekker in, de flow is erg goed en met name de eerste puzzel vond ikzelf onwijs tof!

Het verhaal neemt op een gegeven moment een leuke wending, hoewel ik de uitwerking van het gekozen thema hier wat minder vind, maar dat is persoonlijke smaak. De puzzels blijven tot het einde leuk in thema en volgen de verhaallijn. Het enige wat ik wel mistte was een stukje spanning, de spanningsboog in deze kamer vond ik wat tam. Hier zou wellicht nog wat uit te halen zijn, zonder dat het per se heel eng wordt.

Mystery Mansion was de oudste kamer op deze locatie, dus ik ben eigenlijk zonder verwachtingen deze kamer in gegaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik aangenaam verrast was over deze kamer. Dat voorspelt veel goeds voor de andere twee kamers, toch? Op naar de gevangenis!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukMarieke

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (225 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 oktober 2022

Heel erg leuk!

De tweede locatie die op het programma stond was escape room Drachten. Hier gingen we alle drie de kamers spelen. De eerste kamer was Mystery Mansion. De escape room ligt in de kelder van een enorm gebouw en de weg naar de ontvangstruimte toe is al lekker in sfeer. Een gang met sfeer licht en een spannend muziekje kan al veel doen. Eenmaal in de ontvangstruimte werden we vriendelijk ontvangen en we waren al snel volop in gesprek.
We ontzettend veel zin in de eerste kamer op deze locatie. De aankleding is netjes en het verhaal neemt een wending die ik zelf erg origineel vind. Puzzels zijn erg afwisselend en er zit in een lekkere flow in de kamer. Alle puzzels zijn geautomatiseerd. In deze escape room geven ze hun kamers regelmatig een upgrade zodat hij met de tijd meegaat. Echt super tof!
Nadat we de kamer hadden gehaald werden we weer enthousiast ontvangen door onze host en ging het gesprek gewoon verder waar we voor het spelen van de kamer gebleven waren. Op naar de tweede kamer (Prison Break).


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service

  Drs-jlc

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2024

Mooie mansion

Dan denkt een teamlid om een keer dichter bij huis te escapen en boekt alle drie de kamers in Drachten.
Echter is zijn topografische kennis iets minder en vanuit Alkmaar is het bijna 1.40 uur rijden. Maar vol goede moed gaan we richting Friesland.

Bij de locatie is het gratis parkeren en kan je zelfs je elektrische auto opladen. We zijn op tijd en het was even zoeken na de ingang . We staan bij kant Noord van het gebouw en even bellen wordt gezegd dat we goed staan en de deur zo opengaat. Echter blijft deze gesloten. We moesten dus achteraf bij Zuid zijn. Door de leuke sfeervolle gang in de kelder van het gebouw lopen we naar de ontvangstruimte.

De eerste kamer Mystery Mansion. Een archeoloog heeft een sleutel gevonden naar een parallelle wereld. Wij zijn de erfgenamen en moeten de toekomst veiligstellen.
We krijgen een map mee met allerlei papieren documentatie. Hier ben ik zelf geen voorstander van. Niet iedereen krijgt daarvan alles mee of iedereen moet het een voor een lezen. Achteraf kan het behulpzaam zijn, maar het is niet noodzakelijk om dit allemaal te lezen.
De kamer heeft op een enkel slot na geen sloten, maar in deze setting had dat ook geen probleem voor mij geweest.

Het begin is leuk en origineel. Het hele team is aan het werk aan dezelfde puzzel. Dit kan ik zeer waarderen. We zitten redelijk in een goede flow, maar doordat er sommige spelonderdelen technisch niet goed werken verliezen we hier en daar wat tijd.
een teamlid lost zelfs een puzzel op door trial en error. Dat had de host nog nooit gezien bij deze puzzel.

De escaperoom heeft een mooi decor, maar mist na mijn smaak spanning en het verhaal komt niet echt over bij mij.
Met nog ruim 6 minuten over hebben wij de laatste puzzel opgelost, maar eigenlijk weet ik niet precies wat we nu hebben gedaan om de wereld te redden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  53:23 min


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Goede service
 • begin puzzel
 • papieren documentatie aan begin
 • technische mankementjes
 • verhaal kwam niet tot uiting
 • einde

 

DannyZDannyZEscaperLid sinds: 22 februari 2023 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2024

Goede opwarming voor de andere kamers daar

Leuke kamer om mee te beginnen in drachten. Alle drie de kamers daar gespeeld dit was de minste maar zeker een leuke kamer!!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  53:23 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede prijs

 

agneshennemanagneshennemanEscape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2024

Leuke kamer

Zit goed in elkaar


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (238 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2023

Gemiste kansen in dit mysterieuze huis

#268 Deze kamer zou een hele prima puzzelkamer kunnen zijn, gezien het nette decor en een flink aantal niet al te ingewikkelde puzzels. Helaas voelde het anders. Het verhaal krijg je mee op papier en mag je pas in de kamer lezen. Hierdoor kreeg bij ons de helft het verhaal niet mee, want eenmaal binnen wil je gewoon lekker puzzelen. Gedurende de escape is er een keer of 3-4 iets niet open gegaan wat wel had gemoeten. De eigenaar moest daardoor steeds hints sturen wat we dan maar zelf open moesten maken. De laatste keer dat het gebeurde, ging het zelfs om een item dat nodig was om de kamer af te ronden. Toen kwam hij plots binnenlopen en activeerde hij daarmee zelf maar dat laatste moment. Verwarrend, erg zonde van de sfeer en totaal onnodig gezien we nog meer dan genoeg tijd over hadden. De kamer heeft zeker wel de potentie een leuke familiekamer te zijn vandaar toch nog een 7.
Overigens liep het bij ons andere team nog gekker en frustrerender dus die gaven de kamer eerder een 6. De eigenaar had heel positief tussendoor de defecten geprobeerd te maken. Echter nu gaf hij regelmatig hints van zaken die al bekend waren, reageerde niet als er om een hint gevraagd werd, en drukte uiteindelijk zelfs een puzzel door die nog helemaal niet was ingevuld door de deelnemers. Na afloop gaf hij als reactie wel dat er nog veel moest gebeuren aan deze kamers die hij heeft overgekocht, maar ik denk niet dat hij echt besefte hoeveel spelplezier ons dit gekost heeft.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  36:00 min


 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding
 • Slechte service
 • Timing verhaal niet goed

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2023

Leuke puzzelkamer!

Deze kamer als eerste gespeeld van de drie dit weekend, leuke puzzelkamer met goede decoratie.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Puzzels

 

ChellyChellyJunior EscaperLid sinds: 11 maart 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2023

Leuk thema

We hebben bij escaperoom Drachten alle 3 kamers gespeeld en zijn begonnen met deze. Achteraf werd verteld dat dit de oudste is, maar dat vond ik er niet aan af te zien. Het archeologisch achtige thema vond ik heel leuk en alles was mooi aangekleed. Ik vond alleen soms moeilijk om de connecties tussen de puzzels te vinden, maar dat was een kwestie van niet té moeilijk nadenken. Algehele ontvangstsfeer was prettig.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Sfeer
 • Onlogische puzzels

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (344 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2023

Leuke puzzelkamer

Friesland, daar moet ik nog een aantal rooms spelen. Het is alleen zo een end rijden voor me, dat het er maar niet van komt.
Drachten stond al een tijdje op de lijst en het idee was om het eerst te combineren met Deventer en Zwolle, maar dat ging gezien de afstanden niet lukken.
Dus we hielden het bij de 3 kamers van escape room Drachten.
In mijn optiek is de juiste volgorde: Prison Break - Mystery Mansion - The Lost ones.

Onthaal:

Parkeren kan hier gratis voor de deur. De parkeerplaats is ruim, dus hier heb je geen omkijken naar. 
Als je je hebt aangemeld krijg je goede instructies om de room binnen het grote pand te vinden en via een sfeervolle gang kom je in een mooie en gezellige ontvangstruimte uit. 

De medewerker van dienst heet ons vriendelijk welkom, er zijn lockers en meerdere zuivere wc's.

Wij speelden deze room als eerste omdat het boekingtechnisch niet anders uitkwam.

Kamer:

Samen gaan we deze keer op zoek in het Victoriaanse landhuis van William Cavendish. Daar moeten we op zoek naar een manier om onze toekomst veilig te stellen omdat William een parallelle wereld geopend heeft. 
De kamer is mooi gemaakt en start erg leuk. Lekker met 4 personen samenwerken. 
Het verhaal met de parallelle wereld ontgaat me een beetje maar de puzzels daarentegen zijn leuk en logisch. 

We worden met 4 personen goed bezig gehouden en we spelen de kamer uiteindelijk hintloos met nog iets van 20 minuten over.  

De kamer mist in mijn optiek wat sfeer, het is mooi gemaakt, dat wel, maar het is allemaal wat braaf ofzo. Ik miste wat spanning, wat dreiging, wat lichteffecten. Ook is me niks van muziek bijgebleven en daar zou de kamer echt wel bij varen. 

Conclusie:

Ja over logica kan ik niks zeggen. Hoewel de kamer voor beginnende spelers best een uitdaging kan zijn, is het voor de ietwat ervaren groep echt een leuke uitdaging om deze room hintloos te spelen. Met 4 personen is er lekker veel puzzelplezier en dat wederom voor 100 euro wat een prima prijs is voor wat je krijgt. 

Dat de eigenaar gegroeid is in zijn kamers bewijst hij met The lost ones, maar deze kamer is een prima opwarmer en zeker leuk om mee te nemen. 


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (288 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 april 2023

Puzzle Mansion

We gingen ons er dan ein-de-lijk aan wagen! Een trip naar het noorden van het land om de escape rooms van Drachten te spelen! Met name heel erg uitgekeken naar The Lost Ones, maar als je er dan toch bent… We boekten daarom ook alle kamers, maar wel op een volgorde die we graag anders hadden gezien. Wij speelden Mystery Mansion – The Lost Ones – Prison Break. Het advies zou zijn Prison Break – Mystery Mansion – The Lost Ones.

Het valt me op dat Mystery Mansion, met een 0.1-punt verschil, als laagste beoordeeld is van de drie. Ik ben het daar niet mee eens en er zou wat mij betreft een groter verschil mogen zitten tussen Prison Break en Mystery Mansion, waarbij Prison Break aanzienlijk lager scoort.

De kamer ziet er mooi uit en heeft een leuke start, omdat het meteen iedereen aan het werk zet. Daarnaast is het ook een puzzel, waarvan ik denk dat die goed te doen is voor allerlei groepen en daarmee een succeservaring geeft aan de start. Er is wel wat slijtage te ontdekken in de kamer. Dat hoeft niet per se storend te zijn, maar in dit geval gaf het ruis, omdat het leek dat we nog iets te doen hadden, maar het bleek kapot te zijn. De puzzels zijn wat makkelijk voor de ervaren speler, maar er is wel voldoende te puzzelen! Ik heb me heel erg geamuseerd.

Het verhaal van de kamer is me enigszins ontschoten, maar als ik het verhaal check met wat ik heb meegemaakt in de kamer, snap ik wel wat er is neergezet en hoe dat past binnen het verhaal, maar een beleving zal het niet echt zijn. Het is vooral lekker puzzelen!

Ik vind het een leuke kamer en zou het zeker adviseren om te spelen alvorens je The Lost Ones gaat spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja  42:00 min

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2023

Gewoon een leuke kamer

Op deze locatie zitten 3 kamers. Ik zou persoonlijk deze kamer als eerste spelen.

De kamer ziet er mooi uit, een leuk decor wat past bij het thema en de puzzels zijn leuk. Een echte puzzelkamer vol met afwisselende puzzels.

Verwacht geen technisch hoogstandje maar gewoon een leuke escaperoom.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 januari 2023

Leuk

Leuke kamer met leuke puzzels . Vooral de puzzel waar je wel even mee bezig bent aan het begin vonden wij erg leuk .


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:11 min

 

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperLid sinds: 04 mei 2022 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 mei 2022

Mooie vol automatische escaperoo

De kamers waren mooi bedacht! Het verhaal was iets minder aanwezig. Enkele puzzels hadden met het verhaal temaken maar de meesten kwamen enkele puzzels zonder enige achtergrond of link naar het verhaal. Alles werkte wel top! Het unieke vonden wij dat er geen 1 slot gebruikt wordt.

Helaas met de laatste puzzel net teweinig tijd.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Orgineel
 • Geen sloten
 • Mooie techniek
 • Alles werkt
 • Gebrek aan verhaal

 

GeepescapeGeepescapeEscaperLid sinds: 18 februari 2023 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2023

Super leuk begin, iets matiger vervolg

Hoe de kamer begint, is super leuk en origineel. Helaas werd het daarna wat onsamenhangend en werkten sommige technische dingen niet. Daarom werd het wat chaotisch en onduidelijk.


5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 5.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:07 min


 • Origineel
 • Diversiteit
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

IngridFIngridFEscaperLid sinds: 11 december 2021 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2021

Originele escaperoom

Originele escaperoom met leuke special effects. We hadden niet onze beste dag, zagen het allemaal net niet. Met z'n tweeën gespeeld, helaas niet gehaald. De service is top, napraten heel leuk.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Origineel
 • Diversiteit

 

rachelrachelEscape ApprenticeLid sinds: 28 april 2019 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Creatief

Gespeeld met een niet zo ervaren team. 1 deelnemer was wel ervaren. Mooie kamer met coole techniek. Helaas liet bij 1 spelonderdeel de techniek het afweten waardoor we de kamer kort moesten verlaten terwijl het probleem verholpen werd. Dat was wel een beetje een anticlimax.
Het voelde als veel puzzels voor de tijd die we hadden ondanks dat de onervaren teamleden het erg goed deden. Helaas hadden we aan het uur een paar minuten te kort waardoor we het net niet hebben gehaald. Bij het één na laatste spel werkte weer iets niet maar dat had niet uitgemaakt voor de ontsnapping omdat de tijd toch al om was.

De puzzels waren leuk maar jammer dat 2 dingen niet helemaal werkte.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

romoromoEscape GuruLid sinds: 07 november 2020 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juni 2021

Fijne Kamer

Wij vonden hem tof. Heel anders dan de Prison Break maar toch wederom logisch en mooi gemaakt. Terug naar victoriaans tijdperk. dat mogen er meer doen. :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  45:58 min


 • gevarieerde puzzels die aansluiten op het verhaal

 

Jantina (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 september 2020

Unieke ervaring

super behulpzaam personeel met passie voor wat ze doen. Unieke puzzels, je blijft je verbazen. Achteraf gezellig napraten onder t genot van thee of koffie. Een echte aanrader. Wij gaan zeker ook de Lost Ones nog proberen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

 

Martijn SchefferMartijn SchefferJunior EscaperLid sinds: 01 augustus 2021 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2021

Prima escaperoom

Leuke kamer met veel verschillende puzzels. De link tussen de spellen en het verhaal was soms wat lastig en onbegrijpelijk. Voor de rest een super room met verschillende kamers en een leuk slot.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede inrichtin
 • Meerdere kamers
 • Nieuwe spellen
 • Som wat onduidelijk

 

dennisvanhees73dennisvanhees73Senior EscaperLid sinds: 10 november 2019 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2020

Erg leuke kamer

Uitstekende ontvangst / uitleg, De kamer had een leuke sfeer en is voor 99% volledige mechanisch, dus geen hangsloten e.d. Leuke puzzels en een leuk verhaal. Enige (echt klein) minpuntje vond ik het einde, maar daar kan ik niets over zeggen omdat ik dan teveel zou verklappen. Deze kamer is een aanrader. Ik vind 'm qua beleving net iets minder dan prison break, maar dat mocht de pret niet drukken. Als je in de buurt bent vooral boeken!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Ontvangst / uitleg
 • Afwerking
 • Techniek
 • 't einde

 

AtOnYcKAtOnYcKJunior EscaperLid sinds: 04 september 2019 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 februari 2020

Drachten heeft gewoon geweldige kamers

Persoonlijk vond ik deze een iets minder fantastische ervaring dan de Prison Break, ook hier in Drachten. 1) Een paar onderdelen waren wel erg versleten en aan vervanging toe, 2) mijn teamgenoten waren on point, en ik voelde me te langzaam met het oplossen van de puzzels. Dit is natuurlijk mijn eigen schuld.
Wel kan ik zeggen dat ik het echt lastige puzzels vond. Wat zeker een goede uitdaging is en wil ik zelfs aanraden aan grotere groepen, want er valt genoeg te doen. Ze doen niet aan slotjes, het zijn allemaal andere mechanieken, en dat is leuk om te zien.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: Duurt lang

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goed ontvangst
 • Creatieve puzzels
 • Een hoop op te lossen
 • Voelde als een game
 • Versleten onderdelen
 • Lastig

 

halfayordlehalfayordleJunior EscaperLid sinds: 03 november 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 februari 2020

Drachten, top kamers van het noorden

Inmiddels heb ik alle 3 de kamers hier in Drachten gespeeld. Ondanks dat ik persoonlijk mystery mansion de minste kamer vind, is het een top kamer! Er is genoeg te doen voor alle spelers en je hoeft nooit bang te zijn dat je stil zit. Er zijn unieke en gave puzzels met elk hun eigen twist. Er zijn geen slotjes te bekennen, alles gaat via de techniek. De kamer is op niveau, maar prima te doen voor beginnende groepen. Er is een helder hints systeem, hier hoefden wij gelukkig geen gebruik van te maken! Wij zijn hint-loos de kamer door gekomen. Flinke prestatie. Ik daag de lezer van deze review uit om dat ook te komen doen! Als noorderling ben ik van mening dat Drachten een drietal absolute top kamers heeft, waar iedere escape room fanaat een bezoekje naartoe gebracht moet hebben.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: Duurt lang

Ontsnapt: Ja


 • Service
 • Sfeer
 • Mechaniek
 • Soms wat onlogische puzzels

 

Antina (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2019

Orginele escaperoom! Geen enkel slotje!

De escaperoom heeft geen enkel slotje. Elke opgeloste puzzel zorgt er voor dat er iets gebeurt in de kamer. Heel origineel en nog niet eerder zo gezien. Deze escaperoom is zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Vriendelijk personeel

 

Sjoukje (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2019

Top!

Heel gevarieerd en uitdagend, veel verschillende ruimtes en verschillende onderdelen. Veel te snel voorbij ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding

 

Lotte (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 december 2019

Verrassend en uitdagend

zeer gevarieerde escaperoom, spannende twist en veel verschillende soorten opdrachten! Een erg leuke uitdaging!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verrassend
 • gevarieerd

 

Dorinthe (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2019

Goeie sfeer en uitdagende puzzels

Het loopje naar de escaperoom toe brengt je al helemaal in de sfeer. Vriendelijke ontvangst door iemand die geïnteresseerd en gezellig meepraat. De escaperoom zat vol uitdagende puzzels, met veel variatie. Echt even wat anders. Daarna even napraten met een kop koffie of thee, nog vol adrenaline. Jammer dat het alweer voorbij was. Aanrader dus!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig