Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Lisette

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Don't stop me now, I'm having such a good time, I'm having a ball.


Lid sinds

01-02-2020

Statistieken

Escaperooms

15 reviews

50 kamers gespeeld

86.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

3 gespeelde spellen


Teams

Geoscapers

4 teamleden

11 kamers gespeeld

WijDrietjes

1 teamleden

4 kamers gespeeld

15 reviews

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Sterk verhaal, goede beleving en zeer goede host

Door de ontvangst zit je al meteen goed in het spel, heel fijn ook dat ze de lengte van de introductie aanpassen op je ervaring. Zodra je je jas ophangt zit je in het verhaal, dat je als een rode draad goed kan volgen.

Ik heb de kamer met mijn zoon gedaan en dat is heel goed bevallen. Omdat je maar met zijn tweeën bent krijg je alles mee, hoewel het misschien sommige puzzels iets lastiger maakt, maar veel last hebben we daar niet van gehad. De zeer professionele host wist uitmuntend in te schatten wanner wel of niet een hint nodig was en zo ja, hoeveel/welke hint. Dat voegt zoveel toe aan de beleving en wordt weleens onderschat .

Wat ik ook heel fijn vond is dat alle puzzels heel waren en dat alle techniek goed werkte. Ik zie tegewoordig te vaak kamers die afgeleefde spullen hebben, of techniek die kapot is , maar hier was alles in orde. Ze hebben hier echt op de details gelet. Zo ondersteunt de geur ook het verhaal. Ik heb nergens het gevoel gehad dat iets niet logisch was of buiten het verhaal viel. Er was een goed flow en ik heb ook genoten van de enthousiaste host die daarna met ons de kamer doorliep en met zijn goede napraatje bij mij extra punten scoorde.

Ik kom zeker terug voor de andere kamer. En bij de goede en slechte punten geef ik bij negatief “prijs” aan omdat het geen goedkope kamer is. Maar ik vind het zijn prijs echt wel waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Prijs (maar het wel waard)

  Johan Le Van

L'Architecte

Doctor Watsons
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Veel potentie op een mooie locatie maar mist continuiteit

Deze kamer deden we met zijn vijven en drie hiervan hadden gemiddeld 40 kamers pp gespeeld en de 2 anderen een veelvoud daarvan, dus redelijk ervaren. Zijn we daardoor misschien kritischer? Misschien wel, maar tegelijkertijd zie je ook de bijzondere kanten beter.

Laten we beginnen met zeggen dat de locatie geweldig is. Hartje Rotterdam en een oude kerk. De entree is ook meteen al mysterieus, en de ontvangstruimte heeft een knusse, antieke feel. De hosts zijn vriendelijk en verwelkomend. Het intro-verhaal is tergend lang. De host brengt het heel leuk, echt waar, je ziet dat hij er wat van maakt, maar het is veel en veel te lang. Hoe hard ik ook mijn best deed, ik kon me niet ertoe brengen het hele verhaal aan te horen. Jammer, maak hem half zo lang en dan is het perfect.

De kamer zelf is leuk van vorm en goede afwisseling van soorten puzzels. Wat jammer was, is dat niet alles werkt en daardoor wordt je uit de verhaallijn getrokken en dat doet af aan de beleving. Zo zonde, want het kan een juweeltje zijn. Nu is mijn eindconclusie: leuk. Maar met potentie om echt top te zijn.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving (door dingen die het niet goed doen)
 • Heeft onderhoud nodig

 

Route 66

Bowling Westland
Geplaatst op: 23 oktober 2022

leuker dan ik dacht

Gezien de locatie in een bowlingcentrum is hij leuker dan ik dacht. De locatie geeft mij de indruk dat dit iets is wat men ernaast doet en niet uit liefhebberij. Maar dan was dus echt niet te merken in de kamer. De accessoires zijn leuk, de aankleding leuk, je waant je echt in een oude garage van het Amerika van de jaren 20 of 30. Nou, buiten dan de achtergrond en boompjes die je normaliter niet in een garage aantreft haha.

De puzzels en opdrachten zijn gevarieerd en je hebt veel ruimte om door elkaar heen te lopen en dat kan je ook doen. Het is geen lopen van sleutel naar slot enzo.
Sommige dingen vond ik vreemd omdat het erop lijkt dat je er iets mee moet doen, maar dat blijkt dan niet zo te zijn.

Na de kamer blijkt dat we niet begeleid zijn door de vrouw die ons bij binnenkomst ontving. Het napraatje vind ik normaliter een van de leukste dingen, maar dat vond ik nu tegenvallen. De man die ons opving bij het ontsnappen was wel aardig, maar niet heel toeschietelijk. Er is voor de kamer geen praat/zitgelegenheid, maar daarvoor wordt je naar de bar bij de bowling gestuurd. Daar staat de muziek zo hard dat je elkaar niet kan horen, plus dat het helemaal vol zit. Op de bank bij de ingang buiten mochten we niets drinken (terwijl dat wel van anderen toegestaan werd gezien de lege flesjes . En als dat gedeelte beter is, is de ervaring veel beter. Nu zakt de kamer wel een punt door deze nasmaak.

Al met al een leuke tijd gehad in de kamer en in een mooie tijd ontsnapt. Verbetering mogelijk bij de nazit.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  37:24 min


 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Decor (zowel plus als min)
 • Decor (zowel plus als min)
 • Logica
 • Slechte service

 

Elixir

Wintertuin Experience
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Originele locatie in monumentaal gebouw

We hadden een afspraak om 20.15 en als je dan op de locatie komt en er is niemand, dan geeft dat al een sfeertje. We worden vriendelijk onthaald en na een introductie begint het verhaal.

De ruimte zelf is in de tijdsgeest gebouwd en creeert een leuke ambiance. Er zitten een paar originele puzzels in en maar weinig sloten. Er was een reset-foutje maar dat heeft de host prima in de sfeer opgelost zodat het niet hinderlijk was tijdens de ervaring.
Ik had een uitgebreider na-praatje wel leuk gevonden en het zou een leuke plek zijn om even wat te drinken na de kamer, maar er werd niet gevraagd of we wat wilden drinken. Ik vond onze host charmant en geengageerd, ze was nieuw maar deed het goed.

Al met al was het de moeite van de rit wel waard.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Geoscapers

Ontsnapt: Ja  59:23 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

The Safe House

Live Escape
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Begint redelijk, maar wordt steeds beter!

Live Escape zit in het centrum van Rotterdam en is daarom dus makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De host laat ons binnen en leidt ons via een trap naar boven waar de lounge is met zitjes en een bar. Hier krijgen wij de vast-is-vast-uitleg en voor we echt de kamer binnenkomen krijgen we de introductie van het verhaal. Het is een origineel doel, dus dat is wel leuk. In de eerste ruimte merk ik meteen wat voorgangers bedoelden die een review hebben geschreven over de Safe House. Je hoort duidelijk de geluiden van andere kamers, de ruimte zelf is nogal kaal en er zijn ook niet veel puzzels. En als je de andere kamers niet hoort, is het juist stil omdat er geen sfeermuziek/sfeergeluiden zijn. Ik vind dit licht tegenvallen en vraag me af hoe het verder gaat.

De laatste puzzel van de kamer lukt niet (op tijd) en de host drukt ons door. De hints die we in die kamer krijgen vertellen ons dingen die we vaak al weten. Een hint hadden we echt nodig omdat we vast-is-vast nogal letterlijk hanteren. Maar na het doordrukken begint de lol eigenlijk meteen. Ik kan er niet veel over zeggen want ik wil niets verklappen, maar de noodzaak begint te groeien en de spanning loopt op. De volgende ruimte is dan ook spannend en gaaf ingericht. Misschien niet super gerelateerd aan het verhaal, maar ik vond dat zeker niet storend. Je bent te druk bezig met andere zorgen om dat echt te merken. Dit is ook de ruimte dat je echt de samenwerking moet opzoeken.

Naarmate de tijd verstrijkt en het verhaal ontwikkeld wordt het steeds spannender en begint de tijd steeds meer te dringen. Ook heb je je zoekskills echt nodig want je ziet makkelijk iets over het hoofd. Op weg naar het laatste deel van de escaperoom duw ik met een gilletje mijn man en zoon vooruit “schiet op, schiet op!”.

En toen waren we op het nippertje op tijd. Met 59 minuten en 32 seconden hebben we veel lol gehaald uit ons uurtje bij Live Escape. Het napraatje was leuk. De host -die er al 7 jaar werkt- neemt de tijd om de kamer met ons door te nemen en kan goed vertellen over mijn favoriete deel: waar waren we sneller dan gemiddeld en waar waren we langzamer dan gemiddeld. Al met al zeker leuk genoeg om hier een andere kamer te proberen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: WijDrietjes

Ontsnapt: Ja  59:32 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica
 • Sfeer start matig
 • Niet heel veel puzzels dus hou de groep klein
 • Hints kunnen beter

 

The Wizard School

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 12 augustus 2022

Echte Harry Pottersfeer met meer dan cijfersloten

We kwamen aan op de locatie op een bedrijventerrein met parkeerruimte voor de deur. Het is duidelijk aangegeven waar ze zitten en waar de ingang is. De ontvangsruimte is groot met tafeltjes, pooltafel en een bar.
We worden welkom geheten door de host die ziet dat we een kind van 7 in de groep hebben en aangeeft dat de kamer op niveau “volwassenen” staat, maar dat is wat we gevraagd hadden. Het kind is er meer bij voor spek en bonen. De groep bestaat verder uit mijzelf en een vriendin voor wie dit de tweede kamer wordt. De host vraagt niet naar onze ervaring en geeft ook niet het standaard praatje over dat je niet moet trekken aan dingen die vastzitten enzo.

Wanneer we in de eerste kamer komen zit de sfeer er meteen goed in. We weten niet precies wat we moeten doen dus krijgen een hint waarmee we aan de slag kunnen. Terwijl we hier mee bezig zijn, komt er wel tien keer dezelfde (automatische?) hint terwijl we niets aan de puzzel hadden veranderd. Beetje verwarrend.
Het gebeurt ook een paar keer dat we in de volgende ruimte hints krijgen voor iets dat we al deden of wisten. De hints sluiten dus niet helemaal aan bij de bezigheden waardoor je een beetje uit het ritme raakt. Er zijn maar een paar hangsloten en dat is fijn. Andere dingen zijn inventiever en passen goed bij het thema. We waren met het laatste stukje bezig toen de tijd om was, dus net niet gehaald. Hoewel we niet ontsnapt zijn, want dat was wel te verwachten met twee volwassenen waarvan er eentje maar 1 keer eerder een escaperoom had gedaan. De beleving, thema en aankleding waren erg leuk, maar het plot/doel is wat mager. Niet helemaal duidelijk waarom je moet doen wat je moet doen.

Wat ik jammer vond is dat achteraf de host niet echt een nagesprek hield. Zeker als je niet ontsnapt bent wil je de kamer doornemen. De host was echt wel vriendelijk, maar door het nagesprek voelt het nog als een open eindje.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Beleving
 • Logica
 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Aan te passen Moeilijkheidsgraad
 • Het plot is nogal mager
 • Hints kunnen beter
 • Geen kladblaadje

 

Seizoenskamer: Magic Mirror

DelftEscape
Geplaatst op: 30 maart 2022

Magische sfeer is duidelijk aanwezig, enthousiaste host

Vooral de eerste kamer heeft een geweldige aankleding met allemaal spulletjes die perfect in de ambiance passen. Met een aantal dingen werd ik op het verkeerde been gezet, maar als je er eenmaal achter was denk je van: ja natuurlijk. Wat ik ook erg leuk vond is dat het geen rechtlijnige kamer is. Je kan aan verschillende dingen op verschillende momenten op verschillende plekken werken.
En nog een compliment voor het leuke personeel. Deze keer was Melvin onze host. Hij heeft een echte passie voor escaperooms en ik heb zelden zo’n enthousiaste begeleider meegemaakt.
Grijp je kans zolang deze tijdelijke kamer er staat. Ik kan niet wachten tot het najaar en ik de nieuwe kan bezoeken.
Als ik een klein puntje van kritiek moest geven is dat het einde vrij plotseling komt terwijl je denkt dat er nog andere dingen te doen zijn. Dat kan met iets meer focus zodat het einde een iets groter hoogtepunt wordt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Geoscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Verhaal
 • Einde kan iets puntiger

  Petra van GladbachmariekevangladbachcherylvdsDelftEscape

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 6 augustus 2020

Je speelt deze kamer niet, maar beleeft hem

Met inmiddels 27 gespeelde kamers heb ik al wel wat gezien, maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt!

Dit is de 5e kamer die we speelden van Darkpark en de ontvangst is altijd goed. De ontvangstruimte creëert al een sfeertje en de hosts zijn altijd vriendelijk en weten wanneer ze om moeten schakelen. Je begint je kamer al op een heel originele manier en vervolgens wordt je meegesleept in een origineel verhaal waarin jij de hoofdrol speelt. De spanning wordt goed opgebouwd en al snel merk je dat van de geijkte escaperoom je nu in een beleving bent beland. Waar leidt dit heen?

Je laat je meeslepen en voor je het weet schrik je en blijft dat gevoel bij je tot het eind.

En zoals altijd is het bij Darkpark leuk napraten. Ze vertellen waar je snel of minder snel doorheen ging, hoe je je als groep gedroeg en of je erg geschrokken was en nog veel meer. Ik hoop dat er nog een kamer komt van Darkpark, daar gaan we dan zeker heen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: WijDrietjes

Ontsnapt: Ja  46:54 min


 • Fantastische beleving
 • Veel verschillende ruimtes
 • Origineel thema
 • De acteur
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving
 • Sfeer
 • 1 ding hangt hoog
 • Puzzels niet heel moeilijk

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 28 juli 2020

Goede flow, leuke sfeer, nare geluidseffecten ;-)

Dit is een van de oudere kamers van Darkpark, maar ook met deze kamer weten ze een goede sfeer neer te zetten. Ook qua puzzels is het meer dan alleen sleuteltjes en cijfercodes zoeken. Wat ik erg leuk vond is dat we allemaal wat te doen hadden en je maakt goed gebruik van de hele ruimte, loopt elkaar niet in de weg. We hebben nu 3 van de 5 kamers van Darkpark gedaan en kijken door de eerdere ervaringen er uit naar The Orphanage en The End.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  52:26 min


 • Logische puzzels
 • Gebruik van de ruimte
 • Thema goed doorgevoerd
 • Fijne flow
 • Hoge kwaliteit accesoires
 • Oudere kamer dus relatief veel slotjes (met twist)
 • Prijzig
 • Soms te donker
 • Niet te spelen als je allemaal klein bent

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 8 maart 2020

Geweldig, een echte aanrader.

We hebben het hier zo leuk gehad!
De ontvangst was vriendelijk. Je kan er wat eten of snacken met self service in afwachting van de start.
De start is meteen leuk en spannend en wij gingen overal vrij sopel doorheen. We waren met zijn drieën en ook redelijk op elkaar ingespeeld. Dat is voor deze kamer echter geen vereiste. De puzzels zijn allemaal inventief en alles wat je oplost geeft een voldaan gevoel. De sfeer is geweldig en je want je echt in vroegere circustijden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  42:32 min


 • Sfeer
 • Inventieve puzzels
 • Professionele ontvangst
 • Leuk napraten
 • 1 deelnemer uit je groep moet 1.70m lang zijn.

  DaniëllaAlecGertDeGoudvisCasturiiRobin02Kooijv3chter

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 28 februari 2020

Niet aangenomen, maar wat een leuke sollicitatieprocedure

Erg leuke kamer. Supergoede sfeer, leuk ontvangst. Erg gevarieerde puzzels. Je moet wel precies zijn. Wij hadden hier en daar een slordigheidje en daarom net een minuutje te weinig tijd.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Geoscapers

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Variëteit aan puzzels
 • Entourage

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 6 augustus 2020

Tegenvallend gezien de hoge cijfers

De ontvangst is prima, de eigenaar vertelde met veel enthousiasme over de kamers. Wij kozen voor deze kamer omdat de andere kamer nieuwer is en ik liever eerst een oudere kamer speel, dan bouw je op. Maar eerlijk gezegd viel deze kamer zo tegen dat ik niet weet of ik die andere kamer wel wil doen, ondanks de goede revieuws.

Maar goed, de maffioso kamer: het begin is goed, de allereerste kleinste ruimte is levensecht. Daarna valt het tegen. De ruimte is vrij kaal en de spullen wat afgeleefd. Een onderdeel van een puzzel was kapot en van een andere puzzel was het slot niet hesteld. In de ruimte naast de hoofdruimte lag een sleutel pal naast het slot. Ik weet niet of dat de bedoeling was, maar dat was echt te makkelijk. Of ik teleurgesteld ben in de kamer doordat ik te hoge verwachtingen had, of dat de kamer gewoon echt geen 9,5 waard is zullen we niet weten, maar het is wat het is.

Het napraten viel tegen. Onze begeleider was niet de enthousiaste eigenaar maar een vrouw die na een paar zinnen het gesprek afkapte met: “dan wens ik u nu een goede avond” en ging achter haar bureau zitten. Wat ik wel erg sympathiek vind, zijn de gratis drankjes na afloop en ook erg prettig zijn de gescheiden ontvangst/napraatruimtes.

Dus doe gerust deze kamer als je nog niet ervaren bent, dan is hij best leuk, maar het voornaamste: temper je verwachtingen.


7.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede ontvangst
 • Enthousiaste eigenaar
 • Niet eng
 • Gratis drankje na afloop
 • Gescheiden ontvangstruimtes
 • Versleten accessoires
 • Onvolledige reset
 • Napraten viel tegen

 

Escape Bus

Escape Bus Maasland
Geplaatst op: 7 februari 2020

Matig

Ik vond de storyline niet geweldig, veel puzzels zitten in hetzelfde deel in de bus dus kan je niet echt met veel mensen bij. We zijn wel ontsnapt, maar voor de newbie die erbij was, was het eens maar nooit meer. Jammer dus. Verder werd de verhaallijn niet duidelijk, was nogal random. En helaas was er leuk inhoudelijk napraten ook niet bij. Dit had zoveel beter gekund.

Ps Datum van spelen is een schatting.


5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Gebrek aan verhaal
 • Slechte begeleiding

 

Café Voorburg

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Echte bruin café vibe met originele puzzels

Het is al wat langer geleden dat ik deze kamer gedaan heb, maar ik vind deze kamer de moeite waard om een review voor te schrijven. Wat ik hier zo leuk vond is dat je meteen zo’n bruin café gevoel krijgt, door de spullen en de muziek. Er zijn lekker veel puzzels zodat je met 4 of 5 man toch allemaal wel wat te doen hebt. Het is niet heel groot dus ik zou zelf met max 4 personen gaan.

De puzzels zijn behoorlijk gevarieerd, met hier en daar dingen die ik nog niet gezien had. Veel valt of staat met de begeleiding en die was ook goed. We hebben hier ook Christina’s Droom gedaan en daar was de begeleiding niet best en dan merk je wat voor een verschil dat maakt. Hier kreeg je de hints niet te snel of te laat, en precies net dat duwtje in de goede richting die je soms nodig hebt.

De ontvangst en napraatruimte is groot en je kan er wat drinken of wat snacks krijgen. Enige is dat je soms met een andere groep in die ruimte zit die nog een kamer moeten doen of al gedaan hebben en je wilt natuurlijk niets horen of verklappen.

Al met al vind ik deze zeker de moeite waard.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 3 personen

Team: WijDrietjes

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service

 

De Illusionist

All in Echt
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Onze allereerste kamer

Maar gelukkig hebben we ons niet laten afschrikken door deze slechte kamer. Het was duidelijk een gevalletje meeliften op de hype door een lasergamecenter.

Veel acessoires waren beduimeld, en het hinsysteem vond ik echt stom. Een paar knoppen die een voorgeprogrammeerde hint geven. Dus niet afgestemd op waar je tegenaan loopt.

Ik ben blij dat we hierna een leuke kamer hebben gespeeld maar we waren wel meteen bewust van het verschil in kwaliteit


3.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 3.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 3 personen

Team: WijDrietjes

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Weinig origineel
 • Beleving
 • Slechte begeleiding

 

0 reviews