Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Zepter des Lichts

Düsseldorf, Duitsland

Nu geopend

80 minuten

2 - 7 (Aanbevolen: 4)

Lees reviews

Meer over Zepter des Lichts

According to legends, a huge source of energy that first appeared in the 8th century and the trace of which was lost in Central America.

 

Other, dubious and malicious organizations are on the lookout for this powerful relic. Not to imagine what happens when the scepter falls into the wrong hands. Travel to different times and places, connect the traces and finds the scepter of light.

 


Thema's

Egypte

Middeleeuws

Ruimte

Tijdreizen

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

ENDE

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

52 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stresemannplatz 4
40210, Düsseldorf
Duitsland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

19 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2022

I knew it was hot in egypt

Vandaag was ik in Düsseldorf met het team ''Nicht Die Kinder'' die bestaat uit 5 personen. Parkeren is hier geen probleem want het stikt van de parkeer garages en bij The Code Agency zit een terras voor een lekker drankje als je er de tijd voor hebt.

We begonnen met ''Zepter des Lichts'' we werden ontvangen in het cafe wat er bij zit, jammer genoeg was er volgens de host geen tijd meer voor een kopje koffie achja dat kan gebeuren meteen lekker beginnen kan de pret niet drukken voor mij.

Wat voor kamer is dit? Nou het is een super mooi gedecoreerde kamer netjes afgewerkt en geen tijd bespaard op de details. De puzzels waren creatief en mooi op thema. Bij deze kamer word ook gebruik gemaakt van een heel leuk tip systeem waar we enorm om hebben kunnen lachen. De aankleding en puzzels waren bij deze kamers top, en de afwerking prima.

Het verhaal was voor mij was niet echt duidelijk, of dit aan mij lag of dat dit niet volledig naar voren kwam verder in de kamer dat weet ik nog niet precies. Je doel word in de ontvangst ruimte wel duidelijk en dat is ook waar je mee eindigt. Dat is duidelijk maar de stappen die tussen door genomen worden hadden voor mij geen duidelijke rode lijn en dat vind ik persoonlijk jammer.

Ben je een fan van goed afgewerkte kamers waarbij de details goed zijn uitgewerkt dan is deze kamer iets voor jou en is het het waard om naar Düsseldorf af te reizen om hier meteen meerdere kamers te gaan spelen, want deze spreekt ook redelijk voor de overige kamers (
Erbe der familie Moretta hebben we niet gespeeld dus geen idee). Ben je een fan van een verhaal volgen door je kamer heen dan is het misschien een beter idee om een andere kamer te zoeken.

De service bij The Code Agency was wat over te vertellen, de ontvangst was oké maar niks speciaals, ook naderhand is er nooit echt tijd genomen voor een praatje aangezien het voor hun echt lopende band werk was, hier valt iets van te vinden. We werden net na de boeking netjes geholpen door de eigenaar met het cancelen van een kamer omdat deze nog niet in het Engels vertaald werd, jammer genoeg werd hier naderhand op het moment zelf een hoop problemen over gemaakt dat was zeer jammer.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, mensen van The Code Agency bedankt voor de leuke tijd.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Aankleding
 • Decor
 • Rode lijn van het verhaal
 • Standaard onderhoud

  Drs-jlcsjephanie

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Verwarrende tijdsreis

De derde en laatste kamer die we hier gingen spelen.
Duidelijk ook de oudste, dus we zouden hier zeggen, maak niet de fout die wij gemaakt hebben en plan iets vroeger zodat je hier kan beginnen.

De begeleiding was hier het minste en zeker het minst persoonlijk, dus dat begon al goed...

Bedoeling was een tijdreis op zoek naar de scepter en onderweg doe je verschillende tijden aan. Leuk begin van het verhaal en de missie.

De kamer begon heel sterk met leuke puzzels, maar toch enkele vergezochte. Desondanks kunnen we vlot naar de volgende tijd. Ook hier weer, (net zoals de andere kamers bij code agency), heel mooi afgewerkt. Ze blijven erin slagen om doe-en denk puzzels af te wisselen.

Hier begon het echter voor ons tegen te zitten. De flow raakte er volledig uit en de logica leek uit de kamer te raken. Eigenlijk waren we goed bezig, maar de"hints" die plots kwamen werkte eigenlijk tegen ipv mee.
Wat ook niet hielp is dat sommige puzzelelementen dezelfde afmetingen hebben waardoor je zaken verkeerd kan plaatsen. Stress moment om alles er terug uit te krijgen dan. Niet bevorderlijk voor de flow.
Het is ook heel duidelijk dat de GM moet zien wat er gebeurt om de volgende acties in werking te zetten. Niets zo vervelend als een GM die vraagt "heb je dit gedaan?" om dan bij een positief antwoord de deur te openen...

Dit bleef een beetje nazinderen in de rest van de kamer om dan te eindigen met een "acteur" die nul komma nul bijgevoegde waarde had... In tegendeel gaf dit meer stress voor mijn vrouw omdat dit niet verwacht was.

Is het een leuke kamer? Ja, dat zeker. Voor ons de minste van de drie door verschillende zaken, zeker als je daarvoor Moretta gedaan hebt.
Eentje om te doen als je in de buurt bent, maar niet om ervoor naar Düsseldorf te rijden.
Jammer want we hadden toch wat verwachtingen van deze kamer na het lezen en horen van de reviews.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja


 • Super decor
 • Uitdagende puzzels
 • Puzzelflow
 • Acteur zonder meerwaarde
 • handmatige vooruitgang
 • Tegenwerkende hints

  Marieke

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (225 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 april 2023

Wat een wereld reis!

De kamers van the code agency kwamen steeds vaker voorbij op escaptalk. Aangezien Dusseldorf maar 1 uur rijden was ipv de gemiddelde 2 uur binnen NL kon het niet lang duren voordat we die kant op zouden gaan. En zo stonden er 1 april 3 kamers op de planning. Te beginnen met Zepter des lichts.

The code agency heeft een mooie lounge met een klein café erin waar je wat te drinken kan bestellen. Het is meteen duidelijk dat di teen ‘escape fabriek' is waar groepen gewoon achter elkaar door worden weggewerkt. Het personeel is wel heel vriendelijk maar er is geen ruimte om na te praten of ervaringen etc. te delen.

Het doel en de reis van de kamer is duidelijk. De kamer start wat rustig en de aankleding is kaal en strak maar is opzich prima. Puzzels zijn in thema en er zit een prima flow in de kamer. Zodra we naar de volgende ruimte gaan valt mijn mond open van verbazing. Wat is dit prachtig neergezet! Er zit hier een stuk in wat echt ontzettend leuk was en een echte toevoeging was aan de kamer. De puzzels in de rest van de kamer zijn ook in thema en er zit een prima flow in.

Het einde kwam nogal onverwachts voor mij en was een beetje een anti-climax. Ik had zelf ook gedacht dat er nog een ruimte kwam maar helaas was dit niet het geval.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 april 2023

Geweldig!

Wat heb ik van deze kamer genoten! Er stond een dagje escapen op de planning en deze keer voor het eerst in Duitsland. We werder hartelijk ontvangen door het super vriendelijke personeel waarvan in ons geval Anna de kamer ging hosten.

Zepter des Lichts stond ons als eerste te wachten. Het is duidelijk wat je opdracht is, wat je daar komt doen en wat je daar kunt verwachten. De puzzels zijn goed gedoseerd, divers en perfect qua moeilijkheidsgraad.

In het bijzonder wil ik even een bepaalc stuk hintsysteem en tevens puzzel naar voren halen. Iedere speler begrijpt direct wat ik hiermee bedoel. Wauw! Fantastisch, super leuk gedaan.

Het decor en alle aankleding was super, alles zag er echt heel erg mooi uit.

Met een voldaan gevoel kwamen we de kamer uit en zou ik iedereen aanraden om deze kamer te gaan spelen en zeker ook om er ver voor te rijden!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Wepsie

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 december 2022

Enorm leuk avontuur

#94 Zepter des Lichts

Gisteravond kreeg ik ineens dorst, en toen dit niet helemaal te blussen leek met een lekker drankje, zat er niks anders op dan dan toch maar 2 kamers te zoeken. Deze stond als eerste op de planning.

De ontvangst is misschien niet heel persoonlijk of gericht op de beleving van de gast, maar dit proberen ze wel op te vangen doordat er een leuke drink- en eetgelegenheid in hetzelfde pand ligt. Je kunt lekker vroeg binnenkomen, een drankje doen en je klaar maken voor een super toffe tijd.

Eigenlijk is in deze kamer helemaal niets zeker en weet je niet wat je te wachten staat. Het enige zekere is dat je een toffe ontdekkingsreis tegemoet gaat. Het concept en verhaal zijn hiermee prima, wellicht een "wildcard" om wat leuke dingen neer te kunnen zetten, maar dit was zeker niet storend.

De beleving in deze kamer is enorm, maar echt enorm goed. Beleving en sfeer creëren in ruimtes is enorm lastig. Voor mij was dit 1 grote ontdekkingsreis en waren wij Indiana Jones die zich overal doorheen waande.

De puzzels waren best pittig, zaten ons soms echt tegen, maar het maakte de flow niet minder om een of andere reden. Heel knap hoe ze de flow kunnen garanderen, ook al loopt het even niet zo lekker. Ik denk dat de puzzels qua moeilijkheid en hoeveelheid eigenlijk wel echt veel is voor 2 personen. Beter speel je dit met 3 of 4 (ook al vind ik zelf 4 man in een escape room echt teveel).

Ik probeer zo subtiel mogelijk te zijn opdat ik niet teveel spoil, maar de interactie in deze kamer met iemand heeft me echt oprecht een hele tijd lang plezier gebracht. De manier waarop deze persoon bepaalde dingen zei, bepaalde dingen deed en op een bepaalde manier me ook echt (op een leuke manier) heeft beledigd, vond ik echt geweldig. Ik moet wel zeggen dat ik dit soort interacties graag opzoek en het voor mij daarom een pluspuntje is wat ik niet helemaal kan weglaten.

Kleine sidenote vond ik wel dat je merkt dat ze "achter je" de kamer al aan het resetten zijn. Ik begrijp dat je dit tijdoverwegingen met volgende groepen misschien zou willen doen, maar ben dan alsjeblieft stil en doe voorzichtig met deuren. Je merkte hier echt wel de aanwezigheid, ondanks dat je ze niet zag.

Al met al was dit echt een super leuke kamer waarin ik me echt vermaakt heb en me een ontdekkingsreiziger heb gevoeld. Alsjeblieft boek deze gewoon ;)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: De Limbos

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving

  Marieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2022

Das was nicht was wir ervan erwartet hatten


Met het team ‘Nicht die Kinder!' (5 personen) reisde we af naar Düsseldorf om de kamers van The Code Agency te gaan spelen. We wilde eigenlijk alle vier de kamers daar gaan spelen, maar toen we die reserveerde kwamen we erachter dat er nog één kamer niet vertaald was naar het Engels (de kamer: Erbe der familie Moretta). Ondanks onze teamnaam, spreken wij allemaal niet héél goed Duits 😁…. Hierom hebben we in overleg met de eigenaar onze reservering vooraf aangepast naar drie kamers. Dit leverde terplekken een hele hoop onaangenaam gedoe op, maar hier zal ik verder niet over uitweiden in de review.

We trapte af met de kamer ‘Zepter des Lichts', een kamer die zou gaan over het vinden van een scepter met véél magische waarden. Natuurlijk wil je niet dat zoiets in verkeerde handen valt, dus wij waren het aangewezen team om de scepter te gaan bemachtigen 💪.

Parkeren bij The Code Agency kan in een nabijgelegen parkeergarage (betaald). De ontvangst is wat rommelig, omdat naast een escape room The Code Agency ook een bar is waar men gewoon kan gaan zitten om wat te drinken. Op zich is dat chill én kun je dus als je op tijd bent of meerdere kamers speelt lekker aan de koffie tussendoor, maar het zorgt er ook voor dat het druk is en dat er eigenlijk géén mogelijkheid is om echt te praten met een gamehost over de escape room. Daarbij is het ook nog eens zo dat de bar rond een uur óf 6/7 sluit (althans op de zondag dat wij er waren) én wij zijn dus bij onze laatste kamer naar een supermarkt in de buurt moeten gaan om wat te drinken, want dat boden ze na het sluiten van de bar niet meer aan.

Je merkt eigenlijk al meteen dat je in een escapefabriek terecht bent gekomen. Je moet je melden bij een balie, spullen opbergen in de kluisjes (één iemand moet een telefoon bij zich houden voor de foto na afloop), je gaat op een aangewezen plaats zitten en twee gamehosts komen naar je toe en nemen je mee naar de kamer. Het is niet zoals je (we) gewend zijn in Nederland; Een hartelijk ontvangst, een praatje, enz. Desalniettemin zijn de hosts hartstikke vriendelijk en een grote pré is dat ze allemaal super goed Engels spreken, dus alles was goed verstaanbaar en duidelijk 👌.

De kamer start met een zeer lange audio introductie en instructie in een donkere kamer. Vervolgens gaan de lichten aan en begint het spel. Het was misschien 23 graden Celsius buiten toen we in Düsseldorf waren, maar in de kamer zijn géén ventilatoren en airco's aanwezig en naar waar ik inschat worden de kamers ook niet gelucht. Het was dus in de kamer al meteen bloed, maar dan ook bloed heet op een niet eens zo warme dag 🥵. Houdt daar dus rekening mee, mocht je deze kamer gaan spelen.

Gedurende het spel ga je door verschillende scenes. De scenes zijn allemaal super mooi en gedetailleerd gedecoreerd. Dit is echt niveautje Efteling. Als je houdt van goede decoratie en thematisering, dan moet je deze absoluut gaan spelen, want dat is echt het grootste pluspunt van deze kamer. Vooral één specifieke scene was echt wunderschön én stiekem hoopte ik dat we wat langer op deze plek konden blijven.

De puzzels zijn goed te doen qua niveau, maar echt niet vooruitstrevend óf origineel. De kamer is volledig lineair, dus je doet alles stap voor stap. Hierom was onze groep van vijf personen wellicht te groot voor deze kamer. Ik heb bijvoorbeeld héél weinig gedaan qua puzzelen (wat ik overigens niet erg vond, want er is genoeg te zien in het prachtige decor). Het hintsysteem in deze kamer is dan weer wél origineel en bevat de nodige humor 😂. De puzzels zijn wél in thema, maar niet altijd aansluitend aan het verhaal, naar mijn idee. Überhaupt vond ik het verhaal een beetje matig. De hoofdlijn is duidelijk, maar waarom je al deze tussenstappen neemt? Ik heb nog altijd géén idee. Dat kan overigens ook aan mij liggen, maar wij hadden als groep allemaal een beetje; ‘wat zijn we nu eigenlijk aan het doen?'.

Verder was de kamer ontzettend smerig. Normaalgesproken als ik escape rooms speel, ben ik helemaal niet bezig met; hoe zouden ze zoiets schoonmaken. Hier lag het stof echt in hopen op het decor. Wij hadden een teamlid bij met een stofallergie én zijn ogen werden steeds roder en roder, hoe verder we de kamer in kwamen. Ik denk dat we bij elkaar ook nog nooit zoveel geniest hebben als hier. Ik heb aan het einde van de dag mijn kleren eens bekeken na het spelen en ze waren zwart van het stof. Echt zonden dat ze deze kamer niet onderhouden. Daarbij is het helemaal grappig dat de hosts in hun intropraatje ‘resetten'; ‘cleaning the room' noemde 🤣. Dit waren ze overigens ook achter ons zeer luidruchtig aan het doen.

Op het einde konden we echt niet meer door de hitten. Het werd echt onmenselijk warm. Gelukkig hadden nog twee teamleden de energie om de laatste puzzel op te lossen. We waren oprecht blij dat we eruit waren, zodat we naar buiten konden. Én toen kwam de escapefabriek weer in actie. Snel fotootje knallen, ‘fijne dag'- wensen en oprotten. Géén napraat en géén leuke babbel; jammer, want wij moesten nog twee kamers hier gaan spelen.

Al bij al; Een super mooi gedecoreerde kamer met een matige verhaallijn én prima puzzels die wél in thema zijn, maar niet echt logisch binnen het verhaal passen. Daarnaast laat service hier écht te wensen over.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 2 óf 3 personen i.v.m. lineair puzzelen;
- Speel deze kamer vooral als je houdt van goede decoratie;
- Als je alle drie de kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede i.v.m. de andere kamer ‘Hekates Tränen', die de grondslag legt voor dit verhaal (maakt overigens niet héél veel uit);
- Speel de kamer het liefst in de winter, want er is géén airco en het word echt onmenselijk heet hier.

Beste mensen van The Code Agency, bedankt voor deze fijne middag. Als jullie nog ooit schoonmaaktips nodig hebben, mag je je altijd bij mij melden.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Nicht die Kinder!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid
 • Goed Engelssprekende hosts
 • Grappig hintsysteem

  sjephanie

Mooie kamer met goede flow.

The Code Agency heeft op dit moment 4 kamers waarvan er 3 in het Engels te spelen zijn.
(Hekates tranen sinds kort ook, hoewel dit nog niet op de site aangegeven staat)
Dit najaar komt er een 5 de kamer bij die gebaseerd is op de clown IT.

Het barst hier van de parkeergarages en als je een beetje zoekt kan je hier voor 10 euro per dag staan.
Let wel op dat je op voorhand een milieusticker haalt die verplicht is voor elke auto.

Onthaal:

The Code Agency bevindt zich op een kruispunt en is heel goed aangegeven. De escape bestaat uit een cafe en het eigenlijke escape gedeelte. Hier kan je een stukje cake eten of wat drinken, ideaal als je wat te vroeg bent.

We hadden hier natuurlijk net de andere kamer gespeeld en onze zelfde GM was er opnieuw. Ik vind dat wel prettig want op deze manier weet hij een beetje hoe wij spelen.

Ik had al veel goede dingen gehoord over Scepter of Light en was reuze benieuwd.

Kamer:

Ondanks de passieve start, doet de kamer wat ze moet doen, ons meenemen in het verhaal. De techniek laat het een beetje afweten, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ons doel? Kijken of we waardig genoeg zijn om het 7de relikwie te vinden en zo de wereld te beschermen tegen onze kwaadaardige tovenaar uit de vorige kamer. (Hoewel de kamers verbonden zijn wat betreft storyline, kan je ze door mekaar spelen)

The Scepter of Light vinden is dus onze prioriteit en dat binnen de 90 minuten aub.

Onze eerste taak is zorgen dat we er geraken en dat gaat alvast lekker vlot. De puzzels wisselen ook hier weer af tussen doe en denk en dagen zeker 2 personen enorm goed uit. Sterker nog, je kan niks meer doen dan dit want het is stap voor stap werken.

Aangekomen op onze bestemming kijken we naar een heerlijk authentieke setting, wat een mooie ruimte is dit en ik zou een hele kamer willen spelen in dit thema en met deze uitwerking.
Er zit een fantastisch stukje in wat zo in elke room zou mogen. Voor ons beide was dit echt een van de hoogtepunten.
We gaan verder en verder op onze reis en de afwerking en sfeer stellen niet teleur. Hier en daar kan het nog net een stukje beter, vooral als er iets open gaat kijk je veelal tegen ongeverfde platen, maar gezien de ruimtes waar we ons in bevinden is dat muggenziften maar wel wat zonden dat ze hun hoge niveau niet consequent doortrekken.

Het einde is voor mij wat plots. Hoewel je merkt dat je goed bezig bent, is het ook net zo snel weer klaar en met 44 minuten en 0 hints stonden we weer buiten en dat voor een kamer waar 90 minuten voor staat.
Om een of andere reden miste ik iets op het einde en had ik nog net dat stukje extra ruimte verwacht.
Ik denk dat ik het leuk had gevonden om echt te ontsnappen ipv via een zijdeur de kamer te verlaten, zeker omdat de ruimte thematisch perfect geschikt is om ons in ware Indiana stijl te doen vertrekken :-)

Conclusie:

Ja, ik snap waarom deze kamer zo goed beoordeeld wordt. Dit is net als de vorige een echte must do.
Gezien onze prestatie zou ik opnieuw adviseren om met niet teveel spelers te komen en zeker met ervaring zou ik zeggen, speel hem met 2.

Op een paar schoonheidsfoutjes na is het werkelijk een pareltje qua thematisatie en enkel het einde zou nog wat beter kunnen.

Alleen dezelfde kritiek, opnieuw een luidruchtige reset terwijl we daar in de vorige room al een opmerking over maakten. Je zou dan zeggen dat ze er ff op letten of moest het mogelijk zijn, uitstellen, maar helaas.

Ook de gezellige babbel ontbreekt en vragen als, waar komen jullie vandaag, welke zijn jullie favo kamers, hoeveel heb je er al gespeeld, wat gaan jullie nog spelen etc. zijn niet van toepassing. Wel maakt onze host zich erg druk of we de drankjes nu gaan betalen of dat we na Poltergeist nog iets gaan drinken… Beetje jammer toch.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Kelly & Yves

Ontsnapt: Ja

  anouk

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (288 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 april 2022

Must-play in Düsseldorf!

Als verrassing werd ik meegenomen naar deze escape room. Zonder verwachtingen aan deze kamer begonnen, maar al had ik deze wel gehad dan waren ze dubbel en dwars waargemaakt!

De escape room ligt middenin Düsseldorf. Om te parkeren hebben we de auto in een parkeergarage gezet. Wij hadden gekozen voor CONTIPARK Parkhaus Grupellostraße en was dichtbij (paar minuten lopen).

The Code Agency heeft zowel escape rooms als een fatsoenlijk café. Je kunt hier dus lekker wat drinken, even rustig zitten en volgens mij hadden ze zelfs een klein hapje op de kaart staan. Je kunt je spulletjes netjes opbergen en wachten totdat de game host naar je toekomt. In eerste instantie had ik wel het idee dat het wat meer lopende band werk was, maar dat was het helemaal niet en nooit het gevoel gehad dat er geen tijd voor ons was of er niet goed op ons gelet werd.

Ik vind de kamer een fantastische sfeer hebben en is mooi en kwalitatief uitgewerkt. De puzzels paste ook mooi in het verhaal en bij de tijdreizen die je maakt. Ik heb me heel goed vermaakt in deze kamer en kwam er dolgelukkig uit, dat is altijd een goed teken!

De kamer is een dikke aanrader voor als je in Düsseldorf bent!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  65:00 min

  MarkWeg

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (268 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Post-Poltergeist Syndroom

Een uurtje rust in het mooie café van Code Agency was broodnodig. We hebben uit kunnen rusten na de terror van Poltergeist, dus nu een vrolijke afsluiter! Sceptre of Light zou geen enge kamer zijn, maar met een tijdreisthema. We moeten de machtige scepter van het licht vinden voordat hij in de verkeerde handen valt. Één probleem, hij kan overal en wanneer dan ook in de tijd zijn. Daarom moeten we gaan tijdreizen door het universum om het terug te vinden. Het toffe plot wordt voor de kamer begint met een voice-over uitgelegd en daarna komt het eigenlijk niet meer terug. Het is in feite een excuus om allerlei losse settings zonder samenhang met elkaar te verbinden, maar let me have my fun!

De verschillende settings zien over het algemeen goed uit! Het decor is mooi, al zijn er wat aparte stilistische keuzes hier en daar gemaakt. Laten we zeggen dat het niet elke dag is dat je je hoofd kan stoten aan de lucht. De verschillende settings komen ieder mooi uit de verf en duren geen van ieder te lang. Het zijn in feite een soort mini-escapes waar je doorheen gaat. Één van de settings specifiek is heel mooi gemaakt en creatief. Het is een sfeervol geheel en duurt gelukkig het langst van de settings. Het jammere is wel dat er geen samenhang is tussen die settings en dat er soms gaten zitten in de afwerking. Het 'tijdreizen' tussen de verschillende stukken is ook telkens gewoon een donkere gang. Dat is jammer, maar hey als het verder goed gedaan is is dat ook wel eens prima.

De reguliere verandering van setting staat Sceptre of Light toe om het verloop ook lekker gevarieerd te houden. Elk gedeelte heeft in feite een ander thema en staat compleet andere puzzels toe. De flow zit er bij ons heeeeel lekker in en we vliegen door de kamer heen. Iedereen heeft wel iets in de kamer te doen of toe te voegen.
Daarnaast bevat de kamer één van mijn favoriete spelelementen ooit. Dit is zo simpel, maar zo geniaal bedacht en uitgevoerd dat het me verbaast dat ik het niet vaker zie bij andere kamers. Het is een acteerelement, maar toch ook weer niet. De setting en wat wij er in doen leeft er helemaal door op. Intussen gaan we er ook regulier stuk om. Elke kans om dit element bij ons in te zitten wordt benut en we liggen regulier in een deuk om de idiote fratsen en grapjes die langs komen. Misschien is het ook een soort post-Poltergeist syndroom waar wij in zitten, maar wij zijn zo idioot melig in deze kamer dat dit alleen maar beter werkt. Loved it!

Net zoals bij Poltergeist is onze host weer zo ontzettend enthousiast dat wij er helemaal opgehyped van raken. Zij wil zo graag onze ervaring nabespreken dat ze letterlijk over haar woorden struikelt en half Duits half Engelse zinnen er uit komen. Een mooie afronding voor een mooie kamer.

Sceptre of Light is een kamer waar ik telkens als ik er aan terug denk weer enthousiast van word. Mooi decor, leuke flow, variatie, mooie settings, enthousiast personeel, en meerdere ontzettend creatieve elementen. De fun factor ligt constant hoog en ik heb me hier toch zo idioot goed vermaakt. Het tijdreiselement kan sterker uitgewerkt en je kan beweren dat het slechts een excuus is om te doen wat je wil. Maar hey, you don't see me complaining, you see me having fun!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Dronkenmansslot

Ontsnapt: Ja


 • Lekkere flow
 • Variatie door de verschillende settings
 • Mooi uitgewerkte settings
 • Één extreem creatief en leuk spelelement
 • Enthousiaste host!
 • Mooie ontvangstruimte
 • Afwerking ontbreekt hier en daar
 • Tijdreizen kan beter uitgewerkt worden

  narlami

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutEscape ExpertLid sinds: 07 augustus 2022 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 mei 2024

We Secured The Scepter!

#80

Eindelijk was het zover.. de lang geplande dag richting Düsseldorf om onze eerste escaperooms te gaan spelen buiten NL en België. Het was een gedoe om het te plannen maar eindelijk was het dan zover. We zouden met een team van 5 afreizen naar Düsseldorf om hier Zepter Des Lichts (Scepter Of Light) en Es Ist Züruck (It Is Back) te spelen. Zelf keek ik erg uit naar beide kamers met als voorkeur Es Ist Züruck omdat ik een groot fan ben van de IT films. Dus.. na het werk, in de auto en hup richting Düsseldorf.

The Code Agency zit echt midden in het centrum van Düsseldorf dus je zal de auto gewoon in een parkeergarage moeten zetten, parkeergeld betalen en vanuit daar naar The Code Agency lopen. Wij hebben onze auto op 5 minuten lopen weten te parkeren dus helemaal prima. Bij binnenkomst werden we super vriendelijk door onze host ontvangen en hij verzocht ons om even te wachten bij een tafel. The Code Agency heeft echt een prachtige en relaxte wachtruimte voor je aan je escape avontuur kan beginnen. Dus na even gewacht te hebben kwam onze host ons weer halen, de regels uitgelegd en zo konden we van start dus daar gingen we!

The Scepter Of Light is een leuke escaperoom. Het decor was schitterend en de puzzels waren origineel en goed bedacht. Ook was de interactie binnen de kamer met onze host op bepaalde punten echt hilarisch. Helaas moet ik wel zeggen dat de kamer voor 5 personen echt te klein is en je elkaar vaker in de weg staat dan dat je elkaar kunt helpen, dit nam niet weg dat we echt ontzettend veel lol gehad hebben en de kamer met heel veel plezier gespeeld hebben. Het verhaal was leuk bedacht en paste goed bij het geheel. We speelde de kamer uiteraard in het Engels, persoonlijk was ik heel erg bang dat omdat het een kamer in Duitsland was je heel afhankelijk ging zijn van het stukje Engels kunnen. Nou is dat voor mij geen probleem maar sommige spelgenoten vonden dat lastig maar hier was gelukkig niks van te merken en speelden we hem heerlijk door. Met nog een klein kwartier over kwamen we de kamer uit en hadden we vol trots de Scepter Of Light in onze bescherming genomen.

Conclusie: Scepter Of Light is een leuke kamer die je perfect de gelegenheid geeft om kennis te maken met een escaperoom buiten Nederland en België. Uiteraard is deze goed te combineren met al de prachtige kamers van The Code Agency.

Team The Code Agency: Thank you so much for the great service! We had a great team with you guys :)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  51:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit

 

MarkWegMarkWegEscape ExpertLid sinds: 18 september 2021 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2024

.

.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (343 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2024

Geweldig

Inmiddels verschillende kamers gespeeld bij The Code agency en deze stond nog op mijn lijstje.
Wederom weer een top kamer! Eentje die op je lijstje niet mag ontbreken.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfee
 • Beleving
 • Puzzels

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (254 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2024

Mooie kamer!

Je reist door verschillende tijden. Allemaal erg mooi gemaakt. Puzzels zijn niet al te moeilijk en we gingen er dan ook soepel doorheen; we hadden eigenlijk het gevoel dat er nog wat meer achteraan zou komen. Maar dat is natuurlijk een goed teken als je nog meer wil!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

fembulfembulSenior EscaperLid sinds: 27 november 2022 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 januari 2024

Een reis door de tijd

Ik was erg benieuwd naar deze kamer, omdat ik wisselende verhalen had gehoord. Ik vond het achteraf echt een toffe ervaring!
Het verhaal en thema zijn niet helemaal mijn ding, aangezien het thema tijdreizen nou eenmaal lastig goed te verwerken is in een kamer en ook bij Zepter des Lichts vond ik het moeilijk om me een te voelen met het verhaal. Gelukkig kon ik dit vrij snel loslaten, want hetgeen wat ik er met kop en schouders boven uit vond steken in deze kamer is het decor. Omdat het thema tijdreizen is, kom je in verschillende periodes terecht en ik vond vooral het middenstuk echt heel erg gaaf en mooi gemaakt. Het voelde voor mij dan ook meer als verschillende losse ruimtes dan dat ze verbonden waren door een thema met elkaar, maar dat was prima.

Wat betreft de puzzels is er voor ieder wat wils en verschillen ze ook qua type; soms moet je lineair spelen, terwijl er in de volgende ''periode'' genoeg parallel te spelen valt. Ook vind ik het zelf tof als er afwisseling is in de soort puzzel. Dat was hier helemaal het geval! Soms een rekenpuzzel, dan weer een doe-puzzel en soms gewoon echt heel goed zoeken en nadenken. Leuk!

Er is genoeg ruimte om deze kamer met 3 of 4 personen te spelen, maar voor ervaren spelers is met z'n tweetjes spelen ook goed te doen. Wat betreft niveau vond ik deze kamer top; wij speelden deze kamer zonder hints en hadden nog enkele minuten over. De gameflow is dus goed in deze kamer.

Al met al heb ik een leuke tijd gehad in Düsseldorf en zou ik deze kamer aanraden als je in de buurt bent en zin hebt om een kamer te spelen. Persoonlijk zou ik niet enkel voor deze kamer 2/3 uur reizen. Gelukkig zijn er nog andere kamers op deze locatie (ik heb ze zelf niet gespeeld, maar ze scoren goed!) dus dan kan het zeker de moeite waard zijn om een stukje te reizen. Wij wonen relatief dichtbij de Duitse grens en voor ons was het dus maar een uurtje reizen en dan vind ik het een ander verhaal. Deze kamer is echt leuk en als je fan bent van afgewerkte kamers met mooie details (zo iemand ben ik ;)) dan vind ik het wél de moeite waard om een stukje te reizen. Weeg dit dus vooral voor jezelf af.

Onze host kon trouwens prima Engels, dat zie ik soms als negatief punt bij Duitse escape rooms, maar dat vond ik hier totaal niet het geval.

Zeker een leuke kamer om eens te spelen, alleen al qua decor is het een toppertje!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  77:24 min

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Mooie kamer , flow wat minder

Mooie kamer alleen de flow zat er bij ons niet echt in . Mis ook doordat we na 10 min de kamer uit moesten door een fout in het systeem . Wel veel briefjes en lezen helaas . Laatste kamer vond ik wel heel mooi gemaakt .


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  61:00 min

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (165 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2023

Leuke kamer, mooi decor

Heel toffe kamer. Toffe puzzels en er is wat zoekwerk.

Zeker een aanrader als je in de buurt bent.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  65:00 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels

 

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2022

Lichtend voorbeeld

Daar waar ze bij Code Agency voor Hekates Tränen gekozen hebben voor een modulair 'dwangsluissysteem' (zie bespreking daar), bewijst hun Zepter des Lichts dat ze ook zonder zo'n systeem een schitterende kamer neer kunnen zetten. Ook hier is het wat gekunstelde verhaal een voorwendsel en kapstok om zeer uiteenlopende ruimtes en decors met dito puzzels te verkennen. Thematisch kon niet elke ruimte me evenzeer bekoren (vooral het middelste gedeelte stak er voor mij bovenuit), maar het voordeel van deze benadering is dat er zo uiteindelijk voor elk wat wils is.
Uit de eerdere besprekingen zal wel duidelijk geworden zijn dat je niet naar Code Agency moet komen voor de persoonlijke benadering en de uitgebreide babbel: het is een geoliede ontsnaplocatie-annex-bar, waar je dus ervoor of erna meteen wat kan drinken, maar waar het soms vrij druk kan zijn.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escapades

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Korte omlooptijd: ontsnapmachinegevoel

 

BentOOeBentOOeEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Geweldig!

Erg originele kamer! Wat je in andere sferen brengt! De puzzels zijn afwisselend en passend bij het geen waar je op dat moment mee bezig bent. De host was erg nerveus omdat dit haar eerste keer was dat ze de kamer in het Engels moest begeleiden. Er gingen dus wat kleine dingetjes mis, maar dat was niet storend.
Als je in de buurt bent is het echt wel een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja  52:10 min


 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

epjotepjotJunior EscaperLid sinds: 22 oktober 2019 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2022

originele kamer

Originele kamer! De puzzels zijn afwisselend.
Service was prima en host was enthousiast.

aanrader als je in buurt bent!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja  52:10 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig