Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Face Down

Sittard, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over Face Down

In deze super spannende Escape Room ben je een rechercheur die de meest succesvolle criminele bende ter wereld op het spoor is. Tot nu toe wist deze bende telkens uit handen van politie en justitie te blijven, maar jij en je team zitten ze op de hielen. Weet jij de werkwijze van deze criminelen te ontrafelen en een einde aan hun lugubere praktijken te brengen? Pas op, deze doortrapte misdadigers zullen er alles aan doen om je tegen te houden.Thema's

Casino

Detective

Horror

Kroeg

Laboratorium

Maffia

Misdaad

Mysterie

Ontvoering

Spionage

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

20 likes

124 bezoekers

82.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Helstraat 16
6131CZ, Sittard
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

46 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (238 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2023

Ass up

AUCH ENNE! Oke, we – Ale Blie (3 personen) - waren dus al een hele dag in Sittard bij Escape Centrum Limburg om daar al hun kamers te spelen. We hadden onze auto geparkeerd bij een parkeergarage in de buurt (betaald) en we zaten wat te drinken in de ruime ontvangstruimte alvorens we zouden gaan starten met de laatste kamer daar en van de dag: Face Down.

Onze gamehost was dezelfde als bij de vorige kamer, dus ze wist dat ze ons niet opnieuw hoefde te voorzien van de standaard escape roomregels ?. Ze nam ons mee naar een videoscherm en daar kregen we ter introductie op het verhaal een mooie video te zien. Wij mochten onderzoek gaan doen in Café Down Town, want daar had de politie een aanwijzing gevonden voor een geheime organisatie, die ook gekoppeld kon worden aan de vreemde gedragingen van wereldleiders.

Toen we het café betraden liep de gamehost nog even mee de kamer in om wat laatste regels door te nemen. Dit vind ik jammer, want na de epische film zit je helemaal in het verhaal én hierdoor wordt je er dan toch weer een beetje uitgehaald. Desalniettemin zien we direct dat we in een mooi aangekleed café staan en kan ons onderzoek beginnen.

De puzzels in deze kamer zijn voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe een parallel uitstapje (= meerdere puzzel tegelijkertijd oplossen). Hierdoor is er voor iedereen continu voldoende te doen in de kamer, maar er is ook de gelegenheid om even rond te kijken.

Bij ons zit de spelflow er goed in en we gaan als een speer door deze kamer. Dit neemt niet weg dat we voor ons gevoel louter puzzels aan het oplossen zijn en niet echt bezig zijn met het verhaal en het verloop daarvan. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat het verhaal een beetje op de achtergrond aanwezig is én dat je niet echt middels de puzzels het verhaal ontrafeld. Hierdoor hebben we tijdens het spelen ook geen idee wat we waarom aan het doen zijn. We lossen gewoon puzzels op.

De puzzels op zich zijn leuk om te doen en divers. Met name de wat grotere gelaagde puzzel richting het einde vond ik heel tof. Op het einde worden de puzzels iets meer ondersteunend aan het verhaal, dus dat is heel fijn voor de storytelling. Ik vind het ergens jammer dat het verhaal niet voortdurend de boventoon heeft gevoerd, want naar wat ik ervan mee heb gekregen is het een origineel en gaaf verhaal.

Het decor is prima en ziet er op zich mooi uit, maar op het gebied van afwerking valt er nog wat te halen (wegwerken van techniek, gebruikssporen e.d.). Voor mijn gevoel zitten er weinig licht- en geluidseffecten in deze kamer en het ontbreekt af en toe aan een sfeer die – naar mijn idee – dreigend zou moeten zijn.

We wisten ruim binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Volgens mij hadden we zelfs een maandrecord te pakken. Dat is natuurlijk super. We kregen nog een gratis drankje, want dat krijg je bij Escape Centrum Limburg altijd na het spelen van een kamer én er wordt een super toffe GIF/foto gemaakt die je mee naar huis krijgt. Het is ontzettend tof dat er extra aandacht is besteed aan het aandenken.

Toen we ons drankje op hadden was er niemand meer in de ontvangstruimte. We hebben nog ‘houdoe’ geroepen, maar kregen geen reactie. Achteraf gezien verstaan Limburgers dat natuurlijk niet én hadden we ‘haije’ moeten zeggen. Uiteindelijk zijn we met stille trom vertrokken ?. Jammer dat we zo zijn moeten weggaan na een hele dag leuke ervaringen.

Al bij al; Face Down is een middenmoter die ik vooral aanraad om te spelen als je weinig ervaring hebt met escape rooms én/óf als je toevallig in de buurt bent van Sittard en lekker wat wilt puzzelen. Decor en puzzels zijn prima, maar er zit niet écht een wauw-factor in de kamer. Dat hoeft natuurlijk ook niet als je gewoon een keertje lekker wilt puzzelen, dus daarvoor is Face Down dan ook prima geschikt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. combinatie lineair en parallel puzzelen;
- Speel deze kamer vooral als je nog niet veel escape room ervaring hebt óf als je toevallig in de buurt bent en lekker wat wilt puzzelen;
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, is deze kamer leuk om een beetje in het midden óf richting het einde te spelen (als no. 3 óf 4).

Beste mensen van Escape Centrum Limburg, bedankt voor het ontvangen van ons. Wij hebben het naar ons zin gehad in jullie kamers.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Spelflow
 • Logica

  sjephanie

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (302 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2023

Platte pannekoek

Op naar alweer de laatste kamer hier in Sittard en dan zit ons avontuur bij Escapecentrum Limburg er alweer op. Face Down was een kamer waar ik heel nieuwsgierig naar was. Vooral omdat ik totaal niet wist wat ik moest verwachten van dit thema. Omdat we alle kamers op locatie speelden, konden we na elke kamer even rustig wat drinken. Top service. Na bijgekomen te zijn van The Lost Wizard, konden we gaan beginnen aan onze laatste missie.

Ook bij deze kamer zit de introductie erg goed in elkaar. Je krijgt wederom aan de hand van een video te zien waar de kamer over gaat. Deze video zit erg goed in elkaar. Op dus naar de kamer!

We starten in een sfeervolle ruimte en vanaf het allereerste moment hebben we als team een hele fijne flow te pakken. Qua thema moet ik zeggen dat ik alles in deze ruimte al eens gezien heb. Dat blijft wel een dingetje met ‘dit thema’, je valt vaak terug in puzzels die je in veel andere kamers met dit thema ook al gezien hebt.

Het verhaal neemt even verderop wel een leuke wending, dat kan ik persoonlijk altijd wel waarderen. Wel moet ik ook hier zeggen dat het overkoepelende thema hier wederom een beetje afgezaagd is. Waarom moet het nou altijd bij dit soort thematieken terecht komen? Dat vond ik persoonlijk een beetje jammer.

Waar deze kamer echt in uitblinkt, zijn de puzzels. De puzzels zijn over het algemeen goed in thema (verhaaltechnisch moet ik wel zeggen dat ik totaal geen idee heb wat we nu eigenlijk aan het doen waren). Verder zit er een heerlijke natuurlijke flow in deze kamer, die we tot het einde weten vast te houden.

Voor mij persoonlijk was Face Down de beste kamer op deze locatie. Dat had voornamelijk te maken met de flow van de kamer en de puzzels die me gewoon goed lagen. Toch mist deze kamer wel wat belangrijke punten. Ik mis op de een of andere manier toch wat sfeer. Alles voelt vrij kil aan. Ook qua afwerking kunnen ze in deze kamer nog veel winst behalen. Buiten dat is Face Down echt wel een leuke kamer om mee te pakken als je in de buurt bent!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  Sem

romoromoEscape GuruLid sinds: 07 november 2020 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juni 2023

Poing poing poing. Up and down

Na bij gekomen te in van the lost wizard (ja met een biertje op het terras in de zon) weer vol goede moed de volgende kamer ingegaan. Nu een andere gamehost die ons enthousiast ontving en na een korte briefing en filmpje ons de kamer in begeleide. Totaal andere setting, maar een bar past ons wel (; . Ook in deze kamer was de aankleding goed en de puzzels leuk en soms uitdagend. Wel missen we hier ook bij bepaalde puzzels het kader of referentie om de puzzel op te kunnen lossen. Hier en daar liepen we wat vast maar na een kleine zet toch in de goede richting geleid. Met een aantal minuten over de kamer uitgekomen en de host stond open voor een kleine evaluatie. Onze conclusie is dat deze kamer beter in elkaar zit dan de lost wizard, maar kunnen de puzzels nog wel wat meer gefinetuned worden of aangekleed in het thema. En hier ook de tip om meer tijd te nemen voor een evaluatie van de kamer.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  56:34 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Onlogische puzzels

  Sem

playshivaplayshivaEscaperLid sinds: 14 februari 2020 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2024

Had some fun

As other reviews say it is a find room to play if you are experienced player and are in the neighborhood of Sittard. Good room for beginners. The host was nice. We decided we didn't want hints given too us unless we asked for them. Unfortunately at 1 point we were asking several times for a hint as we couldn't continue but apparently the hostes didn't hear us and no hint was coming which cost us the time we needed to escape.
This room is very linear and feedback is not always as expected. We don't advise playing this room with alot of people as it is very linear.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 2 personen

Team: Smashy

Ontsnapt: Nee

 

RojoliteRojoliteJunior EscaperLid sinds: 08 mei 2023 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Not for the faint of heart

Deze escape room hebben we met z'n vieren gespeeld en bij aankomst kwamen we in een mooie ontvangstruimte terecht waar talloze foto's van 'escape teams' aan de muren prijken. Er is ook een flink aantal bordspellen te vinden evenals een bar om na afloop onder het genot van een drankje nog wat na te kletsen. Het personeel is vriendelijk en legt een en ander goed uit.
Eenmaal gestart moesten we even zoeken naar de juiste start en ontdekten we een aantal 'afleidingsmanoeuvres'; er was meteen veel te zien, maar niet alles was onderdeel van een puzzel. Dat is leuk want daardoor werd het niet te eenvoudig.
De puzzels waren origineel en gevarieerd en vroegen op meerdere momenten om goede samenwerking. Naarmate de kamer vorderde werd het spannender en je moet geen zwakke maag hebben. Het is niet heel heftig en wij hadden hier geen moeite mee, maar er zullen mensen zijn waarvoor deze kamer minder uitnodigend is.
Als je van een uitdagende, maar zeker niet onmogelijke kamer met een spannend verhaal houdt, is deze escape room zeer geschikt!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:21 min


 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Spannend

 

Escape SheepEscape SheepEscape GuruLid sinds: 04 oktober 2021 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 april 2023

Leuk vermaak tussedoor

Met zijn tweetjes deze escaperoom gedaan, af en toe wat onlogisch maar gewoon wel leuk om te doen als je een uurtje vermaak met puzzels wilt. Leuk dat je per escaperoom een drankje van het huis krijgt, erg gastvrij!


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Caspar JansCaspar JansEscape ApprenticeLid sinds: 02 december 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Geweldige escape room

De verhaallijn is in het begin wat verwarrend, maar naarmate de escape room vordert wordt het verhaal steeds duidelijker. De overgang van de ene ruimte naar de volgende ruimte is leuk gedaan. De puzzels zijn origineel en leuk gevonden. Al met al een heel leuke escape room. De aankleding is uitbundig en goed gethematiseerd.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:38 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede prijs

 

escap.emiescap.emiEscaperLid sinds: 06 november 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2022

Leuke kamer

Ontvangst was in een mooie ruimte met leuk personeel. De kamer was erg leuk, een combinatie tussen klassieke en wat modernere puzzels. De verschillende ruimtes waren mooi aangekleed en liepen logisch in elkaar over. Het verhaal en de filmpjes tussendoor zorgde voor genoeg spanning. We hadden aan het personeel gevraagd om niet te snel een hint te geven, hier hebben ze fijn op ingespeeld en de hints kwamen dan ook op het perfecte moment zonder al te veel te verklappen meteen. Na afloop nog een drankje en wat napraten, houden wij van!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:10 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal

 

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (130 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 november 2022

Goed!

De kamer heeft wat puntjes waarvan ik denk mehh dat heeft wel wat aanpassing nodig maar opzich is het wel een leuke kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:37 min


 • Difficulty
 • Logic
 • Needs maintenance

 

jeroen_ottojeroen_ottoEscape ExpertLid sinds: 21 oktober 2016 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 december 2022

Face up to not go down

Introfilmpje is zeer professioneel, maar kan voor sommigen iets te gewelddadig zijn. Jammer dat deze in de ontvangsthal moest worden gekeken, dit had ook makkelijk in de hal van de escaperoom(s) gekund volgens mij. De kamer zelf is leuk, maar niet zeer bijzonder, weinig dingen gezien die ik nog nooit ergens anders heb gezien (of net in een andere vorm) We kwamen niet echt in de flow, maar met de nodige hints hebben we het binnen de tijd gered.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:37 min


 • prijs
 • Goede service
 • Verhaal
 • gratis drankje na afloop
 • Weinig origineel

 

Richard1980Richard1980Escape ApprenticeLid sinds: 28 maart 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2022

Killer kamer

Wat hebben we genoten van deze afwisselende kamer. Veel snelle/korte puzzels waardoor iedereen genoeg te doen had en de flow lekker aan de gang bleef. Verhaal is spannend wat ook in de kamer en sfeer terugkomt. Dikke aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:45 min


 • Spannend
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Verhaal

 

conner1211conner1211Junior EscaperLid sinds: 07 oktober 2020 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 februari 2022

erg goede kamer en een leuke game master

Allereerst is er een leuk en welkom ontvangst. Onze game master maakte een leuk praatje met ons voordat we de kamer in gingen. De kamer zelf was erg leuk en had vele leuke puzzels. Het spanningsniveau was precies goed voor wat deze kamer nodig heeft. Achteraf hebben we nog gezellig gepraat met de game master met een drankje erbij. Dat maakte de ervaring compleet.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:26 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • game master Sem

 

DennisboomkeDennisboomkeEscape ExpertLid sinds: 03 januari 2023 (99 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 januari 2023

Leuke kamer!

Dit is een leuke kamer die aan te raden is om te spelen. Wij hebben ze alle 4 op 1 dag gespeeld. Vandaar deze review die geldt voor alle 4 de kamers. Echter is er zeker wel verschil in de kamers. Dat ga ik in de scores aanduiden. Maar globaal zijn dit goede kamers met leuke puzzels. Wat opvallend is, is dat deze kamers allemaal mooi zijn aangekleed.

Als je in de buurt bent zijn deze alle 4 de moeite om te spelen. Niet veel tijd? Helstraat 666 en The lost wizard zijn de leukste.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:04 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs

 

nene55nene55Junior EscaperLid sinds: 26 februari 2023 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Een van de leukste kamers!

Wat een enorm leuke spannende en uitdagende kamer! Het voelde als een enorm avontuur en ik denk er nog vaak met veel plezier aan terug. Je moet wel niet al te bang zijn, maar het is het waard.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (352 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 november 2020

Leuke kamer

Leuke kamer, echter gezien de reviews had ik er meer van verwacht. The lost wizard hier ook gespeeld, deze vond ik mooier aangekleed en uitdagerendere puzzels.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:15 min

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (266 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2020

Leuke kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:15 min

 

sinusrhythmsinusrhythmJunior EscaperLid sinds: 21 september 2017 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2020

Prima kamer en goede ervaring!

We zochten een kamer om er weer even ‘in te komen' na een lange tijd geen Escape Rooms te hebben gespeeld. Ontvangst was erg goed en mooi aangekleed. Het intro-filmpje was erg leuk (al was een aparte kamer/halletje wel een betere plek voor de TV, bijvoorbeeld net achter de eerste deur - dan kom je net wat meer in de stemming). Het verhaal werd ons niet volledig duidelijk, maar de ervaring was prima. De afwerking kon wel iets beter, zeker op delen waarbij de antwoorden van puzzels ‘makkelijker' werden door slijtage of onbedoelde hints - dat was wel jammer. Met de laatste puzzel hadden we erg veel geluk, zonder te spoileren, als we niet hadden opgelet hadden we de kamer niet kunnen verlaten. Daarnaast hadden we geen ‘wow'-momenten tijdens het spel. Over het algemeen een prima ervaring, maar helaas voor ons niet onder het kopje ‘topkamer' te zetten.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:53 min


 • Ontvangst!
 • Leuke puzzels
 • Goed introfilmpje
 • Techniek
 • Juiste hoeveelheid hints
 • Geen ‘wow'-gevoel
 • Afwerking mag iets beter / minder nep
 • Eindspel (en afwerking) mag beter
 • Audio/video van filmpje(s) mag beter

 

jeroenvvjeroenvvEscape ExpertLid sinds: 20 juni 2016 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Gave introfilm.

Alle kamers op deze locatie hebben een tof introductiefilmpje. Goed gespeeld en gefilmd, zeg! De kamer zelf was ook een mooie mix van verschillende elementen: puzzels, doe-dingen, breinbrekers. Toch vond ik twee puzzels veel op elkaar lijken en die hoorde wat mij betreft niet perse bij het thema. Leuk hoe de setting ook een aantal keer wijzigde. Ik had in deze kamer zeker het gevoel dat 'tijd' een spannende rol speelde en dat gaf mij wel een kick.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (238 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2020

Leuke kamer

#169 Onze 3e escape bij Escape Centrum Limburg en ook deze start met een professioneel filmpje. Ik vond zelf dit filmpje qua beelden best heftig, had van mij wat minder gemogen. De escape past qua decor wel goed bij het verhaal. De puzzels waren prima. Sommigen erg leuk en passend in de verhaallijn. Anderen helaas nogal random en vielen daardoor wat uit de toon. Bij de eindpuzzel werd de druk wat opgevoerd, wat een fijne kick gaf bij de ontsnapping.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  55:00 min

 

Netty (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2020

Geweldig!!!

Super toffe en spannende kamer met veel techniek en beleving.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ruim
 • Spannend
 • Uitdagend
 • Geen

 

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 juni 2020

Door de puzzels het verhaal soms niet meer zien

#139 Nu we na drie maanden eindelijk voorzichtig lijken te ontsnappen uit de maatschappelijke grootschalige escaperoom die corona heet, waren we blij dat we ons weer eens ergens anders konden laten opsluiten dan in ons eigen huis :-). Duchtig ontsmet, behandschoend en bemaskerd gingen we dus vol verwachting de kamer in, nadat we eerst een spannende introductievideo hadden gezien.

We waren zeer te spreken over de grote verscheidenheid aan puzzels, technieken en decors, maar konden de lijn in het verhaal niet heel goed ontwaren (maar misschien lag dat aan ons en waren ze na drie maanden niet zo scherp meer): inhoudelijke elementen uit de video kwamen zeker terug in de kamer, maar het ontbrak ons soms aan de logische lijn in het verhaal en daarmee soms aan de 'flow'.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Veel puzzels
 • Uiteenlopende decors
 • Diverse technieken
 • Logische lijn in verhaal

 

Toffe ervaring.

Jullie kenden dit wel hé, last minute een escape zoeken, niet te ver, leuk thema, een die iedereen nog niet gedaan heeft...
Wel Face-down was de enige kamer die ik bij escape centrum limburg nog niet gedaan had.
Ik zat nog steeds met een wrang gevoel van The Lost Wizard in mijn maag, maar de laatste kamer wilde ik toch ook graag een kans geven.


Onthaal:
Wel, voor een zaterdagavond waren wij hier alleen. Corona stond namelijk letterlijk op de stoep. De ontvangstruimte hier is top, dat zal iedereen kunnen beamen die er al geweest is. Het personeel is net zoals de vorige keren erg vriendelijk en staat ook steeds klaar voor een babbel.

Kamer:

De kamer zelf start met een goed gemaakt filmpje dat je het verhaal moet duidelijk maken. Eens in de kamer is er wel een rode draad, maar de puzzels haken daar niet allemaal op in. Op bepaalde punten in de kamer had ik het gevoel dat er net iets meer gedaan kon worden met de ruimte. De afwerking is gewoon dik ok en ook de opbouw is goed gedaan met hier en daar een spannend element.
Het einde is wat speciaal omdat je echt maar 1 kans krijgt. Aan de ene kant is dat, gezien de omstandigheden, begrijpelijk en het zorgt er ook voor dat je niet gaat gokken, maar aan de andere kant is een foutje zo gebeurd en zonde van de kamer.

Conclusie:
Dit is een prima kamer voor escapers die matige ervaring hebben. Het is leuk als alles eens iets rustiger kan en lekker loopt, dat geeft een feel good gevoel.
Ik denk dat er nog ruimte is voor verbetering, vooral op de invulling van de escape room. Er staat veel in, maar er wordt zo weinig mee gedaan. In ruil krijg je dan een puzzel waar je van denkt..... er staan hier zoveel dingen, waarom nu zo.
Dat gezegd zijnde is dit een leuke kamer met een thema dat natuurlijk doet denken aan face-off.
Persoonlijk zou ik hem spelen 3 a 4. 6 lijkt me soms teveel.
Qua afwerking haalt deze kamer het niet van The Lost Wizard, maar dat maakt hij weer goed in haalbaarheid.
Prima verhaal, lekkere flow, vriendelijk personeel, een geslaagde zaterdagavond.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:01 min


 • verhaal/thema
 • ontvangstruimte
 • vriendelijk personeel
 • puzzellijn

 

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2020

Leuke kamer!

Na alle kamers gespeeld te hebben in Sittard, ben ik met een geheel onervaren groep terug gekomen voor face down. De kamer zelf is ruim en goed aangekleed. De puzzels zijn leuk en zeker voor mijn onervaren medespelers goed te doen. We hadden nog 10 minuten over. Waarom we dan toch niet ontsnapt zijn? Je hebt maar een kans om te ontsnappen. Ik ben hier zelf geen fan van. Het voelt raar om de hele kamer goed bezig te zijn om dan met 10 minuten over niet te ontsnappen. The host wilde dit voorkomen en stuurde ons een hint. Echter heb ik deze hint nooit gelezen omdat ik deze niet heb gezien. De tekst was namelijk geschreven in witte letters en de achtergrond op het scherm was ook wit. Misschien een idee om dit te veranderen (of ik ben gewoon scheel, dat kan ook 😊). Verder is de kamer wel zeker een aanrader! Er zat ook een Engelstalige in de groep en deze kon alles goed meedoen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Zowel leuk voor ervaren als onervaren
 • Genoeg variatie in puzzels
 • witte letters op witte achtergrond
 • een ontsnappingspoging

 

Davide (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 januari 2020

Super!

Deze escape is een top kamer in Limburg. Laat je verassen. Wij komen sowieso terug. Nogmaals bedankt voor de super ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Alles
 • Niets

 

Mark (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 januari 2020

Erg leuke escape room

Leuke escape room. Zitten veel spannende elementen in, zeker voor de angsthazen in onze groep. Onze groep bestond uit een aantal wat meer ervaren, maar vooral onervaren escape room'ers en we zijn ontsnapt met nog 5 minuten te gaan. Zeker een aanrader dus! Nog een leuke bijkomstigheid: Het drankje dat in de prijs zit inbegrepen, zeker niet gebruikelijk bij een escape room.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

BentOOeBentOOeEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (119 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2019

Geschikt voor onervaren spelers

Na alle kamers bij escape centrum limburg al gespeeld te hebben, keek ik al een lange tijd uit naar hun nieuwe kamer. De intro is super goed gemaakt! Je komt gelijk in de sfeer als je de kamer binnen gaat. Hoewel we het muziekje op een gegeven moment wat irritant begonnen te vinden. Door middel van een hint scherm word je verder geholpen als je vast zit. Dit werd niet overbodig ingezet, dat was erg fijn. De meeste puzzels in deze kamer zijn niet heel origineel en ook niet super moeilijk. Daarom zou ik deze kamer betitelen als goede kamer voor beginnende escapers. We waren met een groep van 6. Doordat de kamer redelijk liniar is, heeft niet iedereen altijd wat te doen, dat vond ik wat jammer. Later in het spel wordt de sfeer wat duisterder, dit is een leuke beleving. Tijdens dit gedeelte zaten ook wat originelere puzzels.
Het is echt een goede kamer maar ik had er toch iets meer van verwacht, qua sfeer en puzzels was ik door helstraat en de lost wizard toch wat meer verrast.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: Heesbergjes

Ontsnapt: Ja  48:21 min


 • Goed verhaal
 • Duidelijke volgorde
 • Goed voor beginners
 • Niet heel uitdagend

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig

11 andere kamers op deze locatie