Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Illusionist

Antwerpen , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 5)

12 jaar

Lees reviews

Meer over De Illusionist

“Wees welgekomen dames en heren! Sta recht! Dit is de grootste show ooit van de illustere Antoon –Hyperion- Ackerman!”

Op deze manier kondigt Antoon -een Antwerpenaar en zelfverklaarde meester illusionist- zijn allergrootste en ook allerlaatste show ooit aan.

Deze show is iets heel speciaals... Hij is ondertussen overleden maar hij liet iets heel speciaals achter: Zijn allerlaatste voorstelling, gemaakt om het publiek tot in de eeuwigheid zijn meesterlijke trucs te laten aanschouwen... Maar natuurlijk is niet alles wat het lijkt... Gaan jullie de uitdaging aan?


Thema's

Magie

Mysterie

Oosters

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Toilet aanwezig

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

15 likes

138 bezoekers

97.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Tavernierkaai 5
2000, Antwerpen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

46 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape GuruLid sinds: 28 november 2021 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Antwerpse Antoon

Met vier personen gingen we naar Antwerpen om daar twee escape rooms te spelen. We trapte af bij De Kraakfabriek voor de kamer ‘The Illusionist’. Omdat we betrekkelijk last minute waren meegevraagd had ik niet echt tijd om mezelf in te lezen, dus zonder verwachtingen ging ik naar deze kamer 😉.

Het parkeren kon in de straat voor De Kraakfabriek en met een meegestuurd kaartje konden we de ingang gemakkelijk vinden. Het monumentale pand, waarin de escape rooms zijn gevestigd, is prachtig 😍. Later leerde we dat dit een voormalige boeienloods was. Echter komt er van de buitenkant van het pand niets terug in de escape room zelf.

De ontvangst was een beetje chaotisch. We moesten wachten tot stipt de gereserveerde tijd en mochten dan pas aanbellen. We stonden met verschillende mensen te wachten die allemaal een kamer kwamen spelen op dezelfde tijd. Vervolgens moet je snel naar het toilet, je moet je spullen opbergen én word meegenomen naar de kamer. De ontvangstruimte zelf ziet er ook niet geweldig mooi uit, eerder een beetje verouderd. Echter maakt dat niet véél uit; we kwamen voor de kamer en konden dus gelijk beginnen.

Als je naar de kamer loopt, loop je langs de kamer die je heel duidelijk van de buitenkant al kunt zien. Het is namelijk een bouwwerk in het pand. Voor de deur van de kamer kregen we een stukje introductie en instructie van onze gamehost. We zouden de laatste show van Illusionist Antoon gaan bekijken/ervaren. Het verhaal is simpel doch doeltreffend en dat is altijd fijn in een escape room 👌.

De kamer is voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met bepaalde stukken waarin je parallel kunt puzzelen (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen), dus wat mij betreft prima in balans. Daarbij zitten er hele leuke en originele puzzels in de kamer. De puzzels zijn logisch en volgen elkaar logisch op. Hierdoor is de flow van de kamer prima 👌.

De decoratie en thematisering van de kamer is prima. Er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en wat ik helemaal tof vond, was dat dit ook meegenomen werd in bepaalde puzzels. Verwacht géén subliem decor vol verrassingen, maar wél gewoon een netjes degelijk en goed afgewerkt decor.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Het duurde even tot onze gamehost bij ons was 😅. Maar uiteindelijk was ‘ie er. Tijdens een kort napraatje werd verteld dat de kamer van locatie gaat verhuizen én wel binnen hele korte tijd. Dit onder andere om een betere toiletgroep en ontvangstruimte te krijgen.

Al bij al; Een leuke kamer om te spelen als je in Antwerpen bent, met vooral een goede puzzelflow en originele puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met niet meer dan vier personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte;
- Speel deze kamer vooral als je van puzzelkamers houdt;
- Houdt even goed in de gaten wanneer deze kamer gaat verhuizen naar de andere locatie.

Beste mensen van De Kraakfabriek, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Graag komen we nog eens terug om jullie andere kamers te spelen.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Licht en geluid

  sjephanieWepsieanouk

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (189 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Heerlijke flow bij Antoon

Het was weer eens tijd om te gaan escapen. Ondanks dat we er deze week al twee gespeeld hadden (en nog 4 op het programma hadden staan), leek het ons toch een goed idee om op de vrijdagavond nog even twee kamers te reserveren. Zo gezegd, zo gedaan. Het is last minute altijd even zoeken wat nog gespeeld kan worden, maar gelukkig hadden we snel twee kamers gevonden. Tijd om naar Antwerpen af te reizen.

Escapen in Antwerpen, of überhaupt wat doen in Antwerpen, blijft altijd lastig door het verkeer. Wij vertrokken als groep erg vroeg, maar toch waren we maar net op tijd door de drukte op de Belgische wegen. De Kraakfabriek, waar we onze eerste kamer zouden gaan spelen, bevindt zich aan de rand van het centrum, je moet met de auto dus echt de stad in. Reken hier dus wat extra tijd voor! Parkeren kan gelukkig wel voor de deur, dat is erg fijn! Nadat we geparkeerd hadden, stond ik meteen een beetje versteld van het pand waar deze escape room zich in bevindt, prachtig!

Eenmaal binnen werden we onthaald door onze host, konden we meteen onze spullen wegleggen en nog even naar het toilet. Vlak daarna konden we eigenlijk meteen beginnen, altijd fijn wanneer je lekker door kan pakken. We lopen naar achteren in het pand en daar bevindt zich de kamer zelf. Vlak voordat we naar binnen gingen, kregen we van onze host wat uitleg over de kamer en over het verhaal. Dat verhaal was meteen duidelijk. Iets waar ik minder fan van was, is de manier hoe je de kamer ingestuurd wordt. Een puzzel wordt, nog voor je de escape room in gaat, al uitgelegd. Dat is eigenlijk al je eerste 'hint'.

Tijdens onze start komen we meteen in een goede flow te zitten. Het is meteen duidelijk wat we moeten doen en kunnen lekker parallel bezig gaan. Hierdoor maken we een snelle start en komen meteen in het hoofdgedeelte van de kamer uit. Het valt hier meteen op dat er (voor mijn gevoel) onwijs veel te doen is. Gelukkig, blijkt achteraf, communiceert de kamer onwijs goed met haar spelers en weet je eigenlijk continu waar je mee bezig bent en wat je nog moet doen. De puzzels zijn allemaal goed in thema en erg gevarieerd. Het verhaal is daarnaast ook heel duidelijk en goed te volgen. De manier waarop het verhaal verteld wordt, is ook geniaal bedacht.

Uiteindelijk weten we te ontsnappen met nog ruime tijd over én hebben we geen hints nodig gehad. Wat dus eigenlijk betekend dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit! De puzzels zijn leuk en gevarieerd, het verhaal helemaal duidelijk en het decor ziet er eigenlijk ook best prima uit. Wij hebben ons onwijs goed vermaakt in The Illusionist!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  sjephanieanouk

SandraIrisSandraIrisEscaperLid sinds: 9 november 2018 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

De Illusionist

Ons escapeweekend werd afgetrapt bij De Kraakfabriek. Ten eerste; echt een supermooi pand! We werden vriendelijk onthaald door de gamemaster en hadden er veel zin in. De binnenkant van het pand is simpel ingericht. De escape bevindt zich in een van de grotere loodsen van het pand. Hier ligt eigenlijk mijn enige minpunt: Vanaf de buitenkant zie je hoe groot de escaperoom is.

De kamer op zichzelf ziet er heel mooi uit. De puzzels passen zeer goed in het thema en alles wordt goed uitgelicht, waardoor onze gameflow lekker doorliep. De afwerking van de kamer is mooi en het verhaal duidelijk aanwezig.

Het niveau van de puzzels ligt goed; zowel voor de beginnend escaper als de wat meer ervaren speler. Ik heb mij prima vermaakt gedurende deze escape!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  jakobdcmarieke

MVMVEscaperLid sinds: 22 december 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Prima kamer op een prachtige locatie

Zoals in vele reviews al te lezen valt, bevindt deze kamer zich in een prachtig pand. Ook wij vonden het jammer om te zien dat de room zich bevond in een soort container midden in het gebouw. Je kon dus al zien hoeveel ruimtes er ongeveer waren. Misschien goed om hier een groot doek over te laten vallen en deze tegen het einde weer op te hijsen. Dit zou mijns inziens ook niet misstaan in het hele thema.

De kamer zelf was prachtig ingericht met vele puzzels die je tegelijk op kon lossen. Dit was allemaal mooi in thema en had voor ons de juiste moeilijkheidsgraad. Tegen het einde aan werd het wat lineairder maar dit stoorde ons niet. Wat ons wel tegenviel is het krijgen van een schilderij met daarop bijna de directe oplossing voor de eerste kamer. Ook naderhand werd er weinig gedaan met de feedback dat dit misschien niet eens had gehoeven of dat het desnoods in de kamer zelf opgehangen had kunnen worden. Hier werd weinig mee gedaan helaas.

Al met al een leuke en vermakelijke escape room als je in de buurt bent!


Reactie door De Kraakfabriek

22 augustus 2022

Hi MV, Bedankt voor je review! Fijn om te horen te dat jullie een leuke tijd hadden bij ons. De feedback over de eerste opdracht ontvingen we inderdaad al vaker. We gingen daar al mee aan de slag en jammer genoeg is het verschil tussen de groepen die het daar wat moeilijker mee hebben en groepen die er snel mee weg zijn erg groot waardoor we er liever wat extra uitleg bij geven en dat de opdracht eerder een opwarmertje is voor wat volgt. We plannen binnenkort ook heel wat aanpassingen en verbeteringen aan De Illusionist (en onze andere rooms) en gaan hier specifiek zeker nog mee aan de slag. Hopelijk tot snel! De Kraakfabriek


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:41 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Decor
 • Container en grootte van kamer zien
 • Eerste kamer voorgekauwd

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2022

Niets is wat het lijkt

Als 2e tijdens onze escape dag stond een bezoek aan de illusionist op de planning. In de mail stond duidelijk de looproute aangegeven naar de ingang van de escape room, dus die was makkelijk te vinden. Parkeren kan ook prima in de buurt in een parkeergarage. We werden ontvangen door onze host, op zich prima, maar ik miste iets aan enthousiasme. Ik had super veel zin om deze kamer te spelen, want ik ben echt dol op dit soort thema's! Ik vond het begin een beetje vaag, jammer. Dat zou denk ik anders kunnen, waardoor je meer in de escape room komt. Wat ik ook jammer vond, is dat er een aantal keer fragmenten werden afgespeeld, terwijl de tijd doortikte. Het voelt vervelend als je tijdsdruk hebt, dat je dan de tijd ziet wegtikken, terwijl je op dat moment niks kan doen dan wachten. De hoofdpuzzel in de kamer vond ik erg leuk! Leuk om zo toe te werken richting het einde, hierdoor zat er een duidelijke rode draad in de kamer. In het begin was ik vooral overweldigd door alles wat in de kamer te zien is en duurde het even totdat we verbanden konden leggen. Niets is wat het lijkt tenslotte.. ;-) Er was 1 puzzel die voor ons gevoel niet lekker werkte en toen we dit achteraf navroegen, leek het alsof onze host niet had mee gekregen dat dit voor frustratie bij ons zorgde. Er leek niet echt ruimte om nog vragen te stellen. We gingen dan ook weg met een beetje een dubbel gevoel. De puzzels in de kamer waren leuk, uitdagend en het zag er allemaal mooi en netjes uit. Ook vonden we het top dat we een paar minuutjes extra kregen, waardoor we de kamer konden uitspelen, maar er waren ook een paar puntjes die we dus als minder hebben ervaren.

De kamer is vrij lineair en het leukste is denk ik om deze met 2 tot 4 personen te spelen. Met meer zou ik niet aanraden, dan sta je vaak niks te doen. Een leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja


 • 'Hoofd' puzzel
 • Mochten de kamer uitspelen
 • Aankleding/afwerking
 • Uitdagend
 • Puzzel die niet leek te werken?

 

smnsmnJunior EscaperLid sinds: 12 oktober 2019 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2022

Super!

Leuk gevonden puzzels die je telkens enthousiast maken voor de volgende. Niet te gemakkelijk, niet te moeilijk! Ook erg veel vriendelijke service!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Logica
 • Beleving

 

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2022

Leuk en plezierig

Met 5 afgezakt near Antwerpen om de geheimen van de illusionist te kraken. voor wie in Antwerpen een degelijke escape zoekt, is dit vast en zeker een aanrader om te spelen, wij hebben ons in ieder geval zeer goed geamuseerd.

Pand waarin de escape zich bevindt is heel charmant. Onthaal is prima, wij waren gezegend met een supervriendelijke gamemaster die ons vlot op ons niveau liet doen ook tijdens het spel. Fijn. Kamer zelf ademt een aangename sfeer. Vooral de puzzels in het tweede deel konden ons bijzonder bekoren. Ze zijn prima geintegreerd in de kamer en bouwen mooi op. Goeie logica, fijn om te spelen. Eindpuzzel was net iets minder ons ding omdat er weinig climax was en deze bijna eerder overbodig voelde.

Bon, fijn kamer. Onverwacht was bij ons de stroom in het gebouw uitgevallen. Kan gebeuren, gamemaster heeft ons vlot en vriendelijk even uit de kamer gehaald. Een kwartiertje later en nog steeds in een goeie sfeer kon er weer verder gespeeld worden. Thumbs up voor de goeie problemsolving en blijvende vriendelijkheid.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Fijne setting, mooie buurt
 • Vriendelijke uitbaters
 • Kamer zit leuk in mekaar
 • Eindpuzzel vonden wij minder

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (182 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2022

Kamer naar mijn hart

#222 Deze escape is gelegen in een prachtig pand, dus in die zin jammer dat de kamer zelf is opgesteld in losse boxen die overal hadden kunnen staan. Echter, wat ziet het er binnen tot in de puntjes verzorgd uit! Echt een decor waar ik blij van word: mooi vormgegeven en tot in de puntjes afgewerkt. De puzzels gaan mooi op in het decor, zitten logisch in elkaar en staan garant voor vele succesmomentjes. We hadden hier ook echt een goede flow. De eindpuzzel vergt een goede samenwerking en is daarmee een mooie afsluiter. Een beetje gek was dat we vooraf de eerste puzzel min of meer kregen uitgelegd, maar blijkbaar zijn er teveel teams die anders of zelfs dan alsnog vastlopen. Alles bij elkaar zeker het spelen waard.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  50:15 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Hint vooraf voor ons liever niet

 

Leuk thema maar erg lineair

Het thema van de kamer was leuk maar de puzzels zelf waren heel lineair
Met 4 kan je bijna niet op 1 puzzel werken en loop je wat verloren op sommige momenten
Het einde was ook erg plots en een beetje een anticlimax
Dat was jammer


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 4.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels

 

TomVosTomVosJunior EscaperLid sinds: 19 oktober 2021 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 mei 2022

Was het een Illusie?

In vorige reviews werd er al veel geschreven over de locatie, maar wat mij betreft niks mis mee. Gewoon een leuke kamer, alleen minder snel de tips geven zou ik aanraden.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

StellaStellaJunior EscaperLid sinds: 13 december 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 april 2022

TOP

Wat een leuke kamer was dit! Voor het eerst een kamer met 2 personen gespeeld, maar het leuke is dat je dan ook echt alles meekrijgt. Hele leuke elementen, tof thema en technisch steekt de kamer goed in elkaar. Gelukkig ontsnapt met nog 4,5 minuut over.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

ruben_vdmruben_vdmJunior EscaperLid sinds: 19 oktober 2020 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2022

Betoverend !

Een betoverend avontuur door het leven van Hyperion Akkerman. Vanaf de eerste minuut word je ondergedompeld in de sfeer van dit tragische verhaal. De inkleding, muziek en magie (technologie) maken van dit spel een prachtig geheel. De puzzels, die vaak erg knap zijn en het verhaal worden ondersteund door de vele technologie en niet andersom, dat is wat deze kamer zo sterk maakte tegenover andere in hetzelfde genre.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Manier van tips geven past in het thema
 • Aanpasbare moeilijkheidsgraad
 • Magisch gebruik van technologie
 • Minimale slijtage
 • Eerste puzzel wordt onnodig 'voorgekauwd'

 

Petra_B..Petra_B..Escape GuruLid sinds: 7 oktober 2018 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2022

Thema goed in het spel verwerkt

Thema is erg leuk in het spel verwerkt. Bij het binnen gaan van de kamer werd alleen de eerste puzzel helemaal voorgekauwd, beetje jammer aangezien we een vrij ervaren team zijn.
De spellen passen ze overigens wel aan op de ervaring.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape ExpertLid sinds: 31 december 2018 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2022

Mooie kamer met originele puzzels

Van buiten de kamer heeft deze weinig uitstraling; een 'doos' in een oude loods... maar eenmaal in de kamer is de sfeer er wel degelijk. Erg mooi gemaakt! De puzzels zijn van een goed niveau; niet te makkelijk maar voor een beetje escaper goed te doen. En ook leuk en origineel. De eerste puzzel werd wel vooraf volledig uitgelegd; dat had ik liever anders gezien, bijv. een extra aanknopingspunt in de kamer zelf of een hint als een team dat nodig lijkt te hebben.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Toffe kamer maar minder leuke ervaring

De Kraakfabriek is verhuisd sinds we er laatst waren voor De Kraak en bevind zich in een mooi, historisch pand met parking vlakbij. De locatie is makkelijker bereikbaar, vlakbij het MAS en dus ook omringd coor cafés en restaurants.

De Illusionist is een mooi aangeklede kamer, mooi in thema. De puzzels zijn origineel en zitten goed in elkaar, met soms heel mooie puzzelstukken. De verlichting geeft een mooi effect en de manier waarop de tijd wordt meegeven is ook een leuke touch. Puur qua spel en aankleding de leukste kamer van de drie.

Wat ons stoorde aan deze kamer was de begeleiding; er kwam op een gegeven moment een tip die misschien al wat te vroeg kwam. Die tip leidde tot een misverstand waardoor we (15min!) vastliepen op die puzzel. Er werd niet opgemerkt dat we door die tip op het verkeerde spoor waren geraakt, terwijl we eerst wel goed zaten en daarna volgende enkel nog 'standaard' tips die enkel info geven die we al wisten. Nadien hebben we wel heel de kamer terug mogen doorlopen en nog even kunnen overlopen wat er mis ging met de puzzel, dat moet ook gezegd worden. Er was ook iets met een puzzelstuk dat "verloren was net in de groep voor jullie", op zich geen probleem maar een waarschuwing vooraf had wel fijn geweest. Persoonlijk ben ik van mening dat voor de prijs die je betaalt dat dat type wisselstukken wel voorradig moeten zijn.

In conclusie, is de Illusionist een leuke kamer, qua puzzels en aankleding de beste van de kraakfabriek. Helaas door de minder leuke ervaring geef ik een mindere score.

Tip voor iets te drinken: Dr Beer (vlakbij)
Tip voor iets te eten: Como Como tapas (wel even stappen en zeker reserveren)

Update: extra informatie doorgegeven via hello@kraakfabriek.be maar sindsdien niets meer gehoord.


Reactie door De Kraakfabriek

14 november 2021

Hi Veerle, Bedankt voor je review, en fijn om te horen dat jullie het een mooie kamer met leuke puzzels vonden. We vinden de begeleiding heel erg belangrijk, en ook van alle puzzels hebben we vervangingen, dus daar mag eigenlijk niks misgaan. Omdat ik jou gebruikersnaam niet direct kan koppelen aan een boeking, zou je ons een mailtje willen sturen met wat meer uitleg? Dan gaan we even na wat er mis is gegaan en waar we onze service nog kunnen verbeteren.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Zeer leuke escape ervaring

Het thema is mooi uitgewerkt en De kamer is leuk om te spelen. Soms is het wel wat donker in de kamer. De puzzels zijn logisch en uitdagend. In het algemeen een fijne ervaring


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:46 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

GoldielockGoldielockEscaperLid sinds: 18 december 2019 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Leuke kamer

Heel leuke kamer met toffe puzzels, wij hadden al 30 kamers gedaan en nog steeds uitdagend! Niet al te veel slotjes en heel leuk pand!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving

 

perryperryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Escapen aan de Schelde

Bij een gezellig weekendje weg kan voor ons een escaperoom niet ontbreken dus tijdens een gezellig weekendje Antwerpen besloten we al snel om bij de Kraakfabriek langs te gaan vanwege de positieve recensies van de Illusionist. De escape zelf ligt nabij het centrum van Antwerpen aan de oever van de Schelde. De locatie is echt prachtig als je kan genieten van het uitzicht over de Schelde. Zoals afgesproken kwamen wij precies op tijd aan en werden wij vriendelijk welkom geheten. De ontvangstruimte is groot genoeg en je kan er eventueel een drankje drinken. Wij besloten direct de escape te starten en volgende onze begeleider naar de voordeur van de escape. Hier kregen we netjes uitleg over de regels en de introductie van de kamer. Wat mij verbaasde is dat je een afbeelding met hierop de eerste 2 puzzels uitgelegd kreeg overhandigd. Uiteraard niet met antwoorden maar wel met het principe hoe deze moesten worden uitgevoerd. Persoonlijk vond ik dat erg jammer omdat de kamer zelf je zou moeten kunnen vertellen wat er moest gebeuren en ondanks dat het ook geen ideale oplossing is zou ik er dan voor kiezen om het bord gewoon in de kamer te zetten en de spelers deze zelf te laten vinden. Hierdoor zou het iets minder vreemd overkomen dan deze buiten de kamer overhandigd te krijgen. Zoals zeer regelmatig bij ons groepje het geval is hadden we moeite met opstarten en stonden we wat te vechten met de eerste puzzels. Blijkbaar duurde dit wat te lang want zonder een deel van de puzzel opgelost te hebben kregen we al "de oplossing". Hierdoor konden we verder in het spel maar voelde het meteen als een teleurstelling aangezien we de oplossing zelf niet hadden gevonden. Een duwtje in de goede richting is altijd goed maar de oplossing ontvangen is toch een "No Go". Achteraf bleek dat er in de eerste kamer geen communicatie mogelijk was om ons te supporten. Na een voor ons dus wat teleurstellende start zijn we daarna weer enthousiast verder gegaan. De escape is netjes in thema aangekleed en de afwerking is hartstikke netjes. De puzzels in de kamer passen prima bij een Illusionist en zijn leuk om te spelen. Het hint systeem is erg origineel en goed verwerkt in het thema. Een klein minpunt vond ik dat de tijd door bleef lopen terwijl er diverse "tussenpauzes" waren waar de Illusionist ons toe sprak. Je verloor dus tijd met wachten wat prima opgelost zou kunnen worden door deze gewoon te stoppen tot deze "tussenpauzes" weer voorbij zijn. Het heeft er bij ons niet voor gezorgd dat we niet konden ontsnappen maar ik kan voorstellen dat dit frustrerend is als je de kamer niet zou halen. Ik begreep wel dat de kamer en het aantal puzzels zich aanpast aan de spelers dus misschien is het zo dat iedereen uiteindelijk wel ontsnapt omdat er puzzels worden overgeslagen als je tempo niet hoog genoeg ligt. Persoonlijk vind ik het niet erg dat een kamer zich kan aanpassen maar dan moet eigenlijk niet zichtbaar zijn dat je een puzzel niet hebt gespeeld. Bij ons is ook 1 puzzel niet opgelost terwijl deze wel zichtbaar was in de kamer en 1 van ons team er al mee bezig was. Maar terwijl deze ermee bezig was is "de oplossing" al vrijgegeven omdat we waarschijnlijk buiten het tijdschema terecht zijn gekomen voor deze puzzel. Dit was wel teleurstellend ondanks de goede intenties om iedereen zijn eigen niveau aan te bieden. Doordat de puzzel zichtbaar was en we wisten hoe we deze moesten oplossen was dit eerder teleurstellend dan fijn. We waren helaas niet snel genoeg om deze puzzel volledig mee te kunnen nemen. Na de eindpuzzel gespeeld te hebben welke erg leuk in elkaar was gezet en samenwerking vereist wat altijd leuk is in een kamer stonden wij weer buiten en hadden we de Illusionist voltooid. Helaas kwam onze begeleider pas aanlopen toen we al buiten stonden in plaats van op het moment dat we naar buiten kwamen. Dit voelde een beetje verloren aan omdat de begeleider juist kan ondersteunen met enthousiasme en euforie als een groep op tijd naar buiten komt. Een tip is dus zeker om er te staan en als begeleider je groep enthousiast naar buiten te begeleiden om de euforie en dus je spel ervaring een boost te geven. Ondanks de diverse kritiek punten hebben we het wel goed naar ons zin gehad en is de Illusionist een goed in thema gebouwde kamer op een mooie locatie aan de Schelde.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min

 

OrigiNELEOrigiNELEEscape ApprenticeLid sinds: 5 oktober 2021 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2021

Leuke kamer qua inkleding, niet zo moeilijk

We hebben deze kamer gespeeld met 5 ex-collega's. We zijn een zeer goed team maar was slechts de 2de escaperoom die we deden.
De kamer is visueel en decoratief zeer mooi gemaakt. De laatste puzzel was even zoeken tot we door hadden hoe die moest, maar daarna was het telkens hetzelfde en iets te veel keren dat die opdracht moest herhaald worden (de uitdaging is er dan wel af, het is dan gewoon telkens "uitvoeren")
De moeilijkheidsgraad lag naar onze mening laag, we waren er uit op 41 minuten zonder tips, wat maakte dat er een beetje teleurstelling was toen we er uit kwamen. We dachten dat er nog meer was.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

lynnvandeveldelynnvandeveldeJunior EscaperLid sinds: 19 december 2017 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 september 2021

Aaneenschakeling van vreugdedansjes

Wij zijn heel goed ontvangen, en werden meteen meegezogen in het mysterie van Antoon en zijn allerlaatste show.

Het verhaal zat goed, net als de sfeer in de escape room. Alles liep vloeiend in elkaar over, de originele puzzels pasten goed in het verhaal en er waren steeds genoeg op te lossen en raadsels om over na te denken voor het hele gezelschap. Niveau van de puzzels werd door het team ook beschreven als nadenken en logische linken leggen, eerder dan 'zoeken'. Een fijne manier van samenwerken!

Het hele spel was een aaneenschakeling van vreugdedansjes na elke opgeloste puzzel. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Goede begeleiding
 • Sfeersetting zat helemaal goed

 

lisse94lisse94Junior EscaperLid sinds: 15 juli 2019 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2021

Zeer leuke kamer!

De Illusionist was een zeer leuke ervaring! De puzzels zijn helemaal automatisch, en zeker in het begin is er genoeg te doen voor een iets grotere groep (daarna wat meer sequentieel). Het is ook leuk dat er iets extra kan toegevoegd worden afhankelijk van of je groep al goed op schema zit of niet. Origineel thema, leuke puzzels erbij!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Automatische puzzels
 • Origineel thema
 • Veel te doen
 • Originele puzzels
 • Vriendelijke begeleiding
 • Leuk hint- en tijdsysteem in thema
 • Je kon vooraf al zien hoe groot de escape room was
 • Niet elke puzzel even goed gelinkt aan het verhaal

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 augustus 2021

De Illusionist

#78. Wat een fijne escape room om te spelen. De flow is echt heel fijn en de opbouw qua puzzels is goed. Ik heb veel originele puzzels gezien. Echter waren er wel wat onderdelen waarvan ik niet begreep waarvoor ze dienden. Dit kan voor verwarring zorgen. De ruimte ziet er prima uit, alleen jammer dat je van buitenaf ziet hoe groot de escape is.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:26 min

 

chriskchriskEscaperLid sinds: 24 december 2017 (66 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juli 2021

Leuke kamer, ook voor kinderen!

Na een tijd geleden 'De Kraak' gespeeld te hebben was het nu tijd voor 'De Illusionist'.

Net als 'De Kraak' is 'De Illusionist' een leuke escaperoom. Leuke logische puzzels en grappige effecten. Samenwerking is ook in deze kamer van belang.

De kamer is niet eng en de puzzels zijn niet super moeilijk, waardoor de kamer ook prima te spelen is door kinderen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Leuke effecten
 • Ook voor kinderen

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2020

Één interactief magisch avontuur

Super kamer ! Zeer leuke puzzels en breinbrekers.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  52:45 min


 • Leuke ontvangst
 • Toffe puzzels
 • Tof decor

 

hangmanhangmanEscaperLid sinds: 19 januari 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2022

Sfeervolle kamers met leuke puzzels

De Kraakfabriek ligt op een geweldig leuke locatie in "ons" Antwerpen, wat je meteen al in de sfeer brengt en wat er ook voor zorgt dat dit ideaal is om met een etentje ofzo te combineren.

Na een vrij sobere maar vriendelijke ontvangst werden we naar de kamer geloodst waarna je meteen mooi in de sfeer kwam door de mooi in thema ingerichte kamer. Het verhaal is goed te volgen en de puzzels zijn allemaal mooi in thema uitgewerkt. Er zitten ook enkele erg leuke puzzels tussen en alles was goed speelbaar zonder dat iemand zich stond te vervelen.
De laatste puzzel vonden we een beetje overbodig en duurde naar ons gevoel wat te lang, maar deze ene mindere puzzel neemt niet weg dat de kamer in totaal zeker een aanrader is voor een spannend uurtje puzzelen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Iets mindere laatste puzzel

 

yoeri & renéeyoeri & renéeJunior EscaperLid sinds: 3 november 2017 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2020

Spannende totaalervaring

Wij speelden deze kamer met 2 personen en hadden er serieus ons werk. Er is heel veel te doen, maar de puzzels zijn zeer origineel en goed uitgewerkt. In combinatie met de verschillende wauwmomenten en de goed afgewerkte setting zorgt dit er voor dat de kamer echt af is en de tijd voorbij vliegt! Een geslaagde ontsnapping op het nippertje van de tijd was de kers op de taart van deze toffe escaperoom. Deze komt zeker in onze top 3!


Reactie door De Kraakfabriek

21 juli 2020

Hi Yoeri & Renée, fijn om te horen dat jullie het leuk vonden en bedankt voor de review!!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Wauwmomenten
 • Originele puzzels
 • Afgewerkte setting
 • Beetje sequentieel (met 2 spelers geen probleem)

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig