Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Illusionist

Antwerpen , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 5)

12 jaar

Lees reviews

Meer over De Illusionist

“Wees welgekomen dames en heren! Sta recht! Dit is de grootste show ooit van de illustere Antoon –Hyperion- Ackerman!”

Op deze manier kondigt Antoon -een Antwerpenaar en zelfverklaarde meester illusionist- zijn allergrootste en ook allerlaatste show ooit aan.

Deze show is iets heel speciaals... Hij is ondertussen overleden maar hij liet iets heel speciaals achter: Zijn allerlaatste voorstelling, gemaakt om het publiek tot in de eeuwigheid zijn meesterlijke trucs te laten aanschouwen... Maar natuurlijk is niet alles wat het lijkt... Gaan jullie de uitdaging aan?


Thema's

Magie

Mysterie

Oosters

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

16 likes

191 bezoekers

96.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Tavernierkaai 5
2000, Antwerpen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 112+ kamers

59 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Antwerpse Antoon

Met vier personen gingen we naar Antwerpen om daar twee escape rooms te spelen. We trapte af bij De Kraakfabriek voor de kamer ‘The Illusionist’. Omdat we betrekkelijk last minute waren meegevraagd had ik niet echt tijd om mezelf in te lezen, dus zonder verwachtingen ging ik naar deze kamer 😉.

Het parkeren kon in de straat voor De Kraakfabriek en met een meegestuurd kaartje konden we de ingang gemakkelijk vinden. Het monumentale pand, waarin de escape rooms zijn gevestigd, is prachtig 😍. Later leerde we dat dit een voormalige boeienloods was. Echter komt er van de buitenkant van het pand niets terug in de escape room zelf.

De ontvangst was een beetje chaotisch. We moesten wachten tot stipt de gereserveerde tijd en mochten dan pas aanbellen. We stonden met verschillende mensen te wachten die allemaal een kamer kwamen spelen op dezelfde tijd. Vervolgens moet je snel naar het toilet, je moet je spullen opbergen én word meegenomen naar de kamer. De ontvangstruimte zelf ziet er ook niet geweldig mooi uit, eerder een beetje verouderd. Echter maakt dat niet véél uit; we kwamen voor de kamer en konden dus gelijk beginnen.

Als je naar de kamer loopt, loop je langs de kamer die je heel duidelijk van de buitenkant al kunt zien. Het is namelijk een bouwwerk in het pand. Voor de deur van de kamer kregen we een stukje introductie en instructie van onze gamehost. We zouden de laatste show van Illusionist Antoon gaan bekijken/ervaren. Het verhaal is simpel doch doeltreffend en dat is altijd fijn in een escape room 👌.

De kamer is voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met bepaalde stukken waarin je parallel kunt puzzelen (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen), dus wat mij betreft prima in balans. Daarbij zitten er hele leuke en originele puzzels in de kamer. De puzzels zijn logisch en volgen elkaar logisch op. Hierdoor is de flow van de kamer prima 👌.

De decoratie en thematisering van de kamer is prima. Er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van licht- en geluidseffecten en wat ik helemaal tof vond, was dat dit ook meegenomen werd in bepaalde puzzels. Verwacht géén subliem decor vol verrassingen, maar wél gewoon een netjes degelijk en goed afgewerkt decor.

Binnen de gegeven tijd wisten wij uit de kamer te ontsnappen. Het duurde even tot onze gamehost bij ons was 😅. Maar uiteindelijk was ‘ie er. Tijdens een kort napraatje werd verteld dat de kamer van locatie gaat verhuizen én wel binnen hele korte tijd. Dit onder andere om een betere toiletgroep en ontvangstruimte te krijgen.

Al bij al; Een leuke kamer om te spelen als je in Antwerpen bent, met vooral een goede puzzelflow en originele puzzels.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met niet meer dan vier personen i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte;
- Speel deze kamer vooral als je van puzzelkamers houdt;
- Houdt even goed in de gaten wanneer deze kamer gaat verhuizen naar de andere locatie.

Beste mensen van De Kraakfabriek, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Graag komen we nog eens terug om jullie andere kamers te spelen.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Licht en geluid

  sjephanieWepsieanouk

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (244 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Heerlijke flow bij Antoon

Het was weer eens tijd om te gaan escapen. Ondanks dat we er deze week al twee gespeeld hadden (en nog 4 op het programma hadden staan), leek het ons toch een goed idee om op de vrijdagavond nog even twee kamers te reserveren. Zo gezegd, zo gedaan. Het is last minute altijd even zoeken wat nog gespeeld kan worden, maar gelukkig hadden we snel twee kamers gevonden. Tijd om naar Antwerpen af te reizen.

Escapen in Antwerpen, of überhaupt wat doen in Antwerpen, blijft altijd lastig door het verkeer. Wij vertrokken als groep erg vroeg, maar toch waren we maar net op tijd door de drukte op de Belgische wegen. De Kraakfabriek, waar we onze eerste kamer zouden gaan spelen, bevindt zich aan de rand van het centrum, je moet met de auto dus echt de stad in. Reken hier dus wat extra tijd voor! Parkeren kan gelukkig wel voor de deur, dat is erg fijn! Nadat we geparkeerd hadden, stond ik meteen een beetje versteld van het pand waar deze escape room zich in bevindt, prachtig!

Eenmaal binnen werden we onthaald door onze host, konden we meteen onze spullen wegleggen en nog even naar het toilet. Vlak daarna konden we eigenlijk meteen beginnen, altijd fijn wanneer je lekker door kan pakken. We lopen naar achteren in het pand en daar bevindt zich de kamer zelf. Vlak voordat we naar binnen gingen, kregen we van onze host wat uitleg over de kamer en over het verhaal. Dat verhaal was meteen duidelijk. Iets waar ik minder fan van was, is de manier hoe je de kamer ingestuurd wordt. Een puzzel wordt, nog voor je de escape room in gaat, al uitgelegd. Dat is eigenlijk al je eerste 'hint'.

Tijdens onze start komen we meteen in een goede flow te zitten. Het is meteen duidelijk wat we moeten doen en kunnen lekker parallel bezig gaan. Hierdoor maken we een snelle start en komen meteen in het hoofdgedeelte van de kamer uit. Het valt hier meteen op dat er (voor mijn gevoel) onwijs veel te doen is. Gelukkig, blijkt achteraf, communiceert de kamer onwijs goed met haar spelers en weet je eigenlijk continu waar je mee bezig bent en wat je nog moet doen. De puzzels zijn allemaal goed in thema en erg gevarieerd. Het verhaal is daarnaast ook heel duidelijk en goed te volgen. De manier waarop het verhaal verteld wordt, is ook geniaal bedacht.

Uiteindelijk weten we te ontsnappen met nog ruime tijd over én hebben we geen hints nodig gehad. Wat dus eigenlijk betekend dat de kamer simpelweg goed in elkaar zit! De puzzels zijn leuk en gevarieerd, het verhaal helemaal duidelijk en het decor ziet er eigenlijk ook best prima uit. Wij hebben ons onwijs goed vermaakt in The Illusionist!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  sjephanieanouk

Domina TempusDomina TempusSenior EscaperLid sinds: 09 november 2018 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

De Illusionist

Ons escapeweekend werd afgetrapt bij De Kraakfabriek. Ten eerste; echt een supermooi pand! We werden vriendelijk onthaald door de gamemaster en hadden er veel zin in. De binnenkant van het pand is simpel ingericht. De escape bevindt zich in een van de grotere loodsen van het pand. Hier ligt eigenlijk mijn enige minpunt: Vanaf de buitenkant zie je hoe groot de escaperoom is.

De kamer op zichzelf ziet er heel mooi uit. De puzzels passen zeer goed in het thema en alles wordt goed uitgelicht, waardoor onze gameflow lekker doorliep. De afwerking van de kamer is mooi en het verhaal duidelijk aanwezig.

Het niveau van de puzzels ligt goed; zowel voor de beginnend escaper als de wat meer ervaren speler. Ik heb mij prima vermaakt gedurende deze escape!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  jakobMarieke

VerokeVerokeJunior EscaperLid sinds: 01 november 2022 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Fun but not wow

Onverwacht waren we uitgenodigd door vrienden om mee te gaan naar de kraakfabriek in Antwerpen. De illusionist…. Een escaperoom in eigen stad. Waarom niet.
Volgens google de nr 2 escaperooms in Antwerpen. Die moet ik dan toch eens gedaan hebben.
Daar aangekomen vond ik het pand best grappig. Aan de kaaien achtergelegen oud pand. Binnen ook oud rustiek. Personeel was vriendelijk. Toen we met zijn alle er waren werden de door onze host naar de kamer geleid. Een witte bunker in een hangar. Je kon al direct zien hoeveel kamers de room bevatte. Toen had ik al iets van hmmmm. Niet zo fijn. Weg verassing. Onze host. Vriendelijke jongeman legde heel plain uit wat er ons te wachten stond. Met al direct tips waar we als eerste moesten kijken en doen in de eerste kamer. Dat had echt niet gehoeven voor mij. Want de fun van escaperooms is zelf uitzoeken wat je moet doen.
De puzzels zelf waren heel linear. Niet te moeilijk. Niets te spectaculair. We hebben alles zonder stress rustig op ons gemakje kunnen doen. Af en toe wat praten tussendoor. Ik had zelf ook geen illusie gevoel in de kamers. Wat ik jammer vond. Want het is dan ook de illusionist. Was eerder een kermisattractie. Naar mijn mening.
En dan De laatste kamer vonden we met zijn alle er nog snel aangplakt. Niet echt puzzels. Gewoon samen iets doen en 3 min later waren we buiten. Waar de host stond en vroeg. Was het leuk.
Dus voor mij was helaas deze room toch een van de mindere kamers. (Zonder echte storyline) Ik zou eerder zeggen dat deze kamer leuk is voor gezinnetjes die met hun kinderen eens een escaperoom willen doen. Of voor mensen die nog nooit een hebben gedaan om eens kennis te maken met….
Maar al bij al was het wel fijn, want uiteindelijk maak je het plezier zelf. Maar geen hoogvlieger qua puzzels kamer en decoratie.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  52:36 min


 • Fun with friends
 • Nice location
 • Friendly staff
 • Puzzles
 • Not really original
 • Lack of story
 • Decor

  lotte_vlak

lotte_vlaklotte_vlakJunior EscaperLid sinds: 31 augustus 2016 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2023

Leuke puzzels, maar niet al te uitdagend

De ontvangst bij de kraakfabriek was een beetje rommelig omdat er net veel groepen aankwamen en weggingen. Eenmaal naar de kamer toe zag je al hoe groot het ging zijn omdat de kamer in een grote hal staat waar je langs loopt. De eerste puzzel worst uitgebreid uitgelegd voordat je de kamer in gaat, blijkbaar om grotere groepen tijd te besparen, maar voor ons was dit niet nodig geweest. De kamer was grotendeels lineair, voor met twee was er genoeg te doen, ik vraag me af of dat voor grotere groepen ook zo is. De puzzels waren leuk en origineel, niet erg ingewikkeld. Uiteindelijk hadden we nog een kwartier over toen we uit de kamer kwamen.
De kamer zag er qua aankleding redelijk goed uit, alleen jammer dat de airco erg duidelijk aanwezig was en een puzzelmechanisme niet goed werkte waardoor de medewerker de kamer in moest komen om het te maken.
We hebben een leuke ervaring gehad, maar het had voor ons wat uitdagender gemogen.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  15:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Heeft onderhoud nodig

 

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2023

Heerlijk puzzelen

Er stonden weer eens 2 escape rooms op de planning. De eerste van de dag was de illusionist van de Kraakfabriek. Ten eerste zorg dat je optijd vertrekt. Het gebouw zelf is met behulp van de bordjes makkelijk te vinden, maar wij hadden moeite met een parkeerplek zoeken. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen, maar er was niet echt sprake van een gezellige babbel vooraf. Ons werd gewezen waar de wcs waren, waar we de spullen moesten opbergen en we konden meteen van start. De lounge zelf is ook niet gezellig en het is ook vrij fris.
Tijdens de introductie van de kamer werd gelijk uitgelegd waar je moet beginnen en krijg je meteen de eerste hint hoe je de puzzel moet oplossen. Dit was wel erg jammer. Ik denk dat het niet moeilijk zou zijn om dit in de kamer te verwerken zodat de puzzel wel duidelijk is. De aankleding is prima en er wordt goed gebruik gemaakt van licht. De puzzels waren heel origineel. lineair puzzelen, parallel puzzelen, samenwerken echt alles komt voorbij. Er zit een lekkere flow in de kamer en we wisten mooi binnen de tijd te ontsnappen. Deze kamer is zeker de moeite waard om te bezoeken!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MiladyBMiladyBEscaperLid sinds: 03 oktober 2021 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2023

Gold!

Een heel mooie (kleine) kamer zonder cijfersloten. Het bewijs dat de beste dingen een compact formaat hebben :)
Originele puzzels, tof verhaal, mooie inkleding.
Enige minpunt: je weet uit ongeveer hoeveel stukken de kamer bestaat omdat deze gebouwd is in een hangaar en je dus bijna volledig rondom kan lopen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad - je kan op voorhand inschatten

 

CwbuiterCwbuiterJunior EscaperLid sinds: 28 oktober 2022 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2023

heel goed in elkaar gezet

mooie puzzels die allemaal aanwezig zijn en tot zijn recht komen in een relatief kleine ruimte. mooi in elkaar gezet.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:07 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2022

Leuk! Helemaal ons soort kamer, we gingen als een speer :)

Na half Nederland en België afgebeld te hebben. Konden we hier bij de Kraakfabriek nog gewoon online boeken. Chill dat ze dat ook zo last minute nog mogelijk maken :)

Ontvangst:
Na ''De Kraak'' spelen we ook ''De Illusionist''.
We waren dus al binnen en na een korte break met wat drinken (wat alleen contant betaald kan worden... Jammer) gingen we door voor ''de Illusionist''

De kamer:
Je loopt door de loods naar de kamer. Deze staat als een soort bouwpakket midden in de loods... Dat ziet er jammergenoeg niet echt mooi of sfeervol uit.
Ik denk dat ze redelijk eenvoudig een mooie gang kunnen bouwen hierlangs die al in het thema van de kamer is gedecoreerd. Dit zou het allemaal al een stukje mooier maken.
Echter, toen we de kamer in gingen was ik verrast door het decor. En dit heeft het hele spel doorgezet. Het zier er allemaal heel mooi uit en de sfeer word goed neergezet met licht en geluid.
De puzzels zijn zeer gevarieerd en lagen ons groepje ZEER goed. We hebben de kamer zonder hints (inclusief een extra puzzel )met nog 7:51 over op de klok, gehaald!
Onwijs leuk dat ze voor sterke spelers nog een extra puzzel kunnen toevoegen, dit was voor ons heel fijn. Anders hadden we waarschijnlijk met meer dan 15 min over buiten gestaan...
En dan de laatste puzzel... DIE VOND IK ZO LEUK😍. Dat had voor mij nog veel uitgebreider en lastiger gemogen. Dat komt natuurlijk omdat wij heel goed door het spel gingen. Maar ik ben echt enorm fan van dit soort puzzels!

Na de kamer:
Dit was helaas een beetje jammer... Toen we de kamer uit kwamen waren we best enthousiast. Echter had onze host er duidelijk geen zin meer in. Nauwelijks een gesprek en na dat we onze spullen gepakt hadden kon er nog net een tot ziens vanaf... Gemiste kans :(

Conclusie:
Een toffe kamer die zeker op je wishlist mag staan.
Deze kamer leent zich niet echt voor grote groepen. Dus 3 of 4 personen zou ik als max aanhouden.
Ook deze kamer is 120,-. Nog wel aan de hoge kant, maar het is het meer waard dan de andere kamer (De Kraak)
Leuk dus!


Reactie door De Kraakfabriek

21 november 2022

Hi Mark, Net als bij Tijn zijn we erg blij dat jullie het fijn vonden bij ons. Het feit dat jullie een beetje afknapten op de service (vooral wanneer jullie enthousiast buitenkwamen!) verveelt ons natuurlijk wel. We gaan dat hier binnen ons team zeker goed bespreken en zorgen dat dat in de toekomst veel beter kan! Hopelijk tot snel! Jakob


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 5.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:09 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Prijs
 • Jammer van de host bij vertrek

 

Tijn10Tijn10Senior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2022

Deze ging goed! En dat was die ook

Als tweede kamer na ‘de kraak’ stond de illusionist op het programma. Na een korte pauze met wat drinken (wat contant betaald moest worden) mochten wij de laatste show van de illusionist meemaken.


De kamer:
Vanuit de ontvangst ruimte werden wij begeleid naar de kamer die je van buiten af al goed kon inspecteren. Deze kamer zie je namelijk als een soort bouwpakket in het gebouw staan. De verwachting ging dus een stuk naar beneden maar bij binnenkomst schoot die gelijk weer omhoog. De kamer is netjes aangekleed en het decor ziet er verzocht uit. Er is goed gebruik gemaakt van de verlichting en dit maakt de sfeer nog iets beter. De laatste puzzel is echt super leuk en was het hoogtepunt van deze kamer! Dit was overigens een kamer die mij en mijn groep super goed lag. Zonder hints en een extra puzzel nog 7:51 over is zeker niet verkeerd (wel leuk dat de voor snelle groepen een extra puzzel in kunnen schakelen waarbij het voor wat langzamere groepen geen gemis is) echt een leuke kamer om bijvoorbeeld na de kraak te spelen! Wat ons wel tegenviel was de service. We kwamen dol enthousiast de kamer uit en het enige wat er uit de host kwam was “oké we gaan even een foto maken” en zonder een enkel praatje over de kamer of een tot ziens stonden we binnen 5 minuten buiten. Dit was wel echt een afknapper!

Al met al een super leuke avond gehad!


Reactie door De Kraakfabriek

21 november 2022

Hi Tijn, superleuk dat jullie gisterenavond last-minute nog bij ons langskwamen. Ik vind het fijn om te lezen dat jullie je goed hebben geamuseerd en succesvol doorheen de kamer hebben gepuzzeld. Net zoals we lezen bij Mark vinden we het heel erg vervelend dat jullie de service niet zo fijn vonden. We gaan dat hier onderling zeker even goed bespreken, zodat we daar iets van kunnen leren en dat in de toekomst niet meer gebeurt. Bedankt voor de feedback! Tot snel, Jakob


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 5.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:09 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Slechte service
 • Prijs

 

MarindeMarindeEscape GuruLid sinds: 10 augustus 2019 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2022

Heerlijk gepuzzeld, aanrader!

#103 We sloten onze dag bij de Kraakfabriek af bij De Illusionist. De beste kamer op deze locatie, die veel goeds beloofd voor kamers in de toekomst.

Bij binnenkomst bij de Kraakfabriek hebben we direct benoemd dat we al best wat kamers gespeeld hebben, dit omdat we gelezen hadden over te uitgebreide instructies vooraf. Bij zowel De Bunker als De Kraak werd hier goed op ingespeeld en de instructies tot een minimum beperkt. Helaas moet ik me aansluiten bij de opmerkingen die hierover gemaakt zijn met betrekking tot De Illusionist. Bij De Illusionist kun je ten eerste voor de start de volledige omvang van de kamer zien, wat gewoonweg jammer is, en ten tweede krijg je een volledige instructie over hoe je de puzzel in de eerste ruimte op moet lossen. Later lichtte onze gamemaster toe dat ze dit doen omdat ze in de eerste kamer geen hints kunnen geven, maar ik vind deze oplossing echt super zonde. Naast dat je zo het hele uitvogelen van een puzzel overslaat, weet je ook al precies wat je aan gaat treffen voordat je de ruimte betreed. Tegelijkertijd weet ik niet of we er helemaal uit waren gekomen zonder enige instructie, maar dan denk ik dat je moet concluderen dat de puzzel iets aangepast moet worden of subtiele hints in de ruimte toegevoegd moeten worden. Ik ben benieuwd of de bouwers dit met de verhuizing aan gaan passen.

Na deze start en een bekend muziekdeuntje die afbreuk deed aan de beleving voor mij, veranderde de gehele ervaring in positieve zin. De kamer was hierna logisch, mooi gemaakt en super leuk. In tegenstelling tot De Bunker en De Kraak vond ik de sfeer in deze kamer veel beter, was de afwerking netjes en vond ik verdere muziek een goede toevoeging. Ik kan het verhaal van deze kamer eigenlijk niet navertellen, maar de puzzels zijn me goed bijgebleven.

Ik vond de puzzels heel mooi gemaakt, met materialen die in de kamer passen. De flow en de rode lijn in de puzzels is heel duidelijk en passen in het thema. Ik vond de puzzels bovendien afwisselend en een leuke mix van techniek en fysieke elementen. Ook de samenwerkingselementen vond ik goed uitgevoerd en de wijze waarop een variërende moeilijkheidsgraad in de kamer was gebracht. Zelf ben ik groot fan van redeneerpuzzels dus ik was helemaal blij met dit element en ook de eindpuzzel brengt alles mooi samen.

Kortom een toffe kamer, die ik zeker aanraad! De Kraakfabriek heeft goede puzzelbedenkers en -bouwers, en laten met deze kamer een ontwikkeling zien met meer sfeer en afwerking. Ik ben benieuwd wat deze bouwers nog meer gaan laten zien in de toekomst, want dan komen we zeker terug.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  41:57 min


 • Goede puzzels
 • Afwisselende puzzels
 • Sfeer en materiaalgebruik
 • Goede service van de organisatie
 • Zichtbare contouren
 • Letterlijke instructie van de eerste puzzel

 

Leeen17Leeen17Junior EscaperLid sinds: 28 maart 2022 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2022

Leuke kamer

Het was een leuke escape met verschillende kamers en verschillende soorten puzzels. Niet enkel de gewone hangsloten maar ook andere elementen waren nodig. We waren met 3 en dit was ideaal voor deze kamer.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

MVMVEscaperLid sinds: 22 december 2019 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2022

Prima kamer op een prachtige locatie

Zoals in vele reviews al te lezen valt, bevindt deze kamer zich in een prachtig pand. Ook wij vonden het jammer om te zien dat de room zich bevond in een soort container midden in het gebouw. Je kon dus al zien hoeveel ruimtes er ongeveer waren. Misschien goed om hier een groot doek over te laten vallen en deze tegen het einde weer op te hijsen. Dit zou mijns inziens ook niet misstaan in het hele thema.

De kamer zelf was prachtig ingericht met vele puzzels die je tegelijk op kon lossen. Dit was allemaal mooi in thema en had voor ons de juiste moeilijkheidsgraad. Tegen het einde aan werd het wat lineairder maar dit stoorde ons niet. Wat ons wel tegenviel is het krijgen van een schilderij met daarop bijna de directe oplossing voor de eerste kamer. Ook naderhand werd er weinig gedaan met de feedback dat dit misschien niet eens had gehoeven of dat het desnoods in de kamer zelf opgehangen had kunnen worden. Hier werd weinig mee gedaan helaas.

Al met al een leuke en vermakelijke escape room als je in de buurt bent!


Reactie door De Kraakfabriek

22 augustus 2022

Hi MV, Bedankt voor je review! Fijn om te horen te dat jullie een leuke tijd hadden bij ons. De feedback over de eerste opdracht ontvingen we inderdaad al vaker. We gingen daar al mee aan de slag en jammer genoeg is het verschil tussen de groepen die het daar wat moeilijker mee hebben en groepen die er snel mee weg zijn erg groot waardoor we er liever wat extra uitleg bij geven en dat de opdracht eerder een opwarmertje is voor wat volgt. We plannen binnenkort ook heel wat aanpassingen en verbeteringen aan De Illusionist (en onze andere rooms) en gaan hier specifiek zeker nog mee aan de slag. Hopelijk tot snel! De Kraakfabriek


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:41 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Decor
 • Container en grootte van kamer zien
 • Eerste kamer voorgekauwd

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2022

Niets is wat het lijkt

Als 2e tijdens onze escape dag stond een bezoek aan de illusionist op de planning. In de mail stond duidelijk de looproute aangegeven naar de ingang van de escape room, dus die was makkelijk te vinden. Parkeren kan ook prima in de buurt in een parkeergarage. We werden ontvangen door onze host, op zich prima, maar ik miste iets aan enthousiasme. Ik had super veel zin om deze kamer te spelen, want ik ben echt dol op dit soort thema's! Ik vond het begin een beetje vaag, jammer. Dat zou denk ik anders kunnen, waardoor je meer in de escape room komt. Wat ik ook jammer vond, is dat er een aantal keer fragmenten werden afgespeeld, terwijl de tijd doortikte. Het voelt vervelend als je tijdsdruk hebt, dat je dan de tijd ziet wegtikken, terwijl je op dat moment niks kan doen dan wachten. De hoofdpuzzel in de kamer vond ik erg leuk! Leuk om zo toe te werken richting het einde, hierdoor zat er een duidelijke rode draad in de kamer. In het begin was ik vooral overweldigd door alles wat in de kamer te zien is en duurde het even totdat we verbanden konden leggen. Niets is wat het lijkt tenslotte.. ;-) Er was 1 puzzel die voor ons gevoel niet lekker werkte en toen we dit achteraf navroegen, leek het alsof onze host niet had mee gekregen dat dit voor frustratie bij ons zorgde. Er leek niet echt ruimte om nog vragen te stellen. We gingen dan ook weg met een beetje een dubbel gevoel. De puzzels in de kamer waren leuk, uitdagend en het zag er allemaal mooi en netjes uit. Ook vonden we het top dat we een paar minuutjes extra kregen, waardoor we de kamer konden uitspelen, maar er waren ook een paar puntjes die we dus als minder hebben ervaren.

De kamer is vrij lineair en het leukste is denk ik om deze met 2 tot 4 personen te spelen. Met meer zou ik niet aanraden, dan sta je vaak niks te doen. Een leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja


 • 'Hoofd' puzzel
 • Mochten de kamer uitspelen
 • Aankleding/afwerking
 • Uitdagend
 • Puzzel die niet leek te werken?

 

smnsmnJunior EscaperLid sinds: 12 oktober 2019 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2022

Super!

Leuk gevonden puzzels die je telkens enthousiast maken voor de volgende. Niet te gemakkelijk, niet te moeilijk! Ook erg veel vriendelijke service!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Logica
 • Beleving

 

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2022

Leuk en plezierig

Met 5 afgezakt near Antwerpen om de geheimen van de illusionist te kraken. voor wie in Antwerpen een degelijke escape zoekt, is dit vast en zeker een aanrader om te spelen, wij hebben ons in ieder geval zeer goed geamuseerd.

Pand waarin de escape zich bevindt is heel charmant. Onthaal is prima, wij waren gezegend met een supervriendelijke gamemaster die ons vlot op ons niveau liet doen ook tijdens het spel. Fijn. Kamer zelf ademt een aangename sfeer. Vooral de puzzels in het tweede deel konden ons bijzonder bekoren. Ze zijn prima geintegreerd in de kamer en bouwen mooi op. Goeie logica, fijn om te spelen. Eindpuzzel was net iets minder ons ding omdat er weinig climax was en deze bijna eerder overbodig voelde.

Bon, fijn kamer. Onverwacht was bij ons de stroom in het gebouw uitgevallen. Kan gebeuren, gamemaster heeft ons vlot en vriendelijk even uit de kamer gehaald. Een kwartiertje later en nog steeds in een goeie sfeer kon er weer verder gespeeld worden. Thumbs up voor de goeie problemsolving en blijvende vriendelijkheid.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Fijne setting, mooie buurt
 • Vriendelijke uitbaters
 • Kamer zit leuk in mekaar
 • Eindpuzzel vonden wij minder

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 juni 2022

Kamer naar mijn hart

#222 Deze escape is gelegen in een prachtig pand, dus in die zin jammer dat de kamer zelf is opgesteld in losse boxen die overal hadden kunnen staan. Echter, wat ziet het er binnen tot in de puntjes verzorgd uit! Echt een decor waar ik blij van word: mooi vormgegeven en tot in de puntjes afgewerkt. De puzzels gaan mooi op in het decor, zitten logisch in elkaar en staan garant voor vele succesmomentjes. We hadden hier ook echt een goede flow. De eindpuzzel vergt een goede samenwerking en is daarmee een mooie afsluiter. Een beetje gek was dat we vooraf de eerste puzzel min of meer kregen uitgelegd, maar blijkbaar zijn er teveel teams die anders of zelfs dan alsnog vastlopen. Alles bij elkaar zeker het spelen waard.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  50:15 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica
 • Hint vooraf voor ons liever niet

 

Leuk thema maar erg lineair

Het thema van de kamer was leuk maar de puzzels zelf waren heel lineair
Met 4 kan je bijna niet op 1 puzzel werken en loop je wat verloren op sommige momenten
Het einde was ook erg plots en een beetje een anticlimax
Dat was jammer


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 4.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels

 

Judith8Judith8Escape ApprenticeLid sinds: 12 januari 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2023

Een hele toffe kamer

Ik heb deze kamer gedaan met twee andere vrienden. We hadden niet zo veel ervaring, maar hij was erg leuk. Helaas zijn we niet binnen de tijd uit de kamer gekomen. Gelukkig mochten hem wel van mevrouw af maken. leuke puzzels en het verhaal is erg goed bedacht.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

TomVosTomVosEscaperLid sinds: 19 oktober 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2022

Was het een Illusie?

In vorige reviews werd er al veel geschreven over de locatie, maar wat mij betreft niks mis mee. Gewoon een leuke kamer, alleen minder snel de tips geven zou ik aanraden.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

StellaStellaJunior EscaperLid sinds: 13 december 2019 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 april 2022

TOP

Wat een leuke kamer was dit! Voor het eerst een kamer met 2 personen gespeeld, maar het leuke is dat je dan ook echt alles meekrijgt. Hele leuke elementen, tof thema en technisch steekt de kamer goed in elkaar. Gelukkig ontsnapt met nog 4,5 minuut over.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:30 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs

 

ruben_vdmruben_vdmJunior EscaperLid sinds: 19 oktober 2020 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2022

Betoverend !

Een betoverend avontuur door het leven van Hyperion Akkerman. Vanaf de eerste minuut word je ondergedompeld in de sfeer van dit tragische verhaal. De inkleding, muziek en magie (technologie) maken van dit spel een prachtig geheel. De puzzels, die vaak erg knap zijn en het verhaal worden ondersteund door de vele technologie en niet andersom, dat is wat deze kamer zo sterk maakte tegenover andere in hetzelfde genre.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Manier van tips geven past in het thema
 • Aanpasbare moeilijkheidsgraad
 • Magisch gebruik van technologie
 • Minimale slijtage
 • Eerste puzzel wordt onnodig 'voorgekauwd'

 

Petra_B..Petra_B..Escape MasterLid sinds: 07 oktober 2018 (218 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2022

Thema goed in het spel verwerkt

Thema is erg leuk in het spel verwerkt. Bij het binnen gaan van de kamer werd alleen de eerste puzzel helemaal voorgekauwd, beetje jammer aangezien we een vrij ervaren team zijn.
De spellen passen ze overigens wel aan op de ervaring.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2019 (197 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2022

Mooie kamer met originele puzzels

Van buiten de kamer heeft deze weinig uitstraling; een 'doos' in een oude loods... maar eenmaal in de kamer is de sfeer er wel degelijk. Erg mooi gemaakt! De puzzels zijn van een goed niveau; niet te makkelijk maar voor een beetje escaper goed te doen. En ook leuk en origineel. De eerste puzzel werd wel vooraf volledig uitgelegd; dat had ik liever anders gezien, bijv. een extra aanknopingspunt in de kamer zelf of een hint als een team dat nodig lijkt te hebben.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:32 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2021

Toffe kamer maar minder leuke ervaring

De Kraakfabriek is verhuisd sinds we er laatst waren voor De Kraak en bevind zich in een mooi, historisch pand met parking vlakbij. De locatie is makkelijker bereikbaar, vlakbij het MAS en dus ook omringd coor cafés en restaurants.

De Illusionist is een mooi aangeklede kamer, mooi in thema. De puzzels zijn origineel en zitten goed in elkaar, met soms heel mooie puzzelstukken. De verlichting geeft een mooi effect en de manier waarop de tijd wordt meegeven is ook een leuke touch. Puur qua spel en aankleding de leukste kamer van de drie.

Wat ons stoorde aan deze kamer was de begeleiding; er kwam op een gegeven moment een tip die misschien al wat te vroeg kwam. Die tip leidde tot een misverstand waardoor we (15min!) vastliepen op die puzzel. Er werd niet opgemerkt dat we door die tip op het verkeerde spoor waren geraakt, terwijl we eerst wel goed zaten en daarna volgende enkel nog 'standaard' tips die enkel info geven die we al wisten. Nadien hebben we wel heel de kamer terug mogen doorlopen en nog even kunnen overlopen wat er mis ging met de puzzel, dat moet ook gezegd worden. Er was ook iets met een puzzelstuk dat "verloren was net in de groep voor jullie", op zich geen probleem maar een waarschuwing vooraf had wel fijn geweest. Persoonlijk ben ik van mening dat voor de prijs die je betaalt dat dat type wisselstukken wel voorradig moeten zijn.

In conclusie, is de Illusionist een leuke kamer, qua puzzels en aankleding de beste van de kraakfabriek. Helaas door de minder leuke ervaring geef ik een mindere score.

Tip voor iets te drinken: Dr Beer (vlakbij)
Tip voor iets te eten: Como Como tapas (wel even stappen en zeker reserveren)

Update: extra informatie doorgegeven via hello@kraakfabriek.be maar sindsdien niets meer gehoord.


Reactie door De Kraakfabriek

14 november 2021

Hi Veerle, Bedankt voor je review, en fijn om te horen dat jullie het een mooie kamer met leuke puzzels vonden. We vinden de begeleiding heel erg belangrijk, en ook van alle puzzels hebben we vervangingen, dus daar mag eigenlijk niks misgaan. Omdat ik jou gebruikersnaam niet direct kan koppelen aan een boeking, zou je ons een mailtje willen sturen met wat meer uitleg? Dan gaan we even na wat er mis is gegaan en waar we onze service nog kunnen verbeteren.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

maarten_schoorsmaarten_schoorsJunior EscaperLid sinds: 16 augustus 2021 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Zeer leuke escape ervaring

Het thema is mooi uitgewerkt en De kamer is leuk om te spelen. Soms is het wel wat donker in de kamer. De puzzels zijn logisch en uitdagend. In het algemeen een fijne ervaring


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:46 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig