Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De schat van Kalakmul

Mechelen, België

Nu geopend

60 minuten

3 - 6

8 jaar

Lees reviews

Meer over De schat van Kalakmul

In dit verhaal ben je een avontuurlijke schattenjager. Loïc Mestagh, de decaan van de faculteit archeologie, roept jouw hulp in. Reeds geruime tijd werd alle communicatie met zijn expeditie in de Mexicaanse jungle verbroken. Het team was op zoek naar de Maya-schat van Kalakmul, maar blijkbaar verliep niet alles zoals gepland. Het is aan jou om uit te zoeken wat er met de expeditie gebeurd is en om de beruchte Maya schat te bemachtigen.


Thema's

Avontuur

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENFR

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

29 likes

269 bezoekers

95.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Gerechtstraat 10
2800, Mechelen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 106+ kamers

49 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Leuke sfeervolle kamer

1 locatie 4 kamers. Aan de ene kant denk ik dan, dat is super handig, aan de andere kant vrees ik dan steeds een beetje voor de kwaliteit.
Nu de gouden kooi geeft zelf heel goed aan dat dit hun echte escape rooms zijn en dat er ook nog zoiets is als hun experience kamers. Je weet dus wat je kan verwachten.
Onze volgorde:
Lost in space
Cabin in the woods
De schat van Kalakmul
De meesterdief van Mechelen

Ontvangst:
Parkeren kan ik jullie adviseren om de Zandpoortvest te nemen. Deze ligt op 6 minuten wandelen van de gouden kooi en is op het moment van schrijven gratis op Zat en Zon.
De kamer zelf is goed aangegeven en het personeel was heel vriendelijk.
De ontvangstruimte zelf is klein en je merkt meteen dat de boel hier goed draait, het is een komen en gaan van groepen, dus prima hoor offer die ruimte maar op voor meer rooms :-)

Room:
Ook hier weer een erg tof filmpje met een duidelijke boodschap.
Mijn eerste indruk van deze kamer was erg goed. Ze hebben hier niet willen doen wat niet kan, maar slim gebruik gemaakt van de ruimte en het thema.
Door het gebruik van hang en cijfersloten verraad je natuurlijk al een stuk waar de puzzel zich bevinden en dat waren er ook hier weer voldoende. Je krijg duidelijk een beloning voor je werken en dat vind ik wel fijn. Tevens weten ze goed weer te geven wat je nodig hebt en wat niet. Hoewel we puzzels begonnen terug te zijn uit de vorige kamer, had ik wel het idee dat er hier net wat meer tijd was gestoken om alles echt in het tempel thema te krijgen.
Maar hoe verder je geraakt, hoe dunner het puzzelaanbod wordt en dat lijkt een beetje de rode draad te worden in deze rooms. 1 deel propvol met puzzels en daarna dooft de vlam.
Ondanks dat hebben we ons al puzzelend best vermaakt en lag het afwerkingsniveau een stuk hoger als bij Lost in Space.

Conclusie:
Decor technisch viel deze room een heel stuk beter mee als de vorige 2. Alles voelde wel een stuk meer logisch aan, maar ik blijf een code naar de voordeur een dom einde vinden.
De andere kamers en de lobby was ook hier weer met momenten storend hoorbaar en dat is jammer.
Ik denk dat al bij al deze room mij beter meegevallen is dan ik oorspronkelijk verwacht had.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Tom Adriaensen

SanderSanderJunior EscaperLid sinds: 20 oktober 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2024

Leuke kamer, veel kabaal

De ontvangst was vrij neutraal. Hoewel de host haar praatje begon met “jullie hebben zo te horen al best wat ervaring, dus ik kan snel door m’n uitleg heen” werden vervolgens gewoon een hele kinderachtige standaard uitleg gegeven. We voelden allemaal een ietwat rare vibe hierdoor.

Kamer zelf is best oké! Geen baanbrekende puzzels, maar wel leuk aangekleed. Geen wauw-ervaring - maar toch zeker de moeite waard. Wel twee sfeerbrekers:
- Je hoort enorm veel kabaal in de kamer. We hoorden veel geluid van de kamers naast en boven ons. Daarbovenop werd er nog even gestofzuigd tijdens ons spel - een echte sfeerbreker eigenlijk…
- in de kamer liggen gouden kooi muntjes verstopt. Hiermee kan je achteraf met de grijpmachine spelen om een prijs te winnen - leuk concept maar breekt de sfeer natuurlijk wel.

Al bij al zeker een oké ervaring!


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Geluidsoverlast

 

huybrnahuybrnaJunior EscaperLid sinds: 18 oktober 2023 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2023

Een sfeervolle escape room

We hebben vandaag de escape room bezocht. Het was een zeer leuke ervaring. We zijn grote fans van de escape expierence maar als room was deze zeek echt fun! Je zit meteen in de sfeer. Op het eerste gezicht bevat de kamer precies veel slotjes maar om deze op te maken mag je wel leuke en afwisselende puzzels oplossen. We spelen met een vast gezinsteam van 4 en het is leuk dat je los van elkaar en gelijktijdig puzzels kan oplossen. We hadden al gehoord dat je soms last hebt van de aangrenzende ruimtes en dat is, zeker in laatste deel, het geval. We zijn een aantal keren goed geschrokken van gegil boven ons, maar dat maakt de sfeer dan ook nog eens zo leuk:) Als escape room zeker een aanrader.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer
 • Logische puzzels

 

Evelien van HoveEvelien van HoveEscaperLid sinds: 02 oktober 2021 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

Leuk als gezinsactiviteit

We deden deze als gezinsactiviteit met onze twee zonen van 8 en 10. Ze vonden het net als de meesterdief super! We hadden een goede game master, heel vriendelijk en volgde goed zodat we tijdig een hint konden krijgen indien nodig. Kamer was superleuk ingericht, volledig af, leuke puzzels en veel variatie. Veel slotjes in deze kamer dus als je daar niet van houd zeker de escape experience doen ipv de rooms van gouden kooi. Hier draaide het echt om puzzelen als hoofddoel (al was de inrichting en de flow en feeling ook heel goed! Ook was er voldoende te doen voor iedereen. Knap gemaakt! Ik weet dat je deze niet kan vergelijken met de escape experiences en de kamers uit de top 20 die wel al deden, maar van simpele escape rooms die we ook met de kids konden doen was dit een van de leukste, net als de meesterdief!


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

AnoekahAnoekahJunior EscaperLid sinds: 13 augustus 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2023

Geweldige ervaring!

We hebben de ‘De schat van Kalakmul’ bezocht en het was een geweldige ervaring. De puzzels waren erg uitdagend, meestal logisch en zeker in lijn met het thema. Het decor was echt top en droeg bij aan de hele sfeer. Het personeel was erg enthousiast en aardig, wat de ervaring complementeerde. We hebben het net gehaald met 59 minuten op de klok. Ik zou deze Escaperoom absoluut aanbevelen. Al met al, een must-do


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Leeen17Leeen17EscaperLid sinds: 28 maart 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2023

mooi en simpel

Het was een leuke kamer waar je verschillende dingen te doen had. We waren met 3 spelers en konden elks iets anders doen waardoor het vlot ging. Er waren ook stukken waar je met 2 zeker iets moest doen en we met 3 het nog beter uit kwam. Het was een mooie kamer met verschillende sloten en onderdelen die je nodig had om tot een code te komen. Doordat we al wat ervaring hadden wist je al wel wat je eventueel kon en moest gebruiken of doen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  49:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

 

CasheylenCasheylenJunior EscaperLid sinds: 02 januari 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 januari 2024

Magnifiek

Hele leuke escape puzzels zijn te doen. alleen het decor is bij sommige plaatsen een beetje stuk mijn vriend kon gewoon een sleutel pakken terwijl het niet moest


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend
 • Decor

 

denturedentureJunior EscaperLid sinds: 02 februari 2020 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

fabriek die op volle toeren draaitHier is het eigenlijk een echt fabriek dat op volle toeren draait, enige tijd geleden de meesterdief komen spelen, en nu de schat van kalakmul.
Ik kreeg een mail voor mijn verjaardag dat ik een extraatje zou krijgen als ik tijdens de week van mijn verjaardag zou komen, nu dit kwam goed uit en ging er op in. Maar uiteindelijk bleek de promo code alleen maar geldig te zijn in de week en niet in het weekeinde. Dus is dit gewoon om de open plaatsjes ingevuld te krijgen....
Aangekomen werden we kil onthaald daar de jassen en een kluisje, even later de uitleg en we konden starten. Mooi thema maar de eerste Kamer hangt vol slotjes veel te veel gegevens op 1 locatie waar te beginnen en welke code hoort bij welk slot...
we hebben ongeveer een 55 minuten in de eerste kamer doorgebracht en 5 min en de andere ruimtes ....
Ook het geluid van de aangrenzende kamers stoort enorm soms dacht je hier klikt iets open maar dan bleek dit lawaai uit een andere kamer te zijn!

Mijn honger werd hier niet gestild en de liefde voor het hele escape gebeuren vervalt hier wel degelijk naar mijn gevoel!


5

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 2.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Prijs
 • Beleving
 • Slechte begeleiding
 • Gebrek aan verhaal
 • weinig liefde voor het ecape gebeuren

 

DeVinkjesDeVinkjesJunior EscaperLid sinds: 28 maart 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2023

Fantastische eerste ervaring!

Deze kamer was onze eerste escaperoom ooit. Zit heel tof in elkaar, en een heel spannend einde!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  46:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

BellemansBellemansJunior EscaperLid sinds: 10 januari 2023 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2023

Indiana jonesmomentje

De kamer gespeeld met 4 8-jarige meisjes die voor de eerst keer een kamer speelde. Soms was het voor hen nog iets te moeilijk, maar we werden goed verder geholpen door de begeleiding. Op het einde kregen we nog wat extra speeltijd cadeau waardoor we net op tijd buiten geraakte. Tijdens de rit naar huis (iets meer dan een uur) bleven we er over napraten, ze hebben er dus van genoten

De kamer is vooral voor beginnende spelers, mensen die al veel gewoon zijn, kunnen beter de experience gaan spelen bij de gouden kooi


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding

 

imartensimartensEscaperLid sinds: 13 september 2021 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 augustus 2022

Leuke kamer! Eerder eerstegraads met veel slotjes

Ik speelde deze kamer met een uiteenlopende groep van ervaren en minder ervaren escapers.
Het thema is meteen duidelijk, en de juiste sfeer wordt geschept.
Wat mij meteen opviel bij het betreden van de kamer is dat er erg veel cijfersloten waren. Met al 30 escaperooms op de teller en ervaring in 2e graad-rooms, vond ik dit soms een beetje vervelend, gezien je 1 code uiteraard op zeer veel verschillende sloten kon toepassen. Maaaarrr dat is een beetje muggenzifterij, want al bij al ging het vlot vooruit.
Er zijn 2 automatische mechanismes niet meteen ingeschakeld. Bij eentje hebben we het zo kunnen oplossen, voor een ander is iemand van de medewerkers ons moeten komen depanneren. Dat is altijd een beetje jammer, MAAR met de topservice die De Gouden Kooi biedt, hebben ze dit dan weer mooi opgelost door ons een drankje van het huis aan te bieden na het spel. Heel aardig dus :-)

Kortom, een kamer die je gerust met 4 mensen kan spelen, met wel wat slotjes, maar toch een leuke afwisseling met puzzels waar je effectief iets kan doen. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

wekkewekkeSenior EscaperLid sinds: 02 december 2019 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2022

LEUKE KAMER

VANDAAG MET ONS TEAM VAN 4 NOG ES NAAR MECHELEN AFGEZAKT OM 2 KAMERS TE SPELEN. ALS EERSTE DE SCHAT VAN KALAKMUL. WE WERDEN GEBRIEFD EN NAAR DE TE SPELEN KAMER GELEID DOOR EEN MEISJE DAT ZICH VRIENDELIJK VOORSTELDE EN ONS DE BOODSCHAP MEEGAF DAT ZE NOG NIEUW WAS ALS MEDEWERKSTER EN NOG NIET VEEL ERVARING HAD. DE KAMER OPZICH WAS VOLDOENDE GEVARIEERD EN WE HADDEN EEN LEUKE TIJD. WEL 1 FOUTJE: BIJ DE LAATSTE PUZZEL LIEP HET EVEN VAST VOOR ONS ( WE HADDEN TOEN NOG GEEN TIP NODIG GEHAD) EN VROEGEN ZELF OM EEN TIP DIE WE NIET KREGEN!! WE ZIJN UITEINDELIJK ZONDER DE PUZZEL VOLLEDIG OPGELOST TE HEBBEN EN ZONDER TIPS TOCH BINNNEN DE TIJD BUITENGERAAKT MAAR BLIJFT TOCH EEN BEETJE KNAGEN DAT WE DIE PUZZEL NIET VOLLEDIG OPGELOST HEBBEN.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Goede service
 • Beleving
 • Slechte begeleiding

 

TomTomJunior EscaperLid sinds: 11 oktober 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juni 2022

Een echte aanrader!

Goede escape, heeft zeer leuke aspecten en is zeker niet te moeilijk. Puzzels zijn ook leuk en de spanning blijft er tot het einde in.
Reeds de 3de kamer bij hun en na Lost in Space en de Meesterdief staat deze toch op nummer 1!

Echter is er wel een groot nadeel en dat was bij de andere kamers ook is dat je andere spelers in andere kamers toch wel hard hoort spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Omgevingslawaai

 

ErinErinEscape ApprenticeLid sinds: 21 februari 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2022

Wederom super mooie escape room

Met ons team van 6 geen seconde verveeld! Hele mooie kamer, top aankleding en leuke puzzels om te maken. Ook best veel puzzels die niet zomaar naast een gemaakt moesten worden, dat was zeker een grote plus!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica

 

hangmanhangmanEscape ExpertLid sinds: 19 januari 2022 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2022

Veel puzzels, mooie kamer en heel hartelijke ontvangst!

Nadat we de Escape Experience van de Gouden Kooi al gespeeld hadden (een absolute aanrader!!), wilden we ook de Escape Games eens uitproberen. We kozen als eerste (vooral op basis van beschikbaarheid) voor De Schat van Kalakmul en kwamen niet met ons vaste team, maar met twee onervaren escapers, waardoor de kamer best nog een uitdaging was.

Na een erg hartelijke ontvangst door een jong en enthousiast team met duidelijk een passie voor escape rooms, kwamen we de kamer binnen die mooi in thema was en vol zat met slotjes, wat in het begin best overrompelend over kwam. Na een tijdje hadden we de logica van de kamer wel door en kwam er wat meer vaart in het puzzelen, met een erg leuk einde en een nipte ontsnapping.

Gezien de onervaren teamleden zijn we wel wat tijd verloren door dingen die we dubbel moesten doen, maar aangezien er best wat leuke puzzels tussen zaten (een goeie combinatie van denken en doen) was dit geen ramp. Alleen het uitblijven van een hint terwijl we duidelijk vast zaten bij één puzzel was een minpuntje, aangezien we al enkele keren aangegaven hadden dat we wel een hint wilden. Achteraf gezien was dit de enige hint die we nodig hadden, wat blijkbaar wel uitzonderlijk was gezien de moeilijkheid, maar een iets snellere hint had voor net iets minder stress gezorgd. Een ander minpuntje was het hoorbare lawaai van de andere kamers, wat soms de sfeer een beetje brak.

Al bij al dus zeker een hele fijne ervaring met een mooi aangeklede kamer, leuke puzzels, vriendelijk personeel en slechts twee kleine minpuntjes. Ook de leuke extra zoektocht naar muntjes voor de grijpmachine verdient een extra vermelding!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:51 min


 • Leuke puzzels
 • Mooi in thema
 • Vriendelijk personeel
 • Grijpmachine
 • Lawaai uit de andere kamers
 • Opvolging bij vast zitten mocht net iets sneller

 

laurensvhlaurensvhJunior EscaperLid sinds: 07 oktober 2021 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2021

Leuke 2de ervaring

Met vier gespeeld waarvan 2 hun eerste keer! 1ste kamer was overweldigend, met veel puzzels. In het begin was het dus wat zoeken en erin komen. Maar net op tijd de schat gevonden dus we waren zeer tevreden


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:59 min


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Veel puzzels in eerste kamer

 

Mystery12Mystery12Escape ExpertLid sinds: 10 oktober 2021 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2021

Cava

We gingen voor de eerste keer een escaperoom van de gouden kooi spelen, dus wisten niet wat ons te wachten stond. Na al enkele gespeeld te hebben, vond ik persoonlijk deze wel eentje van de mindere. In de kamer zijn er veel te veel slotjes, deze kamer draait eigenlijk vooral hier rond, vanaf dat we in de 2e kamer terecht kwamen was dit niet meer maar dit was dan ook al bijna het einde. Liever minder slotjes en meer variatie. Maar zeker eens leuk om te doen.


7

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:56 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Weinig origineel

 

kris_verduycktkris_verduycktEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 september 2021

Leuke puzzels met mooi slot

Geen enorme verrassingen maar gewoon een combinatie van enkele fijne puzzels in een kamer die erg logisch in elkaar zat. Het slot was zeker een mooie extra en de nipte escape maakte het een fijne ervaring.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het schat van Kalakmul

Wat een superleuke ervaring! Vriendelijk en behulpzaam personeel, spel zit heel goed in elkaar. We zullen zeker de andere escape rooms komen uittesten. Deze was alvast geweldig. 😊👍


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke raadsels/puzzels
 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Leuk verhaal

 

prodigyprodigyEscape LegendLid sinds: 26 januari 2017 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2021

Maya-hí, maya-há, maya-mwahmwah (vrij naar O-Zone ;-))

#188 Ook hier weer mooi introductiefilmpje, dat we echter al kenden van de site en van de herinneringsmail. Nu moet ik toegeven dat Mayakamers niet mijn favoriet zijn: aangezien Maya- of Egyptische thema's vaker voorkomen, zie je regelmatig dezelfde vormelijke en inhoudelijke elementen terugkeren in de puzzels en moeten ze het dus vaak van hun aankleding en speciale effecten hebben. En op dat laatste punt werd ik niet echt van mijn sokken geblazen in deze kamer: veel cijferslotjes, een mechanisme dat niet helemaal goed werkte en ook de aankleding had wat exuberanter gekund.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (282 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juli 2021

Puzzelen in leuke themakamer

We hebben alle vier de kamers van De Gouden Kooi op één dag gespeeld. De volgorde? Lost in Space - Cabin in the Woods - De Schat van Kalakmul - Meesterdief van Mechelen.

De Gouden Kooi zit middenin Mechelen wat een groot voordeel heeft om even een drankje of hapje te gaan doen. Wij hadden geparkeerd op Parking Zandpoortvest, wat een aanrader is als je in het weekend gaat, omdat het dan gratis is! Vanaf hier loop je in vijf minuten naar de escape room.

We werden vriendelijk ontvangen. Er is voldoende zitgelegenheid, maar de ontvangstruimte (op de grijpmachine na) is verder niet ingericht met spelletjes o.i.d., waardoor we bij wat meer tijd tussen de kamers naar buiten zijn gegaan.

De dag ging verder met De Schat van Kalakmul. Hier startte de kamer wederom met uitleg van de host, een filmpje en vervolgens de kamer in. Van de kamers die we hier gespeeld hebben valt Kalakmul op positie 2 van de top 4. We konden parallel aan de slag in de kamer. De puzzels waren leuk en divers, als je het puur op één kamer bekijkt. Aangezien we al twee andere kamers hadden gespeeld, kwam er een hoop overeen, maar in een ander thema gegoten. Ik vond deze kamer qua verrassingen en aankleding het beste van de vier, al kan de kamer her en der wel wat opfrissing gebruiken. Lost in Space wint het van deze kamer, maar dat komt omdat we op twee puzzels zijn vastgelopen. Eén vond ik niet logisch en past niet bij onze logica, de andere leek vanuit een technisch mankementje niet te werken.

Samenvattend vond ik dit een van de leuke kamers van de vier (plek 2). De aankleding is goed gedaan en het thema leuk neergezet.
De puzzels zijn leuk om uit te voeren, maar wel met de kanttekening dat dit vooral geldt als je één kamer speelt bij De Gouden Kooi. Mocht je twee kamers willen spelen, neem Kalakmul dan mee:).


Reactie door De Gouden Kooi - Escape games

19 augustus 2021

Bedankt voor jouw review, Moess (en Milde Dictator)! Wij vinden jullie feedback erg belangrijk en pikken er zeker een aantal punten uit op. Graag geven we ook wat extra duiding: Je moet weten dat onze "escape games" vnl. gericht zijn op families, vrienden en grotere groepen met weinig tot geen ervaring. Het is om die reden dat een aantal manieren van denken terugkomen in elk van de vier kamers. Je mag niet onderschatten hoe belangrijk/leuk het voor groepen met beperkte ervaring is om bepaalde puzzel mechanismen te herkennen, zodat ze bij een volgend spel progressie merken in hun escape skills. Ik ben het met je eens dat je als ervaren escaper zeker niet meer dan 2 escape games op een dag moet spelen. Escapers zoals jou (met totaal andere verwachtingen en skills dan beginnende escapers) zouden we dan ook zeker niet aanraden om onze 4 escape games op één dag spelen. Onze escape experience, Het geheim van Sint-Rumoldus, eventueel in combinatie met één of twee escape games, is voor jullie sowieso veel beter geschikt. Het is voor ervaren spelers zoals jullie dat we met onze experience een stevige stap verder zijn gegaan dan in onze escape games. Dat proberen we ook op die manier op onze website mee te geven. Als ik me niet vergis speelde je onze escape experience nog niet. Hopelijk kunnen we je wel verrassen met onze top room.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:57 min

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenEscape ExpertLid sinds: 22 oktober 2017 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juli 2021

Leuk met kindjes

Onze tweede escaperoom samen met de kindjes. (7&9 jaar)
De uitleg op voorhand was heel uitgebreid, geduldig en op maat van onze kindjes.
De kamer zelf was niet te eng en er waren voldoende zaken waar ze mee bezig konden zijn zonder onze hulp, zodat wij de moeilijkere puzzels konden doen.
Geen topkamer, maar best wel leuk om met het gezin te spelen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:34 min


 • Kindvriendelijk
 • Geluid van een andere kamer

 

SteinoSteinoEscape ApprenticeLid sinds: 07 januari 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Nice room with puzzles that match the theme.

A lot of things that can be done in parallel which is fun for bigger groups, but certainly doable with 2 or 3. Maybe less dynamic than some other rooms but certainly belongs to the better half of the ones I have played.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzles
 • Fun theme
 • Original
 • Quite static in first 3/4

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2020

Leuke kamer.

Zoals alle andere kamers van de gouden kooi was deze ook in orde.

Leuke kamer. Toffe puzzels.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes V2

Ontsnapt: Ja  45:45 min

 

kasper_betrainskasper_betrainsEscape ApprenticeLid sinds: 16 september 2020 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2020

Leuke uitdagende kamer

Het was de eerste escape room die we speelden, mooi aangekleed en zeker in thema! Als beginners vonden we de puzzels wel uitdagend maar was er wel een goede flow aanwezig en zijn we net op tijd kunnen ontsnappen! Superservice van het aanwezige personeel!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:33 min


 • Mooi uitgewerkt
 • Leuke uitdagende puzzels
 • Spannende twists

 

chriskchriskEscape ExpertLid sinds: 24 december 2017 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2020

Leuke kamer, ook geschikt voor kinderen

Leuke kamer, in stijl van het thema (maar niet direct een wow-effect).
Het is erg fijn dat de kamer niet eng is, en daardoor ook geschikt is voor kinderen.
Sommige puzzels waren erg leuk en logisch. Maar helaas zaten er voor ons ook puzzels tussen die niet duidelijk of logisch waren.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema
 • Muntjes verzamelen
 • Puzzel met teamwork
 • Ook geschikt voor kinderen
 • Niet alle puzzels even duidelijk en logisch

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig