Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De schat van Kalakmul

Mechelen , België

Nu geopend

60 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 5)

8 jaar

Lees reviews

Meer over De schat van Kalakmul

In dit verhaal ben je een avontuurlijke schattenjager. Loïc Mestagh, de decaan van de faculteit archeologie, roept jouw hulp in. Reeds geruime tijd werd alle communicatie met zijn expeditie in de Mexicaanse jungle verbroken. Het team was op zoek naar de Maya-schat van Kalakmul, maar blijkbaar verliep niet alles zoals gepland. Het is aan jou om uit te zoeken wat er met de expeditie gebeurd is en om de beruchte Maya schat te bemachtigen.

Thema's

Avontuur

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLENFR

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

21 likes

175 bezoekers

94.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Gerechtstraat 10
2800, Mechelen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

38 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Leuke sfeervolle kamer

1 locatie 4 kamers. Aan de ene kant denk ik dan, dat is super handig, aan de andere kant vrees ik dan steeds een beetje voor de kwaliteit.
Nu de gouden kooi geeft zelf heel goed aan dat dit hun echte escape rooms zijn en dat er ook nog zoiets is als hun experience kamers. Je weet dus wat je kan verwachten.
Onze volgorde:
Lost in space
Cabin in the woods
De schat van Kalakmul
De meesterdief van Mechelen

Ontvangst:
Parkeren kan ik jullie adviseren om de Zandpoortvest te nemen. Deze ligt op 6 minuten wandelen van de gouden kooi en is op het moment van schrijven gratis op Zat en Zon.
De kamer zelf is goed aangegeven en het personeel was heel vriendelijk.
De ontvangstruimte zelf is klein en je merkt meteen dat de boel hier goed draait, het is een komen en gaan van groepen, dus prima hoor offer die ruimte maar op voor meer rooms :-)

Room:
Ook hier weer een erg tof filmpje met een duidelijke boodschap.
Mijn eerste indruk van deze kamer was erg goed. Ze hebben hier niet willen doen wat niet kan, maar slim gebruik gemaakt van de ruimte en het thema.
Door het gebruik van hang en cijfersloten verraad je natuurlijk al een stuk waar de puzzel zich bevinden en dat waren er ook hier weer voldoende. Je krijg duidelijk een beloning voor je werken en dat vind ik wel fijn. Tevens weten ze goed weer te geven wat je nodig hebt en wat niet. Hoewel we puzzels begonnen terug te zijn uit de vorige kamer, had ik wel het idee dat er hier net wat meer tijd was gestoken om alles echt in het tempel thema te krijgen.
Maar hoe verder je geraakt, hoe dunner het puzzelaanbod wordt en dat lijkt een beetje de rode draad te worden in deze rooms. 1 deel propvol met puzzels en daarna dooft de vlam.
Ondanks dat hebben we ons al puzzelend best vermaakt en lag het afwerkingsniveau een stuk hoger als bij Lost in Space.

Conclusie:
Decor technisch viel deze room een heel stuk beter mee als de vorige 2. Alles voelde wel een stuk meer logisch aan, maar ik blijf een code naar de voordeur een dom einde vinden.
De andere kamers en de lobby was ook hier weer met momenten storend hoorbaar en dat is jammer.
Ik denk dat al bij al deze room mij beter meegevallen is dan ik oorspronkelijk verwacht had.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Tom Adriaensen

imartensimartensJunior EscaperLid sinds: 13 september 2021 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2022

Leuke kamer! Eerder eerstegraads met veel slotjes

Ik speelde deze kamer met een uiteenlopende groep van ervaren en minder ervaren escapers.
Het thema is meteen duidelijk, en de juiste sfeer wordt geschept.
Wat mij meteen opviel bij het betreden van de kamer is dat er erg veel cijfersloten waren. Met al 30 escaperooms op de teller en ervaring in 2e graad-rooms, vond ik dit soms een beetje vervelend, gezien je 1 code uiteraard op zeer veel verschillende sloten kon toepassen. Maaaarrr dat is een beetje muggenzifterij, want al bij al ging het vlot vooruit.
Er zijn 2 automatische mechanismes niet meteen ingeschakeld. Bij eentje hebben we het zo kunnen oplossen, voor een ander is iemand van de medewerkers ons moeten komen depanneren. Dat is altijd een beetje jammer, MAAR met de topservice die De Gouden Kooi biedt, hebben ze dit dan weer mooi opgelost door ons een drankje van het huis aan te bieden na het spel. Heel aardig dus :-)

Kortom, een kamer die je gerust met 4 mensen kan spelen, met wel wat slotjes, maar toch een leuke afwisseling met puzzels waar je effectief iets kan doen. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

wekkewekkeEscaperLid sinds: 2 december 2019 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2022

LEUKE KAMER

VANDAAG MET ONS TEAM VAN 4 NOG ES NAAR MECHELEN AFGEZAKT OM 2 KAMERS TE SPELEN. ALS EERSTE DE SCHAT VAN KALAKMUL. WE WERDEN GEBRIEFD EN NAAR DE TE SPELEN KAMER GELEID DOOR EEN MEISJE DAT ZICH VRIENDELIJK VOORSTELDE EN ONS DE BOODSCHAP MEEGAF DAT ZE NOG NIEUW WAS ALS MEDEWERKSTER EN NOG NIET VEEL ERVARING HAD. DE KAMER OPZICH WAS VOLDOENDE GEVARIEERD EN WE HADDEN EEN LEUKE TIJD. WEL 1 FOUTJE: BIJ DE LAATSTE PUZZEL LIEP HET EVEN VAST VOOR ONS ( WE HADDEN TOEN NOG GEEN TIP NODIG GEHAD) EN VROEGEN ZELF OM EEN TIP DIE WE NIET KREGEN!! WE ZIJN UITEINDELIJK ZONDER DE PUZZEL VOLLEDIG OPGELOST TE HEBBEN EN ZONDER TIPS TOCH BINNNEN DE TIJD BUITENGERAAKT MAAR BLIJFT TOCH EEN BEETJE KNAGEN DAT WE DIE PUZZEL NIET VOLLEDIG OPGELOST HEBBEN.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • Goede service
 • Beleving
 • Slechte begeleiding

 

TomTomJunior EscaperLid sinds: 11 oktober 2021 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2022

Een echte aanrader!

Goede escape, heeft zeer leuke aspecten en is zeker niet te moeilijk. Puzzels zijn ook leuk en de spanning blijft er tot het einde in.
Reeds de 3de kamer bij hun en na Lost in Space en de Meesterdief staat deze toch op nummer 1!

Echter is er wel een groot nadeel en dat was bij de andere kamers ook is dat je andere spelers in andere kamers toch wel hard hoort spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:23 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Omgevingslawaai

 

ErinErinEscape ApprenticeLid sinds: 21 februari 2022 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2022

Wederom super mooie escape room

Met ons team van 6 geen seconde verveeld! Hele mooie kamer, top aankleding en leuke puzzels om te maken. Ook best veel puzzels die niet zomaar naast een gemaakt moesten worden, dat was zeker een grote plus!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Logica

 

hangmanhangmanEscaperLid sinds: 19 januari 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2022

Veel puzzels, mooie kamer en heel hartelijke ontvangst!

Nadat we de Escape Experience van de Gouden Kooi al gespeeld hadden (een absolute aanrader!!), wilden we ook de Escape Games eens uitproberen. We kozen als eerste (vooral op basis van beschikbaarheid) voor De Schat van Kalakmul en kwamen niet met ons vaste team, maar met twee onervaren escapers, waardoor de kamer best nog een uitdaging was.

Na een erg hartelijke ontvangst door een jong en enthousiast team met duidelijk een passie voor escape rooms, kwamen we de kamer binnen die mooi in thema was en vol zat met slotjes, wat in het begin best overrompelend over kwam. Na een tijdje hadden we de logica van de kamer wel door en kwam er wat meer vaart in het puzzelen, met een erg leuk einde en een nipte ontsnapping.

Gezien de onervaren teamleden zijn we wel wat tijd verloren door dingen die we dubbel moesten doen, maar aangezien er best wat leuke puzzels tussen zaten (een goeie combinatie van denken en doen) was dit geen ramp. Alleen het uitblijven van een hint terwijl we duidelijk vast zaten bij één puzzel was een minpuntje, aangezien we al enkele keren aangegaven hadden dat we wel een hint wilden. Achteraf gezien was dit de enige hint die we nodig hadden, wat blijkbaar wel uitzonderlijk was gezien de moeilijkheid, maar een iets snellere hint had voor net iets minder stress gezorgd. Een ander minpuntje was het hoorbare lawaai van de andere kamers, wat soms de sfeer een beetje brak.

Al bij al dus zeker een hele fijne ervaring met een mooi aangeklede kamer, leuke puzzels, vriendelijk personeel en slechts twee kleine minpuntjes. Ook de leuke extra zoektocht naar muntjes voor de grijpmachine verdient een extra vermelding!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:51 min


 • Leuke puzzels
 • Mooi in thema
 • Vriendelijk personeel
 • Grijpmachine
 • Lawaai uit de andere kamers
 • Opvolging bij vast zitten mocht net iets sneller

 

laurensvhlaurensvhJunior EscaperLid sinds: 7 oktober 2021 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2021

Leuke 2de ervaring

Met vier gespeeld waarvan 2 hun eerste keer! 1ste kamer was overweldigend, met veel puzzels. In het begin was het dus wat zoeken en erin komen. Maar net op tijd de schat gevonden dus we waren zeer tevreden


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:59 min


 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Sfeer
 • Veel puzzels in eerste kamer

 

Mystery12Mystery12EscaperLid sinds: 10 oktober 2021 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2021

Cava

We gingen voor de eerste keer een escaperoom van de gouden kooi spelen, dus wisten niet wat ons te wachten stond. Na al enkele gespeeld te hebben, vond ik persoonlijk deze wel eentje van de mindere. In de kamer zijn er veel te veel slotjes, deze kamer draait eigenlijk vooral hier rond, vanaf dat we in de 2e kamer terecht kwamen was dit niet meer maar dit was dan ook al bijna het einde. Liever minder slotjes en meer variatie. Maar zeker eens leuk om te doen.


7

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 3.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:56 min


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Weinig origineel

 

kris_verduycktkris_verduycktEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 september 2021

Leuke puzzels met mooi slot

Geen enorme verrassingen maar gewoon een combinatie van enkele fijne puzzels in een kamer die erg logisch in elkaar zat. Het slot was zeker een mooie extra en de nipte escape maakte het een fijne ervaring.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het schat van Kalakmul

Wat een superleuke ervaring! Vriendelijk en behulpzaam personeel, spel zit heel goed in elkaar. We zullen zeker de andere escape rooms komen uittesten. Deze was alvast geweldig. 😊👍


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke raadsels/puzzels
 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Leuk verhaal

 

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (267 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juli 2021

Puzzelen in leuke themakamer

We hebben alle vier de kamers van De Gouden Kooi op één dag gespeeld. De volgorde? Lost in Space - Cabin in the Woods - De Schat van Kalakmul - Meesterdief van Mechelen.

De Gouden Kooi zit middenin Mechelen wat een groot voordeel heeft om even een drankje of hapje te gaan doen. Wij hadden geparkeerd op Parking Zandpoortvest, wat een aanrader is als je in het weekend gaat, omdat het dan gratis is! Vanaf hier loop je in vijf minuten naar de escape room.

We werden vriendelijk ontvangen. Er is voldoende zitgelegenheid, maar de ontvangstruimte (op de grijpmachine na) is verder niet ingericht met spelletjes o.i.d., waardoor we bij wat meer tijd tussen de kamers naar buiten zijn gegaan.

De dag ging verder met De Schat van Kalakmul. Hier startte de kamer wederom met uitleg van de host, een filmpje en vervolgens de kamer in. Van de kamers die we hier gespeeld hebben valt Kalakmul op positie 2 van de top 4. We konden parallel aan de slag in de kamer. De puzzels waren leuk en divers, als je het puur op één kamer bekijkt. Aangezien we al twee andere kamers hadden gespeeld, kwam er een hoop overeen, maar in een ander thema gegoten. Ik vond deze kamer qua verrassingen en aankleding het beste van de vier, al kan de kamer her en der wel wat opfrissing gebruiken. Lost in Space wint het van deze kamer, maar dat komt omdat we op twee puzzels zijn vastgelopen. Eén vond ik niet logisch en past niet bij onze logica, de andere leek vanuit een technisch mankementje niet te werken.

Samenvattend vond ik dit een van de leuke kamers van de vier (plek 2). De aankleding is goed gedaan en het thema leuk neergezet.
De puzzels zijn leuk om uit te voeren, maar wel met de kanttekening dat dit vooral geldt als je één kamer speelt bij De Gouden Kooi. Mocht je twee kamers willen spelen, neem Kalakmul dan mee:).


Reactie door De Gouden Kooi - Escape games

19 augustus 2021

Bedankt voor jouw review, Moess (en Milde Dictator)! Wij vinden jullie feedback erg belangrijk en pikken er zeker een aantal punten uit op. Graag geven we ook wat extra duiding: Je moet weten dat onze "escape games" vnl. gericht zijn op families, vrienden en grotere groepen met weinig tot geen ervaring. Het is om die reden dat een aantal manieren van denken terugkomen in elk van de vier kamers. Je mag niet onderschatten hoe belangrijk/leuk het voor groepen met beperkte ervaring is om bepaalde puzzel mechanismen te herkennen, zodat ze bij een volgend spel progressie merken in hun escape skills. Ik ben het met je eens dat je als ervaren escaper zeker niet meer dan 2 escape games op een dag moet spelen. Escapers zoals jou (met totaal andere verwachtingen en skills dan beginnende escapers) zouden we dan ook zeker niet aanraden om onze 4 escape games op één dag spelen. Onze escape experience, Het geheim van Sint-Rumoldus, eventueel in combinatie met één of twee escape games, is voor jullie sowieso veel beter geschikt. Het is voor ervaren spelers zoals jullie dat we met onze experience een stevige stap verder zijn gegaan dan in onze escape games. Dat proberen we ook op die manier op onze website mee te geven. Als ik me niet vergis speelde je onze escape experience nog niet. Hopelijk kunnen we je wel verrassen met onze top room.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:57 min

 

prodigyprodigyEscape MasterLid sinds: 26 januari 2017 (181 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2021

Maya-hí, maya-há, maya-mwahmwah (vrij naar O-Zone ;-))

#188 Ook hier weer mooi introductiefilmpje, dat we echter al kenden van de site en van de herinneringsmail. Nu moet ik toegeven dat Mayakamers niet mijn favoriet zijn: aangezien Maya- of Egyptische thema's vaker voorkomen, zie je regelmatig dezelfde vormelijke en inhoudelijke elementen terugkeren in de puzzels en moeten ze het dus vaak van hun aankleding en speciale effecten hebben. En op dat laatste punt werd ik niet echt van mijn sokken geblazen in deze kamer: veel cijferslotjes, een mechanisme dat niet helemaal goed werkte en ook de aankleding had wat exuberanter gekund.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juli 2021

Leuk met kindjes

Onze tweede escaperoom samen met de kindjes. (7&9 jaar)
De uitleg op voorhand was heel uitgebreid, geduldig en op maat van onze kindjes.
De kamer zelf was niet te eng en er waren voldoende zaken waar ze mee bezig konden zijn zonder onze hulp, zodat wij de moeilijkere puzzels konden doen.
Geen topkamer, maar best wel leuk om met het gezin te spelen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:34 min


 • Kindvriendelijk
 • Geluid van een andere kamer

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2020

Leuke kamer.

Zoals alle andere kamers van de gouden kooi was deze ook in orde.

Leuke kamer. Toffe puzzels.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  45:45 min

 

kasper_betrainskasper_betrainsEscape ApprenticeLid sinds: 16 september 2020 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2020

Leuke uitdagende kamer

Het was de eerste escape room die we speelden, mooi aangekleed en zeker in thema! Als beginners vonden we de puzzels wel uitdagend maar was er wel een goede flow aanwezig en zijn we net op tijd kunnen ontsnappen! Superservice van het aanwezige personeel!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:33 min


 • Mooi uitgewerkt
 • Leuke uitdagende puzzels
 • Spannende twists

 

chriskchriskSenior EscaperLid sinds: 24 december 2017 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 augustus 2020

Leuke kamer, ook geschikt voor kinderen

Leuke kamer, in stijl van het thema (maar niet direct een wow-effect).
Het is erg fijn dat de kamer niet eng is, en daardoor ook geschikt is voor kinderen.
Sommige puzzels waren erg leuk en logisch. Maar helaas zaten er voor ons ook puzzels tussen die niet duidelijk of logisch waren.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema
 • Muntjes verzamelen
 • Puzzel met teamwork
 • Ook geschikt voor kinderen
 • Niet alle puzzels even duidelijk en logisch

 

lindseyderidderlindseyderidderJunior EscaperLid sinds: 22 september 2019 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juli 2020

Mooie kamer


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

RaboRaboEscape ApprenticeLid sinds: 29 oktober 2019 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2022

Zalig

Zeer goede escape room. goede moeilijkheidsgraad, mooi ingericht.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: The Smooth Brain-iacs

Ontsnapt: Ja  49:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

BeirenBeirenJunior EscaperLid sinds: 26 september 2020 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2020

Heel goede kamer die doet zoals het hoort

We werden vriendelijk onthaald en ook onze kinderen (6 en 8) werd uitgelegd hoe alles er zou aan toe gaan. Het was niet hun eerste kamer, maar een beetje duidelijk maken hoe alles in zijn werk zou kunnen gaan was ideaal om ook hen klaar te maken voor de kamer.

We kregen een introductiefilm te zien voor we kamer binnen gingen waardoor we duidelijk wisten wat de bedoeling was.
Binnenin de kamer zag alles eruit zoals je hoort te krijgen als je schatten gaat zoeken. Er waren verschillende dingen te doen en alles viel wel correct in zijn plooi. Er was zelfs een kleine bijkomende opdracht voor de kinderen waardoor ze nog iets extra konden doen.

De tips die we kregen waren perfect getimed. We hebben het op het einde nog op een lopen gezet waardoor we nog welgeteld 18s over hadden en de ervaring dus compleet was. De host had dit mooi gezien om niet te snel, maar ook niet veel te laat een tip te geven waardoor we ook niet oneindig vast bleven zitten.

We komen zeker nog terug om andere kamers te testen want bij De Gouden Kooi weten ze hoe kamers horen zijn om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:42 min


 • Ook fysieke puzzels
 • Puzzels passen in het thema

 

ineineEscaperLid sinds: 1 juli 2018 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 februari 2020

Wij zoeken de schat

Vriendelijk ontvangen. Dit was de tweede kamer die we op 1 dag speelden daar, dus we mochten beginnen wanneer deze terug was klaargemaakt. Leuk dat we niet tot het reservatie-uur moesten wachten, en daardoor nadien ook sneller iets konden gaan eten!

De kamer was mooi ingericht, naar een tentje op een expeditie. Dit bracht je wel meteen in de juiste sfeer.
Ook de puzzels waren goed gelinkt aan het thema, er waren zeer diverse puzzels bij.
1 cijferslotje hebben we over het hoofd gezien, waardoor we best veel tijd verloren zijn. Hier hebben we uiteindelijk ook een hint voor gekregen. De spelbegeleiding was dus goed op de hoogte van wat je allemaal aan het doen was.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  46:27 min


 • muntjes verzamelen
 • vriendelijk ontvangen
 • diverse puzzels
 • mooi aangekleed in thema
 • redelijk wat hangslotjes
 • geluid van andere kamers hoorbaar

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2020

Leuke kamer

Op zich wel leuke kamer maar ook niet wow. Sommige puzzels lagen ons niet echt. Uitwerking had mss nog wat meer gekund.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  46:30 min


 • Service
 • Muntjes systeem
 • Uitwerking (soms)
 • Veel slotjes (smaak)

 

CindyCindyEscaperLid sinds: 8 mei 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2019

Leuke kamer, de moeilijkste van de 4

Leuke kamer, aankleding mooi in thema. Gespeeld met 3 ervaren escapers en 3 personen die voor de 1e keer mee zijn geweest. Op deze manier was de kamer goed te doen. Ik denk als dit de 1e kamer is die je ooit speelt dat het een pittige uitdaging zal zijn. Al maakt dat het wel spannend natuurlijk :-)


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

BeatthemugglesBeatthemugglesJunior EscaperLid sinds: 6 juli 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Goede kamer voor beginners

Voor beginners is dit de juiste kamer om te ontdekken wat een escape room precies is.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Meerdere kamers
 • Geen originele sloten

 

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2020

Aanrader

Hoera! Schat gevonden! In deze kamer waan je je Indiana Jones en worden fijne puzzeluitdagingen voorgeschoteld. Moeilijkheidsgraad is zeker niet te hoog, al zal je je brein wel goed moeten laten werken. Inkleding is heel tof opgebouwd waardoor je je echt op expeditie acht. De uitbaters tonen zich met deze kamer duidelijke kanjers in het maken van een goeie sfeerbeleving.

Net als alle kamers word je ook hier top begeleid van bij het binnenkomen bij de Gouden Kooi. Doorheen de escape maak je gebruik van heel wat elementen die mooi deel uitmaken van het interieur. Deze integratie maakte de beleving extra hoog.

Fijne escaperoom, aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Knappe puzzels
 • Fijne sfeer
 • Puzzels goed geïntegreerd in kamer

 

escapeKAMELescapeKAMELEscaperLid sinds: 11 juni 2017 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2019

De schat gevonden!

Deze leuke kamer was goed in thema uitgewerkt. De puzzels waren logisch opgebouwd.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Creatieve puzzels
 • Rode draad
 • Inkleding
 • Eerder kleine ruimte

 

yakujimyakujimJunior EscaperLid sinds: 19 april 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2019

Spannende kamer, heel mooi vormgegeven

Wederom niet teleurgesteld in de Gouden Kooi!
Na Lost in Space zeker onze favoriet hier.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Escapists

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig aangekleed
 • Leuke originele puzzels
 • Uitdagend, maar nooit frustrerend

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig