Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Paradox Project 3: The Music Academy

Athene , Griekenland

Nu gesloten

180 minuten

4 - 7

10 jaar

Lees reviews

Meer over Paradox Project 3: The Music Academy

A unique Music Academy… Notes full of hidden secrets which are intertwined and form a transcendental melody lost for centuries….

The intensity of the crescendo drowns out the agonizing sounds of agonizing breathing in a predestined finale… The music stops…

A tragedy buried in darkness… Years later, one final chance for justice…

Now that everything is collapsing, there are no rules anymore… 

 

 

 

 


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

4 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Agion Panton 92
17676, Athene
Griekenland

Adres kamer wijkt af van locatie

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

3 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 mei 2022

Phantom of the Opera

De laatste dag van onze escapetrip is helaas alweer aangebroken, 21 escaperooms in 6 dagen en we hadden er nog geen genoeg van. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Gelukkig ging onze vlucht naar Nederland pas in de avond. Dat betekent: nog tijd voor een escaperoom in de ochtend! We sloten onze trip af met de laatste (en nieuwste) kamer van Paradox Project. Zoals jullie wellicht hebben gelezen in mijn andere reviews (of de reviews van mijn teamgenoten) hadden we bij Paradox een valse start gehad. Beiden kamers vielen niet in ons straatje en we hadden de dag met een flinke domper afgesloten. Sterker nog; we hebben zelfs getwijfeld om de laatste kamer (The Music Academy dus) te annuleren en een andere escape te boeken. Maar goed, we besloten Paradox toch nog een kans te geven en de laatste kamer ook te spelen.

We verplaatsen ons deze keer naar een andere locatie, omdat we wat vroeg waren besloten we nog even een koffietje te pakken bij het cafeetje tegenover de room. Helemaal fris en vol energie konden we dus gaan beginnen. We staken de weg over en kwamen terecht bij de Music Academy. Een mooi statig gebouw met muziektekentjes in de muren, prachtig afgewerkt! De entree van deze kamer is net wat anders dan bij de andere twee kamers, klassiek. Je wordt onthaald door de GM en krijgt nog wat korte uitleg. Ook is er nog ruimte voor een sanitaire stop. Na een korte introductie, mochten we de kamer betreden.

We komen binnen in de academie en ons valt op dat het er onwijs mooi uit ziet. Het is een mooi gebouw en de details zijn prachtig uitgewerkt. Achteraf bleek dat de eigenaren gewoon geluk hebben gehad met het pand. Het is in het verleden écht een muziek academie geweest, dus alle verwijzingen naar muziekstukken bestonden al. Maar voordeel is wel; je waant je echt in een muziek academie, dat dan weer wel.

In de eerste ruimte starten we met een introductievideo. Een van de schermen was kapot, dus we konden enkel op één scherm de video bekijken. Wat weer opviel was dat de video erg lang was. De eigenaren hebben ervoor gekozen om The Music Academy los te zien van de andere twee kamer, wat mij betreft een prima keuze. Na het filmpje start ons onderzoek. De muziek die start is voor het eerst in thema. Het wisselt af tussen verschillende klassieke muziekstukken. Dank aan onze teamgenoot die nog even een paar noten meepakte van Phantom of the Opera. Hoogtepunt in de kamer! :)

Wederom merken we bij deze kamer dat we in het begin erg lekker gaan. De puzzels zijn uitdagend, maar enigszins logisch. Hierdoor komen we in het begin in een prima flow. Gedurende de kamer merken we wel dat die flow soms wat inkakt, maar over het algemeen blijft er in ieder geval een soort van flow aanwezig. Dat was in de andere kamers niet zo. Het verhaal is wel weer een dingetje. Het is vrij onduidelijk wat we nu precies aan het doen zijn en met wat voor reden.

Richting het einde van de kamer merken we toch dat we wederom iets inkakken. Voor ons werd dus wel duidelijk; 3 uur is echt te lang voor een escaperoom. Wel fijn, in de kamers liggen temperatuur regelaars, dus we konden de verwarming lekker hoog zetten, heerlijk!

Samenvattend vond ik persoonlijk The Music Academy de beste van de drie kamers. Niet zo zeer omdat het thema zo mooi uitgewerkt is, maar omdat de puzzels hier tenminste nog een bepaalde logica bevatten. Maar wederom is het echt geen hoogstaande kamer. Nee, Paradox Project is voor ons een groot raadsel waarom deze zo goed worden beoordeeld.

Wel kijken we terug op een heerlijke trip in Athene. Ik raad echt iedereen aan meteen het vliegtuig te pakken om daar kamers te spelen. Of je Paradox zou moeten spelen laat ik in het midden. Ik zou zeggen, ga lekker de horror kamers spelen. Ookal is dat niet helemaal je ding, je gaat het fantastisch vinden!


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (251 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Saai, langdradig, overroepen en onlogisch

Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don’t take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store


Ontvangst:

2 starten verder als Paradox 1 en 2 zit The Music Academy.
Recht er tegenover is een kleine koffiebar, moest je wat te vroeg zijn.

De buitenkant is echt mooi zeker als je op de kleine verwijzingen let.
De ontvangstruimte is een simpele keuken en straal niks gezellig uit. Ook het ontvangst was best stijf en formeel.
In deze kamer kan je niet vrij naar de wc gedurende de 3 uur, je moet hiervoor de hulp inroepen van de GM.
Ik verwachte niks meer van deze kamer gezien de vorige 2 ervaringen, dus op die manier kon het enkel nog meevallen.

Kamer:

De kamer gaat met het filmpje verder waar we gebleven waren in deel 2. Het verhaal is te vergezocht en onnodig moeilijk. Dat zorgt er al snel voor dat je je interesse verliest en eigenlijk gewoon wilt spelen.
De kamer zag er wel mooi uit, al was, op 1 onderdeel na, meer het huis dat het hem deed dan de puzzels en de totale inkleding.

Net als bij The Bookstore gaat het eerste stuk best vlot en krijg ik eindelijk dat beetje hoop dat dit dan toch de kamer voor ons gaat worden.

En toegegeven, dat bleef ook een tijdje zo.
Alleen komen we opnieuw tot de conclusie dat we totaal geen idee hebben waarom deze kamers nu zo hoog scoren. Alles is analoog, er zit amper verrassing in, de muziek is opnieuw random en de afwerking is niet echt mindblowing. Zeker als je zou zeggen dat dit hun laatste nieuwe kamer is.

Elke kamer die we tegenkomen voelt ook aan als opnieuw starten. Niks heeft feeling met de vorige ruimte, laat staan dat je daardoor iets van het verhaal meekrijgt. Alles voelt random aan, alsof elke eigenaar 1 ruimte mocht ontwikkelen.

Naar het einde toe ging het helaas weer van kwaad naar erger en als je dan voor 1 puzzel 4 hints nodig hebt… dan snap je wel dat we het helemaal gehad hadden met het grote Paradox.

Eindelijk, echt waar ik was nog nooit zo blij dat ik uit een kamer kon wandelen, was de lijdensweg klaar.
Of niet?
Iemand bij Paradox vond het erg tof om er nog een wtf aan toe te voegen, die ik spoilergewijs niet kan schrijven. Maar opnieuw voegt het niks toe en opnieuw frustratie. Op een bepaald punt ben je er ook klaar mee en wil je gewoon naar huis.

Conclusie:

Ik snap werkelijk niks van die hele hype rond deze firma/kamers.
Alles voelt als een experiment aan tot hoe ver je met mensen kunt gaan voor ze boos worden.

De gimmick zit duidelijk in het feit dat je 3 uur speeltijd krijgt, voor relatief weinig geld.
De puzzels zijn…. uitdagend, maar voor ons te ver gezocht en onlogisch. Deze kamer is, net als de vorige, onmogelijk hintloos te spelen en dat hoeft geen ramp te zijn, maar het nekt de flow, de cadans zo erg dat het frustratie wordt.

Misschien had ik door alle toplijstjes wel teveel verwacht, misschien ligt het gewoon aan ons.
Misschien moet ik bij een topkamer niet denken aan passende muziek, afwerking, een goed verhaal, lekkere flow en een leuke tijd.

Ga het zelf maar ontdekken en ik ben benieuwd naar jullie mening.

Wat hun nog bouwen, mij zien ze hier nooit meer terug.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

dcmariekedcmariekeEscape GuruLid sinds: 2 maart 2020 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Zwaar overrated

Bij een kamer uit 2020 op nummer 18 op de Terpecalijst verwacht je wel wat. Dat viel zwaar tegen. Dit is een 1.0 kamer die uit 2015 had kunnen komen.
Oke, het is groot, en het duurt drie uur, maar ik zou hem overslaan.
Wikipedia: "Een Paradox is een tegenstrijdige conclusie die niettemin ontstaat als gevolg van een correcte redenatie binnen een correcte hypothese." En dat zijn de kamers van Paradox geloof ik.

Parkeren: kan in de straat
Entree: een ratjetoe, niet een ruimte om nog gezellig wat te gaan zitten drinken.
Toilet: aanwezig in de ontvangstruimte
Gameflow: aan het begin prima, maar daarna zakt het in. De puzzels zijn zó onlogisch dat je constant hints nodig hebt. (Dat noemen ze hier "thinking out of the box") Ik irriteerde me kapot aan het feit dat wanneer je een eureka moment had, je vervolgens 5 minuten naar een filmpje moest kijken voor je verder kon. En dat drie uur lang.
Decor: 6
Afwerking: Mwa
Scarefactor: 0/10


5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 5.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Het mooie authentieke plafond
  • Onlogische puzzels
  • Slechte gameflow

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig