Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Reactor 5

Breda , Nederland

Permanent gesloten

60 minuten

2 - 5

12 jaar

Lees reviews

Meer over Reactor 5

26 april 1986 heeft er een gigantische kernramp plaatsgevonden. Wat voorheen een bijzonder gebied was, heeft plaatsgemaakt voor angst en destructie…. Vlak na de ramp kwam men erachter dat professor Klikarov in het geheim werkte aan een tweede kerncentrale. Na de ramp hebben veiligheidsdiensten Klikarov meegenomen waarna er niets meer van hem is vernomen. Zijn laboratorium werd afgesloten en is sindsdien nooit meer betreden. Tot nu…..


Thema's

Laboratorium

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

7 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Weidehek 8
4824 AS, Breda
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

6 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De reactor staat nog niet op punt

Er stond eigenlijk maar een room van this is escape op mijn lijst en dat was magic & mystery.
Deze hadden we origineel ook geboekt. Maar dat liep net ff anders.

Onthaal:
Deze room bevindt zich ook op een klein industriegebied net buiten de stad.
Parking: Ruime gratis parking langs het gebouw.
Wc: aanwezig
Ontvangstruimte: basic en op ons moment duidelijk te klein.
Het was duidelijk druk toen wij aankwamen bij This is escape. Je hebt van die dagen dat alles in het 100 lijkt te lopen en zo leek het ook. Helaas voor ons was er een dubbele boeking gebeurd wat super netjes door de eigenaar werd opgevangen. Die dingen gebeuren nu eenmaal en de oplossing was meer als netjes.
Op dat moment zouden wij nog steeds Magic & mystery gaan spelen en de uitleg van de room (do's & don'ts) gebeurde iets te chaotisch naar mijn mening. In een volle ontvangstzaal kregen 3 groepen tegelijk hun uitleg met de verschillen tussen elke room.
Tijd besparen zal je er wel mee doen, maar echt aangenaam is het niet.
Na de uitleg kregen wij plots de vraag of we niet voor een uitdaging wouden gaan. Voor de die hard escapers was er namelijk een nieuwe room open gegaan van 75 minuten en als we die haalden binnen 45 minuten zou hij gratis zijn.
We moesten dus kiezen tussen wachten of escapen, dus ik zat al in de room :-)

Kamer:
Reactor 5 is dus de uitdagende room van This is Escape. Het betreft een single room gethematiseerd als een controle room.
Dat idee vind ik wel tof. Gewoon een moeilijke room zonder gekke dingen, maar echt een uitdaging.
De room zelf is tof gethematiseerd. Ze werken goed met geluiden en sfeertechnieken.

Het betreft een zo goed als volledig lineaire kamer en dat kan voor een iets grotere groep wel eens een bottleneck worden.
Waar het momenteel niet goed mee zit is de flow. Deze kamer is momenteel niet hintloos te spelen naar mijn mening, daarvoor mist de kamer feedback naar de speler. Broodnodige feedback bleek wel, want met momenten hadden wij geen idee of een puzzel juist was opgelost en zo ja wat we ermee moesten. En dan blijf je doordoen op iets wat al af was.
Die 45 minuten, daar hadden we al heel snel van door dat het onhaalbaar was en echt erg vond ik dat niet. Die 45 minuten zouden vooral naar de maker bewezen hebben dat de kamer lekker in mekaar zat. Maar helaas voor ons was dit nog niet het geval.
2 puzzels stoorde me echt en ik hoop van harte dat deze aangepast/verwijderd worden.

Het hintsysteem stoorde me nog harder. Een siemens telefoon waar we zelf mee diende te bellen om hulp te vragen... Nee een beltoon van een siemens draadloos toestel is echt het laatste wat ik in een room wil horen.
Jammer genoeg sloeg de sfeer bij ons om van yes een uitdaging, naar pure frustratie.
45 minuten (ons eigenlijke doel) werd 75 minuten en 75 minuten werd denk ik wel 90 a 95 minuten en dan weet je, iets loopt hier niet lekker.
Er zijn wat gekke keuzes gemaakt doorheen dit spel, sommige tof, sommige wat onlogisch. Het verhaal had van mij niet gemoeten, keep it simpel.

Conclusie:
Na onze 90+ minuten en te veel hints spraken we opnieuw de eigenaar. Een man die duidelijk iets tof wilt maken. Hij ook had natuurlijk de frustratie gezien en gaf aan wat we gemist hadden en waarom. Maar te vaak konden we als speler ook aangeven van: hoe hadden we dat moeten weten of wat leidt ons naar dit punt. Waarom krijgen we zo slecht bevestiging dat een puzzel niet opgelost is etc...
Maar opmerkingen werden ideeën, ideeën werden oplossingen. Of ze toegepast worden weet ik niet, we komen zeker nog eens terug voor magic & mystery want die hebben we uiteindelijk niet meer gespeeld.

Achteraf laat je alles nog eens bezinken en kan je ook duidelijker meedelen aan de eigenaar waar het fout liep en wat eventueel een oplossing kan zijn. Die mail is ook hun kant uit gegaan. Ik hoop van harte dat ze er iets mee kunnen en dat wie hem ook hierna gaat spelen een erg toffe 75 minuten tegemoet gaat.

Ondanks onze iets mindere ervaring, wil ik de kamer hiervoor niet afstraffen met een te laag cijfer want in de basis zit het wel goed hoor en tevens omdat ik ervan overtuigd ben dat de eigenaar hier echt iets mee gaat doen. Maar natuurlijke flow is zo belangrijk en als die op punt staat heb je echt een leuke puzzelkamer gebouwd.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

  dcmariekeStan3k

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 augustus 2021

Een kamer met potentie

Na een wat chaotische binnenkomst, werden we door de eigenaar van de kamer uitgedaagd om de nieuwe kamer te spelen. Als fanatiek escapers, wilden we die uitdaging natuurlijk graag aangaan. Vol goede moed stapten we de netjes gethematiseerde kamer binnen en gingen aan de slag met de reactor. Al vrij snel kwamen we erachter dat deze kamer - op dit moment - nog te lastig is. Het verhaal en de kamer zien er erg goed uit, maar logica tussen de puzzels was in sommige gevallen ver te zoeken. Het meest frusterende was dat we na het 'oplossen' van een puzzel geen bevestiging kregen. Om verder te kunnen in de kamer, moet je meerdere puzzels oplossen. Maar was die eerste puzzel nu al goed opgelost? Of was het toch de tweede die nog niet juist was? Enige bevestiging had hier frustratie kunnen voorkomen. Samenvattend is het een kamer waar echt potentie in zit. Het kan een kamer zijn die zelfs voor ervaren escapers een pittige opdracht is. Momenteel is het geen pittige opdracht, maar een onmogelijke opdracht. Zeker een kamer om te gaan bezoeken wanneer er wat kleine aanpassingen zijn gedaan!


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


  • Thema en sfeer
  • Hintsysteem
  • Geen samenhang van puzzels
  • Geen bevestiging na oplossen puzzel

  dcmarieke

Louis van der kaaden (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 oktober 2021

Gave room met een uitdaging

Een serieuze leuke escaperoom. De sfeer in de kamer is heel leuk neergezet. We hebben al heel wat Escaperooms gedaan (10+) en deze was weer heel anders dan de andere. Het was duidelijk dat de kernreactor weer opgestart moest worden enndit doormiddel van puzzels waarbij de oplossing moest worden ingevoerd op de centrale computer. Het is zeker geen makkelijke kamer en je hebt de tijd hard nodig. Wij (groep van 5 personen) wisten te onsnappen :) met een kleine 73 minuten (5 min straf door gebruik van 2 hints). Aanrader! maar wel voor ervaren escaperoom spelers


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Nienke (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Mooie kamer, leuk verhaal

Gisteren ontsnapt uit Reactor 5! Door de vorige recensie wisten we al dat het een hele klus zou worden, maar het is ons gelukt! De kamer is verhalend, je wordt meegenomen in het verhaal en het verhaal wordt gedurende het spel steeds duidelijker. De kamer is mooi gethematiseerd. De puzzels waren wel lastig, ik was blij dat ik met ervaren escapers op pad was. Zij wisten alles goed aan elkaar te linken. Wij hebben een leuke middag gehad.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • 75 minuten speelduur
  • Mooi gethematiseerd

 

3k3kEscape ApprenticeLid sinds: 1 augustus 2021 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 augustus 2021

(Te) moeilijk

Wij kwamen voor twee kamers bij this is escape en dit was de tweede kamer van de dag.
We werden enthousiast onthaald, maar werden wel gewaarschuwd dat reactor 5 en flinke uitdaging zou zijn wat nog niemand binnen de tijd de puzzels had opgelost. We mochten daarom sowieso het spel uitspelen, ok als het uur om was.

Bij binnenkomst zagen we een mooie kamer, met een duidelijk thema. Het was wel jammer dat het grootste deel van de kamer geen functie had in de puzzels.

Het spel is volledig lineair, daardoor waren we met 3 personen eigenijk al met te veel. Bij sommige puzzels was het zonder hint niet mogelijk om de benodigde onderdelen bij elkaar te vinden. En aantal keer hadden we geen idee dat we de puzzel al hadden opgelost.
Het was, zeker na de zoveelste puzzel waar we niet zelfstandig uitkwamen werd het wel frustrerend.

We hebben er uiteindelijk 1 uur en 45 minuten over gedaan.

Wij wensen deze kamer een aantal ervaren proef spelers om hem leuk en uitdagend te maken.


4

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


  • Sfeer
  • Weinig interactie met de kamer
  • lineair

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Leuke kamer

Lang geleden deze kamer gespeeld, goed verhaal alleen zijn dit soort escaperooms niet onze kamers om te spelen!


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  09:45 min

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig