Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over Haunted House II Poltergeist

In early 1980’s an international team of scientists was trying to explain what lies behind a phenomenon generally called “POLTERGEIST”. This name was given to all sorts of combined paranormal events, such as strange loud noises with no apparent source, telekinetic movements or strong fluctuations of the electromagnetic field. 

After some time, scientists found out that these strange events often appeared near a certain type of sensible persons. Several of them were chosen to take part in a top-secret experiment, where the researchers injected them with a special substance to stimulate paranormal events. Some claimed, that after receiving this stimulant, the “specimens” were able to somehow connect our world with its paranormal counterpart and thus gained special abilities at the cost of their own sanity. The goal of the “Project Poltergeist” was to exploit this knowledge for military purposes.

However, in the secret research facility located somewhere in Prague, things started to get out of hands. For some reason, the entire project was prematurely terminated. Soon, it became obvious that nobody made it out of the facility alive, but the government just claimed that nothing like “Poltergeist facility” ever existed in the first place. For many years, nobody could be sure this whole project was not just another urban legend. Just until a strange walled-up iron door was found…

Will you gather your courage to investigate a place filled with paranormal events? Will you learn the truth about an extraordinary scientific experiment or will you join those who found their death in the Poltergeist facility?

Will you dare open the door?

 

 

 


Horror

Acteurs

Thema's

Detective

Horror

Inrichting

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

EN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

1 likes

6 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Petrské Náměstí 1
110 00, Praag
Tsjechië (Tsjechië)

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

2 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2021

Subtiele horror kamer.

Een weekend Praag vol escape rooms, dat is wat wij gepland hadden in 2020.
Helaas voor ons ging Tsjechië op slot en zouden we tot 2021 moeten wachten.
Met 5 man sterk trokken we er heen en we speelden onder andere deze room.

The Chamber, een kamer die haast tot de verbeelding spreekt. Het was ons einddoel en expres ook als laatste gezet.
Onze volgorde:
Opus Magnum
Zodiac Patres
Haunted house 1
Haunted house 2 poltergeist

Als laatste kamer van onze trip spelen wij Haunted House 2 Poltergeist.
Ik heb de film nooit gezien, een echte horrorliefhebber ben ik dan ook niet. Degene met het kussen voor zijn gezicht ben ik

En toch keek ik erg hard naar deze kamer uit omdat ik vooral benieuwd ben hoe ze hier het horrorsfeertje gaan neerzetten. Is deze kamer zo goed als gezeggen?

Onthaal:

Aangezien we net uit HH1 kwamen was het prima geregeld. Voor de laatste keer dit tripje weer het document invullen en eindelijk konden we de trap omlaag richting HH2.

Kamer:

Ja het verhaal is duidelijk, de zaklampen onstabiel en de sfeer grimmig en intens, we kunnen er aan beginnen.

Vanaf het eerste moment zit je in de sfeer. De kamer is heel realistisch aangekleed en het is ook meteen duidelijk dat het verhaal en de opdrachten de hoofdrol gaan spelen. Er zijn eigenlijk geen echte puzzels, maar opdrachten, logische stappen wat perfect is voor deze setting.
Waar elke andere kamer tot nu toe gefaald heeft qua licht en geluid, doet deze kamer dat absoluut niet.

Door enorm slim gebruik te maken van verbeelding en kleine aanzetjes bouwen ze de spanning perfect op. Op meerdere momenten had ik een grote glimlach op mijn gezicht door de haast perfecte manier van hoe de game zich ontvouwd aan ons als speler.

Ook de acteur zit goed in zijn rol als poltergeist en weet ons heerlijk uit onze comfortzone te halen. Subtiel maar tegelijk intens. Die flits, zag ik het nu goed, stond daar net nu iemand terwijl de rest een andere kant op keek, heerlijk!
Doorheen de kamer blijft het decor fantastisch is zijn eigen zieke en aftandse manier. De spanning wordt opgedreven, maar tegelijk wen je er ook aan waardoor je meer durft.

Gaandeweg bereiken we de ontknoping en staan we veilig aan de juiste kant van de muur waar het allemaal begon.
Van het verhaal heb ik niet veel meegekregen en doorheen het spel werd je door de kamer zelf in de goede richting geleid.
Maar daar merk je op het moment zelf vrij weinig van, het voelt logisch aan.
Het is een echte ontdekkingsreis in een psychiatrisch onderzoekslaboratorium met de nodige problemen :-)Conclusie:

Als je ervan houdt is dit een echte topper. HH2 zet een perfecte sfeer neer dat komt door de realistische setting, de goede licht en geluidseffecten en de acteur die perfect in zijn rol zat.

Dit is een echte enge room en dat zonder dat het goedkope kitsch wordt. De scares zijn aanwezig, maar gedoseerd en subtiel, al voelt dat niet zo aan op het moment zelf. Vaak is ff niks enger als dat er wel iets is :-)

Het verhaal is flinterdun, maar meer hoeft het ook niet te zijn. Het uur vloog echt voorbij en ik weet ook niet of je dit langer moet willen rekken.

Zo een ervaring staat of valt ook met je groep. Sommige hadden geen schrik, sommige rilden van minuut 1 en dan wordt het echt lachen, zeker als je het spel lekker meespeelt en als volwassen mensen in een bundel van 5 al roepend door een gang loopt in full spidermodus. Je had het moeten zien ;-)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Besef van realiteit kwijt

In 1980 waren wetenschappers bezig met een paranormaal project op een geheime locatie. Om nog meer paranormale activiteiten op te wekken, injecteerden ze de subjecten met een substantie. Helaas liep het uit de hand, waardoor het project beëindigd moest worden. Zodanig beëindigd dat het een mythe werd en de overheid beweerde nooit van het project en de locatie gehoord te hebben. Totdat.. er recentelijk een ijzeren deur is gevonden. Jij en je team gaan op onderzoek uit om de waarheid te achterhalen.

Ken je dat je keuzes in je leven maakt en achteraf denkt, goh.. dat was een foutje zeg. Deze kamer is er zo een.. Ik zei in mijn review bij The Haunted House dat het nog prima te doen is ook al ben je bang.. Deze NIET! Deze kamer is zo ontzettend eng dat ik verstijfd was, ik kon een simpele puzzel niet eens uitvoeren. Ik heb de hele kamer met een clipboard voor mijn hoofd gelopen en mijn vriend overal naar voren geduwd. De zestig minuten die we kregen leken wel drie uur. Dit zegt natuurlijk enorm veel over de kwaliteit van de kamer, want ik was de realiteit kwijt. Ik kreeg niet meer bedacht dat het maar zestig minuten was en ik in een spel zat. Het voelde zo realistisch, dat ik zo graag weg wilde en zo enorm bang was. Het feit dat we met zijn tweeën waren maakte het overigens nog wel een (extreem) tandje erger. Ik denk dat ik het iets minder eng had gevonden als we met vier of meer mensen waren.

Mijn complimenten voor de gehele aankleding, de technieken en de manieren die ze gebruiken om hier een beleving van te maken. Het is wat dat betreft een waanzinnige kamer, alleen totaal niet aan mij besteed! Het is een kamer die compleet bedacht is voor een beleving, want er is weinig puzzelwerk te doen. Zo moet je de kamer ook zien, want anders kom je bedrogen uit als je een lekker puzzeluurtje denkt te krijgen.

We hebben achteraf nog lang nagepraat met de mensen van The Chamber wat erg leuk was. Ze gaven ook aan dat ze niet doorhadden dat ik zo bang was, omdat ik niet veel gilde. Dat klopte helemaal, want ik was met name verstijfd :p. Mocht je deze kamer gaan doen en je merkt dat je ook enorm bang bent, mag je altijd met buiten communiceren dat ze de engheid wat naar beneden doen (tip van de gamemasters). Het grote voordeel van deze kamer is wel dat ik tegenwoordig aanzienlijk minder bang ben voor kamers met een eng thema.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  52:00 min

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig