Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Marc

Escape Expert

Offline

Lid sinds

23-11-2021

Locatie

Den Haag

Statistieken

Escaperooms

4 reviews

8 kamers gespeeld

75% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


4 reviews

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 14 februari 2023

Kamer met enorm veel potentie

Na al veel erover te hebben gehoord mocht ik eindelijk zelf de kamer ervaren. Mijn verwachtingen waren best hoog en nadat we een email hadden gehad met instructies kon het beginnen. Stipt om 20.00 moesten we aanbellen en bepaalde woorden spreken om binnen te komen. Eenmaal binnen veranderde het voor mij al meteen. De instructies kwamen al in sfeer binnen maar eenmaal binnen veranderde de sfeer van "het verhaal is a begonnen" naar een standaard escape room praatje. "dit is de noodstop etc." Hoe jammer! Ik had verwacht dat het verhaal meteen verder zou gaan en we naar binnen zouden worden gestuurd met een mooi verhaal. (Of: "zit niet aan de elektrische draden", had ze dan mooi weggewerkt want in sommige delen van de kamer zijn zogenaamd al jaren geen mensen geweest dus dan horen daar geen draden te (zien) zijn toch?)Helaas niet, "achter het gordijn begint het" Okay naja jammer dan, meteen was de spanning voor mij helemaal weg.
Toen het eenmaal begon kwamen we al snel een acteur tegen die ons meenam in het verhaal, kudos voor haar want wat een lap tekst heeft ze te onthouden zeg!
Toen we eenmaal aan de puzzels begonnen zaten we al snel in een goede flow en gingen we aardig vlot door de puzzels heen. Er zaten een paar hele toffe effecten in die ik erg kon waarderen. Hoe verder de kamer vorderde waren er toch wat dingen die me tegen vielen. In verband met spoilers zal ik deze hier niet plaatsen maar ik had bepaalde dingen veel enger of heftiger verwacht. Nu ben ik geen 1 keer echt bang geweest of me bedreigd gevoeld. Ook vond ik sommige puzzels erg makkelijk en was de conclusie helaas niet zo heftig als ik had gehoopt.
Kortom er zaten zeker wat toffe dingen in maar er had zoveel meer in gezeten. Nu hoorde ik van mensen die ik achteraf sprak dat er wel wat dingen zijn aangepast. Zo is het nu minder donker, minder knipperende lichten, zijn de puzzels zowel in het Nederlans als Engels (ipv alleen Engels) en is het schrift aangepast van de puzzels zodat ze wat beter te lezen zijn. Allemaal goeie punten alleen had het van mij nu wel weer wat donkerder gemogen. Of bijvoorbeeld toen een dreiging onze kant op kwam dat deze werd aangekondigd. Het had ook gekunt dat we het in de kamer ernaast hoorden aankomen en we ons als een gek moesten gaan verstoppen. Nu konden we op ons dooie gemak een plek zoeken.
Wij hadden het in ieder geval ruim binnen de tijd gehaald en waren "Glorious Survivors" omdat we op 1 ding na alles goed hadden gehaald. Tijdens het terug rijden hadden we het nog over de kamer en hoewel er veel potentie in zit is er toch nog een hoop ruimte voor verbetering


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geniale locatie
 • Veel potentie
 • Paar toffe effecten
 • Begint goed met de emails/codewoord
 • Standaard escape room introductie ipv in verhaal
 • Slecht weggewerkte draden/speakers
 • Onduidelijk einde wel/niet gehaald
 • Sommige plekken te licht (finale)
 • Tegenvallend kostuum demoon
 • Aankondiging dreiging

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 26 maart 2022

Erg gave escape room

Zojuist The Execution gespeeld en wat een toffe ervaring! Mooie kamers waar je leuk doorheen speelt. Veel aha-momenten en veel vreugde as verbanden werden gelegd. We hadden wat hints nodig die vaak kwamen als we op de rand stonden om het zelf te ontdekken. Een paar ingenieuze puzzels en met nog 2 seconden op de teller hadden we het gehaald, de laatste secondes waren echt enorm spannend om het te redden.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

I can hear you

Entered
Geplaatst op: 20 februari 2022

Dubbele ervaring

Gister eindelijk I Can Hear You gespeeld. De verwachtingen lagen best hoog en deze zijn deels waar gemaakt.

Positieve punten:
- Locatie; enorm gave locatie in een verlaten ziekenhuis, echt super gaaf!
- Acteur; De acteur zag er enorm gaaf uit en was echt een dreiging. Liet ons een paar keer echt enorm schrikken en zat echt enorm goed in zijn rol
- Informatie vergaren; je moest dus informatie over de acteur achterhalen en dat wordt geleidelijk duidelijk, erg tof en je moet hier echt je manier van spelen op aanpassen. Herrie maken wordt echt afgestraft en je kan dus uit het spel worden gehaald.

Min punten:
- Acteur; De acteur zat enorm goed in zijn rol wat ook inhield dat hij ons een paar keer echt tegenwerkte. Op zich niet erg, maar we hadden enorm veel tijd verloren met het inbreken wat niet meteen lukte en om het beginpunt binnen te vinden en hierdoor hebben we dus een paar kamers helemaal niet geopend. Het had fijn geweest als de acteur wat ondersteunend had gespeeld en ons had geholpen om verder te komen. En een paar keer kwam de acteur een kamer binnen waar we meteen slot bezig waren en als we ons dan hadden verstopt dan zette hij dat slot weer helemaal in de war, niet iets dat ons hielp terwijl we al in tijdnood zaten.
- Duidelijkheid; Sommige stukken waren gewoon niet duidelijk. Er was ons verteld geen laatjes te hoeven openen en op knopen te drukken. De eerste kamer moest je dus wel op een knop drukte, hierdoor hadden wij eerst de hele afdeling rond gelopen voordat er iemand naar ons te kwam om te vertellen dat we wellicht die eerste kamer nog eens moesten checken. Verder werden we in een kamer opgesloten en was er een manier om eruit te komen maar dat gebeurde enorm onduidelijk. Nu hadden we dus een ontsnappingsplan verzonnen die enorm back firede en totaal niet nodig was, was de ontsnapping duidelijker. Ook zeiden ze bij het inbreken dat het s'nachts lastiger te zien is (wij speelden om 19.30 toen het al donker was) en dat ze dit al vaker hadden gehoord. Is het misschien een idee hier dan iets aan te doen?

We gingen met een dubbel gevoel naar huis. De locatie was heel tof en de acteur oprecht dreigend. Hij acteerde echt goed en had een paar hele toffe trucjes. Hij was oprecht eng en om met hem te spelen was echt tof. De manier hoe je door kreeg wie de acteur is en wat je wel en niet moet doen was echt tof verspreid (al was het soms wel heel donker om alles goed te lezen).
Maar omdat we het idee hadden meer tegengewerkt te worden dan geholpen te worden in het spel vonden we jammer. Als we nu als een speer door het spel gingen dan was het logisch dat we werden tegengewerkt, maar nu gingen we al enorm traag en hebben we dus 5 kamers gemist. We hadden graag wat meer gezien en dus wat ondersteuning vanuit de acteur gehad. Ook was het jammer dat de host ons kwam opzoeken om een hint te geven, dit is toch een beetje afbreuk van de sfeer en het lijkt me dat hier een betere oplossing voor moet zijn om mensen de goede kant op te sturen.

Ook de ontvangst is niet in sfeer o.i.d. Je komt gewoon in een ontvangst ruimte en een vriendelijke host heet je welkom en geeft je even de kans om naar de wc te gaan etc. Je had hier al meteen met het verhaal kunnen beginnen

Alsnog een ruime voldoende want het was wel heel tof om te doen en mee te maken, maar toch gingen we niet met een euforisch of adrenaline-vol gevoel naar huis, meer een beetje een half gevoel. Het was tof maar het had nog zoveel toffer gekunt


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Vriendelijke host
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Acteur zou wat meer ondersteunend kunnen zijn om j

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 23 november 2021

Ontzettend spannende en geweldige ervaring!

Zodra ik de omschrijving en recensies las van deze experience wilde ik dit doen. Helaas waren alle data al vol dus dan maar op de wachtlijst. En ineens een mailtje dat er zondag 21 november om 15.00 plaats was dus deze meteen geboekt.

De dag voordat we gingen kregen we een mailtje met wat informatie en verhaal en een vlog erbij. De sfeer zat er goed in en in mijn hoofd was ik al dagen voor de experience zelf ermee bezig.

Eenmaal aangekomen werden we opgehaald door een medewerker en meteen begon het verhaal. Toen we eenmaal het gebouw in kwamen zat onze angst door het dak zo'n beetje. Maar man wat is dit een ervaring zeg! By far één van de gaafste ervaringen in mijn leven. Het is echt alsof je in een film zit waar bij het een horror/thriller/actie-film is. De acteur is mega goed en joeg ons de stuipen op het lijf. Vooral de eerste keer dat je de acteur gaat tegenkomen is enorm goed gedaan. "hoor ik daar in de verte nou iemand lopen?" "het geluid komt echt dichterbij! Snel verstop je!" Het is zo ongelofelijk spannend om het spel met de acteur te spelen. We hadden 1 moment dat echt letterlijk een scene uit een horrorfilm was. We gingen een kamer in en deden de deur (waarin een raampje zat) achter ons dicht. We keken om ons heen in de kamer en toen toevallig richting de deur waar ineens de acteur voor het raam ons recht aanstaarde en vervolgens de deur open gooide. Wij gillen en rennen voor ons leven om een plek te zoeken om ons te verstoppen met de acteur op onze hielen. Geniaal!
Het einde is spectaculair en geweldig gaaf gevonden en bedacht! De "kamers" zijn enorm gaaf en goed ontworpen. De locatie leent zich er ook perfect voor! Dan de custom muziek erbij die enorm bijdraagt aan de sfeer.

Erna hebben we nog een goeie 45 minuten zitten kletsen met de acteur en dat deed ons alles alleen nog maar meer waarderen.

Wat Dark Park hier heeft neergezet is echt iets unieks en iets dat je een keer meegemaakt moet hebben. Hou je van horrorfilms, of bijvoorbeeld de Fright Nights in Walibi, dan is dit echt iets voor jou. We hebben er 2 uur en 10 minuten over gedaan maar de tijd vloog voorbij.

De puzzels zijn inderdaad wat op de achtergrond en het gaat meer om het ervaren en beleven en het spel met de acteur. De puzzels zijn vrij simpel en is meer een kwestie van zoeken. Maar dat doet echt geen afbreuk aan het spel, echt absoluut niet.

Aanrader van de hoogste klasse! Zet je op de reservelijst en boek wanneer het kan! Aangezien het gebouw op de slooplijst staat en dus ka verdwijnen op korte termijn


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Great host
 • Storyline
 • Difficulty
 • Experience
 • Exciting
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  xMvdsDaan92AlecCasturiiChaosDMcinzanoTheekopje

0 reviews