Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Marc

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Top kamers:


1) Stay in the Dark (Darkpark)

2) Asylum of Fear (Escape Stories Barmen, DE)

3) Dark Forest (Escape Stories Barmen, DE)Lid sinds

23-11-2021

Locatie

Den Haag

Statistieken

Escaperooms

8 reviews

15 kamers gespeeld

87.5% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


8 reviews

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 23 september 2023

Wat een passie

Na tips te hebben gehad van mensen om mij heen zijn we afgereisd naar België.
Deze kamer ademt gewoon passie. Ik ben zelf een enorme filmliefhebber en het was genieten geblazen. Allerlei objecten en voorwerpen kwamen mij bekend voor en het ene nog mooier als het andere.
De flow zat er goed in en de host zorgt er goed voor dat de flow blijft door je subtiel door de kamer heen te begeleiden en te voorkomen dat er dode momenten ontstaan.
Er zaten echt prachtige stukken in en onze mond viel soms echt open als we weer een nieuw gedeelte betraden. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van geur en dat werkt heel goed! Ook ontbreekt de filmmuziek natuurlijk niet als je speelt en hier was het ook een feest van herkenning.
Het einde zat nog een tof spannend stuk in en de ontknoping was ook tof!

Erna nog heerlijk nagepraat met de gepassioneerde eigenaar en je ziet aan alles dat deze man heel veel liefde erin heeft gestopt en nog grootse plannen heeft. Hij heeft ook echt filmkennis en het is dan ook erg leuk als mede filmliefhebber om te praten over films en de mogelijkheden van een film in een kamer.

Deze kamer heeft onze harten gestolen en komt zeker in mijn lijst aanraders


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Poltergeist

The Code Agency
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Horrorfilm in 3,2,1...

Met ons groepje besloten we Dark Forest te gaan spelen, nadat we ook besloten hadden Asylum of Fear eraan te plakken dachten we, joh doen we Poltergeist er ook nog even bij.

Poltergeist was de eerste kamer van de dag en nadat we de regels hadden doorgenomen gingen we met de host op pad. Deze vertelde ons dat er technische manekementen waren bij de kamer en dit leek uit de kelder te komen, ze hadden mensen gestuurd om te kijken maar daar niks meer van vernomen, dus of wij even wilden gaan checken. Nou zijn wij de beroerdste niet dus we hielpen graag een handje.
Eenmaal in de kelder aangekomen bleek er toch wel een aardig probleem te zitten...

Zonder te spoilen vind ik deze kamer een dikke aanrader. De aankleding was goed, de muziek was goed, de puzzels pasten goed in het verhaal, de belichting was goed en dan natuurlijk de acteur, ja deze heeft ons een paar keer echt goed laten schrikken. Echt momentjes alsof je in je eigen horrorfilm zat. Ook zat 'hell no" momenten als er weer iets gebeuren waarbij je wist dat er alleen maar ellende van zu komen. Er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte en we hadden echt geen idee meer hoe we nu door het gebouw aan het lopen waren, heerlijk.

We hebben echt genoten van deze kamer en vonden hem echt een aanrader, zeker de moeite om naar Düsseldorf te reizen. Even kort nagepraat met de host en toen moesten we door naar de volgende kamer. Maar een top begin van de reis

Sidenote: ik heb de Praagse versie niet gespeeld en hoor dat deze nog heftiger/enger is maar dat kan ik niet weten


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal

 

Waanzinnig, zeker doen!

Met ons groepje besloten we Dark Forest te gaan spelen, nadat we ook besloten hadden Asylum of Fear eraan te plakken dachten we, joh doen we Poltergeist er ook nog even bij.

Na Poltergeist reden we door naar Wuppertal voor de volgende twee. Asylum of Fear stond als eerste op de lijst. We hadden ons eigenlijk expres niet ingelezen zodat we het lekker over ons heen konden laten komen.
Gelukkig was er een parkeerplekje voor de deur vrij want er stond al op de site dat het anders echt zoeken zou gaan worden.
De ontvangst was simpel, teken de waiver die voor de deur hangt en wacht tot 10 minuten voor aanvang zodat de deur opengaat. Eenmaal binnen kan je je spullen in de locker doen en even naar de wc. Maar eenmaal binnen zagen we al snel iemand op ons wachten en we wisten meteen dat het begonnen was. De binnenkomst was enorm mooi meteen. Een groot beeld stond in de hal en we zagen de buitenkanten van huizen. Ik heb er echt nog even een rondje gelopen om alles goed te bekijken.

Toen begon het spel, we gingen richting de asylum en kregen te maken met de concierge. Deze chagrijnige man verklaarde ons voor gek dat we naar binnen wilden, maar goed als we dan echt wilden konden we wel wat ruilen met hem om binnen te komen. Eenmaal binnen stonden we op het hofje voor het Asylum, hier lag een boekje waar de regels over de acteurs nog even in stonden. Deze moet je echt onthouden want ze handelen hier echt naar.
We vonden de weg het Asulym in en toen begon het spel. Eenmaal in contact met de eerste acteur wist je dat het menes was en je echt voorzichtig moest gaan zijn. Wat hebben wij geslopen en stil gestaan in dit gebouw en soms geprobeerd te rennen en vluchten.

En alles klopte aan dit plaatje, wederom alsof je echt in je eigen horrorfilm zit, wat was dit enorm gaaf gedaan! De aankleding, de muziek, de lichten, de puzzels vond ik allemaal goed in het verhaal passen en dan de acteurs, 1000x maal hulde voor deze mensen, want wat hebben zij het ons lastig gemaakt zeg. Maar wel zonder dat het voelde alsof ze ons express aan het dwarszitten waren. We kregen echt wel de mogelijkheid verder te gaan, alleen we moesten wel met de acteurs spelen daarvoor en dat was gewoon zo ontzettend tof. Want wat een momentjes heb ik daar gehad zeg.
Een klein voorbeeld zonder wat te spoilen, ineens verscheen een acteur voor me en terwijl ik daarvoor aan het wegsluipen was voelde ik ineens een hand langs mijn haar gaan en toen stond daar ineens een andere, ik schrok me kapot en moest meteen met de situatie dealen maar hoe dan?!?! Heerlijk dat soort momenten. Of dat onze groep was opgesplit en dat beide subgroepjes ook met acteurs te maken kregen en dat dan weer perfect samenkwam
Ook heb je soms wel eens met acteurs dat je in ruimtes of stukjes komt dat je denkt: ja hier komen ze niet want dat wordt gevaarlijk of dat past niet, nou deze acteurs hebben daar weinig moeite mee. Soms zit je in een piepklein kamertje toch echt niet alleen. Of wordt er gesuggereerd dat ze toch echt wel die kleine ruimte inkomen. Echt perfect hoe ze dit deden

Het hintsysteem vond ik overigens ook heel leuk en zorgde ook voor nog wat benarde situaties met acteurs (Am I calling at a bad time? ehhh ja nogal)

Ook erna nog even met de acteurs gepraat, echt super leuke lui en dat maakt het dan ook nog wat toffer

Sanatorium heb ik niet gespeeld dus ik kan het niet vergelijken maar wat een pareltje was dit zeg. We waren alle 4 loei-enthousiast hierover en dan moesten we Dark Forest nog spelen! Maar op de terugweg in de auto was dit toch de kamer waar we het het meeste over hadden. Als je van kamers met acteurs houdt, alsjeblieft ga deze spelen! Zeker de reis waard! (en als je er toch bent, er zit een leuk bos naast die je dan net zo goed ook meteen kan bezoeken...)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

Blair Witch Project on steroids

Nadat ons groepje Poltergeist en Asylum of Fear had overwonnen was het nu tijd voor de reden van onze reis: Dark Forest

Nadat we uit Asylum of Fear liepen was het naar de deur van Dark Forest lopen, waiver invullen en wachten tot de deur open ging voor de experience. Eenmaal binnen troffen we een man aan die ons vroeg wat we kwamen doen, nadat hij er achter kwam dat we het bos in wilden, vroeg hij ons of we dit wel echt wilden. Buiten het huisje zagen we bliksem en hoorden we regen en gedonder. "eh ja"
Op een toffe manier werden we het bos ingeleid en al snel kwamen we oog in oog met de acteur

En wat volgde was gewoon een genadeloze strijd. De acteur bleef ons maar belagen. Op de meest onverwachte momenten en plekken verscheen ze weer. En wat een strot had die vrouw, door merg en been ging het gegil. We hobbelden van de ene plek naar de ander met de acteur op onze hielen en telkens als we omkeken zagen we haar nog achter ons aankomen. We hadden als tip gekregen te rennen als we haar zagen, maar dat weerhield haar er niet van om achter ons aan te komen. Achteraf zei de actrice dat ze willen dat je je nergens veilig voelt en dat is gelukt, inderdaad geen 1 plek is veilig, echt overal dreigt het gevaar. Bizar goed gedaan.
We werden ook echt een beetje moedeloos ervan en dat hielp eigenlijk enorm bij aan het gevoel van de kamer. Dat je echt verloren bent in het bos en geen idee hebt wat je moet doen want overal dreigt gevaar. We waren ook echt compleet het gevoel van tijd kwijt en mijn teamgenoot grapte nog: we zitten hier al zolang, het zal zo wel licht worden.

Het verhaal was tof met een leuke twist en het dekor was geweldig. We hadden echt het idee in een enorm bos te lopen, en achteraf konden we met lampen aan een rondje lopen en toen viel het echt wel mee. Maar door de combinatie van licht, geluid, heel veel mist en de acteur leek het alsof het gewoon veel groter was. Ik en een teamgenoot konden ook zweren dat er bij 1 stuk nog een heel stuk zat, maar het was toch echt gewoon muur. Super gaaf gedaan.

Het acteerwerk was dus echt geweldig, die actrice heeft het ons echt lastig gemaakt en wat was zij doodeng zeg. Ik ben nog nooit zo bang voor een acteur geweest, alleen maar hulde.

De puzzels zijn veel: zoek dit en zoek dat, en dat werkt (en hoort) prima in zo'n kamer. Ik vond ze ook (op 1 puzzel na) goed in het verhaal passen. De puzzels zijn ook zo gemaakt dat je gewoon de hele tijd dat bos in moet om weer iets te zoeken, en wellicht iets tegen te komen.

Achteraf nog nagepraat met de acteur, een rondje door de kamer gelopen met licht aan en nog videobeelden gezien van onze beste schrikmomenten. Want wat heeft die vrouw het ons moeilijk gemaakt, je ging van de ene naar andere plek en elke keer verscheen ze weer er kwam geen eind aan.

Nu de grote vraag: Asylum of Fear of Dark Forest. Als je kijkt naar de engste dan wint Dark Forest met gemak, die kamer was gewoon dood eng. Maar Asylum was een stuk spannender omdat je hier telkens oog in oog met de acteurs stond en je met regels te maken had om met ze om te gaan, deed je dat niet...., terwijl bij Dark Forest het gewoon vluchten en rennen was. Daar was het veel meer chaos en gewoon bang zijn. Dus ja een echte favoriet heb ik niet van de 2 want ik vind ze beide geniaal, maar Asylum heeft toch denk ik heel licht mijn voorkeur.
Maar goed als je van plan bent 1 van de 2 te doen, doe ze gewoon allebei want je bent er toch al heel dat eind voor gereden


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 14 februari 2023

Kamer met enorm veel potentie

Na al veel erover te hebben gehoord mocht ik eindelijk zelf de kamer ervaren. Mijn verwachtingen waren best hoog en nadat we een email hadden gehad met instructies kon het beginnen. Stipt om 20.00 moesten we aanbellen en bepaalde woorden spreken om binnen te komen. Eenmaal binnen veranderde het voor mij al meteen. De instructies kwamen al in sfeer binnen maar eenmaal binnen veranderde de sfeer van "het verhaal is a begonnen" naar een standaard escape room praatje. "dit is de noodstop etc." Hoe jammer! Ik had verwacht dat het verhaal meteen verder zou gaan en we naar binnen zouden worden gestuurd met een mooi verhaal. (Of: "zit niet aan de elektrische draden", had ze dan mooi weggewerkt want in sommige delen van de kamer zijn zogenaamd al jaren geen mensen geweest dus dan horen daar geen draden te (zien) zijn toch?)Helaas niet, "achter het gordijn begint het" Okay naja jammer dan, meteen was de spanning voor mij helemaal weg.
Toen het eenmaal begon kwamen we al snel een acteur tegen die ons meenam in het verhaal, kudos voor haar want wat een lap tekst heeft ze te onthouden zeg!
Toen we eenmaal aan de puzzels begonnen zaten we al snel in een goede flow en gingen we aardig vlot door de puzzels heen. Er zaten een paar hele toffe effecten in die ik erg kon waarderen. Hoe verder de kamer vorderde waren er toch wat dingen die me tegen vielen. In verband met spoilers zal ik deze hier niet plaatsen maar ik had bepaalde dingen veel enger of heftiger verwacht. Nu ben ik geen 1 keer echt bang geweest of me bedreigd gevoeld. Ook vond ik sommige puzzels erg makkelijk en was de conclusie helaas niet zo heftig als ik had gehoopt.
Kortom er zaten zeker wat toffe dingen in maar er had zoveel meer in gezeten. Nu hoorde ik van mensen die ik achteraf sprak dat er wel wat dingen zijn aangepast. Zo is het nu minder donker, minder knipperende lichten, zijn de puzzels zowel in het Nederlans als Engels (ipv alleen Engels) en is het schrift aangepast van de puzzels zodat ze wat beter te lezen zijn. Allemaal goeie punten alleen had het van mij nu wel weer wat donkerder gemogen. Of bijvoorbeeld toen een dreiging onze kant op kwam dat deze werd aangekondigd. Het had ook gekunt dat we het in de kamer ernaast hoorden aankomen en we ons als een gek moesten gaan verstoppen. Nu konden we op ons dooie gemak een plek zoeken.
Wij hadden het in ieder geval ruim binnen de tijd gehaald en waren "Glorious Survivors" omdat we op 1 ding na alles goed hadden gehaald. Tijdens het terug rijden hadden we het nog over de kamer en hoewel er veel potentie in zit is er toch nog een hoop ruimte voor verbetering


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geniale locatie
 • Veel potentie
 • Paar toffe effecten
 • Begint goed met de emails/codewoord
 • Standaard escape room introductie ipv in verhaal
 • Slecht weggewerkte draden/speakers
 • Onduidelijk einde wel/niet gehaald
 • Sommige plekken te licht (finale)
 • Tegenvallend kostuum demoon
 • Aankondiging dreiging

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 26 maart 2022

Erg gave escape room

Zojuist The Execution gespeeld en wat een toffe ervaring! Mooie kamers waar je leuk doorheen speelt. Veel aha-momenten en veel vreugde as verbanden werden gelegd. We hadden wat hints nodig die vaak kwamen als we op de rand stonden om het zelf te ontdekken. Een paar ingenieuze puzzels en met nog 2 seconden op de teller hadden we het gehaald, de laatste secondes waren echt enorm spannend om het te redden.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:58 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

I can hear you

Entered
Geplaatst op: 20 februari 2022

Dubbele ervaring

Gister eindelijk I Can Hear You gespeeld. De verwachtingen lagen best hoog en deze zijn deels waar gemaakt.

Positieve punten:
- Locatie; enorm gave locatie in een verlaten ziekenhuis, echt super gaaf!
- Acteur; De acteur zag er enorm gaaf uit en was echt een dreiging. Liet ons een paar keer echt enorm schrikken en zat echt enorm goed in zijn rol
- Informatie vergaren; je moest dus informatie over de acteur achterhalen en dat wordt geleidelijk duidelijk, erg tof en je moet hier echt je manier van spelen op aanpassen. Herrie maken wordt echt afgestraft en je kan dus uit het spel worden gehaald.

Min punten:
- Acteur; De acteur zat enorm goed in zijn rol wat ook inhield dat hij ons een paar keer echt tegenwerkte. Op zich niet erg, maar we hadden enorm veel tijd verloren met het inbreken wat niet meteen lukte en om het beginpunt binnen te vinden en hierdoor hebben we dus een paar kamers helemaal niet geopend. Het had fijn geweest als de acteur wat ondersteunend had gespeeld en ons had geholpen om verder te komen. En een paar keer kwam de acteur een kamer binnen waar we meteen slot bezig waren en als we ons dan hadden verstopt dan zette hij dat slot weer helemaal in de war, niet iets dat ons hielp terwijl we al in tijdnood zaten.
- Duidelijkheid; Sommige stukken waren gewoon niet duidelijk. Er was ons verteld geen laatjes te hoeven openen en op knopen te drukken. De eerste kamer moest je dus wel op een knop drukte, hierdoor hadden wij eerst de hele afdeling rond gelopen voordat er iemand naar ons te kwam om te vertellen dat we wellicht die eerste kamer nog eens moesten checken. Verder werden we in een kamer opgesloten en was er een manier om eruit te komen maar dat gebeurde enorm onduidelijk. Nu hadden we dus een ontsnappingsplan verzonnen die enorm back firede en totaal niet nodig was, was de ontsnapping duidelijker. Ook zeiden ze bij het inbreken dat het s'nachts lastiger te zien is (wij speelden om 19.30 toen het al donker was) en dat ze dit al vaker hadden gehoord. Is het misschien een idee hier dan iets aan te doen?

We gingen met een dubbel gevoel naar huis. De locatie was heel tof en de acteur oprecht dreigend. Hij acteerde echt goed en had een paar hele toffe trucjes. Hij was oprecht eng en om met hem te spelen was echt tof. De manier hoe je door kreeg wie de acteur is en wat je wel en niet moet doen was echt tof verspreid (al was het soms wel heel donker om alles goed te lezen).
Maar omdat we het idee hadden meer tegengewerkt te worden dan geholpen te worden in het spel vonden we jammer. Als we nu als een speer door het spel gingen dan was het logisch dat we werden tegengewerkt, maar nu gingen we al enorm traag en hebben we dus 5 kamers gemist. We hadden graag wat meer gezien en dus wat ondersteuning vanuit de acteur gehad. Ook was het jammer dat de host ons kwam opzoeken om een hint te geven, dit is toch een beetje afbreuk van de sfeer en het lijkt me dat hier een betere oplossing voor moet zijn om mensen de goede kant op te sturen.

Ook de ontvangst is niet in sfeer o.i.d. Je komt gewoon in een ontvangst ruimte en een vriendelijke host heet je welkom en geeft je even de kans om naar de wc te gaan etc. Je had hier al meteen met het verhaal kunnen beginnen

Alsnog een ruime voldoende want het was wel heel tof om te doen en mee te maken, maar toch gingen we niet met een euforisch of adrenaline-vol gevoel naar huis, meer een beetje een half gevoel. Het was tof maar het had nog zoveel toffer gekunt


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Vriendelijke host
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Acteur zou wat meer ondersteunend kunnen zijn om j

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 23 november 2021

Ontzettend spannende en geweldige ervaring!

Zodra ik de omschrijving en recensies las van deze experience wilde ik dit doen. Helaas waren alle data al vol dus dan maar op de wachtlijst. En ineens een mailtje dat er zondag 21 november om 15.00 plaats was dus deze meteen geboekt.

De dag voordat we gingen kregen we een mailtje met wat informatie en verhaal en een vlog erbij. De sfeer zat er goed in en in mijn hoofd was ik al dagen voor de experience zelf ermee bezig.

Eenmaal aangekomen werden we opgehaald door een medewerker en meteen begon het verhaal. Toen we eenmaal het gebouw in kwamen zat onze angst door het dak zo'n beetje. Maar man wat is dit een ervaring zeg! By far één van de gaafste ervaringen in mijn leven. Het is echt alsof je in een film zit waar bij het een horror/thriller/actie-film is. De acteur is mega goed en joeg ons de stuipen op het lijf. Vooral de eerste keer dat je de acteur gaat tegenkomen is enorm goed gedaan. "hoor ik daar in de verte nou iemand lopen?" "het geluid komt echt dichterbij! Snel verstop je!" Het is zo ongelofelijk spannend om het spel met de acteur te spelen. We hadden 1 moment dat echt letterlijk een scene uit een horrorfilm was. We gingen een kamer in en deden de deur (waarin een raampje zat) achter ons dicht. We keken om ons heen in de kamer en toen toevallig richting de deur waar ineens de acteur voor het raam ons recht aanstaarde en vervolgens de deur open gooide. Wij gillen en rennen voor ons leven om een plek te zoeken om ons te verstoppen met de acteur op onze hielen. Geniaal!
Het einde is spectaculair en geweldig gaaf gevonden en bedacht! De "kamers" zijn enorm gaaf en goed ontworpen. De locatie leent zich er ook perfect voor! Dan de custom muziek erbij die enorm bijdraagt aan de sfeer.

Erna hebben we nog een goeie 45 minuten zitten kletsen met de acteur en dat deed ons alles alleen nog maar meer waarderen.

Wat Dark Park hier heeft neergezet is echt iets unieks en iets dat je een keer meegemaakt moet hebben. Hou je van horrorfilms, of bijvoorbeeld de Fright Nights in Walibi, dan is dit echt iets voor jou. We hebben er 2 uur en 10 minuten over gedaan maar de tijd vloog voorbij.

De puzzels zijn inderdaad wat op de achtergrond en het gaat meer om het ervaren en beleven en het spel met de acteur. De puzzels zijn vrij simpel en is meer een kwestie van zoeken. Maar dat doet echt geen afbreuk aan het spel, echt absoluut niet.

Aanrader van de hoogste klasse! Zet je op de reservelijst en boek wanneer het kan! Aangezien het gebouw op de slooplijst staat en dus ka verdwijnen op korte termijn


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Great host
 • Storyline
 • Difficulty
 • Experience
 • Exciting
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  xMvdsDaan92AlecCasturiiChaosDMcinzanoTheekopje

0 reviews