Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Toy Factory

Zoersel, België

Nu gesloten

Top #12

75 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Toy Factory

5 generaties lang was de oude speelgoedfabriek van de familie Harsh de koploper in haar branche. Het populairste speelgoed, dat maakt The Toy Factory. Helaas staat de fabriek er tegenwoordig maar triestig bij en komen er alleen kleine bestellingen uit verre landen. Vreemd genoeg is de fabriek wel steeds op zoek naar extra personeel. Solliciteer misschien eens om een uurtje aan de slag te gaan bij The Toy Factory. De kans dat je afgewezen wordt is immers klein. Met The Toy Factory willen we je welkom heten in een spannend verhaal en prachtige setting. Uiteraard los je de uiteenlopendste puzzels op tegen de tijd, maar liever nog ruil je soms wat van die tijd in om stil te staan en gewoon te genieten van de beleving. Leef je in en laat je absoluut verrassen.


Thema's

Avontuur

Kantoor

Misdaad

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

134 likes

1100 bezoekers

99.3% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Herentalsebaan 47
2980, Zoersel
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

449 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2022

Wat gebeurt er allemaal in deze fabriek?

Wat hebben we een geluk in ‘Escaperoom wereld Benelux', verschillende nieuwe kamers poppen op en de reviews hier op Escapetalk liegen er niet om. Uiteraard waren wij meteen getriggerd om Toy Factory te gaan spelen in Zoersel. Een aantal maanden eerder waren we al erg verrast bij Hunting Season, dit moest dus wederom een spektakel gaan worden!

De start van deze kamer is heerlijk, je zit meteen vol in het spel. Wat mij betreft de tofste intro voor een escaperoom die ik ooit heb gehad. Op voorhand had ik de trailer van de kamer al gekeken en die riep bij mij voornamelijk vraagtekens op. Echter wordt tijdens het spelen alles duidelijk!

Ik vind Toy Factory een lastige kamer om in details te treden zonder te spoilen. Het decor is onwijs goed, je waant je echt in een speelgoedfabriek. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema en heel origineel. Het gebruik van geluid en licht is overigens ook van hoog niveau bij deze kamer. Tijdens je avontuur eindigt alles helemaal logisch en is voor je gevoel het verhaal rond.

Achteraf was er nog tijd om na te praten en om de kamer nog eens door te lopen. Altijd fijn als een enthousiaste eigenaar/gamehost hier tijd voor maakt. Wij waren allemaal omvergeblazen door de kwaliteit van deze kamer. Fingers crossed dat er hier nog plek is voor een derde kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Tom Adriaensensynthia94Wout VsjephanieDrs-jlcWepsieMarieke

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 mei 2024

Een antikapitalistische nachtmerrie

België begint een inhaalslag te maken in de escaperoomwereld. Waar enkele jaren terug er nog maar een handvol goede kamers waren stijgt het niveau nu keihard. Toentertijd was voor mij Hunting Season de top van wat ik van de scene had gezien. Kon The Toy Factory dit niveau overstijgen? We gaan het zien.

The Toy Factory begint vanaf de voordeur direct in thema en jemig wat is dit kneitergoed gedaan. De sfeer, het decor, de details, alles klopt. De eigenaar Wout gaat op in zijn karakter met zo'n duivels plezier dat het niet anders kan dan dat je wordt meegenomen in zijn enthousiasme. Het is onze eerste werkdag (ja hoor, we hebben dit plot weer) en we kunnen het maar beter goed doen! Als de intro is afgerond begint onze werkdag dan toch echt.

Het verhaal bij The Toy Factory is natuurlijk dat dit onze eerste dag is bij deze fabriek. Echter is dit niet de meest stabiele werkplek en zijn we niet bepaald professionals in het vak te noemen. Het geniale hier is dat dat precies is waar Toy Factory om draait. Er zijn geen grote onthullingen, geen vreselijke geheimen, geen rare moordenaars, maar gewoon een vreselijke werkplek. De fabriek valt uit elkaar waar je bij staat en dit is waar Toy Factory nog een enorm sterk punt uit haalt: humor. Beeld jezelf in dat je met een paar andere sukkels de hoofdrol speelt in je eigen slapstick film. Alles wat je doet gaat expres hilarisch fout om jou er als idioot uit te laten zien. Ik heb nog nooit een kamer gezien waarbij de humor op deze manier toegepast wordt. Ik heb me hier stuk gelachen en omdat het zo sterk in het spel verweven zit wordt de humor nooit op je afgedwongen, maar komt het voort uit hoe jij het spel speelt. Dit is heel moeilijk te omvatten, maar het is uiterst uniek en ik ben fan!

De puzzels zijn leuk bedacht en volgen knap een rode draad tot aan het einde van de kamer. Er zijn een paar puzzels die een beetje gek zijn en wat uitstapjes maken in kwaliteit, maar over het algemeen speelt de kamer heerlijk. Alle opdrachten zijn goed in thema en worden onderbroken met een paar bijzondere momenten die een unieke twist geven aan het spel. De ideeën zijn vaak doodsimpel, maar werken daarom zo goed!
Sfeer en decor zijn perfect uitgevoerd en ik sta verstelt van het niveau aan detail hier. Het geluid en de muziek zuigen je verder deze wereld in. Ik merk dat dit een van die weinige kamers is waar ik oprecht even vergat hoe de escape room in elkaar zat en veel meer bezig was met het verhaal.

Als ik Toy Factory in het kort moet beschrijven zou ik het een perfect mix noemen tussen een traditionele take op escapen en een speels onorthodoxe onvoorspelbaarheid. Hoewel de opdrachten altijd duidelijk en logisch zijn weet je nooit wat te verwachten. De kamer houdt het simpel en zoekt tegelijkertijd de grens op van wat mogelijk is. De puzzelflow is altijd duidelijk en helder terwijl er constant creatieve unieke momenten zijn die compleet uit het niks komen. The Toy Factory is een must-play in de Benelux en voor iedereen de moeite waard. Uiterst uniek in zijn aanpak!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Idioot veel details
 • Sfeer to the max
 • Decorrrrrr
 • Simpel, maar toch lekker anders
 • De eigenaar, Wout!
 • Unieke momentjes
 • Duidelijk verhaal
 • Unieke insteek op game design
 • Humor!

  Mariekeslinger13

GijssambeekGijssambeekEscape GuruLid sinds: 01 januari 2021 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juli 2022

Een afgewerkte attractie

Nadat we hunting seasons hadden gespeeld gingen we verder met toy factory, een hele beleving vanaf het moment dat je op de deur klopt om je te melden voor je shift. wederom speelde we deze kamer met 6 mensen.

Het ontvangst was fantastisch, lachen gieren brullen. Het was meteen in thema iets waar ik ontzettend van hou en onze game host deed dit super goed en gaf je meteen een goed gevoel. Toen het daadwerkelijk begon zag je meteen dat de aankleding super mooi was gedaan en dit bleef mij in de gehele kamer verbazen alle details het decor het zag er allemaal super gaaf uit.

De puzzels waren wederom creatief zoals bij hunting season maar wel linear waardoor de groep grote van 6 man naar mijn mening te groot was waardoor ik vaak maar stond mee te kijken, gelukkig was er genoeg om te zien :-). Het verhaal was zeer creatief maar sprak mij in het bijzonder niet erg aan maar de mechaniek en decor trok dat geheel recht voor mij!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Decor

  sjephanieDrs-jlc

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (344 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2022

Je gaat nog dagen "plezier" hebben aan deze kamer!

Het was al 3 jaar geleden dat ik nog bij Escaperoom Antwerp was.
Hunting season was al een super leuke room, dus toen bekend werd dat Wout een nieuwe kamer ging openen was ik zeer benieuwd.
Nog leuker werd het toen het thema bekend werd: The Toy Factory.
Meteen kwamen er beelden in mij op van houten speelgoed, pluchen beertjes, lopende banden en vrolijke muziek. De mogelijkheid tot puzzels is haast eindeloos en ik zou verzuipen in de details.

Niet veel later kwam de trailer online. En laat deze nu haaks staan op wat ik me ingebeeld had :-)

Woensdag 20-4 was het dan zover. Met ons 4 naar Zoersel voor te gaan ontdekken wat The Toy Factory nu echt was geworden. We hadden al veel goede reacties gehoord en de bijhorende reviews gelezen.

Ontvangst:

Vanaf dat de deur open gaat, start de kamer. Het gekozen thema en de uitwerking ervan lenen zich hier uitermate voor en zo kan je dus je regels, uitleg, wc bezoek en extra's perfect in thema uitvoeren.

De ontvangstruimte is al onderdeel van het spel en zit mooi vol kleine details.
Niet veel later kan de kamer starten en op een grappige, doch serieuze manier worden we door Wout meegenomen in het verhaal van The Toy Factory.

Kamer:

De intro zorgde er alleen maar voor dat ik nog meer zin kreeg om deze kamer te spelen!
En meteen is het raak, Wauw, wat is dit een mooie kamer. En gelukkig mogen we meteen in thema beginnen te puzzelen, iets wat ons doorheen de kamer niet meer zou loslaten.

We vallen werkelijk van de ene verbazing in de andere, maar 2 zaken blijven gelijk. Het puzzelplezier blijft maar komen en de kamer ziet er fantastisch uit.
Deze room ademt een ongelofelijke sfeer uit en we zien elkaar gewoon genieten van elke minuut.
Een minuut die je niet kan meten want niks in deze kamer haalt je uit de beleving. Nergens een stomme klok of hintscherm.

Wout heeft op elk front geprobeerd om de kamer zo dicht bij het thema als mogelijk te houden en dat is gelukt ook.

Deze kamer heeft alles wat een kamer anno 2022 moet bezitten en bewijst dat puzzelen en een beleving absoluut samen kunnen gaan. Deze kamer heeft sfeer, een leuke intro, leuke effecten, kleine wtf momenten die er niet zijn om de hoofdrol te spelen, maar je toch ff dat gevoel te geven van huh… maar alles werkt subtiel samen voor een geheel te vormen en mij een enorme glimlach te geven en enorm trots te zijn op deze aanwinst voor België en voor ons als escapers.


Wij speelden hem hintloos in 55 minuten, dus logica zit er duidelijk in.

Conclusie:

Wat kan ik nog meer zeggen… Ik ben enorm benieuwd wat we nog van Wout mogen verwachten.
Ergens was ik na het zien van de trailer wat sceptisch, maar hoe fout kon ik zijn.


Ga deze room spelen en geniet! Geef je piepertjes de kost met alle kleine details die verborgen zijn.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  WepsieTheekopje

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkSenior EscaperLid sinds: 03 oktober 2019 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Machtig fraaie kamer

Spontaan besloten de grens over te schieten voor de, echt net geopende, escaperoom van de maker van Hunting Season: Toy Factory. Dankzij de super enthousiaste eigenaar val je echt meteen in het verhaal. Zijn rol voegt écht iets toe aan de ervaring. Puzzels zijn origineel en (heel) eigentijds. Ondanks behoorlijk wat ervaring met escaperooms: een hele toffe en unieke ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit

  Anthony TeunenWout V

RichieBRichieBEscape ApprenticeLid sinds: 19 december 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Onze nieuwe nummer 1!

Soms kom je in een kamer waarvoor je speciaal een account aanmaakt op Escape Talk. Onze verwachtingen waren na het spelen van Hunting Season erg hoog. Toch zijn ze ruim overtroffen. Wat een enorm toffe kamer was dit. Het is een totaalbeleving waarbij de ontvangst in stijl echt iets toevoegt. De puzzels zijn super origineel en heel mooi gemaakt. (Geen enkel cijferslot!) Op een aantal momenten hadden we zoiets van "wat moeten we hier doen dan?". Daar houden we erg van! Dat maakt het oplossen des te meer bevredigend. De kamer bevat meerdere nooit eerder geziene ideeën en methodes die tot in de puntjes zijn uitgewerkt.

Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. Absoluut onze favoriet tot nu toe!

De lat ligt voor escape rooms in Nederland erg hoog. Maar nu ligt hij in België nog net ietsjes hoger.

35 kamers gespeeld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Anthony TeunenWout V

Debby RoukensDebby RoukensEscape ExpertLid sinds: 22 januari 2019 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Met stip op 1

Een tijdje geleden bezochten we Hunting Season. Geweldig! Aan The Toy Factory werd op dat moment nog gewerkt, we konden de eerste ruimte van buiten bekijken en die zag er al zeer veelbelovend uit. We keken dan ook regelmatig op de website of nummer twee al open was en ineens... JAAAAA. Eigenlijk gaan we nooit naar kamers die nog amper reviews hebben, laat staan niet één (dat was het geval toen we de kamer ingingen) maar in dit geval durfden we de gok zonder meer te wagen.
De eigenaar van de kamers vertelde ons bij ons eerste bezoek dat hij naar Molly's Game was geweest tijdens het bouwen van deze speelgoedfabriek en dat hij zich realiseerde dat hij de lat wat hoger moest leggen. En manman, wat is hem dat gelukt. Hij heeft al onze verwachtingen overtroffen. De originaliteit van de puzzels, de schoonheid van de kamer, de tot in de puntjes uitgedachte details, de geweldige geluidseffecten, het verhaal en de muziek... Zelfs de wc werd betrokken in het verhaal. We raken er maar niet over uitgepraat. Sterker nog, we hebben besloten binnenkort in andere teamsamenstelling nog een keer te gaan. Gewoon om nog eens te genieten.
Wat vinden we het ook een enorm pluspunt dat er geen intro filmpje was en dat de kamer na afloop nog helemaal doorgelopen wordt. Niet met een scherm, maar gewoon in de ruimte zelf. Echt, ga deze kamer doen. Na meer dan 30 kamers waarvan heel veel top-kamers is dit mijn nieuwe nummer 1.

Kamer 35 voor mij.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  BoudewijnWout V

huybrnahuybrnaJunior EscaperLid sinds: 18 oktober 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Leuke ervaring

Enkele weken geleden speelden we Hunting Season hier. Echt een top kamer vol spanning en leuke puzzels. We hadden dan ook grote verwachtingen voor de nieuwste kamer. Helaas werd onze honger niet echt gestild. Het ontvangst en begeleiding was top. Grappig maar ook met wat spanning. Het spel begon zeer leuk maar na een tijdje waren we de draad een beetje kwijt. Soms sta je ook ineens in het donker en is het niet meteen duidelijk waar je naartoe moet en of de puzzel gedaan is. Dit haalt een beetje de flow uit het spel. De locaties zijn wel zeer leuk ingericht en roepen meteen de juiste sfeer op. Dus zeker een aanrader om te spelen. Persoonlijk lag dit spel ons team gewoon wat minder. Maar zeker een dikke pluim voor de sfeer en begeleiding.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service

  slinger13

Ben Smits (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Geweldige ervaring

Beste escape room tot nu toe!
Veel details en mooie kamers.
Enorm tof begin van het verhaal, zeer tof en dedicated gebracht.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  fonsdesp0ns

blond007blond007Senior EscaperLid sinds: 20 augustus 2019 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juni 2023

Mooi gemaakt

Onze verwachtingen waren door het cijfer en alle reviews heel hoog. Hoewel we het decor prachtig vonden en daardoor snappen dat deze escaperoom zo hoog genoteerd staat, was het voor ons niet helemaal de ervaring waarop we gehoopt hadden.

Het begin en de eerste puzzel waren super. Je waant je echt in een fabriek. De puzzels waren voor ons helaas niet altijd erg logisch en soms hielpen de hints daar niet bij. We kwamen niet lekker in de flow wat invloed had op de totale beleving.

Het is een enorm mooie kamer met hele gave elementen maar het was voor ons geen top ervaring.

We misten ook wat enthousiasme in het napraten en vonden het jammer dat we de kamer niet nog eens nagelopen hebben.

We kwamen uit de buurt van Amsterdam dus het was fijn geweest als we nog een drankje hadden kunnen drinken.

Al met al wel een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Eric

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal

  Kim83

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperLid sinds: 09 november 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2023

Fantastische escape room

Wauw , heel het plaatje klopt.
Wij hebben ons weer goed geamuseerd


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  mats_lunders

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

“Als de eigenaar hem zelf draait, dan bof je echt”

“Als de eigenaar hem zelf draait, dan bof je echt” was wat een host van Soup du Jour tegen een maand geleden tegen ons zei. Het enthousiasme waarmee we vervolgens in de kleedkamers van The Toy Factory werden ontvangen bevestigde die hoop: en wat een ervaring volgde er na. Het was een trage start, geheel aan ons te wijten en tot ongenoegen van de (fictieve) grote baas die toekeek. Daarna volgde de rest van de beleving haast in sneltreinvaart. Het opgejaagde gevoel zat er lekker in en vol spanning gingen we op avontuur.

The Toy Factory is een prachtige kamer met leuke details en interessante puzzels. Leuk om kennis gemaakt te hebben met de eigenaar, mooi werk ook van bouwer Henny. Wij willen meer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  83:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

  Veerle

MarkvBavelMarkvBavelEscape ApprenticeLid sinds: 22 oktober 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2022

Fantastisch

Van begin tot eind onderdompled in het verhaal van deze speelgoedfabriek. Verassend, spannend en absoluut uw bezoek waard!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  MarkvBavel

Fantastisch!!

Deze escaperoom overtrof al onze verwachtingen. Storytelling, aankleding, effecten, alles zit meer dan perfect in elkaar. De puzzels die opgelost moesten worden waren lastig maar doeltreffend. Wij hebben als groep ontzettend genoten. Bedankt voor deze geweldige ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  MarkvBavel

EyeImagineEyeImagineEscape ApprenticeLid sinds: 14 juni 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Fantastisch!

Geweldig hoe deze kamer in elkaar zit! Van begin tot eind goed uitgedacht!
Ik ben zelden zo enthousiast geweest over een escape room. Maar hier klopte gewoon alles.

Al bij ontvangst zit je meteen in het verhaal. We werden ontvangen door een medewerker van de toy factory en worden kort maar duidelijk ingeleid door kundig acteerwerk. Meteen weten we dat er iets niet pluis is.

De puzzels zijn erg afwisselend en geen moment voel teveel, te lang of overbodig.
Je zit meteen in een verhaal en zelfs na ‘ontsnapping' moet je nog bijkomen van alle indrukken.
Heel innoverend, geweldig vormgegeven met oog voor detail, leuke afwisselende en zeer creatieve puzzels.

Echt een aanrader. Ga deze kamer doen! En als je er toch bent, doe meteen The Hunting Season ook. Of beter nog, kom nog een keer terug zodat je elke kamer goed kan laten bezinken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  MarkvBavel

xoxo Kittyxoxo KittySenior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2022

Deze kamer was alles behalve “Made in China”

“Made in China” is iets dat iedereen wel kent als je naar speelgoed kijkt, maar dat gekende (meteen kapot) gevoel had deze absoluut niet. Het was leuk en lachen tot de laatste seconden.

Van het moment dat je aanwezig bent op de escape room, word je in het spel gesmeten. Je wordt ontvangen in thema en de escape start héél sterk. Het begin heeft ook hélé toffe "puzzels", maar soms zitten er naar mijn gevoel enkele best onlogische in. Ook het einde vond ik wat zwakjes gedaan, zeker door zo'n sterk begin! Ik ben zeker dat hier een open kans ligt voor hem om iets met te doen.

Kort samengevat, deze kamer is wel nog altijd een “must do” voor een escape liefhebber. Het einde is een beetje anti-climax, maar dat weegt niet op tegen de rest van de ervaring!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: De Badeendjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Einde
 • Enkele onlogische puzzels

  Astradid

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (288 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2022

The Joy Factory

Ik heb lang uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaperoom Antwerp en zo'n drie jaar na het spelen van Hunting Season was het dan zover; het spelen van Toy Factory!

Laten we beginnen bij het begin... Je kunt parkeren voor de deur en een mooie gevel zorgt ervoor dat je precies weet waar je moet zijn.
De beleving start vanaf de deur en dat is fantastisch gedaan. Het zorgt voor een onderdompeling in het verhaal door de aankleding van de ruimte, alle details en introductie van de kamer. Gelukkig blijft het daar niet bij, want de kamer doet hier nog een schepje bovenop.

De kamer is prachtig vormgegeven, met oog voor detail en puzzels die passen in het decor. Er zitten hele originele puzzels bij en voor alle puzzels geldt dat ze fantastisch zijn uitgevoerd en volledig in thema zijn. De puzzels, het thema en de uitwerking maakt dat deze kamer een groot groot succes is en tot een van mijn favoriete escape rooms behoord. Het heeft álles! Een belangrijk aspect voor mij blijven puzzels en zowel in hoeveelheid, uitdaging, flow als vormgeving ben ik diep onder de indruk. We hebben het zo ontzettend naar onze zin gehad en we vonden het zo jammer dat de escape room op een einde liep. Ik had nog wel uren van deze escape room kunnen genieten. Ik kan niet wachten tot Wout met een nieuwe kamer komt!

Mocht het nog niet duidelijk zijn uit de review; ga deze kamer spelen en ja stap in je auto en rijd naar Zoersel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  Marieke

mitch2304mitch2304Escape MasterLid sinds: 26 november 2018 (208 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2022

Leuke werkplek

Nieuwsgierig maakte we onze solliciatie compleet en werden we uitgenodigd om te komen werken in The Toy Factory. We hebben het echt ontzettend naar ons zin gehad. Maar deze leuke werkplek nam al snel een onverwachte wending...

Wat een FAN-TAS-TISCHE Escape! Van begin tot eind heeft de eigenaar een nieuw pareltje in de Escape wereld gebracht.

Van de puzzels tot het decor en van de verrassingen tot aan licht en muziek. Ik wilde af en toe even stil staan om de omgeving in me op te nemen, maar daar was geen tijd voor...

Tof thema wat ik nog niet eerder ben tegen gekomen!

Fantastisch leuk, maar spannend begin wat de eigenaar echt heel erg goed doet! Zijn plotselinge omschakeling doet hij echt fenomenaal!

Woorden komen te kort hoe geweldig ik deze Escape vond. Dikke aanrader! Een van de beste escapes die ik ooit heb gedaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

  Theekopje

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

Beren Goed

Waarschuwing: De volgende review bevat niets anders dan lof.

Dit is alweer mijn tweede review die ik schrijf voor de 37ste escaperoom die ik speel. Wat zijn we toch verwend als escapefanaten. Dat is een gedachte die ik heb wanneer ik deze kamer uitloop. Een nieuwe kamer, slechts drie weken in gebruik en kwalitatief zó goed en leuk.

Met de ‘Verblauwkes' (een team bestaande uit vier personen) zijn we naar België afgereisd om beide kamers van Escaperoom Antwerpen te spelen. Met deze kamer sloten we de escape-dag af en het was een waardige afsluiting.

We werden binnen gelaten door onze host en vanaf het moment dat de host de deur open deed zaten we in het verhaal. De host deed dit super goed en zette een top performance neer. De decoratie van de ‘ontvangstruimte' was al om over naar huis te schrijven; prachtig aangekleed en volledig in thema.

Wat ik waardeer bij escape rooms is als ze je een rol geven. Dus als er concreet wordt gezegd; dit ben je en dit kom je doen. Dit is het geval bij The Toy Factory en op een hele leuke manier wordt dit aan je gepresenteerd.

Het begin is fenomenaal. Wat een show! Als je een fan bent van ‘belevingskamers' dan zit je hier aan het goede adres. Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het hier even bij laat, omdat ik anders misschien spoilers ga geven en dit wil je niet weten van te voren.

Het spel begint en de kamers zijn, net als de ontvangstruimte, prachtig gedecoreerd en in thema. Daarnaast zitten er ook nog eens leuke effecten in de kamers, die erg bijdragen aan de beleving. De puzzels zijn voornamelijk lineair. Ik heb daar géén problemen mee en vooral niet in deze kamers er is genoeg te beleven en het echte ‘wachten op elkaar' viel erg mee. Er zitten erg leuke puzzels tussen, die ook goed aansluiten op het thema. Één samenwerkingspuzzel vond ik in het bijzonder erg leuk, omdat ik dit nog nergens zo gezien had en deze puzzel sluit qua thema aan bij het volgende compliment: het gebruik van geluid!

Het is blijkbaar een specialiteit van Escaperoom Antwerpen om beleving te genereren op basis van (hoorspelachtig) geluid. Dit is zo vet gedaan!

Met een grote glimlach kwamen wij deze kamer uit. We hebben met de host (die de eigenaar bleek te zijn) nog even kort nagepraat en ons enthousiasme over de kamer uitgesproken. Samen liep hij met ons nog even de kamer door. Dit is iets wat ik ook erg waardeer als een host van een escape room dat doet. Wat ik in het bijzonder nog meer waardeer aan deze host, is dat hij ook echt geluisterd heeft naar wat wij hebben verteld, aangezien hij in zijn mailtje met de foto nog terugkwam op zaken waar we het over hebben gehad. Dit betuigt van een zeer attente host en dus klantvriendelijkheid ten top!

Al bij al; Ga deze kamer spelen, vooral als je van ‘belevingskamers' houdt. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers van deze locatie gaat spelen, houdt deze dan achter de hand als toetje.
- Geef jezelf over, ga mee in de beleving en vergeet niet te genieten van hoe het er uitziet en wat er allemaal gebeurd.

Bedankt Escaperoom Antwerpen voor deze top ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Geluid
 • Begin
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Attente host

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

De beer is los!

Eindelijk. Zo'n beetje sinds we zijn begonnen met escapen krijgen we bij iedere eigenaar het foldertje van Escaperoom Antwerp weer in onze handen gedrukt. Dat het zo lang heeft geduurd voordat we richting Zoersel zijn gereden vond ik helemaal niet erg. Dit betekende dat we deze recent geopende kamer meteen mee konden pakken. En wauw... Wat een ervaring!

Laat ik beginnen dat ik ontzettend van belevingskamers houdt. Ik kan er dan ook prima mee leven dat in sommige situaties de puzzels dan wat naar de achtergrond zijn gedrukt. Als je dan een kamer vind die beide zaken in huis hebben, ja. Dat is natuurlijk helemaal top!
Om verder te gaan op de puzzels, deze waren prima te doen. Al hebben we een paar keer staan sukkelen, ik kan nu achteraf niet zeggen dat ze onmogelijk of vergezocht zijn. Wel vond ik ze vooral erg leuk om te doen, één puzzel in het bijzonder zal me nog lang bijblijven. Hier en daar een lineaire puzzel maar ook opdrachten waarbij je tegelijkertijd flink aan de slag kan. Voor mij persoonlijk een mooie balans.

Dan de sfeer. Nog een keer wauw. Alleen het begin maakt dat je meteen in het verhaal gezogen wordt. Van geur tot licht en in het bijzonder geluid. Alles zit zo ontzettend goed in elkaar. Ik heb in de kamer ook echt een aantal keren een WTF momentje gehad. Het decor is prachtig en alles klopt tot in de puntjes.

Nadat we een beetje bekomen waren van ons enthousiasme heeft eigenaar nog een rondje met ons door de kamer gelopen en hebben we nog even gezellig na gekletst. Het blijft altijd leuk om zo'n passievolle en vriendelijke eigenaar te treffen!

Kortom, we hebben een fijne middag beleefd bij Escaperoom Antwerp, waarvoor dank!
Mocht je nog twijfelen, vooral niet doen. Speel (als je deze net als wij schandalig lang hebt uitgesteld) als eerste Hunting Season en als je dan nog denkt dat het niet beter kan, boek the Toy Factory!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Show
 • Licht
 • Geluid
 • Puzzels
 • Beleving

  Stan

LeenVVLeenVVEscape ApprenticeLid sinds: 07 mei 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2024

Adembenemend

Geweldige ervaring, top inkleding, heel goede intro.
We speelden met 6 wat in sommige ruimtes wat veel was.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel

 

BrawljeffBrawljeffEscaperLid sinds: 29 juli 2023 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2024

Eindelijk.

#55 The Toy Factory was afgelopen weekend de laatste escape room van ons dagje Belgie, na de twee geweldige kamers van De Gouden Kooi in Mechelen te hebben gespeeld. Dit zou de grote finale moeten zijn. De kamer waar we al jaren naar uit hebben gekeken. Helaas is deze kamer niet als 'winnaar' uit de bus gekomen, maar slechts een derde plaats van de dag.

Maar wat was deze kamer indrukwekkend vormgegeven! Het decor van deze escape room is echt adembenemend mooi. Je vindt hier elementen die je in andere kamers nooit eerder hebt gezien. Het verhaal is daarnaast goed te volgen en wordt ook goed ingeleid door de host.

Wat wij wat minder vonden was voornamelijk het tweede deel. Hier zaten toch wat frustrerende elementen in die wij niet logisch vonden. Dat is jammer na zo'n indrukwekkende start. Toch is dit zeker een must play!


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Decor
 • Goede begeleiding
 • Tweede helft

 

LaurensBLaurensBEscape ApprenticeLid sinds: 24 juli 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2024

Heerlijke ervaring

Hele ervaring was geweldig, binnenkomst direct in het spel en tot de laatste seconde tof opgezet. Mooi decor, puzzels die je zintuigen prikkelen en dat is precies wat het zo tof maakt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

Bjorn EvensBjorn EvensJunior EscaperLid sinds: 14 maart 2022 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2024

Hup hup! Je moest al aan het werk zijn!

Netjes op tijd stonden we klaar om onze shift te draaien. Het was duidelijk dat onze ploegbaas dat ook was ? De klus die ons te wachten stond beviel ons enorm goed. Werken in deze fabriek is op z'n minst een hele belevenis met toffe puzzels erin verwerkt. Wij raden het alvast aan om er ook eens te gaan werken ?

**Special credits voor de gamehost! Good job!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  73:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

BrobroBrobroEscape ApprenticeLid sinds: 17 februari 2024 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2024

Goed escape room

Decor top
Story nice


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel

 

Dieter1212Dieter1212Junior EscaperLid sinds: 01 april 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 mei 2024

Anders dan velen

Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal ... top!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Laad meer reviews