Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Toy Factory

Zoersel , België

Nu geopend

Top #4

90 minuten

4 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Toy Factory

5 generaties lang was de oude speelgoedfabriek van de familie Harsh de koploper in haar branche. Het populairste speelgoed, dat maakt The Toy Factory. Helaas staat de fabriek er tegenwoordig maar triestig bij en komen er alleen kleine bestellingen uit verre landen. Vreemd genoeg is de fabriek wel steeds op zoek naar extra personeel. Solliciteer misschien eens om een uurtje aan de slag te gaan bij The Toy Factory. De kans dat je afgewezen wordt is immers klein. Met The Toy Factory willen we je welkom heten in een spannend verhaal en prachtige setting. Uiteraard los je de uiteenlopendste puzzels op tegen de tijd, maar liever nog ruil je soms wat van die tijd in om stil te staan en gewoon te genieten van de beleving. Leef je in en laat je absoluut verrassen.


Thema's

Avontuur

Kantoor

Misdaad

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

38 likes

203 bezoekers

99.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Herentalsebaan 47
2980, Zoersel
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

130 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2022

Wat gebeurt er allemaal in deze fabriek?

Wat hebben we een geluk in ‘Escaperoom wereld Benelux’, verschillende nieuwe kamers poppen op en de reviews hier op Escapetalk liegen er niet om. Uiteraard waren wij meteen getriggerd om Toy Factory te gaan spelen in Zoersel. Een aantal maanden eerder waren we al erg verrast bij Hunting Season, dit moest dus wederom een spektakel gaan worden!

De start van deze kamer is heerlijk, je zit meteen vol in het spel. Wat mij betreft de tofste intro voor een escaperoom die ik ooit heb gehad. Op voorhand had ik de trailer van de kamer al gekeken en die riep bij mij voornamelijk vraagtekens op. Echter wordt tijdens het spelen alles duidelijk!

Ik vind Toy Factory een lastige kamer om in details te treden zonder te spoilen. Het decor is onwijs goed, je waant je echt in een speelgoedfabriek. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema en heel origineel. Het gebruik van geluid en licht is overigens ook van hoog niveau bij deze kamer. Tijdens je avontuur eindigt alles helemaal logisch en is voor je gevoel het verhaal rond.

Achteraf was er nog tijd om na te praten en om de kamer nog eens door te lopen. Altijd fijn als een enthousiaste eigenaar/gamehost hier tijd voor maakt. Wij waren allemaal omvergeblazen door de kwaliteit van deze kamer. Fingers crossed dat er hier nog plek is voor een derde kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  synthia94Wout VsjephanieDrs-jlcWepsiedcmarieke

GijssambeekGijssambeekJunior EscaperLid sinds: 1 januari 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juli 2022

Een afgewerkte attractie

Nadat we hunting seasons hadden gespeeld gingen we verder met toy factory, een hele beleving vanaf het moment dat je op de deur klopt om je te melden voor je shift. wederom speelde we deze kamer met 6 mensen.

Het ontvangst was fantastisch, lachen gieren brullen. Het was meteen in thema iets waar ik ontzettend van hou en onze game host deed dit super goed en gaf je meteen een goed gevoel. Toen het daadwerkelijk begon zag je meteen dat de aankleding super mooi was gedaan en dit bleef mij in de gehele kamer verbazen alle details het decor het zag er allemaal super gaaf uit.

De puzzels waren wederom creatief zoals bij hunting season maar wel linear waardoor de groep grote van 6 man naar mijn mening te groot was waardoor ik vaak maar stond mee te kijken, gelukkig was er genoeg om te zien :-). Het verhaal was zeer creatief maar sprak mij in het bijzonder niet erg aan maar de mechaniek en decor trok dat geheel recht voor mij!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Decor

  sjephanieDrs-jlc

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (251 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2022

Je gaat nog dagen "plezier" hebben aan deze kamer!

Het was al 3 jaar geleden dat ik nog bij Escaperoom Antwerp was.
Hunting season was al een super leuke room, dus toen bekend werd dat Wout een nieuwe kamer ging openen was ik zeer benieuwd.
Nog leuker werd het toen het thema bekend werd: The Toy Factory.
Meteen kwamen er beelden in mij op van houten speelgoed, pluchen beertjes, lopende banden en vrolijke muziek. De mogelijkheid tot puzzels is haast eindeloos en ik zou verzuipen in de details.

Niet veel later kwam de trailer online. En laat deze nu haaks staan op wat ik me ingebeeld had :-)

Woensdag 20-4 was het dan zover. Met ons 4 naar Zoersel voor te gaan ontdekken wat The Toy Factory nu echt was geworden. We hadden al veel goede reacties gehoord en de bijhorende reviews gelezen.

Ontvangst:

Vanaf dat de deur open gaat, start de kamer. Het gekozen thema en de uitwerking ervan lenen zich hier uitermate voor en zo kan je dus je regels, uitleg, wc bezoek en extra’s perfect in thema uitvoeren.

De ontvangstruimte is al onderdeel van het spel en zit mooi vol kleine details.
Niet veel later kan de kamer starten en op een grappige, doch serieuze manier worden we door Wout meegenomen in het verhaal van The Toy Factory.

Kamer:

De intro zorgde er alleen maar voor dat ik nog meer zin kreeg om deze kamer te spelen!
En meteen is het raak, Wauw, wat is dit een mooie kamer. En gelukkig mogen we meteen in thema beginnen te puzzelen, iets wat ons doorheen de kamer niet meer zou loslaten.

We vallen werkelijk van de ene verbazing in de andere, maar 2 zaken blijven gelijk. Het puzzelplezier blijft maar komen en de kamer ziet er fantastisch uit.
Deze room ademt een ongelofelijke sfeer uit en we zien elkaar gewoon genieten van elke minuut.
Een minuut die je niet kan meten want niks in deze kamer haalt je uit de beleving. Nergens een stomme klok of hintscherm.

Wout heeft op elk front geprobeerd om de kamer zo dicht bij het thema als mogelijk te houden en dat is gelukt ook.

Deze kamer heeft alles wat een kamer anno 2022 moet bezitten en bewijst dat puzzelen en een beleving absoluut samen kunnen gaan. Deze kamer heeft sfeer, een leuke intro, leuke effecten, kleine wtf momenten die er niet zijn om de hoofdrol te spelen, maar je toch ff dat gevoel te geven van huh… maar alles werkt subtiel samen voor een geheel te vormen en mij een enorme glimlach te geven en enorm trots te zijn op deze aanwinst voor België en voor ons als escapers.


Wij speelden hem hintloos in 55 minuten, dus logica zit er duidelijk in.

Conclusie:

Wat kan ik nog meer zeggen… Ik ben enorm benieuwd wat we nog van Wout mogen verwachten.
Ergens was ik na het zien van de trailer wat sceptisch, maar hoe fout kon ik zijn.


Ga deze room spelen en geniet! Geef je piepertjes de kost met alle kleine details die verborgen zijn.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  WepsieTheekopje

RichieBRichieBEscape ApprenticeLid sinds: 19 december 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Onze nieuwe nummer 1!

Soms kom je in een kamer waarvoor je speciaal een account aanmaakt op Escape Talk. Onze verwachtingen waren na het spelen van Hunting Season erg hoog. Toch zijn ze ruim overtroffen. Wat een enorm toffe kamer was dit. Het is een totaalbeleving waarbij de ontvangst in stijl echt iets toevoegt. De puzzels zijn super origineel en heel mooi gemaakt. (Geen enkel cijferslot!) Op een aantal momenten hadden we zoiets van "wat moeten we hier doen dan?". Daar houden we erg van! Dat maakt het oplossen des te meer bevredigend. De kamer bevat meerdere nooit eerder geziene ideeën en methodes die tot in de puntjes zijn uitgewerkt.

Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. Absoluut onze favoriet tot nu toe!

De lat ligt voor escape rooms in Nederland erg hoog. Maar nu ligt hij in België nog net ietsjes hoger.

35 kamers gespeeld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Anthony TeunenWout V

debby_roukensdebby_roukensEscaperLid sinds: 22 januari 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Met stip op 1

Een tijdje geleden bezochten we Hunting Season. Geweldig! Aan The Toy Factory werd op dat moment nog gewerkt, we konden de eerste ruimte van buiten bekijken en die zag er al zeer veelbelovend uit. We keken dan ook regelmatig op de website of nummer twee al open was en ineens... JAAAAA. Eigenlijk gaan we nooit naar kamers die nog amper reviews hebben, laat staan niet één (dat was het geval toen we de kamer ingingen) maar in dit geval durfden we de gok zonder meer te wagen.
De eigenaar van de kamers vertelde ons bij ons eerste bezoek dat hij naar Molly's Game was geweest tijdens het bouwen van deze speelgoedfabriek en dat hij zich realiseerde dat hij de lat wat hoger moest leggen. En manman, wat is hem dat gelukt. Hij heeft al onze verwachtingen overtroffen. De originaliteit van de puzzels, de schoonheid van de kamer, de tot in de puntjes uitgedachte details, de geweldige geluidseffecten, het verhaal en de muziek... Zelfs de wc werd betrokken in het verhaal. We raken er maar niet over uitgepraat. Sterker nog, we hebben besloten binnenkort in andere teamsamenstelling nog een keer te gaan. Gewoon om nog eens te genieten.
Wat vinden we het ook een enorm pluspunt dat er geen intro filmpje was en dat de kamer na afloop nog helemaal doorgelopen wordt. Niet met een scherm, maar gewoon in de ruimte zelf. Echt, ga deze kamer doen. Na meer dan 30 kamers waarvan heel veel top-kamers is dit mijn nieuwe nummer 1.

Kamer 35 voor mij.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  BoudewijnWout V

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperLid sinds: 3 oktober 2019 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Machtig fraaie kamer

Spontaan besloten de grens over te schieten voor de, echt net geopende, escaperoom van de maker van Hunting Season: Toy Factory. Dankzij de super enthousiaste eigenaar val je echt meteen in het verhaal. Zijn rol voegt écht iets toe aan de ervaring. Puzzels zijn origineel en (heel) eigentijds. Ondanks behoorlijk wat ervaring met escaperooms: een hele toffe en unieke ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit

  Anthony TeunenWout V

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (262 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2022

The Joy Factory

Ik heb lang uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaperoom Antwerp en zo'n drie jaar na het spelen van Hunting Season was het dan zover; het spelen van Toy Factory!

Laten we beginnen bij het begin... Je kunt parkeren voor de deur en een mooie gevel zorgt ervoor dat je precies weet waar je moet zijn.
De beleving start vanaf de deur en dat is fantastisch gedaan. Het zorgt voor een onderdompeling in het verhaal door de aankleding van de ruimte, alle details en introductie van de kamer. Gelukkig blijft het daar niet bij, want de kamer doet hier nog een schepje bovenop.

De kamer is prachtig vormgegeven, met oog voor detail en puzzels die passen in het decor. Er zitten hele originele puzzels bij en voor alle puzzels geldt dat ze fantastisch zijn uitgevoerd en volledig in thema zijn. De puzzels, het thema en de uitwerking maakt dat deze kamer een groot groot succes is en tot een van mijn favoriete escape rooms behoord. Het heeft álles! Een belangrijk aspect voor mij blijven puzzels en zowel in hoeveelheid, uitdaging, flow als vormgeving ben ik diep onder de indruk. We hebben het zo ontzettend naar onze zin gehad en we vonden het zo jammer dat de escape room op een einde liep. Ik had nog wel uren van deze escape room kunnen genieten. Ik kan niet wachten tot Wout met een nieuwe kamer komt!

Mocht het nog niet duidelijk zijn uit de review; ga deze kamer spelen en ja stap in je auto en rijd naar Zoersel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (149 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2022

Leuke werkplek

Nieuwsgierig maakte we onze solliciatie compleet en werden we uitgenodigd om te komen werken in The Toy Factory. We hebben het echt ontzettend naar ons zin gehad. Maar deze leuke werkplek nam al snel een onverwachte wending...

Wat een FAN-TAS-TISCHE Escape! Van begin tot eind heeft de eigenaar een nieuw pareltje in de Escape wereld gebracht.

Van de puzzels tot het decor en van de verrassingen tot aan licht en muziek. Ik wilde af en toe even stil staan om de omgeving in me op te nemen, maar daar was geen tijd voor...

Tof thema wat ik nog niet eerder ben tegen gekomen!

Fantastisch leuk, maar spannend begin wat de eigenaar echt heel erg goed doet! Zijn plotselinge omschakeling doet hij echt fenomenaal!

Woorden komen te kort hoe geweldig ik deze Escape vond. Dikke aanrader! Een van de beste escapes die ik ooit heb gedaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

  Theekopje

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertLid sinds: 28 november 2021 (96 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

Beren Goed

Waarschuwing: De volgende review bevat niets anders dan lof.

Dit is alweer mijn tweede review die ik schrijf voor de 37ste escaperoom die ik speel. Wat zijn we toch verwend als escapefanaten. Dat is een gedachte die ik heb wanneer ik deze kamer uitloop. Een nieuwe kamer, slechts drie weken in gebruik en kwalitatief zó goed en leuk.

Met de ‘Verblauwkes’ (een team bestaande uit vier personen) zijn we naar België afgereisd om beide kamers van Escaperoom Antwerpen te spelen. Met deze kamer sloten we de escape-dag af en het was een waardige afsluiting.

We werden binnen gelaten door onze host en vanaf het moment dat de host de deur open deed zaten we in het verhaal. De host deed dit super goed en zette een top performance neer. De decoratie van de ‘ontvangstruimte’ was al om over naar huis te schrijven; prachtig aangekleed en volledig in thema.

Wat ik waardeer bij escape rooms is als ze je een rol geven. Dus als er concreet wordt gezegd; dit ben je en dit kom je doen. Dit is het geval bij The Toy Factory en op een hele leuke manier wordt dit aan je gepresenteerd.

Het begin is fenomenaal. Wat een show! Als je een fan bent van ‘belevingskamers’ dan zit je hier aan het goede adres. Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het hier even bij laat, omdat ik anders misschien spoilers ga geven en dit wil je niet weten van te voren.

Het spel begint en de kamers zijn, net als de ontvangstruimte, prachtig gedecoreerd en in thema. Daarnaast zitten er ook nog eens leuke effecten in de kamers, die erg bijdragen aan de beleving. De puzzels zijn voornamelijk lineair. Ik heb daar géén problemen mee en vooral niet in deze kamers er is genoeg te beleven en het echte ‘wachten op elkaar’ viel erg mee. Er zitten erg leuke puzzels tussen, die ook goed aansluiten op het thema. Één samenwerkingspuzzel vond ik in het bijzonder erg leuk, omdat ik dit nog nergens zo gezien had en deze puzzel sluit qua thema aan bij het volgende compliment: het gebruik van geluid!

Het is blijkbaar een specialiteit van Escaperoom Antwerpen om beleving te genereren op basis van (hoorspelachtig) geluid. Dit is zo vet gedaan!

Met een grote glimlach kwamen wij deze kamer uit. We hebben met de host (die de eigenaar bleek te zijn) nog even kort nagepraat en ons enthousiasme over de kamer uitgesproken. Samen liep hij met ons nog even de kamer door. Dit is iets wat ik ook erg waardeer als een host van een escape room dat doet. Wat ik in het bijzonder nog meer waardeer aan deze host, is dat hij ook echt geluisterd heeft naar wat wij hebben verteld, aangezien hij in zijn mailtje met de foto nog terugkwam op zaken waar we het over hebben gehad. Dit betuigt van een zeer attente host en dus klantvriendelijkheid ten top!

Al bij al; Ga deze kamer spelen, vooral als je van ‘belevingskamers’ houdt. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers van deze locatie gaat spelen, houdt deze dan achter de hand als toetje.
- Geef jezelf over, ga mee in de beleving en vergeet niet te genieten van hoe het er uitziet en wat er allemaal gebeurd.

Bedankt Escaperoom Antwerpen voor deze top ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Geluid
 • Begin
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Attente host

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscape ExpertLid sinds: 12 augustus 2021 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

De beer is los!

Eindelijk. Zo'n beetje sinds we zijn begonnen met escapen krijgen we bij iedere eigenaar het foldertje van Escaperoom Antwerp weer in onze handen gedrukt. Dat het zo lang heeft geduurd voordat we richting Zoersel zijn gereden vond ik helemaal niet erg. Dit betekende dat we deze recent geopende kamer meteen mee konden pakken. En wauw... Wat een ervaring!

Laat ik beginnen dat ik ontzettend van belevingskamers houdt. Ik kan er dan ook prima mee leven dat in sommige situaties de puzzels dan wat naar de achtergrond zijn gedrukt. Als je dan een kamer vind die beide zaken in huis hebben, ja. Dat is natuurlijk helemaal top!
Om verder te gaan op de puzzels, deze waren prima te doen. Al hebben we een paar keer staan sukkelen, ik kan nu achteraf niet zeggen dat ze onmogelijk of vergezocht zijn. Wel vond ik ze vooral erg leuk om te doen, één puzzel in het bijzonder zal me nog lang bijblijven. Hier en daar een lineaire puzzel maar ook opdrachten waarbij je tegelijkertijd flink aan de slag kan. Voor mij persoonlijk een mooie balans.

Dan de sfeer. Nog een keer wauw. Alleen het begin maakt dat je meteen in het verhaal gezogen wordt. Van geur tot licht en in het bijzonder geluid. Alles zit zo ontzettend goed in elkaar. Ik heb in de kamer ook echt een aantal keren een WTF momentje gehad. Het decor is prachtig en alles klopt tot in de puntjes.

Nadat we een beetje bekomen waren van ons enthousiasme heeft eigenaar nog een rondje met ons door de kamer gelopen en hebben we nog even gezellig na gekletst. Het blijft altijd leuk om zo'n passievolle en vriendelijke eigenaar te treffen!

Kortom, we hebben een fijne middag beleefd bij Escaperoom Antwerp, waarvoor dank!
Mocht je nog twijfelen, vooral niet doen. Speel (als je deze net als wij schandalig lang hebt uitgesteld) als eerste Hunting Season en als je dan nog denkt dat het niet beter kan, boek the Toy Factory!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Show
 • Licht
 • Geluid
 • Puzzels
 • Beleving

  Stan

kasvkasvEscaperLid sinds: 24 maart 2019 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2022

Waanzinnige fabriek

Nadat we reeds hunting season gespeeld hadden kwamen we nu terug voor de andere topper. Na wederom een fantastische ontvangst mochten we de speelgoedfabriek binnen treden.

Deze kamer is adembenemend, van de technologie, decor, ontvangst en puzzels.

We hebben de kamer met z'n 4en gespeeld en ondanks wat domme fouten van onze kant zijn we er toch uitgekomen.

Echt en top kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

mies_boermansmies_boermansEscape ApprenticeLid sinds: 19 augustus 2018 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 augustus 2022

Met stip op nummer 1!

De andere kamer, 'hunting season', heeft bij mij altijd op nummer 1 gestaan. Toen ik dus zag dat er een nieuwe kamer kwam, was ik laaiend enthousiast.
Maar ik was wat nerveus. Want de verwachtingen lagen natuurlijk heel hoog, waardoor ik dacht dat het alleen maar kon gaan tegenvallen. Maar nee hoor, we werden niet teleurgesteld. We kwamen buiten en wilden eigenlijk liefst gewoon weer terug naar binnen om het nog eens te spelen.

Veel lovende woorden over de intro. Heel fijn. Leuk, spannend, grappig. Echt heel goed gedaan. Ik steek graag een heel grote pluim op de hoed van onze gamemaster. Wat een inleving, wat een enthousiasme. Echt heel goed gedaan.

De kamer was top. Supermooi aangekleed, helemaal in thema.
Regelmatig riep ik 'oh hoe leuk is dat? Ooooh dit is cool'.

Ook het verhaal zit heel goed in elkaar.
Ik vind de verhalen van verschillende escaperooms niet altijd even duidelijk, maar dit verhaal steekt heel goed in elkaar. Een duidelijke lijn een duidelijk einde. Dat geeft weer een extra meerwaarde aan de kamer.

Hunting Season schuift dus een plekje achteruit op mijn favorieten lijstje ;)
Maar 1 & 2 zitten dus nog steeds in Zoersel :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

AppeltaartjeAppeltaartjeJunior EscaperLid sinds: 21 november 2021 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2022

Enorm gaaf

Het was een vernieuwende kamer, alles klopte.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: James en de Blondies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Jasmien Mariën (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2022

Fantastisch

Het was echt geweldig! Het ideale avondje avontuur. Het was ontzettend spannend. Ongelooflijk knap gemaakt. Ik zou ze graag nog eens voor de eerste keer spelen. 😁


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Heel toffe ervaring

Na vorige keer de hunting factory gespeeld te hebben was nu the toyfactory aan de beurt .
Zoals de vorige keer was het onthaal door de host heel goed . Hij speelt zijn rol heel goed en goed volledig mee in het verhaal .
De kamer zelf zit heel goed ineen qua puzzels . De aankleding van de kamer is ook fantastisch. Heel mooi gedaan


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

DrolletjeDrolletjeJunior EscaperLid sinds: 23 oktober 2017 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juli 2022

Deze is geweldig

Leuk!! Deze moet je doen! Wij zijn fanatieken escapers alleen neem ik niet vaak de moeite om een review te schrijven (slecht). Maar deze verdient hem echt! Ik zou bijna op mijn knieën gaan om onze host te bedanken achteraf! Ik vond het geweldig. Zoals altijd verwacht niks en laat je verrassen :D en ga deze spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

veerleveerleEscape ExpertLid sinds: 27 november 2016 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2022

Top room, mixed feelings

We hadden enorm uitgekeken naar onze afspraak voor deze escape room. Top ervaring gehad met Hunting Season, veel goede reviews gezien en ook al aangeraden door vrienden die hem al gespeeld hadden. Helaas, ontstond er wat frustratie bij een deel van het team, die liep op en bijgevolg werd het spel zelfs halverwege stilgelegd door de gamemaster. De frustratie ontstond omdat de intro wat te lang werd gevonden en omdat de puzzels niet zo vlot liepen in het eerste deel van het spel en we echt gigantisch lang over deze puzzels deden.

Een deel van de frustratie was terecht, een deel niet. Ikzelf vond de intro prima, het bouwde het thema op en er voegde wat drama en humor toe. De intro was misschien wat lang maar dat is subjectief, alsook of je dergelijke intro’s leuk vind of niet. De eerste puzzels lagen ons niet zo maar ook dat is weer anders voor iedereen. Het is wel zo dat we op een gegeven moment echt potvast zaten en enkel dezelfde generische hints herhaald kregen, doordat het hintsysteem zo werkt zijn meer gepersonaliseerde hints - waar we misschien wel baat bij hadden gehad - niet mogelijk. Daar schuilt mogelijks wel een werkpuntje.

Anyway, spel halverwege stopgezet… begrijpelijke reactie van de gamemaster en hij heeft de situatie goed opgelost. We hebben even een “pauze” genomen en daarna verder mogen spelen wat echt top was en ja hoor, het laatste deel gingen we als een speer. De frustratie was gezakt, deze puzzels lagen ons meer en zo knalde we op een fractie van de tijd van de eerste helft naar buiten. Nadien ook nog even samengezeten met de gamemaster om er even door te praten en er werd aandachtig naar onze feedback geluisterd.

Wat mixed feelings bij deze kamer dus, enerzijds spijtig dat het zo gelopen is, anderzijds moet er ook gezegd worden dat het een topkamer is. Van die special effects waarbij je naar elkaar kijkt en zegt “wow”. Originele puzzels (hoewel niet allemaal ons ding :)), thema tot in de puntjes uitgewerkt, daar zijn duidelijk kosten noch moeite gespaard.

Al bij al heel goede service, knap opgelost door de gamemaster, thema = wow en originele puzzels dus desondanks de mixed feelings is een positieve review gewoon op zijn plaats maar ik wilde het toch wel even gezegd, of geschreven hebben.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: 't Koevoetje

Ontsnapt: Ja  67:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel

 

koen_stryboskoen_strybosJunior EscaperLid sinds: 29 oktober 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2022

Prachtig verhaal

Mooi verhaal, concept zit weer goed in mekaar. Een waardige escape room.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Decor

 

vrcaitjevrcaitjeJunior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2022

Deze kamer was alles behalve “Made in China”

“Made in China” is iets dat iedereen wel kent als je naar speelgoed kijkt, maar dat was deze kamer absoluut niet. Het was leuk, spannend en lachen tot de laatste seconden. De kamer is echt gewoon af tot in de kleinste details en dat was geweldig!

Van het moment dat je aanwezig bent op de escape room, word je in het spel gesmeten. Dit had ik nog nooit zo meegemaakt en was wel een echt super toffe ervaring! Je hebt hier echt het gevoel dat je in een speelgoedfabriek zit! Alles is tot in de puntjes uitgewerkt, dus echt een applaus van ons 5!

Kort samengevat, deze kamer is een MUST DO!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  81:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Geweldige beleving

De ervaring begint al bij de fantastische ontvangst waarmee je direct helemaal in het verhaal zit.
Deze fabriek functioneert niet meer zo goed en aan ons de taak om een handje te komen helpen.
Nou... dat hebben we geweten!
Wat een heerlijk avontuur, wat van top tot teen goed aangekleed is.
Een geweldige beleving die niet eng is en lekker wegspeelt.
Een absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede begeleiding

 

LiensLiensJunior EscaperLid sinds: 19 februari 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Complete experience

Vanaf dat je aanklopt bij de Toy Factory zit je helemaal in het verhaal! Origineel verhaal, puzzels passen perfect in het thema en zijn origineel en hints worden passend in het verhaal gegeven.

Achteraf leuke debriefing gehad met de eigenaar.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

schnitserschnitserJunior EscaperLid sinds: 1 september 2020 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juli 2022

Wauw, deze moet je gespeeld hebben!

Na een eerste succesverhaal met Hunting Season waren we razend benieuwd naar de tweede escape room die bovendien ook zeer hoge scores kreeg. Onze verwachtingen waren dus hooggespannen, en we kregen opnieuw waar voor ons geld! Wauw, wat een topervaring was ook deze weer. Het is opnieuw een escape waar je van de ene verbazing in de andere valt en ook qua decor was het een pareltje! Om niet te spoilen ga ik er niet veel woorden meer aan vuil maken, maar het is alweer een topper van formaat met een uniek begin en einde en vanaf de eerste seconde als je je werkplunje aantrekt zit je gewoon volledig in het verhaal. Zeker ook omdat een klok ontbreekt waardoor je niet afgeleid bent. Nadien maakte de eigenaar opnieuw graag wat tijd vrij om na te kaarten, wat we ook altijd weten te waarderen. Echt chapeau hoe je het zelfs maar kan bedenken! Het is dus helemaal terecht dat Toy Factory hoge toppen scoort!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

FleurCFleurCEscape ApprenticeLid sinds: 2 juli 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juli 2022

Geweldige ervaring, prachtige escape.

Wat een geweldige room. We hadden hem na afloop meteen wel nog een keer willen doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

LindaLindaEscaperLid sinds: 15 oktober 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2022

Top!

Vandaag the hunting season en toy factory achter elkaar gespeeld. Beiden vonden we er erg goed uit zien. Je komt goed in de sfeer. De puzzels waren goed en lekker afwisselend. Kortom, een goede reden om voor naar België te rijden.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  71:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

JeroenSchuyJeroenSchuyJunior EscaperLid sinds: 25 april 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 augustus 2022

Waanzinnig mooie kamer

Een van de topkamers van België dus de verwachtingen waren hoog.

Bij aankomst werden we onmiddellijk ondergedompeld in het verhaal en de host was volledig in zijn rol.
We konden niet wachten om eraan te beginnen en daarom was deze intro misschien ook iets te langdradig, na een tijd hadden we de opzet wel door.

Toen we konden beginnen, vielen we van de ene verrassing in de andere. Elke kamer was ontzettend origineel en nooit wisten we wat er juist ging gebeuren. Het verhaal werd van het begin ook duidelijk gemaakt en mooi gevolgd doorheen de kamers.
De puzzels waren zeker niet traditioneel en voelde nooit echt aan als zwaar denkwerk. Ze waren allemaal goed te doen maar je moet het natuurlijk doorhebben en de juiste methode vinden.

Het einde was ook tof gedaan en zo kwam een leuke kamer jammer genoeg ten einde.

Wij hebben dit met 4 gespeeld, het minimum voor deze kamer en ik zou het ook zo aanraden.

The Hunting Season zal zeker ook nog gedaan worden!

Toen we er eindelijk aan mochten beginnen, werden we al snel geconfronteerd met een puzzel die we nog niet eerder hadden gezien, altijd leuk.
De afwerking was top, net als in de andere kamers.
De puzzels bleven ons verbazen en waren steeds weer vernieuwend.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

Jolien (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 juli 2022

Totale beleving

Ongelooflijke verrassende escape room met oog voor detail, originaliteit en totaal concept.
Wij kwamen dolgelukkig buiten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig