Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Toy Factory

Zoersel , België

Nu gesloten

Top #8

75 minuten

4 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Toy Factory

5 generaties lang was de oude speelgoedfabriek van de familie Harsh de koploper in haar branche. Het populairste speelgoed, dat maakt The Toy Factory. Helaas staat de fabriek er tegenwoordig maar triestig bij en komen er alleen kleine bestellingen uit verre landen. Vreemd genoeg is de fabriek wel steeds op zoek naar extra personeel. Solliciteer misschien eens om een uurtje aan de slag te gaan bij The Toy Factory. De kans dat je afgewezen wordt is immers klein. Met The Toy Factory willen we je welkom heten in een spannend verhaal en prachtige setting. Uiteraard los je de uiteenlopendste puzzels op tegen de tijd, maar liever nog ruil je soms wat van die tijd in om stil te staan en gewoon te genieten van de beleving. Leef je in en laat je absoluut verrassen.


Thema's

Avontuur

Kantoor

Misdaad

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

102 likes

736 bezoekers

99.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Herentalsebaan 47
2980, Zoersel
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

352 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2022

Wat gebeurt er allemaal in deze fabriek?

Wat hebben we een geluk in ‘Escaperoom wereld Benelux', verschillende nieuwe kamers poppen op en de reviews hier op Escapetalk liegen er niet om. Uiteraard waren wij meteen getriggerd om Toy Factory te gaan spelen in Zoersel. Een aantal maanden eerder waren we al erg verrast bij Hunting Season, dit moest dus wederom een spektakel gaan worden!

De start van deze kamer is heerlijk, je zit meteen vol in het spel. Wat mij betreft de tofste intro voor een escaperoom die ik ooit heb gehad. Op voorhand had ik de trailer van de kamer al gekeken en die riep bij mij voornamelijk vraagtekens op. Echter wordt tijdens het spelen alles duidelijk!

Ik vind Toy Factory een lastige kamer om in details te treden zonder te spoilen. Het decor is onwijs goed, je waant je echt in een speelgoedfabriek. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema en heel origineel. Het gebruik van geluid en licht is overigens ook van hoog niveau bij deze kamer. Tijdens je avontuur eindigt alles helemaal logisch en is voor je gevoel het verhaal rond.

Achteraf was er nog tijd om na te praten en om de kamer nog eens door te lopen. Altijd fijn als een enthousiaste eigenaar/gamehost hier tijd voor maakt. Wij waren allemaal omvergeblazen door de kwaliteit van deze kamer. Fingers crossed dat er hier nog plek is voor een derde kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Tom Adriaensensynthia94Wout VsjephanieDrs-jlcWepsieMarieke

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (125 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juli 2022

Een afgewerkte attractie

Nadat we hunting seasons hadden gespeeld gingen we verder met toy factory, een hele beleving vanaf het moment dat je op de deur klopt om je te melden voor je shift. wederom speelde we deze kamer met 6 mensen.

Het ontvangst was fantastisch, lachen gieren brullen. Het was meteen in thema iets waar ik ontzettend van hou en onze game host deed dit super goed en gaf je meteen een goed gevoel. Toen het daadwerkelijk begon zag je meteen dat de aankleding super mooi was gedaan en dit bleef mij in de gehele kamer verbazen alle details het decor het zag er allemaal super gaaf uit.

De puzzels waren wederom creatief zoals bij hunting season maar wel linear waardoor de groep grote van 6 man naar mijn mening te groot was waardoor ik vaak maar stond mee te kijken, gelukkig was er genoeg om te zien :-). Het verhaal was zeer creatief maar sprak mij in het bijzonder niet erg aan maar de mechaniek en decor trok dat geheel recht voor mij!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Sfeer
 • Decor

  sjephanieDrs-jlc

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (315 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2022

Je gaat nog dagen "plezier" hebben aan deze kamer!

Het was al 3 jaar geleden dat ik nog bij Escaperoom Antwerp was.
Hunting season was al een super leuke room, dus toen bekend werd dat Wout een nieuwe kamer ging openen was ik zeer benieuwd.
Nog leuker werd het toen het thema bekend werd: The Toy Factory.
Meteen kwamen er beelden in mij op van houten speelgoed, pluchen beertjes, lopende banden en vrolijke muziek. De mogelijkheid tot puzzels is haast eindeloos en ik zou verzuipen in de details.

Niet veel later kwam de trailer online. En laat deze nu haaks staan op wat ik me ingebeeld had :-)

Woensdag 20-4 was het dan zover. Met ons 4 naar Zoersel voor te gaan ontdekken wat The Toy Factory nu echt was geworden. We hadden al veel goede reacties gehoord en de bijhorende reviews gelezen.

Ontvangst:

Vanaf dat de deur open gaat, start de kamer. Het gekozen thema en de uitwerking ervan lenen zich hier uitermate voor en zo kan je dus je regels, uitleg, wc bezoek en extra's perfect in thema uitvoeren.

De ontvangstruimte is al onderdeel van het spel en zit mooi vol kleine details.
Niet veel later kan de kamer starten en op een grappige, doch serieuze manier worden we door Wout meegenomen in het verhaal van The Toy Factory.

Kamer:

De intro zorgde er alleen maar voor dat ik nog meer zin kreeg om deze kamer te spelen!
En meteen is het raak, Wauw, wat is dit een mooie kamer. En gelukkig mogen we meteen in thema beginnen te puzzelen, iets wat ons doorheen de kamer niet meer zou loslaten.

We vallen werkelijk van de ene verbazing in de andere, maar 2 zaken blijven gelijk. Het puzzelplezier blijft maar komen en de kamer ziet er fantastisch uit.
Deze room ademt een ongelofelijke sfeer uit en we zien elkaar gewoon genieten van elke minuut.
Een minuut die je niet kan meten want niks in deze kamer haalt je uit de beleving. Nergens een stomme klok of hintscherm.

Wout heeft op elk front geprobeerd om de kamer zo dicht bij het thema als mogelijk te houden en dat is gelukt ook.

Deze kamer heeft alles wat een kamer anno 2022 moet bezitten en bewijst dat puzzelen en een beleving absoluut samen kunnen gaan. Deze kamer heeft sfeer, een leuke intro, leuke effecten, kleine wtf momenten die er niet zijn om de hoofdrol te spelen, maar je toch ff dat gevoel te geven van huh… maar alles werkt subtiel samen voor een geheel te vormen en mij een enorme glimlach te geven en enorm trots te zijn op deze aanwinst voor België en voor ons als escapers.


Wij speelden hem hintloos in 55 minuten, dus logica zit er duidelijk in.

Conclusie:

Wat kan ik nog meer zeggen… Ik ben enorm benieuwd wat we nog van Wout mogen verwachten.
Ergens was ik na het zien van de trailer wat sceptisch, maar hoe fout kon ik zijn.


Ga deze room spelen en geniet! Geef je piepertjes de kost met alle kleine details die verborgen zijn.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  WepsieTheekopje

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperLid sinds: 03 oktober 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Machtig fraaie kamer

Spontaan besloten de grens over te schieten voor de, echt net geopende, escaperoom van de maker van Hunting Season: Toy Factory. Dankzij de super enthousiaste eigenaar val je echt meteen in het verhaal. Zijn rol voegt écht iets toe aan de ervaring. Puzzels zijn origineel en (heel) eigentijds. Ondanks behoorlijk wat ervaring met escaperooms: een hele toffe en unieke ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit

  Anthony TeunenWout V

RichieBRichieBEscape ApprenticeLid sinds: 19 december 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Onze nieuwe nummer 1!

Soms kom je in een kamer waarvoor je speciaal een account aanmaakt op Escape Talk. Onze verwachtingen waren na het spelen van Hunting Season erg hoog. Toch zijn ze ruim overtroffen. Wat een enorm toffe kamer was dit. Het is een totaalbeleving waarbij de ontvangst in stijl echt iets toevoegt. De puzzels zijn super origineel en heel mooi gemaakt. (Geen enkel cijferslot!) Op een aantal momenten hadden we zoiets van "wat moeten we hier doen dan?". Daar houden we erg van! Dat maakt het oplossen des te meer bevredigend. De kamer bevat meerdere nooit eerder geziene ideeën en methodes die tot in de puntjes zijn uitgewerkt.

Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. Absoluut onze favoriet tot nu toe!

De lat ligt voor escape rooms in Nederland erg hoog. Maar nu ligt hij in België nog net ietsjes hoger.

35 kamers gespeeld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Anthony TeunenWout V

Debby RoukensDebby RoukensSenior EscaperLid sinds: 22 januari 2019 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Met stip op 1

Een tijdje geleden bezochten we Hunting Season. Geweldig! Aan The Toy Factory werd op dat moment nog gewerkt, we konden de eerste ruimte van buiten bekijken en die zag er al zeer veelbelovend uit. We keken dan ook regelmatig op de website of nummer twee al open was en ineens... JAAAAA. Eigenlijk gaan we nooit naar kamers die nog amper reviews hebben, laat staan niet één (dat was het geval toen we de kamer ingingen) maar in dit geval durfden we de gok zonder meer te wagen.
De eigenaar van de kamers vertelde ons bij ons eerste bezoek dat hij naar Molly's Game was geweest tijdens het bouwen van deze speelgoedfabriek en dat hij zich realiseerde dat hij de lat wat hoger moest leggen. En manman, wat is hem dat gelukt. Hij heeft al onze verwachtingen overtroffen. De originaliteit van de puzzels, de schoonheid van de kamer, de tot in de puntjes uitgedachte details, de geweldige geluidseffecten, het verhaal en de muziek... Zelfs de wc werd betrokken in het verhaal. We raken er maar niet over uitgepraat. Sterker nog, we hebben besloten binnenkort in andere teamsamenstelling nog een keer te gaan. Gewoon om nog eens te genieten.
Wat vinden we het ook een enorm pluspunt dat er geen intro filmpje was en dat de kamer na afloop nog helemaal doorgelopen wordt. Niet met een scherm, maar gewoon in de ruimte zelf. Echt, ga deze kamer doen. Na meer dan 30 kamers waarvan heel veel top-kamers is dit mijn nieuwe nummer 1.

Kamer 35 voor mij.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  BoudewijnWout V

Ben Smits (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Geweldige ervaring

Beste escape room tot nu toe!
Veel details en mooie kamers.
Enorm tof begin van het verhaal, zeer tof en dedicated gebracht.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  fonsdesp0ns

blond007blond007EscaperLid sinds: 20 augustus 2019 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juni 2023

Mooi gemaakt

Onze verwachtingen waren door het cijfer en alle reviews heel hoog. Hoewel we het decor prachtig vonden en daardoor snappen dat deze escaperoom zo hoog genoteerd staat, was het voor ons niet helemaal de ervaring waarop we gehoopt hadden.

Het begin en de eerste puzzel waren super. Je waant je echt in een fabriek. De puzzels waren voor ons helaas niet altijd erg logisch en soms hielpen de hints daar niet bij. We kwamen niet lekker in de flow wat invloed had op de totale beleving.

Het is een enorm mooie kamer met hele gave elementen maar het was voor ons geen top ervaring.

We misten ook wat enthousiasme in het napraten en vonden het jammer dat we de kamer niet nog eens nagelopen hebben.

We kwamen uit de buurt van Amsterdam dus het was fijn geweest als we nog een drankje hadden kunnen drinken.

Al met al wel een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Eric

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal

  Kim83

jessie_verduycktjessie_verduycktJunior EscaperLid sinds: 09 november 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2023

Fantastische escape room

Wauw , heel het plaatje klopt.
Wij hebben ons weer goed geamuseerd


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  mats_lunders

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

“Als de eigenaar hem zelf draait, dan bof je echt”

“Als de eigenaar hem zelf draait, dan bof je echt” was wat een host van Soup du Jour tegen een maand geleden tegen ons zei. Het enthousiasme waarmee we vervolgens in de kleedkamers van The Toy Factory werden ontvangen bevestigde die hoop: en wat een ervaring volgde er na. Het was een trage start, geheel aan ons te wijten en tot ongenoegen van de (fictieve) grote baas die toekeek. Daarna volgde de rest van de beleving haast in sneltreinvaart. Het opgejaagde gevoel zat er lekker in en vol spanning gingen we op avontuur.

The Toy Factory is een prachtige kamer met leuke details en interessante puzzels. Leuk om kennis gemaakt te hebben met de eigenaar, mooi werk ook van bouwer Henny. Wij willen meer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  83:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

  Veerle

MarkvBavelMarkvBavelEscape ApprenticeLid sinds: 22 oktober 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2022

Fantastisch

Van begin tot eind onderdompled in het verhaal van deze speelgoedfabriek. Verassend, spannend en absoluut uw bezoek waard!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  MarkvBavel

Fantastisch!!

Deze escaperoom overtrof al onze verwachtingen. Storytelling, aankleding, effecten, alles zit meer dan perfect in elkaar. De puzzels die opgelost moesten worden waren lastig maar doeltreffend. Wij hebben als groep ontzettend genoten. Bedankt voor deze geweldige ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  MarkvBavel

EyeImagineEyeImagineEscape ApprenticeLid sinds: 14 juni 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2022

Fantastisch!

Geweldig hoe deze kamer in elkaar zit! Van begin tot eind goed uitgedacht!
Ik ben zelden zo enthousiast geweest over een escape room. Maar hier klopte gewoon alles.

Al bij ontvangst zit je meteen in het verhaal. We werden ontvangen door een medewerker van de toy factory en worden kort maar duidelijk ingeleid door kundig acteerwerk. Meteen weten we dat er iets niet pluis is.

De puzzels zijn erg afwisselend en geen moment voel teveel, te lang of overbodig.
Je zit meteen in een verhaal en zelfs na ‘ontsnapping' moet je nog bijkomen van alle indrukken.
Heel innoverend, geweldig vormgegeven met oog voor detail, leuke afwisselende en zeer creatieve puzzels.

Echt een aanrader. Ga deze kamer doen! En als je er toch bent, doe meteen The Hunting Season ook. Of beter nog, kom nog een keer terug zodat je elke kamer goed kan laten bezinken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  MarkvBavel

xoxo Kittyxoxo KittySenior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2022

Deze kamer was alles behalve “Made in China”

“Made in China” is iets dat iedereen wel kent als je naar speelgoed kijkt, maar dat gekende (meteen kapot) gevoel had deze absoluut niet. Het was leuk en lachen tot de laatste seconden.

Van het moment dat je aanwezig bent op de escape room, word je in het spel gesmeten. Je wordt ontvangen in thema en de escape start héél sterk. Het begin heeft ook hélé toffe "puzzels", maar soms zitten er naar mijn gevoel enkele best onlogische in. Ook het einde vond ik wat zwakjes gedaan, zeker door zo'n sterk begin! Ik ben zeker dat hier een open kans ligt voor hem om iets met te doen.

Kort samengevat, deze kamer is wel nog altijd een “must do” voor een escape liefhebber. Het einde is een beetje anti-climax, maar dat weegt niet op tegen de rest van de ervaring!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: De Badeendjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Einde
 • Enkele onlogische puzzels

  Astradid

MoessMoessEscape LegendLid sinds: 18 maart 2018 (280 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2022

The Joy Factory

Ik heb lang uitgekeken naar een nieuwe kamer van Escaperoom Antwerp en zo'n drie jaar na het spelen van Hunting Season was het dan zover; het spelen van Toy Factory!

Laten we beginnen bij het begin... Je kunt parkeren voor de deur en een mooie gevel zorgt ervoor dat je precies weet waar je moet zijn.
De beleving start vanaf de deur en dat is fantastisch gedaan. Het zorgt voor een onderdompeling in het verhaal door de aankleding van de ruimte, alle details en introductie van de kamer. Gelukkig blijft het daar niet bij, want de kamer doet hier nog een schepje bovenop.

De kamer is prachtig vormgegeven, met oog voor detail en puzzels die passen in het decor. Er zitten hele originele puzzels bij en voor alle puzzels geldt dat ze fantastisch zijn uitgevoerd en volledig in thema zijn. De puzzels, het thema en de uitwerking maakt dat deze kamer een groot groot succes is en tot een van mijn favoriete escape rooms behoord. Het heeft álles! Een belangrijk aspect voor mij blijven puzzels en zowel in hoeveelheid, uitdaging, flow als vormgeving ben ik diep onder de indruk. We hebben het zo ontzettend naar onze zin gehad en we vonden het zo jammer dat de escape room op een einde liep. Ik had nog wel uren van deze escape room kunnen genieten. Ik kan niet wachten tot Wout met een nieuwe kamer komt!

Mocht het nog niet duidelijk zijn uit de review; ga deze kamer spelen en ja stap in je auto en rijd naar Zoersel.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  Marieke

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (187 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2022

Leuke werkplek

Nieuwsgierig maakte we onze solliciatie compleet en werden we uitgenodigd om te komen werken in The Toy Factory. We hebben het echt ontzettend naar ons zin gehad. Maar deze leuke werkplek nam al snel een onverwachte wending...

Wat een FAN-TAS-TISCHE Escape! Van begin tot eind heeft de eigenaar een nieuw pareltje in de Escape wereld gebracht.

Van de puzzels tot het decor en van de verrassingen tot aan licht en muziek. Ik wilde af en toe even stil staan om de omgeving in me op te nemen, maar daar was geen tijd voor...

Tof thema wat ik nog niet eerder ben tegen gekomen!

Fantastisch leuk, maar spannend begin wat de eigenaar echt heel erg goed doet! Zijn plotselinge omschakeling doet hij echt fenomenaal!

Woorden komen te kort hoe geweldig ik deze Escape vond. Dikke aanrader! Een van de beste escapes die ik ooit heb gedaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

  Theekopje

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

Beren Goed

Waarschuwing: De volgende review bevat niets anders dan lof.

Dit is alweer mijn tweede review die ik schrijf voor de 37ste escaperoom die ik speel. Wat zijn we toch verwend als escapefanaten. Dat is een gedachte die ik heb wanneer ik deze kamer uitloop. Een nieuwe kamer, slechts drie weken in gebruik en kwalitatief zó goed en leuk.

Met de ‘Verblauwkes' (een team bestaande uit vier personen) zijn we naar België afgereisd om beide kamers van Escaperoom Antwerpen te spelen. Met deze kamer sloten we de escape-dag af en het was een waardige afsluiting.

We werden binnen gelaten door onze host en vanaf het moment dat de host de deur open deed zaten we in het verhaal. De host deed dit super goed en zette een top performance neer. De decoratie van de ‘ontvangstruimte' was al om over naar huis te schrijven; prachtig aangekleed en volledig in thema.

Wat ik waardeer bij escape rooms is als ze je een rol geven. Dus als er concreet wordt gezegd; dit ben je en dit kom je doen. Dit is het geval bij The Toy Factory en op een hele leuke manier wordt dit aan je gepresenteerd.

Het begin is fenomenaal. Wat een show! Als je een fan bent van ‘belevingskamers' dan zit je hier aan het goede adres. Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het hier even bij laat, omdat ik anders misschien spoilers ga geven en dit wil je niet weten van te voren.

Het spel begint en de kamers zijn, net als de ontvangstruimte, prachtig gedecoreerd en in thema. Daarnaast zitten er ook nog eens leuke effecten in de kamers, die erg bijdragen aan de beleving. De puzzels zijn voornamelijk lineair. Ik heb daar géén problemen mee en vooral niet in deze kamers er is genoeg te beleven en het echte ‘wachten op elkaar' viel erg mee. Er zitten erg leuke puzzels tussen, die ook goed aansluiten op het thema. Één samenwerkingspuzzel vond ik in het bijzonder erg leuk, omdat ik dit nog nergens zo gezien had en deze puzzel sluit qua thema aan bij het volgende compliment: het gebruik van geluid!

Het is blijkbaar een specialiteit van Escaperoom Antwerpen om beleving te genereren op basis van (hoorspelachtig) geluid. Dit is zo vet gedaan!

Met een grote glimlach kwamen wij deze kamer uit. We hebben met de host (die de eigenaar bleek te zijn) nog even kort nagepraat en ons enthousiasme over de kamer uitgesproken. Samen liep hij met ons nog even de kamer door. Dit is iets wat ik ook erg waardeer als een host van een escape room dat doet. Wat ik in het bijzonder nog meer waardeer aan deze host, is dat hij ook echt geluisterd heeft naar wat wij hebben verteld, aangezien hij in zijn mailtje met de foto nog terugkwam op zaken waar we het over hebben gehad. Dit betuigt van een zeer attente host en dus klantvriendelijkheid ten top!

Al bij al; Ga deze kamer spelen, vooral als je van ‘belevingskamers' houdt. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers van deze locatie gaat spelen, houdt deze dan achter de hand als toetje.
- Geef jezelf over, ga mee in de beleving en vergeet niet te genieten van hoe het er uitziet en wat er allemaal gebeurd.

Bedankt Escaperoom Antwerpen voor deze top ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Geluid
 • Begin
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Attente host

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (204 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

De beer is los!

Eindelijk. Zo'n beetje sinds we zijn begonnen met escapen krijgen we bij iedere eigenaar het foldertje van Escaperoom Antwerp weer in onze handen gedrukt. Dat het zo lang heeft geduurd voordat we richting Zoersel zijn gereden vond ik helemaal niet erg. Dit betekende dat we deze recent geopende kamer meteen mee konden pakken. En wauw... Wat een ervaring!

Laat ik beginnen dat ik ontzettend van belevingskamers houdt. Ik kan er dan ook prima mee leven dat in sommige situaties de puzzels dan wat naar de achtergrond zijn gedrukt. Als je dan een kamer vind die beide zaken in huis hebben, ja. Dat is natuurlijk helemaal top!
Om verder te gaan op de puzzels, deze waren prima te doen. Al hebben we een paar keer staan sukkelen, ik kan nu achteraf niet zeggen dat ze onmogelijk of vergezocht zijn. Wel vond ik ze vooral erg leuk om te doen, één puzzel in het bijzonder zal me nog lang bijblijven. Hier en daar een lineaire puzzel maar ook opdrachten waarbij je tegelijkertijd flink aan de slag kan. Voor mij persoonlijk een mooie balans.

Dan de sfeer. Nog een keer wauw. Alleen het begin maakt dat je meteen in het verhaal gezogen wordt. Van geur tot licht en in het bijzonder geluid. Alles zit zo ontzettend goed in elkaar. Ik heb in de kamer ook echt een aantal keren een WTF momentje gehad. Het decor is prachtig en alles klopt tot in de puntjes.

Nadat we een beetje bekomen waren van ons enthousiasme heeft eigenaar nog een rondje met ons door de kamer gelopen en hebben we nog even gezellig na gekletst. Het blijft altijd leuk om zo'n passievolle en vriendelijke eigenaar te treffen!

Kortom, we hebben een fijne middag beleefd bij Escaperoom Antwerp, waarvoor dank!
Mocht je nog twijfelen, vooral niet doen. Speel (als je deze net als wij schandalig lang hebt uitgesteld) als eerste Hunting Season en als je dan nog denkt dat het niet beter kan, boek the Toy Factory!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Show
 • Licht
 • Geluid
 • Puzzels
 • Beleving

  Stan

Ineke_KIneke_KEscape ApprenticeLid sinds: 19 juli 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2023

Leuk maar snel erdoor

We zakten met een bevriend koppel af naar Zoersel om Toy Factory te spelen. Na alle review hier te lezen waren de verwachtingen hoog. De ontvangst en het begin van het spel zijn echt heel leuk gedaan. Je zit onmiddellijk in de juiste sfeer! Het decor tijdens het spelen is fantastisch mooi! Hier kan ik geen slecht woord over zeggen. De puzzels waren zeker te doen, niet te moeilijk. We hebben 1 keer een tip nodig gehad (die mss ook niet nodig was). Wat ik wel vreemd vond was dat er nergens een klok te zien met je tijd. Toen we ontsnapt waren was ik een beetje ontgoocheld dat we er al uit waren. Voor een escape room die zegt dat je er 60-90 min over doet waren wij eruit op 50 min. We hadden dus de hoop dat er na de laatste kamer nog een kamer zou komen. Ik had toch nog graag minstens een kwartier verder gespeeld. 50 min vind ik heel erg weinig voor een kamer die langer dan 60 min zou duren.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Decor
 • Duurtijd (te kort)
 • Prijs

 

Fleur100Fleur100Escape ApprenticeLid sinds: 27 augustus 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2023

Precies een pretpark met puzzels

Wat een ongelooflijke kamer.

Zonder te spoelen: je komt direct binnen in het verhaal. Je trekt je pak aan, en je wordt er direct in gesmeten.

De kamer is niet alleen mooi aangekleed. Alles werkt perfect, en de ene na de andere puzzel wordt logisch voorgesteld.

Geen onnodig zoeken naar sloten die je moet open maken, maar technische hoogstandjes.

Een echte aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

Evelien van HoveEvelien van HoveEscaperLid sinds: 02 oktober 2021 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2023

Deze room is gewoon af!

We hebben een super ervaring gehad!
De ontvangst was knap, je zat meteen in het verhaal!
De gastheer deed dit echt super!
De kamers waren mooi uitgewerkt, leuke puzzels en een prachtige beleving!!
De puzzels waren niet te moeilijk, soms moesten we even heel hard nadenken, maar eigenlijk was alles heel erg logisch!
Met vier hadden we zeker niet het gevoel dat we elkaar in de weg liepen of dat we teveel puzzels misten, aangezien sommige puzzels tegelijk konden, maar ook veel puzzels na elkaar kwamen.

Nadat we de finish hadden gehaald, kregen we de kans om nog een drankje te nemen en rustig de kamer nog even te overlopen.
Hij nam hier echt de tijd voor, heel leuk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Dakideef

Ontsnapt: Ja  72:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Verhaal

 

ESCAPE MANIAESCAPE MANIAEscaperLid sinds: 11 oktober 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2023

50/50

Gisteravond hadden we als laatste van de dag onze shift bij de Toy Factory. Al heel lang stond deze op ons lijstje vanwege de mooie recensies, vandaar ook dat ik deze kamer als verjaardagscadeau heb gekregen.

Het decor en thema zijn prachtig verwerkt in deze kamer gecombineerd meerdere mooie technieken. Helaas was voor ons het verhaal niet helemaal duidelijk, maar desondanks hebben we zeker van de kamer genoten.

Achteraf gezien hebben we een beetje een 50/50 mening overgehouden aan onze ervaring. De kamer en techniek/decor was prachtig, maar de flow zat er totaal niet in. Dit kan natuurlijk ook aan ons gelegen hebben, maar de hints hielpen ons niet altijd om verder te komen. Daarnaast was onze host achteraf niet erg geïnteresseerd in onze ervaring. Ze vroeg niet hoe we het vonden, of we het verhaal snapte en of we eventueel wat wilde drinken of nog een keer de kamer wilde doorlopen. Misschien zijn we verwend geraakt aan de fijne en geïnteresseerde hosts in andere kamers, maar het viel me echt tegen bij deze kamer met zulke mooie reviews.

Wij hadden het gevoel dat we maar gewoon zo snel mogelijk weer weg moesten, terwijl we eigenlijk veel behoefte hadden aan meer uitleg. Jammer want het is een prachtige kamer, maar toch hielden we er een nare na smaak aan over.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sf
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Na praatje en begeleiding
 • Logica

 

LaDeliciousLaDeliciousJunior EscaperLid sinds: 05 februari 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 september 2023

Geweldig thema van begin tot eind!

Vanaf het begin meegezogen worden in een verhaal gebeurde nog nooit zo goed!
Geen filmpjes of praktische mededelingen maar alle uitleg in thema zonder de indruk dat het maar een spel is. Grapjes afgewisseld met gezonde spanning en leuke puzzels! Hints op de juiste momenten zorgen voor een perfecte speelervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Nadine jansen (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2023

Spannend , uitdagend en amusement op en top

De beste escaperoom die wij ooit gedaan hebben, toffe gevarieerde puzzels , goed verhaal met veel spanning opgebouwd , waardoor je heel de tijd mee bent met het verhaal , kortom een aanrader voor iedere escaperoom liefhebber


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

MelkschijfjeMelkschijfjeJunior EscaperLid sinds: 22 april 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2023

Perfecte ervaring!

De escaperoom was van begin tot einde geweldig.
Zeker de moeite waard.
Gamemaster was echt schitterend.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

JoyceVLJoyceVLJunior EscaperLid sinds: 27 februari 2022 (55 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2023

Een fantastische ervaring!

Een geweldige host, vanaf de start gewoon al een beleving om u tegen te zeggen.
Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Laad meer reviews