Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Toy Factory

Zoersel , België

Nu geopend

Top #4

90 minuten

4 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over The Toy Factory

5 generaties lang was de oude speelgoedfabriek van de familie Harsh de koploper in haar branche. Het populairste speelgoed, dat maakt The Toy Factory. Helaas staat de fabriek er tegenwoordig maar triestig bij en komen er alleen kleine bestellingen uit verre landen. Vreemd genoeg is de fabriek wel steeds op zoek naar extra personeel. Solliciteer misschien eens om een uurtje aan de slag te gaan bij The Toy Factory. De kans dat je afgewezen wordt is immers klein. Met The Toy Factory willen we je welkom heten in een spannend verhaal en prachtige setting. Uiteraard los je de uiteenlopendste puzzels op tegen de tijd, maar liever nog ruil je soms wat van die tijd in om stil te staan en gewoon te genieten van de beleving. Leef je in en laat je absoluut verrassen.


Thema's

Avontuur

Kantoor

Misdaad

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NL

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

27 likes

115 bezoekers

98.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Herentalsebaan 47
2980, Zoersel
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

95 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape ExpertLid sinds: 13 november 2017 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2022

Wat gebeurt er allemaal in deze fabriek?

Wat hebben we een geluk in ‘Escaperoom wereld Benelux’, verschillende nieuwe kamers poppen op en de reviews hier op Escapetalk liegen er niet om. Uiteraard waren wij meteen getriggerd om Toy Factory te gaan spelen in Zoersel. Een aantal maanden eerder waren we al erg verrast bij Hunting Season, dit moest dus wederom een spektakel gaan worden!

De start van deze kamer is heerlijk, je zit meteen vol in het spel. Wat mij betreft de tofste intro voor een escaperoom die ik ooit heb gehad. Op voorhand had ik de trailer van de kamer al gekeken en die riep bij mij voornamelijk vraagtekens op. Echter wordt tijdens het spelen alles duidelijk!

Ik vind Toy Factory een lastige kamer om in details te treden zonder te spoilen. Het decor is onwijs goed, je waant je echt in een speelgoedfabriek. De puzzels zijn allemaal erg goed in thema en heel origineel. Het gebruik van geluid en licht is overigens ook van hoog niveau bij deze kamer. Tijdens je avontuur eindigt alles helemaal logisch en is voor je gevoel het verhaal rond.

Achteraf was er nog tijd om na te praten en om de kamer nog eens door te lopen. Altijd fijn als een enthousiaste eigenaar/gamehost hier tijd voor maakt. Wij waren allemaal omvergeblazen door de kwaliteit van deze kamer. Fingers crossed dat er hier nog plek is voor een derde kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Wout VsjephanieDrs-jlcWepsiedcmarieke

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (233 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2022

Je gaat nog dagen "plezier" hebben aan deze kamer!

Het was al 3 jaar geleden dat ik nog bij Escaperoom Antwerp was.
Hunting season was al een super leuke room, dus toen bekend werd dat Wout een nieuwe kamer ging openen was ik zeer benieuwd.
Nog leuker werd het toen het thema bekend werd: The Toy Factory.
Meteen kwamen er beelden in mij op van houten speelgoed, pluchen beertjes, lopende banden en vrolijke muziek. De mogelijkheid tot puzzels is haast eindeloos en ik zou verzuipen in de details.

Niet veel later kwam de trailer online. En laat deze nu haaks staan op wat ik me ingebeeld had :-)

Woensdag 20-4 was het dan zover. Met ons 4 naar Zoersel voor te gaan ontdekken wat The Toy Factory nu echt was geworden. We hadden al veel goede reacties gehoord en de bijhorende reviews gelezen.

Ontvangst:

Vanaf dat de deur open gaat, start de kamer. Het gekozen thema en de uitwerking ervan lenen zich hier uitermate voor en zo kan je dus je regels, uitleg, wc bezoek en extra’s perfect in thema uitvoeren.

De ontvangstruimte is al onderdeel van het spel en zit mooi vol kleine details.
Niet veel later kan de kamer starten en op een grappige, doch serieuze manier worden we door Wout meegenomen in het verhaal van The Toy Factory.

Kamer:

De intro zorgde er alleen maar voor dat ik nog meer zin kreeg om deze kamer te spelen!
En meteen is het raak, Wauw, wat is dit een mooie kamer. En gelukkig mogen we meteen in thema beginnen te puzzelen, iets wat ons doorheen de kamer niet meer zou loslaten.

We vallen werkelijk van de ene verbazing in de andere, maar 2 zaken blijven gelijk. Het puzzelplezier blijft maar komen en de kamer ziet er fantastisch uit.
Deze room ademt een ongelofelijke sfeer uit en we zien elkaar gewoon genieten van elke minuut.
Een minuut die je niet kan meten want niks in deze kamer haalt je uit de beleving. Nergens een stomme klok of hintscherm.

Wout heeft op elk front geprobeerd om de kamer zo dicht bij het thema als mogelijk te houden en dat is gelukt ook.

Deze kamer heeft alles wat een kamer anno 2022 moet bezitten en bewijst dat puzzelen en een beleving absoluut samen kunnen gaan. Deze kamer heeft sfeer, een leuke intro, leuke effecten, kleine wtf momenten die er niet zijn om de hoofdrol te spelen, maar je toch ff dat gevoel te geven van huh… maar alles werkt subtiel samen voor een geheel te vormen en mij een enorme glimlach te geven en enorm trots te zijn op deze aanwinst voor België en voor ons als escapers.


Wij speelden hem hintloos in 55 minuten, dus logica zit er duidelijk in.

Conclusie:

Wat kan ik nog meer zeggen… Ik ben enorm benieuwd wat we nog van Wout mogen verwachten.
Ergens was ik na het zien van de trailer wat sceptisch, maar hoe fout kon ik zijn.


Ga deze room spelen en geniet! Geef je piepertjes de kost met alle kleine details die verborgen zijn.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Beyond the Game

Ontsnapt: Ja

  WepsieTheekopje

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperLid sinds: 3 oktober 2019 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Machtig fraaie kamer

Spontaan besloten de grens over te schieten voor de, echt net geopende, escaperoom van de maker van Hunting Season: Toy Factory. Dankzij de super enthousiaste eigenaar val je echt meteen in het verhaal. Zijn rol voegt écht iets toe aan de ervaring. Puzzels zijn origineel en (heel) eigentijds. Ondanks behoorlijk wat ervaring met escaperooms: een hele toffe en unieke ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit

  Anthony TeunenWout V

RichieBRichieBEscape ApprenticeLid sinds: 19 december 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Onze nieuwe nummer 1!

Soms kom je in een kamer waarvoor je speciaal een account aanmaakt op Escape Talk. Onze verwachtingen waren na het spelen van Hunting Season erg hoog. Toch zijn ze ruim overtroffen. Wat een enorm toffe kamer was dit. Het is een totaalbeleving waarbij de ontvangst in stijl echt iets toevoegt. De puzzels zijn super origineel en heel mooi gemaakt. (Geen enkel cijferslot!) Op een aantal momenten hadden we zoiets van "wat moeten we hier doen dan?". Daar houden we erg van! Dat maakt het oplossen des te meer bevredigend. De kamer bevat meerdere nooit eerder geziene ideeën en methodes die tot in de puntjes zijn uitgewerkt.

Deze kamer moet je gewoon gespeeld hebben. Absoluut onze favoriet tot nu toe!

De lat ligt voor escape rooms in Nederland erg hoog. Maar nu ligt hij in België nog net ietsjes hoger.

35 kamers gespeeld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Anthony TeunenWout V

debby_roukensdebby_roukensEscaperLid sinds: 22 januari 2019 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 december 2021

Met stip op 1

Een tijdje geleden bezochten we Hunting Season. Geweldig! Aan The Toy Factory werd op dat moment nog gewerkt, we konden de eerste ruimte van buiten bekijken en die zag er al zeer veelbelovend uit. We keken dan ook regelmatig op de website of nummer twee al open was en ineens... JAAAAA. Eigenlijk gaan we nooit naar kamers die nog amper reviews hebben, laat staan niet één (dat was het geval toen we de kamer ingingen) maar in dit geval durfden we de gok zonder meer te wagen.
De eigenaar van de kamers vertelde ons bij ons eerste bezoek dat hij naar Molly's Game was geweest tijdens het bouwen van deze speelgoedfabriek en dat hij zich realiseerde dat hij de lat wat hoger moest leggen. En manman, wat is hem dat gelukt. Hij heeft al onze verwachtingen overtroffen. De originaliteit van de puzzels, de schoonheid van de kamer, de tot in de puntjes uitgedachte details, de geweldige geluidseffecten, het verhaal en de muziek... Zelfs de wc werd betrokken in het verhaal. We raken er maar niet over uitgepraat. Sterker nog, we hebben besloten binnenkort in andere teamsamenstelling nog een keer te gaan. Gewoon om nog eens te genieten.
Wat vinden we het ook een enorm pluspunt dat er geen intro filmpje was en dat de kamer na afloop nog helemaal doorgelopen wordt. Niet met een scherm, maar gewoon in de ruimte zelf. Echt, ga deze kamer doen. Na meer dan 30 kamers waarvan heel veel top-kamers is dit mijn nieuwe nummer 1.

Kamer 35 voor mij.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  BoudewijnWout V

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 januari 2022

Leuke werkplek

Nieuwsgierig maakte we onze solliciatie compleet en werden we uitgenodigd om te komen werken in The Toy Factory. We hebben het echt ontzettend naar ons zin gehad. Maar deze leuke werkplek nam al snel een onverwachte wending...

Wat een FAN-TAS-TISCHE Escape! Van begin tot eind heeft de eigenaar een nieuw pareltje in de Escape wereld gebracht.

Van de puzzels tot het decor en van de verrassingen tot aan licht en muziek. Ik wilde af en toe even stil staan om de omgeving in me op te nemen, maar daar was geen tijd voor...

Tof thema wat ik nog niet eerder ben tegen gekomen!

Fantastisch leuk, maar spannend begin wat de eigenaar echt heel erg goed doet! Zijn plotselinge omschakeling doet hij echt fenomenaal!

Woorden komen te kort hoe geweldig ik deze Escape vond. Dikke aanrader! Een van de beste escapes die ik ooit heb gedaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

  Theekopje

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertLid sinds: 28 november 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

Beren Goed

Waarschuwing: De volgende review bevat niets anders dan lof.

Dit is alweer mijn tweede review die ik schrijf voor de 37ste escaperoom die ik speel. Wat zijn we toch verwend als escapefanaten. Dat is een gedachte die ik heb wanneer ik deze kamer uitloop. Een nieuwe kamer, slechts drie weken in gebruik en kwalitatief zó goed en leuk.

Met de ‘Verblauwkes’ (een team bestaande uit vier personen) zijn we naar België afgereisd om beide kamers van Escaperoom Antwerpen te spelen. Met deze kamer sloten we de escape-dag af en het was een waardige afsluiting.

We werden binnen gelaten door onze host en vanaf het moment dat de host de deur open deed zaten we in het verhaal. De host deed dit super goed en zette een top performance neer. De decoratie van de ‘ontvangstruimte’ was al om over naar huis te schrijven; prachtig aangekleed en volledig in thema.

Wat ik waardeer bij escape rooms is als ze je een rol geven. Dus als er concreet wordt gezegd; dit ben je en dit kom je doen. Dit is het geval bij The Toy Factory en op een hele leuke manier wordt dit aan je gepresenteerd.

Het begin is fenomenaal. Wat een show! Als je een fan bent van ‘belevingskamers’ dan zit je hier aan het goede adres. Hier ben ik zo enthousiast over dat ik het hier even bij laat, omdat ik anders misschien spoilers ga geven en dit wil je niet weten van te voren.

Het spel begint en de kamers zijn, net als de ontvangstruimte, prachtig gedecoreerd en in thema. Daarnaast zitten er ook nog eens leuke effecten in de kamers, die erg bijdragen aan de beleving. De puzzels zijn voornamelijk lineair. Ik heb daar géén problemen mee en vooral niet in deze kamers er is genoeg te beleven en het echte ‘wachten op elkaar’ viel erg mee. Er zitten erg leuke puzzels tussen, die ook goed aansluiten op het thema. Één samenwerkingspuzzel vond ik in het bijzonder erg leuk, omdat ik dit nog nergens zo gezien had en deze puzzel sluit qua thema aan bij het volgende compliment: het gebruik van geluid!

Het is blijkbaar een specialiteit van Escaperoom Antwerpen om beleving te genereren op basis van (hoorspelachtig) geluid. Dit is zo vet gedaan!

Met een grote glimlach kwamen wij deze kamer uit. We hebben met de host (die de eigenaar bleek te zijn) nog even kort nagepraat en ons enthousiasme over de kamer uitgesproken. Samen liep hij met ons nog even de kamer door. Dit is iets wat ik ook erg waardeer als een host van een escape room dat doet. Wat ik in het bijzonder nog meer waardeer aan deze host, is dat hij ook echt geluisterd heeft naar wat wij hebben verteld, aangezien hij in zijn mailtje met de foto nog terugkwam op zaken waar we het over hebben gehad. Dit betuigt van een zeer attente host en dus klantvriendelijkheid ten top!

Al bij al; Ga deze kamer spelen, vooral als je van ‘belevingskamers’ houdt. Het is een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met niet meer dan vier personen (i.v.m. lineaire puzzels en bewegingsruimte)
- Als je alle twee de kamers van deze locatie gaat spelen, houdt deze dan achter de hand als toetje.
- Geef jezelf over, ga mee in de beleving en vergeet niet te genieten van hoe het er uitziet en wat er allemaal gebeurd.

Bedankt Escaperoom Antwerpen voor deze top ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Geluid
 • Begin
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Attente host

  sjephanie

sjephaniesjephanieEscaperLid sinds: 12 augustus 2021 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2022

De beer is los!

Eindelijk. Zo'n beetje sinds we zijn begonnen met escapen krijgen we bij iedere eigenaar het foldertje van Escaperoom Antwerp weer in onze handen gedrukt. Dat het zo lang heeft geduurd voordat we richting Zoersel zijn gereden vond ik helemaal niet erg. Dit betekende dat we deze recent geopende kamer meteen mee konden pakken. En wauw... Wat een ervaring!

Laat ik beginnen dat ik ontzettend van belevingskamers houdt. Ik kan er dan ook prima mee leven dat in sommige situaties de puzzels dan wat naar de achtergrond zijn gedrukt. Als je dan een kamer vind die beide zaken in huis hebben, ja. Dat is natuurlijk helemaal top!
Om verder te gaan op de puzzels, deze waren prima te doen. Al hebben we een paar keer staan sukkelen, ik kan nu achteraf niet zeggen dat ze onmogelijk of vergezocht zijn. Wel vond ik ze vooral erg leuk om te doen, één puzzel in het bijzonder zal me nog lang bijblijven. Hier en daar een lineaire puzzel maar ook opdrachten waarbij je tegelijkertijd flink aan de slag kan. Voor mij persoonlijk een mooie balans.

Dan de sfeer. Nog een keer wauw. Alleen het begin maakt dat je meteen in het verhaal gezogen wordt. Van geur tot licht en in het bijzonder geluid. Alles zit zo ontzettend goed in elkaar. Ik heb in de kamer ook echt een aantal keren een WTF momentje gehad. Het decor is prachtig en alles klopt tot in de puntjes.

Nadat we een beetje bekomen waren van ons enthousiasme heeft eigenaar nog een rondje met ons door de kamer gelopen en hebben we nog even gezellig na gekletst. Het blijft altijd leuk om zo'n passievolle en vriendelijke eigenaar te treffen!

Kortom, we hebben een fijne middag beleefd bij Escaperoom Antwerp, waarvoor dank!
Mocht je nog twijfelen, vooral niet doen. Speel (als je deze net als wij schandalig lang hebt uitgesteld) als eerste Hunting Season en als je dan nog denkt dat het niet beter kan, boek the Toy Factory!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Show
 • Licht
 • Geluid
 • Puzzels
 • Beleving

  Stan

slinger13 slinger13 EscaperLid sinds: 2 november 2020 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 mei 2022

Geweldig mooi van het begin tot einde !

Met veel zin rijden we richting the toy factory… we belanden in een woonwijk en opeens staat daar the factory . Duidelijk te herkennen aan de buitenkant . Bij binnenkomst kregen we een leuk verhaal te horen en begon de kamer na wat uitleg over de factory . Het was een prachtig verhaal met een paar hele mooie verrassingen en leuke puzzles die soms best pittig waren maar heel duidelijk als je het door had . Alles is prachtig gemaakt en er is overal zeer veel aandacht aan besteed en dat merk je aan alles . Duidelijk een escape room van deze tijd waar alles op en in zit wat je maar kan bedenken . Wij hebben heel veel plezier gehad en met nog een klein beetje tijd over de kamer gehaald . Terrecht een heel hoog cijfer voor deze bouwer en heel knap wat hij grotendeels zelf heeft neer gezet ! Een reis die je zeker moet meemaken !


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

 

Yani Verrijken (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 mei 2022

Een escape room die je niet mag missen!

De escape room is prachtig aangekleed met een geweldig verhaal en zotte momenten. Het zet je echt aan het denken en je gaat helemaal op in het verhaal. Een van de betere escape rooms die in België te vinden zijn!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

wekkewekkeEscaperLid sinds: 2 december 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 mei 2022

fantastisch!!

Effe geduld moeten hebben maar gisteren was het eindelijk zover, met ons volledige team naar Zoersel om de Toy factory te gaan spelen.
Vanaf seconde 1 word je volledig meegezogen in het verhaal en ik kan alleen maar zeggen: hoe "fantastisch" was dit. Ga er verder niks over vertellen maar gewoon doen doen doen. We Hadden Hunting Season ook al gespeeld en die was ook super dus wij hopen dat er ooit nog en nieuwe kamer komt want deze kamers zijn voor ons escapers een droom om te mogen spelen, supervette complimenten voor de makers.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

PelingPelingJunior EscaperLid sinds: 16 december 2021 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 mei 2022

Fantastisch

Een zeer orginele en leuke inleiding. We zaten onmiddellijk in de juiste sfeer. Super host !! Zelden meegemaakt. Kamer zat vol originele puzzels waar teamwerk echt een MUST is. Ik wil niet te veel spoilers vrijgeven, maar raad deze TOP kamer zeker aan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  71:11 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

esther_de_maaresther_de_maarEscape ApprenticeLid sinds: 26 juni 2017 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 april 2022

Fantastisch, fenomenaal, geweldig, grandioos!

Wij hadden al zo vaak gehoord dat we de Toy Factory moesten gaan spelen dat ik niet langer gewacht heb om deze kamer te boeken. Gelukkig waren wij afgelopen woensdag vrij, dus met z'n vieren naar Zoersel afgereisd. Het begint al meteen goed, wat een ontvangst, je zit al direct in de flow en je wil nog maar 1 ding, toys gaan maken!!! De ontvangst was fantastisch!! Je gaat helemaal mee in het verhaal en daar gingen we dan.... Het is zo lastig om niet te veel prijs te geven, maar je doorloopt het hele productie proces van de factory! Je gaat orders aannemen, je gaat produceren, je gaat een kwaliteitscontrole uitvoeren en natuurlijk alles logistiek klaar zetten voor het uitleveren van de toys. De puzzels zijn nieuw, verfrissend, passen perfect in het verhaal en ook wordt je meerdere keren verrast. Deze kamer is een belevenis. Deze kamer straalt passie uit, de passie die de eigenaar heeft is 100% terug te vinden in de kamer. Hij is bij ons op plek 1 beland en na 70 kamers hebben wij al wel het nodige gezien, deze kamer moet je echt meemaken en zoals ik al eerder zei "beleven". Wout, dankjewel voor de goede zorgen en de tijd die je nam na afloop. Hopelijk ga je snel ideeën uitwerken voor nog een kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Skelte (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2022

Ongeziene ervaring!

Prachtige special effects,
Acteur in het begin was fantastisch.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Helle Vanderheyden (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2022

Volledige beleving van begin tot eind

Tot in de puntjes uitgewerkt.
Begint van seconde 1 en tot het einde is het helemaal af.
Leuke puzzels, goede special effects, mooie aankleding.
Aanrader!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  72:10 min

 

jaspercramjaspercramEscape ExpertLid sinds: 7 november 2017 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2022

mooiste escape room ervaring ooit

Deze room is helemaal compleet. Alles klopt en het zal vol met bijzondere ervaringen. De puzzels kloppen met het verhaal. De effecten zijn fantastisch. Ik kan er niet over op houden. Ik krijg een beetje de drang om de andere room reviews iets lager te gaan scoren om een relatief hogere score te kunnen geven.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: DOGMA escape team

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

Joey (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 april 2022

Waanzinnig

Waanzinnige ervaring. Klopt helemaal van begin tot eind


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Quentin Van Damme (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

Schitterende decors en special effects

Toffe verhaallijn met acteur, verrassende kamers, en spannende special effects! Heel leuke escaperoom dit!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jill Goossens (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

FAN-TAS-TISCH!

Vandaag kwamen mijn vriend, twee vrienden en ik jullie escape room "The Toy Factory" spelen.


Deze was op aanraden van mijn zus en een aantal andere ervaren escaperoom-spelers, die zo 

over-enthousiast waren over "The Toy Factory"! Dus ik had er heel veel zin in, en hoge verwachtingen!


En wauw! Wat waren die verwachtingen vervult, maal 10 zelfs! Prachtige decors, geweldige interacties, en special effects! Nog altijd ben ik overdonderd van heel de ervaring.

Waarvoor 1000maal dank!


Ook graag een staand ovatie voor de host die ons vandaag heeft ontvangen. Zo in zijn rol, zo veel passie voor het spel, niemand had ons meer enthousiast kunnen maken dan hij vandaag!


Bedankt voor de geweldige ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

bente_meijs_geritsbente_meijs_geritsSenior EscaperLid sinds: 14 juli 2019 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Uniek thema!

We keken al een hele tijd uit naar deze kamer. Een nieuwkomer die zo enthousiast ontvangen werd, moesten we natuurlijk snel gaan beleven!
Vanaf seconde 1, de binnenkomst al, waan je, je in de setting die geschetst wordt. De host deed een fantastische intro, waardoor we meteen in het verhaal gezogen werden. De puzzels zijn origineel, in thema, uitdagend, maar wel logisch. Ik vind het altijd fijn als je met puzzelen en behendigheid eruit kun raken. Hier voldeed deze kamer zeker aan! Van begin tot eind, waan je je, in het verhaal en de puzzels zijn in thema. Ook het einde maakt het plaatje helemaal af!
En pluspunten voor de eigenaar die vol passie de kamer nog met ons nabesproken heeft! Deze kamer is een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Esc-apexEsc-apexEscaperLid sinds: 6 januari 2019 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2022

Leuk speeltje

Er gebeurt veel in deze room, al bij ontvangst wordt je gelijk meegenomen in de beleving. Erg goed gedaan en complimenten voor de host! Eenmaal aan de slag vallen gelijk de prachtige details en afwerking op. Er is een goede balans tussen aankleding en puzzelelementen. Puzzels zijn stuk voor stuk prachtig afgewerkt en passen helemaal in het thema in het verhaal.

Er wordt op een leuke manier gebruik gemaakt van techniek wat voor leuke er originele elementen zorgt.
In deze room ligt de nadruk echt op samen werken, waar je in sommige room prima uit de voeten kunt als een speler in de flow zit ben je hier meer op elkaar aangewezen, voor ons was dit een pluspunt.

Verder vind ik deze room lastig te reviewen zonder te veel te spoliëren en moet je deze kamer gewoon spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Dode Dodo's

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Diversiteit

 

Kristel (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Super leuk!

Van in het begin tot het einde in het thema gezeten. Ook de persoon die ons begeleidde zat super in zijn rol wat de sfeer helemaal maakte. Tips kwamen op de goede momenten. Zat heel leuk en gevarieerd in elkaar.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

annw92annw92Junior EscaperLid sinds: 5 juni 2018 (77 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Wauw!

Deze kamer staat bij ons in de top 5 gespeelde kamers.

De introductie van het verhaal is uitstekend. Je wordt direct in het verhaal gezogen. Wanneer je dan eenmaal de fabriek betreedt is de eerste puzzels duidelijk. Daarna wordt het al wat lastiger en kun je als team opsplitsen. We hebben genoten van de onverwachte effecten en mindfucks in deze kamer. De afwerking is uitstekend en de puzzels zijn origineel. Er zitten wat denkpuzzels bij maar het meeste is gewoon doen. Laat je meenemen in de beleving van het verhaal zou ik zeggen. Het einde voelde ook echt als een afrondingen van het verhaal. Echt een complete belevenis.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit

 

epjotepjotJunior EscaperLid sinds: 22 oktober 2019 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

verrassende kamer

De beleving van begin tot eind echt goed. Veel leuke puzzels in combinatie met grappig leuk verhaal, sloten goed op elkaar aan.

Meer wijd ik er ook niet over uit om niet te veel prijs te geven. Zeker de moeite waard deze te bezoeken.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

 

ChaosDMChaosDMSenior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 april 2022

Wat te zeggen? Fantastisch?

#40 : Vandaag weer eens 3 kamers gespeeld. We begonnen met deze, en om meteen met de deur in huis te vallen, dit was de beste room van de dag!
We kwamen aan, met z'n 3'en (1 afwezige door Corona) en na enkele minuten ging de buitendeur open en werden we "begroet" door onze ploegbaas. Niet de gewoonlijke ontvangst die je bij een ER gewoon bent, neen, direct "in the game" gegooid worden vanaf seconde 1 is echt het leukste dat er is! De GM (tevens de bezieler van de ER, bleek later) was fantastisch en voor 1 keer schrok ik eens echt :)

Dan begon het echte (harde) werk. Wat onmiddelijk opviel, ook al in de ontvangstruimte, is dat alles tot in het kleinste detail is afgewerkt. WERKELIJK ongelooflijk hoe hier aan ALLES is gedacht om je in een echte "fabriek" te wanen. Alle ruimten van deze kamer ademden dezelfde passie uit...werkelijk fenomenaal. (Valt het op dat ik veel superlatieven gebruik?).

De puzzels zijn ook meer dan doenbaar. Hoewel we maar met 3 waren, zijn we er toch in geslaagd om (net) op tijd te ontsnappen, maar met z'n 4'en is (zoals ook aangeraden op de website) wel een beter aantal. Als je deze ER speelt, zal je wel begrijpen waarom.

Conclusie : we hebben al een kleine 40 kamers ervaring en ik kan niet anders zeggen dat deze kamer MEER DAN VERDIENT op de 2de plaats in België staat hier op EscapeTalk. Voor m'n vrouw mag deze gerust zelfs op 1 staan.

Op naar de 2de kamer van de dag na nog een korte, fijne babbel met de GM.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Decor
 • Decor
 • Euh...Decor misschien?
 • NIETS!

 

john-puzzelmanjohn-puzzelmanEscape ApprenticeLid sinds: 18 april 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Hele leuke ervaring

Wij hadden deze escaperoom gedaan als team uitje en vonden hem erg leuk om te doen. Interessante puzzels, kamer zat goed in elkaar en verraste ons diverse malen. Een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig