Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Escape Retie: "Château Elize"

Retie, België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Escape Retie: "Château Elize"

Een mysterieuze escape room boordevol uitdagende puzzels en verrassende wendingen!

Je beste vriendin Elize heeft een nieuwe partner, Daniel. Ondanks het leeftijdsverschil van 20 jaar zijn ze dolgelukkig. Het enige wat je van Daniel weet is dat hij een enorme passie heeft voor schaken en dat hij hoogleraar is in de astrologie.

Na een relatie van 3 maanden heeft hij Elize al ten huwelijk gevraagd. De bruiloft gaat door binnen exact 3 weken en zal plaatsvinden in het gelijknamige kasteel “Château Elize”.

Jij bent getuige en Daniel heeft jou uitgenodigd op de feestlocatie om de laatste regelingen te treffen. Bij aankomst aan het kasteel heb je een vreemd gevoel… het lijkt wat verlaten en het is er akelig stil. Door een krantenartikel dat in de kamer ligt, begin je jezelf ook vragen te stellen over Daniel. Is hij wel de geschikte partner voor Elize?

Ontdek het geheim van Château Elize en kom te weten wie Daniel echt is!Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Statistieken

3 likes

11 Escapetalk bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Meierend, 66a
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

6 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

veerleke22veerleke22Senior EscaperLid sinds: 27 november 2016 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2021

Top kamer!

Meer dan anderhalf jaar na onze laatste escape room trokken we naar Retie waar een nieuwe room was opengegaan.
De escape room is goed aangegeven en er is parking voorzien recht voor de deur. Er is een ontvangstruimte die leuk is ingericht en waar we de spelregels en maatregelen ivm COVID (goede voorzieningen, kamer ook heel proper) even overlopen kregen. Nadien hebben we ook even nagebabbeld met de eigenaars.

De room is inderdaad boven een garage maar vergis je niet, er zijn kosten noch moeite gespaard om dit echt om te toveren tot een piekfijn afgewerkte kamer volledig in thema. Alles is professioneel opgezet, kinderziektes zijn er niet meer en de kamer staat op punt.

De eigenaars hebben de constructieve feedback van De Milde Dictator hieronder ter harte genomen en zijn er echt mee aan de slag zijn gegaan. Praktisch staat er nu bv. een bordje buiten zodat je het makkelijk vindt, maar ook aan de puzzels en de verhaallijn is heel hard gewerkt zodat het nu wel soepel loopt en voelt.

Na anderhalf jaar niet meer gespeeld te hebben, werden we zo in het spel getrokken en hebben we ons hier kunnen uitleven. Er zijn genoeg puzzels om als team van vier bezig te blijven, de puzzels zijn ook origineel en goed uitgewerkt. De kamer is voldoende uitdagend, een top aanwinst voor de Kempen :)


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: 't Koevoetje

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Originele puzzels
 • Knappe kamer
 • Goede ontvangst

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2020

Narratief nog niet in orde maar in de basis prima.

Na tig kamers gespeeld te hebben begint het een uitdaging te worden om nog eens een kamer bij je in de buurt te spelen.
Ik moet steeds vaker +1.5 uur rijden en dat is niet altijd haalbaar.
Daardoor was ik aangenaam verrast dat er in Retie een nieuwe kamer geopend was.


Onthaal:
De kamer ligt achter een woonhuis. Er is 1 parkeerplaats voor aan het huis en je moet wel goed opletten want een bordje of iets dergelijks staat er niet.
Niet veel later werden we opgehaald door de eigenaar die ons mee naar achter nam. De kamer bevind zich namelijk boven zijn garage.

Eens boven is er een kleine ontvangstruimte waar je de veiligheidsinstructies en het verhaal meekrijgt.


Kamer:
Wel, nog voor we mochten starten vroeg ik me al af wat nu eigenlijk ons doel was in de kamer. Het verhaal, dat hierboven ook staat, vertelde eigenlijk alles al. Nu een kamer kan je verrassen, dus met dat gedacht de kamer in.

Eens binnen viel wel op dat dit een mooie afgewerkte kamer is. Niet de grand chic, maar een degelijke normale room.
Hoewel de start op zich nog meeviel, liepen we al snel vast en dat kwam niet zo zeer door de moeilijkheidsgraad van de puzzels, maar door het ontbreken van een rode draad doorheen de kamer en eigenlijk dus ook doorheen het verhaal. Ik miste het gevoel dat we iets aan het oplossen waren en dus ook wat onze volgende stap zou moeten zijn.

Nu en dan lukte het de maker wel om ons op het juiste spoor te houden door gebruik te maken van licht of een code die maar op 1 slot kan passen, maar hoe verder we geraakten, hoe meer ik het gevoel had dat we afzonderlijke puzzels aan het oplossen waren ipv dichter bij de waarheid te komen en zo Elise te waarschuwen.

De kamer weet nu en dan te verassen maar mist net dat tikkeltje extra om het af te maken.
De eindpuzzel volgende een logica die wij niet zagen en net zoals bij sommige andere puzzels was het niet duidelijk hoe wij die logica zouden moeten zien. Nu dat kan aan ons liggen en ons advies aan de eigenaar was dan ook: check ff hoe andere groepen er op reageren en maak het dan indien nodig iets duidelijker.

Conclusie:
Wel chapeau hoor, je moet het toch maar doen, als liefhebber je eigen kamer bouwen. Ik heb werkelijk veel respect voor iedereen die het toch maar onderneemt.
Je merkte overduidelijk dat de eigenaar dit niet doet voor het grove geld, maar puur uit een passie. Dat maakt voor mij heel veel goed en ik heb het dan ook steeds moeilijk om een strenge review te schrijven, zeker in deze tijden, zeker door zijn betrokkenheid en passie.

Maar niet alles was goed. We hebben achteraf (op veilige afstand) meer als een uur nagepraat over de kamer en vooral het pijnpunt: het verhaal.
Ik heb zelden een eigenaar gezien die zo open stond voor aanpassingen als deze man. Het is zijn kindje en hij wilt een goed product neerzetten en dat siert hem.
Het goede nieuws is dat de kamer structureel goed in mekaar zit en slechts met kleine tweeks naar een beter niveau te tillen is.

Verder mag ook gezegd worden dat de prijs (60 euro voor 2pers.) zeer redelijk is en dat je daar flink wat puzzelplezier voor terugkrijgt.

Het huidige cijfer is natuurlijk veel te hoog voor de huidige kamer en zelfs met de broodnodige tweeks is dit een prima 7.5 / 8.
Ik heb een zwakte voor dit soort indie kamers die door een eigenaar vol passie gerund worden.
Hopelijk kan je wat met onze tips en pas je er misschien een aantal toe.
Je hebt een toffe kamer gebouwd met een goede prijs voor 2 personen.

Veel ervaring : 2 personen
Rest : 3-4


Reactie door Escape Retie

26 oktober 2020

Hoi WANT 2 ESCAPE, Bedankt voor de eerlijke feedback. Inmiddels deden we al een aantal aanpassingen waardoor de clue van het verhaal duidelijker wordt tijdens het spel. Dit maakt het natuurlijk veel leuker voor de toekomstige spelers. Nogmaals bedankt voor jullie komst. Groeten, Escape Retie


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

prodigyprodigyEscape ExpertLid sinds: 26 januari 2017 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2020

Leuke indiepuzzelkamer met potentieel

#175 Sympathieke, knusse indiepuzzelkamer met uiteenlopende technieken (zowel mechanisch, magnetisch als elektronisch) en enkele originele puzzels. De afgewerkte aankleding, voldoende verlichting en de nodige licht- en geluidseffectjes die je op het juiste spoor zetten of bevestigen dat je iets correct hebt opgelost, zorgen voor een prettige sfeer.

Ik zal niet te diep ingaan op het verhaal, want aan de doorloop van de kamer en de koppeling met de puzzels moet en zal waarschijnlijk nog wat gesleuteld worden.

De kamer is letterlijk en figuurlijk coronacompatibel met uiteraard het nodige ontsmettingsmateriaal en handschoenen om te spelen, maar ook budgetvriendelijke tarieven voor groepen van twee of drie spelers.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Tarieven
 • Afwerking
 • Sfeer
 • Koppeling speldoorloop - puzzels

 

Philine (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2020

Spanning verzekerd

We hebben een zeer fijne ervaring gehad. Het onthaal was heel aangenaam en duidelijk. Het spel zat heel goed in elkaar en was heel mooi gemaakt. Het is zeker een aanrader (ook in tijden van Corona 😁)!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk thema, goed uitgewerkt
 • Voldoende tips
 • Goede uitleg

 

carolinecarolineJunior EscaperLid sinds: 7 augustus 2020 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2020

Gebouwd met passie!

Enthousiaste uitbaters die met hart en ziel een escaperoom bouwen, dat geeft gegarandeerd een fijne kamer om te spelen! Uitdagende puzzels en originele raadsels. Alles is tot in de puntjes afgewerkt. Heel erg fijne ontvangst en toffe babbel nadien. Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Afwerking
 • Puzzels
 • Decor

 

Richard Kok (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 september 2020

Verrassende room met genoeg uitdaging. Ook voor de ervaren spelers. Echte Storytelling en beleving!

Wij waren de gelukkigen die de escaperoom als eerste mochten spelen. Wij waren blij verrast door de sfeer en aankleding in deze escaperoom. Ook aan kleine details is gedacht. Wij zijn zelf ervaren spelers met een kleine 60 rooms op onze naam. Ondanks dat je dan ervaren bent, kun je je toch laten afleiden door "simpele" details en aanwijzingen. Helemaal hyper in de eerste 10 minuten speuren we alles af en leggen de aanwijzingen centraal neer. Er zitten diverse hele leuke en verrassende spelelementen in. The endgame is een spannende en onder de tijdsdruk blijft het vechten tegen de klok. Ik zou deze room van harte aanbevelen. De gastheer en vrouw zijn met recht gastvrij en proberen alles om het jou naar de zin te maken. De eigen passie van hen straalt af op de kamer. DOEN!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Storytelling
 • Goede sfeer

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
2 3 4 5
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig