Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escape Retie: "Château Elize"

Retie , België

Nu geopend

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Escape Retie: "Château Elize"

Een mysterieuze escape room boordevol uitdagende puzzels en verrassende wendingen!

Je beste vriendin Elize heeft een nieuwe partner, Daniel. Ondanks het leeftijdsverschil van 20 jaar zijn ze dolgelukkig. Het enige wat je van Daniel weet is dat hij een enorme passie heeft voor schaken en dat hij hoogleraar is in de astrologie.

Na een relatie van 3 maanden heeft hij Elize al ten huwelijk gevraagd. De bruiloft gaat door binnen exact 3 weken en zal plaatsvinden in het gelijknamige kasteel “Château Elize”.

Jij bent getuige en Daniel heeft jou uitgenodigd op de feestlocatie om de laatste regelingen te treffen. Bij aankomst aan het kasteel heb je een vreemd gevoel… het lijkt wat verlaten en het is er akelig stil. Door een krantenartikel dat in de kamer ligt, begin je jezelf ook vragen te stellen over Daniel. Is hij wel de geschikte partner voor Elize?

Ontdek het geheim van Château Elize en kom te weten wie Daniel echt is!Thema's

Detective

Geschiedenis

Gevangenis

Klassiek

Liefde

Misdaad

Mysterie

Ontvoering

Reizen

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

27 likes

170 bezoekers

93.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Meierend, 66a
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

93 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2022

Elize gambiet

Hoewel ik met mezelf had afgesproken om een tijdje een escape-stop te hebben om wat geld te besparen, bleek ik toch niet zo standvastig. Onverwacht werden we (ik en mijn vriendin) uitgenodigd om een escape room te spelen op een maandagavond. Zo een uitnodiging laat je natuurlijk niet schieten; Stoptober is immers voorbij ?. Dus wij gingen met drie personen naar Retie in België om daar bij Escape Retie de kamer ‘Château Elize' te spelen.

Gezien dit een vrij onverwachts bezoek was aan Escape Retie (voor mij althans), had ik géén tijd gehad om me in te lezen. Zodoende was ik verbaasd toen we aankwamen midden in een woonwijk bij een random woonhuis en onze navigatie aangaf: ‘U heeft uw bestemming bereikt.' ?…. Echter bleek dit wél goed te zijn. Na even wat te hebben geklets op de oprit van het huis, werden we opgehaald door de eigenaar van de escape room en hij bracht ons - via zijn tuin - naar de zolder boven een garage waar de escape room gevestigd is. Wat heb ik het toch gemist om op de meest bijzondere plekken te komen en de meest vriendelijke mensen te ontmoeten.

De eigenaar gaf ons een introductie en korte instructie voor de kamer. Hij voelde zijn publiek perfect aan en wist dat hij zijn instructie kon inkorten, omdat hij met wat ervarenere spelers te maken had ?. Eenmaal in de kamer zag alles er harstikke netjes uit. Puzzels en decorstukken zijn goed onderhouden. Al direct is duidelijk dat dit een echte puzzelkamer is, waar je je een uurtje heerlijk kunt vermaken door het oplossen van diverse puzzels. Voor iedereen is er wat aansprekends in de kamer. De kamer is grotendeels lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe iets wat ook parallel (= meerdere puzzels tegelijkertijd) opgelost kan worden. Wat mij betreft de perfecte balans tussen deze twee. De flow in deze kamer is dan ook prima. Er zit ook een duidelijk verhaal in de kamer met een duidelijke kop en staart. Echter over het algemeen draait het meer om de puzzels dan om de beleving in Château Elize.

Met z'n drietjes wisten we op tijd uit de kamer te geraken én wisten we erachter te komen wat het geheim is van Château Elize. Met de vriendelijke eigenaar hebben we nog lang nagepraat over onze gedeelde passie. Aan alles was te merken dat dit een hobbyproject is van iemand met een grote passie voor escape rooms. Dit is géén kamer die gebouwd is uit commercieel oogpunt, maar uit liefde en passie voor escape rooms. Dit kan ik ontzettend waarderen en verdient ook alle respect en lof. Met een tevreden gevoel keerde we terug naar Nederland.

Al bij al; Een zeer toffe puzzelkamer, gebouwd uit passie en liefde voor het escapen. Absoluut een aanrader om te gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire stukken én bewegingsruimte;
- Vooral spelen als je verzot bent op puzzelkamers;
- Zowel een geschikte kamer voor ervaren als onervaren escapers (om kennis te maken met deze geweldige hobby).

Retie Escape, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Keep up the good work ?.


8

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Flow
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  sjephanieRobin*Marieke

Hanne (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2022

Super tof

Wij zijn met 5 vriendinnen de escape gaan spelen op een super warme avond maar het was er lekker koel, ook hadden we iemand bij die 8,5maand zwanger was en ze kon af en toe gaan zitten op het bankje dat er stond, dus ideaal. De escape was super leuk met leuke technische snufjes en leuke raadsels. Ook was alles zeer netjes en niet afgeleefd. Super vriendelijk onthaald en begeleid. Een echte aanrader voor iedereen. Een echte top avond voor ons!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  00:38 min

  sjephanieeppes2008

PrutsPrutsEscaperLid sinds: 23 april 2022 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 mei 2022

Hoe een kleine kamer toch groots kan zijn!

Last minute besloten om te kijken of we op zondagavond nog een escape room konden vinden in de buurt. We konden terecht bij “Château Elize” van Escape Retie. Bij aankomst werden we heel vriendelijk en spontaan ontvangen en werd ons uitgelegd wat ons te doen stond. Eens in de kamer viel het op hoe mooi alles bij elkaar paste zonder onmiddellijk door te hebben waar alle puzzels zaten. En aan deze zeker geen gebrek! We speelden de kamer met twee en hebben geen moment stilgezeten. Het plaatje klopte volledig: het verhaal, de puzzels, de beleving. Na een zeer nipte escape (6s nog op de klok) kwamen we met een heel tevreden gevoel buiten. Een héle leuke avond gehad en nog even nagepraat met de zeer gepassioneerde eigenaar die erg openstaat voor feedback. Ook al hadden wij alleen maar positieve woorden over. Zeker een kamer die de moeite waard is om eens af te zakken naar Retie! Heel leuk om een kamer te mogen spelen waarvan je merkt dat dit met hart en ziel gedaan wordt!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  00:06 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Prutser

Richard Kok (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 oktober 2020

Verrassende room met genoeg uitdaging. Ook voor de ervaren spelers. Echte Storytelling en beleving!

Wij waren de gelukkigen die de escaperoom als eerste mochten spelen. Wij waren blij verrast door de sfeer en aankleding in deze escaperoom. Ook aan kleine details is gedacht. Wij zijn zelf ervaren spelers met een kleine 60 rooms op onze naam. Ondanks dat je dan ervaren bent, kun je je toch laten afleiden door "simpele" details en aanwijzingen. Helemaal hyper in de eerste 10 minuten speuren we alles af en leggen de aanwijzingen centraal neer. Er zitten diverse hele leuke en verrassende spelelementen in. The endgame is een spannende en onder de tijdsdruk blijft het vechten tegen de klok. Ik zou deze room van harte aanbevelen. De gastheer en vrouw zijn met recht gastvrij en proberen alles om het jou naar de zin te maken. De eigen passie van hen straalt af op de kamer. DOEN!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Storytelling

  LSnep

GetoutGetoutJunior EscaperLid sinds: 21 januari 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2024

Mooie escaperoom, leuke puzzels

De ontvangstruimte doet niet vermoeden wat een leuke kamer erachter schuilt. Zeer leuke puzzels, mooie aankleding, gezellige sfeer.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica

 

Lotte van den BosscheLotte van den BosscheEscaperLid sinds: 11 januari 2022 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2024

Heel leuke ervaring

We zijn vriendelijk onthaalt door de eigenaar. Na een kleine introductie konden we beginnen.
De puzzels zijn leuk om met twee de doen en mooi in thema.
Verhaal werd mooi meegenomen doorheen het puzzelen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede service
 • Verhaal

 

queenie4everqueenie4everEscape ExpertLid sinds: 28 oktober 2018 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2024

Weer eens iets heel anders en dat is ook wel eens leuk

Na alle heftige ervaringen van escaperooms waar je van de ene kamer naar de andere holt, de schrikeffecten te pas en te onpas gebruikt worden en de adrenaline standaard te hoog is, is deze escaperoom een ervaring van een heel ander kaliber.

We werden supervriendelijk ontvangen door Serge, de eigenaar en host van de kamer. We hadden al gelezen dat het een escaperoom op een zolder was en toen we via de tuin langs de spelende kinderen liepen, moet ik eerlijk bekennen dat de moed me in de schoenen zonk. Wat gingen we nu dan weer beleven?

Maar Serge heeft echt iets heel leuks neergezet en ik ben blij dat we deze kamer gespeeld hebben. Ben je op zoek naar een enge thrillseeker? Dan moet je deze kamer misschien maar overslaan. Maar wil je lekker puzzelen, in een leuke setting met afwisselende puzzels en een leuk verhaal? Ga dan zeker deze kamer spelen. Hij is het meer dan waard.

We waren met vier personen en konden ons goed vermaken. Er zijn wat lineaire stukken, waardoor je soms even moet wachten, maar er is genoeg te doen. Veel afwisselende puzzels en allemaal in het thema.

Serge, dankjewel voor een heerlijk uurtje puzzelen en escapen. Fijn dat dit soort kamers ook bestaan!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Heerlijk puzzelen
 • Afwisselende puzzels

 

The Escapers The Escapers EscaperLid sinds: 13 juli 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2024

Leuke puzzelkamer

Vriendelijke ontvangst.
Mooie aangeklede kamer op een kleinere oppervlakte, maar zeker en vast goed benut.
Veel puzzels, van makkelijk tot moeilijk.
Zeker de moeite om te spelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:24 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal

 

Kleine PicaKleine PicaEscape ApprenticeLid sinds: 23 december 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2024

Echte aanrader! ;D

Alweer eentje om toe te voegen aan ons lijstje van fantastische escaperooms. Knap verhaal, sterke puzzels, mooie inrichting en een heel aangename gastheer. Knap gedaan, chapeau!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:17 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

LienbackxLienbackxEscape ApprenticeLid sinds: 11 februari 2024 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 februari 2024

TOP!

Leuke escaperoom, volledig in thema! zeker de moeite


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2023

Mooie puzzelkamer

Vanavond deze heerlijke puzzelkamer gespeeld . Lekker veel puzzels met veel variatie in denkwerk . Decor was prima in orde en de host heeft ons 1 x geholpen waar dat ook echt nodig was . Verwacht hier geen wtf momenten of de tegenwoordige showelementen maar ga hier heen als je puur van puzzels houd want dan ga je deze kamer zeker waarderen . Ook de prijs van €80 voor 2 personen is zeer aangenaam . Voor dit geld ga je zeker geen betere kamers vinden .


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  53:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Koen_en_MiekeKoen_en_MiekeJunior EscaperLid sinds: 10 december 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2023

Leuke compacte escape room

Allereerst is het natuurlijk erg charmant dat dit een escape room is die zich in het tuinhuis van de uitbater bevindt. Leuk om te zien dat het bouwen van deze kamer een uit de hand gelopen hobby is van een gepassioneerde escaper.

Wij reisden met 2 personen af naar Escape Retie. In de ontvangstruimte van het tuinhuis kregen wij de introductie en de opdracht waarmee wij de kamer in werden gestuurd. Die opdracht was kort en helder: ontdek het geheim van het chateau en kom te weten wie Daniel is.

Eenmaal in de kamer viel ons op dat er veel op je af komt. Het was voor ons even zoeken waar we moesten beginnen, want ondanks dat de kamer parallel te spelen lijkt, zit er wel echt een volgorde in de puzzels. Daardoor hadden wij in het begin wat moeite met de flow. De flow werd gedurende de kamer wel echt beter.

Daarnaast ontdekten wij een klein ‘foutje’ in een van de puzzels. Wij liepen op één puzzel vast, waarbij we ook met de juiste oplossing de logica nog niet konden ontdekken. Er bleek één deel van de puzzel niet te corresponderen met het andere deel, waardoor wij tijdens het spelen niet op de juiste oplossing kwamen. Wij hebben dit, in het achteraf doorlopen van de kamer samen met de uitbater, nog even kort benoemd. Wij begrepen dat deze puzzel in de loop der tijd is aangepast om een logischere gedachtegang erin aan te brengen. Met de aanpassing is an sich niets mis, maar het is dan wel essentieel om alle elementen die je voor de puzzel nodig hebt mee aan te passen. Gelukkig betreft dit slechts een kleine aanpassing die eenvoudig kan worden doorgevoerd.

De puzzels waren overigens echt verrassend en origineel. Ook waren ze grotendeels in thema. Wij hebben in deze kamer veel puzzelplezier gehad, met de nodige uitdagingen. Daarnaast is de kamer mooi en gedetailleerd aangekleed, erg mooi om te zien hoe veel liefde in deze kamer is gestoken. De kamer maakt gebruik van zowel klassieke als verrassende technieken. Deze combinatie van technieken leverde veel geluksmomentjes op.

Het is een compacte kamer, waarin veel te zien en te doen is. Om die reden lijkt ons een team van 3 spelers hier ideaal, al is de kamer ook goed te doen voor 2 wat meer ervaren escapers.

Het verhaal is origineel en wordt gedurende de kamer steeds duidelijker. Het verloop van het verhaal mondt uit in een heldere conclusie.
De kamer is niet eng, en daarom goed te doen voor de angstige escaper. Ook voor de escaper met nog niet zo veel ervaring is de kamer erg leuk en tevens een mooie uitdaging.

De uitbater begeleidt de groepen altijd zelf, wat wij persoonlijk erg kunnen waarderen: we kregen dan ook een leuke nababbel, met uitleg over hoe de kamer is ontstaan en hoe bepaalde puzzels technisch werkten. Wij kregen ook nog wat leuke tips mee wat betreft verborgen pareltjes in escape room-land, die we zeker gaan benutten.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:31 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs

 

Tine (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2023

Topervaring met verschillende leeftijden

Op vrijdagavond zijn we ( meter met metekindjes) gaan opzoeken. We werden goed ontvangen, leuke briefing gehad en toen werden we in het mysterie gedropt. De leeftijden varieerden van 12 tot 44. Leuke, uitdagende puzzels, iedereen kon zijn steentje bijdragen, de special effecten en wendingen waren top! We hadden nog 3 minuten over. Echt een aanrader! Heel vriendelijke uitbaters.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:45 min

 

Lieselotte TLieselotte TEscape ApprenticeLid sinds: 07 november 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2023

Knusse kamer met leuke puzzels

Vriendelijke eigenaar, goede verhaallijn en alles zat logisch in elkaar. Een aanradertje!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede service

 

MeAndIMeAndIEscape ApprenticeLid sinds: 19 november 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2023

Leuke ervaring

Aangename ontvangst en leuke puzzels


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Goede service
 • Logica
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

Wils (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2023

Zeer fijne teamactiviteit!

Eerste keer dat we met ons team een escaperoom deden. Ze legden ons zeer goed uit wat het inhield en gaf het verhaal van de escaperoom mee. De escaperoom zelf was zeer fijn, zeker ook voor mindere ervaren spelers zoals wij! Met een aantal tips zijn we dan toch uit de kamer geraakt en het mysterie van het verhaal opgelost!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min

 

Kenneth (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2023

Mooie escape room op een mooie locatie met een top service

Leuke kamer met leuke puzzels. Perfecte kamer voor ervaren en minder ervaren spelers. Prima ontvangst en zeker een aanrader!


9

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:30 min

 

VIROUX Hilda (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2023

Onze eerste 'escape room' ervaring !

We hebben echt genoten! Omdat het onze eerste escape room ervaring is hadden we wel wat extra tips nodig, maar zeker voor herhaling vatbaar !
Heel aangename 'hosts' !!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min

 

Babs DomsBabs DomsEscape ApprenticeLid sinds: 24 oktober 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 oktober 2023

Topervaring

We deden de escaperoom met de familie, dus groot en klein. Het verhaal zat geweldig ineen, alsook de puzzels waren perfect. Moeilijk genoeg voor de volwassenen en ook the kids konden erg veel meedenken en doen! Wij waren fan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Origineel
 • Diversiteit

 

IenkeIenkeEscaperLid sinds: 16 oktober 2022 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2023

Bijzondere locatie

We waren nog op zoek naar een last minute goede kamer. Net toen we dachten de hoop op te geven vonden we deze kamer. Kreeg een mooie score dus we twijfelden geen moment.

Aangekomen was het even zoeken waar we moesten zijn. De locatie maakt de escape room nog wel wat bijzonder.

Na een fijne uitleg van de eigenaar mochten we de kamer in. Wat een heerlijke kamer met een paar verrassende puzzels. We hebben genoten van de kamer van het begin tot het einde. De verhaallijn klopte helemaal met de puzzels. De puzzels waren niet extreem moeilijk maar ook niet te makkelijk wat de kamer heel fijn speelbaar maakte.

Na de kamer nog fijn gekletst met de eigenaar en dan merk je dat ook deze kamer met passie gemaakt is zoals hij zelf op zijn logo heeft staan. Dat voel je aan alles en het zijn die escape rooms waar we het voor doen.

Dankjewel voor deze leuke kamer!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

sven_ssven_sJunior EscaperLid sinds: 04 november 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Pareltje uit de Kempen

Over deze escape room hebben we nog maar weining gehoord. Maar het verhaal triggerde ons om toch eens langs te gaan. Wat een leuke avond hebben we gehad!

Een passieproject tot in de puntjes uitgewerkt.
We speelden de kamer zonder enige tip, wat de beleving nog leuker maakt.
Het volledige plaatje klopte, van de leuke puzzels tot mooi afgewerkte decor en leuk verhaal.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:14 min


 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede prijs

 

BSEBSEEscaperLid sinds: 18 januari 2023 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2023

Het geheim van Daniel ontrafeld…

We werden opgewacht door de eigenaar van de room, die ons naar een bijgebouw in zijn tuin begeleidde.

Na een korte introductie, stapten we binnen de château, klaar om het geheim van Daniel te ontrafelen.

Een fijne puzzelkamer met enkele verrassende technische elementen.
Doordat alle puzzels gelinkt zijn aan het verhaal en het uiteindelijke thema, verblijf je de hele tijd in de gecreëerde ervaring.

Indrukwekkend dat de eigenaars zo’n “wereld” hebben gebouwd in een bijgebouw in hun eigen tuin!

Achteraf vertelde de host dat zijn room gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, wat het een extra dimensie geeft.

De service en het na-praatje maakten de fijne ervaring compleet!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Leen (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 oktober 2023

Fantastische ervaring!

Château Elize werd ons aangeraden door vrienden die enorm enthousiast waren over deze escape room. En of ze gelijk hadden! Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de gamemaster. Een leuke babbel vooraf, een duidelijke intro en met een heel specifieke opdracht werden we de kamer ingestuurd.

Bij het binnenkomen in de kamer werden we zowat omvergeblazen. Wat een prachtig decor werd hier neergezet. We voelden ons echt een deel van het verhaal. Wij speelden deze kamer met 4 personen wat voor ons ideaal was. We hebben nog niet zo veel ervaring dus sommige puzzels waren wel wat uitdagend. De game master wist ons echter op het juiste moment te voorzien van tips waardoor we weer verder konden. De puzzels zijn logisch en passen volledig in het verhaal.
Topper!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Liesbeth88Liesbeth88Escape ApprenticeLid sinds: 30 december 2023 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2023

Heel toffe kamer

Chapeau voor de bedenker van deze kamer. Het lijkt mss wat amateuristisch bij aankomst. Maar wat heeft hij een pareltje van deze kamer gemaakt. Echt heel mooi, aangeklede kamer met oog voor details. En puzzels, zo als puzzels moeten zijn. Een kamer om zeker eens te doen. En petje af voor de maker ervan.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

JeroenSchuyJeroenSchuySenior EscaperLid sinds: 25 april 2022 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

Toffe ervaring van een gepassioneerde eigenaar

Eigenlijk is deze kamer niet super speciaal te noemen qua effecten of aankleding maar de passie van de eigenaar draagt enorm veel bij aan deze ervaring.
Je bent al bij de aankomst al verbaasd omdat je gewoon voor een huis staat en meegeleid wordt naar een bijgebouw achterin de tuin. Hier heeft de eigenaar met beperkte ruimte een hele entertainende kamer weten te bouwen.
Verwacht geen zotte effecten maar wel een goed verhaal met bijhorende puzzels en je gewoon een uur goed amuseren


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  49:18 min

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (184 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 augustus 2023

Een echte puzzelkamer op een schattig zoldertje

We willen voor de zoveelste keer weer eens last-minute een kamer spelen. En na even rond bellen/mailen kregen we hier groen licht. We mochten nog komen. Erg fijn en gastvrij dat dat nog kon en mocht! Dank daarvoor <3

Ontvangst:
Het is, hoe gek het ook klinkt, bij mensen thuis. Maar, gelukkig niet echt in hun huis maar in een gebouwtje achter in de tuin.
Trapje op en we zijn in de mini-ontvangstruimte. Praktisch ingericht om even de spullen op te bergen en de start van het verhaal te horen.

Kamer:
Eenmaal binnen zie je gelijk heel veel. Veel informatie, veel sloten en andere spullen. Het was tijdens de start dus even goed naar een begin zoeken. Maar toen we eenmaal begonnen waren gingen we als een raket!
We hebben niet 1 keer vast gezeten met een puzzel en konden alles vrijwel in 1x oplossen. Alle was in mijn ogen duidelijk en logisch. Alles was goed aangeven en je had ook best goed door welke code voor welk slot was zonder dat het er per se bij stond. De flow van het spel was dus super!

De puzzels zelf varieerde van erg origineel en goed bedacht naar dingen die we wel vaker zien. Verder zag de kamer er leuk uit en was alles goed onderhouden. Totaal geen gebruikssporen zichtbaar! ondanks dat het een kleine kamer was en voor ons misschien nét niet uitdagend genoeg heb ik het wel zeer naar mijn zin gehad.

Prettige begeleiding, of naja, eigenlijk geen begeleiding want we hebben het spel zonder hints gespeeld. Maar voor en na het spel hebben we lekker zitten kletsen met de eigenaar. Prettige en gastvrije uitbater die echt wel liefde heeft voor Escaperooms.

Conclusie:
Een kamer voor de ECHTE puzzel fanaten. Ja, er zitten kleine verassingen en wat techniek in de kamer. Ja, er is een verhaal maar dat zijn niet de hoofdzaken waar deze Escaperoom voor gebouwd is. De puzzels, daar draait het in deze kamer om en die zijn leuk om te doen! Alles ziet er goed uit en de gastvrijheid is ook dik in orde.

Het enige waar deze kamer nog op kan verbeteren in mijn ogen is het volgende. Misschien toch kijken of er 1 á 2 cijfersloten vervangen kunnen worden door techniek? Een pluimpje rook her en der zou ook niet misstaan en de verlichting is goed, maar met wat aanpassingen qua verlichting kan de ruimte nóg meer sfeer krijgen dan het al heeft!

Dank voor de onwijs leuke avond het het bouwen/onderhouden van deze kamer. Wij hebben ervan genoten!!!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  41:26 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Prijs
 • Moeilijkheidsgraad

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig