Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escape Retie: "Château Elize"

Retie , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Escape Retie: "Château Elize"

Een mysterieuze escape room boordevol uitdagende puzzels en verrassende wendingen!

Je beste vriendin Elize heeft een nieuwe partner, Daniel. Ondanks het leeftijdsverschil van 20 jaar zijn ze dolgelukkig. Het enige wat je van Daniel weet is dat hij een enorme passie heeft voor schaken en dat hij hoogleraar is in de astrologie.

Na een relatie van 3 maanden heeft hij Elize al ten huwelijk gevraagd. De bruiloft gaat door binnen exact 3 weken en zal plaatsvinden in het gelijknamige kasteel “Château Elize”.

Jij bent getuige en Daniel heeft jou uitgenodigd op de feestlocatie om de laatste regelingen te treffen. Bij aankomst aan het kasteel heb je een vreemd gevoel… het lijkt wat verlaten en het is er akelig stil. Door een krantenartikel dat in de kamer ligt, begin je jezelf ook vragen te stellen over Daniel. Is hij wel de geschikte partner voor Elize?

Ontdek het geheim van Château Elize en kom te weten wie Daniel echt is!Thema's

Detective

Geschiedenis

Gevangenis

Klassiek

Liefde

Misdaad

Mysterie

Ontvoering

Reizen

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

19 likes

115 bezoekers

90.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Meierend, 66a
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

66 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2022

Elize gambiet

Hoewel ik met mezelf had afgesproken om een tijdje een escape-stop te hebben om wat geld te besparen, bleek ik toch niet zo standvastig. Onverwacht werden we (ik en mijn vriendin) uitgenodigd om een escape room te spelen op een maandagavond. Zo een uitnodiging laat je natuurlijk niet schieten; Stoptober is immers voorbij 😜. Dus wij gingen met drie personen naar Retie in België om daar bij Escape Retie de kamer ‘Château Elize’ te spelen.

Gezien dit een vrij onverwachts bezoek was aan Escape Retie (voor mij althans), had ik géén tijd gehad om me in te lezen. Zodoende was ik verbaasd toen we aankwamen midden in een woonwijk bij een random woonhuis en onze navigatie aangaf: ‘U heeft uw bestemming bereikt.’ 😅. Echter bleek dit wél goed te zijn. Na even wat te hebben geklets op de oprit van het huis, werden we opgehaald door de eigenaar van de escape room en hij bracht ons - via zijn tuin - naar de zolder boven een garage waar de escape room gevestigd is. Wat heb ik het toch gemist om op de meest bijzondere plekken te komen en de meest vriendelijke mensen te ontmoeten.

De eigenaar gaf ons een introductie en korte instructie voor de kamer. Hij voelde zijn publiek perfect aan en wist dat hij zijn instructie kon inkorten, omdat hij met wat ervarenere spelers te maken had 👌. Eenmaal in de kamer zag alles er harstikke netjes uit. Puzzels en decorstukken zijn goed onderhouden. Al direct is duidelijk dat dit een echte puzzelkamer is, waar je je een uurtje heerlijk kunt vermaken door het oplossen van diverse puzzels. Voor iedereen is er wat aansprekends in de kamer. De kamer is grotendeels lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe iets wat ook parallel (= meerdere puzzels tegelijkertijd) opgelost kan worden. Wat mij betreft de perfecte balans tussen deze twee. De flow in deze kamer is dan ook prima. Er zit ook een duidelijk verhaal in de kamer met een duidelijke kop en staart. Echter over het algemeen draait het meer om de puzzels dan om de beleving in Château Elize.

Met z’n drietjes wisten we op tijd uit de kamer te geraken én wisten we erachter te komen wat het geheim is van Château Elize. Met de vriendelijke eigenaar hebben we nog lang nagepraat over onze gedeelde passie. Aan alles was te merken dat dit een hobbyproject is van iemand met een grote passie voor escape rooms. Dit is géén kamer die gebouwd is uit commercieel oogpunt, maar uit liefde en passie voor escape rooms. Dit kan ik ontzettend waarderen en verdient ook alle respect en lof. Met een tevreden gevoel keerde we terug naar Nederland.

Al bij al; Een zeer toffe puzzelkamer, gebouwd uit passie en liefde voor het escapen. Absoluut een aanrader om te gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire stukken én bewegingsruimte;
- Vooral spelen als je verzot bent op puzzelkamers;
- Zowel een geschikte kamer voor ervaren als onervaren escapers (om kennis te maken met deze geweldige hobby).

Retie Escape, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Keep up the good work 💪.


8

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Flow
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  sjephanieRobin*Marieke

Hanne (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2022

Super tof

Wij zijn met 5 vriendinnen de escape gaan spelen op een super warme avond maar het was er lekker koel, ook hadden we iemand bij die 8,5maand zwanger was en ze kon af en toe gaan zitten op het bankje dat er stond, dus ideaal. De escape was super leuk met leuke technische snufjes en leuke raadsels. Ook was alles zeer netjes en niet afgeleefd. Super vriendelijk onthaald en begeleid. Een echte aanrader voor iedereen. Een echte top avond voor ons!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  00:38 min

  sjephanieeppes2008

PrutsPrutsJunior EscaperLid sinds: 23 april 2022 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 mei 2022

Hoe een kleine kamer toch groots kan zijn!

Last minute besloten om te kijken of we op zondagavond nog een escape room konden vinden in de buurt. We konden terecht bij “Château Elize” van Escape Retie. Bij aankomst werden we heel vriendelijk en spontaan ontvangen en werd ons uitgelegd wat ons te doen stond. Eens in de kamer viel het op hoe mooi alles bij elkaar paste zonder onmiddellijk door te hebben waar alle puzzels zaten. En aan deze zeker geen gebrek! We speelden de kamer met twee en hebben geen moment stilgezeten. Het plaatje klopte volledig: het verhaal, de puzzels, de beleving. Na een zeer nipte escape (6s nog op de klok) kwamen we met een heel tevreden gevoel buiten. Een héle leuke avond gehad en nog even nagepraat met de zeer gepassioneerde eigenaar die erg openstaat voor feedback. Ook al hadden wij alleen maar positieve woorden over. Zeker een kamer die de moeite waard is om eens af te zakken naar Retie! Heel leuk om een kamer te mogen spelen waarvan je merkt dat dit met hart en ziel gedaan wordt!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  00:06 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Prutser

Richard Kok (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 oktober 2020

Verrassende room met genoeg uitdaging. Ook voor de ervaren spelers. Echte Storytelling en beleving!

Wij waren de gelukkigen die de escaperoom als eerste mochten spelen. Wij waren blij verrast door de sfeer en aankleding in deze escaperoom. Ook aan kleine details is gedacht. Wij zijn zelf ervaren spelers met een kleine 60 rooms op onze naam. Ondanks dat je dan ervaren bent, kun je je toch laten afleiden door "simpele" details en aanwijzingen. Helemaal hyper in de eerste 10 minuten speuren we alles af en leggen de aanwijzingen centraal neer. Er zitten diverse hele leuke en verrassende spelelementen in. The endgame is een spannende en onder de tijdsdruk blijft het vechten tegen de klok. Ik zou deze room van harte aanbevelen. De gastheer en vrouw zijn met recht gastvrij en proberen alles om het jou naar de zin te maken. De eigen passie van hen straalt af op de kamer. DOEN!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Storytelling

  LSnep

WouterWouterSenior EscaperLid sinds: 11 augustus 2021 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

Built with passion

Ja dit was leuk! Deze kamer was al een paar keer aangeraden en wat ik ook had meegekregen was dat (hoe kan het ook anders in België) je bij iemand thuis ging spelen. En inderdaad: de eigenaar stond ons al op te wachten en we mochten via de achtertuin mee naar een soort luxe tuinhuis formaat XL. Op links spelende kids op de schommel (later nog vaag hoorbaar in de kamer) en rechts mochten we de trap op naar de kamer. Daar nam de host even de tijd om ons in te leiden en mochten we de kamer in.

Het is even zoeken waar we precies naartoe moesten met de minimale info vooraf, maar tijdens het puzzelen ontvouwt zich het verhaal. En zonder veel te verklappen, een verhaal dat enigszins dichtbij komt. De puzzels zijn niet enorm ingewikkeld en soms zo makkelijk te begrijpen dat je er overheen kijkt, we hebben ons twee keer behoorlijk dom gevoeld.

De hele entourage om deze kamer heen maakt het zo goed. Een passieproject op ‘zolder’, de bouwer die ons vol enthousiasme erover vertelt en gewoon een lekkere puzzelkamer die prima te doen is met 3 personen. Ben je in de buurt plan deze kamer dan zeker mee om de hersens scherp te houden en te genieten van een prachtig passieproject!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  08:53 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Verhaal

 

Hanne97Hanne97Escape ApprenticeLid sinds: 11 mei 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 mei 2023

Erg leuke kamer met veel puzzels!

We hebben enorm genoten van deze kamer. Op een redelijk kleine oppervlakte weet de maker ontzettend veel puzzels in de kamer te verwerken. De puzzels volgen elkaar op een logische manier mooi op en de sfeer in de kamer klopte helemaal.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:03 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

DanielVSDanielVSEscape ApprenticeLid sinds: 02 mei 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 mei 2023

Prachtig gemaakte escape room, met topelementen!

Gezien de relatief kleine oppervlakte waarmee de eigenaar het moet doen, is dit een enorm vernuftig uitgedachte escaperoom.
De eigenaar is supervriendelijk, brengt het verhaal tot leven en heeft de escaperoom volledig zelfgebouwd.
Veel mechanische en slimme items doorheen heel de kamer.
En eerlijk? Knap. Respect.
Ik zou zeggen, probeer het zelf!
Knap werk.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Perfect uitgevoerde 1.0 kamer

#249 Verwacht bij deze kamer geen grootse spectaculaire wendingen of bijzondere snufjes. Maar binnen de categorie van 1.0 kamers is dit een heerlijke puzzelkamer. Het decor is eenvoudig maar netjes afgewerkt, het verhaal is kloppend, en de puzzels zitten logisch in elkaar. Er zijn veel puzzels en slotjes om te openen, waardoor je telkens weer kleine succesmomentjes hebt. Wij hadden hier een heerlijke flow en beseften gaandeweg ook dat we misschien een record neer konden zetten. Dit gaf ons ook nog dat lekkere gevoel van wat tijdsdruk, want dat je deze kamer met 4 ervaren escapers prima binnen het uur kan volbrengen is wel duidelijk. Naast de vele kleine succesmomentjes hadden we achteraf de euforie dat we het kamerrecord gebroken hadden. De eigenaar is heel gepassioneerd en heeft hier een leuke kamer neergezet, zeker voor beginners of teams van 2 spelers. Overigens was de service ook uitmuntend: we konden op een ongebruikelijk tijdstip komen spelen zodat we deze kamer mooi konden meepakken tijdens onze escape trip.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  37:29 min


 • Goede service
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

sonja_van_halsonja_van_halEscaperLid sinds: 03 december 2018 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2023

Een echte puzzelkamer

Wat een leuke kamer is dit! We werden hartelijk ontvangen door de eigenaar, die de kamer samen met zijn vrouw heeft gebouwd. Dat is altijd al superleuk om te horen, een echte escape fan die zelf aan het bouwen is geslagen. De kamer is er één voor echte puzzelaars, en ondanks dat hij niet super verrassend of spannend is raden wij hem zeker aan. We vonden hem logisch, maar zeker niet te makkelijk. Alles ziet er supermooi uit en de puzzels zijn uitdagend genoeg. Zeker de moeite waard om te bezoeken!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding

 

fembulfembulEscaperLid sinds: 27 november 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

Wij voelden ons grootmeesters

Leukste indiekamer die ik tot nu toe heb gespeeld, zeker voor de kamers in België vind ik deze straf!

Op het moment dat wij naar Retie reden en de straat in kwamen, waren wij (ondanks dat ik het had gelezen...) toch verrast door de locatie. De kamer bevindt zich op de bovenverdieping van een soort garage achter het woonhuis. Even uitzoeken of we aan moesten bellen of maar gaan lopen, werden we al gauw opgehaald door de eigenaar die ons mee naar achter nam.
Als we boven zijn, wordt de uitleg van sloten snel geskipt op het moment dat we zeggen dat we ervaring hebben; altijd fijn als hier naar geluisterd wordt. Pluspunten hiervoor! Nog even snel de veiligheidsinstructies en klaar om te gaan!

Op het moment dat we de kamer binnen treden valt het gelijk op; wat een mooie afgewerkte kamer! Niet heel gedetailleerd of perfect qua sfeer, maar gewoon goed af(gewerkt). Je ziet gelijk dat er met zorg aan deze kamer is gewerkt. Het voelt erg knus aan. Dit knusse gevoel komt ook door de beschikbare ruimte, dus wat dat betreft was ik blij dat wij met 2 personen waren, want we hadden hierdoor genoeg bewegingsruimte. De puzzels vond ik zelf heel erg leuk en creatief bedacht. Ook vond ik het leuk dat deze indiekamer niet alleen slotjes heeft, maar ook veel techniekpuzzels! Zowel mechanisch, magnetisch als elektronisch en sommige puzzels had ik daadwerkelijk nog nooit ergens anders gezien. Erg tof dat de eigenaar dit voor elkaar heeft gekregen! Ook vond ik het leuk dat de kamer genoeg licht- en geluidseffecten had, zoals ik net ook al zei, ik vind het echt heel knap dat de eigenaar een indiekamer heeft gemaakt en dit alles zo voor elkaar heeft gekregen, respect hiervoor! De moeilijkheidsgraad vond ik ook perfect, er zit voor ieder wat wils in wat betreft puzzels en sommige zijn makkelijk en sommige moeilijk, gewoon lekker puzzelen dat is wat deze kamer is!

Aan alles in deze kamer merk je dat de eigenaar dit met passie heeft gebouwd en uitbaat, echt fantastisch. Het napraten was ook fijn en gezellig en je ziet gewoon dat de eigenaar wil blijven verbeteren in de puzzels, hij liet ons zijn nieuwe onderdelen zien. Ik heb genoten van zijn passie en zijn kamer. Er is absoluut iets gedaan met de tips van ervaren escapers!

Bedankt voor deze topkamer!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:56 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Logica
 • Verhaal
 • De kamer mag nog wat spannender!

 

De Praaisduyfkes (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2023

Lachen, gieren en gillen: super!

Hele fijne avond beleefd in deze escaperoom, samen met collega's. We namen deel met een gemengd groepje, maar algemeen hadden we weinig escape-ervaring. Tof dat er 'een mysterieus en griezelig verhaal' aan vast hing, waardoor de ene collega al wat harder schrok dan de andere. Knap materiaal ook. We zullen deze room zeker aanraden aan vrienden/kennissen/geïnteresseerden.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Veronik Luyten (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2023

Ideale gezinsuitstap

Wij hadden een hele fijne avond. Eerste ervaring met een Escaperoom voor onze zonen van 10 en 12 jaar.
Hun verwachtingen waren hoog gespannen, à la de Code van Coppens.
Hoewel er natuurlijk geen spectaculaire dingen gebeurden, waren er wel originele, spannende wendingen.
Mooi decor, aangenaam ontvangst en mits een aantal tips uit de kamer weten te ontsnappen.
Een echte aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Geert (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 januari 2023

Aangename, uitdagende en niet al te moeilijke puzzelkamer

Hele aangename escape, met een duidelijk verhaal en een duidelijke oplossing. Gemaakt door iemand die op de details let, zijn kamer heel mooi aankleedt en je vriendelijk onthaalt. Aanrader voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met escape rooms, en tegelijkertijd ook een uitdaging voor meer ervaren spelers.

Wij waren met z'n drieën en dat leek me perfect. Vier personen gaat misschien nog net, maar veel meer hoeft echt niet en is misschien zelfs gewoon te veel.


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Zoë (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2022

Leuke ervaring

Goed geregeld, netjes, fijne ervaring


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:14 min

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2022

Leuke kamer

Een leuke kamer, niet heel groot. Ideaal voor twee tot vier personen. Uitdagende puzzels, logisch, niks vergezocht. Proper, vriendelijke gastheer.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:54 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Logica

 

KarinVdKarinVdEscape ApprenticeLid sinds: 05 november 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 05 november 2022

Topervaring

Eerste escaperoom met 5 deelnemers. Verrassingen blijven komen en het is ons gelukt nog 3 minuten over. 🤩


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:58 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

Marij (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2022

Toffe kamer

Eerste keer een escape room gedaan als gezin, ieder van ons heeft weinig ervaring met escape rooms. We kregen een vriendelijke ontvangst en uitleg over wat ons te doen stond. In de kamer zijn de puzzels zijn leuk en gevarieerd. Fijn dat we er op tijd zijn uitgeraakt.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min

 

TomTomJunior EscaperLid sinds: 11 oktober 2021 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Klein maar fijn!

Leuke kamer met originele puzzels, kamer zelf is goed onderhouden. Echte slotjes/puzzel kamer zeker een aanrader voor de beginnende spelers en al zeker aan deze prijs!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Niet geschikt voor grotere groepen
 • Mist soms beetje spektakel

 

TomVosTomVosEscaperLid sinds: 19 oktober 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Mooi ingerichte kamer met vernieuwende puzzels

In een bijgebouw is deze Escaperoom gemaakt.
Je wordt binnen gestuurd met de vraag om te ontdekken wie Daniel echt is..
In de kamer kom je door leuke puzzels te weten wie hij echt is.
Heel mooi gemaakt en een echte aanrader.
Mede omdat de uitbater veel passie heeft voor het vak.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Logica

 

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Fijne puzzels in authentieke sfeer

Deze kamer stond al een tijdje op de wishlist met de vele mooie reviews. Een ritje naar Retie verder werden we vriendelijk onthaald. Parking vlot voor de deur, escaperoom achter de woonst gebouwd. Het is eens anders dan een handelspand, maar meteen voel je je ook in welkome sfeer.

Verhaallijn valt op in deze kamer. Deze ontrafelt zich mooi doorheen de escape. De puzzels zijn top, goed geïntegreerd in kamer en thema. Enkele spitsvondige effecten en leuke verrassingen in de kamer. Kortom: de ingrediënten die een goeie escape nodig heeft. Wij hebben een aangename ervaring gehad en geraakten erg vlot doorheen de puzzels. Kamer lag ons, we zijn nooit uit de flow geraakt. Daardoor relatief vlot eruit geraakt, maar dat kon de pret geenszins bederven. Mooie, authentieke kamer waar duidelijk veel liefde in zit. Een aanrader.

Achteraf nog een fijne babbel waaruit de passie van de uitbater duidelijk blijkt. Enige tip: voorzie een frigootje om achteraf nog iets te kunnen bestellen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authentieke kamer
 • Zeer goed geïntegreerd verhaal
 • Puzzels sterk in thema
 • Vlotte flow in de kamer
 • Vriendelijke uitbating
 • Zeer goeie prijs-kwaliteit
 • Eerder klein, ik zou niet met meer dan 3 gaan
 • Heb je dorst? Dan heb je dorst :-)

 

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 oktober 2022

Full experience

De laatste kamer van een tweedaagse met in totaal 12 kamers, dus had heel wat concurrentie om tegen op te boksen, maar wat een ervaring weer...

Ontvangst was heel hartelijk en vriendelijk in een mooie omgeving waar je geen escape room zou verwachten.
Je merkt wel dat de eigenaars oog voor detail hebben in alles wat ze doen. Na een leuke babbel en de intro, gingen we dan binnen in Château Elize. Wat een eerste indruk. Perfect afgewerkt met oog voor detail en waar alles in het thema past.

Het zoeken en puzzelen kon begonnen en was een struikelen van de ene originele puzzel naar de andere.
Sommige waren misschien eerder klassiek, maar dat was toch beperkt.
Het leuke was dat het een typische "experience" kamer is waar het verhaal doorheen de puzzels zichzelf meer en meer opbouwt. Je komt meer te weten en je wilt zo graag weten wat het volledige verhaal is.

Het is een kamer met een leuke flow, waar we uiteindelijk wel vrij vlot doorgegaan zijn.
Het enige jammere zit hem in de laatste puzzel, die heel erg het gevoel geeft er nog ingeduwd te zijn, gewoon om hem er in te hebben.
Anderzijds, kunnen we het jammer vinden om meer puzzels te hebben :D.

Ook een ontzettend leuke nabespreking, ook over de techniek in de kamer. Als ingenieur is het altijd leuk om ook dat gedeelte mee te pikken en een zicht te krijgen hoe de kamers tot stand komen.

Je ziet hier een ongelofelijke passie van een koppel dat samen iets heel moois heeft opgebouwd.
De kamer ligt in een heel sterke regio naar escape rooms en tilt het geheel nog hoger.

Deze hier hoort voor ons thuis op de wishlist van iedereen die graag escape rooms doet!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Experience
 • Puzzels
 • Service en ontvangst
 • Sfeer
 • De afsluiter nog meer in het verhaal krijgen?

 

lmatlmatEscape GuruLid sinds: 11 november 2019 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Heel leuke kamer. Aanrader!

Deze kamer was ons 100ste kamer. En we waren blij dat het deze kamer was. Heel leuke kamer. Goed ingericht en heel leuke puzzels.
De ontvangst was goed, en er was ook een gezellige nabbel. Je voelt de passie van de eigenaar.

Top!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  39:45 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

 

eppes2008eppes2008Junior EscaperLid sinds: 30 augustus 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 augustus 2022

Leuke kamer met fantastische puzzels

Deze kamer was zeker de moeite waard, met de mooie aankleding en leuke en uitdagende puzzels! Deze puzzels pasten ook mooi in het thema van de kamer. Je merkt heel goed dat hier goed over is nagedacht door de vrouw van de uitbater, die de kamer heeft bedacht, zo lieten we ons achteraf vertellen. De ontvangst met PowerPoint over wat wel en niet kan in een escaperoom en het verhaal had voor ons nu niet echt gemoeten, ik denk dat het gewoon leuker is als het verhaal en de regels simpelweg verteld worden, maar het is wel handig als je nog nooit een room hebt gespeeld. Hoewel, zoals je in de andere reviews ook kan lezen, hier weinig ruimte gebruikt is, is deze wel ten volle benut. De kamer is een goede mix van slotjes en elektronica. Dit is niet zo'n kamer waarin het verhaal sterk naar voren komt in de kamer zelf, maar je merkt wel dat dit de leidraad is geweest bij het bedenken van de puzzels, die je wel allemaal ergens in het verhaal kunt passen. De kamer draait vooral om het puzzelen, niet zozeer om de beleving. (Niet dat we dat erg vinden natuurlijk!)
Zeker een aanrader!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:33 min


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

 

Pam (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2022

Superleuke escape room

Knap in elkaar gestoken escape room. Uitdagend, mooi afgewerkt, leuk verhaal. Aanrader!!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Liesbeth (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2022

Tof!

Hele leuke escaperoom die we samen met ons gezin gedaan hebben! Samenwerken blijft de clue om er uit te geraken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

reviewrikreviewrikJunior EscaperLid sinds: 27 februari 2018 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2022

Supertoffe puzzelkamer!

Afgelopen maand de grens overgestoken om deze kamer te spelen. Wij werden goed ontvangen door onze host en tevens eigenaar. Deze kamer bevat erg originele en uitdagende puzzels, iets waar ik heel vrolijk van wordt. De sfeer in de kamer is erg goed en past perfect bij het thema.
Na afloop nog lekker nagepraat en een gave ervaring rijker!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig