Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escape Retie: "Château Elize"

Retie , België

Nu gesloten

60 minuten

2 - 5 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Escape Retie: "Château Elize"

Een mysterieuze escape room boordevol uitdagende puzzels en verrassende wendingen!

Je beste vriendin Elize heeft een nieuwe partner, Daniel. Ondanks het leeftijdsverschil van 20 jaar zijn ze dolgelukkig. Het enige wat je van Daniel weet is dat hij een enorme passie heeft voor schaken en dat hij hoogleraar is in de astrologie.

Na een relatie van 3 maanden heeft hij Elize al ten huwelijk gevraagd. De bruiloft gaat door binnen exact 3 weken en zal plaatsvinden in het gelijknamige kasteel “Château Elize”.

Jij bent getuige en Daniel heeft jou uitgenodigd op de feestlocatie om de laatste regelingen te treffen. Bij aankomst aan het kasteel heb je een vreemd gevoel… het lijkt wat verlaten en het is er akelig stil. Door een krantenartikel dat in de kamer ligt, begin je jezelf ook vragen te stellen over Daniel. Is hij wel de geschikte partner voor Elize?

Ontdek het geheim van Château Elize en kom te weten wie Daniel echt is!Thema's

Detective

Geschiedenis

Gevangenis

Klassiek

Liefde

Misdaad

Mysterie

Ontvoering

Reizen

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

19 likes

99 bezoekers

89.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Meierend, 66a
2470, Retie
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

57 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2022

Elize gambiet

Hoewel ik met mezelf had afgesproken om een tijdje een escape-stop te hebben om wat geld te besparen, bleek ik toch niet zo standvastig. Onverwacht werden we (ik en mijn vriendin) uitgenodigd om een escape room te spelen op een maandagavond. Zo een uitnodiging laat je natuurlijk niet schieten; Stoptober is immers voorbij 😜. Dus wij gingen met drie personen naar Retie in België om daar bij Escape Retie de kamer ‘Château Elize’ te spelen.

Gezien dit een vrij onverwachts bezoek was aan Escape Retie (voor mij althans), had ik géén tijd gehad om me in te lezen. Zodoende was ik verbaasd toen we aankwamen midden in een woonwijk bij een random woonhuis en onze navigatie aangaf: ‘U heeft uw bestemming bereikt.’ 😅. Echter bleek dit wél goed te zijn. Na even wat te hebben geklets op de oprit van het huis, werden we opgehaald door de eigenaar van de escape room en hij bracht ons - via zijn tuin - naar de zolder boven een garage waar de escape room gevestigd is. Wat heb ik het toch gemist om op de meest bijzondere plekken te komen en de meest vriendelijke mensen te ontmoeten.

De eigenaar gaf ons een introductie en korte instructie voor de kamer. Hij voelde zijn publiek perfect aan en wist dat hij zijn instructie kon inkorten, omdat hij met wat ervarenere spelers te maken had 👌. Eenmaal in de kamer zag alles er harstikke netjes uit. Puzzels en decorstukken zijn goed onderhouden. Al direct is duidelijk dat dit een echte puzzelkamer is, waar je je een uurtje heerlijk kunt vermaken door het oplossen van diverse puzzels. Voor iedereen is er wat aansprekends in de kamer. De kamer is grotendeels lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe iets wat ook parallel (= meerdere puzzels tegelijkertijd) opgelost kan worden. Wat mij betreft de perfecte balans tussen deze twee. De flow in deze kamer is dan ook prima. Er zit ook een duidelijk verhaal in de kamer met een duidelijke kop en staart. Echter over het algemeen draait het meer om de puzzels dan om de beleving in Château Elize.

Met z’n drietjes wisten we op tijd uit de kamer te geraken én wisten we erachter te komen wat het geheim is van Château Elize. Met de vriendelijke eigenaar hebben we nog lang nagepraat over onze gedeelde passie. Aan alles was te merken dat dit een hobbyproject is van iemand met een grote passie voor escape rooms. Dit is géén kamer die gebouwd is uit commercieel oogpunt, maar uit liefde en passie voor escape rooms. Dit kan ik ontzettend waarderen en verdient ook alle respect en lof. Met een tevreden gevoel keerde we terug naar Nederland.

Al bij al; Een zeer toffe puzzelkamer, gebouwd uit passie en liefde voor het escapen. Absoluut een aanrader om te gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineaire stukken én bewegingsruimte;
- Vooral spelen als je verzot bent op puzzelkamers;
- Zowel een geschikte kamer voor ervaren als onervaren escapers (om kennis te maken met deze geweldige hobby).

Retie Escape, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze toffe kamer. Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Keep up the good work 💪.


8

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Flow
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  sjephanieRobin*dcmarieke

Hanne (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2022

Super tof

Wij zijn met 5 vriendinnen de escape gaan spelen op een super warme avond maar het was er lekker koel, ook hadden we iemand bij die 8,5maand zwanger was en ze kon af en toe gaan zitten op het bankje dat er stond, dus ideaal. De escape was super leuk met leuke technische snufjes en leuke raadsels. Ook was alles zeer netjes en niet afgeleefd. Super vriendelijk onthaald en begeleid. Een echte aanrader voor iedereen. Een echte top avond voor ons!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  00:38 min

  sjephanieeppes2008

PrutsPrutsJunior EscaperLid sinds: 23 april 2022 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 mei 2022

Hoe een kleine kamer toch groots kan zijn!

Last minute besloten om te kijken of we op zondagavond nog een escape room konden vinden in de buurt. We konden terecht bij “Château Elize” van Escape Retie. Bij aankomst werden we heel vriendelijk en spontaan ontvangen en werd ons uitgelegd wat ons te doen stond. Eens in de kamer viel het op hoe mooi alles bij elkaar paste zonder onmiddellijk door te hebben waar alle puzzels zaten. En aan deze zeker geen gebrek! We speelden de kamer met twee en hebben geen moment stilgezeten. Het plaatje klopte volledig: het verhaal, de puzzels, de beleving. Na een zeer nipte escape (6s nog op de klok) kwamen we met een heel tevreden gevoel buiten. Een héle leuke avond gehad en nog even nagepraat met de zeer gepassioneerde eigenaar die erg openstaat voor feedback. Ook al hadden wij alleen maar positieve woorden over. Zeker een kamer die de moeite waard is om eens af te zakken naar Retie! Heel leuk om een kamer te mogen spelen waarvan je merkt dat dit met hart en ziel gedaan wordt!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  00:06 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  Prutser

Richard Kok (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 oktober 2020

Verrassende room met genoeg uitdaging. Ook voor de ervaren spelers. Echte Storytelling en beleving!

Wij waren de gelukkigen die de escaperoom als eerste mochten spelen. Wij waren blij verrast door de sfeer en aankleding in deze escaperoom. Ook aan kleine details is gedacht. Wij zijn zelf ervaren spelers met een kleine 60 rooms op onze naam. Ondanks dat je dan ervaren bent, kun je je toch laten afleiden door "simpele" details en aanwijzingen. Helemaal hyper in de eerste 10 minuten speuren we alles af en leggen de aanwijzingen centraal neer. Er zitten diverse hele leuke en verrassende spelelementen in. The endgame is een spannende en onder de tijdsdruk blijft het vechten tegen de klok. Ik zou deze room van harte aanbevelen. De gastheer en vrouw zijn met recht gastvrij en proberen alles om het jou naar de zin te maken. De eigen passie van hen straalt af op de kamer. DOEN!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede sfeer
 • Storytelling

  LSnep

Geert (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 januari 2023

Aangename, uitdagende en niet al te moeilijke puzzelkamer

Hele aangename escape, met een duidelijk verhaal en een duidelijke oplossing. Gemaakt door iemand die op de details let, zijn kamer heel mooi aankleedt en je vriendelijk onthaalt. Aanrader voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met escape rooms, en tegelijkertijd ook een uitdaging voor meer ervaren spelers.

Wij waren met z'n drieën en dat leek me perfect. Vier personen gaat misschien nog net, maar veel meer hoeft echt niet en is misschien zelfs gewoon te veel.


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Zoë (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2022

Leuke ervaring

Goed geregeld, netjes, fijne ervaring


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:14 min

 

Tom AdriaensenTom AdriaensenSenior EscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2022

Leuke kamer

Een leuke kamer, niet heel groot. Ideaal voor twee tot vier personen. Uitdagende puzzels, logisch, niks vergezocht. Proper, vriendelijke gastheer.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:54 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Logica

 

Marij (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 november 2022

Toffe kamer

Eerste keer een escape room gedaan als gezin, ieder van ons heeft weinig ervaring met escape rooms. We kregen een vriendelijke ontvangst en uitleg over wat ons te doen stond. In de kamer zijn de puzzels zijn leuk en gevarieerd. Fijn dat we er op tijd zijn uitgeraakt.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min

 

KarinVdKarinVdEscape ApprenticeLid sinds: 5 november 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 5 november 2022

Topervaring

Eerste escaperoom met 5 deelnemers. Verrassingen blijven komen en het is ons gelukt nog 3 minuten over. 🤩


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:58 min


 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

TomVosTomVosEscaperLid sinds: 19 oktober 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Mooi ingerichte kamer met vernieuwende puzzels

In een bijgebouw is deze Escaperoom gemaakt.
Je wordt binnen gestuurd met de vraag om te ontdekken wie Daniel echt is..
In de kamer kom je door leuke puzzels te weten wie hij echt is.
Heel mooi gemaakt en een echte aanrader.
Mede omdat de uitbater veel passie heeft voor het vak.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Logica

 

TomTomJunior EscaperLid sinds: 11 oktober 2021 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Klein maar fijn!

Leuke kamer met originele puzzels, kamer zelf is goed onderhouden. Echte slotjes/puzzel kamer zeker een aanrader voor de beginnende spelers en al zeker aan deze prijs!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Niet geschikt voor grotere groepen
 • Mist soms beetje spektakel

 

benjaminbenjaminEscape ExpertLid sinds: 16 juni 2020 (119 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2022

Fijne puzzels in authentieke sfeer

Deze kamer stond al een tijdje op de wishlist met de vele mooie reviews. Een ritje naar Retie verder werden we vriendelijk onthaald. Parking vlot voor de deur, escaperoom achter de woonst gebouwd. Het is eens anders dan een handelspand, maar meteen voel je je ook in welkome sfeer.

Verhaallijn valt op in deze kamer. Deze ontrafelt zich mooi doorheen de escape. De puzzels zijn top, goed geïntegreerd in kamer en thema. Enkele spitsvondige effecten en leuke verrassingen in de kamer. Kortom: de ingrediënten die een goeie escape nodig heeft. Wij hebben een aangename ervaring gehad en geraakten erg vlot doorheen de puzzels. Kamer lag ons, we zijn nooit uit de flow geraakt. Daardoor relatief vlot eruit geraakt, maar dat kon de pret geenszins bederven. Mooie, authentieke kamer waar duidelijk veel liefde in zit. Een aanrader.

Achteraf nog een fijne babbel waaruit de passie van de uitbater duidelijk blijkt. Enige tip: voorzie een frigootje om achteraf nog iets te kunnen bestellen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authentieke kamer
 • Zeer goed geïntegreerd verhaal
 • Puzzels sterk in thema
 • Vlotte flow in de kamer
 • Vriendelijke uitbating
 • Zeer goeie prijs-kwaliteit
 • Eerder klein, ik zou niet met meer dan 3 gaan
 • Heb je dorst? Dan heb je dorst :-)

 

AmbarianAmbarianSenior EscaperLid sinds: 18 juli 2020 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 oktober 2022

Full experience

De laatste kamer van een tweedaagse met in totaal 12 kamers, dus had heel wat concurrentie om tegen op te boksen, maar wat een ervaring weer...

Ontvangst was heel hartelijk en vriendelijk in een mooie omgeving waar je geen escape room zou verwachten.
Je merkt wel dat de eigenaars oog voor detail hebben in alles wat ze doen. Na een leuke babbel en de intro, gingen we dan binnen in Château Elize. Wat een eerste indruk. Perfect afgewerkt met oog voor detail en waar alles in het thema past.

Het zoeken en puzzelen kon begonnen en was een struikelen van de ene originele puzzel naar de andere.
Sommige waren misschien eerder klassiek, maar dat was toch beperkt.
Het leuke was dat het een typische "experience" kamer is waar het verhaal doorheen de puzzels zichzelf meer en meer opbouwt. Je komt meer te weten en je wilt zo graag weten wat het volledige verhaal is.

Het is een kamer met een leuke flow, waar we uiteindelijk wel vrij vlot doorgegaan zijn.
Het enige jammere zit hem in de laatste puzzel, die heel erg het gevoel geeft er nog ingeduwd te zijn, gewoon om hem er in te hebben.
Anderzijds, kunnen we het jammer vinden om meer puzzels te hebben :D.

Ook een ontzettend leuke nabespreking, ook over de techniek in de kamer. Als ingenieur is het altijd leuk om ook dat gedeelte mee te pikken en een zicht te krijgen hoe de kamers tot stand komen.

Je ziet hier een ongelofelijke passie van een koppel dat samen iets heel moois heeft opgebouwd.
De kamer ligt in een heel sterke regio naar escape rooms en tilt het geheel nog hoger.

Deze hier hoort voor ons thuis op de wishlist van iedereen die graag escape rooms doet!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: TeamBK

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Experience
 • Puzzels
 • Service en ontvangst
 • Sfeer
 • De afsluiter nog meer in het verhaal krijgen?

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Heel leuke kamer. Aanrader!

Deze kamer was ons 100ste kamer. En we waren blij dat het deze kamer was. Heel leuke kamer. Goed ingericht en heel leuke puzzels.
De ontvangst was goed, en er was ook een gezellige nabbel. Je voelt de passie van de eigenaar.

Top!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  39:45 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

 

eppes2008eppes2008Junior EscaperLid sinds: 30 augustus 2019 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 augustus 2022

Leuke kamer met fantastische puzzels

Deze kamer was zeker de moeite waard, met de mooie aankleding en leuke en uitdagende puzzels! Deze puzzels pasten ook mooi in het thema van de kamer. Je merkt heel goed dat hier goed over is nagedacht door de vrouw van de uitbater, die de kamer heeft bedacht, zo lieten we ons achteraf vertellen. De ontvangst met PowerPoint over wat wel en niet kan in een escaperoom en het verhaal had voor ons nu niet echt gemoeten, ik denk dat het gewoon leuker is als het verhaal en de regels simpelweg verteld worden, maar het is wel handig als je nog nooit een room hebt gespeeld. Hoewel, zoals je in de andere reviews ook kan lezen, hier weinig ruimte gebruikt is, is deze wel ten volle benut. De kamer is een goede mix van slotjes en elektronica. Dit is niet zo'n kamer waarin het verhaal sterk naar voren komt in de kamer zelf, maar je merkt wel dat dit de leidraad is geweest bij het bedenken van de puzzels, die je wel allemaal ergens in het verhaal kunt passen. De kamer draait vooral om het puzzelen, niet zozeer om de beleving. (Niet dat we dat erg vinden natuurlijk!)
Zeker een aanrader!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:33 min


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

 

Pam (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2022

Superleuke escape room

Knap in elkaar gestoken escape room. Uitdagend, mooi afgewerkt, leuk verhaal. Aanrader!!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Liesbeth (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2022

Tof!

Hele leuke escaperoom die we samen met ons gezin gedaan hebben! Samenwerken blijft de clue om er uit te geraken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

reviewrikreviewrikJunior EscaperLid sinds: 27 februari 2018 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2022

Supertoffe puzzelkamer!

Afgelopen maand de grens overgestoken om deze kamer te spelen. Wij werden goed ontvangen door onze host en tevens eigenaar. Deze kamer bevat erg originele en uitdagende puzzels, iets waar ik heel vrolijk van wordt. De sfeer in de kamer is erg goed en past perfect bij het thema.
Na afloop nog lekker nagepraat en een gave ervaring rijker!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

ferilithferilithEscape ApprenticeLid sinds: 18 augustus 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2022

Niet overweldigend, maar wel foutloos

Deze escaperoom pakt geen punten op grootte of thema, maar de kamer klopt en zit simpelweg goed in elkaar. Je komt hier om gewoon lekker te puzzelen.


7.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor

 

stijn_maesstijn_maesJunior EscaperLid sinds: 10 december 2017 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

Een leuke kamer om een uur lekker te puzzlen

Kamer gebouwd door iemand met passie, waaruit blijkt dat met weinig ruimte toch iets moois kan neerzetten. Tegenwoordig moet alles groter, magischer en bombastischer maar de charme van een escape room zit 'm in de puzzles en de beleving dat hier goed neergezet wordt. Voor elks wat wils qua puzzels.

Leuke babbel met de eigenaar en ben je op zoek naar een goede escape room => bezoek dan deze


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • beperkte ruimte maar doet niets af aan de escape.
 • geen drinken aanwezig

 

TalentescapeTalentescapeJunior EscaperLid sinds: 24 februari 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 mei 2022

Spannend tot de laatste minute!

Alleen maar lof over deze kamer en de uitbater. We werden warm onthaald en het achtergrondverhaal werd op een aangename manier verteld.
De puzzels zaten goed in elkaar waardoor we als groep steeds bezig waren en niet moesten wachten.
De aankleding van de kamer was helemaal in thema en netjes uitgevoerd.
Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

ChaosDMChaosDMEscape ExpertLid sinds: 27 september 2021 (66 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Passie...druipt er hier van af!

#43 : Zoals zo vaak last minute op zoek gegaan naar een ER die nog een plaatsje vrij had en (gelukkig) konden we nog terecht voor de trouw van Elize en Daniel!

Bij aankomst meer dan hartelijk verwelkomd door de GM en eigenlijk meer dan 20' zitten praten over zijn kamer en wat hij al zowat had "meegemaakt" in de redelijk korte tijd dat deze al open was (door Corona dus niet zo heeeel lang). Maar, vrouw en dochter riepen me tot de orde en dan gingen we de kamer binnen.

Eerste indruk : proper...niet gigantisch groot, maar...dat hoeft ook niet altijd. En deze keer was dat inderdaad geen nadeel. De zaken die de kamer vullen passen perfect in het decor. Ook (steeds) leuk is dat het geen super lineaire kamer is, dus in het begin konnen we ons goed opsplitsen en ons toeleggen op een paar verschillende puzzels. We hadden ook gevraagd om geen hints te krijgen, tenzij we er om zouden vragen (en dat deden we een 3-tal keer) en dat was natuurlijk geen probleem. De puzzels zijn zeker doenbaar, een paar heel leuke. Redelijk veel slotjes wel in het begin, maar dit stoorde me zeker niet. Als je niet van sloten houdt anderzijds...

Het verhaal wordt in de loop van het game wel duidelijk en op het einde vertelt de GM je het hele (waargebeurde) verhaal met wat extra details.

Conclusie : een kleine 3u in de auto (heen en terug) om 1u te spelen en 30' te babbelen...geen probleem als we steeds kamers als deze zouden kunnen spelen die met zoveel passie werden gebouwd. Dus : allen daarheen!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Zeer goede prijs (90€/3 pers)
 • Goede begeleiding

 

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (95 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 april 2022

Verliefd, verloofd, getrouwd, ge....

Wat een plaatje is deze kamer en wat is dit lekker puzzelen op de maandag ochtend tweede paasdag.
Prachtig verhaal, super mooi gemaakt leuke puzzels en een warm onthaal. Beter kan je je dag niet starten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  55:06 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

IsabelleVanHoofIsabelleVanHoofJunior EscaperLid sinds: 11 november 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Zeer leuke ervaring!

Op een zonnige dag, toch een uurtje laten opsluiten!
En met heel veel plezier de kamer kunnen ontsnappen.
Goede opbouw, tof verhaal en vooral een goede begeleiding. We zijn geen beginners meer en hadden niet veel tips nodig, dus werden deze ook niet zomaar gegeven. Enkel als we echt vastzaten, kwam de gewenste hulp.
Teamwork is nodig in deze kamer. Zeer leuke puzzels, goede afwisseling qua mechanisch en sloten...

Ook de ontvangst was aangenaam.
Correct en vriendelijk!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:30 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel

 

kris_verduycktkris_verduycktEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 april 2022

Klein maar zeer fijn

Elke escaperoom is anders maar in deze kamer zaten alle ingrediënten die deze hobby zo leuk maakt. Het puzzelen ging erg vlot en in al zijn eenvoud was dit gewoon een steengoede kamer die ons veel plezier verschafte.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

RoosmarijnRoosmarijnSenior EscaperLid sinds: 24 februari 2020 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 april 2022

Mooie puzzelkamer!

Een heerlijke kamer voor puzzelliefhebbers, met een aantal mooie verrassingen!
Mooi decor en uitdagende puzzels, geheel in thema van het verhaal!
Helaas net niet gehaald, maar wel erg genoten!

Dankjewel Serge voor je fijne begeleiding en dat we de kamer mochten afspelen!
Je hebt een hele mooie kamer gebouwd!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig