Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De Grootmeester

Arnhem , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

14 jaar

Lees reviews

Meer over De Grootmeester

Een paar maanden ben je nu in de leer bij de Grootmeester. Hij is één van de besten in het vak en heeft je de afgelopen periode een hoop geleerd. Alleen is de Grootmeester een eigenaardige man. Hij is erg privé en dat geldt óók voor zijn werkkamer. Een paar dagen geleden was je op zoek naar een puntenslijper bij zijn werkplek. Toen hij je zag sprong hij uit zijn vel en bulderde hij dat je direct weg moest gaan.

De dagen daarna spoken verschillende vragen door je hoofd: Waarom doet hij zo mysterieus? Waarom mag jij niet in zijn werkkamer? Verbergt hij wellicht is? Er klopt gewoon iets niet.

Nu is de Grootmeester even weg voor een afspraak buiten de deur. Jouw nieuwsgierigheid doet je besluiten om toch een kijkje te nemen in zijn kamer… Kan jij zijn geheim ontrafelen?


Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Escapetalk.nl statistieken

7 likes

120 bezoekers

95.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Looierstraat 41
6811AV, Arnhem
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

74 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

FlightAttendantFlightAttendantJunior EscaperLid sinds: 21 oktober 2022 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2022

Puzzelsensatie

Klassiek goede en leuke kamer. Straightforward puzzels maar ze waren echt top. We speelden met drie personen en dat was ook wel perfect. Een vierde erbij was ook goed geweest, maar wordt wat lastiger voor twee personen.
Een leuk element was dat niet alle oplossingen voor puzzels direct nodig waren. Daardoor moet je alert blijven. Het verhaal was niet ijzersterk, maar de focus ligt hier op de klassiek leuke puzzels.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:45 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Logica
 • Verhaal was niet heel sterk

  FlightAttendantmroelofs

Michellevandenbergh173Michellevandenbergh173EscaperLid sinds: 28 mei 2022 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Echt een puzzelkamer naar mijn hart!

Vanochtend toen we wakker werden hadden we echt zin in een klassieke puzzelkamer! Zaten wij even helemaal goed hier bij de grootmeester :-) Meteen bij binnenkomst al en een fijne energie. Eenmaal in de kamer is het lekker puzzelen geblazen. Ik houd heel erg van kamers waar je mag zoeken, puzzelen en waar veel cijfersloten zijn. Echt een aanrader als je van de klassieke rooms houdt. Thnx!!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  50:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

  mroelofs

AlexremiAlexremiEscaperLid sinds: 25 maart 2022 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2022

Ouderwets puzzelen!

Heerlijke logica en heerlijk puzzelen in architectonische stijl. Superlieve mensen, die ons welkom heetten. Ik vind het altijd fijn om de passie van de makers te zien en erover na te praten na afloop. Aanrader! We komen terug.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

  mroelofs

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2022

Niet mijn kamer

We hadden al een goede opwarmer gehad bij Clocked Up met de 'Movie Night'. Wij, als fanatiek escapers, willen dan natuurlijk meteen door naar de andere kamer op de locatie. Omdat we met twee groepen van vier personen speelden, konden we tussen de kamers door even gezellig bijkletsen met elkaar. Na wat gedronken te hebben, was het tijd om te wisselen van kamer en te gaan starten met ons tweede avontuur van de avond. Op naar 'De Grootmeester'.

Waar ik dacht dat het verhaal van 'Movie Night' al lachwekkend was, kregen we vóór we de kamer in gingen nog even het verhaal mee van de Grootmeester. Ook dit verhaal was weer hilarisch. We breken in bij een bekende architect omdat er bij ons een enorm probleem was ontstaan; onze punt van ons potlood was afbgebroken en we hadden geen puntenslijper. Inbreken dus om de werkkamer van de grootmeester te doorzoeken! Ik heb nog nooit zulke grappige invalshoeken gezien bij een escaperoom. Hoewel ik verhaal altijd erg belangrijk vind, moet ik eerlijk toegeven dat ik zo'n hilarische insteek als dit eigenlijk ook wel leuk vond.

Goed, we konden de werkkamer van de grootmeester in en onze zoektocht kon gaan beginnen. Ik moet zeggen dat van begin af aan de flow er een stuk beter in zat dan bij de vorige kamer. Het is in deze kamer een stuk duidelijker wat je nu precies moet doen. Niet de chaos die de vorige kamer wel was voor ons. Wel moet ik zeggen dat 'De Grootmeester' niet mijn type kamer is. Qua decor voelde het voor mij wat leeg aan en de kamer zelf is vrij 'recht toe, recht aan'. Het is een echte old school puzzelkamer. Waar ik in veel puzzelkamers echt wel weer toffe dingen zie, had ik dat bij de Grootmeester helaas niet echt. Geen vernieuwende dingen gezien of gedaan.

Ook laat het verhaal hier wederom wat te wensen over, de puzzels passen prima binnen het thema. Maar wat nu echt het achterliggende verhaal is, blijft mij onduidelijk. Wel blijft de flow tot het einde er goed in zitten. Ben je een echte die-hard puzzelaar? Dan is de Grootmeester wellicht een toffe kamer voor jou. Mijn kamer was het simpelweg niet helemaal. Wel moet ik wederom zeggen dat het enthousiasme van onze host erg aanstekelijk was, aan service geen gebrek!


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

anoukanoukEscape GuruLid sinds: 16 november 2018 (187 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Heerlijk puzzelen

Met twee redelijk onervaren spelers heb ik deze kamer gespeeld. Clocked-up is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er liggen genoeg eet- en drinkmogelijkheden in de buurt. Het ontvangst was ontzettend vriendelijk en gezellig. De passie voor escape rooms spatte er gewoon vanaf. En zo hebben we de gamehosts natuurlijk het liefst :).
De kamer is ruim opgezet met voldoende bewegingsvrijheid. Goede afwisseling tussen puzzelen en zoekwerk en een goede variatie in type puzzels. We hadden een lekkere flow en met een kleine hint hebben we de kamer gehaald. De prijs-kwaliteit verhouding van deze kamer is echt top! Achteraf nog lang nagepraat met de gamehost en we begrepen dat ze net een nieuwe kamer hebben geopend. Wij komen zeker terug!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels

  Stan

FynnFynnEscape ApprenticeLid sinds: 27 november 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2021

Geweldige escaperoom

Leuke escaperoom met een goed verhaal. Goed gedecoreerd. Leuk Arnhems thema. Puzzels zijn niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk. Het is misschien wel een van de beste verjaardagscadeaus die ik ooit heb gekregen. Er was ook een goede ontvangst, en de medewerker was heel aardig en behulpzaam. Ik zou het zeker aanraden


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal

  mroelofs

HanneloreHanneloreJunior EscaperLid sinds: 04 november 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 november 2021

Architecturaal meesterwerk

Zeer mooie kamer! Ruim, niet schreeuwerig en heel uitdagend! Overal ging er wel onverwacht een luikje open.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit

  mroelofs

Melissa (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2021

Super leuke escaperoom met veel verassende elementen

Met zijn vieren vonden dit de beste escaperoom die we toe nu toe gedaan hebben. Met nog maar 44 seconden op de klok zijn we ontsnapt! We gaan zeker nog een keer hierheen als er een andere escaperoom wordt aangeboden


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:16 min

  mroelofs

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2021

Fijne puzzelkamer!

Vorig weekend last minute deze kamer geboekt, vanwege de positieve reviews en omdat deze kamer wordt aangeraden om met zijn 2tjes te spelen. Uiteindelijk gingen we toch met het complete team, dus hebben we zelf niet ervaren hoe het is om deze kamer met 2 personen te spelen. Ik kan me voorstellen dat het, zeker voor ervaren spelers, wel een lekkere uitdaging is, want goed samen werken is hier heel belangrijk! Met zijn 4tjes ging dat ons goed af en puzzelden we ons binnen de tijd weer naar buiten. Niet elke puzzel hadden we direct door, dus het bood ons genoeg uitdaging! Ik vond de kamer verrassend leuk en de puzzels zaten soms goed verstopt: goed zoeken is belangrijk!!:-)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Veel puzzels

  mroelofs

Joost Klein Middelink (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Leuke en dynamische kamer!

Na een korte introductie mochten we de kamer in en puzzelden we erop los. Het was een leuke en uitdagende kamer met dynamische elementen. Soms zagen we iets over het hoofd, maar met een simpele aanwijzing gingen we weer door. Met nog 12 minuten op de klok wisten we te ontsnappen. Leuke elementen en veel variatie.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gevarieerde sloten
 • Verschillende puzzels
 • Niet lineair

  mroelofs

Louise & Dirk-Jan (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 augustus 2021

Echt een aanrader!

Hele goeie escaperoom, originele puzzels, niet te makkelijk. Alles klopt en werkt goed en super leuke game-master (die goed oplet)!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Veel detail
 • Mooie puzzels
 • Geen!

  mroelofs

R Janssen (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

Fantastische room

Erg goede room met goede puzzels en een paar leuke verrassingen. Heel goed te doen met zes spelers!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en puzzels
 • Geen

  mroelofs

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2021

Aanrader!

Wat een leuke kamer is dit. Goed verhaal wat goed verwerkt zit in de kamer. De puzzels zijn afwisdelend en verschillend qua moeilijkheid. Zeker een aanrader, ook voor 2 personen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  52:55 min

  mroelofs

Weer een hele toffe kamer van Clocked-Up

Nadat we de afgelopen jaren iedere kamer hebben gespeeld bij Clocked-Up was het tijd voor de laatste en nieuwste kamer ‘De Grootmeester'. De kamer stond al een poosje op onze wensenlijst en daarmee waren de verwachtingen natuurlijk hoog, zeker omdat we iedere andere kamer van Clocked-Up met erg veel plezier hebben gespeeld en sommige kamers zelfs tot onze favoriete behoren. Ik kan kort zijn over deze kamer; het ligt wat betreft niveau en spelplezier helemaal in lijn met de andere kamers. Een echte aanrader dus! Met ons vaste groepje van 4 vlogen we door de kamer en er was ontzettend veel te ontdekken en te puzzelen. De puzzels waren divers en ontzettend goed gelinkt aan het thema.l. Het is een kamer voor de escapers met iets meer ervaring maar beginners zullen zich hier zeker ook prima vermaken.


Reactie door Clocked-Up

23 oktober 2020

Ontzettend bedankt voor de leuke recensie Lars! Ik vond het super gezellig dat jullie er waren. Tot de volgende keer! Groetjes Maartje (en de rest van team Clocked-Up)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels passen perfect bij het thema
 • Leuke en uitdagende puzzels
 • Diversiteit aan dingen om te doen en te ontdekken

  mroelofs

Daphme (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2023

Geweldig

Leuk, niet al te moeilijk, leuke kamers

Wouter


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Hans (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2023

Hele leuke kamer!

Wouter was goed bezig, bedankt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Joost (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2023

Uitdagend en leuke opdracht

Leuke opdracht waarbij we 5 minuten voor het einde zijn ontsnapt. Goede begeleiding van Wouter.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  55:10 min

 

Rozan (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2023

Het was een goede escaperoom

Veel mysterie, veel puzzelen, etc. Dankjewel Wouter!!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Max (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2023

Leuk

noa is fantastico. Ze noemden ons geweldig en fantastisch en leuk. Dat zijn wij ook en zij ook. Noa bedankt.


10

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Lena DaamenLena DaamenEscape ApprenticeLid sinds: 12 augustus 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2023

Super leuke escape room!

Samen met mijn gezin heb ik deze escape room gedaan, waarvan mijn broer en zus nog nooit een echte escape room gedaan hadden. Dit was een groot succes en ik ben ook blij dat mijn broer en zus nu ook meer escape rooms willen doen! Er waren hele leuke puzzels! We waren ontvangen door Noa. Met haar hebben we vooraf en achteraf nog heel leuk kunnen kletsen en vond vooral heel leuk hoe ze het verhaal van de grootmeester vertelde voordat we de kamer ingingen! Als conclusie: zeker een aanrader om deze escape room te doen en we zullen zeker nog eens komen voor de andere kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  50:30 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

Leuk!

Erg leuk! Uitdagend. Sommige puzzels waren echte doordenkers en leuk hoe het uiteindelijk allemaal samen komt.

En wat een held, die Wouter


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  05:29 min

 

Marloes (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2023

Leuke puzzels

De Grootmeester is een escape room met veel leuke, uitdagende puzzels. Niet te makkelijk, niet te moeilijk. Een paar hints gekregen om weer verder te kunnen spelen. De ruimte is overzichtelijk en niet te klein. Wij speelden met 4 personen.
Bedankt Wouter!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  05:29 min

 

Paul (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2023

Op het nippertje ontsnapt..

Erg leuke escape room, uniek verhaal. Goede service van Wouter.


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  14:36 min

 

Pharo (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2023

Fantastisch

Erg mooi in elkaar gezet. Alles valt langzaam op z'n plek. Bedankt Wouter.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  14:36 min

 

Lara5595Lara5595Escape ApprenticeLid sinds: 14 januari 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2023

Leuke kamer

leuke kamer! Simpel opgezet maar leuke puzzels. We kwamen er net niet uit en hadden veel hints nodig maar het was ook de eerste keer samen spelen en waren maar met 2 personen. Abe heeft ons goed geholpen ??


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Gebrek aan verhaal

 

Petra_B..Petra_B..Escape MasterLid sinds: 07 oktober 2018 (242 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2023

Erg leuke puzzel kamer

Weer heerlijk ouderwets puzzelen, ik hou daarvan! Ook wel wat techniek in de kamer, maar ook cijfersloten. Al met al een leuke combi. Goed begeleid door Wouter, waar we helaas 1 hintje van hebben moeten ontvangen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:13 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig