Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

El Exorcista

Athene, Griekenland

90 minuten

3 - 5

Lees reviews

Meer over El Exorcista

The exorcist opened the door with the number 13 and met a seemingly innocent girl possessed by a powerful demon.

But his forces are not enough to save the little one.

Are you brave enough to help in his difficult task without losing your own soul?


Eng

Acteurs

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

Escapetalk.nl statistieken

5 likes

26 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Dedousi 13
16346, Athene
Griekenland

Route

Route

11 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2023

“We're so sorry father…”

De eerste dag in Athene staat in het teken van No Exit. De afsluiter van de avond: El Exorcista. Tussen de kamers door zaten we even buiten te wachten en hoorde we een hoop herrie uit de kamer komen. Waaronder de speakers die van de muur trilde en een hoop gegil. Zin in!

We krijgen een korte introductie door de eigenaresse die ons uitlegt dat ze dikke schijt aan ‘panic buttons' heeft (korreltje zout I guess) dus met een zeer gerustgesteld gevoel mogen we aankloppen bij huisnummer 13. Naar binnen gaan gaat gepaard met “IK ZIE NIKS!” Maar gelukkig staat father ons op te wachten om ons dan echt binnen te laten. Het is een mooie kerel, want hij besluit zelf achter te blijven. Is goed he.

Nou en dan gaat het los. Binnen de kortste keer liggen we op de grond de schrik. Deze actrice is niet normaal. De scares gaan gepaard met lomp geweld in de vorm van licht en geluid. Soms ‘aangekondigd', soms compleet onverwachts. We rapen onszelf (letterlijk) enigzins bij elkaar en gaan aan de slag. De puzzels zijn in tegenstelling tot sommige andere horrorkamers in Athene oké te doen. Er zit afwisseling in en ze passen redelijk in het verhaal. Af en toe vraag ik me wel af waarom we nou een bepaalde handeling aan het doen zijn, maar wat ik me nog meer af vraag is waarom ik dit überhaupt doe.

Gelukkig is daar een tof hintsysteem die ons mee door de kamer loodst. Ik wil het haast interactief noemen, want het reageert zelfs op de stomme dingen die wij ooit uitspreken. Lachen man. Wat ze hier dus heel erg goed doen, is anticiperen op ons als groep. We hangen nooit frustrerend lang vast en kunnen lekker doorpakken.

Iets minder enthousiast ben ik dan toch weer over de afwerking. Naar mijn idee neemt dit steeds meer af. Ik vind het niet verschrikkelijk lelijk, maar mist net dat beetje meer waardoor het realistische er af gaat.

Dan het ‘WOW' gehalte bij deze kamer. Een aantal keer sta ik met open mond te kijken wat er gebeurt. Hoe dan? Tegen het einde zit er een fantastische scene in die ik weer erg sterk vind uitgevoerd. Wat mij betreft was dit dan ook een mooie finale geweest. Het gaat nét iets te lang door. Je moet stoppen op je hoogtepunt toch? Op zich kan ik verder de twist aan het verhaal wel waarderen dus extreem storen doe ik me er niet aan.

Ja. Het was een hele bevalling zeg, El Exorcista. Met een blauwe knie en m'n hart in m'n keel sta ik buiten. De eerste horrorkamer in Athene is een feit. En wat voor één. Gelukkig zijn daar de fantastische eigenaresse en haar dochter die ons opvangen. Wat een lieve en gastvrije mensen. We krijgen zelfs merch mee! En er was ook een hond, dus alle ellende is gauw vergeten.

Ik vond deze kamer écht gaaf. Ik vind het moeilijk om in te schatten hoe eng hij daadwerkelijk is. Nogmaals, het is onze eerste kamer hier en wellicht heb ik het daardoor allemaal wat heftiger ervaren. (Ik hoop dat er nu iemand zegt: “Nee hoor Stephanie, en het is ook helemaal niet gek dat je over een bijzettafel bent gevallen van de schrik”) maar het zal wel weer niet. Wat ik wel ga doen, is deze kamer aanraden. Hoe vet is het dat je al puzzelend door de ultieme horrorclassic kan lopen inclusief bizar acteerwerk? Ik zou het wel weten. Neem oordoppen mee, en ga genieten!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • TOP Eigenaresse
 • Acteurs zijn nie normaal
 • Special effects
 • Bloedspannende sfeer
 • Beleving
 • Dikke scares

  anne_ter_horstanoukkatena3Drs-jlc

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (223 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2022

Hoe de fack deed ze dat?

#89 El Exorcista

Als allerlaatste kamer van deze Athene trip mocht ik deze prachtkamer, direct na Death Row, spelen.
Vol met moed liep ik de kamer in en vanaf de ontvangst wordt je meteen het thema in getrokken.
Hier hoorde ik dat ik de 2e persoon zou zijn die deze kamer alleen zou spelen, wat het extra spannend maakte natuurlijk.

Het begin van de kamer is prachtig en zorgt meteen voor een super heftige spanningsboog. Dit niveau van spanning bouwt alleen maar op en het wordt daadwerkelijk eng in de kamer.

De puzzels zijn prachtig in thema, super out of the box en voor mijn gevoel soms zelfs erg lastig. Gelukkig kreeg ik in mijn solo missie genoeg hulp van het super toffe hintsysteem.

Ik geloof niet in escape rooms die acteurs erin doen, om hun kamer te upgraden. Ik denk dat het van belang is dat je een pracht kamer met een goed verhaal bouwt en als in dat verhaal een acteur hoort, dan is dat heel tof. Dat was hier het geval. In het begin lijkt de acteur vooral aanwezig om je de stuipen op het lijf te jagen, wat ze overigens echt geweldig goed doet!!! Aan het einde blijkt het verhaal wat uitgebreider en past ze er feiloos in, wat het voor mij compleet maakt. Ook de 2e acteur krijgt een prachtige rol binnen het verhaal en speelt deze enorm goed. Hoe de acteurs door een donkere kamer lopen zonder hun nek te breken blijft me een raadsel. Bestaat er iets als infraroodlenzen? In ieder geval heel erg knap!

Het verhaal is ook heel goed aanwezig in deze kamer, wat je wellicht niet zo snel verwacht, omdat het verhaal al veelvuldig bekend is. Toch wordt het prachtig vorm gegeven en verteld in deze kamer. Zelfs hele scene's worden in deze kamer uitgespeeld, hetgeen leidt tot effecten die ik nog nooit eerder heb gezien en waarover ik nu al langer nadenk dan de effecten van The Dome, heel frustrerend, maar zo tof. 1 van de effecten is wel echt outstanding en heeft me echt kapot doen schrikken in de kamer.

Het gevoel van een finale had ik al eerder dan de daadwerkelijke finale, wellicht kan dit dus nog wel wat anders.

Tja, is het eerlijk om deze kamer te beoordelen als je alleen hebt gespeeld en iedere keer dat er een eng moment was, te zijn geschrokken, ipv dit verspreid over je groep te hebben? Erg lastig te beoordelen. Ik denk wel dat als je met meerdere bent je nog steeds allemaal gaat schrikken, aangezien de actrice echt schijt heeft aan jouw comformtzone en heel dichtbij komt.

Waar Chapel & Catacombs net dat beetje verder ging voor mijn gevoel, net die stap TE ver eigenlijk, miste ik dat hier lichtelijk. Dit is een geweldige kamer, begrijp me niet verkeerd. #3 op mijn huidige lijstje.

Enorm goede service ook. Ik had met mijn moeder Death Row gespeeld van tevoren, maar ze wilde niet mee in El Exorcista aangezien ze neit van enge kamers houdt. Dit is geweldig opgepakt door de eigenaresse en ze mocht in de control room meekijken terwijl ik speelde (uiteraard zonder de special effects te zien). Alleen voor de service zou ik al een keer teruggaan!

Alsjeblieft kan iemand me vertellen hoe HET element werkte en meer van dit soort dingen bouwen in escape rooms? ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Alleen gespeeld

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

  Maaike SuijkerMariekeanouk

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2023

The power of Christ doesn't help you, but Father will

De allereerste horrorkamer van onze escapetrip naar Athene (Griekenland) was El Exorcista van No Exit Escape Rooms. Het was onze derde kamer in totaal én de laatste kamer van de eerste dag. We – De Drie Duitsers (3 personen) – hadden zojuist al twee kamers gespeeld bij No Exit én nu werd het toch echt tijd voor onze eerste Atheense horrorexperience 😁.

De eigenaresse waarmee we nog zaten na te kletsen over de vorige kamer stond op én de Eagles werden hoorbaar door de speakers in de ontvangstruimten. ‘Do you know what panic buttons are? We don't have them!', zei ze met een grijns van genoegen op haar gezicht. We mochten naar buiten om opzoek te gaan naar nummer 13 om daar vervolgens aan te kloppen. Father zou ons daar opwachten en vertellen wat ons te doen stond. Je kunt het wellicht wél raden; wij moesten een exorcisme uit gaan voeren om een meisje tegen de dood te beschermen.

Al bij binnenkomst hangt er een grimmige sfeer in de kamer. Het eerste gedeelte is donker en mistig, daarna ga je steeds meer van het decor zien. Hoewel de sfeer super spannend is, is het decor hier ondermaats. Het wordt ook steeds minder goed, hoe verder je in de kamer komt. Afwerking kennen ze hier niet blijkbaar én ergens is dat ook te begrijpen want ik schat dat het in zo'n 80% van de kamer het pikdonker is. Desalniettemin is dat best wel een minpunt, ook omdat escape rooms in Athene in het algemeen al niet echt goed zijn afgewerkt qua decoratie en thematisering. Dit zit daar nog onder.

Gelukkig waren er genoeg pluspunten om het een toffe kamer te laten zijn. Zo waren de puzzels redelijk goed te doen. Hier en daar was er weer spraken van Griekse logica (onlogische puzzels naar ons idee), maar Father voelden ons – ondanks dat we Nederlands met elkaar spraken – perfect aan én gaf telkens op het juiste moment een hint. Het was ook vooral de spanning die onze flow hier een beetje nekte, want achteraf gezien vielen de puzzels ontzettend mee. Verder is de kamer, zoals alle kamers die we in Athene gespeeld hebben, lineair (= eerst de ene puzzel oplossen, voordat je door kunt met de andere). Hierdoor is de kamer uitermate geschikt voor kleine groepen 👍.

Het allergrootste pluspunt van deze kamer is de spanning en zijn de scares. Deze zijn ontzettend goed gedaan, origineel én doodeng op bepaalde momenten. Alles gaat gepaard met (soms iets té) harde muziek en lichtflitsen. Daarbij is de actrice in deze kamer ontzettend lenig én kan zich in onmogelijke bochten wringen om ons te laten schrikken.

Na ons avontuur worden we weer vriendelijk te woord gestaan door de dochter van de eigenaresse en al het ander personeel van No Exit (later ook de eigenaresse zelf). We mogen achter de schermen kijken én de hond aaien. We zijn ontzettend in de watten gelegd én hebben lang nagepraat, vooral over het verschil tussen Nederlandse en Griekse escape rooms 🥰. Dit was een goede eerste dag én een goede eerste aanraking met Griekse horror.

Al bij al; Een goede horrorexperience met goede effecten, scares en spanning. De afwerking en het decor zijn betrekkelijk minder (ondermaats zelfs). Puzzels zijn goed te doen én je wordt goed in de gaten gehouden en begeleid. Deze kun je meepakken als je in Athene een escapevakantie gaat doen óf als je in Athene bent en eens een avondje lekker wilt gillen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met een kleine groep van drie of vier personen i.v.m. lineaire puzzels;
- Speel deze vooral vanwege het horror en scare-aspect en niet zozeer voor de goede afwerking/puzzels;
- Let op dit is echte horror, dus als je bang bent aangelegd kun je deze beter niet spelen, want het is écht eng.

Lieve mensen van No Exit Escape Rooms, ontzettend bedankt voor het verzorgen van een geweldige eerste dag van onze escapetrip in Athene. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad bij jullie en ons heel welkom gevoed. Αντίο!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer (spanning en scares)
 • Puzzels/flow
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend/eng

  Gijssambeeksjephanie

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 oktober 2022

Hals over kop de tweede dood in

Athene. DE plaats voor horror escape rooms. Vastberaden om ons hier absoluut te laten terroriseren zakten wij af naar Griekenland voor twee weken horror in juli en augustus. Negentien kamers op de planning, waarvan slechts vijf zich niet voornamelijk op de horror richten. El Exorcista was de achttiende kamer die we in Athene speelden.

Zoals bij Death Row is dit eindelijk eens een ontvangst die niet direct in thema is. Het is eerlijk gezegd verfrissend om tussen alle horror door even rustig adem te kunnen halen. De eigenaresse is een gepassioneerde en betrokken vrouw. Het voelt als een gemoedelijk en gezellig ontvangst, totdat we eenmaal moeten beginnen...
Ik zou je aanraden de film The Exorcist te kijken alvorens de kamer te spelen. De kamer is er op gebaseerd en volgt deels ook het plot, met wat eigen veranderingen om het spel interessant te houden. Lang verhaal kort: Demoon bezit meisje. Meisje wordt gek. Wij priesters. Wij demoon weg jagen.

El Exorcista begint op een indrukwekkende en atmosferische wijze. Ondanks dat het allemaal nog redelijk rustig is weet je dat dit allemaal nog maar de kalmte voor de storm is. Als we eenmaal onder toeziend oog van vader Karras het huis betreden barst de hel los. Dit is de definitie van van 0 naar 100 gaan. Een samenspel van licht, ruimte, mist, geluid, en absoluut manisch acteerwerk: Welkom bij El Exorcista voor de komende 90 minuten.
De horror in deze kamer voelt enigszins anders dan bij andere kamers in Athene. Veel van de horror komt hier van mooie setpieces en dramatische momenten in plaats van simpele scares. Deze zijn ook een stuk technischer, dramatischer, en uitgebreider dan in de rest van Athene. Deze stukken worden daarnaast meesterlijk door de acteurs uitgevoerd.
Helaas is het niet allemaal even top. Ook al ziet de experience er grotendeels fantastisch uit zijn er delen waar de afwerking beduidend minder secuur is. Daarnaast is er op sommige plekken behoorlijk wat slijtage te zien. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom dit niet aangepakt wordt aangezien het mij prima op te lossen lijkt. Daarnaast is het geluid voor ons al wat zachter gezet en staat het alsnog echt TE hard.

We weten waar de kamer qua plot heen gaat, maar No Exit begrijpt gelukkig wanneer ze af kunnen wijken van verwachtingen. Het verloop blijft daardoor verrassend. Veel van de kwaliteiten van Death Row komen terug in El Exorcista. Er zitten momenten in de kamer waar we met ontzag staan te kijken, zij het door mooie effecten, timing, of intens acteerwerk. Het voelt alsof we door het hele huis reizen terwijl de kamer opbouwt naar een intense climax. Het toffe is dat er na die climax nog een flink stuk spel over is dat ik een mooie uitbreiding op het plot van de film vond! Props voor de creativiteit! Het uiteindelijke einde voelt voor mij echter overbodig.

Ondanks dat we een prima flow onderhouden voelen niet alle puzzels even logisch. Soms moeten we iets heel kleins zien/vinden of een vergezochte verbinding maken. Gelukkig kakt het spel nooit in en blijven we nergens lang hangen. Het stoort mij hier daarom ook niet zo, maar ervaringen verschillen. Laten we eerlijk zijn, het is een horrorkamer, dus puzzels zijn sowieso niet de reden dat je komt spelen.

Wederom wil ik benadrukken hoe goed de acteurs bij No Exit zijn. Hun toewijding qua fysieke inspanning, stemgebruik, intensiteit, alles is gewoon wauw. Wat fantastisch dat acteurs bij zo een moeilijk thema als dit zo toegewijd zijn. De bezetene speelt zo overtuigend dat ik mij af vraag of zij aan het einde van de avond nog heelhuids naar huis kan. Een groot deel van de ontzag en horror in de kamer komt van de acteurs en ik kan hun vaardigheid niet genoeg benadrukken!

El Exorcista is een meesterlijke kamer en een must-play in Athene! Een samenspel van angstaanjagende elementen met goed doordachte horror en hoogwaardig acteerwerk. Soms kunnen de afwerking en het onderhoud een boost gebruiken, maar dat mag je er absoluut niet van weerhouden om hier langs te komen. Let the devil in!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Het Dronkenmansslot

Ontsnapt: Ja


 • Bezeten acteurs!
 • Haatvolle en vijandige sfeer
 • Enthousiast eigenaresse
 • Creatieve spin op het plot van de film
 • Goed uitgedachte horror
 • Toffe momenten die uitblinken in Atheense horror
 • Onderhoud en afwerking niet op niveau

  StanMarieke

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (336 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Regan, is that you?

Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don't take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store

Ontvangst:

Na de 2 minder goede kamers van No Exit wisten we niet meer goed wat te verwachten van Death Row en El exorcista.
Deze laatste 2 bevinden zich op een andere locatie als de eerste 2, dus ff goed uitkijken als je er heen gaat.
Parkeren kan hier echt in de buurt en om de hoek ligt een soort 24 uur zelfbedieningsrestaurantje (Beat Snack)

De ontvangst is goed aangegeven en ze hebben een kleine kale ontvangstruimte.
De eigenares was er zelf, een gepassioneerde dame die ook meteen aangaf dat er een duidelijk verschil zou zijn tussen de kamers van die ochtend (route 666 en The Mansion)

Na het spelen van Death Row zat de mood er weer helemaal in. We hadden net geluidstechnisch al een voorsmaakje gekregen van El Excorcista en dat beloofde wat te worden.

Kamer:

De kamer start enorm tof en sfeervol. Niet een deur open hier en je staat er, nee dit hebben ze goed uitgevoerd hier met meteen een simpele maar goede puzzel. Gelukkig konden we in deze room op hulp rekenen van de priester die het na het openen van huisnummer 13 plots voor bekeken houdt… zou het dan toch waar zijn wat ze zeggen over dit huis?

Ja en hier bewaren ze de apotheose niet tot het laatste. De exorcist is goed aanwezig in dit huis en dat kon mijn collage Stan wel waarderen. De acteur zit goed in zijn/haar rol en je kreeg in deze kamer continue het gevoel dat iemand je aan het begluren was (buiten de GM). Wat ze hier, net als bij Woman in black erg goed deden, zijn rustmomenten geven. Je beseft het alleen op dat moment niet. Maar op die manier blijft de spanningsboog eigenlijk hoog ipv dat je eraan went.

De puzzels waren nooit echt enorm moeilijk en dat is prima voor dit soort kamers. De afwerking goed, maar kon op bepaalde delen echt wel beter. Vooral de techniek was vaak zichtbaar en dat haalt je bij een goede beleving als deze meteen uit het verhaal.

Er waren ook mindere kanten aan deze kamer.
Het einde is onnodig en voegt niks toe. Op dat moment voelde ik me terug in een halloweenhuis ipv de beleving die ik net 1.5 uur lang had doorgemaakt.

Het geluid is een belangrijk onderdeel bij dit soort kamer. Alleen stond het hier een tikje of 6 te hard.

Dit is wel het dichtste wat je bij de film gaat komen, dus absoluut een aanrader.

Conclusie:

Jullie lezen het al, ben je fan van het boek/film, dan is dit de kamer die je wilt meemaken.
Ik heb me onwijs vermaakt met alles wat ik in deze kamer heb gezien en beleefd.
Hij heeft alleen dat tikje extra liefde nodig en een ander einde om echt bij de toppers van Athene te horen naar onze mening.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2022

Freeze, Flight, Fight. Dat eerste!

Je hebt soms van die escape rooms die gewoon niet zo goed bij je passen. Dat kan liggen aan het type puzzels, de flow, maar ook het thema. Ik persoonlijk ben niet zo bang aangelegd. Sterker nog, tijdens enge escape rooms ga ik vaak voorop. Echter wist ik voordat we deze escape room gingen spelen: “dit wordt niet mijn thema”. Op de een of andere manier heb ik niets met exorcisme als thema. Maar goed, deze kamer werd heel hoog aangeschreven, dus ik was uiteraard wel heel benieuwd naar deze kamer!

El Exorcista is gebaseerd op de film ‘The Excorcist'. Deze film vond ik vroeger al doodeng, laat staan om deze film zelf mee te gaan maken. Tijdens deze escape room ga je letterlijk door de gehele film heen. Alle bekende scenes worden hier wel nagespeeld, dat voorspelt veel goeds voor mij.

De start van de escape room is onwijs goed gedaan. Vanaf het eerste moment zit je meteen in de sfeer en toen voelde ik me al niet zo op mijn gemak. Even later komen we oog in oog te staan met de plaatselijke priester. Hij vraag of wij hem kunnen helpen om het huis binnen te treden om te helpen met het uitvoeren van een exorcisme. Het liefste had ik gezegd: “Nee geen zin in, doei”. Maar uiteraard was ik mans genoeg om met lood in de schoenen naar binnen te gaan.

Hier begint het schouwspel van deze kamer. We stonden al snel oog in oog met de acteur in deze kamer. Zij neemt de rol aan van het meisje wat ook in de film speelt. Als je angst ervaart heb je drie dingen die je kunt doen: Freeze, Flight of Flight. Voor het eerst in mijn leven was ik een ‘freeze'. Ik verstijfde en heb letterlijk 1,5 uur niets kunnen doen. Doodeng dus, maar daardoor ook wel onwijs goed neergezet.

Ik persoonlijk kan dus vrij weinig zeggen over deze kamer. Het is letterlijk een film waar je doorheen loopt met onwijs gave effecten, (te) harde muziek, goed gebruik van licht en veel gave ontmoetingen met de acteur. De puzzels zijn allemaal goed in thema, al heb ik deze niet echt opgelost.

De kamer eindigt met een groots spektakel waar de acteur perfect voor gecast is, wat was dit gaaf gemaakt (nog steeds doodeng, maar wel gaaf). Uiteindelijk komen we bij de ontknoping en dat had wat mij betreft veel beter gekund. Het einde was voor mij een beetje een anticlimax. Maar desalniettemin was deze kamer onwijs goed neergezet.

Nog nooit ben ik zo bang geweest en nog nooit heb ik me zó nutteloos gevoeld in een escape room. Wat dus betekent dat deze escape room onwijs realistisch opgezet was. Ik denk dat deze kamer erg goed te doen is. De scares zijn goed en goed gedoseerd. De acteur was simpelweg geniaal. Het was gewoon het thema wat mij niet zo aanstond. Maar wauw, wat een spektakel! Na onze ervaring hebben we nog een geruime tijd nagepraat met de eigenaresse. Er staan dit jaar nóg twee kamers op de planning. Een humoristische Cowboy saloon én een Jigsaw kamer. Wij gaan dus zeker nog terugkeren bij No Exit. We waren de twee slechte kamers van het begin van de dag alweer vergeten.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape GuruLid sinds: 28 september 2020 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 april 2024

A-MA-ZING

Dit was nr 105 voor mij en stijgt meteen naar m’n top 5. Twijfel niet en ga gewoon spelen. Oordopjes zijn niet overbodig. Ongelofelijke acteerprestaties! Je zit echt in de horrorfilm. Gewoon top!!! Alle kamers op deze locatie zijn fantastisch en No Exit is dan ook mijn nr 1 escape locatie in Athene!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

 

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (126 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 november 2023

Acrobatiek voor gevorderde

De laatste paar kamers van ons tripje naar Athene deze zomer zaten nog te wachten op een review. Tijd dus om dag vier op digitaal papier te zetten.

The Exorcist is misschien wel één van de meest bekende horror films, en laat deze kamer nu qua bekendheid in de Atheense escaperoom scene bijna dezelfde status hebben. En met een rede…
Deze dag van onze trip spelen we 2 kamers bij No Exit. We beginnen met El exorcista en na een pauze in een sanatorium ergens anders in de stad komen we terug voor Wanted: Death or Alive.

Het ontvangst is super. Moeder en dochter wachten ons op en we raken meteen gezellig aan de praat. Ontzettend leuk om te horen hoe dit een familiebedrijfje is met zoveel passie en plezier. Ondertussen waren we gewend om meteen te beginnen met spelen, dus je zou bijna vergeten hoe leuk zo’n praatje eigenlijk is.

Dan kunnen we van start en komen meteen in een lekker creepy sfeertje terecht. Het begint hier niet meteen te erg “In your face”. Wij gaan onze grote vriendelijke priester eens helpen om een exorcisme uit te voeren. No problemo! Maar zodra we oog in oog komen te staan met onze “patiënt” realiseren we dat dit klusje mischien toch geen appeltje eitje zal worden…

De puzzels in deze kamer zijn zowaar een keer logisch. We hebben eigenlijk non stop een lekkere flow en lopen nooit echt vast. Er zijn weinig tot geen hints nodig om ons door het spel heen te helpen. De puzzels zijn gevarieerd, in thema en zijn soms ook acties die jou als hoofdrolspeler van het verhaal laten voelen.

Wat voor mij deze kamer maakt zijn de scares. Ja, dit zijn over het algemeen jumpscares, maar ze zijn zo uniek uitgevoerd dat het meer de richting van theater op gaat en je soms echt een wow gevoel hebt. Ik heb de kamer eigenlijk nooit echt als eng ervaren, maar meer als leuk door zijn creativieteit. Dit is wel persoonlijk en ik denk dat het ook ligt aan de tolerantie die we op dit moment van de trip hadden opgebouwd voor dit soort fratsen. Ik ga hier verder niets over zeggen, maar je zult meteen begrijpen wat ik bedoel als je hem speelt.

Wat mij toch een teleurgesteld gevoel gaf was de afwerking. De kamer is echt versleten en het decor ziet er hierdoor niet meer goed uit. Ik miste mooie afwerking en details die deze kamer naar een nieuw level zouden tillen. Nu waren kamers soms erg leeg of raar opgezet.
Het einde was een beetje dubbel, de kamer stopt niet op zijn hoogtepunt en dat is jammer. We komen ondanks dat wel enthousiast naar buiten.

Ik zou deze kamer zeker spelen als je in Athene bent voor de unieke scares en lekkere flow. Hij staat momenteel erg hoog in veel rankings en je verwachtingen een klein beetje bijstellen qua decor kan dus geen kwaad. Geniet vooral van de dingen die deze kamer doet die je nergens anders gaat zien!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gave en unieke scares
 • De flow zit hier heel goed
 • Acteurs doen het top
 • De eigenaresse en haar dochter!
 • Erg versleten en oud

 

Wout VWout VEscape GuruLid sinds: 08 maart 2018 (164 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 mei 2023

The best experience of our Athens trip.

This was our second room of the escape trip through Athens. A game on the same location and evening of our first room. After playing ‘Death Row' and having taken a breath our host informed us about some things and suddenly the lights blacked out. Yes, this was a horror room. I had played a couple of horror-games but we were warned about the Greece-horror rooms who could apparently be really scary and involve more than one actor. I can already tell you I was more than scared and this room was definitely my #1 room of the trip.
The room started off a bit wonky. The riddle was clear but the electronics were failing. It took us long to detect the correct millimeter, but after that we could enter the main area of the game. It was PITCH BLACK and I was so scared already. We were immediately introduced to everything I was waiting for. The main actress in this room was A-MA-ZING! Was she even human? It was clear she had played this part already a tons of times and could ‘walk' through this room blindly. Especially the ways from where she entered, where she suddenly appeared and the mechanics of the room helping her is what I will remember. The decor is not so amazing but I was warned about this. However I could not set aside the fact that a fancier decor would've uplifted the whole experience. The decor seemed amateuristic and broken. It had an old feel which fitted the story but it was clear that it was cheap and they didn't care too much about it. But with the things that are happening here you can still enjoy your game very much.

The riddles fitted the story and I enjoyed solving them. After the start everything worked quite well and we had an amazing flow (the lights guide you very well) even though we were enormously scared. The further the game continues, the better you get to know the actors and the less scarier it gets. They start feeling more like friends than enemies, which is maybe a bad thing. The actors enter so often and you get to understand their behavior that the horror level minimalizes a bit. You start trusting the characters, which you actually shouldn't. Also the craziest effects of the room are thrown at you in the first 15 minutes. It would've been nicer if they were spread a bit more and that the silence could create the scary atmosphere instead of the constant appearance.

On another point in the room a lock wasn't opening which cost us a lot of time and frustration. So again I'm recalling on the cheap take on this room but just as their other rooms, the effects in ‘El Exorcista' in combination with the actors are some of the best I've ever seen.

After the game we were brought to the foyer where there was kept an eye on us again the whole time. I miss some alone time at No Exit. The host is constantly sitting beside you which creates an awkward atmosphere because she's not conversating the whole time, just watching. This is something I find extremely unpleasant. But the game itself is really worth travelling for. If the decor was created on the same level as the experience itself this could've definitely been have one of the best rooms I have ever played. I'll be back when their new room ‘Jigsaw' is opened.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Jonahold

Ontsnapt: Ja


 • Effecten
 • Acteur
 • Atmosfeer
 • Decor
 • Afwerking

 

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (137 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2023

Out of the box

Intro:
Ik samen met het team ´De Drie Duitsers´ zijn in de eerste week van januari 6 dagen naar Athene gegaan voor een heuse ´escapevakantie´. We hebben hier in 1 week 20 kamers gespeeld waarvan grotendeels horror, ik zal al mijn reviews opdelen in 3 onderdelen. Puzzels, Afwerking & Scare Factor. Alles krijgt een cijfer van 0 tot 5, 0 niet van toepassing 5 beste wat ik heb gezien/meegemaakt.

Kamer 3 van de eerste dag was El Extrocista, een heuse horror kamer zoals we al gehoord hadden, we waren nog niet begonnen maar de angst zat al redelijk aan me te knagen. Tijdens het spelen van onze eerste 2 kamers (Wat bij hetzelfde bedrijf was) hoorde we namelijk zo links en rechts al wat gegil en geschreeuw, gezellig dachten we. Ook toen we boven op de tuinmeubels zaten te wachten vroeg ik wie er zo met zijn been aan het trillen was? Later bleek dit gewoon de oorverdovende muziek te zijn uit de gezellig kelder bij No Exit.

Algemeen:
Deze kamer vind ik nu een week na spellen lastig om te reviewen, waarom? Omdat het oprecht een enge en unieke kamer was, voor Nederland. Maar zeker niet de beste horror kamer die we gespeeld hebben. Ik zal zo duidelijk mogelijk gaan toelichten waarom ik dit vind.

Puzzels: 3
Zoals ik ook al bij Death Row heb geschreven was het hier ook ´Grieks´ puzzelen, wat bedoel ik hier mee? Ik denk dat ze in Athene net een andere denk wijzen hebben dan ons Nederlanders. Je moest hier over net een stapje verder na denken, soms voelde het zelfs een beetje als Trial & Error. Alle puzzels hier waren wel in thema en niet veelte moeilijk op zichzelf, maar we waren hier niet alleen om te puzzelen maar ook om van de angst huilend in een hoekje te zitten. Hierdoor waren sommige puzzels voor ons wat te lastig met het hevige horror gedeelte erbij.

Afwerking: 3
De afwerking van deze kamer was naar mijn idee een beetje zoals gemiddeld in Athene, Je stond in een huis maar zag links of rechts de kabels of boxen staan. Dit vind ik altijd jammer omdat het een stukje beleving weg haalt. Toch geef ik deze kamer en voldoende voor de afwerking, sommige stukken waren gewoon mooier dan de rest. Hier vond ik ook te merken dat het richting het eindstuk een stuk minder werd.

Scare Factor: 4
Scare Factor 4, en dat voor onze eerste horror kamer in Athene wat een fijne start. Waarom was deze kamer zo eng? Ik zal het proberen toe te lichten zonder iets te spoileren. Het begin is heel donker en de ruimte is vol gepompt met rook, dit is in veel horror kamers in Athene het is namelijk makkelijk schrikken als je geen hand voor ogen ziet. Ook staat het geluid hier op standje oor schade, geef dit ook aan bij de Gamehost als je je hier echt aan irriteert dit hebben wij ook regelmatig gedaan.
Het acteer werk in deze kamer was in alle opzichten goed, snel, vlug en soms verrassend. Het kwam allemaal heel dichtbij en dit maakte het niet alleen eng maar ook super gaaf, je vergeet soms even dat je in een escaperoom bent omdat je wegduikt alsof je leven er vanaf hangt.

Samenvatting:
Dit is een echte horror kamer, niet de beste maar eng genoeg om er van te gaan zweten, het geluid is hier meer vervelend dan een toevoeging en dat vond ik jammer. De puzzels zijn te doen en in thema, De zetten hier ook links en rechts een echte show neer waar je met verbazing naar kan kijken. Deze kamer is een echte meepakker en je kan hem beste aan het einde van je escape dag plannen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Te Hard geluid
 • Afwerking richting het einde

 

drDeedrDeeEscaperLid sinds: 17 september 2022 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Heerlijk enge filmkamer

Supermooie kamer. De ontvangst is in thema en de host heel sympathiek. Het narratief en de uitleg van wat er van je verwacht wordt is heel goed ingebouwd in de kamer, en de eerste ruimte geeft je de gelegenheid om in het spel en jouw rol te landen. Daarna breekt de pleuris uit--de combinatie van acteerwerk, techniek, en de ruimtelijke omgeving werkt fantastisch. We hebben echt staan schreeuwen van angst met z'n twee :)

Puzzels zijn prima, hebben vooral als doel om je in de ervaring onder te dompelen--behalve de taak in het stuk dat ik als finale heb gezien, die was spectaculair! Daar kwam alles bij elkaar en door de taak die je krijgt als spelers word je echt 100% de rol die je speelt in het verhaal. Dat was echt next level, ik krijg weer kippenvel als ik eraan terugdenk.

Enige dat ik op de kamer aan te merken had is dat deze nog even doorging nadat voor mijn gevoel de finale al was geweest. In termen van spanningsboog werkte dat niet optimaal. Maar is echt een detail, als je in Athene bent mag je deze kamer niet missen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig