Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Courtroom

Zwolle , Nederland

Nu geopend

75 minuten

3 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Courtroom

Samen met je advocaat loop je vol vertrouwen de rechtbank in. Je komt alleen met de schrik vrij, zo belooft de advocaat. We hebben hier een prima rechtssysteem en corruptie is niet aan de orde. Toch? Maar dan gaat het er ineens wel heel heftig aan toe in de rechtbank en is het maar de vraag of het recht zal zegevieren. Misschien kom je toch niet zo snel vrij als je dacht…

Op de nieuwste locatie van The Great Escape, het OM aan de Drijbersingel in Zwolle, beleef je je eigen rechtszaak. Samen met je advocaat verdedig jij je zaak, maar in deze rechtbank werkt het rechtssysteem toch wat anders dan in de rest van Nederland. Het gaat er hier hard aan toe en je begint je aardig zorgen te maken. Want je bent echt onschuldig. Toch?

Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan de tweede Courtroom erbij en strijd tegen elkaar. Dan maar hopen dat beide groepen de rechtbank weer op tijd kunnen verlaten. *

Let op: in dit spel is lichamelijke activiteit nodig, kun je niet op je knieën of heb je het gevoel niet door een doorgang van ongeveer 60 x 80 cm te kunnen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijke aanpassingen.

Thema's

Battle

Misdaad

Eigenschappen

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

22 likes

155 bezoekers

94.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Burgemeester Drijbersingel 19
8021 DA, Zwolle
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

79 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

SylfariSylfariEscape ExpertLid sinds: 15 juni 2016 (159 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2019

Opnieuw een topkamer!

#106 Vol spanning uitgekeken naar de nieuwste aanwinst van The Great Escape. Deze is op een nieuwe locatie, met ook hier een grote mooie ontvangstruimte. De escape begint middels een levensechte rechtszaak. De puzzels passen bij het thema en zitten goed in elkaar. Bij deze escape is de ervaring belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. De ontknoping was erg tof. Wat mij betreft dus met deze kamer opnieuw een landelijke topper erbij!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie ontvangstruimte
 • Prima puzzels
 • Leuk einde
 • Goede introductie
 • Verhaal

  jp87the-great-escape

DaniëllaDaniëllaEscaperLid sinds: 12 juni 2017 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2018

Leuk begin, maar einde zwakt het af

Afgelopen weekend The Courtroom gespeeld met 3 (ervaren escape) vrienden op de 3e dag dat de kamer open was. Het begin was voornamelijk super leuk gedaan, maar daarna zwakte het naar mijn mening af. Het einde was ook niet wat ik verwacht had. Opeens was het er. Dat maakt dat het verhaal niet af is.
Verder mochten er wat mij betreft meer creatieve/mechanische puzzels in, in plaats van hangsloten. Ik vond het jammer dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden voor het 'escapen'.

Voor een kamer die net open is, is het een goed begin, maar ik denk dat er hier en daar nog wel wat aan geschaafd moet/gaat worden.

Wat betreft de aankleding was het idee wel leuk, alleen kon het hier en daar nog wel beter (penstrepen van de bouw). Het is wel een leuke bijkomstigheid dat er bij deze kamer gestreden kan worden met een ander team. Zeker voor grote groepen erg leuk.

Al met al een leuke kamer voor escapers met wel wat ervaring. De Escape Room zelf vond ik nog wel iets aan de kleine kant voor het geld (voor 150 euro/75 minuten). Wat nog wel een positief punt is, is de grote lounge-/chillruimte met bar.

Wij hebben de kamer gehaald met nog 5:30 op de klok.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaperoomies

Ontsnapt: Ja  64:30 min


 • Grote loungeruimte om wat te drinken/bij te praten
 • Gratis parkeren
 • Klein voor het geld wat je moet neerleggen
 • Puzzels

  dennis_hoeversjannie_de_vries

swizardswizardJunior EscaperLid sinds: 25 mei 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2019

Sterk begin - onsamenhangende rest - teleurstelling

Dit was me er wel ééntje. Lastig om helemaal toe te lichten zonder te diep in te gaan op wat er allemaal gebeurt. Kort samengevat zonder inhoud: deze escaperoom is incoherent. De logica van het verhaal dat er doorheen loopt is ver te zoeken, met veel mindere momenten. Er volgen wellicht kleine spoilers vanaf hier in het review.

De escape ‘experience’ begint relatief sterk – dit kan je ook in meerdere reviews teruglezen. Het zet de hoop op voor de rest van de kamer – maar deze is veelal matig. Na dit begin echter gaat het erg snel bergafwaarts. De opvolgende kamers zijn niet logisch in het thema – ze staan er grotendeels geheel los van of je zou ze met zeer creatief denken er aan kunnen relateren. Erge teleurstelling – wij waren hierheen gegaan specifiek voor het thema courthouse wat dus op het begin na nergens echt in terug kwam. Verder waren de puzzels zijn grotendeel vrij saai – veel afhankelijk van cijfersloten – met vervolgens ook nog het probleem dat je frequent maar één ding tegelijkertijd kon doen ondanks dat je meerdere cijfersloten had waar je ‘de oplossing in kon proberen. Met een groep van vijf was dan regelmatig duimendraaien. Verder waren de props op begin en einde na ook niet erg sterk.

Misschien nog wel het ergste was dat één van de kamers niet goed was ‘gereset’. Er ontbrak een essentiële prop. We kregen een hint voor het antwoord (wat ansich niet verkeer is als mensen te lang vast zitten) om 10 minuten later omhandig het missende onderdeel toegereikt te krijgen. Ze waren duidelijk niet goed aan het opletten of wisten niet hoe ze hier mee om moesten gaan. Toen we op het einde hierover vroegen (fouten kunnen uiteraard gemaakt worden) werd er slecht mee omgegaan. “Technische fout, had je er last van dan?” is relatief best beledigend. Sorry zeggen kan ook –natuurlijk hadden we er last van! – we werden lichtelijk geïrriteerd op elkaar “hebben we de puzzel zo verkeerd opgelost dat we niet meer kunnen doen” en stonden maar tevergeefs een niet oplosbare puzzel proberen op te lossen. Deze houding was dus zeer spijtig en geeft geen erkenning aan de vervelende ervaring.

Het einde is ook erg dubbelzinnig. Aan de ene kant – los van dat het niet coherent in de rest van het verhaal was verworven wat je aan het doen was – was het wel één van de sterkste kamers wat betreft looks en ervaring. Er word in ene wel een tijdsdruk opgevoerd die erg geforceerd voelt in dit punt van de kamer (je bent hier al echt ver op weg). De puzzels waren daarentegen weer relatief slecht – weer veelal niet tegelijkertijd te doen. Het eindigt dan ook met een vreemde geforceerde ‘je kan het tegen een ander team spelen’ moment. Zo kom je uit de kamer en zijn er twee knoppen. Breekt aardig de al gebrekkige immersie.

Alles samen bekeken raad ik deze kamer dan ook af. Goede elementen - maar geen bevredigende ervaring.


Reactie door The Great Escape

31 oktober 2019

Beste Swizard, Bedankt dat je de tijd hebt genomen om de recensie te schrijven. Maar wat ontzettend jammer dat de beleving niet was wat je je ervan had voorgesteld en hoe wij hem je graag hadden willen geven. Uit je verhaal begrijp ik dat er dingen in de kamer verkeerd gingen of niet goed waren gegaan. Zoals je aangeeft kunnen er fouten worden gemaakt als er mensen werken. Maar we vinden het wel ontzettend jammer als dit gebeurt. Zeker ook als dit gepaard gaat met een technisch mankement, niet goed opletten en een reactie zoals je die niet van ons zou mogen verwachten bij de nabespreking. Ook op de gameflow van de kamer en de puzzels geef je kritiek, dit mag uiteraard ook en we staan altijd open voor verbeteringen. We kijken graag waar we het nog beter kunnen maken. Maar naar mijn idee zijn we toch het meest tekort geschoten op de dingen die niet goed gingen tijdens jullie beleving. Graag zou ik dan ook met je in contact komen om het te bespreken en te kijken hoe we het beste goed kunnen maken met jouw team. Helaas heb ik jou contact gegevens niet. Zou je daarom een mail kunnen sturen naar jpost@thegreatescape.info of ons algemene nummer(038-2022646) kunnen bellen en vragen naar Johan? Met vriendelijke groeten, Johan Post Mede eigenaar The Great Escape


6

Sfeer: 6.5

Puzzels: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele mooie kamers
 • Sterk begin
 • Veel cijfersloten
 • Momenten met maar 1 puzzel tegelijkertijd
 • Puzzel die niet goed gereset was - matige houding
 • Zeer incoherent geheel

  Shanna

jannie_de_vriesjannie_de_vriesJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 december 2018

Een levensechte belevenis

Al voordat de escape room begint, wordt de toon al gezet en zit je al in het spel. Super leuk.
Het acteergedeelte voegt echt heel veel toe aan de belevenis en het is tof om zo de kamer te beginnen. Mooie ruimtes met veel verschillende puzzels. Hier en daar nog wat kleine kinderziektes, maar dat mocht de pret niet drukken. Een briljante finale die voor ons perfect in de verhaallijn paste. Ook super leuk dat je keuzes moet maken in het spel die jouw escape ervaring beïnvloeden.

Al met al een geweldige ervaring en top escape room die met een beetje finetunen straks echt kan tippen aan the experiment, catch me If you can en andere toppers!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  66:00 min


 • Mooie aankleding
 • Gepersonaliseerd
 • Acteerwerk
 • Kleine kinderziekten

  johan_van_drunen

romoromoSenior EscaperLid sinds: 7 november 2020 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2021

We houden ervan

Wat je verwacht van de Great Escape. Wij hebben genoten. De beleving is zoals hij bedoeld is. Top. Ondanks de hele dag volgeboekt zijn de acteurs enthousiast en wordt er ook tijd vrijgemaakt voor nog een praatje.

@Great Escape... Ik wil eigenlijk de climate escape ook beoordelen maar deze staat er niet op...


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  65:23 min


 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

Linced82Linced82Escape ExpertLid sinds: 28 januari 2017 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2021

Echt een beleving

Heerlijk om even alle werkelijkheid te vergeten en op te gaan in dit geweldige spel. Het is echt een belevenis waar je als een soort filmische ervaring goed meegenomen wordt in het spel!
Het enige nadeel vonden wij dat de gamemaster/acteur eigenlijk weinig antwoorden kon geven op de inhoudelijke vragen die wij na afloop stelden over de verhaallijn en oplossingen van bepaalde puzzels.
Ik wil verder geen spoilers geven dus ga hem vooral zelf spelen, het is echt genieten!!!


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  70:23 min


 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving
 • Origineel
 • Acheraf weinig inhoudelijke antwoorden van gamemas

 

jeroenvvjeroenvvEscape ExpertLid sinds: 20 juni 2016 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2021

Gave intro

Vandaag speelden we 3 kamers bij The Great Escape. Als tweede stond The Courtroom op het programma. Geheel in stijl begonnen we aan de kamer. Het begon al met de ontvangst. Niet wetend wat ons precies te wachten stond, betraden we uiteindelijk de rechtzaal.

Dat we op onze woorden moesten letten, werd ons al snel duidelijk. Hier kon alles tegen je gebruikt worden. Ik genoot erg van de interactie tussen alle spelers in deze game. Een mooie ervaring zo aan de start van deze kamer. Beleving is voor mij erg belangrijk en dat kwam helemaal tot uiting hier. Geweldig! Dit had van mij zelfs nog wat langer mogen duren. Erg leuk allemaal!

De puzzels verder waren van een redelijk niveau. Niet heel ingewikkeld, maar ook niet makkelijk. Had wat mij betreft nog wat meer bijzonder mogen zijn. We hadden met ons vijven genoeg te doen, maar er waren ook momenten dat sommigen stil stonden. Gelukkig kun je eventueel met grotere groepen de kamer tegen elkaar spelen. Bij andere kamers heb ik dit wel eens gedaan en dat is een mooi concept. Leuk dat dit hier ook kan.

Helaas was op het einde van de kamer een onderdeel niet goed gereset, waardoor we uiteindelijk (te) snel buiten stonden. Met lichte euforie stopten we de tijd. Dit deed echter niets af aan de ervaring. Ik heb erg genoten van deze kamer! Top begin!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja

 

LAMM WESTLAMM WESTEscape ApprenticeLid sinds: 24 oktober 2020 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 augustus 2021

Grappig

Leuk gewerkt met een stuk acteerwerk. We werden er soms lekker giechelend ongemakkelijk van. Verder veel leuke ruimtes.
Met een leuk eind verassend eind.
De binnenkomst bij the great escape was ook erg mooi en vriendelijke mensen.


9.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:54 min

 

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26 november 2018 (124 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juli 2021

Onverwacht avontuur

Zonder te weten wat ons te wachten betraden we de rechtzaal waar niet alles even eerlijk gaat zoals je verwacht.

Super gaaf begin! Heel origineel, spannend en zet de sfeer meteen al perfect weg! Perfect om dit vanaf 3 mensen te spelen. Deze kamer leent zich uitstekend voor battles met grote groepen... Vooral het intro met een grote groep is erg leuk!

Wat er gebeurd en waar je heen gaat was voor ons de vraag, maar wat we moesten doen was erg leuk!

Geen moeilijke puzzels maar een prima flow!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verassingenh
 • Acteurs
 • Beleving
 • Intro met een kleine groep

 

Aushim (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2020

Super ervaring!

We hadden the experiments al gedaan en vonden het zo goed dat we vol verwachtingen aan deze begon (is al de tweede keer dat we van Brussel afkomen en in totaal 6 uur rijden enkel hiervoor ;) ). Het begon super goed, de acteurs deden dat kei goed en de kamers waren ook zeer origineel bedacht. Echt een topervaing!ç


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Acteurs

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2020

Crimineel goed!

Deze keer 4 kamers bij The great escape.
We speelden de kamers in deze volgorde
The Mission
The Courtroom
The Prison Cell
The Experiment

Verdeeld op 2 locaties, we speelden de eerste 2 in de voormiddag, de andere in de namiddag.
Allemaal met acteurs, dus het beloofde een toffe dag te worden.


Onthaal:

Wel we begonnen de dag door op de verkeerde locatie aan te komen (echte escapers hé)
gelukkig ligt de andere locatie op slechts 4 minuten rijden.

Eens daar kom je in een ruime ontvangstruimte terecht.
We hadden net the mission gespeeld en 15 minuten later konden we aan the Courtroom beginnen.
We hadden hier al veel over gehoord, dus met ongelofelijk veel zin begonnen we eraan.

Kamer:

De start van de kamer begint volledig in stijl van een rechtbank en dat mag je echt ruim interpreteren.
Je start samen met een andere groep wat even raar aanvoelt. Door de leuke start vervalt dat gevoel al snel. Je krijgt even een gevoel van herhaling en daardoor duurt het wat langer, maar het was erg tof en uniek om zo te starten.

Daarna begint het escape gedeelte. De kamer en puzzels zijn leuk om te doen en goed in thema.
Op een bepaald moment liepen we wel vast. Het was op dat moment niet echt duidelijk of het aan ons lag of aan de andere groep. Ik had hier al eens gelezen dat het afhankelijk is hoe goed het de andere groep doet. Of dat waar is weet ik niet.

Wat ik wel weet is dat ook hier weer de acteurs een goede meerwaarde waren. De tijd die je hier weer "verliest" wordt goedgemaakt door de extra 15 minuten. De kamer zelf bouwt op naar een spannend einde.

Conclusie:

Wel als je nog twijfelt om deze kamer te doen, niet doen, gewoon spelen.
De acteurs in deze kamer zijn absoluut een meerwaarde, ze zitten goed in hun rol en spelen goed in op de spelers.
De puzzels zijn leuk in thema en de kamer bouwt op naar een tof einde.

De schrik dat we met de mindere kamers zouden beginnen en zo zouden opbouwen was helemaal weg en als het als waar was, wat voor toppers zouden we dan nog gaan doen.

We speelden deze kamer zonder tips en iedereen van onze groep kon bijdragen aan ons resultaat.
Een super kamer alweer, op naar de 2 volgende.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • 75 min
 • acteurs
 • thema
 • Verhaal

 

Pim (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 februari 2020

Geweldige totaalervaring, leuke battle

Met collega’s verdeeld over twee groepen deze room als battle gedaan. Dus tegelijk identieke kamers in. Het verhaal wordt ontzettend goed ingeleid en de acteurs doen het erg goed. De puzzels waren leuk. Wel wist 1 van onze groepen meerdere codes te kraken zonder de bijbehorende puzzels op te lossen. De variatie in dingen die je moet oplossen is goed en ook de faciliteiten zijn prima


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed opgezet met acteurs
 • Leuk om het als battle tegelijk te doen
 • Goed verhaal

 

melissa_postmamelissa_postmaJunior EscaperLid sinds: 25 oktober 2017 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 februari 2020

Leuke beleving

Als je op zoek bent naar een kamer met veel puzzels en dergelijke, zou je misschien je gedachte bij deze kamer moeten verzetten.
Maar dat is echt de moeite waard. Zodra je beleving begint waan je je in een rechtzaal, wel wat ongemakkelijk.
De verrassingen die je in de rechtzaal te wachten staan zijn origineel en super!

De puzzels die je op moet lossen passen goed in het verhaal. Minpuntje wel bij 1 van de puzzels deden wij iets verkeerd en hier hebben we lang moeten wachten op een oplossing, dat was erg jammer.

Verder hebben we een leuke avond gehad.


8.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aangename verrassing
 • Leuke puzzels
 • Leuke acteurs
 • Aankleding
 • Techniek die soms niet deed wat het moest doen

 

rene_de_regtrene_de_regtEscape ApprenticeLid sinds: 24 februari 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2020

Waanzinnig

Wat een geweldige escaperoom!
Wij hebben met 6 personen The Courtroom gespeeld, wat een geweldige ervaring!
Zoveel "kamers" waarvan elke "kamer" nog verassender is dan de vorige.
Dit is een absolute aanrader zeker ook door het enthousiaste en kundige personeel die ook een heerlijke borrelplank kunnen maken voor je!
Wij gaan binnenkort een van de andere escaprooms van The Great Escape itproberen en we kijken er nu al naar uit!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heerlijke borrelplank!
 • Enthousiast personeel
 • Unieke beleving door kundige begeleiding
 • De vele verrassende kamers
 • Geen

 

Arnold Seppenwoolde (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 februari 2020

Geweldige Escape-ervaring met alles erop en eraan!

Schitterend om te zien hoeveel werk deze mensen in al hun kamers steken. De acteurs in de kamers zorgen voor een perfecte escape-beleving en staan garant voor een prachtige avond! (of ochtend of middag natuurlijk)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Ryanne (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 februari 2020

Sensatie!

Leuke escaperoom met de spanning van het 'ontduiken' van de veroordeling.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Special effects
 • Goede acteurs
 • Alleen aan einde bekend hoeveel tijd je nog hebt

 

unlockadventuresunlockadventuresEscape ApprenticeLid sinds: 7 januari 2020 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2020

Hele toffe ervaring die het woord escaperoom naar een nieuw level trekt

De aankleding, het verhaal, de acteurs.. Het klopt allemaal gewoon helemaal.
Voor mij is in een escape room het verhaal het allerbelangrijkste. En in The Courtroom wordt er uitgebreid de tijd genomen om je in het verhaal onder te dompelen.
Kers op de taart is dat, hoe beter je in het verhaal zit, hoe beter je door de puzzels heen kunt racen.
Een gouden ervaring!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede variatie in puzzels
 • Goede acteurs
 • Onderdompeling in het verhaal
 • Wachten tijdens de ontsnapping

 

SandraIrisSandraIrisEscaperLid sinds: 9 november 2018 (94 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 augustus 2020

Mooi gemaakt

De intro en de start zijn helemaal zoals ik van The Great Escape gewend ben, fantastisch! De puzzels waren leuk maar vond ik bij tijd en wijle ietwat onlogisch. Hierdoor stonden we soms even stil. Het einde vond ik tof maar wel wat abrupt. Desondanks een toffe kamer waarin The Great Escape iets moois heeft neergezet!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2019

Hele leuke kamer

Hele leuke kamer, acteurs en meerdere ruimtes!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  04:57 min

 

lilian_leijslilian_leijsEscaperLid sinds: 9 september 2019 (64 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2019

Goeie experience

Toffe kamer


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja

 

mike_leijsmike_leijsEscape ExpertLid sinds: 29 april 2019 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2019

Geweldig! Aanrader

Ook weer een topkamer hier


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  04:57 min

 

Tineke (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 januari 2020

Geweldige acteurs, mooie kamers

Zoals gezegd is door echt een escape ervaring! De acteurs zitten perfect in hun rol! De escape rooms zijn anders dan andere... jammer was dat wij 2 zaklampen hadden waarvan er 1 niet deed en 1 bijna leeg was. Dit gemeld en is gelijk iets aan gedaan! De escape rooms zijn héél gaaf. Ik zou niet met meer dan 4 personen deze escape room boeken.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Acteurs, entourage, verhaallijn
 • Geen

 

Maaike OVMaaike OVEscape ExpertLid sinds: 28 januari 2018 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2020

Een beetje onlogisch...

Het begin is leuk, met een verrassend effect. Had om ons iets korter gemogen, maar we wilden gewoon graag aan de slag ;)
De kamer daarna is prima en goed uitgewerkt, maar biedt geen hele bijzondere vernieuwende puzzels. Omdat in de andere kamer een team zat wat behoorlijk wat langzamer speelde dan ons hebben wij zeker 10 minuten doelloos in het rond gelopen, omdat we niet verder konden. Het was ons onduidelijk of we nog iets moesten oplossen of niet. Uiteindelijk bleek dat we gewoon moesten wachten op de kamer naast ons. Erg jammer en haalde de flow er behoorlijk uit. Licht geirriteerd begonnen we aan het tweede deel, waar een puzzel op 2 verschillende manieren op blijkt te lossen, verwarrend. Uiteindelijk komen we toch met een nieuw record de kamer uit. Jammer dat de 10 minuten niets doen in het eerste deel wel gewoon meetellen in de tijd en je dus alleen op het laatste deel echt getimed wordt.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja


 • Creatief aangepakt
 • Zonde dat je niet verder kunt door ander team.

 

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertLid sinds: 6 januari 2018 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2019

Jammer dat je niet door kan spelen

Kamer begint leuk in het thema. Starten met een 'toneelstukje' wat van mij echt korter mag. Persoonlijk vind ik het niet zo veel toevoegen aan de kamer.
Daarna begint het puzzelen echt. Leuke orginele puzzels. Wij waren echter vrij snel klaar, maar omdat je tegen een andere groep speelt moet je wachten tot je naar de laatste fase kan. Voor ons betekende dat 5(!) Minuten wachten midden in je spel..


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The awesome people break out club

Ontsnapt: Ja  46:05 min


 • Acteurs
 • Originele puzzels
 • Niet door kunnen spelen

 

Koen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2019

Leuk idee & goede locatie. Top voor grotere groepen zodat je tegen elkaar kan strijden!

Puzzels waren goed te doen, een ervaren speler kan een aantal 'escape-room truckjes' wel doorzien. (wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk is) . Leuk verhaal en leuke aankleding! Wij waren met een groep van 14 personen en doordat er 2 gelijke kamers zijn kan je in 2 groepen mooi tegen elkaar strijden. Beide groepen zijn uit gekomen. 1 groep met 7.15min en 1 groep met 8min. Ruim op tijd, maar wel een close call :-)


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 14 personen

Ontsnapt: Ja

 

Bosman (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 9 december 2019

Geweldige ervaring!

Mooie aanloop, via de rechtbank naar de escaperoom. Leuke opdrachten, vooral het laatste gedeelte erg leuk gemaakt.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Het laatste onderdeel is een geweldige setting
 • Afwisseling van de opdrachten
 • Acteerwerk

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig