Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Courtroom

Zwolle , Nederland

Nu gesloten

75 minuten

3 - 12

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Courtroom

Samen met je advocaat loop je vol vertrouwen de rechtbank in. Je komt alleen met de schrik vrij, zo belooft de advocaat. We hebben hier een prima rechtssysteem en corruptie is niet aan de orde. Toch? Maar dan gaat het er ineens wel heel heftig aan toe in de rechtbank en is het maar de vraag of het recht zal zegevieren. Misschien kom je toch niet zo snel vrij als je dacht…

Op de nieuwste locatie van The Great Escape, het OM aan de Drijbersingel in Zwolle, beleef je je eigen rechtszaak. Samen met je advocaat verdedig jij je zaak, maar in deze rechtbank werkt het rechtssysteem toch wat anders dan in de rest van Nederland. Het gaat er hier hard aan toe en je begint je aardig zorgen te maken. Want je bent echt onschuldig. Toch?

Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan de tweede Courtroom erbij en strijd tegen elkaar. Dan maar hopen dat beide groepen de rechtbank weer op tijd kunnen verlaten. *

Let op: in dit spel is lichamelijke activiteit nodig, kun je niet op je knieën of heb je het gevoel niet door een doorgang van ongeveer 60 x 80 cm te kunnen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijke aanpassingen.

Thema's

Battle

Misdaad

Eigenschappen

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

28 likes

225 bezoekers

96.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Burgemeester Drijbersingel 19
8021 DA, Zwolle
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

104 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2019

Opnieuw een topkamer!

#106 Vol spanning uitgekeken naar de nieuwste aanwinst van The Great Escape. Deze is op een nieuwe locatie, met ook hier een grote mooie ontvangstruimte. De escape begint middels een levensechte rechtszaak. De puzzels passen bij het thema en zitten goed in elkaar. Bij deze escape is de ervaring belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. De ontknoping was erg tof. Wat mij betreft dus met deze kamer opnieuw een landelijke topper erbij!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede introductie
 • Leuk einde
 • Prima puzzels
 • Mooie ontvangstruimte

  jp87the-great-escape

DaniëllaDaniëllaEscape GuruLid sinds: 12 juni 2017 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2018

Leuk begin, maar einde zwakt het af

Afgelopen weekend The Courtroom gespeeld met 3 (ervaren escape) vrienden op de 3e dag dat de kamer open was. Het begin was voornamelijk super leuk gedaan, maar daarna zwakte het naar mijn mening af. Het einde was ook niet wat ik verwacht had. Opeens was het er. Dat maakt dat het verhaal niet af is.
Verder mochten er wat mij betreft meer creatieve/mechanische puzzels in, in plaats van hangsloten. Ik vond het jammer dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden voor het 'escapen'.

Voor een kamer die net open is, is het een goed begin, maar ik denk dat er hier en daar nog wel wat aan geschaafd moet/gaat worden.

Wat betreft de aankleding was het idee wel leuk, alleen kon het hier en daar nog wel beter (penstrepen van de bouw). Het is wel een leuke bijkomstigheid dat er bij deze kamer gestreden kan worden met een ander team. Zeker voor grote groepen erg leuk.

Al met al een leuke kamer voor escapers met wel wat ervaring. De Escape Room zelf vond ik nog wel iets aan de kleine kant voor het geld (voor 150 euro/75 minuten). Wat nog wel een positief punt is, is de grote lounge-/chillruimte met bar.

Wij hebben de kamer gehaald met nog 5:30 op de klok.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaperoomies

Ontsnapt: Ja  64:30 min


 • Gratis parkeren
 • Grote loungeruimte om wat te drinken/bij te praten
 • Puzzels
 • Klein voor het geld wat je moet neerleggen

  dennis_hoeversjannie_de_vries

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Wat een spektakel

Door naar kamer 3 op deze locatie. We hadden dus al twee hele goede opwarmers gehad hier. Het is altijd zo fijn dat je een kamer uit komt en denk: "Yes, ik mag nóg twee kamers spelen op deze locatie!". Dat gevoel hadden wij zeker. Na weer even gekletst te hebben met de enthousiaste medewerkers en na wat gedronken te hebben, was het tijd voor ons derde avontuur.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat zit de introductie van deze escaperoom goed in elkaar. Wauw, wat een spektakel. Je zit vanaf het eerste moment meteen vol in het verhaal, vooral omdat alles er zo realistisch uit ziet. De acteurs zitten daarnaast onwijs goed in hun rol, met als hoogtepunt een bepaalde acteur. Achteraf hoorde we dat hij al lang werkzaam was bij The Great Escape en dat zag je in zijn rol er ook echt van af. De interactie met de acteurs is heerlijk!

Na de intro 'start' eigenlijk je escaperoom en wij waren alle vier een beetje verdrietig dat onze 'intro' erop zat. Dit had van ons uren door mogen gaan, want was dit gaaf! Enfin, op naar de escaperoom dan. We gaan als een speer door de start van de kamer heen en de puzzels gaan allemaal vrij vlot. Wat erg fijn is, is dat de puzzels het verhaal van de kamer erg goed ondersteunen. Het decor is prima uitgewerkt en de puzzels zijn over het algemeen lekker origineel.

Wat ik aan The Courtroom zo goed vind, is dat ook het einde lekker 'spectaculair' is. De interactie is wederom geweldig en de acteur zit zo goed in zijn rol. Het verhaal komt hier perfect samen en onder een kleine tijdsdruk wisten we te ontsnappen uit de rechtszaal.

The Courtroom is oprecht een van mijn favoriete kamers geworden, puur en alleen al om het thema, het verhaal, maar vooral de geweldige introductie met de fantastische acteurs. Het enige jammere aan de kamer vind ik dat je heel duidelijk een filmische start en einde hebt en dat 'de escaperoom' hier tussenin zit. Ik had het toffer gevonden als dat filmische tijdens je escape ook nog terug zou komen. Desalniettemin was The Courtroom wederom een fantastische kamer hier! En dan mochten we er nog eentje gaan spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Casturii

swizardswizardJunior EscaperLid sinds: 25 mei 2019 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2019

Sterk begin - onsamenhangende rest - teleurstelling

Dit was me er wel ééntje. Lastig om helemaal toe te lichten zonder te diep in te gaan op wat er allemaal gebeurt. Kort samengevat zonder inhoud: deze escaperoom is incoherent. De logica van het verhaal dat er doorheen loopt is ver te zoeken, met veel mindere momenten. Er volgen wellicht kleine spoilers vanaf hier in het review.

De escape ‘experience’ begint relatief sterk – dit kan je ook in meerdere reviews teruglezen. Het zet de hoop op voor de rest van de kamer – maar deze is veelal matig. Na dit begin echter gaat het erg snel bergafwaarts. De opvolgende kamers zijn niet logisch in het thema – ze staan er grotendeels geheel los van of je zou ze met zeer creatief denken er aan kunnen relateren. Erge teleurstelling – wij waren hierheen gegaan specifiek voor het thema courthouse wat dus op het begin na nergens echt in terug kwam. Verder waren de puzzels zijn grotendeel vrij saai – veel afhankelijk van cijfersloten – met vervolgens ook nog het probleem dat je frequent maar één ding tegelijkertijd kon doen ondanks dat je meerdere cijfersloten had waar je ‘de oplossing in kon proberen. Met een groep van vijf was dan regelmatig duimendraaien. Verder waren de props op begin en einde na ook niet erg sterk.

Misschien nog wel het ergste was dat één van de kamers niet goed was ‘gereset’. Er ontbrak een essentiële prop. We kregen een hint voor het antwoord (wat ansich niet verkeer is als mensen te lang vast zitten) om 10 minuten later omhandig het missende onderdeel toegereikt te krijgen. Ze waren duidelijk niet goed aan het opletten of wisten niet hoe ze hier mee om moesten gaan. Toen we op het einde hierover vroegen (fouten kunnen uiteraard gemaakt worden) werd er slecht mee omgegaan. “Technische fout, had je er last van dan?” is relatief best beledigend. Sorry zeggen kan ook –natuurlijk hadden we er last van! – we werden lichtelijk geïrriteerd op elkaar “hebben we de puzzel zo verkeerd opgelost dat we niet meer kunnen doen” en stonden maar tevergeefs een niet oplosbare puzzel proberen op te lossen. Deze houding was dus zeer spijtig en geeft geen erkenning aan de vervelende ervaring.

Het einde is ook erg dubbelzinnig. Aan de ene kant – los van dat het niet coherent in de rest van het verhaal was verworven wat je aan het doen was – was het wel één van de sterkste kamers wat betreft looks en ervaring. Er word in ene wel een tijdsdruk opgevoerd die erg geforceerd voelt in dit punt van de kamer (je bent hier al echt ver op weg). De puzzels waren daarentegen weer relatief slecht – weer veelal niet tegelijkertijd te doen. Het eindigt dan ook met een vreemde geforceerde ‘je kan het tegen een ander team spelen’ moment. Zo kom je uit de kamer en zijn er twee knoppen. Breekt aardig de al gebrekkige immersie.

Alles samen bekeken raad ik deze kamer dan ook af. Goede elementen - maar geen bevredigende ervaring.


Reactie door The Great Escape

31 oktober 2019

Beste Swizard, Bedankt dat je de tijd hebt genomen om de recensie te schrijven. Maar wat ontzettend jammer dat de beleving niet was wat je je ervan had voorgesteld en hoe wij hem je graag hadden willen geven. Uit je verhaal begrijp ik dat er dingen in de kamer verkeerd gingen of niet goed waren gegaan. Zoals je aangeeft kunnen er fouten worden gemaakt als er mensen werken. Maar we vinden het wel ontzettend jammer als dit gebeurt. Zeker ook als dit gepaard gaat met een technisch mankement, niet goed opletten en een reactie zoals je die niet van ons zou mogen verwachten bij de nabespreking. Ook op de gameflow van de kamer en de puzzels geef je kritiek, dit mag uiteraard ook en we staan altijd open voor verbeteringen. We kijken graag waar we het nog beter kunnen maken. Maar naar mijn idee zijn we toch het meest tekort geschoten op de dingen die niet goed gingen tijdens jullie beleving. Graag zou ik dan ook met je in contact komen om het te bespreken en te kijken hoe we het beste goed kunnen maken met jouw team. Helaas heb ik jou contact gegevens niet. Zou je daarom een mail kunnen sturen naar jpost@thegreatescape.info of ons algemene nummer(038-2022646) kunnen bellen en vragen naar Johan? Met vriendelijke groeten, Johan Post Mede eigenaar The Great Escape


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterk begin
 • Enkele mooie kamers
 • Zeer incoherent geheel
 • Puzzel die niet goed gereset was - matige houding
 • Momenten met maar 1 puzzel tegelijkertijd
 • Veel cijfersloten

  Shanna

jannie_de_vriesjannie_de_vriesJunior EscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 december 2018

Een levensechte belevenis

Al voordat de escape room begint, wordt de toon al gezet en zit je al in het spel. Super leuk.
Het acteergedeelte voegt echt heel veel toe aan de belevenis en het is tof om zo de kamer te beginnen. Mooie ruimtes met veel verschillende puzzels. Hier en daar nog wat kleine kinderziektes, maar dat mocht de pret niet drukken. Een briljante finale die voor ons perfect in de verhaallijn paste. Ook super leuk dat je keuzes moet maken in het spel die jouw escape ervaring beïnvloeden.

Al met al een geweldige ervaring en top escape room die met een beetje finetunen straks echt kan tippen aan the experiment, catch me If you can en andere toppers!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  66:00 min


 • Acteerwerk
 • Gepersonaliseerd
 • Mooie aankleding
 • Kleine kinderziekten

  johan_van_drunen

Sietske (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 november 2022

Super leuk!!

Wij hebben de courtroom battle gedaan als onderdeel van ons bedrijfsuitje! Echt ontzettend tof gemaakt, en ook de intro was ondanks dat het wat ongemakkelijk was erg hilarisch! Wat een goede acteurs! Een dikke 10 van ons, we zullen jullie aanbevelen bij vrienden en familie. Ga zo door!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja

 

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 4 september 2019 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

"EN JIJ! MET JE VUILE GRIJNS! WEG!"

We zitten te wachten in de luxe ontvangstruimte van The Great Escape als we het slechte nieuws krijgen. We moeten zo bij onze hoorzitting zijn! Onze advocaat kan er helaas niet bij zijn, maar dat moet wel goed komen, toch? Anders zijn we ten dode opgeschreven...
De ervaring begint op een vreselijk creatieve manier voordat we in de kamer zelf zijn. Deze filmische intro alleen al is het boeken van de kamer waard! Een mooie setting, uitstekend acteerwerk, top script, kleine mindfucks, interactie met de acteurs, wat heerlijk dit!
De spanning wordt opgevoerd terwijl we ons best doen om onze lach in te houden. De introductie vind plaats met een ander onbekend team, wat verbazingwekkend goed werkt. Het kan zo storend zijn, maar de manier waarop het uitgespeeld wordt maakt het juist een toegevoegde waarde. Er is net genoeg interactie tussen de twee partijen terwijl de afstand toch bewaart blijft. We kunnen na de intro wel met ons eigen team verder. Na een moment te fanboyen over hoe goed dit al was beginnen we!

De sfeer zit er door de intro goed in. We zitten in het hol van de leeuw en moeten hier snel weg! Het decor ziet er prima uit, al wordt het wel wat kaler richting het einde. Na een tijd zakt de spanning helaas wat weg. Dit komt grotendeels door het feit dat de grens tussen experience en escapen hier best hard is. Na de introductie en tot het einde valt The Courtroom bijna terug op "gewoon" escapen en veel minder op experience.
De kamer is daarbij twee keer identiek naast elkaar gebouwd en op één punt kunnen we het andere team duidelijk horen. Dit was zonde want daardoor hoorden we spoilers. Het andere nadeel hier van is dat als beide teams tegelijkertijd klaar zijn met iets je zal moeten wachten tot het andere team afgehandeld is voordat jij dat ook kan doen. Het is allemaal niet heel storend, maar het is ook weer niet ideaal.
De experience die je krijgt is dan wel weer van top niveau! Er zitten toffe momenten in die ons verrassen en de spanning en immersie weer helemaal terug brengen!

We houden er een goede flow op na met veel afwisseling. Er komen originele puzzels voorbij die het verhaal ondersteunen. Geen ellenlange expositie, maar lekker spelen! Mooi is ook dat de puzzels daadwerkelijk een reden hebben om hier te zijn. Er is een goede uitleg voor waarom we dit allemaal doen en daar ben ik heel blij mee. Voor ons gevoel schieten we door de kamer heen totdat we in het midden even vastlopen op wat we nou moeten doen. Sommige stukken beginnen door elkaar te lopen en dingen die eerder hadden moeten gebeuren worden nu pas gedaan. Het is even verwarrend, maar pakt gelukkig weer op! Deels valt de verwarring hier ook aan ons te wijden. Hierna raken we die heerlijke flow in ieder geval niet meer kwijt. De kamer bouwt op naar een intense filmische finale en met een echt euforie gevoel ontsnappen we!

Het personeel is wederom laaiend enthousiast en trots op hun mooie bedrijf! Ze staan hier al jaren vol passie en dat voel je. The Courtroom is een ontzettend toffe kamer, al had ik graag de grens tussen het escapen en de filmische experience hier wat meer willen zien vervagen. De highlights zijn de filmische intro en outro en tussenin zit een toffe escape room. Beide zijn meer dan de moeite waard! Ga deze zeker spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  64:58 min


 • Lekkere puzzelflow
 • DIE INTRO WAT DE FUCK
 • Uitstekende acteurs
 • Verhaal in puzzels
 • Puzzels goed gethematiseerd
 • Filmische finale
 • Enthousiast personeel
 • Op één punt hoor je het andere team
 • Harde grens tussen experience en escapen

 

ReneN90ReneN90Junior EscaperLid sinds: 28 juli 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2022

Unieke kamer

Voor mij een eerste kamer waarbij bij de introductie gebruik wordt gemaakt van acteurs, die tijdens de escape nog vaker terugkomen. Geenszins eng, maar altijd in het doel van het spel. De acteurs zijn bepalend voor de speluitleg en de introductie van het verhaal. Leuk dat dit echt de tijd krijgt voordat de escape daadwerkelijk begint.

De kamer zelf is ook erg tof met verschillende vormen van puzzels. Ze werken met het concept dat je nooit twee keer dezelfde code of sleutel nodig hebt. Helaas bleek dat in een geval wel zo te zijn, waardoor we tijd hebben verloren en uiteindelijk de code moesten opvragen. Dit voelde enigszins als een zwaktebod, omdat we speelden met de gedachte dat dit niet nodig was. Verder is er heel veel beleving in alle kamers en worden er verschillende effecten toegepast om alles zo echt mogelijk te laten lijken.

We speelden met 5 man, waarvan twee met meer ervaring en de rest wat kamers. Ik zou zeker niet met meer dan dit spelen, om iedereen aan het werk te houden.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  54:27 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

nonotononotoEscaperLid sinds: 7 augustus 2018 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2022

Weer een hele leuke ervaring

Zat weer goed in elkaar. De acteurs waren heel goed. De kamers passend bij het thema en een tof einde.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  66:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

 

101BV.nl (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2022

Superochtend gehad

Onze eerst halte met ons bedrijfsuitje was The Courtroom en dit zou een makkie worden werd ons beloofd! Niets was minder waar en we moesten creatief zijn om aan een gevangenisstraf te ontsnappen. Gelukkig is beide teams dit gelukt! Superleuke ochtend gehad met elkaar, leuke escaperoom, fysiek niet zwaar en ruim omgezet!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 11 personen

Ontsnapt: Ja

 

HJW-91HJW-91Junior EscaperLid sinds: 21 oktober 2022 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2022

Acteertalentjes

Top kamer, eerste ervaring, met wat meer focus op acteren. We werden er ook een semi ongemakkelijk van, maar dat paste ook goed bij het thema van de kamer. En leuke twists en turns. Leuke ervaring, zaten ook unieke leuke puzzels tussen. Een puzzel werkte niet goed bij ons, maar met wat gehannes, hebben wij de oplossing toch 'eruit weten te halen'


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Acteerwerk
 • Goede service
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels mochten iets verfijnder

 

Annemieke (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2022

Enorm spannend!

Goede tijdsdruk, heel leuk verhaal, echt super vormgegeven!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Jorian (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 mei 2022

Hele vette Battle Room

Bovenal een hilarische kamer met heerlijk acteerwerk. Hierdoor is er een goed verhaal dat in de kamer goed doorloopt. Een kamer met een goede flow doordat je met relatief makkelijke puzzels begint. Mooie afwisseling tussen doe en denk puzzels.
Ik zou deze kamer aan iedereen aanraden, ervaren en onervaren. Met meerdere kamers krijg je zeker waar voor je geld.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 april 2022

Leuke Escape-Experience.

Dit is heel leuke Escape-Experience. Natuurlijk zijn er ook leuke puzzelelementen, wat een heel tof geheel maakt.

We komen zeker nog de andere kamers spelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  54:40 min


 • Verhaal
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service

 

MiessMiessEscape ExpertLid sinds: 11 mei 2018 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2022

It's all good man

The Courtroom is een echte belevingskamer. Hierdoor zit het verhaal heel goed in elkaar. Er wordt gewerkt met geweldige acteurs die een spectaculaire intro neerzetten. Als dit niet echt je ding is, dan kan het wat lang duren. Ben je daarop voorbereid dan zou ik zeggen: ga er goed voor zitten en geniet.

Dan het escapen zelf: toffe puzzels en gave effecten. Wat ik gewoon echt heel jammer vind, is dat deze kamer hoe dan ook in battle-vorm is. Als je dan niet je eigen tegenstanders hebt meegenomen, kan het dus zomaar gebeuren dat je als vier die-hard escapers tegenover een familie komt te staan die een dagje uit hebben. Helaas heeft dit invloed op de flow van je spel.

Omdat er verhaaltechnisch gezien geen aanwijzing of uitleg is waarom je niet verder kan, denk je dat het aan jou ligt. Je gaat zoeken naar puzzels die nog niet opgelost zijn, handelingen herhalen en eigenlijk moet je dus gewoon... wachten. Tijdens dit frustrerende (en als je pech hebt lange) intermezzo hoor je de andere groep gillen en lol hebben, waardoor je al helemaal denkt dat je iets niet goed doet, omdat de andere groep wél bezig lijkt te zijn.

Dus mijn conclusie: fantastische kamer, ga 'm spelen én neem een andere groep mee om tegen te battelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  64:39 min

 

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (117 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

The Courtroom

#108 - Ik kreeg een beetje een onpersoonlijke vibe bij het ontvangst, maar ik denk dat het kwam door de vele mensen in de grote ontvangst, wat eigenlijk meer een café is. Het ziet er in ieder geval super netjes en mooi uit en je wordt vriendelijk geholpen.

De introductie van deze escape room vind ik echt briljant gedaan. Ontzettend ongemakkelijk, vind ik, maar hartstikke tof. Bij The Great Escape werken ze duidelijk met hele goede acteurs. Wat ik écht jammer vind aan deze kamer, is dat je hoe dan ook als battle speelt. Ik had niet deze verwachting en dat vond ik echt jammer. Een paar onderdelen in het spel werkten niet, waren onduidelijk of we moesten wachten en dat deed wel wat af aan de flow van het spel. Verder zit het spel goed in elkaar, met name de opbouw van het verhaal. De puzzels zijn prima. Al met al echt een aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  64:39 min

 

Marloes (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 29 april 2022

Geweldig!

Goede sfeer. Vriendelijke mensen. Escape room was echt geweldig. Hoe de acteurs zo in hun rol gaan, dat was mooi om mee te maken. Erg leuke beleving.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  01:09 min

 

paris_meijerparis_meijerJunior EscaperLid sinds: 8 augustus 2021 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Leuk verhaallijn en acteurs

Zodra je binnenkomt wordt je goed in het verhaal meegenomen. De acteurs zitten goed in hun rol en dat maakt het leuk. De escaperoom qua puzzels en moeilijkheid viel het tegen. We gingen er heel makkelijk doorheen en soms te makkelijk. Het zijn voornamelijk van die standaard puzzels met magneten, sleutels en cijfersloten. Op zich niets mis mee maar het is daardoor niet origineel of bijzonder.


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Logica
 • Puzzels
 • Weinig origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

 

Jard (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 april 2022

Heel leuk!

Erg genoten. Leuk om met een groep vrienden te doen.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja

 

SoeduckSoeduckEscape ApprenticeLid sinds: 23 oktober 2021 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 april 2022

Heel tof

Dit was onze tweede kamer bij The Great Escape. En hij was weer heel goed! Niet alleen de kamer, maar ook alles eromheen. Ze weten ook wanneer ze moeten helpen en wanneer ze je even moeten laten proberen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels

 

Marja (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 april 2022

Super leuke escaperoom

Van het begin tot het eind hebben we genoten van deze escaperoom. De acteurs lieten zich niet van de wijs brengen door ons afleidende 'toneelspel' en bleven fantastisch in hun rol, terwijl wij dubbel lagen van het lachen. We hebben een superleuke avond vermaak gehad, met verrassende en een diversiteit aan puzzels. Sommige wat makkelijk maar juist weer leuk voor de 'beginner', sommige wat moeilijker en dus juist wat meer uitdagend voor degene met wat meer ervaring.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Robbert (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2022

Heel erg tof

Met zorg en toewijding gemaakt, echt heel mooi!

De acteurs zaten er lekker in en hadden het naar hun zin (denk ik 😅).

Wij deden de battle, maar tijdens de inleiding met acteurs was het niet helemaal duidelijk of we nu bij hetzelfde team hoorden of niet.

De opdrachten, puzzels, aankleding en functioneren waren helemaal top. De hints kwamen ongevraagd, en soms over onderdelen waar we al voorbij waren. (Of misschien kregen de tegenstanders exact dezelfde hints?) Dat doet een beetje af aan het gevoel dat je het “zelf gedaan hebt”.

Het was me niet helemaal duidelijk of die overgebleven tijd sloeg op alleen het tweede gedeelte of het hele stuk na de inleiding.

Speciale dank aan Paul! Zonder jou was het niet gelukt!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja

 

emmieemmieJunior EscaperLid sinds: 7 januari 2020 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 juli 2022

Als je van acteren houdt, is dit een topkamer

De start vereist acteerwerk en daar moet je van houden. Ik doe dat, maar een aantal mede-spelers niet.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

 

kortekaasjekortekaasjeEscaperLid sinds: 30 augustus 2018 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 maart 2022

Geweldige ervaring, prachtige kamer

Zoals al eerder gezegd, bij The Great Escape snappen ze het hele concept. Top locatie, waar je ook gewoon gezellig kan blijven hangen en supervriendelijke mensen. Het acteerwerk is geweldig, maar het had iets korter gekund wat ons betreft. Dan vertrek je de kamer in. Mooi aangekleed, supergevarieerde en originele puzzels. Jammer dat 1 ding niet werkte en de begeleiding het te druk had met de andere kamer waardoor het 3 keer gedaan moest worden voordat het gezien werd. De hints worden op de tot nu toe origineelste manier gegeven wat ik heb meegemaakt. Er is samenwerking nodig en de laatste ruimte is echt mega-origineel. Kortom, een must om gedaan te hebben.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Goede prijs

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertLid sinds: 30 augustus 2018 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2022

Erg leuk

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze tweede van de 3.

Het intro is echt heel leuk gedaan. Een goede actrice die je helemaal in het verhaal meeneemt. Echter had dit gedeelte van mij wat korter gemogen. Zodra je echt de escape room zelf ingaat, zal het acteerwerk niet meer terugkomen.
Ook deze kamer heeft wederom leuke afwisselende puzzels, en voor de snelle escapers is er een extra puzzel in de kamer verwerkt.
 
Ook in deze kamer functioneerde niet alles naar behoren, waardoor wij hier veel tijd hebben verloren. De gamehost was duidelijk niet aan het opletten, maar dat is ook wel te verwachten gezien het feit de gamehost 2 kamers tegelijk draait. 1 onderdeel moest je kracht gebruiken om het te openen, waarop de gamehost zei dat ze dat vaker hoort. Als je dat dan vaker hoort, doe daar dan ook wat mee.
Ook hier had de gamehost weinig tijd en werden we kort na onze escape weer teruggestuurd.

Ik zie dit toch meer als een goede klassieke escape room ipv een belevenis die je bij The Mission krijgt. Wil je een kamer spelen die voornamelijk geënt is op de puzzels en toch aan het begin je een beleving meegeeft, dan moet je deze kamer zeker spelen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit
 • Heeft onderhoud nodig
 • Slechte begeleiding
 • Geen tijd achteraf

 

ianianJunior EscaperLid sinds: 14 september 2020 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 maart 2022

Een belevenis!!

Wat een belevenis is deze kamer! Nadat wij een drankje gedaan hebben in een mooie ruime ontvangstruimte werden wij begeleid naar de rechtszaal, waar we onderdeel waren van levensechte rechtszaak.

Bij deze escaperoom is meer ingezet op de volledige ervaring dan op de meest originele puzzels of kamer.

Het verhaal de kamer en de ontknoping klopt en is erg goed, dit komt zeker door de acteurs die bij deze kamer echt een meerwaarde zijn!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig