75 minuten
14 jaar
Min. 3 -~ Max. 6

The Courtroom

Video

Samen met je advocaat loop je vol vertrouwen de rechtbank in. Je komt alleen met de schrik vrij, zo belooft de advocaat. We hebben hier een prima rechtssysteem en corruptie is niet aan de orde. Toch? Maar dan gaat het er ineens wel heel heftig aan toe in de rechtbank en is het maar de vraag of het recht zal zegevieren. Misschien kom je toch niet zo snel vrij als je dacht…

Op de nieuwste locatie van The Great Escape, het OM aan de Drijbersingel in Zwolle, beleef je je eigen rechtszaak. Samen met je advocaat verdedig jij je zaak, maar in deze rechtbank werkt het rechtssysteem toch wat anders dan in de rest van Nederland. Het gaat er hier hard aan toe en je begint je aardig zorgen te maken. Want je bent echt onschuldig. Toch?

Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan de tweede Courtroom erbij en strijd tegen elkaar. Dan maar hopen dat beide groepen de rechtbank weer op tijd kunnen verlaten. *

Let op: in dit spel is lichamelijke activiteit nodig, kun je niet op je knieën of heb je het gevoel niet door een doorgang van ongeveer 60 x 80 cm te kunnen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijke aanpassingen.

Video

 • Thema's

  Battle, Misdaad

 • Likes

  21

 • Aantal keer gespeeld

  133 bezoekers van escapetalk

 • Ontsnappingspercentage

  94.7% (gebaseerd op reviews)

 • Reserveren

  NL

  Toilet aanwezig

  PIN-betaling mogelijk

  Eetgelegenheid

  Drankgelegenheid


Kosten

Dag 3 personen4 personen5 personen6 personen
MA €150.00 €150.00 €150.00 €150.00
DI €150.00 €150.00 €150.00 €150.00
WO €150.00 €150.00 €150.00 €150.00
DO €150.00 €150.00 €150.00 €150.00
VR €150.00 €150.00 €150.00 €150.00
ZA €150.00 €150.00 €150.00 €150.00
ZO €150.00 €150.00 €150.00 €150.00


Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

Reviews

De totaalscore van een review hoeft niet het gemiddelde van de deelcijfers te zijn. Soms verdient een kamer voor je gevoel namelijk een hoger of lager punt.

Schrijf een review
Sorteer reviews op:

Bezoekdatum Gespeelde kamers Score Reviewdatum

Opnieuw een topkamer!

#106 Vol spanning uitgekeken naar de nieuwste aanwinst van The Great Escape. Deze is op een nieuwe locatie, met ook hier een grote mooie ontvangstruimte. De escape begint middels een levensechte rechtszaak. De puzzels passen bij het thema en zitten goed in elkaar. Bij deze escape is de ervaring belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. De ontknoping was erg tof. Wat mij betreft dus met deze kamer opnieuw een landelijke topper erbij!

 • Verhaal
 • Goede introductie
 • Leuk einde
 • Prima puzzels
 • Mooie ontvangstruimte
2Meest gewaardeerd
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Leuk begin, maar einde zwakt het af

Afgelopen weekend The Courtroom gespeeld met 3 (ervaren escape) vrienden op de 3e dag dat de kamer open was. Het begin was voornamelijk super leuk gedaan, maar daarna zwakte het naar mijn mening af. Het einde was ook niet wat ik verwacht had. Opeens was het er. Dat maakt dat het verhaal niet af is.
Verder mochten er wat mij betreft meer creatieve/mechanische puzzels in, in plaats van hangsloten. Ik vond het jammer dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden voor het 'escapen'.

Voor een kamer die net open is, is het een goed begin, maar ik denk dat er hier en daar nog wel wat aan geschaafd moet/gaat worden.

Wat betreft de aankleding was het idee wel leuk, alleen kon het hier en daar nog wel beter (penstrepen van de bouw). Het is wel een leuke bijkomstigheid dat er bij deze kamer gestreden kan worden met een ander team. Zeker voor grote groepen erg leuk.

Al met al een leuke kamer voor escapers met wel wat ervaring. De Escape Room zelf vond ik nog wel iets aan de kleine kant voor het geld (voor 150 euro/75 minuten). Wat nog wel een positief punt is, is de grote lounge-/chillruimte met bar.

Wij hebben de kamer gehaald met nog 5:30 op de klok.

 • Gratis parkeren
 • Grote loungeruimte om wat te drinken/bij te praten
 • Puzzels
 • Klein voor het geld wat je moet neerleggen
2
8.5
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 9

Sterk begin - onsamenhangende rest - teleurstelling

Dit was me er wel ééntje. Lastig om helemaal toe te lichten zonder te diep in te gaan op wat er allemaal gebeurt. Kort samengevat zonder inhoud: deze escaperoom is incoherent. De logica van het verhaal dat er doorheen loopt is ver te zoeken, met veel mindere momenten. Er volgen wellicht kleine spoilers vanaf hier in het review.

De escape ‘experience’ begint relatief sterk – dit kan je ook in meerdere reviews teruglezen. Het zet de hoop op voor de rest van de kamer – maar deze is veelal matig. Na dit begin echter gaat het erg snel bergafwaarts. De opvolgende kamers zijn niet logisch in het thema – ze staan er grotendeels geheel los van of je zou ze met zeer creatief denken er aan kunnen relateren. Erge teleurstelling – wij waren hierheen gegaan specifiek voor het thema courthouse wat dus op het begin na nergens echt in terug kwam. Verder waren de puzzels zijn grotendeel vrij saai – veel afhankelijk van cijfersloten – met vervolgens ook nog het probleem dat je frequent maar één ding tegelijkertijd kon doen ondanks dat je meerdere cijfersloten had waar je ‘de oplossing in kon proberen. Met een groep van vijf was dan regelmatig duimendraaien. Verder waren de props op begin en einde na ook niet erg sterk.

Misschien nog wel het ergste was dat één van de kamers niet goed was ‘gereset’. Er ontbrak een essentiële prop. We kregen een hint voor het antwoord (wat ansich niet verkeer is als mensen te lang vast zitten) om 10 minuten later omhandig het missende onderdeel toegereikt te krijgen. Ze waren duidelijk niet goed aan het opletten of wisten niet hoe ze hier mee om moesten gaan. Toen we op het einde hierover vroegen (fouten kunnen uiteraard gemaakt worden) werd er slecht mee omgegaan. “Technische fout, had je er last van dan?” is relatief best beledigend. Sorry zeggen kan ook –natuurlijk hadden we er last van! – we werden lichtelijk geïrriteerd op elkaar “hebben we de puzzel zo verkeerd opgelost dat we niet meer kunnen doen” en stonden maar tevergeefs een niet oplosbare puzzel proberen op te lossen. Deze houding was dus zeer spijtig en geeft geen erkenning aan de vervelende ervaring.

Het einde is ook erg dubbelzinnig. Aan de ene kant – los van dat het niet coherent in de rest van het verhaal was verworven wat je aan het doen was – was het wel één van de sterkste kamers wat betreft looks en ervaring. Er word in ene wel een tijdsdruk opgevoerd die erg geforceerd voelt in dit punt van de kamer (je bent hier al echt ver op weg). De puzzels waren daarentegen weer relatief slecht – weer veelal niet tegelijkertijd te doen. Het eindigt dan ook met een vreemde geforceerde ‘je kan het tegen een ander team spelen’ moment. Zo kom je uit de kamer en zijn er twee knoppen. Breekt aardig de al gebrekkige immersie.

Alles samen bekeken raad ik deze kamer dan ook af. Goede elementen - maar geen bevredigende ervaring.

 • Sterk begin
 • Enkele mooie kamers
 • Zeer incoherent geheel
 • Puzzel die niet goed gereset was - matige houding
 • Momenten met maar 1 puzzel tegelijkertijd
 • Veel cijfersloten
1
6
 • Sfeer: 6.5
 • Puzzels: 5.5
 • Service: 6

Reactie door The Great Escape - 31 oktober 2019 om 10:59

Beste Swizard, Bedankt dat je de tijd hebt genomen om de recensie te schrijven. Maar wat ontzettend jammer dat de beleving niet was wat je je ervan had voorgesteld en hoe wij hem je graag hadden willen geven. Uit je verhaal begrijp ik dat er dingen in de kamer verkeerd gingen of niet goed waren gegaan. Zoals je aangeeft kunnen er fouten worden gemaakt als er mensen werken. Maar we vinden het wel ontzettend jammer als dit gebeurt. Zeker ook als dit gepaard gaat met een technisch mankement, niet goed opletten en een reactie zoals je die niet van ons zou mogen verwachten bij de nabespreking. Ook op de gameflow van de kamer en de puzzels geef je kritiek, dit mag uiteraard ook en we staan altijd open voor verbeteringen. We kijken graag waar we het nog beter kunnen maken. Maar naar mijn idee zijn we toch het meest tekort geschoten op de dingen die niet goed gingen tijdens jullie beleving. Graag zou ik dan ook met je in contact komen om het te bespreken en te kijken hoe we het beste goed kunnen maken met jouw team. Helaas heb ik jou contact gegevens niet. Zou je daarom een mail kunnen sturen naar jpost@thegreatescape.info of ons algemene nummer(038-2022646) kunnen bellen en vragen naar Johan? Met vriendelijke groeten, Johan Post Mede eigenaar The Great Escape

Een levensechte belevenis

Al voordat de escape room begint, wordt de toon al gezet en zit je al in het spel. Super leuk.
Het acteergedeelte voegt echt heel veel toe aan de belevenis en het is tof om zo de kamer te beginnen. Mooie ruimtes met veel verschillende puzzels. Hier en daar nog wat kleine kinderziektes, maar dat mocht de pret niet drukken. Een briljante finale die voor ons perfect in de verhaallijn paste. Ook super leuk dat je keuzes moet maken in het spel die jouw escape ervaring beïnvloeden.

Al met al een geweldige ervaring en top escape room die met een beetje finetunen straks echt kan tippen aan the experiment, catch me If you can en andere toppers!

 • Acteerwerk
 • Gepersonaliseerd
 • Mooie aankleding
 • Kleine kinderziekten
1
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9.5

Onverwacht avontuur

Zonder te weten wat ons te wachten betraden we de rechtzaal waar niet alles even eerlijk gaat zoals je verwacht.

Super gaaf begin! Heel origineel, spannend en zet de sfeer meteen al perfect weg! Perfect om dit vanaf 3 mensen te spelen. Deze kamer leent zich uitstekend voor battles met grote groepen... Vooral het intro met een grote groep is erg leuk!

Wat er gebeurd en waar je heen gaat was voor ons de vraag, maar wat we moesten doen was erg leuk!

Geen moeilijke puzzels maar een prima flow!

 • Beleving
 • Acteurs
 • Verassingenh
 • Intro met een kleine groep
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 8.5
 • Aushim — 2 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 14 september 2020 - 09:30
 • Gespeeld met 7 personen in september 2020. Ontsnapt: Ja

Super ervaring!

We hadden the experiments al gedaan en vonden het zo goed dat we vol verwachtingen aan deze begon (is al de tweede keer dat we van Brussel afkomen en in totaal 6 uur rijden enkel hiervoor ;) ). Het begon super goed, de acteurs deden dat kei goed en de kamers waren ook zeer origineel bedacht. Echt een topervaing!ç

 • Acteurs
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Crimineel goed!

Deze keer 4 kamers bij The great escape.
We speelden de kamers in deze volgorde
The Mission
The Courtroom
The Prison Cell
The Experiment

Verdeeld op 2 locaties, we speelden de eerste 2 in de voormiddag, de andere in de namiddag.
Allemaal met acteurs, dus het beloofde een toffe dag te worden.


Onthaal:

Wel we begonnen de dag door op de verkeerde locatie aan te komen (echte escapers hé)
gelukkig ligt de andere locatie op slechts 4 minuten rijden.

Eens daar kom je in een ruime ontvangstruimte terecht.
We hadden net the mission gespeeld en 15 minuten later konden we aan the Courtroom beginnen.
We hadden hier al veel over gehoord, dus met ongelofelijk veel zin begonnen we eraan.

Kamer:

De start van de kamer begint volledig in stijl van een rechtbank en dat mag je echt ruim interpreteren.
Je start samen met een andere groep wat even raar aanvoelt. Door de leuke start vervalt dat gevoel al snel. Je krijgt even een gevoel van herhaling en daardoor duurt het wat langer, maar het was erg tof en uniek om zo te starten.

Daarna begint het escape gedeelte. De kamer en puzzels zijn leuk om te doen en goed in thema.
Op een bepaald moment liepen we wel vast. Het was op dat moment niet echt duidelijk of het aan ons lag of aan de andere groep. Ik had hier al eens gelezen dat het afhankelijk is hoe goed het de andere groep doet. Of dat waar is weet ik niet.

Wat ik wel weet is dat ook hier weer de acteurs een goede meerwaarde waren. De tijd die je hier weer "verliest" wordt goedgemaakt door de extra 15 minuten. De kamer zelf bouwt op naar een spannend einde.

Conclusie:

Wel als je nog twijfelt om deze kamer te doen, niet doen, gewoon spelen.
De acteurs in deze kamer zijn absoluut een meerwaarde, ze zitten goed in hun rol en spelen goed in op de spelers.
De puzzels zijn leuk in thema en de kamer bouwt op naar een tof einde.

De schrik dat we met de mindere kamers zouden beginnen en zo zouden opbouwen was helemaal weg en als het als waar was, wat voor toppers zouden we dan nog gaan doen.

We speelden deze kamer zonder tips en iedereen van onze groep kon bijdragen aan ons resultaat.
Een super kamer alweer, op naar de 2 volgende.

 • Verhaal
 • thema
 • acteurs
 • 75 min
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Pim — 9 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 29 februari 2020 - 18:10
 • Gespeeld met 7 personen in februari 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldige totaalervaring, leuke battle

Met collega’s verdeeld over twee groepen deze room als battle gedaan. Dus tegelijk identieke kamers in. Het verhaal wordt ontzettend goed ingeleid en de acteurs doen het erg goed. De puzzels waren leuk. Wel wist 1 van onze groepen meerdere codes te kraken zonder de bijbehorende puzzels op te lossen. De variatie in dingen die je moet oplossen is goed en ook de faciliteiten zijn prima

 • Goed verhaal
 • Leuk om het als battle tegelijk te doen
 • Goed opgezet met acteurs
0
8.5
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 8

Leuke beleving

Als je op zoek bent naar een kamer met veel puzzels en dergelijke, zou je misschien je gedachte bij deze kamer moeten verzetten.
Maar dat is echt de moeite waard. Zodra je beleving begint waan je je in een rechtzaal, wel wat ongemakkelijk.
De verrassingen die je in de rechtzaal te wachten staan zijn origineel en super!

De puzzels die je op moet lossen passen goed in het verhaal. Minpuntje wel bij 1 van de puzzels deden wij iets verkeerd en hier hebben we lang moeten wachten op een oplossing, dat was erg jammer.

Verder hebben we een leuke avond gehad.

 • Aankleding
 • Leuke acteurs
 • Leuke puzzels
 • Aangename verrassing
 • Techniek die soms niet deed wat het moest doen
0
8.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8
 • Service: 10
Meer reviews tonen

Waanzinnig

Wat een geweldige escaperoom!
Wij hebben met 6 personen The Courtroom gespeeld, wat een geweldige ervaring!
Zoveel "kamers" waarvan elke "kamer" nog verassender is dan de vorige.
Dit is een absolute aanrader zeker ook door het enthousiaste en kundige personeel die ook een heerlijke borrelplank kunnen maken voor je!
Wij gaan binnenkort een van de andere escaprooms van The Great Escape itproberen en we kijken er nu al naar uit!

 • De vele verrassende kamers
 • Unieke beleving door kundige begeleiding
 • Enthousiast personeel
 • Heerlijke borrelplank!
 • Geen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Arnold Seppenwoolde — 28 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 9 februari 2020 - 13:41
 • Gespeeld met 5 personen in februari 2020. Ontsnapt: Ja

Geweldige Escape-ervaring met alles erop en eraan!

Schitterend om te zien hoeveel werk deze mensen in al hun kamers steken. De acteurs in de kamers zorgen voor een perfecte escape-beleving en staan garant voor een prachtige avond! (of ochtend of middag natuurlijk)

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Ryanne — 6 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 3 februari 2020 - 19:29
 • Gespeeld met 5 personen in februari 2020. Ontsnapt: Ja

Sensatie!

Leuke escaperoom met de spanning van het 'ontduiken' van de veroordeling.

 • Goede acteurs
 • Special effects
 • Alleen aan einde bekend hoeveel tijd je nog hebt
0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9

Hele toffe ervaring die het woord escaperoom naar een nieuw level trekt

De aankleding, het verhaal, de acteurs.. Het klopt allemaal gewoon helemaal.
Voor mij is in een escape room het verhaal het allerbelangrijkste. En in The Courtroom wordt er uitgebreid de tijd genomen om je in het verhaal onder te dompelen.
Kers op de taart is dat, hoe beter je in het verhaal zit, hoe beter je door de puzzels heen kunt racen.
Een gouden ervaring!

 • Onderdompeling in het verhaal
 • Goede acteurs
 • Goede variatie in puzzels
 • Wachten tijdens de ontsnapping
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 8
 • Service: 9.5

Mooi gemaakt

De intro en de start zijn helemaal zoals ik van The Great Escape gewend ben, fantastisch! De puzzels waren leuk maar vond ik bij tijd en wijle ietwat onlogisch. Hierdoor stonden we soms even stil. Het einde vond ik tof maar wel wat abrupt. Desondanks een toffe kamer waarin The Great Escape iets moois heeft neergezet!

0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 8
 • Service: 10

Hele leuke kamer

Hele leuke kamer, acteurs en meerdere ruimtes!

0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Goeie experience

Toffe kamer

0
9.5
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Geweldig! Aanrader

Ook weer een topkamer hier

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Tineke — 8 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 2 januari 2020 - 10:21
 • Gespeeld met 4 personen in december 2019. Ontsnapt: Ja

Geweldige acteurs, mooie kamers

Zoals gezegd is door echt een escape ervaring! De acteurs zitten perfect in hun rol! De escape rooms zijn anders dan andere... jammer was dat wij 2 zaklampen hadden waarvan er 1 niet deed en 1 bijna leeg was. Dit gemeld en is gelijk iets aan gedaan! De escape rooms zijn héél gaaf. Ik zou niet met meer dan 4 personen deze escape room boeken.

 • Acteurs, entourage, verhaallijn
 • Geen
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Jammer dat je niet door kan spelen

Kamer begint leuk in het thema. Starten met een 'toneelstukje' wat van mij echt korter mag. Persoonlijk vind ik het niet zo veel toevoegen aan de kamer.
Daarna begint het puzzelen echt. Leuke orginele puzzels. Wij waren echter vrij snel klaar, maar omdat je tegen een andere groep speelt moet je wachten tot je naar de laatste fase kan. Voor ons betekende dat 5(!) Minuten wachten midden in je spel..

 • Originele puzzels
 • Acteurs
 • Niet door kunnen spelen
0
8
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 8

Een beetje onlogisch...

Het begin is leuk, met een verrassend effect. Had om ons iets korter gemogen, maar we wilden gewoon graag aan de slag ;)
De kamer daarna is prima en goed uitgewerkt, maar biedt geen hele bijzondere vernieuwende puzzels. Omdat in de andere kamer een team zat wat behoorlijk wat langzamer speelde dan ons hebben wij zeker 10 minuten doelloos in het rond gelopen, omdat we niet verder konden. Het was ons onduidelijk of we nog iets moesten oplossen of niet. Uiteindelijk bleek dat we gewoon moesten wachten op de kamer naast ons. Erg jammer en haalde de flow er behoorlijk uit. Licht geirriteerd begonnen we aan het tweede deel, waar een puzzel op 2 verschillende manieren op blijkt te lossen, verwarrend. Uiteindelijk komen we toch met een nieuw record de kamer uit. Jammer dat de 10 minuten niets doen in het eerste deel wel gewoon meetellen in de tijd en je dus alleen op het laatste deel echt getimed wordt.

 • Creatief aangepakt
 • Zonde dat je niet verder kunt door ander team.
0
8
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 7
 • Service: 8
 • Koen — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 20 december 2019 - 10:46
 • Gespeeld met 14 personen in december 2019. Ontsnapt: Ja

Leuk idee & goede locatie. Top voor grotere groepen zodat je tegen elkaar kan strijden!

Puzzels waren goed te doen, een ervaren speler kan een aantal 'escape-room truckjes' wel doorzien. (wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk is) . Leuk verhaal en leuke aankleding! Wij waren met een groep van 14 personen en doordat er 2 gelijke kamers zijn kan je in 2 groepen mooi tegen elkaar strijden. Beide groepen zijn uit gekomen. 1 groep met 7.15min en 1 groep met 8min. Ruim op tijd, maar wel een close call :-)

0
8.5
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 8
 • Service: 8.5
 • Bosman — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 9 december 2019 - 18:44
 • Gespeeld met 6 personen in december 2019. Ontsnapt: Ja

Geweldige ervaring!

Mooie aanloop, via de rechtbank naar de escaperoom. Leuke opdrachten, vooral het laatste gedeelte erg leuk gemaakt.

 • Acteerwerk
 • Afwisseling van de opdrachten
 • Het laatste onderdeel is een geweldige setting
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Annemiek — 5 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 2 december 2019 - 08:55
 • Gespeeld met 7 personen in november 2019. Ontsnapt: Ja

Toffe escaperoom met goede acteurs

Het thema van de Escape begint al vanaf de reservering en gaat daarna bij ontvangst door tot aan het einde. De acteurs spelen hun rol sterk en bij de start van de escape wordt je goed begeleid in wat er de bedoeling is van de rest van het plot. Echter, verdwijnt later de clou van het verhaal, waardoor je niet meer helemaal begrijpt waar het naar toe gaat en is de logica een beetje kwijt. Sommige puzzels zijn wat makkelijk en ik had persoonlijk wat meer diversiteit hierin verwacht; het waren wat veel cijfersloten. De opzet van de kamer is professioneel en ziet er technisch goed uit. Het was wat mij betreft zeker een gave room waardoor je ook benieuwd raakt naar de andere escapes.

 • Goed opgezet thema
 • Veel cijfersloten en weinig logica puzzels
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 10
 • Huisartsenpraktijk Holtenbroek — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 2 december 2019 - 12:35
 • Gespeeld met 14 personen in november 2019. Ontsnapt: Ja

Hele gezellige, geslaagde avond gehad.

E-cape-room met het team gedaan. Veel gelachen, heel goed verzorgd.

 • Goede verzorging
 • Goed gespeeld
 • Mooie en goede ruimte
0
8.5
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 8.5

Leuke ervaring

We gingen met een groepje van 4 personen de courtroom doen, Het was een uitdagende kamer met leuk spelwerk van de acteurs.

 • Goed verhaal
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Beleving, super leuk met een groep!

Ze noemen het een escape beleving ipv escape room en zo moet je het ook zien.
Alles helemaal in thema.
Niet heel moeilijk.

 • Thema
 • Uitwerking
0
8.5
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 9
 • Sietske — 7 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 27 oktober 2019 - 21:13
 • Gespeeld met 4 personen in oktober 2019. Ontsnapt: Ja

Gave kamer, maar voor ons mocht het wel wat moeilijker

De inleiding is super, de locatie leent zich daar ook gewoon erg goed voor. Jammer dat onze rechter nog niet helemaal lekker in zijn rol zat, anders had daar nog wat extra spanning gecreeerd kunnen worden. Daarna de kamer waar wij gewoon heel vlot doorheen gingen.. had dus voor ons wel wat ingewikkelder gemogen. Jammer dat je aan het eind even moet wachten... voelde daarom voor ons alsof we vast zaten maar bleek achteraf niet zo te zijn. Ruim binnen de tijd gehaald.

 • Verhaal
 • Wachten op andere groep
0
8.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 6
 • Service: 9.5
 • Sabine — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 6 oktober 2019 - 21:10
 • Gespeeld met 4 personen in oktober 2019. Ontsnapt: Nee

Geweldig!

Het begin is direct al geweldig: complimenten voor het personeel hoe zij in hun rol blijven! Echt perfect!

 • Personeel en de puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Jubileum

Deze kamer is mijn 60ste!! En wat een mooie kamer om dit bij te vieren.

Hele mooie en ruime ontvangstruimte.

De escape begint echt super leuk door een echte rechtzaak. De puzzels zijn echt in stijl en het verhaal is duidelijk. Mooie technieken en aankleding.

Einde is echt weer super cool gemaakt. Echt van genoten !

 • Einde
 • Technieken
 • Verhaal
 • Ontvangstruimte
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldig

Super leuke escaperoom.
Veel uitdaging,
We zijn helaas op 10 seconde na niet ontsnapt

 • Uitdagend
 • Goede locatie
 • Parkeerplek voor de deur
 • Soms kleine ruimte
0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 10
 • Peter — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 14 september 2019 - 13:20
 • Gespeeld met 5 personen in september 2019. Ontsnapt: Ja

Geweldig!

Deze is echt leuk! Niet twijfelen, maar gewoon doen!

 • Verrassend!
 • geen
0
9
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5
 • Lindy — 3 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 25 augustus 2019 - 22:25
 • Gespeeld met 6 personen in augustus 2019. Ontsnapt: Ja

Fantastische beleving!

 • Goede intro
 • Leuke puzzels
 • Spanning
 • 4 a 5 mensen is wel de max voor het spel
0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

een supervette ervaring

wat een avontuur, je komt bij aankomst binnen in een prachtige ontvangstruimte compleet in het thema en al meteen is het "verhaal"begonnen, de gastheer zit vol in zijn rol en wanneer je moet wachten op je advokaat zit je al echt in de belevenis van een rechtzaak...Totaal afgebluft wordt je in de Courtroom op een hele gave setting en ga je van start in de escaperoom...samen met onze zoons 11 en 14 hebben we deze escape gedaan en wat was hij geweldig gaaf! waanzinnige nieuwe puzzels meegemaakt en werkelijk onder de indruk van hoe goed deze in elkaar waren gezet. Zeer goede verhaallijn en de puzzels liepen goed in elkaar over. De gehele ervaring is heel realistisch en maakt het een ware beleving met keigoede puzzels. Onze knullen vonden hem dan ook supervet en keigoed!
nog niet eerder een dikke 10 gegeven maar deze room verdient echt een dikke 10! Niks op aan te merken en supervette kamer met alle ervaring en beleving tot de max!

 • Prachtige setting
 • De ervaring is werkelijk zeer leuk!
 • Gastheer
 • 75 min speeltijd, heb je echt nodig
 • erg mooie kamer totaal passend op de verhaalllijn
 • verassende puzzels en 1 extra speciale puzzel
 • de slotpuzzel! Een heuze ESCAPE!
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Mooi opgezet

De start van deze kamer is ontzettend leuk. De acteurs deden het hartstikke goed. Erg leuk dat iedereen in ons groepje een rol heeft gespeeld bij de intro. De kamer is mooi ingericht en puzzels passen in het thema. Al met al een super ervaring!

 • Acteurs
 • Verhaal
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9.5

leuke kamer einde wat minder

leuke kamer je denkt echt dat je veroordeeld word. goeie techniek en acteur
helaas was het einde minder. opeens was het klaar.

 • puzzels
 • gratis parkeren
 • beleving
 • ruimte voor nabespreken
 • einde minder
 • kleine ruimte hoge prijs
 • een puzzel ver gezocht
 • antwoord te snel gegeven
0
7.5
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 7
 • Service: 9.5

Ervaar een ware beleving!

Deze dag drie kamers gespeeld van The Great Escape en ons avontuur startte in The Courtroom.

The Courtroom is gevestigd op de nieuwe locatie en de ontvangstruimte ziet er super mooi uit. Hier werden we vriendelijk ontvangen en mochten we wachten tot het tijd was voor onze rechtzaak. Een deel van de beleving deden wij met een andere groep die ook de escape room ging spelen. Voor mij niet storend, eigenlijk heel erg leuk en slim gedaan. In het begin wel wat verwarring of we alleen met onze eigen groep aan de slag gingen of het een gezamenlijke effort ging zijn. Tip om dat meteen duidelijk te maken vanuit de escape room zelf.

Ze hebben de kamer heel mooi opgezet en je waant je in een ware rechtbank. Er wordt enorm veel moeite gestoken in het beleven van het verhaal en met succes.

Doordat het een kamer is die veel inspeelt op beleving zie je dat de hoeveelheid van puzzels daardoor minder is. Het klassiek puzzelen zit wat minder in de kamer, maar de puzzels die je doet zijn wel in thema en ook wat originele puzzels voorbij zien komen. Verder vind ik het ook tof dat je soms handelingen moet doen, heeft niet zozeer met een puzzel te maken, maar wel om weer verder te komen in het verhaal. Ik vind dat altijd een erg leuke toevoeging.

Een echte aanrader als je het mij vraagt.

0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 10

Verdacht goed

Wat een epische intro heeft deze kamer, Echt geweldig gedaan met de inzet van passend en goed acteerwerk! Ik waande me echt even in een rechtszaak. De sfeer zat er dus al goed in, dus hup de kamer in en escapen maar! Het thema komt ook in de aankleding van de kamer en puzzels goed tot zijn recht. Het zijn niet de meest originele puzzels, maar ze zin van een uitdagend niveau. Iedereen was constant bezig met ontdekken, zoeken of puzzelen.

Een minpunt van deze kamer is dat er een ogenblik is waarbij puzzels opgelost zijn en er simpelweg gewacht moet worden. Dit wordt niet aangegeven door een klokje, filmpje, stem of what-so-ever. Dit zorgde dat wij nog enkele minuten nutteloos door de kamer liepen.

Vriendelijk en professioneel personeel.


De kamer is absoluut een aanrader.

 • Epische intro
 • Aankleding
 • wachten tijdens escapen
0
8.5
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 8
 • Service: 9.5

Verdacht goed

Wat een epische intro heeft deze kamer, Echt geweldig gedaan met de inzet van passend en goed acteerwerk! Ik waande me echt even in een rechtszaak. De sfeer zat er dus al goed in, dus hup de kamer in en escapen maar! Het thema komt ook in de aankleding van de kamer en puzzels goed tot zijn recht. Het zijn niet de meest originele puzzels, maar ze zin van een uitdagend niveau. Iedereen was constant bezig met ontdekken, zoeken of puzzelen. Een minpunt van deze kamer is dat er een ogenblik is waarbij puzzels opgelost zijn en er simpelweg gewacht moet worden. Dit wordt niet aangegeven door een klokje, filmpje, stem of what-so-ever. Dit zorgde dat wij nog enkele minuten nutteloos door de kamer liepen. Vriendelijk en professioneel personeel. De kamer is absoluut een aanrader.

 • Intro
 • Aankleding
 • Acteurs
 • Wachten
0
8.5
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 9
 • Renske — 8 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 7 juli 2019 - 22:30
 • Gespeeld met 6 personen in juli 2019. Ontsnapt: Ja

Een ware belevenis!

Dit was de eerste keer dat ik een escaperoom met acteurs deed en dat voegt echt iets toe aan de escape-belevenis. We zaten er al helemaal in, nog voor we echt begonnen waren. Complimenten! De puzzels waren leuk, uitdagend en gevarieerd.

 • Acteurs
 • Puzzels
 • Een onderdeel was defect
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5
 • Daniëlle — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 30 juni 2019 - 21:20
 • Gespeeld met 5 personen in juni 2019. Ontsnapt: Nee

Echt een beleving!

We hadden vandaag een teamuitje en we hebben the courtroom gedaan. Een hele mooie en professionele locatie, we zaten even echt in de rechtszaal en je komt makkelijk in het verhaal. Een echte beleving en aanrader! Complimenten aan de mannen die ons begeleidden :)

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

WAUW!

Wat is dit een ontzettend toffe escape experience. Alles klopt! Het verhaal, de puzzels, de acteurs en de hele beleving! De beleving begint al voordat je daadwerkelijk begonnen bent op een manier die je niet verwacht. Super tof! Er zitten elementen in die je niet verwacht, dat is altijd gaaf bij escapes! De acteurs zitten zo ontzettend goed in hun rol en zijn absoluut een toegevoegde waarde. Als je deze kamer niet speelt, mis je echt wat! Elke escape room liefhebber moet deze gespeeld hebben!

 • Logica
 • Verhaal!
 • Acteurs!!
 • Onverwachte wendingen
 • Game flow
 • Details
 • Beleving
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat een avontuur!

De kamer blijft je verbazen. Je bent op elk moment bewust van de druk die op je schouders ligt waardoor de escape room vele malen spannender wordt.

Een kamer met fantastische acteurs en daarmee een geweldige en humoristische beleving. Daarnaast is er rekening gehouden met ervaren en onervaren spelers. Maar waar zit dat hem dan in? Beroepsgeheim ;)

Het thema is tot in de details toegepast. Over alles is ontzettend goed nagedacht. Ik, en mijn team, zijn razend enthousiast over deze kamer. Gaan!

 • Acteurs
 • Locatie
 • Thematische puzzels
 • Ontzettend leuk personeel
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Supergaaf

Prachtige setting. Varierende en originele puzzels. Lekker tempo

 • Sfeer, puzzels
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 10

Wederom een topper!

Samen met 4 ervaren escapers deze kamer lastminute kunnen spelen. Wat een fantastische ervaring! De rechtzaak voelt mega echt en de escape is heel goed opgezet. Al met al een topervaring!

 • Acteurs
 • Groots
 • Coole puzzels
 • Niet alles in thema?
0
9
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Uitdagende escaperoom met goed verhaal

Deze kamer hebben we gespeeld op de nieuwe locatie van The Great Escape. Het zag er professioneel uit en er was (nog) niet veel slijtage van spullen te zien, zodat je niet meteen doorhad waar je moest kijken. Er zaten verrassende onderdelen in en de acteurs speelden hun rol goed.

0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 10
 • Service: 9.5
 • Joyce — 23 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 10 juni 2019 - 19:10
 • Gespeeld met 6 personen in juni 2019. Ontsnapt: Ja

Geweldige ervaring!

Vorig weekend deze escaperoom gespeeld, wederom een top kamer zoals ik het ken van the great escape. Levensecht, spannend, zeer goede acteurs, en enorm mooi gemaakt. Beter dan dit heb ik het niet gezien. Van begin tot het eind meegenomen in een verhaal dat je niet snel zult vergeten!!

 • Decor
 • Acteurs
 • Unieke elementen
 • Ontsnapping
 • Ruime horeca gelegenheid
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Toffe beleving, mag wel wat minder rollenspel

Het is al een tijdje terug dat we deze kamer hebben gedaan, maar toch nog steeds een review waard. Het spel is heel mooi uitgevoerd en uitgedacht, het thema werkt goed, en de beginopzet voegt veel toe aan het verhaal en zet je heel goed scherp voor de escaperoom zelf (maar, en dit is heel persoonlijk: zelf schiet ik nogal in de weerstand van rollenspellen, en hier dus ook ;-)). We hebben enorm veel plezier gehad met het uitwerken van de puzzels, die wat mij betreft goed bij het thema pasten en het tot een lopend verhaal maakten. Een enkele puzzel was niet rechttoe-rechtaan op te lossen en had wat duidelijker gemogen, maar overall echt een topbeleving!

0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 9
 • Odette — 8 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 15 mei 2019 - 20:19
 • Gespeeld met 5 personen in mei 2019. Ontsnapt: Ja

Wat een spanning-rollarcoaster-andere wereld was dat!

We werden gelijk in de courtroom wereld meegenomen, echt geweldig. De courtroom zit er spectaculair uit en we vonden het heel sterk dat er zoveel kleine details gewoonweg kloppen. Wat het nog levendiger maakte! Staat met The experiment bij mij op nummer 1 in Nederland!!

 • Oog voor detail
 • Compleet de courtroomwereld
 • Sterke puzzels
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10
 • Karin — 4 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 11 mei 2019 - 21:08
 • Gespeeld met 5 personen in mei 2019. Ontsnapt: Ja

Geweldig! Helemaal onder de indruk

We vonden de introductie met acteurs in de rechtbank een ontzettende meerwaarde. Je voelt direct de spanning en gaat vol adrenaline de escaperoom in. Leuke puzzels en geweldige ruimte waar je doorheen gaat. Echt een aanrader!

 • Beleving door de acteurs
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wederom geweldig

Inmiddels is dit de 4de escape room die ik van The Great Escape gespeeld heb. Ook dit keer werden we het verhaal ingezogen door de acteurs. Met 10 seconden op de teller heeft ons team het net aan gered. Het andere team die de Courtroom parallel met ons gespeeld heeft had een kleine 3 minuten over op de teller.

Ik ben nu al benieuwd naar de volgende kamer. Ga zo door The Great Escape.

 • acteurs
 • goed verhaal
 • leuke puzzels
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 9
 • Bregje — 3 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 15 mei 2019 - 20:11
 • Gespeeld met 5 personen in mei 2019. Ontsnapt: Ja

Spanning en sensatie

Wat een geweldige ervaring, wat een beleving! De escaperoom zit zo goed in elkaar!

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Geweldige ervaring met zeer bekwame medewerkers

Wij hebben op zaterdag twee kamers van The Great Escape gespeeld en zondagochtend was kamer drie aan de beurt, de Courtroom. Door de supergoede ervaring van de eerste twee kamers, lagen de verwachtingen hoog, maar ook in deze kamer zijn ze meer dan waar gemaakt.
De medewerkers pakken het supergoed aan en door de introductie zit je goed in de sfeer. Aan alles is gedacht, wat het bijzonder leuk maakt. Zodra het spel echt begint, ga je van het een naar het ander. Het leuke aan deze kamer is, dat het niet nodig is alle puzzels op te lossen om toch tot het einde te komen. Dat voelt wellicht wat gek en ook onvoldaan, maar aan de andere kant remt het dus niet af. Deze kamer heeft ons ook weer met bepaalde puzzels verrast en was op bepaalde punten behoorlijk pittig. We zijn er met vier spelers ruim op tijd uitgekomen. Voor mensen die net als ik van niet teveel spanning/schrikmomenten en enge gebeurtenissen houden is deze kamer goed te doen. Er is sprake van acteurs, maar niets komt onverwacht. Ik kan maar 1 ding zeggen: ga deze kamer zeker spelen!

 • Medewerkers zijn bijzonder kundig
 • Start van het spel en de sfeer daaromheen
 • Ontvangstruimte
 • Verhaallijn, ook door het spel heen
 • Verschillende onderdelen/afwisseling
0
9
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10

Meeslepende ervaring

De ontvangst was pretting, op de mooie nieuwe locatie van The Great Escape. De akoustiek in de ontvangstruimte laat nog ruimte voor verbetering, maar verder is het stijlvol ingericht en uitnodigend om iets met elkaar te drinken voordat het avontuur begint.

De speluitleg is zoals ik deze graag heb: kort en bondig. Daarna begint de introductie, die fantastisch is. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat hier zo veel energie in is gestoken bij een escape room. Of eigenlijk: een escape-ervaring, want dat benadrukken ze zelf graag. En terecht, want door de introductie en de perfecte afwerking voelt alles levensecht. Je wordt volledig opgezogen in het verhaal en de adrenaline vliegt je om de oren.

De puzzels zijn uitsluitend in thema uitgevoerd en voelen logisch. We merkten met zijn vieren wel dat er niet altijd voor iedereen iets te doen was, een grotere groep dan dat zou ik dan ook niet aanraden. Eén opmerking bij de puzzels is dat op enig moment een luisterend oor nodig is. Als je mist wat er gezegd wordt, dan kun je niet verder in het spel. Ik zou hier graag een geschreven boodschap zien, zodat het spel niet stuk loopt als er teveel rumoer is.

Wat vaker is geschreven over de kamer is dat het einde vrij abrupt is en dat gevoel hadden wij ook een beetje. Misschien dat een hint naar het spelverloop ergens halverwege dat af zou kunnen vangen.

Groot verbeterpunt is de nazorg: na het spelen was er sterk behoefte aan wat uitleg over puzzels, gezien het feit dat je niet alle puzzels hoeft op te lossen om te ontsnappen. We hebben hierdoor enkele oplossingen gemist en het zou fijn zijn geweest om dit te kunnen bespreken met een spelleider.

Dat een ervaring wordt aangeboden staat als een paal boven water. Er is duchtig geïnvesteerd in de kamer en de beleving en dat werpt zijn vruchten af. Met een paar kleine aanpassingen wordt deze kamer een van de grote jongens in escape-land.

 • Fantastische intro
 • Hoog afwerkingsniveau
 • Eén groot avontuur
 • Informatie tijdens het spelen mag uitgebreider
 • Nazorg ontbreekt
0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 7

Ik pleit onschuldig

De beleving is erg leuk. Waan je in de wereld van ons rechtsysteem. Ben je schuldig of onschuldig? Toch zou ik The Experiment bewaren voor na deze ervaring, persoonlijk vinden wij die beter. Met name de puzzel ervaring is daar meer aanwezig. Met 4 personen kan het voorkomen dat er stilstand ontstaat. Desalniettemin een leuke ervaring met een leuke opzet van acteurs.

0
8
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 7.5

Goed opletten!

Zo hey! Wat een meeslepende kamer! Start was fantastisch, origineel opgezet. Een niet al te moeilijke kamer, soms stonden we wat stil. Gaaf einde! Deze kamer is vooral een mooie beleving!

0
8.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 9

Leuk, spannend en mooi

Vanaf begin tot eind wordt je meegezogen in het verhaal. De acteurs voegen echt iets toe. De puzzels zijn van een goed niveau. Wij zijn redelijk ervaren en konden er op een leuke manier doorheen. Er kunnen 2 groepen tegelijkertijd de escaperoom doen hierdoor voel je ook een soort wedstrijd element. De courtroom is echt een aanrader! Nieuwe locatie is ook leuk. Op dit moment werkt het team aan nog een nieuwe escaperoom. Wij hebben alle 4 inmiddels gedaan en kijken uit naar de nieuwe.

 • Acteurs
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Sfeer
0
9.5
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Belevenis is leuk, escape is minder

We waren met z'n vieren. Dit aantal was gezien de grootte van de kamers meer dan genoeg (met 6 is het echt krap).
Het begin was supertof gedaan. De acteurs zitten er meteen goed in en het verzamelde bewijsmateriaal was echt top gedaan.
Er is vooral ingezet op de beleving en minder op het escapen. Je zit in een verhaal, waarbij wordt gezorgd dat je het einde sowieso meemaakt. De puzzels tussendoor zorgen ervoor dat je uiteindelijk met meer informatie de 'echte' escape nog beter kunt voltooien.
Er wordt ook gewerkt met telefoongesprekken die maar door 1 persoon kunnen worden gevoerd. Daardoor mist de rest van de groep soms een beetje de rode draad.
Alles ziet er verder (heel) goed uit. En het einde is echt top gedaan!

 • Uitvoering
 • Daadwerkelijke 'escapen'
0
8
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 7
 • Service: 8
 • Roseboom — 1 kamer gespeeld
 • Geplaatst op 22 maart 2019 - 19:54
 • Gespeeld met 7 personen in maart 2019. Ontsnapt: Ja

Super spannend en leuk

Leuk om te zien dat de acteurs zo gedreven waren. Top!

0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

De beleving is uniek en erg indrukwekkend, de kamers en puzzels iets minder.

Zo goed als het gehele pand is conform het thema van de kamer. Dat is echt ontzettend goed uitgewerkt. Verder is het begin erg indrukwekkend en leuk vormgegeven; echt uniek in zijn soort. Qua beleving is alles ontzettend goed en alleen al daarom leuk om te doen. Het escapen was wel iets minder; de kamers voelden vrij krap aan en de puzzels waren gemiddeld. Verder was het einde voor ons ietwat abrupt omdat wij nog in de veronderstelling waren dat wij een puzzel nog niet opgelost hadden (maar dit kan, bleek achteraf). Wij waren met 6 personen, dat is iets te veel. Ik zou aanraden om deze kamer met 4 personen maximaal te spelen. The Experiment is echt een must play en deze is leuk om er bij te doen als je toch in Zwolle bent.

 • Beleving
 • Acteerwerk
 • Aankleding
 • Gemiddelde puzzels
 • Onduidelijkheid omtrent onopgeloste puzzel
0
8
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 9

Wauw!

Zoals we gewend zijn van The Great Escape begint het met een ijzersterke intro. Het zag er allemaal super goed uit en de acteurs zaten goed in hun rol. Ook fantastisch hoe het "bewijsmateriaal" tegen ons was verzameld, wat een super komisch moment was toen dit werd gepresenteerd. De escape room was gaaf en we zaten lekker in de flow. We vlogen er doorheen en de hints pasten goed in het verhaal. Zeker de ontsnapping is super gaaf gemaakt en heb ik nog niet eerder mee gemaakt. Ook fijn dat we de volledige 75 minuten hebben benut in deze gave escape room ipv binnen 40 min weer buiten te staan.

 • Decor
 • Acteurs
 • Intro
 • Ontsnapping
 • geen
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Leuke thema kamer

De start van deze kamer is geweldig en zoals alle kamers van great escape zorgt dit voor een geweldige start van de beleving. Na de hele lange maar wel tot in de puntjes verzorgde intro mag je aan de slag. De opdrachten / puzzels zijn best pittig en niet zomaar opgelost. De gehele verhaallijn is in deze kamer zeer duidelijk. Veel reviews geven aan dat het na de start minder word. Dit kan misschien zo zijn maar dat komt omdat de start gewoon heel tof is gedaan. Hierna word het automatisch minder maar dat betekent niet dat het hierdoor tegen valt! Alles is gewoon heel leuk gedaan en goed opgezet. Er zitten echt na de intro nog hele leuke momenten in deze kamer. Het enige wat ze gauw moeten weghalen uit deze kamer is de 'bonus puzzel'. Dit kan heel lang duren en kan erg frustrerend werken waardoor de totale beleving minder word. Waar het dus als een bonus word gezien doet het eigenlijk afbreuk aan de kamer en kan hierdoor de algehele indruk minder worden. Alles bij elkaar was dit gewoon echt een hele leuke kamer! Echt genoten!

 • Leuke interactie
 • Schitterende aankleding
 • Intro is geweldig
 • Bonuspuzzel
0
8.5
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 8
 • Service: 8.5
 • Mieke — 10 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 24 juni 2019 - 11:29
 • Gespeeld met 5 personen in februari 2019. Ontsnapt: Ja

Geweldige beleving!

Met z'n vijven deze nieuwe kamer van de great escape gespeeld. Een nieuwe locatie met een mooie ontvangstruimte. Het begint gelijk goed in een Amerikaanse rechtbank. Je zit er gelijk goed in, heel leuk gedaan. Ook de rest van het spel is leuk en blijft de gehele tijd spannend met leuke en originele puzzels. Ook het einde was weer heel origineel! Absoluut weer een geweldige escape room!

 • Het begin
 • De aankleding
 • Het einde
 • De ontvangstruimte
 • Gepersonaliseerd
0
10
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 10
 • Service: 10

Wat een ervaring!

0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8.5
 • Service: 10
 • Iris — 15 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 13 februari 2019 - 15:33
 • Gespeeld met 6 personen in februari 2019. Ontsnapt: Ja

Indrukwekkende start

De start van de room, met de acteurs, is top! De courtroom ziet er mooi en indrukwekkend uit. Eenmaal in de room hadden we vaak het idee dat we niet wisten waar we mee bezig waren/moesten. Terwijl we toch al meerdere rooms gespeeld hebben.

 • Acteurs
 • Vreemd einde
0
8.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 8
 • Service: 9.5

Escaperoom waarbij de beleving belangrijker is dan de puzzels

Zeer uitgebreide intro, naar ons idee onnodig lang, waarbij we onverwacht met een andere groep geconfronteerd werden (vandaar ook wat lager cijfer voor service, want de locatie is verder prima).
Voor mensen met grote puzzeldrang is deze kamer echt wat minder, maar als je voor de beleving gaat, dan zit je het helemaal snor!

0
7
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 6
 • Service: 7.5

Geweldig je gaat helemaal mee met het verhaal

0
8.5
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 9
 • Service: 9

Leuk

Acteurs hebben hun handen vol aan de spelers denk ik. Vergeleken met hun andere spellen een best uitgebreide introductie in het verhaal (nu hebben al hun kamers een bepaald uitgebreide introductie in vorm van acteurs, maar deze was leuk en groots!)
Erg leuk spel! Wel hebben we een puzzel compleet over kunnen slaan, en persoonlijk voelde de win een beetje half gebakken als je weet dat er nog (achteraf een erg leuke puzzel) aanwezig was die niet is opgelost en ook niet zo noodzakelijk was.
Maarrrrrr: alsnog een leuke tijd gehad!

 • Acteurs
 • Geweldig personeel
0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Goed begin, matig einde

Begin van de escape was erg goed gedaan, goed geacteerd en laten zich niet uit hun brengen.

We waren met ons 6e en dan waren de kamertjes wel wat klein, en werd het snel benauwd.

Er zaten naar mijn mening veel momenten in waarbij het doodviel.

Het einde was leuk en verrassend, alleen de laatste puzzel was stuk tot grote irritatie.
Ik vind dat als je ergens veel voor moet betalen je er ook iets van mag verwachten.

De kamer is zo ontworpen dat je eigenlijk altijd wel ontsnapt, mits je de laatste puzzel goed doet, en dit vind ik erg jammer(wil er wel moeite voor moeten doen)

 • Verassend begin
 • Goed acteerwerk
 • Prima ontvangst
 • Veel hangslotpuzzels
 • Elektrische magneten soms te slap(op het einde)
 • Laatste puzzel stuk(essentiële)
 • Kleine ruimtes
0
7
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 6
 • Service: 8

Spektakel met een anticlimax

Na het waanzinnige avonturen in de Prison Escape en in The Experiment, waren we zeer benieuwd naar hun nieuwste aanwinst, the Courtroom. Bij binnenkomst werden we gelijk al in de sfeer gezet door de barman (dat bleek overigens toeval, want de barman is normaal gesproken ook echt gewoon een barman). Bij het begin werd de toon gelijk al gezet. Je wordt gelijk bij de hand genomen in het verhaal en wat volgt is een waanzinnige intro. Dat beloofde weer veel goeds, maar gaandeweg zwakte het toch wel wat af. Her en der wat haperende puzzels en op een gegeven moment gaat de flow een beetje uit het verhaal.

Het einde begon wel weer sterk, maar uiteindelijk komt het daadwerkelijke eind wel vrij plotseling en voelt als een anticlimax. Wat wel een leuk concept is, is dat je dit verhaal kleine verschillen kan hebben over hoe het gespeeld wordt. Maar dit is iets wat vooral voor de acteurs een welkome afwisseling zou zijn. De speler merkt daar zelf helemaal niets van.

Al met al een degelijke escape room, maar na de vorige twee knallers, voelde deze kamer toch als een kleine stap terug.

 • geweldige intro
 • meerdere mogelijke eindes
 • anticlimax
0
8
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 7
 • Service: 8.5
 • Iris — 33 kamers gespeeld
 • Geplaatst op 4 januari 2019 - 23:02
 • Gespeeld met 4 personen in januari 2019. Ontsnapt: Ja

Nog niet helemaal af

Vorige week met 4 ervaren spelers The Courtroom gespeeld. Toffe locatie met uitgebreide en professionele horeca lounge. Aardig en enthousiast personeel, leuk! Het begint van The Courtroom staat als een huis. BAM! Meteen zit je erin. Het acteerwerk verdient zeker props! Strak, clean en doordringend. Heel gaaf! Wat mij betreft is het begin, op dit moment(!), het hoogtepunt. Gedurende onze beleving waren er redelijk wat flaws en puzzels die niet leken voldoende leken te functioneren of zelfs helemaal niet werkte. Hierdoor heb ik veel het gevoel gehad volledig te zijn geloodst, zonder echt zelf gepuzzeld te hebben. Ik denk dat The Great Escape iets langer had mogen testen en finetunen, alvorens zij echte groepen lieten starten en daarbij de volledige prijs rekenen. Het einde is innovatief, nieuw maar wel ineens voorbij. Nog vol spirit wilde ik verder maar dit was niet meer nodig. Naar mijn mening zouden minimale aanpassingen een meer ‘af’ einde maken. Dit gezegd te hebben, ben ik van mening dat The Courtroom zich onderscheidt door hun gekozen thema (nog niet eerder gezien; juridisch of echt rechtzaal). Het concept is tof, briljant en gaaf maar er moeten echt nog een aantal flinke ‘punten op de i’. Misschien dat ik over een klein jaar terug kom en dat de kamer dan meer niveau ‘The Experiment’ heeft.

 • Tof concept
 • Professioneel personeel
 • Acteerwerk op en top!
 • Mooie locatie met goede horeca
 • Nog niet helemaal af
0
8
 • Sfeer: 9
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 9

Complete beleving met een abrupt einde

Ik heb deze kamer mogen spelen in een van de eerste weken dat hij open was. Ik heb de kamer gespeeld met 3 ervaren mede escapers. Het begin van deze kamer is een ware beleving! Wat ontzettend gaaf gedaan! Ik werd heel snel in het verhaal gezogen en stond weer verbaast van hoe goed The Great Escape gebruik weet te maken van de professionaliteit van de acteurs. Het thema vind ik zeer origineel; ik heb nog niet eerder een dergelijk thema elders gespeeld.

Na het begin vond ik de beleving echter afzwakken. Sommige puzzels hoefden niet opgelost te worden om te kunnen escapen en net op het moment dat ik dacht "Jaaa, daar gaan we!" was de escape afgelopen... Dat vond ik wel een beetje jammer omdat ik denk het dan nog niet klaar had hoeven zijn.

Omdat The Courtroom echt onder de belevingskamers valt staat het 'ouderwets' puzzelen wat meer op de achtergrond. Ik heb het idee dat ik niet veel puzzels opgelost heb om verder te komen in de escaperoom. Desalniettemin is deze kamer er wel eentje die je gespeeld moet hebben, alleen al om de epische intro en start van The Courtroom!

 • Verhaal
 • Acteurs
 • Aankleding en opzet van de escaperoom
0
8
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 7
 • Service: 9

Toffe ervaring

De beleving van deze kamer is erg tof, van begin tot eind zit je in je rol.
Er zijn niet heel veel puzzels om op te lossen, maar het was wel een leuke kamer om te doen.
Met zes personen waren we misschien wel met wat veel mensen, misschien dat het leuker is met z'n vieren.
Qua beleving is deze kamer wel een keer wat anders dan de meeste andere kamers. Prijs is wel aan de hoge kant.

 • Beleving
 • Weinig puzzels
 • Tijd speelt in mindere mate een rol
0
9
 • Sfeer: 10
 • Puzzels: 7.5
 • Service: 10

Een goeie kamer, maar....

Ik heb er lang over nagedacht want het is een leuke kamer die zeker even goed is doordacht als de andere kamers.... Waar wij echt van hebben genoten en welke wij ook altijd aanbevelen.

De locatie is mooi en heeft een goeie sfeer. De rest van de kamers worden hier (geloof ik) op termijn ook naar toe verhuisd.

Net zoals bij de Prison en Experiment is het ontvangst al geheel in stijl en kom je gelijk in de stemming. Ze maken er veel werk van waardoor de escape echt wordt gepersonaliseerd (super pluspunt).

Binnenkomend in je eerste echte puzzelkamer begint het spel echt en zijn het goed georganiseerde en kwalitatief goede puzzels. Goed verhaal door de puzzels heen.

Tweede grote pluspunt is dat er bonus puzzels zijn voor snellere teams zodat je niet na 20 minuten al buiten staat.

Ik zou de kamer zeker aanbevelen, toch was er in deze kamer een maar.

Wij hebben de kamer met zes personen gespeeld, voor ervaren spelers is vier een mooi aantal omdat je anders soms 'niets' te doen hebt.

Daarnaast wordt het speltempo niet alleen bepaald door je eigen snelheid en hadden wij uiteindelijk niet door dat we ontsnapt waren. Dit zorgde voor mij dat ik niet de adrenaline kick kreeg die gebruikelijk aanwezig is bij het escapen.

Hoewel het echt niet de grootste minpunten zijn is het wel de reden dat deze kamer (nog) geen 10 is.

 • Interactief
 • Verschillende niveaus
 • Kwaliteit en logica in de puzzels
 • Kick van de tijdsdruk ontbreekt
0
8
 • Sfeer: 8
 • Puzzels: 9.5
 • Service: 9.5

Een nét niet beleving.

Op de 3e dag dat The Courtroom voor het betalende publiek geopend was deze kamer gespeeld met 3 (ervaren escape).

Een toffe voorbeleving via mail en de dag ervoor via sms mogen ontvangen.

De introductie was super bedacht, echter de uitvoering ervan minder. Een té jonge acteur die het oordeel velde. Nee, sneakers passen niet bij deze rol. Een oudere en volwassener acteur zou dit geloofwaardiger kunnen maken.

De aankleding van het geheel was erg gaaf en goed uitgedacht. In de eerste kamer een toffe manier om het spel te vervolgen, maar daarna zwakte het naar mijn mening af.

Erg jammer was dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden voor het ontsnappen.

Een abrupt einde aan de game gaf niet het euforisch "escape" gevoel.
Het maakte dat het verhaal , gevoelsmatig, niet af is.

En waarom altijd Engelse namen en karakters? Dat doet enorm afbreuk aan deze beleving en het verhaal. Erg jammer.

Daarnaast mochten er wat mij betreft meer creatieve en mechanische puzzels in, in plaats van hangsloten.

Voor een kamer die net open is, is het een goed begin, maar nog wel kinderziektes en ik denk dat er hier en daar nog wel wat aan geschaafd moet/gaat worden.

Doordat er backstage een draadje niet goed geprept was viel er al een deur open voordat deze al open moest gaan.

De kamers zijn enorm tof aangekleed, maar niet volledig afgewerkt hier en daar nog penstrepen van de bouw. Ik hoop wel dat ze geen gezeik krijgen ivm gebruik van originele logos van Justitie.

Het is wel een leuke bijkomstigheid dat er bij deze kamer "gestreden" kan worden met een ander team. Zeker voor grote groepen en de introdcutie erg leuk.

Al met al een leuke kamer voor escapers met wel wat ervaring.

Wat wel een enorme domper was dat, tijdens het reserveren een beleving van 90 minuten was beloofd op de site maar ter plekke we te horen kregen dat het 75 minuten zou duren. Maar wel voor de volle €150,-.

Ook is het jammer dat bij de eindfoto niet vermeld staat hoeveel tijd er nog op de klok stond.

Wat nog wel een positief punt is, is de grote lounge-/chillruimte met bar.

 • Enorm toffe voorbeleving
 • Gave introductie
 • Aankleding
 • Niet helemaal af
 • Té jonge acteurs
 • Plotseling einde/ anti climax
 • Eind foto - niet in stijl maar voor een muur
 • Engelse namen van karakters
0
8.5
 • Sfeer: 8.5
 • Puzzels: 6
 • Service: 6

Een bijzondere beleving!

The Courtroom gaat een stapje verder in de beleving dan een gemiddeld escape room. De ervaring wordt compleet gemaakt met goed acteerwerk en de onwijs mooie afwerking van het decor. Een echte aanrader!!

 • afwerking
 • acteerwerk
 • mooie locatie
 • horeca
0
9.5
 • Sfeer: 9.5
 • Puzzels: 9
 • Service: 10

Schrijf een review

Het is voor andere escapers en escape room eigenaren erg nuttig om te weten hoe jij het vond. Hulp nodig? Lees hoe je het beste een review kunt schrijven.

Informatie

Wanneer, met hoeveel personen en ben je ontsnapt?

Score

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6
 • Sfeer: 6
 • Puzzels: 6
 • Service: 6
Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Sfeer 6
Puzzels 6
Service 6
Totaal 6

Review plaatsen

Heb je al gecontroleerd of de inhoud van je review voldoet aan ons reviewbeleid?

Login of registreer zodat je review meetelt voor de top escapers lijst.