Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Courtroom

Zwolle , Nederland

Nu gesloten

75 minuten

3 - 12

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Courtroom

Samen met je advocaat loop je vol vertrouwen de rechtbank in. Je komt alleen met de schrik vrij, zo belooft de advocaat. We hebben hier een prima rechtssysteem en corruptie is niet aan de orde. Toch? Maar dan gaat het er ineens wel heel heftig aan toe in de rechtbank en is het maar de vraag of het recht zal zegevieren. Misschien kom je toch niet zo snel vrij als je dacht…

Op de nieuwste locatie van The Great Escape, het OM aan de Drijbersingel in Zwolle, beleef je je eigen rechtszaak. Samen met je advocaat verdedig jij je zaak, maar in deze rechtbank werkt het rechtssysteem toch wat anders dan in de rest van Nederland. Het gaat er hier hard aan toe en je begint je aardig zorgen te maken. Want je bent echt onschuldig. Toch?

Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan de tweede Courtroom erbij en strijd tegen elkaar. Dan maar hopen dat beide groepen de rechtbank weer op tijd kunnen verlaten. *

Let op: in dit spel is lichamelijke activiteit nodig, kun je niet op je knieën of heb je het gevoel niet door een doorgang van ongeveer 60 x 80 cm te kunnen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijke aanpassingen.

Thema's

Battle

Misdaad

Eigenschappen

Epilepsie risico

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

38 likes

298 bezoekers

96.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Burgemeester Drijbersingel 19
8021 DA, Zwolle
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

125 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 december 2022

OBJECTION!

Als de hele kamer net zo was geweest als de – pak ‘m beet – eerste twintig minuten had deze kamer van mij een absolute 10 gekregen én in mijn top 5 van favoriete escape rooms gestaan! Zoals je wellicht kunt zien is dat niet het geval, helaas. Ik zal proberen te duiden waarom…

Met een combinatie van de teams ‘Verblauwkes’ en ‘De Drie Duitsers’ (4 personen) waren we naar het verre Zwolle afgereisd om daar alle kamers van The Great Escape te gaan spelen. Na een hele dag in Zwolle te hebben rondgehangen en kamers te hebben gespeeld (zelfs nog een extra kamer elders), was het tijd voor de grand finale; ‘The Courtroom’. Deze kamer staat al jaren op mijn wishlist én ik had super veel zin om deze kamer te gaan spelen. Zeker na alle goede verhalen die ik erover heb gehoord 🙏.

Bij The Great Escape kun je dichtbij parkeren in een parkeergarage (betaald). Je kunt je prima vermaken in de ruime en gezellige ontvangstruimten. Hoewel het erg druk kan zijn in de ontvangstruimte, omdat er super veel groepen zijn die tegelijkertijd verschillende escape rooms komen spelen óf andere activiteiten komen doen, is de service top! Bij veel escape bedrijven van hetzelfde formaat (of nog minder) heb ik me in zo’n context aan m’n lot overgelaten gevoeld, maar bij The Great Escape is dat absoluut niet het geval. Iedere medewerker komt een praatje maken en doet zijn/haar best om je een welkom gevoel te geven. Echt grote complimenten hiervoor 👌!

Dan plots krijg je te horen dat je advocaat niet bij je rechtszaak kan zijn. We zullen onszelf moeten verdedigen helaas 😅. Je wordt opgehaald door een beveiliger en wordt naar de rechtbank gebracht. Echter gold dat niet alleen voor onze groep. Deze escape room (althans het begin) speel je met twee groepen tegelijk. Dit vind ik ontzettend jammer, want het is ontzettend afhankelijk van de groep met wie je speelt óf je ervaring wél/niet leuk zal zijn én nog nooit heb ik met zo’n constructie een prettige ervaring gehad… Helaas vandaag wéér niet, jammer. Ik zal hier niet teveel over uitweiden in deze review.

Je gaat naar de kelder van het gebouw waar de rechtbank zich bevind en daar begint de intro. Alsof hét echt is, wordt je binnengelaten in de rechtbank én wordt je voorbereid op de zitting, die daarna plaatsvindt. Door de decoratie/thematisering én het geweldige acteerwerk; is dit één van de beste intro’s van een escape room die ik ooit heb gezien. Wat werd dit geweldig gedaan 🤩! Even vergat ik de realiteit en was ik in de rechtbank.

Natuurlijk loopt alles weer de mist in én loop je de kans veroordeeld te gaan worden, dus… Je moet maken dat je weg komt. Op dit punt begint de daadwerkelijke escape room. Het aller eerste stukje van de escape room is dan nog in thema, passend in het verhaal en leuk vormgegeven, maar daarna wordt het helaas een stuk minder.

Waar de decors van het begin zo fantastisch waren, is er op een gegeven moment bijna géén decor meer. Je staat in een kelder én dat zie je ook. Aan afwerking is hier beduidend minder aandacht besteed. Ook verhaaltechnisch waren we het hier even kwijt. Waarom zijn we in deze ruimte en wat moeten we doen én waarom moeten we de dingen doen, die we moeten doen? Er zijn puzzels, maar die hebben, naar mijn idee, niet echt betrekking op het verhaal en het is niet echt logisch hoe je van het één naar het ander gaat.

Helaas hadden we ook nog een resetfout in de kamer, waardoor onze flow helemaal stuk liep. Dit kan natuurlijk gebeuren en werd fantastisch opgepakt door de medewerkers (complimenten hiervoor 👌), maar op de een of andere manier raakte we het hier helemaal kwijt. De kamer is volledig lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het ander. Als je dus ergens op vastloopt, dan loop je ook echt vast. Wat sneller een hint was hier wel fijn geweest. Ik had de indruk dat er niet altijd op ons gelet werd, maar dat kan natuurlijk gebeuren als je als game host twee groepen tegelijk in de gaten moet houden. We hoorde op een zeker moment ook de andere groep én daardoor wisten we dat we flink achter liepen. Ik vind het altijd storend als je een andere groep kunt horen in escape rooms, want dit haalt je uit de beleving.

Op een gegeven moment werden we ook gewoon doorgelaten, met nog een puzzel die we niet hadden opgelost. Het einde was origineel en verrassend, maar ook hier vond ik de afwerking en puzzels erg matig. Met één minuut over wisten we uit de kamer de ontsnappen, maar dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. We hadden immers niet alles opgelost.

Al bij al; Het eerste stuk van deze kamer is geweldig; het theater, de decoratie, de interactie en zelfs het eerste stukje van de daadwerkelijke escape room qua verhaal en puzzels. Het tweede stuk is beduidend minder én zelfs op sommige punten slordig afgewerkt en onlogisch (gezien vanuit het verhaal). Dit maakt het een ontzettende moeilijke kamer om te reviewen. Desalniettemin zou ik ‘m wél gewoon aanraden om te gaan spelen. Het is een origineel thema én het intro wil je een keer hebben meegemaakt. Neem dan de rest maar voor lief 😉 en wie weet zie je het helemaal anders dan ik.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels);
- Als je héél gehaaid bent kun je je groep splitsen en tegelijkertijd twee keer The Courtroom boeken, dan heb je geen last van ‘vreemden’ tijdens de intro-show;
- Speel deze kamer voornamelijk als je van immersive theatre houdt (vooral vanwege de intro);
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede óf derde kamer (i.v.m. van oud naar nieuw spelen).

Lieve mensen van The Great Escape, bedankt voor de fijne dag die jullie ons hebben bezorgd. Vooral jullie service is top, heel erg bedankt daarvoor!


Reactie door The Great Escape

21 december 2022

Hi, dankjewel voor weer zo'n mooie, uitgebreide review! We waarderen de feedback echt enorm! Zo te lezen valt er nog een en ander te verbeteren aan de courtroom. Wel fijn om te horen dat jullie een overwegend positieve ervaring hebben gehad.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Het begin
 • Goede service
 • Acteerwerk
 • Origineel

  GijssambeekMees van Rooijsjephanie

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2019

Opnieuw een topkamer!

#106 Vol spanning uitgekeken naar de nieuwste aanwinst van The Great Escape. Deze is op een nieuwe locatie, met ook hier een grote mooie ontvangstruimte. De escape begint middels een levensechte rechtszaak. De puzzels passen bij het thema en zitten goed in elkaar. Bij deze escape is de ervaring belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. De ontknoping was erg tof. Wat mij betreft dus met deze kamer opnieuw een landelijke topper erbij!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede introductie
 • Leuk einde
 • Prima puzzels
 • Mooie ontvangstruimte

  jp87the-great-escape

Daan92Daan92Escape GuruLid sinds: 12 juni 2017 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2018

Leuk begin, maar einde zwakt het af

Afgelopen weekend The Courtroom gespeeld met 3 (ervaren escape) vrienden op de 3e dag dat de kamer open was. Het begin was voornamelijk super leuk gedaan, maar daarna zwakte het naar mijn mening af. Het einde was ook niet wat ik verwacht had. Opeens was het er. Dat maakt dat het verhaal niet af is.
Verder mochten er wat mij betreft meer creatieve/mechanische puzzels in, in plaats van hangsloten. Ik vond het jammer dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden voor het 'escapen'.

Voor een kamer die net open is, is het een goed begin, maar ik denk dat er hier en daar nog wel wat aan geschaafd moet/gaat worden.

Wat betreft de aankleding was het idee wel leuk, alleen kon het hier en daar nog wel beter (penstrepen van de bouw). Het is wel een leuke bijkomstigheid dat er bij deze kamer gestreden kan worden met een ander team. Zeker voor grote groepen erg leuk.

Al met al een leuke kamer voor escapers met wel wat ervaring. De Escape Room zelf vond ik nog wel iets aan de kleine kant voor het geld (voor 150 euro/75 minuten). Wat nog wel een positief punt is, is de grote lounge-/chillruimte met bar.

Wij hebben de kamer gehaald met nog 5:30 op de klok.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaperoomies

Ontsnapt: Ja  64:30 min


 • Gratis parkeren
 • Grote loungeruimte om wat te drinken/bij te praten
 • Puzzels
 • Klein voor het geld wat je moet neerleggen

  dennis_hoeversjannie_de_vries

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2023

Gave kamer

Gave kamer met een origineel en erg leuk begin . Daarna lekker veel puzzels en sommige best pittig maar wel logisch als je het door hebt . Einde vond ik ook erg goed gedaan . Lijkt allemaal best echt wat je aan het doen bent .


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  71:30 min

  the-great-escape

margodegraafmargodegraafJunior EscaperLid sinds: 25 maart 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2023

Echt een aanrader!

De immersion van deze escape room is fantastisch, dankzij de acteurs!
Je hebt echt een gevoel dat je in een film zit.
Ook leuk dat je met twee groepen tegelijkertijd kan spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja  53:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

MakkakkerMakkakkerJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Wat een geweldige ervaring

Het begon al in de ontvangsruimte bij een kop koffie dat je je namemen moest opgeven. Vervolgens werd je begeleid naar de rechtbank en na een korte maar realistische zitting werd je op jezelf aangewezen. De kamers waren super. Als laatste moest je de bus in zo realistisch en de tijdsdruk samen GRANDIOOS!!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:17 min

  the-great-escape

LoewloewLoewloewEscape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Sterk staaltje acteerwerk!

Wat een beleving is de start van deze kamer, geweldig! Onze rechter zei naderhand dat ze het pas voor de derde keer deed maar daar was absoluut niets van te merken, echt heel sterk neergezet!
De kamers daarna zijn leuk gedaan maar niet bijzonder. Niet alle puzzels hoefde te worden opgelost voor het escapen en daar krijgt mijn hoofd kortsluiting van 😅. De ontsnapping was leuk neergezet en spannend. Een leuke ervaring gehad!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  68:17 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Acteerwerk
 • Puzzels, niet alles hoef je op te lossen

  the-great-escape

Dj_arno88Dj_arno88Escape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Geweldig!

De intro van deze kamer is echt goed. Je wordt meegezogen in het verhaal en al snel beland je in de rechtzaal om je eigen hachje te redden. Leuke beleving, leuke puzzels (wel lineair) en de mogelijkheid tot eem battle (tegen ander team). Kan goed of slecht uitpakken. In ons geval hadden we er geen last van, het was een leuke toevoeging maar voor het verdere verloop heb je er niet veel aan. Alleen dat je aan het eind wel wilt winnen 😊. En met succes! Een leuk en spannend slot wat de beleving wel compleet maakte!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  68:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

Sabjuh88Sabjuh88Junior EscaperLid sinds: 23 april 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Super leuk!

Goede acteurs, leuke spelbeleving, leuke puzzels!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  68:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

JaneJaneJunior EscaperLid sinds: 18 september 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2023

Doen.

Deze kamer was echt weer top! Veel afwisseling, leuke puzzels. Veel gelachen ook. ;)
Leuke acteurs! Doen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Hei-tjes

Ontsnapt: Ja  53:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Prijs

  the-great-escape

Jb (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2023

Erg leuk avontuur gehad

Bus was erg leuk gedaan, personeel erg vriendelijk . Kortom erg leuke ervaring. De acteurs maken het helemaal echt !


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  the-great-escape

Roxanne89Roxanne89Escape ApprenticeLid sinds: 15 januari 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2023

Wauw, wat een beleving

Wat een gave beleving met acteurs. Zo kom je helemaal in je rol om vervolgens de escape te gaan spelen. Leuke, nieuwe opdrachten gedaan.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Roxferralflins

Ontsnapt: Ja  07:22 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  the-great-escape

Daniël (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 maart 2023

Geweldig!

De acteurs maken het echt af! Was echt een top ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:47 min

  the-great-escape

Petra_B..Petra_B..Escape MasterLid sinds: 07 oktober 2018 (218 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2023

Geweldig

Wat een geweldige ervaring om voor een rechter te staan en het verhaal daarna verder. Echt super tof gedaan!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  the-great-escape

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2019 (197 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2023

Spannende ontsnapping!

Deze kamer is met acteurs. Dat is gewoonlijk niet zo mijn ding, maar hier was het zeker overtuigend. De kamer is sowieso mooi gemaakt en komt heel echt over. Spannende kamer, originele puzzels en goed flow.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend

  the-great-escape

WilbertWilbertJunior EscaperLid sinds: 20 november 2022 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Toffe room, toffe belevning!

De room heeft je klassieke escaperoom ervaring, maar dan met een vleugje extra. De acteurs brengen het verhaal tot leven en maken de ervaring net dat stukje interessanter! Wat mij betreft een top formule!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

  the-great-escape

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Wat een spektakel

Door naar kamer 3 op deze locatie. We hadden dus al twee hele goede opwarmers gehad hier. Het is altijd zo fijn dat je een kamer uit komt en denk: "Yes, ik mag nóg twee kamers spelen op deze locatie!". Dat gevoel hadden wij zeker. Na weer even gekletst te hebben met de enthousiaste medewerkers en na wat gedronken te hebben, was het tijd voor ons derde avontuur.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat zit de introductie van deze escaperoom goed in elkaar. Wauw, wat een spektakel. Je zit vanaf het eerste moment meteen vol in het verhaal, vooral omdat alles er zo realistisch uit ziet. De acteurs zitten daarnaast onwijs goed in hun rol, met als hoogtepunt een bepaalde acteur. Achteraf hoorde we dat hij al lang werkzaam was bij The Great Escape en dat zag je in zijn rol er ook echt van af. De interactie met de acteurs is heerlijk!

Na de intro 'start' eigenlijk je escaperoom en wij waren alle vier een beetje verdrietig dat onze 'intro' erop zat. Dit had van ons uren door mogen gaan, want was dit gaaf! Enfin, op naar de escaperoom dan. We gaan als een speer door de start van de kamer heen en de puzzels gaan allemaal vrij vlot. Wat erg fijn is, is dat de puzzels het verhaal van de kamer erg goed ondersteunen. Het decor is prima uitgewerkt en de puzzels zijn over het algemeen lekker origineel.

Wat ik aan The Courtroom zo goed vind, is dat ook het einde lekker 'spectaculair' is. De interactie is wederom geweldig en de acteur zit zo goed in zijn rol. Het verhaal komt hier perfect samen en onder een kleine tijdsdruk wisten we te ontsnappen uit de rechtszaal.

The Courtroom is oprecht een van mijn favoriete kamers geworden, puur en alleen al om het thema, het verhaal, maar vooral de geweldige introductie met de fantastische acteurs. Het enige jammere aan de kamer vind ik dat je heel duidelijk een filmische start en einde hebt en dat 'de escaperoom' hier tussenin zit. Ik had het toffer gevonden als dat filmische tijdens je escape ook nog terug zou komen. Desalniettemin was The Courtroom wederom een fantastische kamer hier! En dan mochten we er nog eentje gaan spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Casturii

swizardswizardJunior EscaperLid sinds: 25 mei 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2019

Sterk begin - onsamenhangende rest - teleurstelling

Dit was me er wel ééntje. Lastig om helemaal toe te lichten zonder te diep in te gaan op wat er allemaal gebeurt. Kort samengevat zonder inhoud: deze escaperoom is incoherent. De logica van het verhaal dat er doorheen loopt is ver te zoeken, met veel mindere momenten. Er volgen wellicht kleine spoilers vanaf hier in het review.

De escape ‘experience’ begint relatief sterk – dit kan je ook in meerdere reviews teruglezen. Het zet de hoop op voor de rest van de kamer – maar deze is veelal matig. Na dit begin echter gaat het erg snel bergafwaarts. De opvolgende kamers zijn niet logisch in het thema – ze staan er grotendeels geheel los van of je zou ze met zeer creatief denken er aan kunnen relateren. Erge teleurstelling – wij waren hierheen gegaan specifiek voor het thema courthouse wat dus op het begin na nergens echt in terug kwam. Verder waren de puzzels zijn grotendeel vrij saai – veel afhankelijk van cijfersloten – met vervolgens ook nog het probleem dat je frequent maar één ding tegelijkertijd kon doen ondanks dat je meerdere cijfersloten had waar je ‘de oplossing in kon proberen. Met een groep van vijf was dan regelmatig duimendraaien. Verder waren de props op begin en einde na ook niet erg sterk.

Misschien nog wel het ergste was dat één van de kamers niet goed was ‘gereset’. Er ontbrak een essentiële prop. We kregen een hint voor het antwoord (wat ansich niet verkeer is als mensen te lang vast zitten) om 10 minuten later omhandig het missende onderdeel toegereikt te krijgen. Ze waren duidelijk niet goed aan het opletten of wisten niet hoe ze hier mee om moesten gaan. Toen we op het einde hierover vroegen (fouten kunnen uiteraard gemaakt worden) werd er slecht mee omgegaan. “Technische fout, had je er last van dan?” is relatief best beledigend. Sorry zeggen kan ook –natuurlijk hadden we er last van! – we werden lichtelijk geïrriteerd op elkaar “hebben we de puzzel zo verkeerd opgelost dat we niet meer kunnen doen” en stonden maar tevergeefs een niet oplosbare puzzel proberen op te lossen. Deze houding was dus zeer spijtig en geeft geen erkenning aan de vervelende ervaring.

Het einde is ook erg dubbelzinnig. Aan de ene kant – los van dat het niet coherent in de rest van het verhaal was verworven wat je aan het doen was – was het wel één van de sterkste kamers wat betreft looks en ervaring. Er word in ene wel een tijdsdruk opgevoerd die erg geforceerd voelt in dit punt van de kamer (je bent hier al echt ver op weg). De puzzels waren daarentegen weer relatief slecht – weer veelal niet tegelijkertijd te doen. Het eindigt dan ook met een vreemde geforceerde ‘je kan het tegen een ander team spelen’ moment. Zo kom je uit de kamer en zijn er twee knoppen. Breekt aardig de al gebrekkige immersie.

Alles samen bekeken raad ik deze kamer dan ook af. Goede elementen - maar geen bevredigende ervaring.


Reactie door The Great Escape

31 oktober 2019

Beste Swizard, Bedankt dat je de tijd hebt genomen om de recensie te schrijven. Maar wat ontzettend jammer dat de beleving niet was wat je je ervan had voorgesteld en hoe wij hem je graag hadden willen geven. Uit je verhaal begrijp ik dat er dingen in de kamer verkeerd gingen of niet goed waren gegaan. Zoals je aangeeft kunnen er fouten worden gemaakt als er mensen werken. Maar we vinden het wel ontzettend jammer als dit gebeurt. Zeker ook als dit gepaard gaat met een technisch mankement, niet goed opletten en een reactie zoals je die niet van ons zou mogen verwachten bij de nabespreking. Ook op de gameflow van de kamer en de puzzels geef je kritiek, dit mag uiteraard ook en we staan altijd open voor verbeteringen. We kijken graag waar we het nog beter kunnen maken. Maar naar mijn idee zijn we toch het meest tekort geschoten op de dingen die niet goed gingen tijdens jullie beleving. Graag zou ik dan ook met je in contact komen om het te bespreken en te kijken hoe we het beste goed kunnen maken met jouw team. Helaas heb ik jou contact gegevens niet. Zou je daarom een mail kunnen sturen naar jpost@thegreatescape.info of ons algemene nummer(038-2022646) kunnen bellen en vragen naar Johan? Met vriendelijke groeten, Johan Post Mede eigenaar The Great Escape


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterk begin
 • Enkele mooie kamers
 • Zeer incoherent geheel
 • Puzzel die niet goed gereset was - matige houding
 • Momenten met maar 1 puzzel tegelijkertijd
 • Veel cijfersloten

  Shanna

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 december 2018

Een levensechte belevenis

Al voordat de escape room begint, wordt de toon al gezet en zit je al in het spel. Super leuk.
Het acteergedeelte voegt echt heel veel toe aan de belevenis en het is tof om zo de kamer te beginnen. Mooie ruimtes met veel verschillende puzzels. Hier en daar nog wat kleine kinderziektes, maar dat mocht de pret niet drukken. Een briljante finale die voor ons perfect in de verhaallijn paste. Ook super leuk dat je keuzes moet maken in het spel die jouw escape ervaring beïnvloeden.

Al met al een geweldige ervaring en top escape room die met een beetje finetunen straks echt kan tippen aan the experiment, catch me If you can en andere toppers!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  66:00 min


 • Acteerwerk
 • Gepersonaliseerd
 • Mooie aankleding
 • Kleine kinderziekten

  johan_van_drunen

Yvette (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

Geweldige ervaring

Wij hebben dit cadeau gedaan an onze moeder voor moederdag. Was echt super leuk om te doen. Zeker een aanrader.


Reactie door The Great Escape

17 mei 2023

Hoi Yvette, dankjewel voor de mooie review! Wat leuk om te lezen dat jullie het naar je zin hebben gehad! Hebben jullie onze andere escaperooms ook al gespeeld? Misschien The Deal als volgende? ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Afke (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2023

Onvergetelijk team-uitje beleefd!

Met het leukste team van ons bedrijf echt een top avond gehad! Ons team werd opgesplitst in 2 verschillende kamers; The Courtroom en The Deal. We waren allemaal heel enthousiast, en absoluut van mening dat het een onvergetelijke ervaring is! Ik zat zelf in het team van The Courtroom en eigenlijk begon het spel al direct bij aankomst. Er werd ook zeer goed gespeeld door de acteurs, top gedaan! Ik vond de kamers heel gaaf, goed voor gezonde spanning. Rondom geweldig, hopelijk tot ziens!


Reactie door The Great Escape

17 mei 2023

Hoi Afke, heel erg bedankt voor je mooie review! Wat tof om te lezen dat jullie hebben genoten bij The Courtroom! We hopen van harte jullie nog eens terug te zien. Misschien dan eens The Deal proberen? ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 18 personen

Ontsnapt: Ja  73:13 min

 

Gerben (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 februari 2023

Leuke ervaring ook de battle is een leuk detail. Acteurs top

Erg leuk.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 11 personen

Ontsnapt: Ja  54:30 min

 

IngeDIngeDJunior EscaperLid sinds: 06 januari 2023 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 februari 2023

Erg leuke battle-room!

Erg leuke battle-room met acteurs! Het verhaal en de ruimtes waar je doorheen kwam vond ik erg leuk. Het battelen tegen het andere team maakte alles extra fanatiek, maar de room lijkt mij zonder battle ook erg leuk!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (103 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2022

´Not guilty your honor´

Deze keer richting Zwolle voor ''The Great Escape'' we gingen hier vandaag alle 4 de escaperooms spelen, The Package, The Mission, The Deal & The Courtroom. We keken al een behoorlijke tijd uit naar deze kamers en hadden er dus ontzettend zin in.
We speelde vandaag met een combi team van ''De Drie Duitsers'' + guest, we waren vandaag dus met zijn 4e.
We werden netjes ontvangen en er was tijd voor een praatje en een drankje dit was super fijn

Bij binnen komst was ik verrast, het zag er allemaal super netjes uit en alles was goed afgewerkt je had echt het gevoel dat je bij de rechtbank binnen kwam. Het was daarom ontzettend jammer dat dit eenmaal verder in de kamer afzwakte.

Deze kamer zijn sterkte punt was voor mij de interactie met de acteurs/actrices, dit stuk van de kamer was super leuk & creatief. We hadden ook een ontzettend goede acteur en dat heeft voor een nog betere beleving gezorgd. Je rol in de kamer was wel duidelijk maar op sommige punten ook nog een beetje vaag voor mijn gevoel, dit kan geheel persoonlijk zijn dat dit mijzelf gewoon voorbij is geschoten.

Na een bepaald stuk in de kamer begint het daadwerkelijke ´escape´ vanaf dit moment vond ik jammer genoeg de afweking/decoratie van de kamer een stuk minder worden wat ik zo jammer vond omdat de rest er zo ongelooflijk cool uit zag. Het verhaal vanaf dit stuk werd ook ontzettend random, de puzzels waren wel in thema maar waarom je precies deed wat je deed was voor mij in veel gevallen in raadsel. Sommige puzzels/onderdelen deden het bij ons niet en dit kan natuurlijk daarvan de oorzaak zijn geweest, de GM heeft deze problemen gelukkig tijdens het spelen wel opgelost.

De puzzels zoals ik al zei waren in thema naar verhaal technisch niet logisch, het idee was leuk maar ik denk dat als hier iets langer over gebrainstomed was dat het een stuk beter had gekund. De moeilijkheid was wel prima, er was niks wat echt tot irritatie leiden omdat het zo lastig was (op de niet complete puzzels na natuurlijk)

Ik zal even een duidelijke omschrijving geven over wat ik van The Courtroom vond: Het concept is super gaaf en het begin van de kamer is super goed, Het is iets wat niet zomaar in een escaperoom zit en dit maakt de beleving super cool. De andere kant van de kamer, het daadwerkelijke ´escape´ deel was aan de zwakke kant als je het vergelijkt met het begin van de kamer. Ook vond ik het ´battle´ stuk in deze kamer geen meerwaarde hebben en denk ik zelfs al speel je de kamer niet als battle kamer dat dit het begin misschien nog beter kan maken. Het was voor mijn de ideale situatie geweest als de intro een losse kamer was.
Hou je van interactie met acteurs en ben je een keertje in Zwolle is deze kamer zeker een aanraden, al wil je liever een goede puzzel kamer spelen zou ik kiezen voor een van de andere kamer van The Great Escape.


Mensen van The Great Escape, super bedankt voor de leuke tijd en de gastvriendelijkheid. We zijn de gehele dag niks tekort gekomen en hebben ons ontzettend vermaakt! Wie weet tot snel.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Acteer werk
 • Creatief
 • Potentie
 • Verhaal
 • Origineel
 • Afwerking op sommige stukken
 • Enkele puzzles

 

Sietske (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 november 2022

Super leuk!!

Wij hebben de courtroom battle gedaan als onderdeel van ons bedrijfsuitje! Echt ontzettend tof gemaakt, en ook de intro was ondanks dat het wat ongemakkelijk was erg hilarisch! Wat een goede acteurs! Een dikke 10 van ons, we zullen jullie aanbevelen bij vrienden en familie. Ga zo door!


Reactie door The Great Escape

21 december 2022

Hi Sietske, dankjewel voor de mooie review! Wat fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad in The Courtroom! We hopen jullie nog eens terug te zien in één van onze andere kamers. Als jullie de acteurs een gave toevoeging vonden, dan is The Deal vast en zeker ook iets voor jullie!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja

 

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 04 september 2019 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

"EN JIJ! MET JE VUILE GRIJNS! WEG!"

We zitten te wachten in de luxe ontvangstruimte van The Great Escape als we het slechte nieuws krijgen. We moeten zo bij onze hoorzitting zijn! Onze advocaat kan er helaas niet bij zijn, maar dat moet wel goed komen, toch? Anders zijn we ten dode opgeschreven...
De ervaring begint op een vreselijk creatieve manier voordat we in de kamer zelf zijn. Deze filmische intro alleen al is het boeken van de kamer waard! Een mooie setting, uitstekend acteerwerk, top script, kleine mindfucks, interactie met de acteurs, wat heerlijk dit!
De spanning wordt opgevoerd terwijl we ons best doen om onze lach in te houden. De introductie vind plaats met een ander onbekend team, wat verbazingwekkend goed werkt. Het kan zo storend zijn, maar de manier waarop het uitgespeeld wordt maakt het juist een toegevoegde waarde. Er is net genoeg interactie tussen de twee partijen terwijl de afstand toch bewaart blijft. We kunnen na de intro wel met ons eigen team verder. Na een moment te fanboyen over hoe goed dit al was beginnen we!

De sfeer zit er door de intro goed in. We zitten in het hol van de leeuw en moeten hier snel weg! Het decor ziet er prima uit, al wordt het wel wat kaler richting het einde. Na een tijd zakt de spanning helaas wat weg. Dit komt grotendeels door het feit dat de grens tussen experience en escapen hier best hard is. Na de introductie en tot het einde valt The Courtroom bijna terug op "gewoon" escapen en veel minder op experience.
De kamer is daarbij twee keer identiek naast elkaar gebouwd en op één punt kunnen we het andere team duidelijk horen. Dit was zonde want daardoor hoorden we spoilers. Het andere nadeel hier van is dat als beide teams tegelijkertijd klaar zijn met iets je zal moeten wachten tot het andere team afgehandeld is voordat jij dat ook kan doen. Het is allemaal niet heel storend, maar het is ook weer niet ideaal.
De experience die je krijgt is dan wel weer van top niveau! Er zitten toffe momenten in die ons verrassen en de spanning en immersie weer helemaal terug brengen!

We houden er een goede flow op na met veel afwisseling. Er komen originele puzzels voorbij die het verhaal ondersteunen. Geen ellenlange expositie, maar lekker spelen! Mooi is ook dat de puzzels daadwerkelijk een reden hebben om hier te zijn. Er is een goede uitleg voor waarom we dit allemaal doen en daar ben ik heel blij mee. Voor ons gevoel schieten we door de kamer heen totdat we in het midden even vastlopen op wat we nou moeten doen. Sommige stukken beginnen door elkaar te lopen en dingen die eerder hadden moeten gebeuren worden nu pas gedaan. Het is even verwarrend, maar pakt gelukkig weer op! Deels valt de verwarring hier ook aan ons te wijden. Hierna raken we die heerlijke flow in ieder geval niet meer kwijt. De kamer bouwt op naar een intense filmische finale en met een echt euforie gevoel ontsnappen we!

Het personeel is wederom laaiend enthousiast en trots op hun mooie bedrijf! Ze staan hier al jaren vol passie en dat voel je. The Courtroom is een ontzettend toffe kamer, al had ik graag de grens tussen het escapen en de filmische experience hier wat meer willen zien vervagen. De highlights zijn de filmische intro en outro en tussenin zit een toffe escape room. Beide zijn meer dan de moeite waard! Ga deze zeker spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  64:58 min


 • Lekkere puzzelflow
 • DIE INTRO WAT DE FUCK
 • Uitstekende acteurs
 • Verhaal in puzzels
 • Puzzels goed gethematiseerd
 • Filmische finale
 • Enthousiast personeel
 • Op één punt hoor je het andere team
 • Harde grens tussen experience en escapen

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig

8 andere kamers op deze locatie