Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Courtroom

Zwolle , Nederland

Nu gesloten

75 minuten

3 - 12

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Courtroom

Samen met je advocaat loop je vol vertrouwen de rechtbank in. Je komt alleen met de schrik vrij, zo belooft de advocaat. We hebben hier een prima rechtssysteem en corruptie is niet aan de orde. Toch? Maar dan gaat het er ineens wel heel heftig aan toe in de rechtbank en is het maar de vraag of het recht zal zegevieren. Misschien kom je toch niet zo snel vrij als je dacht…

Op de nieuwste locatie van The Great Escape, het OM aan de Drijbersingel in Zwolle, beleef je je eigen rechtszaak. Samen met je advocaat verdedig jij je zaak, maar in deze rechtbank werkt het rechtssysteem toch wat anders dan in de rest van Nederland. Het gaat er hier hard aan toe en je begint je aardig zorgen te maken. Want je bent echt onschuldig. Toch?

Ben je met meer dan 6 personen? Boek dan de tweede Courtroom erbij en strijd tegen elkaar. Dan maar hopen dat beide groepen de rechtbank weer op tijd kunnen verlaten. *

Let op: in dit spel is lichamelijke activiteit nodig, kun je niet op je knieën of heb je het gevoel niet door een doorgang van ongeveer 60 x 80 cm te kunnen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijke aanpassingen.

Thema's

Battle

Misdaad

Eigenschappen

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

43 likes

406 bezoekers

96.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Burgemeester Drijbersingel 19
8021 DA, Zwolle
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

160 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 december 2022

OBJECTION!

Als de hele kamer net zo was geweest als de – pak ‘m beet – eerste twintig minuten had deze kamer van mij een absolute 10 gekregen én in mijn top 5 van favoriete escape rooms gestaan! Zoals je wellicht kunt zien is dat niet het geval, helaas. Ik zal proberen te duiden waarom…

Met een combinatie van de teams ‘Verblauwkes' en ‘De Drie Duitsers' (4 personen) waren we naar het verre Zwolle afgereisd om daar alle kamers van The Great Escape te gaan spelen. Na een hele dag in Zwolle te hebben rondgehangen en kamers te hebben gespeeld (zelfs nog een extra kamer elders), was het tijd voor de grand finale; ‘The Courtroom'. Deze kamer staat al jaren op mijn wishlist én ik had super veel zin om deze kamer te gaan spelen. Zeker na alle goede verhalen die ik erover heb gehoord 🙏.

Bij The Great Escape kun je dichtbij parkeren in een parkeergarage (betaald). Je kunt je prima vermaken in de ruime en gezellige ontvangstruimten. Hoewel het erg druk kan zijn in de ontvangstruimte, omdat er super veel groepen zijn die tegelijkertijd verschillende escape rooms komen spelen óf andere activiteiten komen doen, is de service top! Bij veel escape bedrijven van hetzelfde formaat (of nog minder) heb ik me in zo'n context aan m'n lot overgelaten gevoeld, maar bij The Great Escape is dat absoluut niet het geval. Iedere medewerker komt een praatje maken en doet zijn/haar best om je een welkom gevoel te geven. Echt grote complimenten hiervoor 👌!

Dan plots krijg je te horen dat je advocaat niet bij je rechtszaak kan zijn. We zullen onszelf moeten verdedigen helaas 😁…. Je wordt opgehaald door een beveiliger en wordt naar de rechtbank gebracht. Echter gold dat niet alleen voor onze groep. Deze escape room (althans het begin) speel je met twee groepen tegelijk. Dit vind ik ontzettend jammer, want het is ontzettend afhankelijk van de groep met wie je speelt óf je ervaring wél/niet leuk zal zijn én nog nooit heb ik met zo'n constructie een prettige ervaring gehad… Helaas vandaag wéér niet, jammer. Ik zal hier niet teveel over uitweiden in deze review.

Je gaat naar de kelder van het gebouw waar de rechtbank zich bevind en daar begint de intro. Alsof hét echt is, wordt je binnengelaten in de rechtbank én wordt je voorbereid op de zitting, die daarna plaatsvindt. Door de decoratie/thematisering én het geweldige acteerwerk; is dit één van de beste intro's van een escape room die ik ooit heb gezien. Wat werd dit geweldig gedaan 🤩! Even vergat ik de realiteit en was ik in de rechtbank.

Natuurlijk loopt alles weer de mist in én loop je de kans veroordeeld te gaan worden, dus… Je moet maken dat je weg komt. Op dit punt begint de daadwerkelijke escape room. Het aller eerste stukje van de escape room is dan nog in thema, passend in het verhaal en leuk vormgegeven, maar daarna wordt het helaas een stuk minder.

Waar de decors van het begin zo fantastisch waren, is er op een gegeven moment bijna géén decor meer. Je staat in een kelder én dat zie je ook. Aan afwerking is hier beduidend minder aandacht besteed. Ook verhaaltechnisch waren we het hier even kwijt. Waarom zijn we in deze ruimte en wat moeten we doen én waarom moeten we de dingen doen, die we moeten doen? Er zijn puzzels, maar die hebben, naar mijn idee, niet echt betrekking op het verhaal en het is niet echt logisch hoe je van het één naar het ander gaat.

Helaas hadden we ook nog een resetfout in de kamer, waardoor onze flow helemaal stuk liep. Dit kan natuurlijk gebeuren en werd fantastisch opgepakt door de medewerkers (complimenten hiervoor 👌), maar op de een of andere manier raakte we het hier helemaal kwijt. De kamer is volledig lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen, voordat je door kunt met het ander. Als je dus ergens op vastloopt, dan loop je ook echt vast. Wat sneller een hint was hier wel fijn geweest. Ik had de indruk dat er niet altijd op ons gelet werd, maar dat kan natuurlijk gebeuren als je als game host twee groepen tegelijk in de gaten moet houden. We hoorde op een zeker moment ook de andere groep én daardoor wisten we dat we flink achter liepen. Ik vind het altijd storend als je een andere groep kunt horen in escape rooms, want dit haalt je uit de beleving.

Op een gegeven moment werden we ook gewoon doorgelaten, met nog een puzzel die we niet hadden opgelost. Het einde was origineel en verrassend, maar ook hier vond ik de afwerking en puzzels erg matig. Met één minuut over wisten we uit de kamer de ontsnappen, maar dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. We hadden immers niet alles opgelost.

Al bij al; Het eerste stuk van deze kamer is geweldig; het theater, de decoratie, de interactie en zelfs het eerste stukje van de daadwerkelijke escape room qua verhaal en puzzels. Het tweede stuk is beduidend minder én zelfs op sommige punten slordig afgewerkt en onlogisch (gezien vanuit het verhaal). Dit maakt het een ontzettende moeilijke kamer om te reviewen. Desalniettemin zou ik ‘m wél gewoon aanraden om te gaan spelen. Het is een origineel thema én het intro wil je een keer hebben meegemaakt. Neem dan de rest maar voor lief 😉 en wie weet zie je het helemaal anders dan ik.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen (i.v.m. lineaire puzzels);
- Als je héél gehaaid bent kun je je groep splitsen en tegelijkertijd twee keer The Courtroom boeken, dan heb je geen last van ‘vreemden' tijdens de intro-show;
- Speel deze kamer voornamelijk als je van immersive theatre houdt (vooral vanwege de intro);
- Als je alle kamers op deze locatie speelt, speel deze dan als tweede óf derde kamer (i.v.m. van oud naar nieuw spelen).

Lieve mensen van The Great Escape, bedankt voor de fijne dag die jullie ons hebben bezorgd. Vooral jullie service is top, heel erg bedankt daarvoor!


Reactie door The Great Escape

21 december 2022

Hi, dankjewel voor weer zo'n mooie, uitgebreide review! We waarderen de feedback echt enorm! Zo te lezen valt er nog een en ander te verbeteren aan de courtroom. Wel fijn om te horen dat jullie een overwegend positieve ervaring hebben gehad.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Het begin
 • Goede service
 • Acteerwerk
 • Origineel

  GijssambeekMees van Rooijsjephanie

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (233 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 februari 2019

Opnieuw een topkamer!

#106 Vol spanning uitgekeken naar de nieuwste aanwinst van The Great Escape. Deze is op een nieuwe locatie, met ook hier een grote mooie ontvangstruimte. De escape begint middels een levensechte rechtszaak. De puzzels passen bij het thema en zitten goed in elkaar. Bij deze escape is de ervaring belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. De ontknoping was erg tof. Wat mij betreft dus met deze kamer opnieuw een landelijke topper erbij!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede introductie
 • Leuk einde
 • Prima puzzels
 • Mooie ontvangstruimte

  jp87the-great-escape

Daan92Daan92Escape GuruLid sinds: 12 juni 2017 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2018

Leuk begin, maar einde zwakt het af

Afgelopen weekend The Courtroom gespeeld met 3 (ervaren escape) vrienden op de 3e dag dat de kamer open was. Het begin was voornamelijk super leuk gedaan, maar daarna zwakte het naar mijn mening af. Het einde was ook niet wat ik verwacht had. Opeens was het er. Dat maakt dat het verhaal niet af is.
Verder mochten er wat mij betreft meer creatieve/mechanische puzzels in, in plaats van hangsloten. Ik vond het jammer dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden voor het 'escapen'.

Voor een kamer die net open is, is het een goed begin, maar ik denk dat er hier en daar nog wel wat aan geschaafd moet/gaat worden.

Wat betreft de aankleding was het idee wel leuk, alleen kon het hier en daar nog wel beter (penstrepen van de bouw). Het is wel een leuke bijkomstigheid dat er bij deze kamer gestreden kan worden met een ander team. Zeker voor grote groepen erg leuk.

Al met al een leuke kamer voor escapers met wel wat ervaring. De Escape Room zelf vond ik nog wel iets aan de kleine kant voor het geld (voor 150 euro/75 minuten). Wat nog wel een positief punt is, is de grote lounge-/chillruimte met bar.

Wij hebben de kamer gehaald met nog 5:30 op de klok.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaperoomies

Ontsnapt: Ja  64:30 min


 • Gratis parkeren
 • Grote loungeruimte om wat te drinken/bij te praten
 • Puzzels
 • Klein voor het geld wat je moet neerleggen

  dennis_hoeversjannie_de_vries

Marije (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 december 2023

Fantastisch

Wij hebben deze kamer met z'n tweeën gespeeld. Het was onze eerste kamer met acteurs en daar hadden we hoge verwachtingen van. Deze zijn absoluut waar gemaakt. De acteurs geven echt een extra dimensie en hierdoor wordt het een totaalbeleving i.p.v. alleen een escaperoom. De escaperoom zelf en de puzzels vonden wij ook erg leuk! Zeker het einde!

Bij het napraten met de acteurs en spelbegeleiders waren wij zo enthousiast dat we spontaan the deal ook nog geboekt hebben en dezelfde avond nog gespeeld.

We komen zeker nog terug voor de andere 2 kamers!

Professionele en betrokken acteurs/spelbegeleiders die goed op elkaar ingespeeld zijn. Dit hebben wij tot nu toe vaak anders gezien. Overigens valt ook op hoeveel plezier het team met elkaar heeft en dat heeft wat ons betreft toegevoegde waarde.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  the-great-escape

EstherjvdEstherjvdEscape ApprenticeLid sinds: 31 december 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 december 2023

Geweldig!

We hadden deze room al een tijdje op het oog, maar omdat we altijd samen escapen qua prijs toch even uitgesteld.
Gisteren de room gespeeld, maar wat een belevenis! Ik vond het het geld zeker waard. We hadden leuke acteurs en er zaten verrassende elementen in de kamers.
In het begin voelde het allemaal toch wel wat ongemakkelijk, lacherig gewoon omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. Er zaten verrassende puzzels in en dat maakte dat eigenlijk de hele 'reis' wel actief bleef. Misschien ook wel omdat we samen waren en er dus steeds wel iets te doen was.
We kwamen zo enthousiast uit de kamer, dat we het liefst nog eentje wilden doen (en ook dat werd geregeld, zodat we een uur later the deal konden spelen)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:44 min

  the-great-escape

LucasLucasJunior EscaperLid sinds: 11 juni 2023 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 december 2023

Leuke maar korte kamer

Wij hebben deze kamer met een groep opgelost die niet goed op elkaar ingespeeld was in een uur. Daar zat ook een introductie bij in. Puzzels waren wel leuk.


Reactie door The Great Escape

02 januari 2024

Beste Lucas, Dankjewel dat je de moeite neemt om een review achter te laten, jullie waren dan dus individueel gewoon heel erg goed! wij zullen de mogelijkheden gaan onderzoeken voor het toevoegen van extra puzzels voor hele super snelle goede groepen ;-D


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Prijs

  the-great-escape

Cindy van Norel (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2023

spannend maar gelukkig ontsnapt!

We hadden deze battle geboekt als teamuitje zodat we met 2 teams van 6 tegelijkertijd konden strijden. Vantevoren hadden we niet helemaal door dat deze escaperoom met acteurs erbij zou zijn, dus dat maakte het wel even wat spannender. Maar wat was het leuk! Super om te zien dat iedereen wel wat ontdekte, zodat we er toch binnen de tijd uit kwamen. En zelfs met de 2 groepen ongeveer tegelijkertijd, vond ik wel bijzonder. Erna heerlijk gegeten bij de Belgische Keizer wat we via het arrangement bijgeboekt hadden. Een heel geslaagd uitje dus!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 12 personen

Ontsnapt: Ja

  the-great-escape

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2023

''Haal die grijns van je smoel, dit is een rechtszaak!"

Met een team van 3 zouden we vandaag een gezellig ''vrouwen dagje'' gaan beleven bij The Great Escape. Nu komen we zelf alle 3 zeg maar niet echt uit de buurt dus na een behoorlijk ritje kwamen we aan in het zonnige Zwolle. Ik had hier stiekem wel een beetje naar uitgekeken, ik hoorde vrijwel alleen maar goede berichten over The Great Escape van zowel vrienden als hier op Escapetalk. Eenmaal aangekomen is t al best wel druk in de ontvangst ruimte met daarnaast een gezellig terras! We melden ons nietsvermoedend bij de balie voor onze rechtszaak.

De kamer:
Vooraf moet ik even zeggen: applaus hier voor de ''belevingen'' elk uniek en iedere keer anders. Er zit in deze kamer dan ook iets voorafgaande aan je bezoek wat zo uniek is en tegelijkertijd zo grappig dat je het er nog lang over zult hebben naar mijn idee. Nah goed, geen getreuzel de rechter houdt niet van laatkomers en we hebben een rechtszaak te winnen. Want we waren onschuldig, toch? Eenmaal binnen in de kamer speelt zich werkelijk waar een FENOMENALE introductie af (even een kleine side note: dit was weer eens de eerste kamer in NL na de Athene trip dus deze meid zat nog een beetje in de verwende Atheense escape sfeer, dat snap je natuurlijk he!). Ik heb niet vaak dat ik me lichtelijk zenuwachtig voel en alles uiterst serieus opneem alhoewel: laat dat serieuze maar weg. Als je hier met de juiste mensen bent is het bijna niet te doen om jezelf hier goed en evenwichtig te presenteren. Wat bij mij resulteerde in 100 keer in de lach schieten en onhandig zijn op de momenten dat dit niet gewenst is. Erg gaaf en wanneer we dan eindelijk uit ons leiden worden verlost gaat het spel van start. Over de inhoud hiervan ga ik uiteraard niets vertellen anders is de hele verrassing er vanaf. Na even te moeten zoeken bij de start vinden we alle 3 een hele fijne spelflow gedurende de hele kamer die tot het einde duurt. Verschillende puzzels, doe-opdrachten en een klein beetje interactie met de acteur maakte het voor ons helemaal af. De kamers zijn mooi gedecoreerd op een fijne en simpele manier. Het verhaal klopt en daarmee is eigenlijk alles gezegd. Met nog 10 minuutjes over op de klok waren wij aan dit zaakje ontsnapt. Enig ding is wel in de kamer waar de foto wordt gemaakt staat het geluid nogal aan. Nu maakt dit voor het einde natuurlijk helemaal niks uit maar voor het korte napraten wat je ook daar doet was het een beetje onhandig.

Eenmaal terug in de ontvangstruimte worden we wederom super vriendelijk onthaald met opvallend enthousiast personeel! Ook bij de andere kamers bleef dit zo! Mega tof!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  64:38 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • klein reset foutje maar kan gebeuren, no problem!

  Nomi-deBruijn

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (231 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 mei 2023

Gave kamer

Gave kamer met een origineel en erg leuk begin . Daarna lekker veel puzzels en sommige best pittig maar wel logisch als je het door hebt . Einde vond ik ook erg goed gedaan . Lijkt allemaal best echt wat je aan het doen bent .


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  71:30 min

  the-great-escape

margodegraafmargodegraafEscaperLid sinds: 25 maart 2018 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2023

Echt een aanrader!

De immersion van deze escape room is fantastisch, dankzij de acteurs!
Je hebt echt een gevoel dat je in een film zit.
Ook leuk dat je met twee groepen tegelijkertijd kan spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 9 personen

Ontsnapt: Ja  53:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

MakkakkerMakkakkerJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Wat een geweldige ervaring

Het begon al in de ontvangsruimte bij een kop koffie dat je je namemen moest opgeven. Vervolgens werd je begeleid naar de rechtbank en na een korte maar realistische zitting werd je op jezelf aangewezen. De kamers waren super. Als laatste moest je de bus in zo realistisch en de tijdsdruk samen GRANDIOOS!!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:17 min

  the-great-escape

LoewloewLoewloewEscape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2022 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Sterk staaltje acteerwerk!

Wat een beleving is de start van deze kamer, geweldig! Onze rechter zei naderhand dat ze het pas voor de derde keer deed maar daar was absoluut niets van te merken, echt heel sterk neergezet!
De kamers daarna zijn leuk gedaan maar niet bijzonder. Niet alle puzzels hoefde te worden opgelost voor het escapen en daar krijgt mijn hoofd kortsluiting van 😁…. De ontsnapping was leuk neergezet en spannend. Een leuke ervaring gehad!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  68:17 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Acteerwerk
 • Puzzels, niet alles hoef je op te lossen

  the-great-escape

Dj_arno88Dj_arno88Escape ApprenticeLid sinds: 20 augustus 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Geweldig!

De intro van deze kamer is echt goed. Je wordt meegezogen in het verhaal en al snel beland je in de rechtzaal om je eigen hachje te redden. Leuke beleving, leuke puzzels (wel lineair) en de mogelijkheid tot eem battle (tegen ander team). Kan goed of slecht uitpakken. In ons geval hadden we er geen last van, het was een leuke toevoeging maar voor het verdere verloop heb je er niet veel aan. Alleen dat je aan het eind wel wilt winnen 😊. En met succes! Een leuk en spannend slot wat de beleving wel compleet maakte!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  68:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

Sabjuh88Sabjuh88Junior EscaperLid sinds: 23 april 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Super leuk!

Goede acteurs, leuke spelbeleving, leuke puzzels!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: WestKre(e)kels

Ontsnapt: Ja  68:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  the-great-escape

JaneJaneJunior EscaperLid sinds: 18 september 2022 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2023

Doen.

Deze kamer was echt weer top! Veel afwisseling, leuke puzzels. Veel gelachen ook. ;)
Leuke acteurs! Doen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Hei-tjes

Ontsnapt: Ja  53:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Prijs

  the-great-escape

Jb (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 maart 2023

Erg leuk avontuur gehad

Bus was erg leuk gedaan, personeel erg vriendelijk . Kortom erg leuke ervaring. De acteurs maken het helemaal echt !


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  the-great-escape

Roxanne89Roxanne89Escape ApprenticeLid sinds: 15 januari 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2023

Wauw, wat een beleving

Wat een gave beleving met acteurs. Zo kom je helemaal in je rol om vervolgens de escape te gaan spelen. Leuke, nieuwe opdrachten gedaan.


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Roxferralflins

Ontsnapt: Ja  07:22 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  the-great-escape

Daniël (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 maart 2023

Geweldig!

De acteurs maken het echt af! Was echt een top ervaring!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:47 min

  the-great-escape

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (331 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2023

Geweldig

Wat een geweldige ervaring om voor een rechter te staan en het verhaal daarna verder. Echt super tof gedaan!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:30 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

  the-great-escape

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (244 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2023

Spannende ontsnapping!

Deze kamer is met acteurs. Dat is gewoonlijk niet zo mijn ding, maar hier was het zeker overtuigend. De kamer is sowieso mooi gemaakt en komt heel echt over. Spannende kamer, originele puzzels en goed flow.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  66:30 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend

  the-great-escape

WilbertWilbertJunior EscaperLid sinds: 20 november 2022 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Toffe room, toffe belevning!

De room heeft je klassieke escaperoom ervaring, maar dan met een vleugje extra. De acteurs brengen het verhaal tot leven en maken de ervaring net dat stukje interessanter! Wat mij betreft een top formule!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

  the-great-escape

RickvdKraanRickvdKraanJunior EscaperLid sinds: 16 december 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2023

Super leuk!

Decor fantastisch en dan maken de acteurs het af.
Vanaf de eerste seconde aan de slag!
Een van de leukste die ik heb gedaan tot nu toe!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:43 min


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels

  the-great-escape

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (278 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Wat een spektakel

Door naar kamer 3 op deze locatie. We hadden dus al twee hele goede opwarmers gehad hier. Het is altijd zo fijn dat je een kamer uit komt en denk: "Yes, ik mag nóg twee kamers spelen op deze locatie!". Dat gevoel hadden wij zeker. Na weer even gekletst te hebben met de enthousiaste medewerkers en na wat gedronken te hebben, was het tijd voor ons derde avontuur.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat zit de introductie van deze escaperoom goed in elkaar. Wauw, wat een spektakel. Je zit vanaf het eerste moment meteen vol in het verhaal, vooral omdat alles er zo realistisch uit ziet. De acteurs zitten daarnaast onwijs goed in hun rol, met als hoogtepunt een bepaalde acteur. Achteraf hoorde we dat hij al lang werkzaam was bij The Great Escape en dat zag je in zijn rol er ook echt van af. De interactie met de acteurs is heerlijk!

Na de intro 'start' eigenlijk je escaperoom en wij waren alle vier een beetje verdrietig dat onze 'intro' erop zat. Dit had van ons uren door mogen gaan, want was dit gaaf! Enfin, op naar de escaperoom dan. We gaan als een speer door de start van de kamer heen en de puzzels gaan allemaal vrij vlot. Wat erg fijn is, is dat de puzzels het verhaal van de kamer erg goed ondersteunen. Het decor is prima uitgewerkt en de puzzels zijn over het algemeen lekker origineel.

Wat ik aan The Courtroom zo goed vind, is dat ook het einde lekker 'spectaculair' is. De interactie is wederom geweldig en de acteur zit zo goed in zijn rol. Het verhaal komt hier perfect samen en onder een kleine tijdsdruk wisten we te ontsnappen uit de rechtszaal.

The Courtroom is oprecht een van mijn favoriete kamers geworden, puur en alleen al om het thema, het verhaal, maar vooral de geweldige introductie met de fantastische acteurs. Het enige jammere aan de kamer vind ik dat je heel duidelijk een filmische start en einde hebt en dat 'de escaperoom' hier tussenin zit. Ik had het toffer gevonden als dat filmische tijdens je escape ook nog terug zou komen. Desalniettemin was The Courtroom wederom een fantastische kamer hier! En dan mochten we er nog eentje gaan spelen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Casturii

swizardswizardJunior EscaperLid sinds: 25 mei 2019 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2019

Sterk begin - onsamenhangende rest - teleurstelling

Dit was me er wel ééntje. Lastig om helemaal toe te lichten zonder te diep in te gaan op wat er allemaal gebeurt. Kort samengevat zonder inhoud: deze escaperoom is incoherent. De logica van het verhaal dat er doorheen loopt is ver te zoeken, met veel mindere momenten. Er volgen wellicht kleine spoilers vanaf hier in het review.

De escape ‘experience' begint relatief sterk – dit kan je ook in meerdere reviews teruglezen. Het zet de hoop op voor de rest van de kamer – maar deze is veelal matig. Na dit begin echter gaat het erg snel bergafwaarts. De opvolgende kamers zijn niet logisch in het thema – ze staan er grotendeels geheel los van of je zou ze met zeer creatief denken er aan kunnen relateren. Erge teleurstelling – wij waren hierheen gegaan specifiek voor het thema courthouse wat dus op het begin na nergens echt in terug kwam. Verder waren de puzzels zijn grotendeel vrij saai – veel afhankelijk van cijfersloten – met vervolgens ook nog het probleem dat je frequent maar één ding tegelijkertijd kon doen ondanks dat je meerdere cijfersloten had waar je ‘de oplossing in kon proberen. Met een groep van vijf was dan regelmatig duimendraaien. Verder waren de props op begin en einde na ook niet erg sterk.

Misschien nog wel het ergste was dat één van de kamers niet goed was ‘gereset'. Er ontbrak een essentiële prop. We kregen een hint voor het antwoord (wat ansich niet verkeer is als mensen te lang vast zitten) om 10 minuten later omhandig het missende onderdeel toegereikt te krijgen. Ze waren duidelijk niet goed aan het opletten of wisten niet hoe ze hier mee om moesten gaan. Toen we op het einde hierover vroegen (fouten kunnen uiteraard gemaakt worden) werd er slecht mee omgegaan. “Technische fout, had je er last van dan?” is relatief best beledigend. Sorry zeggen kan ook –natuurlijk hadden we er last van! – we werden lichtelijk geïrriteerd op elkaar “hebben we de puzzel zo verkeerd opgelost dat we niet meer kunnen doen” en stonden maar tevergeefs een niet oplosbare puzzel proberen op te lossen. Deze houding was dus zeer spijtig en geeft geen erkenning aan de vervelende ervaring.

Het einde is ook erg dubbelzinnig. Aan de ene kant – los van dat het niet coherent in de rest van het verhaal was verworven wat je aan het doen was – was het wel één van de sterkste kamers wat betreft looks en ervaring. Er word in ene wel een tijdsdruk opgevoerd die erg geforceerd voelt in dit punt van de kamer (je bent hier al echt ver op weg). De puzzels waren daarentegen weer relatief slecht – weer veelal niet tegelijkertijd te doen. Het eindigt dan ook met een vreemde geforceerde ‘je kan het tegen een ander team spelen' moment. Zo kom je uit de kamer en zijn er twee knoppen. Breekt aardig de al gebrekkige immersie.

Alles samen bekeken raad ik deze kamer dan ook af. Goede elementen - maar geen bevredigende ervaring.


Reactie door The Great Escape

31 oktober 2019

Beste Swizard, Bedankt dat je de tijd hebt genomen om de recensie te schrijven. Maar wat ontzettend jammer dat de beleving niet was wat je je ervan had voorgesteld en hoe wij hem je graag hadden willen geven. Uit je verhaal begrijp ik dat er dingen in de kamer verkeerd gingen of niet goed waren gegaan. Zoals je aangeeft kunnen er fouten worden gemaakt als er mensen werken. Maar we vinden het wel ontzettend jammer als dit gebeurt. Zeker ook als dit gepaard gaat met een technisch mankement, niet goed opletten en een reactie zoals je die niet van ons zou mogen verwachten bij de nabespreking. Ook op de gameflow van de kamer en de puzzels geef je kritiek, dit mag uiteraard ook en we staan altijd open voor verbeteringen. We kijken graag waar we het nog beter kunnen maken. Maar naar mijn idee zijn we toch het meest tekort geschoten op de dingen die niet goed gingen tijdens jullie beleving. Graag zou ik dan ook met je in contact komen om het te bespreken en te kijken hoe we het beste goed kunnen maken met jouw team. Helaas heb ik jou contact gegevens niet. Zou je daarom een mail kunnen sturen naar [email protected] of ons algemene nummer(038-2022646) kunnen bellen en vragen naar Johan? Met vriendelijke groeten, Johan Post Mede eigenaar The Great Escape


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterk begin
 • Enkele mooie kamers
 • Zeer incoherent geheel
 • Puzzel die niet goed gereset was - matige houding
 • Momenten met maar 1 puzzel tegelijkertijd
 • Veel cijfersloten

  Shanna

jannie_de_vriesjannie_de_vriesEscaperLid sinds: 19 augustus 2017 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 december 2018

Een levensechte belevenis

Al voordat de escape room begint, wordt de toon al gezet en zit je al in het spel. Super leuk.
Het acteergedeelte voegt echt heel veel toe aan de belevenis en het is tof om zo de kamer te beginnen. Mooie ruimtes met veel verschillende puzzels. Hier en daar nog wat kleine kinderziektes, maar dat mocht de pret niet drukken. Een briljante finale die voor ons perfect in de verhaallijn paste. Ook super leuk dat je keuzes moet maken in het spel die jouw escape ervaring beïnvloeden.

Al met al een geweldige ervaring en top escape room die met een beetje finetunen straks echt kan tippen aan the experiment, catch me If you can en andere toppers!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  66:00 min


 • Acteerwerk
 • Gepersonaliseerd
 • Mooie aankleding
 • Kleine kinderziekten

  johan_van_drunen

Mitchel van DijkMitchel van DijkEscape ApprenticeLid sinds: 31 mei 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 april 2024

Beleving

Deze escaperoom is niet alleen een escaperoom maar meer een volledige beleving, door het goede acteren van de acteurs werd je gelijk in het spel gezogen.
Ook de puzzels waren creatief en niet alleen "simpele cijfersloten".
Al met al een goede escaperoom waar je volledig in het spel zit


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:39 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig

8 andere kamers op deze locatie