Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Miess

Escape Guru

Offline

Omschrijving

In 2015 heb ik mijn eerste escape room gedaan, maar vanaf 2017 is de verslaving echt begonnen. Inmiddels meer dan 100 kamers gespeeld en er zijn nog zo veel kamers die op de wishlist staan! 


Gespeelde kamers buiten de Benelux:

The Matrick - Sofia

The Collector - Sofia

Atlantis - Sofia

The Experiment - Sofia

The Illusionist - Sofia

IT - Sofia

Saw 2 - Sofia

Breaking Bad - Sofia

A Pirate's Adventure - Sofia


Witchcraft and Wizardry - Dunedin

The Temple - Wellington

Prison Break - Napier

The Shire - Tauranga

Da Vinci - Tauranga

The Shed - Auckland


Zoe - Las Vegas


Research Base - Budapest

Pirate Bay - Budapest

Time Machine - Budapest

White Mission - Budapest

Legacy of Noo'zaca - Budapest


Opus Magnum - Praag

Wonderland - Praag

Elixer Mystery - Praag

Escape Bar - Praag 

Time Trap - Praag 


Bâlekenstein - Basel


The Puppeteer - Berlijn

Robot Paranoia - Berlijn

Prison Break - Berlijn

Go West - Berlijn

Beast of Berlin - Berlijn

The Lost Treasure - Berlijn

Ghosthunter Brandon Darkmoor - BerlijnLid sinds

11-05-2018

Locatie

Rosmalen

Statistieken

Escaperooms

125 reviews

186 kamers gespeeld

97.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


4 forum berichten

Teams

The Unnameables

4 teamleden

59 kamers gespeeld

Team MiesMoes

2 teamleden

8 kamers gespeeld

Revenge is better than christmas

4 teamleden

4 kamers gespeeld

Ju&Mi

2 teamleden

21 kamers gespeeld

Escaped at first sight

4 teamleden

31 kamers gespeeld

Friends of Friends

3 teamleden

1 kamers gespeeld

125 reviews

Fairy Tale Regulations

Pandore & Associés
Geplaatst op: 22 juli 2022

Sprookjesavontuur

Van tevoren heb ik de organisatie gemaild met de vraag of we deze kamer met twee personen mochten spelen, aangezien het via de boekingsmodule alleen mogelijk is om met minimaal drie personen te boeken. Zolang je de prijs voor drie personen betaalt en een fixe uitdaging aan durft te gaan, vinden ze dat geen probleem.

In de ontvangstruimte is de aankleding al gelijk prachtig en er zitten overal grapjes verstopt, wat een goede indicatie geeft van de escape zelf. Wij hoorden in de ontvangstruimte al wel andere groepen en daardoor werd duidelijk dat ze meerdere groepen tegelijk laten spelen. Wij hebben daar tijdens het spelen zelf gelukkig geen last van gehad, maar zoals te lezen in de review van Stan moet je hier helaas geluk mee hebben.

Dan de escape room zelf: wat een magische ervaring. Zoals altijd ben ik zwaar bevooroordeeld rondom het thema sprookjes / magie / fantasy, dus ik was al gelukkig op het moment dat ik ging boeken. Stel je erop in dat het echt een beleving is en geen puzzelkamer. Het is meer begrijpen wat je moet doen en uitvoeren.

Dit zorgt er wel voor dat je volledig wordt meegenomen in de storytelling. Je gaat echt op avontuur en je beleeft van alles. De aankleding van de kamer helpt hier gigantisch bij. Voor zover het mogelijk is in dit thema voelt het realistisch aan. De kamer is speels, humoristisch en het verhaal staat als een huis (van peperkoek natuurlijk).

Ik zou niet speciaal voor deze kamer naar Parijs reizen, ook al staat hij nu in de TERPECA-lijst. Maar mocht je al in de stad zijn dan is deze kamer absoluut de moeite waard om te gaan spelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  73:36 min

  Stan

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 07 juli 2022

Tot het Agaathje

Hoe je start verloopt in deze kamer hangt enigszins af van de puzzels waarmee je begint. Er wordt dus parallel gepuzzeld en hierdoor ervaarden mijn teamgenoot en ik een fijnere flow dan onze twee andere teamgenoten.

Het thema was leuk en goed aangekleed. Ik dacht dat er een acteur in deze kamer zat, waardoor ik iets meer gespannen was dan nodig bleek te zijn. Ik heb daardoor de sfeer in de kamer ook iets intenser ervaren dan het denk ik in werkelijkheid was.

De puzzels vond ik erg leuk. Een goede afwisseling van zoek-, doe- en denkpuzzels. Met vier ervaren escapers is er niet altijd iets te doen, maar ik heb dat niet als storend ervaren.

Ik ben zelf erg fan van logische puzzel- en doekamers en bij Agatha kwam ik daardoor stuiterend de kamer uit. Verwacht geen spannende wauwfactors of leipe technieken, maar als dit type kamer je ligt dan is het een dikke aanrader wat mij betreft!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  52:12 min

  escaperoom-deventer

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 22 juli 2022

Beste kamer in dit thema

Ik heb vaker kamers gespeeld in dit thema en ik vind het bij Forsaken het beste uitgewerkt van allemaal. Je wordt meegenomen in een verhaal en tijdens de hele escape begrijp je waar je bent in de storytelling. Alles in de aankleding en sfeer klopt. Naarmate je langer speelt, kan je jezelf steeds verder op de kast jagen. Ik heb zelden zo vaak over m'n schouder gekeken ;)

Ondanks de spanning flowde de kamer heerlijk. Met vier personen viel er genoeg te puzzelen. We gingen er snel doorheen, maar toch voelden de puzzels uitdagend genoeg. Ik geloof dat alle spelers wel een 'eureka-momentje' hebben gehad. We kwamen dan ook hyper en blij naar buiten.

Achteraf was er nog ruimte om de kamer te doorlopen en uitgebreid te bespreken, heel fijn!

Toch merk ik dat ik ergens de wow-factor mis in de kamer en ik vind het moeilijk om de vinger erop te leggen waar dat dan aan ligt. Misschien omdat ik (geholpen door een lichte escapeverslaving) al erg veel kamers heb gezien, waardoor het in puzzels en aankleding niet heel vernieuwend was. Het is de vraag of dat ook altijd nodig is. Ik zou de kamer sowieso aanbevelen om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  46:06 min

 

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 22 juli 2022

It's all good man

The Courtroom is een echte belevingskamer. Hierdoor zit het verhaal heel goed in elkaar. Er wordt gewerkt met geweldige acteurs die een spectaculaire intro neerzetten. Als dit niet echt je ding is, dan kan het wat lang duren. Ben je daarop voorbereid dan zou ik zeggen: ga er goed voor zitten en geniet.

Dan het escapen zelf: toffe puzzels en gave effecten. Wat ik gewoon echt heel jammer vind, is dat deze kamer hoe dan ook in battle-vorm is. Als je dan niet je eigen tegenstanders hebt meegenomen, kan het dus zomaar gebeuren dat je als vier die-hard escapers tegenover een familie komt te staan die een dagje uit hebben. Helaas heeft dit invloed op de flow van je spel.

Omdat er verhaaltechnisch gezien geen aanwijzing of uitleg is waarom je niet verder kan, denk je dat het aan jou ligt. Je gaat zoeken naar puzzels die nog niet opgelost zijn, handelingen herhalen en eigenlijk moet je dus gewoon... wachten. Tijdens dit frustrerende (en als je pech hebt lange) intermezzo hoor je de andere groep gillen en lol hebben, waardoor je al helemaal denkt dat je iets niet goed doet, omdat de andere groep wél bezig lijkt te zijn.

Dus mijn conclusie: fantastische kamer, ga 'm spelen én neem een andere groep mee om tegen te battelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  64:39 min

 

Kraak de Kluis

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 07 juli 2022

Potentieel leuke puzzelkamer

Op de site wordt gewaarschuwd dat dit een pittige kamer is voor twee personen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee... Maar met genoeg ervaring op zak, durfden wij het toch aan.

Dat hebben we geweten. Het is lang geleden dat er echt druk achter zat om binnen de tijd te kunnen ontsnappen. Voor ons lag dit niet aan de moeilijkheid van de puzzels. De kamer bevat erg veel ruis en niet alles was even logisch. Ik kan me voorstellen dat je met vier (of meer) paar handen en ogen iets sneller door mogelijke oplossingen heen werkt, maar ook daar zou dan de flow kunnen ontbreken. Ik mis aanwijzingen in de kamer die het tot een logisch geheel zouden maken.

Het verhaal is wel heel duidelijk en het thema is goed uitgewerkt. Er is een super tof attribuut in het decor verwerkt en hier wordt goed gebruik van gemaakt.

De ontvangst was prima, onze host was erg vriendelijk. Ze probeerde ons echt te enthousiasmeren dat we het binnen de tijd hadden gehaald, aangezien we erg gefrustreerd uit de kamer kwamen, heel lief.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  57:35 min

 

Seizoens escaperoom

DelftEscape
Geplaatst op: 06 juli 2022

Santa's secret

Zoals van tevoren duidelijk is aangegeven is dit een echte 'back to basic'-kamer, wat het zeker niet minder leuk maakt! Het is echt een origineel thema en je tijdens het voorjaar naar de Noordpool begeven, is ook weer eens leuk voor de verandering ;)

De sfeer staat dus duidelijk. De afwerking van de kamer is voor een pop-up helemaal prima. Er zitten leuke grapjes in de kamer en ik denk dat dit ook een leuke is om met kinderen te spelen.

De puzzels zijn leuk, logisch en makkelijk. We hebben heel rustig aan gedaan en zelfs op elkaar gewacht met puzzels oplossen, maar door de goede flow stonden we alsnog heel snel buiten.

Al met al is deze pop-up een aanrader om mee te pakken wanneer hij open is en je toch al bij deze organisatie komt escapen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  31:03 min

 

Seizoenskamer: Magic Mirror

DelftEscape
Geplaatst op: 06 juli 2022

Magic mirror

Een kamer in sprookjesthema: sign me up! We mochten deze kamer testen, omdat we veel tijd over hadden bij de andere pop-up kamer.

De sfeer en aankleding voelt bij de start van de kamer absoluut niet als een pop-up en is heel sprookjesachtig. Dit wordt niet de hele kamer vastgehouden, maar de aankleding is prima. Het is knap wat de makers in zo'n korte tijd weten neer te zetten.

Op het moment van testen, miste de sturing of aanwijzingen in de puzzels van de kamer. Voor veel puzzels kon je meerdere oplossingen bedenken die allemaal goed zouden kunnen zijn, maar je moet maar net de oplossing vinden die de maker voor deze puzzel heeft bedacht. Er zijn geen verbanden om te leggen dus je moet blijven proberen tot je bij het goede antwoord uitkomt. Dit maakt dat je niet in een lekkere flow kan komen.

De kamer zou een aantal dagen nadat wij hem hadden getest opengaan, dus ik hoop dat ze hier nog iets aan hebben kunnen doen. Wat mij betreft is een langere spreeltijd aanhouden hierin niet de oplossing.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  70:00 min

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 06 juli 2022

Escape op unieke locatie

Heel bijzonder om een escaperoom te kunnen spelen op zo'n unieke en authentieke locatie. De sfeer wordt gecreëerd door het pand en de rest van de aankleding sluit daarbij aan met veel attributen in thema.

Ook de puzzels zijn volledig in thema. Ik denk dat er genoeg puzzels zijn voor twee personen. Met een team van vier is de ervaring wel dat je af en toe staat te wachten of niets te doen hebt.

Ik denk dat deze kamer érg leuk is om te doen met kinderen. Tussen de puzzels door draaien er (educatieve) filmpjes. Voor kids is dit waarschijnlijk een leuke afwisseling, maar het haalde ons een beetje uit de flow. De puzzels waren niet moeilijk, maar wel allemaal erg leuk gevonden in het thema.

Als je als twee ervaren escapers in de buurt bent of met kids op pad bent dan is deze kamer zeker leuk om te bezoeken. Het is meer een historisch en leuk uitje dan dat je deze mee moet nemen in je die-hard escapedag.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  46:20 min

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 06 juli 2022

Leuke themakamer in Delft

De laatste kamer die we op onze escapedag bij DelftEscape gingen spelen. Als je ze allemaal gaat doen, zou ik aanraden om deze als laatste te boeken.

Ik ben erg fan van dit thema, maar het gevaar bij fantasy is wel dat het al snel aanvoelt als een escaperoom die is gebouwd in dat thema, wat dan juist een stukje van de magie verloren laat gaan. Dit vond ik ook wel voelbaar in deze kamer. Er zitten knipogen naar The Hobbit, maar dat zou ik niet het thema van deze kamer willen noemen. Ik heb eerder een Hobbitkamer gespeeld en daar stapte je de wereld van Tolkien in. Al kon ik daar wel rechtop staan, dus dat was hier dan weer meer in lijn van het verhaal ;)

De puzzels pasten allemaal goed in de sfeer van de kamer. Je werd duidelijk meegenomen in een verhaal waar je al puzzelend doorheen gaat. De puzzels waren niet al te moeilijk, maar helaas werkte niet alles helemaal. Ik had het gevoel dat dit af en toe lag aan de begeleiding. We begrepen wat we moesten doen en er werd te laat ingegrepen. Ook werd er bij een puzzel geen hint gegeven, maar direct een antwoord, terwijl we eigenlijk nog genoeg tijd hadden om er zelf naartoe te puzzelen.

De ontvangstruimte is prachtig in thema en een fijne plek om te zitten. We zijn daar fijn ontvangen en na het escapen hebben we hier ook nog wat na kunnen kletsen.

Als je in de buurt van Delft bent, zou ik de kamers van DelftEscape zeker gaan spelen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  41:12 min

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 18 april 2022

Magische en toch realistische kamer

Met Erszébeth lange tijd als beste kamer van België waren de verwachtingen voor Le Prince natuurlijk hoog. Gelukkig zijn deze volledig waargemaakt en zelfs overtroffen.

Er is bijna niet meer te spreken over 'aankleding van een kamer', omdat hier een volwaardig decor is gebouwd waarin jij vrij mag rondlopen. De kamer ademt hierdoor iets magisch uit en dit zorgt voor constante verwondering. Het thema is prachtig uitgewerkt.

Ook de puzzels zijn natuurlijk helemaal in thema. Ik denk dat de flow met vier personen heel goed zou zijn. De kamer vraagt verschillende denkwijzen/inzichten, waar je met twee personen af en toe minder snel toe komt. Dit geeft dus wel aan dat de puzzels erg gevarieerd zijn!

Er zijn veel kamers die leunen op hun scare factor, of waar de focus ligt op sfeer óf puzzels. Bij Le Prince is dit absoluut niet het geval en dat maakt het wat mij betreft ook zo'n fantastische kamer. Een kamer waar je het thema in wordt getrokken en je in die wereld waant, terwijl je ook nog eens flink wordt uitgedaagd en je puzzelhart kan ophalen. Geweldig.

Onze host gaf ons een heel vriendelijk onthaal, heeft ons geweldig begeleid en we hebben daarna nog een tijd na kunnen kletsen en zelfs nog even bij Erszébeth mogen rondkijken. Hij is terecht erg trots op wat ze hebben neergezet met hun escapes.

Voor deze kamer hoef je niet in de buurt te zijn om hem te spelen. Gewoon zo snel mogelijk gaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  83:08 min

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 06 juli 2022

Feeling hot hot hot

Zoals al in meerdere reviews wordt genoemd, is het even zoeken naar de escaperoom zelf. Er zit een soort steegje in de straat waar je in moet lopen en dan heb je al snel je eerste zoekpuzzel opgelost ;)

De kamer zelf heeft een duidelijk thema en dat wordt goed vastgehouden door de hele kamer heen. De aankleding is niet per se heel mooi, maar wel kloppend en de afwerking is goed. Er is veel gebruik gemaakt van authentiek materiaal, wat ervoor zorgt dat de ervaring realistisch aanvoelt. Er is een verhaal gebouwd waarin je wordt meegenomen; heel knap gedaan.

Ik ben vooral echt heel erg fan van de puzzels in deze kamer. Alles past bij het thema waar je op dat moment bent in het verhaal. Met drie personen heb ik het ervaren dat er lekker veel te puzzelen was en dat er verschillende denkmethodes werden aangesproken. Je werkt naar een finale toe en dat is ook goed voelbaar, waardoor de euforie bij het ontsnappen groot is.

De ontvangst was heel vriendelijk en er werd ruim de tijd genomen om de kamer door te lopen en na te bespreken.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  46:47 min

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 06 juli 2022

Mooi gebouwde kamer met potentie

Wat een lastige kamer om te reviewen. De kamer is groots opgezet; je merkt dat de maker vol toffe ideeën zit voor de opbouw en effecten in een kamer. Dit zie je dan ook terug in de sfeer. Er wordt gespeeld met spanning en het thema is duidelijk.

Toch merk ik dat ik echt heel veel belang hecht aan goede, logische puzzels in een kamer. Aankleding en effecten doen veel, maar het geeft me uiteindelijk niet de kick en euforie van het 'oplossen' van een kamer. De puzzels kloppen over het algemeen wel, maar het is niet echt leuk of uitdagend. Ik denk dat als de maker zou samenwerken met iemand die niet kan bouwen, maar een mega puzzelbedenker is, het de topkamer zou kunnen zijn die ik nu terugzie in de cijfers.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  51:27 min

 

The Box

The Box
Geplaatst op: 12 maart 2022

Think outside of the box

Deze kamer is écht anders dan andere kamers. Het begint ermee dat je meerdere doelen hebt: ga je voor escapen of the box openen? Of beide natuurlijk, hoog inzetten!

Daarnaast schrijf ik wel vaker dat een kamer realistisch in thema is, maar in deze kamer is alles 100% authentiek. Dit vraagt absoluut een andere manier van spelen, maar hier word je goed op voorbereid door je host. De aankleding is hierdoor niet per se mooi of spectaculair, maar wel volledig in thema.

Er zijn veel puzzels en er is veel te doen voor vier personen. Er kan veel parallel gedaan worden en hoewel het balen kan zijn dat je iets cools mist (want er zitten echt hele toffe puzzels in deze kamer), heb je nooit het gevoel dat je niets kan doen.

De eindpuzzel voelde niet als het einde en was daardoor een beetje een anticlimax. Dit hebben we ook nog wel aangegeven en onze host gaf aan hier ook verbeteringen in te willen maken.

Het is echt een homemade kamer, maar op een knappe en slimme manier gebouwd. Er zitten maar weinig escapes in Gent, maar als je in de stad bent en er net als wij maar één kunnen spelen, dan durf ik deze zeker aan te bevelen!

De service was uitstekend. Hele leuke manier van nabespreken, zeker als je houdt van statistieken! Heel gezellig en de host was ook super vriendelijk en gastvrij.


Reactie door The Box

13 maart 2022

Dank je wel Miess voor de mooie review. Het telefoontje achteraf met wat tips van jullie over het einde heb ik zeker ook gewaardeerd! En guess what! Het einde heeft intussen een grondige make over gekregen waardoor het verhaal nu wel eindigt in een climax en de spelers met een nog leuker gevoel naar buiten kunnen. We hebben zelfs verschillende scenario's voorzien voor wie wel of niet slaagde en wel of niet The Box opende tijdens het spel. Jouw ideetjes hebben hier zeker bij geholpen, dus al je ooit nog eens wil komen meekijken achter de schermen terwijl wat andere vrienden van jou het spel spelen, laat het ons dan zeker weten! Groetjes, Nathan


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  61:08 min

  The Box Gent, Nathan

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 12 maart 2022

Elk huisje heeft zijn kruisje

Na niet te zijn ontsnapt uit Granny's Room toen ik ooit begon met escapen, was het nu eindelijk tijd om dit goed te maken bij Family Secrets! Een helemaal nieuwe kamer met nieuwe puzzels en weer volledig passend bij de Breakout Room.

Je kan merken dat de makers echt ervaring hebben met het bouwen van escape rooms: alles klopt tot in de kleinste details, met voor de oplettende escape-nerd zelfs nog een knipoog naar een andere room. Je hebt echt het gevoel dat je in het huis van een omaatje bent.

Ook de puzzels sluiten helemaal aan bij het thema. Heerlijk veel puzzels met een goede afwisseling tussen denken, doen en verbanden leggen. Alles voelde heel logisch aan, waardoor de flow super was en we vlogen door de kamer heen. Dat gezegd hebbende, voelde het alsnog als een echt uitdagende kamer voor twee ervaren spelers. Het was niet te makkelijk en soms moest je echt je hersenen laten kraken voor dat aha-moment. Zoals ik al zei: heerlijk!

Het voelt aan als een traditionele escaperoom, maar dan helemaal van deze tijd. Verwacht geen spectaculaire kamer, maar een perfecte kamer voor elke escape-liefhebber. Met vier personen is het denk ik ook een prachtige kamer voor de beginnende escaper, al wordt de lat dan misschien wel wat hoog gelegd ;)

De service was zoals altijd top! Ik vond het heel fijn dat onze host ons de tijd gaf om zelf tot de oplossing te komen, waardoor we geen hints nodig hadden en met een extra euforisch gevoel de kamer uitkwamen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  42:35 min

 

Nemo: De Reis Naar De Bron

Dolfijn
Geplaatst op: 07 november 2021

Leuke room voor een leuke prijs

Een escaperoom bij een bowlingcentrum waar je een leuke ervaring tegemoet gaat? Het kan echt! Aangemoedigd door de reviews hier op escapetalk en de aantrekkelijke prijs voor twee personen gingen we in Nemo op zoek naar de bron.

De kamer is mooi in thema uitgewerkt en aangekleed. Er zijn geen waarschuwingsbordjes of kabels in het zicht (zoals je vaak ziet bij kamers in deze prijsklasse) en het is goed afgewerkt. De kamer is ruim opgezet, dus met z'n tweeën kan je lekker rondrennen.

Ook de puzzels zijn goed in thema. Er zat een puzzel in die ik normaal heel vervelend vind in een kamer, maar die hier passend was. Al vond mijn mede-escaper het alsnog maar niets ;) Er kan parallel gepuzzeld worden en voor twee ervaren escapers is er genoeg te doen. Wij liepen af en toe wat vast op feedback/bevestiging voor het goed oplossen van een puzzel, dus dat zou wat mij betreft nog een verbeterpuntje zijn in deze kamer.

Dit is iets wat achteraf ook uitvoerig is besproken met de eigenaar, die graag een leuke ervaring wil neerzetten en er ook van op de hoogte is dat zijn andere kamer nog niet zo wordt ervaren. Hij is van plan om hier nog verbeteringen in aan te brengen. Ik heb getipt om, als het zover is, dit aan te kondigen in de escapetalknieuwsbrief, want dan kom ik graag terug voor de tweede kamer!

Voor nu zou ik dus vooral aanraden om naar Nemo te gaan als je in de buurt bent, het op je route ligt of als je wilt omrijden voor een escaperoom voor een leuke prijs. Of aan je familie die niet van escapen houdt, voorstellen om te gaan bowlen, terwijl jij samen met iemand gaat escapen ;)


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  53:57 min

 

Ook voor twee personen!

Een prachtige escape room verstopt in een toeristisch vestingstadje in het oosten van Nederland en dan ook nog eens met een thema dat je niet vaak tegenkomt. Dit kan alle kanten opgaan, maar 1627 is natuurlijk niet voor niets publieksfavoriet geweest.

De makers van deze kamer hebben ervoor gezorgd dat de hele escape room qua thema en verhaal in 1627 past. De kamer start met een filmpje, waar ik normaal nooit woorden aan vuil maak in mijn reviews, omdat ik het meestal geen toegevoegde waarde vind hebben (of een totaal cringefest), maar in deze kamer voegt het echt wat toe! Je wordt meegenomen in het verhaal en het ziet er professioneel uit, wat het leuk maakt om naar te kijken.

De kamer is normaal gesproken voor 3+ personen, maar ze kunnen het aanpassen naar speelbaar voor twee personen, waarbij je nog steeds exact dezelfde ervaring krijgt als grotere groepen. Met z'n tweeën is deze kamer echt een hele leuke uitdaging voor ervaren spelers. Het is hard werken en de druk zit er goed op, maar man wat heb ik genoten! De puzzels zijn zo tof in het thema uitgewerkt en er zit veel variatie in. Door de muziek in de kamer word je ook helemaal opgezweept tijdens het puzzelen en we kwamen dan ook totaal stuiterend de kamer weer uit.

Juist dat we deze kamer met z'n tweeën hebben kunnen spelen, maakt dat ik 'm een dikke tien geef, want het was een geweldige ervaring. Als ik kijk naar de eindtijden van andere (ervaren) groepen kan ik me voorstellen dat de puzzels voor vier personen te makkelijk / te weinig zijn. Voor het gemiddelde gezin dat op zoek is naar een origineel uitje in Groenlo is de moeilijkheidsgraad waarschijnlijk perfect.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  56:34 min

  Michael

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 12 juli 2021

It's electrifying!

Ik heb een paar jaar geleden The Hangover en Jason's Curse met heel veel plezier gespeeld, dus de verwachtingen voor The Execution waren hooggespannen ;)

Het binnentreden van de kamer zet al gelijk de toon voor de rest van het decor. De sfeer van een Amerikaanse gevangenis is heel knap neergezet. Dat doen deze bouwers bij al hun kamers geweldig: je bent een uur lang niet meer in een escape room, maar in de setting en wereld die zij voor je hebben bedacht. Dat maakt wat mij betreft deze ervaring ook echt weer fantastisch.

Er zit veel variatie in de puzzels in deze kamer en je wordt flink uitgedaagd. Er zitten ook hele originele puzzels bij, wat echt knap is met alles dat escapeland al te bieden heeft. Met onze ervaren groep zaten we in een lekkere flow, maar kregen we ook nog de kans om af en toe onze hersens flink te laten kraken.

Ik vond de eindpuzzel uiteindelijk echt super vet, alleen was het daarna niet vanuit het decor meteen duidelijk dat dit ook het einde was. Daardoor voelde de ontsnapping wat mij betreft een beetje underwhelming of minder als een 'ontsnapping'. Dit deed gelukkig niet af aan de hele ervaring, want die staat gewoon als een huis!

De service was zoals altijd hartelijk en gezellig. Super hoe Escape Room Rijswijk dit weer heeft neergezet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  39:44 min

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 11 juli 2021

Ciao, Bella!

Nu escapen eindelijk weer mag, ben ik eigenlijk alleen maar pareltjes aan het spelen die al te lang op de wishlist stonden. Bella Ciao hoort ook zeker bij dit lijstje, dus geen tijd meer te verliezen en op naar Katwijk! Ik had mijn broertje meegenomen, die ik graag kennis wilde laten maken met de wereld van escapen en mijn liefde hiervoor. Bella Ciao bleek hier een prachtige kamer voor.

De sfeer in de kamer is tot in de puntjes uitgewerkt. Als je de serie hebt gezien dan is het een feest van herkenning. Ook als je de serie niet hebt gezien, kom je alsnog terecht in een kamer die goed is uitgewerkt en waar zelfs de geur onderdeel is van het decor. Het verhaal is voor alle spelers heel duidelijk te volgen.

Er zitten niet super veel puzzels in de kamer, maar er zit wel veel variatie in de puzzels. Alles zit heel logisch in elkaar, waardoor er al snel een fijne flow ontstaat tijdens het spelen. Als ervaren speler voelde ik me niet heel uitgedaagd tijdens het puzzelen. Voor een beginnende groep verwacht ik dat dat wel het geval zal zijn.

Onze host was heel enthousiast en we hebben nog een hele tijd na zitten kletsen met hem. Je kan merken dat de medewerkers en bouwers mega gepassioneerd zijn. Ik kan dan ook niet wachten op de volgende kamer, die binnenkort speelbaar is!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  44:20 min

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 28 juni 2021

Hello darkness, my old friend

Met natte handen aan het stuur, je horloge dat een ontspanningsherinnering geeft, omdat je ademhaling zo hoog zit... het zal ongetwijfeld weer tijd zijn voor een kamer van Darkpark.

En wat voor een kamer. Gijs en zijn team hebben echt een fantastische ervaring neer weten te zetten. Zo spectaculair, zo bijzonder en toch zo tot in de details uitgewerkt ondanks z'n grootsheid.

In deze experience speel je samen met je team de hoofdrol in je eigen actiefilm. Wat heel stoer klinkt alsof ik niet een groot deel van de tijd hand in hand heb gelopen met zes personen tegelijk (ik wist ook niet dat dat kon) en toch heb ik me oprecht ook heel stoer gevoeld in de kamer. De sfeer wordt perfect neergezet door de aankleding, de muziek en je eigen angst. Is het enger, doordat je jezelf compleet opfokt? 100% Weet Gijs perfect in de menselijke geest te kijken en hierop in te spelen? You bet your scared ass dat hij dat doet.

Ook de puzzels worden bij deze escape room naar een nieuw level getild. Net zoals een escape room de hobby 'puzzelen' een nieuwe betekenis heeft gegeven, wordt er in deze experience een beroep gedaan op jouw logica en inzicht om te kunnen ontsnappen zoals ik dat nog niet eerder heb meegemaakt. Ik heb er ontzettend van genoten en vond het geweldig hoe knap dit in de experience zit verweven. Het enige wat voor mij niet helemaal logisch was, was het einde, maar dat maakte er de ontsnapping niet minder spectaculair om.

De service was super en onze acteur heeft het echt heel erg goed gedaan. Hij wist de spanning op te bouwen tot het randje en hield daarbij toch rekening met de grenzen van de verschillende spelers. Super gedaan Skip, dank je wel!

Ik hoop voor iedereen dat deze kamer nog een lange tijd open kan blijven, zodat zoveel mogelijk mensen dit avontuur aan kunnen gaan. Ga ook vooral met een grotere groep, want waar ik normaal gesproken vier personen de max vind in een escape room, is vijf of zes mensen hier juist top.
Helaas is het open blijven van de kamer niet gegarandeerd, dus ik kan alleen maar aanbevelen om zo snel mogelijk te boeken, zodat je dit niet mist. Wat een ervaring!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  jadelouisaDaan92MarcAlecChaosDMGertDeGoudviscinzanoRobin02Kooijv3chtertientienannaeduarddouwesdekkermitch_bhiddevkTheekopjebilipeCasturiiDarkParkDomina Tempuscathy

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 28 juni 2021

Voor de wishlist

Hoewel ik alleen maar lovende reviews heb gelezen over deze kamer, heb ik toch een beetje getwijfeld bij het boeken. Zo'n kamer met een acteur blijft toch wel spannend... Uiteindelijk heb ik geen seconde spijt gehad en ben ik net zo enthousiast als alle reviewers voor mij.

Het neerzetten van de sfeer gebeurt al op de website en bij het boeken, wat altijd zorgt voor extra voorpret. Wanneer je dan verwachtingsvol en een tikje gespannen op de locatie aankomt, is het wel fijn dat je (alsnog in thema) zeer vriendelijk wordt ontvangen. De kamer is perfect in thema aangekleed. Ik vind het altijd erg knap als er veel in de aankleding gedaan kan worden, zonder dat dit ruis veroorzaakt. Dit wordt bij Corpse Inc. geweldig gedaan. Veel van de sfeer wordt natuurlijk ook neergezet door de actrice en ook dit wordt heel knap gedaan. Dankzij haar hebben we gerend, gekropen, naar adem gesnakt en ons op sommige momenten suf gelachen.

De puzzels passen ook goed in het thema. Wel hadden het er wat mij betreft nog iets meer mogen zijn of een iets hogere moeilijkheidsgraad. Ondanks de stroefheid van ons groepje na een lange tijd niet escaped te hebben, waren er toch best wat momenten waarop ik even niets te doen had in de kamer. Al denk ik wel dat het voor minder ervaren spelers waarschijnlijk wel weer goed in verhouding is, dus dat blijft natuurlijk altijd een lastig iets.

De service was geweldig. Naast onze uiterst vriendelijke gastvrouw, hadden we een fantastische actrice en een hele goede begeleidster die de tijd scherp in de gaten hield en niet te snel kwam met hints. Achteraf hebben we nog een hele tijd super gezellig nagepraat met alle drie, zijn we de kamer nog doorgelopen en mochten we zelfs nog even achter de schermen kijken.

Al met al was het echt een topervaring en ben ik heel blij dat ik me niet heb laten tegenhouden door de wetenschap dat er een acteur in de kamer is. Deze kamer hoort absoluut op ieders wishlist thuis. Er zitten weinig andere escape rooms in de buurt, maar ik weet wel dat als deze makers met een tweede kamer komen, ik met alle liefde weer die kant op reis!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Revenge is better than christmas

Ontsnapt: Ja  72:05 min

  escaperoom-junkie

The Attic

Team Trapped
Geplaatst op: 28 december 2020

Mooie, magische zolderkamer

Nog voor de lockdown eropuit geweest in Venlo met vriendinnen en een escape room mag dan natuurlijk niet ontbreken op het programma. Blind Tiger was al door één van de teamgenoten gespeeld, dus The Attic was the place to be. Letterlijk!

We werden ontvangen door een vriendelijke host die ons naar de zolder begeleidde. Hier gingen we al snel van start en kwamen we aan in een prachtige kamer. De sfeer is neergezet met veel authentiek materiaal, waardoor de kamer ook echt iets magisch uitademt. Er komt veel op je af, dus voor drie personen was er ook gelijk genoeg om mee aan de slag te gaan.

Helaas wilde dat aan de slag gaan niet zo vlotten en kregen we de flow maar moeizaam te pakken. Ik kreeg vooral het gevoel dat we slecht bezig waren, omdat de gamehost ons steeds 'onderbrak' met het geven van hints. Maar gezien het feit dat we de kamer op het nippertje hebben gehaald, maakte hij een goede inschatting en hadden we die begeleiding dus blijkbaar hard nodig. Toch heb ik de puzzels niet zozeer als moeilijk ervaren... eerder een denkstijl die ons niet lag. Soms heb je van die kamers waar de bedenker je ook heeft begeleid en achteraf roept: "Het was alsof jullie in mijn hoofd konden kijken!" En dat was in deze kamer juist niet het geval voor ons.

Dat gezegd hebbende hou ik er zelf altijd van als er in de kamer hints en verbanden verstopt zitten die je op weg helpen om een bepaalde richting op te denken. Ik denk dat ik dat in deze kamer heb gemist en daardoor minder heb kunnen genieten van de puzzels. Het waren er wel lekker veel, met mooi materiaal en veel variatie.

Op de eindpuzzel liepen we ook weer helemaal vast, waardoor het meer opluchting was toen we het hadden gehaald dan een gevoel van euforie. De host heeft de kamer daarna nog met ons doorgelopen, waardoor we niet meer vraagtekens bleven zitten. Alles klopte, de kamer lag ons gewoon niet echt.

Achteraf hebben we nog even gekletst. Altijd leuk als de liefde voor escapen ook van de host afspat! Je kunt ook zien dat er veel liefde in deze kamer is gestopt. Mocht je in de buurt zijn van Venlo, dan zou ik deze kamer meenemen in je planning. En voor jezelf uitvinden of het wel jouw denkstijl is ;)


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 15 december 2020

Mooie klassieke puzzelkamer

De andere kamer van deze locatie stond al langer op de wishlist en als oprecht verslaafde wil je dan natuurlijk beide kamers spelen. We hebben de Zodiac Killer als eerste gespeeld en daarna Illuminati Headquarters; die volgorde zou ik ook iedereen aanbevelen.

De ontvangst was zeer vriendelijk en het is ook echt een mooie ontvangstruimte. Er worden meerdere groepen tegelijkertijd ontvangen, dus als je dat niet prettig vindt in deze periode dan zou ik hier vooraf naar informeren. Er is wel genoeg ruimte om afstand te houden tussen de groepen en overal staat genoeg desinfect, dus ik heb me hier zelf niet onprettig bij gevoeld.

Dan de kamer zelf... Helaas kan ik deze niet helemaal goed reviewen, omdat de kamer verkeerd gereset was. Super jammer en iets wat gewoon kan gebeuren, maar mega balen omdat het je als spelers echt uit de flow haalt. Doordat twee slotjes waren omgewisseld kwamen we bij de verkeerde informatie uit, waardoor de logica ver te zoeken was. Achteraf hoor je natuurlijk wat er is gebeurd en vermoed ik dat dit juist een hele logische kamer is.

Ik kan in ieder geval wel zeggen dat de sfeer goed is neergezet. Er zitten grapjes verstopt in de kamer (die wij op dat moment niet meer konden waarderen, omdat we chagrijnig en uit de flow waren) en de puzzels zijn mooi in thema. Je kan met meerdere dingen tegelijk aan de slag, al kost de ene puzzel meer tijd dan de andere, waardoor het wel kan voorkomen dat je op elkaar aan het wachten bent. Ik zag achteraf pas dat deze kamer niet met twee personen te spelen is (waarschijnlijk wel op verzoek), maar in dat geval zou ik zeggen dat drie personen het ideale aantal is voor ervaren spelers!

De begeleiding in de kamer zelf was niet ideaal. Los van de reset hebben twee van onze spelers meerdere malen om een hint gevraagd bij een puzzel waarop ze waren vastgelopen. Hier werd niet op gereageerd en uiteindelijk kwam er een hint die niet aansloot op de vraag. Achteraf gaf de spelleider aan dat we nog goed op schema lagen, waardoor hij heeft gewacht met het geven van de hint. Uiteindelijk zorgde dit voor twee zeer gefrustreerde spelers, wat de ervaring ook niet ten goede is gekomen.

Wanneer je Illuminati gaat spelen op deze locatie, dan zou ik deze kamer zeker meenemen. Ook al was de ervaring voor ons nu niet optimaal, ik denk dat dit eigenlijk gewoon een toffe, klassieke puzzelkamer is. Houd dit laatste ook in gedachten wanneer je ‘m gaat spelen en dan verwacht ik dat je geen spijt van zal krijgen van het spelen!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Revenge is better than christmas

Ontsnapt: Ja  57:39 min

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 15 december 2020

Mooie kamer met gepassioneerde eigenaar

Eindelijk was het dan tijd om deze kamer te gaan spelen! Hij stond al erg lang op mijn wishlist. We hebben op deze locatie ook de Zodiac gespeeld, die ik zeker zou meenemen als je hierheen gaat, maar zorg er wel voor dat je Illuminati als laatste speelt.

De ontvangst was zeer vriendelijk en het is ook echt een mooie ontvangstruimte. Er worden meerdere groepen tegelijkertijd ontvangen, dus als je dat niet prettig vindt in deze periode dan zou ik hier vooraf naar informeren. Er is wel genoeg ruimte om afstand te houden tussen de groepen en overal staat genoeg desinfect, dus ik heb me hier zelf niet onprettig bij gevoeld.

De kamer zelf is echt heel mooi gemaakt. Er is goed nagedacht over alles wat in de kamer is neergezet. Ik ben er zelf altijd erg fan van als de kamer rijkelijk is aangekleed zonder daarmee ruis te veroorzaken. Knap gedaan!

Na al enige pech met de Zodiac-ervaring, ging het helaas in deze kamer ook mis door een technisch mankement. Onze spelleider speelde hier helaas volledig verkeerd op in, zowel tijdens het spel als daarna. Dit heeft de ervaring dusdanig vroeg in het spel verstoord, dat ik het lastig vind om iets te zeggen over de overige puzzels. Ik denk dat ik van de meeste puzzels erg had genoten met de juiste beleving en van andere puzzels wat minder fan was, maar dat vind ik nu lastig om in te schatten.

De volgende dag heb ik contact opgenomen met de eigenaar, omdat ik de indruk kreeg aan de kwaliteit van de kamers en de reacties hier op escapetalk dat dit niet is waar hij voor staat. Dat bleek gelukkig ook het geval te zijn. Hij heeft de situatie uitgebreid geanalyseerd en besproken met zijn spelleider, hier een terugkoppeling van gegeven en ons een keurige oplossing geboden. Het cijfer voor de service gaat dan ook naar hem uit.

Ik denk en hoop dus ook dat onze ervaring hier uniek was en dat deze kamer een terecht hoog cijfer krijgt op escapetalk. Ik ben in ieder geval, ondanks onze ervaring nu, erg benieuwd naar de nieuwe kamer die in 2021 op de planning staat om te openen en hoop hier wel de ervaring op te gaan doen zoals de eigenaar die bedoeld heeft!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Revenge is better than christmas

Ontsnapt: Ja  48:59 min

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 29 november 2020

Wauw. Wauw, wauw, wauw.

Ik ben helemaal ondersteboven van deze kamer. Laat ik wel gelijk voorop stellen dat dit thema echt aan mij besteed is. Als je houd van fantasy, magie en avontuur dan is deze kamer de reis ernaartoe (voor mij bijna twee uur) waard.

Bij de ontvangstruimte van de kamer kun je al zien dat de maakster van deze kamer het begrip 'worldbuilding' 100% heeft begrepen. Alles is tot in de details uitgewerkt en alles klopt. Eigenlijk is dit al te zien op de website, waar je al iets kunt lezen over de geschiedenis van deze magische wereld. Het beloofde in elk geval veel goeds voor de kamer zelf.

Ik wil niet te veel kwijt over de kamer zelf, omdat je het gewoon zelf moet gaan ervaren. Ik kan er vooral over zeggen dat alles, zowel in sfeer als in puzzels, klopt.

Met drie ervaren escapers merkte ik wel dat we wat lastig in de flow kwamen en ik denk dat het stukje 'ervaren' hier juist in de weg zat. Ik zou spelers daarom graag willen meegeven om het escapen even los te laten, te genieten van de kamer en het avontuur aan te gaan. En dat is wat me zó aanspreekt in deze kamer: hij is erop ingericht dat je totaal overprikkeld bent. Toen Alice in het konijnenhol viel of Lucy door de kast naar Narnia ging, hadden ze ook tijd nodig om verwonderd te zijn voordat ze het avontuur verder aangingen. Deze tijd heb je ook. Grijp je kans om je eigen wonderlijke avontuur aan te gaan in Emlia en geniet!

Nicole, mocht je de reviews lezen: bedankt voor de gastvrijheid, gezelligheid en de geweldige wereld die je hebt gebouwd. Ik hoop dat je toekomstplannen gaan lukken!! Ik kijk er in ieder geval nu al uit om terug te keren naar Emlia.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:10 min

 

Het Papieren Huis

Escape Zwolle
Geplaatst op: 27 november 2020

Goede kennismakingskamer

We konden last-minute bij deze escape room terecht en dat zijn natuurlijk al bonuspunten voor de service! De kamer staat aangeschreven met een hoog cijfer, dus daardoor waren de verwachtingen ook hoog.

Dus, heb je ook wel eens dat mensen hebben toegezegd dat ze met je willen escapen, maar ze hebben nog nooit een kamer gespeeld? En je wilt dus niet direct naar de top 10-kamers op escapetalk gaan, maar je wilt wel dat ze een top ervaring hebben, zodat ze vaker met je willen escapen? Dan denk ik dat deze kamer per-fect is om ze mee naar toe te nemen!

Als ervaren speler zal je een stukje sfeer missen in deze kamer. Dat zit 'm vooral in de aankleding, die weliswaar mooi is, maar niet helemaal realistisch voelt voor de ruimte waarin je je bevindt. Terwijl een beginnende escaper zeker onder de indruk zal zijn van de toffe elementen die de sfeer verhogen in deze kamer.

De puzzels waren logisch en voor het viertal ervaren escapers waar we nu mee speelden aan de makkelijke kant. Door de lage moeilijkheidsgraad kwam ik iets minder euforisch uit de kamer dan normaal. Het einde van de kamer droeg ook niet helemaal bij aan dat positieve gevoel.

Al met al zou ik met een ervaren groep hier wel een stop maken als je al in de buurt bent. En wil je beginnende spelers op sleeptouw nemen, ga hier dan dus zeker langs!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:43 min

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 01 november 2020

Geweldige puzzelkamer voor twee ervaren spelers!

Deze kamer stond al héél lang op de wishlist, maar op de dag zelf hier reserveren zat er nooit in. Gelukkig door wat fanatieke escapers aangemoedigd om een kamer te boeken voor dit weekend en daarmee was de keuze voor Juwelier van de Onderwereld al snel gemaakt.

Ik vind de sfeer in deze kamer heel mooi uitgewerkt. Het is echt alsof je bij een juwelier binnenstapt. Ik vind het heel tof dat je niet van tevoren aan de kamer kan zien wat je te wachten staat (wat in veel escape rooms toch het geval is).

Er zit echt een heerlijke flow in deze kamer. Er zijn lekker veel puzzels en we vlogen erdoorheen. De puzzels zijn zeer divers, dus wanneer je als team verschillende kwaliteiten hebt (zoals goed kunnen rekenen of goed kunnen lezen), werkt dat zeker in je voordeel. Je kunt echt merken dat hier goed over is nagedacht.

Het is een hele toffe kamer voor twee ervaren spelers. We hebben als gekken door de kamer gerend en stonden met een helemaal blij gevoel weer buiten.

Ik probeer bij mezelf na te gaan waarom deze kamer geen 10 krijgt voor mijn gevoel. Zo verwend geworden door zoveel mooie kamers gespeeld te hebben? Waarschijnlijk. Ik denk dat het dan toch zit in het stukje beleving, waar de aankleding van de kamer bijvoorbeeld wel helemaal aan bijdraagt, maar het hintsysteem (beeldscherm) en de aankleding van de puzzels weer niet. Neemt niet weg dat het alsnog een super leuke kamer is natuurlijk!

De begeleiding was super! Hele vriendelijke host en wat ik vooral ook heel fijn vond, is dat hij niet gelijk een hint gaf toen we heel even vast zaten. Dat maakte dat we echt nog even onze hersenen konden laten kraken en de kamer uiteindelijk hintloos konden spelen. En dat droeg natuurlijk ook weer bij aan het blije gevoel aan het einde. Na het spelen mochten we de kamer nog nalopen en hebben we nog heel gezellig gekletst met onze host.

Fijn dat we deze kamer eindelijk hebben kunnen spelen. Ik kan niet wachten op de volgende! Ik heb gehoord dat ie in december wel speelbaar zou kunnen zijn ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  49:18 min

 

Laad meer reviews

0 reviews