Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Miess

Escape Expert

Offline

Omschrijving

In 2015 heb ik mijn eerste escape room gedaan, maar vanaf 2017 is de verslaving echt begonnen. Inmiddels meer dan 100 kamers gespeeld en er zijn nog zo veel kamers die op de wishlist staan! 


Gespeelde kamers buiten de Benelux:

The Matrick - Sofia

The Collector - Sofia

Atlantis - Sofia

The Experiment - Sofia

The Illusionist - Sofia

IT - Sofia

Saw 2 - Sofia

Breaking Bad - Sofia

A Pirate's Adventure - Sofia


Witchcraft and Wizardry - Dunedin

The Temple - Wellington

Prison Break - Napier

The Shire - Tauranga

Da Vinci - Tauranga

The Shed - Auckland


Zoe - Las Vegas


Research Base - Budapest

Pirate Bay - Budapest

Time Machine - Budapest

White Mission - Budapest

Legacy of Noo'zaca - Budapest


Opus Magnum - Praag

Wonderland - Praag

Elixer Mystery - Praag

Escape Bar - Praag 

Time Trap - Praag 


Bâlekenstein - Basel


The Puppeteer - Berlijn

Robot Paranoia - Berlijn

Prison Break - Berlijn

Go West - Berlijn

Beast of Berlin - Berlijn

The Lost Treasure - Berlijn

Ghosthunter Brandon Darkmoor - BerlijnLid sinds

11-05-2018

Locatie

Rosmalen

Statistieken

Escaperooms

125 reviews

163 kamers gespeeld

97.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


3 forum berichten

Teams

The Unnameables

4 teamleden

59 kamers gespeeld

Team MiesMoes

2 teamleden

8 kamers gespeeld

Revenge is better than christmas

4 teamleden

4 kamers gespeeld

Ju&Mi

2 teamleden

21 kamers gespeeld

Escaped at first sight

4 teamleden

28 kamers gespeeld

125 reviews

Fairy Tale Regulations

Pandore & Associés
Geplaatst op: 22 juli 2022

Sprookjesavontuur

Van tevoren heb ik de organisatie gemaild met de vraag of we deze kamer met twee personen mochten spelen, aangezien het via de boekingsmodule alleen mogelijk is om met minimaal drie personen te boeken. Zolang je de prijs voor drie personen betaalt en een fixe uitdaging aan durft te gaan, vinden ze dat geen probleem.

In de ontvangstruimte is de aankleding al gelijk prachtig en er zitten overal grapjes verstopt, wat een goede indicatie geeft van de escape zelf. Wij hoorden in de ontvangstruimte al wel andere groepen en daardoor werd duidelijk dat ze meerdere groepen tegelijk laten spelen. Wij hebben daar tijdens het spelen zelf gelukkig geen last van gehad, maar zoals te lezen in de review van Stan moet je hier helaas geluk mee hebben.

Dan de escape room zelf: wat een magische ervaring. Zoals altijd ben ik zwaar bevooroordeeld rondom het thema sprookjes / magie / fantasy, dus ik was al gelukkig op het moment dat ik ging boeken. Stel je erop in dat het echt een beleving is en geen puzzelkamer. Het is meer begrijpen wat je moet doen en uitvoeren.

Dit zorgt er wel voor dat je volledig wordt meegenomen in de storytelling. Je gaat echt op avontuur en je beleeft van alles. De aankleding van de kamer helpt hier gigantisch bij. Voor zover het mogelijk is in dit thema voelt het realistisch aan. De kamer is speels, humoristisch en het verhaal staat als een huis (van peperkoek natuurlijk).

Ik zou niet speciaal voor deze kamer naar Parijs reizen, ook al staat hij nu in de TERPECA-lijst. Maar mocht je al in de stad zijn dan is deze kamer absoluut de moeite waard om te gaan spelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  73:36 min

  Stan

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 22 juli 2022

It's all good man

The Courtroom is een echte belevingskamer. Hierdoor zit het verhaal heel goed in elkaar. Er wordt gewerkt met geweldige acteurs die een spectaculaire intro neerzetten. Als dit niet echt je ding is, dan kan het wat lang duren. Ben je daarop voorbereid dan zou ik zeggen: ga er goed voor zitten en geniet.

Dan het escapen zelf: toffe puzzels en gave effecten. Wat ik gewoon echt heel jammer vind, is dat deze kamer hoe dan ook in battle-vorm is. Als je dan niet je eigen tegenstanders hebt meegenomen, kan het dus zomaar gebeuren dat je als vier die-hard escapers tegenover een familie komt te staan die een dagje uit hebben. Helaas heeft dit invloed op de flow van je spel.

Omdat er verhaaltechnisch gezien geen aanwijzing of uitleg is waarom je niet verder kan, denk je dat het aan jou ligt. Je gaat zoeken naar puzzels die nog niet opgelost zijn, handelingen herhalen en eigenlijk moet je dus gewoon... wachten. Tijdens dit frustrerende (en als je pech hebt lange) intermezzo hoor je de andere groep gillen en lol hebben, waardoor je al helemaal denkt dat je iets niet goed doet, omdat de andere groep wél bezig lijkt te zijn.

Dus mijn conclusie: fantastische kamer, ga 'm spelen én neem een andere groep mee om tegen te battelen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  64:39 min

 

The Clinic

Forsaken escape room
Geplaatst op: 22 juli 2022

Beste kamer in dit thema

Ik heb vaker kamers gespeeld in dit thema en ik vind het bij Forsaken het beste uitgewerkt van allemaal. Je wordt meegenomen in een verhaal en tijdens de hele escape begrijp je waar je bent in de storytelling. Alles in de aankleding en sfeer klopt. Naarmate je langer speelt, kan je jezelf steeds verder op de kast jagen. Ik heb zelden zo vaak over m'n schouder gekeken ;)

Ondanks de spanning flowde de kamer heerlijk. Met vier personen viel er genoeg te puzzelen. We gingen er snel doorheen, maar toch voelden de puzzels uitdagend genoeg. Ik geloof dat alle spelers wel een 'eureka-momentje' hebben gehad. We kwamen dan ook hyper en blij naar buiten.

Achteraf was er nog ruimte om de kamer te doorlopen en uitgebreid te bespreken, heel fijn!

Toch merk ik dat ik ergens de wow-factor mis in de kamer en ik vind het moeilijk om de vinger erop te leggen waar dat dan aan ligt. Misschien omdat ik (geholpen door een lichte escapeverslaving) al erg veel kamers heb gezien, waardoor het in puzzels en aankleding niet heel vernieuwend was. Het is de vraag of dat ook altijd nodig is. Ik zou de kamer sowieso aanbevelen om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  46:06 min

 

Agatha

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 7 juli 2022

Tot het Agaathje

Hoe je start verloopt in deze kamer hangt enigszins af van de puzzels waarmee je begint. Er wordt dus parallel gepuzzeld en hierdoor ervaarden mijn teamgenoot en ik een fijnere flow dan onze twee andere teamgenoten.

Het thema was leuk en goed aangekleed. Ik dacht dat er een acteur in deze kamer zat, waardoor ik iets meer gespannen was dan nodig bleek te zijn. Ik heb daardoor de sfeer in de kamer ook iets intenser ervaren dan het denk ik in werkelijkheid was.

De puzzels vond ik erg leuk. Een goede afwisseling van zoek-, doe- en denkpuzzels. Met vier ervaren escapers is er niet altijd iets te doen, maar ik heb dat niet als storend ervaren.

Ik ben zelf erg fan van logische puzzel- en doekamers en bij Agatha kwam ik daardoor stuiterend de kamer uit. Verwacht geen spannende wauwfactors of leipe technieken, maar als dit type kamer je ligt dan is het een dikke aanrader wat mij betreft!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  52:12 min

  escaperoom-deventer

Kraak de Kluis

Escaperoom Geldrop
Geplaatst op: 7 juli 2022

Potentieel leuke puzzelkamer

Op de site wordt gewaarschuwd dat dit een pittige kamer is voor twee personen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee... Maar met genoeg ervaring op zak, durfden wij het toch aan.

Dat hebben we geweten. Het is lang geleden dat er echt druk achter zat om binnen de tijd te kunnen ontsnappen. Voor ons lag dit niet aan de moeilijkheid van de puzzels. De kamer bevat erg veel ruis en niet alles was even logisch. Ik kan me voorstellen dat je met vier (of meer) paar handen en ogen iets sneller door mogelijke oplossingen heen werkt, maar ook daar zou dan de flow kunnen ontbreken. Ik mis aanwijzingen in de kamer die het tot een logisch geheel zouden maken.

Het verhaal is wel heel duidelijk en het thema is goed uitgewerkt. Er is een super tof attribuut in het decor verwerkt en hier wordt goed gebruik van gemaakt.

De ontvangst was prima, onze host was erg vriendelijk. Ze probeerde ons echt te enthousiasmeren dat we het binnen de tijd hadden gehaald, aangezien we erg gefrustreerd uit de kamer kwamen, heel lief.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  57:35 min

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 6 juli 2022

Leuke themakamer in Delft

De laatste kamer die we op onze escapedag bij DelftEscape gingen spelen. Als je ze allemaal gaat doen, zou ik aanraden om deze als laatste te boeken.

Ik ben erg fan van dit thema, maar het gevaar bij fantasy is wel dat het al snel aanvoelt als een escaperoom die is gebouwd in dat thema, wat dan juist een stukje van de magie verloren laat gaan. Dit vond ik ook wel voelbaar in deze kamer. Er zitten knipogen naar The Hobbit, maar dat zou ik niet het thema van deze kamer willen noemen. Ik heb eerder een Hobbitkamer gespeeld en daar stapte je de wereld van Tolkien in. Al kon ik daar wel rechtop staan, dus dat was hier dan weer meer in lijn van het verhaal ;)

De puzzels pasten allemaal goed in de sfeer van de kamer. Je werd duidelijk meegenomen in een verhaal waar je al puzzelend doorheen gaat. De puzzels waren niet al te moeilijk, maar helaas werkte niet alles helemaal. Ik had het gevoel dat dit af en toe lag aan de begeleiding. We begrepen wat we moesten doen en er werd te laat ingegrepen. Ook werd er bij een puzzel geen hint gegeven, maar direct een antwoord, terwijl we eigenlijk nog genoeg tijd hadden om er zelf naartoe te puzzelen.

De ontvangstruimte is prachtig in thema en een fijne plek om te zitten. We zijn daar fijn ontvangen en na het escapen hebben we hier ook nog wat na kunnen kletsen.

Als je in de buurt van Delft bent, zou ik de kamers van DelftEscape zeker gaan spelen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  41:12 min

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 6 juli 2022

Escape op unieke locatie

Heel bijzonder om een escaperoom te kunnen spelen op zo'n unieke en authentieke locatie. De sfeer wordt gecreëerd door het pand en de rest van de aankleding sluit daarbij aan met veel attributen in thema.

Ook de puzzels zijn volledig in thema. Ik denk dat er genoeg puzzels zijn voor twee personen. Met een team van vier is de ervaring wel dat je af en toe staat te wachten of niets te doen hebt.

Ik denk dat deze kamer érg leuk is om te doen met kinderen. Tussen de puzzels door draaien er (educatieve) filmpjes. Voor kids is dit waarschijnlijk een leuke afwisseling, maar het haalde ons een beetje uit de flow. De puzzels waren niet moeilijk, maar wel allemaal erg leuk gevonden in het thema.

Als je als twee ervaren escapers in de buurt bent of met kids op pad bent dan is deze kamer zeker leuk om te bezoeken. Het is meer een historisch en leuk uitje dan dat je deze mee moet nemen in je die-hard escapedag.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  46:20 min

 

Seizoenskamer: Magic Mirror

DelftEscape
Geplaatst op: 6 juli 2022

Magic mirror

Een kamer in sprookjesthema: sign me up! We mochten deze kamer testen, omdat we veel tijd over hadden bij de andere pop-up kamer.

De sfeer en aankleding voelt bij de start van de kamer absoluut niet als een pop-up en is heel sprookjesachtig. Dit wordt niet de hele kamer vastgehouden, maar de aankleding is prima. Het is knap wat de makers in zo'n korte tijd weten neer te zetten.

Op het moment van testen, miste de sturing of aanwijzingen in de puzzels van de kamer. Voor veel puzzels kon je meerdere oplossingen bedenken die allemaal goed zouden kunnen zijn, maar je moet maar net de oplossing vinden die de maker voor deze puzzel heeft bedacht. Er zijn geen verbanden om te leggen dus je moet blijven proberen tot je bij het goede antwoord uitkomt. Dit maakt dat je niet in een lekkere flow kan komen.

De kamer zou een aantal dagen nadat wij hem hadden getest opengaan, dus ik hoop dat ze hier nog iets aan hebben kunnen doen. Wat mij betreft is een langere spreeltijd aanhouden hierin niet de oplossing.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  70:00 min

 

Seizoens escaperoom

DelftEscape
Geplaatst op: 6 juli 2022

Santa's secret

Zoals van tevoren duidelijk is aangegeven is dit een echte 'back to basic'-kamer, wat het zeker niet minder leuk maakt! Het is echt een origineel thema en je tijdens het voorjaar naar de Noordpool begeven, is ook weer eens leuk voor de verandering ;)

De sfeer staat dus duidelijk. De afwerking van de kamer is voor een pop-up helemaal prima. Er zitten leuke grapjes in de kamer en ik denk dat dit ook een leuke is om met kinderen te spelen.

De puzzels zijn leuk, logisch en makkelijk. We hebben heel rustig aan gedaan en zelfs op elkaar gewacht met puzzels oplossen, maar door de goede flow stonden we alsnog heel snel buiten.

Al met al is deze pop-up een aanrader om mee te pakken wanneer hij open is en je toch al bij deze organisatie komt escapen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  31:03 min

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 6 juli 2022

Mooi gebouwde kamer met potentie

Wat een lastige kamer om te reviewen. De kamer is groots opgezet; je merkt dat de maker vol toffe ideeën zit voor de opbouw en effecten in een kamer. Dit zie je dan ook terug in de sfeer. Er wordt gespeeld met spanning en het thema is duidelijk.

Toch merk ik dat ik echt heel veel belang hecht aan goede, logische puzzels in een kamer. Aankleding en effecten doen veel, maar het geeft me uiteindelijk niet de kick en euforie van het 'oplossen' van een kamer. De puzzels kloppen over het algemeen wel, maar het is niet echt leuk of uitdagend. Ik denk dat als de maker zou samenwerken met iemand die niet kan bouwen, maar een mega puzzelbedenker is, het de topkamer zou kunnen zijn die ik nu terugzie in de cijfers.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  51:27 min

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 6 juli 2022

Feeling hot hot hot

Zoals al in meerdere reviews wordt genoemd, is het even zoeken naar de escaperoom zelf. Er zit een soort steegje in de straat waar je in moet lopen en dan heb je al snel je eerste zoekpuzzel opgelost ;)

De kamer zelf heeft een duidelijk thema en dat wordt goed vastgehouden door de hele kamer heen. De aankleding is niet per se heel mooi, maar wel kloppend en de afwerking is goed. Er is veel gebruik gemaakt van authentiek materiaal, wat ervoor zorgt dat de ervaring realistisch aanvoelt. Er is een verhaal gebouwd waarin je wordt meegenomen; heel knap gedaan.

Ik ben vooral echt heel erg fan van de puzzels in deze kamer. Alles past bij het thema waar je op dat moment bent in het verhaal. Met drie personen heb ik het ervaren dat er lekker veel te puzzelen was en dat er verschillende denkmethodes werden aangesproken. Je werkt naar een finale toe en dat is ook goed voelbaar, waardoor de euforie bij het ontsnappen groot is.

De ontvangst was heel vriendelijk en er werd ruim de tijd genomen om de kamer door te lopen en na te bespreken.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  46:47 min

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 18 april 2022

Magische en toch realistische kamer

Met Erszébeth lange tijd als beste kamer van België waren de verwachtingen voor Le Prince natuurlijk hoog. Gelukkig zijn deze volledig waargemaakt en zelfs overtroffen.

Er is bijna niet meer te spreken over 'aankleding van een kamer', omdat hier een volwaardig decor is gebouwd waarin jij vrij mag rondlopen. De kamer ademt hierdoor iets magisch uit en dit zorgt voor constante verwondering. Het thema is prachtig uitgewerkt.

Ook de puzzels zijn natuurlijk helemaal in thema. Ik denk dat de flow met vier personen heel goed zou zijn. De kamer vraagt verschillende denkwijzen/inzichten, waar je met twee personen af en toe minder snel toe komt. Dit geeft dus wel aan dat de puzzels erg gevarieerd zijn!

Er zijn veel kamers die leunen op hun scare factor, of waar de focus ligt op sfeer óf puzzels. Bij Le Prince is dit absoluut niet het geval en dat maakt het wat mij betreft ook zo'n fantastische kamer. Een kamer waar je het thema in wordt getrokken en je in die wereld waant, terwijl je ook nog eens flink wordt uitgedaagd en je puzzelhart kan ophalen. Geweldig.

Onze host gaf ons een heel vriendelijk onthaal, heeft ons geweldig begeleid en we hebben daarna nog een tijd na kunnen kletsen en zelfs nog even bij Erszébeth mogen rondkijken. Hij is terecht erg trots op wat ze hebben neergezet met hun escapes.

Voor deze kamer hoef je niet in de buurt te zijn om hem te spelen. Gewoon zo snel mogelijk gaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  83:08 min

 

The Box

The Box
Geplaatst op: 12 maart 2022

Think outside of the box

Deze kamer is écht anders dan andere kamers. Het begint ermee dat je meerdere doelen hebt: ga je voor escapen of the box openen? Of beide natuurlijk, hoog inzetten!

Daarnaast schrijf ik wel vaker dat een kamer realistisch in thema is, maar in deze kamer is alles 100% authentiek. Dit vraagt absoluut een andere manier van spelen, maar hier word je goed op voorbereid door je host. De aankleding is hierdoor niet per se mooi of spectaculair, maar wel volledig in thema.

Er zijn veel puzzels en er is veel te doen voor vier personen. Er kan veel parallel gedaan worden en hoewel het balen kan zijn dat je iets cools mist (want er zitten echt hele toffe puzzels in deze kamer), heb je nooit het gevoel dat je niets kan doen.

De eindpuzzel voelde niet als het einde en was daardoor een beetje een anticlimax. Dit hebben we ook nog wel aangegeven en onze host gaf aan hier ook verbeteringen in te willen maken.

Het is echt een homemade kamer, maar op een knappe en slimme manier gebouwd. Er zitten maar weinig escapes in Gent, maar als je in de stad bent en er net als wij maar één kunnen spelen, dan durf ik deze zeker aan te bevelen!

De service was uitstekend. Hele leuke manier van nabespreken, zeker als je houdt van statistieken! Heel gezellig en de host was ook super vriendelijk en gastvrij.


Reactie door The Box

13 maart 2022

Dank je wel Miess voor de mooie review. Het telefoontje achteraf met wat tips van jullie over het einde heb ik zeker ook gewaardeerd! En guess what! Het einde heeft intussen een grondige make over gekregen waardoor het verhaal nu wel eindigt in een climax en de spelers met een nog leuker gevoel naar buiten kunnen. We hebben zelfs verschillende scenario's voorzien voor wie wel of niet slaagde en wel of niet The Box opende tijdens het spel. Jouw ideetjes hebben hier zeker bij geholpen, dus al je ooit nog eens wil komen meekijken achter de schermen terwijl wat andere vrienden van jou het spel spelen, laat het ons dan zeker weten! Groetjes, Nathan


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  61:08 min

 

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 12 maart 2022

Elk huisje heeft zijn kruisje

Na niet te zijn ontsnapt uit Granny's Room toen ik ooit begon met escapen, was het nu eindelijk tijd om dit goed te maken bij Family Secrets! Een helemaal nieuwe kamer met nieuwe puzzels en weer volledig passend bij de Breakout Room.

Je kan merken dat de makers echt ervaring hebben met het bouwen van escape rooms: alles klopt tot in de kleinste details, met voor de oplettende escape-nerd zelfs nog een knipoog naar een andere room. Je hebt echt het gevoel dat je in het huis van een omaatje bent.

Ook de puzzels sluiten helemaal aan bij het thema. Heerlijk veel puzzels met een goede afwisseling tussen denken, doen en verbanden leggen. Alles voelde heel logisch aan, waardoor de flow super was en we vlogen door de kamer heen. Dat gezegd hebbende, voelde het alsnog als een echt uitdagende kamer voor twee ervaren spelers. Het was niet te makkelijk en soms moest je echt je hersenen laten kraken voor dat aha-moment. Zoals ik al zei: heerlijk!

Het voelt aan als een traditionele escaperoom, maar dan helemaal van deze tijd. Verwacht geen spectaculaire kamer, maar een perfecte kamer voor elke escape-liefhebber. Met vier personen is het denk ik ook een prachtige kamer voor de beginnende escaper, al wordt de lat dan misschien wel wat hoog gelegd ;)

De service was zoals altijd top! Ik vond het heel fijn dat onze host ons de tijd gaf om zelf tot de oplossing te komen, waardoor we geen hints nodig hadden en met een extra euforisch gevoel de kamer uitkwamen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  42:35 min

 

Nemo: De Reis Naar De Bron

Dolfijn
Geplaatst op: 7 november 2021

Leuke room voor een leuke prijs

Een escaperoom bij een bowlingcentrum waar je een leuke ervaring tegemoet gaat? Het kan echt! Aangemoedigd door de reviews hier op escapetalk en de aantrekkelijke prijs voor twee personen gingen we in Nemo op zoek naar de bron.

De kamer is mooi in thema uitgewerkt en aangekleed. Er zijn geen waarschuwingsbordjes of kabels in het zicht (zoals je vaak ziet bij kamers in deze prijsklasse) en het is goed afgewerkt. De kamer is ruim opgezet, dus met z'n tweeën kan je lekker rondrennen.

Ook de puzzels zijn goed in thema. Er zat een puzzel in die ik normaal heel vervelend vind in een kamer, maar die hier passend was. Al vond mijn mede-escaper het alsnog maar niets ;) Er kan parallel gepuzzeld worden en voor twee ervaren escapers is er genoeg te doen. Wij liepen af en toe wat vast op feedback/bevestiging voor het goed oplossen van een puzzel, dus dat zou wat mij betreft nog een verbeterpuntje zijn in deze kamer.

Dit is iets wat achteraf ook uitvoerig is besproken met de eigenaar, die graag een leuke ervaring wil neerzetten en er ook van op de hoogte is dat zijn andere kamer nog niet zo wordt ervaren. Hij is van plan om hier nog verbeteringen in aan te brengen. Ik heb getipt om, als het zover is, dit aan te kondigen in de escapetalknieuwsbrief, want dan kom ik graag terug voor de tweede kamer!

Voor nu zou ik dus vooral aanraden om naar Nemo te gaan als je in de buurt bent, het op je route ligt of als je wilt omrijden voor een escaperoom voor een leuke prijs. Of aan je familie die niet van escapen houdt, voorstellen om te gaan bowlen, terwijl jij samen met iemand gaat escapen ;)


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  53:57 min

 

Ook voor twee personen!

Een prachtige escape room verstopt in een toeristisch vestingstadje in het oosten van Nederland en dan ook nog eens met een thema dat je niet vaak tegenkomt. Dit kan alle kanten opgaan, maar 1627 is natuurlijk niet voor niets publieksfavoriet geweest.

De makers van deze kamer hebben ervoor gezorgd dat de hele escape room qua thema en verhaal in 1627 past. De kamer start met een filmpje, waar ik normaal nooit woorden aan vuil maak in mijn reviews, omdat ik het meestal geen toegevoegde waarde vind hebben (of een totaal cringefest), maar in deze kamer voegt het echt wat toe! Je wordt meegenomen in het verhaal en het ziet er professioneel uit, wat het leuk maakt om naar te kijken.

De kamer is normaal gesproken voor 3+ personen, maar ze kunnen het aanpassen naar speelbaar voor twee personen, waarbij je nog steeds exact dezelfde ervaring krijgt als grotere groepen. Met z'n tweeën is deze kamer echt een hele leuke uitdaging voor ervaren spelers. Het is hard werken en de druk zit er goed op, maar man wat heb ik genoten! De puzzels zijn zo tof in het thema uitgewerkt en er zit veel variatie in. Door de muziek in de kamer word je ook helemaal opgezweept tijdens het puzzelen en we kwamen dan ook totaal stuiterend de kamer weer uit.

Juist dat we deze kamer met z'n tweeën hebben kunnen spelen, maakt dat ik 'm een dikke tien geef, want het was een geweldige ervaring. Als ik kijk naar de eindtijden van andere (ervaren) groepen kan ik me voorstellen dat de puzzels voor vier personen te makkelijk / te weinig zijn. Voor het gemiddelde gezin dat op zoek is naar een origineel uitje in Groenlo is de moeilijkheidsgraad waarschijnlijk perfect.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  56:34 min

  Michael | ER Groenlo

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 12 juli 2021

It's electrifying!

Ik heb een paar jaar geleden The Hangover en Jason's Curse met heel veel plezier gespeeld, dus de verwachtingen voor The Execution waren hooggespannen ;)

Het binnentreden van de kamer zet al gelijk de toon voor de rest van het decor. De sfeer van een Amerikaanse gevangenis is heel knap neergezet. Dat doen deze bouwers bij al hun kamers geweldig: je bent een uur lang niet meer in een escape room, maar in de setting en wereld die zij voor je hebben bedacht. Dat maakt wat mij betreft deze ervaring ook echt weer fantastisch.

Er zit veel variatie in de puzzels in deze kamer en je wordt flink uitgedaagd. Er zitten ook hele originele puzzels bij, wat echt knap is met alles dat escapeland al te bieden heeft. Met onze ervaren groep zaten we in een lekkere flow, maar kregen we ook nog de kans om af en toe onze hersens flink te laten kraken.

Ik vond de eindpuzzel uiteindelijk echt super vet, alleen was het daarna niet vanuit het decor meteen duidelijk dat dit ook het einde was. Daardoor voelde de ontsnapping wat mij betreft een beetje underwhelming of minder als een 'ontsnapping'. Dit deed gelukkig niet af aan de hele ervaring, want die staat gewoon als een huis!

De service was zoals altijd hartelijk en gezellig. Super hoe Escape Room Rijswijk dit weer heeft neergezet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  39:44 min

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 11 juli 2021

Ciao, Bella!

Nu escapen eindelijk weer mag, ben ik eigenlijk alleen maar pareltjes aan het spelen die al te lang op de wishlist stonden. Bella Ciao hoort ook zeker bij dit lijstje, dus geen tijd meer te verliezen en op naar Katwijk! Ik had mijn broertje meegenomen, die ik graag kennis wilde laten maken met de wereld van escapen en mijn liefde hiervoor. Bella Ciao bleek hier een prachtige kamer voor.

De sfeer in de kamer is tot in de puntjes uitgewerkt. Als je de serie hebt gezien dan is het een feest van herkenning. Ook als je de serie niet hebt gezien, kom je alsnog terecht in een kamer die goed is uitgewerkt en waar zelfs de geur onderdeel is van het decor. Het verhaal is voor alle spelers heel duidelijk te volgen.

Er zitten niet super veel puzzels in de kamer, maar er zit wel veel variatie in de puzzels. Alles zit heel logisch in elkaar, waardoor er al snel een fijne flow ontstaat tijdens het spelen. Als ervaren speler voelde ik me niet heel uitgedaagd tijdens het puzzelen. Voor een beginnende groep verwacht ik dat dat wel het geval zal zijn.

Onze host was heel enthousiast en we hebben nog een hele tijd na zitten kletsen met hem. Je kan merken dat de medewerkers en bouwers mega gepassioneerd zijn. Ik kan dan ook niet wachten op de volgende kamer, die binnenkort speelbaar is!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  44:20 min

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 28 juni 2021

Hello darkness, my old friend

Met natte handen aan het stuur, je horloge dat een ontspanningsherinnering geeft, omdat je ademhaling zo hoog zit... het zal ongetwijfeld weer tijd zijn voor een kamer van Darkpark.

En wat voor een kamer. Gijs en zijn team hebben echt een fantastische ervaring neer weten te zetten. Zo spectaculair, zo bijzonder en toch zo tot in de details uitgewerkt ondanks z'n grootsheid.

In deze experience speel je samen met je team de hoofdrol in je eigen actiefilm. Wat heel stoer klinkt alsof ik niet een groot deel van de tijd hand in hand heb gelopen met zes personen tegelijk (ik wist ook niet dat dat kon) en toch heb ik me oprecht ook heel stoer gevoeld in de kamer. De sfeer wordt perfect neergezet door de aankleding, de muziek en je eigen angst. Is het enger, doordat je jezelf compleet opfokt? 100% Weet Gijs perfect in de menselijke geest te kijken en hierop in te spelen? You bet your scared ass dat hij dat doet.

Ook de puzzels worden bij deze escape room naar een nieuw level getild. Net zoals een escape room de hobby 'puzzelen' een nieuwe betekenis heeft gegeven, wordt er in deze experience een beroep gedaan op jouw logica en inzicht om te kunnen ontsnappen zoals ik dat nog niet eerder heb meegemaakt. Ik heb er ontzettend van genoten en vond het geweldig hoe knap dit in de experience zit verweven. Het enige wat voor mij niet helemaal logisch was, was het einde, maar dat maakte er de ontsnapping niet minder spectaculair om.

De service was super en onze acteur heeft het echt heel erg goed gedaan. Hij wist de spanning op te bouwen tot het randje en hield daarbij toch rekening met de grenzen van de verschillende spelers. Super gedaan Skip, dank je wel!

Ik hoop voor iedereen dat deze kamer nog een lange tijd open kan blijven, zodat zoveel mogelijk mensen dit avontuur aan kunnen gaan. Ga ook vooral met een grotere groep, want waar ik normaal gesproken vier personen de max vind in een escape room, is vijf of zes mensen hier juist top.
Helaas is het open blijven van de kamer niet gegarandeerd, dus ik kan alleen maar aanbevelen om zo snel mogelijk te boeken, zodat je dit niet mist. Wat een ervaring!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  jadelouisaDaan92MarcAlecChaosDMGertDeGoudviscinzanoRobin02Kooijv3chtertientienannaeduarddouwesdekkermitch_bhiddevkTheekopjebilipeCasturiiDarkParkDomina Tempuscathy

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 28 juni 2021

Voor de wishlist

Hoewel ik alleen maar lovende reviews heb gelezen over deze kamer, heb ik toch een beetje getwijfeld bij het boeken. Zo'n kamer met een acteur blijft toch wel spannend... Uiteindelijk heb ik geen seconde spijt gehad en ben ik net zo enthousiast als alle reviewers voor mij.

Het neerzetten van de sfeer gebeurt al op de website en bij het boeken, wat altijd zorgt voor extra voorpret. Wanneer je dan verwachtingsvol en een tikje gespannen op de locatie aankomt, is het wel fijn dat je (alsnog in thema) zeer vriendelijk wordt ontvangen. De kamer is perfect in thema aangekleed. Ik vind het altijd erg knap als er veel in de aankleding gedaan kan worden, zonder dat dit ruis veroorzaakt. Dit wordt bij Corpse Inc. geweldig gedaan. Veel van de sfeer wordt natuurlijk ook neergezet door de actrice en ook dit wordt heel knap gedaan. Dankzij haar hebben we gerend, gekropen, naar adem gesnakt en ons op sommige momenten suf gelachen.

De puzzels passen ook goed in het thema. Wel hadden het er wat mij betreft nog iets meer mogen zijn of een iets hogere moeilijkheidsgraad. Ondanks de stroefheid van ons groepje na een lange tijd niet escaped te hebben, waren er toch best wat momenten waarop ik even niets te doen had in de kamer. Al denk ik wel dat het voor minder ervaren spelers waarschijnlijk wel weer goed in verhouding is, dus dat blijft natuurlijk altijd een lastig iets.

De service was geweldig. Naast onze uiterst vriendelijke gastvrouw, hadden we een fantastische actrice en een hele goede begeleidster die de tijd scherp in de gaten hield en niet te snel kwam met hints. Achteraf hebben we nog een hele tijd super gezellig nagepraat met alle drie, zijn we de kamer nog doorgelopen en mochten we zelfs nog even achter de schermen kijken.

Al met al was het echt een topervaring en ben ik heel blij dat ik me niet heb laten tegenhouden door de wetenschap dat er een acteur in de kamer is. Deze kamer hoort absoluut op ieders wishlist thuis. Er zitten weinig andere escape rooms in de buurt, maar ik weet wel dat als deze makers met een tweede kamer komen, ik met alle liefde weer die kant op reis!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Revenge is better than christmas

Ontsnapt: Ja  72:05 min

  escaperoom-junkie

The Attic

Team Trapped
Geplaatst op: 28 december 2020

Mooie, magische zolderkamer

Nog voor de lockdown eropuit geweest in Venlo met vriendinnen en een escape room mag dan natuurlijk niet ontbreken op het programma. Blind Tiger was al door één van de teamgenoten gespeeld, dus The Attic was the place to be. Letterlijk!

We werden ontvangen door een vriendelijke host die ons naar de zolder begeleidde. Hier gingen we al snel van start en kwamen we aan in een prachtige kamer. De sfeer is neergezet met veel authentiek materiaal, waardoor de kamer ook echt iets magisch uitademt. Er komt veel op je af, dus voor drie personen was er ook gelijk genoeg om mee aan de slag te gaan.

Helaas wilde dat aan de slag gaan niet zo vlotten en kregen we de flow maar moeizaam te pakken. Ik kreeg vooral het gevoel dat we slecht bezig waren, omdat de gamehost ons steeds 'onderbrak' met het geven van hints. Maar gezien het feit dat we de kamer op het nippertje hebben gehaald, maakte hij een goede inschatting en hadden we die begeleiding dus blijkbaar hard nodig. Toch heb ik de puzzels niet zozeer als moeilijk ervaren... eerder een denkstijl die ons niet lag. Soms heb je van die kamers waar de bedenker je ook heeft begeleid en achteraf roept: "Het was alsof jullie in mijn hoofd konden kijken!" En dat was in deze kamer juist niet het geval voor ons.

Dat gezegd hebbende hou ik er zelf altijd van als er in de kamer hints en verbanden verstopt zitten die je op weg helpen om een bepaalde richting op te denken. Ik denk dat ik dat in deze kamer heb gemist en daardoor minder heb kunnen genieten van de puzzels. Het waren er wel lekker veel, met mooi materiaal en veel variatie.

Op de eindpuzzel liepen we ook weer helemaal vast, waardoor het meer opluchting was toen we het hadden gehaald dan een gevoel van euforie. De host heeft de kamer daarna nog met ons doorgelopen, waardoor we niet meer vraagtekens bleven zitten. Alles klopte, de kamer lag ons gewoon niet echt.

Achteraf hebben we nog even gekletst. Altijd leuk als de liefde voor escapen ook van de host afspat! Je kunt ook zien dat er veel liefde in deze kamer is gestopt. Mocht je in de buurt zijn van Venlo, dan zou ik deze kamer meenemen in je planning. En voor jezelf uitvinden of het wel jouw denkstijl is ;)


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min

 

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 15 december 2020

Mooie kamer met gepassioneerde eigenaar

Eindelijk was het dan tijd om deze kamer te gaan spelen! Hij stond al erg lang op mijn wishlist. We hebben op deze locatie ook de Zodiac gespeeld, die ik zeker zou meenemen als je hierheen gaat, maar zorg er wel voor dat je Illuminati als laatste speelt.

De ontvangst was zeer vriendelijk en het is ook echt een mooie ontvangstruimte. Er worden meerdere groepen tegelijkertijd ontvangen, dus als je dat niet prettig vindt in deze periode dan zou ik hier vooraf naar informeren. Er is wel genoeg ruimte om afstand te houden tussen de groepen en overal staat genoeg desinfect, dus ik heb me hier zelf niet onprettig bij gevoeld.

De kamer zelf is echt heel mooi gemaakt. Er is goed nagedacht over alles wat in de kamer is neergezet. Ik ben er zelf altijd erg fan van als de kamer rijkelijk is aangekleed zonder daarmee ruis te veroorzaken. Knap gedaan!

Na al enige pech met de Zodiac-ervaring, ging het helaas in deze kamer ook mis door een technisch mankement. Onze spelleider speelde hier helaas volledig verkeerd op in, zowel tijdens het spel als daarna. Dit heeft de ervaring dusdanig vroeg in het spel verstoord, dat ik het lastig vind om iets te zeggen over de overige puzzels. Ik denk dat ik van de meeste puzzels erg had genoten met de juiste beleving en van andere puzzels wat minder fan was, maar dat vind ik nu lastig om in te schatten.

De volgende dag heb ik contact opgenomen met de eigenaar, omdat ik de indruk kreeg aan de kwaliteit van de kamers en de reacties hier op escapetalk dat dit niet is waar hij voor staat. Dat bleek gelukkig ook het geval te zijn. Hij heeft de situatie uitgebreid geanalyseerd en besproken met zijn spelleider, hier een terugkoppeling van gegeven en ons een keurige oplossing geboden. Het cijfer voor de service gaat dan ook naar hem uit.

Ik denk en hoop dus ook dat onze ervaring hier uniek was en dat deze kamer een terecht hoog cijfer krijgt op escapetalk. Ik ben in ieder geval, ondanks onze ervaring nu, erg benieuwd naar de nieuwe kamer die in 2021 op de planning staat om te openen en hoop hier wel de ervaring op te gaan doen zoals de eigenaar die bedoeld heeft!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Revenge is better than christmas

Ontsnapt: Ja  48:59 min

 

Zodiac Killer

One Hour Lockup
Geplaatst op: 15 december 2020

Mooie klassieke puzzelkamer

De andere kamer van deze locatie stond al langer op de wishlist en als oprecht verslaafde wil je dan natuurlijk beide kamers spelen. We hebben de Zodiac Killer als eerste gespeeld en daarna Illuminati Headquarters; die volgorde zou ik ook iedereen aanbevelen.

De ontvangst was zeer vriendelijk en het is ook echt een mooie ontvangstruimte. Er worden meerdere groepen tegelijkertijd ontvangen, dus als je dat niet prettig vindt in deze periode dan zou ik hier vooraf naar informeren. Er is wel genoeg ruimte om afstand te houden tussen de groepen en overal staat genoeg desinfect, dus ik heb me hier zelf niet onprettig bij gevoeld.

Dan de kamer zelf... Helaas kan ik deze niet helemaal goed reviewen, omdat de kamer verkeerd gereset was. Super jammer en iets wat gewoon kan gebeuren, maar mega balen omdat het je als spelers echt uit de flow haalt. Doordat twee slotjes waren omgewisseld kwamen we bij de verkeerde informatie uit, waardoor de logica ver te zoeken was. Achteraf hoor je natuurlijk wat er is gebeurd en vermoed ik dat dit juist een hele logische kamer is.

Ik kan in ieder geval wel zeggen dat de sfeer goed is neergezet. Er zitten grapjes verstopt in de kamer (die wij op dat moment niet meer konden waarderen, omdat we chagrijnig en uit de flow waren) en de puzzels zijn mooi in thema. Je kan met meerdere dingen tegelijk aan de slag, al kost de ene puzzel meer tijd dan de andere, waardoor het wel kan voorkomen dat je op elkaar aan het wachten bent. Ik zag achteraf pas dat deze kamer niet met twee personen te spelen is (waarschijnlijk wel op verzoek), maar in dat geval zou ik zeggen dat drie personen het ideale aantal is voor ervaren spelers!

De begeleiding in de kamer zelf was niet ideaal. Los van de reset hebben twee van onze spelers meerdere malen om een hint gevraagd bij een puzzel waarop ze waren vastgelopen. Hier werd niet op gereageerd en uiteindelijk kwam er een hint die niet aansloot op de vraag. Achteraf gaf de spelleider aan dat we nog goed op schema lagen, waardoor hij heeft gewacht met het geven van de hint. Uiteindelijk zorgde dit voor twee zeer gefrustreerde spelers, wat de ervaring ook niet ten goede is gekomen.

Wanneer je Illuminati gaat spelen op deze locatie, dan zou ik deze kamer zeker meenemen. Ook al was de ervaring voor ons nu niet optimaal, ik denk dat dit eigenlijk gewoon een toffe, klassieke puzzelkamer is. Houd dit laatste ook in gedachten wanneer je ‘m gaat spelen en dan verwacht ik dat je geen spijt van zal krijgen van het spelen!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Revenge is better than christmas

Ontsnapt: Ja  57:39 min

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 29 november 2020

Wauw. Wauw, wauw, wauw.

Ik ben helemaal ondersteboven van deze kamer. Laat ik wel gelijk voorop stellen dat dit thema echt aan mij besteed is. Als je houd van fantasy, magie en avontuur dan is deze kamer de reis ernaartoe (voor mij bijna twee uur) waard.

Bij de ontvangstruimte van de kamer kun je al zien dat de maakster van deze kamer het begrip 'worldbuilding' 100% heeft begrepen. Alles is tot in de details uitgewerkt en alles klopt. Eigenlijk is dit al te zien op de website, waar je al iets kunt lezen over de geschiedenis van deze magische wereld. Het beloofde in elk geval veel goeds voor de kamer zelf.

Ik wil niet te veel kwijt over de kamer zelf, omdat je het gewoon zelf moet gaan ervaren. Ik kan er vooral over zeggen dat alles, zowel in sfeer als in puzzels, klopt.

Met drie ervaren escapers merkte ik wel dat we wat lastig in de flow kwamen en ik denk dat het stukje 'ervaren' hier juist in de weg zat. Ik zou spelers daarom graag willen meegeven om het escapen even los te laten, te genieten van de kamer en het avontuur aan te gaan. En dat is wat me zó aanspreekt in deze kamer: hij is erop ingericht dat je totaal overprikkeld bent. Toen Alice in het konijnenhol viel of Lucy door de kast naar Narnia ging, hadden ze ook tijd nodig om verwonderd te zijn voordat ze het avontuur verder aangingen. Deze tijd heb je ook. Grijp je kans om je eigen wonderlijke avontuur aan te gaan in Emlia en geniet!

Nicole, mocht je de reviews lezen: bedankt voor de gastvrijheid, gezelligheid en de geweldige wereld die je hebt gebouwd. Ik hoop dat je toekomstplannen gaan lukken!! Ik kijk er in ieder geval nu al uit om terug te keren naar Emlia.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  48:10 min

 

Het Papieren Huis

Escape Zwolle
Geplaatst op: 27 november 2020

Goede kennismakingskamer

We konden last-minute bij deze escape room terecht en dat zijn natuurlijk al bonuspunten voor de service! De kamer staat aangeschreven met een hoog cijfer, dus daardoor waren de verwachtingen ook hoog.

Dus, heb je ook wel eens dat mensen hebben toegezegd dat ze met je willen escapen, maar ze hebben nog nooit een kamer gespeeld? En je wilt dus niet direct naar de top 10-kamers op escapetalk gaan, maar je wilt wel dat ze een top ervaring hebben, zodat ze vaker met je willen escapen? Dan denk ik dat deze kamer per-fect is om ze mee naar toe te nemen!

Als ervaren speler zal je een stukje sfeer missen in deze kamer. Dat zit 'm vooral in de aankleding, die weliswaar mooi is, maar niet helemaal realistisch voelt voor de ruimte waarin je je bevindt. Terwijl een beginnende escaper zeker onder de indruk zal zijn van de toffe elementen die de sfeer verhogen in deze kamer.

De puzzels waren logisch en voor het viertal ervaren escapers waar we nu mee speelden aan de makkelijke kant. Door de lage moeilijkheidsgraad kwam ik iets minder euforisch uit de kamer dan normaal. Het einde van de kamer droeg ook niet helemaal bij aan dat positieve gevoel.

Al met al zou ik met een ervaren groep hier wel een stop maken als je al in de buurt bent. En wil je beginnende spelers op sleeptouw nemen, ga hier dan dus zeker langs!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:43 min

 

De Juwelier van de Onderwereld

Escape Room 0164
Geplaatst op: 1 november 2020

Geweldige puzzelkamer voor twee ervaren spelers!

Deze kamer stond al héél lang op de wishlist, maar op de dag zelf hier reserveren zat er nooit in. Gelukkig door wat fanatieke escapers aangemoedigd om een kamer te boeken voor dit weekend en daarmee was de keuze voor Juwelier van de Onderwereld al snel gemaakt.

Ik vind de sfeer in deze kamer heel mooi uitgewerkt. Het is echt alsof je bij een juwelier binnenstapt. Ik vind het heel tof dat je niet van tevoren aan de kamer kan zien wat je te wachten staat (wat in veel escape rooms toch het geval is).

Er zit echt een heerlijke flow in deze kamer. Er zijn lekker veel puzzels en we vlogen erdoorheen. De puzzels zijn zeer divers, dus wanneer je als team verschillende kwaliteiten hebt (zoals goed kunnen rekenen of goed kunnen lezen), werkt dat zeker in je voordeel. Je kunt echt merken dat hier goed over is nagedacht.

Het is een hele toffe kamer voor twee ervaren spelers. We hebben als gekken door de kamer gerend en stonden met een helemaal blij gevoel weer buiten.

Ik probeer bij mezelf na te gaan waarom deze kamer geen 10 krijgt voor mijn gevoel. Zo verwend geworden door zoveel mooie kamers gespeeld te hebben? Waarschijnlijk. Ik denk dat het dan toch zit in het stukje beleving, waar de aankleding van de kamer bijvoorbeeld wel helemaal aan bijdraagt, maar het hintsysteem (beeldscherm) en de aankleding van de puzzels weer niet. Neemt niet weg dat het alsnog een super leuke kamer is natuurlijk!

De begeleiding was super! Hele vriendelijke host en wat ik vooral ook heel fijn vond, is dat hij niet gelijk een hint gaf toen we heel even vast zaten. Dat maakte dat we echt nog even onze hersenen konden laten kraken en de kamer uiteindelijk hintloos konden spelen. En dat droeg natuurlijk ook weer bij aan het blije gevoel aan het einde. Na het spelen mochten we de kamer nog nalopen en hebben we nog heel gezellig gekletst met onze host.

Fijn dat we deze kamer eindelijk hebben kunnen spelen. Ik kan niet wachten op de volgende! Ik heb gehoord dat ie in december wel speelbaar zou kunnen zijn ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  49:18 min

 

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 1 november 2020

Heerlijke puzzelkamer

Nadat we de Escape Bistro van deze locatie hadden gespeeld, waren we erg benieuwd naar deze kamer! Gelukkig tijdens ons etentje geen spoilers gehad, dus dat had de organisatie al goed geregeld :)

In deze kamer is het heerlijk puzzelen geblazen. De puzzels zijn veelzijdig en ik vind het leuk hoeveel je kunt samenwerken. Wat mij betreft is dit een ideale tweepersoonskamer voor twee ervaren spelers! Ook zijn de puzzels mooi verwerkt binnen het thema.

De kamer is prima afgewerkt. Ondanks het thema hoef je geen schrikmomenten te verwachten. Iets waar ik alleen maar heel blij mee ben en wat ik ook wel eens anders heb gezien met een soortgelijk thema.

Wat ik echt heel jammer vind in deze kamer is het (volgens mij) automatische hintsysteem. We hadden een puzzel die we direct hadden opgelost, maar door een storing ging deze niet open. Vervolgens bedenk je nog een stuk of zeven steeds minder logische oplossingen en probeer je contact te leggen met de gamemaster en om een hint te vragen, maar daar kwam geen feedback op via het scherm. Andere reden waarom ik denk dat het automatisch is, is dat je hints krijgt over puzzels net voordat je ze hebt opgelost (of zelfs op het moment zelf). Voelt toch altijd een beetje frustrerend.

Toch met een euforisch gevoel ontsnapt, ondanks de verloren tijd aan de start. De gamemaster zei niets over de storing en bevestigde dit pas toen we ernaar vroegen. Ik had het fijner gevonden als ze dit gewoon zelf had benoemd en had uitgelegd waarom ze niet eerder ingreep (want het automatische hintsysteem heb ik nu zelf bedacht als reden). Afgezien daarvan wel een hele vriendelijke ontvangst!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  48:19 min

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 25 september 2020

Iets te hoge verwachtingen

Een kamer die al lang op mijn wishlist stond, mede door de goede reviews op escapetalk. Nu was het dan eindelijk tijd om hem te gaan spelen!

We werden ontvangen door een hele vriendelijke gastvrouw en we konden gelijk van start. In de kamer aangekomen viel de aankleding me positief op. Mooie afwerking met authentiek materiaal, dat vind ik sowieso altijd een bonus!

Bij de eerste puzzel liepen we gelijk vast. Ik las het al in andere reviews: meer ervaring komt je in deze kamer niet ten goede. Dit zorgde voor een nogal moeizame start. Helaas hebben we de flow daarna ook niet meer echt te pakken gekregen. Ik heb er best een tijdje over nagedacht waar het nu aan ligt dat ik niet met een positief gevoel uit deze kamer ben gekomen: ik heb het idee dat de moeilijkheidsgraad in de puzzels binnen deze kamer vooral bepaald wordt door het gebrek aan sturing binnen de kamer zelf. De puzzels op zich zijn namelijk niet moeilijk, maar het zoeken naar wat je nu precies moet doen, maakt het lastig en kost je de tijd. De sturing die aanwezig is, valt weg in de ruis van alle attributen.

Ik geef er de voorkeur aan om m'n hersenen te laten kraken over een puzzel in plaats van het zoeken naar wat de puzzel is. In die zin was deze kamer gewoon geen match voor ons tweetal. Wel absoluut dikke bonuspunten voor de leuke samenwerkingspuzzels in deze kamer! Hier doet de eindpuzzel dan wel weer flink aan af. Die zou ik dan eerder ruilen met zo'n teamwork-puzzel als laatste, zodat je lekker stuiterend naar buiten komt.

Er was helaas geen mogelijkheid om na te praten en een drankje te doen. Misschien (hopelijk) door de coronamaatregelen en misschien omdat we ook niet heel enthousiast uit de kamer kwamen. In een donkere bar afrekenen gaf in ieder geval niet een heel warm gevoel ;)


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  52:55 min

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 14 augustus 2020

Wat een beleving!

Dus dan ga je naar Molly's Game en probeer je je verwachtingen te managen... wat al bijna een onmogelijke opgave is, want tja, het is een kamer van Loran en de tienenregen is niet te stoppen op escapetalk, dus hoe kun je níét stuiterend van verwachting binnenkomen in Voorburg?!

En dan sta je daar. De ontvangstruimte alleen is al prachtig. We werden uiterst vriendelijk ontvangen door onze game host. Na een mooie introductie was het dan eindelijk zo ver: we mochten de kamer in! Wat een onvergetelijk uur hebben we daar doorgebracht. De sfeer is zó goed neergezet. Alles is perfect uitgewerkt en je wordt op geen enkel moment uit het thema gehaald. Zelfs de hedendaagse technologie is passend in het decor opgenomen ;)

Wat deze kamer echt zo fantastisch en onderscheidend maakt wat mij betreft, is dat de puzzels niet onder doen voor de sfeer. Elke puzzel sluit aan bij het thema en de puzzels zijn ook steeds logisch op het moment dat je ze aangeboden krijgt. En, wat we al gewend waren van The Cooper Case en Flight, er zit een heerlijke flow in de kamer, de puzzels zijn uitdagend, maar niet te moeilijk en ook na meer dan 100 kamers zaten er toch nieuwigheden en verrassingen in.

Ik kan alleen maar zeggen dat er zó goed is nagedacht over deze kamer en het zit allemaal zo slim in elkaar... fantastisch.

Ook de service was uiteraard weer top! Nog super gezellig nagekletst en de tijd vloog voorbij! Heel erg bedankt voor wederom een fantastische ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  59:37 min

  down-the-hatch

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 20 september 2020

***

Drie Michelinsterren: uitzonderlijke keuken, een reisbestemming op zich.

En dat is Soup du Jour absoluut. Alles aan deze kamer is in thema: de locatie, de ontvangst, de puzzels en natuurlijk de kamer zelf. Echt fantastisch gedaan!

Het thema blijft aanwezig en de afwerking is van zeer hoge kwaliteit. Hoewel het thema raakvlakken heeft met Bloody Mary vond ik het niet te eng. Wat ik écht heel tof vond, was de ervaring alsof je echt in bepaalde ruimtes bent i.p.v. in een escape room waar dat wordt nagedaan.

De puzzels zijn veelzijdig en ook zeker genoeg voor vier personen. Ik vond de puzzels origineel, met gave elementen waardoor ik deze kamer absoluut aan iedereen wil aanraden!
De eindpuzzel vond ik wel wat afdoen aan de ervaring. Het voelde nogal abrupt en daardoor enigszins als een anticlimax na zo'n toffe kamer.

De 'bediening' ;) was uitstekend. Een hele passende ontvangst bij de kamer en goede begeleiding tijdens het spelen van de kamer. Wat mij betreft mag het na het ontsnappen wel wat losser, ik vind het leuker om gezellig de kamer na te bespreken met iemand die net zo enthousiast is over escapen dan een sfeerbeleving tot het einde. Maar dat is een persoonlijke voorkeur :)

Al met al: zeker een kamer waarvan je geproefd wil hebben en de moeite waard om hier speciaal naartoe te rijden!


Reactie door Rock City Escape

22 september 2020

Hi Miess, dank je wel voor je mooie review, zijn we erg blij mee! En dank je wel voor je feedback, het is ook inderdaad de bedoeling dat het na afloop wat "losser" is, dus dat gaan we hier intern even bespreken. Zou je misschien naar info@rockcityescape.nl kunnen mailen welke dag en tijd jullie zijn wezen komen dineren? Dan kunnen we het gericht aanpakken. Groet, bedankt en op naar de volgende! Rock City Escape


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  69:00 min

 

Time Travelers

Escaperoom Beek en Donk
Geplaatst op: 15 juli 2020

Verrassend leuke tijdreis

Wat een positieve verrassing was deze escape room! Wat ik echt tof vond om te merken en te horen achteraf is dat deze makers luisteren naar de feedback die ze krijgen en hun kamer aanpassen tot ze de beste ervaring hebben voor hun spelers. Zo gaf onze gastvrouw aan dat bij hun vorige (inmiddels gesloten) kamer vaak gezegd werd dat mensen de draad van het verhaal kwijt raakten. In de kamer die ze nu hebben gebouwd, is er dus een hele duidelijke verhaallijn neergezet. Maar ook in kleine details (zoals een extra zaklamp) komt dit terug, wat allemaal het speelplezier ten goede komt! Aangezien deze kamer inmiddels anderhalf jaar open is, staat er nu een kamer die een heerlijke flow heeft :)

De sfeer in de kamer staat goed in het teken van het thema. De afwerking is niet alsof je je in een andere wereld begeeft, maar gewoon netjes en er is goed over nagedacht. De kamer is lekker ruim en er valt genoeg rond te rennen met z'n tweeën.

De puzzels zijn een mix van escape en spellen. Dit zorgt voor een andere escape ervaring dan bij de klassieke escape rooms, maar maakt het zeker niet minder leuk! Onze gastvrouw gaf achteraf aan dat ze de mogelijkheid hebben om de puzzels iets aan te passen, zodat alle spelers iets te doen hebben in de kamer. Met twee ervaren spelers waren de puzzels niet erg uitdagend, maar wel echt heel leuk om te doen. Denk aan The Game in Tilburg ter vergelijk!

De service van de kamer was helemaal super. Een uiterst hartelijke ontvangst van een enthousiaste escaper die ons ook top heeft begeleid tijdens het spel. Ook na het escapen hoort het nabespreken echt bij de ervaring van deze kamer, inclusief drankje. Heel gastvrij en gezellig!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  49:18 min

 

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 21 mei 2020

Escape room op het goede spoor

Fijn om eindelijk weer een escape room te kunnen doen! Runaway Train stond al wat langer op de verlanglijst: een veel aangeraden kamer door escape roomeigenaars. Ik snap wel dat de kamer wordt aanbevolen, omdat de uitwerking van dit thema heel gaaf is gedaan. Ik kan me voorstellen dat veel escape roomeigenaren daar jaloers op zijn ;)

Het idee van een escape room naast het station met een echte trein is heel gaaf uitgewerkt. De sfeer is goed neergezet qua muziek en aankleding. De kamer is wel vies, dus het is fijn dat je beschermende kleding aan hebt. Dan nog voelt het voor mij nooit helemaal in thema om met plakhanden de kamer uit te komen, wat het thema ook mag zijn (misschien een snoepjeskamer uitgezonderd).

De puzzels zijn veelzijdig en uitdagend, leuk! Met twee ervaren escapers vond ik het niveau echt top. Helaas hoorde bij de puzzels ook wat techniek die niet helemaal naar behoren werkte. Hierdoor bleven we soms onnodig lang op puzzels hangen en onze gamemaster was niet altijd even goed bereikbaar of had niet goed gezien wat we al hadden gedaan. Dit verstoorde de flow af en toe flink. Ook bleek er iets verkeerd te liggen, wat dan ook niet helpt. Misschien dat onze gamemaster nog iets te onervaren was om het spel in z'n eentje te begeleiden.

Afgezien daarvan was de gamemaster een super vriendelijke gastheer die ons hartelijk heeft ontvangen en een welkom gevoel gaf.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  53:58 min

 

De Grootmeester

Clocked-Up
Geplaatst op: 4 april 2020

Weer een uitdagende kamer van Clocked Up

Ik heb eerder al twee kamers van Clocked Up gespeeld en dat vond ik hele leuke kamers voor twee personen. Dus, hoogste tijd om naar hun nieuwste kamer te gaan! Deze kamer zit op een nieuwe locatie, waar een stuk meer ruimte is dan op de oude locatie.

We werden super hartelijk ontvangen door een zeer enthousiaste medewerkster. Na eerst een half uur gezellig gekletst te hebben over escape rooms (want de tijd gaat dan erg snel), gingen we de kamer in.

De kamer is helemaal ingericht in thema en dit zit 'm vooral in de leuke details. Dat maakt het niet direct een hele spectaculaire kamer om in te stappen, maar je ziet overal wel het thema in terugkomen. De kamer was wel vrij ruim, waardoor het voor mij niet helemaal voelde als de studeerkamer waar ik op de site over gelezen had.

Er zitten lekker veel puzzels in de kamer, dus met z'n tweeën is het lekker doorknallen. De puzzels zijn erg divers, dus voor ieder wat wils. Er zit één puzzel in waar ik echt niet van hou in escape rooms, waar je dan met z'n tweeën toch aan moet geloven. Wat dat betreft zou je beter met vier personen kunnen gaan, dan kun je die op iemand anders proberen af te schuiven ;) Afgezien daarvan vond ik deze kamer juist heel leuk voor twee ervaren personen en qua puzzels ook echt een uitdaging.

Zoals al eerder gezegd hadden we een hele leuke gastvrouw die ons ook goed begeleid heeft in de kamer. Ik ben alleen vergeten te zeggen achteraf dat het volume van het hintsysteem wat mij betreft wel wat hoger mag! We konden het af en toe gebruiken.

Super fijn om te horen dat de volgende kamer al bijna klaar is! Tot snel!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  55:11 min

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 4 april 2020

Jammer dat het eindigde

Toen ik Honeymoon Hotel en The Orphanage speelde, was The End al in de maak. Vol spanning gewacht op deze kamer dus en eindelijk nu ook gespeeld. De ontvangst was weer Dark Park-waardig en dat bracht iedereen gelijk in de goede stemming.

En dan... de kamer. Na vier fantastische kamers van deze organisatie gespeeld te hebben, lagen de verwachtingen hoog, maar deze zijn helemaal waargemaakt. Over alles in de kamer is nagedacht en echt álles past in de sfeer en het thema van deze kamer. Echt fantastisch gedaan.

De kamer heeft een hele fijne flow en de puzzels sluiten daar goed op aan. Zelfs met zes (fanatieke) personen is er genoeg te doen en blijft iedereen betrokken. Ik vond de puzzels leuk om te doen. Ze waren gevarieerd en wat ik echt tof vond, was dat ze een soort old-school escape gevoel gaven, terwijl het toch origineel was en paste in het thema. Het einde voelde wel vrij abrupt. Van mij had daar nog iets meer puzzelelement in mogen zitten, al klopte het wel helemaal bij het verhaal.

De begeleiding was zowel in de kamer als daarbuiten fenomenaal. Wat een gepassioneerde mensen die hier werken en wat een belevenis wordt het daardoor. Ik kijk nu alweer vol verwachting uit naar de volgende kamer van Dark Park!


Reactie door DarkPark Zoetermeer

23 juni 2020

Dankjewel voor je mooie review! We weten nog hoe jullie ons record braken bij de Orphange, wat tof om te horen dat jullie hebben genoten van The End.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  47:20 min

  xMvdsDaan92Alecsjpg68GertDeGoudvisCasturiicinzanoKooijv3chtertientien

The Asylum

Truescape
Geplaatst op: 4 april 2020

Lekkere puzzelkamer

Ik had nog geen hele hoge verwachtingen van deze kamer. Er waren nog niet veel reviews geplaatst en zo'n kamer in een bedrijfspand is toch altijd even afwachten: gepassioneerde eigenaren die een mooie escape-ervaring willen neerzetten op een mindere locatie of mensen die nog wat ruimte overhadden en mee willen liften op de populariteit van escape rooms? Beetje bevooroordeeld, gebaseerd op iets te veel slechte escape-ervaringen in dit soort panden ;)

Gelukkig was het eerste het geval. De ontvangst straalt het nog niet helemaal uit en nodigt niet echt uit om van tevoren of daarna een drankje te doen, maar de kamer maakt dat weer goed. Er is goed nagedacht over de aankleding bij het thema. Ook zit het verhaal verweven door de kamer, wat ik altijd een pluspunt vind. Wat mij betreft zou één ruimte nog wat beter aangekleed kunnen worden; die doet nog wat kaal aan, terwijl dat niet passend is daar.

De puzzels waren niet al te moeilijk. We waren met drie personen, waarvan twee ervaren spelers en we wisten een nieuw record neer te zetten. Ik had niet het gevoel dat er te weinig puzzels waren of dat het te makkelijk was. Het was gewoon lekker puzzelen, ook als ervaren speler. Ik denk wel dat deze kamer alweer een stuk minder uitdagend (en daardoor wat mij betreft ook minder leuk) wordt op het moment dat je met vier a vijf zeer ervaren spelers in deze kamer zou zijn.

Al met al een mooie toevoeging aan de kamers in Brabant, dus als je in de buurt bent: zeker even langsgaan en spelen :)


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  39:07 min

 

Droomkamer

Dit is één van mijn favoriete kamers aller tijden. Als dit thema (of het thema 'sprookjes', 'magie', 'dromen') je aanspreekt, ga deze kamer dan absoluut spelen. Echt, ook als je uit de buurt woont, het is de rit ernaartoe meer dan waard.

Al bij het binnenlopen van de ontvangstruimte krijg je het gevoel dat je een andere wereld instapt. Een wereld van vervlogen tijden of waar je misschien ooit wel over had gedroomd of gelezen. De zeer hartelijke ontvangst van gastvrouw/gamemaster Marieke hielp daar zeker bij. Zeer passend bij het thema kun je daar rustig twee uur doorbrengen met thee drinken en escapen en het gevoel hebben dat er pas tien minuten voorbij zijn gegaan.

Ook de kamer zelf voldoet helemaal aan de verwachtingen die je hebt door de ontvangst. Neem echt de tijd om rond te kijken en genieten, vooral als je al wat meer ervaring hebt of met een grotere groep. Wij hebben de kamer met drie personen gespeeld, waarvan twee ervaren spelers. De puzzels waren uitdagend genoeg en niet te moeilijk. Ook waren de puzzels in thema, wat ik altijd super vind, maar bij deze kamer kun je al bijna niet anders meer verwachten! Het enige wat ik echt niet in deze kamer thuis vond horen, is de rekenmachine. Maar goed, ik hou ook totaal niet van rekenpuzzels, dus dat is ook wel een sterk persoonlijke voorkeur (afkeur?) die daardoorheen zit.

Voor de beoordeling van de kamer ben ik wel voor een tien gegaan. Ik merk dat beleving en sfeer voor mij toch echt zwaarder telt dan de puzzels in een kamer. En zeker als het gaat om het gevoel dat je hebt na het spelen van een kamer; als één van mijn meest favoriete kamers van de meer dan honderd gespeelde, kan ik ook alleen maar een tien geven.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  53:22 min

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 27 november 2019

Waanzinnige kamer, slechte planning

Waar ik dezelfde organisatie een 10 heb gegeven voor service bij de Meisjeskamer, sloeg dat helaas helemaal om toen we The Dome gingen spelen. We hadden twintig minuten over op de klok bij de Meisjeskamer en er werd door onze host gezegd dat we een drankje konden pakken in de chille ontvangstruimte. Vervolgens kregen we een andere host die ons om de paar minuten kwam opjagen om de kamer in te gaan. Het voelde zo vreemd dat één van mijn teamgenoten op een gegeven moment vroeg wat het probleem was; hoe konden we nu zo'n haast hebben wanneer we met zoveel tijd over waren ontsnapt? Wat als we die kamer niet hadden gehaald? Hierop gaf de begeleidster aan dat het blijkbaar niet had moeten kunnen in de boekingsmodule dat we deze kamers achter elkaar hadden geboekt. Oké... We zijn uiteindelijk gewoon op tijd de kamer in gegaan, wat ook was gebeurd wanneer we niet zo werden opgejaagd, aangezien we daar toch echt komen omdat we graag escape rooms willen spelen en niet voor de toffe ontvangstruimte.

De kamer zelf was wel echt fantastisch. We hebben best lang getwijfeld door de uiteenlopende reviews, maar ik zou de kamer echt van harte aanbevelen om te gaan spelen! De kinderziektes waar in de eerdere reviews over wordt gesproken zijn er helemaal uit.

Ik snap wel dat er wordt gezegd dat je het idee escape room moet loslaten, maar niet op eenzelfde manier hoe je dat bijvoorbeeld bij prison island moet loslaten. Dat valt voor mij niet onder de categorie escape room en The Dome wat mij betreft wel.

Je wordt meegevoerd naar een andere wereld en alles in deze aankleding klopt. De puzzels zijn origineel en je wordt op een andere manier uitgedaagd dan je gewend bent. Er zitten zo veel verrassende elementen in dat het af en toe moeilijk is om niet alleen maar blij springend door de kamer heen te gaan en ook door te blijven puzzelen. Deze kamer is zó vet.

Ik kan dus alleen maar aanraden om deze kamer te gaan spelen. Ik hoop voor de toekomst wel dat de organisatie ervoor zorgt dat je meerdere kamers achter elkaar kan spelen, zonder zo opgejaagd te worden. Door de arrangementen lijkt dit ook de bedoeling te zijn. Als ik nu kijk naar de boekingsmodule is het in ieder geval nog steeds mogelijk om de Meisjeskamer en The Dome aansluitend op elkaar te boeken.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 4.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  45:47 min

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 27 november 2019

Nog steeds een kamer die je gespeeld wilt hebben

Deze kamer stond al erg lang op het verlanglijstje en volgens vele escape room-eigenaren kon het ook echt niet dat ons team deze kamer nog niet had gespeeld. Na het spelen van deze kamer ben ik het daar helemaal mee eens.

De kamer zit in een groot pand dat al mooi is aangekleed bij binnenkomst. Er is een prachtige, grote ontvangstruimte vol games die er gelijk voor zorgt dat je je welkom en op je gemak voelt. We werden ook erg enthousiast ontvangen door onze host. En toen was het eindelijk tijd voor de langverwachte kamer...

De Meisjeskamer staat bekend als een spannende kamer. Het filmpje aan de start en de aankleding van de kamer dragen hier goed aan bij. De sfeer zorgt ervoor dat je steeds op je hoede bent, maar ik vond het niet té eng (en ik ben best wel een schijterd).

Er zitten veel puzzels in de kamer. Voor ervaren escapers zal dit geen probleem zijn. Het zijn geen moeilijke puzzels, maar ze zijn wel heel leuk om te doen. Wat mij betreft wordt de moeilijkheidsgraad goedgemaakt door het aantal puzzels en hoe mooi ze zijn aangekleed. Wat ik heel tof vind gedaan, is dat je niet per se gelijk doorhebt dat je in een kamer vol puzzels staat. Ze zijn mooi verweven in het thema.

Na de room werden we feestelijk onthaalt door onze host en stonden we met een heerlijk euforisch gevoel weer buiten. Ik ben blij dat deze kamer nu ook bij mijn gespeelde kamers staat!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  39:06 min

 

Hunter’s Lodge

Escaperoom Betuwe
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Teleurstellende kamer

We konden nog op dezelfde avond terecht in deze kamer, dus dat was heel fijn! Helaas bleek de kamer niet aan ons besteed.

Je kan zien dat deze kamer met passie is gebouwd. De makers hebben moeite gestopt in de sfeer door veel accessoires bij elkaar te zoeken en ook zelf te maken. De sfeer past niet bij de naam van de kamer. Iets van 'de heksenkamer' zou beter passen. De afwerking zou ook verbeterd kunnen worden: het wegwerken van snoeren of stickers op materialen waar je niet bij kunt, zijn daar voorbeelden van.

Met de puzzels was ik het helemaal niet eens in deze kamer. Ik zal niet gelijk gaan spoilen, maar ik vind niet dat het mogelijk moet zijn dat je een puzzel niet meer kan oplossen wanneer je voorwerpen verplaatst. Zeker niet als er ook nog vitrines in de kamer zijn met daarin allerlei spulletjes die niet verplaatst kunnen worden. Zet het dan daar neer!

Ook waren de puzzels erg rechttoe, rechtaan. De moeilijkheid zat 'm meer in hoe schemerig de kamer was en hoe hard de muziek stond.

Ik vond het wel erg leuk dat de enveloppen met hints ook puzzels waren in plaats van direct de antwoorden. Heb je toch nog een extra puzzel wanneer je andere puzzels hebt verpest door zelf iets te verplaatsen.

De eigenaar heeft de kamer nog wel met ons doorgelopen. Hij stond open voor suggesties, maar het voorstel dat ik deed om een puzzel zo te maken dat er op een logische manier verbanden konden worden gelegd, vond hij te ingewikkeld. Volgens hem is er geen vraag naar verbanden leggen in beginnerskamers.

De kamer is dus echt gericht op beginners. Ik zou het alleen zonde vinden om hier met beginners naar toe te gaan, omdat ik niet denk dat je hier echt besmet wordt met het escape room-virus. Het euforische gevoel wordt wat mij betreft niet opgeroepen door 'voer uit wat je ziet en je bent ontsnapt'.

De service was wel goed: het last-minute terecht kunnen, zeer hartelijke ontvangst, de kamer doorlopen, drankje en snoepjes achteraf en zelfs nog een souvenir. Wel heel jammer dat er niet aandachtig werd mee gekeken. Altijd balen om buiten de kamer te staan en te denken: "Hebben we het gehaald?" En dat er dan iemand aankomt met: "Oh, jullie zijn er al uit, dat ging snel op het laatst, helemaal gemist!"

Tja... Ik denk echt dat hier een mooie beginnerskamer van te maken is, maar tenzij er aanpassingen komen, zou ik deze kamer dus echt niet aanraden.


4.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  37:26 min

 

The Asylum Revealed

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Laat je niet gek maken door deze kamer ;)

De tweede kamer die ik heb gespeeld bij Mystery House en ook deze kamer heeft weer een sterk verhaal. Je kunt merken dat de maker storytelling erg belangrijk vindt en daar hou ik van in een escape room!

De sfeer in deze kamer is precies zoals hij moet zijn: een tikje creepy en je wordt op de juiste momenten op spanning gehouden. Ook is de afwerking goed en is er veel oog voor detail.

Dit komt ook terug in de puzzels. Antwoorden liggen niet direct voor de hand en af en toe mag je je hersenen best laten kraken. Er zit ook een puzzel in met een heel gaaf element dat ik niet eerder tegen ben gekomen. Altijd leuk als dat na zoveel kamers nog steeds gebeurd!

De flow was af en toe wat moeizaam. Misschien omdat het af en toe voelde alsof er niet genoeg te doen was voor vier ervaren puzzelaars, wat maakte dat het vrij snel voorbij was, terwijl het niet voelde alsof het zo soepel ging.

De begeleiding was super met een hele enthousiaste host die ons goed heeft begeleid en waarmee we nog leuk na konden kletsen.

Al met al kom ik graag terug voor de kamers die ik nog niet heb gespeeld op deze locatie!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:19 min

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Deze kamer wil je gespeeld hebben!

Wat is dit een fantastische kamer.

Super gevarieerde puzzels, spannend zonder horror, perfecte afwerking en over elk detail is nagedacht.

Ook de storytelling is perfect, alsof je echt in deze jagershut terecht bent gekomen.

Alles klopt in deze kamer en ik zie al zo veel positieve reviews dat ik me alleen maar kan aansluiten bij: deze kamer wil je gespeeld hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  44:08 min

 

Maffiagoud

Escaperoom 3910 Seconds
Geplaatst op: 12 oktober 2019

Zoektocht in de bank

Deze kamer start goed: mooie ontvangstruimte en een leuke start in thema van de kamer. De sfeer in de kamer is goed neergezet. Het is niet het spannendste thema om een kamer mee in te richten, maar met de beperkte mogelijkheden rond een bankthema, hebben de makers er denk ik wel het maximale uitgehaald.

Ik kan er niet precies de vinger op leggen waar het aan lag, maar ons team kreeg de flow slecht te pakken in deze kamer. Daardoor viel het spel geregeld stil, wat soms frustreerde. Dit kwam ook omdat er meer te zoeken viel dan te puzzelen en dat is dan ook niet zo aan ons team besteed.

De puzzels die in de kamer zaten, hadden er dus meer mogen zijn, maar er zaten leuke elementen in de puzzels die er waren. De eindpuzzel vond ik wel erg teleurstellend. Ik kan er niet te veel over zeggen zonder te spoilen, maar de manier van oplossen is gewoon niet mijn ding.

De service was prima. Niet heel veel enthousiasme toen we de kamer uitkwamen en daardoor niet echt de behoefte om nog wat na te kletsen daar.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  53:26 min

 

The Temple Challenge

Escaperoom Nistelrode
Geplaatst op: 24 juli 2019

Met de goede verwachtingen een hele leuke activiteit

Ik tel dit niet mee als escape room, maar als je houdt van escape rooms dan vind je dit waarschijnlijk ook een leuke ervaring. Zolang je maar niet de verwachting hebt dat je op eenzelfde manier wordt uitgedaagd als in een escape room, zeker qua puzzels.

Het is lekker actief bezig zijn met je eigen groepje. Als je competitief bent ingesteld, kun je je hier ook heerlijk fanatiek uitleven om de beste score neer te zetten. Erg leuk om te doen en goede begeleiding! Ik lees in de reviews veel over techniek die niet werkte. Dit hadden wij bij één onderdeel en dit hebben we ook gelijk doorgegeven.

Hele leuke activiteit om te doen!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 24 juli 2019

237 doet het weer

Wat een heerlijke kamer!

Soms kom je een kamer tegen waarbij je het gevoel hebt dat je in het hoofd van de maker zit. Alles klopt, alles voelt logisch en in dit geval tref je dan ook nog eens een kamer die tot in de puntjes is aangekleed. Fantastisch.

Het thema is letterlijk van begin tot einde doorgevoerd en komt in alles terug, zelfs op momenten waar je dat niet verwacht. De puzzels zorgen voor een hele goede flow in de kamer, zonder dat je het gevoel hebt dat het te makkelijk is. Het 'Aha!'-moment heb ik meerdere keren gehad in deze kamer, waardoor je dus meerdere euforiemomentjes hebt, wat bijdraagt in hoe blij je deze kamer uitkomt.

De kamer biedt een behoorlijke uitdaging, ook voor ervaren spelers. Wij zijn op het nippertje ontsnapt en het is echt al een tijdje geleden dat ik het zo spannend vond of ik de kamer uit ging komen of niet. Niet dat je tijd hebt om je bezig te houden met de tijd, want doordat dit een tweepersoonskamer is, ben je non-stop bezig. Zoals in elke goede escape room is samenwerken en communicatie key.

Dankzij de supergoede begeleiding hebben we ook echt kunnen lachen in deze kamer. Ook naderhand hebben we heel gezellig nagepraat bij de bar. Degene die ons begeleidde was erg enthousiast. Hij maakte er echt een feestje van, omdat ik ter ere van mijn 100e kamer langskwam.

Absoluut een kamer voor je wishlist en gewoon zo snel mogelijk gaan spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  59:10 min

 

Dokter Freud

Your Escape Room
Geplaatst op: 24 juli 2019

Tijd om aangestoken te worden met het escapevirus!

Op deze locatie heb ik al eerder een kamer gespeeld en dat prikkelde niet om deze kamer ook te gaan spelen. Inmiddels heeft de kamer nieuwe eigenaren die zelf gek zijn op escapen en volgens mij grote dromen hebben voor de toekomst.

Het is een kleine kamer, maar wel passend bij het thema: je bent echt in het kantoor van de dokter. Dit maakt de aankleding verder niet zo heel interessant, maar er zijn leuke snufjes en grapjes te vinden in de kamer die bijdragen aan de sfeer. Er is gekozen voor zoveel mogelijk authenticiteit en de makers zijn er druk mee bezig om dit in de hele kamer door te voeren. Op het moment dat wij speelden was dit nog niet helemaal het geval (bijvoorbeeld een plastic briefje dat op de deur zit geplakt) en dat doet dan weer iets af aan de sfeer.

Over de puzzels is goed nagedacht en er zit een lekkere flow in de kamer. Voor hele ervaren spelers vormt deze kamer dus geen grote uitdaging (of je moet echt willen spelen voor de beste tijd). Ondanks dat heb ik niet het gevoel gehad dat er te weinig puzzels in de kamer zaten. Iedereen was gewoon lekker aan het puzzelen en we gingen er razendsnel doorheen.

Heb je vrienden die nog niet veel kamers hebben gespeeld en waarvan je graag wil dat ze vaker met je gaan escapen? Neem ze dan vooral hiermee naartoe, zodat ze kunnen proeven van het escapen en zin krijgen in meer!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  27:57 min

 

Schrijverskamer

Escaperoom Hagelhof
Geplaatst op: 23 juli 2019

1.0 kamer met potentie

Ik heb absoluut een zwak voor dit thema, dus ik had er heel veel zin in om deze kamer te spelen! De ontvangst bij deze kamer is super. Dat schept hoge verwachtingen voor de kamer, maar die worden helaas niet helemaal waar gemaakt.

Bij het spelen van deze kamer zie ik vooral een kamer met heel veel potentie. De sfeer en attributen zijn bij bepaalde aspecten van de kamer zo mooi aangekleed en doorgevoerd en als dit thema je aanspreekt is dat echt genieten. Ik hoop dat het uiteindelijke doel van de makers is om dit in de hele kamer door te voeren.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor de puzzels: er zijn een aantal puzzels die zó goed in de stijl van het thema zijn neergezet en waar je ook echt even moet nadenken voordat je tot de oplossing komt. Een aantal andere puzzels, zoals bijvoorbeeld de inzichtpuzzel die Moess al benoemd in haar review, zijn totaal niet meegenomen in het verhaal. Voor een kamer die de Schrijverskamer heet, is dat natuurlijk zonde!

Ik heb het idee dat er heel veel liefde in deze kamer is gestopt en dat de eigenaren echt nog iets speciaals kunnen maken van deze kamer. Het blijft een echte 1.0 kamer, maar ik heb bij andere escape rooms ervaren dat het dan alsnog een geweldige ervaring kan zijn. Met dat gevoel ging ik helaas niet deze kamer uit. Ik zou deze kamer aanraden als je een kamer zoekt om met (oudere) familie/collega's te spelen die nog nooit een escape room hebben gedaan.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  39:19 min

 

The Dam

Escapium
Geplaatst op: 23 juli 2019

Leuke kamer voor beginnende escapers

Leuke ontvangst bij deze escape room! Ontvangstruimte is in thema en de twee dames die ons ontvingen waren erg gastvrij. Ook konden we last-minute terecht, wat altijd fijn is.

De sfeer in de kamer is goed neergezet. Aankleding die passend is bij het thema en de spanning wordt op een goede manier opgebouwd. Qua puzzels merk je dat het wel een beginnerskamer is, voornamelijk in de hoeveelheid van de puzzels. Wij gingen er snel doorheen met ons team. De puzzels sloten wel mooi aan bij het thema, dat is altijd een pluspunt natuurlijk!

Wanneer je met vier ervaren spelers bent, zul je wel ervaren dat het af en toe wachten geblazen is op elkaar. Er is niet veel tegelijk te doen in de kamer.

Al met al een leuke kamer en zeker een aanrader voor beginners. Ik kom graag terug voor hun nieuwste kamer!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  43:11 min

 

The Maze

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 12 april 2019

Lekker puzzelen bij Locked

Bij Locked heb ik The Game en Heineken gespeeld en The Maze past goed in dit rijtje thuis. Zoals gewend van de andere kamers is de prijs echt super, hoef je geen spectaculaire special effects te verwachten, maar heb je gegarandeerd lekker puzzelplezier.

De sfeer bij The Maze is knap neergezet. Je kunt de hele kamer al zien, what you see is what you get, maar door de belichting en de muziek wordt je gelijk de kamer in getrokken. Bij het nabespreken van de kamer ging het grote licht aan en de muziek uit en was goed te zien hoeveel effect dit nu eigenlijk heeft. Er is slim gebruik gemaakt van de ruimte.

Ik heb lekker gepuzzeld in deze kamer en er was ook genoeg te doen voor vier personen. Normaal houd ik niet zo van doe-puzzels, die in deze kamer redelijk veel aanwezig zijn, maar ik heb me er hier niet aan gestoord. Het hysterische rondrennen droeg juist goed bij aan de sfeer van de kamer. Het is overigens ook mogelijk om rustig rond te lopen hoor, het hysterische aspect ligt vooral bij jezelf en je teamgenoten.

De service was zoals altijd ook weer top! Kamer na kunnen bespreken, ruimte voor een drankje en tijd om te kletsen over escape rooms met de enthousiaste medewerkers.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  37:44 min

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 14 februari 2019

Realistische en super gave kamer

In deze kamer vergeet je af en toe bijna dat je in een escape room bent, zó goed is de afwerking. Ik was bang dat de kamer heel eng zou zijn (kinderen en horror blijft toch echt wel een ding), maar dat viel gelukkig mee. De spanning in de kamer blijft door het thema goed aanwezig, maar er zijn geen extreme schrikmomenten.

De puzzels zijn goed in thema. Met vier personen is er meer dan genoeg te doen in de kamer! Af en toe waren we een beetje zoekende met ons team, maar over het algemeen zit er een lekkere flow in de kamer. De eindpuzzel vond ik wel echt minder. Ik kon er de logica niet echt in vinden (misschien ook gewoon echt niet mijn type puzzel) en ontsnappen door middel van geluk voelt dan toch wel als een anti-climax na een verder zo'n gave kamer.

De service was super. Enthousiaste medewerker die de kamer uitgebreid met ons heeft doorgenomen en waarmee we nog leuk hebben gepraat over escape rooms.

Ik ben heel benieuwd naar de volgende kamer die op de planning staat! Nu al zin om hem te komen spelen :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  43:18 min

 

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 13 februari 2019

Fantastische kamer met de ultieme flow

We vlogen door deze kamer heen met ons team! Wat heerlijk hoe alles klopt, logisch aanvoelt en ondanks onze snelle eindtijd het toch uitdagend bleef aanvoelen. Je hebt ook geen mogelijkheid om je bezig te houden met de tijd, want de kamer blijft je op scherp houden.

De kamer is fantastisch afgewerkt. Het voelt alsof je echt in een hotel bent. Ook de puzzels zijn helemaal in thema verwerkt. De puzzels zijn afwisselend en er zitten een paar hele originele tussen. Ik wil niets spoilen, dus ik kan alleen maar zeggen dat één van de puzzels mijn favoriete ooit is, door de spanning, complete chaos en euforie die het wist op te wekken.

Eerder die dag zijn we in Delft geweest bij de kamers van dezelfde makers en ook hier was de begeleiding top. Hele enthousiaste medewerkers die erg gepassioneerd waren over escapen. Altijd fijn!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  26:29 min

  xMvdsDaan92AlecGertDeGoudvisCasturiiKooijv3chter

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 13 februari 2019

Get your freak on!

Wat een gave kamers hebben ze op deze locatie! Als je beide kamers gaat spelen, zou ik eerst The Dentist en daarna The Freakshow doen. The Freakshow heeft een wat hoger 'wauw-effect' en dat maakt het leuker om deze als tweede te doen.

De sfeer in deze kamer is zo realistisch als mogelijk neergezet. De kamer is prachtig afgewerkt en de hele setting zorgde ervoor dat ik helemaal vrolijk naar buiten kwam. Nog extra complimenten voor de makers: in alle vier hun kamers zijn de verborgen deuren ook écht verborgen. In veel kamers zie je de volgende ruimte al wel aankomen, maar in deze kamers heb je geen idee. Knap gedaan!

Zoals beloofd op de website zijn er in deze kamer geen slotjes te vinden en moet er op een andere manier gepuzzeld worden. Ik vond de puzzels niet heel lastig en we gingen met ons team vrij snel door de kamer heen. We raakten even de flow kwijt doordat de techniek achter een puzzel niet werkte. Hierdoor ontstond wat miscommunicatie met de begeleiding, omdat zij niet konden zien wat er aan de hand was. De flow in de rest van de kamer was wel goed.

De ontvangst was top! Ik hoop dat deze makers nog heel veel meer kamers gaan bouwen!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  37:03 min

 

The Dentist

DarkPark Delft
Geplaatst op: 22 januari 2019

Leuke kamer met goede flow

We zijn met ons team richting Delft en Zoetermeer gereden om alle vier de kamers van deze makers te spelen. Deze dag begon met The Dentist. Ik hoorde pas na het spelen van deze kamer dat het één van de eerste escape rooms van Nederland is. Dat was wel een verrassing, want deze kamer doet absoluut niet verouderd aan!

De sfeer van de kamer is passend bij een tandartsruimte, dus eigenlijk niet zo sfeervol. Leuk dat ze de kamer dan toch beginnen in een iets 'gezelliger' aangeklede wachtruimte. Alles is netjes afgewerkt en ook mede hierdoor merk je echt niet dat dit één van de eerste in Nederland is.

De puzzels hebben een lekkere flow. Wat heel knap is gedaan is dat het een lineaire kamer is, zonder dat je dit echt merkt. Je kunt namelijk al wel dingen vinden of delen van puzzels oplossen die je later pas echt kan oplossen. Hierdoor krijgt toch het hele team alle puzzels mee, zonder het gevoel te krijgen dat er niet genoeg te doen is voor vier man. Vaak is ons team om deze laatste reden geen fan van lineaire kamers en nu merkten we het eigenlijk pas toen we de kamer nabesproken. Er zat een heerlijke flow in de kamer, mede omdat we al delen van puzzels hadden gevonden of hadden opgelost, waardoor we direct door konden als we dan daadwerkelijk bij die puzzel waren aangekomen.

De ontvangst is leuk gedaan en er is een prettige ontvangstruimte, Het was ook leuk om de ontvangst te kunnen zien van andere spelers toen we aan het wachten waren op de volgende kamer. De service is goed en we hebben nog gezellig na kunnen praten over de kamer. De verwarming deed het die dag niet, wat jammer is in december natuurlijk, maar daar konden de medewerkers niets aan doen. Hopelijk is dat inmiddels weer gefixt!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  34:02 min

 

The Master Mind

Mystery House Valkenburg
Geplaatst op: 22 januari 2019

Wat een uitdaging!

De sfeer in deze kamer is prachtig neergezet. De eigenaar van de kamer heeft gebruik gemaakt van authentiek materiaal, de memorabele intro past binnen het thema en ook de muziek sluit helemaal aan. Top gedaan!

Er zitten lekker veel puzzels in de kamer voor twee personen. De moeilijkheidsgraad hierin verschilt nogal. Ondanks de kleine ruimte valt er genoeg te zoeken. Ik merk dat ik eigenlijk wil zeggen dat de puzzels niet heel lastig waren voor twee zeer ervaren escapers, maar mag je dat zeggen wanneer je niet bent ontsnapt? Volgens de eigenaar hadden we 99% van de kamer opgelost en één denkfout gemaakt waardoor we niet zijn ontsnapt.

Ik had van tevoren gedacht dat ik het niet eens zou zijn met de beslissing van de makers om geen hints te geven in deze kamer. Zeker als we niet zouden ontsnappen... Dit is echter niet het geval. Wat dat betreft ben ik ook wel echt een sucker voor geschiedenis en storytelling. Wanneer je in het verzet zit en in deze situatie, dan sta je er alleen voor. Ook is het realistisch in het verhaal dat er maar één kans is om te ontsnappen. Het maakt het wel zuur, maar het maakt deze kamer zeker memorabeler dan wanneer we in vijfentwintig minuten buiten hadden gestaan!

De service was super. Bij ontvangst was er even niemand aanwezig waardoor we een beetje verloren tussen anderen groepen moesten wachten, maar dit is zeker goed gemaakt door de verdere begeleiding van de kamer. Het enthousiasme spatte er zowel bij de eigenaar als bij de medewerker van af. Dit nodigt ook zeker uit om daarna nog een drankje te doen aan de bar en te praten over escape rooms.

Ondanks deze smet op mijn statistieken (ik overleef het waarschijnlijk wel), wil ik graag hier terugkomen om de andere kamers te spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Nee

 

Lekker puzzelen bij Locked

De nieuwste kamer van Locked staat net als hun andere kamers gegarandeerd voor lekker puzzelplezier. De sfeer in de Heineken kamer is prima neergezet. Niets spectaculairs, maar daar nodigt het thema misschien ook niet helemaal toe uit.

Er zitten lekker veel puzzels in de kamer, die gelijktijdig opgelost kunnen worden. Dit maakt het een leuke kamer voor vier personen. De puzzels zijn voor ervaren escapers niet super uitdagend. Er zitten wat klassieke puzzels bij en een aantal originele die ik nog niet eerder ben tegengekomen.

Locked heeft eigenlijk gewoon een heel mooi concept: geen kamers met een wow-effect, maar wel lekker puzzelen, met een heerlijke flow, voor een topprijs!

Zoals gewoonlijk was de service ook weer goed. We werden goed begeleid door een enthousiaste en vriendelijke medewerkster.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  38:17 min

 

Bloody Dentist 2.0

Breakout Room
Geplaatst op: 21 december 2018

Bloody Dentist - part 2

The Bloody Dentist is één van de eerste kamers die ik heb gespeeld en waar het escape room virus zo'n beetje is begonnen, dus ik had heel veel zin in het spelen van de 2.0!

De kamer is leuk geüpdatet door middel van licht- en geluidseffecten. Ook staat de prachtige, authentieke tandartsstoel er nog steeds, wat natuurlijk ook veel goed doet voor de sfeer.

Het blijft een heerlijke puzzelkamer waar we snel met ons team doorheen gingen. De puzzels waren mooi in thema en varieerden in moeilijkheid. We liepen helaas behoorlijk vast op een slot dat we niet openkregen, terwijl we wel de juiste code hadden. Uiteindelijk is het met hulp van de host wel goed gekomen, maar het haalde ons behoorlijk uit de flow en wat dat betreft had er wat eerder ingegrepen mogen worden.

Eigenlijk zet de Breakout Room superleuke kamers neer: je weet dat als je hierheen gaat, de kamers mooi afgewerkt zijn en er sowieso veel puzzelplezier zal zijn. Dat is helemaal top, maar het neemt niet weg dat ik de benaming '2.0' niet helemaal kloppend vind. Daar verwacht ik dan toch wat meer in als 237, Jason's Curse, Seven Sins, etc. Waarschijnlijk lag de verwachting ook wat hoger, omdat je al weet dat de Breakout Room kwaliteitskamers heeft. Dus: ga deze kamer zeker spelen, want hij is echt weer leuk, maar verwacht een Bloody Dentist 2 en geen 2.0.

De ontvangst was helaas dit keer wat minder. Normaal zijn we van de eigenaren en medewerkers heel veel enthousiasme en passie gewend. De medewerkster die er nu was, was niet zo vriendelijk. Nog steeds wel prima begeleiding en de mogelijkheid om eerder te komen spelen als we wilden.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  39:25 min

 

Sfeervol puzzelhuisje

Door de kamer in een echt woonhuis(je) te bouwen en zoveel mogelijk spullen in de aankleding authentiek te houden, heeft deze kamer ontzettend veel sfeer. Dit maakt het verhaal heel geloofwaardig en dat maakt het natuurlijk weer leuker om te spelen!

Ik vind de puzzels erg verschillen in niveau, maar niet in een positieve zin. Één puzzel was geweldig in elkaar gezet, waar verschillende verbanden gelegd moesten worden en de hersenen echt eens even flink moesten kraken. Een andere puzzel daarentegen... Ons team is sowieso iets minder fan van doe-puzzels, maar dit was toch wel de eerste keer in een kamer dat we zo sterk de hoop hadden dat we fout hadden begrepen wat we moesten doen, omdat we geen zin hadden om het uit te voeren. Deze puzzel haalde ons ook behoorlijk uit de flow van de kamer.

Verder valt er genoeg te puzzelen voor vier personen, al zou ik vanwege de ruimte niet met meer dan vier personen gaan spelen. De overige puzzels zijn leuk en afwisselend. Ik hoop eigenlijk dat de makers deze kamer langer willen aanhouden en al hun puzzels naar het hogere niveau gaan tillen dat ze in de al wel in de kamer laten zien. Er is potentie voor een topkamer!

We werden geholpen door een leuke meid die zelf ook erg enthousiast was over escapen. Dat, in combinatie met het aandenken, maakte de service helemaal top!


6.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  48:58 min

 

De Bokken van Dongen

Escape Room Dongen
Geplaatst op: 9 november 2018

Samen dingen doen in Dongen

Wat ik heel leuk vind, is het stukje geschiedenis dat de makers van deze kamer in hun storytelling hebben opgenomen. Dit komt natuurlijk terug in de aankleding van de kamer, maar ook in de puzzels en dat vind ik heel sterk. Waar nog wel wat te winnen valt in sfeer is de afwerking. Stickers met 'niet aankomen' doen hier toch altijd aan af.

De puzzels zijn dus wel goed meegenomen in de sfeer. Voor ervaren spelers is de kamer niet heel moeilijk, maar er zitten wel een paar originele puzzels tussen! Het was jammer om te horen dat één hele gave puzzel op dat moment stuk was en eruit was gehaald. Als ik kijk naar de andere reviews lijkt dit vaker een probleem te zijn.

De service was helemaal goed. De escape room zit bij een café met een groot terras waar je nog lekker kunt naborrelen.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  39:49 min

 

The Grand Prix

Escape Room Zandvoort
Geplaatst op: 26 september 2018

Leuk om je doen als je er al bent

Dit schijnt de moeilijkste kamer te zijn op deze locatie. Als ik dat hoor/lees over een kamer, dan heb ik vaak al hoge verwachtingen, omdat ik het leuk vind als je wordt uitgedaagd in een escape room. Ik had sowieso al hoge verwachtingen bij deze kamer, omdat ik heel erg heb genoten van The Gold Mine en The Boat Trip. Helaas heeft de kamer deze verwachtingen niet waar kunnen maken.

De sfeer is lastig neer te zetten met zo'n thema en ik denk dat de eigenaren hier wel het maximale uit hebben gehaald. Waar bij de andere kamers echt een beleving neergezet kan worden, is deze kamer afhankelijk van zijn attributen. De afwerking was in deze kamer niet optimaal en dat valt dan des te meer op.

De puzzels waren (op de beginpuzzel na) goed in thema. Er zaten ook zeker originele elementen in de puzzels verwerkt. De hints zijn, net als in de andere kamers, niet in het thema verwerkt. De hele kamer is liniair op te lossen, dus met vier ervaren escapers voelde ik me vaak overbodig.

De kracht van deze locatie ligt er juist in dat ze zulke gave kamers hebben voor twee personen. Ik denk dat ze niet te snel hoeven te zeggen dat The Grand Prix een vierpersoonskamer is.

De service en het fotomoment zijn hier helemaal top!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  44:18 min

  Moess

The Boat Trip

Escape Room Zandvoort
Geplaatst op: 26 september 2018

Top escape room voor twee personen!

Een paar maanden geleden hier The Gold Mine gespeeld en nu terug gekomen voor The Boat Trip en The Grand Prix. Wat een mooie kamers hebben ze hier!

The Boat Trip is prachtig uitgewerkt in thema en sfeer. Qua beleving ben je echt op een boot, dus dat hebben de makers knap gedaan.

De puzzels zijn ook in het thema meegenomen, alleen de hints helaas niet. Wij gingen met twee personen snel door de kamer heen. Er zit een hele fijne flow in de kamer. De puzzels zijn niet te lastig, maar het is wel belangrijk dat je goed om je heen blijft kijken! Maar goed, in welke escape room is dit niet het geval...
Ik vond één onderdeel uit de eindpuzzel leuk bedacht, maar het spel zelf duurde echt veel te lang. Wat mij betreft zou deze kamer nog beter zijn als ze dit wat inkorten!

De service was in het begin even stroef. Ik heb het vermoeden dat dit kwam omdat deze escape room veel met toeristen te maken heeft en minder met ervaren spelers. Misschien is het goed om dit vooraf even te checken. Gelukkig ontdooiden de medewerkers wel en waren ze daarna erg gezellig en gastvrij.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Team MiesMoes

Ontsnapt: Ja  44:32 min

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 24 september 2018

Vijf sterren service in dit hotel

Ons team was uitgenodigd om deze escape room te komen testen. Helemaal super natuurlijk, want naast het spelen van de kamer gaf het ook de mogelijkheid om alles rondom de kamer door te spreken en waar mogelijk zelfs mee te denken. Heel leuk om te doen!

Je kunt goed merken dat de eigenaren van deze kamer de aankleding een heel belangrijk punt vinden. De sfeer is top neergezet, met een mooie aankleding en veel aandacht voor de details. Ook is er tijd gestoken in het uitwerken van het verhaal rondom de kamer. Dit gaat in de toekomst nog meer aandacht krijgen door middel van een filmpje.

De puzzels vormden (zelfs met flink wat ervaring op zak) best een uitdaging. Dit zat 'm uiteraard ook in ons altijd zwakke punt: beter kijken, maar af en toe miste ik ook wat sturing binnen de kamer. Ik denk dat dit zou kunnen bijdragen aan een betere flow. Omdat je met een oplossing van een puzzel niet altijd direct iets kon, zorgde dit ervoor dat je later in de kamer wel een goede flow krijgt, omdat je al meerdere oplossingen hebt. De puzzels zijn in thema uitgewerkt, wat ik altijd top vind.

De service was helemaal super! Helaas is er geen ruimte voor een echte ontvangstkamer, dus het nabespreken is in de kamer zelf. De eigenaar is heel vriendelijk en enthousiast. Je kunt merken dat deze kamer een droom was van de eigenaren die ze uit hebben laten komen. Bedankt dat we de kamer mochten testen!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  50:59 min

 

Antwerp Harbor

Room Of Riddles Antwerp
Geplaatst op: 19 september 2018

Lekker, maar onpersoonlijk puzzelen

Het thema in deze escape room moet volgens mij een havenkantoor voorstellen, want het is een kantoorruimte met scheepvaartattributen. De rolluiken zijn naar beneden gedaan, waarschijnlijk om de kamer wat meer een escape room gevoel te geven en het puzzelen wat lastiger te maken. Dit is verder niet opgenomen of uitgelegd in het verhaal. Het is een kamer die ik in mijn huiskamer zou kunnen nabouwen.

De puzzels waren veelal in thema. Ze waren niet heel moeilijk, maar ik vond ze wel heel leuk. We konden lekker puzzelen met z'n tweeën en zaten in een goede flow. Ik zou deze kamer (ook voor beginners) niet aan meer dan twee personen aanraden.

De service was slecht, maar daar kon de vriendelijke medewerkster weinig aan doen, aangezien ze vier groepen tegelijk moest begeleiden. Het hintsysteem was onpersoonlijk (hintenveloppen in de kamer + een tv met voorgeprogrammeerde hints) en ook de ontvangstruimte waar je met alle groepen in wordt gestopt voelt ongezellig en onpersoonlijk aan.

Misschien kun je deze kamer gaan spelen als je toch in de buurt bent, maar ik verwacht eigenlijk dat Antwerpen wel betere escape rooms te bieden heeft dan dit.


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 4.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Team MiesMoes

Ontsnapt: Ja  44:15 min

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 17 september 2018

(Het wordt) een prachtige beginnerskamer!

De enige andere review is nu nog van Moess en ik zat bij haar in het testteam, dus ik zal mijn best doen om niet te veel in herhaling te vallen!

Ik heb de eerste versie van The Mailroom niet gespeeld, maar wel de reviews gelezen op escapetalk. Voor zover ik kan zien was deze escape room, in tegenstelling tot de andere kamers op deze locatie, voornamelijk gericht op families, kinderfeestjes en beginnende escapers. Dit willen de makers duidelijk in ere houden, want de moeilijkheidsgraad blijft voor echt ervaren escapers ronduit laag.

Dit betekent echter niet dat ik de kamer zou afraden! Het verhaal wordt nu al leuk neergezet en dit gaat nog beter uitgewerkt worden. Ook de aankleding in de ruimtes die af zijn is top en de verdere plannen voor de aankleding klinken haalbaar en veelbelovend.

De puzzels zijn een goede afwisseling tussen zoek-, doe- en denkpuzzels. Dit is ook een reden dat het nog steeds een leuke kamer blijft voor ervaren escapers; de antwoorden op de puzzels liggen niet direct voor de hand.

Mijn verwachting is dat The Mailroom 2 een topkamer wordt voor beginners, kinderfeestjes en families en een hele leuke kamer voor ervaren escapers wanneer je in de buurt bent. Qua cijfer sluit ik me deels aan bij de review van Moess: op dit moment vind ik de kamer een 7 waard, na de geplande verbeterpunten een 8.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  27:02 min

 

The Sabotage Break In Mission

Noordkade Uitjes
Geplaatst op: 17 september 2018

Realistische themakamer

Ik heb eerst The Launch gespeeld en een aantal weken daarna The Sabotage. Ik denk dat dit ook de goede volgorde is om de kamers te spelen qua puzzels en moeilijkheidsgraad.

Beide kamers starten met een filmpje en ook van The Sabotage kan ik zeggen dat de kwaliteit van het filmpje met kop en schouders boven alle andere filmpjes van escape rooms uitsteekt. Dit zorgt er gelijk voor dat je in de juiste sfeer komt. Wat mij betreft zou de medewerker die je daarna komt ophalen best nog wat meer 'in character' mogen zijn zoals bijvoorbeeld bij Escaperoom Wijchen, maar ik snap dat het in principe medewerkers zijn en geen acteurs.

De kamer zelf is prachtig aangekleed. De ruimte leent zich ervoor om het thema uiterst realistisch neer te zetten en hier is dan ook volop gebruik van gemaakt. Af en toe zorgt deze realistische setting wel voor ruis in de kamer en dat kan het lastig maken om de juiste aanknopingspunten te vinden. Ik kan me voorstellen dat een beginnende escaper hierdoor wat verloren zou zijn in deze kamer, maar voor de meer ervaren speler biedt het een mooie uitdaging en draagt de ruis in dit geval bij aan de sfeer.

De puzzels in The Sabotage zijn wat lastiger dan in The Launch. Het zijn niet veel puzzels, maar ik las in de reactie op een eerdere review dat de makers ook van plan zijn om hier iets aan te doen. Hiernaast zit er ook wat zoekwerk in de kamer, dus het is aan te raden om iemand mee te nemen die hier oog voor heeft! Het zou je een hoop tijd kunnen schelen.

De service van de medewerkers is goed en er is een prachtige ruimte waar je wat kunt drinken en eten. Ik vind het wel jammer dat er geen contact meer is opgenomen met ons naar aanleiding van het maandrecord. Het zou kunnen dat het in de dagen na ons nog verbroken is, maar aangezien we een paar seconden van het all-time record af zaten dat al zo'n jaar stond, lijkt dat me wel heel sterk.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  35:27 min

 

Missing everything

De kamer is wel gezellig ingericht, maar het blijft wel echt een ruimte die is opgeleukt om voor een escape room door te gaan. Met een beetje goede wil valt hier nog wel doorheen te kijken, maar focus niet op de details, want dat kan je nogal uit de ervaring halen.

Bij binnenkomst wordt aangewezen met welke puzzel je begint, welk kistje dat dan opent en vanuit daar mag je dan toch wel zelf verder puzzelen. Misschien is deze start wel veelzeggend, want de kamer zal je niet verder helpen met aanknopingspunten. Dit maakt het lastig om in de flow te komen. Het is niet duidelijk wat er wanneer met welke spullen van je verwacht wordt. Aangezien het een lineaire kamer is, is dit erg frustrerend.

Ook binnen de puzzels zelf is dit een ding: wij zijn uiteindelijk het meeste tijd verloren met een puzzel die op zoveel verschillende manieren geïnterpreteerd kon worden dat we uiteindelijk zo'n tien verschillende oplossingen hebben moeten proberen voordat we verder konden. De puzzels lijken meer gebaseerd op een trial-and-error-tactiek, dan dat je verbanden kunt leggen tussen aspecten in de kamer. Zonde!

Dit alles in combinatie met het hintsysteem (waar één medewerker meerdere kamers draait en niet volgt wat jij aan het doen bent), maakt dat alles een beetje aanvoelt als lekker cashen op de escape room hype. Toch zie ik de potentie in de kamer en vraag ik me af of dit ook echt het geval is.

De medewerkster was wel uiterst vriendelijk en oprecht enthousiast.


5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Team MiesMoes

Ontsnapt: Ja  59:40 min

 

The Infinicorp Laboratory

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 17 september 2018

Heerlijk uitdagende kamer

Ik ben altijd wat huiverig bij het 'dit is anders dan een escape room'-concept, omdat het dan vaak een break-in room betreft en die vind ik niet leuk. Dat komt vooral omdat ik daar dan het euforische gevoel van de ontsnapping mis. Bij Infinicorp is dit gelukkig helemaal niet het geval! Mede dankzij het goede managen van de verwachtingen door de eigenaar had ik hier zeker het escape gevoel waar ik zo blij van word.

Het verhaal en de kamer zijn echt geweldig neergezet. De urgentie van de tijd en het hintsysteem zijn opgenomen in het verhaal, wat de sfeer zeer ten goede komt. Je krijgt echt het gevoel dat je na kantooruren aan het inbreken bent om de bewijsstukken te kunnen bemachtigen. Echt top gedaan!

De puzzels zijn ook echt supertof. Er is genoeg te doen voor vier personen en er is een goede afwisseling tussen denk- en zoekwerk. Er moeten flink wat verbanden gelegd worden en dit maakt de puzzels lekker uitdagend. Er zaten originele elementen in de puzzels en daar heb ik heel erg van genoten. Er is echt heel veel te doen in de kamer en daarom vind ik het ook wel begrijpelijk dat er van tevoren wordt gezegd dat je bij drie bewijsstukken de kamer hebt gehaald. Dit maakte het natuurlijk wel extra lekker (en het hielp ook zeker bij dat euforische gevoel) om met vijf bewijsstukken naar buiten te komen.

Al met al was dit een prachtige afsluiting van een supergave escape room marathon, waarvan drie kamers bij Escape Room Alkmaar waren. De twee andere kamers die we deze dag hebben gespeeld waren ons ook aangeraden door de eigenaar van Escape Room Alkmaar. Dankzij hem hebben we een fantastische dag gehad. Heel erg bedankt voor de goede service!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  44:16 min

 

Lekker old-school puzzelen

De kamer is heel realistisch neergezet. Het voelt niet alsof je in een escape kamer zit, maar je echt in een 'cabin in the woods' bevindt. Heel gaaf uitwerkt! Hierdoor kom je gelijk in de juiste sfeer en word je meegenomen in het verhaal.

Eenmaal binnen kan iedereen gelijk aan de slag, omdat er meerdere startpunten zijn. Dat vindt ons hele team sowieso al fijn, dus dat is al gelijk een fijne start. De kamer zit vol puzzels, dus in die zin voelde het ook als lekker old-school met z'n allen puzzelen. Natuurlijk draagt de sfeer van zo'n houten huisje daar ook aan bij! Helaas waren de puzzels niet in thema. Ik bedacht me later nog dat dit misschien opgelost zou kunnen worden door ergens een opmerking in de kamer te plaatsen van het vermiste meisje waar ze schrijft dat ze deze puzzels heeft gemaakt om zichzelf bezig te houden. Dan sluiten de puzzels ook wat beter aan bij de sfeer.

De puzzels zijn niet heel lastig en met vier ervaren escapers gingen we redelijk snel door de kamer heen. Inmiddels was ik voorbereid op het geautomatiseerde hintsysteem van Escape Room Alkmaar en stoorde het me daardoor al iets minder.

We deden deze dag drie kamers op deze locatie en de service was uitstekend!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  42:16 min

 

Theft at the Morgue

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 12 september 2018

Luguber, maar gaaf uitgewerkt thema

Een luguber thema dat knap is uitgewerkt door de eigenaar van deze kamer. Het is te merken dat bij alles is gedacht: hoe maken we dit zo realistisch mogelijk? Alle zintuigen worden meegenomen bij het neerzetten van de sfeer in deze kamer.

De puzzels zijn niet liniair, wat maakt dat er genoeg te doen is voor vier personen. Klassieke en vernieuwende puzzels waren goed afgewisseld en de effecten bij sommige puzzels waren echt gaaf. Wat me alleen niet beviel in deze kamer was het hintsysteem. Dat is volledig geautomatiseerd, wat op zich natuurlijk een prachtig staaltje techniek en programmeerwerk is, maar het doet wat mij betreft af aan de ervaring. Omdat het hintsysteem wordt getriggerd als je een bepaalde actie niet binnen een bepaalde tijd uitvoert, gaat deze bijvoorbeeld ook af wanneer je al met de juiste puzzel of handeling bezig bent. Dit geeft mij persoonlijk dan juist een gevoel van frustratie. Je bent niet vastgelopen, maar toch krijg je een hint en die geeft wat mij betreft de boodschap: jullie zijn niet zo lekker bezig hè?

Los hiervan was het een gave kamer. Ook de service van Escape Room Alkmaar was super. We hebben met ons team uiteindelijk drie kamers gespeeld op deze locatie en mede dankzij de eigenaar was het een geweldige dag!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  50:44 min

 

Hidden Temple

Hidden Temple
Geplaatst op: 3 september 2018

Prachtige kamer met heerlijke flow

De ontvangst bij deze escape is al super: één van de beste die ik tot nu toe ben tegengekomen. Ze hebben nu nog één escape room, maar als je met een grotere groep bent, kun je hier makkelijk opsplitsen en je in deze ontvangstruimte vermaken terwijl de andere groep de kamer speelt.

Dat belooft al gelijk veel goeds voor de kamer zelf en gelukkig wordt dit ook helemaal waargemaakt. De kamer is prachtig aangekleed. Het thema zelf spreekt me erg aan, dus dat maakt me nog enthousiaster over de mooie uitvoering. Zowel de puzzels als de hints zijn in het thema meegenomen. Helemaal top!

De puzzels voelden voor onze groep heel logisch aan en we gingen dan ook heel snel door de kamer heen. Het zijn leuke puzzels met een heerlijke flow. Ze waren uitdagend genoeg en was er voldoende te puzzelen voor vier personen. Ik denk dat de kamer voor twee of drie personen wel heel pittig is en zou me hier alleen aan wagen met de nodige ervaring.

De eigenaren waren heel aardig en enthousiast en terecht trots op hun 'kindje' (de kamer is in negen maanden gebouwd, wat de goede kwaliteit ook verklaart)! Ze hebben de kamer met ons doorgelopen en het hintsysteem laten horen, omdat het erg leuk is om mee te krijgen en wij hadden geen hints gehad.

Ik hoop dat ze snel een nieuwe kamer gaan bouwen, want voor zo'n kwaliteitskamer doorkruis ik graag heel Nederland!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  40:58 min

 

The Gold Of Lutine

Avonturium
Geplaatst op: 31 augustus 2018

Prachtig decor

Dit is echt een escape room die fantastisch is om achteraf nog een keer door te lopen, want er is ontzettend veel aandacht besteed aan het decor van deze kamer. Het is fijn dat we daar de mogelijkheid toe kregen, want in de adrenaline van het spel kun je zo wat mooie details missen. Prachtig uitgewerkt!

Ook de puzzels waren in thema uitgewerkt en dat draagt altijd goed bij aan de sfeer. Er zaten origineel uitgevoerde puzzels bij, wat altijd weer een positieve verrassing is na al zoveel kamers gespeeld te hebben. Ik kan me voorstellen dat dit een vrij uitdagende kamer is voor gezinnen met kinderen of dagjesmensen die nog niet veel kamers hebben gespeeld, maar voor de ervaren escaper is de moeilijkheidsgraad laag. Als je al wat ervaring hebt, zou ik deze kamer met twee personen spelen, zodat je het wat uitdagender maakt voor jezelf. De grootte van de kamer laat dit ook goed toe.

De service was uitstekend. Een hele vriendelijke eigenaresse die vol enthousiasme vertelde over haar plannen voor een volgende kamer. Ik kan niet wachten!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  43:05 min

 

Misser

Tja, wat kan ik ervan zeggen... De potentie voor de kamer is er, het enthousiasme van de vriendelijke eigenaren op zich ook wel, maar ze hebben de klok in escapeland horen luiden en hebben helaas geen idee waar de klepel hangt.

Het thema is redelijk opgezet en leuk uitgewerkt in de meeste puzzels. Sommige aspecten van puzzels zien er alleen erg zelfgemaakt uit (denk: figuurzaagproject dat je bij handenarbeid kreeg). Dit doet dan weer af aan de sfeer. Niets doet echter meer af aan de sfeer dan het hintsysteem. De walkie-talkie die we meekregen bleek bedoeld te zijn om iemand de kamer in te halen. Dan moesten we uitleggen wat we al hadden gedaan en ontvingen onze hint. Waarop de medewerker niet wegging, maar nog even bleef kijken of we onze geroepen oplossing wel echt naar behoren uitvoerden. En mocht je je dan even een cijfertje vergissen was hij ook niet te beroerd om het antwoord ongevraagd voor te zeggen.

Bij de puzzels was het merendeel van de slotjes maar half gereset. Misschien dat we daarom de beste tijd voor drie personen hebben neergezet. Het voelde niet zo als een overwinning.

Helaas stonden de makers/medewerkers niet echt open voor feedback. Ze vroegen ook niet hoe we het vonden en boden ook niet de mogelijkheid om na te praten of de kamer met hen te bespreken.

Wel echt jammer, want ik denk met wat kleine aanpassingen in begeleiding en aankleding van puzzels dit best een leuke 1.0 kamer zou kunnen zijn! Ook dankzij een aantal originele en leuk uitgewerkte puzzels. Het zou dan wel een twee- of driepersoonskamer zijn, omdat alle puzzels lineair zijn.


5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  51:34 min

 

Het Lab

Project Escape Wijchen
Geplaatst op: 24 augustus 2018

Leuke kamer!

Wijchen komt weer met een kamer die een ander thema heeft dan de gebruikelijke thema's die je vaak tegenkomt in escape rooms, leuk! Net als bij de Erfenis staat je een energieke ontvangst te wachten, die je gelijk in de stemming brengt.

De sfeer in de kamer is goed neergezet; door het gebruik van authentiek materiaal voelt de kamer vrij realistisch aan. De puzzels zijn allemaal in thema wat natuurlijk ook goed bijdraagt aan de sfeer.

Ik vond het niveau van de puzzels vrij pittig. Je hoeft geen voorkennis te hebben die aansluit bij het thema van de kamer (gelukkig!), maar ik denk dat het wel zou kunnen helpen als je hier wat affiniteit mee hebt. Wat mij betreft zou je wat meer gestuurd mogen worden in de kamer, zodat je een beter idee hebt welke zaken je met elkaar in verband moet brengen en niet lukraak aan het proberen bent.

De service was, net zoals we hebben ervaren bij De Erfenis, weer uitstekend. Hele vriendelijke en enthousiaste medewerkers en een prettige ruimte om nog even na te praten.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  51:47 min

  Tamara88

The Launch - Escape Mission

Noordkade Uitjes
Geplaatst op: 16 augustus 2018

Onverwacht leuke kamer!

Ik had niet veel verwachtingen van deze kamer, omdat hij (ondanks de acties in de Escape Weekly) niet veel naamsbekendheid heeft. Zonde, want zo'n leuke escape room dicht bij huis had ik al veel eerder kunnen spelen! Ik kom zeker ook terug voor hun andere kamer.

Deze kamer begint met misschien wel het meest professionele filmpje dat ik tot nu toe heb gezien bij een escape room (en dit is de 52e). Super gaaf om zo in de juiste sfeer te komen! De sfeer in de kamer zelf is ook goed: realistisch en met een zeer indrukwekkende aankleding komt dit thema helemaal tot z'n recht.

Er is niet heel veel te puzzelen, maar de puzzels die er zijn, zijn in thema. Ook het hintsysteem is in thema, wat ik altijd een pré vind. Met drie personen van ons vaste escape team moesten we flink door buffelen en stonden we met twee minuten op de klok uiteindelijk buiten.

De service is wel prima. Ze hebben een mooie ontvangstruimte waar je ook wat kunt drinken.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  50:05 min

 

Prachtig uitgewerkte kamer

Deze kamer gaat echt voor de beleving binnen de escape room. Hier zijn ze zeker in geslaagd, want wát een belevenis is het.

Het thema is heel knap uitgewerkt. Alle puzzels zijn ook in het thema verwerkt. Er was bij ons één puzzel die het helaas op dat moment niet deed en die ze uit de kamer hadden gehaald, wat ik erg jammer vond, want het zag er uit als een hoogtepuntje in originaliteit!

De puzzels waren niet heel lastig, wat er bij ons voor zorgde dat er voor vier personen niet altijd iets te doen was. Sowieso zou ik door de ruimte in de kamer niet met meer dan vier personen gaan spelen.

De service was top, met het nalopen van de kamer achteraf met nog wat extra uitleg die ik erg leuk vond om te horen. Helaas geen ruimte voor een drankje achteraf, maar hiervoor kun je in het café beneden terecht.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  50:53 min

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 16 augustus 2018

Gave horrorkamer

Mijn vijftigste kamer!

De sfeer wordt door deze prachtige locatie al goed neergezet en de medewerker wist ons van tevoren met zijn uitleg al goed de stuipen op het lijf te jagen. Ik ging in ieder geval met natte handjes naar binnen.

De puzzels in de kamer verschillen erg van elkaar; er zijn volop standaard puzzels die je in iedere klassieke escape room tegenkomt, maar er zijn ook een aantal hele originele elementen, die ik nergens zo mooi uitgewerkt heb gezien. Het niveau van de puzzels was vrij eenvoudig. Waar we af en toe hadden verwacht (en gehoopt) dat we nog even moesten doorpuzzelen of verbanden moesten leggen, was het meest voor de hand liggende antwoord gelijk goed. Als je al veel ervaring hebt, kun je deze kamer denk ik beter met twee personen spelen om het iets uitdagender te maken.

De service was prima. De medewerker wist de spanning dus goed op te bouwen en hij heeft ons goed begeleid. Achteraf heeft hij ook de kamer met ons doorgenomen en nam hij ook de tijd om de mooiste plek uit te zoeken voor de foto. Heel vriendelijk!

Zeker een kamer die goed paste bij mijn vijftigste jubileum!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  34:49 min

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 16 augustus 2018

Nieuwe lievelingskamer!

Wat een geweldige dag hebben we gehad op deze locatie. Twee juweeltjes van kamers bij elkaar met een zéér gepassioneerde eigenaar en zijn minstens zo enthousiaste neef.

De sfeer in deze kamer klopt van begin tot eind. Er is niets dat niet thuishoort in deze kamer. Zelfs de temperatuur droeg bij aan de sfeer, al bleek dat achteraf aan het weer buiten te liggen. Voor ons was het in ieder geval een leuk detail en omdat de kamer zo goed is uitgewerkt, gingen we er voetstoots van uit dat het bij de kamer hoorde.

De puzzels zijn logisch en niet te voor de hand liggend. Er is geen frustratie in deze kamer, want niets is vergezocht, terwijl de puzzels je toch uit blijven dagen. Ook is er voor vier personen genoeg te doen. Ons vaste team zat dan ook in een heerlijke flow en we vlogen door de kamer heen. Echt genieten!

Wat ik heel leuk vond achteraf, was dat we begeleid werden door één iemand die uitgebreid de kamer achteraf met ons doorliep en dat de andere medewerker nog even naar binnen kwam. Hij had ons met een schuin oog gevolgd (hij was de andere kamer aan het begeleiden) en wilde toch nog even komen zeggen dat we onze ervaring waar we vooraf over vertelden tijdens het spelen wel hadden waargemaakt.

Wij moesten best een eindje rijden voor deze kamer, maar waar je ook vandaan komt: de kamers op deze locatie zijn hoe dan ook de reis waard.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  56:49 min

  Miessskeepdown-the-hatch

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 16 augustus 2018

Super toffe kamer

Naar deze locatie gereden om beide kamers te spelen en omdat Flight de meest recente kamer is, deze als tweede gespeeld. Omdat ons vaste team zo lekker flowde bij The Cooper Case heb ik die als leuker ervaren, maar ook bij deze kamer klopt echt alles.

De sfeer is prachtig uitgewerkt. De kamer is gebaseerd op de serie Lost, maar ook als je die niet hebt gezien (zoals wij allevier) gaat er niets verloren aan het verhaal van de kamer.

De puzzels zijn super gaaf en kloppen helemaal. Ook bieden ze, net zoals de andere kamer, de nodige uitdaging. Ik geloof dat we één hint hebben gehad, waarbij het uiteraard weer ging over ons slechte zoekwerk.

De service was fantastisch en zowel voor als na de kamers hebben we enthousiast gekletst met de eigenaar en zijn neef die de begeleiding van onze kamers deed.

Ik schreef ook al in de review van The Cooper Case: ook als je niet in de buurt woont, ga naar deze kamers toe, want het is echt genieten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  55:46 min

 

The Wizard School

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 16 augustus 2018

Mix tussen Merlijn en Harry

De ruimte voor deze kamer heeft een prachtige Harry Potter-muurschildering, waardoor je al helemaal in de juiste sfeer komt. Helaas is dit in de sfeer van de kamer niet helemaal doorgezet. Nu ben ik als die-hard fan van Harry Potter misschien ook wel erg kritisch op zo'n kamer, maar door de muurschildering en door bepaalde puzzels lijkt het toch echt dat dit een Harry Potter kamer zou moeten zijn. Dit is niet overal in doorgevoerd en daarom had ik misschien liever gehad dat dit niet in het thema was verwerkt en dit echt een Wizard School is zoals de naam van de kamer ook aangeeft. Ik vind het in ieder geval niet kunnen dat ik twee namen van karakters uit de boeken tegenkwam die verkeerd gespeld waren. Slordig! Helaas ontbrak ook de muziek, maar ik heb begrepen dat deze normaal gesproken wel in de kamer aanwezig is.

Er zitten een paar gave themapuzzels tussen! Ze zijn niet al te lastig en we gingen dan ook snel door de kamer heen. We hebben deze kamer met drie personen gespeeld, maar met z'n tweeën is hij ook goed te doen.

De service was die dag niet zo goed, maar de eigenaar van Escape Room Alkmaar heeft dit achteraf zeer netjes met ons opgelost. Hoe wij de service die dag ervaarden was niet waar hij voor stond en dat heeft hij toen we terugkwamen bij Escape Room Alkmaar ook zeker laten zien. Ik zou voor deze kamer eigenlijk een 5 geven voor de service, maar omdat de eigenaar dit netjes heeft afgehandeld geef ik er nu een 8 voor.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  46:30 min

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 16 augustus 2018

Waarschijnlijk leuk voor beginners

Deze locatie heeft een leuke ontvangstruimte met een bar, wat natuurlijk helemaal past bij hun andere kamer; het Schrobbelèr Mysterie. We werden ontvangen door een vriendelijke, nog onervaren medewerkster.

Eenmaal aangekomen in de kamer is de spannende sfeer goed neergezet, mede dankzij de filmpjes die getoond werden. Helaas was van tevoren niet verteld dat dit niet van je tijd afgaat, waardoor ik op een gegeven moment gefrustreerd raakte van de onderbreekmomenten. Je wordt dan behoorlijk uit de flow gehaald.

Al bij één van de eerste puzzels keken we niet goed (een belangrijk onderdeel was niet zichtbaar vanaf de plek waar wij stonden) en we konden maar niet op één lijn komen met de medewerkster die de hints gaf. Haar hints zorgden juist voor meer verwarring; het liep allemaal heel stroef. Omdat dit al vroeg in het spel helemaal misliep, was de flow er helemaal uit. Ook ging er blijkbaar iets mis met het licht waardoor het leek alsof we nog niet in een ruimte moesten zijn, terwijl dat wel het geval was. Helaas is dit niet te sturen door een medewerker. Ik ben zelden zo gefrustreerd uit een kamer gekomen, terwijl we met twee personen nog dertien minuten over hadden en het dus niet eens zo slecht hadden gedaan.

De medewerkster gaf zelf achteraf ook aan dat de communicatie wel erg stroef verliep en dat we elkaar steeds verkeerd begrepen. Ik vraag me af of het met haar weinige ervaring te maken had en het misschien beter was geweest als ze het nog onder begeleiding had gedaan. Misschien lag het ook gewoon aan ons en lieten we ons te makkelijk ontmoedigen.

Toch zit de escape room mooi in elkaar en zou ik deze kamer voor beginners wel aanraden om te spelen. De puzzels zijn vrij eenvoudig en het werkt hier juist tegen je als je veel kamers hebt gespeeld, omdat je dan al snel te moeilijk denkt. Voor beginners zal dit waarschijnlijk een succeservaring zijn in een mooi afgewerkte kamer.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  46:42 min

 

The Game

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 16 augustus 2018

Super gezellige kamer!

Dit is zo'n leuke escape room! Wat een verademing om tussen alle spannende en horrorkamers een keer zo'n gezellige escape room te treffen. De nostalgische sfeer met alle bordspellen en het maar al te bekende Mario-muziekje zorgde ervoor dat ik helemaal vrolijk was tijdens het spelen.

De puzzels zijn helemaal in thema. Ik vond ze af en toe nog best pittig, maar ze zijn voor een ervaren escaper goed te doen. Het is een afwisseling tussen denk- en doepuzzels. Door de sfeer was ik heerlijk door de hele kamer aan het rennen (huppelen) om alles op te lossen. De kamer nodigt daar ook echt toe uit! We hebben met twee personen gespeeld en stonden met ongeveer tien minuten over weer buiten.

Het personeel was heel vriendelijk en heeft ons goed begeleid.

Het is zeker geen high-tech kamer, maar voor iedereen die van spelletjes houdt en sowieso al niet zo horrorkamers, is deze kamer perfect!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  50:00 min

 

Forbidden Floor

Escape Room 'Forbidden Floor'
Geplaatst op: 15 augustus 2018

Mooi uitgewerkte themakamer

De eerste puzzel is het vinden van de escape room, want dit staat beneden bij het café waar de escape room zit niet aangegeven. Als je de kamer hebt gevonden, staat je een ontvangst te wachten met een zeer gepassioneerde eigenaar. Altijd fijn als het enthousiasme ervan afspat!

De eigenaar vindt het thema in de kamer erg belangrijk en dit is in de sfeer goed terug te vinden. Het was die dag helaas te warm om van alle sfeerelementen gebruik te maken, maar toch leuk om te weten dat de mogelijkheid er was. Ik vond de kamer wel een stuk spannender dan ik van tevoren had verwacht!

De puzzels hebben een mooie afwisseling van techniek en slotjes. Zoals al in de meeste reviews wordt gezegd: je moet wel goed kunnen zoeken. Dit was niet onze sterkste kant en dat kan je dan zeker uit de flow van de kamer halen.

De hints zijn in het thema verwerkt en dit is op een realistische manier gedaan. Leuk! Het was voor ons wel even wennen dat je dan vaker contact had met 'buiten', want dat gaf even het gevoel dat we niet zo lekker gingen, terwijl dit gewoon bij het hintsysteem hoorde.

Achteraf is onze naam nog op het scorebord gezet, dus we hadden het toch nog niet zo slecht gedaan met twee personen. Ook nog even gezellig gekletst met de eigenaar over deze kamer en andere kamers. Als je in de buurt bent, vind ik deze kamer zeker een aanrader!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Team MiesMoes

Ontsnapt: Ja  47:35 min

 

Pandora's Box

Escape Room Elst
Geplaatst op: 14 augustus 2018

Toffe kamer met lekkere flow

Deze kamer duurt 75 minuten, waardoor mijn verwachting was dat dit een pittige kamer zou worden voor twee personen. Dit bleek echter niet het geval; in zo'n vijftig minuten stonden we weer buiten. Dit geeft gelijk aan dat deze kamer wel een heerlijke flow heeft en dat zorgt ervoor dat je met een goed gevoel weer buiten staat. Het maakt de forse prijs wel wat pijnlijker.

Dit thema spreekt me erg aan en de sfeer in de kamer is goed neergezet. Helaas waren de hints niet in thema, wat ik altijd wel een gemis vind. De puzzels vallen ook niet allemaal binnen het thema, maar dit vond ik zeker niet storend. Er is een goede afwisseling van doe- en denkpuzzels. Er is een doepuzzel die wij per ongeluk hebben omzeild door een andere methode te gebruiken om te ontsnappen. Toen we later de kamer doorliepen en hierachter kwamen, vond ik het erg jammer dat we dit onderdeel gemist hebben!

Ondanks de grootte van de kamer vond ik het toch erg leuk om hem met z'n tweeën te spelen, omdat je dan echt alles meekrijgt van de puzzels. De kamer en de ruimte lenen zich er zeker voor om met een grotere groep te spelen, maar ik vraag me af hoe snel we buiten hadden gestaan met ons vaste team van vier personen.

De ontvangstruimte is prachtig en nodigt zeker uit voor een drankje, de gastvrouw deed dit helaas niet. Ze heeft wel achteraf de kamer met ons doorlopen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  50:07 min

 

Not Alone

Clocked-Up
Geplaatst op: 14 augustus 2018

Gave logica kamer voor ervaren spelers

Deze kamer is de reden dat ik eindelijk een account heb aangemaakt op escapetalk en ben gaan reviewen. Ik was het zó niet eens met de 6 die de kamer hier kreeg! Gelukkig is het cijfer inmiddels al iets hoger...

Voor deze kamer hebben we Doing Time gespeeld op deze locatie en vervolgens wilden we graag nog een kamer spelen. De eigenaar was een beetje huiverig met het aanraden van deze kamer. Hij gaf aan dat het anders is dan een gewone escape room, nogal abstract en dat je het of leuk vond of helemaal niet. We zijn toch de uitdaging aangegaan en daar ben ik erg blij om!

Hoewel de sfeer in de kamer niet zo speciaal is of echte wow-momenten heeft, past het wel goed bij het thema (contact leggen met aliens). Deze kamer is all about the puzzles. Er wordt een beroep gedaan op je inzicht, het vermogen om verbanden te leggen en je hersenen echt eens even te laten kraken. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok stonden we uiteindelijk buiten, vol adrenaline en met een dikke grijns op ons gezicht.

De eigenaar heeft achteraf de kamer met ons doorgelopen. Hij vertelde dat soms mensen gefrustreerd raakten in deze kamer, omdat ze de puzzels niet begrepen en het na de uitleg nog niet begrepen. Ik denk dat je hier als ervaren escaper niet tegenaan zult lopen, maar ik kan me voorstellen dat een onervaren escaper het misschien wat vergezocht vindt.

Dus: moe van kamers waar je goed moet zijn in zoeken? Zin om echt weer een keer uitgedaagd te worden?
Hoogste tijd om deze kamer te gaan spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  54:33 min

 

Doing Time

Clocked-Up
Geplaatst op: 14 augustus 2018

Klassieker

Deze kamer is echt een klassieke escape room, zowel in thema als in uitwerking. Het thema spreekt mij persoonlijk niet zo aan, maar het is wel mooi uitgewerkt. De eigenaren hebben dan ook echt geprobeerd om de realiteit na te bootsen en ik denk dat ze hier goed in zijn geslaagd.

De puzzels zijn ook allemaal in thema. Wij hadden met twee ervaren spelers (dit was mijn 41e kamer) wel moeite om in de flow te komen. Dit had er mogelijk ook mee te maken dat we te voorzichtig waren. Waar je bij andere escape rooms vaak op de vingers wordt getikt of wordt gewaarschuwd om van dingen af te blijven, geeft deze kamer juist de vrijheid om 'realistisch' te puzzelen. Ik kan er niet veel meer over zeggen zonder spoilers te geven, maar het is tof gedaan! Laat je er alleen niet door uit de flow halen, zoals ons overkwam.

De eigenaar van de kamer was echt super enthousiast en heel gastvrij. Op zijn aanraden hebben we deze kamer gespeeld in plaats van 'The New World' die we eigenlijk hadden geboekt, omdat hij dacht dat deze te makkelijk zou zijn voor ons. We hebben achteraf uitgebreid gekletst over allerlei kamers en mede door zijn enthousiasme nog een kamer gespeeld op deze locatie.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  52:08 min

 

Marie- Antoinette

Escape Room Panheel
Geplaatst op: 14 augustus 2018

Leuke kamer met origineel thema

Deze kamer heeft een origineel thema; fotografie en waarneming. De sfeer in deze kamer is goed neergezet, met een hoop authentiek materiaal. Achteraf hoorden we dat de makers ook thuis zijn in deze wereld. Gaaf dat ze rondom hun expertise zo'n kamer hebben bedacht!

De puzzels variëren qua kwaliteit nogal in niveau. Er zitten een paar hele gave, originele puzzels tussen, waarbij verbanden leggen en oog voor detail belangrijk is. Top! Ik ben echter nooit zo'n fan van 'hobbypuzzels' in een kamer (denk logiquiz, sudoku, tangram) en die zat er bij deze kamer wel eentje in. Wat mij betreft doet het af aan de kwaliteit van de overige puzzels en kunnen ze deze er beter uit halen. Ook leek de kamer door de puzzels in het begin op een rekenkamer, maar gelukkig bleek dat niet het geval. Ook voor twee niet zo sterke rekenaars blijft het haalbaar.

Achteraf was de mogelijkheid voor een drankje en hebben we kort kunnen praten met de eigenaar. Helaas ging hij al vrij snel de kamer opruimen en kreeg ik daardoor het gevoel dat we beter konden gaan, ook al was ons drinken nog niet op. Het is niet mijn doel om naar een escape room te gaan en beste vrienden te worden met escape room eigenaren en medewerkers, maar nu voelde het een beetje alsof je voor het eerst bij iemand thuis komt en die persoon volgens weggaat om boodschappen te doen. Beetje ongemakkelijk!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Team MiesMoes

Ontsnapt: Ja  46:16 min

 

De Erfenis

Project Escape Wijchen
Geplaatst op: 5 augustus 2018

Originele en moderne 1.0 kamer!

Heerlijk hoe je in Wijchen gelijk in de stemming wordt gebracht door de medewerker. Dit past helemaal binnen de sfeer en zorgt ervoor dat je gelijk in het verhaal zit. Deze sfeer wordt binnen de kamer helemaal doorgezet en is tot in de puntjes uitgewerkt. Er zitten grappige details in de uitwerking en ook de puzzels zijn in stijl.

De puzzels zijn leuk bedacht. Het niveau is wisselend, er zitten wat lastige tussen en andere zijn zo opgelost. We hebben deze kamer echter met vijf personen gespeeld, waaronder de vier zeer ervaren personen van ons vaste escape team. Hierdoor waren we in iets meer dan 33 minuten dan ook helaas alweer uitgepuzzeld. Voor wat langer speelplezier zou ik aan ervaren spelers dan ook zeker aanraden om met twee of drie personen te gaan. Met meerdere ervaren spelers gaan om het record te verbreken kan natuurlijk ook, want dat wordt hier in Wijchen allemaal keurig bijgehouden.

De service was super met een fijne ontvangstruimte en de mogelijkheid tot een drankje achteraf. Ook het nalopen van de kamer werd uitgebreid gedaan.

Je valt niet van de ene verbazing in de andere en daarom heb ik het een 1.0 kamer genoemd. Dit neemt echter niet weg dat deze kamer zorgt voor heerlijk puzzelplezier. Zo kan escapen ook!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  33:15 min

 

Cortex Society

Cortex - House Of Legends
Geplaatst op: 5 augustus 2018

Leuk voor de prijs

Het idee van de Cortex-society is op zich wel origineel; om lid te mogen worden van deze organisatie moet je puzzels oplossen om te bewijzen dat je waardig bent. De kamer is gevestigd op een zolder boven een café. Hierdoor heb je het gevoel dat je niet naar binnen stapt in een escape room, maar bij een zolder waar puzzels in verwerkt zitten. Dat betekent dus ook dat er in de aankleding vrij weinig terugkomt van een geheime organisatie. Hierdoor moet de kamer het qua sfeer voornamelijk hebben van het oude, karakteristieke pand waarin het zich bevindt.

De puzzels zijn eenvoudig, zowel qua uitwerking als in moeilijkheidsgraad. Het was voor mij wel voor het eerst dat ik meerdere raadsels (denk: wat heeft zes benen, twee hoofden, vier oren, twee handen, maar loopt op vier voeten?) moest oplossen in een escape room. Ik vond het op zich wel grappig, maar je moet ervan houden. Hij is door het niveau makkelijk te spelen met twee personen.

De eigenaresse was heel lief en enthousiast. Ze heeft deze kamer zelf opgezet en wil hem steeds, zodra het financieel kan, uitbreiden, technischer maken en verbeteren. Mede door haar enthousiasme, het gebrek aan escape rooms in Brugge en de prijs zou ik deze kamer wel aanraden als je in de buurt bent en je wilt overgeven aan je escape room-verslaving. Toch weer een klein uurtje speelplezier!


Antwoord raadsel: een paard met een ruiter op z'n rug.
En ja, dit was ook wel echt het niveau van de raadsels.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Gold Mine

Escape Room Zandvoort
Geplaatst op: 4 augustus 2018

De moeite waard om voor om te rijden

Deze kamer bleek echt een verborgen juweeltje ;) Hier aangekomen was ik even bang dat het een 'tourist trap' zou zijn, omdat het aan het strand gelegen is en er veel toeristen voorbijkomen. Niets bleek gelukkig minder waar.

Het is een prachtige kamer, waarbij je echt het gevoel krijgt dat je je in een mijn bevindt. Heel knap uitgewerkt. De puzzels zijn zeer uitdagend en er zaten een aantal puzzels bij die ik nog nergens was tegengekomen, terwijl dit mijn 37e kamer was. De flow in de kamer was heel goed, maar het is wel flink aanpoten met twee personen! Het slagingspercentage voor twee personen ligt ook een stuk lager, hoorden we achteraf van de medewerker.

De service was goed, met een zeer vriendelijke medewerker, die zelf nog niet zoveel kamers had gespeeld maar erg enthousiast was over escape rooms. Wat meer tijd voor een praatje was leuk geweest!

We kwamen zo happy en vol adrenaline uit deze kamer dat we gelijk een dagje Zandvoort hebben ingepland, zodat de andere twee spelers van ons vaste team deze kamer ook nog kunnen spelen. Uiteraard gaan we dan ook hun andere kamers proberen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Team: Team MiesMoes

Ontsnapt: Ja  54:44 min

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 4 augustus 2018

Spectaculaire kamer

Wat een fantastische escape room! Het is een echte 2.0 kamer waarin alles tot in de puntjes is uitgewerkt. De sfeer is uitstekend neergezet; de hele kamer lang word je meegenomen in het thema. De sfeer is spannend, maar ook weer niet te eng. Ook al kwam de medewerker niet meer bij toen hij mij op camera door de kamer zag rennen om niet alleen achtergelaten te worden, dus spannend genoeg!

De flow in de kamer is lekker. De puzzels passen allemaal in het thema en zijn uitdagend. Er is ook genoeg te doen voor vier personen.

De service is top. De medewerkers waren erg enthousiast en hebben zelfs nog voor ons rondgebeld of we nog ergens anders een escape room konden spelen. Aan het eind is de hele kamer met ons doorgenomen tot in de details. Eén kanttekening: later bij een andere escape room-eigenaar heb ik geleerd wat het hele verhaal achter Jason's Curse is en dat had ik toch niet helemaal door toen ik de kamer speelde! De medewerkers zouden daar nog wat meer de nadruk op mogen leggen, want het is een tof verhaal!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  48:26 min

 

The Hangover

OuterGround
Geplaatst op: 1 augustus 2018

Leuke kamer om mee te nemen

Dit is een hele leuke kamer om mee te nemen voordat je Jason's Curse gaat spelen op deze locatie. Ze hebben ook een aanbieding wanneer je twee kamers speelt, dus voor ons escape verslaafden is dat weer mooi meegenomen!

De sfeer in deze kamer is leuk neergezet. Doordat het geen spannend of horrorthema is, vond ik dit een gezellige kamer om te spelen. De hele sfeer sluit goed aan bij de film, maar de kamer is ook zeker te spelen als je de film niet hebt gezien.

De puzzels zijn goed te doen en hebben een prima afwisseling in doen en denken. Zelf ben ik er alleen niet zo'n fan van als het lijkt dat je een puzzel al kunt oplossen, maar achteraf nog cruciale info blijkt te missen waar je pas later in de kamer achter kunt komen.

De service was helemaal geweldig. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde escapers en zeer enthousiast. Ook hadden ze er op ons verzoek voor gezorgd dat er een bittergarnituur klaar stond toen we uit de eerste kamer kwamen, zodat we nog wat konden snacken voordat we naar de tweede kamer gingen. Top dat dit mogelijk was!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  40:46 min

 

Brabantse Kamer

3/3 Labs
Geplaatst op: 26 juli 2018

Keileuke kamer!

Met twee spelers van ons vaste team en twee nog niet zo ervaren escapers deze kamer gespeeld. Door het originele begin zit je gelijk in het verhaal en was mijn verwachting van de kamer meteen hoog. Hoewel de aankleding niet heel bijzonder is, zijn er genoeg verrassende elementen in de sfeer en puzzels die dit goedmaken. De hints zijn ook in thema, wat ik altijd een groot pluspunt vind!

De puzzels waren niet heel moeilijk, maar uitdagend genoeg. We hadden één hint nodig en stonden in 42 minuten buiten. Nu moet ik zeggen dat de vrij onervaren spelers wel goede puzzelaars zijn, dus ik vind het iets lastiger om de moeilijkheidsgraad in te schatten. Ik denk dat onervaren escapers het lastig zouden kunnen hebben in deze kamer, maar ervaren escapers kunnen deze kamer wel aan met z'n tweeën.

De medewerkers (en volgens mij ook bedenkers) van de kamer die ons hebben begeleid waren enthousiast en vriendelijk. Ze staan voor de kwaliteit van hun kamer.

Als je in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om deze kamer mee te nemen!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:00 min

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 19 juli 2018

Maakt alle verwachtingen waar

Deze kamer moest ver van tevoren ingepland worden... Voor ons vaste team in ieder geval, want we zijn meer van het: "Laten we vanavond een escape room gaan doen!" Maar wat is het de moeite waard om deze kamer in je planning te zetten.

Er zijn al zó veel reviews dat ik niet denk dat ik nog veel nieuws kan zeggen. De sfeer in de kamer is tot in de kleinste details afgewerkt op een zeer originele manier. De puzzels zijn zeer divers en er zitten een paar hele originele tussen. Er zitten er alleen een paar tussen die ik echt minder vind. Toen ik net uit deze kamer kwam, zou ik hem absoluut een tien gegeven hebben, maar doordat ik inmiddels nog meer hele gave kamers heb gespeeld, ga ik vanwege de puzzels (heel flauw) toch een 9,5 geven.

De ontvangst is geweldig, de medewerkers zijn zelf erg enthousiast en zelfs in thema gekleed. Fijne ruimte (uiteraard ook in thema) om achteraf ook nog een drankje te doen. Snel gaan spelen als je dit nog niet hebt gedaan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  54:28 min

 

Villa Nuvelstijn

Escaperoom Oss
Geplaatst op: 20 juli 2018

Maakt het hoge cijfer niet waar

Ik ben wel verbaasd dat deze kamer zulke relatief hoge reviews heeft, want ik vond deze kamer erg tegenvallen.

De kamer is overgenomen door de eigenaar van Dracula's Bedroom, en waar die kamer juist geroemd wordt om de mooie afwerking, viel deze kamer van ellende bijna uit elkaar. Puzzels die niet meer goed leesbaar waren door slijtage en schrikmomenten die je van mijlenver ziet aankomen omdat de bedrading uit het plafond hangt.

Het schijnt dat de kamer verder geüpdatet gaat worden, maar ik ben dan van mening dat je dan nog geen groepen in je kamer moet laten. Het heeft er bij mij in ieder geval voor gezorgd dat ik de derde kamer van deze eigenaren niet ga spelen.

Afgezien van de aankleding zijn de puzzels leuk, al zijn ze niet allemaal even logisch.

De medewerkster was heel vriendelijk. Ze had zelf nog niet zo veel ervaring en wist niet de beste kamers aan te bevelen (de kamers van de beruchte eigenaar in Uden; lees voor het hele verhaal ook mijn Alcatraz review), maar ze was wel erg enthousiast.

Misschien dat de kamer inmiddels al wel is verbeterd, aangezien de eigenaar prima weet hoe het ook kan. De tijd en reviews zullen het ons leren!


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  47:13 min

 

Las Vegas Room

Escaperoom Nijmegen
Geplaatst op: 19 juli 2018

Toe aan vernieuwing

Je kunt zien dat dit een mooie kamer is geweest, maar door slijtage van puzzels en decor doet het allemaal wat oud aan. De ideeën die de makers hadden voor de sfeer van deze kamer zijn goed, maar het komt nu helaas niet meer helemaal over. Zonde!De puzzels waren vrij makkelijk en met vijf personen is er daardoor niet genoeg te doen. Er zaten veel elementen in de kamer waar we uiteindelijk niets mee hoefden. We dachten dat dit ruis was, maar de medewerker vertelde ons achteraf dat dit puzzels waren die eruit zijn gehaald, omdat het te moeilijk zou zijn. Nog een keer zonde! En zorg er dan op z'n minst voor dat dit niet meer zichtbaar is.De begeleiding was prima. Aardige medewerker die dit waarschijnlijk als bijbaantje had en niet per se iets met escape rooms had. Er leek geen mogelijkheid te zijn om een drankje te doen achteraf.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  40:36 min

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 18 juli 2018

Echte break-in ervaring

Met hoge verwachtingen van deze makers dankzij De Drukkerij (prachtig in thema, ga 'm spelen als je dat nog niet hebt gedaan) en de Duivelskamer (perfecte beginnerskamer), ging ons vaste team voor het eerst een break-in room spelen. Onze inbraak kwam wat moeizaam op gang, omdat er wat mis leek te gaan met het ophalen, waardoor we lang moesten wachten voordat we echt van start konden. Vanaf het moment dat we werden opgepikt zaten we echter gelijk in het verhaal.Het thema is goed uitgewerkt en alles klopt tot in de puntjes. Het is een echte beleving! De puzzels wisselen elkaar af in niveau. Communicatie tussen de spelers is belangrijk. Helaas stond de muziek zo hard dat het communiceren hierdoor lastig werd, maar dit hebben we uiteindelijk op een andere manier weten op te lossen. Dit bleek later niet helemaal de bedoeling te zijn, want je moest met elkaar praten i.p.v. de info fysiek overdragen. Ach ja, als de kamer dwingt tot creatieve oplossingen die ook werken, dan is het goed toch?Uiteindelijk zijn we met een gemiddeld resultaat uit de kamer gekomen. Ik had het fijn gevonden als van tevoren duidelijk was gecommuniceerd dat deze kamer sowieso 60 minuten duurt. Door de verhaallijn had ik toch het idee dat we moesten ontsnappen en daardoor had ik toch een soort van faalgevoel aan het eind, ook al kregen we te horen dat we een prima resultaat hadden neergezet.Het nabespreken was ook niet wat ik van deze locatie gewend ben. Er was geen mogelijkheid tot een drankje en de medewerkers hadden geen tijd voor ons. Ze hebben de keuze gemaakt om de kamer naderhand niet te doorlopen. Jammer, maar oké, zo hebben ze het geregeld. Wat ik wel echt jammer vond, is dat wij de kamer zelf nog aan het nabespreken waren, een 'aha-momentje' hadden en dachten tóch de oplossing van een puzzel gevonden te hebben. De medewerker wilde niet zeggen of dit inderdaad de juiste oplossing was, want dan moesten we 'm nog maar een keer komen spelen. Ehhh.. Nee?Ik ben niet zo onder de indruk van de service dus dit keer, al blijft de kamer wel spectaculair. Break-in is toch niet echt voor mij weggelegd, ik vind het juist gaaf om te proberen binnen dat uur te blijven. Als je van tevoren weet dat je een uur bezig bent, is je ervaring mogelijk al beter!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja

 

Camera 4

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 17 juli 2018

Prima kamer als je in de buurt bent

Deze kamer heb ik niet met het vaste escapeteam gespeeld, maar met één iemand daarvan en twee nog niet zo ervaren escapers. De ervaringen verschilden daardoor nogal. Voor de ervaren escaper is deze kamer niet vernieuwend en zijn veel puzzels herkenbaar. Het is niet gekopieerd uit andere kamers, maar je herkent het type puzzel en weet hoe je dit moet oplossen. De beginnende spelers in ons team hadden deze ervaring niet. Zij vonden het niveau van de puzzels daardoor uitdagend en niet zo voor de hand liggend. De puzzels waren een goede afwisseling tussen nadenken en doen.

De sfeer in de kamer is prima neergezet. Het is een gaaf pand dat ze tot hun beschikking hebben, met een mooie ontvangstruimte. In de kamer zelf doen sommige puzzels al wat versleten aan.

De ontvangst was vriendelijk en de gastvrouw was erg enthousiast.

Al met al een prima kamer om te spelen als je in de buurt bent, maar je hoeft er niet voor om te rijden.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:43 min

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 13 juli 2018

Leuke kamer met veel sfeer

Nieuwsgierig gemaakt door het gezellige praatje met de eigenaars na het spelen van de Tandarts kamer, wilden we niets liever dan Hannah's kamer ook spelen. Gelukkig was er nog plek en werd de kamer snel voor ons gereset, zodat we gelijk konden beginnen.

Bij deze kamer is er goed gebruik gemaakt van de geweldige locatie. Villa BreTil ademt escape room in sfeer en aankleding en Hannah's kamer voelt daardoor dan ook aan als de ruimte waar Hannah heeft gewoond en niet een kamer waar dit is nagebootst. Er zitten een aantal schrikeffecten in de kamer, maar ondanks dat ik best een schijterd ben, vond ik de kamer niet te spannend. Het bleef leuk spannend!

De puzzels zijn niet heel verbazingwekkend, maar ze zijn leuk, afwisselend en samenwerking is belangrijk. Er zit een lekkere flow in de kamer. Afgezien van een hint die we nodig hadden, omdat we totaal niet door hadden wat we moesten doen, vlogen we door de kamer heen.

Leuk dat de twee puzzels qua verhaal op elkaar aansloten, maar ook los van elkaar te spelen zijn. De eigenaresse heeft al verteld dat een mogelijke derde kamer ook weer bij de andere twee kamers zal aansluiten. Hopelijk gaan ze hier snel aan bouwen, want dan komen wij hem zeker spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  44:25 min

 

Leuk om te combineren met Hannah's kamer!

Villa BreTil is een prachtige locatie en de escaperooms passen helemaal bij het huis. De sfeer en aankleding zijn dus gelijk aanwezig zodra je de drempel over stapt.

Ik kwam hier met het vaste team om alleen de Tandarts Kamer te spelen. Het is al een iets oudere kamer, maar er is goed over nagedacht en de kamer zit in de basis gewoon goed in elkaar. De flow is lekker, de puzzels waren af en toe best uitdagend en uiteindelijk stonden we met zo'n twaalf minuten op de teller weer buiten.

De ontvangstruimte in de villa en de gezelligheid en passie van de eigenaren zorgden ervoor dat we nog wat langer bleven hangen. Toen we hoorden dat het huidige record van Hannah's kamer was neergezet door een groep kinderen wilden we heel graag deze uitdaging aangaan en dat hebben de eigenaren dan ook gelijk voor ons geregeld.

Leuke kamer, top service en als je er dan toch bent voor Hannah's kamer, neem deze dan gewoon gelijk mee. Zorg er wel voor dat je eerst deze speelt en daarna pas Hannah!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  47:35 min

 

Gave kamer vanaf vier personen

Ik was even bang toen we er na onze reservering achter kwamen dat dit een escaperoom bij een poolcentrum was, dat het zo'n dertien in een dozijn-kamer zou zijn; even snel erbij gebouwd voor de winst. Gelukkig bleek niets minder waar te zijn. De medewerkers zijn terecht trots op ' hun' escaperoom en de liefde voor escapen straalt van de kamer af.

Het is een grote, mooie kamer met veel puzzels. De puzzels zijn pittig en divers en dit maakt het een uitdagende kamer, zelfs voor ervaren spelers. DIt maakt het wat mij betreft een hele leuke kamer, maar ik ben het er niet mee eens dat ze de kamer ook laten spelen door twee of drie personen. Ze zouden juist kunnen adverteren met het feit dat ze een kamer hebben die ook écht geschikt is voor grotere groepen!

Minpuntje voor de service vond ik dat de medewerker de kamer inkwam met de boodschap dat we het niet hadden gehaald... op tien seconden na. Ik lees vaak in reviews dat mensen (die de kamer bij lange na niet hebben gehaald) toch de kamer mochten uitspelen en dat wordt vaak ervaren als goede service. Ik had het dan ook fijner gevonden als we die laatste tien seconden toch hadden mogen spelen. Of dat nou voor of na de boodschap was dat we het niet hadden gehaald, had me niet eens iets uitgemaakt!

Al met al: ben je met een grotere groep ervaren spelers en wil je dat iedereen iets te doen heeft? Dit is de kamer voor jullie!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.5


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

Escape Through Time

No Escape Uden
Geplaatst op: 1 juni 2018

Leuke beleving!

Een uniek thema en een unieke beleving die ik nog niet eerder ben tegengekomen in andere escaperooms. De kamer is helemaal in thema en goed uitgewerkt. Er zitten veel grappige details in de kamer. Lekkere flow, waarbij je niet steeds hoeft te zoeken naar de volgende puzzel.We werden vriendelijk ontvangen door de twee dames die daar werken en zeer goed begeleid. Leuk dat ze op kerstavond open waren en we op deze feestdag toch een escaperoom konden doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  42:57 min

 

Freules van Beckum

Escape Room Twente
Geplaatst op: 26 mei 2018

Verrassend leuke kamer!

Dit was de eerste escaperoom van Twente en daardoor zou je misschien verwachten dat hij erg verouderd is. Dit is echter niet het geval!

Ontvangst in thema door een zeer enthousiaste gastheer. Sfeervolle kamer met een lekkere flow. Entertainende puzzels waarbij communicatie heel belangrijk is.

Als je in de buurt bent, is deze kamer zeker een bezoekje waard!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  50:16 min

 

Alice in Wonderland

Lets Escape Enschede
Geplaatst op: 26 mei 2018

Prima kamer met leuk thema

Leuk thema dat gebaseerd is op de Disneyfilm.

Creatieve puzzels die passen in het thema, maar niet al te moeilijk zijn. Geen uitdagende kamer dus, maar wel een leuke kamer als dit thema je aanspreekt!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in december 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  48:23 min

 

Outbreak

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 26 mei 2018

Leuke kamer met hele enthousiaste eigenaren

Door het professionele filmpje en de geluidseffecten bij de start word je gelijk meegenomen in het thema van de kamer. De sfeer in de kamer is wat summier, maar omdat het om een laboratorium gaat, is dit ook logisch.

Prima puzzels, maar deze kamer valt vooral op door de super enthousiaste eigenaren. Ik heb hoge verwachtingen voor hun toekomstige kamer(s)!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  51:26 min

 

Goede kamer voor gevorderden

Wij hebben iemand in ons vaste escapeteam die niet van lineaire kamers houdt en dit is één van zijn favoriete kamers. Logisch, want deze kamer is zó groot en er valt bijna direct bij binnenkomst veel te zien en te doen. Zoveel, dat ik het persoonlijk soms lastig vond om het overzicht te houden.

De kamer is heel sfeervol afgewerkt en het piratenthema komt goed tot z'n recht. Bij de puzzels vond ik het jammer dat wanneer je een oplossing hebt gevonden, het niet duidelijk is waar je deze kan toepassen, maar alles moet proberen.

Vriendelijke eigenaar met veel tips voor leuke escaperooms.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:27 min

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 25 mei 2018

Prachtige kamer!

Retie werd eerst door bijna iedereen genoemd om te gaan spelen en hij begint steeds meer uit de genoemde lijstjes te verdwijnen. Dat is jammer en zeker niet terecht, want hoewel deze kamer relatief 'oud' is in escaperoomland, kan hij de tand des tijds goed doorstaan!

De kamer is erg sfeervol en de details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Er is veel te zien en te doen, met leuke en ook orginele puzzels. De medewerkers reageerden erg enthousiast toen we de nieuwe recordtijd hadden gezet, wat dit een nog leukere ervaring maakte.

Deze kamer blijft zeker op mijn aanraderslijstje staan!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  42:16 min

  Miessjumperkeej

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 23 mei 2018

Grote, uitdagende kamer

Leuke en enthousiaste ontvangst, zoals we gewend zijn van de medewerkers van de Breakout Room. We vonden het wel spannend om deze kamer te gaan doen, met het lage ontsnappingspercentage!

De kamer is lekker ingewikkeld: er is veel te doen en er zitten uitdagende puzzels tussen.

De kamer is losjes gebaseerd op de film. De aankleding is daardoor vrij mager, wat ik persoonlijk jammer vind, al is het wel begrijpelijk met het gekozen thema.

Het is niet altijd even duidelijk hoe de puzzels lopen en hierdoor is de flow in de kamer niet altijd even lekker. Uiteindelijk stonden wij met een nieuwe recordtijd buiten, terwijl we niet per se het gevoel hadden dat het lekker was gegaan.

Al met al blijft het toch een kamer die zeker de moeite waard is om te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  51:55 min

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 23 mei 2018

Sfeervolle kamer gemaakt door eigenaren met passie

Deze eigenaren houden van escaperooms en dat is dan ook zeker terug te zien in hun kamers. In the Mystic Cabin waan je je echt in een jagershut. Alle puzzels en aankleding horen bij het verhaal.

De puzzels zijn logisch en zitten technisch goed in elkaar.

Hopelijk gaat dit sterrenduo snel een nieuwe kamer bouwen die we kunnen spelen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  53:00 min

  koenzie

Veel en ook leuke puzzels

Qua sfeer heeft deze kamer nog wel een aantal verbeterpunten. De kamer is niet echt aangekleed, er is geen sfeerverlichting en ook de muziek ontbreekt.

De puzzels daarentegen waren heel leuk, creatief en afwisselend. Met twee personen waren ze best wel lastig.

Locatie is top, midden in het centrum en de ontvangst was heel vriendelijk.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  54:20 min

 

De Duivelskamer

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 16 mei 2018

Perfecte beginnerskamer!

Ik denk dat dit een geweldige kamer is om besmet te raken met het escaperoomvirus! Sfeervolle kamer met leuke puzzels en gezellige medewerkers. Wij hadden met z'n vieren ieder al meer dan vijftien kamers gespeeld en dat bleek toch wel iets te gevorderd voor deze kamer. We stonden in iets meer dan een half uur buiten, zonder hints.

Misschien zou de kamer met twee personen wel uitdagend genoeg zijn voor gevorderden. In ieder geval een aanrader voor beginnende spelers!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  31:30 min

 

Alcatraz

Escape Uden
Geplaatst op: 15 mei 2018

GA HIER NIET HEEN

Deze kamer is echt bizar slecht. Ik ga ervan uit dat mensen die hier de reviews lezen deze kamer niet meer gaan spelen en wil daarom wel graag een spoiler geven over de eerste 'puzzel'. Niet verder lezen als je deze kamer nog wil spelen. Eerste gedeelte hebben we in het donker gespeeld, omdat de noodknop de lichtknop bleek te zijn. Wie bedenkt dat nou?! Toen we uit de kamer kwamen en aangaven dat we dit een vreemde keuze vonden, zei de eigenaar dat hij dit juist een goede grap vond.

De afwerking is om te huilen, puzzels zijn versleten en de kamer is vies. Toen we uit de kamer waren ontsnapt, moesten we zelf weer teruglopen naar de receptie, waar de eigenaar zat te Netflixen en verbaasd was ons nu alweer te zien.

Ik zou nog een hoger cijfer kunnen geven voor de puzzels, omdat sommige schaamteloos zijn gejat uit andere kamers, maar ik wil niet het risico lopen dat ik het cijfer op wat voor manier dan ook omhoog help op deze site.


1

Sfeer: 1.0

Spelbeleving: 1.0

Service: 1.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  39:15 min

  sinusrhythmReggieMoess

Prison Escape Breda

Prison Escape Breda
Geplaatst op: 15 mei 2018

Geweldige beleving, maar verwacht geen escape room!

Eerlijk gezegd vind ik de Prison Escape niet echt op deze site horen, maar ik kan me voorstellen dat het fijn is om een klein beetje te weten wat je te wachten staat voordat je hier naar binnen gaat.

In de oude koepelgevangenis van Breda ga je drie uur lang een heuse prison escape ervaren, maar hier heb je wel een eigen verantwoordelijkheid in! Als je je kunt overgeven aan het spel is dit echt een fantastische beleving. De acteurs doen er alles aan op je hierin mee te nemen. De realistische locatie helpt hier zeker bij.

Er zijn geen puzzels zoals in een escape room. De puzzel hier is dat je ziet te achterhalen hoe je kunt ontsnappen, want dat lukt niet iedereen!

Echt een awesome ervaring die ik absoluut kan aanraden!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 15 mei 2018

Geweldige kamer van passievolle eigenaren!

Wat een geweldige kamer is dit! Zowel voor beginners als gevorderden een fantastische beleving. De aankleding is prachtig en zorgt voor veel sfeer. De kamer is volledig geautomatiseerd en knap in elkaar gezet. Er zijn lekker veel puzzels en deze zijn afwisselend en orgineel. Als ik een verbeterpuntje mag geven aan deze zeeeeeer kritische eigenaren dan zou ik het leuk vinden als de hints ook in thema waren; bijvoorbeeld dat je gebeld wordt door de hoofdinspecteur.

De eigenaren zijn beide super vriendelijk en zorgen voor een hartelijke ontvangst en fijne begeleiding. Ze zijn alleen veel te kritisch over hun kamer! Ik hoop dat ze inmiddels zover zijn dat ze nu wel andere escaperoomeigenaren laten spelen, want de kamer is TOP en een die iedereen gespeeld moet hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  54:11 min

  The Riddle Roomkoenzie

Dracula's Bedroom

Escaperoom Oss
Geplaatst op: 14 mei 2018

Lineaire kamer, leuk voor startende escapers

De kamer is heel netjes afgewerkt. De 'verrassende' elementen zijn dan ook eerder in de kamer te vinden dan in de puzzels. De puzzels zijn lineair opgezet en je ziet gelijk welke puzzel op welk moment opgelost moet worden. Hierdoor zit er wel een goede flow in de kamer, maar een nadeel hieraan vind ik dat je met vier personen vaak een moment hebt waarbij er één of twee personen niets te doen hebben.

De ontvangst was vriendelijk en de medewerkster was erg enthousiast.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  51:00 min

 

WO-II: Drukkerij

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 14 mei 2018

Prachtige kamer en een echte aanrader

Deze kamer staat heel hoog in mijn lijst met favorieten. Dit komt door de zeer authentieke aankleding waarbij met de grootste zorg aan alle details is gedacht. De ontvangst, de hints, de tijd, de puzzels, de verrassende wendingen en zelfs de afsluiting zijn in thema. Deze kamer heeft dan misschien nog niet zoveel technieken als de kamers van tegenwoordig, maar dat zou ook niet passend zijn in dit geval.

In deze kamer kun je proeven van het leven als verzetsstrijder, waarbij de druk van het escapen en het oplossen van de puzzels helemaal past bij de sfeer. Ik blijf deze kamer dan ook aan iedereen aanraden :)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  57:30 min

 

Leuke kamer!

Niet het meest orginele thema (je gaat als detectives een zaak oplossen), maar wel een goed uitgevoerde kamer. Er zitten een aantal orginele puzzels bij. Ik vond het jammer dat we de in mijn optiek orgineelste puzzel per ongeluk op een andere manier wisten op te lossen. Een paar keer wisten we niet goed waar we mee verder moesten, maar dat kwam ook omdat we zelf niet goed keken.

Leuke kamer voor zowel beginners als de wat meer ervaren spelers. Ik heb op basis van deze kamer in ieder geval hoge verwachtingen voor de tweede kamer, die binnenkort opent voor publiek. Hij staat al op m'n wishlist!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  48:20 min

 

Het geheim van Schrobbelèr

Locks & Keys
Geplaatst op: 13 mei 2018

Sfeervolle kamer met veel puzzels

De kamer is leuk aangekleed. Overal zijn puzzels te vinden, dus voor drie personen was er genoeg te doen! De puzzels zijn afwisselend: logica, zoeken, verbanden leggen en fysieke puzzels; alles is aanwezig. Het gevaar met fysieke puzzels vind ik alleen dat als je vast zit, je ook echt vast zit. Hints kunnen je hier niet zo gemakkelijk bij helpen.

De medewerkster die ons begeleidde was erg enthousiast en droeg ook bij aan de gezellige sfeer die rondom de kamer hangt.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min

 

Bierkamer

Locked Leuven
Geplaatst op: 13 mei 2018

Prima beginnerskamer

De kamer heeft weinig sfeer en is niet zo mooi afgewerkt. Sommige 'verrassingen' kun je al vanaf de start zien. Er zitten leuke puzzels bij die niet te moeilijk zijn voor beginners. De ontvangst is vriendelijk en de begeleiding is goed.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2017

Gespeeld met 4 personen

Team: The Unnameables

Ontsnapt: Ja  43:10 min

 

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 11 mei 2018

Een echte escape BELEVENIS!

Ik was misschien al een beetje bevooroordeeld omdat ik zo'n fan ben van Roald Dahl en dit verhaal ook al kende, maar wat een leuke kamer is dit! De kamer is erg gericht op de belevenis en het verhaal en daar houd ik van bij een escape room. Je hoeft het orginele verhaal niet te kennen om deze kamer te kunnen spelen.

De ontvangst in de spellenwinkel in hartje Utrecht is superleuk opgezet en helemaal van deze tijd. De kamer is leuk in thema aangekleed en de hints zijn ook in thema. Leuke, afwisselende puzzels en een orginele eindpuzzel.

De begeleiding is super, je krijgt een kijkje achter de schermen en de kamer wordt met je nagelopen.

Al met al een hele leuke ervaring!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2017

Gespeeld met 2 personen

Team: Ju&Mi

Ontsnapt: Ja  52:37 min

  real-adventure-game-utrecht

696 Black Forest Lane

The Escape Room
Geplaatst op: 11 mei 2018

Kamer voor grote groepen met veel techniek

Deze kamer zit slim in elkaar: de eigenaar heeft de mogelijkheid om verschillende verhaallijnen uit te zetten, waardoor hij zowel met kleine als grote groepen goed te spelen is. Wij hebben 'm met zeven personen en drie verhaallijnen gespeeld. Communicatie tussen alle spelers blijft belangrijk!

De aankleding van de kamer past goed bij het thema en je waant je echt in de jagershut van de moordenaar. Een nadeel van de verschillende verhaallijnen is dat er wordt gewerkt met kleurcodes (stickers) en dat doet natuurlijk wel weer af aan de sfeer.
De puzzels zitten mooi in elkaar en er zijn ook een paar zeer orginele puzzels bij. Er zit veel techniek in de kamer, al is dat niet per se iets wat je tijdens het spel al doorhebt. De eigenaar is gepassioneerd en terecht trots op zijn kamer.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2017

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  57:56 min

 

Winescape

ESC room
Geplaatst op: 11 mei 2018

Leuke, klassieke escape room

De kamer is inmiddels helaas gesloten, maar ik lees hier bij de reviews dat de eigenaresse een nieuwe kamer gaat maken in Eindhoven! DIe komt zeker op mijn wishlist, want deze kamer zat, ondanks het gebrek aan techniek, omdat hij al wat ouder was, erg leuk in elkaar.

Goede flow, sfeer en puzzels en een hele enthousiaste medewerker!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:08 min

 

Elevator Room

Escape Mission Eindhoven
Geplaatst op: 11 mei 2018

Weinig sfeer, makkelijke puzzels

De kamer is vrij simpel in elkaar gezet en het thema komt niet echt uit de verf. De TL-verlichting draagt ook niet bepaald bij aan de sfeer. De puzzels waren niet te ingewikkeld en in 33 minuten stonden we weer buiten.

Toch waren we allevier helemaal hyper en enthousiast toen we buiten waren. Pas nu ik zo veel meer kamers (40+) heb gespeeld, vind ik deze kamer minder, omdat hij zo weinig sfeer heeft vergeleken met andere escape rooms.

Het is wat je kunt verwachten bij een escape room in een bowling/glow-golf/borrelcentrum.


5.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  32:39 min

 

The Class Room

Real Escape Room
Geplaatst op: 11 mei 2018

Kamer gericht op beleving

Het was lastig om een kamer te vinden die we met zeven personen konden spelen, maar The Class Room van miss Hazel was hier zeker voor geschikt! Destijds waren we allemaal nog redelijk onervaren escapers, maar wat me erg bijstaat is dat de makers van deze kamer echt gaan voor de beleving. De kamer is tot en met de hints in thema, is spannend en soms ook grappig.

Leuk voor een grotere groep!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2016

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  59:25 min

 

Helstraat 666

Escape Centrum Limburg
Geplaatst op: 11 mei 2018

Toffe kamer met heel veel sfeer

Ik heb deze kamer gespeeld met drie mensen die nog nooit een escape room hadden gespeeld en waarvan sommigen zelfs stiekem dachten dat het niks voor hen zou zijn. Hadden zij het even mis! Ik was heel blij dat ik ze mee heb genomen naar deze kamer. Het thema is mooi uitgewerkt; de kamer is helemaal in de juiste sfeer. De puzzels zijn afwisselend en de kamer heeft een goede flow. Een klein minpunt vond ik dat de kaartjes van één puzzel niet zo goed leesbaar waren door slijtage. Het is al enige tijd geleden dat ik deze kamer heb gespeeld, dus hopelijk is dat inmiddels vernieuwd!

De ontvangstruimte en locatie zijn helemaal top en de medewerkers zijn vriendelijk en enthousiast. Helaas was het niet mogelijk om aansluitend een andere kamer te spelen hier (zo enthousiast waren we), maar we komen zeker nog een keer terug!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Granny's Room

Breakout Room
Geplaatst op: 11 mei 2018

Sfeervolle, leuke kamer!

We hebben deze kamer gespeeld met drie mensen die toen nog erg onervaren waren, dus het is ons helaas niet gelukt om te ontsnappen. Toch stond deze kamer voor mij heel lang bovenaan mijn ' deze-kamer-moet-je-echt-spelen'-lijstje. De kamer is goed in thema ingericht en ik blijf sommige puzzels (ook nu ik inmiddels al meer dan veertig kamers heb gespeeld) orgineel vinden. Je hebt veel oog voor detail nodig en sommige elementen uit deze kamer hebben ervoor gezorgd dat we we voortaan in iedere escape room beter opletten!

Met vier beginners hadden we deze kamer misschien net wel gehaald. Als je al meer ervaring hebt, is het denk ik zeker ook haalbaar met minder personen! In ieder geval een leuke kamer om mee te nemen, zowel voor beginners als gevorderden.

De sfeer in de ontvangstruimte is mede dankzij de zeer enthousiaste medewerkers altijd gezellig. De medewerkers nemen de tijd om de kamer met je door te lopen en moedigen het ook zeker aan om achteraf ervaringen uit te wisselen. Top service!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2016

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

 

Bloody Dentist

Breakout Room
Geplaatst op: 11 mei 2018

Goede kamer om besmet te raken met het escaperoomvirus!

Dit was de tweede kamer die ik ooit heb gespeeld en ik heb er destijds erg van genoten! Leuke kamer en zeker een aanrader voor beginners. Het is de makkelijkste kamer die de Breakout Room te bieden heeft en dat geven de medewerkers zelf ook aan. Als je hier toch bent, neem dan zeker de andere kamers die ze hebben ook mee!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2015

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:52 min

 

Prima voor beginners

Eerste escaperoom die ik ooit heb gespeeld. Destijds een positieve ervaring, al waren we over één puzzel echt niet te spreken. Ik weet niet of de kamer nog geüpdatet is in de tussentijd, maar als dat niet het geval is, zal de kamer nu redelijk verouderd zijn. Blijft leuk voor beginners die nog niet weten wat ze kunnen verwachten van een escaperoom!


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in mei 2015

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:50 min

 

0 reviews