Over mij

In 2015 heb ik mijn eerste escape room gedaan, maar vanaf 2017 is de verslaving echt begonnen. Inmiddels ruim 70 kamers gespeeld en er zijn nog zo veel kamers die op de wishlist staan! 

Ik speel het vaakst met mijn vaste team: The Unnameables. Na zo'n twintig kamers samen gespeeld te hebben, werd het tijd om een naam te bedenken voor onze groep, vooral omdat we mee gingen doen aan het World Championship of Escape Room in Sofia, Bulgarije! In het voorjaar van 2019 horen we of we de finales hebben gehaald.

Tot die tijd blijf ik rustig doorgaan met escapen, want die wishlist blijft op een of andere manier maar langer worden...

 

Locatie

's-Hertogenbosch


Statistieken

 • Kamers gespeeld: 86
 • Reviews geplaatst: 78
 • Ontsnappingspercentage: 96.2%
 • Forum berichten: 1
 • Lid sinds: 11-05-2018


Teams

Reviews

Sorteer kamers op:

Bezoekdatum Score Reviewdatum OntsnaptTeam Tijd

 • The Maze — Locked
 • Geplaatst op 12 april 2019 om 08:59
 • Gespeeld met 4 personen in januari 2019; Ontsnapt: Ja (37:44)

Lekker puzzelen bij Locked

Bij Locked heb ik The Game en Heineken gespeeld en The Maze past goed in dit rijtje thuis. Zoals gewend van de andere kamers is de prijs echt super, hoef je geen spectaculaire special effects te verwachten, maar heb je gegarandeerd lekker puzzelplezier. De sfeer bij The Maze is knap neergezet. Je kunt de hele kamer al zien, what you see is what you get, maar door de belichting en de muziek wordt je gelijk de kamer in getrokken. Bij het nabespreken van de kamer ging het grote licht aan en de muziek uit en was goed te zien hoeveel effect dit nu eigenlijk heeft. Er is slim gebruik gemaakt van de ruimte. Ik heb lekker gepuzzeld in deze kamer en er was ook genoeg te doen voor vier personen. Normaal houd ik niet zo van doe-puzzels, die in deze kamer redelijk veel aanwezig zijn, maar ik heb me er hier niet aan gestoord. Het hysterische rondrennen droeg juist goed bij aan de sfeer van de kamer. Het is overigens ook mogelijk om rustig rond te lopen hoor, het hysterische aspect ligt vooral bij jezelf en je teamgenoten. De service was zoals altijd ook weer top! Kamer na kunnen bespreken, ruimte voor een drankje en tijd om te kletsen over escape rooms met de enthousiaste medewerkers.

Realistische en super gave kamer

In deze kamer vergeet je af en toe bijna dat je in een escape room bent, zó goed is de afwerking. Ik was bang dat de kamer heel eng zou zijn (kinderen en horror blijft toch echt wel een ding), maar dat viel gelukkig mee. De spanning in de kamer blijft door het thema goed aanwezig, maar er zijn geen extreme schrikmomenten. De puzzels zijn goed in thema. Met vier personen is er meer dan genoeg te doen in de kamer! Af en toe waren we een beetje zoekende met ons team, maar over het algemeen zit er een lekkere flow in de kamer. De eindpuzzel vond ik wel echt minder. Ik kon er de logica niet echt in vinden (misschien ook gewoon echt niet mijn type puzzel) en ontsnappen door middel van geluk voelt dan toch wel als een anti-climax na een verder zo'n gave kamer. De service was super. Enthousiaste medewerker die de kamer uitgebreid met ons heeft doorgenomen en waarmee we nog leuk hebben gepraat over escape rooms. Ik ben heel benieuwd naar de volgende kamer die op de planning staat! Nu al zin om hem te komen spelen :)

Fantastische kamer met de ultieme flow

We vlogen door deze kamer heen met ons team! Wat heerlijk hoe alles klopt, logisch aanvoelt en ondanks onze snelle eindtijd het toch uitdagend bleef aanvoelen. Je hebt ook geen mogelijkheid om je bezig te houden met de tijd, want de kamer blijft je op scherp houden. De kamer is fantastisch afgewerkt. Het voelt alsof je echt in een hotel bent. Ook de puzzels zijn helemaal in thema verwerkt. De puzzels zijn afwisselend en er zitten een paar hele originele tussen. Ik wil niets spoilen, dus ik kan alleen maar zeggen dat één van de puzzels mijn favoriete ooit is, door de spanning, complete chaos en euforie die het wist op te wekken. Eerder die dag zijn we in Delft geweest bij de kamers van dezelfde makers en ook hier was de begeleiding top. Hele enthousiaste medewerkers die erg gepassioneerd waren over escapen. Altijd fijn!

Get your freak on!

Wat een gave kamers hebben ze op deze locatie! Als je beide kamers gaat spelen, zou ik eerst The Dentist en daarna The Freakshow doen. The Freakshow heeft een wat hoger 'wauw-effect' en dat maakt het leuker om deze als tweede te doen. De sfeer in deze kamer is zo realistisch als mogelijk neergezet. De kamer is prachtig afgewerkt en de hele setting zorgde ervoor dat ik helemaal vrolijk naar buiten kwam. Nog extra complimenten voor de makers: in alle vier hun kamers zijn de verborgen deuren ook écht verborgen. In veel kamers zie je de volgende ruimte al wel aankomen, maar in deze kamers heb je geen idee. Knap gedaan! Zoals beloofd op de website zijn er in deze kamer geen slotjes te vinden en moet er op een andere manier gepuzzeld worden. Ik vond de puzzels niet heel lastig en we gingen met ons team vrij snel door de kamer heen. We raakten even de flow kwijt doordat de techniek achter een puzzel niet werkte. Hierdoor ontstond wat miscommunicatie met de begeleiding, omdat zij niet konden zien wat er aan de hand was. De flow in de rest van de kamer was wel goed. De ontvangst was top! Ik hoop dat deze makers nog heel veel meer kamers gaan bouwen!

Leuke kamer met goede flow

We zijn met ons team richting Delft en Zoetermeer gereden om alle vier de kamers van deze makers te spelen. Deze dag begon met The Dentist. Ik hoorde pas na het spelen van deze kamer dat het één van de eerste escape rooms van Nederland is. Dat was wel een verrassing, want deze kamer doet absoluut niet verouderd aan! De sfeer van de kamer is passend bij een tandartsruimte, dus eigenlijk niet zo sfeervol. Leuk dat ze de kamer dan toch beginnen in een iets 'gezelliger' aangeklede wachtruimte. Alles is netjes afgewerkt en ook mede hierdoor merk je echt niet dat dit één van de eerste in Nederland is. De puzzels hebben een lekkere flow. Wat heel knap is gedaan is dat het een lineaire kamer is, zonder dat je dit echt merkt. Je kunt namelijk al wel dingen vinden of delen van puzzels oplossen die je later pas echt kan oplossen. Hierdoor krijgt toch het hele team alle puzzels mee, zonder het gevoel te krijgen dat er niet genoeg te doen is voor vier man. Vaak is ons team om deze laatste reden geen fan van lineaire kamers en nu merkten we het eigenlijk pas toen we de kamer nabesproken. Er zat een heerlijke flow in de kamer, mede omdat we al delen van puzzels hadden gevonden of hadden opgelost, waardoor we direct door konden als we dan daadwerkelijk bij die puzzel waren aangekomen. De ontvangst is leuk gedaan en er is een prettige ontvangstruimte, Het was ook leuk om de ontvangst te kunnen zien van andere spelers toen we aan het wachten waren op de volgende kamer. De service is goed en we hebben nog gezellig na kunnen praten over de kamer. De verwarming deed het die dag niet, wat jammer is in december natuurlijk, maar daar konden de medewerkers niets aan doen. Hopelijk is dat inmiddels weer gefixt!

Wat een uitdaging!

De sfeer in deze kamer is prachtig neergezet. De eigenaar van de kamer heeft gebruik gemaakt van authentiek materiaal, de memorabele intro past binnen het thema en ook de muziek sluit helemaal aan. Top gedaan! Er zitten lekker veel puzzels in de kamer voor twee personen. De moeilijkheidsgraad hierin verschilt nogal. Ondanks de kleine ruimte valt er genoeg te zoeken. Ik merk dat ik eigenlijk wil zeggen dat de puzzels niet heel lastig waren voor twee zeer ervaren escapers, maar mag je dat zeggen wanneer je niet bent ontsnapt? Volgens de eigenaar hadden we 99% van de kamer opgelost en één denkfout gemaakt waardoor we niet zijn ontsnapt. Ik had van tevoren gedacht dat ik het niet eens zou zijn met de beslissing van de makers om geen hints te geven in deze kamer. Zeker als we niet zouden ontsnappen... Dit is echter niet het geval. Wat dat betreft ben ik ook wel echt een sucker voor geschiedenis en storytelling. Wanneer je in het verzet zit en in deze situatie, dan sta je er alleen voor. Ook is het realistisch in het verhaal dat er maar één kans is om te ontsnappen. Het maakt het wel zuur, maar het maakt deze kamer zeker memorabeler dan wanneer we in vijfentwintig minuten buiten hadden gestaan! De service was super. Bij ontvangst was er even niemand aanwezig waardoor we een beetje verloren tussen anderen groepen moesten wachten, maar dit is zeker goed gemaakt door de verdere begeleiding van de kamer. Het enthousiasme spatte er zowel bij de eigenaar als bij de medewerker van af. Dit nodigt ook zeker uit om daarna nog een drankje te doen aan de bar en te praten over escape rooms. Ondanks deze smet op mijn statistieken (ik overleef het waarschijnlijk wel), wil ik graag hier terugkomen om de andere kamers te spelen!

Lekker puzzelen bij Locked

De nieuwste kamer van Locked staat net als hun andere kamers gegarandeerd voor lekker puzzelplezier. De sfeer in de Heineken kamer is prima neergezet. Niets spectaculairs, maar daar nodigt het thema misschien ook niet helemaal toe uit. Er zitten lekker veel puzzels in de kamer, die gelijktijdig opgelost kunnen worden. Dit maakt het een leuke kamer voor vier personen. De puzzels zijn voor ervaren escapers niet super uitdagend. Er zitten wat klassieke puzzels bij en een aantal originele die ik nog niet eerder ben tegengekomen. Locked heeft eigenlijk gewoon een heel mooi concept: geen kamers met een wow-effect, maar wel lekker puzzelen, met een heerlijke flow, voor een topprijs! Zoals gewoonlijk was de service ook weer goed. We werden goed begeleid door een enthousiaste en vriendelijke medewerkster.

Bloody Dentist - part 2

The Bloody Dentist is één van de eerste kamers die ik heb gespeeld en waar het escape room virus zo'n beetje is begonnen, dus ik had heel veel zin in het spelen van de 2.0! De kamer is leuk geüpdatet door middel van licht- en geluidseffecten. Ook staat de prachtige, authentieke tandartsstoel er nog steeds, wat natuurlijk ook veel goed doet voor de sfeer. Het blijft een heerlijke puzzelkamer waar we snel met ons team doorheen gingen. De puzzels waren mooi in thema en varieerden in moeilijkheid. We liepen helaas behoorlijk vast op een slot dat we niet openkregen, terwijl we wel de juiste code hadden. Uiteindelijk is het met hulp van de host wel goed gekomen, maar het haalde ons behoorlijk uit de flow en wat dat betreft had er wat eerder ingegrepen mogen worden. Eigenlijk zet de Breakout Room superleuke kamers neer: je weet dat als je hierheen gaat, de kamers mooi afgewerkt zijn en er sowieso veel puzzelplezier zal zijn. Dat is helemaal top, maar het neemt niet weg dat ik de benaming '2.0' niet helemaal kloppend vind. Daar verwacht ik dan toch wat meer in als 237, Jason's Curse, Seven Sins, etc. Waarschijnlijk lag de verwachting ook wat hoger, omdat je al weet dat de Breakout Room kwaliteitskamers heeft. Dus: ga deze kamer zeker spelen, want hij is echt weer leuk, maar verwacht een Bloody Dentist 2 en geen 2.0. De ontvangst was helaas dit keer wat minder. Normaal zijn we van de eigenaren en medewerkers heel veel enthousiasme en passie gewend. De medewerkster die er nu was, was niet zo vriendelijk. Nog steeds wel prima begeleiding en de mogelijkheid om eerder te komen spelen als we wilden.

Sfeervol puzzelhuisje

Door de kamer in een echt woonhuis(je) te bouwen en zoveel mogelijk spullen in de aankleding authentiek te houden, heeft deze kamer ontzettend veel sfeer. Dit maakt het verhaal heel geloofwaardig en dat maakt het natuurlijk weer leuker om te spelen! Ik vind de puzzels erg verschillen in niveau, maar niet in een positieve zin. Één puzzel was geweldig in elkaar gezet, waar verschillende verbanden gelegd moesten worden en de hersenen echt eens even flink moesten kraken. Een andere puzzel daarentegen... Ons team is sowieso iets minder fan van doe-puzzels, maar dit was toch wel de eerste keer in een kamer dat we zo sterk de hoop hadden dat we fout hadden begrepen wat we moesten doen, omdat we geen zin hadden om het uit te voeren. Deze puzzel haalde ons ook behoorlijk uit de flow van de kamer. Verder valt er genoeg te puzzelen voor vier personen, al zou ik vanwege de ruimte niet met meer dan vier personen gaan spelen. De overige puzzels zijn leuk en afwisselend. Ik hoop eigenlijk dat de makers deze kamer langer willen aanhouden en al hun puzzels naar het hogere niveau gaan tillen dat ze in de al wel in de kamer laten zien. Er is potentie voor een topkamer! We werden geholpen door een leuke meid die zelf ook erg enthousiast was over escapen. Dat, in combinatie met het aandenken, maakte de service helemaal top!

Samen dingen doen in Dongen

Wat ik heel leuk vind, is het stukje geschiedenis dat de makers van deze kamer in hun storytelling hebben opgenomen. Dit komt natuurlijk terug in de aankleding van de kamer, maar ook in de puzzels en dat vind ik heel sterk. Waar nog wel wat te winnen valt in sfeer is de afwerking. Stickers met 'niet aankomen' doen hier toch altijd aan af. De puzzels zijn dus wel goed meegenomen in de sfeer. Voor ervaren spelers is de kamer niet heel moeilijk, maar er zitten wel een paar originele puzzels tussen! Het was jammer om te horen dat één hele gave puzzel op dat moment stuk was en eruit was gehaald. Als ik kijk naar de andere reviews lijkt dit vaker een probleem te zijn. De service was helemaal goed. De escape room zit bij een café met een groot terras waar je nog lekker kunt naborrelen.

Leuk om je doen als je er al bent

Dit schijnt de moeilijkste kamer te zijn op deze locatie. Als ik dat hoor/lees over een kamer, dan heb ik vaak al hoge verwachtingen, omdat ik het leuk vind als je wordt uitgedaagd in een escape room. Ik had sowieso al hoge verwachtingen bij deze kamer, omdat ik heel erg heb genoten van The Gold Mine en The Boat Trip. Helaas heeft de kamer deze verwachtingen niet waar kunnen maken. De sfeer is lastig neer te zetten met zo'n thema en ik denk dat de eigenaren hier wel het maximale uit hebben gehaald. Waar bij de andere kamers echt een beleving neergezet kan worden, is deze kamer afhankelijk van zijn attributen. De afwerking was in deze kamer niet optimaal en dat valt dan des te meer op. De puzzels waren (op de beginpuzzel na) goed in thema. Er zaten ook zeker originele elementen in de puzzels verwerkt. De hints zijn, net als in de andere kamers, niet in het thema verwerkt. De hele kamer is liniair op te lossen, dus met vier ervaren escapers voelde ik me vaak overbodig. De kracht van deze locatie ligt er juist in dat ze zulke gave kamers hebben voor twee personen. Ik denk dat ze niet te snel hoeven te zeggen dat The Grand Prix een vierpersoonskamer is. De service en het fotomoment zijn hier helemaal top!

Top escape room voor twee personen!

Een paar maanden geleden hier The Gold Mine gespeeld en nu terug gekomen voor The Boat Trip en The Grand Prix. Wat een mooie kamers hebben ze hier! The Boat Trip is prachtig uitgewerkt in thema en sfeer. Qua beleving ben je echt op een boot, dus dat hebben de makers knap gedaan. De puzzels zijn ook in het thema meegenomen, alleen de hints helaas niet. Wij gingen met twee personen snel door de kamer heen. Er zit een hele fijne flow in de kamer. De puzzels zijn niet te lastig, maar het is wel belangrijk dat je goed om je heen blijft kijken! Maar goed, in welke escape room is dit niet het geval... Ik vond één onderdeel uit de eindpuzzel leuk bedacht, maar het spel zelf duurde echt veel te lang. Wat mij betreft zou deze kamer nog beter zijn als ze dit wat inkorten! De service was in het begin even stroef. Ik heb het vermoeden dat dit kwam omdat deze escape room veel met toeristen te maken heeft en minder met ervaren spelers. Misschien is het goed om dit vooraf even te checken. Gelukkig ontdooiden de medewerkers wel en waren ze daarna erg gezellig en gastvrij.

Vijf sterren service in dit hotel

Ons team was uitgenodigd om deze escape room te komen testen. Helemaal super natuurlijk, want naast het spelen van de kamer gaf het ook de mogelijkheid om alles rondom de kamer door te spreken en waar mogelijk zelfs mee te denken. Heel leuk om te doen! Je kunt goed merken dat de eigenaren van deze kamer de aankleding een heel belangrijk punt vinden. De sfeer is top neergezet, met een mooie aankleding en veel aandacht voor de details. Ook is er tijd gestoken in het uitwerken van het verhaal rondom de kamer. Dit gaat in de toekomst nog meer aandacht krijgen door middel van een filmpje. De puzzels vormden (zelfs met flink wat ervaring op zak) best een uitdaging. Dit zat 'm uiteraard ook in ons altijd zwakke punt: beter kijken, maar af en toe miste ik ook wat sturing binnen de kamer. Ik denk dat dit zou kunnen bijdragen aan een betere flow. Omdat je met een oplossing van een puzzel niet altijd direct iets kon, zorgde dit ervoor dat je later in de kamer wel een goede flow krijgt, omdat je al meerdere oplossingen hebt. De puzzels zijn in thema uitgewerkt, wat ik altijd top vind. De service was helemaal super! Helaas is er geen ruimte voor een echte ontvangstkamer, dus het nabespreken is in de kamer zelf. De eigenaar is heel vriendelijk en enthousiast. Je kunt merken dat deze kamer een droom was van de eigenaren die ze uit hebben laten komen. Bedankt dat we de kamer mochten testen!

Lekker, maar onpersoonlijk puzzelen

Het thema in deze escape room moet volgens mij een havenkantoor voorstellen, want het is een kantoorruimte met scheepvaartattributen. De rolluiken zijn naar beneden gedaan, waarschijnlijk om de kamer wat meer een escape room gevoel te geven en het puzzelen wat lastiger te maken. Dit is verder niet opgenomen of uitgelegd in het verhaal. Het is een kamer die ik in mijn huiskamer zou kunnen nabouwen. De puzzels waren veelal in thema. Ze waren niet heel moeilijk, maar ik vond ze wel heel leuk. We konden lekker puzzelen met z'n tweeën en zaten in een goede flow. Ik zou deze kamer (ook voor beginners) niet aan meer dan twee personen aanraden. De service was slecht, maar daar kon de vriendelijke medewerkster weinig aan doen, aangezien ze vier groepen tegelijk moest begeleiden. Het hintsysteem was onpersoonlijk (hintenveloppen in de kamer + een tv met voorgeprogrammeerde hints) en ook de ontvangstruimte waar je met alle groepen in wordt gestopt voelt ongezellig en onpersoonlijk aan. Misschien kun je deze kamer gaan spelen als je toch in de buurt bent, maar ik verwacht eigenlijk dat Antwerpen wel betere escape rooms te bieden heeft dan dit.

Missing everything

De kamer is wel gezellig ingericht, maar het blijft wel echt een ruimte die is opgeleukt om voor een escape room door te gaan. Met een beetje goede wil valt hier nog wel doorheen te kijken, maar focus niet op de details, want dat kan je nogal uit de ervaring halen. Bij binnenkomst wordt aangewezen met welke puzzel je begint, welk kistje dat dan opent en vanuit daar mag je dan toch wel zelf verder puzzelen. Misschien is deze start wel veelzeggend, want de kamer zal je niet verder helpen met aanknopingspunten. Dit maakt het lastig om in de flow te komen. Het is niet duidelijk wat er wanneer met welke spullen van je verwacht wordt. Aangezien het een lineaire kamer is, is dit erg frustrerend. Ook binnen de puzzels zelf is dit een ding: wij zijn uiteindelijk het meeste tijd verloren met een puzzel die op zoveel verschillende manieren geïnterpreteerd kon worden dat we uiteindelijk zo'n tien verschillende oplossingen hebben moeten proberen voordat we verder konden. De puzzels lijken meer gebaseerd op een trial-and-error-tactiek, dan dat je verbanden kunt leggen tussen aspecten in de kamer. Zonde! Dit alles in combinatie met het hintsysteem (waar één medewerker meerdere kamers draait en niet volgt wat jij aan het doen bent), maakt dat alles een beetje aanvoelt als lekker cashen op de escape room hype. Toch zie ik de potentie in de kamer en vraag ik me af of dit ook echt het geval is. De medewerkster was wel uiterst vriendelijk en oprecht enthousiast.

(Het wordt) een prachtige beginnerskamer!

De enige andere review is nu nog van Moess en ik zat bij haar in het testteam, dus ik zal mijn best doen om niet te veel in herhaling te vallen! Ik heb de eerste versie van The Mailroom niet gespeeld, maar wel de reviews gelezen op escapetalk. Voor zover ik kan zien was deze escape room, in tegenstelling tot de andere kamers op deze locatie, voornamelijk gericht op families, kinderfeestjes en beginnende escapers. Dit willen de makers duidelijk in ere houden, want de moeilijkheidsgraad blijft voor echt ervaren escapers ronduit laag. Dit betekent echter niet dat ik de kamer zou afraden! Het verhaal wordt nu al leuk neergezet en dit gaat nog beter uitgewerkt worden. Ook de aankleding in de ruimtes die af zijn is top en de verdere plannen voor de aankleding klinken haalbaar en veelbelovend. De puzzels zijn een goede afwisseling tussen zoek-, doe- en denkpuzzels. Dit is ook een reden dat het nog steeds een leuke kamer blijft voor ervaren escapers; de antwoorden op de puzzels liggen niet direct voor de hand. Mijn verwachting is dat The Mailroom 2 een topkamer wordt voor beginners, kinderfeestjes en families en een hele leuke kamer voor ervaren escapers wanneer je in de buurt bent. Qua cijfer sluit ik me deels aan bij de review van Moess: op dit moment vind ik de kamer een 7 waard, na de geplande verbeterpunten een 8.

Realistische themakamer

Ik heb eerst The Launch gespeeld en een aantal weken daarna The Sabotage. Ik denk dat dit ook de goede volgorde is om de kamers te spelen qua puzzels en moeilijkheidsgraad. Beide kamers starten met een filmpje en ook van The Sabotage kan ik zeggen dat de kwaliteit van het filmpje met kop en schouders boven alle andere filmpjes van escape rooms uitsteekt. Dit zorgt er gelijk voor dat je in de juiste sfeer komt. Wat mij betreft zou de medewerker die je daarna komt ophalen best nog wat meer 'in character' mogen zijn zoals bijvoorbeeld bij Escaperoom Wijchen, maar ik snap dat het in principe medewerkers zijn en geen acteurs. De kamer zelf is prachtig aangekleed. De ruimte leent zich ervoor om het thema uiterst realistisch neer te zetten en hier is dan ook volop gebruik van gemaakt. Af en toe zorgt deze realistische setting wel voor ruis in de kamer en dat kan het lastig maken om de juiste aanknopingspunten te vinden. Ik kan me voorstellen dat een beginnende escaper hierdoor wat verloren zou zijn in deze kamer, maar voor de meer ervaren speler biedt het een mooie uitdaging en draagt de ruis in dit geval bij aan de sfeer. De puzzels in The Sabotage zijn wat lastiger dan in The Launch. Het zijn niet veel puzzels, maar ik las in de reactie op een eerdere review dat de makers ook van plan zijn om hier iets aan te doen. Hiernaast zit er ook wat zoekwerk in de kamer, dus het is aan te raden om iemand mee te nemen die hier oog voor heeft! Het zou je een hoop tijd kunnen schelen. De service van de medewerkers is goed en er is een prachtige ruimte waar je wat kunt drinken en eten. Ik vind het wel jammer dat er geen contact meer is opgenomen met ons naar aanleiding van het maandrecord. Het zou kunnen dat het in de dagen na ons nog verbroken is, maar aangezien we een paar seconden van het all-time record af zaten dat al zo'n jaar stond, lijkt dat me wel heel sterk.

Heerlijk uitdagende kamer

Ik ben altijd wat huiverig bij het 'dit is anders dan een escape room'-concept, omdat het dan vaak een break-in room betreft en die vind ik niet leuk. Dat komt vooral omdat ik daar dan het euforische gevoel van de ontsnapping mis. Bij Infinicorp is dit gelukkig helemaal niet het geval! Mede dankzij het goede managen van de verwachtingen door de eigenaar had ik hier zeker het escape gevoel waar ik zo blij van word. Het verhaal en de kamer zijn echt geweldig neergezet. De urgentie van de tijd en het hintsysteem zijn opgenomen in het verhaal, wat de sfeer zeer ten goede komt. Je krijgt echt het gevoel dat je na kantooruren aan het inbreken bent om de bewijsstukken te kunnen bemachtigen. Echt top gedaan! De puzzels zijn ook echt supertof. Er is genoeg te doen voor vier personen en er is een goede afwisseling tussen denk- en zoekwerk. Er moeten flink wat verbanden gelegd worden en dit maakt de puzzels lekker uitdagend. Er zaten originele elementen in de puzzels en daar heb ik heel erg van genoten. Er is echt heel veel te doen in de kamer en daarom vind ik het ook wel begrijpelijk dat er van tevoren wordt gezegd dat je bij drie bewijsstukken de kamer hebt gehaald. Dit maakte het natuurlijk wel extra lekker (en het hielp ook zeker bij dat euforische gevoel) om met vijf bewijsstukken naar buiten te komen. Al met al was dit een prachtige afsluiting van een supergave escape room marathon, waarvan drie kamers bij Escape Room Alkmaar waren. De twee andere kamers die we deze dag hebben gespeeld waren ons ook aangeraden door de eigenaar van Escape Room Alkmaar. Dankzij hem hebben we een fantastische dag gehad. Heel erg bedankt voor de goede service!

Lekker old-school puzzelen

De kamer is heel realistisch neergezet. Het voelt niet alsof je in een escape kamer zit, maar je echt in een 'cabin in the woods' bevindt. Heel gaaf uitwerkt! Hierdoor kom je gelijk in de juiste sfeer en word je meegenomen in het verhaal. Eenmaal binnen kan iedereen gelijk aan de slag, omdat er meerdere startpunten zijn. Dat vindt ons hele team sowieso al fijn, dus dat is al gelijk een fijne start. De kamer zit vol puzzels, dus in die zin voelde het ook als lekker old-school met z'n allen puzzelen. Natuurlijk draagt de sfeer van zo'n houten huisje daar ook aan bij! Helaas waren de puzzels niet in thema. Ik bedacht me later nog dat dit misschien opgelost zou kunnen worden door ergens een opmerking in de kamer te plaatsen van het vermiste meisje waar ze schrijft dat ze deze puzzels heeft gemaakt om zichzelf bezig te houden. Dan sluiten de puzzels ook wat beter aan bij de sfeer. De puzzels zijn niet heel lastig en met vier ervaren escapers gingen we redelijk snel door de kamer heen. Inmiddels was ik voorbereid op het geautomatiseerde hintsysteem van Escape Room Alkmaar en stoorde het me daardoor al iets minder. We deden deze dag drie kamers op deze locatie en de service was uitstekend!

Luguber, maar gaaf uitgewerkt thema

Een luguber thema dat knap is uitgewerkt door de eigenaar van deze kamer. Het is te merken dat bij alles is gedacht: hoe maken we dit zo realistisch mogelijk? Alle zintuigen worden meegenomen bij het neerzetten van de sfeer in deze kamer. De puzzels zijn niet liniair, wat maakt dat er genoeg te doen is voor vier personen. Klassieke en vernieuwende puzzels waren goed afgewisseld en de effecten bij sommige puzzels waren echt gaaf. Wat me alleen niet beviel in deze kamer was het hintsysteem. Dat is volledig geautomatiseerd, wat op zich natuurlijk een prachtig staaltje techniek en programmeerwerk is, maar het doet wat mij betreft af aan de ervaring. Omdat het hintsysteem wordt getriggerd als je een bepaalde actie niet binnen een bepaalde tijd uitvoert, gaat deze bijvoorbeeld ook af wanneer je al met de juiste puzzel of handeling bezig bent. Dit geeft mij persoonlijk dan juist een gevoel van frustratie. Je bent niet vastgelopen, maar toch krijg je een hint en die geeft wat mij betreft de boodschap: jullie zijn niet zo lekker bezig hè? Los hiervan was het een gave kamer. Ook de service van Escape Room Alkmaar was super. We hebben met ons team uiteindelijk drie kamers gespeeld op deze locatie en mede dankzij de eigenaar was het een geweldige dag!

Prachtige kamer met heerlijke flow

De ontvangst bij deze escape is al super: één van de beste die ik tot nu toe ben tegengekomen. Ze hebben nu nog één escape room, maar als je met een grotere groep bent, kun je hier makkelijk opsplitsen en je in deze ontvangstruimte vermaken terwijl de andere groep de kamer speelt. Dat belooft al gelijk veel goeds voor de kamer zelf en gelukkig wordt dit ook helemaal waargemaakt. De kamer is prachtig aangekleed. Het thema zelf spreekt me erg aan, dus dat maakt me nog enthousiaster over de mooie uitvoering. Zowel de puzzels als de hints zijn in het thema meegenomen. Helemaal top! De puzzels voelden voor onze groep heel logisch aan en we gingen dan ook heel snel door de kamer heen. Het zijn leuke puzzels met een heerlijke flow. Ze waren uitdagend genoeg en was er voldoende te puzzelen voor vier personen. Ik denk dat de kamer voor twee of drie personen wel heel pittig is en zou me hier alleen aan wagen met de nodige ervaring. De eigenaren waren heel aardig en enthousiast en terecht trots op hun 'kindje' (de kamer is in negen maanden gebouwd, wat de goede kwaliteit ook verklaart)! Ze hebben de kamer met ons doorgelopen en het hintsysteem laten horen, omdat het erg leuk is om mee te krijgen en wij hadden geen hints gehad. Ik hoop dat ze snel een nieuwe kamer gaan bouwen, want voor zo'n kwaliteitskamer doorkruis ik graag heel Nederland!

Prachtig decor

Dit is echt een escape room die fantastisch is om achteraf nog een keer door te lopen, want er is ontzettend veel aandacht besteed aan het decor van deze kamer. Het is fijn dat we daar de mogelijkheid toe kregen, want in de adrenaline van het spel kun je zo wat mooie details missen. Prachtig uitgewerkt! Ook de puzzels waren in thema uitgewerkt en dat draagt altijd goed bij aan de sfeer. Er zaten origineel uitgevoerde puzzels bij, wat altijd weer een positieve verrassing is na al zoveel kamers gespeeld te hebben. Ik kan me voorstellen dat dit een vrij uitdagende kamer is voor gezinnen met kinderen of dagjesmensen die nog niet veel kamers hebben gespeeld, maar voor de ervaren escaper is de moeilijkheidsgraad laag. Als je al wat ervaring hebt, zou ik deze kamer met twee personen spelen, zodat je het wat uitdagender maakt voor jezelf. De grootte van de kamer laat dit ook goed toe. De service was uitstekend. Een hele vriendelijke eigenaresse die vol enthousiasme vertelde over haar plannen voor een volgende kamer. Ik kan niet wachten!

Misser

Tja, wat kan ik ervan zeggen... De potentie voor de kamer is er, het enthousiasme van de vriendelijke eigenaren op zich ook wel, maar ze hebben de klok in escapeland horen luiden en hebben helaas geen idee waar de klepel hangt. Het thema is redelijk opgezet en leuk uitgewerkt in de meeste puzzels. Sommige aspecten van puzzels zien er alleen erg zelfgemaakt uit (denk: figuurzaagproject dat je bij handenarbeid kreeg). Dit doet dan weer af aan de sfeer. Niets doet echter meer af aan de sfeer dan het hintsysteem. De walkie-talkie die we meekregen bleek bedoeld te zijn om iemand de kamer in te halen. Dan moesten we uitleggen wat we al hadden gedaan en ontvingen onze hint. Waarop de medewerker niet wegging, maar nog even bleef kijken of we onze geroepen oplossing wel echt naar behoren uitvoerden. En mocht je je dan even een cijfertje vergissen was hij ook niet te beroerd om het antwoord ongevraagd voor te zeggen. Bij de puzzels was het merendeel van de slotjes maar half gereset. Misschien dat we daarom de beste tijd voor drie personen hebben neergezet. Het voelde niet zo als een overwinning. Helaas stonden de makers/medewerkers niet echt open voor feedback. Ze vroegen ook niet hoe we het vonden en boden ook niet de mogelijkheid om na te praten of de kamer met hen te bespreken. Wel echt jammer, want ik denk met wat kleine aanpassingen in begeleiding en aankleding van puzzels dit best een leuke 1.0 kamer zou kunnen zijn! Ook dankzij een aantal originele en leuk uitgewerkte puzzels. Het zou dan wel een twee- of driepersoonskamer zijn, omdat alle puzzels lineair zijn.

Leuke kamer!

Wijchen komt weer met een kamer die een ander thema heeft dan de gebruikelijke thema's die je vaak tegenkomt in escape rooms, leuk! Net als bij de Erfenis staat je een energieke ontvangst te wachten, die je gelijk in de stemming brengt. De sfeer in de kamer is goed neergezet; door het gebruik van authentiek materiaal voelt de kamer vrij realistisch aan. De puzzels zijn allemaal in thema wat natuurlijk ook goed bijdraagt aan de sfeer. Ik vond het niveau van de puzzels vrij pittig. Je hoeft geen voorkennis te hebben die aansluit bij het thema van de kamer (gelukkig!), maar ik denk dat het wel zou kunnen helpen als je hier wat affiniteit mee hebt. Wat mij betreft zou je wat meer gestuurd mogen worden in de kamer, zodat je een beter idee hebt welke zaken je met elkaar in verband moet brengen en niet lukraak aan het proberen bent. De service was, net zoals we hebben ervaren bij De Erfenis, weer uitstekend. Hele vriendelijke en enthousiaste medewerkers en een prettige ruimte om nog even na te praten.

Onverwacht leuke kamer!

Ik had niet veel verwachtingen van deze kamer, omdat hij (ondanks de acties in de Escape Weekly) niet veel naamsbekendheid heeft. Zonde, want zo'n leuke escape room dicht bij huis had ik al veel eerder kunnen spelen! Ik kom zeker ook terug voor hun andere kamer. Deze kamer begint met misschien wel het meest professionele filmpje dat ik tot nu toe heb gezien bij een escape room (en dit is de 52e). Super gaaf om zo in de juiste sfeer te komen! De sfeer in de kamer zelf is ook goed: realistisch en met een zeer indrukwekkende aankleding komt dit thema helemaal tot z'n recht. Er is niet heel veel te puzzelen, maar de puzzels die er zijn, zijn in thema. Ook het hintsysteem is in thema, wat ik altijd een pré vind. Met drie personen van ons vaste escape team moesten we flink door buffelen en stonden we met twee minuten op de klok uiteindelijk buiten. De service is wel prima. Ze hebben een mooie ontvangstruimte waar je ook wat kunt drinken.

Prachtig uitgewerkte kamer

Deze kamer gaat echt voor de beleving binnen de escape room. Hier zijn ze zeker in geslaagd, want wát een belevenis is het. Het thema is heel knap uitgewerkt. Alle puzzels zijn ook in het thema verwerkt. Er was bij ons één puzzel die het helaas op dat moment niet deed en die ze uit de kamer hadden gehaald, wat ik erg jammer vond, want het zag er uit als een hoogtepuntje in originaliteit! De puzzels waren niet heel lastig, wat er bij ons voor zorgde dat er voor vier personen niet altijd iets te doen was. Sowieso zou ik door de ruimte in de kamer niet met meer dan vier personen gaan spelen. De service was top, met het nalopen van de kamer achteraf met nog wat extra uitleg die ik erg leuk vond om te horen. Helaas geen ruimte voor een drankje achteraf, maar hiervoor kun je in het café beneden terecht.

Gave horrorkamer

Mijn vijftigste kamer! De sfeer wordt door deze prachtige locatie al goed neergezet en de medewerker wist ons van tevoren met zijn uitleg al goed de stuipen op het lijf te jagen. Ik ging in ieder geval met natte handjes naar binnen. De puzzels in de kamer verschillen erg van elkaar; er zijn volop standaard puzzels die je in iedere klassieke escape room tegenkomt, maar er zijn ook een aantal hele originele elementen, die ik nergens zo mooi uitgewerkt heb gezien. Het niveau van de puzzels was vrij eenvoudig. Waar we af en toe hadden verwacht (en gehoopt) dat we nog even moesten doorpuzzelen of verbanden moesten leggen, was het meest voor de hand liggende antwoord gelijk goed. Als je al veel ervaring hebt, kun je deze kamer denk ik beter met twee personen spelen om het iets uitdagender te maken. De service was prima. De medewerker wist de spanning dus goed op te bouwen en hij heeft ons goed begeleid. Achteraf heeft hij ook de kamer met ons doorgenomen en nam hij ook de tijd om de mooiste plek uit te zoeken voor de foto. Heel vriendelijk! Zeker een kamer die goed paste bij mijn vijftigste jubileum!

Super toffe kamer

Naar deze locatie gereden om beide kamers te spelen en omdat Flight de meest recente kamer is, deze als tweede gespeeld. Omdat ons vaste team zo lekker flowde bij The Cooper Case heb ik die als leuker ervaren, maar ook bij deze kamer klopt echt alles. De sfeer is prachtig uitgewerkt. De kamer is gebaseerd op de serie Lost, maar ook als je die niet hebt gezien (zoals wij allevier) gaat er niets verloren aan het verhaal van de kamer. De puzzels zijn super gaaf en kloppen helemaal. Ook bieden ze, net zoals de andere kamer, de nodige uitdaging. Ik geloof dat we één hint hebben gehad, waarbij het uiteraard weer ging over ons slechte zoekwerk. De service was fantastisch en zowel voor als na de kamers hebben we enthousiast gekletst met de eigenaar en zijn neef die de begeleiding van onze kamers deed. Ik schreef ook al in de review van The Cooper Case: ook als je niet in de buurt woont, ga naar deze kamers toe, want het is echt genieten!

Nieuwe lievelingskamer!

Wat een geweldige dag hebben we gehad op deze locatie. Twee juweeltjes van kamers bij elkaar met een zéér gepassioneerde eigenaar en zijn minstens zo enthousiaste neef. De sfeer in deze kamer klopt van begin tot eind. Er is niets dat niet thuishoort in deze kamer. Zelfs de temperatuur droeg bij aan de sfeer, al bleek dat achteraf aan het weer buiten te liggen. Voor ons was het in ieder geval een leuk detail en omdat de kamer zo goed is uitgewerkt, gingen we er voetstoots van uit dat het bij de kamer hoorde. De puzzels zijn logisch en niet te voor de hand liggend. Er is geen frustratie in deze kamer, want niets is vergezocht, terwijl de puzzels je toch uit blijven dagen. Ook is er voor vier personen genoeg te doen. Ons vaste team zat dan ook in een heerlijke flow en we vlogen door de kamer heen. Echt genieten! Wat ik heel leuk vond achteraf, was dat we begeleid werden door één iemand die uitgebreid de kamer achteraf met ons doorliep en dat de andere medewerker nog even naar binnen kwam. Hij had ons met een schuin oog gevolgd (hij was de andere kamer aan het begeleiden) en wilde toch nog even komen zeggen dat we onze ervaring waar we vooraf over vertelden tijdens het spelen wel hadden waargemaakt. Wij moesten best een eindje rijden voor deze kamer, maar waar je ook vandaan komt: de kamers op deze locatie zijn hoe dan ook de reis waard.

Mix tussen Merlijn en Harry

De ruimte voor deze kamer heeft een prachtige Harry Potter-muurschildering, waardoor je al helemaal in de juiste sfeer komt. Helaas is dit in de sfeer van de kamer niet helemaal doorgezet. Nu ben ik als die-hard fan van Harry Potter misschien ook wel erg kritisch op zo'n kamer, maar door de muurschildering en door bepaalde puzzels lijkt het toch echt dat dit een Harry Potter kamer zou moeten zijn. Dit is niet overal in doorgevoerd en daarom had ik misschien liever gehad dat dit niet in het thema was verwerkt en dit echt een Wizard School is zoals de naam van de kamer ook aangeeft. Ik vind het in ieder geval niet kunnen dat ik twee namen van karakters uit de boeken tegenkwam die verkeerd gespeld waren. Slordig! Helaas ontbrak ook de muziek, maar ik heb begrepen dat deze normaal gesproken wel in de kamer aanwezig is. Er zitten een paar gave themapuzzels tussen! Ze zijn niet al te lastig en we gingen dan ook snel door de kamer heen. We hebben deze kamer met drie personen gespeeld, maar met z'n tweeën is hij ook goed te doen. De service was die dag niet zo goed, maar de eigenaar van Escape Room Alkmaar heeft dit achteraf zeer netjes met ons opgelost. Hoe wij de service die dag ervaarden was niet waar hij voor stond en dat heeft hij toen we terugkwamen bij Escape Room Alkmaar ook zeker laten zien. Ik zou voor deze kamer eigenlijk een 5 geven voor de service, maar omdat de eigenaar dit netjes heeft afgehandeld geef ik er nu een 8 voor.

Waarschijnlijk leuk voor beginners

Deze locatie heeft een leuke ontvangstruimte met een bar, wat natuurlijk helemaal past bij hun andere kamer; het Schrobbelèr Mysterie. We werden ontvangen door een vriendelijke, nog onervaren medewerkster. Eenmaal aangekomen in de kamer is de spannende sfeer goed neergezet, mede dankzij de filmpjes die getoond werden. Helaas was van tevoren niet verteld dat dit niet van je tijd afgaat, waardoor ik op een gegeven moment gefrustreerd raakte van de onderbreekmomenten. Je wordt dan behoorlijk uit de flow gehaald. Al bij één van de eerste puzzels keken we niet goed (een belangrijk onderdeel was niet zichtbaar vanaf de plek waar wij stonden) en we konden maar niet op één lijn komen met de medewerkster die de hints gaf. Haar hints zorgden juist voor meer verwarring; het liep allemaal heel stroef. Omdat dit al vroeg in het spel helemaal misliep, was de flow er helemaal uit. Ook ging er blijkbaar iets mis met het licht waardoor het leek alsof we nog niet in een ruimte moesten zijn, terwijl dat wel het geval was. Helaas is dit niet te sturen door een medewerker. Ik ben zelden zo gefrustreerd uit een kamer gekomen, terwijl we met twee personen nog dertien minuten over hadden en het dus niet eens zo slecht hadden gedaan. De medewerkster gaf zelf achteraf ook aan dat de communicatie wel erg stroef verliep en dat we elkaar steeds verkeerd begrepen. Ik vraag me af of het met haar weinige ervaring te maken had en het misschien beter was geweest als ze het nog onder begeleiding had gedaan. Misschien lag het ook gewoon aan ons en lieten we ons te makkelijk ontmoedigen. Toch zit de escape room mooi in elkaar en zou ik deze kamer voor beginners wel aanraden om te spelen. De puzzels zijn vrij eenvoudig en het werkt hier juist tegen je als je veel kamers hebt gespeeld, omdat je dan al snel te moeilijk denkt. Voor beginners zal dit waarschijnlijk een succeservaring zijn in een mooi afgewerkte kamer.

 • The Game — Locked
 • Geplaatst op 16 augustus 2018 om 22:46
 • Gespeeld met 2 personen in mei 2018; Ontsnapt: Ja (50:00)

Super gezellige kamer!

Dit is zo'n leuke escape room! Wat een verademing om tussen alle spannende en horrorkamers een keer zo'n gezellige escape room te treffen. De nostalgische sfeer met alle bordspellen en het maar al te bekende Mario-muziekje zorgde ervoor dat ik helemaal vrolijk was tijdens het spelen. De puzzels zijn helemaal in thema. Ik vond ze af en toe nog best pittig, maar ze zijn voor een ervaren escaper goed te doen. Het is een afwisseling tussen denk- en doepuzzels. Door de sfeer was ik heerlijk door de hele kamer aan het rennen (huppelen) om alles op te lossen. De kamer nodigt daar ook echt toe uit! We hebben met twee personen gespeeld en stonden in ongeveer tien minuten weer buiten. Het personeel was heel vriendelijk en heeft ons goed begeleid. Het is zeker geen high-tech kamer, maar voor iedereen die van spelletjes houdt en sowieso al niet zo horrorkamers, is deze kamer perfect!

Mooi uitgewerkte themakamer

De eerste puzzel is het vinden van de escape room, want dit staat beneden bij het café waar de escape room zit niet aangegeven. Als je de kamer hebt gevonden, staat je een ontvangst te wachten met een zeer gepassioneerde eigenaar. Altijd fijn als het enthousiasme ervan afspat! De eigenaar vindt het thema in de kamer erg belangrijk en dit is in de sfeer goed terug te vinden. Het was die dag helaas te warm om van alle sfeerelementen gebruik te maken, maar toch leuk om te weten dat de mogelijkheid er was. Ik vond de kamer wel een stuk spannender dan ik van tevoren had verwacht! De puzzels hebben een mooie afwisseling van techniek en slotjes. Zoals al in de meeste reviews wordt gezegd: je moet wel goed kunnen zoeken. Dit was niet onze sterkste kant en dat kan je dan zeker uit de flow van de kamer halen. De hints zijn in het thema verwerkt en dit is op een realistische manier gedaan. Leuk! Het was voor ons wel even wennen dat je dan vaker contact had met 'buiten', want dat gaf even het gevoel dat we niet zo lekker gingen, terwijl dit gewoon bij het hintsysteem hoorde. Achteraf is onze naam nog op het scorebord gezet, dus we hadden het toch nog niet zo slecht gedaan met twee personen. Ook nog even gezellig gekletst met de eigenaar over deze kamer en andere kamers. Als je in de buurt bent, vind ik deze kamer zeker een aanrader!

Toffe kamer met lekkere flow

Deze kamer duurt 75 minuten, waardoor mijn verwachting was dat dit een pittige kamer zou worden voor twee personen. Dit bleek echter niet het geval; in zo'n vijftig minuten stonden we weer buiten. Dit geeft gelijk aan dat deze kamer wel een heerlijke flow heeft en dat zorgt ervoor dat je met een goed gevoel weer buiten staat. Het maakt de forse prijs wel wat pijnlijker. Dit thema spreekt me erg aan en de sfeer in de kamer is goed neergezet. Helaas waren de hints niet in thema, wat ik altijd wel een gemis vind. De puzzels vallen ook niet allemaal binnen het thema, maar dit vond ik zeker niet storend. Er is een goede afwisseling van doe- en denkpuzzels. Er is een doepuzzel die wij per ongeluk hebben omzeild door een andere methode te gebruiken om te ontsnappen. Toen we later de kamer doorliepen en hierachter kwamen, vond ik het erg jammer dat we dit onderdeel gemist hebben! Ondanks de grootte van de kamer vond ik het toch erg leuk om hem met z'n tweeën te spelen, omdat je dan echt alles meekrijgt van de puzzels. De kamer en de ruimte lenen zich er zeker voor om met een grotere groep te spelen, maar ik vraag me af hoe snel we buiten hadden gestaan met ons vaste team van vier personen. De ontvangstruimte is prachtig en nodigt zeker uit voor een drankje, de gastvrouw deed dit helaas niet. Ze heeft wel achteraf de kamer met ons doorlopen.

 • Not Alone — Clocked-Up
 • Geplaatst op 14 augustus 2018 om 17:19
 • Gespeeld met 2 personen in mei 2018; Ontsnapt: Ja (54:33)

Gave logica kamer voor ervaren spelers

Deze kamer is de reden dat ik eindelijk een account heb aangemaakt op escapetalk en ben gaan reviewen. Ik was het zó niet eens met de 6 die de kamer hier kreeg! Gelukkig is het cijfer inmiddels al iets hoger... Voor deze kamer hebben we Doing Time gespeeld op deze locatie en vervolgens wilden we graag nog een kamer spelen. De eigenaar was een beetje huiverig met het aanraden van deze kamer. Hij gaf aan dat het anders is dan een gewone escape room, nogal abstract en dat je het of leuk vond of helemaal niet. We zijn toch de uitdaging aangegaan en daar ben ik erg blij om! Hoewel de sfeer in de kamer niet zo speciaal is of echte wow-momenten heeft, past het wel goed bij het thema (contact leggen met aliens). Deze kamer is all about the puzzles. Er wordt een beroep gedaan op je inzicht, het vermogen om verbanden te leggen en je hersenen echt eens even te laten kraken. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok stonden we uiteindelijk buiten, vol adrenaline en met een dikke grijns op ons gezicht. De eigenaar heeft achteraf de kamer met ons doorgelopen. Hij vertelde dat soms mensen gefrustreerd raakten in deze kamer, omdat ze de puzzels niet begrepen en het na de uitleg nog niet begrepen. Ik denk dat je hier als ervaren escaper niet tegenaan zult lopen, maar ik kan me voorstellen dat een onervaren escaper het misschien wat vergezocht vindt. Dus: moe van kamers waar je goed moet zijn in zoeken? Zin om echt weer een keer uitgedaagd te worden? Hoogste tijd om deze kamer te gaan spelen!

Klassieker

Deze kamer is echt een klassieke escape room, zowel in thema als in uitwerking. Het thema spreekt mij persoonlijk niet zo aan, maar het is wel mooi uitgewerkt. De eigenaren hebben dan ook echt geprobeerd om de realiteit na te bootsen en ik denk dat ze hier goed in zijn geslaagd. De puzzels zijn ook allemaal in thema. Wij hadden met twee ervaren spelers (dit was mijn 41e kamer) wel moeite om in de flow te komen. Dit had er mogelijk ook mee te maken dat we te voorzichtig waren. Waar je bij andere escape rooms vaak op de vingers wordt getikt of wordt gewaarschuwd om van dingen af te blijven, geeft deze kamer juist de vrijheid om 'realistisch' te puzzelen. Ik kan er niet veel meer over zeggen zonder spoilers te geven, maar het is tof gedaan! Laat je er alleen niet door uit de flow halen, zoals ons overkwam. De eigenaar van de kamer was echt super enthousiast en heel gastvrij. Op zijn aanraden hebben we deze kamer gespeeld in plaats van 'The New World' die we eigenlijk hadden geboekt, omdat hij dacht dat deze te makkelijk zou zijn voor ons. We hebben achteraf uitgebreid gekletst over allerlei kamers en mede door zijn enthousiasme nog een kamer gespeeld op deze locatie.

Leuke kamer met origineel thema

Deze kamer heeft een origineel thema; fotografie en waarneming. De sfeer in deze kamer is goed neergezet, met een hoop authentiek materiaal. Achteraf hoorden we dat de makers ook thuis zijn in deze wereld. Gaaf dat ze rondom hun expertise zo'n kamer hebben bedacht! De puzzels variëren qua kwaliteit nogal in niveau. Er zitten een paar hele gave, originele puzzels tussen, waarbij verbanden leggen en oog voor detail belangrijk is. Top! Ik ben echter nooit zo'n fan van 'hobbypuzzels' in een kamer (denk logiquiz, sudoku, tangram) en die zat er bij deze kamer wel eentje in. Wat mij betreft doet het af aan de kwaliteit van de overige puzzels en kunnen ze deze er beter uit halen. Ook leek de kamer door de puzzels in het begin op een rekenkamer, maar gelukkig bleek dat niet het geval. Ook voor twee niet zo sterke rekenaars blijft het haalbaar. Achteraf was de mogelijkheid voor een drankje en hebben we kort kunnen praten met de eigenaar. Helaas ging hij al vrij snel de kamer opruimen en kreeg ik daardoor het gevoel dat we beter konden gaan, ook al was ons drinken nog niet op. Het is niet mijn doel om naar een escape room te gaan en beste vrienden te worden met escape room eigenaren en medewerkers, maar nu voelde het een beetje alsof je voor het eerst bij iemand thuis komt en die persoon volgens weggaat om boodschappen te doen. Beetje ongemakkelijk!

Originele en moderne 1.0 kamer!

Heerlijk hoe je in Wijchen gelijk in de stemming wordt gebracht door de medewerker. Dit past helemaal binnen de sfeer en zorgt ervoor dat je gelijk in het verhaal zit. Deze sfeer wordt binnen de kamer helemaal doorgezet en is tot in de puntjes uitgewerkt. Er zitten grappige details in de uitwerking en ook de puzzels zijn in stijl.De puzzels zijn leuk bedacht. Het niveau is wisselend, er zitten wat lastige tussen en andere zijn zo opgelost. We hebben deze kamer echter met vijf personen gespeeld, waaronder de vier zeer ervaren personen van ons vaste escape team. Hierdoor waren we in iets meer dan 33 minuten dan ook helaas alweer uitgepuzzeld. Voor wat langer speelplezier zou ik aan ervaren spelers dan ook zeker aanraden om met twee of drie personen te gaan. Met meerdere ervaren spelers gaan om het record te verbreken kan natuurlijk ook, want dat wordt hier in Wijchen allemaal keurig bijgehouden.De service was super met een fijne ontvangstruimte en de mogelijkheid tot een drankje achteraf. Ook het nalopen van de kamer werd uitgebreid gedaan.Je valt niet van de ene verbazing in de andere en daarom heb ik het een 1.0 kamer genoemd. Dit neemt echter niet weg dat deze kamer zorgt voor heerlijk puzzelplezier. Zo kan escapen ook!

Leuk voor de prijs

Het idee van de Cortex-society is op zich wel origineel; om lid te mogen worden van deze organisatie moet je puzzels oplossen om te bewijzen dat je waardig bent. De kamer is gevestigd op een zolder boven een café. Hierdoor heb je het gevoel dat je niet naar binnen stapt in een escape room, maar bij een zolder waar puzzels in verwerkt zitten. Dat betekent dus ook dat er in de aankleding vrij weinig terugkomt van een geheime organisatie. Hierdoor moet de kamer het qua sfeer voornamelijk hebben van het oude, karakteristieke pand waarin het zich bevindt. De puzzels zijn eenvoudig, zowel qua uitwerking als in moeilijkheidsgraad. Het was voor mij wel voor het eerst dat ik meerdere raadsels (denk: wat heeft zes benen, twee hoofden, vier oren, twee handen, maar loopt op vier voeten?) moest oplossen in een escape room. Ik vond het op zich wel grappig, maar je moet ervan houden. Hij is door het niveau makkelijk te spelen met twee personen. De eigenaresse was heel lief en enthousiast. Ze heeft deze kamer zelf opgezet en wil hem steeds, zodra het financieel kan, uitbreiden, technischer maken en verbeteren. Mede door haar enthousiasme, het gebrek aan escape rooms in Brugge en de prijs zou ik deze kamer wel aanraden als je in de buurt bent en je wilt overgeven aan je escape room-verslaving. Toch weer een klein uurtje speelplezier! Antwoord raadsel: een paard met een ruiter op z'n rug. En ja, dit was ook wel echt het niveau van de raadsels.

De moeite waard om voor om te rijden

Deze kamer bleek echt een verborgen juweeltje ;) Hier aangekomen was ik even bang dat het een 'tourist trap' zou zijn, omdat het aan het strand gelegen is en er veel toeristen voorbijkomen. Niets bleek gelukkig minder waar. Het is een prachtige kamer, waarbij je echt het gevoel krijgt dat je je in een mijn bevindt. Heel knap uitgewerkt. De puzzels zijn zeer uitdagend en er zaten een aantal puzzels bij die ik nog nergens was tegengekomen, terwijl dit mijn 37e kamer was. De flow in de kamer was heel goed, maar het is wel flink aanpoten met twee personen! Het slagingspercentage voor twee personen ligt ook een stuk lager, hoorden we achteraf van de medewerker. De service was goed, met een zeer vriendelijke medewerker, die zelf nog niet zoveel kamers had gespeeld maar erg enthousiast was over escape rooms. Wat meer tijd voor een praatje was leuk geweest! We kwamen zo happy en vol adrenaline uit deze kamer dat we gelijk een dagje Zandvoort hebben ingepland, zodat de andere twee spelers van ons vaste team deze kamer ook nog kunnen spelen. Uiteraard gaan we dan ook hun andere kamers proberen!

Spectaculaire kamer

Wat een fantastische escape room! Het is een echte 2.0 kamer waarin alles tot in de puntjes is uitgewerkt. De sfeer is uitstekend neergezet; de hele kamer lang word je meegenomen in het thema. De sfeer is spannend, maar ook weer niet te eng. Ook al kwam de medewerker niet meer bij toen hij mij op camera door de kamer zag rennen om niet alleen achtergelaten te worden, dus spannend genoeg! De flow in de kamer is lekker. De puzzels passen allemaal in het thema en zijn uitdagend. Er is ook genoeg te doen voor vier personen. De service is top. De medewerkers waren erg enthousiast en hebben zelfs nog voor ons rondgebeld of we nog ergens anders een escape room konden spelen. Aan het eind is de hele kamer met ons doorgenomen tot in de details. Eén kanttekening: later bij een andere escape room-eigenaar heb ik geleerd wat het hele verhaal achter Jason's Curse is en dat had ik toch niet helemaal door toen ik de kamer speelde! De medewerkers zouden daar nog wat meer de nadruk op mogen leggen, want het is een tof verhaal!

Leuke kamer om mee te nemen

Dit is een hele leuke kamer om mee te nemen voordat je Jason's Curse gaat spelen op deze locatie. Ze hebben ook een aanbieding wanneer je twee kamers speelt, dus voor ons escape verslaafden is dat weer mooi meegenomen! De sfeer in deze kamer is leuk neergezet. Doordat het geen spannend of horrorthema is, vond ik dit een gezellige kamer om te spelen. De hele sfeer sluit goed aan bij de film, maar de kamer is ook zeker te spelen als je de film niet hebt gezien. De puzzels zijn goed te doen en hebben een prima afwisseling in doen en denken. Zelf ben ik er alleen niet zo'n fan van als het lijkt dat je een puzzel al kunt oplossen, maar achteraf nog cruciale info blijkt te missen waar je pas later in de kamer achter kunt komen. De service was helemaal geweldig. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde escapers en zeer enthousiast. Ook hadden ze er op ons verzoek voor gezorgd dat er een bittergarnituur klaar stond toen we uit de eerste kamer kwamen, zodat we nog wat konden snacken voordat we naar de tweede kamer gingen. Top dat dit mogelijk was!

Keileuke kamer!

Met twee spelers van ons vaste team en twee nog niet zo ervaren escapers deze kamer gespeeld. Door het originele begin zit je gelijk in het verhaal en was mijn verwachting van de kamer meteen hoog. Hoewel de aankleding niet heel bijzonder is, zijn er genoeg verrassende elementen in de sfeer en puzzels die dit goedmaken. De hints zijn ook in thema, wat ik altijd een groot pluspunt vind! De puzzels waren niet heel moeilijk, maar uitdagend genoeg. We hadden één hint nodig en stonden in 42 minuten buiten. Nu moet ik zeggen dat de vrij onervaren spelers wel goede puzzelaars zijn, dus ik vind het iets lastiger om de moeilijkheidsgraad in te schatten. Ik denk dat onervaren escapers het lastig zouden kunnen hebben in deze kamer, maar ervaren escapers kunnen deze kamer wel aan met z'n tweeën. De medewerkers (en volgens mij ook bedenkers) van de kamer die ons hebben begeleid waren enthousiast en vriendelijk. Ze staan voor de kwaliteit van hun kamer. Als je in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om deze kamer mee te nemen!

Maakt het hoge cijfer niet waar

Ik ben wel verbaasd dat deze kamer zulke relatief hoge reviews heeft, want ik vond deze kamer erg tegenvallen. De kamer is overgenomen door de eigenaar van Dracula's Bedroom, en waar die kamer juist geroemd wordt om de mooie afwerking, viel deze kamer van ellende bijna uit elkaar. Puzzels die niet meer goed leesbaar waren door slijtage en schrikmomenten die je van mijlenver ziet aankomen omdat de bedrading uit het plafond hangt. Het schijnt dat de kamer verder geüpdatet gaat worden, maar ik ben dan van mening dat je dan nog geen groepen in je kamer moet laten. Het heeft er bij mij in ieder geval voor gezorgd dat ik de derde kamer van deze eigenaren niet ga spelen. Afgezien van de aankleding zijn de puzzels leuk, al zijn ze niet allemaal even logisch. De medewerkster was heel vriendelijk. Ze had zelf nog niet zo veel ervaring en wist niet de beste kamers aan te bevelen (de kamers van de beruchte eigenaar in Uden; lees voor het hele verhaal ook mijn Alcatraz review), maar ze was wel erg enthousiast. Misschien dat de kamer inmiddels al wel is verbeterd, aangezien de eigenaar prima weet hoe het ook kan. De tijd en reviews zullen het ons leren!

Maakt alle verwachtingen waar

Deze kamer moest ver van tevoren ingepland worden... Voor ons vaste team in ieder geval, want we zijn meer van het: "Laten we vanavond een escape room gaan doen!" Maar wat is het de moeite waard om deze kamer in je planning te zetten. Er zijn al zó veel reviews dat ik niet denk dat ik nog veel nieuws kan zeggen. De sfeer in de kamer is tot in de kleinste details afgewerkt op een zeer originele manier. De puzzels zijn zeer divers en er zitten een paar hele originele tussen. Er zitten er alleen een paar tussen die ik echt minder vind. Toen ik net uit deze kamer kwam, zou ik hem absoluut een tien gegeven hebben, maar doordat ik inmiddels nog meer hele gave kamers heb gespeeld, ga ik vanwege de puzzels (heel flauw) toch een 9,5 geven. De ontvangst is geweldig, de medewerkers zijn zelf erg enthousiast en zelfs in thema gekleed. Fijne ruimte (uiteraard ook in thema) om achteraf ook nog een drankje te doen. Snel gaan spelen als je dit nog niet hebt gedaan!

Toe aan vernieuwing

Je kunt zien dat dit een mooie kamer is geweest, maar door slijtage van puzzels en decor doet het allemaal wat oud aan. De ideeën die de makers hadden voor de sfeer van deze kamer zijn goed, maar het komt nu helaas niet meer helemaal over. Zonde!

De puzzels waren vrij makkelijk en met vijf personen is er daardoor niet genoeg te doen. Er zaten veel elementen in de kamer waar we uiteindelijk niets mee hoefden. We dachten dat dit ruis was, maar de medewerker vertelde ons achteraf dat dit puzzels waren die eruit zijn gehaald, omdat het te moeilijk zou zijn. Nog een keer zonde! En zorg er dan op z'n minst voor dat dit niet meer zichtbaar is.

De begeleiding was prima. Aardige medewerker die dit waarschijnlijk als bijbaantje had en niet per se iets met escape rooms had. Er leek geen mogelijkheid te zijn om een drankje te doen achteraf.

Echte break-in ervaring

Met hoge verwachtingen van deze makers dankzij De Drukkerij (prachtig in thema, ga 'm spelen als je dat nog niet hebt gedaan) en de Duivelskamer (perfecte beginnerskamer), ging ons vaste team voor het eerst een break-in room spelen. Onze inbraak kwam wat moeizaam op gang, omdat er wat mis leek te gaan met het ophalen, waardoor we lang moesten wachten voordat we echt van start konden. Vanaf het moment dat we werden opgepikt zaten we echter gelijk in het verhaal.

Het thema is goed uitgewerkt en alles klopt tot in de puntjes. Het is een echte beleving! De puzzels wisselen elkaar af in niveau. Communicatie tussen de spelers is belangrijk. Helaas stond de muziek zo hard dat het communiceren hierdoor lastig werd, maar dit hebben we uiteindelijk op een andere manier weten op te lossen. Dit bleek later niet helemaal de bedoeling te zijn, want je moest met elkaar praten i.p.v. de info fysiek overdragen. Ach ja, als de kamer dwingt tot creatieve oplossingen die ook werken, dan is het goed toch?

Uiteindelijk zijn we met een gemiddeld resultaat uit de kamer gekomen. Ik had het fijn gevonden als van tevoren duidelijk was gecommuniceerd dat deze kamer sowieso 60 minuten duurt. Door de verhaallijn had ik toch het idee dat we moesten ontsnappen en daardoor had ik toch een soort van faalgevoel aan het eind, ook al kregen we te horen dat we een prima resultaat hadden neergezet.

Het nabespreken was ook niet wat ik van deze locatie gewend ben. Er was geen mogelijkheid tot een drankje en de medewerkers hadden geen tijd voor ons. Ze hebben de keuze gemaakt om de kamer naderhand niet te doorlopen. Jammer, maar oké, zo hebben ze het geregeld. Wat ik wel echt jammer vond, is dat wij de kamer zelf nog aan het nabespreken waren, een 'aha-momentje' hadden en dachten tóch de oplossing van een puzzel gevonden te hebben. De medewerker wilde niet zeggen of dit inderdaad de juiste oplossing was, want dan moesten we 'm nog maar een keer komen spelen. Ehhh.. Nee?

Ik ben niet zo onder de indruk van de service dus dit keer, al blijft de kamer wel spectaculair. Break-in is toch niet echt voor mij weggelegd, ik vind het juist gaaf om te proberen binnen dat uur te blijven. Als je van tevoren weet dat je een uur bezig bent, is je ervaring mogelijk al beter!

Prima kamer als je in de buurt bent

Deze kamer heb ik niet met het vaste escapeteam gespeeld, maar met één iemand daarvan en twee nog niet zo ervaren escapers. De ervaringen verschilden daardoor nogal. Voor de ervaren escaper is deze kamer niet vernieuwend en zijn veel puzzels herkenbaar. Het is niet gekopieerd uit andere kamers, maar je herkent het type puzzel en weet hoe je dit moet oplossen. De beginnende spelers in ons team hadden deze ervaring niet. Zij vonden het niveau van de puzzels daardoor uitdagend en niet zo voor de hand liggend. De puzzels waren een goede afwisseling tussen nadenken en doen. De sfeer in de kamer is prima neergezet. Het is een gaaf pand dat ze tot hun beschikking hebben, met een mooie ontvangstruimte. In de kamer zelf doen sommige puzzels al wat versleten aan. De ontvangst was vriendelijk en de gastvrouw was erg enthousiast. Al met al een prima kamer om te spelen als je in de buurt bent, maar je hoeft er niet voor om te rijden.

Leuke kamer met veel sfeer

Nieuwsgierig gemaakt door het gezellige praatje met de eigenaars na het spelen van de Tandarts kamer, wilden we niets liever dan Hannah's kamer ook spelen. Gelukkig was er nog plek en werd de kamer snel voor ons gereset, zodat we gelijk konden beginnen. Bij deze kamer is er goed gebruik gemaakt van de geweldige locatie. Villa BreTil ademt escape room in sfeer en aankleding en Hannah's kamer voelt daardoor dan ook aan als de ruimte waar Hannah heeft gewoond en niet een kamer waar dit is nagebootst. Er zitten een aantal schrikeffecten in de kamer, maar ondanks dat ik best een schijterd ben, vond ik de kamer niet te spannend. Het bleef leuk spannend! De puzzels zijn niet heel verbazingwekkend, maar ze zijn leuk, afwisselend en samenwerking is belangrijk. Er zit een lekkere flow in de kamer. Afgezien van een hint die we nodig hadden, omdat we totaal niet door hadden wat we moesten doen, vlogen we door de kamer heen. Leuk dat de twee puzzels qua verhaal op elkaar aansloten, maar ook los van elkaar te spelen zijn. De eigenaresse heeft al verteld dat een mogelijke derde kamer ook weer bij de andere twee kamers zal aansluiten. Hopelijk gaan ze hier snel aan bouwen, want dan komen wij hem zeker spelen!

Leuk om te combineren met Hannah's kamer!

Villa BreTil is een prachtige locatie en de escaperooms passen helemaal bij het huis. De sfeer en aankleding zijn dus gelijk aanwezig zodra je de drempel over stapt.Ik kwam hier met het vaste team om alleen de Tandarts Kamer te spelen. Het is al een iets oudere kamer, maar er is goed over nagedacht en de kamer zit in de basis gewoon goed in elkaar. De flow is lekker, de puzzels waren af en toe best uitdagend en uiteindelijk stonden we met zo'n twaalf minuten op de teller weer buiten.De ontvangstruimte in de villa en de gezelligheid en passie van de eigenaren zorgden ervoor dat we nog wat langer bleven hangen. Toen we hoorden dat het huidige record van Hannah's kamer was neergezet door een groep kinderen wilden we heel graag deze uitdaging aangaan en dat hebben de eigenaren dan ook gelijk voor ons geregeld.Leuke kamer, top service en als je er dan toch bent voor Hannah's kamer, neem deze dan gewoon gelijk mee. Zorg er wel voor dat je eerst deze speelt en daarna pas Hannah!

Gave kamer vanaf vier personen

Ik was even bang toen we er na onze reservering achter kwamen dat dit een escaperoom bij een poolcentrum was, dat het zo'n dertien in een dozijn-kamer zou zijn; even snel erbij gebouwd voor de winst. Gelukkig bleek niets minder waar te zijn. De medewerkers zijn terecht trots op ' hun' escaperoom en de liefde voor escapen straalt van de kamer af. Het is een grote, mooie kamer met veel puzzels. De puzzels zijn pittig en divers en dit maakt het een uitdagende kamer, zelfs voor ervaren spelers. DIt maakt het wat mij betreft een hele leuke kamer, maar ik ben het er niet mee eens dat ze de kamer ook laten spelen door twee of drie personen. Ze zouden juist kunnen adverteren met het feit dat ze een kamer hebben die ook écht geschikt is voor grotere groepen! Minpuntje voor de service vond ik dat de medewerker de kamer inkwam met de boodschap dat we het niet hadden gehaald... op tien seconden na. Ik lees vaak in reviews dat mensen (die de kamer bij lange na niet hebben gehaald) toch de kamer mochten uitspelen en dat wordt vaak ervaren als goede service. Ik had het dan ook fijner gevonden als we die laatste tien seconden toch hadden mogen spelen. Of dat nou voor of na de boodschap was dat we het niet hadden gehaald, had me niet eens iets uitgemaakt! Al met al: ben je met een grotere groep ervaren spelers en wil je dat iedereen iets te doen heeft? Dit is de kamer voor jullie!

Leuke beleving!

Een uniek thema en een unieke beleving die ik nog niet eerder ben tegengekomen in andere escaperooms. De kamer is helemaal in thema en goed uitgewerkt. Er zitten veel grappige details in de kamer. Lekkere flow, waarbij je niet steeds hoeft te zoeken naar de volgende puzzel.

We werden vriendelijk ontvangen door de twee dames die daar werken en zeer goed begeleid. Leuk dat ze op kerstavond open waren en we op deze feestdag toch een escaperoom konden doen!

Verrassend leuke kamer!

Dit was de eerste escaperoom van Twente en daardoor zou je misschien verwachten dat hij erg verouderd is. Dit is echter niet het geval! Ontvangst in thema door een zeer enthousiaste gastheer. Sfeervolle kamer met een lekkere flow. Entertainende puzzels waarbij communicatie heel belangrijk is. Als je in de buurt bent, is deze kamer zeker een bezoekje waard!

Prima kamer met leuk thema

Leuk thema dat gebaseerd is op de Disneyfilm. Creatieve puzzels die passen in het thema, maar niet al te moeilijk zijn. Geen uitdagende kamer dus, maar wel een leuke kamer als dit thema je aanspreekt!

Leuke kamer met hele enthousiaste eigenaren

Door het professionele filmpje en de geluidseffecten bij de start word je gelijk meegenomen in het thema van de kamer. De sfeer in de kamer is wat summier, maar omdat het om een laboratorium gaat, is dit ook logisch. Prima puzzels, maar deze kamer valt vooral op door de super enthousiaste eigenaren. Ik heb hoge verwachtingen voor hun toekomstige kamer(s)!

Goede kamer voor gevorderden

Wij hebben iemand in ons vaste escapeteam die niet van lineaire kamers houdt en dit is één van zijn favoriete kamers. Logisch, want deze kamer is zó groot en er valt bijna direct bij binnenkomst veel te zien en te doen. Zoveel, dat ik het persoonlijk soms lastig vond om het overzicht te houden. De kamer is heel sfeervol afgewerkt en het piratenthema komt goed tot z'n recht. Bij de puzzels vond ik het jammer dat wanneer je een oplossing hebt gevonden, het niet duidelijk is waar je deze kan toepassen, maar alles moet proberen. Vriendelijke eigenaar met veel tips voor leuke escaperooms.

Prachtige kamer!

Retie werd eerst door bijna iedereen genoemd om te gaan spelen en hij begint steeds meer uit de genoemde lijstjes te verdwijnen. Dat is jammer en zeker niet terecht, want hoewel deze kamer relatief 'oud' is in escaperoomland, kan hij de tand des tijds goed doorstaan! De kamer is erg sfeervol en de details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Er is veel te zien en te doen, met leuke en ook orginele puzzels. De medewerkers reageerden erg enthousiast toen we de nieuwe recordtijd hadden gezet, wat dit een nog leukere ervaring maakte. Deze kamer blijft zeker op mijn aanraderslijstje staan!

Grote, uitdagende kamer

Leuke en enthousiaste ontvangst, zoals we gewend zijn van de medewerkers van de Breakout Room. We vonden het wel spannend om deze kamer te gaan doen, met het lage ontsnappingspercentage! De kamer is lekker ingewikkeld: er is veel te doen en er zitten uitdagende puzzels tussen. De kamer is losjes gebaseerd op de film. De aankleding is daardoor vrij mager, wat ik persoonlijk jammer vind, al is het wel begrijpelijk met het gekozen thema. Het is niet altijd even duidelijk hoe de puzzels lopen en hierdoor is de flow in de kamer niet altijd even lekker. Uiteindelijk stonden wij met een nieuwe recordtijd buiten, terwijl we niet per se het gevoel hadden dat het lekker was gegaan. Al met al blijft het toch een kamer die zeker de moeite waard is om te spelen!

Sfeervolle kamer gemaakt door eigenaren met passie

Deze eigenaren houden van escaperooms en dat is dan ook zeker terug te zien in hun kamers. In the Mystic Cabin waan je je echt in een jagershut. Alle puzzels en aankleding horen bij het verhaal. De puzzels zijn logisch en zitten technisch goed in elkaar. Hopelijk gaat dit sterrenduo snel een nieuwe kamer bouwen die we kunnen spelen!

Veel en ook leuke puzzels

Qua sfeer heeft deze kamer nog wel een aantal verbeterpunten. De kamer is niet echt aangekleed, er is geen sfeerverlichting en ook de muziek ontbreekt. De puzzels daarentegen waren heel leuk, creatief en afwisselend. Met twee personen waren ze best wel lastig. Locatie is top, midden in het centrum en de ontvangst was heel vriendelijk.

Perfecte beginnerskamer!

Ik denk dat dit een geweldige kamer is om besmet te raken met het escaperoomvirus! Sfeervolle kamer met leuke puzzels en gezellige medewerkers. Wij hadden met z'n vieren ieder al meer dan vijftien kamers gespeeld en dat bleek toch wel iets te gevorderd voor deze kamer. We stonden in iets meer dan een half uur buiten, zonder hints. Misschien zou de kamer met twee personen wel uitdagend genoeg zijn voor gevorderden. In ieder geval een aanrader voor beginnende spelers!

GA HIER NIET HEEN

Deze kamer is echt bizar slecht. Ik ga ervan uit dat mensen die hier de reviews lezen deze kamer niet meer gaan spelen en wil daarom wel graag een spoiler geven over de eerste 'puzzel'. Niet verder lezen als je deze kamer nog wil spelen. Eerste gedeelte hebben we in het donker gespeeld, omdat de noodknop de lichtknop bleek te zijn. Wie bedenkt dat nou?! Toen we uit de kamer kwamen en aangaven dat we dit een vreemde keuze vonden, zei de eigenaar dat hij dit juist een goede grap vond. De afwerking is om te huilen, puzzels zijn versleten en de kamer is vies. Toen we uit de kamer waren ontsnapt, moesten we zelf weer teruglopen naar de receptie, waar de eigenaar zat te Netflixen en verbaasd was ons nu alweer te zien. Ik zou nog een hoger cijfer kunnen geven voor de puzzels, omdat sommige schaamteloos zijn gejat uit andere kamers, maar ik wil niet het risico lopen dat ik het cijfer op wat voor manier dan ook omhoog help op deze site.

Geweldige beleving, maar verwacht geen escape room!

Eerlijk gezegd vind ik de Prison Escape niet echt op deze site horen, maar ik kan me voorstellen dat het fijn is om een klein beetje te weten wat je te wachten staat voordat je hier naar binnen gaat. In de oude koepelgevangenis van Breda ga je drie uur lang een heuse prison escape ervaren, maar hier heb je wel een eigen verantwoordelijkheid in! Als je je kunt overgeven aan het spel is dit echt een fantastische beleving. De acteurs doen er alles aan op je hierin mee te nemen. De realistische locatie helpt hier zeker bij. Er zijn geen puzzels zoals in een escape room. De puzzel hier is dat je ziet te achterhalen hoe je kunt ontsnappen, want dat lukt niet iedereen! Echt een awesome ervaring die ik absoluut kan aanraden!

Geweldige kamer van passievolle eigenaren!

Wat een geweldige kamer is dit! Zowel voor beginners als gevorderden een fantastische beleving. De aankleding is prachtig en zorgt voor veel sfeer. De kamer is volledig geautomatiseerd en knap in elkaar gezet. Er zijn lekker veel puzzels en deze zijn afwisselend en orgineel. Als ik een verbeterpuntje mag geven aan deze zeeeeeer kritische eigenaren dan zou ik het leuk vinden als de hints ook in thema waren; bijvoorbeeld dat je gebeld wordt door de hoofdinspecteur. De eigenaren zijn beide super vriendelijk en zorgen voor een hartelijke ontvangst en fijne begeleiding. Ze zijn alleen veel te kritisch over hun kamer! Ik hoop dat ze inmiddels zover zijn dat ze nu wel andere escaperoomeigenaren laten spelen, want de kamer is TOP en een die iedereen gespeeld moet hebben!

Lineaire kamer, leuk voor startende escapers

De kamer is heel netjes afgewerkt. De 'verrassende' elementen zijn dan ook eerder in de kamer te vinden dan in de puzzels. De puzzels zijn lineair opgezet en je ziet gelijk welke puzzel op welk moment opgelost moet worden. Hierdoor zit er wel een goede flow in de kamer, maar een nadeel hieraan vind ik dat je met vier personen vaak een moment hebt waarbij er één of twee personen niets te doen hebben. De ontvangst was vriendelijk en de medewerkster was erg enthousiast.

Prachtige kamer en een echte aanrader

Deze kamer staat heel hoog in mijn lijst met favorieten. Dit komt door de zeer authentieke aankleding waarbij met de grootste zorg aan alle details is gedacht. De ontvangst, de hints, de tijd, de puzzels, de verrassende wendingen en zelfs de afsluiting zijn in thema. Deze kamer heeft dan misschien nog niet zoveel technieken als de kamers van tegenwoordig, maar dat zou ook niet passend zijn in dit geval. In deze kamer kun je proeven van het leven als verzetsstrijder, waarbij de druk van het escapen en het oplossen van de puzzels helemaal past bij de sfeer. Ik blijf deze kamer dan ook aan iedereen aanraden :)

Leuke kamer!

Niet het meest orginele thema (je gaat als detectives een zaak oplossen), maar wel een goed uitgevoerde kamer. Er zitten een aantal orginele puzzels bij. Ik vond het jammer dat we de in mijn optiek orgineelste puzzel per ongeluk op een andere manier wisten op te lossen. Een paar keer wisten we niet goed waar we mee verder moesten, maar dat kwam ook omdat we zelf niet goed keken. Leuke kamer voor zowel beginners als de wat meer ervaren spelers. Ik heb op basis van deze kamer in ieder geval hoge verwachtingen voor de tweede kamer, die binnenkort opent voor publiek. Hij staat al op m'n wishlist!

Sfeervolle kamer met veel puzzels

De kamer is leuk aangekleed. Overal zijn puzzels te vinden, dus voor drie personen was er genoeg te doen! De puzzels zijn afwisselend: logica, zoeken, verbanden leggen en fysieke puzzels; alles is aanwezig. Het gevaar met fysieke puzzels vind ik alleen dat als je vast zit, je ook echt vast zit. Hints kunnen je hier niet zo gemakkelijk bij helpen. De medewerkster die ons begeleidde was erg enthousiast en droeg ook bij aan de gezellige sfeer die rondom de kamer hangt.

Prima beginnerskamer

De kamer heeft weinig sfeer en is niet zo mooi afgewerkt. Sommige 'verrassingen' kun je al vanaf de start zien. Er zitten leuke puzzels bij die niet te moeilijk zijn voor beginners. De ontvangst is vriendelijk en de begeleiding is goed.

Een echte escape BELEVENIS!

Ik was misschien al een beetje bevooroordeeld omdat ik zo'n fan ben van Roald Dahl en dit verhaal ook al kende, maar wat een leuke kamer is dit! De kamer is erg gericht op de belevenis en het verhaal en daar houd ik van bij een escape room. Je hoeft het orginele verhaal niet te kennen om deze kamer te kunnen spelen. De ontvangst in de spellenwinkel in hartje Utrecht is superleuk opgezet en helemaal van deze tijd. De kamer is leuk in thema aangekleed en de hints zijn ook in thema. Leuke, afwisselende puzzels en een orginele eindpuzzel. De begeleiding is super, je krijgt een kijkje achter de schermen en de kamer wordt met je nagelopen. Al met al een hele leuke ervaring!

Kamer voor grote groepen met veel techniek

Deze kamer zit slim in elkaar: de eigenaar heeft de mogelijkheid om verschillende verhaallijnen uit te zetten, waardoor hij zowel met kleine als grote groepen goed te spelen is. Wij hebben 'm met zeven personen en drie verhaallijnen gespeeld. Communicatie tussen alle spelers blijft belangrijk! De aankleding van de kamer past goed bij het thema en je waant je echt in de jagershut van de moordenaar. Een nadeel van de verschillende verhaallijnen is dat er wordt gewerkt met kleurcodes (stickers) en dat doet natuurlijk wel weer af aan de sfeer. De puzzels zitten mooi in elkaar en er zijn ook een paar zeer orginele puzzels bij. Er zit veel techniek in de kamer, al is dat niet per se iets wat je tijdens het spel al doorhebt. De eigenaar is gepassioneerd en terecht trots op zijn kamer.

 • Winescape — ESC room
 • Geplaatst op 11 mei 2018 om 17:51
 • Gespeeld met 4 personen in maart 2017; Ontsnapt: Ja (59:08)

Leuke, klassieke escape room

De kamer is inmiddels helaas gesloten, maar ik lees hier bij de reviews dat de eigenaresse een nieuwe kamer gaat maken in Eindhoven! DIe komt zeker op mijn wishlist, want deze kamer zat, ondanks het gebrek aan techniek, omdat hij al wat ouder was, erg leuk in elkaar. Goede flow, sfeer en puzzels en een hele enthousiaste medewerker!

Weinig sfeer, makkelijke puzzels

De kamer is vrij simpel in elkaar gezet en het thema komt niet echt uit de verf. De TL-verlichting draagt ook niet bepaald bij aan de sfeer. De puzzels waren niet te ingewikkeld en in 33 minuten stonden we weer buiten. Toch waren we allevier helemaal hyper en enthousiast toen we buiten waren. Pas nu ik zo veel meer kamers (40+) heb gespeeld, vind ik deze kamer minder, omdat hij zo weinig sfeer heeft vergeleken met andere escape rooms. Het is wat je kunt verwachten bij een escape room in een bowling/glow-golf/borrelcentrum.

Kamer gericht op beleving

Het was lastig om een kamer te vinden die we met zeven personen konden spelen, maar The Class Room van miss Hazel was hier zeker voor geschikt! Destijds waren we allemaal nog redelijk onervaren escapers, maar wat me erg bijstaat is dat de makers van deze kamer echt gaan voor de beleving. De kamer is tot en met de hints in thema, is spannend en soms ook grappig. Leuk voor een grotere groep!

Toffe kamer met heel veel sfeer

Ik heb deze kamer gespeeld met drie mensen die nog nooit een escape room hadden gespeeld en waarvan sommigen zelfs stiekem dachten dat het niks voor hen zou zijn. Hadden zij het even mis! Ik was heel blij dat ik ze mee heb genomen naar deze kamer. Het thema is mooi uitgewerkt; de kamer is helemaal in de juiste sfeer. De puzzels zijn afwisselend en de kamer heeft een goede flow. Een klein minpunt vond ik dat de kaartjes van één puzzel niet zo goed leesbaar waren door slijtage. Het is al enige tijd geleden dat ik deze kamer heb gespeeld, dus hopelijk is dat inmiddels vernieuwd! De ontvangstruimte en locatie zijn helemaal top en de medewerkers zijn vriendelijk en enthousiast. Helaas was het niet mogelijk om aansluitend een andere kamer te spelen hier (zo enthousiast waren we), maar we komen zeker nog een keer terug!

Sfeervolle, leuke kamer!

We hebben deze kamer gespeeld met drie mensen die toen nog erg onervaren waren, dus het is ons helaas niet gelukt om te ontsnappen. Toch stond deze kamer voor mij heel lang bovenaan mijn ' deze-kamer-moet-je-echt-spelen'-lijstje. De kamer is goed in thema ingericht en ik blijf sommige puzzels (ook nu ik inmiddels al meer dan veertig kamers heb gespeeld) orgineel vinden. Je hebt veel oog voor detail nodig en sommige elementen uit deze kamer hebben ervoor gezorgd dat we we voortaan in iedere escape room beter opletten! Met vier beginners hadden we deze kamer misschien net wel gehaald. Als je al meer ervaring hebt, is het denk ik zeker ook haalbaar met minder personen! In ieder geval een leuke kamer om mee te nemen, zowel voor beginners als gevorderden. De sfeer in de ontvangstruimte is mede dankzij de zeer enthousiaste medewerkers altijd gezellig. De medewerkers nemen de tijd om de kamer met je door te lopen en moedigen het ook zeker aan om achteraf ervaringen uit te wisselen. Top service!

Goede kamer om besmet te raken met het escaperoomvirus!

Dit was de tweede kamer die ik ooit heb gespeeld en ik heb er destijds erg van genoten! Leuke kamer en zeker een aanrader voor beginners. Het is de makkelijkste kamer die de Breakout Room te bieden heeft en dat geven de medewerkers zelf ook aan. Als je hier toch bent, neem dan zeker de andere kamers die ze hebben ook mee!

Prima voor beginners

Eerste escaperoom die ik ooit heb gespeeld. Destijds een positieve ervaring, al waren we over één puzzel echt niet te spreken. Ik weet niet of de kamer nog geüpdatet is in de tussentijd, maar als dat niet het geval is, zal de kamer nu redelijk verouderd zijn. Blijft leuk voor beginners die nog niet weten wat ze kunnen verwachten van een escaperoom!