Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Illusion

Ontdek de nieuwe Escape Room van Epic Escape Waalwijk: Illusion. Wat heeft zich allemaal afgespeeld in de duistere werkruimte van illusionist Marcus Furore? Deze mysterieuze goochelaar hield ruim vijftig jaar geleden de bevolking in zijn greep met zijn illustere vertoningen. Tijdens zijn laatste voorstelling verdween hij plotseling van het podium, na een gruwelijk ongeluk met een toeschouwer. Toen een woedende menigte onder aanvoering van de dominee zijn schuilplaats tot de grond toe wilde afbranden, leek het lot van Marcus Furore bezegeld. Maar een meesterlijke manipulator is het publiek altijd een paar stappen voor…


Thema's

Magie

Misdaad

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Statistieken

27 likes

118 Escapetalk bezoekers

99% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Sluisweg 2J
5145 PE, Waalwijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

103 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18-11-2018 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2021

Maak je dagje Efteling nog net iets magischer...

Ik keek er hard uit naar deze kamer, door het thema, maar ook omdat ik wist dat Roy en Maurice de lat echt hoog hadden gelegd.
Hoogtijd om dus te gaan checken wat er juist gebouwd was in Waalwijk.

Onthaal:
Epic escape bevind zich op een industrieterrein en dat heeft als voordeel steeds dat je voor de deur kan parkeren.
Het was een blij weerziens met de heren, zeker na alle beperkingen ontrent corona.
We kregen een woordje uitleg over de hoe de kamer (zonder spoilers) tot stand was gekomen en natuurlijk in het kort de regels.

Kamer:
Tja hier draait het natuurlijk allemaal om hé. De inleiding vond ik enorm leuk en uniek in zijn soort. Niets is wat het lijkt kwam bij me op en daar betrapte ik me meermaals op.
En dan begint het! Het verhaal begint bijna theatraal, de wereld van Marcus Furore ontvouwt zich voor je, pakvol met details, sfeervol, maar nooit eng.
Je wordt ondergedompeld in zijn wereld, in zijn geheimen en dat doen ze enorm goed, met een groot oog voor detail, sfeer en beleving.
En dan denk je, tja belevingskamer, dag puzzels. Gelukkig niet. Meer nog, de puzzels zijn lekker pittig en gevarieerd.
Ook een goede variatie qua samenwerken, parallel werken en afwisseling, dat gecombineerd met een waanzinnig hintsysteem en sterke link met het thema maakt dit tot een compleet pakket.
Naar mate de kamer naar een einde gaat, wordt ook meer en meer duidelijk wat er juist is gebeurd, maar dat mag je zelf gaan ontdekken.

Conclusie:
Wel de kracht van deze kamer zit zich in het geheel. Je hebt niet 1 uitschieter, maar alles zit op 1 lijn. Sfeer, techniek, muziek, puzzels, verhaal, alles versterkt elkaar wanneer dat nodig is.
En dat is moeilijker dan het lijkt. Er zit namelijk zoveel detail in deze kamer, dat op het eerste zicht onbelangrijk lijkt, maar toch onbewust op je zintuigen inspeelt en dat werkt zo verhaalversterkend, zo onderdompelend dat alles vele malen geloofwaardiger overkomt.
Zie het als een Efteling attractie als escape room en dan kom je het dichtste in de buurt wat ze hier gebouwd hebben.

Onze grootste tip zou vooral zijn, net zoals bij Molly en andere totaalkamers, speel wat kamers voor je deze gaat spelen. Het geeft je de rust om meer te genieten/waarderen wat er hier gebouwd is.

En onthoudt:
Niets is wat het lijkt……


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Tijdsduur
 • Afwerking
 • Sfeer
 • Verhaal

  thomas076StefanbilipecasturiiEpic Escape Waalwijksilkebeerends

TheekopjeTheekopjeEscaperLid sinds: 23-09-2019 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer… toch?

Al vanaf het moment dat er twee prachtig vormgegeven visuals op de sociale media van epic-escape verschenen trok deze kamer enorm mijn aandacht. Maar hé, een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer, toch? Nadat de eerste reviews online verschenen werd onze nieuwsgierigheid des te meer getrokken en konden we het niet meer laten. Na een uitputtende werkdag kwamen we last-minute om 22:30 aan in Waalwijk. Het pand bevind zich op een toegankelijke locatie waar je de auto praktisch voor de deur kwijt kan. Hier werden we uiterst vriendelijk ontvangen door Maurice. Ongelofelijk fijn dat we op dit tijdstip nog terecht konden. De ontvangstruimte is dan wel niet de mooiste in zijn soort, toch is het van alle gemakken voorzien.

Ik waarschuw je alvast, deze review wordt lang. Er is zo veel te zeggen over deze kamer. Ik ga het zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk proberen te beschrijven, beginnende met de intro van Illusion. Zonder dat je er erg in hebt begint deze ervaring. Op een theatrale, originele, onverwachte, en grappige manier word je als speler geïntroduceerd tot het verhaal. De makers hebben dit qua timing briljant uitgedacht. Nu weten de mensen die mij kennen dat ik een hekel heb aan filmpjes vooraf. Voor hen wil ik graag 1 uitzondering maken. Want hoe Illusion dit doet is PRECIES hoe je een introductie-filmpje moet gebruiken. Kwalitatief gigantisch sterk en op een logische manier gebracht binnen de context.

Na een iets wat stroeve start begonnen we aan een onvergetelijke ervaring. De aankleding van deze escape lijkt op het eerste oog bescheiden. Maar zoals de pay-off al verklapt, niets is wat het lijkt. Naarmate we verder kwamen in het verhaal van Marcus Furore ontvouwde zich een Efteling-waardig decor. De aankleding van deze escape is “out of this world..” Elk detail, elk hoekje, elk stukje aankleding klopt. Alles is ook nog eens prachtig uitgelicht. Ik heb een aantal momenten gehad dat ik echt even stil stond en gewoon om me heen begon te kijken. En dan te bedenken dat er binnen die talloze objecten en details puzzels zitten verstopt.

De puzzels in illusion zijn uitdagend, origineel, en stuk voor stuk fantastisch verwerkt in het thema. Dat laatste is een van de dingen wat Illusion zo ongelofelijk goed maakt. Ik had als speler soms niet het idee dat ik bezig was met het oplossen van puzzels, maar eerder rond aan het neuzen was tussen de spulletjes van een illusionist. Een gevoel dat ik slechts 1 keer eerder heb gehad bij een kamer: de conciërge in Volkel. En dat is nog eens een compliment.

Dan ben ik nu aangekomen bij hetgeen wat deze ervaring zo onvergetelijk maakt: het verhaal. Vooraf aan deze escape word je als speler al verwent met een shitload aan stukjes verhaal. Eenmaal in de kamer zelf begaf ik me voor m’n gevoel niet in een escape room, maar in een verhaal. Een verhaal dat zich langzamerhand ontvouwde. En ondanks dat het verhaal nog aardig complex is en vol zit met details, is Illusion de eerste kamer ooit waarbij ik het volledige verhaal kon volgen en achteraf begreep. De manier waarop je als speler mee wordt genomen in dit dramatische sprookje is buitengewoon. Je aandacht word echt even weg gehaald van de puzzels en andere zaken waardoor je maar 1 ding kan doen, het volgen van een verhaal. Technisch mooi verwerkt, goed verstaanbaar, en bovenal ondersteund door een prachtige soundtrack.

Muziek is een van de dingen waar ik vrijwel altijd direct op let. Nu is dit vaak ook hetgeen wat eigenaren vergeten of onderschatten. Illusion is een perfect voorbeeld van hoe belangrijk een goede soundtrack is en wat voor bijdrage dit aan de ervaring geeft. Ik zou pagina’s lang kunnen schrijven over hoe goed de muziek in Illusion is, maar dat bespaar ik je, geloof me maar gewoon, hij is grandioos. Wat ik in deze review wel gezegd wil hebben, is hoe belangrijk de kwaliteit van het geluid is. Hoe goed een soundtrack ook kan zijn, als ik merk dat het uit een speakertje komt die boven me hangt is de ervaring al zo veel male minder. Bij Illusion was dit niet het geval. De muziek kwam niet uit een speaker, de muziek was IN de kamer. Je voelde de muziek letterlijk door je lichaam stromen. Investeer als eigenaar in een goede soundtrack en wat goede speakers met een subwoofer. Het maakt de ervaring zo veel intenser en geloofwaardiger.

Tot slot wil ik Maurice bedanken voor de service. Deze man heeft tot half 2 ’s nachts met volle overtuiging en passie verteld over de kamer. Hierbij moet ik Roy natuurlijk niet vergeten. Samen hebben zij een nieuw pareltje neergezet die in de top van Nederland hoort.

Ik denk dat ik nu wel genoeg heb gezegd, al blijf ik constant twijfelen of ik niks vergeten ben. Mocht je het tot hier hebben gelezen dan hoop ik dat ik 1 ding heb duidelijk gemaakt: ga deze kamer spelen, ga deze kamer beleven en laat je meeslepen in het ongelofelijk mooie, sprookjesachtige verhaal van Marcus Furore.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Totaalplaatje (alles klopt gewoon)
 • Service (wat een passie)
 • Geluidssysteem
 • Afwerking van hoog niveau
 • Sfeer d.m.v. belichting etc.
 • Waanzinnige intro
 • Puzzels in thema
 • Aankleding + atributen (DETAILS)
 • Efteling-waardig decor
 • SOUNDTRACK (kan er een CD komen?)
 • VERHAAL + storytelling
 • Geen!

  MiesssjaccopopinoEpic Escape Waalwijkbilipecasturii

PodgeekPodgeekJunior EscaperLid sinds: 3-12-2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juli 2021

DIT IS GEEN ESCAPE ROOM!

Bij binnenkomst krijg je het meteen mee, dit is GEEN escape room. Deze fantastische kamer is gebouwd als een avontuur, waar je van de ene verbazing in de andere valt. Je krijgt lekker ruim de tijd, want het hoofddoel van de kamer is gewoon om alles mee te kunnen maken! De eigenaren onthalen je vaak zelf en vinden het fantastisch om over hun kamer te vertellen. Passie voor escape rooms als deze vind je tegenwoordig nog maar weinig in Nederland. Dit is MINIMAAL een van de top vijf escape rooms die ik ooit gespeeld heb.

Watch your back Kamer 237, want Illusion komt je halen!!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • leuke puzzels
 • storytelling

  SandraIrismaddyEpic Escape Waalwijk

carlijn razenbergcarlijn razenbergEscape ApprenticeLid sinds: 10-09-2017 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Absolute nummer 1

Inmiddels vele kamers mogen spelen. Deze kamer is van ongekend niveau. Wát een ervaring.

Aan alles is gedacht en de balans tussen aankleding, verhaallijn, verrassingen en puzzels is perfect.

Dit is geweldig! Je voelt de passie van de makers in heel de kamer!

Ga dit meemaken!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • ALLES!
 • Aankleding
 • Surprises
 • Verhaallijn

  niels_razenbergEpic Escape Waalwijk

casturiicasturiiEscaperLid sinds: 4-09-2019 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Twister Spelen met de Duivel

Oh jongens, dit wordt weer een lange review. Er valt een boel te zeggen over Illusion, de nieuwe kamer van Epic Escape. Bij ons begon het toen de eerste trailer vorig jaar maart online verscheen en ons verbaasde. Schijnbaar uit het niets kwam deze online te staan en waren wij al geïnteresseerd. De kwaliteit van deze trailer en de daaropvolgende teasers waren zo hoog dat wij al geboeid waren. Echter probeerden we nuchter te blijven. Het kon allemaal uiterlijke schijn zijn. Regel een goed team om indrukwekkende promo's te regelen en bouw ondertussen een middelmatige kamer. Het kon zomaar gebeuren. Echter waren wij geïnteresseerd genoeg om zelf de kamer te komen bezoeken.
Alvorens de kamer te bezoeken kun je online in het 'archief' van Waalwijk duiken om je onder te dompelen in het verhaal tot nu toe. Dit is niet zozeer nodig, maar het voegt natuurlijk wel wat toe aan de ervaring als je met wat voorkennis binnen komt. Tevens zijn de bestanden in dit archief fantastisch gemaakt en zetten ze al direct de toon voor de hele ervaring. Eenmaal op locatie kregen we van een van de eigenaren, Maurice, ook te horen dat alles binnen en buiten de kamer zelfgemaakt was. Geen outsourcing, geen ingehuurde mankracht, gewoon een sterke visie met ambitie en vaardigheid. Daarnaast was de kamer 90 minuten, altijd leuk. Onze verwachtingen waren nu wel hoog.

En dan begint het? Of niet? Of wel? Dit is misschien wel de meest bizarre introductie die ik ooit in een kamer heb meegemaakt. We waren zo de weg kwijt dat de lijn tussen realiteit en spel compleet verdwenen was. Props voor de eigenzinnigheid. Je krijgt ook het oude vertrouwde 'filmpje voor de kamer', MAAR dit is DE manier waarop escape rooms hun filmpjes zouden moeten doen. Er is geniaal nagedacht over interactie, effecten, sfeer, en verhaal. Speaking of which, dit verhaal is idioot goed en uniek. De storytelling is perfect. Elk stukje expositie is kraakhelder en goed mee te krijgen. De kamer stopt nooit om het verhaal in je strot te dauwen, maar gebruikt momenten van expositie juist om voort te bouwen op de spanning en de sfeer met muziek en licht. Ik heb maar één keer eerder gehad dat ik het verhaal van een room zo duidelijk mee kreeg en dat was bij De Conciërge. Voor mij voelde deze room alsof wij de hoofdpersonen waren in onze eigen film. Moment na moment, je zou het zo in de bioscoop kunnen zien. Van de torenhoge spanning tot het magische einde, het is duidelijk dat Illusion storytelling niet alleen begrijpt, maar ook tot het uiterste beheerst.

Werkelijk alles is in thema, zelfs de hints! Alle puzzels werken logisch in het verhaal en zijn stuk voor stuk passend. Daarnaast komen wat aangename verrassingen en een paar leuke twists op vertrouwde formules langs. De afwerking is daarbij vrijwel vlekkeloos. Zo veel mogelijk techniek is zo verwerkt dat je je niet uit de wereld van Illusion waant. Afijn, soms kijk je volop in een studiolamp, maar ik heb liever juist wel die geweldige lichteffecten die het biedt en dat ik dan even de lamp weg denk. Het decor is verder op filmisch niveau van detail, maar dit zou niks zijn zonder het geweldige sound design dat ons meermaals verblufte met hoe het de ervaring versterkte. Dit gaat hand in hand met de prachtige muziek, die wisselt van spannend en dramatisch tot stil en intiem op de juiste momenten. En eindelijk, EINDELIJK snapt een escape room eigenaar wat een goede geluidsinstallatie doet voor de ervaring! Het voelt echt alsof je in het geluid staat. Je bedenkt je niet dat het van een speaker komt ofzo, het geluid IS er echt! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Goed. Geluid. Maakt. Je. Ervaring.
Daarnaast zijn er nog duizenden details die ik nu niet kan opnoemen die de ervaring verrijken. Heerlijk om te zien hoe veel moeite er is gedaan om deze kamer tot in de puntjes af te maken.

Alle props ook naar Maurice! Wij kwamen last minute om 22:30 langs en hij heeft tot 1:30 met ons de kamer besproken en van alles toegelicht. Elk verborgen detail (en de backstage disco functie) van de kamer is langs gekomen en ik kan alleen maar dankbaar zijn voor deze fantastische service. Maurice is duidelijk enthousiast over het vak en heeft een sterke visie. Na 4 jaar en ongeveer 10 auto's aan geld er aan gespendeerd te hebben heb je ook wel echt een absolute winnaar van een kamer.

Als er ooit nog plannen zijn voor een nieuwe ben ik er zo bij. Een absolute topkamer! Deze mag heeeeeeeeeeeeeel hoog komen te staan van mij. Kom zo snel mogelijk langs en laat jezelf betoveren door Illusion. Een meesterwerk en niets anders dan dat!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Zelfs de hints zijn in thema!
 • De eigenaar Maurice en zijn geweldige gastvrijheid
 • Langer dan 60 minuten
 • Eigen muziek waar je de CD van zou willen kopen
 • Filmische ervaring op nieuw niveau
 • Alles heerlijk in thema
 • 1001 details om van te genieten
 • Bizarre intro
 • Pacing is net goed
 • Spot on (hehe) lichteffecten
 • De geluidsinstallatie (Je staat IN het geluid!)
 • Sound design van jewelste
 • Decor op filmisch niveau
 • Afwerking is vrijwel vlekkeloos
 • Absurd goed verhaal met absurd goede storytelling
 • Ga je moeilijk doen of ga je gewoon genieten?

  bilipeEpic Escape Waalwijk

delaet7delaet7Escape ApprenticeLid sinds: 18-08-2020 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2021

Nog nooit zo veel auditieve en visuele ervaring in één kamer gezien: net de Efteling!

Er is een nieuwe concurrent bij voor beste kamer van Nederland: Illusion van Epic Escape Waalwijk. De mannen hebben het niveau van 'beleving' in een kamer naar een nieuw niveau getrokken. Vooraf vertelden ze ons dat er 4 jaar werk in de kamer zit en dat is te zien. Alle ruimtes en effecten zijn betoverend en je waant je echt in het verhaal van een illusionist met alle daarbij horende effecten. Daarnaast is het krijgen van een hint hier ook iets speciaals. Fantastisch hoe de heren dit volledig in thema aangepakt hebben. Ik heb nog nooit zoiets eerder gezien in een kamer.

De puzzels zijn pittig, maar je krijgt 90 minuten de tijd en die tijd hadden wij ook wel nodig.

De heren vertelden ons achteraf dat hun belangrijkste doel het vertellen van een goed verhaal was. Ze vonden dat dit soms ontbrak in kamers. Nou, het vertellen van een verhaal is ze zeker gelukt! De manier waarop je de kamer ingeleid wordt is vernieuwend, net zoals de manier waarop het verhaal verteld wordt gedurende het spelen van de kamer. Ook het einde wordt aan je gepresenteerd op een manier die wij nog niet eerder gezien hadden, en maakte de 'filmische beleving' helemaal af.

Als je meteen een betoverende ervaring in een escape room wilt en van pittig puzzelen houdt moet je niet twijfelen en deze kamer direct boeken! Heb je wat minder ervaring, speel dan nog wat kamers en zorg dan dat je 'm daarna meteen boekt! Je wilt ook niet gelijk (een van) de beste kamer(s) spelen, toch? ;)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Storytelling
 • Enthousiasme, passie en service van de hosts
 • Hints krijgen op bijzondere manier
 • Verrassingen
 • Details
 • Visueel
 • Effecten
 • Audio!!!
 • Beleving
 • (Maar dat is als ik écht iets moet noemen...)
 • Puzzels lastig en daardoor soms wat langdradig

  kazEpic Escape Waalwijk

bilipebilipeJunior EscaperLid sinds: 7-07-2020 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2021

Bilipe is tevreden :)

Dit is hem dan; mijn allereerste review ooit.
Na ongeveer 35 kamers krijgt Illusion het plekje. Ik ga dit nooit vergeten. Wat een dondersgoede kamer, jemig.

Zelden heb ik zo'n meeslepend, diep, spannend, en prachtig verhaal meegemaakt in een Escaperoom. Er is zó goed over nagedacht, alles is duidelijk en wordt op een creatieve manier verteld. Het houdt je op de puntjes van je tenen. Mij heeft het in ieder geval écht geraakt.

De experience begon al voordat we er waren. Zelf vind ik het vaak naar als er van tevoren al te veel informatie weg wordt gegeven, of als je 80 documenten door moet lezen. Epic Escape daarentegen, doet dit ontzettend creatief. Van tevoren mochten wij het 'archief' online bekijken. Niet verplicht, maar wel leuk. Ik heb nog nooit zo veel dingen vrijwillig door zitten kijken en lezen. Er is zó veel aandacht in gestopt, en dat zie je overal in terug. Video's, krantenartikelen, foto's, posters, interviews, noem het maar op. Alles zelf ontworpen, en het ziet er oprecht verbazingwekkend prachtig uit! Ik had zo'n plezier in het doorkijken van al het gearchiveerde materiaal. Het design is prachtig, het acteer- en filmwerk spectaculair. Ik ben niet vaak van tevoren al zó erg onder de indruk.
Het trok me volledig mee. Het was allemaal niet verplicht, maar ik wilde mij zo graag verdiepen in het verhaal, ik wilde het mysterie van Marcus Furore ontrafelen. Ik werd er helemaal enthousiast van. En dit was nog maar het tipje van de ijsberg.

Na de afwachtende autorit kwamen we eindelijk aan bij Epic Escape, en de ervaring werd alleen maar beter. Onironisch waren mijn eerste woorden: "Jongens, het ruikt hier écht heel lekker". Ik zal je vertellen, als Escapetalk een statistiek had voor 'geur van de ontvangstruimte', zou ik een dikke tien geven, echt waar.
Maar goed, we gaan door naar de echte zaken.
Onze host, Maurice, creeërde voor mij gelijk een fijn gevoel van comfort en betrokkenheid. Ik zeg met zekerheid dat dit oprecht één van de gezelligste hosts is die ik heb gehad. Zijn enthousiasme en passie spat er van af, en daarmee brachr hij mij een onvergetelijke ervaring. Duizend maal dank! Ik zou graag nogmaals napraten tot half 2 's nachts.

Nou is het tijd voor de kamer zelf. Een uitzonderlijk creatieve intro, waarbij je je afvraagt of je nou stiekem al bent begonnen met de kamer. Niet is wat het lijkt. Ik had er oprecht gewoon zo veel plezier in, en vond het toch wel een beetje spannend. En ja hoor, een geslaagde introfilm. Ik zeg het niet vaak (nooit eigenlijk), maar deze introfilm was zo goed in thema, en sloot perfect aan op het verhaal en de kamer.

De overgangen en openbaringen waren zó episch, ik heb meerdere malen met kippenvel gestaan. Het decor is prachtig uitgewerkt, elk detail klopt. Je zou uren kunnen staren naar al het decor, ik overdrijf niet.
De muziek jongens. De muziek, de muziek, de muziek. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Werkelijk prachtige soundtrack. Er wordt met geluid en muziek perfect ingespeeld op de sfeer, en dit creeërt zulke memorabele momenten. Ik wou dat je dit op een CD mee kon nemen, zo erg heeft het mij geraakt.
En natuurlijk de puzzels. Zulke leuke en creatieve puzzels. Uiteraard ook in thema (net als het hintsysteem trouwens). Iedereen heeft een rol, en er is een lekkere flow en balans in het puzzelen en ervaren van de kamer.

Al met al is deze kamer een samenbundeling van perfectie. Verhaal, puzzels, muziek, techniek, setting, service. Alles samen vormt een onvergetelijke ervaring. We hebben ons doodgelachen, met mond open gestaan, bijna in tranen gezeten, en dat alles door deze ervaring. Geweldige avond gehad!
Tien, tien tien, en nog eens een tien voor Illusion van Epic Escape Waalwijk!

Als je deze kamer niet linea recta gaat boeken, kom ik je persoonlijk een bezoekje brengen.


- 𝒷𝒾𝓁𝒾𝓅𝑒
(つ◕౪◕)つ━☆゚.*・。゚


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Langer dan een uur
 • Uitstekend gebruik van ruimte en techniek
 • Extreem epische momenten
 • Design on point.
 • Archief van tevoren beschikbaar, prachtig
 • Zó veel werk in alles gestopt
 • Ontvangstruimte rook naar cranberry :)
 • Supergezellige en betrokken host: Maurice
 • Creatieve puzzels
 • Uitstekende intro
 • Tranenwekkende, memorabele muziek
 • Prachtig decor
 • Meeslepend verhaal (en duidelijk volgbaar!)
 • Foutje op Escapetalk, hoort in de top 10 te staan

  cantholdme-wimEpic Escape Waalwijk

tim_van_muntim_van_munJunior EscaperLid sinds: 22-03-2020 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2021

Van kamer naar ervaring

Inleiding: De langverwachte 'Illusion' eindelijk open. Dat betekend spelen! Na een datum gepland te hebben konden wij op naar Waalwijk.
Gelegen op een industrieterrein, waar je als je eenmaal binnen bent niks meer van merkt

Ontvangst: We werden hartelijk ontvangen door Maurice en Tessa. Toen we op ons gemak zaten werden er wat dingen uitgelegd. Eenmaal aan de wandel werd er stukje bij beetje van het verhaal verteld. Maar waar uiteindelijk het verhaal duidelijk wordt is immersief en heb ik nog nooit gezien! Een oprechte unieke introductie.
Na verschillende 'wow en 'wtf' momentjes konden we onze puzzeltocht beginnen.

De kamer:
Heerlijke puzzels die zeer goed in het thema van Marcus Furore passen. Naarmate je de puzzels voltooid ontvouwt het verhaal zich. De wereld van de illusionist word duidelijk en geeft alleen maar meer te hopen op wat komt. Veel euforie momentjes die worden gevolgd door nog meer spanninng en euforie. Na nog véél meer 'wow' en 'wtf' momentjes hadden we het eind bereikt: Jammer, want we waren uit de wereld van Marcus Furore. En heel fijn, want we werden weer hartelijk ontvangen door onze begeleiders.

Achteraf
Napraten! Dat hoort gewoon bij een escape room, en zeker deze ervaring. Ik kon er niet over uit wat ze hier neer hebben gezet. Zo'n meeslepende en onderdompelende ervaring. Na even nagepraat en wat rond gekeken te hebben kregen we uitleg over het een en ander. Dat was geen overbodige luxe omdat er zoveel is om te zien, te doen en te beleven.
De afwerking in de verschillende ruimtes is fantastisch. Aan elk detail is gedacht en alles klopt. Van de vele licht effecten, muziekeffecten, soundtrack tot de gebruikte technieken en kleine verwijzingen. Effecten als pepper's ghost & projecties. Zeker het hintsysteem is uniek in zijn soort en past helemaal in het thema.

Conclusie
Team Epic Escape heeft daadwerkelijk een top kamer neergezet. Er is niks overdreven aan als ik zeg dat dit bij de top 10 kamers in Nederland hoort. Illusion is een ervaring die je nooit meer vergeet, en het maakt niet uit waar je vandaan komt. Heel de terugweg raak je er niet over uitgepraat. Het gevoel van omverblazen is ze heel goed gelukt.
Team Epic Escape, bedankt voor een fantastische avond en ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  89:59 min


 • Compleet andere wereld
 • Rijkelijk gedecoreerde ruimtes
 • Immersieve puzzels in thema
 • Doorlopende storytelling
 • Muziek & soundtrack
 • Showtechniek
 • Fantastische service

  bodyy_benignoEpic Escape Waalwijk

mitch2304mitch2304Escape ExpertLid sinds: 26-11-2018 (107 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 juli 2021

Wat een sfeer

Na de vele 10en deze Escape geboekt en op naar Waalwijk!

Vriendelijk ontvangen en meteen de escape in. Na een bijzondere rondleiding belanden we direct in het avontuur wat echt vreselijk spectucalair begon. Dit was voor mij het gaafste effect van de hele escape. Ik stond echt te springen van enthousiasme!

De puzzels zijn een mix van moeilijk en wat makkelijkere puzzels, waarbij we met 4 personen echt de hele tijd moesten puzzelen. Hebben ons dus niet verveeld!

Het decor is echt heel mooi gemaakt wat echt een toevoeging is aan het spel!

Deze Escape is echt een van de weinige escapes die echt gebruik maakt van een volledig verhaal. Je hebt een duidelijk begin en een duidelijk einde, waar je op een gegeven moment onderdeel van bent!

Top escape! Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Special effects
 • Begeleiders
 • Verhaal met een begin en een eind
 • Sfeer
 • Decor

  bilipeEpic Escape Waalwijk

kevinvdweijdenkevinvdweijdenEscape ApprenticeLid sinds: 5-08-2021 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 augustus 2021

Was het echt zo goed, of was het toch een illusie?!

Ten eerste wil ik beginnen bij de service. Na net een kamer gespeeld te hebben waren wij nog op zoek om nog een kamer te gaan spelen(dit zal bij de meeste escapers wel bekend in de oren klinken). Zoekend naar een kamer schoot bij mij Illusion te binnen waarover ik goede verhalen had gehoord in de Podcast "Beyond the game", maarja gezien de boekingsmodule op de website was daar geen plek meer. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en gebeld naar Epic Escape in Waalwijk. De heren waren zo vriendelijk om laat op de avond nog een plekje vrij te maken voor ons. Wat een topservice! Ik wilde dit toch even specifiek benoemen, nogmaals dank!

Aangekomen in Waalwijk hebben wij de auto geparkeerd. Dat kan gratis op het terrein waar Epic Escape zich gevestigd heeft. We werden vriendelijk verwelkomd. Er was een nette ontvangstruimte, niet heel bijzonder maar doet wat het moet doen en heeft alles wat je van een ontvangstruimte verwacht. Na een welkomstgesprek begonnen wij aan een ervaring waarin niets is wat het lijkt.

Beginnend bij het intro, één die super goed in elkaar zit. Was dit een acterende Maurice of Maurice in het dagelijks leven? Het kon in dit geval allebei zijn, zo sterk was de vertelling. Het intro was indrukwekkend en duidelijk. De toon was gezet, we konden aan de slag. Op het verdere verloop van de kamer zal ik niet te diep in gaan, dit zal naar mijn mening niet bevorderlijk zijn voor jullie(toekomstige spelers van Illusion) eigen ervaring.

Het is een beleving met veel WAUW en open mond momenten. En dat op elk vlak. Licht, geluid, sound effects, afwerking, decoratie en story-telling. De kamer heeft een zeer goede flow. Daarbij is er ook tijd om te genieten van alles wat de kamer te bieden heeft. En doe dat zeker, want er valt genoeg te zien. Zoveel dat je niet eens door hebt dat je in een escape room bent. Alles is dan ook goed af- en weggewerkt. De sfeer is ook heel goed. Het is geen enge kamer, maar door de verschillende elementen van de kamer wordt er toch een bepaalde spanning gecreëerd. Één van die elementen is de muziek, die ik toch wel even apart wilt benoemen. De soundtrack die de heren voor deze kamer hebben gemaakt is prachtig!

Wat natuurlijk een belangrijk onderdeel is, zijn de puzzels. Deze zijn helemaal verwerkt in het thema. En wat ik erg prettig vond is dat we op momenten meerdere puzzels tegelijk op konden lossen. Hierdoor werden wij allemaal bezig gehouden. De puzzels waren leuk en uitdagend. Maar soms heb je zo moment dat je even iets niet ziet, een tip zou dan handig zijn. Ook daar is aan gedacht op een manier die ik nog niet ben tegen gekomen in escape rooms. En dat in uiterst positieve zin. Erg tof om te zien hoe ook dit weer verweven is in het thema.

Een erg sterk verhaal is geschreven voor deze kamer! Het verhaal was goed te volgen. Vanaf de start is het duidelijk waar je aan begonnen bent en waar je naartoe moet werken. Gaande weg krijg je steeds meer het idee wat er zich heeft afgespeeld. Toen we uit de kamer waren wist ik in ieder geval hoe het verhaal in elkaar stak. Dat is een goed teken! En voor de grote story-telling fans, er valt echt genoeg te lezen!(ook buiten de kamer, vraag na afloop bij de gamehost)

Toen wij uit de kamer kwamen hebben wij nog een rondje door de kamer mogen lopen en nagepraat over de gehele ervaring. Hierdoor heb ik nog meer waardering gekregen voor de kamer en kan ik gerust zeggen dat dit één van mijn favoriete kamers is! Je merkt aan alles dat er zoveel passie in deze kamer zit. Roy en Maurice hebben hier een experience/escape room neergezet waar ze trots op kunnen zijn!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • (show)techniek
 • Toffe Decoratie en Props
 • Tof hint systeem
 • Prachtige muziek en geweldig geluid
 • Goede afwerking
 • Sterk verhaal
 • Top service

  Epic Escape Waalwijk

anouk_hoefmansanouk_hoefmansEscaperLid sinds: 1-09-2018 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 augustus 2021

Wauw!

Wat een toffe kamer is dit! De hele kamer klopt van A tot Z met aandacht voor alle details en het verhaal als rode draad. Het is echt een beleving. Je kunt zien dat de kamer met aandacht en liefde is gemaakt. Na het spelen mochten we de kamer ook nog samen doorlopen waarbij alles werd uitgelegd door een heel enthousiaste gamemaster. Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Pardushis

Ontsnapt: Ja  74:09 min

  Epic Escape Waalwijk

delano_offermannsdelano_offermannsEscape ApprenticeLid sinds: 1-08-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 augustus 2021

Een eerste ervaring om nooit te vergeten

Zoals mijn eerste zin het al zegt was Illusion mijn eerste ervaring die ik niet meer snel zal gaan vergeten. Als beginnend persoon binnen de escaperoom wereld, was ik nogal huiverig met het selecteren van een escaperoom. Door mijzelf goed in te lezen ben ik dan ook op de keuze gekomen Illusion te gaan spelen. Wat een room was dit!

Om te beginnen, het verhaal dat hoort bij deze room was vanaf het begin tot het einde kloppend, spannend en verrassend. Vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je weer gaat, alles klopt. Op de website zelf is al veel informatie te vinden, wat ik ook zeker aanraad om te lezen (om zo het verhaal nog meer tot je te nemen).

Eenmaal binnen in de kamer, waar het dan ook allemaal begint, zijn de puzzels uitdagend en soms makkelijker. Er is voor iedereen wel een puzzel aanwezig waar hij of zij zijn energie in kan stoppen. Verrassende elementen zorgde ervoor dat elke puzzel een passende touch had bij het verhaal, waarbij alle zintuigen nodig zijn om alle puzzels op te lossen.

Als ik daarnaast ook nog kijk naar de service kan ik alleen maar positief reageren. De twee aanwezige host waren vriendelijke, openlijk en enthousiast. Bij elke ding dat zij vertelde, voelde je de passie voor escaperooms aanwezig. Zowel voor als na de room gespeeld te hebben kregen we informatie en leuke verhalen te horen.

Om dit alles af te sluiten wil ik de rest zeker aanraden deze escaperoom toe te voegen aan jullie wishlist. Het is een aanrader van begin tot einde. Ook al is en was het mijn eerste escaperoom die ik ooit heb gedaan, het was zeker de moeite waard.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed onderhouden
 • Passend verhaal
 • Zelf gecomponeerde muziek
 • Vriendelijk personeel
 • Creatief design
 • Verrassende wendings

  Epic Escape Waalwijk

melissa_maesmelissa_maesJunior EscaperLid sinds: 24-01-2019 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 augustus 2021

In het rijtje beste escaperooms!

Wat een prachtig verhaal wordt er in deze kamer verteld. Gepaard met waanzinnige showelementen, leuke afwisselende puzzels en onwijs vriendelijk, professioneel ontvangst. Het was echt een ervaring waar ik nog lang op kan teren, vanochtend gespeeld en de hele dag nog na kunnen genieten en ik gok dat dat niet bij vandaag blijft. Na een jaar de eerste kamer geweest en wat staat de lat nu hoog.

Ik wil niet teveel verklappen maar geniet van elke minuut dat je je in deze mooie kamer mag bevinden. Het is waanzinnig! Vergeleken met de oudere kamer, outbreak heeft het onze verwachtingen zeer zeer zeer overtroffen. Complimenten voor Roy over de gastvrijheid, tijd om na te kletsen en de kamer nog eens samen door te lopen. Het was fantastisch, bedankt!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Aankleding
 • Langere speelduur
 • Showelementen

  Epic Escape Waalwijk

Nadia (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2021

Verbazingwekkend en fantastisch avontuur

Wij hebben deze kamer met 4 personen gespeeld en kwamen van de ene verbazing in de andere terecht. Van een ontzettend warm welkom en zeer geslaagde introductie tot het moment dat je de kamer uitloopt, alles klopt hier. Het verhaal, de technische en visuele creaties, de puzzels, de sound effects; er is nog zoveel meer te noemen, en stuk voor stuk redenen waarvoor je deze kamer zou moeten bezoeken! Het feit dat daarachter een team ongelooflijk gepassioneerde mensen zit die dit fantastisch tot stand hebben gebracht, maakt dit by far de mooiste Escape Experience die wij hebben beleefd. Ga dit ervaren!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitzonderlijke details
 • Gethematiseerde puzzels
 • Visuele & auditieve aspecten
 • Story telling

  Epic Escape Waalwijk

Theater met puzzels

De kamer is ongeloofelijk goed ingericht in thema, alles klopt en ziet er enorm goed uit. Het verhaal loopt door heel de ontsnapping mooi door. De puzzels zijn net moeilijk genoeg om een uitdaging te zijn maar niet te dat je blijft zoeken. Er zit ook enorme variatie op de puzzels en ze zijn allemaal mooi in thema weggewerkt. Personeel is gepasioneerd, vriendelijk en geeft de nodige uitleg. Het is een kamer van de laatste generatie die voor de fervente escapers zeker op de lijst van must-do's moet staan. Voor beginners is het misschien niet de ideale om mee te starten tenzij er al ervaring in de groep zit.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie
 • Duur/Lengte/Aantal
 • Personeel
 • Puzzels
 • Thema
 • Veel beeldmateriaal

  Epic Escape Waalwijk

Elsa (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2021

Ervaring

De escaperooms die we tot nu toe kenden waren recht toe recht aan, kamer, puzzels oplossen, sleutels vinden, deur openen. Meestal met een werkstudent die lauw uitleg geeft Dit is van iets andere orde. Hier beleef je vanaf het eerste moment dat je het archief binnenstapt een ervaring, een verhaal, met meerdere wow-momenten. De geluiden, de muziek, de filmbeelden, de posters, de attributen, alles klopt en draagt bij aan de beleving. Extra bijzonder omdat dit niet een aangekochte kamer is, maar alles is zelf bedacht en ontwikkeld door Epic Escape. Vanaf het eerste moment voelen we ons welkom, de eigenaren zijn zeer vriendelijk, betrokken en vol enthousiasme. Een aanrader! Vanaf nu willen wij geen simpele escaperooms meer spelen maar we willen escape-experiences! Heel erg bedankt voor deze topmiddag Epic Escape!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Het gaat niet om tijd maar om het verhaal
 • De gastvriendelijkheid
 • De aankleding
 • De manier waarop de hints worden gegeven!

  Epic Escape Waalwijk

jasmijn_marinusjasmijn_marinusJunior EscaperLid sinds: 24-10-2018 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2021

Complete beleving van A tot Z

Hele mooie escaperoom met een complete beleving van begin tot eind. Ook technieken, effecten en puzzels die ik nog niet eerder heb gezien in andere escaperooms. Originele manier van het geven van hints. Medewerkers zijn super gastvrij, kregen na het spelen van de kamer nog een hele rondleiding en hebben nog een tijdje nagepraat.

Echt een belevenis! Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Pardushis

Ontsnapt: Ja  74:09 min

  Epic Escape Waalwijk

Roel (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2021

Beter dan wat je ooit gezien hebt in ‘escapeland’!

Illusion gaat op alle gebieden verder dan ik ooit heb gezien of ooit had kunnen bedenken. Ken jij een escaperoom met eigen gecomponeerde muziek? Ken jij een escaperoom waar het verhaal al vanaf het begin tot eind zó duidelijk wordt verteld? Ken jij een escape room waar je op het laatste moment nog compleet op een ander spoor wordt gezet? Ken jij een escape met zo’n stijlvol hintsysteem? Ken jij een escape room met alleen maar unieke en in het thema passende puzzels? Ken jij een escape room die werkt met professionele acteurs in het begeleidende beeldmateriaal? Ken jij een escape room waar ook het licht net zo professioneel overkomt als in het theater? Wij wel! Holy shit, je móet Illusion zien, meemaken en ervaren. Dit is ver beyond de ‘gewone escape room’-ervaring. Twijfel niet. Boek dit. Je krijgt geen spijt en gaat anderen hier zeker ook naartoe sturen. Heb je al geboekt? Doen! Ik heb vaak geen zin om een review te schrijven, maar de makers verdienen dit: alle lof en glorie!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Licht
 • Muziek
 • Audiovisueel
 • Effecten
 • Verhaal

  Epic Escape Waalwijk

leroymijnsleroymijnsEscape ApprenticeLid sinds: 28-07-2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2021

Complete onderdompeling

Na vele verhalen te hebben gehoord over deze nieuwe kamer van Epic Escape, besloten we last minute om deze kamer te gaan spelen. Dat er tijd voor ons vrij werd gemaakt om langs te komen, was nog voordat we binnen waren al een eerste pluspunt.

We werden vriendelijk binnengehaald en kregen kort uitleg over de kamer. De introductie in de kamer is uniek en erg vermakelijk. Een heel sterk begin!

De kamer zelf bevatte een fantastisch niveau van detail en uitdagende en leuke puzzels. Het hintsysteem is erg uniek verzonnen en we zijn meerdere keren verrast door de speciale effecten.

We zijn binnen de tijd, met open mond, uit de kamer gekomen, Wat was dit goed!

Na afloop hebben we een uitgebreide rondleiding gekregen, hier werd met passie verteld over de totstandkoming en werd ons gewezen op fantastische details die niet direct opvielen, maar wel een enorme bijdrage leveren aan de samenhang van het verhaal.

Eigenlijk doe ik deze ervaring te kort door het een kamer te noemen, want het was oprecht een unieke belevenis! Een absolute aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke en uitdagende puzzels
 • Perfecte sfeer
 • Fantastisch oog voor detail
 • Geniale muziek

  Epic Escape Waalwijk

Geweldige experience!!

Vandaag met 3 vrienden de illusion gedaan.

In een woord geweldig!!

Om te beginnen super leuk en vriendelijk personeel. Vanaf het moment dat je aankomt word je met open armen ontvangen.

Maar oké, laten we het even hebben over de kamer. Ik kan wel een heel verhaal gaan schrijven, maar dit moet je echt zelf meemaken. De kamer, de muziek, het verhaal, alles past echt perfect bij elkaar. We hebben al een hele hoop kamers gedaan, maar deze staat echt zeker in onze top 5.


Echt ongelofelijk mooi en tof hoe alles in elkaar is gezet, je bent soms zo erg bezig met het kijken hoe alles eruit ziet dat je echt even vergeet dat je eigenlijk een escape room aan het doen bent. Dit was voor ons niet alleen een escape room maar vooral ook een hele toffe experience!

Bedankt voor deze super toffe ervaring, wij komen zeker terug voor de andere kamer!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Service
 • Special effects
 • Muziek
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Decor
 • Geen!!

  Epic Escape Waalwijk

ceessiejjceessiejjJunior EscaperLid sinds: 30-08-2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juli 2021

Onze nieuwe favoriet

Ik kan pagina's vol schrijven over deze ervaring, maar ik zal het kort houden.
Vanaf het moment dat we het pand in stapten begon de experiece (ja het is meer dan alleen maar een escape room) al. Het ontvangst was hartelijk en soort van "in character". Meerdere malen hadden we het gevoel van: "hoort dit er nu bij.. of?"
De intro is subliem en uniek. Nooit eerder ben ik zo begonnen aan een escape. De kamer zelf was waanzinnig en ging van wow tot wau De puzzels zijn vernieuwend en vooral erg leuk om te doen. Ze hebben echt unieke dingen bedacht om verder in het spel te kunnen komen.
Visueel was het ook een spektakel. Van muziek tot belichting en effecten; alles klopte. Niet zomaar een duf speakertje, maar gewoon een soort 4D beleving aan geluid.
Achteraf had ik echt een sterke behoefte om alles nog een keer rustig te kunnen bekijken. Dat ging natuurlijk niet in verband met de volgende groep die klaar stond. Ik was dan ook een beetje jaloers op hun. Jaloers omdat hun alles nog mochten gaan beleven.
Uiteindelijk is dit nog best een lange review geworden, maar ik moest mijn enthousiasme gewoon even uiten.
Ik zou zeggen: twijfel niet en boek deze ervaring!
Ook tof dat de escape 90 minuten duurt in plaats van de gebruikelijke 60.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Unieke en leuke puzzels
 • 90 minuten ipv 60
 • Soundtrack
 • Special effects
 • Prachtig mooie kamer!
 • Verhaal
 • Ontvangst
 • Hosts

  Epic Escape Waalwijk

Angela van Eeuwijk (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 juli 2021

Geweldige elementen/ decoratie

Super leuke en boeiende kamer, absoluut een aanrader. Daarnaast 2 super enthousiaste heren die vanaf het begin al direct in hun rol zitten.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Gave effecten

  Epic Escape Waalwijk

thomas076thomas076Escape ApprenticeLid sinds: 3-07-2021 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juli 2021

Leuke kamer

Het was heel erg leuk
Goede kamer met mooie decoratie


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Decoratie
 • Verhaal

  Epic Escape Waalwijk

Selina (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2021

Wauw!

Deze Escape Room zit ZÓ goed in elkaar! Spannend en verrassend tegelijk. De sfeer, het thema, je wordt gewoon helemaal het verhaal ingezogen.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Epic Escape Waalwijk

rosabrugtsrosabrugtsJunior EscaperLid sinds: 6-09-2020 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Fantastisch!!! Van de ene in de andere verbazing

Een fantastische escaperoom die gaat om het meemaken van alle onderdelen. Je waant je in een film waarin je van de ene in de andere scene stapt, onder andere door het licht, geluid en andere effecten. Goed verhaal dat de hele groep volgt tijdens het spelen. Elk detail klopt, de afwerking is super netjes. Een hele technische kamer, waar je je 90 minuten in een andere wereld waant. De ontvangst is erg netjes, de hosts super enthousiast.
Puzzels zijn gevarieerd en leuk, iedereen is ergens mee bezig. Leuke afwisseling tussen moeilijke en wat makkelijkere puzzels. Door de techniek ook echt vernieuwende puzzels gezien. Niets is wat het lijkt in deze kamer, we hebben op meerdere momenten vol verbazing gekeken naar wat er gebeurde.
Het gaat lastig worden om deze kamer te overtreffen, wat een ervaring!! By far de beste kamer die ik tot nu toe heb gespeeld.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heel veel stof om na te praten!
 • Verrassend
 • 90 minuten
 • Details
 • Super technisch

  Epic Escape Waalwijk

niels_razenbergniels_razenbergEscape ApprenticeLid sinds: 27-07-2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Wat een voorstelling!

Tja, waar ga ik beginnen. Alles wat ik schrijf doet geen recht aan de fantastische escaperoom die ze hier hebben weggezet. Inmiddels al een flink aantal (top) escaperooms gespeeld, altijd met hoge verwachtingen die dan niet altijd helemaal waar gemaakt worden. Bij Illusion stapte ik buiten en vroeg mezelf af: Wat de f*ck heb ik allemaal meegemaakt!? Vandaar ook dat ik hier een recensie over móét schrijven.

Het avontuur begint thuis al, omdat je toegang krijgt tot het archief waarin je o.a. krantenartikelen en video’s kunt bekijken die je alvast kennis laten maken met het verhaal. Dan begint ook meteen het speculeren wat zorgt voor de nodige voorpret en nieuwsgierigheid.

De introductie en het begin van de escaperoom zijn overweldigend. Het verhaal wordt meteen duidelijk en je zit er vanaf minuut 1 middenin! Vanaf dan val je van de ene verbazing in de andere. Wat een technieken, wat een special effects. Dat in de perfecte verhouding met de puzzels. De kamer heeft een enorm lekkere flow, de puzzels zijn uitdagend maar nooit echt te moeilijk. Het hintsysteem is fantastisch en past volledig binnen het thema. Tijdens het spelen kom je steeds meer te weten over wat er nou daadwerkelijk is gebeurd, en dat leidt uiteindelijk tot een geweldige climax. Het klopt gewoonweg allemaal met elkaar!

Na afloop stonden we alledrie met kippenvel buiten, wat een belevenis. In Waalwijk hebben ze een escaperoom neergezet dat zich kan meten met de allerbeste van Nederland. Voor mij met stip op nummer 1 beland, en dat met gespeelde kamers zoals de Meisjeskamer of de rooms van DarkPark. Je ziet aan alles dat dit is gemaakt door liefhebbers.

Komt dat zien mensen, het is een rollercoaster waar je de rest van de dag nog voor nodig hebt om alles te laten bezinken.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ruim de tijd genomen om na te praten
 • 90 minuten
 • Puzzels passen allen volledig binnen het thema
 • Fantastische technieken
 • Heerlijke flow in de kamer
 • Ik kan er écht geen bedenken.

  Epic Escape Waalwijk

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig