Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Illusion

Waalwijk , Nederland

Nu gesloten

Top #7

90 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Illusion

Ontdek de nieuwe Escape Room van Epic Escape Waalwijk: Illusion. Wat heeft zich allemaal afgespeeld in de duistere werkruimte van illusionist Marcus Furore? Deze mysterieuze goochelaar hield ruim vijftig jaar geleden de bevolking in zijn greep met zijn illustere vertoningen. Tijdens zijn laatste voorstelling verdween hij plotseling van het podium, na een gruwelijk ongeluk met een toeschouwer. Toen een woedende menigte onder aanvoering van de dominee zijn schuilplaats tot de grond toe wilde afbranden, leek het lot van Marcus Furore bezegeld. Maar een meesterlijke manipulator is het publiek altijd een paar stappen voor…


Thema's

Geschiedenis

Magie

Misdaad

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

138 likes

814 bezoekers

97% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Sluisweg 2J
5145 PE, Waalwijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

364 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (140 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer… toch?

Al vanaf het moment dat er twee prachtig vormgegeven visuals op de sociale media van epic-escape verschenen trok deze kamer enorm mijn aandacht. Maar hé, een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer, toch? Nadat de eerste reviews online verschenen werd onze nieuwsgierigheid des te meer getrokken en konden we het niet meer laten. Na een uitputtende werkdag kwamen we last-minute om 22:30 aan in Waalwijk. Het pand bevind zich op een toegankelijke locatie waar je de auto praktisch voor de deur kwijt kan. Hier werden we uiterst vriendelijk ontvangen door Maurice. Ongelofelijk fijn dat we op dit tijdstip nog terecht konden. De ontvangstruimte is dan wel niet de mooiste in zijn soort, toch is het van alle gemakken voorzien.

Ik waarschuw je alvast, deze review wordt lang. Er is zo veel te zeggen over deze kamer. Ik ga het zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk proberen te beschrijven, beginnende met de intro van Illusion. Zonder dat je er erg in hebt begint deze ervaring. Op een theatrale, originele, onverwachte, en grappige manier word je als speler geïntroduceerd tot het verhaal. De makers hebben dit qua timing briljant uitgedacht. Nu weten de mensen die mij kennen dat ik een hekel heb aan filmpjes vooraf. Voor hen wil ik graag 1 uitzondering maken. Want hoe Illusion dit doet is PRECIES hoe je een introductie-filmpje moet gebruiken. Kwalitatief gigantisch sterk en op een logische manier gebracht binnen de context.

Na een iets wat stroeve start begonnen we aan een onvergetelijke ervaring. De aankleding van deze escape lijkt op het eerste oog bescheiden. Maar zoals de pay-off al verklapt, niets is wat het lijkt. Naarmate we verder kwamen in het verhaal van Marcus Furore ontvouwde zich een Efteling-waardig decor. De aankleding van deze escape is “out of this world..” Elk detail, elk hoekje, elk stukje aankleding klopt. Alles is ook nog eens prachtig uitgelicht. Ik heb een aantal momenten gehad dat ik echt even stil stond en gewoon om me heen begon te kijken. En dan te bedenken dat er binnen die talloze objecten en details puzzels zitten verstopt.

De puzzels in illusion zijn uitdagend, origineel, en stuk voor stuk fantastisch verwerkt in het thema. Dat laatste is een van de dingen wat Illusion zo ongelofelijk goed maakt. Ik had als speler soms niet het idee dat ik bezig was met het oplossen van puzzels, maar eerder rond aan het neuzen was tussen de spulletjes van een illusionist. Een gevoel dat ik slechts 1 keer eerder heb gehad bij een kamer: de conciërge in Volkel. En dat is nog eens een compliment.

Dan ben ik nu aangekomen bij hetgeen wat deze ervaring zo onvergetelijk maakt: het verhaal. Vooraf aan deze escape word je als speler al verwent met een shitload aan stukjes verhaal. Eenmaal in de kamer zelf begaf ik me voor m’n gevoel niet in een escape room, maar in een verhaal. Een verhaal dat zich langzamerhand ontvouwde. En ondanks dat het verhaal nog aardig complex is en vol zit met details, is Illusion de eerste kamer ooit waarbij ik het volledige verhaal kon volgen en achteraf begreep. De manier waarop je als speler mee wordt genomen in dit dramatische sprookje is buitengewoon. Je aandacht word echt even weg gehaald van de puzzels en andere zaken waardoor je maar 1 ding kan doen, het volgen van een verhaal. Technisch mooi verwerkt, goed verstaanbaar, en bovenal ondersteund door een prachtige soundtrack.

Muziek is een van de dingen waar ik vrijwel altijd direct op let. Nu is dit vaak ook hetgeen wat eigenaren vergeten of onderschatten. Illusion is een perfect voorbeeld van hoe belangrijk een goede soundtrack is en wat voor bijdrage dit aan de ervaring geeft. Ik zou pagina’s lang kunnen schrijven over hoe goed de muziek in Illusion is, maar dat bespaar ik je, geloof me maar gewoon, hij is grandioos. Wat ik in deze review wel gezegd wil hebben, is hoe belangrijk de kwaliteit van het geluid is. Hoe goed een soundtrack ook kan zijn, als ik merk dat het uit een speakertje komt die boven me hangt is de ervaring al zo veel male minder. Bij Illusion was dit niet het geval. De muziek kwam niet uit een speaker, de muziek was IN de kamer. Je voelde de muziek letterlijk door je lichaam stromen. Investeer als eigenaar in een goede soundtrack en wat goede speakers met een subwoofer. Het maakt de ervaring zo veel intenser en geloofwaardiger.

Tot slot wil ik Maurice bedanken voor de service. Deze man heeft tot half 2 ’s nachts met volle overtuiging en passie verteld over de kamer. Hierbij moet ik Roy natuurlijk niet vergeten. Samen hebben zij een nieuw pareltje neergezet die in de top van Nederland hoort.

Ik denk dat ik nu wel genoeg heb gezegd, al blijf ik constant twijfelen of ik niks vergeten ben. Mocht je het tot hier hebben gelezen dan hoop ik dat ik 1 ding heb duidelijk gemaakt: ga deze kamer spelen, ga deze kamer beleven en laat je meeslepen in het ongelofelijk mooie, sprookjesachtige verhaal van Marcus Furore.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • VERHAAL + storytelling
 • SOUNDTRACK (kan er een CD komen?)
 • Efteling-waardig decor
 • Aankleding + atributen (DETAILS)
 • Puzzels in thema
 • Waanzinnige intro
 • Sfeer d.m.v. belichting etc.
 • Afwerking van hoog niveau
 • Geluidssysteem
 • Service (wat een passie)
 • Totaalplaatje (alles klopt gewoon)
 • Geen!

  WepsieSabrinavaraoSharkstierDrs-jlcStanStefanjofemaMiesssjaccopopinoEpic Escape WaalwijkbilipeCasturii

Maak je dagje Efteling nog net iets magischer...

Ik keek er hard uit naar deze kamer, door het thema, maar ook omdat ik wist dat Roy en Maurice de lat echt hoog hadden gelegd.
Hoogtijd om dus te gaan checken wat er juist gebouwd was in Waalwijk.

Onthaal:
Epic escape bevind zich op een industrieterrein en dat heeft als voordeel steeds dat je voor de deur kan parkeren.
Het was een blij weerziens met de heren, zeker na alle beperkingen ontrent corona.
We kregen een woordje uitleg over de hoe de kamer (zonder spoilers) tot stand was gekomen en natuurlijk in het kort de regels.

Kamer:
Tja hier draait het natuurlijk allemaal om hé. De inleiding vond ik enorm leuk en uniek in zijn soort. Niets is wat het lijkt kwam bij me op en daar betrapte ik me meermaals op.
En dan begint het! Het verhaal begint bijna theatraal, de wereld van Marcus Furore ontvouwt zich voor je, pakvol met details, sfeervol, maar nooit eng.
Je wordt ondergedompeld in zijn wereld, in zijn geheimen en dat doen ze enorm goed, met een groot oog voor detail, sfeer en beleving.
En dan denk je, tja belevingskamer, dag puzzels. Gelukkig niet. Meer nog, de puzzels zijn lekker pittig en gevarieerd.
Ook een goede variatie qua samenwerken, parallel werken en afwisseling, dat gecombineerd met een waanzinnig hintsysteem en sterke link met het thema maakt dit tot een compleet pakket.
Naar mate de kamer naar een einde gaat, wordt ook meer en meer duidelijk wat er juist is gebeurd, maar dat mag je zelf gaan ontdekken.

Conclusie:
Wel de kracht van deze kamer zit zich in het geheel. Je hebt niet 1 uitschieter, maar alles zit op 1 lijn. Sfeer, techniek, muziek, puzzels, verhaal, alles versterkt elkaar wanneer dat nodig is.
En dat is moeilijker dan het lijkt. Er zit namelijk zoveel detail in deze kamer, dat op het eerste zicht onbelangrijk lijkt, maar toch onbewust op je zintuigen inspeelt en dat werkt zo verhaalversterkend, zo onderdompelend dat alles vele malen geloofwaardiger overkomt.
Zie het als een Efteling attractie als escape room en dan kom je het dichtste in de buurt wat ze hier gebouwd hebben.

Onze grootste tip zou vooral zijn, net zoals bij Molly en andere totaalkamers, speel wat kamers voor je deze gaat spelen. Het geeft je de rust om meer te genieten/waarderen wat er hier gebouwd is.

En onthoudt:
Niets is wat het lijkt……


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Afwerking
 • Tijdsduur

  kim_veltmanStefanjofemathomas076StefanbilipeCasturiiEpic Escape Waalwijksilkebeerends

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Topper!

Het was eindelijk weer eens tijd voor een escape. Met het team dat aan Escapetalk werkt gingen we richting Waalwijk. Voor sommige zelfs de eerste ervaring met een escape room. Nou, die zijn in ieder geval met hun neus in de boter gevallen. Nadat we geparkeerd hadden (altijd handig, direct voor de deur), werden we hartelijk ontvangen en kon het spel beginnen.

Na een leuke intro konden we los! De tijd die je krijgt is perfect. Ik had tijdens het spelen af en toe het idee dat we al lang door de tijd zouden zijn, maar je hoeft daar niet zo mee bezig te zijn. We hebben heerlijk zitten puzzelen (niet te makkelijk, niet te moeilijk). We kregen op het juiste moment een hint en lieten ons ook voldoende zelf doorpuzzelen. Decor, verhaal (en manier van vertellen), details en reveals zijn super. Een echte beleving. Volgens mij gaf Yves aan dat het in de buurt komt van een Efteling attractie en dat kan ik onderschrijven. Het nalopen van de kamers en het leuke aandenken maakte het helemaal af.

Illusion staat volkomen terecht in de top 10 wat mij betreft.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  82:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Aandenken

  StanEpic Escape WaalwijkBoudewijnyour-escapedown-the-hatch

HAD IK NIET VERWACHT!

Niet dat de verwachtingen laag waren ofzo maar eerlijk gezegd gingen we Illusion even "meepakken" omdat we er de sympathieke Stan kennen en er toch voorbij moesten. Dus was de verrassing net zo groot wanneer bleek dat dit gewoon een PRACHT van een kamer is. Gewoon TOP. Wat heb ik hier van genoten. Het thema ligt mij sowieso al dus dat helpt bij mij misschien wel een beetje maar als je dan ziet hoeveel mooie decorstukken, prachtige video's, sound- en lighteffects, enz hier in verwerkt zijn dan word ik helemaal blij :-) Perfecte mix van puzzels en verhaal. Deze behoort absoluut bij de top van de benelux. GA BOEKEN, NU!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding

  WepsiesjephanieMariekeStan

bilipebilipeEscaperLid sinds: 07 juli 2020 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2021

Bilipe is tevreden :)

Dit is hem dan; mijn allereerste review ooit.
Na ongeveer 35 kamers krijgt Illusion het plekje. Ik ga dit nooit vergeten. Wat een dondersgoede kamer, jemig.

Zelden heb ik zo'n meeslepend, diep, spannend, en prachtig verhaal meegemaakt in een Escaperoom. Er is zó goed over nagedacht, alles is duidelijk en wordt op een creatieve manier verteld. Het houdt je op de puntjes van je tenen. Mij heeft het in ieder geval écht geraakt.

De experience begon al voordat we er waren. Zelf vind ik het vaak naar als er van tevoren al te veel informatie weg wordt gegeven, of als je 80 documenten door moet lezen. Epic Escape daarentegen, doet dit ontzettend creatief. Van tevoren mochten wij het 'archief' online bekijken. Niet verplicht, maar wel leuk. Ik heb nog nooit zo veel dingen vrijwillig door zitten kijken en lezen. Er is zó veel aandacht in gestopt, en dat zie je overal in terug. Video's, krantenartikelen, foto's, posters, interviews, noem het maar op. Alles zelf ontworpen, en het ziet er oprecht verbazingwekkend prachtig uit! Ik had zo'n plezier in het doorkijken van al het gearchiveerde materiaal. Het design is prachtig, het acteer- en filmwerk spectaculair. Ik ben niet vaak van tevoren al zó erg onder de indruk.
Het trok me volledig mee. Het was allemaal niet verplicht, maar ik wilde mij zo graag verdiepen in het verhaal, ik wilde het mysterie van Marcus Furore ontrafelen. Ik werd er helemaal enthousiast van. En dit was nog maar het tipje van de ijsberg.

Na de afwachtende autorit kwamen we eindelijk aan bij Epic Escape, en de ervaring werd alleen maar beter. Onironisch waren mijn eerste woorden: "Jongens, het ruikt hier écht heel lekker". Ik zal je vertellen, als Escapetalk een statistiek had voor 'geur van de ontvangstruimte', zou ik een dikke tien geven, echt waar.
Maar goed, we gaan door naar de echte zaken.
Onze host, Maurice, creeërde voor mij gelijk een fijn gevoel van comfort en betrokkenheid. Ik zeg met zekerheid dat dit oprecht één van de gezelligste hosts is die ik heb gehad. Zijn enthousiasme en passie spat er van af, en daarmee brachr hij mij een onvergetelijke ervaring. Duizend maal dank! Ik zou graag nogmaals napraten tot half 2 's nachts.

Nou is het tijd voor de kamer zelf. Een uitzonderlijk creatieve intro, waarbij je je afvraagt of je nou stiekem al bent begonnen met de kamer. Niet is wat het lijkt. Ik had er oprecht gewoon zo veel plezier in, en vond het toch wel een beetje spannend. En ja hoor, een geslaagde introfilm. Ik zeg het niet vaak (nooit eigenlijk), maar deze introfilm was zo goed in thema, en sloot perfect aan op het verhaal en de kamer.

De overgangen en openbaringen waren zó episch, ik heb meerdere malen met kippenvel gestaan. Het decor is prachtig uitgewerkt, elk detail klopt. Je zou uren kunnen staren naar al het decor, ik overdrijf niet.
De muziek jongens. De muziek, de muziek, de muziek. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Werkelijk prachtige soundtrack. Er wordt met geluid en muziek perfect ingespeeld op de sfeer, en dit creeërt zulke memorabele momenten. Ik wou dat je dit op een CD mee kon nemen, zo erg heeft het mij geraakt.
En natuurlijk de puzzels. Zulke leuke en creatieve puzzels. Uiteraard ook in thema (net als het hintsysteem trouwens). Iedereen heeft een rol, en er is een lekkere flow en balans in het puzzelen en ervaren van de kamer.

Al met al is deze kamer een samenbundeling van perfectie. Verhaal, puzzels, muziek, techniek, setting, service. Alles samen vormt een onvergetelijke ervaring. We hebben ons doodgelachen, met mond open gestaan, bijna in tranen gezeten, en dat alles door deze ervaring. Geweldige avond gehad!
Tien, tien tien, en nog eens een tien voor Illusion van Epic Escape Waalwijk!

Als je deze kamer niet linea recta gaat boeken, kom ik je persoonlijk een bezoekje brengen.


- 𝒷𝒾𝓁𝒾𝓅𝑒
(つ◕౪◕)つ━☆゚.*・。゚


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Meeslepend verhaal (en duidelijk volgbaar!)
 • Prachtig decor
 • Tranenwekkende, memorabele muziek
 • Uitstekende intro
 • Creatieve puzzels
 • Supergezellige en betrokken host: Maurice
 • Ontvangstruimte rook naar cranberry :)
 • Zó veel werk in alles gestopt
 • Archief van tevoren beschikbaar, prachtig
 • Design on point.
 • Extreem epische momenten
 • Uitstekend gebruik van ruimte en techniek
 • Langer dan een uur
 • Foutje op Escapetalk, hoort in de top 10 te staan

  Casturiibilipecantholdme-wimEpic Escape Waalwijk

BoudewijnBoudewijnEscape ApprenticeLid sinds: 30 augustus 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2021

Fantastisch

Als eerste escaperoom ooit, was dit een bijzondere en boven al hele toffe ervaring. Super vet verhaal met leuke story telling en veel interessante (maar soms ook lastige) puzzels. Heel mooi decor en gezellige gastheren die je graag nog het een en andere willen uitleggen over de totstandkoming van de locatie.

Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  82:17 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

  BoudewijnEpic Escape WaalwijkPim

PodgeekPodgeekJunior EscaperLid sinds: 03 december 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2021

DIT IS GEEN ESCAPE ROOM!

Bij binnenkomst krijg je het meteen mee, dit is GEEN escape room. Deze fantastische kamer is gebouwd als een avontuur, waar je van de ene verbazing in de andere valt. Je krijgt lekker ruim de tijd, want het hoofddoel van de kamer is gewoon om alles mee te kunnen maken! De eigenaren onthalen je vaak zelf en vinden het fantastisch om over hun kamer te vertellen. Passie voor escape rooms als deze vind je tegenwoordig nog maar weinig in Nederland. Dit is MINIMAAL een van de top vijf escape rooms die ik ooit gespeeld heb.

Watch your back Kamer 237, want Illusion komt je halen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • storytelling
 • leuke puzzels

  Domina TempusmaddyEpic Escape Waalwijk

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 04 september 2019 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Twister Spelen met de Duivel

Oh jongens, dit wordt weer een lange review. Er valt een boel te zeggen over Illusion, de nieuwe kamer van Epic Escape. Bij ons begon het toen de eerste trailer vorig jaar maart online verscheen en ons verbaasde. Schijnbaar uit het niets kwam deze online te staan en waren wij al geïnteresseerd. De kwaliteit van deze trailer en de daaropvolgende teasers waren zo hoog dat wij al geboeid waren. Echter probeerden we nuchter te blijven. Het kon allemaal uiterlijke schijn zijn. Regel een goed team om indrukwekkende promo's te regelen en bouw ondertussen een middelmatige kamer. Het kon zomaar gebeuren. Echter waren wij geïnteresseerd genoeg om zelf de kamer te komen bezoeken.
Alvorens de kamer te bezoeken kun je online in het 'archief' van Waalwijk duiken om je onder te dompelen in het verhaal tot nu toe. Dit is niet zozeer nodig, maar het voegt natuurlijk wel wat toe aan de ervaring als je met wat voorkennis binnen komt. Tevens zijn de bestanden in dit archief fantastisch gemaakt en zetten ze al direct de toon voor de hele ervaring. Eenmaal op locatie kregen we van een van de eigenaren, Maurice, ook te horen dat alles binnen en buiten de kamer zelfgemaakt was. Geen outsourcing, geen ingehuurde mankracht, gewoon een sterke visie met ambitie en vaardigheid. Daarnaast was de kamer 90 minuten, altijd leuk. Onze verwachtingen waren nu wel hoog.

En dan begint het? Of niet? Of wel? Dit is misschien wel de meest bizarre introductie die ik ooit in een kamer heb meegemaakt. We waren zo de weg kwijt dat de lijn tussen realiteit en spel compleet verdwenen was. Props voor de eigenzinnigheid. Je krijgt ook het oude vertrouwde 'filmpje voor de kamer', MAAR dit is DE manier waarop escape rooms hun filmpjes zouden moeten doen. Er is geniaal nagedacht over interactie, effecten, sfeer, en verhaal. Speaking of which, dit verhaal is idioot goed en uniek. De storytelling is perfect. Elk stukje expositie is kraakhelder en goed mee te krijgen. De kamer stopt nooit om het verhaal in je strot te dauwen, maar gebruikt momenten van expositie juist om voort te bouwen op de spanning en de sfeer met muziek en licht. Ik heb maar één keer eerder gehad dat ik het verhaal van een room zo duidelijk mee kreeg en dat was bij De Conciërge. Voor mij voelde deze room alsof wij de hoofdpersonen waren in onze eigen film. Moment na moment, je zou het zo in de bioscoop kunnen zien. Van de torenhoge spanning tot het magische einde, het is duidelijk dat Illusion storytelling niet alleen begrijpt, maar ook tot het uiterste beheerst.

Werkelijk alles is in thema, zelfs de hints! Alle puzzels werken logisch in het verhaal en zijn stuk voor stuk passend. Daarnaast komen wat aangename verrassingen en een paar leuke twists op vertrouwde formules langs. De afwerking is daarbij vrijwel vlekkeloos. Zo veel mogelijk techniek is zo verwerkt dat je je niet uit de wereld van Illusion waant. Afijn, soms kijk je volop in een studiolamp, maar ik heb liever juist wel die geweldige lichteffecten die het biedt en dat ik dan even de lamp weg denk. Het decor is verder op filmisch niveau van detail, maar dit zou niks zijn zonder het geweldige sound design dat ons meermaals verblufte met hoe het de ervaring versterkte. Dit gaat hand in hand met de prachtige muziek, die wisselt van spannend en dramatisch tot stil en intiem op de juiste momenten. En eindelijk, EINDELIJK snapt een escape room eigenaar wat een goede geluidsinstallatie doet voor de ervaring! Het voelt echt alsof je in het geluid staat. Je bedenkt je niet dat het van een speaker komt ofzo, het geluid IS er echt! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Goed. Geluid. Maakt. Je. Ervaring.
Daarnaast zijn er nog duizenden details die ik nu niet kan opnoemen die de ervaring verrijken. Heerlijk om te zien hoe veel moeite er is gedaan om deze kamer tot in de puntjes af te maken.

Alle props ook naar Maurice! Wij kwamen last minute om 22:30 langs en hij heeft tot 1:30 met ons de kamer besproken en van alles toegelicht. Elk verborgen detail (en de backstage disco functie) van de kamer is langs gekomen en ik kan alleen maar dankbaar zijn voor deze fantastische service. Maurice is duidelijk enthousiast over het vak en heeft een sterke visie. Na 4 jaar en ongeveer 10 auto's aan geld er aan gespendeerd te hebben heb je ook wel echt een absolute winnaar van een kamer.

Als er ooit nog plannen zijn voor een nieuwe ben ik er zo bij. Een absolute topkamer! Deze mag heeeeeeeeeeeeeel hoog komen te staan van mij. Kom zo snel mogelijk langs en laat jezelf betoveren door Illusion. Een meesterwerk en niets anders dan dat!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Absurd goed verhaal met absurd goede storytelling
 • Afwerking is vrijwel vlekkeloos
 • Decor op filmisch niveau
 • Sound design van jewelste
 • De geluidsinstallatie (Je staat IN het geluid!)
 • Spot on (hehe) lichteffecten
 • Pacing is net goed
 • Bizarre intro
 • 1001 details om van te genieten
 • Alles heerlijk in thema
 • Filmische ervaring op nieuw niveau
 • Eigen muziek waar je de CD van zou willen kopen
 • Langer dan 60 minuten
 • De eigenaar Maurice en zijn geweldige gastvrijheid
 • Zelfs de hints zijn in thema!
 • Ga je moeilijk doen of ga je gewoon genieten?

  jofemabilipeEpic Escape Waalwijk

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (167 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2022

Wat een Furore!

Met de ‘Verblauwkes’ (4 personen) zijn we afgereisd naar Waalwijk, waar we bij Epic Escape Waalwijk de escape room ‘Illiosion’ gingen spelen. Hier had ik veel van gehoord en deze stond al lang op mijn lijstje. Toen we binnen kwamen troffen we een bekende uit ons eigen dorp. Hij zou onze host zijn voor deze escape ervaring. Dat is natuurlijk een super leuke toevoeging. Leuk ook om hem te zien shinen bij zijn ‘intropraatje’, wat niet een standaard praatje is. Je zou haast kunnen spreken van een performance.

De opening van deze escape room is echt top! Ik ga er niet te diep op in, want dan zou ik wel eens het één en ander weg kunnen geven en dat zou jammer zijn voor de ervaring. Maar zo’n opening heb ik zelden gezien in een escape room, dus eigenlijk alleen al daarvoor zou je naar Waalwijk moeten komen.

Tijdens het spelen van de kamer is het verrassing op verrassing. De Illision is een echte belevingskamer wat mij betreft. En daarbij ook nog eens een hele goede belevingskamer. De decoratie is geweldig gedaan, de geluid- en lichteffecten zijn on point en al het visuele is met de hoogste nauwkeurigheid neergezet.

Op dat laatste wil ik iets dieper in gaan. Ik stoor me niet vaak in escape rooms, omdat ik eigenlijk altijd wel kan waarderen wat een maker heeft neergezet. Als ik me dan – in het algemeen – ergens aan stoor zijn het introfilmpjes óf filmpjes die heel amateuristisch zijn. Ik heb wel eens kamers gespeeld die er fantastisch uitzagen, maar waarbij de filmpjes wel uit de jaren 70 lijken te komen. Daarbij vind ik lange filmpjes altijd afdoen aan de ervaring. Probeer suggestief te zijn in het vertellen van een verhaal, dat zou mijn tip zijn aan escape room makers. Echter alles wat ik in deze alinea heb geschreven is onderuit gehaald door de Illision. Het kan dus wél! Ook weer zonder te spoilen; maar hier is alles wat visueel is een lust voor het oog en sluit het naadloos aan binnen het thema en verhaal.

Het aller beste van deze escape room vind ik het verhaal. Ik heb zelden zo een waterdicht verhaal gezien in een escape room als bij deze. Je kunt aan alles zien dat de meeste aandacht is uitgegaan naar; hoe vertel ik zo goed mogelijk een verhaal, waarbij er géén plotholes zijn en alles kan worden uitgelegd en verklaard. Het zou mij niets verbazen als de makers van deze escape room ooit een roman gaan schrijven en als ze dat gaan doen, dan wil ik ‘m lezen.

De kamer is voornamelijk parallel, wat bekent dat er genoeg te puzzelen is voor iedereen tegelijkertijd. Persoonlijk vond ik de puzzels ontzettend lastig (althans sommige). Het is lang geleden dat we echt vast liepen bij het puzzelen. Dus de kamer is naast een belevingskamer ook een echte uitdaging. We hadden veel hints nodig en dat was ook niet erg, want in deze kamer zit een super mooi en origineel hintsysteem wat ook weer fantastisch aansluit bij het thema en het verhaal.

We zijn – wonder boven wonder – binnen de tijd ontsnapt. Daarna zijn we met de host de hele kamer doorgelopen en kregen we naast uitleg over de puzzels ook een kleine ‘making of’. Ook hierbij was ik weer verbaasd over de easter eggs en details die naadloos in het verhaal en thema passen. Ik waardeer het ontzettend als een host de tijd neemt om na te bespreken. Hele grote plus dus!

Al bij al; Dit is een kamer die je gespeeld moet hebben, ook al moet je er wat verder voor reizen. Als je – net als ik – houdt van het wandelen door een verhaal (een film waarin jij de hoofdrol speelt), dan zou ik nu nog naar m’n laptop rennen en een reservering plaatsen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 6 personen. De kamer is parallel, dus voor iedereen is er voldoende te doen (persoonlijk vind ik 6 altijd een beetje veel, dus 3 á 4 personen zou ik aanraden).
- Vergeet tijdens het puzzelen niet om je heen te kijken en de details in je op te nemen 😉
- Als je van belevingskamers houdt en van goede verhalen MOET je deze kamer gedaan hebben.

Epic Escape Waalwijk, bedankt voor deze geweldige ervaring! Jullie staan terecht in de top 10 van escapetalk.nl. Excuses voor de (veel te) lange review… Ik ben nou eenmaal lang van stof en ik raak maar niet uitgepraat over hoe fantastisch deze kamer in elkaar zit. You're doing a great job!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Visuele techniek
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Origineel
 • Details

  Stansjephanie

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (81 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

Ge-wel-dig!

Deze 2 jongens hebben een fantastische escape room neergezet! Zintuigen worden geprikkeld en het heeft een ijzersterk verhaal! Ze weten je ook alles te vertellen over hun kamer en je voelt echt de passie!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:13 min

  anne_ter_horstEpic Escape Waalwijk

Absolute nummer 1

Inmiddels vele kamers mogen spelen. Deze kamer is van ongekend niveau. Wát een ervaring.

Aan alles is gedacht en de balans tussen aankleding, verhaallijn, verrassingen en puzzels is perfect.

Dit is geweldig! Je voelt de passie van de makers in heel de kamer!

Ga dit meemaken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaallijn
 • Surprises
 • Aankleding
 • ALLES!

  niels_razenbergEpic Escape Waalwijk

jasmijn_marinusjasmijn_marinusJunior EscaperLid sinds: 24 oktober 2018 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2021

Complete beleving van A tot Z

Hele mooie escaperoom met een complete beleving van begin tot eind. Ook technieken, effecten en puzzels die ik nog niet eerder heb gezien in andere escaperooms. Originele manier van het geven van hints. Medewerkers zijn super gastvrij, kregen na het spelen van de kamer nog een hele rondleiding en hebben nog een tijdje nagepraat.

Echt een belevenis! Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Pardushis

Ontsnapt: Ja  74:09 min

  jasmijn_marinusEpic Escape Waalwijk

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (179 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2021

Wat een sfeer

Na de vele 10en deze Escape geboekt en op naar Waalwijk!

Vriendelijk ontvangen en meteen de escape in. Na een bijzondere rondleiding belanden we direct in het avontuur wat echt vreselijk spectucalair begon. Dit was voor mij het gaafste effect van de hele escape. Ik stond echt te springen van enthousiasme!

De puzzels zijn een mix van moeilijk en wat makkelijkere puzzels, waarbij we met 4 personen echt de hele tijd moesten puzzelen. Hebben ons dus niet verveeld!

Het decor is echt heel mooi gemaakt wat echt een toevoeging is aan het spel!

Deze Escape is echt een van de weinige escapes die echt gebruik maakt van een volledig verhaal. Je hebt een duidelijk begin en een duidelijk einde, waar je op een gegeven moment onderdeel van bent!

Top escape! Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Sfeer
 • Verhaal met een begin en een eind
 • Begeleiders
 • Special effects

  bilipeEpic Escape Waalwijk

tim_van_muntim_van_munEscaperLid sinds: 22 maart 2020 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2021

Van kamer naar ervaring

Inleiding: De langverwachte 'Illusion' eindelijk open. Dat betekend spelen! Na een datum gepland te hebben konden wij op naar Waalwijk.
Gelegen op een industrieterrein, waar je als je eenmaal binnen bent niks meer van merkt

Ontvangst: We werden hartelijk ontvangen door Maurice en Tessa. Toen we op ons gemak zaten werden er wat dingen uitgelegd. Eenmaal aan de wandel werd er stukje bij beetje van het verhaal verteld. Maar waar uiteindelijk het verhaal duidelijk wordt is immersief en heb ik nog nooit gezien! Een oprechte unieke introductie.
Na verschillende 'wow en 'wtf' momentjes konden we onze puzzeltocht beginnen.

De kamer:
Heerlijke puzzels die zeer goed in het thema van Marcus Furore passen. Naarmate je de puzzels voltooid ontvouwt het verhaal zich. De wereld van de illusionist word duidelijk en geeft alleen maar meer te hopen op wat komt. Veel euforie momentjes die worden gevolgd door nog meer spanninng en euforie. Na nog véél meer 'wow' en 'wtf' momentjes hadden we het eind bereikt: Jammer, want we waren uit de wereld van Marcus Furore. En heel fijn, want we werden weer hartelijk ontvangen door onze begeleiders.

Achteraf
Napraten! Dat hoort gewoon bij een escape room, en zeker deze ervaring. Ik kon er niet over uit wat ze hier neer hebben gezet. Zo'n meeslepende en onderdompelende ervaring. Na even nagepraat en wat rond gekeken te hebben kregen we uitleg over het een en ander. Dat was geen overbodige luxe omdat er zoveel is om te zien, te doen en te beleven.
De afwerking in de verschillende ruimtes is fantastisch. Aan elk detail is gedacht en alles klopt. Van de vele licht effecten, muziekeffecten, soundtrack tot de gebruikte technieken en kleine verwijzingen. Effecten als pepper's ghost & projecties. Zeker het hintsysteem is uniek in zijn soort en past helemaal in het thema.

Conclusie
Team Epic Escape heeft daadwerkelijk een top kamer neergezet. Er is niks overdreven aan als ik zeg dat dit bij de top 10 kamers in Nederland hoort. Illusion is een ervaring die je nooit meer vergeet, en het maakt niet uit waar je vandaan komt. Heel de terugweg raak je er niet over uitgepraat. Het gevoel van omverblazen is ze heel goed gelukt.
Team Epic Escape, bedankt voor een fantastische avond en ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  89:59 min


 • Fantastische service
 • Showtechniek
 • Muziek & soundtrack
 • Doorlopende storytelling
 • Immersieve puzzels in thema
 • Rijkelijk gedecoreerde ruimtes
 • Compleet andere wereld

  bodyy_benignoEpic Escape Waalwijk

fembulfembulEscaperLid sinds: 27 november 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2023

Epic room by Epic Escape

Bij het zien van de trailer van Illusion, wisten we het zeker; deze kamer gaan we spelen! De beelden van deze trailer zijn van ongekend hoge kwaliteit, echt chapeau hiervoor! 👏🏻
Het verhaal begint al op het moment dat je boekt en alvorens je de kamer bezoekt, is er de mogelijkheid om online rond te neuzen in het 'archief' van Waalwijk. Natuurlijk niet verplicht, maar zeker een toegevoegde waarde voor de beleving. Ook dit ziet er allemaal fantastisch uit. De toon wordt hier gelijk mee gezet en je kunt alleen maar hopen dat de escape-ervaring even gaaf is als dit voorproefje.

En dan begint het… Je bent voor een paar minuten de lijn tussen spel en realiteit kwijt, maar dat is wat dit begin zo gaaf en bijzonder maakt. Er is geniaal nagedacht over alles wat er gebeurt: de interactie tussen gast en host, effecten, sfeer, en het geweldige verhaal. We waanden ons compleet in het verhaal van Marcus Furore, echt zelden dat het verhaal en de ‘storytelling’ hiervan zó goed in elkaar steekt. Het voelde daadwerkelijk of wij de hoofdpersonen waren in onze eigen film en wij erachter moesten komen wat er met Marcus gebeurd is. Het decor van de kamer is uitmuntend en draagt hier alleen maar aan bij. Ook de constant opbouwende spanning die filmisch voelde, is gigantisch goed gedaan.

Een kamer die zo goed in thema is als deze, hebben wij zelden gezien. Zelf het hint-systeem, oh wat geweldig! 🥰🔮
Tevens zijn alle puzzels fantastisch in het thema verwerkt en zijn ze ook nog eens leuk, iets waar veel belevingskamer de plank misslaan, maar Illusion doet dit absoluut niet. De puzzels zijn uitdagend en ook hier is de afwerking perfect.

Het geluid is eigenlijk niet iets waar we in recensies meestal bij stilstaan, maar het feit dat we na het spelen tegen elkaar zeiden dat het voelde alsof we in een Dolby Atmos zaal zaten, zegt genoeg. Het geluid VOEL je in deze kamer en dat is werkelijk waar uniek. Dit gaat hand in hand met prachtige muziek en dit maakte de ervaring helemaal af voor ons!

Tot slot willen wij Yoeri en team bedanken voor de enorme gastvrijheid, alle uitleg naar de verborgen details en het creëren van deze fantastische kamer. Dit is een pareltje en ik heb ervan genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  72:08 min


 • Alles!

  RandomYouri

WouterWouterSenior EscaperLid sinds: 11 augustus 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2023

Was dit uw kaart?

Veel goede verhalen en aardig vooruit moeten boeken: dat is vaak een voorbode om je verwachtingen laag te houden, om dan vervolgens hopelijk heerlijk te genieten. En dat laatste is gelukkig meer dan gelukt.

Een kamer waar iemand met passie aan werkt en heeft gewerkt is een pareltje en dat merk je hier niet anders. Enthousiaste hosts vooraf en wat een details in de kamer zelf!

In het begin word je zo in het verhaal meegenomen dat er geen sprake lijkt van een escaperoom en dus godzijdank ook geen regeltjes. Want de twee vingers kracht, vast is vast, niet klimmen enz enz ken je na een tijdje wel, wat een verademing om je achteraf te beseffen dat die niet voorbij zijn gekomen. Voor je het weet is het spektakel begonnen en is het pittig puzzelen geblazen.

Een prachtige reis volgt, grote complimenten voor de casting, het acteerwerk en het oog voor detail er omheen! Het thema van een illusionist (gecombineerd met dat ik al veel mooie verrassingen in escapes heb meegemaakt) zorgde wel voor bepaalde verwachtingen die niet uitkwamen, maar zeker niet in teleurstelling. Waar deze kamer dan juist met een griffel bovenuit steekt is het verhaal. Mooi, geloofwaardig, begrijpelijk.

Bedankt Boterman Youri en je collega’s voor een hele gezellige dag, we komen graag nog eens terug als er weer iets moois is..


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja  74:05 min


 • Spannend
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

  RandomYouri

Maik_SMaik_SJunior EscaperLid sinds: 28 november 2021 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2023

Gaaf van begin tot eind!

Voor een verjaardag gingen we met 7 personen naar deze escape room. Twee van ons al wat meer ervaren, maar de rest had nog nooit een escape room gedaan. We werden erg vriendelijk ontvangen door Youri en het thema van de ruimte was meteen duidelijk. Dat draagt echt bij aan de beleving. De kamer zelf was ook echt leuk. Spannend, maar niet eng met leuke puzzels en iedereen heeft iets te doen. Na afloop is ook de kamer nog een keer doorgelopen zodat iedereen wist wat welke puzzel inhield. Fijn voor mensen met FOMO.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  76:14 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Sterke, maar relatief weinig puzzels.

  RandomYouri

Super gave escape room

De gaafste kamer die we tot nu toe gespeeld hebben. Een absolute aanrader. Met speciale dank aan Youri, onze gastheer, die de ervaring nog beter heeft gemaakt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  75:34 min


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Geen minpunten

  RandomYouri

SuperteamSuperteamEscaperLid sinds: 16 september 2021 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2022

Een echte experience

Bij binnenkomst werden wij ontvangen door 2 zeer enthousiaste medewerkers; Youri en Wessel. Na een tijdje praten begon de inleiding op de escaperoom en je kwam meteen in de sfeer door de bijpassende muziek. Het is geen enge escaperoom, maar vanaf het begin klopt je hart wel sneller. De kamer zelf is geweldig, met echt een enorm oog voor detail. Je voelt de liefde van de maker in de escaperoom. De kleine verwijzingen en easter eggs maakt het plaatje compleet. Verder zijn de spellen goed uitdagend maar niet te. Je krijgt goede begeleiding indien nodig en er zijn veel aspecten wat deze kamer compleet anders maakt dan alle anderen. De gastvrijheid is hier een van, Youri en Wessel hebben beide echt plezier in hun werk en vertellen daarom ook zeer trots over hoe de kamer werkt na het ontsnappen. Deze kamer is een must voor alle escapers die houden van een goed verhaal en een goeie sfeer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Beleving
 • Bevat veel wow factors

  RandomYouri

SteV91SteV91Senior EscaperLid sinds: 25 februari 2017 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 januari 2023

WAUW!

Wauw wauw wauw, wat was dit een toffe ervaring! Heel lang had ik Molly's Game als favoriete kamer en dacht dat geen een kamer dit kon evenaren, maar Illusion heeft dit zeker gedaan!

We gingen met hoge verwachtingen deze kant op en kwamen uiteindelijk dik een half uur te vroeg. Er kwam meteen een host naar buiten en hij gaf aan ons meteen te halen zodra de spoilers weg zijn. Dit was tof want we voelden ons meteen welkom. Eenmaal binnen hadden we een leuk voorpraatje met 2 gasten (ben helaas hun namen vergeten) en na een kort toiletbezoek ging 1 van de heren met ons mee naar het begin van de kamer. Hierdoor zaten we meteen in het verhaal en hebben een gigantisch mooie ervaring mogen meemaken. Ik wil niks over de kamer kwijt maar WAUW ga deze spelen!

Na afloop mochten we nog een rondje door de kamer heen doen en kregen we nog uitleg over leuke details die we misschien hadden gemist. Dit waarderen wij altijd enorm en zo hebben we lang kunnen napraten met een mede escaperoom liefhebber.

Heren van Epic Escape bedankt voor mijn nieuwe favoriete kamer! Mochten er in de toekomst nog kamers bijkomen, zijn we er zeker weer bij!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

  ThatNeko

GAAF

Goede intro, je zit meteen in het verhaal. Deze escape room is goed in thema en er zitten veel verrassende aspecten in.
Een echte aanrader.

Hele vriendelijke ontvangst en gezellige gasten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  61:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  RandomYouri

MaartenMaartenEscaperLid sinds: 09 december 2019 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2022

Wouw, alles klopt. Mijn nieuwe nummer 1!

Heb veel goede kamers gespeeld, maar dit is mijn absolute nieuwe nummer één.

Alles klopt. Van thema, aankleding, licht, geluid. Regelmatig tijdens het spelen dat we echt een wouw ervaring hadden. Hosts zijn echt super gastvriendelijk en net zo'n fanatieke escapers als wij. Je ziet de passie, tijd en liefde die ze in de kamer hebben gestoken.

Tegelijkertijd raad ik je aan om met een neutrale verwachting erin te gaan.

Kamer die ik absoluut kan aanraden! Al raad ik hem aan om pas te spelen als je iets van 10 kamers gedaan hebt, zodat je nog meer van deze kamer kunt genieten. Zou hem niet als eerste kamer spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Maarten, Vanessa, Sabrina

Ontsnapt: Ja  89:27 min


 • Fantastische hosts!
 • Waanzinnig oog voor detail
 • Superieure spelflow
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Ontvangst
 • Geen

  Sabrinavarao

ElfeaterElfeaterEscaperLid sinds: 22 juni 2021 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2022

Magic Murder Mystery

Illusion is echt een hele vette kamer.

Van tevoren kan je al het online archief induiken om alvast erachter te komen wie Marcus Furore was en wat er vijftig jaar geleden gebeurd is.

Maar waar is Furore naartoe verdwenen? Wat is er daadwerkelijk op die fatale avond gebeurd?

Het verhaal begint al voordat je begint met spelen en ook al direct bij binnenkomst. Hou je van beleving en verhaal, is dit zeker de kamer voor jou. De kamer ziet er simpelweg prachtig uit, en het verhaal is duidelijk en wordt zonder losse eindjes afgerond. Daarnaast is ook de soundtrack een streling voor het oor!

Puzzels zijn uiteraard ook dik voldoende aanwezig, en er zitten zowel gave, adembenemende, maar ook grappige elementen in deze kamer. En het hintsysteem niet te vergeten, hier was ik erg van onder de indruk.

En kudos voor onze gamemaster Joeri die alles erg leuk en erg professioneel heeft gedaan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Oklahoma

Ontsnapt: Ja  78:57 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Soundtrack

  patjehartje1

patjehartje1patjehartje1Junior EscaperLid sinds: 03 juni 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2022

Magic everywhere

Wij hadden ons goed voorbereid en alle filmpjes en krantenknipsels gelezen die op de site te vinden waren waardoor we al een goed idee hadden van het verhaal.
In het begin geloofde ik alles wat de host zei en hij zat goed in zijn rol. Later besefte ik pas dat het bij het verhaal hoorde. Het verhaal en de belevenis was erg leuk.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Oklahoma

Ontsnapt: Ja  78:57 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend

  Elfeater

MarinkeMarinkeJunior EscaperLid sinds: 05 oktober 2021 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

Loved it!

Vanaf de eerste mail, met uitgebreide intro naar het verhaal begon ik (bijna) te geloven dat het echt was. Bij ontvangst bleef deze geloofwaardigheid aanwezig en maakte dat ik mee genomen werd in het verhaal.
Deze kamer was origineel in heel veel opzichten. Een echte aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Oklahoma

Ontsnapt: Ja  78:57 min


 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service

  RandomYouri

CharlotteCharlotteEscape ExpertLid sinds: 15 mei 2019 (154 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 juni 2022

Illusion

#121 - Wat een prachtige kamer. Het decor is echt fantastisch en er is ontzettend veel oog voor detail. Je wordt heel goed meegenomen in het verhaal en de puzzels zijn gevarieerd en passen uitstekend in het thema. Het einde is heel duidelijk, maar ik dacht alleen maar: Huh, nee, zijn we klaar? Dat wil ik niet! Ik zou deze kamer echt aan iedereen aanraden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escaped at first sight

Ontsnapt: Ja  54:20 min

  Stan

Laad meer reviews