Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Illusion

Waalwijk , Nederland

Nu geopend

Top #10

90 minuten

3 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Illusion

Ontdek de nieuwe Escape Room van Epic Escape Waalwijk: Illusion. Wat heeft zich allemaal afgespeeld in de duistere werkruimte van illusionist Marcus Furore? Deze mysterieuze goochelaar hield ruim vijftig jaar geleden de bevolking in zijn greep met zijn illustere vertoningen. Tijdens zijn laatste voorstelling verdween hij plotseling van het podium, na een gruwelijk ongeluk met een toeschouwer. Toen een woedende menigte onder aanvoering van de dominee zijn schuilplaats tot de grond toe wilde afbranden, leek het lot van Marcus Furore bezegeld. Maar een meesterlijke manipulator is het publiek altijd een paar stappen voor…


Thema's

Geschiedenis

Magie

Misdaad

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

174 likes

1239 bezoekers

96.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Sluisweg 2J
5145 PE, Waalwijk
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

482 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

TheekopjeTheekopjeEscape ExpertLid sinds: 23 september 2019 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer… toch?

Al vanaf het moment dat er twee prachtig vormgegeven visuals op de sociale media van epic-escape verschenen trok deze kamer enorm mijn aandacht. Maar hé, een paar mooie visuals betekent niet automatisch een mooie kamer, toch? Nadat de eerste reviews online verschenen werd onze nieuwsgierigheid des te meer getrokken en konden we het niet meer laten. Na een uitputtende werkdag kwamen we last-minute om 22:30 aan in Waalwijk. Het pand bevind zich op een toegankelijke locatie waar je de auto praktisch voor de deur kwijt kan. Hier werden we uiterst vriendelijk ontvangen door Maurice. Ongelofelijk fijn dat we op dit tijdstip nog terecht konden. De ontvangstruimte is dan wel niet de mooiste in zijn soort, toch is het van alle gemakken voorzien.

Ik waarschuw je alvast, deze review wordt lang. Er is zo veel te zeggen over deze kamer. Ik ga het zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk proberen te beschrijven, beginnende met de intro van Illusion. Zonder dat je er erg in hebt begint deze ervaring. Op een theatrale, originele, onverwachte, en grappige manier word je als speler geïntroduceerd tot het verhaal. De makers hebben dit qua timing briljant uitgedacht. Nu weten de mensen die mij kennen dat ik een hekel heb aan filmpjes vooraf. Voor hen wil ik graag 1 uitzondering maken. Want hoe Illusion dit doet is PRECIES hoe je een introductie-filmpje moet gebruiken. Kwalitatief gigantisch sterk en op een logische manier gebracht binnen de context.

Na een iets wat stroeve start begonnen we aan een onvergetelijke ervaring. De aankleding van deze escape lijkt op het eerste oog bescheiden. Maar zoals de pay-off al verklapt, niets is wat het lijkt. Naarmate we verder kwamen in het verhaal van Marcus Furore ontvouwde zich een Efteling-waardig decor. De aankleding van deze escape is “out of this world..” Elk detail, elk hoekje, elk stukje aankleding klopt. Alles is ook nog eens prachtig uitgelicht. Ik heb een aantal momenten gehad dat ik echt even stil stond en gewoon om me heen begon te kijken. En dan te bedenken dat er binnen die talloze objecten en details puzzels zitten verstopt.

De puzzels in illusion zijn uitdagend, origineel, en stuk voor stuk fantastisch verwerkt in het thema. Dat laatste is een van de dingen wat Illusion zo ongelofelijk goed maakt. Ik had als speler soms niet het idee dat ik bezig was met het oplossen van puzzels, maar eerder rond aan het neuzen was tussen de spulletjes van een illusionist. Een gevoel dat ik slechts 1 keer eerder heb gehad bij een kamer: de conciërge in Volkel. En dat is nog eens een compliment.

Dan ben ik nu aangekomen bij hetgeen wat deze ervaring zo onvergetelijk maakt: het verhaal. Vooraf aan deze escape word je als speler al verwent met een shitload aan stukjes verhaal. Eenmaal in de kamer zelf begaf ik me voor m'n gevoel niet in een escape room, maar in een verhaal. Een verhaal dat zich langzamerhand ontvouwde. En ondanks dat het verhaal nog aardig complex is en vol zit met details, is Illusion de eerste kamer ooit waarbij ik het volledige verhaal kon volgen en achteraf begreep. De manier waarop je als speler mee wordt genomen in dit dramatische sprookje is buitengewoon. Je aandacht word echt even weg gehaald van de puzzels en andere zaken waardoor je maar 1 ding kan doen, het volgen van een verhaal. Technisch mooi verwerkt, goed verstaanbaar, en bovenal ondersteund door een prachtige soundtrack.

Muziek is een van de dingen waar ik vrijwel altijd direct op let. Nu is dit vaak ook hetgeen wat eigenaren vergeten of onderschatten. Illusion is een perfect voorbeeld van hoe belangrijk een goede soundtrack is en wat voor bijdrage dit aan de ervaring geeft. Ik zou pagina's lang kunnen schrijven over hoe goed de muziek in Illusion is, maar dat bespaar ik je, geloof me maar gewoon, hij is grandioos. Wat ik in deze review wel gezegd wil hebben, is hoe belangrijk de kwaliteit van het geluid is. Hoe goed een soundtrack ook kan zijn, als ik merk dat het uit een speakertje komt die boven me hangt is de ervaring al zo veel male minder. Bij Illusion was dit niet het geval. De muziek kwam niet uit een speaker, de muziek was IN de kamer. Je voelde de muziek letterlijk door je lichaam stromen. Investeer als eigenaar in een goede soundtrack en wat goede speakers met een subwoofer. Het maakt de ervaring zo veel intenser en geloofwaardiger.

Tot slot wil ik Maurice bedanken voor de service. Deze man heeft tot half 2 's nachts met volle overtuiging en passie verteld over de kamer. Hierbij moet ik Roy natuurlijk niet vergeten. Samen hebben zij een nieuw pareltje neergezet die in de top van Nederland hoort.

Ik denk dat ik nu wel genoeg heb gezegd, al blijf ik constant twijfelen of ik niks vergeten ben. Mocht je het tot hier hebben gelezen dan hoop ik dat ik 1 ding heb duidelijk gemaakt: ga deze kamer spelen, ga deze kamer beleven en laat je meeslepen in het ongelofelijk mooie, sprookjesachtige verhaal van Marcus Furore.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • VERHAAL + storytelling
 • SOUNDTRACK (kan er een CD komen?)
 • Efteling-waardig decor
 • Aankleding + atributen (DETAILS)
 • Puzzels in thema
 • Waanzinnige intro
 • Sfeer d.m.v. belichting etc.
 • Afwerking van hoog niveau
 • Geluidssysteem
 • Service (wat een passie)
 • Totaalplaatje (alles klopt gewoon)
 • Geen!

  LiekSwanWepsieSabrinavaraoSharkstierDrs-jlcStanStefanjofemaMiesssjaccopopinoEpic Escape WaalwijkbilipeCasturii

Maak je dagje Efteling nog net iets magischer...

Ik keek er hard uit naar deze kamer, door het thema, maar ook omdat ik wist dat Roy en Maurice de lat echt hoog hadden gelegd.
Hoogtijd om dus te gaan checken wat er juist gebouwd was in Waalwijk.

Onthaal:
Epic escape bevind zich op een industrieterrein en dat heeft als voordeel steeds dat je voor de deur kan parkeren.
Het was een blij weerziens met de heren, zeker na alle beperkingen ontrent corona.
We kregen een woordje uitleg over de hoe de kamer (zonder spoilers) tot stand was gekomen en natuurlijk in het kort de regels.

Kamer:
Tja hier draait het natuurlijk allemaal om hé. De inleiding vond ik enorm leuk en uniek in zijn soort. Niets is wat het lijkt kwam bij me op en daar betrapte ik me meermaals op.
En dan begint het! Het verhaal begint bijna theatraal, de wereld van Marcus Furore ontvouwt zich voor je, pakvol met details, sfeervol, maar nooit eng.
Je wordt ondergedompeld in zijn wereld, in zijn geheimen en dat doen ze enorm goed, met een groot oog voor detail, sfeer en beleving.
En dan denk je, tja belevingskamer, dag puzzels. Gelukkig niet. Meer nog, de puzzels zijn lekker pittig en gevarieerd.
Ook een goede variatie qua samenwerken, parallel werken en afwisseling, dat gecombineerd met een waanzinnig hintsysteem en sterke link met het thema maakt dit tot een compleet pakket.
Naar mate de kamer naar een einde gaat, wordt ook meer en meer duidelijk wat er juist is gebeurd, maar dat mag je zelf gaan ontdekken.

Conclusie:
Wel de kracht van deze kamer zit zich in het geheel. Je hebt niet 1 uitschieter, maar alles zit op 1 lijn. Sfeer, techniek, muziek, puzzels, verhaal, alles versterkt elkaar wanneer dat nodig is.
En dat is moeilijker dan het lijkt. Er zit namelijk zoveel detail in deze kamer, dat op het eerste zicht onbelangrijk lijkt, maar toch onbewust op je zintuigen inspeelt en dat werkt zo verhaalversterkend, zo onderdompelend dat alles vele malen geloofwaardiger overkomt.
Zie het als een Efteling attractie als escape room en dan kom je het dichtste in de buurt wat ze hier gebouwd hebben.

Onze grootste tip zou vooral zijn, net zoals bij Molly en andere totaalkamers, speel wat kamers voor je deze gaat spelen. Het geeft je de rust om meer te genieten/waarderen wat er hier gebouwd is.

En onthoudt:
Niets is wat het lijkt……


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Afwerking
 • Tijdsduur

  kim_veltmanStefanjofemathomas076StefanbilipeCasturiiEpic Escape Waalwijksilkebeerends

PimPimEscape ExpertLid sinds: 10 april 2016 (149 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Topper!

Het was eindelijk weer eens tijd voor een escape. Met het team dat aan Escapetalk werkt gingen we richting Waalwijk. Voor sommige zelfs de eerste ervaring met een escape room. Nou, die zijn in ieder geval met hun neus in de boter gevallen. Nadat we geparkeerd hadden (altijd handig, direct voor de deur), werden we hartelijk ontvangen en kon het spel beginnen.

Na een leuke intro konden we los! De tijd die je krijgt is perfect. Ik had tijdens het spelen af en toe het idee dat we al lang door de tijd zouden zijn, maar je hoeft daar niet zo mee bezig te zijn. We hebben heerlijk zitten puzzelen (niet te makkelijk, niet te moeilijk). We kregen op het juiste moment een hint en lieten ons ook voldoende zelf doorpuzzelen. Decor, verhaal (en manier van vertellen), details en reveals zijn super. Een echte beleving. Volgens mij gaf Yves aan dat het in de buurt komt van een Efteling attractie en dat kan ik onderschrijven. Het nalopen van de kamers en het leuke aandenken maakte het helemaal af.

Illusion staat volkomen terecht in de top 10 wat mij betreft.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  82:17 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Aandenken

  StanEpic Escape WaalwijkBoudewijnyour-escapedown-the-hatch

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape GuruLid sinds: 28 september 2020 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juli 2022

HAD IK NIET VERWACHT!

Niet dat de verwachtingen laag waren ofzo maar eerlijk gezegd gingen we Illusion even "meepakken" omdat we er de sympathieke Stan kennen en er toch voorbij moesten. Dus was de verrassing net zo groot wanneer bleek dat dit gewoon een PRACHT van een kamer is. Gewoon TOP. Wat heb ik hier van genoten. Het thema ligt mij sowieso al dus dat helpt bij mij misschien wel een beetje maar als je dan ziet hoeveel mooie decorstukken, prachtige video's, sound- en lighteffects, enz hier in verwerkt zijn dan word ik helemaal blij :-) Perfecte mix van puzzels en verhaal. Deze behoort absoluut bij de top van de benelux. GA BOEKEN, NU!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Goede begeleiding

  WepsiesjephanieMariekeStan

bilipebilipeSenior EscaperLid sinds: 07 juli 2020 (158 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2021

Bilipe is tevreden :)

Dit is hem dan; mijn allereerste review ooit.
Na ongeveer 35 kamers krijgt Illusion het plekje. Ik ga dit nooit vergeten. Wat een dondersgoede kamer, jemig.

Zelden heb ik zo'n meeslepend, diep, spannend, en prachtig verhaal meegemaakt in een Escaperoom. Er is zó goed over nagedacht, alles is duidelijk en wordt op een creatieve manier verteld. Het houdt je op de puntjes van je tenen. Mij heeft het in ieder geval écht geraakt.

De experience begon al voordat we er waren. Zelf vind ik het vaak naar als er van tevoren al te veel informatie weg wordt gegeven, of als je 80 documenten door moet lezen. Epic Escape daarentegen, doet dit ontzettend creatief. Van tevoren mochten wij het 'archief' online bekijken. Niet verplicht, maar wel leuk. Ik heb nog nooit zo veel dingen vrijwillig door zitten kijken en lezen. Er is zó veel aandacht in gestopt, en dat zie je overal in terug. Video's, krantenartikelen, foto's, posters, interviews, noem het maar op. Alles zelf ontworpen, en het ziet er oprecht verbazingwekkend prachtig uit! Ik had zo'n plezier in het doorkijken van al het gearchiveerde materiaal. Het design is prachtig, het acteer- en filmwerk spectaculair. Ik ben niet vaak van tevoren al zó erg onder de indruk.
Het trok me volledig mee. Het was allemaal niet verplicht, maar ik wilde mij zo graag verdiepen in het verhaal, ik wilde het mysterie van Marcus Furore ontrafelen. Ik werd er helemaal enthousiast van. En dit was nog maar het tipje van de ijsberg.

Na de afwachtende autorit kwamen we eindelijk aan bij Epic Escape, en de ervaring werd alleen maar beter. Onironisch waren mijn eerste woorden: "Jongens, het ruikt hier écht heel lekker". Ik zal je vertellen, als Escapetalk een statistiek had voor 'geur van de ontvangstruimte', zou ik een dikke tien geven, echt waar.
Maar goed, we gaan door naar de echte zaken.
Onze host, Maurice, creeërde voor mij gelijk een fijn gevoel van comfort en betrokkenheid. Ik zeg met zekerheid dat dit oprecht één van de gezelligste hosts is die ik heb gehad. Zijn enthousiasme en passie spat er van af, en daarmee brachr hij mij een onvergetelijke ervaring. Duizend maal dank! Ik zou graag nogmaals napraten tot half 2 's nachts.

Nou is het tijd voor de kamer zelf. Een uitzonderlijk creatieve intro, waarbij je je afvraagt of je nou stiekem al bent begonnen met de kamer. Niet is wat het lijkt. Ik had er oprecht gewoon zo veel plezier in, en vond het toch wel een beetje spannend. En ja hoor, een geslaagde introfilm. Ik zeg het niet vaak (nooit eigenlijk), maar deze introfilm was zo goed in thema, en sloot perfect aan op het verhaal en de kamer.

De overgangen en openbaringen waren zó episch, ik heb meerdere malen met kippenvel gestaan. Het decor is prachtig uitgewerkt, elk detail klopt. Je zou uren kunnen staren naar al het decor, ik overdrijf niet.
De muziek jongens. De muziek, de muziek, de muziek. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Werkelijk prachtige soundtrack. Er wordt met geluid en muziek perfect ingespeeld op de sfeer, en dit creeërt zulke memorabele momenten. Ik wou dat je dit op een CD mee kon nemen, zo erg heeft het mij geraakt.
En natuurlijk de puzzels. Zulke leuke en creatieve puzzels. Uiteraard ook in thema (net als het hintsysteem trouwens). Iedereen heeft een rol, en er is een lekkere flow en balans in het puzzelen en ervaren van de kamer.

Al met al is deze kamer een samenbundeling van perfectie. Verhaal, puzzels, muziek, techniek, setting, service. Alles samen vormt een onvergetelijke ervaring. We hebben ons doodgelachen, met mond open gestaan, bijna in tranen gezeten, en dat alles door deze ervaring. Geweldige avond gehad!
Tien, tien tien, en nog eens een tien voor Illusion van Epic Escape Waalwijk!

Als je deze kamer niet linea recta gaat boeken, kom ik je persoonlijk een bezoekje brengen.


- 𝒷𝒾𝓁𝒾𝓅𝑒 (つ◕౪◕)つ━☆゚.*・。゚


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Meeslepend verhaal (en duidelijk volgbaar!)
 • Prachtig decor
 • Tranenwekkende, memorabele muziek
 • Uitstekende intro
 • Creatieve puzzels
 • Supergezellige en betrokken host: Maurice
 • Ontvangstruimte rook naar cranberry :)
 • Zó veel werk in alles gestopt
 • Archief van tevoren beschikbaar, prachtig
 • Design on point.
 • Extreem epische momenten
 • Uitstekend gebruik van ruimte en techniek
 • Langer dan een uur
 • Foutje op Escapetalk, hoort in de top 10 te staan

  Casturiibilipecantholdme-wimEpic Escape Waalwijk

BoudewijnBoudewijnEscape ApprenticeLid sinds: 30 augustus 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 oktober 2021

Fantastisch

Als eerste escaperoom ooit, was dit een bijzondere en boven al hele toffe ervaring. Super vet verhaal met leuke story telling en veel interessante (maar soms ook lastige) puzzels. Heel mooi decor en gezellige gastheren die je graag nog het een en andere willen uitleggen over de totstandkoming van de locatie.

Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  82:17 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

  BoudewijnEpic Escape WaalwijkPim

PodgeekPodgeekJunior EscaperLid sinds: 03 december 2018 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juli 2021

DIT IS GEEN ESCAPE ROOM!

Bij binnenkomst krijg je het meteen mee, dit is GEEN escape room. Deze fantastische kamer is gebouwd als een avontuur, waar je van de ene verbazing in de andere valt. Je krijgt lekker ruim de tijd, want het hoofddoel van de kamer is gewoon om alles mee te kunnen maken! De eigenaren onthalen je vaak zelf en vinden het fantastisch om over hun kamer te vertellen. Passie voor escape rooms als deze vind je tegenwoordig nog maar weinig in Nederland. Dit is MINIMAAL een van de top vijf escape rooms die ik ooit gespeeld heb.

Watch your back Kamer 237, want Illusion komt je halen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • storytelling
 • leuke puzzels

  Domina TempusmaddyEpic Escape Waalwijk

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (259 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2021

Twister Spelen met de Duivel

Oh jongens, dit wordt weer een lange review. Er valt een boel te zeggen over Illusion, de nieuwe kamer van Epic Escape. Bij ons begon het toen de eerste trailer vorig jaar maart online verscheen en ons verbaasde. Schijnbaar uit het niets kwam deze online te staan en waren wij al geïnteresseerd. De kwaliteit van deze trailer en de daaropvolgende teasers waren zo hoog dat wij al geboeid waren. Echter probeerden we nuchter te blijven. Het kon allemaal uiterlijke schijn zijn. Regel een goed team om indrukwekkende promo's te regelen en bouw ondertussen een middelmatige kamer. Het kon zomaar gebeuren. Echter waren wij geïnteresseerd genoeg om zelf de kamer te komen bezoeken.
Alvorens de kamer te bezoeken kun je online in het 'archief' van Waalwijk duiken om je onder te dompelen in het verhaal tot nu toe. Dit is niet zozeer nodig, maar het voegt natuurlijk wel wat toe aan de ervaring als je met wat voorkennis binnen komt. Tevens zijn de bestanden in dit archief fantastisch gemaakt en zetten ze al direct de toon voor de hele ervaring. Eenmaal op locatie kregen we van een van de eigenaren, Maurice, ook te horen dat alles binnen en buiten de kamer zelfgemaakt was. Geen outsourcing, geen ingehuurde mankracht, gewoon een sterke visie met ambitie en vaardigheid. Daarnaast was de kamer 90 minuten, altijd leuk. Onze verwachtingen waren nu wel hoog.

En dan begint het? Of niet? Of wel? Dit is misschien wel de meest bizarre introductie die ik ooit in een kamer heb meegemaakt. We waren zo de weg kwijt dat de lijn tussen realiteit en spel compleet verdwenen was. Props voor de eigenzinnigheid. Je krijgt ook het oude vertrouwde 'filmpje voor de kamer', MAAR dit is DE manier waarop escape rooms hun filmpjes zouden moeten doen. Er is geniaal nagedacht over interactie, effecten, sfeer, en verhaal. Speaking of which, dit verhaal is idioot goed en uniek. De storytelling is perfect. Elk stukje expositie is kraakhelder en goed mee te krijgen. De kamer stopt nooit om het verhaal in je strot te dauwen, maar gebruikt momenten van expositie juist om voort te bouwen op de spanning en de sfeer met muziek en licht. Ik heb maar één keer eerder gehad dat ik het verhaal van een room zo duidelijk mee kreeg en dat was bij De Conciërge. Voor mij voelde deze room alsof wij de hoofdpersonen waren in onze eigen film. Moment na moment, je zou het zo in de bioscoop kunnen zien. Van de torenhoge spanning tot het magische einde, het is duidelijk dat Illusion storytelling niet alleen begrijpt, maar ook tot het uiterste beheerst.

Werkelijk alles is in thema, zelfs de hints! Alle puzzels werken logisch in het verhaal en zijn stuk voor stuk passend. Daarnaast komen wat aangename verrassingen en een paar leuke twists op vertrouwde formules langs. De afwerking is daarbij vrijwel vlekkeloos. Zo veel mogelijk techniek is zo verwerkt dat je je niet uit de wereld van Illusion waant. Afijn, soms kijk je volop in een studiolamp, maar ik heb liever juist wel die geweldige lichteffecten die het biedt en dat ik dan even de lamp weg denk. Het decor is verder op filmisch niveau van detail, maar dit zou niks zijn zonder het geweldige sound design dat ons meermaals verblufte met hoe het de ervaring versterkte. Dit gaat hand in hand met de prachtige muziek, die wisselt van spannend en dramatisch tot stil en intiem op de juiste momenten. En eindelijk, EINDELIJK snapt een escape room eigenaar wat een goede geluidsinstallatie doet voor de ervaring! Het voelt echt alsof je in het geluid staat. Je bedenkt je niet dat het van een speaker komt ofzo, het geluid IS er echt! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Goed. Geluid. Maakt. Je. Ervaring.
Daarnaast zijn er nog duizenden details die ik nu niet kan opnoemen die de ervaring verrijken. Heerlijk om te zien hoe veel moeite er is gedaan om deze kamer tot in de puntjes af te maken.

Alle props ook naar Maurice! Wij kwamen last minute om 22:30 langs en hij heeft tot 1:30 met ons de kamer besproken en van alles toegelicht. Elk verborgen detail (en de backstage disco functie) van de kamer is langs gekomen en ik kan alleen maar dankbaar zijn voor deze fantastische service. Maurice is duidelijk enthousiast over het vak en heeft een sterke visie. Na 4 jaar en ongeveer 10 auto's aan geld er aan gespendeerd te hebben heb je ook wel echt een absolute winnaar van een kamer.

Als er ooit nog plannen zijn voor een nieuwe ben ik er zo bij. Een absolute topkamer! Deze mag heeeeeeeeeeeeeel hoog komen te staan van mij. Kom zo snel mogelijk langs en laat jezelf betoveren door Illusion. Een meesterwerk en niets anders dan dat!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Absurd goed verhaal met absurd goede storytelling
 • Afwerking is vrijwel vlekkeloos
 • Decor op filmisch niveau
 • Sound design van jewelste
 • De geluidsinstallatie (Je staat IN het geluid!)
 • Spot on (hehe) lichteffecten
 • Pacing is net goed
 • Bizarre intro
 • 1001 details om van te genieten
 • Alles heerlijk in thema
 • Filmische ervaring op nieuw niveau
 • Eigen muziek waar je de CD van zou willen kopen
 • Langer dan 60 minuten
 • De eigenaar Maurice en zijn geweldige gastvrijheid
 • Zelfs de hints zijn in thema!
 • Ga je moeilijk doen of ga je gewoon genieten?

  jofemabilipeEpic Escape Waalwijk

DvdVaartDvdVaartJunior EscaperLid sinds: 12 juni 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2023

Betoverende kamer!

We kregen vooraf veel informatie opgestuurd, om alvast de archieven in te duiken en het verhaal van Marcus Furore te lezen.
Goed voorbereid melden we ons om te helpen het mysterie te ontrafelen.

We werden ontzettend hartelijk ontvangen door Youri die ons nog even wat kennis liet maken met wat details van het verhaal achter Marcus Furore.
Onverwachts waren we ineens onderdeel van het mysterie.
De magie was duidelijk aanwezig en we hebben onze trukendoos opengetrokken om het verhaal van Marcus Furore te ontrafelen.

Dat is gelukt! Maar zoals het echte illusionisten betaamt: we vertellen het geheim niet verder. Één ding willen we in ieder geval kwijt: 'niets is wat het lijkt'.

Dit was een geweldige tot nu toe ongeëvenaarde betoverende ervaring die alle zintuigen prikkelde.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Eigenlijk alles
 • Aankleding

  DvdVaartRandomYouri

MaureenEnIanMaureenEnIanJunior EscaperLid sinds: 23 augustus 2023 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2023

Tot nu toe de gaafste escape die ik gespeeld heb!

Heel veel verhalen gehoord over deze escape room en alle verhalen waren meer dan waar! Hoe snel we alles ook wilde doen, we namen toch vaak genoeg de tijd om nog even “terug” te kijken! De effecten in de kamer waren echt geweldig. En vaak genoeg geschrokken ;) Een kamer om nooit te vergeten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  MaureenEnIanRandomYouri

TamaraTamaraJunior EscaperLid sinds: 06 november 2022 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2022

GAAF

Goede intro, je zit meteen in het verhaal. Deze escape room is goed in thema en er zitten veel verrassende aspecten in.
Een echte aanrader.

Hele vriendelijke ontvangst en gezellige gasten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  61:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels

  TamaraRandomYouri

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2022

Wat een Furore!

Met de ‘Verblauwkes' (4 personen) zijn we afgereisd naar Waalwijk, waar we bij Epic Escape Waalwijk de escape room ‘Illiosion' gingen spelen. Hier had ik veel van gehoord en deze stond al lang op mijn lijstje. Toen we binnen kwamen troffen we een bekende uit ons eigen dorp. Hij zou onze host zijn voor deze escape ervaring. Dat is natuurlijk een super leuke toevoeging. Leuk ook om hem te zien shinen bij zijn ‘intropraatje', wat niet een standaard praatje is. Je zou haast kunnen spreken van een performance.

De opening van deze escape room is echt top! Ik ga er niet te diep op in, want dan zou ik wel eens het één en ander weg kunnen geven en dat zou jammer zijn voor de ervaring. Maar zo'n opening heb ik zelden gezien in een escape room, dus eigenlijk alleen al daarvoor zou je naar Waalwijk moeten komen.

Tijdens het spelen van de kamer is het verrassing op verrassing. De Illision is een echte belevingskamer wat mij betreft. En daarbij ook nog eens een hele goede belevingskamer. De decoratie is geweldig gedaan, de geluid- en lichteffecten zijn on point en al het visuele is met de hoogste nauwkeurigheid neergezet.

Op dat laatste wil ik iets dieper in gaan. Ik stoor me niet vaak in escape rooms, omdat ik eigenlijk altijd wel kan waarderen wat een maker heeft neergezet. Als ik me dan – in het algemeen – ergens aan stoor zijn het introfilmpjes óf filmpjes die heel amateuristisch zijn. Ik heb wel eens kamers gespeeld die er fantastisch uitzagen, maar waarbij de filmpjes wel uit de jaren 70 lijken te komen. Daarbij vind ik lange filmpjes altijd afdoen aan de ervaring. Probeer suggestief te zijn in het vertellen van een verhaal, dat zou mijn tip zijn aan escape room makers. Echter alles wat ik in deze alinea heb geschreven is onderuit gehaald door de Illision. Het kan dus wél! Ook weer zonder te spoilen; maar hier is alles wat visueel is een lust voor het oog en sluit het naadloos aan binnen het thema en verhaal.

Het aller beste van deze escape room vind ik het verhaal. Ik heb zelden zo een waterdicht verhaal gezien in een escape room als bij deze. Je kunt aan alles zien dat de meeste aandacht is uitgegaan naar; hoe vertel ik zo goed mogelijk een verhaal, waarbij er géén plotholes zijn en alles kan worden uitgelegd en verklaard. Het zou mij niets verbazen als de makers van deze escape room ooit een roman gaan schrijven en als ze dat gaan doen, dan wil ik ‘m lezen.

De kamer is voornamelijk parallel, wat bekent dat er genoeg te puzzelen is voor iedereen tegelijkertijd. Persoonlijk vond ik de puzzels ontzettend lastig (althans sommige). Het is lang geleden dat we echt vast liepen bij het puzzelen. Dus de kamer is naast een belevingskamer ook een echte uitdaging. We hadden veel hints nodig en dat was ook niet erg, want in deze kamer zit een super mooi en origineel hintsysteem wat ook weer fantastisch aansluit bij het thema en het verhaal.

We zijn – wonder boven wonder – binnen de tijd ontsnapt. Daarna zijn we met de host de hele kamer doorgelopen en kregen we naast uitleg over de puzzels ook een kleine ‘making of'. Ook hierbij was ik weer verbaasd over de easter eggs en details die naadloos in het verhaal en thema passen. Ik waardeer het ontzettend als een host de tijd neemt om na te bespreken. Hele grote plus dus!

Al bij al; Dit is een kamer die je gespeeld moet hebben, ook al moet je er wat verder voor reizen. Als je – net als ik – houdt van het wandelen door een verhaal (een film waarin jij de hoofdrol speelt), dan zou ik nu nog naar m'n laptop rennen en een reservering plaatsen.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 6 personen. De kamer is parallel, dus voor iedereen is er voldoende te doen (persoonlijk vind ik 6 altijd een beetje veel, dus 3 á 4 personen zou ik aanraden).
- Vergeet tijdens het puzzelen niet om je heen te kijken en de details in je op te nemen 😉
- Als je van belevingskamers houdt en van goede verhalen MOET je deze kamer gedaan hebben.

Epic Escape Waalwijk, bedankt voor deze geweldige ervaring! Jullie staan terecht in de top 10 van escapetalk.nl. Excuses voor de (veel te) lange review… Ik ben nou eenmaal lang van stof en ik raak maar niet uitgepraat over hoe fantastisch deze kamer in elkaar zit. You're doing a great job!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Verblauwkes

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Decoratie
 • Licht en geluid
 • Visuele techniek
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Origineel
 • Details

  Stansjephanie

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 augustus 2021

Ge-wel-dig!

Deze 2 jongens hebben een fantastische escape room neergezet! Zintuigen worden geprikkeld en het heeft een ijzersterk verhaal! Ze weten je ook alles te vertellen over hun kamer en je voelt echt de passie!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:13 min

  anne_ter_horstEpic Escape Waalwijk

tomtheescapertomtheescaperJunior EscaperLid sinds: 16 augustus 2021 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2021

100% magisch!

Stop met zoeken naar DE beste escape experience die er is. Dit is hem! Letterlijk van het begin tot het eind wordt je in het verhaal gezogen en beleef je de ene na de andere verrassing onder begeleiding van prachtige muziek. Ik neem mijn petje (of in dit geval hoge hoed) af voor deze heren, want dit is hoe je een room wilt spelen. Reserveer snel! Je krijgt zeker geen spijt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thematisatie
 • Verhaal
 • Verlichting
 • Muziek
 • Visuals
 • Originaliteit
 • Puzzels
 • Gastvrijheid
 • Effecten

  tomtheescaperEpic Escape Waalwijk

Absolute nummer 1

Inmiddels vele kamers mogen spelen. Deze kamer is van ongekend niveau. Wát een ervaring.

Aan alles is gedacht en de balans tussen aankleding, verhaallijn, verrassingen en puzzels is perfect.

Dit is geweldig! Je voelt de passie van de makers in heel de kamer!

Ga dit meemaken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaallijn
 • Surprises
 • Aankleding
 • ALLES!

  niels_razenbergEpic Escape Waalwijk

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (200 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juli 2021

Wat een sfeer

Na de vele 10en deze Escape geboekt en op naar Waalwijk!

Vriendelijk ontvangen en meteen de escape in. Na een bijzondere rondleiding belanden we direct in het avontuur wat echt vreselijk spectucalair begon. Dit was voor mij het gaafste effect van de hele escape. Ik stond echt te springen van enthousiasme!

De puzzels zijn een mix van moeilijk en wat makkelijkere puzzels, waarbij we met 4 personen echt de hele tijd moesten puzzelen. Hebben ons dus niet verveeld!

Het decor is echt heel mooi gemaakt wat echt een toevoeging is aan het spel!

Deze Escape is echt een van de weinige escapes die echt gebruik maakt van een volledig verhaal. Je hebt een duidelijk begin en een duidelijk einde, waar je op een gegeven moment onderdeel van bent!

Top escape! Aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Sfeer
 • Verhaal met een begin en een eind
 • Begeleiders
 • Special effects

  bilipeEpic Escape Waalwijk

tim_van_muntim_van_munEscaperLid sinds: 22 maart 2020 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juni 2021

Van kamer naar ervaring

Inleiding: De langverwachte 'Illusion' eindelijk open. Dat betekend spelen! Na een datum gepland te hebben konden wij op naar Waalwijk.
Gelegen op een industrieterrein, waar je als je eenmaal binnen bent niks meer van merkt

Ontvangst: We werden hartelijk ontvangen door Maurice en Tessa. Toen we op ons gemak zaten werden er wat dingen uitgelegd. Eenmaal aan de wandel werd er stukje bij beetje van het verhaal verteld. Maar waar uiteindelijk het verhaal duidelijk wordt is immersief en heb ik nog nooit gezien! Een oprechte unieke introductie.
Na verschillende 'wow en 'wtf' momentjes konden we onze puzzeltocht beginnen.

De kamer:
Heerlijke puzzels die zeer goed in het thema van Marcus Furore passen. Naarmate je de puzzels voltooid ontvouwt het verhaal zich. De wereld van de illusionist word duidelijk en geeft alleen maar meer te hopen op wat komt. Veel euforie momentjes die worden gevolgd door nog meer spanninng en euforie. Na nog véél meer 'wow' en 'wtf' momentjes hadden we het eind bereikt: Jammer, want we waren uit de wereld van Marcus Furore. En heel fijn, want we werden weer hartelijk ontvangen door onze begeleiders.

Achteraf
Napraten! Dat hoort gewoon bij een escape room, en zeker deze ervaring. Ik kon er niet over uit wat ze hier neer hebben gezet. Zo'n meeslepende en onderdompelende ervaring. Na even nagepraat en wat rond gekeken te hebben kregen we uitleg over het een en ander. Dat was geen overbodige luxe omdat er zoveel is om te zien, te doen en te beleven.
De afwerking in de verschillende ruimtes is fantastisch. Aan elk detail is gedacht en alles klopt. Van de vele licht effecten, muziekeffecten, soundtrack tot de gebruikte technieken en kleine verwijzingen. Effecten als pepper's ghost & projecties. Zeker het hintsysteem is uniek in zijn soort en past helemaal in het thema.

Conclusie
Team Epic Escape heeft daadwerkelijk een top kamer neergezet. Er is niks overdreven aan als ik zeg dat dit bij de top 10 kamers in Nederland hoort. Illusion is een ervaring die je nooit meer vergeet, en het maakt niet uit waar je vandaan komt. Heel de terugweg raak je er niet over uitgepraat. Het gevoel van omverblazen is ze heel goed gelukt.
Team Epic Escape, bedankt voor een fantastische avond en ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  89:59 min


 • Fantastische service
 • Showtechniek
 • Muziek & soundtrack
 • Doorlopende storytelling
 • Immersieve puzzels in thema
 • Rijkelijk gedecoreerde ruimtes
 • Compleet andere wereld

  bodyy_benignoEpic Escape Waalwijk

MimideMimeclownMimideMimeclownEscape ApprenticeLid sinds: 18 december 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 februari 2024

Lorenzo

Top kamer, top concept, kei gezellig


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  RandomYouri

Wanderlust1993Wanderlust1993Junior EscaperLid sinds: 24 augustus 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Met liefde gemaakt en dat zie je terug!

WAUW! Ik ben zeer onder de indruk van deze escaperoom. De introductie is origineel gedaan en je wordt van A tot Z mee genomen in het verhaal. De puzzels zijn mooi in thema en ik heb nog niet eerder een escaperoom gespeeld waarbij verhaal/beleving/muziek/geur zo perfect in balans zijn.

En mag ik een diepe buiging voor het hintsysteem? Echt te gek!

We hebben de kamer gespeeld met vier personen en ik zou dat denk ik ook wel de Max vinden. Nu waren we allemaal (meestal) bezig met het oplossen van een puzzel/ verder komen in het verhaal.

Leuk ook dat host Youri na afloop de kamer nog met ons door heeft gelopen. Er wordt echt de tijd voor je genomen (2 uur per groep voor de intro, de kamer en napraten), zodat je alle details nog even goed in je kan opnemen.

Gaan jullie ooit een tweede kamer bouwen? Dan kom ik terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  85:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  RandomYouri

KryptonaKryptonaEscape ApprenticeLid sinds: 20 maart 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2024

Super mooie kamer

Wij hebben het erg naar ons zin gehad bij Illusion.

We werden vriendelijk ontvangen door Erinn en Youri, waar ze ons direct het gevoel gaven dat we vergeten waren om ons huiswerk te doen. (Tip: Verdiep je vooraf vast in het archief om dit te voorkomen). Daarna werden we meegenomen door Erinn om ons toch wat verder te verdiepen in het verhaal van Marcus Furore. De inleiding tot de kamer is ontzettend leuk gedaan en je rolt zo de kamer in.

Eenmaal in de kamer werden we verbaasd door de techniek en de mooie aankleding, alles klopte. Voor ons hadden er best nog wat extra puzzels in gemogen, aangezien we na 1:03 al weer buiten stonden. We hadden het geen probleem gevonden om nog een half uur extra in deze mooie kamer te zijn!

Hierdoor hadden we wel alle tijd om achteraf nog even na te kletsen en de kamer nog eens rustig door te lopen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  63:37 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Decor
 • Hintsysteem

  RandomYouri

Manon (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2024

Fantastisch! Tot in de puntjes uitgedachte escape room met fanatieke eigenaars.

De escape room is onwijs gedetailleerd en alles klopt tot in de puntjes met de verhaallijn. Elk aanwezig voorwerp is zorgvuldig uitgekozen en heeft een link met het verhaal. De special effects en verrassingselementen zijn een super gave toevoeging en van begin tot eind wordt je echt helemaal meegezogen in het verhaal en de omgeving. Petje af voor de eigenaars, super leuk om te zien hoe gepassioneerd en toegeweid jullie zijn om jullie gasten een top ervaring te geven. Ik ga jullie escape room zeker aanraden bij vrienden!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  78:18 min

  Dennis Hahndiek

joepkortekaasjoepkortekaasEscaperLid sinds: 12 februari 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 november 2023

Magisch

Zonder al teveel weg te geven: een fantastische kamer, goed verhaal, erg mooie puzzels (tot in detail uitgewerkt) en een enthousiaste host (Youri) die trots was op zijn kamer! Behoort terecht in de top.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede begeleiding

  RandomYouri

dekorfdekorfEscaperLid sinds: 07 augustus 2021 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2023

It's not a trick, it's an illusion!

Een onvergetelijk ervaring. We hebben genoten van deze prachtige kamer, alle verwachtingen die we hadden op basis van de andere recensies en scores zijn meer dan waargemaakt.

Voorafgaand aan het bezoek mochten we alvast even rondneuzen in het online archief, wat zeker hielp bij de beleving. De ochtend van het bezoek zaten we al helemaal in de theorieën over wat er gebeurt zou kunnen zijn. Na de hartelijke ontvangst mochten we een kijkje nemen in het archief en begon ons avontuur.

Het is niet echt te doen iets te vertellen zonder te spoilen, maar dit is naar mijn mening een kamer die je gedaan moet hebben. Wel een speciale shout-out naar het unieke hint-systeem, dat volledig in het thema van de kamer verbonden is.

Qua puzzelen was het met een groep van 6 prima te doen, iedereen is bezig gebleven. Uiteindelijk zijn we met een fantastisch gevoel ontsnapt.

Youri en Erinn, heel erg bedankt voor de geweldige ervaring, deze gaat ons nog lang bijblijven :-D


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Team: Controlled Chaos

Ontsnapt: Ja  69:15 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Hintsysteem
 • Geen :-)

  RandomYouri

purdeyrpurdeyrJunior EscaperLid sinds: 21 september 2020 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2023

Magische ervaring

Geweldige host die echt de tijd neemt om alles duidelijk uit te leggen waardoor het verhaal je gelijk meeneemt. Gevarieerde puzzels die goed te doen zijn. Leuke effecten en een super origineel hint systeem. De verhaallijn is sterk en al met al kom je met een goed gevoel uit de kamer.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  82:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  RandomYouri

AnneLatuAnneLatuJunior EscaperLid sinds: 25 augustus 2023 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 oktober 2023

Fantastisch

Het is een kunst hoe alles zo klopt. Je word een aantal dagen voor je start al meegenomen in het verhaal. En zelfs as je denkt dat het is gelukt, wil je het nog niet loslaten. Echt heel gaaf. Ontzettend leuke hosts ook!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  84:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  RandomYouri

Marieke (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2023

Geweldig!

We hebben al veel escape rooms bezocht maar dit was zeker weten de beste kamer so far! Zit fantastisch in elkaar, hele gave spelelementen en super leuk ontvangen! Speciale dank aan de toffe storyteller Youri!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  RandomYouri

Laad meer reviews