Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Cabin in the woods

In dit verhaal zijn jullie een team van gereputeerde detectives. Jullie worden gecontacteerd door enkele ongeruste ouders. Hun kinderen gingen een weekje samen skiën in de Oostenrijkse Alpen, maar ze kwamen niet thuis op het verwachte moment. De ouders hebben hen al proberen te bellen, maar zonder resultaat. Het lijkt alsof ze van de aardbol verdwenen zijn. De lokale politie staat voor een raadsel en aldus trekken jullie naar de locatie waar ze voor het laatste gezien zijn: een skihut in het dorpje Hippach. Kunnen jullie de vrienden terugvinden en dit mysterie oplossen?


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLENFR

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Statistieken

9 likes

98 Escapetalk bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Gerechtstraat 10
2800, Mechelen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

24 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

wekkewekkeJunior EscaperLid sinds: 2 december 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 augustus 2021

leuke kamer

Met ons team van 4 naar Mechelen afgezakt om het verhaal van Cabine in the Woods op te lossen. We moesten effe wachten want het was er heel druk maar dat was geen probleem want we kregen een vriendelijke, leuke briefing met de vraag of en hoe we graag tips zouden ontvangen tijdens het spel, vraag die we nog niet eerder kregen maar zeker belangrijk kan zijn voor een goed verloop v/h spel. We hebben ons goed geamuseerd in de kamer, alles vloeide mooi in elkaar, er viel heel wat te doen en te openen, voldoende voor iedereen. Leuke kamer voor mensen die al beetje ervaring hebben. Wat veel mensen ook wel leuk gaan vinden zijn de munten die je kan vinden om achteraf nog een extra prijsje(s) te winnen.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • munten voor extra prijs
 • veel toffe puzzels en acties
 • amusementswaarde
 • vloeit mooi in elkaar
 • vraag over tips

 

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Ontbrekend verhaal

We hebben alle vier de kamers van De Gouden Kooi op één dag gespeeld. De volgorde? Lost in Space - Cabin in the Woods - De Schat van Kalakmul - Meesterdief van Mechelen.

De Gouden Kooi zit middenin Mechelen wat een groot voordeel heeft om even een drankje of hapje te gaan doen. Wij hadden geparkeerd op Parking Zandpoortvest, wat een aanrader is als je in het weekend gaat, omdat het dan gratis is! Vanaf hier loop je in vijf minuten naar de escape room.

We werden vriendelijk ontvangen. Er is voldoende zitgelegenheid, maar de ontvangstruimte (op de grijpmachine na) is verder niet ingericht met spelletjes o.i.d., waardoor we bij wat meer tijd tussen de kamers naar buiten zijn gegaan.

De dag ging verder met Cabin in the Woods. Hier startte de kamer wederom met uitleg van de host, een filmpje en vervolgens de kamer in. Ik vind, van alle kamers die we hier gespeeld hebben, dit verhaal het minst tot uiting komen. Het filmpje wat we hebben gezien en het verhaal waarmee je de kamer ingestuurd wordt, komt niet terug. Ik moet ook eerlijk bekennen dat deze kamer uiteindelijk op mijn lachspieren begon te werken, vanwege de vormgeving.

Het puzzelen was aardig, maar ook in de puzzels miste ik grotendeels de relatie met het verhaal. Terugdenkend is dit denk ik ook de kamer geweest waar we het minst lekker hebben gepuzzeld. Ik moet zeggen dat je hier wel parallel kan puzzelen en dat er voor ieder wat te doen is.

Samenvattend vond ik dit de minste kamer van de vier, zowel in uitwerking van thema als de puzzels. Daarnaast merkten we al bij het spelen van de tweede kamer dat er een hoop herhaling in de puzzels zit. Een ander jasje, maar nagenoeg dezelfde puzzel. Dat is wel jammer voor mensen, zoals wij, die ze allemaal komen spelen. Mijn advies is dan ook om één kamer te spelen en ik zou persoonlijk niet gaan voor Cabin in the Woods.


Reactie door De Gouden Kooi - Escape games

19 augustus 2021

Bedankt voor jouw review, Moess (en Milde Dictator)! Wij vinden jullie feedback erg belangrijk en pikken er zeker een aantal punten uit op. Graag geven we ook wat extra duiding: Je moet weten dat onze "escape games" vnl. gericht zijn op families, vrienden en grotere groepen met weinig tot geen ervaring. Het is om die reden dat een aantal manieren van denken terugkomen in elk van de vier kamers. Je mag niet onderschatten hoe belangrijk/leuk het voor groepen met beperkte ervaring is om bepaalde puzzel mechanismen te herkennen, zodat ze bij een volgend spel progressie merken in hun escape skills. Ik ben het met je eens dat je als ervaren escaper zeker niet meer dan 2 escape games op een dag moet spelen. Escapers zoals jou (met totaal andere verwachtingen en skills dan beginnende escapers) zouden we dan ook zeker niet aanraden om onze 4 escape games op één dag spelen. Onze escape experience, Het geheim van Sint-Rumoldus, eventueel in combinatie met één of twee escape games, is voor jullie sowieso veel beter geschikt. Het is voor ervaren spelers zoals jullie dat we met onze experience een stevige stap verder zijn gegaan dan in onze escape games. Dat proberen we ook op die manier op onze website mee te geven. Als ik me niet vergis speelde je onze escape experience nog niet. Hopelijk kunnen we je wel verrassen met onze top room.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:20 min

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Uitwerking kan beter.

1 locatie 4 kamers. Aan de ene kant denk ik dan, dat is super handig, aan de andere kant vrees ik dan steeds een beetje voor de kwaliteit.
Nu de gouden kooi geeft zelf heel goed aan dat dit hun echte escape rooms zijn en dat er ook nog zoiets is als hun experience kamers. Je weet dus wat je kan verwachten.
Onze volgorde:
Lost in space
Cabin in the woods
De schat van Kalakmul
De meesterdief van Mechelen

Ontvangst:
Parkeren kan ik jullie adviseren om de Zandpoortvest te nemen. Deze ligt op 6 minuten wandelen van de gouden kooi en is op het moment van schrijven gratis op Zat en Zon.
De kamer zelf is goed aangegeven en het personeel was heel vriendelijk.
De ontvangstruimte zelf is klein en je merkt meteen dat de boel hier goed draait, het is een komen en gaan van groepen, dus prima hoor offer die ruimte maar op voor meer rooms :-)
Room:
Net als bij de overige kamers, starten met een filmpje. Ik denk dat bij deze room het filmpje het meeste afbreuk doet aan het geen wat je gaat doen.
Hoewel de kamer in eerste instantie mij nog een beetje een ok gevoel gaf, sloeg dat helaas al snel om naar een enorm gevoel van what the hell. Er zijn bepaalde zaken die je onderdompelen in een kamer/verhaal en dat is vooral dat je afgezonderd wordt aan de buitenwereld. Geluiden uit andere rooms, geluiden de lobby dat waren we al wat gewoon, maar een raam dat uitkijkt op de lobby…. Nee zo neem je mij niet mee naar een boshut in de alpen.

Bij de gouden kooi weten ze heel goed hoe ze puzzels kunnen maken en werkelijk waar wij hebben in alle rooms ons prima geamuseerd hierdoor. Ik heb ook 0 problemen met de hang en cijfersloten, het is echt een product van toen en er is niks zo leuk als een slotje openkrijgen naar mijn mening, maar sommige puzzels… passen gewoon niet in een escape.
Ook was het einde hier weer te simpel, te weinig samenwerken en het geeft niet dat euforisch gevoel waar je naar op zoek bent.

Conclusie:
Dit was voor mij de minste van de 4. Dat kwam vooral door de sfeerloze setting en het passieve einde.
Ik had dit graag anders gezien.
Wel mag gezegd dat we ook hier, net als bij de andere room prima opgevolgd werden. Het personeel deed echt zijn best en ook hier weer een foto op het einde.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

prodigyprodigyEscape ExpertLid sinds: 26 januari 2017 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2021

Rammelend verhaal en rammelende kettingen...

#187 Voor je de kamer ingaat, krijg je ter inleiding een mooi filmpje te zien, alleen... is dat hetzelfde filmpje als op hun site staat en als je een paar dagen van tevoren toegemaild krijgt, dus met een beetje pech, heb je het inmiddels al een paar keer gezien... Ik snap dat ze dat mooie filmpje als 'lekkermaker' willen uitspelen, maar misschien hadden ze voor het betreden van de kamer dan nog een ander, iets concreter filmpje kunnen maken, waar je als detective inmiddels al in Oostenrijk bent en op het punt staat de hut te betreden.

Eenmaal binnen is het op een paar attributen na ook niet heel duidelijk dat die hut in Oostenrijk staat: het hadden even goed de Ardennen kunnen zijn. De kamer bevat enkele originele puzzels en mechanismen, maar de afwerking is soms wat slordig en het einde vonden we teleurstellend.


7

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

lmatlmatSenior EscaperLid sinds: 11 november 2019 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 augustus 2020

Leuke ervaring.

Zoals alle andere kamers van de gouden kooi is deze ook goed verzorgd.
De eerste kamer waar we geen tips nodig hadden.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja  48:56 min

 

bart_bronbart_bronEscape ApprenticeLid sinds: 16 november 2019 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2020

Super ervaring

heel leuk om tegen de tijd te proberen te ontsnappen


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • puzzels zijn moeilijk genoeg
 • leuke aankleding
 • Geen

 

kasper_betrainskasper_betrainsEscape ApprenticeLid sinds: 16 september 2020 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2020

Prima kamer voor beginners!

Wij hebben ondertussen alle kamers gespeeld in Mechelen en deze was veruit de gemakkelijkste maar daarom niet minder leuk! Fysiek moet je voor deze kamer wel een redelijk beweeglijk persoon hebben maar voor de rest prima te doen. Het verhaal zit mooi verweven in de inkleding en de flow was zeker aanwezig en wederom supervriendelijk en enthousiast personeel!


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Personeel
 • Leuke puzzels
 • Sfeer

 

lindseyderidderlindseyderidderJunior EscaperLid sinds: 22 september 2019 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2020

Mooie kamer


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

kristel_caenberghskristel_caenberghsJunior EscaperLid sinds: 15 februari 2020 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 februari 2020

Superfijne kamer!

Met al een tiental kamers op de teller, was het eindelijk de beurt aan de voor ons 2e kamer die we hier in Mechelen doen. Deze kamer, een klassiekere in zijn genre, kon ons erg bekoren! We hebben graag veel slotjes en fijne puzzels! Enkele onverwachte elementen, het maakte het voor ons een superervaring! Wij deden de kamer met 2 (op aanvraag), en hadden we niet domweg ergens overgekeken, we hadden het zonder hint net gehaald. Fijne mensen ook die het uitbaten, ze vragen op voorhand of je graag snel hints hebt of niet. Enige nadeel is inderdaad het lawaai, vooral tegen het einde van het uur, ik vermoed dat de andere groep ook in een 2e kamer verzeild geraakt en je kon echt elk woord horen dat ze zeiden.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Begeleiding op maat (wil je snel hintd of niet?)
 • Veel puzzels/slotjes (als je er van houdt)
 • Op het einde erg lawaaiierig.

 

veerleke22veerleke22Senior EscaperLid sinds: 27 november 2016 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2020

Leuke kamer

Leuke kamer met originele puzzels en elementen. Goede spelflow.

Thema klopt soms niet helemaal.


7.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  14:40 min


 • Muntjes systeem
 • Goede service
 • Veel slotjes (smaak)

 

ineineEscaperLid sinds: 1 juli 2018 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2020

Samen in een hutje

Vriendelijke ontvangst.

Als ik aan 'Cabin in the woods' denk, zou ik niet echt aan jongeren op een skivakantie denken (maar dat is persoonlijk). De kamer zelf was wel mooi naar het ski-thema aangekleed.
Je zag wel precies waar er nog verborgen delen zaten, dat neemt het mysterie al een beetje weg.

Er waren verschillende soorten puzzels, met toch een groot aantal slotjes. Dit stoorde mij persoonlijk niet.
De puzzels waren niet allemaal even logisch, en aansluitend op het thema, maar ik heb me wel goed geamuseerd.

Zoals al in andere reviews vermeld is, hoor je best veel achtergrondlawaai van de kamer onder deze. Dit neemt natuurlijk een deel van de sfeer weg. Alsook het feit dat je door een raampje terug de ontvangstruimte kan zien.

We zijn als een speer door de kamer gegaan, zonder enige hint. Hierdoor hebben we op het einde nog voldoende tijd genomen om alle muntjes te verzamelen. Dit is een leuk gegeven.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: Breakout Queens

Ontsnapt: Ja  45:20 min


 • muntjes zoeken
 • aangekleed naar thema
 • vriendelijk ontvangen
 • achtergrondlawaai van andere kamers

 

WesleyRWesleyREscape ApprenticeLid sinds: 18 augustus 2019 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2019

We hadden enorm veel plezier.

De ontvangst was leuk. bij aankomst werden we onthaald in een leuke ''huiskamer" met al een paar puzzel voorbeelden.
De kamer zelf was ook leuk. zeker een aanrader als je beginnend escaper bent.


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Klantvriendelijk
 • parkeerplaats

 

benjaminbenjaminSenior EscaperLid sinds: 16 juni 2020 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2019

Topkamer

Alle escapes van De Gouden Kooi zijn top, en da's met deze niet anders. Kamer zit top in mekaar, met heel wat fijne vervolgruimtes. Puzzels zijn erg doordacht. Wij hebben genoten van de creativiteit en het doegehalte in deze kamer. Denken is er uiteraard ook bij met heel wat vernuftige puzzels die goed geïntegreerd zijn.

Moeilijkheidsgraad zit op zich goed. Uitdagend, maar geheel wel te doen. Begeleiding is zeer goed en geeft je perfect de ruimte om je ding te doen. Het verhaal zit goed, maar was voor ons net dat tikje minder meeslepend dan in de andere Gouden Kooien. Misschien omdat het wat verdwijnt naar de achtergrond van de kamer. In ieder geval weer een topescape!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke integratie van puzzels in kamer
 • Doordachte puzzels
 • Iets minder meeslepend verhaal

 

escapeKAMELescapeKAMELJunior EscaperLid sinds: 11 juni 2017 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2019

Leuke kamer! We hadden graag meer!

De inkleding is perfect volgens het thema. Er heerst een spooky sfeer waardoor je hart wat sneller slaat. Geen lineaire puzzels waardoor iedereen wel bezig kon blijven. We hadden spijt dat het gedaan was!


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • originele doe-puzzels
 • inkleding
 • te snel afgelopen :(

 

CindyCindyEscaperLid sinds: 8 mei 2019 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2019

toffe kamer, leuk thema

Mooie kamer, leuke puzzels. Teamwerk komt zeker van pas


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  52:56 min


 • puzzels zijn prima te doen
 • leuke decoratie
 • mooi thema

 

mattijsvdmattijsvdJunior EscaperLid sinds: 8 september 2020 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 februari 2019

mooi

Het is al even geleden dat wij deze hebben gespeeld, maar zit nog vers in het geheugen. Hele grappige momenten beleefd en zeker de moeite.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Leuke basic kamer

Na reeds 'de schat van Kalakmul" gespeeld te hebben waren mijn verwachtingen voor deze kamer zeer hoog. Over het algemeen was deze kamer weer een leuke ervaring. Hij had leuke puzzels, een leuke inkleding en een leuk verhaal. Toch waren er bij deze kamer wat meer minpuntjes te vinden.

Vanaf het begin was meteen zichtbaar waar nog enkele andere "verborgen" ruimte's zouden zitten. Ook kan je van in de kamer via een soort raam naar buiten kijken? Dit neemt veel van de sfeer en de beleving van de kamer weg. Wat bij ons vooral voor een probleempje zorgde was het achtergrondgeluid in de kamer. Om de zoveel tijd weerklonk er een bel, wij dachten dat dit het geluid voor een tip was. Omdat er geen tip verscheen dachten we steeds dat er een fout was met het computerscherm. Maar uiteindelijk bleek de bel dus gewoon een geluid in de kamer te zijn, al had dit geluid niet echt een meerwaarde in de kamer.

Over het algemeen was het wel een leuke kamer. De andere bij de gouden kooi zal ik zeker nog testen. Met wat kleine afwerkingetjes kan ook deze kamer super worden!


8

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • attributen en electronica, niet gewoon sloten open
 • meerdere puzzels kunnen op hetzelfde moment opgelo
 • leuke puzzels
 • verhaal
 • Sfeer
 • 'raam' in de kamer
 • verborgen ruimtes zijn zichtbaar
 • Achtergrondgeluid

 

jolien_bergsjolien_bergsEscape ApprenticeLid sinds: 9 februari 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 januari 2019

Leuke basic escaperoom

We hadden weinig tips nodig om de kamer uit te spelen. Kamer is een beetje basic, maar wel in thema. De puzzels zijn verschillend en uitdagend, maar soms wat kinderlijk uitgewerkt. Leuke licht- en geluidseffecten, maar helaas ook wel wat achtergrondlawaai van andere kamers.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  51:16 min


 • licht- en geluidseffecten
 • gevarieerde puzzels
 • geen lineaire puzzels
 • verschillende ruimtes
 • alle extra deuren/toegangen al van bij begin zicht
 • kinderlijke uitwerking
 • slechte isolatie (achtergrondlawaai andere kamers)

 

yakujimyakujimJunior EscaperLid sinds: 19 april 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2019

Klein maar fijn

Een kleine ruimte, maar zeker en vast voldoende puzzels om het leuk te houden


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk verhaal
 • Leuke puzzels
 • Mooi aangekleed
 • Kleine ruimte

 

team-Xteam-XJunior EscaperLid sinds: 11 januari 2018 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 april 2018

Duidelijk verhaal

Hoewel deze kamer in een uithoekje van het gebouw neergeplant is, heb je wel het gevoel in een echte boshut terechtgekomen te zijn. Tijdens het spelen kom je meer en meer te weten over het verhaal (verdwenen jongeren) en dat is fijn. De enige sfeerbreker is dat deze kamer bovenop een andere kamer gebouwd is, waardoor je enorm veel last hebt van het lawaai van de groep die onder je speelt.

De puzzels zijn afwisselend en leuk bedacht. De enige opmerking die we hierover hadden, was dat sommige puzzels exact hetzelfde terugkomen in andere kamers van De Gouden Kooi. Op zich geen probleem voor mensen die één kamer komen spelen, maar wij speelden hier alle kamers en dan is het jammer dat dezelfde basispuzzels in meerdere kamers terugkomen, enkel met een ander thema. Qua niveau zijn de puzzels gemiddeld. Ervaren spelers zullen door deze kamer racen, maar voor beginners kan dit best een uitdaging zijn.

De ontvangst in Mechelen zit goed: een zeer vriendelijke jongedame die met veel enthousiasme en toewijding de groepen begeleidt en ook nog eens ruimte maakt voor een babbeltje. Zo moet het!


6.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer goede ontvangst
 • Leuke aankleding
 • Verhaal ontwikkelt zich al spelend
 • Terugkerende puzzels uit de andere kamers
 • Lawaai van de andere kamer

 

J-ManJ-ManJunior EscaperLid sinds: 1 augustus 2019 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 februari 2018

Matige ervaring

Had al veel goeds gehoord over deze kamer, echter door andere kamers te hebben gedaan vond ik deze wat minder. Ik mistte het team-play wat ik persoonlijk wel belangrijk vind in een escaperoom.


7.5

Sfeer: 6.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Weinig team-play

 

ivovgnivovgnEscaperLid sinds: 31 december 2016 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2017

Matig: niet verrassend of spannend.

Na De Meesterdief, die heel goed is, kregen we zin in meer kamers van de Gouden Kooi. Helaas viel deze kamer ons (bijna 50 kamers gespeeld) een beetje tegen. Veel slotjes, eenvoudige puzzels en weinig sfeer. Heel jammer dat we geluiden uit andere kamers konden horen. We kwamen niet echt in het spel en het thema was matig uitgewerkt.

Voor beginners waarschijnlijk wel leuk!


7

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

joeri_jacobsjoeri_jacobsJunior EscaperLid sinds: 18 januari 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2017

leuke twist op het murder mystery genre

onze eerste kamer die we bij de gouden kooi hebben gespeeld. En we moeten zeggen we waren zeker leuk verrast. Vele leuke puzzel die perfect waren geïntegreerd zijn in het thema. Leuke twist en verschiet momenten. Alleen jammer dat sommige elektronische elementen niet zo goed werkte of rap stuk zouden kunnen gaan.


8

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2017

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • heel interresant einde
 • leuk decor
 • leuke integratie van puzzels
 • soms gebrekkige elektronica

 

Wout VWout VEscape ExpertLid sinds: 8 maart 2018 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2017

Leuk bedacht, niet professioneel uitgewerkt.

De gouden kooi weet absoluut wat leuke puzzels zijn en hoe die goed te linken met het verhaal. Echter, zoals vele Vlaamse escaprooms, lijkt het een beetje snel gemaakt en werk je met troep. De kleine kamer oogt niet duurzaam, alles zit een beetje los en het is een rommelmarktbrei. Je bent in oude hut met een versleten keuken, maar toch vindt je er een hoop moderne toestellen. Dat werkt niet voor mij, ik wil een bewust gekozen, coherent geheel. Elementen die geheim moeten blijven tot een later moment zijn veel te zichtbaar. Ook te veel elementen waardoor je uit de sfeer gekatapulteerd wordt. Je kan bijvoorbeeld gewoon naar buiten kijken, naar de ruimte waarin deze kamer gebouwd is. Een plastiek spin is trouwens ook echt een afknapper. 'Sorry, dit is geen kinderkamer'. Ik herhaal wel dat de puzzels leuk zijn en het verhaaltje eromheen werkt, maar niet professioneel afgewerkt.


6.5

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2017

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels matchen met verhaal
 • Leuke puzzels
 • Je kan de ruimte waarin de room staat gewoon zien
 • Geheime elementen veel te zichtbaar. Niet verrast
 • Rommelmarktspullen
 • Niet professioneel uitgewerkt
 • Geen mooi geheel

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
3 4 5 6
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig