Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escapeline

Escape Guru

Offline

Omschrijving

Een groot liefhebber van escape rooms.


Lid sinds

21-09-2019

Statistieken

Escaperooms

166 reviews

203 kamers gespeeld

87.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

3 gespeelde spellen


Teams

EscapeSquad__

4 teamleden

85 kamers gespeeld

M&E

2 teamleden

36 kamers gespeeld

Besseges

3 teamleden

8 kamers gespeeld

166 reviews

Jack the Ripper

Escape Room Split
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Hier moet je écht goed zoeken

Tijdens onze vakantie in Kroatië afgelopen zomer, kon een escape room spelen natuurlijk niet ontbreken. Zo speelden we uiteindelijk 2 escape rooms, 1 in Zadar en deze. Op de website leek ons het thema van Jack the Ripper wat leuker dan de andere escape room op deze locatie, dus daar gingen we dan voor. Kort van te voren boekten we de kamer. Dat kan hier gewoon makkelijk via de website :-). We betaalden iets meer dan 50 euro voor met zijn tweeën en kregen 75 min speeltijd. Op de locatie werden we ontvangen door de host die zelf nog nooit een escape room had gespeeld, oeps. Maar ze gaf aan dat ze het érg leuk vindt om groepen te begeleiden. Het ontvangst was trouwens in de control room, best bijzonder. We konden beelden mee kijken van de andere escape room waar op dat moment mensen in zaten. Het voelde allemaal een beetje amateuristisch aan in vergelijking met wat we gewend zijn hier in Nederland en België. Maar met in ons achterhoofd de gedachte dat we maar 50 euro hoefden te betalen, hielden we de moed er in ;-).
Eenmaal in de kamer, bleek het ook deels wat amateuristisch in elkaar te zitten. Aan onderhoud doen ze hier denk ik niet en daarnaast hoorden we de 2 medewerkers met elkaar praten. Onze escape room bevond zich namelijk naast de control room, er zat alleen een heel dun wandje tussen. Wat ons wel verraste, was dat er een aantal geautomatiseerde puzzels in de kamer zaten. Ook de hoeveelheid puzzels verraste ons. Veel puzzels waren geen onderdeel van het verhaal, maar waren daar gewoon om op te lossen, om de 75 min op te vullen. We moesten heel goed zoeken en nadat we dachten dat goed door te hebben, kregen we alsnog 2x een hint dat we toch nog beter moesten zoeken. Verder zat de flow van de kamer wel goed in elkaar. Doordat de kamer lineair is, kan je goed volgen wat je moet doen en is het leuk om met zijn tweeën te spelen.

Ik zelf vond de kamer die we in Zadar speelden net wat leuker, maar ben je in Split, zou ik deze wel mee pakken. Escapen blijft tenslotte escapen en is toch altijd wel weer leuk :-)


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja


 • Veel puzzels
 • Prijs
 • Afwerking
 • Super gehorig

 

Morana - The dark fairy

Clue Go Zadar
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Verrassend leuk!

Tijdens onze vakantie afgelopen zomer in Kroatië, kon het spelen van een escape room natuurlijk niet ontbreken. We speelden er uiteindelijk twee, 1 in Split en deze! We waren in Zadar en ontdekten dat er op 5 min. loopafstand vanaf ons verblijf een escape room zat. We keken op de website en konden nog voor de dag erna boeken, super handig. We werden hier ontvangen door een goed Engels sprekende host. Ze was erg enthousiast en we merkten bij haar de passie voor het escapen. Ze deed de uitleg lekker kort en daarna konden we beginnen. We hadden even tijd nodig om er in te komen, maar hebben daarna de kamer bijna hintloos gespeeld. We liepen op 1 puzzel vast en zagen het echt niet. De host heeft ons daarin goed aangevoeld en gewacht met ons verder te helpen, omdat we nog ruim zaten in de tijd. Gelukkig hielp ze uiteindelijk toch, anders hadden we er nu nog gezeten denk ik ;-). De kamer zit echt bomvol gevarieerde puzzels en we hebben met zijn tweeën dan ook echt een leuke tijd gehad hier. Super leuk om zo veel puzzels op te kunnen lossen en doordat je met zijn tweeën bent, krijg je ook elke puzzel mee. Qua decor hebben ze hier geprobeerd echt wat leuks neer te zetten en in vergelijking met de kamer die we in Split speelden, zijn ze daar hier zeker in geslaagd. Is het te vergelijken met de topkamers hier? Nee, dat zeker niet. Maar het is wel een goed onderhouden kamer waar ze geprobeerd hebben het thema goed neer te zetten.
We betaalden hier ongeveer 50 euro voor 75 min speeltijd en dat was het zeker waard!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja


 • Veel puzzels
 • Prijs
 • 75 min speeltijd
 • Leuke host

 

Haerlemsch Recept

Escape Haarlem
Geplaatst op: 20 september 2022

Die Gekke Gambrienis..

Deze dag stonden er 3 escapes op de planning. We begonnen de dag in het café van Gekke Gambrienis. We parkeerden de auto op 5 minuutjes loopafstand van de locatie. We werden welkom geheten door onze host en na een korte uitleg en plaspauze mochten we het café binnen gaan. In de uitleg werd verteld dat je een X aantal hints mag vragen. Dit heeft persoonlijk niet mijn voorkeur. Wat wel fijn was aan het systeem, was dat er op een bepaalde manier werd aangegeven wanneer om een hint vragen passend zou zijn in het spel. Hierdoor weet je wel wanneer je eigenlijk een hint nodig hebt.

De kamer is lineair. Daar kun je niet omheen. De opbouw is hierdoor super duidelijk. Je weet welke puzzel je moet oplossen en wanneer je die wel of niet goed hebt gedaan. Hierdoor is de kamer, naar mijn mening, geschikt voor wat kleinere groepen. Wij speelden zelf met 4 en we hadden daar niet nog iemand extra bij kunnen gebruiken. De puzzels in de kamer zijn goed verweven in het thema en passend in de kamer. Er was 1 puzzel die ons veel tijd kostte en die wat frustratie opleverde. Dat was jammer, want dat haalde ons even uit het spelplezier. Gelukkig kwam dat daarna al snel weer terug, want het is een heerlijke kamer om te spelen. Echt zo'n verborgen pareltje die je als liefhebber gespeeld moet hebben :-). Je kan zien dat er gebouwd is met passie en liefde voor het escapen. Alle elementen in de kamer zorgen voor een mooie eenheid, waardoor het echt een plezier is om binnen te treden in de wereld van Gekke Gambrienis.

Nadat we waren ontsnapt, maakten we een teamfoto. Verder was er niet echt tijd om na te praten, jammer. Wat ik ook heel jammer vond, was dat de host niet op de hoogte was dat we vandaag 2 kamers kwamen spelen. Ik vind dat eigenlijk wel bij een stukje service horen.

Kortom, een kamer die je als liefhebber zeker moet gaan spelen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Opbouw
 • Beleving

  Drs-jlc

Haarlems Verzet

Escape Haarlem
Geplaatst op: 20 september 2022

Fijne puzzelkamer

Deze dag stonden er 3 escape rooms op de planning. Nadat we het Haarlemsch Recept hadden gespeeld, was nu het Verzet aan de beurt. Doordat de te boeken tijden, moesten we in deze volgorde spelen. Ik zou wel aanraden om het andersom te doen en te starten met het Verzet en daarna het Recept te spelen. De host wist niet dat we daarvoor al het Recept hadden gespeeld, dat moesten we zelf vertellen, jammer.. Het hint systeem in deze kamer was vrij hetzelfde. Ook hier krijg je een X aantal hints en daar moet je het mee doen. In de kamer wordt vanzelf aangegeven wanneer het wordt aangeraden om een hint aan te vragen. De manier waarop vond ik hier wat minder duidelijk dan bij het Recept. Hierdoor duurde het 1x ook best lang voordat we het zagen, oeps. De opbouw van de kamer zit ook hier goed in elkaar. Je wordt uitgedaagd om samen te werken en dat is altijd leuk. De kamer is goed afgewerkt in het thema en daardoor voel je je onderdeel van het verhaal. De puzzels waren leuk om op te lossen, ondanks dat ze niet allemaal even vernieuwend waren of echt in het thema pasten. We hebben uiteindelijk een uurtje puzzelplezier gehad en daar gaat het om :-)

Wat ik hierboven al schreef, start met deze kamer en speel daarna het Recept voor de leukste ervaring :-)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Puzzels
 • Sfeer

 

Galerie die het bezoekje waard was!

Er stonden 3 escape rooms op de planning, waarvan dit de afsluiter van de dag zou zijn. Escapen in hartje Amsterdam hadden we tot die tijd uitgesteld, want lastig met vervoer en duur parkeren enz. Nu zijn we ook wel van het gemak, dus onze parkeerkosten zullen we dan ook maar niet delen :-) Tip: zoek een goedkopere optie, haha. We werden enthousiast ontvangen door de host. We voelden ons heel welkom en zowel vooraf als achteraf hadden we niet het gevoel dat we snel moesten zijn. Er was ruimte om gezellig te kletsen.
Wat me van deze escape room vooral is bijgebleven, is dat het even anders was dan wat je veel tegen komt (spannend, eng enz..). De puzzels in de kamer dagen je uit om samen te werken, waardoor je het gevoel krijgt als team bezig te zijn. Ik vond de puzzels leuk bedacht, net even wat anders dan je vaak tegenkomt. De host vertelde dat de kamer aan te passen is naar het aantal personen waarmee je speelt. Daardoor maakt het bij deze kamer niet uit met hoeveel je komt, want de hoeveelheid/grootheid van de puzzels kan daarop worden aangepast. De eindpuzzel vond ik 1 van de leukste puzzels van de kamer. Qua aankleding/afwerking heeft de kamer wel zichtbaar wat aandacht nodig. Achteraf konden we nog een kort filmpje kijken van onszelf tijdens het spelen van de kamer. Echt suuuper leuk!


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Net even anders, dus origineel
 • Filmpje achteraf
 • Puzzels
 • Logica

 

Camera 4

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 13 augustus 2022

Leuke puzzelkamer

Om er achter te kunnen komen wat die vreemde man ging doen in het oude pand, parkeerden we op 1 van de aangegeven mogelijkheden uit de mail. Een paar minuutjes lopen en we waren bij de ingang van het pand. We werden enthousiast ontvangen door de host, die ons vooraf had gebeld over de warmte in de kamer zelf. Fanatiek als we zijn, besloten we om ons daardoor niet te laten weerhouden om te gaan escapen. En zo betraden we de ruimte om op onderzoek te gaan. De warmte viel voor ons achteraf echt mee! We kunnen het zeker op prijs stellen dat we hier vooraf even over werden gebeld en hebben er eigenlijk geen last van gehad. Het zat ons spel plezier zeker niet in de weg :-). Minder dan de helft van de groepen ontsnappen binnen de tijd werd ons verteld en dat zorgt bij mij dan voor 2 dingen: 1. Ik wil dan heel graag dus wél ontsnappen en de uitdaging aangaan en 2. het brengt een beetje spanning mee, kunnen wij dit wel? Uiteindelijk daagde de kamer ons zeker uit, maar zat er voor ons ook een hele fijne flow in. We hebben niet veel hints nodig gehad en dat maakt voor mij dat een kamer een goede opbouw heeft en logisch in elkaar zit. De kamer moet het niet hebben van de special effects of de mooie thematisering, maar voldoet voldoende om het thema neer te zetten. We hebben lekker gepuzzeld met elkaar, samen gewerkt en lol gehad. Na onze ontsnapping hebben we de kamer nog een keertje doorgenomen en was er ruimte om onduidelijkheden duidelijk te krijgen. Ik vind het zelf altijd fijn als die ruimte er is, want soms heb je iets gemist en dan is het leuk om dat toch nog mee te krijgen in de kamer zelf.

Daarna kletsten we gezellig nog wat na, wisselden we ervaringen uit en schreven we onze tijd op het score bord :-). Ik vond de kamer verrassend leuk en heb een leuke tijd gehad!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja  50:35 min


 • Ontvangst/begeleiding
 • Leuke puzzels

  EscapElineTijn10markgoedegebuure

Operation Agent 159

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 13 augustus 2022

Kamer met een hele fijne flow en ideaal om met zijn 2tjes te spelen

De escape rooms op deze locatie stonden al een tijdje op onze wish-list. Na de podcast van beyond the game over verborgen parels, vond ik dat we niet langer konden wachten en gingen we een bezoek aan The Circle plannen. We hadden eigenlijk ruimte en tijd voor 2 escape rooms, maarja, welke kies je dan? Na een kort telefoontje bleek the submarine vernieuwd te gaan worden, waardoor we geen keuze meer hoefden te maken en de andere 2 kamers konden boeken. We parkeerden in een parkeergarage dichtbij en ontdekten het leuke centrum van Veenendaal. De locatie is makkelijk te vinden en heeft een hele toffe ontvangstruimte/lounge/bar. Zeker een leuke plek om vooraf of achteraf je te vermaken! We kletsten vooraf even gezellig met onze host en begonnen daarna aan onze undercover actie. De kamer heeft een leuke start en al snel hadden we de flow te pakken. We speelden de kamer hintloos en dat geef wel aan dat er een fijne opbouw/logica in zit. De kamer heeft me verrast door het verhaal wat je ontdekt en doordat de kamer echt heel prettig en leuk is om met zijn 2tjes te spelen. Daarnaast ziet de kamer er goed onderhouden uit en is het thema goed neergezet. Voor ervaren escapers zal niet elke puzzel even uitdagend aanvoelen, maar voor ons stoorde dat niet. Het puzzelplezier in de kamer was voor ons heel hoog. Na onze ontsnapping dronken we even een drankje aan de bar, voordat we verder gingen.

Wij speelden dus eerst deze kamer en daarna Operation Source Code. Voor ons was die volgorde uiteindelijk goed, want wij vonden Operation Source Code wat moeilijker. Voor ervaren escapers zijn beide kamers aan te raden om met zijn 2tjes te spelen. Wij zijn benieuwd naar de 'nieuwe' kamer en komen dan zeker terug :-)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja  48:35 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Leuke prijs voor 2 personen
 • Flow
 • Kamer ziet er goed uit
 • Leuke start vd kamer

 

Operation Source Code

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 13 augustus 2022

Leuke technische kamer

De escape rooms op deze locatie stonden al een tijdje op onze wish-list. Na de podcast van beyond the game over verborgen parels, vond ik dat we niet langer konden wachten en gingen we een bezoek aan The Circle plannen. We hadden eigenlijk ruimte en tijd voor 2 escape rooms, maarja, welke kies je dan? Na een kort telefoontje bleek the submarine vernieuwd te gaan worden, waardoor we geen keuze meer hoefden te maken en de andere 2 kamers konden boeken. We parkeerden in een parkeergarage dichtbij en ontdekten het leuke centrum van Veenendaal. De locatie is makkelijk te vinden en heeft een hele toffe ontvangstruimte/lounge/bar. Zeker een leuke plek om vooraf of achteraf je te vermaken! Na een leuke ervaring te hebben gehad als undercover agent, gingen we nu proberen om met zijn 2tjes het kwaadaardige computer programma te stoppen. Tussendoor dronken we een drankje aan de bar en kletsten we gezellig met onze host.

Ook hier start de kamer weer op een leuke en verrassende manier. Waar we bij Operation Agent 159 de flow al snel te pakken hadden, hadden we daar hier wat meer moeite mee. De puzzels waren voor een groot deel in thema en dat maakt dat je veel met computers bezig bent. Dat bleek niet helemaal ons ding te zijn en het duurde soms even voordat we de logica ontdekten. Hierdoor was ons spelplezier wat minder en vonden we Operation Agent 159 net wat leuker. De kamer is wel perfect om met zijn 2tjes te spelen, omdat hij vrij lineair is en er met zijn 2en nog genoeg uitdaging in zit. Ook betaal je een leuke prijs met 2! De eindpuzzel vond ik heel leuk om te doen en vraagt om samenwerking. Hierdoor werk je met elkaar toe naar het einde, wat hier trouwens weer heel leuk gedaan is :-). De kamer ziet er prima en goed onderhouden uit. Wat ik heel fijn vond, is dat onze host goed aanvoelde waar ze ons moest helpen. Achteraf stond ze ook open voor feedback over een bepaalde puzzel. Bij Operation Agent 159 vonden we dat het elke keer heel duidelijk was wat je moest doen en hier hadden we dat wat minder.

Wij speelden dus eerst Operation Agent 159 en daarna deze kamer. Voor ons was die volgorde uiteindelijk goed, want wij vonden Operation Agent 159 wat makkelijker dan deze. Voor ervaren escapers zijn beide kamers aan te raden om met zijn 2tjes te spelen. Wij zijn benieuwd naar de 'nieuwe' kamer en komen dan zeker terug :-)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja  54:15 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Prima prijs voor 2 personen
 • Start en einde vd kamer

 

The Monuments Men

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 05 augustus 2022

Kamer met veel potentie

Een tijdje geleden toen we deze kamer wilden boeken, kon dat nog niet. Gelukkig was hij inmiddels wel open :-). Parkeren kan hier makkelijk voor de deur. We werden door onze host ontvangen die aangaf waar we onze spullen konden opbergen en waar het toilet was. Ik miste een beetje een warm/enthousiast welkom. Ik hou altijd wel van een leuk praatje vooraf waarin je je enthousiasme over het escapen kan delen. Na een korte sanitaire stop, konden we beginnen. De start van de kamer en de uitleg vond ik hier leuk gedaan. Normaal heeft dit absoluut niet mijn voorkeur, maar hier was het niet storend en vond ik het juist wel passend in het thema. Ik vond de aankleding van de kamer leuk gedaan en passend in het thema. Wat ik wel jammer vond, is de opbouw van de kamer. Het is lastig om daar iets over te schrijven zonder te spoilen, maar hierdoor miste je delen van wat de anderen aan het doen waren. Er zitten een aantal leuke puzzels in de kamer, maar ook wel wat puzzels die enorm kunnen frustreren. Daarentegen zijn de meeste puzzels wel in thema en past dat goed bij de beleving. Ik vond het hint systeem wat lastig om te horen. Op sommige momenten moest je echt goed luisteren om het te kunnen horen. De kamer heeft veel potentie en bevat nu al hele toffe elementen. Met wat kleine aanpassingen denk ik dat deze kamer nog toffer kan zijn.

Als tip zou ik mee geven om deze kamer te komen spelen met 2, 4 of 6 personen. Hierdoor heb je denk ik de leukste spelervaring! Wij speelden met 4 en hebben het binnen het uur gehaald. Voor ervaren groepen zou ik dan ook met niet meer dan 4 gaan spelen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Tof en origineel thema
 • Grootte van de kamer
 • Heel leuk slot (nog niet eerder gezien)

  escaperoom-deventer

Mission Mars

Escaperoom Coevorden
Geplaatst op: 05 augustus 2022

Tip: boek een trip naar Mars!

We zouden 's avonds laat in de buurt zijn en belden of we last minute nog konden spelen. Wel zou dit pas rond 23:00 worden.. Voor de eigenaren was dit geen probleem en daar werden we natuurlijk blij van! Door een wat logistieke onhandige planning, werd het pas 23:30 eerdat we bij de escape room aankwamen. Ook dit was geen probleem en we werden enthousiast ontvangen! De bedoeling was om direct te gaan spelen, zodat het niet al te laat zou worden, maar zet een paar enthousiaste escape liefhebbers bij elkaar en dan weet je al dat dit mislukt :-).

De ontvangstruimte is gelijk in thema en ziet er tof uit. We waren erg benieuwd naar de kamer, want hele technische kamers liggen ons niet zo. Achteraf viel dat echt mee. Natuurlijk zitten er veel wat meer technische puzzels in, maar ik had het anders verwacht. De puzzels zitten logisch in elkaar, waardoor ze voor iedereen op te lossen zijn. Je hoeft niet mega technisch te zijn gelukkig. De variatie in puzzels is hier goed gedaan en de puzzels zijn passend in het thema. Je komt hier geen cijfersloten tegen, maar dat zou hier ook niet passen. De kamer werkt volledig automatisch en dat vond ik hier niet storend. Het is leuk dat je hier veel moet samenwerken en dus samen bezig bent met de missie. De kamer ziet er strak en netjes uit!

Nadat we onze missie hadden voltooid, kletsten we gezellig nog na met een drankje. Leuk is dat ze dat hier doen door ook wat foto's te bekijken die gemaakt zijn tijdens het spel. Onwijs bedankt voor jullie gastvrijheid en we zijn super benieuwd naar jullie 2e kamer!!

Ik vind dat het zeker de moeite waard is om naar Coevorden te gaan. De kamer heeft een thema wat je niet vaak tegenkomt en door de variatie in puzzels, is het een leuke kamer om te spelen! Ook als het thema je niet zo ligt. Het is namelijk een keer echt wat anders!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel thema
 • Ontvangst en begeleiding
 • Variatie in puzzels
 • Uitwerking van het thema
 • Logische puzzels

  QuintyVMarinde

The Sleepover

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 02 augustus 2022

Bijzonder logeerpartijtje bij opa en oma..

Op de planning stonden 3 escape rooms in het Oosten van het land (dit werden er uiteindelijk 4), waarvan the sleepover als 2e aan de beurt was. We waren te vroeg en na een kort telefoontje en overleg, konden we een half uur eerder starten. Top! Parkeren kan super makkelijk in de straten rondom het pand. We werden enthousiast ontvangen door de 2 dames die ons die middag zouden begeleiden. We voelden ons super welkom en hadden zin om te gaan starten. Na kort gekletst te hebben, kropen we in de huid van de kleinzoon van opa en oma, om op te zoek te gaan naar ons vermiste zusje.. Waar zou ze toch zijn? Vanaf het begin zat de flow er lekker in en dat bleef eigenlijk de hele tijd zo. Ik heb echt veel plezier gehad tijdens het spelen van deze kamer en genoten van de leuke puzzels en de opbouw van de kamer. De kamer heeft me verrast qua grootte. Qua afwerking en aankleding zag het er prima uit. Het thema is goed uitgewerkt en de sfeer van het huis van opa en oma is goed neergezet. De verhaallijn ontpopt zich door het spelen van de kamer heen en is goed te volgen. Niet te ingewikkeld, wel een beetje bizar ;-). We hadden geen besef van tijd in de kamer en het maakte ons ook niet zo veel uit hoe lang we er over hadden gedaan, puur omdat we het zo leuk hadden gehad. Bleek dat we nog 18 minuten over hadden. Voor ons was de flow in de kamer echt top! We maakten nog een leuke foto met schattige slaapmutsjes als herinnering en namen daarna even pauze, voordat we doorgingen naar de volgende kamer.

We speelden uiteindelijk hier alle 3 de kamers in een beetje een gekke volgorde. We eindigden met The Hangover en ik zou als tip geven om daar mee te starten. Persoonlijk zou ik daarna Senses als 2e spelen en als 3e The Sleepover.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja  42:28 min


 • Flow
 • Goede begeleiding
 • Fijne opbouw van de kamer/ verhaallijn

 

Senses

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 02 augustus 2022

Echt even weg

Op de planning stonden 3 escape rooms in het Oosten van het land (dit werden er uiteindelijk 4), waarvan Senses als 3e aan de beurt was. Parkeren kan super makkelijk in de straten rondom het pand. Nadat we The Sleepover hadden gespeeld (en daar super enthousiast over waren), namen we even wat te drinken voordat we verder gingen. Senses zou iets heel anders zijn dan The Sleepover, werd ons verteld. Geen cijfersloten die je moet openen of sleutels die je moet zoeken, maar alles gaat automatisch. Ik wist vooraf niet zo goed wat ik er van kon verwachten. De reviews hier gaven ook niet echt een duidelijk beeld en daarom is het soms goed om iets maar zelf te gaan ervaren en beleven. De start van de kamer bracht je gelijk goed het verhaal en de beleving in. De opbouw van de kamer zit goed in elkaar en het is duidelijk wat je allemaal nog moet doen, om de behandeling die je ondergaat te voltooien. De kamer daagt je uit om samen te werken en ik vond dat erg leuk aan de kamer. Je bent als team bezig om alle opdrachten goed te doen en je hebt elkaar echt nodig. Ook in deze kamer heb je totaal geen besef van tijd of voel je tijdsdruk. Ze zijn er goed in geslaagd om je even te laten ontprikkelen van alle drukte om je heen. Ik had achteraf wel het gevoel dat ik een escape room had gespeeld, door alle opdrachten die je moet doen. Weliswaar wat anders dan je gewend bent, maar daardoor juist heel leuk! We sloten weer af met het maken van een foto in de outfits die je aan moest trekken :-)

We speelden uiteindelijk hier alle 3 de kamers in een beetje een gekke volgorde. We eindigden met The Hangover en ik zou als tip geven om daar mee te starten. Persoonlijk zou ik daarna Senses als 2e spelen en als 3e The Sleepover.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja  66:25 min


 • Opdrachten/puzzels
 • Duidelijke opbouw
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

The Hangover

Lock'd - Escape Room Winterswijk
Geplaatst op: 02 augustus 2022

Verrassend leuk

Op de planning stonden 3 escape rooms in het Oosten van het land (dit werden er uiteindelijk 4), waarvan we The Hangover uiteindelijk als 4e erbij hebben gespeeld. Parkeren kan super makkelijk in de straten rondom het pand. Nadat we met veel plezier The Sleepover en Senses hadden gespeeld, vroegen we of we dan toch ook niet The Hangover nog erbij konden doen. Nu we er toch waren.. :-) Dat was geen probleem voor de 2 dames die ons begeleidden en na een korte pauze (zij moesten de kamer nog even klaarzetten en wij zaten wat te drinken), gingen we van start. We hadden ons niet echt ingelezen, maar het verhaal was niet al te ingewikkeld. We zouden onszelf terug vinden in een cel en moesten er achter gaan komen wat er die avond ervoor gebeurd was.. The Hangover is een klassieke escape room vol met sloten, daar word ik altijd blij van. In het begin gingen we wat stroef (de vermoeidheid speelde op?), maar na een tijdje kwamen we in een flow en lukte het ons uiteindelijk om onze onschuld te bewijzen. Verwacht in deze kamer geen special effects, maar boek deze om een uur puzzel plezier te beleven. Ook hier sloten we weer af met het maken van een foto en mochten we onze naam en tijd op de muur schrijven :-)

We speelden uiteindelijk hier alle 3 de kamers in een beetje een gekke volgorde. We eindigden met The Hangover en ik zou als tip geven om daar mee te starten. Persoonlijk zou ik daarna Senses als 2e spelen en als 3e The Sleepover.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja  54:33 min


 • Goede begeleiding
 • Oldschool puzzelen

 

Escaperoom Groenlo - 1627

Escaperoom Groenlo
Geplaatst op: 05 augustus 2022

Toffe aankleding, jammer van de flow

Op de planning stonden 3 escape rooms in het Oosten van het land (dit werden er uiteindelijk 4), waarvan Groenlo als eerst aan de beurt was. We konden makkelijk in de buurt parkeren en in de blauwe schijf zone red je het prima. De groepen volgen elkaar snel, dus echt lang blijven plakken kan niet op een drukke dag. Ik had hele hoge verwachtingen van deze kamer, gezien de reviews hier op escapetalk. Onze host ontving ons vriendelijk en nadat de vorige groep was vertrokken, mochten wij mee naar boven om daar nog even gebruik te kunnen maken van het toilet.
Het begin van de kamer had ik graag net wat anders gezien. Het zou toffer zijn als daar gelijk je avontuur begint, zonder dat de host er nog bij staat. Ik vond de aankleding van de kamer echt super tof gedaan. Super mooi afgewerkt en helemaal passend in het thema. Jammer genoeg zat er bij ons vanaf het begin al geen flow in de kamer. We hebben super lang gedaan over het eerste stuk, waar je met 5 elkaar best in de weg loopt. Wat ik zelf jammer vond, is dat niet alle puzzels passend zijn in het thema. Bij een aantal puzzels had ik het gevoel van: wat ben ik nu eigenlijk aan het doen en hoe past dit in de verhaallijn? Terwijl dit thema super tof is en je daar hele leuke dingen mee kan doen. We hebben de kamer ook niet gehaald en dat voelden we zelf al aankomen. Jammer genoeg was er geen ruimte om de laatste puzzels op te lossen, maar gelukkig heeft de host wel laten zien wat we nog moesten doen. Ik zou deze kamer denk ik met niet meer dan 4 personen komen spelen. Wij liepen met 5 elkaar in de weg. In het middenstuk kan 5 personen wel handig zijn, maar tegen het einde aan stond de helft niks te doen. Qua aankleding en decoratie is dit een prachtige kamer, maar voor ons zat de flow er niet in. Op zo'n moment is het echt balen dat je een kamer eigenlijk maar 1x kan spelen..


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Nee


 • Aankleding en afwerking
 • Flow ontbrak

 

The Boat Trip

Escape World Zandvoort
Geplaatst op: 30 juli 2022

Storm op zee

Een paar jaar geleden speelden we hier met 4 the gold mine. Dat was de eerste keer dat we waren ontsnapt binnen de tijd met ons team en een terugkeer stond al die tijd nog op onze wensen lijst. Na het opnemen van de aflevering over verborgen parels van de podcast beyond the game konden we dit niet langer uitstellen. Zo reden we met zijn 2tjes richting Zandvoort om Jacob te gaan helpen. De kamer is perfect om te spelen met zijn 2en. Niet alleen door de prijs die je betaald, maar ook door de grootte van de kamer en het aantal puzzels. Maar eerst even terug naar ons bezoek. Parkeren kon vrij makkelijk in de straat achter de escape room. We boften dat het niet zo druk was. We werden vriendelijk ontvangen door de host en na een korte uitleg en plas pauze, was het aan ons om Jacob te gaan helpen. De host gaf aan dat deze kamer makkelijker is dan the goldmine. We waren een beetje bang dat we heel snel buiten zouden staan, maar gelukkig was dat niet zo. Voor ons was de kamer uitdagend genoeg. Wellicht doordat we zelf niet altijd even oplettend waren en we het heerlijk vinden om in alle rust te puzzelen 🙈 Ik vond sommige dingen wat onduidelijk en zonder hint waren we daar niet uitgekomen denk ik. Het was fijn dat de host daarin oplettend was en er voor zorgde dat het niet tot frustratie zorgde. De kamer bevat een combi van sloten en automatische puzzels, precies wat wij leuk vinden. De opdracht was duidelijk en hebben we uiteindelijk succesvol kunnen voltooien. De kamer ziet er prima uit. Het thema is leuk uitgewerkt en de puzzels zijn in thema. Het is een combi van veel zoekwerk met denkpuzzels. Als je ervaren bent, zou ik deze kamer met zijn 2en spelen. Daar leent hij zich perfect voor! Achteraf maakten we nog een leuke foto in thema. Altijd leuk als herinnering 😁„


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja  53:03 min


 • Perfect voor 2
 • Prijs
 • Thema
 • Leuke puzzels

  De Milde Dictator

The Asylum

Keys & Clues
Geplaatst op: 21 juli 2022

Ik ben blij dat ik uit het 'gesticht' ben ontsnapt..

The asylum zag er best een beetje creepy uit toen we de kamer boekten en het was ook best een beetje creepy.. We konden makkelijk dichtbij parkeren in een parkeergarage en werden vriendelijk ontvangen. We waren wat vroeg, maar de kamer stond al klaar, dus konden we vrij snel beginnen. De nodige informatie werd vooraf nog gedeeld, zonder dat dit al te uitgebreid was. De opdracht was duidelijk: neem het bewijsmateriaal mee naar buiten! En daar gingen we.. we daalden de trap af en vonden de ingang. Ik vond het begin erg leuk gedaan! Soms loop je tijdens het spelen in het begin al vast of duurt het ff voordat je er in komt, maar dat was hier zeker niet het geval! Ik vond de ene puzzel leuker/origineler/meer passend in het verhaal dan de ander, maar alles bij elkaar heb ik erg genoten van de puzzels. De afwerking in de kamer kan wel wat beter. Zo zie je sommige kabels nog lopen bijvoorbeeld. Verder is de locatie wel heel tof en passend bij het verhaal.. Het zorgt voor een lekkere creepy sfeer. We hebben veel zelf op kunnen lossen en hadden soms een duwtje in de goede richting nodig. Ik vond dat de host ons daarin goed heeft aangevoeld en ons zo veel mogelijk en zo lang mogelijk zelf heet laten proberen, zonder dat het frustrerend werd. We wisten uiteindelijk het bewijsmateriaal te verzamelen waardoor we gelukkig deze creepy plek konden verlaten ;-). Al met al een leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja  58:06 min


 • Vriendelijke begeleiding/ontvangst
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Afwerking

 

De Illusionist

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 21 juli 2022

Niets is wat het lijkt

Als 2e tijdens onze escape dag stond een bezoek aan de illusionist op de planning. In de mail stond duidelijk de looproute aangegeven naar de ingang van de escape room, dus die was makkelijk te vinden. Parkeren kan ook prima in de buurt in een parkeergarage. We werden ontvangen door onze host, op zich prima, maar ik miste iets aan enthousiasme. Ik had super veel zin om deze kamer te spelen, want ik ben echt dol op dit soort thema's! Ik vond het begin een beetje vaag, jammer. Dat zou denk ik anders kunnen, waardoor je meer in de escape room komt. Wat ik ook jammer vond, is dat er een aantal keer fragmenten werden afgespeeld, terwijl de tijd doortikte. Het voelt vervelend als je tijdsdruk hebt, dat je dan de tijd ziet wegtikken, terwijl je op dat moment niks kan doen dan wachten. De hoofdpuzzel in de kamer vond ik erg leuk! Leuk om zo toe te werken richting het einde, hierdoor zat er een duidelijke rode draad in de kamer. In het begin was ik vooral overweldigd door alles wat in de kamer te zien is en duurde het even totdat we verbanden konden leggen. Niets is wat het lijkt tenslotte.. ;-) Er was 1 puzzel die voor ons gevoel niet lekker werkte en toen we dit achteraf navroegen, leek het alsof onze host niet had mee gekregen dat dit voor frustratie bij ons zorgde. Er leek niet echt ruimte om nog vragen te stellen. We gingen dan ook weg met een beetje een dubbel gevoel. De puzzels in de kamer waren leuk, uitdagend en het zag er allemaal mooi en netjes uit. Ook vonden we het top dat we een paar minuutjes extra kregen, waardoor we de kamer konden uitspelen, maar er waren ook een paar puntjes die we dus als minder hebben ervaren.

De kamer is vrij lineair en het leukste is denk ik om deze met 2 tot 4 personen te spelen. Met meer zou ik niet aanraden, dan sta je vaak niks te doen. Een leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja


 • 'Hoofd' puzzel
 • Mochten de kamer uitspelen
 • Aankleding/afwerking
 • Uitdagend
 • Puzzel die niet leek te werken?

 

Mag ik nog een keer?

Als laatste tijdens onze escapedag brachten we een bezoek aan de Gouden Kooi. Wat had ik hier lang naar uit gekeken!! We hadden er super veel zin in en waren heel benieuwd. Vooraf hebben we in de buurt gegeten, dat kan heel goed hier. Ook parkeren kan makkelijk in een parkeergarage in de buurt. We waren ook hier iets te vroeg, maar mochten alvast plaatsnemen in de mooie ontvangstruimte. We hadden een hele leuke, vriendelijke host die er voor zorgde dat we ons welkom voelden. Ze nam ons op een goede manier mee het verhaal in, want ze wist onze aandacht goed te trekken. En toen mochten we eindelijk beginnen.. op zoek naar het geheim van Sint Rumoldus. Ik vond het begin leuk gedaan. Zo kom je nog meer het verhaal in. Over de aankleding en de afwerking van de ruimtes kan ik vrij kort zijn: dat ziet er gewoon goed uit. Je ziet dat hier mensen met passie hebben gebouwd en ook ondanks dat deze kamer al even meedraait, zie je dat er niet van af. Ik heb echt genoten van deze ontdekkingstocht om achter het geheim te komen. De ruimtes wisten me te verassen en zorgden er voor dat ik als een tevreden escaper rond kon lopen. Er zijn veel puzzels om te doen. De ene wat makkelijker dan de ander en ze zijn niet allemaal meer even origineel. Daaraan zie je dat deze kamer al wat langer meedraait. Dit deed niks af aan de beleving trouwens. We hebben lange tijd gespeeld zonder hints, maar toch liepen we op een gegeven moment vast. We waren even kwijt wat we nog moesten doen en het was fijn dat we toen pas een hint kregen om weer terug in de flow te komen. Tot die tijd hebben we genoeg ruimte gekregen om alles zelf te ontdekken en op te lossen. Hints kregen we dus zeker niet te snel. Ik vond het een groot feest om deze kamer te spelen en heb er onwijs van genoten! Wat mij betreft een kamer die elke liefhebber moet spelen :-)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Besseges

Ontsnapt: Ja  62:11 min


 • Goede begeleiding
 • Vriendelijk ontvangst
 • Goede spelflow
 • Aankleding/afwerking
 • De passie waar mee gebouwd is, dat zie je!!

 

Crazy Farmer

Escape Room Wageningen
Geplaatst op: 20 juli 2022

Op de boerderie

We waren op zoek naar een betaalbare kamer voor 2 personen en zo kwamen we uit bij The crazy farmer, ook omdat deze al een keer was aangeraden tijdens een bezoek aan een andere escape room. In principe speel je deze kamer vanaf 3 personen, maar met 2 is gelukkig ook mogelijk. Parkeren kan gratis voor de deur en de ingang staat ook duidelijk aangegeven. In de ontvangstruimte weet je van te voren al dat het kan dat je niet direct wordt welkom geheten, dus dat was prima. Na een paar minuten kwam onze host ons welkom heten en ging ze de laatste dingen klaar zetten. Na een kort praatje vooraf konden we beginnen. We hadden er zin in! Gelukkig bleef mijn enthousiasme, want ik vond de kamer erg leuk om te spelen! Het thema van de kamer is origineel en ik vond het leuk uitgewerkt. Qua aankleding en decoratie passend bij het thema. We hebben heerlijk (bijna) een uurtje gepuzzeld en daarvan genoten. Sommige puzzels waren we al vaker tegenkomen, maar dat stoorde niet. De hints die we kregen, kwamen niet te snel, waardoor we voor ons gevoel zo veel mogelijk zelf hebben kunnen puzzelen. Met een grote glimlach op mijn gezicht verliet ik uiteindelijk de kamer. We maakten nog een foto als herinnering en gingen daarna vrij snel door, op naar de volgende escape room.

Verwacht hier geen mind blowing effecten of puzzels, maar ga hier heen om een uurtje te genieten van leuke puzzels en een origineel thema in een nette afgewerkte kamer. Voor ervaren escapers zouden we aanraden om met niet meer dan 3 te komen! Wil je iemand kennis laten maken met escape rooms? Dan is dit zeker een geschikte kamer daar voor!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja  53:15 min


 • Puzzels
 • Geschikt voor 2 personen
 • Origineel thema

 

De Nachttrein

Escape Room Gelderland
Geplaatst op: 20 juli 2022

Uitdagend ritje!

Op aanraden van andere escapers is deze kamer op mijn wish-list beland en zo gingen we met zijn 2en richting Bemmel. Parkeren kan hier makkelijk en gratis vlakbij de ingang van het pand. We werden ontvangen door de eigenaar en konden vrij direct beginnen met spelen. Hij vertelde dat het met zijn 2en een flinke uitdaging zou worden en dat we 15 minuten extra puzzeltijd kregen. Super fijn, zodat het ook met zijn 2en wel haalbaar zou kunnen zijn. De start van de escape room, tja je vind het leuk of niet. Wij hebben het gelukkig als leuk ervaren en vonden het niet storend. We hadden genoeg tijd om elkaar uiteindelijk bij te praten, zodat we wisten wat er al was gedaan. We hebben lange tijd door kunnen puzzelen totdat we vastliepen en daar zakte het een beetje in. Gelukkig kregen we toen een aantal hints, waardoor we weer terug in de flow kwamen. Met nog een paar minuten op de klok, begon ik een beetje te stressen, want ik wilde de kamer wel heel graag halen binnen de tijd. Ik had alleen niet door dat we die 15 min extra nog niet hadden gehad en uiteindelijk wisten we met een paar minuten over toch te escapen :-). Als eerste duo binnen de 75 min. vertelde de eigenaar, dus dat zorgde wel voor een trots gevoel!
Ik vond het super leuk om deze kamer met zijn 2en te spelen, omdat er HEEL veel puzzels zijn en je hierdoor eigenlijk alles wel mee krijgt. Als je met meer personen gaat spelen, dan is de kans groot dat je delen van puzzels mist. Met zijn 3en is het denk ik ook nog heel leuk om te spelen als je ervaren bent. Ik ben verrast door de hoeveelheid puzzels en de grootte van de escape room. De afwerking in de kamer vond ik hier en daar wat minder, maar deed niet onder aan het spelplezier.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja  02:44 min


 • Leuke uitdaging met zijn 2en
 • Heel veel puzzels
 • Afwerking

 

The Expedition

Avonturium
Geplaatst op: 28 juni 2022

Een geslaagde expeditie!

We hadden deze kamer al even op onze wish-list staan, maar vanwege de reisafstand elke keer vooruitgeschoven. Afgelopen zondag toch maar in de auto gestapt en beide kamers geboekt, want als we dan toch een stuk moeten rijden.. :-) We waren wat te vroeg, maar konden plaatsnemen in de gezellige ontvangstruimte. We speelden eerst The expedition en daarna The gold of lutine. Achteraf gezien hadden we ze liever in omgedraaide volgorde gespeeld. Dus mocht je beide kamers boeken, zouden we dat wel aanraden.

The expedition begint met een leuk filmpje om in het verhaal te komen en daarna start het avontuur op een originele manier. We vonden de flow in de kamer echt top! Meerdere keren zeiden we tegen elkaar: ''het is echt leuk he!'' De puzzels zijn niet zomaar random, maar passen in het thema en leuk om op te lossen. Soms hadden we net even een duwtje nog in de goede richting nodig om een puzzel goed op te lossen. We wisten wel wat we moesten doen, alleen niet hoe. De manier van hints geven vond ik passend in het thema. Het zaklampje dat je mee krijgt, zou ik eerder vervangen voor een lamp in thema, dat zou meer passend zijn. De aankleding van de kamer is goed verzorgd en zet een juiste sfeer neer. Doordat we met zijn tweeën speelden, hebben we allebei alles van de kamer mee gekregen. Ik zou niet met heel veel meer mensen deze kamer spelen. Zeker als je ervaren bent, is met zijn tweeën denk ik het leukste! Nadat we onze missie hadden voltooid, was er nog ruimte om onduidelijkheden na te vragen en maakten we een foto. Op naar de volgende kamer :-)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja  50:29 min


 • Hele leuke/originele puzzels
 • Goed te doen met
 • Op de juiste momenten hints
 • Thematiek van de kamer

 

The Gold Of Lutine

Avonturium
Geplaatst op: 28 juni 2022

Het goud zoeken was nog best een uitdaging.. :-)

De andere kamer op deze locatie stond al een tijdje op onze wish-list. Dus toen we besloten om de reis naar Egmond te gaan maakten, boekten we deze kamer er bij :-) We speelden eerst The expedition en daarna deze. Achteraf gezien hadden we dat liever andersom gedaan. Dus mocht je beide kamers gaan spelen, zouden we aanraden om eerst deze te spelen en daarna The expedition.

Nadat we super enthousiast uit The expedition kwamen, moesten we even wachten tot we door konden. Een andere groep zat namelijk nog in de kamer. In de ontvangstruimte was het best stil en daardoor konden we mee luisteren met de andere groep die nog in de escape room zaten. Het zou fijn zijn als er dan een muziekje aan zou staan in de ontvangstruimte, zodat er wat omgevingsgeluiden zijn en je niet te veel hoort van de escape room. Toen de groep eruit kwam, werd wel aan ze gevraagd niks te vertellen wat wij konden horen, dus dat was wel fijn. Ook deze kamer begint weer met een filmpje om in het verhaal te komen. We moesten even schakelen, want de puzzels in deze kamer waren weer heel anders dan die in The expedition. Leuk om te zien met hoeveel creativiteit beide kamers gemaakt zijn. Zeker een pluspunt! Er was één puzzel die overlap had met de andere kamer. Op zich niet heel storend, maar het verrassingseffect was wel weg voor ons. De host heeft ons goed begeleid. Ze heeft ons veel zelf laten ontdekken en wachtte precies lang genoeg met het geven van hints. Voor ons gevoel hebben we bijna alle puzzels uiteindelijk zelf opgelost en dat blijft toch het leukste aan escapen. De puzzels die je tegenkomt zijn passend in het thema, niet allemaal even origineel, maar wel heel leuk om op te lossen :-). Met een klein beetje extra tijd wisten we het goud te vinden. Super fijn dat we die extra tijd kregen, waardoor we de hele ervaring hebben mee gekregen. Ook hier was er achteraf nog ruimte om onduidelijkheden te verhelderen, maar dat was niet nodig. We maakten weer een foto en konden daarna met een tevreden gevoel beginnen aan onze terugreis!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels in thema
 • Goede begeleiding

 

Saloon The Rusty Nail

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 30 juli 2022

Niet mijn kamer

We hadden zin om een keer ern kamer te spelen met een wat origineler thema, dus zo kwamen we uit in Haarlem. Wat ook meespeelde, is dat je hier voor 2 personen een prima prijs betaald. Parkeren kan in een parkeergarage dichtbij. Maps stuurde ons vanaf daar helaas niet helemaal goed, waardoor het vinden van de ingang al een hele puzzel op zich was. We werden vriendelijk ontvangen, maar ik miste wel net dat extra enthousiasme. Nog even naar de wc en er werd gevraagd of dit onze eerste escape room was. Deze kamer is namelijk de moeilijkste die ze hebben. Nu houden wij wel van een uitdaging, dus gingen we er voor. Wel netjes dat dit nog even nagevraagd werd vooraf.

De kamer begint leuk, maar al snel was ik wat geïrriteerd. Door de harde muziek konden we elkaar lastig verstaan en doordat ik niet doorhad hoe het hint systeem werkte, raakte ik nog geïrriteerder. Misschien ben ik wel de enige die er tegenaan liep, maar het had geholpen als ik vooraf had geweten hoe we hulp zouden krijgen. Voor mijn gevoel kregen we veel hints, waarvan de meeste "standaard" hints waren. Soms bracht het alleen maar meer verwarring. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar persoonlijke hints of in ieder geval hints die goed aansluiten op waar je op dat punt bent. Ik vond de puzzels in de kamer leuk, origineel en passend in het thema! Aan de puzzels lag het ook niet dat deze kamer mij niet zo lag. De kamer ziet er ook prima uit en het thema is leuk uitgewerkt. Het was meer dat de flow ontbrak, de hints niet helemaal aansloten en het begin storend was. Met nog 1 minuut extra hadden we de kamer kunnen halen, maar helaas laat het systeem het niet toe om door te spelen. Jammer!

Voor ons was dit met 2 personen het net niet. Door onze ervaring zou ik aanraden om met 3 te komen, maar dat is echt puur gebaseerd op onze ervaring!


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Nee


 • Thema
 • Puzzels
 • Uitdagend
 • Hint systeem
 • Harde muziek in het begin

  Drs-jlc

Mindcrime

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 12 juni 2022

Leuke puzzels, maar..

Tijdens ons dagje Amsterdam was dit de 3e en laatste kamer die we gingen spelen. We waren een half uur te vroeg op locatie, maar dat was geen probleem. We mochten plaatsnemen en na even te hebben gewacht, konden we al starten, super fijn! Het voelde helaas voor ons wat ongemakkelijk aan hoe we werden ontvangen. Het was nogal kort en niet zo enthousiast.

We hadden even nodig om in de kamer te komen en om door te hebben wat de bedoeling was. Zo doorliepen we eigenlijk de hele kamer. We gingen van een geluksmomentje naar een moment van vastlopen en daardoor kwamen we niet in een lekkere flow. De meeste puzzels zijn los van elkaar leuk bedacht en leuk om op te lossen, dus daar lag het niet aan! Wij kwamen er niet helemaal lekker in en merkten dat de hint die we kregen op het moment dat we vastliepen, niet aansloot op waar we op dat moment waren. Dat zorgde voor frustratie en dat is jammer. We kwamen uiteindelijk de kamer uit met een beetje een gemengd gevoel. We vonden de puzzels zeker leuk en er zaten ook hele leuke elementen in de kamer, maar soms ligt een kamer je gewoon wat minder en dat was voor mijn gevoel hier het geval.

We liepen terug naar de ontvangstruimte waar onze host heel kort nog even benoemde dat we het goed hadden gedaan, om vervolgens weer achter de computer te kruipen. Jammer dat er niet echt meer de ruimte was om na te praten over de kamer.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Service

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Geplaatst op: 12 juni 2022

Leuke, technische kamer met een fijne game flow

We begonnen de dag met Arcade Invasion. Daarna stonden er nog 2 escape rooms op de planning. Parkeren kan makkelijk voor de deur, maar mennn wat is het parkeren duur! Mocht je hier gaan escapen, zoek dan even een parkeergarage in de buurt met een wat beter tarief. We werden vriendelijk ontvangen door de host. Ze deed onwijs haar best om zo goed mogelijk ons te begeleiden in het Nederlands, heel fijn :-). We kletsen wat vooraf, maar niet te lang, want we wilden heel graag gaan starten. We waren namelijk zeer benieuwd naar deze escape room!

De kamer: Wat ik in sommige reviews lees, is dat de techniek niet helemaal lekker werkte. Wij hebben daar gelukkig bijna geen last van gehad. Er was 1 puzzel die het niet goed deed, maar daar zijn we gelukkig niet veel tijd op verloren. Meestal ligt zo'n technische kamer ons team niet zo, maar we doorliepen hier alle puzzels best lekker! De flow was daardoor voor ons heel goed en dat zorgde voor veel escape plezier. We hadden vooraf met de host afgesproken dat ze ons een vraagteken zou sturen voordat ze een hint zou sturen. Dat werkte voor ons heel prettig en zo hebben we bijna alles zelf op kunnen lossen. Dit zorgde er ook wel voor dat we het best spannend hebben gemaakt, want we hadden nog maar 11 seconden over! Ik vind de puzzels die we tegenkwamen origineel en goed passend in het thema van de kamer. Heel leuk om eens op een andere manier bezig te zijn met het oplossen van 'puzzels'.

Na onze escape maakten we nog een teamfoto en namen we even pauze, voordat we hier 'wake up' zouden gaan spelen. Onze ervaring met arcade invasion qua techniek is gelukkig positief! En ik vind het zeker een kamer die je als liefhebber gespeeld moet hebben :-)


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja  59:49 min


 • Goede begeleiding
 • Originele en leuke puzzels
 • Thema
 • Parken is duur!!

  De Milde Dictator

WakeUp!

Questomatica escape room
Geplaatst op: 12 juni 2022

Leuke en originele puzzelkamer!

Als 2e speelden we deze kamer tijdens ons dagje Amsterdam. Na een leuke ervaring te hebben gehad met arcade invasion, was het tijd om Matilda wakker te gaan maken. Zoals ik in mijn andere review al schreef, werden we vriendelijk ontvangen door de host. Ze deed onwijs haar best om ons in goed Nederlands te begeleiden en dat was heel fijn :-). Na een korte pauze konden we starten. Onze host begeleidde op dat moment 2 groepjes. We hebben daar geen hinder van ondervonden, terwijl dat vaak wel zo is. Gelukkig was dat voor ons nu niet zo!

De kamer: De opdracht was helder: we moesten Matilda weer wakker schudden uit haar droom. We moesten even 'in de kamer' komen, want deze kamer is qua puzzels heel anders dan arcade invasion. Ik vond ook hier weer de puzzels heel leuk gevonden en origineel. Voor 4 personen is er genoeg te doen en je staat niet stil. We hadden met de host weer afgesproken dat ze ons eerst een vraagteken zou sturen, voordat ze ons een hint zou geven. Ook hier werkte dat voor ons weer prettig en hebben we eerst de ruimte gekregen om zelf na te denken, voordat we een hint kregen. We doorliepen deze kamer goed en liepen bijna niet vast. Uiteindelijk is het ons gelukt om Matilda wakker te schudden... En onzelf ook... :-)

Ik denk dat ik deze kamer net wat leuker vond dan arcade invasion, maar dat is natuurlijk persoonlijk! De puzzels in deze kamer vond ik net wat leuker. Ook omdat je hier wat meer bezig bent met zoeken. Wil je 1 van de kamers spelen? Dan zou ik ze gelijk allebei doen, als je er toch bent.. :-)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: EscapeSquad__

Ontsnapt: Ja  49:50 min


 • Leuke puzzels
 • Fijne gameflow
 • Goede begeleiding
 • Parkeren is duur!!

  De Milde Dictator

Laad meer reviews

0 reviews