Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De wraak van Han

Mechelen , België

Nu gesloten

Top #5

70 minuten

2 - 6

8 jaar

Lees reviews

Meer over De wraak van Han

Het is een hete zomer in Mechelen. De temperaturen swingen al enkele weken de pan uit. Mensen zoeken verkoeling en de vraag naar nieuwe airco installaties boomt.

Het succesvolle Aircotech, onder leiding van Michel Aerts, is dringend op zoek naar nieuwe installateurs. Misschien ben jij wel het nieuwe talent dat hij zoekt?

Ondertussen wordt het nieuws al enkele dagen beheerst door een opmerkelijke inbraak in het Inram Research Center. Enkele ongure types gingen er aan de haal met een bijzonder gevaarlijk product….


Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

33 likes

176 bezoekers

99.1% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Haverwerf 7
2800, Mechelen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 111+ kamers

113 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Simpelweg; wauw!

Na een goede opwarmer te hebben gehad in Mechelen, konden we door naar de volgende kamer in dezelfde stad. Een kamer die vanaf begin af aan al op mijn wishlist stond: 'De wraak van Han'. Normaal vind ik het altijd een beetje 'tricky' om een kamer te spelen die recent is geopend. Echter hoorde ik van zo veel andere escapers dat de Wraak van Han een echte topkamer was, dat we hem wel MOESTEN spelen!

Vol spanning dus op naar de Gouden Kooi. Vorige keer was ik best onder de indruk van het decor van 'Sint Rumoldus', dus hopelijk zouden ze dit kunnen overtreffen. We werden vriendelijk onthaald in de ontvangstruimte, waar het gezellig druk was. We konden even rustig plaatsnemen omdat de kamer nog gereedgemaakt kon worden. Gelukkig is de ontvangstruimte ruim genoeg om even rustig te wachten.

Na even kort gewacht te hebben, konden we beginnen met een korte introductie van onze host. Gelukkig voelde zij perfect aan dat we een ervaren groep waren en na een paar basisregels werden we onthaald door onze nieuwe collega. Als talenten in de 'airco branche' gaan we kijken of we kunnen gaan weken bij Aircotech. Onze host nam ons meteen perfect mee in het verhaal. Een verhaal waar ik heel benieuwd naar was waar het naartoe zou gaan, want wat een interessant onderwerp is dit!

De kamer wordt na deze introductie nóg verder ingeleid door een introductievideo. Van de vorige keer weet ik nog dat de introductievideo van Sint Rumoldus onwijs goed vond. Dat overtreffen ze deze keer weer. Deze video geeft je meteen een goede indruk over de kamer, is in hoge kwaliteit gefilmd, zitten leuke humoristische stukjes in én maakt een logische start naar de kamer.

Nou, na deze toffe introductie van de kamer konden we eindelijk gaan beginnen. De start is meteen goed. De sfeer zit er meteen goed in, het puzzelen kan beginnen en het decor ziet er netjes uit. De puzzelflow zit meteen goed en we blijven erg nieuwsgierig waar het verhaal naartoe gaat. De puzzels zelf zijn overigens allemaal in thema. Het zijn van die puzzels waarvan je in het begin denkt: "wat moeten we in godsnaam doen?". Maar al heel snel wordt het duidelijk wat je wel/niet kunt gebruiken en word je door de kamer erg goed gestuurd. Daarnaast is de feedback in de kamer erg sterk, er is altijd wel een geluidje of een lichtje wat knippert wanneer je iets goed doet.

We komen daarna in het middenstuk van de kamer, de flow blijft er voor ons echt heerlijk in zitten. Het is voor ons drieën wel flink aanpoten, er zitten flink veel puzzels in deze kamer. Maar het toffe blijft dat de puzzels over het algemeen steeds in thema blijven en de verhaallijn goed blijven volgen. Het decor wordt beetje bij beetje ook steeds beter. Tot op een bepaald hoogtepunt. Ik heb hier echt met open mond staan kijken wat ze hier hebben neergezet. Dit in combinatie met puzzels die volledig in thema zijn, wauw!

Waar we dachten klaar te zijn, volgde nog een overvloed aan puzzels. Het verhaal komt vrij logisch samen in een mooie finale. Hier en daar hadden de special effects misschien wat toffer gekund, maar het klopte wel wat er gebeurde. Met nog zo'n anderhalve minuut op de klok wisten we te 'ontsnappen'.

De Wraak van Han heeft wat mij betreft alles wat een goede escaperoom nodig heeft; een mooi decor, prima te volgen verhaal, puzzels die goed passen binnen het verhaal, een flinke dosis humor, goed gebruik van licht en geluid, kleine WTF-momentjes, etc. Hier en daar kan de afwerking in de kamer wellicht iets beter en ik heb me een beetje gestoord aan een bepaalde puzzels die helemaal buiten het thema viel. Maar dat zijn echt de minuscule puntjes. Mechelen heeft er weer een topkamer bij. Chapeau!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja

  Niklasanne_ter_horstMariekeDrs-jlcanouksjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Cool!

Wat hebben we het toch goed als escape room-liefhebbers in Nederland/België. Dat het niveau van escape rooms hier ontzettend hoog is qua innovatie, techniek en decor wisten we al een tijd. Maar het is zo knap dat het niveau hoog blijft en misschien zélf steeds hoger wordt 🥰.

Deze avond waren we met het team Ale Blie (3 personen) in Mechelen voor een escape-avondje. We sloten af met de kamer waarvoor we oorspronkelijk deze kant op gingen; De wraak van Han. Dit is de nieuwe kamer van De Gouden Kooi – Escape Experience. Onze verwachtingen waren toren hoog door de lovende kritieken die de kamer al direct kreeg, terwijl deze nog maar zo kort geopend was. Ik zal het alvast spoilen; de hoge verwachtingen zijn ingelost.

Je kunt dichtbij de locatie van De Gouden Kooi je auto parkeren in een parkeergarage (betaald). De locatie ligt midden in het centrum van het prachtige Mechelen. Het is absoluut de moeite waard om bij het bezoeken van deze escape room, ook wat te gaan genieten van de stad. We werden welkom geheten door een dame achter de receptie en mochten plaatsnemen in de mooie en ruime ontvangstruimte om te wachten tot onze gamehost ons kwam halen.

Toen onze gamehost kwam gaf hij ons in thema de instructies en een deel van de introductie van de kamer. Dat dit in thema gebeurd is een super toffe toevoeging. Vervolgens volgt de rest van de introductie door middel van een introvideo van mega kwaliteit. Dit is haast een ware speelfilm. Als nieuw aangenomen aircomonteurs mochten we op een wél heel bijzondere locatie een airco gaan repareren. Meer kan ik niet vertellen i.v.m. spoilers, maar geloof me, dit verhaal gaat alle kanten op.

Direct valt op dat het decor er geweldig uitziet. Je waant je daadwerkelijk op de plek waar je de airco moet gaan repareren. We spotten al direct details die aangaven dat in deze kamer niets aan het toeval is overgelaten. Overal is aan gedacht en bijna alles is tot in de puntjes afgewerkt. Hierbij zijn ook licht- en geluidseffecten meegenomen. Persoonlijk vind ik dat het decor en gebruik van licht en geluid steeds mooier en beter wordt gedurende het spel. Iedere volgende scene ziet er weer gaver uit dan de scene daarvoor én zo ga je maar door en door. Tja, ik zou hier heel graag heel veel over willen uitweiden, want ik heb wat dingen gezien waar ik écht heel enthousiast over werd qua decor, maar ja… Ik wil ook niets weggegeven over het verloop van het verhaal 😅.

Het verhaal is tevens iets wat ik tof vind aan De wraak van Han. Je doorloopt een plot wat ik ontzettend origineel vind en wat ik nog nooit eerder heb gezien. De puzzels sluiten hier ook goed op aan. Deze dragen af en toe zelfs bij aan het tot zijn recht komen van het verhaal. De flow in de kamer is prima. De kamer geeft zelf richting én feedback wanneer je aan het puzzelen bent. Op één kleine hint na – in het begin – hebben we eigenlijk géén hints nodig gehad en dat getuigt van een goede spelflow. Je speelt de kamer voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe een parallel momentje (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen). Wél zou ik hierom aanraden om deze kamer met een kleine groep te spelen van maximaal vier personen.

Dan heb je nog de vele special effects in de kamer die ontzettend gaaf zijn, de humor die dit verhaal en de scenes an sich bevatten, de bijzondere bochten waarin je je af en toe moet wringen om iets voor elkaar te krijgen, de duur en het gevoel dat je maar door blijft gaan én nog veel meer aspecten waar ik nu even niet op kan komen… Netjes binnen de tijd wisten we aan De wraak van Han te ontsnappen. Zwetend en voldaan kwamen we de kamer uit. We werden super hartelijk opgevangen door onze gamehost, die met ons nog de kamer doorliep en ons zelfs nog wat ‘achter de schermen’-feitjes kon vertellen. Met een geweldig bevredigend gevoel konden wij weer terug naar Nederland. Wat was deze kamer ongelofelijk ‘cool’!

Al bij al; Absolute topkamer én zeker de moeite waard om hiervoor naar Mechelen te rijden 🤩. Decor, licht- en geluid, special effects, (origineel) verhaal én spelflow zijn ontzettend goed hier en van een hoog niveau. Ga deze kamer zeker weten spelen, je krijgt er géén spijt van.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineair spelverloop;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, bewaar deze dan als grande finale;
- Let tijdens het spelen goed op details en vergeet niet om eens rust te pakken en om je heen te kijken.

Beste mensen van De Gouden Kooi, bedankt voor jullie topservice. Jullie hebben een geweldige topkamer weten te bouwen. Proficiat daarmee én geniet van jullie succes. Hopelijk tot snel. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad bij jullie.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels / flow
 • Verhaal
 • Decor
 • Licht en geluid
 • Special effects

  anoukNiklasanne_ter_horstSemsjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Alle Ramen Kunnen Open

Op een willekeurige dinsdagavond haasten wij ons naar Mechelen om twee kamers te spelen. Eén om ons op te warmen (pun intended) en één kamer die snel een plekje op onze wishlist én toplijsten wist te bemachtigen. Vandaar niet voor niets de willekeurige dinsdagavond, want de weekenden zitten propvol bij onze Han. Tijd om te ontdekken waarom!

De Gouden Kooi heeft een toffe ontvangstruimte waar we een korte, duidelijke intro in thema krijgen. Leuk man. Daarna genieten we van een film en de high production value spat ervan af. Dit is ook weer gaaf gedaan en biedt ons een mooie start van de kamer. Ja en dan… hier kan ik heel erg blij van worden. Het decor ziet er keinetjes uit en is tot op de kleine details uitgewerkt. We blijven verrast worden doormiddel van setting en effecten. De kamer is groot en je proeft dat er over alles is nagedacht.

Qua puzzels beginnen we wat stroefjes. Gelukkig hebben we een fijne host die een duwtje in de juiste richting geeft. We kunnen los! De flow zit dermate goed dat we de kamer verder hintloos (maar op het nippertje) uitspelen. Tof hoe de puzzels in het thema zijn verwerkt en bijdragen aan het verhaal.

Kijk, en daar wil ik ook even over uitwijden. Bankovervallen, drugs, politie en moord of heisa zijn thema’s die geregeld terugkomen in kamers. En begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, want de uitvoering daarvan is wat telt. Maar een aircomonteur? What the hell moet je daar nou bij verwachten? Heerlijk vind ik het. Het is luchtig, bijzonder, niet te moeilijk en absoluut origineel. Ik heb gegierd om de poster en het fotomoment. Ik was misschien stiekem bang dat het zou eindigen in een van bovenstaande clichés, maar nee joh. Alles gaat helemaal left en ik hou ervan. Stay extra!

Een geweldig decor? Check. Een kamer die maar blijft duren? Check. Ondanks de experience toch aan de bak met puzzels? Dubbelcheck. De Wraak van Han mag terecht aansluiten bij de toppers. We hebben gelachen, genoten en flink ons best gedaan. Ik vind de puzzels dan ook niet moeilijk, maar het zijn er veel. Aan de bak dus! Vier personen is overigens het max aantal spelers wat ik zou aanraden qua spelverloop.

Naderhand hebben we nog nagekletst met onze host. Super fijn dat we hier nog tijd voor hadden en de passie rondom deze kamer aan te horen. Doen we graag! Jullie mogen terecht trots zijn op wat hier staat en ik rijd met plezier weer terug wanneer er een nieuwe kamer opent. Fun fact: Helmond en Mechelen hebben een stedenband en ik denk dat deze zojuist nog meer gegroeid is. Aan de escape rooms zal het niet liggen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie 👍🏻

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel
 • Service
 • Betrokken host
 • Licht en geluid

  anoukSemNiklasDrs-jlc

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Geweldig! Wat een decor!

Dit was echt een geweldige ervaring. Sinds lange tijd kwam ik eindelijk weer een keer een escaperoom uit met mijn mond open gevallen van verbazing! De flow was echt heerlijk, de puzzels zijn logisch, er is precies genoeg te doen voor 4 personen, niet teveel, niet te weinig. Het decor is echt fantastisch, heel erg mooi gedaan! De effecten zijn heel erg tof en hebben mij sinds een lange tijd weer flink doen verrassen. Het thema klinkt vooraf echt heel erg duf, maar des te gaver is het eigenlijk. Super uitgevoerd!

Super kamer die absoluut aan te raden is ondanks je er ver voor moet reizen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  anoukmarkgoedegebuure

Super vet!!!!!!

Deze kamer is alles wat ik wil in een escape room. Origineel, veel puzzels, onverwachte twists, fijne flow, ga zo maar door. Het is een werk van passie en dat merk je in alle hoeken en gaten terug. Ik wil niet teveel verklappen: ga gewoon blanco deze experience doen en je gaat het super naar je zin hebben.

Het thema is tof, in eerste instantie denk je, huh, wie verzint dit nou?? Maar het is helemaal goed uitgewerkt en het verhaal neemt je helemaal mee.

Ik wil ook benoemen dat ik deze samen met één vriendin heb gedaan, dus met z'n tweëen. De flow zat er echt super lekker in, we zijn heel goed op elkaar ingespeeld en dat was hier ook wel nodig. Maar zeker als je al weleens kamers hebt gespeeld, dan kun je deze experience zéker met 2 personen doen. Ik zou het misschien zelfs aanraden, omdat je dan extra veel aandacht hebt voor de mooie beleving. Ga naar Mechelen, en geniet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  68:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  anne_ter_horstNiklas

vrcaitjevrcaitjeEscaperLid sinds: 27 september 2021 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2023

Prachtig decor, tot in het kleinste detail!

Dit is de eerste keer dat ik een kamer speel bij de gouden kooi en ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje omver werd geblazen door het prachtige decor. Er wordt hier gelet op veel verschillende dingen en er is niets te zien dat er niet hoort! Er zijn veel verschillende kamers, met veel puzzels en sommige kamers konden een team van 6 personen absoluut bezig houden! Jammer genoeg waren de puzzels niet geheel origineel, maar dat is uiteraard voor iedereen persoonlijk. Ik had namelijk vele al ergens anders gedaan en dan is de originaliteit snel weg.

Het ontvangst was heel persoonlijk. Mijn teamgenoot en ik mochten gaan zitten om te wachten voor onze teamleden, maar we hebben nooit iemand gezien tot ons team volledig was. Na een korte uitleg van de knoppen en onze spullen weg te leggen, werden we leuk meegenomen in het verhaal en was ik er helemaal met weg. Echter kwam er daarna nog een intro-filmpje dat ik niet zo goed vond passen bij de intro. Er is wel leuke interactie voorzien, waarna we de effectieve kamer mochten betreden. Hier wil ik liever niets anders over zeggen dan wat hierboven staat, zodat er zeker geen spoilers zijn voor zij die hem nog willen spelen.

Het einde was mooi gedaan van de game, maar dan gebeurde er iets dat me meteen uit het verhaal haalde en dat vond ik eigenlijk jammer. Ik ben er zeker van dat ze dit iets toffer en zelfs origineler konden uitwerken, gezien de creativiteit dat in het decor en verhaal zit. Achteraf werd er kort gevraagd wat we leuk vonden, waarna we mochten beschikken (of zo kwam het alle sinds over).

Kort samengevat, is dit een kamer dat je zeker moet gezien hebben(!)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Storyline
 • Experience
 • Bad service

  Astradid

Escape_ExpertEscape_ExpertEscape ApprenticeLid sinds: 10 februari 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2023

Wow wat een ervaring!

Toen we enkele maanden geleden Rumoldus kwamen spelen, waren ze volop bezig aan het bouwen van deze nieuwe experience.
Ze konden ons toen nog niets vertellen over het thema, buiten dat er niet echt een was ... Nu pas snappen we wat ze daarmee bedoelde.

Deze kamer is niet wat je denkt! Ga erheen zonder dat je te veel leest en laat je volledig verassen door het ludiek verhaal.

Wat je moet weten, prachtige inkleding, toffe overgangen van kamers en heel leuke puzzels (lees veel puzzels).

We hebben ons rot geamuseerd.

Een fijn napraatje met de aanwezige bouwers maakte de ervaring helemaal af.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Heel origineel
 • Ma echt heel

  Error

SemSemEscape GuruLid sinds: 15 juni 2018 (140 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2022

Wat is hier nou eigenlijk gebeurd?

#110 De Wraak van Han
Voor mij is dit de perfecte kamer zonder gebruik van acteurs, echt wauw!

Enorm uitgekeken naar de nieuwe "Escape Experience" van De Gouden Kooi na het succes van Het Geheim van Sint Rumoldus. Nu was het eindelijk zo ver.

De ontvangst was super goed en leuk in thema. Omdat ze net open zijn merk je dat ze hierin wel nog zoekende zijn naar hoe je goed de intro doet, maar ook hoe je goed hints geeft in deze kamer. Dat is niet erg en doet wat mij betreft 0 afbreuk aan de kamer gezien het hoge niveau wat ze al bereikt hebben.

Vanaf het 1e moment dat je de kamer binnenstapt ben je door prachtige decors ook echt in het verhaal. De kamers sleurt je mee door prachtige decors en settings die ervoor zorgen dat je helemaal wordt opgezogen voor 70min en dat het spel je niet meer loslaat.

De puzzels zijn echt van heel goed niveau, soms heel moeilijk, soms meer een doe-opdracht. Sommige puzzels zijn heel erg "gelaagd" en met 2 personen zie je vaak dan net die laatste laag niet, wat het voor ons lastig maakte. Maar goed, omdenken leert dan dat je dus wel alles maximaal tot in de details hebt gezien en geloof me, dat wil je! :)

Van tevoren is dit weer zon thema waar je je van afvraagt van, "Hoe gaan ze dit 70min vasthouden?". Hoewel ik kamers heb gespeeld die dan al vrij snel van het thema afwijken, doet Han dit niet en beantwoord de vraag in een enorm toffe conclusie. Alles sluit aan bij het verhaal, puzzels, decors, opdrachten, audio, video, alles.

Persoonlijke noot; Ik let altijd op mijn omgeving in escape rooms en probeer altijd te bedenken hoe ik ergens gekomen ben, waar ik naar toe zou kunnen gaan (lees: doorgangen oid), maar in deze kamer heb ik echt flabbergasted staan kijken naar wat er gebeurde. Er zat 1 mega tof element in deze kamer, echt wauw! Op het einde van de kamer was deze mindfack helemaal compleet. (Spelen, dan zie je wat ik bedoel :))

Begin je trip naar Mechelen te boeken, speel Sint Rumoldus en daarna meteen deze, wel optijd boeken, tis druk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:21 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal

  anouk

ander_magallonander_magallonEscape ApprenticeLid sinds: 02 augustus 2020 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 december 2022

Geweldig!

De wraak van Han is een prachtige escape experience waar de puntjes op de i worden gezet.
Werkelijk overal is aandacht aan besteed wat zorgt voor een vlotte puzzelervaring die je meerdere malen laat stilstaan van bewondering.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:42 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

  Rodfort

Nina007Nina007Junior EscaperLid sinds: 17 april 2022 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2023

Wow!

Wat een gave kamer! Zeker een van mijn favorieten tot nu toe!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja  46:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2023

Oooooooooh

Oke, ooooh dit was niet normaal.

Het was eindelijk weet zover dat we een klein reisje konden maken naar mechelen om daar de nieuwe kamer van de goudenkooi te gaan spelen. Ontzettend veel zin in, want het geheim van sint Rumoldus was ook heel gaaf en tot in de puntjes uitgewerkt.

Het ontvangst;
Was erg hartelijk we moesten nog even wachten op onze nieuwe collega van airco tech. Maar al vrij snel kwam hij ons halen met het heugelijke nieuws dat we waren aangenomen en we op het punt stonden om naar onze eerste klus te gaan. Maar eerst volgende nog een kleine briefing met de nodige informatie waarna een korte uitleg van de grote baas volgende. En kon de klus starten.

De kamer/het decor/aankleding;
Ik heb hier geen woorden voor. De hele kamer, de aankleding, de uitstraling voelt heel echt aan en het is tot op de details uitgewerkt. Ik heb super veel wow effecten ervaren in de kamer. Alles is heel geloofwaardig en aan de andere kant weer heel uitbundig maar dit is precies wat we gewend zijn van de goude kooi.

De puzzels;
Soms linear en soms paralel, dit houd en luchtig en speels. Het zit in een juiste verhouding zodat niemand op elkaar staat te wachten en juist iedereen lekker bezig kan zijn. Verwacht geen hele lange en moeilijke puzzels, maar dat zou ook niet toepasselijk zijn in de setting. De puzzels zijn leuk, gevarrieerd en soms ook echt heel verrassend.

Het verhaal;
Word gedurende spel steeds duidelijker en je werkt ook echt naar een doel toe. Een escaperoom over een airco bedrijf? Kan dat echt heel gaaf zijn? JA. Moet je de kamer echt gaan spelen? JA. Is dit weer een parreltje? JA

En ow ja, we mochten dus weer hele leuke jasjes aan. Dit is voor mij altijd een ontzettend groot pluspunt. Je krijgt 70 minuten de tijd en helaas hebben we maar 47 minuten in de kamer door mogen brengen. Wat had ik het toch graag wat langzamer willen spelen. Maar dit zegt ook wel iets over de heerlijke flow in de kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Evelien van HoveEvelien van HoveEscaperLid sinds: 02 oktober 2021 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2023

Super!

Wat een experience! En wat een kamers 😱 zalig! Hele goede ontvangst, met vier personen waren we allemaal goed bezig 👍👍 enkele puzzels konden gelijktijdig gedaan worden waardoor het vlot vooruit ging. Knap! Zeker een aanrader om eens te doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Dakideef

Ontsnapt: Ja  63:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

Tijn10Tijn10Senior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Een nieuwe nummer 1!

Molly’s game is van de troon gestoten door deze kamer!

Om te beginnen stonden er weer 3 kamers op de planning. Als eerste speelde wij ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ die ons al super goed was bevallen vervolgens spelen wij ‘De Wraak van Hann’ en sluiten wij de dag af bij ‘The Movies’

Wij zetten de auto neer bij het Rode kruis plein want hier kan je relatief goedkoop parkeren en vanaf hier is het 10 minuutjes lopen naar de escape locatie.

Ontvangst:
Wij hadden het geheim van Sint-Rumoldus al gespeeld en na een korte drink pauze gingen wij De Wraak van Hann spelen. Ook hier is de introductie video weer van top kwaliteit en wordt je op een leuke manier naar de kamer geleidt. Vanaf seconde 1 sta je al versteld van het decor. Wat ziet dit er prachtig uit! En het blijft gedurende het hele spel zo. Op een gegeven moment voelt het ook echt niet meer of je een escaperoom aan het spelen bent. Alles klopt gewoon in deze kamer. Decor, puzzels, licht, geluid, er is letterlijk niks aan te merken op deze kamer! Ik was echt even stil nadat we uit deze kamer kwamen en dat heb ik echt niet snel.

Bedankt De Gouden Kooi voor de geweldige dag tot nu toe en hopelijk kunnen we nog een keer terecht voor een derde kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • DECOR!
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape GuruLid sinds: 27 september 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2023

Mijn nieuwe nummer 1 Escaperoom!!!

We spelen vandaag 3 kamers in Belgie in deze volgorde:
-Het Geheim van Sint-Rumoldus
-De Wraak van Han
-The Movies

Je kunt wel zeggen dat dit een zeer goede reeks Escaperooms is!

Ontvangst:
We hadden net ''Het Geheim van Sint-Rumoldus'' gespeeld en na een korte break met wat te drinken gingen we door naar onze eerste werkdag als airco monteurs? Wat een gek thema eigenlijk he... Maar zoals je al aan de title kunt zien ben ik totaal omvergeblazen door deze Escaperoom. WAUW wat was dit vet!!!

Kamer:
Net als bij de andere kamer op deze locatie begin je met een video. Erg goed in kwaliteit en een grappig effect erin.
Bij binnen gaan van de kamer was ik direct omvergeblazen door het decor en het oog voor detail. WAUW wat is dit mooi gemaakt.

Dat is iets wat ik zoek. Een kamer die mij laat vergeten dat we in een Escaperoom zitten en dat is hier gelukt. Ik heb echt INTENS genoten van de puzzels, het decor, de licht en geluid effecten en alle minde-fuck momentjes die in het spel zitten. In mijn profiel benoem ik het ook, maar ik geniet het meest van een Escaperoom als alles mooi in balans is. En dat was het bij deze kamer ook!

De puzzels zijn uniek, passend in thema en leuk in het verhaal verwerkt. Ik ga het nog een keer zeggen, maar HET DECOR IS ZO MOOI!!! Ik kan hier uren over door blijven praten :)

Conclusie:
GA DEZE KAMER SPELEN, EN WEL HEEL SNEL!
Lang geleden dat is zo ondersteboven was van een Escaperoom. En daarom mijn nieuwe nummer 1 kamer!
Speel met 3 a 4 personen als je wat meer ervaring hebt. Ben je minder ervaren zou ik het bij maximaal 5 personen per team houden...

Gouden kooi, jullie mogen erg trots zijn op wat jullie hier hebben neergezet!
DANK voor de super toffe ervaring!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend
 • DECOR!!!!!

 

hangmanhangmanEscaperLid sinds: 19 januari 2022 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 mei 2023

Wat een ervaring alweer!

Nadat we als één van onze eerste kamers Het geheim van Sint-Rumoldus speelden en hier omver werden geblazen door het wondermooie decor, waren we zeer benieuwd naar de nieuwe experience. Intussen zijn we 40 kamers verder en werden we al serieus verwend, maar Rumoldus blijft nog altijd één van de mooiste en meest realistisch aanvoelende kamers. We waren dus erg benieuwd of De Wraak van Han ons ging weten te verrassen.

De ontvangst was hartelijk en de inleiding was erg leuk gedaan en helpt ook om meteen in de sfeer te komen. Vanaf het moment dat je de kamer binnen komt, ben je dan ook helemaal mee. Ook hier zijn de decors weer prachtig gemaakt en passen de puzzels perfect in de omgeving. Nadat we best stroef begonnen (onze eigen schuld), vlogen we hierna van de ene kamer naar de andere en konden we overal onze ogen weer enorm de kost geven. Alles ziet er écht uit en je voelt je echt alsof je in een of andere film zit. De introfilmpjes op voorhand en voor het binnengaan helpen ook enorm hierbij en zijn super professioneel gemaakt. Ook binnen word je af en toe verrast op een klein intermezzo waardoor de inleving helemaal compleet is, echt top gedaan!
De puzzels zijn variëren mooi en bevatten het nodige zoekwerk, puzzelwerk, wat behendigheid, kruipwerk, rekenwerk, spitsvondigheid, ... zowat alle soorten puzzels zitten er in! Er is dan ook heel veel te doen, wat altijd fijn is, maar wat het wel een race tegen de klok maakt. Zeker het kat en muis spel op het einde maakte het ook erg spannend, waardoor we blij waren van met nog 4min10 op de klok de eindmeet te halen.
Complimenten ook voor onze host, want ondanks dat het vrij nipt werd en we soms wat vast leken te zitten, had ze ons goed ingeschat waardoor we het avontuur konden volbrengen zonder enige hint!

Hoewel de host ons erg goed bij heeft gestaan, is dit ook ons enige puntje van opbouwende kritiek. Na het spelen van de kamer was er namelijk nauwelijks iets van nabespreking. Na een snelle "goed gedaan, het was even spannend, maar toch zonder hints gelukt, zullen we nog een foto maken?" werden we verder wat aan ons lot overgelaten. Eén van de leuke dingen aan onze hobby vind ik toch de interactie met gepassioneerde mensen die graag escaperooms spelen en er dan ook graag over praten. Gewoon even polsen naar onze ervaring in de kamer had al fijn geweest. Ik geef als extreem voorbeeld graag The Start in Lier. Daar hebben ze een hele bar waar je gezellig kan napraten, ookal ben je pas om 22u uit de kamer. De hosts daar komen nog wat foto's en filmpjes uit de kamer tonen, horen graag wat jouw ervaring was, tonen wat bloopers van andere mensen en zijn oprecht benieuwd naar je ervaringen met andere kamers. Zo uitgebreid hoeft het uiteraard niet altijd, maar een beetje interesse in de bezoekers zou het plaatje helemaal compleet maken.

Ondanks dit laatste puntje beleefden we een topavond in de hoofdrol van onze eigen thriller, iets wat nog niet veel kamers konden verwezenlijken. Wij kunnen niet wachten om binnen enkele jaren de derde kamer waar aan gewerkt wordt te komen spelen!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:50 min


 • Levensechte decors
 • Grote variatie in puzzels
 • Veel puzzels
 • Geweldige inleving
 • Goede inschatting door de host
 • Filmische beleving
 • Achteraf liet de host ons wat aan ons lot over

 

Roxane (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2023

GEWELDIG

De escape experience zat fantastisch in elkaar. Veel, uiteenlopende en leuke puzzels. Niet te moeilijk, niet te makkelijk. Prachtig ingeklede ruimtes. De beste escape room die wij tot nu toe gedaan hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min

 

eppes2008eppes2008Junior EscaperLid sinds: 30 augustus 2019 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2023

Geweldige ervaring!

Na een originele introductie met filmpje, konden we de kamer betreden. Wat ons het meeste opviel doorheen heel de kamer, is hoeveel moeite er in de levensechte decors is gestoken. Dit maakt dat je je echt een werknemer van Aircotech voelt. Het verhaal leek ons op voorhand wat vaag, maar werd tijdens de introductie en doorheen de kamer steeds duidelijker, tot we het complete plaatje hadden toen we ontsnapten. Er zitten veel originaliteit in, zowel qua puzzels als al de rest. En dan nog een leuke eindpuzzel die de spanning erin houdt! Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  69:00 min


 • Aankleding
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Originaliteit
 • Sfeer
 • Spannend
 • Puzzels

 

AndreaAndreaEscape ExpertLid sinds: 23 augustus 2016 (97 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2023

Je krijgt het er warm van

Na het geheim van Sint Romuldus gingen we meteen voor de tweede kamer bij de gouden kooi.
Op onze eerste dag als monteur moesten we een airco repareren maar gek genoeg bij een winkel voor ventilatoren.
Het was bizarre te zien met hoeveel oog voor detail de eerste kamer(s) waren ingericht.
Ook de puzzels waren in stijl en we werken ons gestaagt vooruit.
Gek genoeg hadden we pas op de terugweg naar huis en discussie over wat het nou eigenlijk over ging een waar al die puzzels naar toe gingen leiden.
Maar als je ermee bezig bent dan ga je van puzzel naar puzzel en waan je je echt in een avontuur waar alles echt lijkt.
Sommige puzzels waren niet even evident maar met een beetje hulp en nog iets minder dan 2 mijn op de klok was het ons gelukt de wereld te redden.
Ik snap wel de lovenden recensies en het is zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  68:50 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Gebrek aan verhaal

 

Amalia_VLAmalia_VLEscape ApprenticeLid sinds: 03 mei 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 03 mei 2023

Waaw wat een belevenis!

Met mijn familie deze kamer gespeeld. We hadden "Rumoldus" ook al gedaan en we vonden die heel leuk. De Han room beviel ons zelfs nog meer. We waren heel de tijd in de weer, ofwel aan het puzzelen, ofwel aan het genieten van het prachtige decor. Ik voelde me in een andere wereld! Ik kan deze room echt aan iedereen aanraden, waaw.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:13 min


 • Origineel
 • Verhaal
 • Sfeer

 

Tijs GrevinkTijs GrevinkEscaperLid sinds: 19 april 2022 (80 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Hoge verwachtingen

Na dat we 'het geheim van St. Remoldus' hadden gespeeld (waar we heel enthousiast over waren/zijn) waren we klaar voor de wraak van Han. Na een leuke intro, gingen we als aircomonteurs aan de slag. De start was erg goed, goeie flow en super strakke afwerking. Wat wel opviel is dat de puzzels (over de hele kamer gezien) over het algemeen 1 voor 1 moesten worden afgewerkt. Dit zorgde voor sommige spelers voor wachttijd tussendoor. Ook het 'arcade' gehalte ligt best hoog in deze kamer. Wat minder puzzelen en meer spelen dus, iets wat ons wat minder beviel. Afwerking van de kamer is erg mooi, verhaallijn is erg duidelijk.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Puzzels

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2023

Geweldig !!!

Wat een kamer is dit !
Alles zit in deze kamer wat wij graag zien . Heel veel puzzels . Heel mooi decor , wat een werk is dat geweest . En alles is duidelijk . Echt genoten van deze kamer ! Een kamer die gewoon klopt .


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  68:15 min

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Eén van mijn favorieten van ruim 250 kamers!

#257 Wat een fantastische belevenis is deze kamer! Van begin tot eind perfect qua verhaal, aankleding en puzzels. Het thema van het verhaal lijkt vooraf misschien wat gewoontjes en niet direct spannend, maar wat een originele wending is hieraan gegeven. Er zit hierdoor veel variatie in het verloop van de escape en de escape is ruim opgezet. Er zitten veel special effects in en het was steeds weer verbazingwekkend wat we tegenkwamen. Ook zit er humor in de kamer. Ik heb van begin tot eind genoten en dat gold voor ons alle zeven (we speelden in een team van 3 en 4 spelers). Tijdens een trip van 18 kamers in België verkozen we deze als groep en vrijwel iedereen ook individueel tot de beste kamer van onze trip.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Logica

 

Ellen5Ellen5Junior EscaperLid sinds: 06 februari 2023 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2023

Superknappe decors

Heel toffe ervaring!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

els_van_hauteels_van_hauteJunior EscaperLid sinds: 02 februari 2020 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 april 2023

Fantastisch!

Waanzinnig decor, goed verhaal, leuke flow, verrassende effecten. Na 30 kamers gespeeld te hebben blij om nog eens zo enthousiast uit een escape te komen! Nr 1 waardig!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

vawi1980vawi1980Escape ApprenticeLid sinds: 26 maart 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 april 2023

Absolute top

Net zoals de andere Escape experience van de Gouden Kooi, loste deze ook alle verwachtingen in. Van het enthousiaste onthaal tot de kamer zelf. Uitdagende, gevarieerde puzzels en kamer piekfijn in tot in de kleinste details afgewerkt. Topervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:57 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Diversiteit

 

TinseriaTinseriaJunior EscaperLid sinds: 30 december 2022 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2023

Topspel

Een aanrader om deze escapegame te doen! Een topverhaal, mooi decor, uitdagende puzzels. Zelfs al kom je van iets verder, het is het tripje zeker waard.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig