Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De wraak van Han

Mechelen , België

Nu geopend

Top #8

70 minuten

2 - 6

8 jaar

Lees reviews

Meer over De wraak van Han

Het is een hete zomer in Mechelen. De temperaturen swingen al enkele weken de pan uit. Mensen zoeken verkoeling en de vraag naar nieuwe airco installaties boomt.

Het succesvolle Aircotech, onder leiding van Michel Aerts, is dringend op zoek naar nieuwe installateurs. Misschien ben jij wel het nieuwe talent dat hij zoekt?

Ondertussen wordt het nieuws al enkele dagen beheerst door een opmerkelijke inbraak in het Inram Research Center. Enkele ongure types gingen er aan de haal met een bijzonder gevaarlijk product….


Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

47 likes

286 bezoekers

98.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Haverwerf 7
2800, Mechelen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 113+ kamers

147 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Simpelweg; wauw!

Na een goede opwarmer te hebben gehad in Mechelen, konden we door naar de volgende kamer in dezelfde stad. Een kamer die vanaf begin af aan al op mijn wishlist stond: 'De wraak van Han'. Normaal vind ik het altijd een beetje 'tricky' om een kamer te spelen die recent is geopend. Echter hoorde ik van zo veel andere escapers dat de Wraak van Han een echte topkamer was, dat we hem wel MOESTEN spelen!

Vol spanning dus op naar de Gouden Kooi. Vorige keer was ik best onder de indruk van het decor van 'Sint Rumoldus', dus hopelijk zouden ze dit kunnen overtreffen. We werden vriendelijk onthaald in de ontvangstruimte, waar het gezellig druk was. We konden even rustig plaatsnemen omdat de kamer nog gereedgemaakt kon worden. Gelukkig is de ontvangstruimte ruim genoeg om even rustig te wachten.

Na even kort gewacht te hebben, konden we beginnen met een korte introductie van onze host. Gelukkig voelde zij perfect aan dat we een ervaren groep waren en na een paar basisregels werden we onthaald door onze nieuwe collega. Als talenten in de 'airco branche' gaan we kijken of we kunnen gaan weken bij Aircotech. Onze host nam ons meteen perfect mee in het verhaal. Een verhaal waar ik heel benieuwd naar was waar het naartoe zou gaan, want wat een interessant onderwerp is dit!

De kamer wordt na deze introductie nóg verder ingeleid door een introductievideo. Van de vorige keer weet ik nog dat de introductievideo van Sint Rumoldus onwijs goed vond. Dat overtreffen ze deze keer weer. Deze video geeft je meteen een goede indruk over de kamer, is in hoge kwaliteit gefilmd, zitten leuke humoristische stukjes in én maakt een logische start naar de kamer.

Nou, na deze toffe introductie van de kamer konden we eindelijk gaan beginnen. De start is meteen goed. De sfeer zit er meteen goed in, het puzzelen kan beginnen en het decor ziet er netjes uit. De puzzelflow zit meteen goed en we blijven erg nieuwsgierig waar het verhaal naartoe gaat. De puzzels zelf zijn overigens allemaal in thema. Het zijn van die puzzels waarvan je in het begin denkt: "wat moeten we in godsnaam doen?". Maar al heel snel wordt het duidelijk wat je wel/niet kunt gebruiken en word je door de kamer erg goed gestuurd. Daarnaast is de feedback in de kamer erg sterk, er is altijd wel een geluidje of een lichtje wat knippert wanneer je iets goed doet.

We komen daarna in het middenstuk van de kamer, de flow blijft er voor ons echt heerlijk in zitten. Het is voor ons drieën wel flink aanpoten, er zitten flink veel puzzels in deze kamer. Maar het toffe blijft dat de puzzels over het algemeen steeds in thema blijven en de verhaallijn goed blijven volgen. Het decor wordt beetje bij beetje ook steeds beter. Tot op een bepaald hoogtepunt. Ik heb hier echt met open mond staan kijken wat ze hier hebben neergezet. Dit in combinatie met puzzels die volledig in thema zijn, wauw!

Waar we dachten klaar te zijn, volgde nog een overvloed aan puzzels. Het verhaal komt vrij logisch samen in een mooie finale. Hier en daar hadden de special effects misschien wat toffer gekund, maar het klopte wel wat er gebeurde. Met nog zo'n anderhalve minuut op de klok wisten we te 'ontsnappen'.

De Wraak van Han heeft wat mij betreft alles wat een goede escaperoom nodig heeft; een mooi decor, prima te volgen verhaal, puzzels die goed passen binnen het verhaal, een flinke dosis humor, goed gebruik van licht en geluid, kleine WTF-momentjes, etc. Hier en daar kan de afwerking in de kamer wellicht iets beter en ik heb me een beetje gestoord aan een bepaalde puzzels die helemaal buiten het thema viel. Maar dat zijn echt de minuscule puntjes. Mechelen heeft er weer een topkamer bij. Chapeau!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  Niklasanne_ter_horstMariekeDrs-jlcanouksjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Cool!

Wat hebben we het toch goed als escape room-liefhebbers in Nederland/België. Dat het niveau van escape rooms hier ontzettend hoog is qua innovatie, techniek en decor wisten we al een tijd. Maar het is zo knap dat het niveau hoog blijft en misschien zélf steeds hoger wordt 🥰.

Deze avond waren we met het team Ale Blie (3 personen) in Mechelen voor een escape-avondje. We sloten af met de kamer waarvoor we oorspronkelijk deze kant op gingen; De wraak van Han. Dit is de nieuwe kamer van De Gouden Kooi – Escape Experience. Onze verwachtingen waren toren hoog door de lovende kritieken die de kamer al direct kreeg, terwijl deze nog maar zo kort geopend was. Ik zal het alvast spoilen; de hoge verwachtingen zijn ingelost.

Je kunt dichtbij de locatie van De Gouden Kooi je auto parkeren in een parkeergarage (betaald). De locatie ligt midden in het centrum van het prachtige Mechelen. Het is absoluut de moeite waard om bij het bezoeken van deze escape room, ook wat te gaan genieten van de stad. We werden welkom geheten door een dame achter de receptie en mochten plaatsnemen in de mooie en ruime ontvangstruimte om te wachten tot onze gamehost ons kwam halen.

Toen onze gamehost kwam gaf hij ons in thema de instructies en een deel van de introductie van de kamer. Dat dit in thema gebeurd is een super toffe toevoeging. Vervolgens volgt de rest van de introductie door middel van een introvideo van mega kwaliteit. Dit is haast een ware speelfilm. Als nieuw aangenomen aircomonteurs mochten we op een wél heel bijzondere locatie een airco gaan repareren. Meer kan ik niet vertellen i.v.m. spoilers, maar geloof me, dit verhaal gaat alle kanten op.

Direct valt op dat het decor er geweldig uitziet. Je waant je daadwerkelijk op de plek waar je de airco moet gaan repareren. We spotten al direct details die aangaven dat in deze kamer niets aan het toeval is overgelaten. Overal is aan gedacht en bijna alles is tot in de puntjes afgewerkt. Hierbij zijn ook licht- en geluidseffecten meegenomen. Persoonlijk vind ik dat het decor en gebruik van licht en geluid steeds mooier en beter wordt gedurende het spel. Iedere volgende scene ziet er weer gaver uit dan de scene daarvoor én zo ga je maar door en door. Tja, ik zou hier heel graag heel veel over willen uitweiden, want ik heb wat dingen gezien waar ik écht heel enthousiast over werd qua decor, maar ja… Ik wil ook niets weggegeven over het verloop van het verhaal 😁….

Het verhaal is tevens iets wat ik tof vind aan De wraak van Han. Je doorloopt een plot wat ik ontzettend origineel vind en wat ik nog nooit eerder heb gezien. De puzzels sluiten hier ook goed op aan. Deze dragen af en toe zelfs bij aan het tot zijn recht komen van het verhaal. De flow in de kamer is prima. De kamer geeft zelf richting én feedback wanneer je aan het puzzelen bent. Op één kleine hint na – in het begin – hebben we eigenlijk géén hints nodig gehad en dat getuigt van een goede spelflow. Je speelt de kamer voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe een parallel momentje (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen). Wél zou ik hierom aanraden om deze kamer met een kleine groep te spelen van maximaal vier personen.

Dan heb je nog de vele special effects in de kamer die ontzettend gaaf zijn, de humor die dit verhaal en de scenes an sich bevatten, de bijzondere bochten waarin je je af en toe moet wringen om iets voor elkaar te krijgen, de duur en het gevoel dat je maar door blijft gaan én nog veel meer aspecten waar ik nu even niet op kan komen… Netjes binnen de tijd wisten we aan De wraak van Han te ontsnappen. Zwetend en voldaan kwamen we de kamer uit. We werden super hartelijk opgevangen door onze gamehost, die met ons nog de kamer doorliep en ons zelfs nog wat ‘achter de schermen'-feitjes kon vertellen. Met een geweldig bevredigend gevoel konden wij weer terug naar Nederland. Wat was deze kamer ongelofelijk ‘cool'!

Al bij al; Absolute topkamer én zeker de moeite waard om hiervoor naar Mechelen te rijden 🤩. Decor, licht- en geluid, special effects, (origineel) verhaal én spelflow zijn ontzettend goed hier en van een hoog niveau. Ga deze kamer zeker weten spelen, je krijgt er géén spijt van.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineair spelverloop;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, bewaar deze dan als grande finale;
- Let tijdens het spelen goed op details en vergeet niet om eens rust te pakken en om je heen te kijken.

Beste mensen van De Gouden Kooi, bedankt voor jullie topservice. Jullie hebben een geweldige topkamer weten te bouwen. Proficiat daarmee én geniet van jullie succes. Hopelijk tot snel. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad bij jullie.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels / flow
 • Verhaal
 • Decor
 • Licht en geluid
 • Special effects

  anoukNiklasanne_ter_horstSemsjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (204 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Alle Ramen Kunnen Open

Op een willekeurige dinsdagavond haasten wij ons naar Mechelen om twee kamers te spelen. Eén om ons op te warmen (pun intended) en één kamer die snel een plekje op onze wishlist én toplijsten wist te bemachtigen. Vandaar niet voor niets de willekeurige dinsdagavond, want de weekenden zitten propvol bij onze Han. Tijd om te ontdekken waarom!

De Gouden Kooi heeft een toffe ontvangstruimte waar we een korte, duidelijke intro in thema krijgen. Leuk man. Daarna genieten we van een film en de high production value spat ervan af. Dit is ook weer gaaf gedaan en biedt ons een mooie start van de kamer. Ja en dan… hier kan ik heel erg blij van worden. Het decor ziet er keinetjes uit en is tot op de kleine details uitgewerkt. We blijven verrast worden doormiddel van setting en effecten. De kamer is groot en je proeft dat er over alles is nagedacht.

Qua puzzels beginnen we wat stroefjes. Gelukkig hebben we een fijne host die een duwtje in de juiste richting geeft. We kunnen los! De flow zit dermate goed dat we de kamer verder hintloos (maar op het nippertje) uitspelen. Tof hoe de puzzels in het thema zijn verwerkt en bijdragen aan het verhaal.

Kijk, en daar wil ik ook even over uitwijden. Bankovervallen, drugs, politie en moord of heisa zijn thema's die geregeld terugkomen in kamers. En begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, want de uitvoering daarvan is wat telt. Maar een aircomonteur? What the hell moet je daar nou bij verwachten? Heerlijk vind ik het. Het is luchtig, bijzonder, niet te moeilijk en absoluut origineel. Ik heb gegierd om de poster en het fotomoment. Ik was misschien stiekem bang dat het zou eindigen in een van bovenstaande clichés, maar nee joh. Alles gaat helemaal left en ik hou ervan. Stay extra!

Een geweldig decor? Check. Een kamer die maar blijft duren? Check. Ondanks de experience toch aan de bak met puzzels? Dubbelcheck. De Wraak van Han mag terecht aansluiten bij de toppers. We hebben gelachen, genoten en flink ons best gedaan. Ik vind de puzzels dan ook niet moeilijk, maar het zijn er veel. Aan de bak dus! Vier personen is overigens het max aantal spelers wat ik zou aanraden qua spelverloop.

Naderhand hebben we nog nagekletst met onze host. Super fijn dat we hier nog tijd voor hadden en de passie rondom deze kamer aan te horen. Doen we graag! Jullie mogen terecht trots zijn op wat hier staat en ik rijd met plezier weer terug wanneer er een nieuwe kamer opent. Fun fact: Helmond en Mechelen hebben een stedenband en ik denk dat deze zojuist nog meer gegroeid is.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel
 • Service
 • Betrokken host
 • Licht en geluid

  anoukSemNiklasDrs-jlc

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Geweldig! Wat een decor!

Dit was echt een geweldige ervaring. Sinds lange tijd kwam ik eindelijk weer een keer een escaperoom uit met mijn mond open gevallen van verbazing! De flow was echt heerlijk, de puzzels zijn logisch, er is precies genoeg te doen voor 4 personen, niet teveel, niet te weinig. Het decor is echt fantastisch, heel erg mooi gedaan! De effecten zijn heel erg tof en hebben mij sinds een lange tijd weer flink doen verrassen. Het thema klinkt vooraf echt heel erg duf, maar des te gaver is het eigenlijk. Super uitgevoerd!

Super kamer die absoluut aan te raden is ondanks je er ver voor moet reizen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  anoukmarkgoedegebuure

Super vet!!!!!!

Deze kamer is alles wat ik wil in een escape room. Origineel, veel puzzels, onverwachte twists, fijne flow, ga zo maar door. Het is een werk van passie en dat merk je in alle hoeken en gaten terug. Ik wil niet teveel verklappen: ga gewoon blanco deze experience doen en je gaat het super naar je zin hebben.

Het thema is tof, in eerste instantie denk je, huh, wie verzint dit nou?? Maar het is helemaal goed uitgewerkt en het verhaal neemt je helemaal mee.

Ik wil ook benoemen dat ik deze samen met één vriendin heb gedaan, dus met z'n tweëen. De flow zat er echt super lekker in, we zijn heel goed op elkaar ingespeeld en dat was hier ook wel nodig. Maar zeker als je al weleens kamers hebt gespeeld, dan kun je deze experience zéker met 2 personen doen. Ik zou het misschien zelfs aanraden, omdat je dan extra veel aandacht hebt voor de mooie beleving. Ga naar Mechelen, en geniet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  68:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  anne_ter_horstNiklas

Wauw

Top escape room , echt de moeite


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

  mats_lunders

xoxo Kittyxoxo KittySenior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2023

Prachtig decor, tot in het kleinste detail!

Dit is de eerste keer dat ik een kamer speel bij de gouden kooi en ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje omver werd geblazen door het prachtige decor. Er wordt hier gelet op veel verschillende dingen en er is niets te zien dat er niet hoort! Er zijn veel verschillende kamers, met veel puzzels en sommige kamers konden een team van 6 personen absoluut bezig houden! Jammer genoeg waren de puzzels niet geheel origineel, maar dat is uiteraard voor iedereen persoonlijk. Ik had namelijk vele al ergens anders gedaan en dan is de originaliteit snel weg.

Het ontvangst was heel persoonlijk. Mijn teamgenoot en ik mochten gaan zitten om te wachten voor onze teamleden, maar we hebben nooit iemand gezien tot ons team volledig was. Na een korte uitleg van de knoppen en onze spullen weg te leggen, werden we leuk meegenomen in het verhaal en was ik er helemaal met weg. Echter kwam er daarna nog een intro-filmpje dat ik niet zo goed vond passen bij de intro. Er is wel leuke interactie voorzien, waarna we de effectieve kamer mochten betreden. Hier wil ik liever niets anders over zeggen dan wat hierboven staat, zodat er zeker geen spoilers zijn voor zij die hem nog willen spelen.

Het einde was mooi gedaan van de game, maar dan gebeurde er iets dat me meteen uit het verhaal haalde en dat vond ik eigenlijk jammer. Ik ben er zeker van dat ze dit iets toffer en zelfs origineler konden uitwerken, gezien de creativiteit dat in het decor en verhaal zit. Achteraf werd er kort gevraagd wat we leuk vonden, waarna we mochten beschikken (of zo kwam het alle sinds over).

Kort samengevat, is dit een kamer dat je zeker moet gezien hebben(!)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Storyline
 • Experience
 • Bad service

  Astradid

Escape_ExpertEscape_ExpertEscape ApprenticeLid sinds: 10 februari 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2023

Wow wat een ervaring!

Toen we enkele maanden geleden Rumoldus kwamen spelen, waren ze volop bezig aan het bouwen van deze nieuwe experience.
Ze konden ons toen nog niets vertellen over het thema, buiten dat er niet echt een was ... Nu pas snappen we wat ze daarmee bedoelde.

Deze kamer is niet wat je denkt! Ga erheen zonder dat je te veel leest en laat je volledig verassen door het ludiek verhaal.

Wat je moet weten, prachtige inkleding, toffe overgangen van kamers en heel leuke puzzels (lees veel puzzels).

We hebben ons rot geamuseerd.

Een fijn napraatje met de aanwezige bouwers maakte de ervaring helemaal af.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Heel origineel
 • Ma echt heel

  Error

SemSemEscape GuruLid sinds: 15 juni 2018 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2022

Wat is hier nou eigenlijk gebeurd?

#110 De Wraak van Han
Voor mij is dit de perfecte kamer zonder gebruik van acteurs, echt wauw!

Enorm uitgekeken naar de nieuwe "Escape Experience" van De Gouden Kooi na het succes van Het Geheim van Sint Rumoldus. Nu was het eindelijk zo ver.

De ontvangst was super goed en leuk in thema. Omdat ze net open zijn merk je dat ze hierin wel nog zoekende zijn naar hoe je goed de intro doet, maar ook hoe je goed hints geeft in deze kamer. Dat is niet erg en doet wat mij betreft 0 afbreuk aan de kamer gezien het hoge niveau wat ze al bereikt hebben.

Vanaf het 1e moment dat je de kamer binnenstapt ben je door prachtige decors ook echt in het verhaal. De kamers sleurt je mee door prachtige decors en settings die ervoor zorgen dat je helemaal wordt opgezogen voor 70min en dat het spel je niet meer loslaat.

De puzzels zijn echt van heel goed niveau, soms heel moeilijk, soms meer een doe-opdracht. Sommige puzzels zijn heel erg "gelaagd" en met 2 personen zie je vaak dan net die laatste laag niet, wat het voor ons lastig maakte. Maar goed, omdenken leert dan dat je dus wel alles maximaal tot in de details hebt gezien en geloof me, dat wil je! :)

Van tevoren is dit weer zon thema waar je je van afvraagt van, "Hoe gaan ze dit 70min vasthouden?". Hoewel ik kamers heb gespeeld die dan al vrij snel van het thema afwijken, doet Han dit niet en beantwoord de vraag in een enorm toffe conclusie. Alles sluit aan bij het verhaal, puzzels, decors, opdrachten, audio, video, alles.

Persoonlijke noot; Ik let altijd op mijn omgeving in escape rooms en probeer altijd te bedenken hoe ik ergens gekomen ben, waar ik naar toe zou kunnen gaan (lees: doorgangen oid), maar in deze kamer heb ik echt flabbergasted staan kijken naar wat er gebeurde. Er zat 1 mega tof element in deze kamer, echt wauw! Op het einde van de kamer was deze mindfack helemaal compleet. (Spelen, dan zie je wat ik bedoel :))

Begin je trip naar Mechelen te boeken, speel Sint Rumoldus en daarna meteen deze, wel optijd boeken, tis druk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:21 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal

  anouk

ander_magallonander_magallonEscape ApprenticeLid sinds: 02 augustus 2020 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 december 2022

Geweldig!

De wraak van Han is een prachtige escape experience waar de puntjes op de i worden gezet.
Werkelijk overal is aandacht aan besteed wat zorgt voor een vlotte puzzelervaring die je meerdere malen laat stilstaan van bewondering.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:42 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

  Rodfort

Vivian YipVivian YipJunior EscaperLid sinds: 31 januari 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2023

Ontzettend leuk en verrassend!

De kamers zijn goed uitgewerkt, leuke puzzels en de decor was indrukwekkend/sluit goed aan bij het verhaal!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving

 

ESCAPE MANIAESCAPE MANIAEscaperLid sinds: 11 oktober 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2023

Verbazingwekkend tof!

Vandaag met mijn vaste team de wraak van han gespeeld in Mechelen. Om eerlijk te zijn waren we vooral afgereisd naar deze escspe in het mooie België vanwege de geweldige EscapeTalk recensies, het thema "airco" zorgde namelijk niet perse voor enthousiasme.... maar juist dat was wat uiteindelijk de wow factor gaf!

Wat hebben de makers een geweldige kamer neergezet waarbij er zoveel aandacht is besteed om het decor, puzzels en het verhaal allemaal bij elkaar te laten passen. We zaten er helemaal in en kwamen (ondanks het thema airco) bezweet de kamer uit. We hebben ons mega erg vermaakt en hebben zeker een paar wtf momentjes gehad.

Wij komen zeker nog terug voor de andere kamer. Het is sowieso de moeite waard om deze kant op te komen voor de kamers hier (Mechelen zelf is ook heel gezellig). De game host deed het ook super leuk en nam ruim de tijd om nog een keer door de kamers te lopen en alles uit te leggen. Bedankt voor de toffe ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Belevin
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

 

BartBartSenior EscaperLid sinds: 29 december 2019 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 september 2023

Mindblowing

Als je denkt al eens alles gezien te hebben, wees dan klaar om verrast te worden. Een heerlijk origineel thema, perfect uitgewerkt.
Van start tot einde leuke puzzels, een echte experience.
Niets is onafgewerkt of over het hoofd gezien.
Kortom een absolute aanrader !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja  55:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

BertrBertrJunior EscaperLid sinds: 13 maart 2023 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 september 2023

Hoe cool is deze!

Alle kamers van de Gouden Kooi hadden we al gedaan, behalve deze...
Save the best for last, zo leek het toch zeker uit de reviews hier van mensen die er reeds langsgingen.
And boy were they right!
Wat een prachtige kamer, super goede en voornamelijk ook logische puzzels die perfect in het verhaal passen.
Het is tot op heden de allerbeste kamer die we mochten ontdekken.
Blijf uitbreiden met nieuwe kamers aub, want wij zijn fan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:42 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Logica
 • Diversiteit
 • Spannend

 

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperLid sinds: 03 oktober 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 augustus 2023

Kunnen wij het maken? Nou en of.

Toen we twee jaar geleden Het geheim van Sint-Rumoldus speelden, was deze nieuwe kamer al in aanbouw. Na afloop wisten we al dat we zeker nog eens naar Mechelen moesten. De wraak van Han stelde niet teleur. Wat een parel weer in hét escaperoom landschap. Mooi qua sfeer. Hele evenwichtige en leuke balans in puzzels. De nieuwe kamer is in aanbouw. We’ll be back.


9.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica

 

Lieven Debusscher (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 augustus 2023

Een super leuke uitstap... effe helemaal ondergedompeld in de wereld van escape rooms (al is dit veel meer daan één room) en airco's

We hebben ondertussen beide experience rooms gedaan bij de Gouden Kooi en ze zijn niet gewoon goed, niet gewoon super, maar ze zijn ongelooflijk fantastisch; in mijn ogen een must do... De Wraak van Han hebben wij dus als tweede gespeeld en beide kamers hebben ons veel meer dan 70 minuten plezier gegeven.
De verhaallijn, de decors, de puzzels, allemaal super...


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  68:38 min

 

Ineke_KIneke_KEscape ApprenticeLid sinds: 19 juli 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2023

Waw wat een pareltje

We zijn met 2 afgezakt naar Mechelen om de wraak van Han te spelen.
Hoewel ik op voorhand mijn bedenkingen had over het verhaal, smelten die twijfels als sneeuw voor de zon zodra we de kamer betraden.
We waren maar met 2 maar vonden de kamer zeker doenbaar. De meeste puzzels zijn lineair, sommige dingen kan je ook tegelijk oplossen. Het decor vond ik echt fantastisch! De mooiste escape room die ik al gezien heb! Ik was zwaar onder de indruk.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

 

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 augustus 2023

Bloedheet én verfrissend

De flyers van de Gouden Kooi doen het goed bij menig escaperoom. En dat wekt nieuwsgierigheid op dus.. na een hele leuke 70 minuten bij Rumoldus en een hapje bij Local was het tijd voor onze eerste werkdag bij Aircotech. We kregen weer een kleine introductie en daarna was het tijd voor de video. Net als bij de vorige kamer was deze van hoge kwaliteit met niet alleen goed acteerwerk maar ook goed regiewerk en oog voor detail. Een goede video als deze kost geld en dat is voor veel kamers (terecht) niet de prijs waard, maar godzijdank hier dus wel.

En toen begonnen we. Het is oprecht even graven waar we zijn begonnen na de tocht die we hebben gehad door dit avontuur. Was het een experience? Jazeker. Komt deze kamer in mijn top 3? Oh jazeker. We spelen geen geheime missie, bezoeken geen verlaten tempel en gaan geen shift draaien in een speelgoedfabriek: nee hoor, we gaan een kapotte airco vervangen bij de concurrent die ventilatoren verkoopt. En in die knulligheid beginnen we ook, I love it! Dit is zo’n kamer waarvan je in het begin duimt en hoopt dat het zo blijft, maar dan blijkt het nog beter te worden.

Ik heb mijn ogen uitgekeken naar wat we allemaal tegenkwamen. Hoe slim de kamer je kan laten voelen, hoeveel je kunt zien, meters je kunt maken, verbazing na verbazing. Met 1 eleverende puzzel misschien wel als hoogtepunt.

Lieve makers, bedankt voor jullie prachtige kamer. Ik wil meer van dit. Ik hou van de kneuterigheid, de strijd van de normale mens. We kijken nu al uit naar de 3e kamer over een paar jaar!

Ps. Als speler moet je je in de logica van de bouwer kunnen verplaatsen. We hebben de kamer zonder hints kunnen spelen wat ik niks vind zeggen over onze kunde, maar een kamer die fits like a glove! Chapeau.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Marty & Friends

Ontsnapt: Ja  64:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend

 

MarindeMarindeEscape MasterLid sinds: 10 augustus 2019 (157 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 augustus 2023

Een uitgebreide ervaring

#154 We werden door de gamemaster in thema ontvangen en dat deed hij super goed, hij nam ons helemaal mee in de klus die ons te wachten stond en verstopte de standaard instructie in zijn verhaal. Waar een introductiefilmpje op de site of mail vaak herhaalt wordt in/bij de kamer zelf, was dat hier niet het geval en is het echt leuk deze vooraf te bekijken. Want even professioneel krijg je ter plaatse weer net een ander onderdeel als introductie te zien.

Het verhaal is vrij complex maar wordt heel helder overgebracht tijdens het spel en het puzzelen. Wat dat betreft maak je echt een reis door deze enorm uitgebreide kamer, echt super tof als ik terugdenk aan wat we allemaal hebben meegemaakt en wat ik op basis van het verhaal van te voren niet voor mogelijk had gehouden. De kamer is heel netjes afgewerkt en de aankleding overtuigend, alleen als ik heel kritisch ben zou ik opmerken dat het soms wat 'netjes' of klinisch oogt (waardoor je minder het gevoel hebt dat er net iemand is weggelopen).

De puzzels zijn goed in het thema verwerkt en zijn logisch in het verhaal. De puzzels zijn zowel parallel als lineair en zijn lekker afwisselend. Ik heb genoten van de combinatie van zoeken, rekenen, verbanden leggen, communiceren, doen en samenwerken. Op één punt na, waar ik het ons veel ingewikkelder maakte dan nodig, verliep de kamer super intuïtief en goed. De puzzelflow was onwijs goed en we hebben de kamer in minder dan een uur hintloos uit kunnen spelen.

We kwamen zo echt super enthousiast en stuiterend uit de kamer, en super leuk als je dan met hetzelfde enthousiasme door de gamemaster wordt ontvangen. Echt genoten! We hebben begrepen dat ze zelfs als bezig zijn met de derde experience, dus wij komen zeker nog terug :)


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  50:57 min


 • Uitgebreide kamer
 • Verhaal dat zich ontvouwd
 • Afwisselende puzzels
 • Onwijs goede puzzelflow

 

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (90 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 juli 2023

Op bezoek bij Han

Samen met de andere kamer stond deze locatie al een tijd op mijn wishlist. Ik had goede verhalen gehoord over deze kamer en was erg benieuwd.

Het decor is ontzettend mooi en realistisch gebouwd. De puzzels afwisselend en leuk. Een hele leuke kamer die je zeker gespeeld moet hebben!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  62:50 min


 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Logica

 

SirClaySirClayEscape ExpertLid sinds: 02 december 2021 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 juli 2023

Super realistisch

Wowww wat een kamer. Gezien dit de eerste kamer op locatie was, wist ik niet hetgeen ik moest verwachten. Maar om met de deur in huis te vallen. Het heeft mijn verwachtingen meer dan ik kon bedenken overstegen.

De kamer is super groot en heel realistisch opgezet. Elk detail je kan bedenken is erin verwerkt. De puzzels zitten lekker in de flow van de kamer. Hierdoor maakt het de room alleen maar leuker.

De opbouw is heel goed opgezet. Van puzzelen naar steeds meer doen. Houd de ‘spanning’ erin en laat je mind overuren maken.

Heel erg genoten van deze kamer en ik blijf het zeggen. Heel mooi opgezet!!!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

viefjeviefjeEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2019 (136 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2023

Heerlijke kamer

Deze kamer hoort zeker in de toplijsten thuis. Mooi ingericht, leuk verhaal en een ontzettend fijne flow.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  62:50 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape ExpertLid sinds: 18 september 2019 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 augustus 2023

wow, wow, wow

Deze kamers stonden al een hele tijd op onze lijst om te spelen en het is er deze zondag eindelijk van gekomen. Dit was de eerste kamer die we hier speelden en we hadden hoge verwachtingen. Deze zijn volledig waargemaakt! Wat een prachtige kamer is dit. De aankleding is zo geweldig gedaan dat je je echt op een andere plek waant. De puzzels zijn leuk en volledig in thema en het verhaal is heel duidelijk. Ook is het geen enge kamer wat toch vaak het geval is bij top kamers dus echt heel knap gedaan. Ik vond de aankleding echt van een bizar hoog niveau en kan eigenlijk niks negatiefs over de kamers bedenken dus boeken maar!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  62:05 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Diversiteit

 

GyongyiGyongyiEscape ApprenticeLid sinds: 27 juli 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juli 2023

Wow ?. Prachtige kamer

Na een aantal weken geleden Het geheim van Rumoldus gespeeld te hebben, was het vandaag tijd voor de Wraak van Han.
We vonden de andere kamer al super en waren dan ook benieuwd hoe deze kamer toch al onze verwachtingen zou overtreffen.
Ik kan nu zeggen dat dat inderdaad gelukt is!!

De wraak van Han is een waar avontuur. Het is een heel origineel thema/ verhaal, waarbij je je in eerste instantie afvraagt hoe men daar nou zo’n goede kamer van heeft weten te maken.
Ik kan nu zeggen dat dat echt gelukt is.
Het ontwerp, de creativiteit, de verschillende soorten opdrachten/ puzzels, de onverwachte ruimtes etc. Echt fantastisch ?!
Ik vond het er wel erg warm binnen (nu hoort dit toevallig ook bij het thema), maar toch was dit soms voor ons belemmerend tijdens het spelen van de kamer.

We wachten met smacht op een nieuwe kamer van De gouden kooi!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  62:26 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Warm

 

Super gave ervaring!

Wat een avontuur is dit. Het moment dat we binnenstapten waren we overwhelmed door het prachtige decor en dit bleef de gehele escaperoom zo. Fantastisch! Het verhaal is eens wat anders dan normaal, wat erg verfrissend is. We zijn er goed doorheen gekomen, puzzels waren met 3 personen erg goed te doen, ondanks het lineaire aspect. Host is geweldig! Neemt je volledig mee in het verhaal en we mochten naderhand nog door de escaperoom lopen, waar we ook wat over de technieken meekregen. Mooie toevoeging!

Aanrader :)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  62:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

 

MiladyBMiladyBEscaperLid sinds: 03 oktober 2021 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juli 2023

Originele puzzles maar duidelijk gerecht op jonger publiek

Ontvangst was heel vriendelijk en niet in character. Maar opeens werd wel de switch gemaakt naar een personage. En dan nog eens een filmpje erbij. Het was een warboeltje.
Ofwel ga je all out en vanaf het ontvangst al in personage of je doet het helemaal niet. 50/50 werkt niet.
Introductiefilmpje was goed uitgewerkt, heel professioneel, maar gaf ons het gevoel in een aflevering van Mega Mindy te stappen. Het verhaal was leuk, maar niet origineel en een beetje kinderachtig - de wereld redden had bij ons de reactie "weeral?!"
In het spel zelf waren de ruimtes cool ingericht: oog voor detail en aandacht voor originele oplossingen. Lichtjes en muziekje bij het correct oplossen van een puzzel maakten me ook heel gelukkig.
Technisch was het tip-top in orde. Netjes afgewerkt en duidelijk met heel veel liefde bedacht.
Alleen bij één puzzel hadden we het gevoel op de kermis te staan. Het paste niet in het thema.
In totaliteit was het allemaal niet slecht. We zijn beter gewend van de Gouden Kooi.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Decor
 • Weinig origineel
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig