Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

De wraak van Han

Mechelen , België

Nu gesloten

Top #11

70 minuten

2 - 6

8 jaar

Lees reviews

Meer over De wraak van Han

Het is een hete zomer in Mechelen. De temperaturen swingen al enkele weken de pan uit. Mensen zoeken verkoeling en de vraag naar nieuwe airco installaties boomt.

Het succesvolle Aircotech, onder leiding van Michel Aerts, is dringend op zoek naar nieuwe installateurs. Misschien ben jij wel het nieuwe talent dat hij zoekt?

Ondertussen wordt het nieuws al enkele dagen beheerst door een opmerkelijke inbraak in het Inram Research Center. Enkele ongure types gingen er aan de haal met een bijzonder gevaarlijk product….


Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

63 likes

455 bezoekers

97.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Haverwerf 7
2800, Mechelen
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 106+ kamers

190 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Simpelweg; wauw!

Na een goede opwarmer te hebben gehad in Mechelen, konden we door naar de volgende kamer in dezelfde stad. Een kamer die vanaf begin af aan al op mijn wishlist stond: 'De wraak van Han'. Normaal vind ik het altijd een beetje 'tricky' om een kamer te spelen die recent is geopend. Echter hoorde ik van zo veel andere escapers dat de Wraak van Han een echte topkamer was, dat we hem wel MOESTEN spelen!

Vol spanning dus op naar de Gouden Kooi. Vorige keer was ik best onder de indruk van het decor van 'Sint Rumoldus', dus hopelijk zouden ze dit kunnen overtreffen. We werden vriendelijk onthaald in de ontvangstruimte, waar het gezellig druk was. We konden even rustig plaatsnemen omdat de kamer nog gereedgemaakt kon worden. Gelukkig is de ontvangstruimte ruim genoeg om even rustig te wachten.

Na even kort gewacht te hebben, konden we beginnen met een korte introductie van onze host. Gelukkig voelde zij perfect aan dat we een ervaren groep waren en na een paar basisregels werden we onthaald door onze nieuwe collega. Als talenten in de 'airco branche' gaan we kijken of we kunnen gaan weken bij Aircotech. Onze host nam ons meteen perfect mee in het verhaal. Een verhaal waar ik heel benieuwd naar was waar het naartoe zou gaan, want wat een interessant onderwerp is dit!

De kamer wordt na deze introductie nóg verder ingeleid door een introductievideo. Van de vorige keer weet ik nog dat de introductievideo van Sint Rumoldus onwijs goed vond. Dat overtreffen ze deze keer weer. Deze video geeft je meteen een goede indruk over de kamer, is in hoge kwaliteit gefilmd, zitten leuke humoristische stukjes in én maakt een logische start naar de kamer.

Nou, na deze toffe introductie van de kamer konden we eindelijk gaan beginnen. De start is meteen goed. De sfeer zit er meteen goed in, het puzzelen kan beginnen en het decor ziet er netjes uit. De puzzelflow zit meteen goed en we blijven erg nieuwsgierig waar het verhaal naartoe gaat. De puzzels zelf zijn overigens allemaal in thema. Het zijn van die puzzels waarvan je in het begin denkt: "wat moeten we in godsnaam doen?". Maar al heel snel wordt het duidelijk wat je wel/niet kunt gebruiken en word je door de kamer erg goed gestuurd. Daarnaast is de feedback in de kamer erg sterk, er is altijd wel een geluidje of een lichtje wat knippert wanneer je iets goed doet.

We komen daarna in het middenstuk van de kamer, de flow blijft er voor ons echt heerlijk in zitten. Het is voor ons drieën wel flink aanpoten, er zitten flink veel puzzels in deze kamer. Maar het toffe blijft dat de puzzels over het algemeen steeds in thema blijven en de verhaallijn goed blijven volgen. Het decor wordt beetje bij beetje ook steeds beter. Tot op een bepaald hoogtepunt. Ik heb hier echt met open mond staan kijken wat ze hier hebben neergezet. Dit in combinatie met puzzels die volledig in thema zijn, wauw!

Waar we dachten klaar te zijn, volgde nog een overvloed aan puzzels. Het verhaal komt vrij logisch samen in een mooie finale. Hier en daar hadden de special effects misschien wat toffer gekund, maar het klopte wel wat er gebeurde. Met nog zo'n anderhalve minuut op de klok wisten we te 'ontsnappen'.

De Wraak van Han heeft wat mij betreft alles wat een goede escaperoom nodig heeft; een mooi decor, prima te volgen verhaal, puzzels die goed passen binnen het verhaal, een flinke dosis humor, goed gebruik van licht en geluid, kleine WTF-momentjes, etc. Hier en daar kan de afwerking in de kamer wellicht iets beter en ik heb me een beetje gestoord aan een bepaalde puzzels die helemaal buiten het thema viel. Maar dat zijn echt de minuscule puntjes. Mechelen heeft er weer een topkamer bij. Chapeau!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja

  Niklasanne_ter_horstMariekeDrs-jlcanouksjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Cool!

Wat hebben we het toch goed als escape room-liefhebbers in Nederland/België. Dat het niveau van escape rooms hier ontzettend hoog is qua innovatie, techniek en decor wisten we al een tijd. Maar het is zo knap dat het niveau hoog blijft en misschien zélf steeds hoger wordt 🥰.

Deze avond waren we met het team Ale Blie (3 personen) in Mechelen voor een escape-avondje. We sloten af met de kamer waarvoor we oorspronkelijk deze kant op gingen; De wraak van Han. Dit is de nieuwe kamer van De Gouden Kooi – Escape Experience. Onze verwachtingen waren toren hoog door de lovende kritieken die de kamer al direct kreeg, terwijl deze nog maar zo kort geopend was. Ik zal het alvast spoilen; de hoge verwachtingen zijn ingelost.

Je kunt dichtbij de locatie van De Gouden Kooi je auto parkeren in een parkeergarage (betaald). De locatie ligt midden in het centrum van het prachtige Mechelen. Het is absoluut de moeite waard om bij het bezoeken van deze escape room, ook wat te gaan genieten van de stad. We werden welkom geheten door een dame achter de receptie en mochten plaatsnemen in de mooie en ruime ontvangstruimte om te wachten tot onze gamehost ons kwam halen.

Toen onze gamehost kwam gaf hij ons in thema de instructies en een deel van de introductie van de kamer. Dat dit in thema gebeurd is een super toffe toevoeging. Vervolgens volgt de rest van de introductie door middel van een introvideo van mega kwaliteit. Dit is haast een ware speelfilm. Als nieuw aangenomen aircomonteurs mochten we op een wél heel bijzondere locatie een airco gaan repareren. Meer kan ik niet vertellen i.v.m. spoilers, maar geloof me, dit verhaal gaat alle kanten op.

Direct valt op dat het decor er geweldig uitziet. Je waant je daadwerkelijk op de plek waar je de airco moet gaan repareren. We spotten al direct details die aangaven dat in deze kamer niets aan het toeval is overgelaten. Overal is aan gedacht en bijna alles is tot in de puntjes afgewerkt. Hierbij zijn ook licht- en geluidseffecten meegenomen. Persoonlijk vind ik dat het decor en gebruik van licht en geluid steeds mooier en beter wordt gedurende het spel. Iedere volgende scene ziet er weer gaver uit dan de scene daarvoor én zo ga je maar door en door. Tja, ik zou hier heel graag heel veel over willen uitweiden, want ik heb wat dingen gezien waar ik écht heel enthousiast over werd qua decor, maar ja… Ik wil ook niets weggegeven over het verloop van het verhaal 😁….

Het verhaal is tevens iets wat ik tof vind aan De wraak van Han. Je doorloopt een plot wat ik ontzettend origineel vind en wat ik nog nooit eerder heb gezien. De puzzels sluiten hier ook goed op aan. Deze dragen af en toe zelfs bij aan het tot zijn recht komen van het verhaal. De flow in de kamer is prima. De kamer geeft zelf richting én feedback wanneer je aan het puzzelen bent. Op één kleine hint na – in het begin – hebben we eigenlijk géén hints nodig gehad en dat getuigt van een goede spelflow. Je speelt de kamer voornamelijk lineair (= puzzel voor puzzel oplossen) met af en toe een parallel momentje (= meerdere puzzels tegelijkertijd oplossen). Wél zou ik hierom aanraden om deze kamer met een kleine groep te spelen van maximaal vier personen.

Dan heb je nog de vele special effects in de kamer die ontzettend gaaf zijn, de humor die dit verhaal en de scenes an sich bevatten, de bijzondere bochten waarin je je af en toe moet wringen om iets voor elkaar te krijgen, de duur en het gevoel dat je maar door blijft gaan én nog veel meer aspecten waar ik nu even niet op kan komen… Netjes binnen de tijd wisten we aan De wraak van Han te ontsnappen. Zwetend en voldaan kwamen we de kamer uit. We werden super hartelijk opgevangen door onze gamehost, die met ons nog de kamer doorliep en ons zelfs nog wat ‘achter de schermen'-feitjes kon vertellen. Met een geweldig bevredigend gevoel konden wij weer terug naar Nederland. Wat was deze kamer ongelofelijk ‘cool'!

Al bij al; Absolute topkamer én zeker de moeite waard om hiervoor naar Mechelen te rijden 🤩. Decor, licht- en geluid, special effects, (origineel) verhaal én spelflow zijn ontzettend goed hier en van een hoog niveau. Ga deze kamer zeker weten spelen, je krijgt er géén spijt van.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. lineair spelverloop;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, bewaar deze dan als grande finale;
- Let tijdens het spelen goed op details en vergeet niet om eens rust te pakken en om je heen te kijken.

Beste mensen van De Gouden Kooi, bedankt voor jullie topservice. Jullie hebben een geweldige topkamer weten te bouwen. Proficiat daarmee én geniet van jullie succes. Hopelijk tot snel. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad bij jullie.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels / flow
 • Verhaal
 • Decor
 • Licht en geluid
 • Special effects

  anoukNiklasanne_ter_horstSemsjephanie

sjephaniesjephanieEscape GuruLid sinds: 12 augustus 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Alle Ramen Kunnen Open

Op een willekeurige dinsdagavond haasten wij ons naar Mechelen om twee kamers te spelen. Eén om ons op te warmen (pun intended) en één kamer die snel een plekje op onze wishlist én toplijsten wist te bemachtigen. Vandaar niet voor niets de willekeurige dinsdagavond, want de weekenden zitten propvol bij onze Han. Tijd om te ontdekken waarom!

De Gouden Kooi heeft een toffe ontvangstruimte waar we een korte, duidelijke intro in thema krijgen. Leuk man. Daarna genieten we van een film en de high production value spat ervan af. Dit is ook weer gaaf gedaan en biedt ons een mooie start van de kamer. Ja en dan… hier kan ik heel erg blij van worden. Het decor ziet er keinetjes uit en is tot op de kleine details uitgewerkt. We blijven verrast worden doormiddel van setting en effecten. De kamer is groot en je proeft dat er over alles is nagedacht.

Qua puzzels beginnen we wat stroefjes. Gelukkig hebben we een fijne host die een duwtje in de juiste richting geeft. We kunnen los! De flow zit dermate goed dat we de kamer verder hintloos (maar op het nippertje) uitspelen. Tof hoe de puzzels in het thema zijn verwerkt en bijdragen aan het verhaal.

Kijk, en daar wil ik ook even over uitwijden. Bankovervallen, drugs, politie en moord of heisa zijn thema's die geregeld terugkomen in kamers. En begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, want de uitvoering daarvan is wat telt. Maar een aircomonteur? What the hell moet je daar nou bij verwachten? Heerlijk vind ik het. Het is luchtig, bijzonder, niet te moeilijk en absoluut origineel. Ik heb gegierd om de poster en het fotomoment. Ik was misschien stiekem bang dat het zou eindigen in een van bovenstaande clichés, maar nee joh. Alles gaat helemaal left en ik hou ervan. Stay extra!

Een geweldig decor? Check. Een kamer die maar blijft duren? Check. Ondanks de experience toch aan de bak met puzzels? Dubbelcheck. De Wraak van Han mag terecht aansluiten bij de toppers. We hebben gelachen, genoten en flink ons best gedaan. Ik vind de puzzels dan ook niet moeilijk, maar het zijn er veel. Aan de bak dus! Vier personen is overigens het max aantal spelers wat ik zou aanraden qua spelverloop.

Naderhand hebben we nog nagekletst met onze host. Super fijn dat we hier nog tijd voor hadden en de passie rondom deze kamer aan te horen. Doen we graag! Jullie mogen terecht trots zijn op wat hier staat en ik rijd met plezier weer terug wanneer er een nieuwe kamer opent. Fun fact: Helmond en Mechelen hebben een stedenband en ik denk dat deze zojuist nog meer gegroeid is.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Origineel
 • Service
 • Betrokken host
 • Licht en geluid

  anoukSemNiklasDrs-jlc

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Geweldig! Wat een decor!

Dit was echt een geweldige ervaring. Sinds lange tijd kwam ik eindelijk weer een keer een escaperoom uit met mijn mond open gevallen van verbazing! De flow was echt heerlijk, de puzzels zijn logisch, er is precies genoeg te doen voor 4 personen, niet teveel, niet te weinig. Het decor is echt fantastisch, heel erg mooi gedaan! De effecten zijn heel erg tof en hebben mij sinds een lange tijd weer flink doen verrassen. Het thema klinkt vooraf echt heel erg duf, maar des te gaver is het eigenlijk. Super uitgevoerd!

Super kamer die absoluut aan te raden is ondanks je er ver voor moet reizen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:55 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  anoukmarkgoedegebuure

Super vet!!!!!!

Deze kamer is alles wat ik wil in een escape room. Origineel, veel puzzels, onverwachte twists, fijne flow, ga zo maar door. Het is een werk van passie en dat merk je in alle hoeken en gaten terug. Ik wil niet teveel verklappen: ga gewoon blanco deze experience doen en je gaat het super naar je zin hebben.

Het thema is tof, in eerste instantie denk je, huh, wie verzint dit nou?? Maar het is helemaal goed uitgewerkt en het verhaal neemt je helemaal mee.

Ik wil ook benoemen dat ik deze samen met één vriendin heb gedaan, dus met z'n tweëen. De flow zat er echt super lekker in, we zijn heel goed op elkaar ingespeeld en dat was hier ook wel nodig. Maar zeker als je al weleens kamers hebt gespeeld, dan kun je deze experience zéker met 2 personen doen. Ik zou het misschien zelfs aanraden, omdat je dan extra veel aandacht hebt voor de mooie beleving. Ga naar Mechelen, en geniet!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  68:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  anne_ter_horstNiklas

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (320 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 december 2023

Verfrissend leuk!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze kamer. 

Hij is al een tijdje open, maar op een of andere manier kwam het er maar niet van.

Steeds meer mensen beginnen dan over de kamer in de veronderstelling dat ik hem al gespeeld heb en dan wordt het spoilerknopje helaas wel eens overgeslagen. 


Snel spelen dus voor ik de volledige kamer te weten kwam ;-) Onthaal:Parkeren kan vlakbij bij Lamot, maar betaalbaarder is het bij Indigo. Van daaruit is het ongeveer nog 5 minuten wandelen tot aan de Gouden Kooi. 

De ontvangstruimte is iets kleiner geworden t.o.v. de vorige keer, maar met goede reden. 

Wc's, kluisjes, drankjes, dat is hier allemaal dik in orde, net als het ontvangst op zich. 

Ik kon niet wachten om te beginnen spelen, dus we gaan snel door naar de kamer. 
Kamer:


Ja de ontvangst is wat kleiner geworden, dat komt omdat je op deze manier een betere inleiding krijgt in het verhaal en onze opdracht. 
We zitten lekker apart van de grote ruimte en krijgen een inleiding in thema. 

We hadden op voorhand het filmpje thuis al gekeken en ook dat zag er goed en professioneel uit. 


Bij de Gouden kooi start in een soort hub waar je een intro filmpje te zien krijgt.
Wat een verbetering t.ov. Rumoldus, echt heel goed gedaan en een mooie start van de kamer! Ik was oprecht benieuwd hoe ze het thema en het verhaal in de kamer gingen verwerken, want origineel is het woord dat wel bij me opkwam. 
Het decor is in ieder geval al dik ok. De ruimtes zijn leuk aangekleed, komen geloofwaardig over en barsten van de detail met hier en daar een knipoog of een grapje.

Ook voor 4 personen is er genoeg te doen en de flow is enorm goed.
De kamer barst van de kleine geluksmomentjes en zelfs met onze lekkere flow is het niet dat je hier met een supertijd buiten staat. 

De puzzels doorheen de kamer wisselen wat af van doe, behendigheid en denk en zijn leuk, snel en voldoende aanwezig, zelfs voor een groep van 4. Ook is er een lekkere afwisseling tussen parallel en lineair.

En hoewel ze echt mooi in thema zijn, zitten er een paar bij waar ik toch een beetje het idee had van: wat doet dit hier (zoals qua ruimte, als in het verhaal als qua uitvoering)

Het verhaal en onze opdracht wordt duidelijk door de filmpjes en de inleiding, maar die opdracht komt weinig of niet terug in de kamer wat jammer is.
Zelfs op het punt waar meer duidelijk wordt kun je je nog steeds de vraag stellen waarom wij dit allemaal als speler ondernemen. De opdrachten die we uitvoeren hebben geen echt link met onze initiële opdracht, maar meer met de ruimte waarin we ons bevinden.
Je kunt je dan afvragen of het niet beter was geweest om ons als speler een andere opdracht te geven waardoor alles wat logischer aanvoelt.

Maar dat mag de pret niet drukken.
Het doelpubliek van de Gouden Kooi zijn gezinnen en die gaan zich hier prima vermaken en die stellen niet de vragen die ik me stel. 

Het einde was echt een verrassing, maar miste voor mij net dat tikje extra. Net niet genoeg geluid, niet genoeg dreiging, alles net niet op van de grote apotheose te spreken. Conclusie:


Ja dit behoort tot de top van wat België te bieden heeft en je ziet de enorme stap die de makers gemaakt hebben van Rumoldus naar Han. 

Het verdient een pluim qua originaliteit, want dat is het verhaal wel. 
De filmpjes zijn echt van topkwaliteit en het belooft een lekkere thriller/actiefilm te worden als je dit zo ziet. 

Ik denk dat het verhaal op dit moment net iets te ver gezocht is en wat te complex en daardoor minder geloofwaardig aanvoelt.
Ook zijn er bepaalde puzzels die misschien een hoog fun gehalte hebben, maar qua thema en verhaal wat vloeken. 

Prima te doen met 3 a 4 spelers. Wij speelden hem met een lekkere flow en hintloos in 55 minuten.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperLid sinds: 09 november 2019 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juni 2023

Wauw

Top escape room , echt de moeite


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:50 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

  mats_lunders

xoxo Kittyxoxo KittySenior EscaperLid sinds: 27 september 2021 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2023

Prachtig decor, tot in het kleinste detail!

Dit is de eerste keer dat ik een kamer speel bij de gouden kooi en ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje omver werd geblazen door het prachtige decor. Er wordt hier gelet op veel verschillende dingen en er is niets te zien dat er niet hoort! Er zijn veel verschillende kamers, met veel puzzels en sommige kamers konden een team van 6 personen absoluut bezig houden! Jammer genoeg waren de puzzels niet geheel origineel, maar dat is uiteraard voor iedereen persoonlijk. Ik had namelijk vele al ergens anders gedaan en dan is de originaliteit snel weg.

Het ontvangst was heel persoonlijk. Mijn teamgenoot en ik mochten gaan zitten om te wachten voor onze teamleden, maar we hebben nooit iemand gezien tot ons team volledig was. Na een korte uitleg van de knoppen en onze spullen weg te leggen, werden we leuk meegenomen in het verhaal en was ik er helemaal met weg. Echter kwam er daarna nog een intro-filmpje dat ik niet zo goed vond passen bij de intro. Er is wel leuke interactie voorzien, waarna we de effectieve kamer mochten betreden. Hier wil ik liever niets anders over zeggen dan wat hierboven staat, zodat er zeker geen spoilers zijn voor zij die hem nog willen spelen.

Het einde was mooi gedaan van de game, maar dan gebeurde er iets dat me meteen uit het verhaal haalde en dat vond ik eigenlijk jammer. Ik ben er zeker van dat ze dit iets toffer en zelfs origineler konden uitwerken, gezien de creativiteit dat in het decor en verhaal zit. Achteraf werd er kort gevraagd wat we leuk vonden, waarna we mochten beschikken (of zo kwam het alle sinds over).

Kort samengevat, is dit een kamer dat je zeker moet gezien hebben(!)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Storyline
 • Experience
 • Bad service

  Astradid

Escape_ExpertEscape_ExpertEscape ApprenticeLid sinds: 10 februari 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2023

Wow wat een ervaring!

Toen we enkele maanden geleden Rumoldus kwamen spelen, waren ze volop bezig aan het bouwen van deze nieuwe experience.
Ze konden ons toen nog niets vertellen over het thema, buiten dat er niet echt een was ... Nu pas snappen we wat ze daarmee bedoelde.

Deze kamer is niet wat je denkt! Ga erheen zonder dat je te veel leest en laat je volledig verassen door het ludiek verhaal.

Wat je moet weten, prachtige inkleding, toffe overgangen van kamers en heel leuke puzzels (lees veel puzzels).

We hebben ons rot geamuseerd.

Een fijn napraatje met de aanwezige bouwers maakte de ervaring helemaal af.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Heel origineel
 • Ma echt heel

  Error

SemSemEscape MasterLid sinds: 15 juni 2018 (197 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2022

Wat is hier nou eigenlijk gebeurd?

#110 De Wraak van Han
Voor mij is dit de perfecte kamer zonder gebruik van acteurs, echt wauw!

Enorm uitgekeken naar de nieuwe "Escape Experience" van De Gouden Kooi na het succes van Het Geheim van Sint Rumoldus. Nu was het eindelijk zo ver.

De ontvangst was super goed en leuk in thema. Omdat ze net open zijn merk je dat ze hierin wel nog zoekende zijn naar hoe je goed de intro doet, maar ook hoe je goed hints geeft in deze kamer. Dat is niet erg en doet wat mij betreft 0 afbreuk aan de kamer gezien het hoge niveau wat ze al bereikt hebben.

Vanaf het 1e moment dat je de kamer binnenstapt ben je door prachtige decors ook echt in het verhaal. De kamers sleurt je mee door prachtige decors en settings die ervoor zorgen dat je helemaal wordt opgezogen voor 70min en dat het spel je niet meer loslaat.

De puzzels zijn echt van heel goed niveau, soms heel moeilijk, soms meer een doe-opdracht. Sommige puzzels zijn heel erg "gelaagd" en met 2 personen zie je vaak dan net die laatste laag niet, wat het voor ons lastig maakte. Maar goed, omdenken leert dan dat je dus wel alles maximaal tot in de details hebt gezien en geloof me, dat wil je! :)

Van tevoren is dit weer zon thema waar je je van afvraagt van, "Hoe gaan ze dit 70min vasthouden?". Hoewel ik kamers heb gespeeld die dan al vrij snel van het thema afwijken, doet Han dit niet en beantwoord de vraag in een enorm toffe conclusie. Alles sluit aan bij het verhaal, puzzels, decors, opdrachten, audio, video, alles.

Persoonlijke noot; Ik let altijd op mijn omgeving in escape rooms en probeer altijd te bedenken hoe ik ergens gekomen ben, waar ik naar toe zou kunnen gaan (lees: doorgangen oid), maar in deze kamer heb ik echt flabbergasted staan kijken naar wat er gebeurde. Er zat 1 mega tof element in deze kamer, echt wauw! Op het einde van de kamer was deze mindfack helemaal compleet. (Spelen, dan zie je wat ik bedoel :))

Begin je trip naar Mechelen te boeken, speel Sint Rumoldus en daarna meteen deze, wel optijd boeken, tis druk!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  69:21 min


 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal

  anouk

ander_magallonander_magallonJunior EscaperLid sinds: 02 augustus 2020 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 december 2022

Geweldig!

De wraak van Han is een prachtige escape experience waar de puntjes op de i worden gezet.
Werkelijk overal is aandacht aan besteed wat zorgt voor een vlotte puzzelervaring die je meerdere malen laat stilstaan van bewondering.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:42 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal

  Rodfort

blond007blond007EscaperLid sinds: 20 augustus 2019 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 februari 2024

Super! Super!

Dit is zeker de moeite waard. Alles klopt: de intro, het verhaal, het decor, de puzzels en effecten. Goede service, hartelijke ontvangst. Aanrader! Zeker terecht dat de kamer hoog scoort!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: WOW!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Yuri KoolhoutYuri KoolhoutSenior EscaperLid sinds: 07 augustus 2022 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 februari 2024

Zijn Wraak Was Zoet

Na weken vooruit gepland te hebben was eindelijk het moment daar om vroeg in de auto te stappen en af te reizen naar de mooie stad Mechelen om daar Het Geheim Van Sint-Rumoldus en De Wraak Van Han te mogen gaan spelen, we hadden er ontzettend veel zin in en we keken enorm uit naar de kamers, dus vroeg in de auto en lets'go richting Mechelen.

Eenmaal aangekomen en onze weg gevonden te hebben tussen de kronkelweggetjes van de binnenstad kwamen we aan. Gelijk al betreft parkeren: Het is lastig om een parkeerplek te vinden ivbm plek, het is ook niet gratis (goed opletten of er een betaalautomaat ergens staat ja of nee want er staat nergens of het betaald parkeren is ja of nee). Nadat we met volle trots Het Geheim Van Sint-Rumoldus hadden ontrafelt konden we even kort relaxen voor we aan onze nieuwe baan bij Airco-Tech konden starten, heel kort even het parkeren bijbetaald. Terug naar De Gouden Kooi en we konden door. Onze host nam ons weer mee voor een korte introductie en vervolgens konden we starten met onze proefdag bij Airco-Tech.. letsgo..:

De Wraak Van Han... ja gewoonweg fantastisch! Wat een ontzettend gave kamer. Deze kamer heeft mij/ons iets gegeven wat ik tot nu toe weinig tot nog niet gezien heb. Het decor was echt waanzinnig waarbij ik heel vaak heb gekeken van waar zijn we nou eigenlijk.. is het een escaperoom of staan we hier echt?! Heel gaaf. Het verhaal werd naarmate de kamer vorderde steeds duidelijker en daardoor begrepen we steeds beter wat de bedoeling was. Het decor, de muziek, belichting alles gewoon op en top in elkaar gezet. De puzzels waren leuk en origineel bedacht die heel goed aansloten op hetgene wat we moesten doen. Her en der vond ik hem wel wat onduidelijk maar ik denk dat dit ook te maken had met wat allemaal zagen..! Na onze gigantisch vermaakt te hebben was helaas het moment daar dat de experience tot zijn einde kwam en waar we ook hier met volle trots met nog een goeie 5 minuten op de klok over buiten kwamen, bij deze kamer hadden we 1 kleine hint nodig maar verder ook volledig zonder hints uitgespeeld.

Conslusie: De Wraak Van Han is namens Terpeca bekroond tot nummer 5 van de wereld binnen de rankings van 2023 en ik vind dit terecht. Dit is gewoon een kamer die je gespeeld en gezien moet hebben. Zo ontzettend gaaf gemaakt met zo'n diverse twist. Onwijs gaaf. Uiteraard is deze super te combineren met de andere topper genaamd Het Geheim Van Sint-Rumoldus, persoonlijk vond ik die nog net iets beter maar dit heeft puur te maken met het thema/de stijl en met de flow van de kamer.

De Gouden Kooi, mijn complimenten voor deze prachtige kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  64:15 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Terpeca Top 2023

 

escapeKAMELescapeKAMELEscaperLid sinds: 11 juni 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Dik in orde

Leuke kamer, goede puzzels, met z’n 4 perfect te verdelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  67:22 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal
 • Prijs
 • Geen te beste kledij aandoen

 

Fleur100Fleur100Junior EscaperLid sinds: 27 augustus 2023 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2024

Heel fijne ervaring

Deze escape room is echt heel mooi. De afwerking is echt van hoog niveau. De puzzels zijn heel leuk en logisch, en je valt van de ene verbazing in de andere.
Wat klim en klauterwerk is wel nodig!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Spannend
 • Geen uitleg achteraf

 

jessybroeckxjessybroeckxJunior EscaperLid sinds: 03 maart 2019 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2024

Top beleving!

Prachtig gebouwde kamer met voldoende spel uitdagingen. Wij deden deze kamer met vier personen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

GwennyGwennyJunior EscaperLid sinds: 14 augustus 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2024

Topervaring van A tot Z

Goed in elkaar gestoken kamer met toffe overgangen, leuke puzzels met voldoende afwisseling en een duidelijke verhaallijn.
Mooi decor en een prachtige beleving!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  54:40 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Diversiteit

 

PerryPerryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (183 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 januari 2024

Prachtige kamer!

Tijdens onze escape dag in België was dit de laatste kamer die wij zouden bezoeken deze dag. De escaperoom is te bereiken per auto maar je moet er wel rekening mee houden dat je wel betaald zal moeten parkeren aangezien deze locatie in het centrum ligt van Mechelen. De locatie zelf heeft een grote lichte ontvangstruimte en er is genoeg plek om plaats te nemen. Voor ons persoonlijk was de ontvangst een beetje teleurstellend. Er waren meerdere groepen aanwezig door mensen die net weg zouden gaan en mensen die net aankwamen om een kamer te spelen. Hierdoor hebben wij rustig plaatsgenomen in de ontvangstruimte zonder dat wij zijn welkom geheten door onze host. We zaten dus een beetje verloren te wachten. Uiteindelijk kregen we de melding dat de kamer bijna gereed was en wij bijna konden gaan starten. Onze host had ons dus toch wel opgemerkt. Toen de kamer gereed was werden wij meegenomen naar een aparte ruimte naast de grote ontvangstruimte. Hier kregen wij een vriendelijke uitleg en na wat rollenspel mochten wij de eerste kamer betreden. Hier kregen wij een introfilm te zien welke leuk en professioneel in elkaar was gezet. Wij waren het nieuwe airco monteurs team en kregen onze eerste opdracht om een airco te gaan repareren. Hierna werden wij naar onze eerste klant gestuurd. Dit is het moment dat onze escape echt begon. Eenmaal werkelijk binnen zie je gelijk de schitterende afwerking van de kamer. Wat zit hier een hoop werk in. Werkelijk alles is tot in de puntjes verzorgd en de uitstraling maar ook de geluiden zijn fantastisch verzorgd. De puzzels zijn erg leuk gevonden en passen goed in het thema van de kamer. Het verhaal van de kamer wordt goed verteld en is duidelijk te volgen door de duidelijkheid in het verloop van het spel. Hoe verder je komt in het spel des te mooier de aankleding wordt. Het is echt prachtig neergezet en je merkt aan alles dat hier echt de meeste aandacht naartoe is gegaan. We hebben deze kamer met 6 man gespeeld en niemand heeft zich verveeld. Uiteindelijk hebben wij alles binnen de tijd kunnen afronden en stonden wij weer tevreden buiten. Hier werden wij weer netjes ontvangen door onze host en zijn wij Uiteindelijk tevreden weer naar huis gegaan. Persoonlijk vond ik dit echt een hele leuke kamer om te spelen echter mis ik vergeleken met de andere topkamers waar deze kamer zeker bij hoort wel dat stukje extra persoonlijke service en aandacht. Het voelt buiten de kamer toch een beetje aan als "massa verwerking" en ik vind juist dat de persoonlijke aandacht , het enthousiasme van de host en de gezellige voor en nabespreking ook een onderdeel zijn van de escaperoom en ik vind dat hier nog wel wat in gewonnen kan worden tov. andere hoog aangeslagen kamers. Kortom de kamer hoort bij de top maar qua totaalpakket kan er buiten de kamer nog wat worden gewonnen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  52:26 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Iets meer persoonlijke begeleiding

 

Youri Gaethofs (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 januari 2024

Geweldig !

Erg leuke ervaring vanaf de ontvangst tot het buiten stappen. De decors & inkleding zorgen er voor dat je zoals bij een goede film of toneelstuk echt in het verhaal wordt gezogen en opgaat in het spel. Echt knap gebouwd !


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Badeendje30Badeendje30Junior EscaperLid sinds: 24 december 2022 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 januari 2024

Wat een aangename verrassing

Ontzettend leuke kamer om te spelen. Erg onder de indruk van het decor en techniek.
Puzzels zijn goed te doen en in thema.
Verder veel verrassende elementen.
Verhaal ook goed te volgen en duidelijk.

Wel vind ik de speeltijd aan de korte kant. Je heb geen tijd om het decor in je op te nemen. Moet snel door gepuzzeld worden en tips worden daardoor te snel gegeven.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Te weinig tijd

 

huybrnahuybrnaJunior EscaperLid sinds: 18 oktober 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

1 woord GEWELDIG

We spelen sinds vorig jaar september elke maand een escape room met ons gezin van 4 (2 volwassenen, zoon van 23 jaar en dochter van 15) De Wraak van Han was onze 7de escape room en is tot hiertoe echt de BESTE. We speelden hier ook al Het geheim van Sint Rumoldus en waren al super onder de indruk van die experience. We kwamen dan ook aan met hele grote verwachtingen voor de nieuwe escape experience. Wat een ervaring! Het was echt een geweldige belevenis met een super leuke flow in het verhaal en enorm veel leuke locaties. Het is leuk dat je naast elkaar kan puzzelen om samen naar 1 resultaat te werken. Zeer mooie locaties en attributen. Echt een top ervaring. Zal moeilijk worden om deze te overtreffen. Bedankt Gouden Kooi voor deze geweldige ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  68:17 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

 

JustYouriJustYouriJunior EscaperLid sinds: 17 juli 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

Een bijzondere klus, dat wel

Om de dag een beetje te breken, en stiekem ook gewoon omdat we als team enorm "verslaafd" zijn aan escaperooms, besloten we op de laatste dag van 2023 nog "even" af te reizen naar Mechelen. Het verkeer zat best mee, dus we waren ongeveer een uurtje voor het begin van onze werkdag aanwezig bij De Gouden Kooi. Tijdens het wachten wisten we ons prima te vermaken met de kleine puzzeltjes die al op ons lagen te wachten. Voor ik het wist werden we al meegenomen naar het begin, en begon de 1e kamer van de dag dan ook echt.

Na een korte introductie in de regels van een escape room, sloeg onze host ineens over naar het verhaal. Een beetje een vreemde overgang wel, en misschien had hij beter meteen zijn collega kunnen roepen voor het verhaal van de kamer. Het verhaal in de ontvangst was verder heel leuk opgezet, en het hielp ons wel om meer in het verhaal te komen. Na dit verhaal mochten we dan echt naar binnen, waar we werden begroet met nog een extra verhaal. Het werd misschien wel iets minder gekund, zodat we eerder de kamer in konden. Dit vrij lange intro werd wel meteen goedgemaakt toen we dan eindelijk door "de deur" konden, op zoek naar onze eerste puzzel.

De puzzels die we hebben mogen spelen sloten goed aan bij het verhaal, en gaandeweg werd het dan ook duidelijker hoe het allemaal écht zat. Helaas liepen we tegen een klein technisch probleempje aan, maar dat kun je natuurlijk altijd hebben, en het kon overbrugd worden dus veroorzaakte het geen problemen. Een aantal puzzels hebben we bij eerdere kamers al eens gezien, dus helaas was niet alles even origineel. Waar ik in het begin misschien nog even had van "is dit alles", werd het ruimschoots goedgemaakt naarmate we verder vorderden. Een groot deel van de puzzels was relatief goed lineair te spelen, waardoor (denk ik) iedereen alles wel goed mee kon krijgen. Ik heb me zeker vermaakt, en het verhaal was weer eens compleet anders dan wat ik eerder heb gehoord!

Conclusie:
De Wraak van Han is een kamer waar je jezelf zeker prima kan vermaken. Wij hebben met 3 mensen deze klus aangegrepen, en ik denk dat dit aantal toch ook wel redelijk goed is voor deze setting. De kamers zijn zeer mooi aangekleed, en alles sluit verhaal-technisch goed op elkaar aan. De puzzels waren misschien niet super origineel, wat af en toe wel wat jammer was. Voor de kleinere teams zijn de puzzels prima lineair te spelen, maar voor grotere teams kunnen de taken ook zeker worden verdeeld, waardoor iedereen zich het grootste deel van de tijd wel bezig kan houden. Voor ons was het intro misschien wat raar, maar ik denk dat dit ook afhankelijk is van de host. Ondanks het wat vreemde intro, kan er over de service en gastvrijheid zeker niet worden geklaagd.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  65:41 min


 • Goed, kloppend verhaal
 • Puzzels sloten goed aan op het verhaal
 • Duidelijke, gepaste hints
 • Fijne flow
 • Gastvrije medewerkers
 • Minder originele puzzels
 • Ietwat vreemde introductie
 • Miste af en toe wat spanning
 • Vrij lange introductie

 

Koen_en_MiekeKoen_en_MiekeJunior EscaperLid sinds: 10 december 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2024

Een coole ervaring

Op oudejaarsdag gingen we met ons driepersoons escape team De Niet-Prutsers naar Mechelen om eerst de Wraak van Han te spelen, en vervolgens Het geheim van Sint Rumoldus. Parkeren kon gratis en op 10 minuutjes lopen van de locatie, die zich midden in het centrum bevindt. We hadden het eerste tijdslot van de dag en waren aan de vroege kant. Gelukkig konden we wachten in de nette ontvangstruimte terwijl onze host de kamer gereed maakte.

We waren erg benieuwd wat we konden verwachten van de kamer. Behalve dat we een dag mee zouden komen draaien als aircomonteurs wisten we verder niets en dit vinden wij altijd erg tof. De introductie was leuk in thema. Wel was het jammer dat de algemene regels van een escaperoom niet in de introductie van de kamer waren verwerkt en dat er een wat ongemakkelijke switch van escaperoom hosts was: de ene host kwam de algemene escaperoom-regels doornemen, waar de ander vervolgens de thema-introductie kwam verzorgen.

Ter introductie werd ons tevens een filmpje getoond. Dit beginfilmpje is van erg hoge kwaliteit en brengt je goed in de sfeer van de kamer. Dit filmpje sloot mooi aan bij het filmpje dat we een dag eerder via e-mail hadden ontvangen.

De kamer zelf was echt heel mooi gemaakt. De afwerking is mooi en realistisch. Ook over kleine details is goed nagedacht en gedurende de kamer wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluid.

Het verhaal is heerlijk luchtig, humoristisch en niet te moeilijk, wordt gedurende de kamer steeds duidelijker en komt tot een leuke climax aan het einde. De kamer is daarmee ook goed te spelen voor angstige escapers.

De kamer heeft bovendien een hele goede flow. De puzzels zelf zijn duidelijk. Ze zijn niet bijzonder moeilijk, maar dat heeft de kamer wat ons betreft – gezien het verhaal – ook niet nodig. Dit heeft als voordeel dat de kamer ook goed te spelen is voor minder ervaren escapers en families/gezinnen met kinderen.

Er is een leuke afwisseling van denk- en doepuzzels, waardoor er voor vrijwel iedereen wat wils in zit. De meeste puzzels in deze kamer zijn lineair, waardoor wij aanraden deze kamer met maximaal vier personen te spelen. Hoewel alle puzzels mooi waren verwerkt in de ruimte, vonden wij ze niet allemaal in het thema van de kamer passen. Zo vroegen we ons wel eens af waarom we een bepaalde puzzel aan het doen waren en hoe dit aansloot bij het doel waarmee wij de kamer in werden gestuurd.

Al met al hebben we ons goed vermaakt tijdens het spelen van de Wraak van Han. De sfeer die in deze kamer is neergezet is erg goed en ook de flow zat er bij ons goed in. Hoewel de puzzels niet de moeilijkste zijn en niet allemaal in thema waren, waren ze bijzonder origineel en leuk om te doen voor zowel jong als oud. Wel misten we het ‘wauw’-effect in deze kamer. De kamer had volgens ons net niet dat beetje extra, net niet de impact en net niet de onderbouwing in de puzzels voor een topnotering. Dat neemt niet weg dat we veel hebben gelachen en we met een goed gevoel terugkijken op onze eerste werkdag als aircomonteur.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Team de niet-prutsers

Ontsnapt: Ja  65:41 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

Katrien (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2023

Fijne ervaring met het gezin!

Met onze tienerkids speelden we al 3x een escape experience. We zijn onervaren, maar met wat tips halen we de uitgang!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

brt81brt81Escape ApprenticeLid sinds: 15 oktober 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

Geweldig van begin tot einde

We hebben al wel wat escape rooms gespeeld, maar dit was de eerste keer met de 2 kindjes (9 & 11) er bij.
Het is niet de gemakkelijkste kamer die we al gespeeld hebben, en soms zorgden de kinderen dan ook nog voor een extra moeilijkheidsgraad. 4 volwassenen waarbij je het werk kan verderdelen is hier toch wel aangenaam kan ik me voorstellen.

Het verhaal wordt goed uitgelegd, en ontplooid zich ook verder naarmate je vordert. Heel fijn gedaan met een thema als airco technieker. Ook de titel van de kamer komt zo volledig tot z'n recht naarmate het spel verder gaat.

In het begin ging het vlotjes, daarna begonnen we hier en daar steken te laten vallen. Niet voor niets dat de tijd ook 70 minuten is ipv de gebruikelijke 60.
Wat we heel leuk vonden was dat de gastheer alles in het werk heeft gesteld om de kindjes toch een succeservaring te laten genieten. De hints kwamen op de gepaste tijd, zonder daarbij teveel te verklappen van de oplossingen, zodat we zelf flink aan de bak mochten.
Na 84 minuten stonden we dan ook terug buiten, wat wel een beetje buiten de tijd is, maar toch wel heel fijn dat we de kamer mochten uitspelen.


2 dappere kleine meisjes gaan jullie eeuwig dankbaar zijn!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Prijs

 

Ilse Vanhasbroeck (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 december 2023

Geweldige ervaring!

Super tof gemaakt, mooie verassende decors, doordachte puzzels, zeer gevarieerd. Met andere woorden, een top ervaring, we zijn al heel nieuwsgierig naar de volgende ?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  70:19 min

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig