Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Emerantia

Het is 1985 en jullie zijn in de woning van de familie Claessens. Het huis zou ooit bewoond zijn door Emerantia van Dormael, een vrouw beschuldigd van hekserij. Destijds is ze op de brandstapel gegooid maar haar ziel zou voortleven en tot op de dag van vandaag zorgen voor al het onheil in Leuven.

Eva, het dochtertje van het gezin Claessens, is al vele maanden vermist. De moeder is gek van verdriet. Ze blijft geloven in de terugkomst van Eva en heeft haar toevlucht gezocht bij God. Temeer om haar te beschermen tegen de boze krachten van de heks Emerantia die volgens haar in de kelder verblijft.

De moeder blijft beweren dat deze heks verantwoordelijk is voor de verdwijning van Eva en doet er alles aan om hier bewijs voor te leveren. Ze voelt de aanwezigheid van haar dochter in het huis, maar uitgeput door de moedeloosheid leeft ze als kluizenaar. Hierdoor is het huis in verval geraakt.

Jullie taak is om het huis te doorzoeken en te doorgronden. Is de moeder echt gek of spreekt ze de waarheid over Emerantia?

Thema's

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Statistieken

15 likes

72 Escapetalk bezoekers

84.8% ontsnapt

Website

Bezoek website

Adres

Tiensestraat 218
3000, Leuven
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

33 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Een aanrader voor escape room enthusiasts

Deze kamer in Leuven mist nog wat mond- aan mondreclame, want ik had nog niet veel verhalen over Emerantia gehoord. De reviews zagen er goed uit en de gedachte aan het spelen van een lange escape room, gespreid over een volledig huis, hebben me echter overtuigd deze kamer te boeken.

Daardoor was de ervaring wellicht nog zo leuk. Onverwachts katapulteerde dit spel zich toch tot één van mijn favoriete escape games in België.

Het begint met een leuke start in een klein salonnetje, zonder aanwezigheid van een gamemaster. Je stapt binnen, kan jezelf bedienen met koekjes, snoepjes en drankjes, terwijl de ingeklede televisie de basisregels projecteert tot het spel iets later vanzelf begint. Hierdoor raad ik de kamer niet aan aan spelers die voor het eerst escapen. Leuke escape games als deze speel je sowieso best nadat je al wat ervaring hebt om er des te hard van te kunnen genieten en de puzzels en techniek te kunnen appreciëren.

En dan start het spel, gespreid over alle kamers in een volledig rijhuis. Elke kamer is een mini-escape room op zichzelf met een unieke sfeer en steeds een evenwichtig aantal originele puzzels. Steeds heel spannend om te zien hoe de volgende kamer er uit gaat zien en nooit werd ik ontgoocheld. Een goede sfeervolle soundtrack droeg ook bij aan de sfeer.

De kamer duurt 85minuten en wij raakten zonder hints buiten met 7 minuten overschot. Zeker te doen qua moeilijkheid dus, maar toch uitdagend.

Knap hoe een vervallen rijhuis zo eenvoudig en toch stijlvol omgebouwd werd tot een puzzel "dungeon".

Ook technisch knap gedaan: elke kamer heeft voldoende variatie tussen analoge en elektronische/mechanische puzzels. Het oplossen van een puzzel wordt dikwijls beloond met een leuk (technisch) effect in de kamer.

Je voelt ook dat het spel nauwlettend gevolgd wordt door de game master: sommige effecten moeten volgens mij in gang gezet worden door de game master zelf, maar deze werden steeds perfect getimed.

Nog een tip: het verhaal en thema is een beetje griezelig, maar niet angstaanjagend. Neem dus zeker een of meerdere spelers mee die iets sneller schrik hebben: dit zorgt er voor dat de volledige groep iets sneller op zijn hoede is en een beetje stress ervaart over wat er allemaal op je af kan komen :pReactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Bedankt Nathan voor de uitvoerige en correcte beschrijving!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Duidelijk gebouwd door gepassioneerde escaper
 • Enorm leuke variatie in puzzels
 • Technisch top in elkaar gestoken
 • Uniek thema per kamer, mr doorlopende verhaallijn
 • Een volledig huis!
 • Zelfs 85 minuten vliegen zo voorbij :)

  escape-room-leuvenescape-house-emerantia

benjaminbenjaminSenior EscaperLid sinds: 16 juni 2020 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2021

Heerlijk en spannend escapehuis!

Na heel wat reviews gelezen te hebben met benieuwd gevoel naar Leuven afgezakt voor een terrasje en escaperoom. Ideale combinatie, zoveel is zeker. Het moet gezegd: wij hebben ons waanzinnig goed geamuseerd in deze escape. Aanrader, zeker voor wie al enkele escapes gedaan heeft en zin heeft in een sfeervolle, spannende escape!

Onthaal is bijzonder en draagt bij tot de mysterieuze sfeer in de gehele escape. Wij hebben genoten vanaf de eerste kamer tot de laatste. Elke kamer heeft haar eigen karakter, passend in het geheel en in het verhaal. De puzzels vonden wij zeer aangenaam en afwisselend. Teamwork makes the dreamwork; doen; denken,...een mix die we erg konden waarderen. De sfeer- versterkt door de muziek, geluid en goeie effecten- was voor ons top. We zaten helemaal in het verhaal en de spannende beleving in het huis. Ondanks dat we niet allemaal, mezelf incluis, even heldhaftig zijn hebben we hier een gezonde balans ervaren. Spannend zonder echt eng te worden. Top. Inzake het verhaal vonden we het erg sterk opbouwen in het begin, na een tijd nam de sfeer en de kamerbeleving het verhaal min of meer over. Hier zouden eventueel nog enkele elementen een extraatje kunnen betekenen.

Op einde korte babbel. De studenten die als gamemaster werkten hebben ons goed begeleid en waren erg vriendelijk. Doordat ze zelf de kamer niet gemaakt hadden, hadden ze minder achterliggende info, wat in een korte nabespreking soms wel interessant is. Maar ach, hoe het ook zij: wij hebben echt genoten van deze escape. Knap gemaakt, bijzonder bijzonder sfeervol. Echt een aanrader!!!


Reactie door Escape House Emerantia

17 september 2021

Bedankt Benjamin, altijd fijn om te lezen dat mensen hebben genoten van het spel. Je brengt ons het idee om allerlei achterliggende informatie neer te schrijven zodat iedereen op de hoogte is van diverse weetjes over de verblijfplaats van Emerantia. Toppie!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding, vriendelijke
 • Spannend zonder overkill
 • Beleving is echt top
 • Creatieve en originele puzzels
 • Topsfeer in de gehele escape
 • Jammer dat gamemasters minder achtergrond hadden o
 • Verhaal kan nog net verder worden afgewerkt

 

Declerck Noemi (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 september 2021

Emerantia is een top ervaring

Deze escape house is groot en bestaat uit meerdere kamers. De ervaring is vanaf de eerste minuut goed en de setting is goed uitgevoerd. De puzzels in de kamers zijn afwisselend en op geen enkel moment heb je het gevoel dat je een vorige puzzel opnieuw aan het spelen bent. Ook in vergelijking met andere escape rooms. Uitdagend en goed bedacht dus. Een klein technisch probleem dat niet opgelost kon worden voor ons bezoek, werd op een inventieve manier opgelost en deed niets af aan onze spelervaring. We hebben alle vier genoten van escape house Emerantia en het is zeker een aanrader voor de iets meer ervaren spelers! En spelers met wat extra inlevingsvermogen maken de belevenis nog beter! Ook leuk om de eigenaren/spelleiders op het einde toch even te ontmoeten.


Reactie door Escape House Emerantia

17 september 2021

Bedankt Noemi!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variatie in puzzels
 • Vormgeving en sfeer zijn top
 • 85 minuten
 • Volledig huis

 

lawrence_simonslawrence_simonsEscaperLid sinds: 29 november 2020 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juli 2021

Te bien fieux

De derde kamer van de dag. Terugkijkend hierop, dan hadden we deze best als 2e gedaan en dan naar huis gegaan. 85 minuten nadenken terwijl je al wat moe bent is niet het slimste plan.

Het was een topkamer! De puzzels varieerden meer als genoeg en de inkleding is geweldig. Het is misschien wel een thriller escaperoom, maar dat wordt op zo een mooie, leuke, en onverwachte manier gebroken waardoor je echt een aangenaam gevoel krijgt als je nog maar terug denkt aan de kamer.

Een aanrader voor ervaren tot gevorderde spelers!


Reactie door Escape House Emerantia

17 september 2021

Bedankt Lawrence!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: VZW De laatboekers

Ontsnapt: Ja


 • Onverwacht breekmoment
 • Setting

 

Matthew (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2021

Een van de betere kamers uit België, indrukwekkend.

De sfeer zit bij binnenkomst meteen goed, een heel escape house dus. Elke ruimte mooi opbouwd en heel goede raadsels. Het verhaal loopt heel mooi door in alle ruimtes. Ondertussen wel al wat escaperooms gedaan, deze behoort zeker tot de top ervaringen. Aanrader.


Reactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Bedankt Matthew!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Opbouw
 • Variatie
 • Sfeer

 

daphne16daphne16Escape ApprenticeLid sinds: 10 oktober 2020 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2020

Griezelige omgeving met super special effects en goede puzzels

Dit was een van onze betere ervaringen met escaperooms. Een heel huis in de plaats van enkele kamers. Supper omgeving, je blijft echt in het verhaal. Leuke puzzels met een iets hogere moeilijkheidsgraad. Je kan je er ook eens goed verschieten. Fijn dat we het spel nog mochten uitspelen buiten de tijd. Nadien nog een leuke na bespreking gehad.


Reactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Bedankt Daphne voor jullie bezoek. Stuur ons gerust enkele tips door via email hoe we onze sfeer en service nog kunnen verbeteren.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Hele huis
 • Sfeer en inleving
 • Schrikeffecten
 • Moeilijkheidsgraad

 

soisoiEscape ExpertLid sinds: 13 juni 2017 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 september 2020

Unique in Benelux!

As part of our Belgium trip we visited Leuven, just to play this game and I am glad we did. I particularly enjoy longer rooms, but other than that the whole idea of an escape house is something that I had not encountered in Benelux and if only for that reason it is worth a visit. I like also the way the game begins, which is rather common in countries like Spain and Greece, but also very atypical/unique in the Benelux. and is probably one of the reasons that the website does not recommend it for absolute beginners.
The game has an interesting storyline and I believe it could have been developped better throughout the game. Other than this minor remark, it is a very enjoyable game, with quite a nice variety of riddles/tasks and a few surprises. Again, if something can be criticized is the fact that sometimes the tasks/riddles are a little bit disconnected from the whole story, or at least not connected in a clear way. But to be honest I did not care much, given that they were either interesting, surprising, challenging or just fun.
The atmosphere is nicely creepy and there are a few scary moments, which I think is good. I found these well implemented. I would have liked a little bit more tension overall using light, music and maybe some additional effects. I think it could be scarier, but I am not sure that that is the intention. We also suggested havig special editions with some acting. That would make it an even more impressive and more unique in the Benelux region. I liked how the ending is implemented and maybe some more tension is missing, to really finish it with flying colours.
I would like to remark that the critics come mainly from my personal experience in other countries, which are specialists in tension and horror and I believe this game can do more in that aspect. Nevertheless it is great to have these kind of games in our region, and I can fully recommend to experience it yourself.


Reactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Bedankt!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

kristel_caenberghskristel_caenberghsJunior EscaperLid sinds: 15 februari 2020 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 augustus 2020

Geweldige ervaring!

Dit huis stond al even op de planning, maar het was even wachten op het geschikte team om te kunnen starten! We vormden een gelegenheidsteam, en konden van start. We hebben ons echt goed geamuseerd! Hier en daar verschiet je even, maar wij vonden het totaal niet zo eng. We bleven goed in het verhaal, wat ons niet zo vaak overkomt, en genoten van de fijne aankleding die echt goed bij de sfeer past. Het begin is zeker apart, maar ondanks dat er iets technisch scheelde, was dat supersnel rechtgezet, nog voor we gestart waren. Originele puzzels, die je zeker niet allemaal zo snel oplost!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • sfeer, je blijft goed in het verhaal
 • originele puzzels
 • heel huis ter beschikking

 

tom_adriaensentom_adriaensenEscaperLid sinds: 22 oktober 2017 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2020

Leuke ervaring

Een heel huis, dat is wel iets anders dan één kamer. Enkel voor ervaren spelers. Je beleefd er een aangename 80 minuten.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Breakaway Bandits

Ontsnapt: Ja  68:17 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Leuke puzzels
 • Veel ruimte

 

RDenHaagRDenHaagJunior EscaperLid sinds: 15 maart 2019 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2020

Hele gave ervaring

We hebben de escape house met vier personen gespeeld. We hebben alle vier genoten van de experience. Het is enorm groot opgezet en blijft de hele tijd sfeervol. Leuke puzzels en soms best uitdagend.
Kan deze escape house zeker aanraden.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeervol
 • Een heel huis ipv kamer
 • 80 minuten

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 januari 2020

Ruime escape ervaring

Onthaal:

Wel dat is apart hier. Er is namelijk niemand :-)
Is dat slecht, nee absoluut niet, maar wij hadden het nog nooit meegemaakt.
Je komt aan, sluit de deur, gaat naar de wc en na een minuut of 10 weet je wel dat het gaat beginnen.
Er is dus geen ontvangstruimte, voordeel is dan ook meteen dat er geen vorige groep is die misschien zaken verteld die je liever niet gehad had.

Praktisch, wel parkeren is ff goed opletten, let tevens goed op de verkeersborden want er staan blijkbaar her en der automatische camera's die bekeuringen kunnen geven als je per ongeluk een straat verkeerd inrijdt :-) We spreken uit ervaring.

Kamer:
Wel het is geen geheim dat de escape zelf het volledig huis is.
Alles wordt dus benut. De zoektocht naar de waarheid leidt je doorheen het ganse huis. Puzzeltechnisch vertaald dit in allerlei puzzels die nu en dan een beetje feeling missen met het verhaal.
Wij hebben ons als groep geamuseerd in deze kamer, maar ik persoonlijk was nergens echt met het verhaal bezig. Meer de puzzels aan het oplossen en door naar het volgende.
Een verlaten huis is natuurlijk een goed thema, je komt met heel veel weg. Hier en daar merkte je dat doordat de techniek te zichtbaar aanwezig was en dat was jammer.
Ik snap de eigenaar zijn keuze, maar het haalt je wel een stukje uit het verhaal.

Conclusie:

Wel het is een tof concept en we zijn blij dat we hem gespeeld hebben.
Het is een grote escape, hij duurt 80 minuten en je krijgt voldoende puzzels voor je kiezen.
Als ik het goed begrepen heb, heeft de eigenaar het einde aangepast en dat was er ook aan te merken. het was spannend en leuk.

Je komt niks wereldschokkend tegen in deze room, maar ben je in de buurt zou ik hem zeker aanraden.
Op het einde overloopt de eigenaar ook even de kamer en hij staat open voor feedback.

Persoonlijk zou ik dan ook de techniek wat beter wegwerken en zaken die niks met het spel te maken hebben, zoals de verwarmingsketel, omkasten.

8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • totaalbeleving
 • 80 minuten
 • ruimte
 • techniek beter wegwerken

 

BartBartJunior EscaperLid sinds: 29 december 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 januari 2020

Top avond speurwerk

Een zelf aan te raden escape, heerlijk uitgewerkt verhaal in een mooi aangeklede setting.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja


 • Aspect van de meerder kamers
 • Sfeer
 • Gavarieerde puzzels
 • Geluidsbeleving kon beter

 

annelieke_veragtenannelieke_veragtenJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2018 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2019

Toffe ervaring

Een leuk escape huis met gevarieerde raadsels en puzzels in elke kamer. De sfeer en decoratie paste volledig in het thema. Soms was de escape room een beetje te eng.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Volledig Escape huis
 • Decor
 • Sfeer
 • Soms een beetje te eng

 

Unieke ervaring - verbetering mogelijk

Eens iets anders. Een heel huis ipv een enkele kamer. Zorgt voor een heel andere spelervaring. Het enge thema is zeker leuk maar de hoge leeftijdsgrens niet waard. Kan heel wat enger gemaakt worden. Puzzels in thema hoewel we enkele wat verder gezocht vonden. Verhaal/rode draad op begin meer aanwezig dan op het einde. Einde mag spectaculairder.
"Onthaal" was eveneens leuk.
Jammer van de snelle ongevraagde hints.

Al bij al leuke afwisseling van de typische escape rooms.


7.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Team BiOOD

Ontsnapt: Nee


 • Lineair
 • Verschillende ruimtes
 • Thema
 • Te veel ongevraagde hints
 • Einde
 • Niet zo eng als verwacht

 

JntJntJunior EscaperLid sinds: 1 februari 2020 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 oktober 2019


10

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  65:00 min

 

ilonaabilonaabJunior EscaperLid sinds: 22 september 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 september 2019

Andere ervaring in een huis.

Het ontvangst is normaal leuker, maar aangezien wij ruim op tijd waren, hebben wij wel een normale ontvangst gehad. Misschien stom voor de gehele ervaring.

Het is leuk dat deze escape room in huis plaatsvindt. Dit biedt veel mogelijkheden, maar deze konden nog beter benut worden. Het is natuurlijk 'gewoon' een oud huis, dus het is op zich leuk gedecoreerd voor dit thema. In sommige ruimtes moet je bijna niets doen, wat wel jammer is. Dan kan men beter het spel langer maken, vind ik.

De puzzel waren op zich leuk; alleen één puzzel duurde naar onze mening te lang en zou beter ingekort worden. We sukkelde er een beetje mee, maar het was voor de gamemaster blijkbaar normaal dat je daar 15-20 min. over doet. Dat vonden wij jammer. Ook de eindpuzzel is leuk; alleen heb je niet het 'we escaped' gevoel.

Volgens de gamemaster waren we er ook "op tijd" uit, maar wij zaten drie minuten over tijd. We hebben het dus niet gehaald.


Reactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Hallo, bedankt voor jullie bezoek aan Escapehouse Emerantia. Het is inderdaad zo dat het - zoals bij de reservatie vermeld - voldoende is om zoals bij andere escaperooms een 10-15tal minuten voor tijd te komen. Eerder heeft geen voordeel. De deur zal op slot zijn of zoals bij jullie, kan de gamemaster zelf net aankomen. Voor het spel zelf maakt dit evenwel niet. "We love feedback" (liefst via email of persoonlijk) waardoor we onze dienst steeds beter kunnen maken. Er zijn dan ook sinds september 2019 puzzels toegevoegd waardoor men nu effectief 85 minuten heeft om de missie te volbrengen ipv 80 minuten. Het is ook correct dat er geen 'we escaped' gevoel is. Dat is om veiligheidsreden. Het is geen ontsnappingsverhaal maar eerder een missie. Dat is, zoals beloofd, anders en hoeft niet per se een minpuntje te zijn.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: TeamBiood

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Decoratie
 • Huis
 • Einde

 

michel_dupontmichel_dupontJunior EscaperLid sinds: 28 mei 2017 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2019

Ruim en spannend

Zeer leuke kamer die eigenlijk reeds meer een experience is gezien het een heel huis betreft. Onthaal en praatje achteraf was zeer leuk, duidelijk gepassioneerd door het spel.

Aankleiding zelfs is goed maar verwacht niet dezelfde mate van detail als bij 1 kamer, een huis aankleden is uiteraard veel meer werk. Donkere kamers waren leuk en gaven een thriller ervaring. Best wel wat originele puzzels inbegrepen.

Kortom: leuke ervaring, ook voor ervaren spelers


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • zeer ruim opgzet (volledig huis)

 

bente_meijs_geritsbente_meijs_geritsEscaperLid sinds: 14 juli 2019 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2019

Top!

Geweldig! Ik deed eerder een escape huis in Praag, maar dit was de eerste hier in de buurt. Het begin is al anders waardoor je gelijk alert bent op wat er gaat gebeuren. Het huis is in stijl ingericht. Er is een
verhaal aanwezig maar zwakt wat af naar mate je verder in het huis komt. Wel is het doel waarmee je naar binnen gaat, uiteindelijk echt ook tot een eind gebracht. De puzzels zijn leuk en goed uitgevoerd. Het huis is spannend maar je kan wel goed blijven nadenken, en ik ben niet zo'n held dus dit vind ik wel echt een pluspunt. Echt een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Vriendelijk personeel
 • Spannend
 • Origineel
 • Verhaal zwakt wat af

 

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2019

Ga absoluut op bezoek in dit huis!

Ondanks de 10 reviews op escapetalk.nl naar Leuven afgereisd om Emerantia te spelen. Een klein beetje voorbereid op een domper werd het tegendeel bewezen. Het moment dat je de drempel overstapt voel je de spanning stijgen en staan alle zintuigen op scherp! Voor mij een nieuwe ervaring op deze manier en dat beviel me wel!

Alvorens je het huis volledig betreedt, wordt tekstueel het verhaal en de setting geschetst. Dit zou nog wat meer tot de verbeelding kunnen spreken door gebruik te maken van beeldmateriaal.

Na de intro was het moment daar, een stap over de drempel en aan de slag in dit enorm vette escape huis! Ik vond de sfeer in het huis heel erg passend. Het was mijn eerste ervaring met een volledig huis waaruit je mag escapen en elke kamer zo goed als beschikbaar is gesteld. De puzzels zijn uitdagend en grotendeels passend in het thema. Er zitten ook puzzels tussen die ik zelf niet eerder heb gezien of hier een betere versie van heb gezien. Ik denk dat het ook een voordeel is dat ze diverse puzzelvormen hebben gebruikt, waardoor er voor ieder wat wils is.

Wat ik ook erg kon waarderen aan de kamer is dat je het besef van tijd kwijtraakt en je volledig bezig bent met de beleving. Het voelt ook alsof je lang bezig bent geweest (in de meest positieve zin van het woord).

Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en kan deze escape absoluut aanraden voor iedereen, zelfs als je een held op sokken bent.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja  58:00 min

 

Esc-apexEsc-apexEscaperLid sinds: 6 januari 2019 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2019

Aanrader

Wat een super beleving! Deze escape onderscheidt zich duidelijk doordat het gepuzzel in een heel huis plaats vind, Top! Het huis is volledig in stijl in gericht en weet een perfecte balans van suspense en mysterie te vinden. Het verhaal is leuk opgezet maar verliest gaande weg het escapen de samenhang. Ik heb het gevoel gehad dat we een verhaal aan het begin hebben gekregen en een ontknoping aan het einde, maar weinig verhaal elementen tijdens de escape zelf. Er zit een goede afwisseling in puzzels, die soms orgineel uit de hoek komen. Bij een oplossing vond ik de logica ver te zoeken. Leuk na gesproken met het vriendelijke personeel.
Deze escape is zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Stranger Danger

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijk personeel
 • Suspense
 • Escape huis!
 • Weinig verhaal tijdens escape zelf

 

eli_rutteneli_ruttenEscape ApprenticeLid sinds: 22 maart 2019 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2019

Last minute geboekt en geen spijt van!

We zochten nog een kamer om te doen na een teleurstellende kamer eerder die dag. Eentje om de dag goed mee af te sluiten en dat ia met deze meer dan gelukt. Vanaf je binnenkomt is de sfeer goed aanwezig. Heel het huis straalt een bepaalde toon uit die heel mooi uitgewerkt is. In het decor en in de puzzels. Goed doordacht en leuk in thema gebleven. Topper om te doen! Beetje eng maar dat mag je niet laten om deze te doen. Spanning verzekerd.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Decor
 • Sfeer

 

familiedsfamiliedsEscape ApprenticeLid sinds: 7 juni 2019 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 juni 2019

Topbeleving

Ander 'ontvangst' dan gewoonlijk wat wel past daar. Door de verschillende ruimtes is het telkens weer opnieuw een verrassing wat er volgt. Zeer tof uitgewerkt. Zeker een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • aan dorst en hongertje gedacht
 • mysterieus

 

aurelieviaurelieviJunior EscaperLid sinds: 8 juli 2018 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 mei 2019

Speciale ervaring, teleurstellende puzzels

Het concept, de sfeer en het huis is zeer speciaal en zeker de moeite waard. De puzzels waren in meerdere gevallen echter ver gezocht en er heerste een gevoel dat we enkelen nooit zouden kunnen oplossen zonder de tips, zelfs niet met een zee van tijd, dus dat kan nog iets logischer in elkaar gestoken worden.


Reactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Bedankt voor jouw review. Wij nemen alle feedback ten harte en kunnen dan ook zeggen dat er sinds mei 2019 héél wat zaken zijn aangepast.


7.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 5.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Setting
 • Concept
 • Gebrek aan logica in sommige puzzels

 

TarantinoTarantinoEscaperLid sinds: 8 september 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 mei 2019

Uniek, maar eng!

Met een bang hartje deze escape house gedaan. Heel tof concept, vanaf je binnenstapt in het huis zit je volledig in de (spannende) sfeer van het spel. Leuke puzzels, heel wat verschiet momentjes. Voor mij persoonlijk iets te eng, maar zeker en vast een aanrader gezien de vele kamers en puzzels die je kan oplossen.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ervaring begint bij het binnenkomen
 • Veel puzzels
 • Sfeer

 

Mark (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2019

Zeer goed

Al bij binnenkomst proef je de sfeer die tijdens het “spel” neergezet wordt. De puzzels zijn meer dan goed, de ruimte is mooi gemaakt en de spanning zit er vanaf het begin af aan meteen goed in. We hadden een relatief onervaren team, en hebben het dus niet gehaald binnen de 80 mins (ondanks de vele hints) maar mochten het spel naderhand toch nog afmaken. Voor beginners is deze ruimte dus misschien wat te moeilijk, maar je kunt je afvragen in hoeverre je dat als nadeel moet beschouwen. Deze verdient sowieso meer goede reviews.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • 80 mins i.p.v. de gebruikelijke 60
 • Sfeer. Wat een beleving...
 • Niet geschikt voor beginners

 

yakujimyakujimJunior EscaperLid sinds: 19 april 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2019

Wauw!

Van begin tot einde spanning in deze prachtig ingerichte horror-setting.
Sommige puzzels hebben ons eventjes bezig gehouden, maar de sfeer was absoluut top.
Een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: The Escapists

Ontsnapt: Ja


 • Spannend verhaal
 • Leuke originele puzzels
 • Echte horror-inrichting!

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
4 5 6
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig