Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Emerantia

Leuven , België

Nu geopend

85 minuten

4 - 6

16 jaar

Lees reviews

Meer over Emerantia

Het is 1985 en jullie zijn in de woning van de familie Claessens. Het huis zou ooit bewoond zijn door Emerantia van Dormael, een vrouw beschuldigd van hekserij. Destijds is ze op de brandstapel gegooid maar haar ziel zou voortleven en tot op de dag van vandaag zorgen voor al het onheil in Leuven.

Eva, het dochtertje van het gezin Claessens, is al vele maanden vermist. De moeder is gek van verdriet. Ze blijft geloven in de terugkomst van Eva en heeft haar toevlucht gezocht bij God. Temeer om haar te beschermen tegen de boze krachten van de heks Emerantia die volgens haar in de kelder verblijft.

De moeder blijft beweren dat deze heks verantwoordelijk is voor de verdwijning van Eva en doet er alles aan om hier bewijs voor te leveren. Ze voelt de aanwezigheid van haar dochter in het huis, maar uitgeput door de moedeloosheid leeft ze als kluizenaar. Hierdoor is het huis in verval geraakt.

Jullie taak is om het huis te doorzoeken en te doorgronden. Is de moeder echt gek of spreekt ze de waarheid over Emerantia?

Thema's

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

Escapetalk.nl statistieken

27 likes

157 bezoekers

84.7% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Tiensestraat 218
3000, Leuven
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

59 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Een aanrader voor escape room enthusiasts

Deze kamer in Leuven mist nog wat mond- aan mondreclame, want ik had nog niet veel verhalen over Emerantia gehoord. De reviews zagen er goed uit en de gedachte aan het spelen van een lange escape room, gespreid over een volledig huis, hebben me echter overtuigd deze kamer te boeken.

Daardoor was de ervaring wellicht nog zo leuk. Onverwachts katapulteerde dit spel zich toch tot één van mijn favoriete escape games in België.

Het begint met een leuke start in een klein salonnetje, zonder aanwezigheid van een gamemaster. Je stapt binnen, kan jezelf bedienen met koekjes, snoepjes en drankjes, terwijl de ingeklede televisie de basisregels projecteert tot het spel iets later vanzelf begint. Hierdoor raad ik de kamer niet aan aan spelers die voor het eerst escapen. Leuke escape games als deze speel je sowieso best nadat je al wat ervaring hebt om er des te hard van te kunnen genieten en de puzzels en techniek te kunnen appreciëren.

En dan start het spel, gespreid over alle kamers in een volledig rijhuis. Elke kamer is een mini-escape room op zichzelf met een unieke sfeer en steeds een evenwichtig aantal originele puzzels. Steeds heel spannend om te zien hoe de volgende kamer er uit gaat zien en nooit werd ik ontgoocheld. Een goede sfeervolle soundtrack droeg ook bij aan de sfeer.

De kamer duurt 85minuten en wij raakten zonder hints buiten met 7 minuten overschot. Zeker te doen qua moeilijkheid dus, maar toch uitdagend.

Knap hoe een vervallen rijhuis zo eenvoudig en toch stijlvol omgebouwd werd tot een puzzel "dungeon".

Ook technisch knap gedaan: elke kamer heeft voldoende variatie tussen analoge en elektronische/mechanische puzzels. Het oplossen van een puzzel wordt dikwijls beloond met een leuk (technisch) effect in de kamer.

Je voelt ook dat het spel nauwlettend gevolgd wordt door de game master: sommige effecten moeten volgens mij in gang gezet worden door de game master zelf, maar deze werden steeds perfect getimed.

Nog een tip: het verhaal en thema is een beetje griezelig, maar niet angstaanjagend. Neem dus zeker een of meerdere spelers mee die iets sneller schrik hebben: dit zorgt er voor dat de volledige groep iets sneller op zijn hoede is en een beetje stress ervaart over wat er allemaal op je af kan komen :pReactie door Escape House Emerantia

19 juli 2021

Bedankt Nathan voor de uitvoerige en correcte beschrijving!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een volledig huis!
 • Uniek thema per kamer, mr doorlopende verhaallijn
 • Technisch top in elkaar gestoken
 • Enorm leuke variatie in puzzels
 • Duidelijk gebouwd door gepassioneerde escaper
 • Zelfs 85 minuten vliegen zo voorbij :)

  escape-room-leuvenescape-house-emerantia

imartensimartensJunior EscaperLid sinds: 13 september 2021 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2021

Verschrikachtig, maar wauw, wat een escape-experience

Met 5 vriendinnen trokken we naar Leuven om deze escape-room te doen. We hadden het thema na onze boeking pas ontdekt, en met de nodige “angst” kwamen we aan op nummer 218. Het bleek als snel duidelijk dat er geen echte balie was, maar dat het avontuur vanaf minuut 1 begon. Toen we binnenstapten, zaten we meteen in het verhaal. Na het oplossen van supercoole puzzels, keichique inkleding en het nodige gegil, kwamen we achter de waarheid…
Een heel leuke en toffe escape-experience. Ondanks dat ik me een paar keer fameus verschoten heb, raad ik deze room aan iedereen aan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  67:25 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

  Eveline Wynendaele

anthony_boelaertanthony_boelaertEscape ExpertLid sinds: 28 september 2020 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 november 2021

Bij de top van België, PUNT.

Echt genoten van deze room. Van begin tot einde heerst er een leuke spanning. Vele elektrische en mechanische elementen. Ik kan alleen maar aanmoedigen om Emerantia te boeken en de experience zelf te ondergaan. In tegenstelling tot wat ik lees over het einde van deze room leg ik de nadruk dat het einde net supertof was! Maar zoals ik het heb begrepen is het einde nog niet zo lang geleden aangepast; Dus kom zeker spelen. Je zal het je niet beklagen. Spanning en sensatie en dat voor 85 minuten. ECHT TOP.


Reactie door Escape House Emerantia

22 november 2021

Bedankt Anthony voor de fijne review!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Diversiteit

  escape-house-emerantia

TomVosTomVosEscaperLid sinds: 19 oktober 2021 (44 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2022

Het Huis der verbeelding

Het Huis...
Leuke ontvangst ("Lees: We starten er direct aan :-) )...
We hebben ons niet verveeld, maar af en toe liepen we vast. Waarschijnlijk een mindere dag met ons Team... want achteraf klopte de puzzels wel als we ze nog eens gingen overlopen.. Leuke "kamer" (Huis)..


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Top escape room, de beste van Leuven?

Eindelijk was het zo ver en konden we onze kans wagen om te ontsnappen uit Emerantia! Het concept van een escape room dat gebruik maakt van een volledig huis sprak me heel erg aan, en de thrillerfactor van het verhaal zat ook goed!
We waren netjes op tijd, maakten nog gebruik van de gratis drankjes en wafeltjes terwijl een technisch probleem opgelost werd en konden er dan aan beginnen!
In het begin ging het meteen vlot en werkten we goed samen, daarna werd het wat moeilijker voor ons maar gewoon net uitdagend genoeg dat we uitgebreid onze grijze hersencellen moesten inzetten. Het fijne is dat je alles maar één keer moet gebruiken en alles logisch op elkaar volgt. Er waren originele doordenkers bij en puzzels die ik nog nooit ergens anders gezien heb.
Uiteindelijk zijn we nét op tijd ontsnapt en hebben we het dochtertje uit de klauwen van de heks kunnen bevrijden. Een echte aanrader!


Reactie door Escape House Emerantia

18 augustus 2022

Bedankt Evelien voor mooie review en waardering! Daar doen we het voor.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  84:40 min


 • Great service
 • Puzzles
 • Logic
 • Story Line mocht wat uitgebreider

 

GitskeGitskeEscaperLid sinds: 4 oktober 2021 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2022

totaalervaring met een kantje

emerantia stond voor ons al eens gepland maar de boze meneren in Brussel beslisten toen dat dit veel te gevaarlijk was om een verkoudheid te vatten door samen te puzzelen.
Vandaag dan eindelijk emerantia binnen gestapt. Over het begin kan ik weinig zeggen zonder al te veel weg te geven. Het is een echt escape HOUSE... de ene kamer na de andere brengt nieuwe puzzels mee. Ik keek op mijn horloge en plots waren we al een uur bezig. Wat een prachtig tempo zit er in deze room en het leuke is: Iedereen is op elk moment met een puzzel bezig. de drive die deze room aanbiedt is fantastisch.Hier en daar wordt wat spanning opgebouwd met de nodige 'verschietachtige technieken' Met nog een kwartier op de teller konden we het huis verlaten. een grote smile op ons gezicht en een prachtig verhaal in onze achterzak.


Reactie door Escape House Emerantia

18 augustus 2022

Het is enorm bemoedigend om van zo'n ervaren groep - die vooral topkamers gaan spelen - een 9,5 te krijgen met zo'n lovende woorden. Bedankt!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team d'ajointjes

Ontsnapt: Ja  71:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Goede service

 

Nina007Nina007Junior EscaperLid sinds: 17 april 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juni 2022

Heel vet!

Dit huis heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het spannende gevoel dat iemand je in de gaten houdt, geeft me een kick!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

psmulderspsmuldersSenior EscaperLid sinds: 5 oktober 2020 (68 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2022

Geweldig

Deze kamer stond echt al heel erg lang op mijn lijstje. Maar eindelijk was het zo ver.

De ontvangst van de kamer vind ik echt super uniek. Eigenlijk nog nergens mee gemaakt, een kwartier van de voren wordt de voordeur van het pand open gezet. Bij binnenkomst tref je niemand aan. Aanwijzingen volgen van zelf en bij start van de kamer heb je nog steeds niemand gezien. Waardoor je wel echt meteen in de juiste sfeer zit van het hele verhaal.

De aankleding was gewoon goed, het was in thema en het beelde goed uit waar het voor doelde. Ik las in een aantal reviews dat de kamer wat achterstallig onderhoud heeft. Maar dat vind ik niet storend want het moet juist een oud huis voorstellen.

De kamer zit bom vol puzzels met een goede afwisseling tussen doen en denken. Wij hebben deze kamer met 4 personen gespeeld en dat was echt een prima aantal. Met nog iets meer dan 8 minuten over (zonder hints) zijn wij achter het verhaal van emerantia gekomen.


Reactie door Escape House Emerantia

18 augustus 2022

Met dank voor de fijne en positieve review!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Spannend
 • Origineel

 

ChaosDMChaosDMEscape ExpertLid sinds: 27 september 2021 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2022

"Speciaal"

#42 : Derde (en laatste) kamer vandaag. En...de "minste" van de dag MAAR nog steeds meer dan goed genoeg daar we ons helemaal niet verveeld hebben, verre van (vandaar ook de 9/10 score)

Vooreerst : je bent in Leuven, dus parkeren kan lastig zijn, zoals in elke stad vandaag de dag. Gelukkig is de parking van het Ladeuzeplein niet zo ver. Wij vonden gelukkig NET over het Emerantia huis een parkeerplaats en daar het na 18u was het ook nog eens "gratis".

Dus...we stappen met ons 5'en binnen (de andere 2 kamers hadden we maar met 3 gespeeld) waarvan één 14-jarige. Ik had niet gezien dat je minstens 16 moest zijn, maar gelukkig werden we niet gestopt. Na de ontsnapping kregen we te horen dat ze normaalgesproken -16-jarigen niet toelaten wegens "angstaanjagend". Hmmmm....ok, er waren schik-momenten, maar "angstaanjagend" zou ik deze kamer nu toch ook niet noemen. EN...tegenwoordig zijn jongeren (denk ik) toch al wat gewoon.
In de wachtruimte...niemand...een Walkie Talkie...een scherm met de standaard uitleg en om 20u stipt ging de deur open van de kamer.

Decor is zeker niet slecht, een beetje zoeken en we geraakten verder. Het "begin" (eerste 3 ruimtes) zijn de moeilijkste, daarna wordt het een pak makkelijker en ook iets meer "doe"-gericht. Voor ieder wat wils dus in onze groep.

De tips komen via de Walkie Talkie binnen...voor ons mochten ze iets langer gewacht hebben, anderzijds, eerlijk is eerlijk, had de GM langer gewacht zouden we er niet op tijd zijn uit geraakt.

Conclusie : ZEKER een leuke kamer. Wel zou ik aan de makers voorstellen om de min. leeftijd wat omlaag te halen mits een duidelijke vermelding van "schrikmomenten".


Reactie door Escape House Emerantia

18 augustus 2022

Het staat inderdaad op verschillende plaatsen vermeld dat we 16 hanteren. Angst' is zeer subjectief. Als we merken dat volwassen mensen het net ok vinden, voor sommige het niet méér hoeft te zijn en iemand van 14 toch zegt dat ie bang is, dan nemen we graag het zekere voor het onzekere. We missen hierdoor waarschijnlijk wel onterecht boekingen van oa gezinnen. Alleszins bedankt voor de suggestie, misschien verlagen we de leeftijd nog wat verder. We zouden dit eens kunnen testen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Sfeer
 • Spannend
 • Logica

 

Michael.Michael.EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 april 2022

Top kamer (huis)

Van in het begin wordt je meteen meegenomen in het verhaal, wat een toplocatie met leuke uitdagende puzzels, met hier en daar een tikkeltje spanning.
Echt een aanrader!


Reactie door Escape House Emerantia

12 april 2022

Bedankt Michael!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Sfeer

 

Janske14Janske14Junior EscaperLid sinds: 11 november 2021 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 april 2022

Wauw!

Amai, een heel huis! Niet simpel maar door onze soms lieten we zelf steken vallen waardoor we op het einde 20 seconden te kort kwamen! Maar volgens het meisje hadden wij het toch gehaald ! Maar wat een aankleding, wat een ruimte. Afwisselend doen en denken ! Chapeau !


Reactie door Escape House Emerantia

12 april 2022

Bedankt!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Ja  85:20 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

 

gooz74gooz74EscaperLid sinds: 17 september 2018 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2022

Eéntje die je gedaan moet hebben

Emerantia past in het rijtje van escaperooms die je eens gedaan moet hebben.
Alles is op voorhand correct geregeld want de beleving begint bij de ontvangst. Je weet wel waar je heen gaat maar niet goed wat je moet verwachten.
Bij Emerantia waren we als team niet zo goed bezig en hebben we ook moeten toegeven dat we deze keer niet zouden ontsnappen, het kan eens gebeuren als was het nipt (een 20-tal seconden).
Desalniettemin hebben we genoten van deze escaperoom.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: LoudAndClear

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

Linced82Linced82Escape ExpertLid sinds: 28 januari 2017 (155 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2022

Wat een ruimte!

Oh wat heerlijk om eens een compleet huis tot je beschikking te hebben (ik zag dat dat gedeelte al meerdere keren verklapt werd hier in de reviews), wij hebben echt genoten van de veelal best originele puzzels, heerlijk die afwisseling tussen doe en denk dingen, dit is een aanrader!!


Reactie door Escape House Emerantia

12 april 2022

Bedankt voor de positieve review. Laat ons gerust via play @ escapehouse-emerantia. be weten aan welke punten we kunnen werken om de sfeer en service nog te verbeteren.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend

 

jasminajasminaJunior EscaperLid sinds: 9 september 2018 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 februari 2022

Knappe escape room, maar best moeilijk

Leuk onthaal, je zit meteen in het verhaal. De ruimtes/het huis is echt prachtig, het is een erg uitgebreide escape room. Voor ons bleek de room echter te moeilijk waardoor de frustraties snel de kop opstaken. We raakten wel vaak het verhaal kwijt in de puzzels, de puzzels zijn uiteenlopend en leuk, maar dragen vaak niet echt bij tot het verhaal. Op het einde van de escape hadden we nog een hoop vragen over de verhaallijn. Gezien we de escape room niet hadden voltooid binnen de tijd kwam het einde ook een beetje abrupt (begrijpelijk omdat de ruimtes moeten klaargemaakt worden voor de volgende groep).
Onze groep had hiervoor reeds een 10-tal rooms gedaan, wij zouden toch echt aanraden om er heel wat meer te doen voor deze uitdaging aan te gaan.


Reactie door Escape House Emerantia

12 april 2022

Dag Jasmina, jammer dat jullie het als ervaren team niet gehaald hebben. Het lijkt ons niet nodig om eerst meer dan 10 kamers te spelen vooraleer naar Emerantia te komen. Laat het ons op een mindere dag houden :-) Het einde niet halen kan zorgen dat de 'spelervaring' niet tot zijn recht kwam en er inderdaad nog verschillende vragen overbleven. Kan je even laten weten waar er volgens jou wat meer licht zou mogen zijn. Andere suggesties ook altijd welkom via play @ escapehouse-emerantia. be


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend
 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Voor sommige puzzels is het écht TE donker
 • Moeilijkheidsgraad (niet voor beginners)
 • Gebrek aan verhaal (sommige puzzels lijken weinig

 

Bizar grote escape

Deze kamer is totaal anders dan eerdere gespeelde kamers, daar de kamer zich door een volledig woonhuis afspeelt!

De setting is leuk, het verhaal wat minder origineel, maar de uitwerking is erg goed.

Door de grote van de kamer ben je zo door de 85 minuten heen. Puzzels in thema en leuk doordacht. Niveau puzzels precies goed, zodat er ook met een grotere groep voldoende te doen is.

Kamer had persoonlijk iets enger gemogen, daar hier de mogelijkheden ruim voor aanwezig zijn in het grote huis. Ook zou de afwerking nog net wat verbeterd kunnen worden.

Ondanks deze aandachtspuntjes een enorme aanrader. Unieke kamer met een lekkere flow en lange speelduur!


Reactie door Escape House Emerantia

12 april 2022

Bedankt Richard!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  82:12 min


 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Enorm groot
 • Lange speeltijd
 • Leuke puzzels
 • Mag net wat spannender
 • Afwerking hier en daar

 

Mystery12Mystery12EscaperLid sinds: 10 oktober 2021 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2021

Anders..

We zijn met ons zessen vol verwachtingen naar deze escaperoom gegaan, onze verwachtingen zijn zeker en vast ingelost.. we vonden de ontvangst wel eens tof, het was niet zoals meestal met een ontvangst en uitleg maar je begon eigenlijk direct aan het spel.. het toffe aan deze escaperoom is dat je veeeeel kamers hebt en er precies geen einde aan komt.. voor ons ondertussen al ervaren escapers was dat extra leuk dat je kan blijven ontdekken. We zijn er op tijd uitgeraakt en dit met maar 2 hints. Op het einde kregen we wel de gamemaster te zien, maar zij had niet zo veel te vertellen, dat vonden we misschien het kleine minpuntje. Maar voor de rest is deze echt anders en uniek. Zeker de moeite waard om te spelen!


Reactie door Escape House Emerantia

12 april 2022

Bedankt!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend

 

Eveline WynendaeleEveline WynendaeleJunior EscaperLid sinds: 15 december 2021 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2021

Beste gillende ervaring!

Super goed aangekleed, belevingsfactor op en top met leuke puzzels, veel doe-opdrachten. Veel verschillende kamers, stuk voor stuk helemaal aangekleed en uitdagende puzzels waarvoor je 85 minuten de tijd krijgt


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  67:25 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

 

KevinKevinJunior EscaperLid sinds: 19 februari 2019 (18 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 november 2021

Geweldige escape

Een volledig huis met in elke kamer een nieuw thema.
Veel variatie op de puzzels.

Aanrader! Gespeeld met 6 waarvan iemand zonder ervaring en twee met maar twee op de teller. Dit ging prima !


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Beleving
 • Geen timer in het zicht

 

lmatlmatEscape ExpertLid sinds: 11 november 2019 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2021

Superleuke ervaring. Zeker een aanrader.

Deze kamer stond al een hele tijd op ons verlanglijst, en eindelijk hebben we deze kunnen spelen. De kamer, (een volledig huis) is heel tof uitgewerkt. Spanning zit erin van bij het begin. Kortom deze mag je zeker niet missen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: De Kangoeroes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Spannend

 

veerle189veerle189Junior EscaperLid sinds: 16 september 2019 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 november 2021

Superleuke ervaring van 85 minuten!

Via Escapetalk zijn we bij deze kamer uitgekomen en de reviews zagen er alvast veelbelovend uit. Ook het feit dat we 85 minuten konden puzzelen in een heel huis sprak ons aan.

Datum prikken, kamer boeken en op naar Leuven!

Om te beginnen starten we in een klein maar leuk salon, zonder gamemaster. Om het wachten aangenaam te maken kan je jezelf bedienen met een hapje en een drankje. Ondertussen komen de basisregels voorbij op een tv en iets later gaat het spel van start.

Let's go! Het spel start!
Je speelt deze kamer in een heel huis wat echt superleuk is! Elke kamer is als het ware een mini-escape room met elk een unieke sfeer en hier en daar een schrikmoment. De kamer duurt 85 minuten ipv de gekende 60. In de laatste kamer zie je ook pas hoeveel tijd je over hebt dit vonden wij persoonlijk goed omdat je dan niet heel de tijd zit te kijken hoeveel tijd er nog is ... voor anderen is dit misschien een minpunt (maar dan heb je nog altijd een horloge natuurlijk). Met nog 2 minuten op de klok konden we het spel tot een goed einde brengen. Alsook hadden wij maar 3 hints nodig.

Op het einde van het spel krijg je dan de gamemaster te zien en kun je nog een praatje doen in het salon. Heel leuk om te zien hoe een "vervallen" rijhuis zo eenvoudig en toch stijlvol omgebouwd werd tot een escape room. Ook op technisch vlak is er veel tijd gekropen in het maken van de kamers. Zo heeft elke kamer verschillende puzzels, en is deze ook voorzien van leuke effecten.

We hebben met ons groepje dus echt genoten van dit spel. Van begin tot einde is er een leuke spanning. We kunnen alleen maar aanmoedigen om Emerantia te boeken en de experience zelf te ondergaan. Het is zeker en vast de moeite!


Reactie door Escape House Emerantia

22 november 2021

Dankjewel Veerle voor de (h)eerlijke review :-)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Beleving

 

broeder_viktorbroeder_viktorSenior EscaperLid sinds: 26 augustus 2021 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 november 2021

Onverwachtse topper!

‘Emerantia’, klinkt heel mysterieus en een beetje creepy. Uiteindelijk was dit zeker een top 5 room van de vele goede rooms die ons team al speelde. Ik ben zeer tevreden en verast van deze top experience!


Reactie door Escape House Emerantia

22 november 2021

Bedankt Viktor! Altijd fijn als iemand ons werk sterk kan waarderen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  81:24 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • 85 min

 

MarliMarliEscape ApprenticeLid sinds: 29 september 2021 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2021

Fantastische ervaring

je wordt helemaal meegezogen in het verhaal. Top puzzels origineel en een beetje eng!


Reactie door Escape House Emerantia

12 april 2022

Bedankt Marli!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Goede prijs
 • Origineel
 • Verhaal

 

Linus (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 december 2021

Een van de beste escape rooms ooit gedaan

Zeer aangenaam verrast met deze escaperoom die zowel qua verhaal als qua puzzels en oog voor detail enorm goed in elkaar zit! Je voelt je echt deel uitmaken van het mysterie.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Escapers The Escapers Junior EscaperLid sinds: 13 juli 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 januari 2022

Zeer leuke spannende escaperoom(huis)

Leuke escaperoom omdat je in alle kamers van het huis komt.
Misschien eerder een escaperoom voor max 4 personen. In sommige kamers te weinig puzzels als je met 6 bent.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  79:24 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Spannend

 

roel_van_rijswijkroel_van_rijswijkEscaperLid sinds: 3 oktober 2019 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2021

Supertoffe ‘kamer’. Van begin tot eind bepaalde onderhuidse spanning die écht iets toevoegt aan de ervaring.

Hele bijzondere ontvangst. Kamer blijft spannend en intrigerend. Zeker de moeite waard van een bezoek.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica

 

patrice_vangeelpatrice_vangeelEscaperLid sinds: 17 oktober 2020 (66 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Spannende ervaring

Van kelder tot zolder vol spanning het raadsel ontrafelen


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig