Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Celines

Escaper

Offline

Omschrijving

Parachutespringen, pretparken en escape rooms, daar mag je mij altijd wakker voor maken!;)

Genoeg escape-buddy's vinden die zo gek zijn om mee naar de andere kant van het land te rijden, daar op 1 dag een boel kamers te spelen, en weer terug te keren, is een grote uitdaging. Dus als iemand overtuig-tips heeft, kom maar door!;) haha


Lid sinds

18-11-2021

Locatie

Eindhoven

Statistieken

Escaperooms

14 reviews

68 kamers gespeeld

71.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


14 reviews

Houdini's Academy (XP)

Exit Games Mol
Geplaatst op: 18 mei 2022

Betoverende Beleveniskamer

Tja, wat zal ik over deze kamer zeggen? Beter niet te veel, want hoe minder je ervan weet, hoe meer je jezelf kan laten verrassen, want reken maar dat dat gebeurd! ;)
Ga dit gewoon beleven, en je zult zien dat je zomaar opeens een goochelaar in jezelf gaat vinden.

Wel nog even mijn compimenten voor de host, wat een fantastisch leuke, enthousiaste vrouw. Zelf ook helemaal escape fanaat. Daar hebben we erg leuk mee gebabbeld, ze heeft ons goed begeleid, en bovenal zelfs last minute voor ons geregeld dat we de andere kamer ook konden spelen, én in de juiste volgorde. Een dikke 10 voor haar!


Reactie door Exit Games Mol

07 juni 2022

Hoi Celine, bedankt voor je review. Fijn om te lezen en wat heb ik er ook van genoten om jullie te zien spelen :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Verrassing

 

Tombe van Amenhotep

Exit Games Mol
Geplaatst op: 18 mei 2022

Amusante kamer

Leuk gethematiseerde kamer, met diverse puzzels, voor ieder wat wils.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Diversiteit

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 18 mei 2022

Leuke kamer, een soort per toeval ontdekte verstopte parel

Room 1803 heeft mij eigenlijk best wel verrast, en doet gewoon keihard mee in escapeland!
Het heeft leuke effecten, een grappig verhaal, leuke doorgangen, een toffe gimmic.
En het mag dan ergens misschien toch nét iets of wat "amateuristischer" aanvoelen ten opzichte van andere kamers met een goed verhaal en vanallerlei effecten. Desalniettemin zou ik zeker weten zeggen dat deze de moeite waard is om gespeeld te hebben!

De flow ging fantastisch lekker (tot aan de voorlaatste puzzel), alles liep vlotjes en logisch, niet té makkelijk, maar het tempo zat er goed in, heerlijk! We vlogen helemaal lekker door alles heen en het voelde super goed.
Alleen op een stukje van de voorlaatste puzzel en de eindpuzzel liepen we vast en toen waren we de flow kwijt. Qua gevoel wel jammer, maar voor de rest niet zo erg, want anders hadden we volgens de host wel heel snel buiten gestaan en waarschijnlijk een recordtijd neergezet. Dus in dat opzicht was het maar beter dat we een beetje vast liepen, want ik geniet toch liever langer van de beleving dan dat ik in moordtempo weer buiten de deur sta ;)

Ik zou zeggen dat dit voor mensen met wat escape ervaring een perfecte 2-persoons kamer is. Weinig puzzels die enorm veel tijd kosten, lekkere flow en niet te moeilijk. Er is ook een speciale prijs voor tweetallen, dus het is ook nog eens betaalbaar op die manier! Perfect!

(Let wel op het woord ervaring, want onze gamehost zei dat tweetallen meestal moeite hebben en niet ontsnappen, of er echt doorheen gesleept moeten worden. Dit lijkt me dan gelden voor tweetallen zonder ervaring, want in mijn ogen was dit juist een kamer die makkelijk te doen is met 2).

Achteraf is er nog een leuk fotomoment, waar ze automatisch een mooie photoshop op toepassen, wat een erg leuk aandenken oplevert!

Complimenten aan Room 1803, gaat dat beleven!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:12 min


 • prijs (betaalbaar met 2!)
 • leuke gimmic
 • doet mee
 • lekkere flow

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 18 mei 2022

Prachtig decor, sublieme geluidskwaliteit en heerlijke geureffecten! Wauw!

Deze kamer heeft werkelijk prachtig decor, je kijkt je ogen uit, serieus waar! Zoveel detail, heel erg immersive, je bent meteen in een andere wereld! Compleet met meeslepende muziek en geluidseffecten (met een ongelofelijk mooie geluidskwaliteit!), geureffecten, verlichting, alles.
Veel puzzels (en hele leuk ook! geen enkele heeft me verveeld), geen cijfersloten, goede combinatie van denken en doen, en voor de liefhebber een heleboel toffe referenties naar andere (bekende) escape rooms ;)
Zelfs het introfimlpje maakte mij enthousiast, die was zo ontzettend sterk, gaaf gemaakt. Zonder twijfel het beste introfilmpje dat ik ooit gezien heb!

Daar bovenop is er een mega grote ontvangstruimte (die ze helemaal prachtig aan het aankleden waren), verdeeld in twee delen afgesloten door een deur, waardoor napraten zonder dat de volgende groep spoilers hoort top geregeld is!

Waarom heeft deze kamer dan geen 10 van mij gekregen? Omdat er ook nog wel verbeterpunten zijn:
- de reactie mag sneller na de actie. Nu is er telkens net een twijfelmoment na het oplossen van een puzzel, zo van huh er gebeurd niks, was het dan toch niet goed, moeten we nog eens terug opnieuw kijken, ohnee wacht nu gebeurd er iets. Als dit sneller na elkaar gaat dan krijg je als speler veel meer het gevoel van voldoening en YES als je iets goed doet. Dat ontbrak nu een beetje.
- vaak werd het donker(der) na het oplossen van een puzzel (tijdens de 'reactie'). Dit is in principe natuurlijk goed, perfect zelfs, want dat trekt de aandacht van iets dat er gaat gebeuren. Maar hetgeen er gebeurt mag in deze kamer wel wat duidelijker/bombastischer. Het mag echt wel alle aandacht trekken, een luider/opvallender effect zijn. Het mag wat duidelijker zijn wat er open gaat (oplichten/knipperen wat er unlockt/waar je naartoe geleid wordt). Of wat heeeel goed zou werken in de kamer: een stukje gesproken story telling op deze momenten, om je meer het verhaal te laten beleven, want ze hebben een heel erg tof verhaal waar wat mij betreft nog veel meer mee gedaan kan worden in deze kamer!

Als de kamer deze dingen had gehad, dan was het zeker weten een vette 10+.
Maar voor nu een dikverdiende 9 voor deze prachtig mooie kamer.
Ik ben echt een uur lang volledig aan de wereld ontsnapt, heb genoten van het heerlijke gevoel dat de sfeer in deze kamer oproept, en heb me vermaakt met heel veel super leuke puzzels!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Prachtig decor
 • Geweldige geluidskwaliteit
 • Geureffecten
 • Beleving
 • Introfimpje
 • Verhaal
 • Super leuke puzzels

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 18 mei 2022

Fantastische locatie en uitbaters, niet zo mijn room.

Als je hier binnenkomt, dan ben je eigenlijk gelijk verbluft. Eerlijk is eerlijk, wát een leip mooie ontvangstruimte, echt ongelofelijk.
En de uitbaters zijn volledig in prachtige kostuums, wauw, ja dat zette wel meteen een sfeer! Supercool!

Maar, hier schuilt natuurlijk ook een ontzettend gevaar in, en dat gebeurde voor mij ook wel.
Je verwachtingen komen meteen heeeel hoog te liggen doordat de sfeer en de aankleding van de ontvangstruimte en alles eromheen zo buitengewoon is, en dan valt de decoratie/sfeer in de kamer toch al snel best wel tegen.
Nogmaals, die ontvangstruimte is ook zo baas dat de vergelijking haast niet eerlijk is, maar toch;)

Nu door naar de kamer zelf.
Allereerst kreeg je een introfilmpje te zien. En ik moet eerlijk zeggen, deze vond ik persoonlijk niet geslaagd. Hij was te lang, ging veel te veel over de basis regeltjes die je ondertussen wel weet als je vaker escaped, en het hamerde té veel op niet stuk maken, niet forceren, niet breken, niet aanzitten, etc etc, terwijl je vervolgens in de kamer toch soms best wel ruw met dingen moest zijn om iets te vinden. Wat wij dus uiteraard niet deden, want door het filmpje waren we super voorzichtig geworden, maar daardoor liepen we vervolgens wel tot een aantal keer toe vast in de kamer...
Wat er na het filmpje gebeurd is dan wél weer erg leuk, hele orginele manier van hoe je de kamer in gaat!!

Qua puzzels was het erg leuk dat er echt van die 'klassieke' puzzels (categorie dit kan op tafel liggen in de ontvangstruimte) in de kamer zitten, dat had ik nog nooit eerder gezien!
Maar naar mijn smaak waren er veeeel te veeel spullen die je niet nodig had, of die je uit elkaar kon halen en overal maar ging opstapelen. We waren maar met tweeën hadden alsnog al snel volledig geen ruimte meer over om nog te kunnen lopen. Deden wij nou iets heel verkeerd, of is dit bij iedereen zo?

Al met al, we hebben ons zeker vermaakt, ik vond het leuk om wat orginele dingen te zien die voor mij nieuw waren, maar het was niet zo mijn room. De sfeer in de kamer en het verhaal hebben mij niet weten te pakken, de afwerking had hier en daar wel beter gemogen om je wat beter de wereld even te laten vergeten.
Mijn compagnon vond deze kamer dan juist wel weer helemaal geweldig, dus het is echt persoonlijk.

Voor de algehele ambiance en de uitbaters zou ik absoluut nog een keer terug gaan! Wie weet is de andere room wel (meer) mijn ding :)


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  70:24 min


 • ontvangstlocatie
 • uitbaters
 • service
 • gastvrij
 • afwerking
 • hintsysteem

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 04 maart 2022

Kamer 237 voelt als thuiskomen, al belandden we dit keer in een wel heel bijzonder hotel..

Na eerder De Conciërge te hebben gespeeld (en best verliefd te zijn geworden op die kamer), waren we erg blij om weer terug te zijn bij kamer 237! Dit keer kwamen we niet om conciërge te worden, maar wilden we graag even bijkomen van die bewogen sollicitatie in een luxe hotel suite. Gelukkig voor ons behoort dat bij Kamer 237 ook gewoon tot de mogelijkheden; waar ze wel niet allemaal aan gedacht hebben ;).

We werden weer uiterest vriendelijk ontvangen, wat een fantastisch team aan personeel hebben ze daar toch staan. Allemaal hele gastvrije en enthousiaste mensen met passie voor de escape room wereld! Love the bedrijfskleding ook trouns!.. Afin, ik dwaal af, terug naar de escape room!

Kamer 237. Wauw, ja, deze kamer is heel erg goed in thema. Vanaf de eerste seconde waanden we ons helemaal in een ontzettend geloofwaardige hotelbeleving. We checkten in, maar vrij snel nadat we de receptie verlieten op zoek naar onze kamer, kregen we door dat dit een wel heel bijzonder hotel is. Het leek haast wel vervloekt?..

Het hotel avontuur bestond uit lekker veel puzzels, die een fijne verhouding van samenwerken, opsplitsen en parrelel werken hadden. Iedereen in ons team had altijd wel iets te doen, en zo kwamen we op een fijn tempo vooruit :)
Omdat er zo ontzettend veel te ontdekken valt, lijkt het bezoek achteraf wel uren te hebben geduurd. Heerlijk om op die manier even helemaal van de wereld af te zijn en je in een compleet andere wereld te wanen, daar hou ik van!
Als je op zoek bent naar een verrassend/onverwacht element, dan is dat hier ook 100% aanwezig, en érg gaaf gemaakt! Wij waren helemaal verbluft!!
Deze mooie suite is een eer om in te kunnen verblijven, maar toch stiekem fijn om ook weer uit te kunnen checken. Dat komt misschien alleen maar goed uit, want dan kunnen er des te meer mensen genieten van een kort verlijf in de meest bijzondere suite van Volkel. Ik raad het aan! ;)

Kamer 237 voelt als thuiskomen, geweldig personeel, veel aandacht voor de gasten, goede service, en fantastische kamers. Helaas zijn wij er voor nu uitgespeeld, maar zodra Lost&Found er is staan wij weer aan de deur, reken maar!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • geweldig personeel
 • gastvrij
 • geloofwaardige beleving
 • even helemaal in een andere wereld
 • verrassingselement
 • veel puzzels
 • iedereen constant bezig
 • sfeer
 • thematisering

 

Holy Wowness! YES!

Ohh, hier gaan we weer hoor.. echt týpisch zo'n kamer waarbij ik zó graag uitgebreid alles wil vertellen wat wij hier allemaal hebben meegemaakt! Té gaaf, maar helaas, daar komt het no spoiler mannetje, jullie zullen het echt zelf moeten gaan meemaken!

Wij werden ontvangen door een super enthousiaste game master, Dakota. Meteen duidelijk, zij past zo goed in deze rol, heel leuk, en dat is toch wel een groot pluspunt aan je beleving!

Eenmaal benoemd tot FBI leden was het tijd om onze klus te gaan klaren! Wat kwamen we allemaal tegen?:
Fantástisch thematische ruimtes, waar qua puzzels echt perfect gebruik is gemaakt van de setting. Het verhaal klopte van begint tot eind, met grote verrassingen aan toe! Gave licht-, geluids- & bewegingseffecten, orginele puzzels, mooie combinatie tussen speuren en puzzels, en bijna nergens cijfersloten, alleen sleuteltjes en actie/reactie.
Er was ook genoeg te doen om op te splitsen en in duo's parallel te werk te gaan aan verschillende taken.

Het enige jammere van deze kamer vond ik het hintsysteem. Ik hou niet van hints in de vorm van geschreven tekst op de tijdbeeldschermen. (Überhaupt mogen die schermen van mij wel weg). Maar in deze kamer brak dat gewoon extra af aan de beleving. Die schermen paste als enige gewoon niet in het verhaal of in het thema. Zo zonde!

Een ander klein dingetje is dat de gesproken tekst "opdrachten"/info wel harder hadden mogen staan qua volume. Of anders dat er door te spelen met licht (donker) de aandacht beter verplicht op die mededelingen gevestigd zou worden. Niet dat ze nu niet te begrijpen of te verstaan waren, maar je praat er al snel doorheen of je krijgt het toch net niet helemaal mee, en dat is gewoon jammer, want het voegt wel ontzettend iets toe aan de beleving, dus ze zijn het echt waard om nog aanweziger te zijn!

Maar los van deze kleine dingetjes was dit gewoon een geweldige kamer! Heel onverwacht hoe het verhaal ging lopen. En ja, achteraf had je het misschien kunnen bedenken, het is een achtervolging, maar dat het echt zo ver ging.. holy wauwness.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:55 min


 • Verhaal
 • Verrassing!
 • Overtuigend/Realistisch
 • Orginele puzzels
 • Enthousiaste game master
 • Diversiteit
 • Hintsysteem
 • Volume gesproken tekst

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 31 januari 2022

Voor de echte speurneuzen!

We hadden The Conductor al eerder gespeeld, die beviel ons érg goed. Dus in 'omgekeerde volgorde' kwamen we eens kijken naar waar dat mee begonnen is; The Mystic Cabin!

Bij binnenkomst in de kamer waande je je inderdaad meteen in een boshut, dus qua thematisering zat het goed! De aanwezigheid van sfeergeluiden maakt mij ook altijd heel blij! Goed begin.

Al snel werd duidelijk dat deze kamer voor een groot deel bestaat uit heel goed zoeken. We hadden de puzzels -zeker die aan het begin- vrij snel door, maar we konden telkens vanallerlei benodigdheden/benodigde informatie gewoon maar niet vinden. Hints die we kregen gingen dan ook voornamelijk over fysieke verstopplekken. Ik weet niet helemaal wat ik daarvan vind.. Ik ben toch meer fan van iets makkelijker de dingen fysiek vinden en dan langer moeten puzzelen wat hiermee precies de bedoeling is, dan de puzzel al lang door hebben, maar de benodigdheden maar niet kunnen vinden. Op mij werkt dat frustrerend, maar voor de echte speurneuzen onder ons kan dit natuurlijk juist een pluspunt zijn.

De kamer had leuke effecten en verrassingen, en een goeie diversiteit aan puzzels.
De eindpuzzel was alleen (voor ons) helaas totaal geen climax, dat was wel erg jammer.

We zijn helaas (net) niet op tijd ontsnapt, dingen niet kunnen vinden heeft ons veel tijd gekost, maar gelukkig mochten we net even een paar minuutjes doorgaan, zodat we de kamer wel uit hebben kunnen spelen

Voor een eerste kamer van deze leeftijd: zeker een goeie!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer(geluiden)
 • Diversiteit aan puzzels
 • Te ver verstopt (zeker na "preek" 'sloop niks')
 • Eindpuzzel

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 23 januari 2022

2 persoons kamers zijn er niet veel, dus deze moest geprobeerd worden.

Na het spelen van de De Conciërge (kamer 237) echt ontzettend fan geworden van 2 persoons kamers. Dus vandaar dat we The Contamination aan ons verlanglijstje hebben toegevoegd, die we deze week eens kwamen proberen :)

Nadat we de ingang hadden gevonden kwamen we aan in een ruime, gezellige ontvangsthal. Dat was vast een goed begin!
Maar door omstandigheden was er vertraging opgelopen bij forsaken escape, waardoor alle tijden vanaf ons uitliepen. Kan gebeuren natuurlijk, dat vonden wij niet erg. Het feit dat er aan het einde van onze ontsnapping werd gezegd dat er hierdoor geen mogelijkheid meer was om de kamer nog even samen door te lopen en om even na te kletsen erover vonden wij dan wél echt heel erg jammer en zonde! Dit is vaak toch juist wel een heel erg waardevolle toevoeging. Maar goed, laten we dat de pret niet al te veel laten drukken!

De kamer was leuk gethematiseerd (heel gaaf met van die typische deuren, de puzzels mooi in thema, etc).
Er was een goed logisch verhaal van begin tot einde, wat leuk aan elkaar gemaakt is.
Wel zaten er veel soort van logica puzzels (taal of reken) in de kamer, waarvan de regels dan uitgeschreven stonden op een bordje. Dit zijn voor mij persoonlijk niet de leukste puzzels voor in een escape room, ik vind het dan toch net wat te veel aanvoelen als een soort raadsel speurtocht. Maar voor de liefhebbers van dit soort puzzels is deze escape room dan natuurlijk juist perfect;) Deze vorm van puzzels zorgt er in ieder geval wel voor dat je constant bezig bent, omdat je niet zo veel tijd spendeert aan doelloos rondkijken/zoeken naar het idee en doel van een puzzel. Dit is voor de mensen die niet houden van die dode 'ik snap niet wat ik moet doen' momenten natuurlijk een perfecte uitkomst. Ikzelf vind het eigenlijk uitdagender om niet meteen te snappen wat de puzzel van mij wil, ik hou er wel van om dat denkstapje zelf uit te moeten vogelen.

Verder is de kamer volautomatisch met een aantal leuke reacties, al hadden deze echt nog veel beter kunnen zijn als er wat kracht zou worden bijgezet met geluids- en/of lichteffecten, die miste ik een beetje.

Al met al wel een leuke kamer om te spelen. Goed verhaal, alles in thema, een aantal puzzels waar je kan opsplitsen en beide met iets anders aan de slag gaat om zo samen tot de oplossing te komen, en een aantal puzzels waarbij je elkaar echt nodig hebt en samen goed moet communiceren om tot de oplossing te komen.
We hebben ons zeker vermaakt!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:25 min


 • goed verhaal van begin tot einde
 • puzzels in thema
 • veel doen, minder denken
 • veel doen, minder denken

 

De Grootmeester

Clocked-Up
Geplaatst op: 13 december 2021

Een klassieke puzzelkamer

Deze kamer is gemaakt voor de echte puzzelaars. Goed zoeken en speuren, precies kijken en lezen, en zo alle raadsels uitvogelen.
De puzzels zijn best uitdagend, dus ik denk het meest geschikt voor mensen die in ieder geval al enige ervaring hebben met escapen.

Qua thematisering is er op het eerste oog niet bijzonder veel gedaan, maar toch ademt de kamer wel een sfeer die er goed bij past.
De kamer is vol-automatisch en er zitten een paar leuke effecten in verwerkt.

Hetgene dat wel jammer is, is dat het verhaal (van de grootmeester, de architect, die boos wordt als je een puntenslijper komt zoeken, en blijkbaar geheimen bewaart), eigenlijk nooit meer terugkomt in de kamer.. de puzzels lijken er niet naar te verwijzen, en als je ontsnapt dan heb je eigenlijk ook niet ontrafelt wat voor geheimen hij nou bewaarde, en dat was toch wel waar je volgens het verhaal naar op zoek ging.. Het zou dus wel leuk zijn als dit iets meer terug zou komen, en dat je aan het einde ook daadwerkelijk gevonden geheimen mee naar buiten kon nemen die het verhaal afsluiten.

Wij hadden een beetje een moeizaam begin, naar mijn gevoel best wat hints nodig (oeps), maar de eindpuzzel was leuk, die hadden we erg snel door, en zo hebben we ons daarmee helemaal kapot gewerkt in een race tegen de klok om met nog 25 seconden op de klok te ontsnappen! Pfew!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:35 min


 • verhaal komt niet terug in kamer

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 13 december 2021

Yesss, oohh, wat is deze GAAAF!

Potverdikkie wat is het lastig om een spoilervrije review te schrijven die deze kamer genoeg eer aan doet..
Er zijn zo veel dingen in de kamer die ZO super gaaf zijn, waar ik met alle enthousiasme over zou willen blijven vertellen, maarja, ik ga niks verklappen..

Van begin tot eind volgt deze kamer een verhaal, waarbij alles klopt. Een heuse voorshow als inleiding, de opbouw, alle puzzels en zeker ook de effecten, alles volgt het verhaal en past perfect in het plaatje! En aan het einde is de cirkel helemaal rond. Heerlijk! Echt een beleving van begin tot eind!

Sommige mensen zeggen dat Illusion geen escape-room is. Ik vind dat het dat zeker weten wel is; maar een hele bijzondere!
Er zijn gewoon puzzels zoals je die in een escape-room verwacht, maar wel perfect in thema. En de effecten zijn mega gaaf. Je zou het een immersive, verhalende escape-room kunnen noemen, waarbij je met ontsnappen echt niet te veel haast moet willen hebben;)

Over die effecten.. WAUW! Ik ben een paar keer echt verbulft geweest of heb hardop uitgeroepen hoe vet ik dingen wel niet vond! Echt hele gave grote dingen, soms erg verrassend of onverwacht.
Er is heeeel erg goed gebruik gemaakt van licht en geluid, wat indrukwekkende momenten oplevert, maar tegelijkertijd (onbewust) ook sturend werkt. Erg knap werk!
Het geluid is overtuigend en alle voorwerpen in de kamer zijn erg mooi en realistisch. Je gelooft echt dat je in het verhaal van Marcus Furore bent gestapt!

Ik heb ook erg gelachen om de "Hintmachine", dus probeer vooral de interactie hiermee uit! Ookal heb je geen hints nodig, het is wel onderdeel van de ervaring die je even meegemaakt moet hebben;)

Kortom, een supercomplete, verassende, spannende en meeslepende ervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  71:13 min


 • Heerlijke sfeer
 • Goede service
 • Complete beleving
 • Spannend
 • Origineel
 • Verrassend
 • Overtuigend verhaal van begin tot eind

  Epic Escape Waalwijk

Forbidden Floor

Escape Room 'Forbidden Floor'
Geplaatst op: 30 november 2021

Oké kamer

Prima kamer, niet de meest bijzondere, maar wel leuk gedaan.
De kamer bevindt zich op de zolderverdieping van een café, waar in het thema/verhaal leuk gebruik van is gemaakt.
Er zitten toffe effecten in van actie-reactie puzzels, maar ook een paar irritant priegelige hangslotjes.
Naar mijn smaak waren er in deze kamer wel veel en veel te veel afleidingsmaterialen aanwezig. Haal. het. weg. En niet alle puzzels waren voor ons even logisch, maar dit is natuurlijk erg persoonlijk;)
De gamemaster zat voor het leuk bedachte hintsysteem goed in zijn rol en vond het ook duidelijk leuk om te doen!


6

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  54:14 min


 • Te veel afleidingsmateriaal
 • Onlogische puzzel(s)

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 26 november 2021

Leuke kamer, goed te doen met 2 personen!

De locatie ligt een beetje verstopt en de 'ontvangsthal' (zo zal ik het maar even noemen) ziet er niet perse heel veelbelovend uit, maarr.. laat je hier zeker niet door afschrikken! Het contrast komt eraan;) Want zodra je de kamer binnenstapt waan je je op een mooi Engels station, licht, geluid, sfeer, alles is aanwezig! Dus alle thematisering/sfeer die misschien wat mist in de algemene ruimte die is duidelijk wel allemaal in de kamer gestopt!

De kamer is heel goed te doen, ook met zn tweeën. De puzzels zijn relatief makkelijk, passen goed bij het thema en nodigen op een leuke manier uit tot samenwerken.

Het hint systeem werkt met een 2-way telefoonverbinding, dus je kan óf zelf bellen voor een hint, óf er wordt gebeld door de gamemaster als deze denkt dat een hint nodig is. In dat laatste geval wordt er altijd bij gevraagd of je de hint wil, dus er ligt heel veel controle bij de escapers over wanneer er wel of geen hint verkregen wordt.

We zijn ontsnapt, maar hebben er wel een kleine 5 minuutjes langer dan het uur over gedaan zei de gamemaster bij het openen van de deur. Fijn dat deze tijd ons even werd gegeven om de eindpuzzel af te maken, leuker dan hard onderbroken worden net op het laatste moment ;)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving in thema
 • Verhaal
 • Logische puzzels
 • Goed te doen met 2 personen
 • Sfeer
 • Prijzen per groepsgrootte ipv vaste kamerprijs
 • Ontvangstruimte mag wat gezelliger of meer in them

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 23 november 2021

Wauw, wat hebben we gelachen!

Tja, waar zal ik eens beginnen…
Nou om maar met de deur in huis te vallen:

We zijn bij lange na niet ontsnapt, maar ik heb nog nooit zo hard gelachen in een Escape Room als nu, dus even helemaal aan de wereld ontsnappen is ons meer dan gelukt!

Een kamer speciaal voor 2 personen, die zijn er niet veel, en wauw wat vind ik dat een uitvinding in escape-land die van mij veel vaker gemaakt zou mogen worden! Een mooie intieme beleving waarin je gegarandeerd alles van de kamer meekrijgt, je gaat echt samen op avontuur, en deze kamer speelt er fantastisch op in om te zorgen dat er als team geopereerd wordt!
Ik kan natuurlijk verder niets vertellen over hoe ze dit dan doen, iets met spoilers enzo, maar wat zitten er een toffe elementen en puzzels in deze kamer! Echt heeel erg gaaf!

En dan het hintsysteem.. volledig terecht dat dit in de prijzen is gevallen, ge-wel-dig! We hebben er volledig in een deuk om gelegen, het draagt enorm bij aan de sfeer en om je helemaal in het verhaal te voelen, en we zijn er ook nog eens perfect door geholpen.
Complimenten aan gamemaster Lisan hierbij, die dit natuurlijk verzorgde en perfect aanvoelde wat we nodig hadden. Op de juiste momenten hints, niet te snel of te veel, maar zeker genoeg (en dat hadden we nodig hahaha). Op één moment heeft ze ons zelfs, zonder dat wij er al te veel van door hadden, omwille van de tijd een puzzel deels laten overslaan en ons de triomf gegund voor het huidige werk, zodat we één van de gaafste momenten (voor mij) in de kamer in ieder geval nog binnen de tijd konden meemaken. Dat was heeel erg tof, super blij dat ze dit zo heeft gedaan! Nu zijn we op een 100% gaver en perfecter punt in de kamer gestrand dan dat we anders zouden zijn, wat de ervaring en beleving echt ontzettend tegoed deed!

En om nog maar een keertje de gamemaster te prijzen; achteraf kregen we nog een toertje vol uitleg over wat we eventueel fout hadden gedaan en hoe dit had gemoeten + een demonstratie van wat er precies nog was gebeurd na het punt waarop we gestrand zijn (zowel de verhaallijn, als alles over hoe de overige puzzels werkten en opgelost hadden moeten worden). Dit vind ik zo'n enorm pluspunt! Je gaat de kamer namelijk toch nooit meer opnieuw doen, dus dan is het wel zo lekker om zonder het gehaald te hebben toch wel de hele kamer te hebben gezien, in plaats van nooit meer te weten te komen wat je nog gemist had.

Bedankt Lisan en Kamer 237 voor deze onvergetelijke ervaring, jullie zien ons zeker nog terug!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • leuke sfeer
 • Hele gave puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding met een fantastisch hintsysteem
 • Goed verhaal en algehele beleving
 • 90 minuten in plaats van 75 zou denk ik niet mispl

  CelineSkamer237

0 reviews