Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Meer over Operation Agent 159

Er is al een tijdje niks vernomen van agent 159 … Stap in de rol als undercover agent, infiltreer in het bedrijf en probeer samen met je mede agenten te achterhalen wat er gebeurd is, voordat het te laat is. Zal dit ooit nog goed komen?

De nieuwste escaperoom! Geopend vanaf oktober 2019.


Thema's

Laboratorium

Eigenschappen

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

37 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Tuinstraat 10
3901 RB, Veenendaal
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

11 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2021

In betere omstandigheden een goede room.

Opnieuw een kleine roadtrip deze keer met de volgende room:
De kolenmijn – Dieren
Operation Submarine – The Circle Veenendaal
Operation Source Code – The Circle Veenendaal
Operation Agent 159 – The Circle Veenendaal
Kamer 13 – Escape Room Appeltern

Net room 2 (Open Source) gedaan en Agent 159 was de laatste van deze locatie voor ons.
Onthaal:
The Cirle ligt echt in het centrum van Veenendaal. Parkeren kan niet voor de deur, maar er zijn zat parkeergarages in de buurt. Trek hier dus een beetje tijd vooruit.
De ontvangstruimte hier is mooi en groot en je kan hier ook duidelijk veel meer als alleen escapen.
Het ontvangst was ca va, maar je miste wel een beetje die babbel die je met bouwers/eigenaars hebt.
Er werd ons een drankje van het huis aangeboden voor ons vorig avontuur wat een mooie geste is.

Kamer:

3 de room : Operation agent 159.
Onze missie, als we kiezen om die te accepteren ;-) , is om een antivirus te maken binnen het uur, iets waar agent 159 niet in geslaagd is.
Net als bij de vorige room een intro die mooi is uitgevoerd, maar net als bij de vorige room ook hier weer met technische issues te maken had. We besloten dan maar op eigen houtje verder te gaan en kwamen bij onze nieuwe favoriete deur uit die blijkbaar nog niet geleerd had uit zijn fouten :-).
Het bleek voor ons een beetje de rode draad dat de techniek achter deze room een eigen leven was gaan leiden. Filmpjes bleven herstarten, lampen gingen aan en uit, deuren gingen open en dicht en een bepaald deel kon open terwijl het de uitgang bleek te zijn.
Ach ja, je weet als ervaren escaper dat dit soort dingen kunnen gebeuren en uiteindelijk konden we ondanks deze zaken we gewoon puzzelen.

De kamer is net als de vorige kamer een soort break in kamer. Mooi in opzet en opnieuw hebben ze geprobeerd om alles zoveel mogelijk in thema te laten verlopen en ook hier weer is dat soms gelukt en soms ook niet. Er zitten voldoende puzzels in voor 4 personen hoewel dat bijna heel de kamer lineair is.
Ook hier weer een eindpuzzel die je voor de vlotste afhandeling met 4 doet.

De uitgang is een ervaring op zich en in mijn ogen te gevaarlijk op dit moment.

Conclusie:

De kamer op zich is echt prima en de puzzelflow in alle 3 de kamers zat echt lekker. Het decoratieniveau en afwerking kan beter, maar ondanks dat zijn het prima puzzelkamers voor 4 tegen een redelijke prijs.

Maar waar ik in room 1 en 2 nog begrip had voor de technische fouten was dat krediet bij 3 wel op.
Iets liep hier duidelijk niet lekker en ipv van het goed na te kijken werd er toch voor gekozen om ons in de kamer te steken. Vooral dat achteraf niet eens besproken wordt en afgedaan wordt als raar en houdoe kon voor mij echt niet.

Ook was de muziek van de ontvangstruimte goed hoorbaar in het eerste deel wat buiten alle problemen om nog irritanter was als normaal.

Ik had ook niet echt de indruk dat iemand bezig was met de technische problemen die zich voordeden in de kamers en dat het meer was van tja en weer door en dat maakt me echt pissig. Het liefst zou ik een 1/10 geven, maar dat is puur een momentopname en ik zie heus wel dat dit een toffe room is als alles naar behoren werkt. Het is enkel dat ik reviews zie van mensen die ik ken hier op escapetalk die deze room een goede beoordeling geven dat mijn cijfer is wat het is.


6

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 1.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

StanStanEscaperLid sinds: 13 november 2017 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 oktober 2021

En dat is drie (technische fouten)

Na een flinke domper te hebben gehad bij de vorige kamer op deze locatie, was het tijd voor operation Agent 159. Vol goede moed stapten we de kamer binnen. De kamer begint met een korte introductie, echter werd tijdens dit filmpje het beeld zwart en begon het filmpje weer van voor af aan (een soort stilstaand beeld tot de deur dicht wordt gedaan zodat het filmpje start). We zaten dan ook maar te wachten, het filmpje startte niet opnieuw, dus besloten we zelf maar door te gaan. Zeker gezien we tijdens de voorgaande kamers al flink wat technische problemen hebben gehad, voelt het erg rot om WEER te moeten starten met een fout.

Doordat het filmpje later tóch weer wel startte, hoorden we verschillende geluiden door elkaar, wat weer voor verwarring zorgde. Toen kwamen we op het punt van de T-splitsing (lees even mijn review terug van Operation Source Code om te begrijpen waar dit over gaat). Ons werd verteld dat het een eenmalig probleem was, wat meteen opgelost was. Echter was het probleem nog steeds aanwezig toen wij in de kamer waren. Hier is gewoonweg niet naar gekeken.

Agent 159 begint qua puzzels best prima, zodra je verder de kamer in komt, worden de puzzels steeds onsamenhangender en minder logisch. Klap op de vuurpijl voor ons was dat we een ruimte in kwamen waar uitgang gewoon nog open stond. Voor de derde kamer op rij hadden we dus te maken met technische/reset fouten. Dat het één keer gebeurt, kan natuurlijk gebeuren. Twee keer is al wat vervelender. Maar als je drie kamers op rij steeds te maken hebt met dit soort fouten, zit er gewoonweg iets goed fout. Voor ons was vanaf dat moment de koek dan ook een beetje op.

De eindpuzzel in deze kamer heeft – wat ons betreft – niets te maken met het thema. Omdat wij al zagen waar het einde was, was de beleving ook een beetje weg. We kwamen de kamer uit en we kregen vanuit de GM helaas weinig terugkoppeling over wat er nu precies gebeurd was. Sterker nog, binnen een minuut stonden we weer buiten. De kamers bij The Circle hebben echt wel potentie, maar onze escape ervaring op deze locatie was een hele zware teleurstelling!


6

Sfeer: 6.5

Puzzels: 6.5

Service: 4.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Linced82Linced82Escape ExpertLid sinds: 28 januari 2017 (139 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 oktober 2021

Goede service leuke kamer

Deze kamer heb ik met mijn hoog zwangere beste vriendin gespeeld, er werd goed meegedacht met haar lichamelijke mogelijkheden en zij werd begeleid via een andere ingang bij een deel van het spel wat erg vriendelijk was.
De kamer zelf heeft veel techniek en leuke momenten, ik vond hem goed te doen met 2 personen, 3 kan misschien ook wel maar veel groter zou ik de groep niet maken.


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:20 min


 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede service

 

viefjeviefjeSenior EscaperLid sinds: 30 augustus 2019 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2020

Leuke kamer, zeker de moeite waard

Leuke kamer om te spelen. Er zitten verrassende elementen in en de puzzels zijn redelijk divers. Ook goed met zijn tweeen speelbaar. Qua prijs-kwaliteit is deze kamer erg goed en krijg je meer dan waar voor je geld.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  58:46 min


 • Diverse puzzels
 • Prijs-kwaliteit

 

Team Fiets 'M erinTeam Fiets 'M erinEscaperLid sinds: 21 oktober 2017 (88 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 februari 2021

Een claustrofobische en traumatische ervaring

Wij hebben alle kamers gedaan bij The Circle en deze zijn ons allemaal heel goed bevallen. Deze kamer hadden we nog niet gespeeld. Vol enthousiasme reden wij ruim een uur naar Veenendaal. Wij waren die dag het eerst aan de beurt om de kamer te spelen. Ongeveer na 15 minuten in het spel liet de techniek ons in de steek waardoor het personeel plots binnenkwam om het een en ander te herstellen. 10 minuten later zijn we op een cruciaal punt vast komen te zitten omdat wederom de techniek het niet deed. Het allerergste in deze is dat er GEEN noodknop, camera of microfoon aanwezig was om contact te maken. Om niet teveel te verklappen..... de ruimte waar wij VAST zaten was ongeveer 1,5 vierkante meter. Wij konden niet communiceren en van ons laten horen. De spelleider heeft dit te laat in de gaten gehad en heeft te laat ingegrepen. Er werd pas actie ondernomen toen wij heel hard begonnen te roepen, schreeuwen en bonken. Toen de hulp daar was bleek dat zij ons niet direct konden bevrijden. Het duurde even voor ze ons veilig eruit konden krijgen. Om ons van de schrik te laten bekomen kregen we een glaasje water waarna we vervolgens naar huis zijn gegaan. De spelleider was ook erg geschrokken en vertelde dat wat wij mee hebben gemaakt nog nooit eerder is voorgekomen bij hen. Tot onze spijt hebben we verder niets meer van hen vernomen ondanks dat zij wel onze gegevens hebben. Jammer!


2

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 2.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • mooi decor
 • afgesloten ruimtes die geen noodknop hebben
 • de voorzorgsmaatregelen omtrent veiligheid
 • communicatie tijdens en na het spel
 • techniek die niet goed functioneert
 • service

 

Goed gebouwde kamer

Leuke ervaring, zeer originele puzzels. Wel erg lineair opgezet zodat je als je met een wat grotere groep bent (wij waren met zijn vijven) regelmatig moet toekijken hoe anderen puzzels oplossen, terwijl je zelf niks te doen hebt.
Enkele dingen werden na afloop verklaard als misleidingen, terwijl ze overkwamen als dingen die op het laatste moment toch niet bleken te werken en dus niet geactiveerd zijn. In een aanwijzing tegen het einde van de kamer werd iets genoemd dat helemaal niet in de kamer bleek voor te komen. Ik denk te hebben gezien waar het object in kwestie geplaatst had moeten zijn, maar dit is vermoedelijk nooit geïmplementeerd. Dat komt wat slordig over.
Maar behalve dat: vermakelijke, uitgebreide kamer. Hoge kwaliteit afwerking, prima puzzels.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  43:00 min


 • Originaliteit puzzels
 • Kwaliteit afwerking
 • Thematisering En sfeer
 • Red herrings
 • Soms wel erg slecht licht
 • Erg lineair

 

blond007blond007Junior EscaperLid sinds: 20 augustus 2019 (22 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 februari 2020

Leuke kamer!

Nadat we the source code hadden gespeeld hebben we agent 159 er meteen achteraan gespeeld. Wij vonden het een hele leuke kamer met leuke puzzels. Er is een leuke ontvangstruimte en de gastvrouw was heel erg vriendelijk en enthousiast. De aankleding van de kamer is mooi en alles klopt. Wat ons betreft zou het einde wel iets anders kunnen. Waar het einde bij the source code heel leuk is, viel dat bij deze kamer wel tegen. Verder hebben wij een soort 'wall of fame' op het werk waarop we de foto's van onze escape avonturen plakken dus een bord met de eindtijd voor de foto zou heel leuk zijn. Maar dit werd heel creatief opgelost doordat we een menubord mochten omdraaien en gebruiken. Top service!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: QR&D

Ontsnapt: Ja

 

MoessMoessEscape GuruLid sinds: 18 maart 2018 (200 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 januari 2020

Go undercover en beleef een tof uur!

Na de andere twee kamers gespeeld te hebben bij The Circle, stond deze kamer nog op de wishlist. Met goede verwachtingen gingen we de kamer in en gelukkig voldeed deze ook aan de verwachting!

Deze kamer, in tegenstelling tot de andere, begon niet met een filmpje, maar met een intro van de host. Ik weet wat voor mooie filmpjes ze hebben bij de andere kamers, dus ik miste die wel een beetje om goed in de sfeer te komen. Wat mij betreft zouden ze daar nog wat winst kunnen behalen qua sfeer en beleving.

Vervolgens gingen we de kamer in en die maakte het weer goed. Met best uitdagende puzzels, konden we ons geluk op met zijn tweeën. Het was zodanig uitdagend dat ik op een bepaald moment 'm best begon te knijpen of we het wel of niet gingen halen. De druk die ik voelde kwam ook weldankzij een puzzel die hing in de kamer, die schijnbaar inactief is. Ik dacht, sh*********t deze moeten we ook nog en we hebben nog maar 8 minuten, hoe gaan we dat redden?!!?! Tip zou zijn om hier iets anders overheen te plakken in thema. Voor gemoedsrust;) en om het gevoel weg te nemen dat je niet de hele kamer hebt gedaan.

Het einde was helaas bij ons een anticlimax vanwege vastlopende techniek:(, daardoor niet het euforische gevoel mogen ervaren.

Omdat we op een doordeweekse dag waren, was de host degene die ons had ontvangen, begeleidde en aan het einde er was. Ik vond dat wel positiever t.o.v. de vorige keer.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: JacLoe

Ontsnapt: Ja  53:32 min

 

josjejosjeEscape ExpertLid sinds: 27 september 2018 (117 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2020

Mission completed

Wederom leuk thema van The Circle. Het is weer gelukt om met innovatieve puzzels en uitwerking van het thema te komen. Je wordt daadwerkelijk meegenomen in de wereld van agent 159. De puzzels zitten goed/logisch in elkaar met leuke verrassingselementen. Omdat de kamer niet in 60 minuten te doen was zijn er puzzels uitgehaald, maar nog wel zichtbaar in de kamer. Dit geeft verwarring en leidt tot deceptie omdat het in opzet mooie puzzels zijn. Er is gezegd dat er nog meer puzzels worden verwijderd vanwege de tijd, risico is dat er dan te weinig puzzel ervaring in de kamer zit. Ik zou de kamer eerder in tijd verlengen. Conclusie: erg leuke kamer en in opzet vergelijkbaar met de andere kamers maar de puzzels die niet mee doen moeten niet zichtbaar zijn.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

 

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertLid sinds: 6 januari 2018 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 januari 2020

Leuke kamer!

Deze kamer is wat ik er van had verwacht. Qua aankleding en afwerking vergelijkbaar met hun andere kamers. Puzzels zijn logisch en volgen elkaar snel op.
Zit een leuk element in het midden van het spel die ik nog niet eerder had gezien (of wel gezien, maar niet écht werkend). Nadeel van dit element is dat de laatste die dit doet, veel mist van wat de andere inmiddels oplossen.

De uitgang vind ik nog een verbeter puntje. Ik snap dat dit nodig is, maar denk dat het kan op een meer veiligere manier.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:09 min


 • Puzzels
 • Aankleding
 • Uitgang

 

JessicavvJessicavvJunior EscaperLid sinds: 3 oktober 2021 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 oktober 2021

Weer Geweldig!

Net zoals de andere kamers, zit deze kamer weer goed in elkaar. Leuke puzzels en afwisselende ruimtes. De precieze tijd van ontsnappen weet ik helaas niet meer, maar we hebben het gehaald. Goede begeleiding en je zit ook hier weer gelijk in het verhaal!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig