Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Amy. r

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Hoi! Mijn naam is Amy en in 2021 ontdekte ik mijn passie voor escape rooms. Wat begon als een sporadisch avontuur, is inmiddels uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby!


Onlangs ben ik begonnen met het schrijven van reviews, een nieuw pad dat ik met veel enthousiasme bewandel. Bij het beoordelen van de escape rooms probeer ik ze individueel te waarderen, zonder ze te vergelijken met andere ervaringen. 


Ondertussen staan er al wat escaperooms op de teller, maar we zijn gelukkig nog lang niet uitgespeeld!


Lid sinds

06-07-2021

Locatie

Brabant

Statistieken

Escaperooms

54 reviews

69 kamers gespeeld

98.1% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Teams

-

1 teamleden

2 kamers gespeeld

DPAE

3 teamleden

46 kamers gespeeld

54 reviews

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 24 mei 2024

Rebecca (!?)

#68 Rebbeca

In januari boeken we dan eindelijk een datum voor de Non believers! De datum naderde en ik bedacht me ineens dat ik Rebecca niet heb gespeeld en deze net zo goed ervoor kan boeken. Door teamgenoten die moeten werken zouden we het normale tijdslot van 18:00 niet halen. Dusss even een belletje naar Your escape in de hoop dat we misschien iets later zouden kunnen beginnen.. Hier kreeg ik de enorm vriendelijke eigenaar, Jordin, aan de telefoon die dat gewoon voor ons kon realiseren! We waren erg dankbaar dat dit mogelijk was! Zo kunnen we de twee top kamers in de goede volgorde spelen!

Een deel van mijn team had de oude versie van Rebecca al gespeeld, ik zelf nog niet. Voor mij was het hele verhaal dus nog nieuw! Na een tijd te hebben moeten wachten was gisteren dan toch echt de dag dat we de kamers mochten spelen, na een lange autorit komen we aan op een industrieterrein met daar de locatie van Your escape. We lopen naar boven en zien daar een deel van de ontvangstruimte. Een gezellig barretje! Onze host groet ons vriendelijk en neemt ons mee naar een ander deel van de ontvangstruimte waar we plaats kunnen nemen. Na en plaspauze en onze spulletjes opgeborgen te hebben, start de escape eigenlijk al buiten de deuren. Wat een sfeer wordt daar neergezet! Met veel enthousiasme stappen we dan eindelijk de kamer binnen.

De kamer:
Ondanks dat ik al had gehoord dat deze escape redelijk groot is, verbaasde ik me hier toch over. Wat een ruimte!
maar goed, je kan wel een grote ruimte hebben, maar wat je ermee doet is natuurlijk belangrijker... nou dit zat ook zeker goed! Het decor is prachtig en goed afgewerkt, de puzzels passen goed in het thema en blenden voor het grootste deel in het decor. De puzzels zijn voor het grootste deel parallel met af toe een uitzondering. Zo kon ons groepje lekker opsplitsen en was er genoeg te doen. Wel moet ik zeggen dat wij met 5 waren en dit was voor ons te veel. Met 4 was beter geweest.

De spelflow gedurende de kamer heb ik voor het grootste deel als prettig ervaren, met af en toe wat haperingen. Zo klikte de host per ongeluk een puzzel te snel door, waardoor wij allemaal even verward waren en ons afvroegen waarom dit was gedaan en een belangrijk onderdeel die normaal deel is van het einde, kregen wij te vroeg te zien omdat dit niet juist was teruggezet tijdens het resetten. Nu nemen wij dit de host zeker niet kwalijk, deze dingen kunnen gebeuren, alleen hadden wij hierdoor tijdens het spelen wat verwarring en vraagtekens. Desalniettemin puzzelen wij lekker door de kamer heen.

Naast de puzzels is deze kamer, is het in mijn ogen ook echt wel een beleving, je bent niet alleen aan het puzzelen, maar je bent ook deel van een verhaal. Door het realistische decor, gebruik van licht en geluid en een passende sfeer, sta je midden in het verhaal. Ook wordt er gebruik gemaakt van een 'stem' gedurende de kamer, die zo nu en dan tegen je praat, hier zag ik ook zeker de meerwaarde van in. Gedurende de kamer zaten een aantal 'wow-effecten' , die ondersteund worden door show wat tof is gedaan! De kamer is technisch echt knap gedaan en dit kun je flink terugzien.

Persoonlijk heb ik wel een paar puntjes van kritiek, al is dat wel echt mierengeneuk. ;)
- Gedurende de kamer wordt er gebruik gemaakt van muziek, wat erg passend is en een enorme bijdrage is aan de sfeer.
Wel hoor je om de zo veel tijd dat de muziek soort van onderbroken wordt en daarna hervat.
- Op twee momenten in de kamer gebeurd er een bepaald iets, wat eigenlijk net te lang duurt. In eerste instantie wordt dit opgelost door een deel 'show' met licht en geluid, alleen loopt dit op een gegeven moment af en dan sta je eigenlijk een tijdje om je heen te kijken en te wachten. Het is begrijpelijk dat bepaalde dingen wat langer kunnen duren, technisch gezien, maar het duurden gewoon net dat ene stukje te lang waardoor we een beetje uit het spel en verhaal werden gehaald. Zoals ik al zei echt mierengeneuk, maar wilde het toch kwijt :)

Achteraf is er meer dan genoeg tijd om wat te drinken en te kletsen met de host, die overigens meerdere keren haar excuus aanbood voor de kleine foutjes, die wij zeker gelijk vergaven ;) Vriendelijk zijn ze hier in ieder geval zeker!!

Conclusie:
Al met al vond ik Rebecca echt een toffe kamer. Het decor was levensecht en perfect afgewerkt, er is een goed verhaal wat ik echt kan waarderen, de puzzels passen bij het thema, verhaal en de ruimte en alles komt samen tot één kamer, waar alles logisch en goed voelt! Ik ben fan! :)

Een must play!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja  55:12 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica
 • Origineel
 • Goede service

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 24 mei 2024

achteruit en ondersteboven van mijn stoel geblazen ;)

#69 The non believers

Na 3 maanden geleden te hebben geboekt was het gisteren eindelijk zo ver: The non believers staat op de planning! :)
Een kamer waar ik zo veel over heb gehoord, zo veel over heb gelezen en waar zo veel over voorbij is gekomen.
We konden er niet omheen... The non believers was overal! Juist dat is wat het voor mij een beetje spannend maakte, omdat het toch ook wel onbewust flink hoge verwachtingen had gecreëerd. Nou.. 1 ding kan ik je zeggen.. het heeft zelfs die verwachtingen overtroffen.. :D

Deze review vind ik dan ook enorm lastig om te schrijven want HOE ga ik OOIT omschrijven wat voor reis ik heb doormaakt in deze kamer. Het gevoel wat deze kamer mij heeft gegeven is zo lastig om in woorden uit te drukken, maar goed, ik wil toch graag een poging wagen!

Na Rebecca te hebben gespeeld, drinken we even wat en al snel neemt Melvin (de host) ons mee naar de intro van The non believers!
Ik wil even apart een stukje wijden aan Melvin, want wat een man is dat! Hij heeft voor ons de beleving meer dan compleet gemaakt. De manier hoe hij alles presenteert en uitlegt 10/10!! De passie druipt van hem af, dat kan ik altijd zo waarderen, bedankt hier voor! :)

Nou en dan was het zover, wij gaan eens even kijken wat er speelt achter de deuren van het huis van de pastoor en zijn familie!

De manier hoe je ingeleid wordt in de kamer is BI-ZAR goed gedaan. Het gebruik van de lichten, muziek en de prachtige filmische stem die je gelijk mee trekt in het verhaal, WAUW. en dan heb ik het nog niet over de manier hoe je de kamer betreed want.. wat. de. fuck.
Ik ben niet vaak stil, maar ik was vanaf seconden één sprakeloos.

En dan, na lang te hebben gewacht staan we dan eindelijk in de kamer.. na om mij heen te hebben gekeken is het enigste wat zachtjes uit mijn mond komt: ''wauw..'' Wat Jordin hier heeft neergezet is zo machtig mooi.
Je staat midden in een huis..
Het decor is schitterend, realistisch en tot in de details uitgewerkt.

en dan stond ik dus pas 10 seconden in de kamer...

Het gebruik van licht, muziek, geluid, het klopt allemaal en sluit naadloos aan, aan de bizar mooie omgeving. De puzzels kloppen, passen in het thema, zijn leuk om te doen en er hangt een bijzondere sfeer. Al mijn verwachtingen waren overtroffen, wel vroeg ik me gelijk af of de rest van de kamer hier aan zou tippen.. maar ik kan met zekerheid zeggen dat iedere nieuwe ruimte weer een wonderschone verassing was. Het bleef. maar. komen. Iedere ruimte was op zijn eigen manier weer prachtig neergezet..

Deze kamer en iedere ruimte die kwam was een grote verbazing, ik ben gedurende de 1,5 uur dat we binnen zijn geweest, constant onder de indruk geweest.

en dan de techniek... De dingen die ik in deze kamer heb gezien hebben mij dwars achterover geslagen, wat een reis.
De dingen op technisch vlak die Jordin voor elkaar heeft gekregen en heeft bedacht.. het zat gewoon zo enorm goed in elkaar en het bleef me maar verassen.

Ik moet wel zeggen dat de kamer omschreven staat als eng. Persoonlijk heb ik het geen seconden als eng ervaren, misschien net een tikkeltje spannend.

Hoe verder ik kom in deze review hoe meer ik merk dat het niet in woorden uit te drukken is wat ik in de kamer heb gevoeld.. ik ga daarom ook niet verder proberen. Ik denk dat alle reviews genoeg zeggen en allemaal op hetzelfde neerkomen:
Dit is een kamer om nooit te vergeten, eentje die je nog lang bij zal blijven.

We komen dan ook allemaal in stilte zonder ook maar een woord te zeggen de kamer uit. Wat een indruk heeft deze kamer gemaakt.

Melvin vangt ons vrolijk op en geeft ons even de tijd om het te laten bezinken voordat hij vraagt hoe we het vonden.
We kletsen hierna nog een tijdje na en gaan meer dan voldaan richting de huis.

Conclusie:
Deze kamer is ver voorbij wat een escape room vandaag de dag normaal inhoud, het is meer dan dat. Als dit de nieuwe norm moet worden van escape rooms, ligt de lat wel echt enorm hoog, dat zou onrealistisch zijn.
Zo een kamer als deze is gewoon een enorm hoge uitschieter die er 100% mag zijn.
Deze kamer heeft me omvergeblazen en dat is zacht uitgedrukt.

Ga het vooral zelf ervaren, want dit wil je niet missen! ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Technische hoogstandjes
 • Decoratie tot in de details uitgewerkt

  melf

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 13 mei 2024

Toffe kamer!

#66 honeymoon hotel, een kamer die al een lange tijd op mijn lijstje stond. Samen met mijn team reizen we af naar Zoetermeer om als eerst honeymoon hotel te spelen en daarna The End. Parkeren kan praktisch gezien in de straat op een klein parkeer plaatsje, voor zover ik weet gewoon gratis! Vanaf de parkeerplaats is het twee minuten lopen naar de locatie van Darkpark.

Eenmaal aangekomen worden we in rol begroet door de host, die al snel hierna haar rol weer verbreekt omdat een andere groep naar buiten moest. De host herkenden ons van de vorige keer en we maken even een praatje. Super vriendelijke dame! Goed, hierna gingen we al snel door naar de kamer.

De kamer:
Wat is het weer een mooie kamer, het decor is zoals bij alle kamers bij Darkpark gewoon subliem. Je waant je echt in een hotel. De details, de sfeer die er hangt, alles klopt! Persoonlijk had ik qua engheid niet veel verwacht, nu zou ik niet zeggen dat het echt een enge kamer is, maar ik ben een aantal keer flink geschrokken! Het verhaal was al vanaf het begin redelijk duidelijk, gedurende de kamer ondervond je dit dan ook soort van zelf en werd het allemaal nog wat duidelijk. Er zitten echt een aantal hele toffe dingen in de kamer die ik niet aan had zien komen en ook nog niet ergens anders had gezien. De puzzels zijn mooi in thema en wij ervaarden de spelflow als perfect. Zonder hints en met nog 10 minuten op de klok stonden we dan ook voldaan buiten! De eindpuzzel was het enige waarvan ik dacht dat het een beetje random was en ik vond het niet bij de rest van de kamer passen.

Eenmaal klaar kletsen we nog even kort met de host, die nogmaals, erg vriendelijk en enthousiast was! :) Wel ging zij al snel door met het resetten van de kamer, wat we ondertussen al wel een beetje gewend zijn van Darkpark.

Conclusie:
Al met al ben ik positief verrast. De kamer is perfect afgewerkt, de sfeer klopt, de puzzels zijn tof in thema! Een puntje blijft voor mij het praatje, ik heb het gevoel dat hier niet misschien helemaal de ruimte voor is? Wij als groep vinden het altijd super tof om even na te kletsen en dit zat er helaas niet in!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 13 mei 2024

Super kamer!

#67 The end, de tweede en laatste kamer van de avond.

In dezelfde straat kun je op twee minuten loopafstand gratis parkeren, wat altijd een fijne plus is! Aangezien wij hier voor honeymoon hotel hadden gespeeld waren wij al binnen. De host die ons opzocht in de wachtruimte leek al wat in een soort rol, hij stelde in thema wat vragen maar was ook snel weer weg. Een sociale babbel zat er dus helaas weer niet in (wat misschien op dat moment ook helemaal nog niet de bedoeling is).

De kamer:

Man man man wat was ik bang voor deze kamer, eenmaal in de eerste ruimte klopt mijn hart in mijn keel. Er hangt een perfecte grimmig, ongemakkelijke sfeer wat natuurlijk perfect past bij het thema van de kamer. Ik wist totaal niet wat me te wachten stond en was daarom onnodig bang, maar goed misschien is dat het leuke aan de kamer ;) Ondanks dat deze kamer meer een beleving is start het wel met echt wat meer escape puzzels. Laagdrempelig om even in te komen. De eerste ruimte is zoals altijd weer super gedecoreerd en perfect afgewerkt. Wat ik echt een plus vond aan de kamer is dat de geur ook perfect paste in de ruimte, dit vind ik toch altijd een toffe extra. Je waant je echt in een graf kisten winkel!

De kamer bouwt naar mijn mening op in spanning. De acteur is 100% van toegevoegde waarden al vond ik het wel erg spannend om voor de eerste keer oog in oog te staan met de acteur. Wat ging die persoon doen? wat is zijn/haar rol? ik stelde mezelf een hoop vragen die eigenlijk gaandeweg vanzelf duidelijk worden. De acteur paste perfect binnen de grimmige/ongemakkelijke sfeer die gedurende de kamer eigenlijk steeds erger werd. Naarmate je door de kamer gaat wordt het verhaal ook steeds duidelijker.

Het decor, de belichting, de effecten, de opbouw. Opnieuw klopte het allemaal weer in deze kamer. De kamer was alles behalve wat ik ervan had verwacht, wat het al helemaal top maakte. Vaak is het namelijk redelijk te voorspellen wat er gaat gebeuren, goed nou dat was nu dus zeker niet het geval. Het einde van de kamer ronde het verhaal perfect af met een plot twist. We komen dan ook super enthousiast te kamer uit! Achteraf ontmoeten we de acteur en kletsen we nog met haar en de host. Ze zijn erg gastvrij en nemen ons nog even mee ik het verhaal. We hebben nog even gezellig staan kletsen, maken een fotootje en gaan hierna voldaan en content weer richting Brabant!

conclusie:
Ik denk dat ik genoeg over de kamer heb gezegd. In mijn ogen is dit een must play en zou ik hem zeker op je lijstje zetten! Al helemaal als je houdt van experience kamers en acteurs! Wij hebben ons in ieder geval opnieuw perfect vermaakt! :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede service

 

Prison Island @NondeJeu

NondeJeu
Geplaatst op: 23 mei 2024

Lol in de gevangenis

Zoals ze zelf ook al aangeven is dit geen escape room, maar toch even een review :)

Op een avondje dat mijn vrienden en ik zochten om wat leuks te doen kwamen we uit bij Nondejeu, je kan hier Jeu de Boules spelen, lekker wat drinken, prison escape spelen of alle drie doen!

Aangezien wij met zes waren spitsten we op in twee groepen van drie. Zo konden we heerlijk tegen elkaar strijden en kijken wie aan het einde de meeste punten heeft behaald! We moeten vooraf een team naam verzinnen en krijgen dan een Tag mee, zo kun je bij de kamers inchecken en weet het systeem waar je bent geweest en hoe veel punten je hebt behaald in een cel.

Als je binnenkomst krijg je eerst een video waarin het concept uit wordt gelegd, hierna kun je door met spelen!

Je komt binnen in een cellencomplex, dit is wel leuk gedaan met celdeuren in thema. Naast iedere cel deur hangt een bordje met daarop de titel van het spel wat achter de deur ligt en of het spel, fysiek is, behendigheid vereist of dat het een hersenkraker is. Je kan dus ook kiezen wat je leuk vind. Je kan de cellen zo vaak opnieuw doen als je wil, de hoogste scoren telt! Je vind alle soorten minigames achter de deuren, voor ieder wat wils. Soms moet je klimmen, soms moet je rekenen, ballen gooien, je kan het zo gek niet bedenken of het zit erbij.
Tijdens het spelen hoor je andere spelers goed, deze schreeuwen meestal uit enthousiasme tegen elkaar, maar goed dat hoort nou eenmaal een beetje bij de sfeer daar, dit is niet perse storend in mijn ogen :)

Alle kamers zien er ook netjes uit, alles is heel en ik heb het idee dat het goed bij wordt gehouden.

Al met al een leuke avondvulling voor als je iets wil doen met je vrienden of familie, leuke spelletjes en achteraf kun je nog even bijkomen en wat drinken!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Diversiteit

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 22 mei 2024

Een soupele ontsnapping

#63 Soup de jour

Na veel verhalen te hebben gehoord en vaak de vraag te hebben gekregen of we al bij Rockcity waren geweest, konden we er ondertussen niet meer mee weg komen dat we de kamers daar nog niet hadden gespeeld. We kwamen gelijk de laatste twee kamers spelen, met als eerste op de planning Soup de jour!

We komen aanrijden op zoek naar de parkeerplaats en komen terecht op de binnenplaats van een enorm groot en prachtig klooster. Wat een gebouw! De auto kunnen we voor de deur geheel gratis parkeren.
De seconden dat we uit de auto stappen kijken we eerst allemaal even om ons heen, alleen het gebouw draagt al enorm bij aan wat nog komen gaat. We komen aan in een ruime ontvangstruimte, welke in thema is gedecoreerd met passende muziek op de achtergrond. We staan allemaal even om ons heen te kijken als er ineens een enorme nerveuze zuster voor ons neus staat (onze host). De host is volledig in thema gekleed en zet een perfecte act neer! Ze neemt ons in thema mee naar de kamer. De zuster was in mijn ogen een enorme bijdrage aan de kamer en het verhaal.

De kamer:
Er is niet om gelogen, we bevinden ons echt in een restaurant! Wat een decoratie, wat een afwerking. De sfeer gedurende de kamers is enorm goed weggezet. De spanning bouwt gedurende de kamer perfect op. Het gebruik van lichten en geluiden dragen ook goed bij aan de sfeer en verhaal van de kamer. De puzzels waren het grootste deel van de tijd in thema en leuk om te doen. We hebben een fijne spelflow en komen al snel verder zonder al te veel hints.

Er waren een aantal verassende dingen in de kamer die ik echt heel vet vond. Een beetje dat wow effect had het zeker wel. Waar het eerst leek op een typische puzzelkamer, merkte ik al snel dat het naast een puzzelkamer ook een beleving is. Een groot deel van de tijd zijn de puzzels parallel te spelen, wat erg fijn was aangezien we met vier waren. Met momenten moesten we ook goed samenwerken en communiceren met zijn alle, wat ik ook altijd wel een leuke afwisseling vind. Het einde van de kamer was voor mij duidelijk, maar redelijk abrupt, wat ik jammer vond. Ook de laatste kamer is namelijk vet gemaakt en perfect in thema gedecoreerd, alleen voor mijn gevoel waren we hier erg kort. Desalniettemin kwamen we erg enthousiast uit de kamer, waar de 'zuster' klaarstond om ons op te vangen.

We kletsen even kort na met de enorm vriendelijke host, die nu geen nerveuze zuster meer is. ;) maar moeten al snel doorwant we moeten zo nog Poppet spelen!

Ik ben haar naam helaas kwijt, maar grote complimenten en een extra bedankje naar onze host die de ervaring voor ons compleet heeft gemaakt! :)

Conclusie:
Al met al was deze kamer een goede combi tussen puzzelen en beleving, waarbij decoratie, sfeer en puzzels perfect samenkwamen. Hoewel het einde een beetje abrupt was, hebben we genoten van de fijne spelflow en de leuke afwisseling tussen puzzelen en samenwerken. Een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 22 mei 2024

Spookpop(pet)

Na veel verhalen te hebben gehoord en vaak de vraag te hebben gekregen of we al bij Rockcity waren geweest, konden we er ondertussen niet meer mee weg komen dat we de kamers daar nog niet hadden gespeeld. We kwamen gelijk de laatste twee kamers spelen, met als tweede op de planning Poppet!

We komen aanrijden op zoek naar de parkeerplaats en komen terecht op de binnenplaats van een enorm groot en prachtig klooster. Wat een gebouw! De auto kunnen we voor de deur geheel gratis parkeren.
De seconden dat we uit de auto stappen kijken we eerst allemaal even om ons heen, alleen het gebouw draagt al enorm bij aan wat nog komen gaat.

Aangezien we net uit Soup de Jour kwamen, zaten we al even in de ontvangstruimte rustig een drankje te benuttigen. Tot dat ineens we ineens opgehaald worden door een enorm serieus en nors figuur (in haar rol) ze komt ons ophalen om een dagje mee te komen kijken op het internaat waar wij misschien wel binnenkort komen te wonen. Dit stuk vond ik super leuk gedaan, het is niet iets wat ik eerder heb gezien. We hebben enorm gelachen om dit stuk!

De kamer:
De puzzels in de kamer zijn allemaal goed in het thema en ze hebben perfect gebruik gemaakt van de ruimte die er is. Ondanks dat het lekker weg puzzelde en de puzzels wél goed in thema waren, vroeg ik me wel steeds af hoe de puzzels nou in het verhaal passen. Dit was voor mij niet duidelijk. De sfeer in de kamer is lekker grimmig, deze sfeer werd vooral neergezet door de net iets te donkere ruimte, waardoor mijn teamgenoot, die nachtblind is geregeld heeft geroepen dat ze geen hol kon zien. Het verhaal begon duidelijk, maar ben ik gaandeweg een beetje verloren, wat kwam ik daar doen? wat is het doel? wat is de rol van die pop? en nog een hele hoop andere vragen. Toen ik uit de kamer stapte snapte ik niet precies wat ik nou net had gedaan.

Er zit voor mij één effect in de kamer die mij bij is gebleven en waarvan ik vind dat deze ook perfect pasten bij de ruimte waar we ons in bevonden. Buiten dat ene effect zitten er voor mijn gevoel niet echt veel andere effecten of 'wow-momentjes' in. Nu wil ik niet zeggen dat in een nieuwe kamer gelijk enorm veel 'wow-effecten' hoeven te zitten of dat je omver moet worden geblazen met techniek, alleen had ik voor 165 euro toch wel iets meer hiervan verwacht. Nu is het eigenlijk vooral gewoon een grimmige puzzelkamer. Nu is daar helemaal niks mis mee, maar de prijs creëert een andere verwachting.

De decoratie heb ik eigenlijk niet altijd veel van gezien, omdat het in bepaalde ruimtes echt heel donker was of omdat het te klein was om met meerdere mensen in te staan. Van wat ik wel heb gezien was het mooi in thema gedecoreerd en netjes afgewerkt.
Dat is wel nog een puntjes waar wij over zijn gevallen, de smalle en krappe ruimtes. Hierdoor waren we met vijf echt met te veel, je kan de kamer denk ik beter met 3 of maximaal 4 spelen. Indien je ervaren bent misschien zelfs met 2 en max 3.

De eindpuzzel/einde van de kamer was voor mij ook een groot vraagteken, waarom eindigde het zo en waarom doen we dit? Ondanks de vragen kan ik wel zeggen dat de eindpuzzel er eentje is om je ogen voor uit te kijken, letterlijk. Er valt in ieder geval genoeg te zien!

Achteraf praten we even flink na met de host, die ons enorm goed heeft begeleid en ons helemaal mee nam met het acteerwerk! Na praten was meer dan genoeg ruimte voor, je kon zien dat de host zelf ook gepassioneerd is over escape rooms, wat altijd een enorm fijn is! Zo kun je uren blijven kletsen!

Conclusie:
Wat ik echt tof vind aan deze kamer is hoe ze de beschikbare ruimte en het oude pand hebben gebruikt. Het geeft de kamer een unieke sfeer die onvergetelijk is. De kamer is in mijn ogen een spannende puzzel kamer waar je 90 minuten lekker kan puzzelen, met toffe puzzels maar buiten het uniek begin, niet veel vernieuwends. Al met al zou ik mensen wel aanraden deze nog te spelen voordat deze helaas zal sluiten, hij is het ondanks de prijs wel waard om nog even mee te nemen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Spannend
 • Origineel
 • Prijs
 • Onduidelijk verhaal tijdens het spelen

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 11 mei 2024

Prima kamer!

#62

Na lang op de verlanglijst te hebben gestaan, vertrekken mijn team en ik eindelijk naar Hellevoetsluis om Maffioso te spelen. Op slechts 2 minuten loopafstand van de locatie is er (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar. Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd door eigenaar Michiel. Na wat bijgepraat te hebben, betreden we de kamer:

Eerlijk gezegd waren onze verwachtingen wisselend, gezien het een oudere kamer betreft, maar deze toch nog erg hoog scoort. Het begin van de kamer verraste me echter positief; het startte op een leuke manier waardoor meteen de toon werd gezet voor de rest van het spel. Helaas kon de rest van de kamer dit niveau niet vasthouden. Er leek iets te ontbreken in de sfeer van de kamer, hoewel ik niet precies kan benoemen wat dat was.

Met vier personen in deze kamer voelde het voor mij als net iets te veel. Op verschillende momenten stond een gedeelte van ons team toe te kijken terwijl anderen aan het puzzelen waren, waardoor er geen optimale flow was in het spelverloop. Ik denk dat ervaren spelers hier met z'n tweeën prima uit kunnen komen. Ondanks enkele haperingen in onze spelflow waren er ook genoeg momenten waarop we fijn aan het puzzelen waren.
Enkele effecten in de kamer voelde voor mij wat misplaatst omdat ik nog steeds niet begrijp waarom ze juist op die specifieke momenten werden ingezet; dit voelde enigszins vreemd aan en haalde ons uit ons spel.

Het einde van deze escape room liet me ietwat onvoldaan achter; gedurende de kamer werkte je ergens naartoe maar toen dat moment uiteindelijk daar was, viel dit toch wat tegen. Het gevoel bekroop me alsof ik dacht: "Is dit alles?" Het voelde gewoon net wat te simpel aan en ik ben ervan overtuigd dat als dit wat anders was, het verhaal beter afgerond zou worden. Nu is dit een beetje vaag.

Conclusie:
Maffioso was voor 6 jaar geleden, zeker een goede kamer die al vooruitliep op de rest. Mede door de technische snufjes en het unieke begin. Ik ben wel van mening dat de score wat misleidend is en hierdoor je verwachtingen automatisch te hoog zijn. Begrijp me niet verkeerd, de kamer was tof en we hebben het naar ons zin gehad.
Hou alleen wel rekening met hoe oud de kamer is, pas je verwachtingen aan en geniet dan van de kamer :)


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja

 

Space Mission

IntoTheGame
Geplaatst op: 15 mei 2024

Een missie in de ruimte!

Na kortgeleden de nieuwe kamer 'The lost crystal' te hebben gespeeld, reizen we opnieuw af naar Tiel voor hun andere kamer: Space Mission! Parkeren kan op vijf minuten loopafstand, op de Waalkade. De locatie ligt midden in het gezellige centrum van Tiel. Voorheen was Space Mission, Alien encounter. Nu had ik zelf deze kamer niet gespeeld, dus ging ik er met lege verwachtingen naartoe!

Eenmaal aangekomen begroeten de eigenaren, Sereno en Roos ons weer vriendelijk en enthousiast. We kletsen en drinken wat en gaan hierna de kamer in.
Even een side note: De passie spat altijd van hen af, wat ik erg kan waarderen en super tof vind om te zien!

Disclaimer: Ik heb nog geen andere kamers gespeeld met dit thema, waardoor ik ook niet echt een referentiekader heb.

Tot op heden hebben kamers met dit thema, mij eigenlijk niet zo getrokken. Ik vroeg me namelijk altijd af hoe je zo iets realistisch maakt en laat voelen. Ik ging daarom erg nieuwsgierig maar met lage verwachtingen de kamer in.
Vooraf krijg je een filmpje te zien, je krijgt hier een duidelijke missie mee. Hierna start je met de kamer. Eenmaal in de kamer verbaasde ik me toch wel over het decor, het zag er eigenlijk wel goed uit. Persoonlijk vond ik het wel lastig om in het verhaal te komen, aangezien je net nog buiten stond en je nu moet voorstellen dat je zweeft in de ruimte, maar goed dat ter zijde waande je je wel gewoon in een ruimteschip. De kamer is eigenlijk best ruim en de puzzels zijn in thema, wat ik altijd een plus vind. Een paar puzzels vliegen we doorheen en bij andere puzzels blijven we wat hangen, al lag dit denk ik aan ons en niet aan de puzzels XD. De puzzels voelden logisch aan en waren leuk om te doen! De sfeer in de kamer heb ik eigenlijk niet veel over te zeggen, ik blijf bij het punt dat ik lastig in het verhaal kwam, waardoor de sfeer ook automatisch wat minder aanvoelden. Echter hadden we gevoelsmatig een prima spelflow en hebben we flink gelachen en ons vermaakt in de kamer.
Achteraf lopen we nog even door de kamer heen. Ook mogen we nog even in de andere kamer kijken en lopen we hier samen doorheen om ons te laten zien wat zij hebben veranderd sinds dat wij hem zijn komen spelen als testgroep. Ze hebben alle feedback erg serieus genomen en laten vol trots en passie de veranderingen zien! Achteraf drinken we nog wat en praten ze nog een ruime tijd met ons na.

Conclusie:
Al met al is dit gewoon een super toffe kamer. Het is denk ik ook perfect geschikt voor beginnende escapers en famillies. Dat haalt niet weg dat we ons niet hebben vermaakt, want dat hebben we zeker. De kamer is zeker aan te raden, neem hem lekker mee als je toch in de buurt bent! ;) Sereno en Roos bedankt weer voor jullie gastvrijheid en tot ziens! :)


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Colours of Art

Just Escape
Geplaatst op: 17 april 2024

Verwachtingen overtroffen

Een van mijn team genoten belden zondag naar Just Escape, 1 dag voor de officiële opening van de nieuwe kamer, om toch een gokje te wagen of we de kamer 'Colours of Art' al mochten spelen. De super enthousiaste eigenaresse nam op en vertelde ons dat ze eigenlijk geen groepen meer zouden doen vandaag, maar dat ze voor ons een uitzondering maakte, we konden om 22:00 die dag nog terecht! :)

De escape ligt op een industrie terrein die goed te vinden is, met parkeerplaatsen voor de deur. Altijd erg fijn! ;)
Toen de deur voor ons open werd gedaan worden we in rol ontvangen, dit vind ik persoonlijk altijd wel erg leuk. Het verhaal begint dan namelijk al bij de deur.

De kamer:
De kamer is goed af gewerkt en ziet er netjes uit, de aankleding klopt, de muziek in de kamer draagt ook bij aan het verhaal en de ruimte waar je je in bevind. De puzzels vind ik gedurende de escape steeds beter worden. Alle puzzels passen perfect in het thema en ook bij het verhaal! Een van de dingen die ik toch wel bijzonder vond was het hint systeem, ook deze was perfect in thema en heb ik persoonlijk nog niet eerder zo gezien! Zonder iets te verklappen :P waren ook er ook aantal verassingen in deze kamer waar ik erg van heb genoten! Het is een leuk concept dat goed is uitgewerkt.
We hebben vooral ook erg genoten en gelachen tijdens het spelen.

Achteraf hebben we nog na gekletst met de enthousiaste eigenaren en personeel, wat een lieve toffe mensen zijn dat! Je ziet dat ze hun hart en passie in deze escape hebben gestopt, iets wat ik altijd erg tof vind om te zien!

Al met al een aanrader om zeker te spelen! Wij hebben de kamer met 3 gespeeld, ik zou wel aanraden het met meer te spelen, zeker als je wat onervaren bent. Er is namelijk genoeg om te doen in de kamer!

Just Escape, bedankt voor jullie gezelligheid en gastvrijheid, jullie hebben iets moois neergezet! Hopelijk tot snel :)


Reactie door Just Escape

17 april 2024

Hi Amy, mega leuk dat jullie aan ons dachten en wat een prachtige review! Wij hebben echt genoten van jullie in de kamer. Jullie bedankt voor de gezellige afsluiter van een zware (maar natuurlijk wel leuke ;) ) week. Ik weet jullie te vinden als wij weer iets nieuws bedenken, tot snel!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decor

  JustEscape

The Lost Crystal

IntoTheGame
Geplaatst op: 28 maart 2024

Super toffe kamer!

Afgelopen maandag hebben ik en mijn team deze kamer als testgroep mogen spelen!
Eenmaal aangekomen in Tiel hebben we geparkeerd bij de Waalkade (dit is denk ik het makkelijkst aangezien de escape midden in de stad zit) dit was op 5 minuten loop afstand van de escape. Eenmaal aangekomen worden we vriendelijk begroet en welkom geheten door de twee eigenaren en personeel. We hebben vooraf even gekletst maar gingen al snel door naar de kamer.

Het eerste wat me opviel toen we de kamer binnenstapten was het decor, wat mij positief verrast heeft. De puzzels zijn kloppend en wisselen goed af van wat makkelijker naar iets uitdagender. We hadden een goede spelflow en de puzzels waren erg passend binnen het thema! Kort gezegd is het een kamer waar het gewoon klopte, we hebben hem dan ook met veel plezier gespeeld. Je kan eigenlijk ook gewoon goed zien dat het door escape liefhebbers is gemaakt en dit is altijd tof om te zien! Ik raad het zeker aan om deze kamer een keer te komen spelen.

Sereno en Roos geniet van jullie nieuwe kamer! Wij komen binnenkort zeker terug voor de andere ;)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Logica
 • Origineel
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer

  IntoTheGameYuri Koolhout

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 29 maart 2024

A stay in the dark (letterlijk) ;)

De ervaring begon voor mij en het team al in de auto, elkaar lekker opnaaien en bang maken! Eenmaal aangekomen op het afgesproken punt begint het verhaal en het spel de seconden dat je op wordt gehaald door de host! De host zorgt ervoor dat de spanning goed wordt opgebouwd en als je dan echt die kamer in gaat jeetje. Wat een ervaring was dit, je waant je echt in een of andere horrorfilm. De acteur was van grote toevoeging en speelde naadloos in op wat wij als groep aankonden. De speciaal gemaakte muziek was fantastisch en de hele sfeer was zo vet! We hebben gerend, gekropen, geklommen, etc etc. Ik had de volgende dag in ieder geval spierpijn ;)

Maar goed is het eng? dat is de vraag natuurlijk. Dit hangt denk ik af van hoe bang je zelf bent aangelegd. Ik zelf ben eigenlijk een enorm watje, maar heb deze ervaring nooit als 'vervelend eng' ervaren. Het was zeker spannend en op momenten ook echt wel wat eng maar nooit zo eng dat het niet meer fijn is. Je wordt ook wel wat comfortabeler gaandeweg. Er waren genoeg momenten om even op adem te komen, het was een perfecte balans!

De puzzels een 10? waarom? Omdat het meer een ervaring is en minder gericht op echte daadwerkelijke puzzels geef ik dit toch een 10. De dingen die je in de kamer moest doen laat ik tellen als puzzels en dit verdiend zeker een 10.

Kortom: Dit is echt een bizarre ervaring die je zeker mee gemaakt moet hebben! jammer dat er een einde komt aan deze vette ervaring, maar blij om te zeggen dat ik hem mee heb gemaakt! (en in mei nog een keer ga) ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 5 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Sfeer
 • Goede service
 • Acteur!!!!!!
 • Beleving
 • Origineel
 • Logica
 • Verhaal
 • Finale!!!!
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

  Marc

SWAT

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 17 april 2024

Gemixte gevoelens en een beetje verwarring

Parkeren kan gratis recht voor de deur en de escape is makkelijk bereikbaar. Nadat we Los Pollos als eerste hebben gespeeld, was daarna S.W.A.T aan de beurt. We worden gelijk vanuit de ene kamer naar de 'briefing' kamer begeleid. Hier stonden we een uur eerder ook, maar dan met een andere opdracht. Dit maakte dat ik echt even moest inkomen, omdat we gelijk in een ander verhaal stapte. De 'briefing' werd gegeven door personeel in normale kleding (ik las in andere reviews dat de host op dit moment politie kleren aan zou hebben, dit was bij ons niet zo) Tijdens de briefing worden we voorbereid op wat we moeten doen; een inval in een woning. We krijgen benodigdheden mee die leuk in thema zijn en een S.W.A.T vestje! Altijd leuk, voegt toch wat toe aan de sfeer en zo komen we toch wat meer in, in het verhaal.

De kamer:
De kamer begint op een, in mijn ogen originele en leuke manier. Eenmaal binnen viel mij wel gelijk op dat er heel wat te halen valt wat betreft het decor en de aankleding. De puzzels zijn gedurende de kamer lineair wat voor ons betekende dat we verschillende keren uit 'verveling' hebben gekloot via de portofoon om onszelf toch wat te vermaken. Ik heb meerdere keren doelloos rond kunnen lopen in de kamer, omdat er op dat moment simpelweg gewoon even niks te doen was. Wij zelf waren met 4 en ik denk dat je het meeste uit deze kamer haalt als je niet met meer dan 4 zal gaan, vooral niet als je ervaren bent. De puzzels zijn wel leuk in thema en brengen je ook verder in het verhaal. Er zitten ook zeker wat leuke effecten/aspecten in deze kamer, alleen val ik dan toch weer even over de afwerking van deze effecten en aspecten. Desalniettemin hebben wij het wel naar ons zin gehad, we hebben gelachen en genoten.

Achteraf hebben we nog een foto gemaakt, deze konden we mee naar huis nemen, dit vind ik altijd een plus puntje! We drinken achteraf nog wat en helaas is er niet veel na gekletst omdat de host steeds weg was?
Al met al een toffe kamer die het wel waard is om te spelen!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

Los Pollos

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 19 mei 2024

Kip, friet en crystal meth

Na een tip van een escape room-eigenaar, besloten we op het laatste moment naar Leidschendam af te reizen om twee escape rooms te spelen: S.W.A.T en Los Pollos. Los Pollos stond als eerste op het programma.
Het parkeren was erg gemakkelijk, recht voor de deur, wat altijd een fijn pluspunt is.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de host en eigenaar, die ons eerder had geappt. We kletsen even kort en gingen vervolgens snel door om de kamer te spelen.

De kamer:
We starten met een briefing in een aparte kamer, hier krijgen we de nodige spullen mee om onze missie zo goed mogelijk te laten slagen. De kamer start verassend en leuk in thema. Het moment dat we echt begonnen met de kamer, was het eerste wat me opviel het decor. Voor mijn gevoel was het allemaal een beetje houtje touwtje, het voelde niet echt realistisch aan, waardoor ik ook niet lekker in het verhaal kon komen. Maar goed misschien ben ik dan ook wel gewoon te kritisch...

Een ander punt van kritiek (daarna stop ik met zeiken ;)...) was de manier waarop hints werden gegeven, dit werd gedaan via een iPad. Het was vervelend om de iPad constant mee te slepen en in de gaten moesten houden of er nieuwe aanwijzingen waren ontvangen. Er waren meerdere momenten waarop we even moesten teruglopen naar de iPad omdat we die ergens waren vergeten, wat ons uit het spel haalde.

Ondanks dat de puzzels voor mij niet altijd logisch aanvoelden, zaten er echt wel hele leuke dingetjes in. Ook zaten er een aantal dingen in die mij hebben verrast, zo ook de grote van de kamer. De sfeer in de kamer was prima en we hadden eigenlijk een fijne spelflow. Het einde van de kamer voelde iets wat anticlimax aan, maar al met al hebben we het een uurtje prima naar ons zin gehad!

Achteraf loopt de host nog met ons door de kamer, hier beantwoord hij onze vragen, wat ik altijd wel erg kan waarderen.

Conclusie:
Los Pollos is een prima kamer om te spelen, ik denk dat als het thema je ligt en je eventueel de serie hebt gezien waarop de kamer is gebaseerd, je nog enthousiaster uit de kamer komt! De technische dingen in de kamer vond ik persoonlijk erg sterk. Wel denk ik dat de kamer op sommige puntjes misschien wat onderhoud nodig heeft. Desalniettemin hebben mijn team en ik ons zeker vermaakt.

MissionRoom, bedankt voor de toffe avond!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Origineel
 • Heeft onderhoud nodig

 

The Lost Skull

Escaperoom Amersfoort
Geplaatst op: 22 mei 2024

Lekker puzzelen met een spannende ondertoon

Heeel last minute sturen we de eigenaar Michael een appje of zijn nieuwe kamer: The lost skull. Kunnen spelen, eigenlijk draaien ze geen groepen meer op dat moment, maar hij maakt voor ons een uitzondering! We kunnen om 00:30 nog terecht en wij als fanatieke escapers zeggen daar geen nee tegen! Eenmaal aangekomen is het belangrijk dat je even je mail checkt om voorbij de slagboom te komen, anders kom je niet heel ver ;) Parkeren kan gratis recht voor de deur, wat altijd heel fijn is. We worden vriendelijk welkom geheten en kletsen nog even kort voordat we de kamer daadwerkelijk in gaan.

De kamer:
Het eerste wat me opvalt in de kamer is de decor en aankleding, dit heeft mij eigenlijk positief verrast! De ruimte voelde echt aan, niet alsof je in een of andere goedkope showroom stond. De puzzels gedurende de kamer zijn leuk in thema, niet perse heel vernieuwend, maar dat hoeft ook niet altijd. Het is even lekker klassiek en op sommige momenten nog net iets geavanceerder puzzelen. Het decor klopt en ziet er goed uit, de ruimtes zijn mooi afgewerkt en logisch ingedeeld.

Er hangt een spannende sfeer in de kamer, wat goed bij het verhaal past. De spanning is ten alle tijden een leuke spanning en niet een enge spanning. Je kunt dus lekker genieten van het puzzelen en hoeft niet op je hoedde te zijn. Er wordt gebruik gemaakt van licht en geluidseffecten, dit droeg bij aan de spannende sfeer. Vooral richting het einde werd er meer en harder geluid ingezet waardoor je de druk toch wel even voelden.

Gedurende de kamer heb je een duidelijke missie, zoek het verloren schedel! We werken ergens naar toe, maar het einde voelde toch wel plots en simpel aan waardoor het verhaal niet helemaal rond voelden. Ondanks dat kwamen we met een grote glimlach uit de kamer, want we hebben ons meer dan vermaakt!

Achteraf kletsen we nog een tijd na met de eigenaar, hier is in mijn beleving altijd voldoende tijd om gezellig na te praten!

Conclusie:
Soms ligt de schoonheid in het simpele en dat heb ik nou precies bij deze kamer. Geen gekke dingen, geen wow effecten, geen enorme heftige techniek, maar gewoon lekker puzzelen in een fijne ruimte die mooi is gedecoreerd. Dit zijn toch de kamers die ik ook zo enorm waardeer, het hoeft niet altijd groter en beter, het gaat om het gevoel wat een kamer je geeft :) Ook een plus dat je het in een gezinsversie kan spelen. Ik vind deze kamer zeker een aanrader een schrik toch wel van de 8.3. In mijn ogen is het toch wel meer waard dan dat.

Michael bedankt nog dat je ons zo laat nog op wilde vangen en tot ziens! ;)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Logica
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Decor
 • Einde

 

Flight815

Escape World Tilburg
Geplaatst op: 22 mei 2024

Een oncomfortabele vlucht

Flight 815, eerder te vinden in Voorburg en sinds 2022 in het stadje Tilburg. Ondanks dat deze kamer zo'n 10 minuten is rijden voor ons kwamen we er maar niet aan toe. Daar moest verandering in komen, dus boekte we hem maar gewoon! De eerste versie in Voorburg heb ik helaas niet gespeeld.

Parkeren kan gratis op een besloten parkeerplaats die recht aan het pand ligt. De Ontvangstruimte is redelijk groot en is leuk gedecoreerd. We worden begroet door de host, die op dat moment naast ons, ook nog een andere groep aan het draaien is..
We worden gevraagd om even plaats te nemen en te wachten tot de host klaar is met de andere groep naar de kamer te begeleiden.
Recht langs ons tafeltje verteld de host de andere groep het verhaal en begeleid hen naar de kamer. Dan worden wij mee genomen naar de kelder van het gebouw.

De host leidt ons in in thema, dit is wel leuk gedaan. De host is in totaal echt wel een tijdje bij ons geweest, wat dus betekend dat de andere groep al een tijd zonder toezicht aan het spelen is.. ik vind dat toch bijzonder en ergens misschien ook wel onverantwoord.
Ondanks dat, zijn wij in ieder geval wel voorzien van wat duidelijkheid en kunnen we starten met de kamer!

De kamer:
In eerste oogopslag werd ik wel enthousiast van wat ik zag, de eerste ruimte is goed in thema en leuk gedaan. Helaas waren overal gebruikssporen te zien en waren een hoop dingen kapot/beschadigd. De onderkant van de stoelen die eronder uit kwamen, draden uit het plafond en slijtage aan het algehele interieur. Dit vond ik erg zonde.. Wat ik persoonlijk ook storend vond was dat je in de eerste kamer al iets krijgt wat je nog niet op dat moment moet gebruiken. Dit zorgden bij ons voor verwarring en we liepen hier door vast op een puzzel die normaal gezien erg makkelijk zou moeten gaan. De rest van de kamers zijn leuk gedaan, ze zijn goed in thema en leuk gedecoreerd. Ik blijf gedurende de kamer wel vallen over de gebruikssporen en slijtage. Wij speelden deze kamer met vier en ik denk dat dat voor ervaren spelers echt wel te veel is.

De puzzels in de kamer waren prima te doen, we vlogen er dan ook redelijk snel doorheen, op de eerste puzzel na die dus wat langer duurden. Sommige puzzels waren goed in thema, andere wat minder. Ik vroeg me dan ook wel af wat ik aan het doen was. Eenmaal aangekomen bij de eindpuzzel, heeft dit deel van de kamer mij wel positief verrast. Persoonlijk heb ik dit nog niet gezien in andere kamers, helaas hebben we niet optimaal kunnen genieten omdat de puzzel niet goed werkten. Na 4 keer proberen werkten het pas en deed de techniek pas wat het moest doen. Hier door waren we een beetje gefrustreerd.

Van het einde van de kamer had ik wel wat meer verwacht, waardoor ik met een niet zo voldaan gevoel buiten kwam.
Als we door een deur de kamer uitlopen, staan we dan ook alleen midden in de gang, de host nergens te bekennen. Langs ons staat een deur open met hierin een scherm om de kamer te starten en andere draden. Ik vraag me dan toch af hoe dit zo kan lopen (ik denk persoonlijk omdat ze twee groepen tegelijk aan het draaien was)
We wachten even, maar de host komt maar niet, we lopen daarom zelf maar weer naar boven. De host leek verbaast ons al te zien, dit was voor mij niet echt een goed teken. Als ze namelijk had gelet op de beelden en het begeleiden van onze kamer had ze geweten dat wij al 5 minuten uit de kamer waren, maar goed.

Na de kamer probeert een persoon uit mijn groep een gesprek aan te knopen met de host, de host had hier denk ik niet zo veel zin in en kapte het al snel af. Na praten zat er dus niet in.

Conclusie:
Het is echt wel een toffe kamer, met een duidelijke potentie. Het is geen toeval dat het eerder zo hoog scoorde.
In mijn ogen mist deze kamer, in zijn huidige staat, echter een aantal cruciale elementen: liefde, passie en onderhoud.
Helaas wordt de potentie van deze kamer niet benut door de nieuwe eigenaren. Loran heeft ooit een prachtig concept bedacht en tot leven gebracht, maar helaas delen zij niet dezelfde visie, waardoor de kamer (helaas) flink in niveau is gedaald.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Slechte service
 • Slechte begeleiding
 • Spel elementen werkten niet zoals ze moesten
 • Heeft onderhoud nodig

 

Pray

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 14 februari 2024

Prachtige ervaring

In een woord “wauw!” woorden schieten tekort voor deze geweldig mooie kamer. Alles klopte, de decoratie, de muziek, de sfeer, de puzzels. de gameflow en achteraf hebben we nog lang nagepraat met de eigenaren!

Het is echt te zien dat er bizar veel liefde en aandacht in deze kamer is gestoken..! Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal en hebt echt het gevoel dat je er middenin zit!

De acteur is een super toffe toevoeging aan de kamer, dus ik raad zeker aan hem met acteur te spelen! (ik ben zelf een bangerik, maar raad dit echt aan!) :)

De eigenaren namen achteraf uitgebreid de tijd voor ons en we hebben nog lang gezellig na gekletst!

Kortom; boeken! ;)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Logica

  Johan Le Van

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 28 maart 2024

Prima kamer

Mijn team en ik besloten een week nadat we de andere kamer hadden gespeeld, terug te komen voor Jumaji! Gezien de hoge score hadden we eigenlijk best wel hoge verwachtingen
Allereerst, de decor en setting waren goed gemaakt! Je waant je echt in een jungle met perfecte Jumanji vibes.

Helaas liet de afwerking zowel binnen als buiten de kamer te wensen over. Het was voor mijn gevoel wat onafgewerkt en je voelde en zag dat bepaalde muren en andere dingen in het spel gewoon van piepschuim waren gemaakt, wat niet goed deed voor de spelervaring. Daarnaast heb ik loshangende draden gezien, stekkerdozen en lag er zelf een uitgetrapte peuk ergens in de kamer (geen idee hoe). Voordat we de kamer ingingen lag er dan ook gereedschap voor de ingang, wat erg rommelig oogden. De puzzels waren wel leuk maar niet origineel, hoewel ze wel goed pasten bij het decor en stijl van de kamer.
Achteraf dachten wij even gezellig na te kunnen praten, maar dit zat er niet in. We zijn voor ons gevoel een beetje weggekeken en er is geen gesprek met ons aangegaan. De seconden dat we de deur uitliepen volgde de game host al snel, wat gewoon jammer is. Ik kan begrijpen dat het laat is en je ook naar huis wil, maar dit moet niet tekort doen aan onze ervaring..

Al met al heb ik me tijdens het spel wel goed vermaakt en genoten van de rest van het decor en het spel. Je kan zien dat Jumanji met liefde is gemaakt en er veel tijd in in gestoken, daarom zou ik wel aanraden om deze kamer te spelen.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Logica
 • Sfeer
 • decor
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor
 • Puzzels
 • Slechte service

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 15 mei 2024

Een spannende wending

#44 'Till death do us part' stond al wat langer op ons lijstje, maar op de een of andere manier kwamen er nooit aan toe om hem ook daadwerkelijk te spelen. Dus eindelijk was het zo ver en reizen we af naar Geel in België om hem dan toch te spelen. The missing link ligt gelegen langs een enorm drukke weg, we zijn in eerste instantie finaal langs de onopvallende afslag gereden. Als je dan eenmaal wel de goede afslag pakt kun je recht voor het pand gratis parkeren. ;) Eenmaal aangekomen worden we ontvangen door de iets wat ongemakkelijke host, die niet echt gastvrijheid uitstraalde. Maar goed dat terzijde begeleide zij ons naar de kamer.

Eenmaal in de kamer start het als een typische escape room, met een paar toffe puzzels. Maar dan zit er toch wel even een heel tof onderdeel in, wat zo maar voor wat leuke spanning zou kunnen zorgen bij een aantal teams ;) Bij ons in ieder geval wel!

De rest van de kamer is mooi gedecoreerd, aangekleed en goed afgewerkt. Er hangt echt een spannende sfeer die wordt ondersteunt door muziek. De sfeer past goed bij de aankleding van de kamer en bij het verhaal. Er zitten veel puzzels in de kamer en er is genoeg te doen, de puzzels zijn een leuke combinatie van slotjes en techniek. Op een punt is er een wel heel onverwachts iets in de kamer, wat bijdraagt aan een bepaald gevoel die gedurende de kamer zo blijft. Ik hou het lekker vaag anders zou het een enorme spoiler zijn. De rest van de puzzels zijn goed in thema. Het enige puntje van kritiek op de kamer zelf, vind ik een bepaalde ruimte. Deze ruimte is behoorlijk groot, maar wordt voor mijn gevoel niet geheel benut. Dit vond ik wat zonde, echter was dit gedurende het spel niet perse storend.

Het verhaal wordt gedurende de kamer steeds duidelijker en aan het einde weet je precies wat er is gebeurd! Het einde van de escape is ook tof gedaan en we komen voldaan de kamer uit! Achteraf is er helaas niet echt tijd om na te praten, wat wij wel erg jammer vonden.

Conclusie:
Het is echt een super toffe kamer, met een perfecte sfeer, leuke puzzels en leuke verassende onderdelen! De kamer heeft een spannende sfeer maar is zeker niet doodeng, al met al een echte aanrader om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Spannend
 • Logica

 

De Morfinekluis

De Morfinekluis
Geplaatst op: 15 mei 2024

Inbreken zonder jas

Last minute boeken mijn team en ik deze kamer en rijden een tijdje later enthousiast naar Apeldoorn. Als je aankomt sta je voor een enorm gebouw, wat hiervoor een fabriek is geweest. Je kan gratis parkeren en hoeft vanaf daar nog geen minuut te lopen.

Het begin van de kamer (als ik het zo kan noemen) start op een super vette en unieke manier. De start is gelijk in thema waardoor je je gelijk waant in de beleving. (TIP: Als het koud is kleed je dan wat warmer, het eerste deel van de beleving kan indien het koud is buiten even erg koud zijn. Hier had ik geen rekening mee gehouden en stond als een ijsklontje te bibberen.) Hoe dan ook nam dit zeker niet weg van het super toffe begin! Gedurende de kamer zitten mijn team en ik lekker in het spel en hebben een goede spelflow. De puzzels in het verhaal passen goed in het thema en zijn leuk om te doen!

De kamers zijn erg ruim en de inrichting past goed binnen het verhaal, er is goed gebruik gemaakt van de ruimtes. Het enige verbeter punt in de kamer vind ik het decor. Op sommige momenten is er niks aan te merken op het decor, waar op andere momenten het lijkt alsof ze het tijdens het decoreren gewoon hebben overgeslagen, hierdoor werd ik soms wel even uit het verhaal gehaald. Desalniettemin was de sfeer super en voelde je de nodige spanning die je zou moeten voelen als je ergens aan het inbreken bent ;) Op sommige momenten krijgen we het heet onder de voeten als we het gevoel hebben dat we zullen worden gepakt, dit zorgt ervoor dat gedurende het spel je enthousiast in het verhaal blijft en de missie erg serieus neemt. Het einde van de kamer vond ik wederom, net zoals het begin echt super tof! Het einde past perfect in het verhaal en je verlaat de kamer op een wel hele unieke wijze met een voldaan gevoel!

Na afloop kletsen we uitgebreid na met de host, die echt enorm aardig en gastvrij was. We hebben er zeker wel een uur gestaan en kletsen enthousiast over van alles en nog wat! We krijgen voordat we gaan nog een pakketje mee, wat ik echt een super leuke toevoeging vind.

Conclusie:
De morfineklus was voor mij echt een geweldige beleving met leuke puzzels, een gezonde dosis spanning en een passende sfeer! Ik denk dat er nog wat te halen valt in de afwerking/decoratie van de kamer. Maar buiten dat is deze kamer het zeker waard om een stukje voor te reizen!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Logica
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels

  Demorfinekluis

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 17 april 2024

Verjaardag in het mortuarium

Zoals je in de titel al kan lezen :P kreeg ik deze escape room als verassing voor mijn verjaardag, pas toen we voor de deur stonden werd mij verteld wat we gingen doen. Ik blij, want deze stond al een hele tijd op mijn lijstje! :D

Parkeren kon makkelijk en gratis (bijna letterlijk) voor de deur, wat altijd erg fijn is. Het spel begint gelijk in thema met de host gelijk in zijn rol, we bergen onze spullen op en gaan al snel richting de kamer!

De kamer:
Waar kan ik beginnen? De kamer begint al erg origineel, je bent in deze escape echt deel van het verhaal en dit vraagt ook wat acteer werk van de spelers zelf ;) Dit was zo'n escape room die op veel vlakken gewoon klopte. Het verhaal dat gaandeweg steeds duidelijk wordt (met een toffe plottwist!) De puzzels die goed in thema zijn en daarnaast ook tof waren om te doen. Een min puntje vond ik dat op sommige stukken het decor wat minder was.

Tot slot de acteur die van enorme meerwaarde is. Daar even kort over: laat je hierdoor niet afschrikken, de acteur is er echt om het een beleving te maken en de kamer tot leven te laten komen, hij is er absoluut niet om je te laten schrikken of bang te maken, wel om het wat uitdagender te maken! ;) Achteraf hebben we kort nagepraat met de host, de acteur moest er helaas snel vandoor waardoor we die niet hebben kunnen spreken..

Kortom, wij hebben erg gelachen en het flink naar ons zin gehad, dit was naast een escape room ook een beleving!
In mijn ogen zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Puzzles
 • Original
 • Exciting
 • Experience
 • Decor

 

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 23 mei 2024

Een hoofdrol in je eigen spelSHOW!!

#48 The show

Last minute opzoek naar een kamer om te spelen, maar konden gelukkig terecht bij ROX escape! Op naar Nijmegen!
Parkeren kan op een stukje lopen geheel gratis. Eenmaal aangekomen worden we vriendelijk ontvangen door onze host! We zijn wat eerder dus drinken nog even en gaan dan al snel richting de kamer! De host geeft ons mee dat we alles moeten loslaten wat we kennen van andere escape rooms en dat we vooral veel lol moeten maken. Omdat we ons niet echt hadden ingelezen en totaal niet wisten wat we moesten verwachten gingen we vol enthousiasme een een tikkeltje vragend de kamer in!

We komen in een kleine ruimte waar een video wordt afgespeeld, hierin wordt uitgelegd dat we mee doen aan The Show! een bekende spelshow op televisie. De start van de kamer is gelijk enorm leuk en vooral echt heel grappig. Als je als team leuk en enthousiast mee gaat in wat er van je wordt gevraagd is dit echt super om te doen! Je waant je echt in een spelshow! De presentator geeft je vooraf even een uitleg over wat er van je wordt verwacht en dan kunnen de opnames voor The Show! echt beginnen!
Laat de camera's maar draaien en let's go! Het komende uur waan je je in een soort old school nostalgische spelshow waarbij de puzzels heerlijk in thema zijn. Het decor past perfect bij de kamer en het verhaal en ziet er over het algemeen goed afgewerkt uit!

Naast dat je komt om deel te nemen aan The show! kom je gedurende je deelname ook nog ergens anders achter... Een heel verhaal ontrafelt zich, welke goed in elkaar zit en realistisch in elkaar is gezet. Je komt tijdens het spelen steeds meer achter het verhaal en wat het uiteindelijke doel is van de kamer. De eindpuzzel is de kamer vond ik alleen net iets te veel van het goede en duurden naar mijn mening net iets te lang waardoor je eigenlijk een beetje als een zoutzak stond af te wachten wanneer je het einde nou hebt gehaald. Desalniettemin hebben we ons meer dan vermaakt in deze bijzondere kamer!

Conclusie:
The show is niet je typische puzzelkamer, het is echt een beleving op zich. Als je even loslaat wat je kent en je je oordelen even opzij zet ga je de grootste lol hebben in deze kamer. Neem leuke mensen mee die wel houden van een lolletje en geniet! Zeker aan te raden om te spelen, een lekkere luchtige, maar goed in elkaar gezette kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Einde duurden net te lang

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 25 mei 2024

Prima!

Parkeren kan gratis dichtbij de locatie, ze hebben een gezellige ontvangstruimte, waar we vriendelijk worden gegroet door de host!
Na even kort kletsen gaan we door naar de kamer.

We krijgen de intro in een kleine kamer met en computerscherm, waarna de host die nu in haar rol is ineens binnen komt stormen. Dat was even schrikken. We krijgen op een leuke manier de benodigdheden mee die we in de kamer kunnen gebruiken. We nemen plaats in een busje en vanaf hier begint de reis. De manier hoe je te kamer betreed vond ik lachen, dit was tof gedaan. Wat ik minder vond is at de host je eerst 'normaal' opvangt en daarna terug komt in een rol. maar dat kan aan mij liggen. Desalniettemin hebben we een goede start gemaakt en beginnen we enthousiast aan de kamer! De licht en geluidseffecten zijn leuk gedaan, niet van de hoogte kwaliteit, maar dat hoeft ook niet perse. De puzzels zijn met momenten wat onduidelijk en soms vraag je je even af wat je aan het doen bent, maar buiten dat zijn de puzzels wel leuk om te doen en hebben we eigenlijk wel een prima spelflow. De eindkamer vond ik wat anticlimax en was in tegenstelling tot de vorige ruimte die goed was gedecoreerd, ineens een stuk minder goed gedecoreerd. Het leek alsof ze wat minder tijd in die ruimte hadden gestoken. Het einde is grappig gedaan, waarbij je ook wel wat dreiging voelden, wat goed paste bij het thema.

Achteraf is er nog genoeg ruimte om na te praten, wat ik altijd kan waarderen!

Conclusie:
Al met al een prima kamer om te spelen, je moet hem niet spelen voor het sterke verhaal of logische puzzels, maar wel of gewoon even lekker een uurtje te escapen.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 19 mei 2024

Het zit hem in de details

#40 Le prince
Eindelijk stonden Erzebet en Le prince op de planning! We reizen af naar Retie om deze pareltjes te mogen spelen!
Parkeren kan gratis en redelijk dichtbij op het terrein waar de escape zich bevind. De ontvangstruimte in enorm en oogt uitnodigend. Na een kort praatje met een van de eigenaren beginnen we dan echt aan de kamer.

De kamer:
Als eerste krijgen we een introductie video te zien, hier wordt het verhaal duidelijk gemaakt. Het filmpje was van hoge kwaliteit wat ervoor zorgden dat we extra nieuwsgierig waren naar wat er zich achter de deur bevind. En wauw dit stelde zeker niet teleur.. Ik heb in de eerste 5 minuten meer rondgekeken dan dat ik nuttig ben geweest voor mijn team. Wat een binnenkomer!

De eerste puzzel was dan ook perfect in thema en even lekker laagdrempelig om goed in de komen! De rest van de kamer is een puzzel walhalla, waar zo wat ieder soort puzzel te vinden is. Ik denk voor ieder wat wils. De puzzels zijn allemaal in thema en zo enorm mooi geïntegreerd in het decor.

De sfeer in de kamer wordt geschept door het enorm mooie decor, geuren, licht en geluid. Het decor is realistisch en absurd mooi afgewerkt. Met hier en daar een knipoog naar andere kamers, wat ik altijd wel leuk vind! :)
Alleen met rondkijken ben je al een kwart van je tijd kwijt, dus ik ben blij dat we met vier waren! Het einde van de kamer voelden alleen wat onvoldaan, twee mensen waren iets aan het doen en 2 stonden een beetje te kijken, wat jammer was.

Conclusie:
Ondanks het einde heb ik enorm genoten van deze kamer. Geen bizarre technische hoogstandjes, geen gekke dingen, gewoon een enorm gedetailleerd, bizar realistische kamer vol met puzzels in allerlei vormen die perfect passen binnen de kamer en het thema. Speel deze zeker!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Decor
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 25 mei 2024

Enorm toffe kamer!

Vandaag stonden Erzebet en Le prince op de planning, met als eerste kamer: Erzebet!

Parkeren kan dichtbij de ingang, geheel gratis. De ontvangstruimte is erg ruim en oogt uitnodigend.
We worden vriendelijk ontvangen door een van de eigenaren, kletsen even en gaan hierna al snel door!

We krijgen een introfilmpje te zien, deze is niet van de hoogste kwaliteit, maar wel wordt het verhaal duidelijker en weten we wat we kunnen verwachten als we de kamer binnen gaan. Deze kamer is enorm mooi afgewerkt! Het decor is mooi en er wordt op een fijne manier een grimmig sfeertje weggezet. Grimmig, maar nooit eng. De puzzels zijn in thema en leuk om te doen, ons team heeft en lekkere spelflow en we gaan soepel door de kamer heen. Met 4 spelers is er genoeg om te doen en hebben we ons zeker niet verveeld! Er zijn een aantal slotjes in de kamer, maar deze zijn op een leuke manier weggezet.

Achteraf is er nog tijd om even na te kletsen en te drinken, voordat we weer door moeten met Le prince!

Conclusie:
Al met al is dit een enorm toffe kamer met een goed te volgen verhaal, leuke originele puzzels, goede flow, goed gebruik van licht en geluid en een passende sfeer! Een must play!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Ten Colours

Just Escape
Geplaatst op: 15 mei 2024

Er zitten GEEN appels in een appeltaart

#38 Nadat we in Brabant een escape room hebben gespeeld, waren we niet voldaan en gingen we opzoek naar heeel last minute nog een kamer om te spelen. Ik denk dat het al 21:30 was.. Na een belletje naar JustEscape Almere mochten we zo laat nog komen! Zonder ook maar iets over de escape te hebben gelezen vertrekken we naar Almere.
Eenmaal aangekomen kun je recht voor het pand gratis parkeren. We worden ontvangen door de enorm enthousiaste en vriendelijke host tevens mede-eigenaar van de escaperoom. Ons wordt duidelijk dat dit geen echte escape room is, het heeft geen verhaal en je speelt het niet voor het mooie decor. Je speelt om te kijken hoe ver je als team kunt komen, in de hoop de laatste kamer te halen!

De kamer:
Het is gewoon precies wat het is, tien puzzels in 10 verschillende de kamers. De moeilijkheidsgraad van de kamers bouwt op per kamer, maar verder zit er geen verband tussen de kamers. Iedere kamer heeft zijn eigen thema en uiterlijk wat daar bij past. De kamers zijn redelijk krap en met drie mensen waren we met meer dan genoeg. Wij merkte dat we door de eerste paar kamers heen vlogen, maar hierna werd het wat lastiger en duurden de puzzels langer om op te lossen.

Er is ook niet één manier van oplossen of denken tijdens de puzzels, bij de ene is het logisch nadenken, waar het bij de andere gaat om de verbanden, etc. Hints worden gegeven via een scherm en deze kregen we ook redelijk snel. Je krijgt echt het gevoel dat je snel moet door puzzelen om het einde te halen! (wat ook precies de bedoeling is). We hebben de eindkamer helaas niet gehaald en zullen dus ook nooit weten wat er zich in de kamers bevind die we niet hebben gehaald.

Na afloop kletsen we nog een hele lange tijd na met de enthousiaste host, tot midden in de nacht. De host heeft veel passie en verteld met liefde over haar project en wat ze nog voor ogen heeft voor in de toekomst. Deze passie kan ik altijd zo waarderen!

Conclusie: Doordat we met de juiste verwachtingen de kamer binnen zijn gestapt hebben we ons enorm vermaakt, je speelt hier niet voor het mooie decor of sterke verhaal lijn. Je probeert zo snel mogelijk zo ver mogelijk te komen en dit heeft ook wel zijn charme! :)


Reactie door Just Escape

19 mei 2024

Dankjewel voor je uitgebreide review! Heel leuk dat je alsnog de tijd hebt genomen deze even te schrijven. Heel leuk om te lezen! Ik hoop dat zodra wij weer wat nieuws gaan bouwen jullie weer terug komen :) !


8.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: DPAE

Ontsnapt: Nee

 

Laad meer reviews

0 reviews