Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

In Flanders Fields

Lebbeke , België

Nu geopend

60 minuten

3 - 6

14 jaar

Lees reviews

Meer over In Flanders Fields

November 1917

De Eerste Wereldoorlog woedt volop in België. België is grotendeels bezet terrein. Enkel in de Westhoek, met name aan de IJzer, slaagden de soldaten erin om stand te houden. Het Belgische leger ambieerde er vooral een verdedigende aanpak. Dit was niet naar de zin van enkele moedige soldaten die meer actie wensten om hun vaderland te verdedigen. Daarom vormden enkele militairen een selecte groep en gingen ze bewust op zoek informatie van de tegenstanders, zochten krijsgevangenen en voerden specifieke aanvalsacties uit om hun land te dienen. De Patrouilleurs waren geboren. Ondanks hun eigengereide aanpak die ook gevaar inhield voor hun eigen leven, boekten ze vele successen en konden ze rekenen op steun van de legeroversten en hun korpsgenoten.

Gebeten door de heldhaftigheid van deze militairen, besluiten jullie om je aan te sluiten bij de Patrouilleurs. Jullie missie lijkt heel duidelijk: een mitrailleursnest van de tegenstand opblazen. Lukt het jullie om de exacte positie van het mitrailleursnest van de tegenstand te localiseren? Komen jullie heelhuids door het Niemandsland? Kunnen jullie voldoende kennis vergaren over de te gebruiken explosieven? Kortom: kunnen jullie een goede samenwerking en moed combineren zodat deze aanvalspoging Patrouilleurs-waardig is?

Thema's

Oorlog

Eigenschappen

Epilepsie risico

NLENFR

Escapetalk.nl statistieken

14 likes

91 bezoekers

93.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Rossevaalstraat 73
9280, Lebbeke
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 106+ kamers

32 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (320 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 december 2021

Call of Duty

Een rustige dag met 5 rooms op de planning.
Afsluiten deden we met de 2 kamers van Atrium Mortis.

Onthaal:

Deze escape bevind zich bij een paintballcentrum. Parkeren doe je voor of achter het pand.
De binnenkomst is iets wat vreemd als je de weg niet kent en kan iets beter aangegeven worden.
Eens door het doek hebben ze hier een erg mooie ontvangstruimte en je kan hier tevens wat drinken en eten (hapjes/pizza)
Na een korte babbel met de eigenaar kon onze laatste room van de dag starten.

Kamer:

In Flanders Fields is een kamer waarvan ik links en rechts al goede dingen hoorde.
Het thema is best uniek te noemen en daar ben ik heel blij om!

Na een korte intro voor we de kamer binnen gingen werden we kordaat toegesproken door onze kapitein. Met een duidelijke opdracht konden we de veldslag betreden.
De kamer creëert meteen een wauw gevoel bij binnenkomst. Het decor is prachtig en zet meteen de toon.

Met goede moed begonnen wij aan onze missie en zo voelt het ook aan. Alles is in thema van oorlog en voelt realistisch aan.
Er is gewerkt met echte materialen die authentiek aanvoelen en dat is in een kamer als deze een echt meerwaarde.
De kamer is grotendeels parallel te spelen, maar het is goed duidelijk wat bij wat hoort.
Desondanks heb je met een kleine groep mensen wel snel de indruk dat je zaken aan het missen bent.
De puzzels wisselen lekker af en zijn zeker niet makkelijk.

Er was een puzzel bij die niet 100% klopte, we hebben dit ook aangehaald en tot mijn verbazing wist de eigenaar dat dit zo was.
Je zou dan denken dat je dit dan aanpast en er niet in laat zitten…

Maar hoewel deze kamer erg mooi is, miste hij iets.
Het zal niet helpen dat de kamer met een openbaring begint, maar dat je net daardoor de volledige room al gezien hebt, dan haal je de verassing weg en dat is jammer.
De kamer oogt ook groter dan hij eigenlijk is en dat komt vooral doordat de makers zo natuurgetrouw wouden handelen, terwijl er best ruimte over is.

Tevens voelt de overkant erg leeg en statisch aan. Niks beweegt, er is geen vijand, enkel de geluiden doen anders vermoeden.
Als er een kamer was die zich leende tot het gebruik van een gamehost met acteursfunctie, zou het deze wel zijn.
En net doordat er niemand is, zijn er ook geen consequenties op je manier van spelen.

Conclusie:

Dit is een super origineel thema dat mooi en realistisch is uitgevoerd, maar tegelijk had ik meer het gevoel dat ik in een museum aan het spelen was dan in een escape room.
Deze kamer leent zich tot zoveel meer en ik denk dat dit voor mij de zwakte een beetje was. Je begint met het wauw effect, alleen vervaagt dat en niks vangt het nog op.
Was deze kamer begonnen met een “ondergrondse” tunnel die uiteindelijk aan de frontlinie uit zou komen, dan bouw je ergens naar op. Je hoort de geluiden in de verte, de bombardementen, de machinegeweren.
Dat in combinatie met een acteur aan de overkant die als vijand zou fungeren, zou het spel zoveel beter maken.

We hebben ter plaatse de moeite gedaan om feedback op deze room te geven, want ik ben er van overtuigd dat deze experience echt naar de top kan gaan. Alleen leek het voor mij niet zo dat dit gewaardeerd werd.

Het is een kamer die ik wel zou aanraden om te spelen, zeker als je in de buurt bent en het thema je aanspreekt, want dan ga je ze niet mooier en origineler vinden als deze!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  MariekeStananthony_boelaert

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2021

Prachtig decor

Na een wat tegenvallende ervaring bij Steampunk Sabotage, hadden we gelukkig de topkamer op deze locatie nog voor ons in het verschiet. Na het zien van de website, het lezen van de reviews, moest dit wel een topervaring gaan worden. Wederom kregen we een vluchtige intro om uiteindelijk te starten met onze missie. Die missie was duidelijk; samenwerken om uiteindelijk een aanval uit te voeren. De kapitein legde deze missie ons nogmaals uit, volledig in thema. Dat thema is overigens hetgeen wat mij écht aansprak, onwijs origineel gevonden. We wisten wat ons te doen stond, op naar onze missie!

We stapten die missie in en waren meteen omvergeblazen door het decor van deze kamer, subliem! Je kunt jezelf in het begin echt verliezen in de grootsheid van dit decor. Echter valt daarna wel al snel op dat het hier om een ‘grote single room' gaat. Nogmaals; het decor is werkelijk prachtig, echter ben je hier na 15 minuten aan ‘gewend' geraakt en dan is dat ‘wauw-effect' weggeëbd. De puzzels die wij tegenkomen tijdens onze missie zijn bijna allemaal goed in thema, echter mist op sommige punten wel wat logica. Bij een puzzel merkte we zelfs op dat er een fout in zat. Hier was weliswaar na even goed kijken wel duidelijk wat bedoeld werd. Deze fout houd je dus niet volledig tegen tijdens je missie.

Het is erg moeilijk wat inhoudelijks over deze kamer te zeggen zonder spoilers te vermelden. Ondanks dat het decor erg mooi is, mis ik hier en daar wat sfeer. Ik mistte vooral de échte dreiging van de tegenstander, of een bepaalde consequentie als je je niet aan de regels houdt. Je bevindt je midden in een oorlog, dat zou op verschillende vlakken wat beter uitgevoerd kunnen worden. Sowieso vond ik persoonlijk het ‘verhaal' wat vlak en het mistte een ‘echte' grande finale.

In Flanders Fields is een leuke kamer om te spelen met een prachtig decor. Deze kamer eindigt echter niet in mijn toplijst omdat hij op te veel vlakken nog wat steken laat liggen. Wat daarnaast een stuk beter kan op deze locatie, is de gastvrijheid. Wij hadden het gevoel dat we zo snel mogelijk weg moesten zijn, zodat de eigenaren de zaak konden sluiten en naar huis konden gaan. Ook stond onze gamehost vrijwel niet open voor onze feedback. Wij bedoelde dit erg goed, omdat wij allen ervan overtuigd zijn dat In Flanders Fields echt een topkamer zou kunnen worden met wat kleine aanpassingen. Een fout in een puzzel kan bijvoorbeeld bij een echte topkamer niet. Conclusie; een kamer met een tof thema, mooi decor, maar hij kon helaas de hoge verwachtingen niet overtreffen.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukMarieke

joeri_jacobsjoeri_jacobsJunior EscaperLid sinds: 18 januari 2018 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 september 2020

totale immersie

Deze kamer behoort tot de top van België. Deze kamer heeft er alles aan gedacht om je echt te laten voelen alsof je in de grachten zit van wereld oorlog één. Ze hebben samen gewerkt met uitzonderlijke artiesten om al het materiaal zo accuraat mogelijk te maken. JE weet altijd waarnaartoe je moet gaan en de geluidseffecten nemen je enkel meer mee in de sfeer van het verhaal.

opgelet: Het is ene pittige kamer, zeker met meer dan 3 spelen als je van plan bent om e ontsnappen. maar door de grote ruimte heb je geen claustrofobisch gevoel, maar wel de nauwheid van de grachten tijdens de oorlog die ze geweldig hebben gebalanceerd

We hebben deze kamer gespeeld toen ze nog in de testfase zaten, maar als dat nog maar de testfase was. dan zal het afgewerkt product niet meer dan AF zijn.

Zeker een aanrader voor alle escape room fans of gewoon fanaten van WWI.

Ook voor de fanaten, de escape kamer vind plaats in een paintball hall. dus je kan WWI meemaken om daarna zelf je teammaten neer te schieten in de arena. Dus zeker een aanrader om als combo te spelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • geweldige inkleding
 • puzzels passen in het verhaal (goed ingewerkt)
 • geweldige sfeerbeheersing (licht, geluid, etc)
 • kwaliteitsvolle puzzles
 • grote kamer
 • geweldige ontvangst ruimte
 • mogelijkheid tot combinatie andere activiteiten
 • 1 à 2 puzzel kon een betere afwerking hebben

  nathan_hermans

lene_schroyenlene_schroyenJunior EscaperLid sinds: 22 januari 2017 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2023

Militaire missie bij de Ijzer

Decor en sfeer zijn heel belangrijk, vind ik. Ze maken een ervaring memorabel. Je komt hier in de loopgraven van West-Vlaanderen terecht ten tijde van de eerste wereldoorlog. De bouwers hebben advies ingewonnen bij oudstrijders om zo realistisch mogelijk loopgraven na te bouwen. En je moet ook werkelijk de rivier de Ijzer oversteken. Niet om uit de kamer te ontsnappen, maar om een militaire missie te volbrengen...

Wij hebben de kamer met 4 gespeeld en het spel liep heel vlot. Alle attributen en spelelementen zijn volledig in thema. Mooie en degelijke materialen. We hebben de meeste puzzels in 2 duo's opgelost. Daardoor 'mis' je wel wat Ik apprecieer dat we na het einde nog even kregen om dat te overlopen met ons team.

Het speleinde is heel leuk als apotheose...


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  38:21 min


 • Prachtig decor
 • Origineel speldoel
 • Puzzels

 

smnsmnJunior EscaperLid sinds: 12 oktober 2019 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2023

Fantastisch!

Geweldig decor!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  60:03 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica
 • Beleving

 

Bram DobbelaereBram DobbelaereEscape ApprenticeLid sinds: 19 juni 2023 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2023

Erg leuk room met een unieke atmosfeer!

Erg leuke room, mooi aangekleed, leuke en unieke puzzels, enkele elementen die we ergens anders hadden teruggevonden. Best een pettige kamer, we zijn er met 4 ervaren escapers nipt uitgeraakt!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:34 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (233 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 mei 2023

Prachtig decor maar geen flow

#258 Dit is een kamer van uitersten. Enerzijds is er een fantastisch decor wat je gelijk helemaal in de stemming brengt zodra je binnenkomt. Het is zo waarheidsgetrouw mogelijk neergezet en geeft je echt het gevoel dat je op een missie bent. Anderzijds zijn er de puzzels die bij ons totaal niet lekker liepen. Het doet allemaal wat houtje touwtje aan en bevat bv. dingen die gewoon met pen zijn beschreven. We kregen de tip om, gezien we maar met drie waren, zoveel mogelijk te spreiden. Hierdoor liepen we alle drie op een eigen puzzel vast en kreeg ik plots van de gamemaster een stortvloed aan hints over me uitgestort, met informatie over puzzels die ik zelf nog niet eens gezien had! Ik denk dat dit ook kwam doordat hij tegelijk ons andere team in de andere escape aan het begeleiden was en misschien deels gemist had hoe wij ervoor stonden. Ik had in deze kamer vaak een gevoel van missing out en een gevoel van overzicht en logica ontbrak. Er werden zeker wel een paar leuke opdrachten met het decor zelf gedaan, maar een echt wauw-moment zoals in het begin kwam er niet meer. Daardoor bleef bij ons ondanks het fantastische decor overall toch niet echt een topgevoel hangen.


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Terrassers

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Decor
 • Sfeer
 • Onlogische puzzels
 • Geen flow
 • Slechte begeleiding

 

LiliLiliJunior EscaperLid sinds: 27 mei 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Prachtige kamer

Bleven we op onze honger zitten in de steampunk kamer, konden we hier helemaal ons hart ophalen. Een prachtig decor, voldoende en uitdagende puzzels, een alternatieve tijdsbepaling en hintsysteem die volledig in het thema van de kamer passen! We hadden eigenlijk vrij snel de goeie flow te pakken en konden gelijktijdig verderwerken. De uitleg van de host, dat het een waargebeurd verhaal betrof en de loopgraaf en rekwisieten waarheidsgetrouw zijn, is echt fantastisch. Het enige jammere, als je met zoveel passie een zo authentieke escaperoom inricht, is de schreeuwerige muziek van de naastegelegen verjaardagsfeestjes en vrijgezellenfeestjes in de paintball, die de transcendente sfeer echt heel erg verpesten. Zolang je in je flow blijft hoef je je er ook niet aan te ergeren, maar het was toch best opvallend.
Echt een knappe kamer en de uur durende autorit dubbel en dik waard!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  58:10 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Decor
 • Storende muziek

 

De Metalen MuisDe Metalen MuisJunior EscaperLid sinds: 30 januari 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 april 2023

Missie volbracht

Deze kamer hadden we speciaal geboekt, omdat één van onze teamleden een grote 'fan' is van alles wat met WW1 en WW2 te maken heeft. En wat een heerlijke ervaring was dit.
De kamer ziet er fantastisch uit. Alle puzzels zijn helemaal in sfeer en zelfs de hints, die in ons geval meer subtiele duwtjes waren, kwamen als een briefing binnen over de telefoon. Dit alles hielp mee met de inleving van de situatie. Deze kamer had ook wat fysieke elementen, waar ik zelf altijd erg blij van wordt.
Na de kamer ook nog lekker nagepraat met de eigenaar, die vol enthousiasme vertelde over de inrichting en de missie waarop de kamer gebasseerd was.
De kamer zit bij een paintbalzaal, waardoor er een gezellige bar in het midden zit. Hier kan je lekker nog wat te drinken halen en napraten, zonder dat je het gevoel heb dat je op de schopstoel zit voor de volgende groep.
Het enige nadeel dat ik me kan bedenken is dat ze iets te enthoushiast waren met de 'lang zas ze leven muziek' voor een jarige paintballer, maar dat werd heel snel weer zachter gezet en ik ervaar dit dus ook als een ongelukje.
Deze kamer zou ik zeker aanraden. Ook voor niet WW1 fans is deze kamer erg interessant om te spelen. Maar zeker als er een fan in je team zit, moet je deze zeker spelen. Het thema is ook erg origineel en geeft weer een heel andere beleving dan menig 'horror'kamer (waar ik zelf ook fan van ben :) )


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Kantje boord

Ontsnapt: Ja  45:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Unieke ervaring
 • lang zal ze leven (oeps)

 

KokocherryberryKokocherryberryEscaperLid sinds: 14 september 2022 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

This is war

Toffe kamer, doordenkers en puzzels genoeg. Mooi decor, het leek alsof we in een film zaten.

Vriendelijk onthaal, we komen zeker de andere kamer ook nog spelen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Difficulty
 • Puzzles
 • Original
 • Ambiance
 • Great host
 • Storyline

 

Aïco CostensAïco CostensJunior EscaperLid sinds: 03 september 2023 (38 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2023

Zalige kamer

Visueel is dit echt een machtige kamer. Hierbij dan nog eens een heleboel leuke puzzels.
Zeker de moeite!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede service
 • Decor

 

Uitmuntende kamer

Kamer is subliem
Fantastisch uitgewerkt
Team werk is echt nodig
Puzzels zijn super
Een kamer die nog altijd bij onze top 5 behoord
Een aanrader
Ps: als je ook de andere kamer wil spelen , speel dan eerst deze .


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

GoldielockGoldielockSenior EscaperLid sinds: 18 december 2019 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2022

Origineel decor

Leuke kamer en leuk decor, puzzels waren beetje ouderwets maar zeker wel OK, we hebben ons geamuseerd!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Decor
 • Onlogische puzzels

 

Martijn Martijn Junior EscaperLid sinds: 15 november 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Verrassend en uniek!

Toffe kamer waarin heel veel verschillende spelelementen zitten. Verrassend en uniek. Ook de opdrachten waarin je MOET samenwerken waren leuk en de begeleiding tijdens het spel was top.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

ChaosDMChaosDMEscape ExpertLid sinds: 27 september 2021 (79 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 april 2022

Je waant je zo in de hel van WW1

#21 : Na een eerste bezoek aan de andere kamer op deze locatie een paar weken geleden waren we een beetje ontgoocheld MAAR we hadden een glimp mogen opvangen van deze kamer en na het lezen van enkele reviews waren we ervan overtuigd dat dit zeker een top kamer moest zijn. EN DAT WAS HET OOK !

Deze kamer brengt je terug naar, hoe kan het ook anders met deze naam, WW1
Het decor is verbluffend, hier is duidelijk niet op een € meer of minder gekeken. Dit zorgt er soms voor dat er niet veel naar "het spel" zelf wordt gekeken, maar in dit geval is niets minder waar. Een lekker NIET lineaire kamer met puzzels die zeker voor de (op dat moment nog) niet super ervaren speler meer dan doenbaar zijn.

Als je in de buurt bent, GA DAN ZEKER deze kamer spelen, hij hoort thuis in het rijtje van de HEEL goede kamers in België.

Oh...leuke nababbel gehad, ook altijd belangrijk, in de ruime cafétaria, want op deze locatie heb je niet alleen 2 ER's, maar ook een grote indoor paintball!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

LPChesterLPChesterEscape ApprenticeLid sinds: 30 oktober 2021 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2021

Good puzzles, great scenery

Puzzles were good, but especially the look and feel of the room was very good


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  58:10 min

 

benjaminbenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (138 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2021

Prachtig avontuur

Na eerdere reviews gelezen te hebben, toch met enige verwachting afgezakt naar Lebbeke. Al meteen samengevat: Verwachtingen ingelost, wij hebben ons bijzonder goed geamuseerd!
Inkleding in dit escape-avontuur is top notch. Er is met veel zorg voor detail een knappe omgeving gefrabriceerd die ervoor zorgt dat je snel helemaal in het thema mee bent. Wij konden de verschillende 'passages' in de kamer bijzonder waarderen. De escape is in dankzij meerdere elementen extra avontuurlijk. Heel fijn. Puzzels zijn prima geintegreerd in de kamer en het thema. Is zeker een sterkte, en geluid en effecten maken het helemaal af.
Wij hebben genoten van deze escape en kunnen 'm alleen maar aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service, fijne en goeie begeleiding
 • Sfeer zit zeer goed: geluid, thema
 • Beleving ein inkleding zij echt top
 • Puzzels zijn erg goed in de kamer ingepast
 • met meer dan 4 loop je mekaar wat voor de voeten

 

Spanning in een waanzinnig decor

Wat deze kamer zo speciaal maakt is het prachtig (realistische) decor. Van bij het binnenkomen zeiden we in koor "waw". De loopgraven waren een mooie replica en ook de rest van de kamer leek recht van een filmset van een oorlogsfilm geplukt. Helaas kan ik niet spoilen, maar een deel van het decor zorgde bovendien voor een van de leukste "actie"puzzels die ik in een escape room zag.
De meeste puzzels zijn heel origineel, al geven een aantal puzzels ook wel een déjà-vu gevoel. Maar de manier waarop de puzzels in de kamer geïntegreerd zijn en hoe je wel wat fysieke inspanning moet leveren om alles met elkaar te verbinden maakten het dan toch weer speciaal. Ook passen de puzzels allemaal mooi in het verhaal en thema.
Leuke geluidseffecten ook met een spannend einde.
Deze kamer komt mee in mijn top 5 van Vlaanderen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Puzzels matchen met verhaal
 • Sportieve kamer

 

BeatthemugglesBeatthemugglesJunior EscaperLid sinds: 06 juli 2019 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2021

FABTASTISCHE KAMER

Mooiste kamer die ik reeds gespeeld heb! Niets aan te merken. Prachtige decors, machtig verhaal!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Meerdere kamers
 • Leuke inrichting

 

timothy_lorietimothy_lorieEscape ApprenticeLid sinds: 23 december 2019 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2021

Geweldige room

Mooiste kamer van België.
Prachtig concept en een geweldige ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig decor
 • Leuke puzzels

 

lien_audenaertlien_audenaertJunior EscaperLid sinds: 23 juni 2019 (35 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2021

Wat een prachtige kamer.

Een super intensieve, fijne kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Beat the muggles

Ontsnapt: Ja  57:54 min


 • Samenwerking
 • Decor
 • Vriendelijke mens
 • Verhaal!!!!

 

Suleika Tillaert (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 juli 2021

GEWELDIG

Zalige kamer, Superhighend decor, leuke puzzels, goeie combi van samenwerking en in kleinere groepen aan puzzels werken. We waren zo onder de indruk van de kamer dat we pas na 10 minuten spelen doorhadden dat we ons mondmasker nog op hadden... Dat wil zeggen dat we onmiddellijk in het verhaal ingezogen werden. Voor gemiddeld ervaren spelers.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • goede variatie aan puzzels
 • 11 voor sfeer
 • bevat elementen die je niet in een escape verwacht
 • DECOR!!!!

 

swaggersswaggersEscaperLid sinds: 09 april 2019 (56 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2021

Wauw, wat een prachtige escape room en belevenis!

Deze kamer behoort tot de top van België, dat hadden we her en der gelezen op internet dus... moesten we deze ook wel komen bezoeken. Vanaf je binnenstapt in deze escape room kan je niet anders dan dit beamen. Deze kamer is immens groot en waanzinnig prachtig ingericht met een ferm oog voor detail. De sfeer van in de loopgrachten te zitten wordt zo perfect neergezet. Via de maker van deze escape vernamen we dat hij met diverse artiesten heeft samengewerkt om alle materiaal zo goed mogelijk na te maken. Ook zodat de details kloppen zoals de geschiedenis. Het is een pittige kamer, in het begin duurde het even voor we echt goed op gang kwamen, en dan mochten we toch beginnen rushen om het einde te bereiken. Maar dit zorgde voor de nodige (positieve) spanning waardoor de adrenaline de hoogte wordt ingejaagd om op tijd te kunnen ontsnappen. Zei ik al dat de geluidseffecten af zijn? En luid? Je moet dus soms ook echt roepen naar elkaar om te kunnen communiceren. Wat wij ervaarden als een pluspunt. Advies: Gewoonweg doen deze escape room, je zal het je niet beklagen! Maar deze is zeker en vast niet voor beginners...


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: 9185

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

 

arne_claereboutarne_claereboutEscape ApprenticeLid sinds: 11 oktober 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 oktober 2020

Geweldige sfeer


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Leutig Zwanskot

Ontsnapt: Ja  47:20 min


 • Geweldige sfeer
 • Goeie puzzels
 • Mooi decor

 

GitskeGitskeSenior EscaperLid sinds: 04 oktober 2021 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 oktober 2021

Wauw

Waar moet ik beginnen bij deze room? Misschien met mijn eerste reactie: wauw! Dit is veruit de beste room die ik ooit gespeeld heb. En ik mag ondertussen toch al zeggen dat we er al enkele zien passeren hebben uit de top 10 van deze site. Prima, hartelijke ontvangst. Mooi verhaaltje vooraf en dan... die deur gaat open: wat een kamer! Ogen te kort en je zou bijna vergeten dat je moet gaan puzzelen. Het interieur van deze kamer alleen al is het waard om een uurtje in rond te kuieren. MAAR dan zijn die puzzels en verhaallijn ook nog eens van hetzelfde niveau... ongelofelijk. Over dit soort kamers wordt je echt lyrisch! Een echte aanrader en van mij een unieke maar zeer verdiende topscore!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: Team d'ajointjes

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Logica
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Goede service
 • Spannend
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

 

BartBartEscape ExpertLid sinds: 29 december 2019 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 oktober 2020

Voor even het gevoel van oorlog

Wat een binnenkomst, een escape room die tot in de puntjes is uitgewerkt wat betreft thema en decor.

Het uitgewerkt thema klopt gewoon en ook de puzzels zitten in dezelfde sfeer, alhoewel ze voor ons niet allemaal even duidelijk waren en dan met name de volgorde van puzzels/slotjes. Alhoewel niet alles geautomatiseerd loopt ( je verwacht dat ook niet in de oorlog, maar toch betrap je je er op dat je verwacht dat er iets gaat gebeuren ), doet dit niets af aan de kwaliteit van de escape, in tegendeel zelfs ! Echter het bracht ons niet in de flow die we anders hebben en bijgevolg dus ook niet naar de ontsnapping.

We hadden ook op voorhand te horen gekregen dat ontsnappen met 3 echt pittig zou worden en dat is zeker niet gelogen, misschien is een ontsnaptijd van 70 minuten een oplossing, zeker voor 3 spelers.

algemeen gezien zeker de moeite om te bezoeken !


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Nee


 • fantastisch decor
 • goed uitgewerkt verhaal
 • geen 70 minuten
 • flow van de puzzels in het begin

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig