Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Anne ter horst

Escape Expert

Offline

Omschrijving

☼☼☼


Lid sinds

30-08-2021

Locatie

Nederland

Statistieken

Escaperooms

81 reviews

122 kamers gespeeld

96.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


Team

Karamel Zeezaad

7 teamleden

26 kamers gespeeld

81 reviews

Catacumbas

Golden Pop
Geplaatst op: 26 maart 2024

ELLOHH GUAPPASSS

De laatste escape van onze trip (misschien verklaart dit waarom ik deze als tweede schrijf?! Nog vers in ‘t koppie!)

Zoals ik hieronder lees zijn de meningen over deze kamer erg gemixt. Wij kregen deze echter wel aangeraden onder het mom “hij is oud, maar wel heel leuk!” Daar sluit ik me graag bij aan!

We komen aan bij de Golden Pop en staan voor een heuze bioscoop waar een ventje heel vreemd voor het raam stond te zwaaien. Deze hyperdepyper blijkt 1 van de hosts te zijn die nog met zijn laatste gasten bezig is. Na wat gek doen en nog een beetje wachten is t aan ons de beurt! Ze hebben hier EIN-DE-LIJK een keer een ontvangstruimte in thema en met n bank! Dat is opzich best lekker als je de hele dag al onderweg bent en geslenterd door de stad. Wanneer ze horen dat we engels willen spelen sjeest er nog gauw iemand de kamer in die volgensmij even wat bordjes heeft gewisseld maar dat maakt natuurlijk niets uit. Dan is het tijd om te beginnen en zoals het een echte bioscoop betaamt kies je je eigen film (kamer) uit. Na wat herkenbare moment en flink mee hummen op de Indiana Jones muziek is het tijd om te gaan. Deze kamer is erg mooi gemaakt en voelt best wel echt aan, de ruimte die ze hier hebben is groter dan je op het eerste ogenblik zou denken. We gaan met z’n allen naar binnen en starten ons spel gaande weg zijn er veel verschillende moment waarop dingen gebeuren. Je kunt hier dus ook lekker paralel puzzellen. Neem af en toe wel even de tijd om gewoon n rondje te lopen en te koekeloeren bij de andere want anders mis je hier wel het een en ander. En toen kwam het memorabelle moment dat we met z’n tweeën langs inmiddels onze beste mattie liepen die ineens “ELLOH GUAPPASSS” riep. In eerste instantie ratelde die maar door dat we echt zoiets hadden van wacht ff we zijn bezig maat! Daarna blijkt hij toch best handig te zijn ;) nadat we onze gezellige gangmaker flink gepaait hadden met vlinderkusjes en aaitjes over de bol vervolgde we onze tocht. De puzzels zijn tof en ‘t komt hier allemaal mooi tot een einde!

Adiossos Guappos!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  67:55 min


 • Verhaal
 • Beleving
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Cybercity 2049

Escape Barcelona
Geplaatst op: 26 maart 2024

Rennen kreng!

Cybercity 2049… misschien wel de mooiste kamer van deze trip! Maar oh man, DIE PUZZELS. Drama!

Zoals sommige andere in deze reviews ook al zeggen is de binnenkomst van deze kamer vrij zwak. Je kunt geen grapjes maken en tegenspraak wordt niet getollereerd. Eenmaal binnen wordt dit stukje per direct goed gemaakt, de eerste kamer is mooi en meteen netjes afgewerkt. Daarna val je van de ene in de andere verbazing. Deze kamer is echt zo gaaf gemaakt. Alles klopt. Maar dan dus de puzzels die zijn echt om te janken zo random. Opzich sommige dingen die je moet doen zijn best grappig alleen alles gaat echt van hot naar her. Er komt ook een moment waarop je geintroduceerd wordt met je vijand en als je pecht hebt (net als ik) zet hij je dat meteen betaald. Van je medespelers moet je het hebben xjes! We gaan door, met z’n allen komen we aan in nog meer gedeeltes en de de kamers bliven mooi, wat interactie met de acteur is grappig en leuk gedaan alleen inspelen op mensen die eigenwijs zijn dat doen ze hier niet. Bij ons duurde het daarom heel lang en dit had nog zo veel leuker kunnen zijn! Dan is het einde tegen de slechterik wel weer grapppig waarop t uiterste einde dan weer totaal in het niets valt. Ook blijkt dat je je eigen einde had kunnen kiezen alleen dit komt nergens terug in de kamer, jammer want zo’n initiatief is altijd tof! Eindconclusie hier is dan ook: alles is werkelijk waar prachtig alleen de puzzels hadden ze beter weg kunnen laten…


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  54:38 min


 • Sfeer
 • Origineel

 

Charlotte, Vriendin, DOE RUSTIG!

De ene escape trip is nog niet eens volledig gerevieuwd of we mogen al weer! Poging 2 dit keer 8 kamers te reviewen (en even een inhaalslag bij Athene review’s maken OEPS)

We staan voor de deuren van “de” Horror escape van onze trip. Blaas nog kleiner dan die van ‘n teletubby want onze grote vriend Heiner geeft deze kamer scarefactor 9…

* klop, klop, klop,
Deurtje zwaait open. Ontvangst is hier meteen in thema. Alles is donker en er staat iets op de deur geschreven over plassen, nah zal wel! We gaan schuifellend naar binnen waar Sam op ons staat te wachten. Sam is nie zo “Grote Blij” want er blijkt van alles aan de hand. Na wat gebabbel is het dan tijd om te starten. Maar dan komt het “uhu meneer, ik moet nog plassen?” Ohjaaaa dat is waar ook, nou ga maar daar naartoe en laat je niet pakken! Ja mensen, u hoort t goed, zelfs plassen gebeurt hier in thema. Nadat dat gelukt is en er al cruciale beslissingen worden genomen over wie dit keer de sjaak is gaan we aan de slag. Puzzels zijn hier goed gedaan, geen hoogstand maar voor een horror escape, PRIMA! De verloop van het verhaal heeft een aantal bijzondere wendingen maar is aan het einde toch wel een beetje ver te zoeken. Hier mogen weer dingen dat ik denk… mag dit in NL? Geen grote gevaarlijke dingen maar toch…! Al met al hebben we ons hier vermaakt en zijn we met samengeknepen billetjes ontsnapt!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  74:38 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Origineel

 

Pray

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 10 maart 2024

Da ge gezegend zij da whisk-(ni)ey!

OMG de eerste Escape van 2024 en we zwaaien de deuren wagenwijd open, niet dat dat iets uitmaakt want we zijn toch in de kerk geboren (HAHA)

Oh heerlijk, ik ben het reviewen helemaal ontwend. Het is dik twee maanden geleden dat ik uberhaupt voor ‘t laatst heb geescaped. Maar met ‘n Barca-escapetrip voor de deur moet er natuurlijk wel even warm gedraaid worden!

Waar beter dan in Katwijk? De ontvangst is in ieder geval anders dan je van ze gewend bent. Geen thema in de stijl van ‘n bekende mediterraanse serie maar een geheel eigen bedacht verhaal. Ik kan t altijd wel waarderen wanneer kamers buiten hun comfortzones durven te stappen. Je start meteen in het spel zodra je binnen mag dus moet je plassen brengen dan even een bezoekje aan het hoofdgebouw (wij hadden niet goed genoeg gelezen, OEPS).

Tijdens het spel gaat alles eigenlijk vrij vlotjes en als vanzelf de aankleding is gaaf en overzichtelijk. Ze draaien pas 7 weken maar de kamer voelt nu al super steady aan, hij draait alsof die er al jaren zit, in de positieve zin! De spanning zit er goed in en na onze mening hadden we nog wel ietwat meer opgejaagd mogen worden maar voor nederlandse begrippen was deze kamer met acteur al wel erg gaaf! Ik kreeg zelfs even athene vibezzz en een mini kippenvel momentje toen we stonden waar we stonden.

Eenmaal na de kamer was er nog ruim de tijd om te kletsen met de gamemaster en eigenaar die leuk op elkaar ingespeeld zijn en als erg vertrouwd aanvoelen. Ze nemen alle tijd vertellen van alles en hebben echt interesse. Er zijn nog veel plannen dus we wachten weer met smart af naar alles wat nog komen gaat maar met deze nieuwe kamer van Escaperoom Katwijk hebben ze er weer een prachtig pareltje bij.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Puzzels

  Niklas

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 18 december 2023

Ik wil niet meer ontsnappen!

Zo richting het einde van het jaar loopt ook t einde van deze kamer hier op de “originele” locatie. Deze stond al lang op mijn wishlist want het thema (elvenachtig) sprak me heel erg aan.

Dus hop in de auto op ‘n donderdag avond om Emlia te redden.

Het begint al bij binnenkomst. Er doet een dame in middeleeuwse kledij open. We stappen zowaar een oude taverne binnen waar al letterlijk op elk detail wordt gelet.

Na wat babbellen en ons voor te hebben bereid op onze missie gaan we gewapend met een cape naar binnen. Wat je daar treft is echt ongekend overal waar je kijkt zie je details en liefde in gestopt. Zo ontzettend veel respect voor wat hier is neergezet. Ik heb me echt echt verwonderd over zo ongeveer alles gedurende de hele kamer. De puzzels zijn ook erg leuk en mooi in thema en specifiek 1 puzzel vergt vanuit de gamehost extra moeite wat ik super super tof vindt.

Als we na afloop van de kamer met een kopje koffie zitten te nagenieten blijkt maar weer hoeveel ze hier geven om wat ze hebben neergezet. De passie waarmee ze praat en voor een persoonlijke inside joke volop met ons meedenkt is zo tof! Met een al een voet oo de drempel wordt ons op de valreep nog even een klein presentje toegestopt! Zo verlaten we Emlia tevreden en vol trots!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  40:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 14 december 2023

Can't Believe it!

Weer eens een tijd geleden dat ik wat nuttigs heb getikt. Tijd voor verandering. Op een vrije donderdag ochtend met wat kaarsjes aan, hoe toepasselijk!

Maargoed, fire away natuurlijk. We gingen op een doordeweekse vrije avond op pad naar Leiden. Hier zouden we YourEscape EIN-DE-LIJK gaan uitspelen. We beginnen onze avond met deze klapper. We hadden een week eerder al Jason's Legacy gespeeld en waren daar flink opgehyped over deze kamer ( Erg leuk ook hoe kamers dikke vriendjes kunnen zijn:) ). Na wat gekletst te hebben met een zeer vriendelijke en gevatte medewerker gaan we van start. Natuurlijk kwam de vraag waarom we Rebecca ook nog niet Haden gespeeld maar wij Brabo's hebben deze classic al een tijd op onze wishlist staan alleen kwamen we er steeds niet aan toe.

Het begin van de kamer is uniek en laat ons achter met alleen maar WOW's, OH's en AH's! Wanneer je daadwerkelijk in de kamer bent zul je versteld staan van hoe af alles is. Het liefst nam ik per kamer gemiddeld 10 minuten om de indeling te verwerken en de details te bekijken! Maar fanatiek als we zijn gaan we natuurlijk direct van start! We vinden vrij snel een heerlijke spel flow met onze favo vijf! Ik kan je vertellen je wil hier de tijd nemen om te genieten maar tegelijkertijd ook oor, er valt hier nog zo veel meer te zien. Je wordt hier heel af en toe ook al op een (vindt ik) nieuwe manier van Escapen uitgedaagd waar ik een hele grote fan van ben. Puzzels verstopt in het decor of dat je iets hebt zonder enige clue of wat dan ook en ga dan maar bedenken wat je er mee moet. Ultiem creatief en op je eigen instinct vertrouwen. Als het dan lukt is de ''satisfaction'' alleen maar groter. We zijn nu op halverwege en genieten tot de max. We hebben 1 puzzel gehad waar we even iets meer een taaie aan hadden maar dat is goed voor het kraken van die hersenpannetjes, niet te makkelijk maar gewoon goed uitgedaagd worden. En dan... dan komt dat ene punt, zo simpel maar tegelijkertijd zo tegenstrijdig. Moeten we dit echt doen? Moed wordt uiteraard beloond en laat ons opnieuw in totale verbazing achter. Wanneer we dan het verhaal met succes afronden komen we vol enthousiasme weer naar buiten.

Dit was echt te gek, CAN'T BELIEVE IT!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  102:13 min


 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Spannend

  Maaike SuijkerNomi-deBruijnmelfNiklasPjurn.

The Courtroom

The Great Escape
Geplaatst op: 17 september 2023

''Haal die grijns van je smoel, dit is een rechtszaak!"

Met een team van 3 zouden we vandaag een gezellig ''vrouwen dagje'' gaan beleven bij The Great Escape. Nu komen we zelf alle 3 zeg maar niet echt uit de buurt dus na een behoorlijk ritje kwamen we aan in het zonnige Zwolle. Ik had hier stiekem wel een beetje naar uitgekeken, ik hoorde vrijwel alleen maar goede berichten over The Great Escape van zowel vrienden als hier op Escapetalk. Eenmaal aangekomen is t al best wel druk in de ontvangst ruimte met daarnaast een gezellig terras! We melden ons nietsvermoedend bij de balie voor onze rechtszaak.

De kamer:
Vooraf moet ik even zeggen: applaus hier voor de ''belevingen'' elk uniek en iedere keer anders. Er zit in deze kamer dan ook iets voorafgaande aan je bezoek wat zo uniek is en tegelijkertijd zo grappig dat je het er nog lang over zult hebben naar mijn idee. Nah goed, geen getreuzel de rechter houdt niet van laatkomers en we hebben een rechtszaak te winnen. Want we waren onschuldig, toch? Eenmaal binnen in de kamer speelt zich werkelijk waar een FENOMENALE introductie af (even een kleine side note: dit was weer eens de eerste kamer in NL na de Athene trip dus deze meid zat nog een beetje in de verwende Atheense escape sfeer, dat snap je natuurlijk he!). Ik heb niet vaak dat ik me lichtelijk zenuwachtig voel en alles uiterst serieus opneem alhoewel: laat dat serieuze maar weg. Als je hier met de juiste mensen bent is het bijna niet te doen om jezelf hier goed en evenwichtig te presenteren. Wat bij mij resulteerde in 100 keer in de lach schieten en onhandig zijn op de momenten dat dit niet gewenst is. Erg gaaf en wanneer we dan eindelijk uit ons leiden worden verlost gaat het spel van start. Over de inhoud hiervan ga ik uiteraard niets vertellen anders is de hele verrassing er vanaf. Na even te moeten zoeken bij de start vinden we alle 3 een hele fijne spelflow gedurende de hele kamer die tot het einde duurt. Verschillende puzzels, doe-opdrachten en een klein beetje interactie met de acteur maakte het voor ons helemaal af. De kamers zijn mooi gedecoreerd op een fijne en simpele manier. Het verhaal klopt en daarmee is eigenlijk alles gezegd. Met nog 10 minuutjes over op de klok waren wij aan dit zaakje ontsnapt. Enig ding is wel in de kamer waar de foto wordt gemaakt staat het geluid nogal aan. Nu maakt dit voor het einde natuurlijk helemaal niks uit maar voor het korte napraten wat je ook daar doet was het een beetje onhandig.

Eenmaal terug in de ontvangstruimte worden we wederom super vriendelijk onthaald met opvallend enthousiast personeel! Ook bij de andere kamers bleef dit zo! Mega tof!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  64:38 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • klein reset foutje maar kan gebeuren, no problem!

  Nomi-deBruijn

The Deal (Battle)

The Great Escape
Geplaatst op: 18 september 2023

Stikken in een ''Roter''

Na The Court Room was het tijd voor The Deal, aangezien alle belevingen hier 75 minuten zijn besloten we ze daarom maar niet allemaal achter elkaar door te boeken. Dus na even heerlijk te hebben geluncht in de binnenstad waren we terug voor onze tweede uitdaging.

Waar we met The Court Room als enige groep binnen waren hadden we deze kamer tegelijk met een andere (als je de podcast hebt geluisterd snap je hier het idee erachter van) We waren best wel excited nadat The Court Room zo goed was bevallen. Na even wat blikken en suc6 wensen met de andere groep mochten wij als eerste naar binnen. We kregen vlak voor de start nog even duidelijk wat we hier nu eigenlijk kwamen doen en wat in het vervolg de bedoeling was. En op repeat die handel onthouden, uitvoeren en gaan. Toen we eenmaal als eerste binnen waren werden we vriendelijk ontvangen door de barman (ook te horen in de podcast :)) na een gesprekje en wat ongure zaken te hebben uitgelicht kwam daar de andere groep ook aangestrompeld. Wat erg grappig was want dit was hun aller eerste escape room ooit. Arme menskes wij zaten daar met z'n drieën na een mooie tijd bij The Court Room te hebben gehaald toch wel lichtelijk arrogant op de bank. Ik maakte het mezelf even iets te comfortabel en dat mochten we gelijk goed komen maken, er moest serieus gehandeld worden! Geen prietpraat, gewoon zaken doen. Nou was er wederom weinig ''gewoons'' aan de situatie want zoals altijd zat er natuurlijk een adertje onder het gras die ook ik zelf helaas niet goed kon maken. Na wederom een intens toffe intro zijn de acteurs het interesse naar ons als handelaars helemaal kwijt en mag je jezelf gaan vermaken. Bij ons ging dat vrij goed en we hadden wederom een prima flow te pakken. Op een aantal punten liepen sommige puzzels bij ons wel wat stroever maar verder helemaal niet frustrerend of iets. Tijdens de kamer heb je verschil in decor wat ik echt wel tof vond en ook een aantal technische snufjes tilde de belevenis naar een nog hoger level. Met 2 minuutjes over gewapperd met de buit!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  72:47 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 18 september 2023

Iejs vrouw met schnor.

Na The Court Room & The Deal te hebben gespeeld waren we behoorlijk in-ge-escaped. Tijd voor onze laatste missie... dachten we. Hierover later meer. Na even een drankje buiten op het terras te hebben gedaan was het dan zo ver. Goed gehydrateerd die kamer in want: ''Hydrateren kun je leren ;) (sorry, inside joke en deze moeste even gemaakt worden.)

We dalen opnieuw de kelders in en dat was na twee afdalingen eerder inmiddels voor ons bekend terrein, dachten we. eenmaal beneden doe je de deur open en op het moment dat je dat doet start de adrenaline rush gelijk. Na een vrij duidelijke maar iets te lange briefing wist iedereen wat zijn of haar rol zou zijn. Let's go, van die actieve kamers daar ga ik goed op! We starten de kamer met behulp van goede samenwerking op en dit alles gaat in het begin allemaal vrij vlekkeloos. Nadat we 3 keer bezig waren geweest om elkaar nog net niet van de grond te plukken aangezien we een beetje onhandig waren en liepen te struikelen kwam het serieuze werk. Niet volle met deze acteurs want dat komt je duur te staan. Muisstil... sssst! Als de kust weer veilig is gaan we door en vanaf dit punt waren we de spelflow kwijt. We kwamen wel door puzzels heen alleen soms vrij moeizaam. Nadat we in wat tijdnood kwamen (dachten wij) een paar keer om hints gevraagd omdat we de kamer verder wel echt tof vonden en hem graag wilde uitspelen. Eenmaal erdoorheen begonnen we aan de slotfase en als je even iets te mager bent en denkt het allemaal in je eentje te kunnen oplossen is er ''no way back''. Met nog 1 minuut over hebben we Zwolle van de ondergang mogen redden.

Nadat we hier klaar waren liepen we vermoeid maar voldaan terug naar de ontvangstruimte waar wederom een erg vriendelijke medewerker ons op stond te wachten met bittergarnituur en de optie voor een drankje! (kudos naar jullie medewerkers once again en jullie toffe stempelkaart actie.). Er werdt ons gevraagd of dat we The Lost Package ook nog wilde spelen en na even twijfelen in verband met het terugreizen hebben we dit toch maar gedaan! En zo hebben we ons ''vrouwen'' dagje super relaxed mogen afsluiten!


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  74:01 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • techniek
 • Beleving
 • spelflow... beetje

 

The Sanatorium

Lockhill
Geplaatst op: 07 april 2024

Is het ook altijd lente in de ogen van de doktersassistente?

Hee halloooo, Na weer 100 maanden en n nieuwe escape trip verder wordt het toch wel eens tijd om in ieder geval de Athene trip verder af te typen.

Dit was onze één na laatste kamer van de trip, er stonden op deze laatste dag een paar te gekke kamers te wachten met als allerlaatste kamer pure happiness. Maar zo ver was het gelukkig nog niet want we moesten eerst nog een keer onze angsten trotseren... Letterlijk!

We komen weer voor de zoveelste keer binnen in een of ander vaag appartementen complex waar je van denkt: hier kan het toch niet zijn?!? JAWEL DUS! op de 4de verdieping aan het einde van de gang hoor je bliksem van achter de deur! Fijn we zitten in ieder geval goed, of moeten we daar wel zo blij mee zijn? Na 5 a 10 minuutjes opent de (ik vermoed) gamehost de deur naar Lockhill. Dit is oprecht wel indrukwekkend gemaakt! Kleine shopjes, smalle straatjes en een creepy sfeertje. Je kunt hier sowieso kiezen voor 3 modi: day, night of midnight. Zoals de meeste die hier ook reviewen hebben ook wij voor midnight gekozen. Midnight zal t wezen want na een korte tour door lockhill komen we aan in het ''briefing hokje'' spulletjes wegstoppen en gaan. De gamehost maakt duidelijk dat er twee soorten acteurs in zitten met allebei hun unieke eigenschappen. We worden naar de deuren van het asslum gebracht en vanaf daar is het dikke doei en zoekt het maar uit. Waarbij bij de meeste kamers de horror in Athene meteen in your face komt duurt het hier best wel effe voordat je je eerste ''ontmoeting'' ervaart. Dit maakte het voor mij en met name 1 andere teamgenoot heel spannend, je voelt dat de sfeer steeds creepier word. Tandjes op elkaar en doorbijten dan maar. Terwijl in mijn hoofd al voor de twintigste keer de zin ''druk lekker op die stopknop meid!'' voorbij kwam was de tweede fase daar, de escape room bouwt echt op qua spanning. Op een gegeven moment zijn de scares zelfs zo goed dat de anders altijd stoere teamgenoot in een flight reactie mij mee naar de grond neemt. Ja je hoort t goed zelfs de stoeltjes onder ons hadden hier schrik, ze maken echt gebruik van goede acteurs en ze komen echt overal vandaan. Wat deze escape room sowieso nog n stukje naar een hoger niveau brengt zijn de puzzels! Deze zijn echt van goede kwaliteit en eindelijk iets meer aan de duidelijke hand inplaats van die ingewikkelde Atheense logica! Erg fijn want dan heb je ook nog het gevoel dat je nog ergens nuttig voor bent in zo'n kamer. T enige wat hier meest is een stukje bevestiging of je iets goed hebt gedaan of niet. Als een puzzel wordt opgelost is het dus meestal niet meteen duidelijk of dit ook klopt. Op 1 moment was dit ook wel lichtfrustrerend aangezien daar iedereen ergens anders moet zijn en je dus niet van elkaar weet of t is gelukt waardoor wij echt onnodig lang op elkaar hebben moeten wachten. Buiten dat hebben we deze kamer goed uit kunnen spelen en meer dan het gemiddelde aantal opdrachten behaald! Blij verrast en een beetje beduusd ontsnappen we weer uit Lockhill's beruchte Sanatorium.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  87:45 min


 • Puzzels
 • Spannend
 • Beleving

 

M'ama

Suspense
Geplaatst op: 06 oktober 2023

MAMMAAAAAA OEEEHOEHHHH

Je raad het al ik had weer eens een avondje zin om te tikken, #drukkeleef enzo maar dit blijft toch wel een van mijn vrije tijds hobbies om te doen. We gaan weer eens verder met de Athene trip nadat ik een aantal weken terug dag 1 had uitgetypt, ga ik nu beginnen aan dag 2.

Aankomst:
We gingen op weg naar de eerste kamer van onze 2de dag en dat zou M'ama worden. We bestelde een taxi om vervolgens in te stappen bij een ietwat depressieve taxi chauffeuse. Eenmaal aangekomen stonden we voor wederom een op het eerste ogenblik bijna verlaten gebouw. Ik weet niet waarom maar doordat ik dit soort shizzle zie stel ik mijn verwachtingen iedere keer bij om vervolgens in de kamer blij verrast te raken over wat er allemaal gebeurd. We lopen hier in ieder geval eerst een aantal trappen op om bij de ''voordeur'' te geraken waar we onszelf kunnen binnen laten.

Kamer:
Ik zal inhoudelijk niet veel verklappen maar kan je wel vertellen dat toen we hier binnen stapten in onze nog ''stadse'' zomer kleding we effe schrokken van hu waar zijn we nu toch in terecht gekomen (je gaat snappen wat ik bedoel als je er zelf bent of bent geweest) Dus ik wederom een halve hartaanval en een beetje in deceptie gevallen... MAAR NIET GETREURD, dit komt allemaal goed! Als je het eerste stukkie door bent begint hier ''The Show''! ON-GE-LOOF-LIJK hoe ze mensen hier casten voor hun rol. Ik sta hier niet meer in een escape room... NEE!, ik speel hier gevoelsmatig mee in mijn eigen worst horror-nightmare. Ik moet toegeven dat waar iedereen het hier in zijn/haar reviews over het geluidsniveau heeft om vervolgens direct daarna naar Beter horen of Schoonenberg te bellen met de vraag: "HE?" ''Wat zeg je?", ze hier wel gelijk in hebben. Ik wil er zelf wel een kleine maar aan toevoegen: Geluid wekt angst op, bij de juiste sounds en sfeer werkt dat enorm goed. Als je oogzintuigen minder functioneren vanwege gebrek aan licht zul je automatisch sneller op je gehoor gaan vertrouwen om alert te kunnen blijven in het moment. Omdat je hier van alles erg veel krijgt dus weinig licht, veel geluid, veel ruimtes kun je daar dus niet meer op vertrouwen en qua spanning voegde dit voor mij echt iets toe! Waar ik in andere kamers de acteurs terwijl het licht uit was hoorde verplaatsen kwam hier alles als een verrassing voor mij! Ik ben hier oprecht doodsbang geweest. Er was zelfs een punt waar ik echt getwijfeld heb om te stoppen maar de intense kick die het geeft om toch door te gaan is geweldig (kleine daredevil hier, haha). Het gave is hier dat de scares niet ordinair zijn maar juist prachtig geacteerd. Je bent banger hier voor wat je niet ziet dan wel. De totale sfeer en de manier hoe dat ze hier met je ''sollen'' maakt dit een ultieme belevingen. De puzzels zijn dan ook prima doorgevoerd in thema en het verhaal is van begin tot eind compleet. Ondanks de koste van mijn gehoorapparaat niets anders dan lof voor deze kamer!

Napraten:
Er waren drie dingen die ik heel tof vond aan het einde. Als eerste de manier hoe dat alles afgesloten wordt, verhaal wise briljant. Dan het napraten waarbij ze in de kamer nog van alles hebben laten zien en er nog steeds geanticipeerd wordt op de acteurs. Als laatste de foto. Hier kan ik kort maar krachtig over zijn: Laat je verrassen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Sfeer

  Niklas

Chapel & Catacombs

Lockhill
Geplaatst op: 17 september 2023

COPD? Graag gedaan! ;0

Helloeee lieve allemaal,

Wat heb ik hier naar uitgekeken...! Onze Escapetrip in Athene stond op het punt van beginnen maar voordat ik zover ben wil ik eerst even het een en ander toelichten/inleiden (ja ik weet..., het voelt lichtelijk illegaal om hier een soort travelblog te gaan starten maar voor dit soort buitenland trips doe ik dat op een subtiele manier lekker toch XP):

Eerst even klein rondje voorstellen:
Wij zijn met z'n drieën afgereisd naar Athene als vrienden & zowaar collega's. We delen alle drie dezelfde passie op onze eigen manier. Wellicht hebben sommige van jullie de enthousiaste en informatieve reviews van ''ons Nikske'' gelezen dus het kan zijn dat ik daar af en toe wel naar refereer. Niklas is een echte puzzel master en ging vaak als de brandweer. Vandaar dat hij puzzels mooi kan uitlichten en duidelijk stapsgewijs te werk gaat. Dan hebben we Guus, kom naar Huus want de...??? Hij heeft veel verstand van techniek en wist vaak ook haarfijn wat er wel of niet vol automatisch draaide. Echt zo'n tof bèta brein! En last but not least (self love hier, blugh) Ce'st moi! bANNgE, ik was er vooral bij voor het entertainment aangezien ik echt een held op sokken ben! Verder raak ik erg geboeid door aankleding thematisering en acteer werk. kort gezegd: Geloof ik dat waar ik sta ook echt zo is?

Maar goed genoeg gekletst over ons en op naar de kamers. Jullie weten wat dat jullie moeten weten en hier heb ik dan ook meteen even een mooie praktische tip om te openen: Ga je met 3 op escapetrip wordt je getrakteerd op veel puzzelplezier voor ieder wat wils, wel vindt ik dat je als cluppie de hele tijd bij elkaar bent (Angst, ben je stoer is dit wellicht heel anders). Als je dus meer op onderzoek uit wilt gaan zou ik met 4 personen spelen (overigens geen seconde spijt gehad van ons gezellige 3 tal ❤️)

De kamer:
Daar gaan we dan! een klein bordje vlak naast een verouderd metrostation duid ons op Lockhill. Ze hebben in de stad 2 locaties en deze moesten we hebben voor Chapel! Ik weet niet waarom maar ook de buitenkant van panden, omgeving en eigenlijk zowat alle buitenwijken van Athene brengen ons in een verlate en creepy sfeer die perfect is voorafgaande aan de kamers. Als we eenmaal onze moed verzameld hebben na een halve fotoshoot bij "het beruchte Lockhill bordje" gaan we een aantal trappen omhoog. Je komt steeds dichterbij de kamer als je de intro geluiden van de omgeving begint te horen en eenmaal voor de drempel begon bij mij een paniekaanval aangezien de sfeer mij echt in alertheid bracht (Escapen is leuk en horror is amazing, jaja!). Na mezelf 28 mantra's voor te hebben gehouden dat ik ''no matter what'' zou doorgaan en mensen hun aders had dichtgeknepen in armen en handen konden we van start. De manier hoe je de kamer begint is werkelijk geniaal, hier houd ik van, geheel in thema en je begint al echt te geloven dat je naar het dorpje Lockhill mag! Eenmaal daadwerkelijk in de kamer gaan we rustig van start de acteurs zitten werkelijk waar FAN-TAS-TISCH in hun rol en verbazen ons keer op keer het slaat langzaam om naar wat spannender maar echt enger wordt het pas halverwege. Voor mij persoonlijk was dit een geweldige kamer om onze horror trip mee te openen. Angst is natuurlijk zeer persoonlijk en dat is goed om te onthouden als je sowieso iedereens horror-kamer gerelateerde reviews leest. Er zijn zo veel verschillende soorten! In deze kamer zitten er diverse van in en daar leer je mee omgaan. Ik heb op een klein puntje na (met behulp van heroes Guus & Niklas) geen enkel moment het gevoel gehad te willen stoppen. Het uiterste einde tipt wat op over de nieuwe kamer die binnenkort open gaat en heeft ons erg nieuwsgierig gemaakt. Wat hier is gebouwd is groots, geloofwaardig en helemaal af! De afwerking laat in veel Atheense kamers te wensen over maar hier zeer zeker niet! Vooral het dorpje waar iedereen over spreekt voelt zo echt aan dat ik daar het liefst de hele avond had rondgelopen. De daadwerkelijke chapel is groot maar vooral donker en vol met rook als je astma-patiënt bent dan wordt je daar minder vrolijk van. De puzzels in de kamer vond ik niet per se geweldig amuserend en diende bijna meer als opvulling, vaak waren ze wel in thema alleen waren ze vrij random of wat aan de grote kant.

Conclusie:
Deze MOET je spelen om de ''Lockhill-feeling'' te ervaren ik kan er uren over vertellen maar het is echt een absolute aanrader voor tijdens je trip. En of het daadwerkelijk de nummer 1 waard is? Dat mag je lekker zelf bepalen, bij mij hoort ie in ieder geval in het favorietenlijstje thuis.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Aankleding en thema
 • ACTEURS!
 • Soms wat onlogische puzzels richting einde

  NiklasMarieke

Lethal Decision 2

EscapeClue Athens
Geplaatst op: 17 september 2023

Loop naar de hel..., met je kamer... oeps!

Na een overweldigende eerste kennismaking met Atheense escape rooms bij Chapel was dit onze tweede stop van de eerste avond.

We waren tussen de middag al uitgebreid Grieks gaan eten in een van de vele tentjes. Hier weer een gratis tip van flip: Als jullie net zulke enthousiastelingen zijn als wij dan let er misschien even op hoeveel kamers je boekt op een avond... Bij de meeste zo niet alle horror kamers in Athene zit namelijk een acteur en daardoor gaan die kamers vaak alleen in de avond open. Als je dan tussen de reistijd en speeltijd door nog moet eten is dat vaak echt een crime (ga mee in het mediterraanse leven en eet lekker s'middags!) Nu hadden we vanwege onze eerste dag niet drie maar 2 kamers geboekt aangezien we al aardig crusty van de reis en alles waren. We hadden hierdoor tussendoor uitgebreid gegeten op een prachtige rooftop.

*WARNING: Review langer dan me levenslijn...

Intro + kamer:
Met gevulde buikjes en smiles van oor tot oor kwamen aan bij de locatie van Lethal Decision. Wat vaak ontbreekt in Athene is de daadwerkelijk aanduiding van de kamer. Maar hier was me toch een BILL-BOARD... van jewelste! Dit was super prettig want je weet meteen waar je verwacht wordt en t zag er nog eens gelikt uit ook! Na aangebeld te hebben en half wankelend te wachten op het dunste stoepje tussen de weg en het pand OOIT, werden we binnengelaten. We stapte een soort graffiti steeg in, erg vet gemaakt je krijgt meteen het idee dat 't er erg vies is en je echt in de ''Atheense ghetto'' komt maar ondertussen zag hier alles er super netjes/verzorgd uit. Eenmaal boven aan de trap zat een man ons op te wachten die zowat dronken leek. Ik was echt in shock want deze man zag er echt uit alsof die 5 bacco's had weggetikt. Een beetje aarzelend meldde we ons bij hem, hoe zou het gaan met onze veiligheid?! (side note: ik had online soms wel eens gelezen dat er medewerkers op verschillende locaties in Athene echt wel een beetje gekkies konden zijn tijdens het draaien maar niet perse hier ofzo!) Nah goed, koppies bij mekaar en starten maar! Toen we verder naar de kamer liepen timede deze medewerker zijn acteer skills naadloos (je voelt m al aankomen he! :')) na ons in de krochten van Athene te hebben gestopt kon voor ons het spel beginnen. De geluidseffecten stonden hier behoorlijk hard en ze lieten er geen gras over groeien na amper 1 minuut kwamen we al een van de ''Monsters" tegen. De ruimtes zijn vooral aan het begin smal dus hoe deze acteur zich naadloos langs ons bewoog, geen idee! De kamers waren dan ook allemaal niet echt extreem gedecoreerd maar daar leende dit thema zich ook niet voor. Ik ben persoonlijk erg in de war gebracht door alle plaatjes en het mega bill board wat buiten hing van een huis maar afgezien van een soort kantoortje speelt dit verhaal zich daar verder totaal niet af. Ik denk dat we hier ook op t punt aankomen dat het mij al aardig begon te vervelen, het thema trok me niet aan en de scares waren echt VEEL en VEEL te VAAK! T was echt een kots aan schrikmomenten waardoor ik op een gegeven moment in een kruipruimte echt serieus gefrustreerd raakte omdat ik achter Niklas aan mee ging om daar een puzzel op te lossen waarna we in die ruimte voor de 18000.000 keer werden achterna geschrikt en toen stootte ik echt kei hard mijn hoofd aan een of ander dom opgehangen plankje van hout zonder schokbumpers of rubber of iets (excuus voor mijn toch vrij lange review alleen je voelt hier mijn frustratie, op dit soort momenten ben ik dan ook trots op de veiligheid die wij hier in NL & volgens mij ook BE veelal waarborgen!). Waarna er boven het houten plankje letterlijk op ons een camera gericht stond en ik echt met een lelijke snee op mijn hoofd bij aan het komen was, dit deed best een beetje zeer en dat moeten ze gezien hebben. Niklas gaf al pratend aan dat ik gewond was maar wel okey, even een reactie terug geven vanuit de controle kamer met: ''gaat het?'' was er hier echter niet bij. Nee, daarentegen werden we gewoon weer ''getrakteerd'' op twee scares waarvan er in 1 een deel van het kapotte lampje wat wij heel de tijd moesten fixen wordt teruggebracht. Sorry, maar hier kon ik echt niet meer dit voelde ZO INTENS GOEDKOOP aan! Waar er tot de helft van de kamer met oprecht hele vette stunts werden uitgehaald door verschillende acteurs met echt wel bijzondere maskers en pakken was ik het hier helemaal kwijt. Daarna wordt het ook allemaal niet veel beter en wordt zelfs onze Guus licht geïrriteerd ('t jong heeft normaal echt wel engelen geduld). Tegen het einde werd het weer iets meer show en kon ik er ook weer een beetje van genieten het einde zelf was dan ook zeker weer gaaf gedaan waarna het uiterste einde weer volgde met (zoals ook Niklas al beschreef) weer zo'n intens random en opnieuw erg goedkope scare... Toen we uiteindelijk buiten kwamen stond daar onze ''dronken'' host die uiteindelijk gewoon echt een mega goede acteur bleek te zijn en zelfs zijn ogen tot kleine, slaapdronken, spleetjes voor een kwartier lang tijdens onze intro had geknepen, echt kudos naar hem! Hij heeft me direct verzorgd en met een pleister op mijn gezicht kon het napraten beginnen.

Na-praten:
Waar ik wellicht best negatief klink over de kamer heb ik persoonlijk op alle acteurs en de geweldige host werkelijk waar niks aan te merken, hun acteer skills en de manier waarop we buiten de kamer om behandeld werden was bijna als beste van de hele trip! Hij had zijn kamer speciaal voor ons opengedaan omdat hij eigenlijk vakantie had, hoe tof is dat! Hij was ook erg vriendelijk en al onze vragen inclusief nog even terug de kamer in om te kijken en wat uitleg maakte het na praten helemaal af. De ene na de andere acteur kwam zich bezweet voorstellen aan ons en hadden met oprecht ALLES voor ons gegeven, hier kan ik alleen maar respect voor hebben! Na de foto en en het betalen was onze experience bij Lethal 2 ten einde.

Conclusie:
Ik zou hier graag kort over willen zijn maar gezien de situatie gaat mij dat niet helemaal lukken. Als eerste de kamer het was niet mijn thema en daarom had ik er ook helemaal niks mee het decor vondt ik saai en leeg, weinig aankleding (Maarja nogmaals: wel passend bij hun zelfgemaakte hel). De afwerking van wat ze wel in de kamer geplaatst hadden was daarentegen prima en soms zelfs wel beter als de gemiddelde Atheense kamer met behoorlijk wat techniek. De acteurs waren wederom qua skills erg goed en zagen er geloofwaardig uit. Ze waren KA-POT toen ze klaar waren dus aan enthousiasme en energie hier geen gebrek. De scares daarentegen wil ik oprecht geen woorden meer aan vuil maken want die waren gewoon ronduit slecht. Maar de host heeft voor mij een heel groot gedeelte goed gemaakt. Ik was mijn zonnebril vergeten en hij is speciaal op zijn vrije dag naar een andere escape room gereden om hem daar voor ons af te droppen, HOE LIEF!

Kortom: het thema moet je liggen, dan is het wellicht een toffe kamer met vooral prima uitgewerkte puzzels. Anders was Lethal 1 na verhalen van andere en er over gelezen te hebben voor mij persoonlijk een veel betere keuze geweest.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Wederom ACTEURS!
 • Scare's
 • Veiligheid

  Niklas

The Show

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 18 december 2023

“The show must go on…”

De tweede kamer van vandaag bij Rox! De thema’s hier spreken me erg aan want ze zijn iver het algemeen best origineel. De klapper van vandaag moest dan toch ook wel deze worden. The Show! De voorstukjes hier zijn iver het algemeen best wel leuk gedaan en zeker hier bij The Show voegt het echt wat toe!

Dan zijn we bijna live en wachten we op onze cue vanuit de green-room. Het thema geeft t al een beetje weer maar alles draait hier om de show en zijn mini-games. Blijf je spelen en wordt je de grote winnaar of ontdek je de duistere kant van deze alles beslissende zendtijd? Over het algemeen zijn die minigames goed verwerkt in het thema en werkt ‘t op deze manier. Het puntensysteem is grappig en werkt.

“AND WE’RE OUT!”


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  54:16 min


 • Origineel

 

The Dam

Escapium
Geplaatst op: 01 juni 2023

DAMn, wat een kamer?!

Met de scape squad weer eens een avondje op pad! (je vraagt je wellicht af of we nog wel eens wat anders doen als alleen maar escapen...) Aan ons de eer om op de aller, aller, allerlaatste dag van het bestaan van Escapium nog even de kamers daar mee te pakken. We hadden vooral Abandoned op ons lijstje staan omdat we hier redelijk wat positieve dingen over hadden gehoord, na goed dat is voor latere zorg. Eerst moest eerst een dam gefixed worden!

De kamer staart met een kleine introductie en een taak. Vervolgens ga je de kamer in en probeer je die taak zo goed mogelijk uit te voeren. Deze kamer is origineel qua thema maar als t puntje bij paaltje komt laat de decoratie en puzzelflow wel een klein beetje te wensen over. Deze kamer is prima gemaakt als leuk opwarmertje en er zit een grappig moment in maar met het thema kan nog wel iets meer gedaan worden denken we. Desondanks mega bedankt voor de toffe host die ons op zijn laatste werk avondje nog even goed heeft begeleid!


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  53:18 min


 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Decor

  Pjurn.

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 03 juni 2023

Onszelf verloren in deze gave kamer!

Waar we bij De Dam een beetje mixed feelings hadden werden we bij Abandoned echt positief verrast! Het decor is hier meer dan af en het thema vonden wij erg gaaf!

Het intro is simpel maar geeft duidelijk weer wat er nu precies aan de hand is. Eenmaal binnen veranderd het verhaal wel een beetje van hot naar her maar door het prachtige decor maakt dit niet zo veel uit. De flow is hier prima en we hebben mooi samen gepuzzeld. Er zitten een aantal onderdelen die soms wel soms niet gebruikt worden. Ik zou dit persoonlijk lichtelijk aanpassen en misschien zo maken dat dit op de juiste manier altijd gebruikt kan worden. Side note: ik besef me maar al te goed dat ik makkelijk praten heb vanaf de zijlijn en wil daarom ook meegeven dat alleen een friendly advies is.

Deze kamer is denk als decor wel enigszins een verborgen pareltje en ik denk dat deze het op de nieuwe locatie ook erg goed zal doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  53:16 min


 • Decor
 • Sfeer
 • Origineel

  Niklas

Prison Island @NondeJeu

NondeJeu
Geplaatst op: 03 juni 2023

Bende van ellende in het cellencomplex

Even totaal iets anders, valt dit onder escape rooms?! not to sure...

De bende van ellende had in ieder geval een avondje vrij en wilde even wat gezelligs met elkaar doen. Dit keer een combinatie drankjes en fun. Na een heerlijk uurtje Jeu de Boulen waarbij zowat de ballen tegen de muur vlogen (ja sommige van ons zijn zo slecht, nee ik zeg niet wie hahahahah). Was het tijd voor een uurtje prison escape. Ik heb dit in zowat een vorig leven ooit een keer eerder gedaan op een andere locatie bij een ander bedrijf en dat beviel me destijds niet super... met frisse moed gingen we desondanks het cellenblok in.

Mijn eerdere ervaringen gooide ik na de eerste twee cellen (elke cel heeft zijn eigen minigame) meteen overboord. Wat was dit leuk! We hadden onze groep in twee teams verdeeld aangezien we met best veel waren. Heerlijk battelen tegen elkaar. Je zit met beide teams in hetzelfde cellencomplex dus tussen het fanatieke geschreeuw en gejuich door krijg je van alles mee van elkaar! Verder hangt er een score bord van de overall score van oudere teams en kun je dus zien hoe je huidige team het doet.

Omdat het een keer zo heerlijk is dat je hier weinig last hebt van spoilers (de meeste kennen het concept van prison escape) ga ik nog even vrolijk door :). Waar ik bij de prison escape die ik eerder had gespeeld niet echt stijl achterover sloeg van de cellen met minigames had ik dat hier duidelijk wel. Even wat voorbeeldjes: Alles werkt naar behoren niks is kapot en alles is ook goed onderhouden. Je ziet vrijwel geen gebruikssporen en de cellen zijn ook nog eens ruim opgezet en hebben allemaal leuke thema's.

Deze review wordt wat aan de lange kant dus ik zal m proberen wat af te ronden. Mijn eindconclusie: Als je een tof avondje wil en iets in de trant van een escape room kun je dit voor een avondje fun best wel doen! Voor iedereen wat wils aangezien de minigames variëren van fysiek tot nadenken!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 7 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Anders dan anders
 • Goed onderhouden

 

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 18 december 2023

If walls could.., block the light?

Tijdens een goede escape dag te Mechelen was het na de gouden kooi experiences te hebben gespeeld tijd voor deze duistere kamer. Als je hier de oprit oprijd is gelijk duidelijk waar je moet zijn. Dat is altijd erg prettig want niet zo vervelend als er nergens iets herkenbaars hangt en je maar blijft zoeken!

Eenmaal binnen komen we in een vrij kale ontvangst ruimte die opzich nog wel wat liefde kan gebruiken maar wat opzich wel begrijpelijk is als (blijkt later) je net geopend bent.

Nah goed hoe de kamer hier begint is random maar opzich best grappig, achteraf zullen ze denk ik wel best vaak de vraag krijgen: Waarom deze keuze? Als dan blijkt dat ze voorheen een mega tof voorstukje hebben maar door angst van spelers die dit niet begrijpen hier destijds mee zijn gekapt wordt ik ligt sip. Wat valt ee niet te waarderen aan originele voorstukjes?

In ieder geval eenmaal in de kamer krijg ik ligte vibes richting n andere kamer maargoed dat voorkom je niet met deze thema’s als we dan van kamer naar kamer gaan blijkt t ook niet hetzelfde hoor. Er is een moment in het spel waar ik zelf fan van ben gewoon iets grappigs alleen het feit dat we er zo door afgeleid werden geeft aan dat we bijna tijd te veel hadden? Het einde is daarmee ook weer vrij random en kom toch ligt verslagen eruit.

Met wellicht wat aanpassingen en wat extra decoratie zou dit best een hele leuke kamer zijn!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  36:54 min

  Niklas

Mondje dicht bij deze tandarts....

Aangezien wij als team regelmatig escaperooms boeken en wij elkaar continu op-hypen over de verschillende kamers die we nog graag willen doen, was het weer eens tijd voor een scapeshot. Ja ik weet..., SCAPESHOT?! (zo noemen wij dat als we weer eens broodnodig aan onze escape-verslaving willen voldoen omdat we anders gekke afkickverschijnselen gaan vertonen, hihi).

Side note: wij doen altijd alsof we super stoer zijn en plaatsen in de opmerkingen altijd badass ''of de Experience zo intens mogelijk mag?''. Maar eigenlijk, en je voelt hem al aankomen: zijn wij dat dus niet, althans een deel van ons...! Daarom meteen even een opmerking voor toekomstige spelers: Deze ervaring kan soms best pittig zijn. Persoonlijk houden wij hier wel van vanwege dat ''i did it'' gevoel maar dit is wellicht niet voor iedereen weggelegd.

Aankomst:
We zijn hier erg over te spreken. Bij het aanbellen begint de experience al! Even een tipje aan de Escaperoom: de luidspreker van de deurbel staat wat zacht waardoor je heel dichtbij moet luisteren en met 4 man is dit wat lastig. Misschien kan deze iets harder gezet worden? (geen intens probleem ofzo gewoon 'n klein tippie :)) Daarna kom je in de ontvangst ruimte en hier ga ik zeker niet spoileren maar dit is super, super tof!!!! Dik compliment ook dat je Crazy Mister Hunter alleen in de avond kunt boeken. Dit voegt echt iets toe aan de sfeer en beleving!

Kamer:
Nadat we het begin hadden doorlopen vlogen we er in. Er zit redelijk wat verhaal om deze kamer heen. Dit hoor je op een aantal verschillende momenten voor de daadwerkelijke start. Ik was soms door de hoeveelheid info eventjes de rode draad kwijt. Persoonlijk vindt ik dat bij een horror experience als deze niet zo erg. De start van de kamer zelf is tof en is mooi in pressure maar nog niet meteen ''full in je face''. Dit was erg fijn aangezien ik AL-TIJD te hard van stapel loop waardoor ik als een bibberend konijntje de kamer begin. Als je eenmaal echt aan het spelen bent barst het los. De scares zijn echt goed en je bent continu op je hoede door veel toffe effecten en toegevoegde dingen. Je zult hier tijdens het spel mee moeten dealen wat de ervaring echt gaaf maakt! Ook de puzzels zijn tof en hoe simpel ze soms ook lijken door de druk zijn ze toch verdraaid lastig.

Na-praten:
Het is een gezelligheid in de ontvangst ruimte en ondanks dat 't echt al wel laat was (wij hadden het laatste tijdsslot geboekt). Is er nog geruime tijd genomen om lekker na te kletsen. Wij hebben enorm gelachen en een toffe tijd gehad met de twee hosts en enkele kennissen van de hosts uit de vorige groep!

Escaperoom Amersfoort, dank jullie wel!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  56:33 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  Pjurn.

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 21 april 2023

Filmische ervaring!

Na een hele lange tijd was het dan eindelijk zo ver: We gingen the movies spelen!!! Hier hadden we echt super lang naar uitgekeken en aangezien Dudzele naast Brugge ligt maakte we er een mooi dagje uit van. We hadden de kamer toch pas in de avond geboekt dus dit kon prima. Na een heerlijke middag in Brugge kwamen we met z'n vieren aan in het kleine dorpje. Je staat voor een garage deur tussen een rij huizen dus onze eerste indruk was ook hu..?!? is het zo klein. Echter de magie begint dus al daar, Op het moment dat de garage deur omhoog gaat belandt je op een soort Patio met daar achter een loods..., Werkelijkwaar gigantisch: VT Wonen is er niks bij. Eenmaal binnen aangekomen komt Anthony ons tegemoet op zijn longboard. (zo grappig en zo iets kleins, ik hou daarvan + je hebt het ook zeker nodig in die loods) We worden warm ontvangen en na een korte plasstop en de spullen opbergen mogen we starten.

Nu ben ik niet zo van de kamer zelf extreem beschrijven in mijn reviews omdat ik vaak de verrassingen nog geheim wil houden voor escapers die nog naar die desbetreffende locatie moeten gaan. Bij deze wil ik alleen zeggen dat je werkelijk waar de hoofdrol speelt in je eigen filmavontuur. De passie die in deze kamer is gestopt is onbeschrijfelijk.

Na afloop hebben we nog heerlijk nagekletst met Anthony en hem natuurlijk uitgebreid gevraagd naar de nieuwe kamer en dergelijken. Het respect wat deze man ook heeft voor andere kamers is werkelijk waar tof, super nuchter en gunt het andere van harte om op die eerste plek te staan. Na een drankje en de de eindfoto was het tijd om te gaan.

Anthony, bedankt en wij kijken enorm uit naar je nieuwe kamer!


Reactie door The Push Mystery Rooms

28 april 2023

Hey Anne! Super bedankt voor deze klepper van een review. You've made my day! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  81:43 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Spannend

  broeder_viktoranthony_boelaertDrs-jlcStan

PainKiller

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 21 april 2023

Spannende ervaring

We hebben een aantal weken terug een bezoekje gebracht aan sky high, hoogste tijd vonden wij. We waren vooral benieuwd naar deze ervaring. Hier op escapetalk lees je natuurlijk de verschillende reviews en dat maakte mij persoonlijk erg nieuwsgierig.

We waren op de afgesproken tijd op de afgesproken plek en gingen naar binnen. Ik wil niet te veel zeggen maar het begin van deze kamer is wel echt mega tof gedaan. Nadat we van start zijn verloopt alles vrij vlot. Er zitten wat zogenaamde kennis puzzels in. Ik vond dit tof maar mede spelers hadden dit wat minder. Dus wederom gebaseerd op een persoonlijke mening. Tijdens de kamer zit de spanning er goed in (hier moet je van houden) Er is zelfs een bepaaldpunt waar ik me serieus 3 meter naar achter heb gelanceerd van schrik. Dan het stukje stroom. Pijn is natuurlijk voor iedereen anders en zeker iets heel persoonlijks. Ik heb mijn schokervaring hier vergeleken met die bij een van de code van coppens experience kamers (die stond vrij hard voor destijds een familie experience vond ik). Hier viel het mij echter 100% mee. Later werd ook uitgelegd dat het schokje minder is dan een elektrisch vonkje van bijvoorbeeld een trui. Maar nogmaals een pijngrens of wat iemand tof vindt is natuurlijk altijd persoonlijk. Enige tip die ik nog wel zou willen meegeven is misschien even de muren iets van een behangetje geven ofzo want dat is voor de kamer wel net iets beter in thema.

Wij hebben het in ieder geval goed naar ons zin gehad.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  65:12 min


 • Spannend

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 21 april 2023

Klassieke puzzelkamer

Waar Painkiller echt zit op de beleving merk je dat hier de puzzels heerlijk centraal staan. Er zit een leuk onderdeeltje in wat je even van de puzzels haalt en een klein beetje spanning maar verder niet heel intens. Een prima kamer zo voor erbij.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 7 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  58:44 min


 • Puzzels

 

WakeUp!

Questomatica escape room
Geplaatst op: 20 maart 2023

Prima flow.

Deze kamer was de eerste van ons bij Questomatica. De puzzels waren prima en de kamer was ook prima. Lekker meepakken.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  46:58 min


 • Diversiteit

 

Arcade Invasion

Questomatica escape room
Geplaatst op: 20 maart 2023

Arcade Inflation

Ja waar we opzich best postief verrast waren bij Wake-Up! Was dat hier wat minder opzich leuke schilderingen alleen puzzels soms wat onlogisch en een puzzel had enorme kuren…


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:32 min

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 20 maart 2023

Kluisje gekraakt

Mega leuke kamer, ik snap oprecht niet waarom deze niet in de lijst staat. Wat ouder maar desondanks best moderne techniek!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:56 min

 

The Architect

Sherlocked
Geplaatst op: 20 maart 2023

Nieuwe leden van de crossed key

Nadat we the vault hebben gespeeld was het tijd voor deze kamer. Toffe puzzels en lekker flow in deze kamer. De ruimte die de kamers van Sherlocked hebben is heerlijk.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:13 min

 

Laad meer reviews

0 reviews