Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Stan

Junior Escaper

Offline

Omschrijving

Gespeelde kamers buiten Benelux:


Tsjechië

Praag:

Questerland - Try the true magic - 7/10


Polen

Poznan:

Escape Arena - Galaxy of secrets - 10/10

Game Over Escape - Kartel Manoeuvres - 8.5/10

EXODUS - Alladyn - 7.5/10


Krakau:

Scary Hostel Krakow - Cela Hannibala Lectera - 8/10


Wroclaw:

Secret Room - Kraina Wiecznej Nocy - 7.5/10


Spanje

Tenerife:

Island Phobia - Magic School - 8.5/10Lid sinds

13-11-2017

Locatie

Zuid-Oost Brabant

Statistieken

Escaperooms

28 reviews

50 kamers gespeeld

85.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 forum berichten

28 reviews

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 21 september 2021

Prima beginnerskamer

In een prachtige ontvangstruime komen wij binnen. Dit is een heerlijke plek om de tactiek even voor te bespreken (ideaal wanneer je speelt met 3 teamgenoten die nog nooit een kamer gespeeld hebben). Na even voorgesproken te hebben, is het tijd om de kamer te betreden. We kregen een korte introductie over het verhaal. Wat fijn is, is dat de gamemaster aan ons vroeg wat wij wilde m.b.t. hints. Hier gaven we aan: laat ons maar lekker puzzelen, alleen als je ziet dat we écht heel erg struggelen, dan is het goed om een klein duwtje in de rug te geven. Het was nu tijd om de kamer te gaan betreden!

De ruimte voelt wat steriel aan, wat overigens wel in thema past, al snel weet je dat de eerste ruimte volledig linear is. Opsplitsen is amper mogelijk. Wat hier echter wel goed werkt, is dat je na elke puzzel een klein succesmomentje hebt zodat je door kunt in het verhaal. Zeker voor beginners is het erg fijn om te weten dat je op het juiste spoor zit. De puzzels zijn simpel en niet heel origineel, voor beginners echter wel weer erg leuk gevonden. Waar ik me vooral aan stoorde, was de laatste puzzel in de eerste ruimte. Na onze eerste poging (die net fout was), werden we meteen doorgeduwd en werd de puzzel goedgekeurd. Erg jammer want we lagen erg voor op schema.

De volgende ruimtes zagen er een stuk beter uit in thema, wederom ga je hier verder linear te werk. Voor beginners is dit erg fijn, maar wanneer je met 2/3 personen aan één puzzel bezig bent, staan de andere personen op dat moment niets te doen. Het 'verhaal' werd hier beetje bij beetje duidelijker, hoewel het vrij oppervlakkig is. De puzzels richting het einde van de kamer zijn leuk en in thema. Het einde was wat slapjes en had wat bombastischer gemogen.

Samenvattend is het een prima kamer. Voor beginnende escapers weet ik zeker dat dit een topervaring is! Veel verschillende puzzels, leuke effecten en een hele goede flow. Voor escapers die wat meer ervaring hebben, voelt de kamer wellicht wat gemakkelijk aan. Wij hebben in ieder geval 45 minuten lekker gepuzzeld met een heerlijke flow!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Geplaatst op: 14 september 2021

Waar ben ik mee bezig (in goede zin)?

Na een goede opwarmer in de tombe van Amenhotep, waren we klaar voor Houdini’s Academy. Wanneer je normaliter meerdere kamers bij één eigenaar speelt, zie je veel overeenkomsten, zelfde type puzzels, etc. Ons werd verteld door de eigenaren dat Houdini’s academy een geheel andere kamer was dan Amenhotep. Voor we de kamer in gingen werd ons nog verteld: “Niet is wat het lijkt”. Met die insteek gingen we de kamer in.

De kamer begint erg spectaculair en je zit meteen volledig in thema. We merkten al snel dat deze kamer inderdaad anders is dan Amenhotep. Sterker nog; deze kamer is zo anders dan alle andere kamers die ik gespeeld heb. Telkens moet je jezelf afvragen: waar ben ik mee bezig? Wat moet ik nu doen? En uiteindelijk word je volledig in de maling genomen en moet je tóch het andere doen. Dat is onwijs tof uitgevoerd!

Overigens zie de kamer er onwijs goed uit! Er is veel aandacht besteed aan het aankleden van de kamer. Het enige wat de sfeer nóg beter had gemaakt was muziek gedurende het hele bezoek in de kamer + een hintsysteem wat echt in het thema past (hetzelfde ‘probleem’ als bij Amenhotep). Het einde van de kamer was tevens wat tam en had nog bombastischer gekund.

Wij kwamen volledig verward de kamer uit. Wat hebben we nu gezien? Wat hebben we eigenlijk gedaan? Dit is onwijs goed neergezet. Het is volledig anders dan wat je bij andere kamers gewend bent. De volgorde Amenhotep – Houdini is (naar mijn mening) de juiste! Er zijn hier twee onwijs toffe kamers neergezet, ik kan niet wachten om een eventuele derde kamer te spelen én om nóg langer na te kletsen met de eigenaren! ;)


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Amenhotep

Keyhouse
Geplaatst op: 14 september 2021

Mooie tombe met prima puzzels

Na een goede opwarmer gehad te hebben in Geel, reden we door naar Mol om de twee nieuwe kamers bij Keyhouse te spelen. Al voor we de eerste kamer speelde, hadden we al gezellig gekletst met de eigenaren. Wij speelde de tempel van Amenhotep als eerste, dat was volgens de eigenaren ook de meest logische volgorde. Aan ons de taak om achteraf te vertellen of wij het daarmee eens waren.

We stapten met drie personen een mooi vormgegeven tombe binnen. Ik vind het bij tempels en tombes altijd erg lastig te zeggen wat ik daar nu echt van vindt. Het is namelijk erg lastig hier een realistisch beeld van te creëren, Echter hebben ze dit bij Keyhouse erg knap gedaan! De sfeer en vormgeving binnen is erg tof!

Het verhaal in de kamer is wat slapjes, maar het is wel duidelijk wat je komt doen. De puzzels zijn over het algemeen wel prima. Niet heel revolutionair, maar (bijna) alle puzzels passen in het thema. Toch zijn er twee dingen die me stoorde, de eindpuzzel is een vervelende. Je moet hier heel secuur te werk gaan, maar dat is niet altijd mogelijk (je zult in de kamer zien wat we bedoelde). Je hebt hier meer het gevoel dat je aan het ‘gokken’ bent dan dat je daadwerkelijk een puzzel aan het oplossen bent. Tevens vind ik het hintsysteem erg afleiden. Ik weet zeker dat er veel betere mogelijkheden zouden zijn die perfect in het thema zouden passen.

Maar over het algemeen hebben we ons zeer vermaakt in de tombe! Het is een kamer die voor ervaren escapers wellicht wat gemakkelijk zou kunnen zijn. De kamer ziet er oprecht netjes uit en de puzzels zijn over het algemeen prima en in thema. Op naar de volgende kamer!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 14 september 2021

Doorlopen van een spannend verhaal

Het was op deze avond tijd voor drie kamers. De eerste kamer van de avond werd Till death do us part… Zonder mezelf al te veel ingelezen te hebben – en dus zonder verwachtingen – stapten we de kamer in. We komen terecht (na een korte introductie) in een mooi vormgegeven kamer. Hier begint het verhaal voor ons.

Het is over het algemeen een mooi vormgegeven kamer met veel leuke originele puzzels. Gedurende de room kom je beetje bij beetje meer te weten over het verhaal, iets wat ik zelf altijd erg tof vindt. Voor twee personen is er onwijs veel te doen gedurende je bezoek. De spanning bouwt goed op, aangevuld met mooie muziek. Qua afwerking laten ze hier en daar wel wat steken vallen.

Na ongeveer 60 minuten is voor ons het verhaal duidelijk en weten we eindelijk wat er nu precies gebeurd is. Het verhaal sluit in deze escape room dus ook erg mooi af. Dit aangevuld met toffe effecten.

Mede doordat ik zonder verwachtingen deze kamer in ging (überhaupt op deze locatie, want ik heb Jumanji ook nog niet gespeeld), werd Till dead do us part een leuke verrassing. Goed verhaal, originele puzzels en een prima algemene sfeer in de kamer. Zeker wanneer de afwerking op sommige plekken nog verbeterd wordt, hebben ze hier een onwijs goede kamer op deze locatie! Was de rit van ruim een uur zeker waard!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Meisjeskamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 5 september 2021

Blijvende spanning in de meisjeskamer

De zesde en laatste kamer kon gespeeld worden; de meisjeskamer. We gingen gespannen de kamer in. Vanaf het eerste moment dat je in de kamer bent, is de spanning goed te proeven. Het is heel duidelijk wat er is gebeurd en hoe je door de kamer moet gaan. Er zijn onwijs veel puzzels aanwezig en voor ons vier was er veel te doen. Zeker gezien de leeftijd van de kamer, zaten er veel leuke puzzels en effecten in. De slijtage van de afgelopen jaren is echter wel heel goed te zien, de kamer kan in dat opzicht wel wat liefde gebruiken. Deze kamer stond al heel erg lang op mijn lijstje en ben erg blij dat ik hem ein-de-lijk kon spelen. We werden begeleid door een onwijs enthousiaste medewerker, tijdens het terugkijken van de beelden hebben we nog een geruime tijd nagekletst. Ook de meisjeskamer is een echte must voor iedere escapeliefhebber.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

De laboratoriumkamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 5 september 2021

Must do klassieker

Na al vijf kamers gespeeld te hebben op de zondag, gingen we voor onze laatste twee kamers. Ein-de-lijk was het voor mij tijd om de labratorium- en meisjeskamer te spelen, wat keek ik hier naar uit. We begonnen met de oudste kamer uit de Benelux; de labratoriumkamer. Al snel werd duidelijk dat het écht een klassieker is, maar nog steeds een prima kamer voor deze tijd. Erg knap hoe hoog ze de standaard hebben gelegd in die tijd! De flow in de kamer is erg goed, er is echter een puzzel die voor ons wat onlogisch in elkaar zat, waardoor we veel tijd verloren. Verder weinig op- of aan te merken op deze kamer. Prima puzzels, leuke schrikeffecten. Het einde is echter wel heel abrupt, waardoor het verhaal een beetje kwijt is. En de kamer is wel heel smerig (ondanks dat dat in het thema past). Ook werkte het hintsysteem ons op een gegeven moment flink tegen. Verder leuk onthaal door enthousiaste medewerkers, ook tijdens het terugkijken van de beelden. Een echte klassieker die iedere escaper gespeeld moet hebben!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 5 september 2021

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal’ wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

De Tempel van Hunahpu

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 5 september 2021

Prachtige tempel met potentie

De laatste kamer op de locatie werd voor ons de tempel van Hunahpu. Ook hier stapten we binnen in een mooie kamer waar de flow – tot een bepaald moment – er erg goed in zat. Het hinstysteem is perfect en past helemaal in het thema. Persoonlijk vind ik tempel thema’s niet heel interessant. Wat ze hier echter qua kamer neer hebben gezet is heel netjes! Op sommige plekken kan de afwerking in de kamer echt beter. Dit is echter gedeeld en er werd ons dezelfde middag nog medegedeeld dat dit al aangepast zou gaan worden. Helemaal top! De kamer zit leuk in elkaar en heeft leuke puzzels. Echter zit er op het einde wederom een erg lastige puzzel waar wij heel wat minuten verloren hebben. Dit doet echter niets af aan de kamer. Het is over het algemeen echt wel een leuke kamer om te spelen!


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Het Koninkrijk

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 5 september 2021

Leuke kamer voor gezinnen

De tweede kamer die we speelden op deze locatie, was het Koninkrijk. We stapten binnen in een erg mooi gethematiseerde kamer. Wanneer je echter op detailniveau gaat kijken, kan de afwerking soms beter. Al snel wisten we bijvoorbeeld wat we moesten doen, omdat we dat al ‘konden zien’. De flow in deze kamer is echter erg goed! Het is snel duidelijk wat er gedaan moet worden, waardoor we erg snel door deze kamer heen gingen. De kamer heeft verder een simpel thema en het verhaal is wat vlak. Het is een prima kamer voor gezinnen, voor gevorderde escapers wellicht wat gemakkelijk.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

ISS Black Out

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 5 september 2021

Prima kamer met één tijdrovende puzzel

Met onze groep van drie (later op de dag vier) hadden we een flinke route uitgestippeld om zes kamers te spelen. In eerste instantie zouden we twee kamers spelen bij Escape Mijdrecht. “Waarom dan niet alle drie?” vroegen we ons al snel af. Omdat we een strakke planning hadden, paste een extra kamer er amper tussen. Echter was het voor Escape Mijdrecht geen probleem om speciaal voor ons eerder open te gaan zodat we de andere kamer ook konden spelen, grote waardering daarvoor!

Omdat we alle drie de kamers zouden gaan spelen, lieten we de volgorde voor ons bepalen. We begonnen met ISS Black Out. ISS Black Out is een nette gethematiseerde kamer, echter is het verhaal is ons niet helemaal duidelijk. Waarom zitten we bijvoorbeeld in een ruimteschip en wat moeten we gaan doen? De puzzels zijn over het algemeen prima. Er zit één puzzel in de kamer die ontzettend veel tijd kost. De flow was tot die puzzel erg goed, maar we werden er door die puzzel helemaal uitgehaald. Tot frustrerend toe. Daarna volgt er nog een puzzel die niet logisch in het verhaal past.

Na het oplossen van de verschillende puzzels staan we weer buiten. Het is over het algemeen een prima kamer met leuke puzzels, alleen die ene puzzel heeft ons helemaal uit de flow gehaald. Kamer ziet er echter qua sfeer erg goed uit!


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukdcmarieke

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 2 september 2021

Spannende kamer met perfecte flow

Na zojuist ontsnapt te zijn uit de Engine Room, sloot ons extra teamlid aan en konden we met drie personen gaan ontsnappen in 'The Caretaker'. Wat een toffe kamer is dit! De kamer is perfect speelbaar, leuke en originele puzzels, prima verhaal en bovenal goed gebruik gemaakt van de ruimte die aanwezig is. Dit was zo'n escape-avond waar alles goed liep (bij de tweede kamer althans), we zagen alles erg snel en gingen daarom als een speer door de kamer heen. Het enthousiasme van de eigenaren van de kamer is erg aanstekelijk en we hebben na het spelen van de kamer nog lang nagepraat. Ze hebben hier - wat mij betreft - echt wat moois neergezet!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Engine Room

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 2 september 2021

Prima kamer met veel puzzels

Wij speelden twee kamers bij Breakout, we begonnen (met twee personen) bij de Engine Room. Na een leuk onthaal van de twee enthousiaste eigenaren, stapten we de kamer in. Al snel werd duidelijk dat we met een oudere kamer te maken hadden, wat overigens helemaal niet verkeerd is! De kamer is leuk in thema met veel puzzels. De een wat gemakkelijker dan de ander. Het hintsysteem is ook leuk gevonden, maar past niet helemaal binnen het thema. Battle idee is leuk gevonden, echter speelde er geen andere groep tegelijkertijd, maar kan begrijpen dat dit net wat meer toevoegt aan de kamer. Verder is het dus vooral een old school puzzelkamer. Prijs kwaliteit verhouding is ook dik in orde!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 28 augustus 2021

Spanning gedurende de hele kamer

Een kamer die al lang op mijn lijstje stond. Ik keek er dan ook echt naar uit om Hunting Season eindelijk te spelen. Eigenlijk was de kamer niet te reserveren (waarschijnlijk vakantie), maar na contact via de mail was het toch mogelijk om de kamer te spelen. Allereerst meteen; Chapeau dat dit mogelijk was!

Vanaf moment 1 zit de spanning er meteen goed in. Het 'doel' van de kamer is nog niet meteen duidelijk, maar het is wel degelijk duidelijk dat je voorzichtig moet zijn. Na het zien van de intro begint de kamer en konden we aan de slag. We gingen over het algemeen vrij vlot door de puzzels heen. Het zijn - veelal - originele puzzels die ik nog niet eerder had gezien. Sommige puzzels wat ver gezocht, andere weer heel logisch.

Het enige waar ik me écht aan stoor is als er tijdens het spel de kamer gereset wordt. Het maakt in feiten niets uit als je niet meer op een bepaalde plek komt, dat was hier echter wel het geval. Spullen waren al terug op hun plek gelegd terwijl we nog aan het spelen waren. Ook was op een bepaald punt in het spel zelfs te zien hoe de gamemaster het spel aan het resetten was. Dat neemt je meteen weg uit het verhaal.

Maar; dat neemt niet weg dat dit een zeer goede kamer is van hoog niveau. Gaaf verhaal, toffe puzzels en een goede spanning gedurende de kamer. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe kamer. We reizen dus graag nog eens af naar Zoersel!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Heerlijk old school (en mechanisch) escapen

Na het zien van het imposante landgoed, rijden we een kleine parkeerplaats op en staan we voor de locatie. Netjes afgewacht tot de tijd die in de email stond om de kamer te starten. Wat een onthaal! Onwijs leuk met een enthousiaste gastheer. Met een flinke dosis humor konden we de kamer starten. Al snel werd ons duidelijk dat we te maken hadden met een leuke old school kamer. Klassieke puzzels die allemaal mechanisch werken, ik houd er wel van. Het verhaal in de kamer is over het algemeen duidelijk en de puzzels zijn hier een leuke toevoeging op. Enige minpunt in deze kamer vind ik persoonlijk de tijdsklok die totaal niet in het beeld past. Over het algemeen is dit een prima kamer die je mee terugneemt naar het old school escapegevoel. Overigens is de locatie prachtig en zijn de gastheer en -vrouw onwijs gezellig.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Het Brabantse Lab

Escaperoom Schijndel
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Brabantse themabeleving

Dit was de derde en laatste kamer die wij speelden. Ik ging met gemixte gevoelens richting Schijndel omdat ik veel verschillende reviews las. Wat ik wel meteen terugzag op escapetalk, was dat er recent nog van eigenaar was geswitcht. Heel benieuwd wat deze kamer ons dus ging brengen.

De locatie is, zacht uitgedrukt, apart te noemen. Al tijdens het spelen van de kamer, past deze locatie perfect in het plaatje en is daardoor geniaal! Iets wat ik in voorgaande reviews had gezien, was dat het verhaal van de kamer niet helemaal duidelijk was. Wij werden in een losse ruimte geplaatst om een introductievideo te bekijken. Deze video was van hoge kwaliteit en het verhaal werd meteen duidelijk. We wisten meteen dat de nieuwe eigenaren hier veel tijd en moeite in gestoken hebben. De verwachtingen schoten dus omhoog!

Eenmaal in de kamer begon ons avontuur. De échte Brabantse gezelligheid (hoog New Kids gehalte) was meteen duidelijk, tof! Je wordt doormiddel van puzzels perfect door het verhaal genomen. De spanning stijgt ook naarmate je langer in de kamer zit. Iets wat ik in vorige reviews ook teruglas, was dat het hintsystyeem niet optimaal was. Dit hebben de nieuwe eigenaren ook aangepakt. Het hinstsysteem is top en volledig in thema!

Ik vond het een leuke kamer om onze dag mee af te sluiten. Kloppend verhaal, puzzels in thema en de aankleding in de kamer was ook in orde!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Kitchen Disaster

Escaperoom Sliedrecht
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Leuk onderdeel van een dagje escapen

In een 'kantoorpand' op een industrieterrein, verschuilt Escaperoom Sliedrecht zich. Voor ons was dit de tweede escaperoom van de dag. Na het lezen van de leuke reviews en het zien van de website, hadden we erg veel zin in deze kamer! Na een warm ontvangst door de twee hosts, werden we naar een kamer geleid waar een introductiefilm te zien kregen. Voor mij had deze video achterwegen gelaten kunnen worden. De video vertelt in grote lijnen waarom je aanwezig bent op de locatie. Omdat ik zelf in de videowereld zit in mijn dagelijks leven, stoor ik me er bijvoorbeeld aan dat de acteur niet in de camera kijkt. Dit zijn uiteraard miniscule punten, maar voor mij had de video weinig toegevoegde waarde. Zeker omdat er na de video nog verschillende dingen toegevoegd werden door de hosts. Zij waren overigens allebei erg enthousiast, ik had het verhaal liever vanuit hen gehoord! :)

Eenmaal in de kamer, wisten we wel meteen wat ons doel was. De kamer ziet er over het algemeen erg netjes uit (in sommige gevallen net té perfect voor een keuken). Door verschillende puzzels op te lossen, kom je beetje bij beetje bij het einddoel. Sommige puzzels erg leuk, andere wat vaag en vergezocht. Enig puntje waar ik me echt aan stoorde, was het hintsysteem (wat ik al vaker had teruggelezen in de reviews). Sommige hints die we kregen, hadden we al lang gevonden. Of waren zo vaag, dat we er niets mee konden. Hier zou ik dus zeker nog wat aanpassingen in maken.

Samenvattend is het best een leuke kamer om te spelen. Het is een leuk onderdeel van een dagje escapen. Veel leuke effecten in de kamer zonder heel vernieuwend te zijn. Toffe toevoeging aan mijn lijstje en zeker het spelen waard als je meerdere kamers op een dag gaat spelen!


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 21 augustus 2021

Spannende opbouw aangevuld met puzzels

Onze escapedag begon bij Mindescape om Annas Dollhouse te spelen. Zeker gezien het thema van de kamer, was de spanning al aanwezig vóór we de kamer in gingen. Na het zien van het introductiefilmpje, begon het verhaal wat tam. Gedurende de escape, werd het verhaal steeds duidelijker en werd het beetje bij beetje een stuk spannender. Het verhaal werd steeds duidelijker, mede door de puzzels die volledig in thema waren. Wij speelde de kamer met drie personen, er was voor ons genoeg te doen en konden allemaal paralel te werk gaan. De kamer heeft een mooie afwerking, spannend verhaal, goede opbouw en leuke puzzels. Zeker een aanrader én een goede start van ons escape dagje.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Spannende kamer met veel puzzels

Onze ‘mini escape trip’ werd afgesloten bij Jasons Curse. Deze stond voor ons beiden hoog op de wishlist. Eindelijk was het zo ver om de kamer te spelen. Na even zoeken waar nu de ingang was, werden we onthaald door een jonge gamemaster. Achteraf hoorde we van hem dat dit pas de derde keer was dat hij de kamer alleen draaide. Complimenten hoe hij deze kamer gedraaid heeft! De flow zat er perfect in en hints werden op de perfecte momenten gegeven. Buiten dat ook een enthousiasteling over escape rooms, extra gezellig! Na onze wishlist van escape rooms doorgenomen te hebben, konden we de kamer betreden. Vanaf moment 1 zit de spanning goed in de kamer. Je loodst jezelf door het verhaal heen door middel van puzzels die helemaal in thema zijn. Ondanks dat het verhaal voor ons niet helemaal tot in de puntjes duidelijk was, begrepen we de grote lijnen wel. Minpunt bij deze kamer is (voor mij) de grote klok die continu zichtbaar is. Een subtielere klok (in thema) zou hier beter passen. Maar Jasons Curse is een absolute topkamer, zeker kijkend naar de leeftijd van de room! Ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere kamers van Escape Room Rijswijk.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Wat een beleving

Onze tweede kamer van de doordeweekse ‘mini escape trip’ was Inferno. We hadden hier beiden al verschillende verhalen over gehoord. We waren dus erg benieuwd wat deze kamer ons te bieden had. Voordat we de kamer starten, hadden we het al uitgebreid gehad over escape rooms. Wat een enthousiasme was er al te proeven bij de eigenaar. Daarna begint de beleving, en wat voor een! Je wordt meteen in het verhaal meegenomen. Mooi gedecoreerde kamers in thema en onwijs veel puzzels. Zeker voor twee personen! Over alle puzzels moet goed nagedacht worden, maar zijn niet té moeilijk. Het leuke aan deze kamer was dat wij in zware tijdsnood zaten op het einde, wat alleen maar zorgde voor nog meer spanning. Wat natuurlijk nog meer eer doet aan de beleving bij de brandweer. Een van de special effects hadden wij minder goed meegekregen. Nadat wij ontsnapt waren, nam de eigenaar alle tijd om dat nogmaals te laten zien voor ons. Inferno komt dan ook meteen in mijn toplijst te staan wat betreft escape rooms. Een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Geplaatst op: 11 augustus 2021

Prima puzzelkamer

Op een doordeweekse avond hebben we met twee personen een 'mini escape trip' uitgestippeld. Onze eerste kamer was Rembrandts Geheime Atelier in Leiden. Doordat we uit het ‘verre Brabant’ kwamen, waren we iets te laat, maar we konden wel meteen de kamer binnen. Wat een imposante locatie! De kamer is daardoor ook meteen helemaal perfect in thema. Voor ons gevoel gingen we onwijs hard met de puzzels, helaas hebben we het mysterie echter net niet ontrafeld. De puzzels zijn origineel, maar niet heel vernieuwend. Het verhaal klopt in grote lijnen ook. Struikelblok voor ons was de laatste puzzel. Oplossing was daar (voor ons) wat te ver gezocht. Deze singleroom is een prima puzzelkamer om tussendoor te spelen. Drie personen is (wat mij betreft) wel de max voor deze kamer.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Nemo: De Reis Naar De Bron

Dolfijn
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Prima kamer met een aantal frustraties

Na een mindere ervaring bij de andere kamer, speelden we NEMO als tweede kamer. Toen we de kamer binnenstapten, waren we al een stuk enthousiaster. Een prima kamer in thema! Ook het verhaal bij deze kamer is enigszins logisch. Uitdagende puzzels voor twee personen. Enige wat mij meteen uit deze toffe ervaring haalde, waren de geluiden van buiten de kamer. Je zit in een onderzeeër, goed gethematiseerd en helemaal in het verhaal. Wat wel gek is, is dat je in een onderzeeër harde Macklemore muziek hoort én dat je steeds bowlingkegels om hoort vallen. Een klein beetje isolatie had deze kamer daardoor al een heel stuk beter gemaakt. Verder is het een prima puzzelkamer. Zeker voor de prijs die je voor deze kamer betaalt!


6

Sfeer: 6.5

Puzzels: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Thema
 • Geluiden van buitenaf

 

Escape: Hotel Akasaka

Dolfijn
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Onvoldoende

Hotel Akasaka is een kamer die oprecht potentie heeft een goede kamer te worden. Er zijn simpelweg een aantal dingen waar ik me persoonlijk té erg aan stoor waardoor deze kamer voor mij net op een onvoldoende uitkomt. De deur waardoor je het hotel naar binnengaat, is van glas, naast de deur hangen twee siergordijnen. Wanneer je dus in het hotel staat en naar buiten kijkt, kijk je recht naar de arcadehal en ben je dus helemaal uit het verhaal. Simpele oplossing is om de gordijnrails door te trekken en het gordijn te sluiten wanneer een groep de kamer binnengaat. Verhaaltechnisch heb ik ook mijn vraagtekens bij deze kamer. Maar voor mij het dieptepunt van deze kamer was het volgende: wij liepen bij één (vrij onlogische) puzzel vast. Via de walkietalkie vroegen we dan ook om een hint. Op dat moment zegt de gamemaster: "Oke ik kom eraan". De gamemaster komt de kamer binnen om de puzzel uit te leggen, terwijl dit ook gemakkelijk door de walkietalkie had gekund. Erg jammer! Verder ziet de kamer er best oké uit. Met wat kleine aanpassingen in het verhaal, de totaalbeleving en de afwerking, kan dit echt een kamer zijn met potentie!


5

Sfeer: 5.5

Puzzels: 4.5

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Afwerking
 • Onlogische puzzels
 • Verhaal
 • Zicht op arcadehal buiten de kamer
 • Gamemaster die de kamer binnenkomt

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 29 juli 2021

Solliciteren 2.0

Kamer 237 was voor mij de kamer waar de liefde voor escape rooms begon. Ik keek er dan ook naar uit om terug te keren naar Volkel om te solliciteren op de vacature van conciërge. Na een warm ontvangst en wat uitleg over de geschiedenis van de directeuren van het hotel, mochten we naar de ruimte waar onze sollicitatie plaats zou vinden, daar begon ons avontuur. Wat een toffe beleving was deze kamer! Leuke, unieke puzzels aangevuld met een tof verhaal. De interactie met de huidige directeur is ook erg leuk. Ondanks dat wij helaas net niet zijn aangenomen, was dit voor mij de tofste sollicitatie die ik heb gedaan in mijn carrière! ;-) Een echte aanrader voor elke escape liefhebber om hier eens een kijkje te gaan nemen. Op naar kamer 3!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Interactie
 • Aankleding
 • Verhaal

 

Reactor 5

This is escape Breda
Geplaatst op: 24 juli 2021

Een kamer met potentie

Na een wat chaotische binnenkomst, werden we door de eigenaar van de kamer uitgedaagd om de nieuwe kamer te spelen. Als fanatiek escapers, wilden we die uitdaging natuurlijk graag aangaan. Vol goede moed stapten we de netjes gethematiseerde kamer binnen en gingen aan de slag met de reactor. Al vrij snel kwamen we erachter dat deze kamer - op dit moment - nog te lastig is. Het verhaal en de kamer zien er erg goed uit, maar logica tussen de puzzels was in sommige gevallen ver te zoeken. Het meest frusterende was dat we na het 'oplossen' van een puzzel geen bevestiging kregen. Om verder te kunnen in de kamer, moet je meerdere puzzels oplossen. Maar was die eerste puzzel nu al goed opgelost? Of was het toch de tweede die nog niet juist was? Enige bevestiging had hier frustratie kunnen voorkomen. Samenvattend is het een kamer waar echt potentie in zit. Het kan een kamer zijn die zelfs voor ervaren escapers een pittige opdracht is. Momenteel is het geen pittige opdracht, maar een onmogelijke opdracht. Zeker een kamer om te gaan bezoeken wanneer er wat kleine aanpassingen zijn gedaan!


6

Sfeer: 7.0

Puzzels: 4.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema en sfeer
 • Geen bevestiging na oplossen puzzel
 • Geen samenhang van puzzels
 • Hintsysteem

  dcmarieke

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 24 juli 2021

Familie mysterie opgelost!

Wat een taak voor ons om als buitenstaanders een familie kwestie te gaan onderzoeken, maar gelukkig met succes! Wat een toffe kamer heeft Breakout Room hier weer. Leuke sfeer, prima puzzels, leuk thema met een toffe twist maar bovendien ook een verhaal wat kloppend is. Veel mogelijkheden binnen de kamer om zowel linear te werk te gaan, maar ook paralel puzzelen is in deze kamer zeker mogelijk. 3 à 4 personen is (wat mij betreft) wel het meest ideaal voor deze kamer. Zeker een aanrader om deze kamer eens te gaan spelen!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Service!
 • Verhaal kloppend en rond na 60 minuten
 • Sfeer
 • Thema

  dcmarieke

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 21 juli 2021

Verwachtingen overtroffen

Na Erzsebet gespeeld te hebben in de eerste lockdown, werden we al warm gemaakt voor de nieuwe aanstaande kamer. Eindelijk mochten we weer en besloten dan ook meteen vanuit Nederland af te reizen naar Retie. De verwachtingen waren hoog en die verwachtingen zijn toch weer overtroffen. Prachtige kamer met leuke en originele puzzels. Dat in samenhang met een goed verhaal én leuke easter eggs naar andere kamers, maakt Le Prince echt een nieuwe must do bij Escaping Belgium! Enige puntje ter verbetering voor ons was het ontvangst. Het voelde vrij haastig en we werden snel richting de kamer gestuurd, dat terwijl we ruim op tijd (lees: dik 15 minuten) te vroeg waren. Maar dat is uiteraard compleet te verwaarlozen met zo'n kamer! Uiteraard na de kamer wel nog enthousiast nagepraat!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Easter eggs naar andere kamers
 • Unieke puzzels
 • Aankleding
 • Haastig onthaal

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 3 juli 2021

Top kamer met leuke verwijzingen naar de serie

Na veel goede verhalen te hebben gehoord over deze kamer, besloten we hem met twee personen te spelen. Ondanks dat de andere persoon nog weinig kamers heeft gespeeld, toch (op het nippertje) ontsnapt uit deze kamer.

Kamer zit erg goed in elkaar en heeft leuke verwijzingen naar de serie. Absoluut geen must om de serie gezien te hebben, maar wel erg leuk. Uitdagende puzzels, mooi vormgegeven room, al met al toffe kamer om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verwijzingen naar serie
 • Aankleding

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 8 juni 2021

Omvergeblazen!

Het was alweer even geleden dat we een escape room hadden gedaan. Maar eindelijk mochten we weer. De laatste twee escape rooms die we hadden gedaan, waren van een torenhoge kwaliteit. Illusion moest dat niveau dus vast weten te houden of zelfs overtreffen. Lang verhaal kort, de verachtingen die ik had zijn volledig overtroffen! Na redelijk wat kamers gespeeld te hebben in binnen- en buitenland, is deze kamer mijn nieuwe nummer 1!

Wat deze kamer bijzonder maakt is het spannende en meeslepende verhaal waar je van begin af aan in meegezogen wordt. Wat overigens ook zeker komt door het enorme enthousiasme van de beiden gastheren! Eenmaal in de kamer blijf je je telkens verrassen: het prachtige decor, het verhaal wat gedurende het ontsnappen steeds duidelijker wordt, de leuke (uitdagende puzzels) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het thema van de kamer is tot de puntjes uitgewerkt, alles klopt! Puzzels zijn overigens uitdagend maar niet té lastig. Onze groep bestond uit ervaren escapers maar Illusion was ook de eerste kamer van een van ons. Allen moesten even bijkomen toen we ontsnapte! Gaaf!

Samenvattend; deze kamer is een echte must do voor alle escaperoom liefhebbers! Zeker wanneer je houdt van een totaalbeleving mét storytelling is deze kamer een topper.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitdagende puzzels, maar niet té lastig
 • Storytelling perfect uitgewerkt
 • Volledige themabeleving

  Epic Escape Waalwijk

0 reviews