Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Stan

Escaper

Offline

Omschrijving

Gespeelde kamers buiten Benelux:


Tsjechië

Praag:

Questerland - Try the true magic - 7/10


Polen

Poznan:

Escape Arena - Galaxy of secrets - 10/10

Game Over Escape - Kartel Manoeuvres - 8.5/10

EXODUS - Alladyn - 7.5/10


Krakau:

Scary Hostel Krakow - Cela Hannibala Lectera - 8/10


Wroclaw:

Secret Room - Kraina Wiecznej Nocy - 7.5/10


Spanje

Tenerife:

Island Phobia - Magic School - 8.5/10Lid sinds

13-11-2017

Locatie

Zuid-Oost Brabant

Statistieken

Escaperooms

50 reviews

72 kamers gespeeld

88% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 forum berichten

50 reviews

Nova Zembla

Nova Zembla
Geplaatst op: 25 november 2021

De kou van Nova Zembla trotseren

De laatste kamer van de dag werd Nova Zembla. Het was al een koude winterachtige dag, laat staan wat we dan op Nova Zembla aan zouden moeten treffen. De wachtruimte is leuk in thema, en er hangt een puzzel op de muur die we vast kunnen oplossen. Na deze puzzel opgelost te hebben, mochten we het schip gaan betreden. Complimenten hier meteen voor het decor, je waant je echt op een schip.

Het is fris op Nova Zembla, speel je deze kamer in de winter, dan zou ik zeker aanraden om een trui aan te doen! De puzzels zijn over het algemeen goed te doen, zeker wanneer je al wat meer ervaring hebt. Wel zijn de puzzels leuk gedecoreerd in thema. Het verhaal wordt verteld aan de hand van korte filmpjes. Deze zijn echter van slechte kwaliteit en het geluid was niet erg hard. Deze hebben wij dus volledig gemist. Echter was het voor ons wel duidelijk wat we aan het doen waren. Eigenlijk is er over deze kamer niet heel veel meer te vertellen. Het is een prima kamer voor beginners en families. Wanneer je al wat meer ervaring hebt, zou deze kamer wat gemakkelijker kunnen ogen. De flow is daardoor wel prima. Wanneer je even lekker wil puzzelen, is deze kamer daar zeker geschikt voor.

Overigens werd er ook de tijd genomen om nog even door de kamer te lopen. Wat me wel stoorde was dat er tegelijkertijd meteen gereset werd door 2 andere hosts. Wij waren vrij snel de kamer uit, dus er was tijd genoeg om dit te doen als we ons kleine rondje gedaan zouden hebben. Tot slot kregen we, omdat we een top 5 tijd hadden neergezet, ook nog een tof aandenken mee. Al met al hebben we ons best vermaakt. Ik zou deze kamer echter niet boeken als je al flink wat ervaring hebt. Hij is wel prima als opvulling van je dagje escapen.


7

Sfeer: 7.5

Puzzels: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 25 november 2021

Verborgen parel

De tweede kamer die we op deze dag speelde werd Room 1803 in Ede. We verplaatsen ons richting een groot bedrijfspand. In eerste instantie vroegen we onszelf af of we wel op de juiste plek waren. Maar gelukkig zagen we al snel het bordje 'Escape Ede' boven een deur staan. Je gaat de 'kelder' van het bedrijfspand binnen, dat is waar de escape zich bevindt. Ik hoor mezelf nog denken: "Dit kan niet veel soeps zijn". Toen we de deur doorliepen en terecht kwamen in de ontvangstruimte, nam ik die woorden meteen terug. Wat een contrast, onwijs gaaf! Na even gekletst te hebben met de eigenaar en onze gamehosts, konden we bijna beginnen. We kregen echter nog een kleine uitleg over de kamer van de gamehost. Dit was meteen een puntje wat ik jammer vond. Er werd ons hier al verteld dat er een 'mindfuck' in de kamer zit. Dit is toch al een kleine 'spoiler' die je op voorhand al verklapt. Dat mocht echter de pret niet drukken, vol goede moed gingen we de kamer binnen.

Een vloek in een hotelkamer, dat principe kennen we natuurlijk inmiddels in de 'escape-wereld'. Echter vind ik de uitvoering hier erg netjes gedaan. Je waant je echt in een hotel, waar een apart sfeertje hangt omdat er hier het een en ander plaats heeft gevonden. Het verhaal is duidelijk en de puzzels zijn leuk gevonden. Inmiddels heb ik heel wat hotelkamers gespeeld, maar toch zaten er hier weer wat dingetjes in die ik nog niet eerder had gezien. De 'mindfuck' waar onze gamehost het over had, was leuk, maar niet dermate groot/revolutionair om daar op voorhand al over te beginnen. Verder zit de flow er goed in en worden er op subtiele wijze hints gegeven.

Achteraf wordt er nog voldoende de tijd genomen om door de kamer te lopen, alle kleine details worden hier getoond. Vol enthousiasme wordt hier over de kamer (en over de kamer die nog gaat komen) gesproken. Dat is iets wat ik persoonlijk heel erg waardeer. Wij hebben ons hier heel goed vermaakt. Als je het pand ziet zou je denken "dit kan niet veel goeds zijn". Maar wij waren getuige van een echte verborgen parel! Wij komen zeker terug voor de nieuwe kamer!


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Station Croix Rouge

Escaperoom Kootwijkerbroek
Geplaatst op: 25 november 2021

Kootwijkerbroek; de stad van de liefde

Op de vroege morgen trokken wij vanuit het verre Brabant naar Kootwijkerbroek om daar onze eerste kamer van de dag te bezoeken. De rit naar de escape room is al een beleving op zich. Je waant je in het plattelandleven van Kootwijkerbroek. 'Bestemming bereikt' gaf het navigatiesysteem aan, klopte dit wel? Tussen de weilanden en de boerderijen verschuilt deze escape room zich. We waren heel benieuwd wat zich binnen deze muren af zou gaan spelen. Na even kort gewacht te hebben (we waren erg vroeg) mochten we naar binnen.

We werden onthaald door een gezellige gamehost, die de kamer al snel voor ons gereed had gemaakt. We konden dus gaan beginnen aan onze missie! Na het kijken van een (wat amateuristisch) introductie van de kamer, mochten we richting het metrostation, daar zou onze missie immers gaan beginnen. Vanaf het eerste moment waan je je écht in een metrostation. Dit hebben ze hier onwijs goed neergezet. Hier en daar kan de afwerking weliswaar beter, maar over het algemeen ziet het er erg netjes uit. De missie - het zoeken van schilderijen - is wellicht wat afgezaagd, maar het klopt wel in thema.

De flow was voor onze groep erg goed. De afwisseling tussen de verschillende puzzels is prima. Verwacht hier geen grote technische spectaculaire dingen. Wat je wel kan verwachten is dat je met een groep van 3 à 4 personen hier lekker kan puzzelen. De puzzels zijn allemaal prima in thema. Het is over het algemeen een prima kamer om mee te pakken als je toch in de buurt bent. Het enige waar ik me echt aan stoorde - zoals al eerder genoemd - was de afwerking. Hier en daar kijk je letterlijk tegen spanplaten aan. Met wat kleine aanpassingen in de kamer, zou dit allemaal nóg beter zijn. Wij hebben ons hier zeker vermaakt!


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 17 november 2021

Wat een ervaring!

Inmiddels heb ik 75 kamers gespeeld in totaal. De afgelopen tijd heb ik het 'escape virus' echt flink te pakken. De laatste 50 kamers heb ik namelijk in de afgelopen 4 maanden gespeeld. Eindelijk was de grote dag dan eindelijk daar, ik mocht mijn eerste DarkPark kamer gaan spelen! En niet de minste om mee te starten, mijn eerste DarkPark kamer zou voor mij 'The End' worden. Niet alleen mijn eerste DarkPark kamer, maar tevens de eerste kamer die ik zou gaan spelen met een acteur erin. Ik houd zelf enorm van belevingen, zeker ook met acteurs (lees: Halloween events). Hoe gaat deze koppeling in escape rooms zijn? Ik was heel benieuwd, maar had er vooral heel veel zin in.

Na uitgebreid gekletst te hebben in de nette ontvangstruimte, mochten wij ons avontuur gaan beginnen. Van begin af aan zit je meteen vol in het verhaal. Je waant je in een spannend avontuur, komt in ruimtes die netjes gedecoreerd zijn en dat gepaard met passende muziek maakt het voor mij echt helemaal af. De spanning is vanaf het eerste moment ook meteen goed te voelen. Wat mij voornamelijk verbaast is de sfeer die in de kamer hangt, die hebben ze onwijs goed neergezet. Een ongemakkelijke/a-relaxte sfeer, wat juist heel goed in dit verhaal past. Heerlijk!

Het eerste weerzien met de acteur was ook erg spannend. Wat gaat deze persoon precies doen? Via deze weg overigens mijn oprechte complimenten hoe deze acteur in zijn rol zat, wauw! Naarmate je vordert in deze kamer, wordt het verhaal steeds duidelijker. Het is net mysterieus genoeg om er zelf een interpretatie van te maken. Het einde is ook subliem! Toffe opbouw qua special effects, muziek, show, etc. Voor mij echt het huzarenstukje van deze kamer!

Zonder al te veel te spoilen is deze kamer echt een must-do voor iedereen die ook maar een beetje van escaperooms houdt! Het verhaal, het decor, de acteur, genoeg puzzels, special effects, muziek en ga zo maar door. Voor mij een kamer die in mijn toplijstje komt te staan. Erg blij dat ik ein-de-lijk mijn eerste kamer van DarkPark mocht doen, op naar de overige kamers!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  casturiidcmariekeTheekopje

Christina's Droom 2.0

Missionroom Leidschendam
Geplaatst op: 15 november 2021

Christina’s droom of nachtmerrie?

Na al flink wat escape ervaring opgedaan te hebben, vonden wij ons capabel genoeg om ons aan te melden bij Missionroom om een van hun onopgeloste zaken op te gaan lossen. Wij trokken met een team van vier man sterk naar Leidschendam om Christina te gaan helpen met haar nare dromen.

Eenmaal aangekomen zagen we meteen dat alles in thema was. De medewerkers volledig in uniform, met wapens, erg gaaf gedaan! Ons onthaal was echter wat vluchtig, we werden meegenomen naar de tweede verdieping en werden daar in het diepe gegooid. Succes!

Toen we begonnen met ons onderzoek, werd het al snel duidelijk waar de dromen van Christina over gingen. Aan ons de taak om deze dromen te verdrijven. Christina’s droom is een toffe kamer met veel leuke elementen, grappige effecten en een prima storyline. Echter zijn er een aantal ‘puzzels’ waar je voorkennis bij nodig moet hebben (of je moet gaan gokken), dat was een minpuntje aan deze kamer. Het hinstysteem in deze kamer is geniaal!

Wij gingen erg vlot door ons onderzoek heen zonder al te veel input van buitenaf te krijgen, de flow was dus erg goed! Het einde was wat vluchtig, maar stoorde niet. Nadat we een tof aandenken hadden gekregen, was het voor ons ook ineens ‘over’. Er was weinig persoonlijke aandacht en zijn toen maar gegaan.

Christina’s droom is een leuke kamer waar je lekker doorheen gaat, zeker als je al wat escape ervaring hebt. Ik zou de kamer spelen met 3 à 4 personen.


Reactie door Missionroom Leidschendam

15 november 2021

Hi Stan, Dank voor je review. Vind het erg vervelend te lezen dat onze gastvrijheid niet is geweest wat het moet zijn! Helaas kan ik je speeldatum niet terugvinden zou je mij die kunnen mailen? Dan kan ik kijken wat en waar het mis is gegaan en hopelijk zorgen dat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Groeten Rogier


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Verdieping 13

Escape Experience
Geplaatst op: 15 november 2021

De laatste bezoekers van Dhr. Ravestein

Wij werden gewezen op het feit dat de kamers bij Escape Experience zouden gaan sluiten / dat een kamer zou gaan verhuizen. Voor ons werd het dus hoog tijd om verdieping 13 eens te gaan bezoeken, the Artifact zouden we dan kunnen doen op de nieuwe locatie. We moesetn dus snel een gaatje vinden in onze agenda om nog een afspraak te kunnen plannen bij Arend Ravestein.

In de laatste week dat de dertiende verdieping toegankelijk was voor publiek, trokken wij met vier personen naar deze mysterieuze locatie om te kijken wat er zich nu precies afgespeeld heeft op deze verdieping.

Al snel werd ons duidelijk dat er iets niet helemaal pluis was. We stapten de kamer van Arend binnen en we wisten gelijk dat er wat mysterieus gebeurd was daar. De kamer van Arend was overigens sfeervol ingericht! Door middel van toffe puzzels werd ons steeds duidelijker wat er nu precies gebeurd is op die locatie. Het was voor ons lekker puzzelen met een prima flow! Na een korte pauze, omdat duidelijk was dat Arend er écht geen zin meer in had, losten wij het mysterie op.

Verdieping 13 was een leuke kamer waar je heerlijk met 4 personen kon puzzelen. We zijn erg blij dat we deze kamer nog gespeeld hebben. We hopen dan ook dat we the Artifact snel kunnen gaan spelen op zijn nieuwe locatie!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 2 november 2021

Cijfersloten draaien op het schip

Na een mindere ervaring bij de andere kamer op deze locatie, zouden we de tweede kamer (voor ons ook de laatste kamer vandaag) ook nog gaan spelen. Deze kamer stond al een tijdje op mijn verlanglijst omdat ik hier goede verhalen over had gehoord. Nadat de zatte feestende groep was vertrokken, kregen wij het verhaal te horen in een kantine die nog grondig werd schoongemaakt. De locatie van deze escape room ligt op een paar meter lopen van deze ruimte. Gezien de vorige ervaring, stapten we dus weer zonder al te hoge verwachtingen deze kamer binnen.

Tot mijn verbazing zag deze kamer er onwijs goed uit! Je waant je echt op het dek van een schip, dat hebben ze hier onwijs goed neergezet. Wat mij echter ook weer opviel (net als in de vorige kamer) is de hoeveelheid aan cijfersloten. Dat is over het algemeen niet per se een minpunt, als je maar weet waar je de codes in moet vullen, dat was bij de vorige kamer totaal niet. Fingers crossed dat dit hier beter gedaan zou zijn.

Spoiler alert: dat was helaas niet het geval. The Curse of Captain Kidd is een grote kamer met onwijs veel puzzels. Echter ben je ook hier voornamelijk bezig met het draaien van cijfersloten omdat je totaal geen idee hebt waar je de codes in kan vullen. Sommige puzzels passen niet in thema en het hintsysteem is ook merkwaardig te noemen.

Het is een kamer waar echt veel potentie in had gezeten. De kamer ziet er onwijs goed uit, echter zijn de puzzels (en het lukraak invullen van cijfersloten) een te groot minpunt waardoor deze kamer voor mij ook geen aanrader is. Ook Captain Kidd is niet echt meer van deze tijd en daardoor aan vervanging toe!


5.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Escape from Machu Picchu

Escape Adventure
Geplaatst op: 2 november 2021

Hardcore tempel escape

Na in de morgen drie kamers in regio den Haag te hebben gespeeld, keerden we terug naar het prachtige Brabant ;). Na wat gegeten te hebben, sloten we onze escape dag af met de twee kamers bij Escape Adventure in Best. Op voorhand wisten we al dat dit wat oudere kamers waren, dus we gingen eigenlijk zonder enige verwachting naar Best. Eenmaal op locatie, was het even zoeken waar de escape room zichzelf bevond. In de verte zagen we een locatie, maar daar kwam discolicht en harde muziek vanaf, dat kon het toch niet zijn? Ik besloot me binnen, tussen de feestende jongeren, maar te melden bij de bar om te vragen waar wij moesten zijn. Het bleek dat we wel degelijk daar moesten zijn.

De ontvangst was in een donkere kantine naast de ruimte waar hard gefeest werd, een beetje vreemd. We kregen een korte uitleg wat we kamen doen, wij zouden onszelf zo gaan begeven in een tempel; Machu Picchu. We liepen via een trap naar boven om de tempel te gaan betreden. Eenmaal in de tempel, begon de teleurstelling. Ondanks dat we wisten dat het een oudere kamer was, is het niveau van deze kamer echt onvoldoende. Het is al lastig om een tempel te creëren, maar het lijkt of ze hier niet eens de moeite hebben gedaan. Maar waar ik me nog het meest aan stoorde; de harde hardcore muziek van het feest wat bezig was. Dit is echt niet acceptabel als je een kamer speelt.

Over de kamer kan ik erg kort zijn; slotjes! De kamer is volledig lineair, er is geprobeerd de puzzels in thema te steken, maar je weet eigenlijk amper waar je mee bezig bent. Steeds wanneer je een puzzel oplost, kom je uit op een code. Het is echter niet te zien waar je deze code in moet vullen. Samenvattend ben je in deze kamer dus voornamelijk heel vaak dezelfde cijfercode aan het proberen.

We gingen al zonder verwachtingen deze kamer spelen, maar zelfs deze verwachtingen waren nog te hoog. Deze kamer is echt niet meer van deze tijd. De druppel voor mij was wel de onwijs harde hardcore die we in de tempel hoorde. Niet de moeite om deze kamer te spelen.


4.5

Sfeer: 3.0

Puzzels: 3.0

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 2 november 2021

Escapen in Hobbit stijl

Tijd voor kamer drie op deze escapedag; Red het Koninkrijk. Ook naar deze kamer was ik onwijs benieuwd na het lezen van de velen goede reviews. We verplaatsen ons van Rijswijk naar het centrum van Delft. Deze kamer bevindt zich in hartje centrum in een monumentaal pand. We stapten het prachtige grachtenpand binnen en we bevonden ons meteen in een mooie nostalgische wachtruimte. Na een enthousiast gesprek met onze gamehost, was het tijd voor een korte proef alvorens we met onze Quest konden beginnen. Het was immers belangrijk om te kijken of we wel waardig genoeg waren om aan deze quest te starten.

We werden in een – iets minder sfeervolle – ruimte geplaatst om een reeks van puzzels opte lossen. Dit haalde mij persoonlijk meteen weer uit de sfeer. De puzzels hebben niets met het verhaal van de kamer te maken en ik vraag me ook echt af waarom ze ervoor hebben gekozen dit toe te voegen. Ik denk dat er veel meer mogelijkheden zouden zijn om de kamer velen malen mooier te introduceren.

Enfin, na wat kleine frustraties, mochten we dan eindelijk gaan beginnen aan onze Quest. Het monumentale pand past perfect bij het thema van deze kamer! Echter was dit voor mij (1.91m lang) meteen het grootste nadeel van deze kamer. Het oude pand heeft namelijk onwijs lage plafonds. Nogmaals, heel tof in thema. Voor mij was dit echter totaal niet werkbaar, na 10 minuten met je nek gedraaid te staan omdat je anders echt niet rechtop kan staan, had ik oprecht al last van mijn nek.

De kamer ziet er verder wel onwijs tof uit. De puzzels zijn mooi verwerkt in het thema, maar over het algemeen niet heel lastig. De flow in deze kamer is daardoor wel erg goed. Ik heb de Tolkien films in een ver verleden een keer gezien, maar het verhaal wat in de kamer zit, was voor mij wel duidelijk. Na een dik half uur, stonden wij weer buiten. Samen met de gamehost liepen we de kamer nog even door om alles nogmaals eens goed te bekijken.

Samenvattend is dit best een leuke kamer om te spelen met families. Voor wat meer ervaren escapers zal deze kamer wellicht wat makkelijk zijn. Zeker gezien de prijs die je voor deze kamer betaald, is het best ‘jammer’ als je dan na een half uur alweer buiten staat. Daarnaast raad ik iedereen van 1.80m of groter echt af om deze kamer te spelen. Op veel momenten in de kamer ben ik gaan zitten omdat ik zo’n last van mijn nek had. Voor vier personen is er genoeg te doen in de kamer, maar idealiter speel je hem met drie personen.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

The Execution

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 2 november 2021

Spektakel in de gevangenis

Onze tweede kamer die we speelde op deze dag. The Execution stond ook al een geruime tijd op mijn verlanglijst. Echter vond ik het een beetje spannend om deze kamer te gaan spelen. We speelden hiervoor namelijk Molly’s Game een kamer die onze verwachtingen zo had overtroffen, dat we wellicht bang waren dat alle andere kamers die we die dag zouden spelen, daardoor misschien zouden tegenvallen. Binnen een kwartiertje kwamen we aan in Rijswijk, klaar voor the Execution!

Eenmaal binnen in de ontvangstruimte, wisten we meteen waar in het pand onze kamer zich zou bevinden. De gevangenis, waar wij langs zouden gaan om een executie te gaan bekijken, was namelijk goed zichtbaar (en zichtbaar beveiligd, spannend!). Een gevangenis kom je uiteraard niet zomaar binnen, na het delen van wat gegevens mochten we de gevangenis gaan betreden om de executie te gaan aanschouwen. De start van deze escape is erg leuk en origineel op zijn eigen manier. Hier wordt dan ook meteen duidelijk wat je komt doen en waarom je zo snel mogelijk de gevangenis uit moet komen.

Een ander punt waar ik op voorhand niet heel huiverig over was, was het thema. ‘Ontsnappen uit een gevangenis’; een wat afgezaagd thema als het aan mij ligt. We hebben dit al vaak gezien in ‘escape land’, waarin de uitvoering niet altijd even best was in het verleden. Echter hebben ze hier in Rijswijk een onwijs goede gevangenis neergezet met een geheel andere insteek om de gevangenis te ontsnappen. Dit was boven verwachting goed! Je waant je écht in een gevangenis.

De flow in de kamer is erg goed, er is voor vier personen genoeg te doen. De puzzels zijn uitdagend, maar niet onmogelijk. De gehele totaalbeleving is erg goed, je waant je echt in een gevangenis. Dat is hier erg goed neergezet! Voor mij had alleen het einde wat beter gekund. Je staat voor je het weet ineens buiten en dan ben je ontsnapt.

De passie was bij onze gamehost goed te zien en te horen! We hebben nog lang na gekletst, de vragen die wij hadden werden uitgebreid beantwoord, de techniek van de kamer mochten wij nog zien, er werd een toffe foto gemaakt en we kregen nog een aandenken mee naar huis. Het was een onwijs toffe ervaring hier in Rijswijk! Voor mij een echte aanrader dus! Ik heb gelukkig nog wat kamers te spelen bij Escaperoom Rijswijk, ik kom dus snel weer terug!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 2 november 2021

Alle verwachtingen overtroffen!

Het was alweer even geleden dat ik een escaperoom gespeeld had (lees; 3 weken geleden), het was daarom hoog tijd om weer een escapedag te plannen. De eerste kamer die we deze dag speelden, was er eentje die al ontzettend lang op mijn lijstje stond. Ein-de-lijk was het zo ver dat we Molly’s Game konden spelen. De valkuil is natuurlijk dat je met torenhoge verwachtingen naar een kamer toe gaat, dan kan het alleen maar tegenvallen zou je zeggen.

Vanuit het verre Brabant vertrokken we al erg vroeg om op tijd in Voorburg te kunnen zijn. Wij zouden om 10:00 uur de kamer gaan spelen. Om rekening te kunnen houden met mogelijke files, vertrokken we al op tijd. We waren daarom wat vroeg op de locatie. De kamer was echter al gereed, dus wij mochten daarom eerder starten, onwijs fijn gezien onze strakke dagplanning.

De ontvangstruimte op de locatie is simpelweg prachtig, wat een sfeer wordt hier al neergezet, en dan moet het avontuur nog beginnen. Na even kort gekletst te hebben met onze host, kon ons avontuur dan echt gaan beginnen. Doorgaans ben ik altijd goed ingelezen in de kamer. Ik weet vaak al goed wat we komen doen, wat het thema is en hoe het verhaal start. Dat was bij Molly’s game niet het geval. Er is eigenlijk nog vrij weinig bekend, dat is dan ook meteen wat deze kamer zo goed maakt. Je stapt volledig blanco het verhaal in en via puzzels en raadsels wordt steeds duidelijker wat zich precies heeft afgespeeld.

De start van de kamer is erg tof, je zit meteen in het verhaal en zet je eerste stappen in je eigen avontuur. Het is erg moeilijk om wat over de kamer te vertellen omdat de kracht hem écht zit in het feit dat je nog niets weet van tevoren. De opbouw is erg logisch, de flow goed, leuke effecten en bovenal prachtige muziek. Een aantal ‘wtf-momenten’ maken deze kamer echt compleet. Het einde van de kamer is duidelijk, maar – voor mij – wat saai na alles wat je hebt meegemaakt. Weliswaar wordt hierdoor het verhaal wel duidelijk.

We verplaatsen ons weer naar de ontvangstruimte, we hadden echt even wat tijd nodig om alles te laten bezinken. We waren tevens ons tijdsbesef helemaal kwijt; doordat we zo vroeg waren begonnen, hebben we tien minuutjes extra gekregen om ons avontuur af te ronden. Toen alle prikkels wat gezakt waren, kregen we van onze gamehost nog een korte overhoring over het verhaal; het bleek dat dit verhaal voor ons helemaal duidelijk was! Heel tof dat je door middel van het oplossen van puzzels en raadsels steeds meer te weten komt van het verhaal, wat zich in de finale uit in een logisch einde.

Met torenhoge verwachtingen trokken wij naar Voorburg om ein-de-lijk Molly’s Game te spelen. Zoals ik al aangaf, kan het dan alleen maar tegenvallen… Niets was minder waar, onze verwachtingen waren volledig overtroffen! Het totaalplaatje van deze kamer klopt gewoon. Een echte topper in Nederland en voor ons een geweldige start van onze escapedag!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

  down-the-hatchdcmarieke

Room 1409

Live Escape
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Geestig hotelbezoek

Nadat we even mochten bijkomen na onze ontsnapping uit The Safehouse, was het voor ons tijd om het hotel op deze locatie te gaan betreden. Het zou een hotel zijn waar het zou spoken, specifiek in kamer 1409, spannend! Aan ons de taak om te onderzoeken wat hier allemaal aan de hand was.

We starten de kamer in een simpele ruimte, maar die prima in thema past. Na een kort onderzoek in deze ruimte, konden we de daadwerkelijke hotelkamer gaan betreden. De hotelkamer ziet er creepy uit en de spanning is duidelijk te voelen. Wat meteen opvalt is dat we verschillende type puzzels uit de vorige kamer tegenkwamen. Sterker nog; sommige uitkomsten zijn zelfs hetzelfde, dat is erg jammer. Tevens kunnen we ook in deze room andere groepen uit andere kamers erg goed horen, dat haalt je meteen uit de sfeer.

Ik weet niet zo goed wat ik van deze kamer moet zeggen. Het is een kamer met veel cliche puzzels, een slap verhaal en een matig einde. Het feit dat sommige puzzels hetzelfde zijn als in de andere kamer, vind ik erg jammer. De kamer in het hotel zou vervloekt zijn met geesten, dat sfeertje leek heel goed neergezet te zijn. Wanneer er ineens harde muziek aan gaat, schrik je daarvan, leuk! Wanneer dit echter 5/6 keer herhaald wordt, is dit louter irritant te noemen. Je kent het trucje inmiddels. Deze kamer was wat teleurstellend, vooral omdat het totaal niet duidelijk is wat de links is tussen de puzzels. Je hebt iets opgelost, wat iets anders zou triggeren, maar wat wijst ons daar naartoe? Een en al vraagtekens voor ons. Maar; we zijn pas op de helft, op naar de andere twee kamers!


6.5

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Safe House

Live Escape
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Veilig in het safehouse!

Het was weer tijd voor een dagje escape rooms spelen, ditmaal trokken we naar Rotterdam om alle vier de kamers bij Live Escape te spelen. Van tevoren had ik ditmaal weinig research gedaan naar de kamers, ik zou me dus goed laten verrassen!

Wij startten onze dag bij ‘The Safehouse’. We kregen van de GM een korte uitleg over het verhaal van deze safehouse. Kort en krachtig, meteen duidelijk wat we daar kwamen doen! We stapte de kamer binnen en onze escape kon gaan beginnen. Wat meteen opvalt is dat deze ruimte erg ‘kaal’ aanvoelt, dat gecombineerd met het feit dat er geen muziek of omgevingsgeluid is, valt het allemaal wellicht wat tegen. De puzzels in deze ruimte zijn ook niet van erg hoog niveau.

Al snel volgt het hoogtepunt van de kamer, de spanning is in de groep goed te voelen! De ruimte die volgt, ziet er qua sfeer wel erg tof uit, hier zijn gelukkig wel omgevingsgeluiden aanwezig. De puzzels hier zijn simpel, maar wel leuk in thema. Wat vooral belangrijk is in deze ruimte, is ‘zoeken’. Iets wat niet onze sterkste kant bleek te zijn. Het einde van de kamer had wat mij betreft spectaculairder gekund. Hier komen er bij mij wat vraagtekens omhoog wat betreft het verhaal.

Samenvattend is het een prima kamer, zeker richting het einde. Waar ik me wel erg aan stoorde, was het geluid vanuit andere kamers wat we erg goed konden horen. Deze kamer zat qua prima in elkaar, we wisten wat we kwamen doen en hoe we dat moesten doen. Wat betreft puzzels mis ik hier en daar wat uitdagende puzzels en over het algemeen zijn het er niet super veel. Echter was deze kamer een prima start van onze dag en we keken dan ook erg uit naar de volgende kamers op deze locatie!


7

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

LAB13

Live Escape
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Vertalen, vertalen, vertalen

De laatste kamer op de locatie die we zouden spelen, was LAB13. We zouden een Russisch lab gaan betreden, spannend! De intro van deze kamer is oprecht erg spannend en er hangt meteen weer een erg spannende sfeer. Maar daar is, wat mij betreft, ook alles mee gezegd.

Deze kamer is – wat betreft minpunten van de vorige kamers – eenzelfde opsomming van dezelfde punten: Logica is ver te zoeken, het is niet duidelijk waar je nu precies mee bezig bent. Het geluid wat je hoort vanuit andere kamers. Puzzels die je in de andere kamers ook al bent tegengekomen, met een soortgelijk antwoord. En wat ik erg jammer vind met kamers met een Russisch thema (of Aziatisch bijvoorbeeld), dat je woorden moet gaan vertalen. Iets wat niet uitdagend is, het is geen puzzel te noemen, maar het vreet wel tijd. Het lijkt dan ook of dit soort ‘puzzels’ alleen zijn toegevoegd om tijd te rekken.

Over het algemeen zijn de puzzels in deze kamer vrij goed te doen. De enige lastige factor is het licht, puzzels worden extra lastig gemaakt omdat het zo onwijs donker is. Je creëert een spooky sfeer, dat zeker, maar voornamelijk ook frustratie binnen de groep. Het einde van deze kamer is ook weer erg vaag, wat hebben we nu gedaan en waarom begint ineens het Russisch volkslied te spelen? Vraagtekens alom weer.

Samenvattend was LAB13 een beetje de teleurstelling van de dag. Na de kamer hebben we deze punten ook teruggekoppeld aan de GM, het leek niet echt of er daadwerkelijk wat mee gedaan zou worden. Over het algemeen was persoonlijke begeleiding niet echt aanwezig. Het was erg druk op de locatie, wat ik uiteraard alleen maar toejuich! Echter vind ik het erg jammer dat wanneer je 4 kamers speelt, je geen persoonlijke begeleider krijgt voor die dag. Zelfs een eindfoto na vier kamers werd niet gevraagd. Toen we deze zelf maar wilde gaan maken met een timer, werd ons gevraagd: “Oh zal ik anders een foto van jullie maken?”. Beetje zonde. De kamers op deze loctie zijn kamers waar echt potentie in zit. Net wat meer bevestiging en logica waar je mee bezig bent, zou al onwijs veel schelen.


6.5

Sfeer: 6.5

Puzzels: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Boilerroom

Live Escape
Geplaatst op: 12 oktober 2021

Strijden tegen elkaar! Toch!?

Na twee kamers gespeeld te hebben, is het tijd voor de laatste twee kamers. The Boilerroom werd de volgende voor ons. De GM vroegen ons of we de kamer met 4 personen wilde spelen, of dat we zouden opsplitsen zodat we tegen elkaar konden spelen, in ‘battle vorm’. Dit leek ons onwijs gaaf, dus we besloten dat te doen!

We daalden af op de locatie naar de boilerrooms, daar was een ongeluk gebeurt en aan ons de taak te onderzoeken wat hier nu precies gebeurd is. We splitsten de groep op in 2x2 personen en starten het onderzoek. Vanaf de eerste seconde was de strijd tussen de groepen meteen gaande. Voor het eerst op deze locatie voelde ik écht een druk om te ontsnappen. Niet zo zeer door de spanning, maar we zouden toch niet gaan verliezen hier?

De ruimte is klein, en dat al voor twee personen. Ik zou ook zeker niet aanraden om met meer dan twee personen in één ruimte te spelen. De puzzels zijn echter wel leuk gevonden. We hoorden hints vanuit de andere kamer, die wij al lang gevonden hadden. We lagen dus voor op schema (dachten we). Achteraf hoorde we dat de andere groep dacht dat de hints voor ons waren. Het is voor ons dus een raadsel waarom de hints gegeven werden.

De grootste teleurstelling volgde daarna, we kwamen in een volgende ruimte, waar we de andere groep konden zien. We moesten hier ineens samenwerken om het onderzoek te voltooien. Maar het was toch een battle room? Achteraf hoorde we ook dat de andere groep letterlijk stond te wachten tot wij hen konden helpen, zij konden hier dus niets.

Het is een potentieel goede kamer, maar mist hier en daar wederom bevestiging en logica. Zeker op het punt waar je weer moet samenwerken om het onderzoek op te lossen. Er is wat vreselijks gebeurt in de boilerrooms, echter wordt dat niet echt duidelijk. We hadden het gevoel dat we alles op ons gemakje konden doen. Het begin van de kamer was dus erg leuk, de flow was erg goed. Het einde was voor ons een wat mindere ervaring.


7

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Een spannende achtervolging!

Eindelijk was het zo ver; Catch me if you can was een kamer die al héél lang op mijn wishlist stond. Iedereen om mij heen had deze kamer echter al gespeeld. Omdat ik de laatste tijd zo veel kamer heb gespeeld, kreeg ik een berichtje van een vriend met de vraag: "Kan ik eens een keer mee gaan escapen?". Dit was mijn kans, ein-de-lijk kon ik Catch me if you can gaan spelen!

Wij speelde de kamer met vier personen; ik met +/- 65 gespeelde kamers, de andere drie teamleaden hadden nog nooit een escape room gespeeld. Leuke samenstelling dus, erg benieuwd hoe we dit zouden gaan doen!

Na een gezellige introductie, starten we met onze zoektocht. Het was van begin af aan erg duidelijk wat onze missie was. Onze missie was over het algemeen niet té lastig voor startende escapers maar ook niet té gemakkelijk voor ervaren escapers. Doordat je veel kunt doen, is er voor ieders wat wils tijdens deze missie. De kamer ziet er darnaast erg netjes in thema uit! Het begin van onze zoektocht ging erg vlot en we zaten al snel op het juiste spoor. We konden voor ons gevoel dan ook al snel door naar de volgende locatie.

Ook hier zag alles er weer netjes uit in thema en was het weer duidelijk wat we moesten doen. De flow van deze kamer is hierdoor erg fijn. Je kunt veel dingen samen doen, maar opgesplitst te werk gaan is in sommige gevallen ook zeker mogelijk. Zeker voor mensen die voor het eerst een kamer spelen, is dit erg fijn! Enig kritiekpunt in deze ruimte, is dat het resetten van de vorige ruimte goed te horen is, dat trekt je wel een beetje uit het verhaal.

Daarna gaan wij door naar de grande finale van onze missie. Het einde van de kamer is spectaculair, er is veel te doen en paralel te werk gaan is hier echt een vereiste. Dit was voor onze groep dan ook waar wij redelijk wat tijd verloren hebben. Gelukkig kregen we hier en daar fijne duwtjes in de rug waardoor we onze missie wel af konden maken.

Ik ben erg blij dat ik deze kamer eindelijk heb kunnen spelen! Het is een kamer die perfect in thema is, er is veel te doen en de flow is voor zowel ervaren als onervaren spelers erg fijn. De puzzels zijn over het algemeen prima, maar niet erg vernieuwend. Zeker ervaren escapers zullen veel 'standaard' escape room puzzels tegenkomen. Weliswaar zijn er ook weer puzzels die ikzelf nog nooit gezien had. Een mooie afwisseling dus. De effecten en muziek zorgen ervoor dat deze kamer nóg beter in sfeer is. Al met al, een echte must do voor iedere escaper!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Prachtige queeste in Emlia

Tijdens een lange autorit naar mijn werk, luisterde ik de podcast ‘Beyond the game’, deze aflevering bevatte een interview met Nicole, de eigenaar van Emmelocked. Ik was meteen geënthousiasmeerd om Levenswater te gaan spelen. Toen ik een berichtje kreeg met de vraag of ik Levenswater mee wilde gaan spelen, hoefde ik dan ook niet na te denken. Op naar Emmeloord!

Na het zien van de imposante gevel van het pand, liepen we richting de ingang. De deur gaat open en je zit meteen in de beleving. Wat een prachtige ontvangstruimte, volledig in thema. Nadat uitgelegd werd wat wij tijdens deze queeste moesten gaan doen, was het tijd voor ons om Emlia te gaan redden van de bloedmaan.

Even een tip; als je start tijdens je queeste, neem even de tijd om even stil te staan. Om even rond te kijken en alles in je op te nemen. Wat een prachtige kamer is hier neergezet! Je proeft de liefde die in deze kamer zit, abnormaal! Tijdens je queeste word je meegenomen in het verhaal en door middel van puzzels kom je steeds dichter bij je einddoel. Dat in combinatie met mooie muziek en een prachtig decor, maakt dit een echte topkamer! Door het hintsystyeem, wat niet aanvoelt als een echt hintsystyeem, is de flow in deze kamer ook erg goed.

Enig puntje van kritiek voor mij waren de luidruchtige buren in het pand ernaast. Dit is vanuit de kamer erg goed te horen. Zeker wanneer je volledig in het verhaal zit, haalt dat je een beetje uit de beleving.

Samenvattend is dit een echte topkamer was de twee uur durende autorit meer dan waard was! De kamer ziet er prachtig uit, de puzzels zijn leuk gevonden, de flow is erg goed én het napraten was erg gezellig. Een absolute topkamer die elke escaper gedaan moet hebben!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmariekeDe Milde Dictator

Kamer 13

Escape Room Appeltern
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Wat zijn we nu eigenlijk aan het doen?

De laatste kamer van onze escape trip vandaag was in Appeltern (of all places ;)). De escape room is gelegen naast het restaurant ‘Moeke Mooren’, wat overigens een heerlijk restaurant is, echt een aanrader om voorafgaand (of erna uiteraard) aan de escape room te bezoeken.

We meldden ons bij de receptie van het restaurant na gegeten te hebben. Een jonge gast werd uit het restaurant geplukt en werd met schort en al met ons meegestuurd naar de escape room. Daar stond ook een andere groep te wachten die een andere kamer ging spelen. De introductie werd gedaan aan twee groepen, iets waar mijn nekharen al van omhoog gaan staan. Zeker als je als GM hoort dat een groep erg ervaren is, en een groep nog nooit een escape room heeft gedaan. De uitleg over hoe een cijferslot werkt, werkte mij voornamelijk op mijn zenuwen. Over het enthousiasme van onze GM maar niet te spreken.

Goed, wij gingen de kamer binnen en we stapten een prachtig opgezette hotellobby binnen. Erg groots opgezet, wellicht misschien wat te groot. Al snel werd duidelijk wat we in deze kamer nodig hadden, de kunst om heel erg goed te kunnen zoeken. Maar dan ook HEEL erg goed. Dat is wat deze kamer samenvat in twee woorden: zoeken & cijfersloten. De kamer is overgoten met cijfersloten. Niet dat dat erg is, maar het is wel vervelend dat de opgeloste puzzels NUL communiceren waar je deze cijfers moet invullen. Je bent dus voornamelijk bezig met tien keer dezelfde code invoeren tot hij eindelijk een keer goed is.

Na een tijdje in de hotellobby te hebben gehangen, gingen we door naar een nieuwe ruimte. Waar we eigenlijk weer hetzelfde moesten doen; zoeken & cijfersloten. Er bleek daarna ook nog een cruciaal element in de kamer vergeten te zijn door ons. Hierdoor konden we een latere puzzel niet oplossen. Dit had door de GM erg gemakkelijk opgelost kunnen worden, erg jammer dus. Het einde was voor ons ook een groot vraagteken. Wij hebben ons dus eigenlijk continu afgevraagd; wat zijn we nu eigenlijk aan het doen?

Samenvattend; prima gedecoreerde kamer, puzzels zijn oke maar het ontbreekt hier aan logica. Voornamelijk de logica wat je met opgeloste puzzels moet doen.


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

Operation Agent 159

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 4 oktober 2021

En dat is drie (technische fouten)

Na een flinke domper te hebben gehad bij de vorige kamer op deze locatie, was het tijd voor operation Agent 159. Vol goede moed stapten we de kamer binnen. De kamer begint met een korte introductie, echter werd tijdens dit filmpje het beeld zwart en begon het filmpje weer van voor af aan (een soort stilstaand beeld tot de deur dicht wordt gedaan zodat het filmpje start). We zaten dan ook maar te wachten, het filmpje startte niet opnieuw, dus besloten we zelf maar door te gaan. Zeker gezien we tijdens de voorgaande kamers al flink wat technische problemen hebben gehad, voelt het erg rot om WEER te moeten starten met een fout.

Doordat het filmpje later tóch weer wel startte, hoorden we verschillende geluiden door elkaar, wat weer voor verwarring zorgde. Toen kwamen we op het punt van de T-splitsing (lees even mijn review terug van Operation Source Code om te begrijpen waar dit over gaat). Ons werd verteld dat het een eenmalig probleem was, wat meteen opgelost was. Echter was het probleem nog steeds aanwezig toen wij in de kamer waren. Hier is gewoonweg niet naar gekeken.

Agent 159 begint qua puzzels best prima, zodra je verder de kamer in komt, worden de puzzels steeds onsamenhangender en minder logisch. Klap op de vuurpijl voor ons was dat we een ruimte in kwamen waar uitgang gewoon nog open stond. Voor de derde kamer op rij hadden we dus te maken met technische/reset fouten. Dat het één keer gebeurt, kan natuurlijk gebeuren. Twee keer is al wat vervelender. Maar als je drie kamers op rij steeds te maken hebt met dit soort fouten, zit er gewoonweg iets goed fout. Voor ons was vanaf dat moment de koek dan ook een beetje op.

De eindpuzzel in deze kamer heeft – wat ons betreft – niets te maken met het thema. Omdat wij al zagen waar het einde was, was de beleving ook een beetje weg. We kwamen de kamer uit en we kregen vanuit de GM helaas weinig terugkoppeling over wat er nu precies gebeurd was. Sterker nog, binnen een minuut stonden we weer buiten. De kamers bij The Circle hebben echt wel potentie, maar onze escape ervaring op deze locatie was een hele zware teleurstelling!


6

Sfeer: 6.5

Puzzels: 6.5

Service: 4.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Operation Source Code

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Potentieel goede kamer met een verschrikkelijke technische fout

Na even bijgekomen te zijn met een drankje na onze operatie in de onderzeeër, was het voor ons de tijd om in te breken in een datacenter. Een geheel ander thema dan de eerste kamer, maar toch was er een bepaalde overlap tussen de kamers (en ook in de derde kamer die we nog zouden spelen). Leuk dat ze in de kamers een kleine rode draad verstopt hebben.

Het toetreden tot het datacenter is erg spectaculair en we zaten daarom meteen perfect in de sfeer van het inbreken! Het begin van de kamer ziet er erg leuk in thema uit. De eerste puzzel die we zouden moeten oplossen, bevatte echter een technische storing waardoor we een aantal minuten aan onszelf hebben staan twijfelen. Normaal is dat geen probleem, maar omdat dit in de vorige kamer ook al gebeurde, voelde het extra vervelend. Het was echter wat kleins, dus geen probleem.

We gingen verder de kamer in om uiteindelijk het datacentrum te bereiken. De kamer heeft een logische opbouw, met puzzels in thema. Zeker de eindpuzzel is leuk verzonnen. Al met al – tot dat punt – een erg leuke kamer. Echter liep het voor ons daar helemaal mis.

De kamer heeft dus een goede opbouw, een leuke eindpuzzel en uiteindelijk zou je uitkomen bij een slotstuk wat het verhaal rond zou maken. Het slotstuk van deze kamer, is echter ook het begin van een andere kamer op deze locatie. Je komt dus uit op een soort T-splitsing met een deur die de ene kamer afscheidt van de andere kamer. Door een technische fout, konden wij niet verder, maar de andere kamer kon daardoor juist weer terug naar het begin. Wij zagen dus de andere groep en zij zagen ons, wat ons beiden meteen volledig uit het verhaal trok. Wat een enorme domper! Wij waren volledig uit het verhaal getrokken. We werden uit de kamer gehaald door een GM met de tekst: “oh, dit had niet moeten gebeuren”. “Neem plaats, pak een drankje”, that’s it. Het volledige einde van deze kamer hebben wij dan ook gemist.

Het bleek een technische fout te zijn die ineens was opgetreden. Nogmaals, dit kan natuurlijk gebeuren, maar dit was voor ons al de derde technische fout op deze locatie en dan moesten we nog een kamer.

Operation Source Code is een kamer die echt potentie heeft een goede kamer te zijn. Echter moet er net wat meer aandacht geschonken worden aan de techniek. Met dit soort grove fouten kom je simpelweg niet weg. Zowel voor onze groep, als voor de andere groep was de beleving volledig weg. Tevens zaten er in de kamer ook nog een aantal reset fouten die tijdens het spelen nog van buitenaf werden aangepast. Dat gaat je op een gegeven moment frustreren. Goed, nog één kamer te spelen op deze locatie. Alle hoop op de laatste kamer!


7

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

Operation Submarine

The Circle Escaperoom
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Heerlijke flow in de onderzeeër

Nadat we onze escape trip waren gestart bij de Kolenmijn in Dieren, verplaatsten we ons naar Veenendaal om de kamers bij The Circle te gaan spelen. We werden ontvangen in een grote ontvangstruimte. Na een kort bezoek aan het toilet, konden we niet wachten om de eerste kamer te gaan spelen.

Wij begonnen bij The Circle met ‘Operation Submarine’. Na een wat oppervlakkige introvideo, stapten we de onderzeeër binnen en konden we beginnen met onze operatie. Al snel viel op dat we als groep erg lekker door de kamer gingen, dat voel je vrij snel. De flow was goed en we hebben heerlijk gepuzzeld. Het is een kamer die qua look en feel ‘oké’ zijn. Een realistische onderzeeër maken is natuurlijk ook erg lastig. Wat wel jammer is, is dat de afwerking hier en daar erg slecht is. Daarnaast is er al flinke slijtage te zien op verschillende onderdelen.

Ook hadden we te maken met een kleine technische storing waardoor een puzzel ‘meteen’ goed was. Dit was erg jammer, maar dat kan nu eenmaal gebeuren. Met nog ruim een kwartier op de klok, verlieten we de kamer.

Over deze kamer is eigenlijk weinig te vertellen. Het is simpelweg gewoon een prima kamer; niet al te veel poespas, gewoon lekker puzzelen. Voor ervaren escapers voelt deze kamer wellicht wat gemakkelijk aan. Het was een prima start; op naar de volgende kamer bij The Circle.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

De Kolenmijn

De Kolenmijn
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Rekenen in de mijn

Het was voor ons weer tijd om een escapetrip te plannen. Vandaag stonden vijf kamers op de planning, waar we dus begonnen bij de Kolenmijn. Een kamer die voor een aantal van ons al een geruime tijd op de wishlist stond.

Tijdens ons kopje koffie, werden we al aangesproken door de mijnopzichter. Volledig in mijnjas en helm met lamp, leuk! Hij gaf aan dat we onze koffie even konden opdrinken en dat we dan konden starten met onze afdaling. Erg leuk in thema. Echter liep deze gamemaster daarna de hoek om, zette zijn helm af en ging als ‘zichzelf’ aan de bar zitten. Dit is ook meteen hoe onze escape tijd was, een afwisseling tussen dingen die leuk in thema zijn en andere zaken die je volledig uit het verhaal van de mijnafdaling trekken.

Zo liepen we na onze koffie naar de ontvangstruime van de mijn/kamer. Enerzijds zie je een mooie deur van een lift richting de mijn, gaaf! Daarnaast staat echter het bureau van de GM met zijn computer, wat dan weer helemaal niet in thema past. Enfin, wellicht zijn we ook wat verwend met alle experiences die we tegenwoordig kunnen spelen.

Na een langdradige uitleg, daalden we af naar de mijn. Toen we nog geen stap in de mijn hadden gezet, ging de telefoon al (je proeft de frustratie van het geluid van deze telefoon wellicht al). Ook hier begon het gesprek leuk in thema; echter werd er daarna meteen over ‘puzzels’ & ‘kamers’ gepraat, wat dus thematisch niet klopt. Het zijn kleine dingetjes, maar dit had onze beleving veel toffer gemaakt. Wat vooral erg zonde is, is dat de GM verschillende dingen verklapt die je op dat moment nog niet weet (bijvoorbeeld wat je moet gaan doen of waar er bijvoorbeeld een deur open zal gaan).

Wat wel gezegd moet worden is dat de kamer er thematisch werkelijk prachtig uit ziet! Je waant je echt in een mijn. Wat betreft special effect kan het hier en daar nog wat spectaculairder, maar overall ziet het er erg mooi uit! De puzzels zijn soms wat vaag, maar op zich redelijk leuk gevonden. Niet allemaal volledig in thema en ook niet allemaal heel logisch, maar best vermakelijk. Het meest frustrerende voor ons was die telefoon die we continu bleven horen. Wij werden door de GM echt door de kamer heen geleid, wat erg jammer was.

Samenvattend, de kamer ziet er erg gaaf uit. Erg mooi in thema. De puzzels zijn wat oppervlakkig, de logica is soms ver te zoeken, maar over het algemeen best prima. Het meest vervelende voor ons was dat wij van begin tot eind zijn begeleid aan het handje door de GM, die ons daarnaast ook telkens uit het verhaal haalde. Erg jammer. Het is en blijft natuurlijk een momentopname. Het is zeker een kamer die je gezien mag worden, want de kwaliteit van de decors zijn prachtig. Maar voor ons niet die topkamer die we verwacht hadden.


6.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 5.5

Service: 5.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Patiënt X

Escaping Breda
Geplaatst op: 22 september 2021

Prima beginnerskamer

In een prachtige ontvangstruime komen wij binnen. Dit is een heerlijke plek om de tactiek even voor te bespreken (ideaal wanneer je speelt met 3 teamgenoten die nog nooit een kamer gespeeld hebben). Na even voorgesproken te hebben, is het tijd om de kamer te betreden. We kregen een korte introductie over het verhaal. Wat fijn is, is dat de gamemaster aan ons vroeg wat wij wilde m.b.t. hints. Hier gaven we aan: laat ons maar lekker puzzelen, alleen als je ziet dat we écht heel erg struggelen, dan is het goed om een klein duwtje in de rug te geven. Het was nu tijd om de kamer te gaan betreden!

De ruimte voelt wat steriel aan, wat overigens wel in thema past, al snel weet je dat de eerste ruimte volledig linear is. Opsplitsen is amper mogelijk. Wat hier echter wel goed werkt, is dat je na elke puzzel een klein succesmomentje hebt zodat je door kunt in het verhaal. Zeker voor beginners is het erg fijn om te weten dat je op het juiste spoor zit. De puzzels zijn simpel en niet heel origineel, voor beginners echter wel weer erg leuk gevonden. Waar ik me vooral aan stoorde, was de laatste puzzel in de eerste ruimte. Na onze eerste poging (die net fout was), werden we meteen doorgeduwd en werd de puzzel goedgekeurd. Erg jammer want we lagen erg voor op schema.

De volgende ruimtes zagen er een stuk beter uit in thema, wederom ga je hier verder linear te werk. Voor beginners is dit erg fijn, maar wanneer je met 2/3 personen aan één puzzel bezig bent, staan de andere personen op dat moment niets te doen. Het 'verhaal' werd hier beetje bij beetje duidelijker, hoewel het vrij oppervlakkig is. De puzzels richting het einde van de kamer zijn leuk en in thema. Het einde was wat slapjes en had wat bombastischer gemogen.

Samenvattend is het een prima kamer. Voor beginnende escapers weet ik zeker dat dit een topervaring is! Veel verschillende puzzels, leuke effecten en een hele goede flow. Voor escapers die wat meer ervaring hebben, voelt de kamer wellicht wat gemakkelijk aan. Wij hebben in ieder geval 45 minuten lekker gepuzzeld met een heerlijke flow!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Geplaatst op: 17 september 2021

Waar ben ik mee bezig (in goede zin)?

Na een goede opwarmer in de tombe van Amenhotep, waren we klaar voor Houdini’s Academy. Wanneer je normaliter meerdere kamers bij één eigenaar speelt, zie je veel overeenkomsten, zelfde type puzzels, etc. Ons werd verteld door de eigenaren dat Houdini’s academy een geheel andere kamer was dan Amenhotep. Voor we de kamer in gingen werd ons nog verteld: “Niet is wat het lijkt”. Met die insteek gingen we de kamer in.

De kamer begint erg spectaculair en je zit meteen volledig in thema. We merkten al snel dat deze kamer inderdaad anders is dan Amenhotep. Sterker nog; deze kamer is zo anders dan alle andere kamers die ik gespeeld heb. Telkens moet je jezelf afvragen: waar ben ik mee bezig? Wat moet ik nu doen? En uiteindelijk word je volledig in de maling genomen en moet je tóch het andere doen. Dat is onwijs tof uitgevoerd!

Overigens zie de kamer er onwijs goed uit! Er is veel aandacht besteed aan het aankleden van de kamer. Het enige wat de sfeer nóg beter had gemaakt was muziek gedurende het hele bezoek in de kamer + een hintsysteem wat echt in het thema past (hetzelfde ‘probleem’ als bij Amenhotep). Het einde van de kamer was tevens wat tam en had nog bombastischer gekund.

Wij kwamen volledig verward de kamer uit. Wat hebben we nu gezien? Wat hebben we eigenlijk gedaan? Dit is onwijs goed neergezet. Het is volledig anders dan wat je bij andere kamers gewend bent. De volgorde Amenhotep – Houdini is (naar mijn mening) de juiste! Er zijn hier twee onwijs toffe kamers neergezet, ik kan niet wachten om een eventuele derde kamer te spelen én om nóg langer na te kletsen met de eigenaren! ;)


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  De Milde Dictatordcmarieke

Amenhotep

Keyhouse
Geplaatst op: 17 september 2021

Mooie tombe met prima puzzels

Na een goede opwarmer gehad te hebben in Geel, reden we door naar Mol om de twee nieuwe kamers bij Keyhouse te spelen. Al voor we de eerste kamer speelde, hadden we al gezellig gekletst met de eigenaren. Wij speelde de tempel van Amenhotep als eerste, dat was volgens de eigenaren ook de meest logische volgorde. Aan ons de taak om achteraf te vertellen of wij het daarmee eens waren.

We stapten met drie personen een mooi vormgegeven tombe binnen. Ik vind het bij tempels en tombes altijd erg lastig te zeggen wat ik daar nu echt van vindt. Het is namelijk erg lastig hier een realistisch beeld van te creëren, Echter hebben ze dit bij Keyhouse erg knap gedaan! De sfeer en vormgeving binnen is erg tof!

Het verhaal in de kamer is wat slapjes, maar het is wel duidelijk wat je komt doen. De puzzels zijn over het algemeen wel prima. Niet heel revolutionair, maar (bijna) alle puzzels passen in het thema. Toch zijn er twee dingen die me stoorde, de eindpuzzel is een vervelende. Je moet hier heel secuur te werk gaan, maar dat is niet altijd mogelijk (je zult in de kamer zien wat we bedoelde). Je hebt hier meer het gevoel dat je aan het ‘gokken’ bent dan dat je daadwerkelijk een puzzel aan het oplossen bent. Tevens vind ik het hintsysteem erg afleiden. Ik weet zeker dat er veel betere mogelijkheden zouden zijn die perfect in het thema zouden passen.

Maar over het algemeen hebben we ons zeer vermaakt in de tombe! Het is een kamer die voor ervaren escapers wellicht wat gemakkelijk zou kunnen zijn. De kamer ziet er oprecht netjes uit en de puzzels zijn over het algemeen prima en in thema. Op naar de volgende kamer!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 17 september 2021

Doorlopen van een spannend verhaal

Het was op deze avond tijd voor drie kamers. De eerste kamer van de avond werd Till death do us part… Zonder mezelf al te veel ingelezen te hebben – en dus zonder verwachtingen – stapten we de kamer in. We komen terecht (na een korte introductie) in een mooi vormgegeven kamer. Hier begint het verhaal voor ons.

Het is over het algemeen een mooi vormgegeven kamer met veel leuke originele puzzels. Gedurende de room kom je beetje bij beetje meer te weten over het verhaal, iets wat ik zelf altijd erg tof vindt. Voor twee personen is er onwijs veel te doen gedurende je bezoek. De spanning bouwt goed op, aangevuld met mooie muziek. Qua afwerking laten ze hier en daar wel wat steken vallen.

Na ongeveer 60 minuten is voor ons het verhaal duidelijk en weten we eindelijk wat er nu precies gebeurd is. Het verhaal sluit in deze escape room dus ook erg mooi af. Dit aangevuld met toffe effecten.

Mede doordat ik zonder verwachtingen deze kamer in ging (überhaupt op deze locatie, want ik heb Jumanji ook nog niet gespeeld), werd Till dead do us part een leuke verrassing. Goed verhaal, originele puzzels en een prima algemene sfeer in de kamer. Zeker wanneer de afwerking op sommige plekken nog verbeterd wordt, hebben ze hier een onwijs goede kamer op deze locatie! Was de rit van ruim een uur zeker waard!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Meisjeskamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 6 september 2021

Blijvende spanning in de meisjeskamer

De zesde en laatste kamer kon gespeeld worden; de meisjeskamer. We gingen gespannen de kamer in. Vanaf het eerste moment dat je in de kamer bent, is de spanning goed te proeven. Het is heel duidelijk wat er is gebeurd en hoe je door de kamer moet gaan. Er zijn onwijs veel puzzels aanwezig en voor ons vier was er veel te doen. Zeker gezien de leeftijd van de kamer, zaten er veel leuke puzzels en effecten in. De slijtage van de afgelopen jaren is echter wel heel goed te zien, de kamer kan in dat opzicht wel wat liefde gebruiken. Deze kamer stond al heel erg lang op mijn lijstje en ben erg blij dat ik hem ein-de-lijk kon spelen. We werden begeleid door een onwijs enthousiaste medewerker, tijdens het terugkijken van de beelden hebben we nog een geruime tijd nagekletst. Ook de meisjeskamer is een echte must voor iedere escapeliefhebber.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

De laboratoriumkamer

Escape Room Nederland
Geplaatst op: 6 september 2021

Must do klassieker

Na al vijf kamers gespeeld te hebben op de zondag, gingen we voor onze laatste twee kamers. Ein-de-lijk was het voor mij tijd om de labratorium- en meisjeskamer te spelen, wat keek ik hier naar uit. We begonnen met de oudste kamer uit de Benelux; de labratoriumkamer. Al snel werd duidelijk dat het écht een klassieker is, maar nog steeds een prima kamer voor deze tijd. Erg knap hoe hoog ze de standaard hebben gelegd in die tijd! De flow in de kamer is erg goed, er is echter een puzzel die voor ons wat onlogisch in elkaar zat, waardoor we veel tijd verloren. Verder weinig op- of aan te merken op deze kamer. Prima puzzels, leuke schrikeffecten. Het einde is echter wel heel abrupt, waardoor het verhaal een beetje kwijt is. En de kamer is wel heel smerig (ondanks dat dat in het thema past). Ook werkte het hintsysteem ons op een gegeven moment flink tegen. Verder leuk onthaal door enthousiaste medewerkers, ook tijdens het terugkijken van de beelden. Een echte klassieker die iedere escaper gespeeld moet hebben!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  AJBerghmansdcmarieke

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 6 september 2021

Bloederig avontuur

Na een goede warming up te hebben gehad (lees: 3 kamers gespeeld op een andere locatie), kwamen we aan bij Escapetales om onze vierde kamer van de dag te spelen. Na gezellig gekletst te hebben met de eigenaren, konden we beginnen aan ons avontuur. Al snel werd duidelijk dat dit een bloederig avontuur zou worden. De kamer ziet er in thema perfect uit! De puzzels zijn in thema en zorgen ervoor dat het ‘verhaal’ wat duidelijker werd. De flow zat voor onze groep erg goed in de kamer. We zagen de verbanden erg snel en gingen daarom erg rap door de kamer heen. De meeste puzzels zijn erg standaard en niet per se vernieuwend. Echter zitten er wel een aantal leuke dingen in deze kamer. Zeker gezien de leeftijd van deze kamer. Na een hele snelle tijd neergezet te hebben, hebben we nog gezellig nagekletst en onze beelden teruggekeken. Alle highlights waren onthouden en werden uiteraard getoond op het grote beeld. Twee ontzettend enthousiaste en gastvrije eigenaren waar de passie vanaf spat. Wij komen snel terug voor de nieuwe kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

De Tempel van Hunahpu

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 6 september 2021

Prachtige tempel met potentie

De laatste kamer op de locatie werd voor ons de tempel van Hunahpu. Ook hier stapten we binnen in een mooie kamer waar de flow – tot een bepaald moment – er erg goed in zat. Het hinstysteem is perfect en past helemaal in het thema. Persoonlijk vind ik tempel thema’s niet heel interessant. Wat ze hier echter qua kamer neer hebben gezet is heel netjes! Op sommige plekken kan de afwerking in de kamer echt beter. Dit is echter gedeeld en er werd ons dezelfde middag nog medegedeeld dat dit al aangepast zou gaan worden. Helemaal top! De kamer zit leuk in elkaar en heeft leuke puzzels. Echter zit er op het einde wederom een erg lastige puzzel waar wij heel wat minuten verloren hebben. Dit doet echter niets af aan de kamer. Het is over het algemeen echt wel een leuke kamer om te spelen!


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Het Koninkrijk

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 6 september 2021

Leuke kamer voor gezinnen

De tweede kamer die we speelden op deze locatie, was het Koninkrijk. We stapten binnen in een erg mooi gethematiseerde kamer. Wanneer je echter op detailniveau gaat kijken, kan de afwerking soms beter. Al snel wisten we bijvoorbeeld wat we moesten doen, omdat we dat al ‘konden zien’. De flow in deze kamer is echter erg goed! Het is snel duidelijk wat er gedaan moet worden, waardoor we erg snel door deze kamer heen gingen. De kamer heeft verder een simpel thema en het verhaal is wat vlak. Het is een prima kamer voor gezinnen, voor gevorderde escapers wellicht wat gemakkelijk.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

ISS Black Out

Escape Mijdrecht
Geplaatst op: 6 september 2021

Prima kamer met één tijdrovende puzzel

Met onze groep van drie (later op de dag vier) hadden we een flinke route uitgestippeld om zes kamers te spelen. In eerste instantie zouden we twee kamers spelen bij Escape Mijdrecht. “Waarom dan niet alle drie?” vroegen we ons al snel af. Omdat we een strakke planning hadden, paste een extra kamer er amper tussen. Echter was het voor Escape Mijdrecht geen probleem om speciaal voor ons eerder open te gaan zodat we de andere kamer ook konden spelen, grote waardering daarvoor!

Omdat we alle drie de kamers zouden gaan spelen, lieten we de volgorde voor ons bepalen. We begonnen met ISS Black Out. ISS Black Out is een nette gethematiseerde kamer, echter is het verhaal is ons niet helemaal duidelijk. Waarom zitten we bijvoorbeeld in een ruimteschip en wat moeten we gaan doen? De puzzels zijn over het algemeen prima. Er zit één puzzel in de kamer die ontzettend veel tijd kost. De flow was tot die puzzel erg goed, maar we werden er door die puzzel helemaal uitgehaald. Tot frustrerend toe. Daarna volgt er nog een puzzel die niet logisch in het verhaal past.

Na het oplossen van de verschillende puzzels staan we weer buiten. Het is over het algemeen een prima kamer met leuke puzzels, alleen die ene puzzel heeft ons helemaal uit de flow gehaald. Kamer ziet er echter qua sfeer erg goed uit!


7.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  anoukdcmarieke

The Caretaker

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 3 september 2021

Spannende kamer met perfecte flow

Na zojuist ontsnapt te zijn uit de Engine Room, sloot ons extra teamlid aan en konden we met drie personen gaan ontsnappen in 'The Caretaker'. Wat een toffe kamer is dit! De kamer is perfect speelbaar, leuke en originele puzzels, prima verhaal en bovenal goed gebruik gemaakt van de ruimte die aanwezig is. Dit was zo'n escape-avond waar alles goed liep (bij de tweede kamer althans), we zagen alles erg snel en gingen daarom als een speer door de kamer heen. Het enthousiasme van de eigenaren van de kamer is erg aanstekelijk en we hebben na het spelen van de kamer nog lang nagepraat. Ze hebben hier - wat mij betreft - echt wat moois neergezet!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Engine Room

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 3 september 2021

Prima kamer met veel puzzels

Wij speelden twee kamers bij Breakout, we begonnen (met twee personen) bij de Engine Room. Na een leuk onthaal van de twee enthousiaste eigenaren, stapten we de kamer in. Al snel werd duidelijk dat we met een oudere kamer te maken hadden, wat overigens helemaal niet verkeerd is! De kamer is leuk in thema met veel puzzels. De een wat gemakkelijker dan de ander. Het hintsysteem is ook leuk gevonden, maar past niet helemaal binnen het thema. Battle idee is leuk gevonden, echter speelde er geen andere groep tegelijkertijd, maar kan begrijpen dat dit net wat meer toevoegt aan de kamer. Verder is het dus vooral een old school puzzelkamer. Prijs kwaliteit verhouding is ook dik in orde!


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Heerlijk old school (en mechanisch) escapen

Na het zien van het imposante landgoed, rijden we een kleine parkeerplaats op en staan we voor de locatie. Netjes afgewacht tot de tijd die in de email stond om de kamer te starten. Wat een onthaal! Onwijs leuk met een enthousiaste gastheer. Met een flinke dosis humor konden we de kamer starten. Al snel werd ons duidelijk dat we te maken hadden met een leuke old school kamer. Klassieke puzzels die allemaal mechanisch werken, ik houd er wel van. Het verhaal in de kamer is over het algemeen duidelijk en de puzzels zijn hier een leuke toevoeging op. Enige minpunt in deze kamer vind ik persoonlijk de tijdsklok die totaal niet in het beeld past. Over het algemeen is dit een prima kamer die je mee terugneemt naar het old school escapegevoel. Overigens is de locatie prachtig en zijn de gastheer en -vrouw onwijs gezellig.


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 30 augustus 2021

Spanning gedurende de hele kamer

Een kamer die al lang op mijn lijstje stond. Ik keek er dan ook echt naar uit om Hunting Season eindelijk te spelen. Eigenlijk was de kamer niet te reserveren (waarschijnlijk vakantie), maar na contact via de mail was het toch mogelijk om de kamer te spelen. Allereerst meteen; Chapeau dat dit mogelijk was!

Vanaf moment 1 zit de spanning er meteen goed in. Het 'doel' van de kamer is nog niet meteen duidelijk, maar het is wel degelijk duidelijk dat je voorzichtig moet zijn. Na het zien van de intro begint de kamer en konden we aan de slag. We gingen over het algemeen vrij vlot door de puzzels heen. Het zijn - veelal - originele puzzels die ik nog niet eerder had gezien. Sommige puzzels wat ver gezocht, andere weer heel logisch.

Het enige waar ik me écht aan stoor is als er tijdens het spel de kamer gereset wordt. Het maakt in feiten niets uit als je niet meer op een bepaalde plek komt, dat was hier echter wel het geval. Spullen waren al terug op hun plek gelegd terwijl we nog aan het spelen waren. Ook was op een bepaald punt in het spel zelfs te zien hoe de gamemaster het spel aan het resetten was. Dat neemt je meteen weg uit het verhaal.

Maar; dat neemt niet weg dat dit een zeer goede kamer is van hoog niveau. Gaaf verhaal, toffe puzzels en een goede spanning gedurende de kamer. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe kamer. We reizen dus graag nog eens af naar Zoersel!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Kitchen Disaster

Escaperoom Sliedrecht
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Leuk onderdeel van een dagje escapen

In een 'kantoorpand' op een industrieterrein, verschuilt Escaperoom Sliedrecht zich. Voor ons was dit de tweede escaperoom van de dag. Na het lezen van de leuke reviews en het zien van de website, hadden we erg veel zin in deze kamer! Na een warm ontvangst door de twee hosts, werden we naar een kamer geleid waar een introductiefilm te zien kregen. Voor mij had deze video achterwegen gelaten kunnen worden. De video vertelt in grote lijnen waarom je aanwezig bent op de locatie. Omdat ik zelf in de videowereld zit in mijn dagelijks leven, stoor ik me er bijvoorbeeld aan dat de acteur niet in de camera kijkt. Dit zijn uiteraard miniscule punten, maar voor mij had de video weinig toegevoegde waarde. Zeker omdat er na de video nog verschillende dingen toegevoegd werden door de hosts. Zij waren overigens allebei erg enthousiast, ik had het verhaal liever vanuit hen gehoord! :)

Eenmaal in de kamer, wisten we wel meteen wat ons doel was. De kamer ziet er over het algemeen erg netjes uit (in sommige gevallen net té perfect voor een keuken). Door verschillende puzzels op te lossen, kom je beetje bij beetje bij het einddoel. Sommige puzzels erg leuk, andere wat vaag en vergezocht. Enig puntje waar ik me echt aan stoorde, was het hintsysteem (wat ik al vaker had teruggelezen in de reviews). Sommige hints die we kregen, hadden we al lang gevonden. Of waren zo vaag, dat we er niets mee konden. Hier zou ik dus zeker nog wat aanpassingen in maken.

Samenvattend is het best een leuke kamer om te spelen. Het is een leuk onderdeel van een dagje escapen. Veel leuke effecten in de kamer zonder heel vernieuwend te zijn. Toffe toevoeging aan mijn lijstje en zeker het spelen waard als je meerdere kamers op een dag gaat spelen!


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  escaperoom-sliedrechtdcmarieke

Het Brabantse Lab

Escaperoom Schijndel
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Brabantse themabeleving

Dit was de derde en laatste kamer die wij speelden. Ik ging met gemixte gevoelens richting Schijndel omdat ik veel verschillende reviews las. Wat ik wel meteen terugzag op escapetalk, was dat er recent nog van eigenaar was geswitcht. Heel benieuwd wat deze kamer ons dus ging brengen.

De locatie is, zacht uitgedrukt, apart te noemen. Al tijdens het spelen van de kamer, past deze locatie perfect in het plaatje en is daardoor geniaal! Iets wat ik in voorgaande reviews had gezien, was dat het verhaal van de kamer niet helemaal duidelijk was. Wij werden in een losse ruimte geplaatst om een introductievideo te bekijken. Deze video was van hoge kwaliteit en het verhaal werd meteen duidelijk. We wisten meteen dat de nieuwe eigenaren hier veel tijd en moeite in gestoken hebben. De verwachtingen schoten dus omhoog!

Eenmaal in de kamer begon ons avontuur. De échte Brabantse gezelligheid (hoog New Kids gehalte) was meteen duidelijk, tof! Je wordt doormiddel van puzzels perfect door het verhaal genomen. De spanning stijgt ook naarmate je langer in de kamer zit. Iets wat ik in vorige reviews ook teruglas, was dat het hintsystyeem niet optimaal was. Dit hebben de nieuwe eigenaren ook aangepakt. Het hinstsysteem is top en volledig in thema!

Ik vond het een leuke kamer om onze dag mee af te sluiten. Kloppend verhaal, puzzels in thema en de aankleding in de kamer was ook in orde!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Spannende opbouw aangevuld met puzzels

Onze escapedag begon bij Mindescape om Annas Dollhouse te spelen. Zeker gezien het thema van de kamer, was de spanning al aanwezig vóór we de kamer in gingen. Na het zien van het introductiefilmpje, begon het verhaal wat tam. Gedurende de escape, werd het verhaal steeds duidelijker en werd het beetje bij beetje een stuk spannender. Het verhaal werd steeds duidelijker, mede door de puzzels die volledig in thema waren. Wij speelde de kamer met drie personen, er was voor ons genoeg te doen en konden allemaal paralel te werk gaan. De kamer heeft een mooie afwerking, spannend verhaal, goede opbouw en leuke puzzels. Zeker een aanrader én een goede start van ons escape dagje.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmarieke

Jason's Curse

The Escape Room Rijswijk
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Spannende kamer met veel puzzels

Onze ‘mini escape trip’ werd afgesloten bij Jasons Curse. Deze stond voor ons beiden hoog op de wishlist. Eindelijk was het zo ver om de kamer te spelen. Na even zoeken waar nu de ingang was, werden we onthaald door een jonge gamemaster. Achteraf hoorde we van hem dat dit pas de derde keer was dat hij de kamer alleen draaide. Complimenten hoe hij deze kamer gedraaid heeft! De flow zat er perfect in en hints werden op de perfecte momenten gegeven. Buiten dat ook een enthousiasteling over escape rooms, extra gezellig! Na onze wishlist van escape rooms doorgenomen te hebben, konden we de kamer betreden. Vanaf moment 1 zit de spanning goed in de kamer. Je loodst jezelf door het verhaal heen door middel van puzzels die helemaal in thema zijn. Ondanks dat het verhaal voor ons niet helemaal tot in de puntjes duidelijk was, begrepen we de grote lijnen wel. Minpunt bij deze kamer is (voor mij) de grote klok die continu zichtbaar is. Een subtielere klok (in thema) zou hier beter passen. Maar Jasons Curse is een absolute topkamer, zeker kijkend naar de leeftijd van de room! Ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere kamers van Escape Room Rijswijk.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Wat een beleving

Onze tweede kamer van de doordeweekse ‘mini escape trip’ was Inferno. We hadden hier beiden al verschillende verhalen over gehoord. We waren dus erg benieuwd wat deze kamer ons te bieden had. Voordat we de kamer starten, hadden we het al uitgebreid gehad over escape rooms. Wat een enthousiasme was er al te proeven bij de eigenaar. Daarna begint de beleving, en wat voor een! Je wordt meteen in het verhaal meegenomen. Mooi gedecoreerde kamers in thema en onwijs veel puzzels. Zeker voor twee personen! Over alle puzzels moet goed nagedacht worden, maar zijn niet té moeilijk. Het leuke aan deze kamer was dat wij in zware tijdsnood zaten op het einde, wat alleen maar zorgde voor nog meer spanning. Wat natuurlijk nog meer eer doet aan de beleving bij de brandweer. Een van de special effects hadden wij minder goed meegekregen. Nadat wij ontsnapt waren, nam de eigenaar alle tijd om dat nogmaals te laten zien voor ons. Inferno komt dan ook meteen in mijn toplijst te staan wat betreft escape rooms. Een echte aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Rembrandts Geheime Atelier

Escaperoom Leiden
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Prima puzzelkamer

Op een doordeweekse avond hebben we met twee personen een 'mini escape trip' uitgestippeld. Onze eerste kamer was Rembrandts Geheime Atelier in Leiden. Doordat we uit het ‘verre Brabant’ kwamen, waren we iets te laat, maar we konden wel meteen de kamer binnen. Wat een imposante locatie! De kamer is daardoor ook meteen helemaal perfect in thema. Voor ons gevoel gingen we onwijs hard met de puzzels, helaas hebben we het mysterie echter net niet ontrafeld. De puzzels zijn origineel, maar niet heel vernieuwend. Het verhaal klopt in grote lijnen ook. Struikelblok voor ons was de laatste puzzel. Oplossing was daar (voor ons) wat te ver gezocht. Deze singleroom is een prima puzzelkamer om tussendoor te spelen. Drie personen is (wat mij betreft) wel de max voor deze kamer.


8

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Nemo: De Reis Naar De Bron

Dolfijn
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Prima kamer met een aantal frustraties

Na een mindere ervaring bij de andere kamer, speelden we NEMO als tweede kamer. Toen we de kamer binnenstapten, waren we al een stuk enthousiaster. Een prima kamer in thema! Ook het verhaal bij deze kamer is enigszins logisch. Uitdagende puzzels voor twee personen. Enige wat mij meteen uit deze toffe ervaring haalde, waren de geluiden van buiten de kamer. Je zit in een onderzeeër, goed gethematiseerd en helemaal in het verhaal. Wat wel gek is, is dat je in een onderzeeër harde Macklemore muziek hoort én dat je steeds bowlingkegels om hoort vallen. Een klein beetje isolatie had deze kamer daardoor al een heel stuk beter gemaakt. Verder is het een prima puzzelkamer. Zeker voor de prijs die je voor deze kamer betaalt!


6

Sfeer: 6.5

Puzzels: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Thema
 • Geluiden van buitenaf

 

Escape: Hotel Akasaka

Dolfijn
Geplaatst op: 9 augustus 2021

Onvoldoende

Hotel Akasaka is een kamer die oprecht potentie heeft een goede kamer te worden. Er zijn simpelweg een aantal dingen waar ik me persoonlijk té erg aan stoor waardoor deze kamer voor mij net op een onvoldoende uitkomt. De deur waardoor je het hotel naar binnengaat, is van glas, naast de deur hangen twee siergordijnen. Wanneer je dus in het hotel staat en naar buiten kijkt, kijk je recht naar de arcadehal en ben je dus helemaal uit het verhaal. Simpele oplossing is om de gordijnrails door te trekken en het gordijn te sluiten wanneer een groep de kamer binnengaat. Verhaaltechnisch heb ik ook mijn vraagtekens bij deze kamer. Maar voor mij het dieptepunt van deze kamer was het volgende: wij liepen bij één (vrij onlogische) puzzel vast. Via de walkietalkie vroegen we dan ook om een hint. Op dat moment zegt de gamemaster: "Oke ik kom eraan". De gamemaster komt de kamer binnen om de puzzel uit te leggen, terwijl dit ook gemakkelijk door de walkietalkie had gekund. Erg jammer! Verder ziet de kamer er best oké uit. Met wat kleine aanpassingen in het verhaal, de totaalbeleving en de afwerking, kan dit echt een kamer zijn met potentie!


5

Sfeer: 5.5

Puzzels: 4.5

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Afwerking
 • Onlogische puzzels
 • Verhaal
 • Zicht op arcadehal buiten de kamer
 • Gamemaster die de kamer binnenkomt

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 1 augustus 2021

Solliciteren 2.0

Kamer 237 was voor mij de kamer waar de liefde voor escape rooms begon. Ik keek er dan ook naar uit om terug te keren naar Volkel om te solliciteren op de vacature van conciërge. Na een warm ontvangst en wat uitleg over de geschiedenis van de directeuren van het hotel, mochten we naar de ruimte waar onze sollicitatie plaats zou vinden, daar begon ons avontuur. Wat een toffe beleving was deze kamer! Leuke, unieke puzzels aangevuld met een tof verhaal. De interactie met de huidige directeur is ook erg leuk. Ondanks dat wij helaas net niet zijn aangenomen, was dit voor mij de tofste sollicitatie die ik heb gedaan in mijn carrière! ;-) Een echte aanrader voor elke escape liefhebber om hier eens een kijkje te gaan nemen. Op naar kamer 3!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Interactie
 • Aankleding
 • Verhaal

 

Reactor 5

This is escape Breda
Geplaatst op: 1 augustus 2021

Een kamer met potentie

Na een wat chaotische binnenkomst, werden we door de eigenaar van de kamer uitgedaagd om de nieuwe kamer te spelen. Als fanatiek escapers, wilden we die uitdaging natuurlijk graag aangaan. Vol goede moed stapten we de netjes gethematiseerde kamer binnen en gingen aan de slag met de reactor. Al vrij snel kwamen we erachter dat deze kamer - op dit moment - nog te lastig is. Het verhaal en de kamer zien er erg goed uit, maar logica tussen de puzzels was in sommige gevallen ver te zoeken. Het meest frusterende was dat we na het 'oplossen' van een puzzel geen bevestiging kregen. Om verder te kunnen in de kamer, moet je meerdere puzzels oplossen. Maar was die eerste puzzel nu al goed opgelost? Of was het toch de tweede die nog niet juist was? Enige bevestiging had hier frustratie kunnen voorkomen. Samenvattend is het een kamer waar echt potentie in zit. Het kan een kamer zijn die zelfs voor ervaren escapers een pittige opdracht is. Momenteel is het geen pittige opdracht, maar een onmogelijke opdracht. Zeker een kamer om te gaan bezoeken wanneer er wat kleine aanpassingen zijn gedaan!


6

Sfeer: 7.0

Puzzels: 4.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Thema en sfeer
 • Geen bevestiging na oplossen puzzel
 • Geen samenhang van puzzels
 • Hintsysteem

  dcmarieke

Family Secrets

Breakout Room
Geplaatst op: 26 juli 2021

Familie mysterie opgelost!

Wat een taak voor ons om als buitenstaanders een familie kwestie te gaan onderzoeken, maar gelukkig met succes! Wat een toffe kamer heeft Breakout Room hier weer. Leuke sfeer, prima puzzels, leuk thema met een toffe twist maar bovendien ook een verhaal wat kloppend is. Veel mogelijkheden binnen de kamer om zowel linear te werk te gaan, maar ook paralel puzzelen is in deze kamer zeker mogelijk. 3 à 4 personen is (wat mij betreft) wel het meest ideaal voor deze kamer. Zeker een aanrader om deze kamer eens te gaan spelen!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Service!
 • Verhaal kloppend en rond na 60 minuten
 • Sfeer
 • Thema

  dcmarieke

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 22 juli 2021

Verwachtingen overtroffen

Na Erzsebet gespeeld te hebben in de eerste lockdown, werden we al warm gemaakt voor de nieuwe aanstaande kamer. Eindelijk mochten we weer en besloten dan ook meteen vanuit Nederland af te reizen naar Retie. De verwachtingen waren hoog en die verwachtingen zijn toch weer overtroffen. Prachtige kamer met leuke en originele puzzels. Dat in samenhang met een goed verhaal én leuke easter eggs naar andere kamers, maakt Le Prince echt een nieuwe must do bij Escaping Belgium! Enige puntje ter verbetering voor ons was het ontvangst. Het voelde vrij haastig en we werden snel richting de kamer gestuurd, dat terwijl we ruim op tijd (lees: dik 15 minuten) te vroeg waren. Maar dat is uiteraard compleet te verwaarlozen met zo'n kamer! Uiteraard na de kamer wel nog enthousiast nagepraat!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Easter eggs naar andere kamers
 • Unieke puzzels
 • Aankleding
 • Haastig onthaal

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 10 juli 2021

Top kamer met leuke verwijzingen naar de serie

Na veel goede verhalen te hebben gehoord over deze kamer, besloten we hem met twee personen te spelen. Ondanks dat de andere persoon nog weinig kamers heeft gespeeld, toch (op het nippertje) ontsnapt uit deze kamer.

Kamer zit erg goed in elkaar en heeft leuke verwijzingen naar de serie. Absoluut geen must om de serie gezien te hebben, maar wel erg leuk. Uitdagende puzzels, mooi vormgegeven room, al met al toffe kamer om te spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verwijzingen naar serie
 • Aankleding

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 9 juni 2021

Omvergeblazen!

Het was alweer even geleden dat we een escape room hadden gedaan. Maar eindelijk mochten we weer. De laatste twee escape rooms die we hadden gedaan, waren van een torenhoge kwaliteit. Illusion moest dat niveau dus vast weten te houden of zelfs overtreffen. Lang verhaal kort, de verachtingen die ik had zijn volledig overtroffen! Na redelijk wat kamers gespeeld te hebben in binnen- en buitenland, is deze kamer mijn nieuwe nummer 1!

Wat deze kamer bijzonder maakt is het spannende en meeslepende verhaal waar je van begin af aan in meegezogen wordt. Wat overigens ook zeker komt door het enorme enthousiasme van de beiden gastheren! Eenmaal in de kamer blijf je je telkens verrassen: het prachtige decor, het verhaal wat gedurende het ontsnappen steeds duidelijker wordt, de leuke (uitdagende puzzels) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het thema van de kamer is tot de puntjes uitgewerkt, alles klopt! Puzzels zijn overigens uitdagend maar niet té lastig. Onze groep bestond uit ervaren escapers maar Illusion was ook de eerste kamer van een van ons. Allen moesten even bijkomen toen we ontsnapte! Gaaf!

Samenvattend; deze kamer is een echte must do voor alle escaperoom liefhebbers! Zeker wanneer je houdt van een totaalbeleving mét storytelling is deze kamer een topper.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitdagende puzzels, maar niet té lastig
 • Storytelling perfect uitgewerkt
 • Volledige themabeleving

  Epic Escape Waalwijk

0 reviews