Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Chaosdm

Escape Expert

Offline

Omschrijving

ER afficionado sinds korte tijd. Ik hou echt van de sfeer in de kamers en de uitdagingen.


Lid sinds

27-09-2021

Locatie

Belgium, Jodoigne

Statistieken

Escaperooms

71 reviews

82 kamers gespeeld

87.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


27 forum berichten

71 reviews

The Factory

Best Escape
Geplaatst op: 04 mei 2024

Een top kamer met een TOP GM!

#82 : Het was weer even geleden dat we een ER speelden (2 maand, ouch!) en nu we weer eens wat tijd hadden (de 2 studerende dochters en moeder en vader) op een weekavond besloot ik om de nieuwste kamer van Didier te boeken. De laatste keer dat we er waren was begin 2020 toen we Al Capone speelden. Alcatraz hadden we een paar maanden eerder gespeeld.
Groot was onze verbazing dat, toen we binnenkwamen en Didier ons begroette, hij ook nog verdomd goed wist wie we waren! Van een olifantengeheugen gesproken!!!

Net als de 2 vorige keren babbelden we er alle 5 op los en het was weer super gezellig. Didier is een nog grotere "babbelaar" dan ikzelf en dat is zeldzaam!

Uiteindelijk gingen we dan toch de kamer spelen en oh boy...wat was het weer leuk. Als je dan bedenkt dat hij dit ALLEMAAL zelf heeft in elkaar gestoken, tja, respect!

Het was voor ons een kamer met een heel goede flow, alles volgde elkaar mooi op en was (voor ons toch) logisch. Didier had ons gezegd dat het geen simpele kamer was en dat er ook een paar "doe" puzzels bij waren die je zeker in teamverband moest oplossen. Hij had niet gelogen, je moet echt goed samenwerken, of je komt er niet. Sommige puzzels op het einde waren verduiveld "sneaky", maar gelukkig vond onze jongste een paar maal "onmiddelijk" de oplossing (een jong brein is toch iets speciaals).

We geraakten er uit zonder veel tips (1 of 2 denk ik).

Bij de nabespreking merkte Didier op dat er op een bepaald punt nog iets beters kon en hij zou dat eerstdaags aanpassen...tja...als je alles zelf hebt gedaan dan zijn zo'n aanpassing (die het spel nog beter maken) natuurlijk peanuts.

Didier...we komen binnen een paar jaar zeker terug als kamer nr. 4 er is (aan iedereen : er zijn nog geen concrete plannen hiervoor, maar...WE TRUST IN DIDIER!!!)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  62:00 min


 • Alles
 • Niets

 

Nuclear Countdown

Kraakpand
Geplaatst op: 26 februari 2024

Golden Oldie

#80 : een leuke kamer. Geen poespas. Aangename puzzels die niet lineair zijn (enkel een paar op het einde). Een passieproject van 4 lokale jongeren en het mag er zijn.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels

 

Het Gulden Recept

Mystery 19
Geplaatst op: 26 februari 2024

Mja..."net" niet

#81 : zoals al vaker gezegd in de reviews van de overige spelers : de flow zit niet echt goed hier. Het is zeker niet omdat dit een ER is met slechts 1 ruimte dat dit iets slechts moet zijn, zeker niet. Alleen...de puzzels waren vaak niet duidelijk te linken aan het één of andere "voorwerp". En ik ben ook geen grote fan van zoeken om te zoeken. Een ER moet niet te obvious zijn, maar een "deur" openen met een ZEEEER verborgen slotje zou er voor mij niet bij mogen horen.

Toch een aangenaam uurtje gehad met ons 4'en, zeker geen weggegooid geld en je krijgt er sowieso nog een biertje bij per deelnemer (spijtig dat we alle 4 geen bier drinken hahaha).


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 01 februari 2024

Nu weet ik waarom...

#77 : Na meer dan een maand geen ER gespeeld te hebben (examens van de dochters) hadden we voor de eerste maal een ER-trip gepland in "het buitenland" (Nederland dus). We hadden 3 ER's op de planning staan (Molly's Game, The Non-Believers en The Dome) en vertrokken dus al om 7u om zeker op tijd aan te komen bij M.G.

We hadden natuurlijk voor deze trip de beste rooms gekozen, gebaseerd op de Terpeca lijst 2024, en dus waren de verwachtingen extreem hoog. Het was in het verleden echter al gebeurd dat de verwachtingen TE hoog waren en dan is het natuurlijk nog vervelender als de kamer een beetje minder goed is dan verwacht. Want hoewel nog altijd zeer goed, is het niet zo goed als je dacht en dus de teleurstelling groter dan wanneer je zonder verwachtingen een minder goede kamer hebt gespeeld.

In ieder geval, we kwamen NET op tijd aan bij M.G. Voor de één of andere mysterieuze reden had ik op ons reisplan van die dag genoteerd dat we om 10u30 zouden spelen en met aankomst om 10u02 waren we dus RUIMSCHOOTS op tijd....DACHT IK...want Benito (onze Game Host) stond ons al buiten op straat op te wachten! Wow...knap dacht ik, we worden al op straat ontvangen! Echter was Benito aan het kijken waar we bleven, want ons game moest om 10u00 beginnen!!! Hij slaagde er ook niet in om ons telefonisch te bereiken want...ik had het laatste getal van m'n telefoonnr. niet genoteer!!! Hmmm...beter lezen EN schrijven in de toekomst is de boodschap.

Maar goed...we werden in de ontvangstruimte binnengeleid en het werd onmiddelijk duidelijk voor ons waarom M.G. op nr. 1 staat op de Terpeca lijst. Hoe knap is dit wel niet? Benito was daarenboven ook nog eens een prima Host zelfs niet de baas/creator zijnde. Iets wat zeer zeldzaam is vind ik. Meestal is de pre- en after-talk toch een pak aangenamer als je met de bedenker van het spel kan praten. In dit geval niet dus.
Na het korte babbeltje begon ons spel. Het begin is op zich ook weer enorm goed gedaan. Licht en geluid + het knappe decor waar we in stonden maken het nog beter.

En dan stappen we effectief de kamer binnen en begint het spel. Tja...wat kan ik nog zeggen dat hier niet eerder gezegd werd? Niets denk ik. Het verhaal dat tot in puntjes is uitgewerkt EN dat ook in de puzzels terugkomt, de atmosfeer die dankzij het decor, licht EN geluid naar een ander niveau wordt getild, de ongelooflijk techniek die achter sommige "puzzels/kamers" zit, de WOW-effecten...dit alles zorgt ervoor dat M.G. terecht op 1 staat in de Terpeca lijst.

Edit : na de opmerking hieronder van Down the Hatch heb ik dus m'n review lichtjes aangepast. Ik wist dus niet dat dit de reden was waarom we zo "snel" hints kregen. Mijn eigen fout blijkt dus.


Reactie door Down The Hatch

01 februari 2024

Beste ChaosDM, BPedankt voor je mooie review. Daar worden we blij van. Toch wilde ik even reageren op je hintsysteem puntje. Jullie hebben iets meer hints gekregen omdat jullie te laat binnen waren en er dus effectief minder tijd was, maar ondanks jullie tijdsvergissing wilde we jullie wel het hele spel kunnen laten zien. Vandaar dus meer hints. Qua tijdsplanning wat je zegt, klopt het niet helemaal. Ja de intro is meegenomen in die 90 minuten dat staat ook op onze website. Maar ook de eerste puzzel valt daar onder en ook de gehele outro na het oplossen van de laatste puzzel en de daadwerkelijke "ontsnapping" vallen daar onder. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat veel spelers zelf 95 min de tijd krijgen. Nogmaals dank voor je mooie recensie. Wie weet tot een volgende.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prima service van Benito
 • ALLES was gewoonweg verbluffend.
 • Als ik echt moeilijk wil doen...het hintsysteem.

  down-the-hatch

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 01 februari 2024

Deze kamer gaat volgend jaar van positie 12 naar nr. 1 in de Terpeca 2024 lijst (volgens mezelf)

#78 : Na meer dan een maand geen ER gespeeld te hebben (examens van de dochters) hadden we voor de eerste maal een ER-trip gepland in "het buitenland" (Nederland dus). We hadden 3 ER's op de planning staan (Molly's Game, The Non-Believers en The Dome) en vertrokken dus al om 7u om zeker op tijd aan te komen bij M.G.

We hadden natuurlijk voor deze trip de beste rooms gekozen, gebaseerd op de Terpeca lijst 2024, en dus waren de verwachtingen extreem hoog. Het was in het verleden echter al gebeurd dat de verwachtingen TE hoog waren en dan is het natuurlijk nog vervelender als de kamer een beetje minder goed is dan verwacht. Want hoewel nog altijd zeer goed, is het niet zo goed als je dacht en dus de teleurstelling groter dan wanneer je zonder verwachtingen een minder goede kamer hebt gespeeld.

Mijn "onderwerpzin" spreekt waarschijnlijk al boekdelen. Nadat we een paar uur ervoor al totaal van de kaart waren door het fantastische Molly's Game dachten we alle 4 dat het niet meer beter kon worden. Nou...hoe verkeerd waren we!

We werden ontvangen door Melvin en hadden daar een zeeeeer gezellige pre-talk mee over van alles en nog wat. Mensen zoals Melvin zijn oooo zo belangrijk om de experience van een E.R. nog beter te maken, dus, Melvin : nogmaals bedankt om deze fantastische beleving nog beter gemaakt te hebben.

Back to business...na de pre-talk namen we plaats aan een tafel met 2 houten bankjes en kregen we de introductie van TNB. Terwijl het wel een prima intro was met prima stemacteurs (in het PERFECT VERSTAANBARE Engels) was ik nog niet heel zwaar onder de indruk. Maar...toen de stem ophield met spreken en de prachtige & bombastische muziek overnam werden we op een wel heel speciale manier tot in de woonkamer van de pastoor en zijn gezin "gebracht". Dit alles duurde, schat ik, een kleine 2 minuten, maar oh oh oh...dit waren 2 minuten met kippenvel (in België zeggen we kiekevel). NOG NOOIT heb ik zo'n ervaring/gevoelens gehad bij een E.R. Dit was de perfectie...en dan waren we nog niet eens beginnen spelen!!!

Het eigenlijke spel zelf dan...tja, wederom...ALLES klopte in deze E.R.
Het verhaal dat echt door het gehele game aanwezig was. Vaak is er "een" verhaal bij een E.R. maar wordt dit al vaak verlaten en hebben de puzzels en de rest van het game niets meer te maken met het verhaal dat werd opgedist bij het begin van het game. Maar hier dus niet. Elke kamer, elk detail, alles klopt gewoon.
Over het decor dan : tja, ook hier weer, je waant je zo in het huis van een (veel te) diepgelovige familie.
Het licht : dit hadden we niet gemerkt tijdens het spelen, maar zelfs daar is heel goed over nagedacht. Klaarblijkelijk verhoogt de intensiteit van het licht naarmate je (te) lang(er) in een ruimte verblijft. Vaak heb ik het moeilijk (leeftijd?) met iets donkerdere kamers, maar dit werd hier dus prima opgelost door het licht feller te laten schijnen naarmate je langer in de ruimte was.
De muziek : ongelooflijk! Ik vroeg Melvin of de muziek zelf gecomponeerd was/of ze de muziek door een artiest hadden laten componeren en dit was (een beetje) het geval. Klaarblijkelijk heeft de bedenker van de kamer (deels?) bestaande stukken gebruikt om zelf een muziekscore te maken. Ik kan alleen maar zeggen dat dit prima is gelukt. In 1 ruimte (kamer met de vele kruisjes met namen) vond ik persoonlijk dat de muziek iets te luid stond om goed te kunnen communiceren, maar in de andere kamers had ik hier geen last van. Toeval?
Techniek : tja, ook hier weer zijn de makers er in geslaagd om echt alles uit de kast te halen. Nadat we in Molly's Game al verbluft waren door de gebruikte techniek was dit hier ook weer het geval. Beide kamers moeten hier zeker niet voor elkaar onderdoen!

Conclusie : alhoewel deze kamer nog niet 1 jaar open is staat ze al op nr. 12 in de Terpeca lijst. En ik begrijp heel goed waarom. Als TNB volgend jaar niet op 1 staat (of toch op z'n minst in de Top 3 staat), dan stop ik met Escapen....of is dat teveel risico nemen? Neen...hier ben ik zeker van!

SPEEL DEZE KAMER! 2u plezier van de bovenste plank gegarandeerd.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • De perfectie (alhoewel deze niet bestaat zogezegd)
 • GEEN ENKEL

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 01 februari 2024

Heel tof...maar...

#79 : Na meer dan een maand geen ER gespeeld te hebben (examens van de dochters) hadden we voor de eerste maal een ER-trip gepland in "het buitenland" (Nederland dus). We hadden 3 ER's op de planning staan (Molly's Game, The Non-Believers en The Dome) en vertrokken dus al om 7u om zeker op tijd aan te komen bij M.G.

We hadden natuurlijk voor deze trip de beste rooms gekozen, gebaseerd op de Terpeca lijst 2024, en dus waren de verwachtingen extreem hoog. Het was in het verleden echter al gebeurd dat de verwachtingen TE hoog waren en dan is het natuurlijk nog vervelender als de kamer een beetje minder goed is dan verwacht. Want hoewel nog altijd zeer goed, is het niet zo goed als je dacht en dus de teleurstelling groter dan wanneer je zonder verwachtingen een minder goede kamer hebt gespeeld.

Helaas was dit een beetje het geval bij The Dome. Waarom? Wel, moesten we deze kamer in het begin van onze "ER carrière" gespeeld hebben dan zou ik zeker zijn dat we omvergeblazen zouden zijn geweest door deze. Maar, redelijk wat kamers achter de kiezen hebbende, en waarschijnlijk ook omdat we die dag ook Molly's Game en The Non-Believers hadden gespeeld, bleven we toch een beetje op onze honger zitten.

Niet dat dit een slechte kamer is, dat ZEKER niet, maar we misten, zoals nog wat andere reviewers van deze kamer, toch heel erg "een verhaal". Dit was er helaas niet en dit is iets dat voor mij ook vaak een kamer kan maken of kraken.

Wel was deze kamer technisch een hoogstandje. Het "hallucineren" werd goed verbeeld door .... (geen spoilers). Ik kan me niet inbeelden hoeveel moeite het moet gekost hebben om dit alles ineen te steken, chapeau hiervoor!
Qua decor, maar dat heb ik dikwijls met Science Fiction kamers, vond ik niet echt indrukwekkend. Ok, weeral, zeker niet slecht, maar een "ruimtestation" is natuurlijk ook maar een redelijk saaie bedoening.
De muziek en de "geluiden" zijn me niet bijgebleven. Wel weet ik dat er in 1 kamer veeeeel te luide muziek op stond, maaaaar, dit hoorde bij het game en dat moest ik er dan maar even bijnemen.

Conclusie : ik kan begrijpen dat dit een paar jaar geleden een kamer was die op 1 stond in de Terpeca lijst, maar persoonlijk zou ik ze daar nu niet meer plaatsen. Top 20, dat zeker.
Dus...speel zeker deze kamer, het is en blijft toch nog steeds 1 van de beste.
Wel


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Technisch zeer vernuftig
 • Geen verhaal

 

Mission Museum

Escape Prod
Geplaatst op: 18 december 2023

Old Skool

#75 : Brussel...ga er niet naartoe op een zaterdagavond tijdens de kerstperiode! 2u om er te geraken (normaliter 40') en er een plaatsje te vinden.
Soit...we geraken, weliswaar iets te laat dus, ter plekke en de GM maakt er gelukkig geen probleem van dat we te laat waren, we hadden onderweg dan ook een paar keer gebeld.
We hadden hier indertijd al de Daltons en Blacksag gespeeld en vonden deze ok, dus dan maar nog eens 2 andere kamers hier spelen.

We begonnen met Mission Museum. Wat valt er hier over te vertellen? Wel, eerlijk gezegd niet heel veel. Het is een ok kamer, niets wereldschokkends, maar het is dan ook een kamer van in de begindagen van ER's in België denk ik.

Het decor is redelijk sober, de "raadsels" zijn meer dan doenbaar (op 1'tje na dat bij ons niet helemaal goed werkte).

In ieder geval, ben je in de buurt, deze kamer mag je zeker boeken, maar als je kan, zou ik toch voor De Daltons gaan, die vond ik toch iets leuker.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor

 

Space Alert

Escape Prod
Geplaatst op: 18 december 2023

Old Skool nr. 2 vandaag

#76 : Brussel...ga er niet naartoe op een zaterdagavond tijdens de kerstperiode! 2u om er te geraken (normaliter 40') en er een plaatsje te vinden.
Soit...we geraken, weliswaar iets te laat dus, ter plekke en de GM maakt er gelukkig geen probleem van dat we te laat waren, we hadden onderweg dan ook een paar keer gebeld.
We hadden hier indertijd al de Daltons en Blacksad gespeeld en vonden deze ok, dus dan maar nog eens 2 andere kamers hier spelen.

Na Mission Museum was het de beurt aan Space Alert. Wat valt er hier over te vertellen? Wel, eerlijk gezegd niet heel veel. Het is een ok kamer, niets wereldschokkends, maar het is dan ook een kamer van in de begindagen van ER's in België denk ik.

Het decor is redelijk sober, de "raadsels" zijn meer dan doenbaar, zeker leuk voor mensen met nog niet veel ER-ervaring.

In ieder geval, ben je in de buurt, deze kamer mag je zeker boeken, maar als je kan, zou ik toch voor De Daltons gaan, die vond ik toch iets leuker.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor

 

R.I.P.

Exit Games Sint-Truiden
Geplaatst op: 28 november 2023

Klein, maar zeer fijn!

#74 : eindelijk konden we deze eens spelen want we zijn een familie van 4 en deze keer waren de 2 dochters op kamp en konden we deze kamer boeken.

Circus Animali en Hunter hadden we al een tijdje geleden gespeeld en vonden we best ok en de reviews hier deden het beste vermoeden.

De "sfeer" bij het binnenkomen is helaas niet de meest aangename, maar daar ze er binnen een paar maanden mee stoppen kan ik begrijpen dat hier niet meer in geïnvesteerd wordt. De host (eigenaar) ontving ons en, zoals zo vaak, maakt dat ook vaak een verschil (t.o.v een student), dus : niets te klagen.

De kamer is, denk ik, de kleinste kamer die we ooit speelden. "The Van" is de enige die net iets groter of kleiner is, daar verschillen m'n vrouw en ik van mening. Maar veel verschil zal er niet zijn.

Net zoals "The Van" ons al eens had bewezen moet een kamer niet altijd groot en hoogtechnologisch zijn om heel leuk te zijn. Hier is zeker wel wat technologie gebruikt, het is een kamer zonder slotjes, maar niets "fenomenaals".

Ik ga niet meer vertellen, buiten het feit dat je, als je ooit met 2 bent, je deze zeker een keer moet spelen en dit liefst zo snel mogelijk daar deze room(s) er binnen een paar maanden niet meer zullen zijn.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

Saving Ryan

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 05 november 2023

Leuke kamer. Toffe host

#72 : Nog eens 2 kamers op 1 dag (avond), was lang geleden.
Eerst een bezoekje daar waar het allemaal begon, in Leuven. Hier was er nog maar 1 van de 4 kamers die we niet hadden gespeeld, deze dus.
Aangekomen stond Guus (samen met een paar andere collega's) achter de toog en, hoe is het mogelijk, hij herinnerde zich ons nog! Terwijl het toch al ettelijke maanden geleden was dat we waren langsgekomen. Straf als je weet dat hij dagelijks een hoop groepen moet begeleiden!
Het game zelf dan is, naar mijn mening, het beste van de 4 hier ter plekke. In het beginstadium wat vastgezeten doordat er een voorwerp was dat we "verkeerd" gebruikten, maar daarna ging alles vlot. Niet de knapste kamer ooit, maar ze bestaat dan ook al een paar jaar als ik me niet vergis. Puzzels waren voor ons redelijk logisch, maar 1 tip moeten vragen, maar ja, wat voor de ene logisch is, is het niet altijd voor een ander.

Ergens in de loop van volgend jaar (2024) gaan ze op een nieuwe locatie open in Leuven met nieuwe kamers. Dan staan we er ook weer en hopelijk is Guus ook weer van de partij!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica

 

The Day After

ROOM 44
Geplaatst op: 05 november 2023

Hoe je in een simpel rijhuis toch een leuke kamer kan vinden!

#73 : tweede kamer van de avond en het was even zoeken want de host was vergeten de lichtjes die de affiche boven de inkom belicht aan te zetten. En daar dit een gewoon rijhuis is, zie je niet aan de buitenkant dat je hier een ER kan vinden.

Geen ontvangstruimte daar op het gelijkvloers "opa" woont. Dus, een korte intro in de inkomhal. Beetje vreemd, maar, begrijpelijk en op zich niet iets wat me stoort.

Toen ik het verhaal hoorde dacht ik....ah...zelfde "idee" als The Box in Gent, wakker worden in een kamer na een nachtje serieus uitgaan. Kan leuk worden.

En dat was het zeker. Het eerste deel was misschien niet de knapste "hotelkamer" waar ik ooit ben geweest, maar, alles was duidelijk en de puzzels waren leuk en "logisch".
De latere puzzels waren ook weer prima en leuk (goede muziekkeuze! 80's). Het slot was qua puzzels ook weer ok, alhoewel ik ze iets minder vond. Toch er net op tijd uitgeraakt. Nog wat zitten napraten en dan zat de ER-avond er voor deze keer weer op.


8.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:38 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

Maffiagoud

Escaperoom 3910 Seconds
Geplaatst op: 30 oktober 2023

Run of the mill

#71 : Een aangename kamer, wel van de eerste generatie, wat zeker niet altijd slecht hoeft te zijn, alleen is het decor heel "simpel" en waan je je niet echt in een bank. Sommige voorwerpen werken nog (net) wel, maar zijn toch misschien aan vervanging toe. Puzzels waren zeker ok, maar ook niet verbluffend.
Host was ZEER vriendelijk, deed goed z'n best en stond ook open voor een aangenaam praatje achteraf, zelfs al was het niet de uitbater/eigenaar zelf. Een zeldzaamheid.
Oh....als je "naar de kluis gaat"...vergeet dan zeker je PDA niet...bij aanvang wordt het gezegd, maar toch waren we hem vergeten. En zonder PDA kan je natuurlijk geen hints meer krijgen. Gelukkig eruit geraakt zonder hints in de laatste ruimte.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Sfeer
 • Decor

 

The Great Olaf

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 14 oktober 2023

Not really scary.

#70 : Na onze leuke eerste ervaring bij Escaperoom Mechelen moesten we natuurlijk Olaf ook eens een bezoekje brengen!

We zagen onmiddelijk bij aankomst dat ze hier niet hebben stilgezeten en dat er enkele kleine, doch leuke, aanpassingen waren gemaakt aan de ontvangstruimte. Nice.

Het game...heel leuk, toffe puzzels, niet te moeilijk, niet te makkelijk. Het decor was heel goed, alles was goed gekozen en bracht ons echt in de sfeer van een circus.

Wat ik persoonlijk iets minder vond was Olaf zelf. We kozen voor de enge versie, maar, zoals reeds door enkele andere reviewers vermeld, zagen we hem iets te vaak. Persoonlijk denk ik dat het veel beter zou zijn hem minder te zien, misschien wel horen/voelen/...maar hem in levende lijve zien (en "zo veel") was niet echt nodig denk ik. Soms is insinueren griezeliger dan effectief "zien". Maar, dit is maar een klein minpuntje en kan makkelijk opgelost worden.

Als kamer 3 af is komen we zeker terug!

Bedankt ook weer voor de prima ontvangst en de leuke na-babbel!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Olaf iets te veel

  escapemechelen

Demise of the Gricers

Entered
Geplaatst op: 14 oktober 2023

Gemengde gevoelens...

#69 : opgelet...dit wordt een lange review (vrees ik).

Maaaaanden had ik hiernaar uitgekeken want er moest gewacht worden totdat de zoon 16 werd. We boekten voor 8 personen. De dag voor ons bezoek kreeg ik een telefoontje met slecht nieuws. Een groep had net iets kapot gemaakt in 1 van de 2 "kamers" en daardoor konden we niet met 8 (2 groepen van 4) spelen. Een oplossing gezocht en gevonden. De eerste groep van 4 zou om 18u spelen en de andere groep van 4 zou dan later vertrekken en rond 22u spelen. Alles geregeld dus dankzij de goede hulp van de Entered medewerker!

D-day was aangebroken. Helemaal hyped up! We kwamen aan en (een beetje helaas) was het nog klaarlicht. De start in het donker spelen lijkt me toch beter, normaliter hadden we dat timeslot ook geboekt, maar door het "probleem" moest onze eerste groep van 4 vroeger beginnen. Dus, tip, als je het extra "griezelig" wil, boek dan een timeslot "als het al donker is".

We kregen een lange uitleg/we kregen het nodige werkgerief en trokken er op uit. Het was ons, zoals reeds enkele malen hier neergepend door andere Gricers, niet helemaal (of zelfs : helemaal niet) duidelijk wat we moesten gaan doen, maar, daar ik dit had gelezen, liet ik het niet aan m'n hart komen. We zouden er wel geraken. Na een 15-20' waren we effectief "in het spel" en begon het allemaal echt. Maar de vraag was : wat moesten we doen. Dit bleef helaas redelijk lang duren voordat we dit goed doorhadden. En éénmaal we dit doorhadden moet ik zeggen dat het me wat ontgoochelde. Veel "over en weer" geloop om steeds hetzelfde te doen bleek. Sommige zaken (helaas kan/wil ik niet spoilen) waren echter nog steeds niet duidelijk. Toen we na het game sommige antwoorden kregen was het eerder "ah...ok...maar als we dat hadden geweten dan had ik er toch iets meer plezier uitgehaald". Nu was het voor mij redelijk "saai en repititief".

OPGELET : dit was dus het "negatieve" voor mij. Laten we het nu hebben over de positieve punten en dat zijn er best wel wat.
- technologie : wow...wat de mannnen (en vrouwen) van Entered hebben gemaakt is echt niet niks. Al de hardware die ze zelf hebben ineengeknutseld en waar ze nog continu updates aan toevoegen, het is echt knap. Ik heb het nu bv. over de "machientjes" die we allemaal meekregen. Maar niet alleen dat, alles in "de ruimte" steekt ongelooflijk knap in elkaar.
- "Acteurs"....ja, het zijn er meerdere en ze spelen allemaal hun rol perfect! 2 van onze spelers had het wel moeilijk met het "Hollands" accent van onze "helpster". Kan inderdaad wel soms moeilijker te verstaan zijn als je "Hollands" niet gewoon bent :)
- de setting : fantastisch. De buitenlocatie (in het licht dan, in het donker zal je er niet veel van merken) en de "binnenlocatie" zijn gewoon perfect voor dit game.
- Het idee : je moet er maar op komen, zij die dit hebben uitgevonden hebben toch wel een paar "draadjes los" in hun brein, maar soit, dat heb je waarschijnlijk nodig om iets dergelijks op poten te zetten.
- De tijd : daar de prijs toch ook meespeelt is het leuk om toch lang te kunnen spelen. Zij die denken dat 3u "te lang" is, vergis je niet, die tijd vliegt voorbij!
- De ontvangst en de na-babbel : het begin was leuk, maar de na-babbel met iedereen was, op zich alleen al, meer dan de moeite. Spijtig dat we maar 30' konden napraten. Je ziet dat de mensen van Entered nog willen sleutelen aan hun game en daarom ieders mening belangrijk vinden, top!
- De "schrik" : persoonlijk doen zo'n games me "niets"...mijn verstand weet gewoon dat dit een game is en daarom heb ik geen schrik. Wat niet wil zeggen dat ik op geen enkel moment geschrokken ben, bv. van iemand die plots van achter een muur komt gesprongen. Maar er is een groot verschil tussen "verschieten" en "schrik hebben". Dit gezegd zijnde : 1 van de jongeren in onze groep (net 16, een vriend van de zoon) heeft echt doodsangsten uitgestaan en dit zagen de mensen van Entered en ze hebben onmiddelijk hun acteerwerk hier aan aangepast, zodat hij er toch nog (een beetje) van kon genieten. Dus...als je snel schrik hebt, je bent gewaarschuwd hehe. Maar...laat je hier niet door afschrikken om niet te komen spelen natuurlijk.

Conclusie : ik zal niet zoals de meeste andere reviewers een 9.5 of 10 geven want daarvoor waren er voor mij toch iets te veel zaken onduidelijk. Dus, als ik de mensen van Entered iets kan aanraden : probeer alles iets sneller duidelijker te maken. Ik denk dat er teveel tijd wordt verloren omdat men totaal niet weet wat er aan het gebeuren is/wat er van ons verwacht wordt. Ik weet het, het zal niet makkelijk zijn om dit te doen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat jullie hier in zullen slagen. Ik veronderstel echter dat de reden waarom alles misschien wat "onduidelijk" is, is dat jullie willen dat we nog eens terugkomen? Maar ik denk niet dat je daar momenteel teveel aandacht aan moet besteden want ik ben er zeker van dat jullie met de mond aan mond reclame nog voor een lange tijd "nieuwe" klanten zullen lokken.

EDIT : we zijn nu enkele dagen na het schrijven van de review en gisteren kreeg ik een telefoontje van Jeroen, 1 van de 2 "gekke uitvinders" van DotG die ons ook bijstond tijdens ons bezoek.
Ik wist niet goed waarom hij me belde, maar het was dus naar aanleiding van deze review! Hij wou dus weten wat ikzelf zou doen om DotG nog beter te maken. WOW! Wat een passie. Het was een aangenaam gesprek van een klein uur, en dankzij hem begrijp ik nu toch al veel meer van het verhaal en het ontstaan ervan. Dus... 8/10 is zeker geen reden om dit NIET te gaan spelen. Maak zelf je opinie zou ik zeggen. Sowieso zullen we dit "game" nog eens spelen.


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Decor
 • Technologie
 • Wat moet je doen? Dit is lange tijd te onduidelijk

 

Room 7

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 16 juli 2023

Nice room! GREAT service!

#68 : last minute een kamer bij Lockdown Gent geboekt (we waren al in de auto toen ik boekte), nl. The Graveyard. Eénmaal aangekomen bekijken de studenten daar ons een beetje vreemd aan...blijkt dat ik voor de dag erna had gereserveerd voor The Graveyard.
Gelukkig was de student ZEEEEER behulpzaam en belde hij de verantwoordelijke op en konden ze voor ons nog een sessie voor Room 7 regelen. Daarvoor kwam de verantwoordelijke zelfs speciaal naar de kamer terwijl hij eigenlijk al gezellig thuis aan het "chillen" was. Daarom : BEDANKT!!!

De kamer dan. Deze is, wie had dat kunnen raden, losjes gebaseerd op de film Seven. Het is zeker geen supernieuwe kamer, zoals sommigen zouden zeggen een 1.0 kamer, MAAR, dat is zeker geen nadeel. De puzzels waren voor ons 3'en zeer aangenaam en we raakten dan ook tijdig uit de kamer.

Dus...als je in Gent of omstreken bent : check dan zeker dat je de goede dag aankruist op hun webshop en zo niet...dan nog zal men bij Lockdown Gent alles doen om je toch maar op te kunnen sluiten!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad

 

cQ Origenes

clueQuest
Geplaatst op: 11 juni 2023

Run of the mill zoals ze in het Engels zouden zeggen

#67 : Niet heel veel over te vertellen. Dit is een echt "ER bedrijf". Elke kamer hebben ze in "veelvoud". Nog niet eerder meegemaakt.
Het personeel was zeer vriendelijk, zeker niets op aan te merken.

Het game zelf was meer dan behoorlijk, maar niet meer dan dat.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service

 

Go there NOW!

#66 : 44 reviews waarvan 41 die 10/10 geven en 3 die 9.5/10 geven...tja...deze MOESTEN we natuurlijk ooit ook eens spelen. Terwijl we het Geheim van St. Rumoldus redelijk in het begin van onze ER-carrière speelden (12-de ER ooit) hadden we nu al een pakje meer ervaring en zijn we natuurlijk ook iets kritischer geworden.

Probleem hier was : dankzij hun reputatie is het niet meer mogelijk om in de eerste 2 maanden op een "normaal" tijdstip te reserveren. ALLE vrijdagen, zaterdagen, zondagen en woensdag-namiddagen zijn voor minstens 2 maanden vol! Dus...we gingen nog een paar maanden wachten voor we deze konden spelen. TOT...pedagogische studiedag...dus, de avond ervoor even op de site gekeken en ongelooflijk maar waar...we konden om 12u nog reserveren. Dit natuurlijk onmiddelijk gedaan en super blij dat we de dag erna deze konden uittesten.

De dag erna goed op tijd vertrokken (toch 1u rijden voor ons) want we wisten dat er (minstens) 1 probleem was bij de Gouden Kooi Escape Experience, nl. PARKEERPLAATS. Dit is natuurlijk vaak zo in onze steden vandaag de dag, maar in Mechelen wordt het mijns inziens erger en erger. Meer en meer één richting straten of straten die eindigen op "paaltjes" zodat je rechtsomkeer moet maken. Soit...na wat vloeken vonden we dan toch op redelijke afstand een plaatsje (natuurlijk betalend).

Eénmaal binnen werden we vriendelijk ontvangen door een jongedame die ons vroeg nog enkele minuten geduld te hebben. Wat we deden. Toen kwam onze Aircotech collega ons even uitleggen wat we moesten gaan doen. Niet te lang, niet te kort...net goed. Op weg naar onze job kregen we nog even een zeer professioneel filmpje te zien...we zagen al meteen dat het goed zat.

Dan begon onze job/opdracht. De deur ging open en we bevonden ons in een "straat" die er ook zo uit zag. Een paar raadsels oplossen en we konden verder. Van dan ging het van zeer goed naar nog beter naar uitmuntend! We vielen van de ene verbazing in de andere...het meest in het oog springende was natuurlijk het decor. Wat de mannen en vrouwen van De Gouden Kooi hier hebben klaargespeeld verdient gewoon ALLE respect. In de nabespreking kregen we te horen dat hier LANG is aan gemerkt, maar HET IS ECHT AF! Qua afwerking zou ik dit graag vergelijken met The Movies. Welke van de 2 het knapst/best is kan ik na lang nadenken nog steeds niet zeggen, maar ze zijn zeeeer aan elkaar gewaagd.

De puzzels : deze waren voor ons echt perfect. Niet te moeilijk, niet te makkelijk. We speelden deze kamer uit zonder 1 tip te krijgen en dan vraag ik me steeds af : was het nu te makkelijk of...??? Ik denk niet dat het TE makkelijk was, zeker niet. Ik denk dat de moeilijkheidsgraad gewoon "spot on" is.

Ik zou nogmaals willen zeggen, met veel meer uitleg, hoe knap alles wel niet is...maar dan zou ik teveel prijsgeven.

Ter conclusie : Deze kamer is weeral een pareltje geworden. ALS je het geluk hebt om een plaats te kunnen reserveren voor deze kamer, grijp dan onmiddelijk je kans. JE ZAL ER GEEN SPIJT VAN HEBBEN!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • ALLES!
 • Parkeerplaats vinden...niet hun fout natuurlijk.

 

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 14 januari 2023

En weer een goeike erbij!

#65 : Voor één keer "goed op tijd" kunnen reserveren. Was deze maal niet te ver, Mechelen, slechts 70km. Een meevaller dus.

Nog maar 3 weken geopend volgens onze hosts Silke en Ismaïl (Ismaël?) maar het was vanaf het begin duidelijk dat ze van plan zijn om het nog ettelijke jaren vol te houden. De ruimte om meer kamers te creëren is er zeker en de ideeën voor kamer 2 zijn er ook al. Als deze 2de kamer het niveau haalt van deze kamer, dan kijken we met ons 3'en er al heel erg naar uit.

Maar...ter zake nu...je komt aan en gelukkig heeft deze ER een eigen parking. Dus...al geen probleem met het zoeken naar een plek, iets wat in de steden vandaag de dag toch al gauw wat tijd in beslag kan nemen!

We worden hartelijk ontvangen en nadat duidelijk is dat we toch al de nodige ER's hebben gespeeld worden de (voor ons overbodige) richtlijnen in minder dan 30" overlopen. PRIMA!
Het begin is wel "grappig" gedaan (voor de één of andere reden ben je toch een beetje beschaamd, alhoewel dat je weet dat het maar een spel is).

Eénmaal echt begonnen bevinden we ons in een duistere kamer en dat is iets wat ikzelf en m'n vrouw vaak niet leuk vinden...maar...we hadden van de GM'ers de toelating om, indien echt nodig, een zaklamp te gebruiken, ze wisten dat het inderdaad soms iets te donker is. Deze "toelating" zorgde er echter voor dat we bijna een puzzel niet konden oplossen...maar...dankzij een tip lukte het toch.

De puzzels in de room(s) zijn zeker niet van hoog technologische aard MAAR dit is, zoals veel van de door ons reeds gespeelde kamers hebben geleerd, zeker geen nadeel. Er waren een paar heel leuke puzzels, de ene al iets moeilijker dan de andere, maar allemaal voor ons "net" doenbaar.
We kwamen wel een paar minuten te kort om de kamer binnen het uur uit te spelen, maar dat ligt ook aan ons daar we geregeld tips weigerden. De voldoening is toch steeds groter als je de kamer (bijna) zonder tips uitspeelt, zelfs buiten de tijd, dan dat je een kamer binnen de tijd uitspeelt met een hoop tips. Leuk dus dat de GM'ers hier ook rekening mee hielden en ons die paar extra minuten gaven.

Op het einde waren we wel blij dat we onze zaklamp hadden, want één puzzel specifiek, kon echt wel wat meer licht gebruiken. Dit meldden we dan ook aan de GM'ers en zij waren hier al van op de hoogte en ik denk dus dat ze daar in de nabije toekomst wel iets aan zullen doen.

Conclusie : Ga deze kamer zeker spelen als je in de buurt bent, en eigenlijk ook als je wat van verder moet komen. Enkele gepassioneerde GM'ers maken het meer dan de moeite.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  60:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Iets te donker/somber...maar wordt aan gewerkt.

  escapemechelengerrit1978

The Omega Directive

Mysterion
Geplaatst op: 04 januari 2023

OK Kamer

#64 : Gepassioneerde Game Master


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Donker, maar dat is natuurlijk persoonlijk

 

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 23 december 2022

Van de kleinste...naar de "langste"

#63 : een paar dagen op voorhand contact gehad met de uitbaters via Messenger om te zien of we op een donderdagavond nog konden langskomen en dit kon. Vertrekken we van bij ons thuis in Wallonië naar hier en "natuurlijk" ligt alles, van zodra er een spatje regen valt in België, muurvast. Om 17u30 gebeld dat 19u misschien wat krap ging zijn, maar, geen probleem. Tof! Minder stress. Uiteindelijk kwamen we maar 4' "te laat" aan.

Nadat we hier een paar maanden geleden de kleinste ER ooit hadden gespeeld (ook een aanrader!) waren we heel benieuwd wat de uitbaters nu hadden ineengestoken na (dixit henzelf) 4 jaar werk.

En om direct met de deur in huis te vallen : 4 jaar die NIET voor niets zijn geweest. Een echt pareltje is deze kamer geworden. ALLES, maar dan ook ALLES klopt hier gewoonweg. Beginnend met het toffe, weldoordachte "verhaal" tot de fantastische aangeklede kamers en de perfecte doenbare doe EN denkpuzzels!

Waarom de langste zoals in de zin hierboven? Wel, voor de eerste maal kregen we niet 1u of een beetje meer tijd, maar 2u! Dan denk, oei, dat zal hier niet van de poes zijn. Maar niets is minder waar. Alle puzzels waren voor ons team van 3 (mama, dochter van 17 en ikzelf) zeer leuk. We hadden geen enkele tip nodig, ok, we waren zeker niet van de snelsten, maar het feit alleen al dat je geen tips nodig hebt is zeer motiverend.

Qua aankleding zie je dat er hier zeer lang is over nagedacht EN aan gewerkt. Alle props zijn tot in de fijnste details uitgewerkt. Het is pas erna dat je sommige dingen nog meer gaat appreciëren, maar alle details waren prima afgewerkt en daarenboven ook nog eens "belangrijk".

Ik zou, denk ik, nog een tijdje kunnen doorgaan, maar feit is dat dit niet hoeft. BOEK DEZE KAMER NU en ga op reis in de wondere wereld van Grimm en zijn imaginaire (of toch niet?) personnages.

Nogmaals : proficiat aan de hele familie om zo'n mooie kamer in elkaar gestoken te hebben. Binnen 4 jaar komen we zeker kamer nr. 3 spelen!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede service
 • NIETS!!!!

  Noor MoulingputcharError

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 20 december 2022

1.0 kamer MAAR zeker meer dan de moeite waard!

#62 : Kamer 2 van vandaag en de leukste van de 2. We kwamen aan en werden direct door de uitbater verwelkomd als zijnde echte hotelgasten. Niet zo van, ah, jullie zijn hier om te escapen, neen, de uitbater speelde een leuke rol die gaandeweg iets naar de achtergrond verdween toen we "persoonlijker" werden.

Prima ontvangst dus en dan werden we buiten gezet (letterlijk) met onze reiskoffer + sleutel om via de straat naar de ingang van het HOTEL te gaan.
Eénmaal de receptie binnen begonnen we er aan. Het begin van het spel zou ik als het "moeilijkste" omschrijven. We waren redelijk "vast" en vonden niet al te veel. Gelukkig was de GM oplettend en konden we, na bevestigend te hebben geantwoord op de vraag of we een tip wilden, verder spelen. Het vervolg was iets vloeiender, alhoewel we toch nog 2 maal een tip nodig hadden. Alhoewel dit een 1.0 kamer is, is dit zeker geen nadeel. Er is goed nagedacht over de puzzels en, alhoewel niet van de makkelijkste, zeker doenbaar.
We raakten op tijd uit de kamer en hadden nog een leuke nabespreking met de GM. Er zou een vervolg moeten komen op de kamer en van zodra deze er is zullen we opnieuw langskomen.

Een echte aanrader dus!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

 

Locked In Time

Escape-Quest.be
Geplaatst op: 20 december 2022

Een leuke "nieuwe" kamer

#61 : de eerste kamer van de dag.

Veel parking, wat altijd leuk is, voor de deur. Ontvangst was hartelijk door beide uitbaters.

De kamer was zeer leuk, de puzzels waren niet overdreven moeilijk (voor een groep van 3). We kwamen redelijk goed vooruit maar hadden hier en daar een duwtje in de rug nodig, wat door de GM prima werd opgevolgd. De tips kwamen dus enkel als we er zelf om vroegen of als de GM dacht dat we ergens te lang op vast bleven. Prima dus.

Leuke kamer. Als ik dan toch een puntje van kritiek mag uiten, dan zou ik de kamer iets meer proberen "aan te kleden", ze is vrij "leeg". Anders : allen daarheen en zorg dat je er uit geraakt!

Oh...en één van de leukste "deuren" ooit tegengekomen daar. Zo mooi verstopt! De eigenaars en zij die het spel speelden zullen het wel begrijpen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  veerleEltisi6Escape-Quest

Pharma Edderkoppen

Lockfree
Geplaatst op: 19 november 2022

Wat een hoop "leuke prularia"!!! En dit is ZEER positief bedoeld.

#59 : Voor één keer niet last minute, maar een dag op voorhand gereserveerd. We gingen hier de 2 kamers spelen.

Aankomst : super makkelijk te vinden alhoewel het een echt hondenweer was...ruime parking en een gigantisch groot "huis". Je komt binnen in de grote ontvangstzaal en je weet niet waar eerst kijken. We dachten dat we al in de Room waren, maar dat was natuurlijk niet zo.
Tabit(h) en Michael ontvingen ons ongelooflijk hartelijk en na meer dan 1u30 rijden was dat net wat we nodig hadden. We dronken snel iets voor we er aan gingen beginnen.
We werden naar boven geleid en kregen daar, hier al door velen besproken, een zeer leuk ,en (inderdaad) voor die-hard escapers een lang, intro-filmpje. LET HIER AL MAAR GOED OP!
De start van de Room was ook super origineel. En we waren nog niet eens begonnen, dat beloofde.

The Room : éénmaal in de room viel onmiddelijk de enorme hoeveelheid aan "spullen" op...ongelooflijk. Waar moesten we beginnen? Maar, dat viel al bij al wel mee. Er werden onmiddelijk zaken gevonden waar we aan konden beginnen. Deze kamer is helemaal NIET lineair en dus kan je gerust met 4 of zo er aan beginnen. Meer dan 4 is misschien wat veel, mede door het feit dat het tweede deel zich in een kleinere ruimte afspeelt. Het eerste deel was voor ons redelijk ok, alhoewel je voor de eerste "eindpuzzel" wel geen enkele fout mag maken. Maar, gelukkig keken de GM'ers goed toe en hielpen ze ons daar waar echt nodig.
Na het eerste deel, dat ikzelf zeer leuk vond, kwamen we in deel 2 aan. Hier was het ook weer van...wow...wat moeten we hier doen, weer zoveel zaken die "iets" kunnen betekenen, maar, dit viel weeral redelijk goed mee en we konden dan, mits 2 kleine hints, alles wel oplossen. MAAR DAN...zoals reeds door 1 of 2 andere spelers aangehaald is de "laatste" puzzel er eentje waar je van houdt of net niet. Wij 4'en hielden er niet van MAAR...dit wil niet zeggen dat we de kamer daardoor niet leuk vonden. Helemaal niet. We konden dus niet (helemaal) ontsnappen, maar hielden er toch een zeer leuk gevoel aan over na 75 minuten puzzelwerk.

Conclusie : ondanks de "eindpuzzel" die niet ons ding was, toch een schitterende kamer! Is een 1.0 kamer zoals anderen die noemen, maar 1.0 wil zeker niet zeggen minderwaardig. HELEMAAL NIET! En dan de GM'ers...tja...die maakten het allemaal NOG beter. Zo'n gepassioneerde mensen verdienen niets dan lof.

Op naar #60 nu...The Traveler


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Die verdomde "eindpuzzel" ;)

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 19 november 2022

Net dezelfde zin als bij "Pharma Edderkoppen" : Wat een hoop "leuke prularia"!!! En dit is ZEER positief bedoeld.

#60 : Voor één keer niet last minute, maar een dag op voorhand gereserveerd. We gingen hier de 2 kamers spelen.

Aankomst : super makkelijk te vinden alhoewel het een echt hondenweer was...ruime parking en een gigantisch groot "huis". Je komt binnen in de grote ontvangstzaal en je weet niet waar eerst kijken. We dachten dat we al in de Room waren, maar dat was natuurlijk niet zo.
Tabit(h) en Michael ontvingen ons ongelooflijk hartelijk en na meer dan 1u30 rijden was dat net wat we nodig hadden. We dronken snel iets voor we er aan gingen beginnen.
We werden naar boven geleid en kregen daar, hier al door velen besproken, een zeer leuk ,en (inderdaad) voor die-hard escapers een lang, intro-filmpje. LET HIER AL MAAR GOED OP!
De start van de Room was ook super origineel. En we waren nog niet eens begonnen, dat beloofde.

De Room : éénmaal in de kamer, die redelijk klein is, of ...redelijk vol met "prularia/curiositeiten" zagen we even het bos niet meer door de bomen...ZO VEEL dingen die we konden bekijken/onderzoeken. Maar...na een beetje alles te hebben bekeken begonnen we er met volle moed aan. Daar dit weer een niet lineaire kamer is (de beste kamers zijn zo mijns inziens) konden we ons in 2 groepjes van 2 verdelen en losten we alletwee enkele puzzels op. Domweg hadden we iets over het hoofd gezien (een sleutel kan op meerdere sloten passen!) maar toen de GM'er ons daar attent op maakte geraakten we "snel" verder.
Het tweede deel van de kamer was zo niet nog origineler, zeker de locatie ervan, en daar waren ook weer de nodige leuke puzzels OP DIE ENE NA! Ook hier hadden Michael en Tabitha besloten om zo'n "vervelende" (voor ons) puzzel te plaatsen die je of onmiddelijk oplost of je ziet het gewoon niet. Ook deze keer, net zoals bij Pharma Edderkoppen, zagen we het niet. Maar, gelukkig voor ons, was deze puzzel met oplossing deze keer wel op te lossen en konden we verder. Het had spijtig geweest als dit niet was gelukt want anders hadden we toch nog een heel deel van de Room niet kunnen oplossen. Terwijl die "vervelende" puzzel bij P.Edderkoppen helemaal op het einde was, was het hier op 80-90% van het einde. Dus misschien iets vervelender als je daar zou stranden.
Het einde was prachtig, wat een decor! Enige minpuntje voor ons was dat het heel hard regende op het einde...als je er uit geraakt zal je deze zin dan wel begrijpen.

Conclusie : Weeral een prachtige kamer die zeer leuk was "op die ene puzzel" na. ALS ik me dan toch wat kritiek mag veroorloven : Tabitha, Michael, voor jullie volgende kamer, voorzie gerust weer zo'n puzzel MAAR zorg er bv. voor dat er een tweede "oplossing" is om die puzzel te omzeilen. Bv. : je kan een schaar vinden waarmee je de puzzel kan "omzeilen". Dit is een "dom" voorbeeld, maar ik veronderstel dat je wel begrijpt wat ik bedoel.

Wij rijden GRAAG terug 3u om jullie volgende kamer(s) te komen spelen!!! Tot "binnenkort"

P.S. Nogmaals bedankt voor de "korting". Fantastische prijs voor zoveel plezier. Denk aan de indexsprong, jullie mogen die gerust toepassen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Die ENE verdomde puzzel!

 

De ontsnapping van de Daltons

Escape Prod
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Leuke kamer voor de beginnende Escaper (en toch ook nog voor de gevorderde speler)

#57 Last minute zoals steeds nog 2 vrije timeslots op deze locatie gevonden en telefonisch goed geholpen.

Eénmaal aangekomen, centrum Brussel dus wees iets vroeger als je een parkeerplaats wil, werden we hartelijk ontvangen EN de GM deed veel moeite om ons in het Nederlands te woord te staan. We waren alledrie 2-talig, de ene al iets meer dan de ander, maar we apprecieerden zeker de moeite die de GM deed om ons te helpen in het Nl. Ze mocht van ons voort in het Fr, wat toch iets vlotter ging voor haar.

In de kamer is NIETS van tekst, dus dat is ook al goed voor zij die schrik zouden hebben van het Fr EN de tips, als je er wil, zijn in het Nl.

De kamer is zeker mooi gemaakt en is niet "oud en versleten". De puzzels zijn leuk en niet (te) moeilijk. Ook logisch, wat altijd goed is. Het is ook geen lineaire kamer.

Zeker een aanrader als je in Brussel bent. Verwacht niet de allermoeilijkste kamer met de nieuwste snufjes, maar een proper afgewerkte, goed werkende kamer.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

Blacksad - Privé-detective

Escape Prod
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Run of the mill

#58 tweede kamer vandaag op deze locatie. We zullen kort zijn (lees bij "De Daltons" over de ontvangst).

Deze kamer vonden we iets minder leuk omdat het thema ons niet zoveel zei (hier ook een stripverhaal figuur, ons echter totaal onbekend).

Je moet hier op zoek gaan naar het moordwapen van verschillende moorden die in de schoenen werden geschoven van het hoofdpersonnage. Zo kan je zijn onschuld bewijzen. Na het wapen gevonden te hebben moet je ook nog ontsnappen binnen de X-minuten.

De aankleding van deze kamer was iets minder vergeleken met die van "De Daltons". De "problemen" iets moeilijker, maar nog niet onmogelijk. Ook werkte 1 van de "voorwerpen" niet naar behoren, maar dit verhinderde ons niet om toch verder te kunnen gaan. Aan de GM gemeld en die nam "het voorwerp" na de ontsnapping mee voor herstelling.

Dus, een ok kamer al bij al, maar niets wereldschokkends. We hebben er al slechtere gespeeld, maar ook heel wat betere. Als je er maar 1 kan spelen op deze locatie, dan is "De Daltons" mijns inziens beter dan deze kamer.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs

 

Laad meer reviews

0 reviews