Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Chaosdm

Escaper

Offline

Omschrijving

ER afficionado sinds korte tijd. Ik hou echt van de sfeer in de kamers en de uitdagingen.


Lid sinds

27-09-2021

Locatie

Belgium, Jodoigne

Statistieken

Escaperooms

12 reviews

23 kamers gespeeld

91.7% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


3 forum berichten

12 reviews

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 21 december 2021

WOW!

Waar te beginnen? Wel...een paar maanden geleden via EscapeTalk er achter gekomen dat er een "Experience Room" was die echt top was in Nederland. Nederland? Dat is +250km rijden. Zouden we dat dan wel doen? En het is al niet zo goedkoop. Maar...de reviews zijn top...ok, doen dan maar!
We bekijken de site en...niets vrij :(
Een paar dagen later, ik weet niet waarom, terug kijken of er geen plaatsje vrij is en ... JAWEL ...een plaats vrij op een zaterdagavond. Prima. Dan overnachten we wel ergens in de buurt en maken we er een leuk WE van.
En dan...een paar dagen voor de "big day" een telefoontje van Dark Park...helaas...jullie kunnen niet komen daar er vanaf morgen een lockdown is in Nl vanaf 17u
Totale ontgoocheling. MAAR...DP stelde meteen een paar data voor en na wat zoeken (examens van de kinderen) vonden we een nieuwe geschikte datum...zaterdag 18/12 om 13u
Maar...vrijdag 17/12 in de namiddag kwamen de eerste geruchten van een nieuwe ALGEMEN lockdown in Nl. Gelukkig (voor ons) ging deze pas in op zondag 19/12. Wij waren dus de voorlaatste groep voor dit jaar! Hopelijk slopen ze het gebouw nog niet, alhoewel je al meerdere gesloopte gebouwen zag op het terrein, en kunnen de dames en heren van DP nog een hoop klanten een top avontuur doen beleven.
Oh...de "Experience" zelf? Wel...HET WAS MEEEEEER DAN DE MOEITE!

Ja...dit is GEEN escape Room. Dus, spijtig dat je punten moet geven voor "Puzzels". Als je eerlijk bent geef je daar maar weinig punten aan, maar dan zakt het gemiddelde enorm en dat kan niet de bedoeling zijn natuurlijk. Dus...ik zal ook een 10 geven voor puzzels, maar dat is dus een beetje gelogen.
Wat maakt het dan zo speciaal? Wel, de sfeer, de geluiden, de "soundtrack", de acteur, de lichten, het gebouw. Met andere woorden, ALLES.
We waren dus een groepje van 4, 2 volwassenen en 2 jongeren (14 en 16). Je mag dus zeker met -18 jarigen inschrijven, maar mail liever eerst zodat je hen er toch van op de hoogte brengt.
Oh...en nog 1 ding, dit om de acteurs het leven niet zuur te maken : speel het spel mee! NATUURLIJK zal "de acteur" je niet vermoorden....maar doe niet alsof je dat weet...speel het spel mee...wees stil als je stil zou moeten zijn. Loop als je moet vluchten. Niets zo vervelend voor de acteur als een groep die het spel niet meespeelt!
Mannen & vrouwen van DP : veel sterkte tijdens deze lockdown en hopelijk staat het gebouw er nog als jullie terug open mogen en liefst voor lange tijd! Misschien Dominique even langsturen bij de "slopers". :)


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • NIETS!

  annaChaosDMcasturiiTheekopje

Alcatraz

Best Escape
Geplaatst op: 23 november 2021

Super ontvangst...zeeeer leuke kamer

Voor een keertje niet met ons 5'en gaan ontsnappen maar gewoon met maar 1 van de 3 kinderen geweest (de 16-jarige).
De deur werd geopend en we werden onmiddelijk heeeel vriendelijk onthaald door de heer des huizes (de vrouw des huizes kwam na de ontsnapping ook langs). Zeer leuke "gang" waar alle "ontsnappers" uit het verleden al een foto hadden kunnen achterlaten (met een berichtje erbij) op een zelf gekozen plaatsje op 1 van de muren.
Zeer aangename babbel gehad met onze GM, niet de "usual spreekbeurt" die afgerammeld wordt, neen...een "persoonlijke" inleiding.

Up to the room...al goed dat we maar met 3 waren want, eerlijk is eerlijk, met 5 zou het toch redelijk krap geweest zijn. 3 (of max. 4) deelnemers lijkt met het ideal aantal voor deze kamer.
Voor het eerst ooit hadden we na 5' nog NIETS gevonden...lichte paniek daar er geen tips werden gegeven...MAAR...dit was goed...de GM kent zijn kamer zelf beter dan wij en schat dus ook heel goed in wanneer het nodig is om al dan niet "te helpen". Hij vroeg ook bij de eerste van de 2 tips die we kregen of hij mocht helpen! Uniek voor ons. Maar...dus geen tip en gelukkig maar...want na een goede 5 minuten toch "het licht gezien" en zo waren we vertrokken.
Dit is ZEKER geen super technische kamer met de allernieuwste computertoestanden, neen, dit is een heel toffe "old fashioned" kamer. Er zijn ook geen 30+ puzzels op te lossen, ik zou zeggen een 10 à 15 tal max. maar dit maakt het eigenlijk allemaal leuker denk ik. Dit is de eerste keer dat we maar 2 hints kregen in een E.R. EN er ook nog eens uit raakten. De voldoening was er des te groter door.
Ook redelijk wat "false leads" in deze kamer...iets wat we nog niet vaak tegenkwamen. Slim gezien!

Na de ontsnapping was de vrouw des huizes er ook bij gekomen en hebben we nog zeker 15 à 20' nagepraat over de kamer maar ook over "hun bewogen leven" tot op heden.

Dus...allen daarheen zou ik zeggen en wij komen ook nog zeker terug voor de Al Capone kamer!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  55:00 min


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • NIETS!

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 9 november 2021

Euh...tja...wat kan je na zo'n beleving nog zeggen als je mond is open gevallen en open blijft?

Helaas voor zij die er naar uitkeken, maar dit wordt niet de eerste SLECHTE review van The Movies. Zij die er naar op aan het wachten waren kunnen deze review dus gerust overslaan.

Het had nochtans gekund (die eerste slechte review) want Anthony (de super sympathieke GM) had die dag wel wat tegenslag. Wij hadden net 180km gereden tot in Brugge, waren goed op tijd en kregen dan van A. te horen dat "Houdini's Workshop" klaar stond voor ons. HOUDINI'S WORKSHOP???? Euh...dat hadden wij toch niet gereserveerd? Zeker? Ja hoor, kijk maar op onze bevestigingsmail.
OK, hebben jullie 10' de tijd dan zetten m'n zoon en ik alles klaar voor "The Movies". Jazeker, we hebben die tijd.
En dan...DAMN...de laatste klanten van gisteren waren met RFID kaartjes van "The Movies" vertrokken en die gingen die kaartjes op tijd terugbrengen voor de volgende spelers...om 19u (het was toen +/-17u).
Vlug even die mensen opgebeld en wat bleek...ze waren op 500m van The Push.
Alles kwam dus toch nog in orde.
We hebben enkele minuten mogen wachten in de sfeervolle "bar" (wat wil je, als je een binnenhuisarchitect hebt die alles zelf inricht) met top muziek om ons in de stemming te brengen (OST van WestWorld van Ramin Djawadi)
Maar...nu kon het feest echt beginnen...we konden ons 1u40 gaan vermaken. Jaja, 1u40 en niet een simpel uurtje! En...geloof me...het is zeker niet te lang. De tijd (zoals zo vaak in EG) VLIEGT.
We komen in de eerste ruimte binnen en je waant je onmiddelijk in een .... (tja...reviews mogen niets prijs geven).
De aandacht die A. geschonken heeft aan de details is gewoonweg verbluffend. ALLES, maar dan ook ALLES ademt "Movies" uit. Waar al die decor elementen werden gevonden, het is me een raadsel. Ook zeer slim gezien is dat alle "niet belangrijke" elementen voorzien zijn van een "D" markering (Decor) en zo weet je dat je daar geen aandacht aan moet besteden.
De manier om je aandacht te trekken (follow the light) is ook ZEER goed. Soms ga je echter zo op in het spel dat je vergeet dat je het licht moet volgen, maar na een paar seconden ben je er terug bij en helpt het licht je inderdaad.
We waren met 5, terwijl A. ons in een paar mails had uitgelegd dat "The Movies" beter tot z'n recht kwam met 4. Ik begrijp zijn redenering, soms is het een beetje krap in sommige kamers (jaja...SOMMIGE) maar het was voor ons niet onoverkomelijk. Dus...moest je met 5 zijn en hier toch willen komen, stuur A. een mailtje en zeg dat je "met kennis van zaken" graag met 5 zou spelen en dan lukt het wel (denk ik).
The Experience zelf dan? Wel...ik ga er niets over vertellen, alleen dat dit voor ons, samen met Het Geheim van St. Rumoldus, het beste is dat we tot nu toe in onze carrière van EG'ers hebben mogen "spelen".
ALLES, maar dan ook ALLES is tot in de perfectie uitgewerkt.
Als ik kon, dan was dit een 11/10, maar dit kan natuurlijk niet.

Anthony : BEDANKT voor je inzet en je gastvrijheid, we komen binnen een paar maanden ZEKER de andere "kamer" spelen, zet de koffie maar al klaar als je op dat moment "The Movies" hebt klaar staan, we wachten dan wel weer even. Oh...en het eten in Brugge in de Ezelstraat zoals je ons aanraadde was ook perfect! De 180km naar huis waren minder leuk, het is toch wel een eind rijden eheh.


Reactie door The Push Mystery Rooms

9 november 2021

Bedankt voor deze klepper van een review Dimitri. En ook voor het begrip. Het was me een dagje van "Murphy" maar uiteindelijk toch alles goed gekomen. En met een review als deze zijn die kleine obstakels wat mij betreft al vergeten. :-D Dikke merci en tot bij Houdini!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • NIETS!

  louiseboelaertbroeder_viktorkristel_caenberghsanthony_boelaert

Iets moeilijker dan CITW op dezelfde locatie

Deze vonden we persoonlijk iets minder leuk dan CITW die we er net voor speelden. Waarom? Waarschijnlijk omdat de puzzels iets moeilijker waren voor ons, en soms "als je het niet ziet, dan zie je het gewoon niet, hoe lang je er ook naar kijkt".

De GM was hier ook even "weg", want we vroegen op een bepaald moment om hulp (en dat doen we echt bijna nooit) maar het duurde een paar minuten voor die er kwam. Daarna, toen de GM terug bij de pinken was, ging het iets vlotter.

Een "normale" ER, net zoals CITW, geen echt speciale effecten. Voor ons de minste van de 3 rooms die we speelden van dezelfde eigenaars. Wat zeker niet wil zeggen dat het een slechte room is natuurlijk.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min

 

Zeer leuk, niet al te moeilijk. Family friendly.

Eerste kamer die we op deze locatie speelden. We hadden al een paar weken ervoor Het Geheim van St. Rumoldus gespeeld en hoopten op meer van dat.
CITW is niet te vergelijken met St. R.
Is een veel klassiekere ER maar daarom ZEKER niet slecht. We hebben ons (familie van 4, 2 volw en 2 kinderen van 14 en 16) zelfs HEEL goed vermaakt. Meer dan 40' zonder tips ver geraakt en dan een 3-tal tips nodig gehad om het spel uit te kunnen spelen.
Is geen "WOW" kamer, dat zeker niet, maar leuke raadsels sowieso.
Enige "minpunt"...geen idee wat het verhaal achter de room ermee te maken had. :)

Op naar de Meesterdief van Mechelen nu die we er net na speelden.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Logica
 • Goede service
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

Wanted

Escape Room Mol
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Iets "te onlogische/moeilijke" puzzels voor ons

Alhoewel we toch ruim binnen de tijd konden ontsnappen hielden we er toch een "mja" gevoel aan over. We vonden dat we teveel hints hadden gekregen, wat zeker geen verwijt is, maar soms wil dat volgens ons zeggen dat de "logica" een beetje (te) ver te zoeken is. Puzzels zijn zeker goed (doordacht) maar iets te moeilijk voor ons. Ook HEEL goed rondkijken is de boodschap, maar ja, dat moet je altijd wel doen zeker? 😜


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  56:00 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • "Onlogische" puzzels( voor ons)
 • Moeilijkheidsgraad

 

Ad Fundum

Escape Room Mol
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Leuke, niet al te moeilijke kamer.

Als student van een club moet je enkele voorwerpen van een andere club ontvreemden.
Leuke puzzels, niet te moeilijk, niet te makkelijk. In deel 2 kom je een "origineel" voorwerp tegen. Alledaags, maar toch de eerste die ik in een scaperoom tegenkwam.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Niets noemenswaardig

 

The Captain's Hut

Breakout Masters
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Leuke kamer, niet te moeilijk.

Op een zondagavond laat nog snel een kamertje gespeeld en we kwamen hier terecht. De jongen die ons ontving was nog "nieuw in het vak" (2de dag) dus de métier moet er nog een beetje in komen. Vriendelijk was hij zeker.
De kamer zelf... Geen Wow effect bij het binnenkomen, gewoon ok. De puzzels/raadsels zijn leuk, meer dan genoeg en de tips komen op het goede moment.
Kunnen ontsnappen na een 45' ongeveer, geen idee van de werkelijke tijd daar je die nergens kan zien.
Prima kamer voor de beginner escaper/familie met jonge tiener.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal
 • Weinig origineel

 

Jumanji

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Leuke kamer...maar...o zo donker

Mooi aangeklede kamer, moeilijke puzzels (toch voor ons) goede begeleiding alhoewel ik het idee van een walkie talkie niet zo leuk vind. Persoonlijk vind ik het leuker als de tips door de GM worden gegeven naar zijn/haar aanvoelen.
En... Een, mijns inziens, slechte eigenschap van vele kamers : VEEL te donker. Het argument sfeer gaat voor mij niet op, je kan ook sfeer creëren met andere zaken, niet enkel met weinig licht. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je de code van het slot kent maar er een minuut over doet om die code te "zetten" omdat je de cijfers bijna niet kan lezen. En.. Dit is niet enkel bij deze kamer een probleem, maar een vaak voorkomend minpunt.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Diversiteit
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Veeeeel te donker

 

Steampunk Sabotage

Atrium Mortis
Geplaatst op: 7 oktober 2021

OK Room

Een kamer zoals vele andere zou ik zeggen. Niets echt speciaals.


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 6.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Gebrek aan verhaal

 

The Box

The Box
Geplaatst op: 27 september 2021

Zeer leuke kamer...niet zo heel makkelijk, maar voor de meer ervaren spelers meer dan doenbaar.

Heel toffe kamer met een leuk "dubbel" concept...ontsnappen en uitvinden WAAROM je was opgesloten. Sommige puzzels waren heel origineel (gebruik van een GSM bv), sommigen waren (voor ons) iets te moeilijk maar gelukkig was er een zeer behulpzame en vriendelijke GM die ons op tijd en stond tips gaf (die zeker NIET te makkelijk waren). Een aanrader dus voor zij die graag een iets of wat moeilijkere uitdaging aangaan. Oh ja...je krijgt in deze Room niet de gebruikelijke 60' om te ontsnappen maar wel 90', maar ja, zoals gezegd, je hebt dan ook een dubbele uitdaging! Veel plezier.

P.S. Wij speelden met z'n 4'en...2 volwassenen en 2 jongeren van 12 en 15.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  90:00 min


 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service

 

Eén zin? Eén woord : WOW!

Zeer knappe Escape Room! Het in 70' zonder hints uitspelen lijkt me heel moeilijk, maar dankzij de tips er toch uit geraakt met nog 1'30'' over.
Heeeel veel oog voor detail, verschillende "kamers" maken het inderdaad tot 1 van de beste ER van België en erbuiten.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer

 

0 reviews