Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Benjamin

Senior Escaper

Offline

Omschrijving

Enthousiast escaper.


Mostly gone in 60 minutes.


Lid sinds

16-06-2020

Statistieken

Escaperooms

72 reviews

72 kamers gespeeld

94.4% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 forum berichten

72 reviews

Emerantia

Escape House Emerantia
Geplaatst op: 16 september 2021

Heerlijk en spannend escapehuis!

Na heel wat reviews gelezen te hebben met benieuwd gevoel naar Leuven afgezakt voor een terrasje en escaperoom. Ideale combinatie, zoveel is zeker. Het moet gezegd: wij hebben ons waanzinnig goed geamuseerd in deze escape. Aanrader, zeker voor wie al enkele escapes gedaan heeft en zin heeft in een sfeervolle, spannende escape!

Onthaal is bijzonder en draagt bij tot de mysterieuze sfeer in de gehele escape. Wij hebben genoten vanaf de eerste kamer tot de laatste. Elke kamer heeft haar eigen karakter, passend in het geheel en in het verhaal. De puzzels vonden wij zeer aangenaam en afwisselend. Teamwork makes the dreamwork; doen; denken,...een mix die we erg konden waarderen. De sfeer- versterkt door de muziek, geluid en goeie effecten- was voor ons top. We zaten helemaal in het verhaal en de spannende beleving in het huis. Ondanks dat we niet allemaal, mezelf incluis, even heldhaftig zijn hebben we hier een gezonde balans ervaren. Spannend zonder echt eng te worden. Top. Inzake het verhaal vonden we het erg sterk opbouwen in het begin, na een tijd nam de sfeer en de kamerbeleving het verhaal min of meer over. Hier zouden eventueel nog enkele elementen een extraatje kunnen betekenen.

Op einde korte babbel. De studenten die als gamemaster werkten hebben ons goed begeleid en waren erg vriendelijk. Doordat ze zelf de kamer niet gemaakt hadden, hadden ze minder achterliggende info, wat in een korte nabespreking soms wel interessant is. Maar ach, hoe het ook zij: wij hebben echt genoten van deze escape. Knap gemaakt, bijzonder bijzonder sfeervol. Echt een aanrader!!!


Reactie door Escape House Emerantia

17 september 2021

Bedankt Benjamin, altijd fijn om te lezen dat mensen hebben genoten van het spel. Je brengt ons het idee om allerlei achterliggende informatie neer te schrijven zodat iedereen op de hoogte is van diverse weetjes over de verblijfplaats van Emerantia. Toppie!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding, vriendelijke
 • Spannend zonder overkill
 • Beleving is echt top
 • Creatieve en originele puzzels
 • Topsfeer in de gehele escape
 • Jammer dat gamemasters minder achtergrond hadden o
 • Verhaal kan nog net verder worden afgewerkt

 

Missing Geisha

Escape Room Leuven
Geplaatst op: 10 september 2021

Gezellige escape!

In deze gezellige escaperoom vonden we een origineel thema terug. De inkleding is goed verzorgd en past perfect. Hierdoor heb je doorheen de volledige escape een beleving die helemaal passend is. Een absoluut pluspunt voor deze kamer. De puzzels zitten degelijk in mekaar en dagen voldoende uit. Kortom: qua spelervaring zit het hier goed en hebben we ons ook goed geamuseerd.

De opbouw van deze escape is vrij klassiek, net als de overgangen doorheen de kamer. Verwacht geen grote waw-momenten, eerder een rustige escape-beleving. Daar zou deze kamer misschien nog dat tikje extra kunnen gebruiken. De eindpuzzel mist enige climax, waardoor voor ons de beleving -ondanks de prima inkleding- nooit top werd. Maar hebben we ons hier geamuseerd? Absoluut, en we moedigen zeker aan deze kamer eens te spelen in Leuven!


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke en goeie begeleiding
 • Meerdere leuke puzzels
 • Toffe inkleding, origineel thema
 • Thema mist enige spanning, soms te rustig
 • Kamer mist dynamiek en climax

 

Surgery

Escape Room Leuven
Geplaatst op: 10 september 2021

Sfeervolle escape

Met veel plezier hebben we The Surgery gespeeld. Kamer is minder recent, maar tegelijk wel verzorgd en sfeervol. Thema is degelijk aangepakt en is doorheen de jaren ietwat aangepast om meer sfeer te realiseren. Dit komt de kamer zeker ten goede, al kan ze niet wedijveren met de nieuwste escapes die de lat qua sfeer waanzinnig hoog leggen. De opbouw van deze kamer mist in die zin wel wat verrassende elementen. Maar ach, dat bederfde onze pret alleszins zeker niet!

Qua raadsels zit het goed snor in deze kamer. Puzzels zitten goed in mekaar, het nodige denkwerk wordt verwacht en houdt je als speler goed bezig. Heel fijn is ook dat de begeleiding zit goed aanpast aan de groep, waarvoor dank. Kortom: leuke escaperoom zonder meer!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele effecten zijn leuk
 • Degelijke sfeer doorheen de kamer
 • Prima begeleiding
 • Goeie puzzels
 • Eerder klassieke opbouw
 • Ietwat verouderd

 

New York Bank Heist

Escape Room Leuven
Geplaatst op: 10 september 2021

Eerste generatie escape fun

De lat van escaperooms gaat jaar na jaar verder omhoog. Alsmaar groter, meer effecten, straffere beleving, waanzinnig inkleding. En toch, kamers als deze bank heist bewijzen dat een klassieke escaperoom waar de nadruk op puzzels ligt ook nog steeds erg plezierig kan zijn.

Wij speelden deze kamer met 2 ervaren escapers en gingen vlot van puzzel naar puzzel. Moeilijkheidsgraad zit prima in mekaar, de opeenvolging van puzzel naar slotje naar sleutel heeft een goeie flow. Naar het einde toe zitten er enkele mooie elementen en overgangen in de kamer die voor de nodige fun zorgen. Wie op zoek is naar een goeie basic escaperoom, of eens wil kennismaken met het genre zit bij deze escaperoom zeker goed! Tevens thumbs up voor de goeie begeleiding. Vriendelijk en perfect aangepast op de groep!


Reactie door Escape Room Leuven

21 september 2021

Bedankt Benjamin!


8

Sfeer: 6.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Good old escape fun
 • Verzorgd en goed onderhouden
 • Fijne puzzels met een goeie flow
 • Goeie begeleiding
 • Oudere generatie, minder qua inkleding of effecten

 

Saving Ryan

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 10 september 2021

Leuke kamer, goeie puzzelflow!

Na al eerdere passages weten we dat je bij Exit Room steeds mag rekenen op een fijn uitgewerkte escaperoom, en dat ze bij hun nieuwste kamers steeds de technologische nieuwigheden opzoeken. En kijk: quod erat demonstrandum!

Verhaal zit goed in mekaar en is doorweven in de kamer. De start van de kamer is een plezier, en ook doorheen duiken er toffe nieuwe elementen op die zorgen voor een leuke en verrassende flow. Samenwerking is essentieel, net als goede communicatie. Mja... laat dat in feite een understatement zijn voor escaperooms :-). In ieder geval: wij hebben ons in deze kamer erg goed geamuseerd. De puzzels zijn leuk, alles is prima in thema geïntegreerd en ook het geluid en meerdere effectjes zijn erg genietbaar. Enkel bij de weliswaar leuke eindpuzzel was het plots gedaan en ging de deur open met de gamemaster erachter. Misschien zou een tof finale-effect hier het einde nog beter tot zijn recht laten komen?

Wie het groots ziet met een groep van meer dan 4 personen, raden we deze kamer minder aan. Wij waren met 2, en in de relatief beperkte ruimtes viel dat bijzonder goed mee. 3 à 4 spelers lijkt me eveneens prima, maar met meer zou ik het niet aanraden.


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goeie inkleding
 • Leuke start
 • Toffe flow doorheen de kamer
 • Leuke beleving, versterkt door geluidseffecten
 • Goeie techniek, leuke effecten
 • Leuke puzzels
 • Leuke eindpuzzel had nog een finale effect nodig
 • Niet echt geschikt voor groepen van meer dan 4

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 2 september 2021

Oogverblindend mooie escape!

De lat leggen op het niveau van De Bloedgravin, en er dan even losjes overspringen. Het resultaat van 3 jaar werk heeft voor deze uitbater geleid tot een tot in de puntjes uitgekiende escaperoom die garant staat voor een festijn voor wie eraan deelneemt. Absolute aanrader voor iedereen die van het genre houdt, of er mee kennis wil maken. Voor die laatste een nadeel dat dan van in het begin de lat voor volgende escapes waanzinnig hoog ligt. Hoe het ook zij: boeken. naar Retie rijden. spelen. nagenieten.

Wij speelden deze kamer met 4, en ik hoef het niet te herhalen dat we ons bijzonder goed geamuseerd hebben. Met meerdere personen lijkt het mogelijk wat jammer dat je dan zaken gaat missen, alsook kan het soms wat krapper worden. De afwerkingsgraad in de kamer is van torenhoog niveau. Sfeer is top met uitgekiende effecten en muziek. En de puzzels... sja... de puzzels. Top afwisseling tussen stevig nadenken, handen uit de mouwen steken en samenwerken. We hebben van meerdere puzzels enorm genoten en ook de effecten die in de kamer tot stand kwamen bij een juiste oplossing mogen er zijn.

Uitbaters zijn bijzonder gepassioneerd en hebben zich uit de naad gewerkt om een topkamer aan te kunnen bieden. Met succes. Fijne ontvangst en goeie begeleiding zijn gegarandeerd. Tof ook om te zien hoe ze nog bezig zijn met de laatste verfijningen die deze kamer nog meer perfect kan maken.

What more can I say...


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Easter eggverwijzingen naar andere kamers
 • Waw-gevoel
 • Overgangen en flow doorheen de kamer
 • Gepassioneerde uitbaters
 • Toffe samenwerkingspuzzels
 • Heerlijke afwerking in puzzels
 • Afwerking is subliem
 • Topsfeer: muziek, effecten, beleving
 • Je kan het maar één keer spelen

 

Het Gulden Recept

Mystery 19
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Leuke escaperoom, toplocatie

Fijne ontvangst op een prachtige setting. Alleen al om ervoor en erna iets te drinken op het prachtige domein is een bezoek aan deze escaperoom zeker en vast de moeite waard. Fijn avondzonnetje, lekker Ter Dolen biertje, en nakaarten maar. Heerlijk.

De escaperoom zelf dan. We hebben ons met 5 goed geamuseerd, al zou ik wel aanraden om het met maximum 4 personen te doen gezien de relatief beperkte ruimte. Kamer bevat fijn afwisselende, logische puzzels. Verhaallijn doorheen de kamer is ok, misschien zou een intro met het aanwezige scherm met een filmpje bijvoorbeeld nog een leuke extra kunnen betekenen, of doorheen de kamer eens een spannend effect zou leuk zijn. In deze kamer vind je geen spitstechnologie, maar dat doet geen afbreuk aan de escape. Integendeel, het mechanische hoort perfect bij Middeleeuwse sfeer en thema.
``
Kortom: Wij kwamen met een erg goed gevoel eruit en hebben ons prima geamuseerd in ieder geval! En genoten van het terrasje achteraf.


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer mooie locatie
 • Enkele leuke mechanische spitsvondigheden
 • Fijne, afwisselende puzzels
 • Goede inkleding
 • Fijne ontvangst, leuk aandenken/traktatie
 • Sfeer heeft nog net dat 'tikkeltje' extra nodig
 • Wat krap voor meer dan 4 personen

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Leuke beleving in technisch sterke kamer

Na de eerdere Amenhotep-ervaring wisten we dat de Keyhouse-uitbaters van aanpakken weten. En dat is in deze Houdini-kamer alleen maar bevestigd.

We hebben met vier zeer veel plezier beleefd aan deze kamer. De start is meteen heel tof en schept ook de sfeer voor de gehele escape. De grootste sterkte van deze kamer is absoluut de beleving en de techniek. Meerdere unieke elementen en effecten zorgen voor een enorm sterke flow en sfeer. Enkele keren waren we als groep sterk onder de indruk van het knappe werk dat in deze kamer geïnstalleerd werd. Voor wie een graag in een topsfeer wordt ondergedompeld met straffe effecten, stevig geluid en verrassende staaltjes techniek is echt aan het juiste adres. De puzzels an sich zijn relatief eenvoudig, wat wellicht ervoor zorgt dat de meer ervaren escapers relatief snel zullen ontsnappen. Voor ons was dit echter in ieder geval geen pretbederver, wij hebben ons zeer goed geamuseerd! Kort samengevat: een aan te raden escaperoom voor eenieder, eentje waar je vast en zeker veel pret in beleeft!!

Ontvangst en begeleiding doorheen de gehele kamer zijn prima. Ook achteraf werden we fijn nog eens door de kamer geloodst en hoorden we andermaal de duidelijke passie van deze uitbaters. Tof! Allen naar Mol, naar Keyhouse!


Reactie door Keyhouse

12 augustus 2021

Bedankt, Benjamin. Het was weer leuk jullie als groep te ontvangen :)


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel creatieve elementen
 • Leuke afwisseling
 • Zeer sterk afgewerkt, kamer oogt erg fraai
 • Vriendelijke uitbating, goeie begeleiding
 • Geluid en effecten
 • Zeer sterke sfeer!!!
 • Verbluffende techniek
 • Relatief eenvoudig voor meer ervaren escapers

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Boeken en spelen, topervaring!!!

Lijst alle ingrediënten die een escaperoom tot een top-ervaring kunnen maken op, voeg ze samen, goed roeren... en daar is The Movies! Smakelijk!

Met The Movies dompelt The Push je op weergaloze manier in de filmwereld onder. Surf mee doorheen de filmgeschiedenis en beleef volop avonturen in zeer herkenbare omgevingen. Fenomenale escaperoom. Voor mij eentje die mee op het podium van mijn escaperoomervaringen zit. En terecht. Sfeer! Inkleding! Toffe puzzels! Afwisseling! Filmgimmicks! Bijzonder sterk uitgewerkt thema! Muziek! WAW-momenten! Techniek! Alles zit erin, en nog met een tikkeltje meer. Vanaf de eerste seconde genoten van deze escape-experience en van de ene verbazing in de andere terecht gekome,. Afwerking is hier bijzonder bijzonder knap. Daarenboven een topervaring voor ervaren escapers, maar eigenlijk ook voor beginners of gezinnen met kinderen. Enige dat hier nog verder over te vertellen valt is dat je al lang met je agenda in hand deze kamer zou moeten boeken. Boeken zeg ik je!

Extra thumbs up voor de gepassioneerde uitbater. Ontvangst is bijzonder hartelijk, heel fijne plek ook om een escaperoom te komen spelen. Begeleiding is zeer sterk op maat, shwüng en tempo blijft er ten allen tijde in. Fijne nababbel met mensen die gebeten zijn door het genre en tot in de puntjes ervoor willen zorgen dat je met een waw-gevoel huiswaarts keert. Als je hier de escaperoom-kriebel niet te pakken krijgt... dan weet ik het ook niet meer.


Reactie door The Push Mystery Rooms

9 augustus 2021

Wauw Benjamin, voor dit soort reviews doe ik het ;-) Echt oprecht bedankt. Doet me heel veel plezier.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aanpassingsmogelijkheid voor gezinnen met kinderen
 • Ontvangst en nababbel met gepassioneerde uitbaters
 • Spelflow en begeleiding
 • Geluid en sfeer
 • 100 minuten! Heerlijk!
 • De uitdagingen blijven maar komen
 • Perfect ingewerkte puzzels
 • Herkenbare en adembenemende settings
 • Zeer straffe afwerking
 • Je kan het maar één keer spelen

  louiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 6 augustus 2021

Toppertje!

Gezien de goede reviewz kwamen we met redelijke verwachtingen naar Brugge voor deze escaperoom. En het is een beetje zoals Nafi Thiam op de Olympische Spelen: Verwachtingen meer dan ingelost!!

Setting is om te beginnen top. Mooie ruimte waarin uitbater 2 escaperooms heeft geplaatst. Onthaal is prima, en nog beter is de babbel achteraf. Uitbater is zeer enthousiast en gepassioneerd. Met veel oog voor detail en warme ontvangst. Heel fijne sfeer dus om een escaperoom te komen doen.

Kamer zelf is enorm goed en kan zich perfect meten met de betere kamers in Belgie. Puzzels vloeien mooi in mekaar over, fijne flow doorheen de gehele escape. Overgangen tussen kamers zijn, net als de technologische snufjes. enorm goed verzorgd. Fijne afwisseling in de puzzels tussen het nodige denkwerk en meer praktische opdrachten. Tof! Kamer is echt een aanrader, zowel voor ervaren als startende escapers. Je komt buiten met een erg voldaan gevoel en een zeer zeer fijne ervaring. Extra leuk is het gebruik van filmpjes doorheen de kamer wat spelverloop en thema ten goede komt.


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Flow doorheen hele kamer
 • Prima begeleiding
 • Ontvangst door gastheer
 • Verzorgde puzzels met goede afwisseling
 • Thema zit goed + filmpjes
 • Fraai afgewerkt!
 • Technisch knap werk

  louiseboelaertbroeder_viktor

Amenhotep

Keyhouse
Geplaatst op: 9 juli 2021

Tof escape-avontuur!

We boekten last-minute nog deze escaperoom op een mooie vrijdagavond, en kijken er met veel plezier op terug. Uitbaters zijn zeer klantvriendelijk en heten je hartelijk welkom in deze mooie, nieuwe escaperoom in Mol. Deze kamer heeft een prima uitgewerkt Egyptisch thema. Puzzels zijn perfect geïntegreerd in de kamer en het thema. Verhaal is duidelijk en eenvoudig, de inkleding is helemaal top. Zelf hou ik wel van een doorgetrokken verhaal, hier was het bij de start helemaal goed, maar verdween de "spanning" rond het verhaal wat doorheen de kamer. Eventueel zouden hier elementen aan toegevoegd kunnen worden; maar dan ben ik echt aan het muggeziften. Puzzels zitten goed in mekaar en dagen voldoende uit. De overgangen tussen de delen van deze escaperoom zijn zeer mooi vormgegeven. Techniek en sfeer in deze escape zijn echt zeer goed.

Dit alles maakt van deze kamer een heel fijne aanrader voor beginners en meer ervaren escapers. Wij hebben ons van begin tot einde erg goed geamuseerd en gingen ook helemaal op in de beleving. Voor dolle pret in Egypte, op naar Mol! Wij kijken ernaar uit om terug te komen voor de andere kamer.


Reactie door Keyhouse

10 juli 2021

Bedankt voor de review, Benjamin. Deze feedback helpt ons om de kamer nog verder te fine-tunen :)


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Techniek en effecten zitten zeer goed
 • Klantvriendelijke uitbaters
 • Vlotte flow, fijne beleving
 • Vlotte overgangen tussen de delen
 • Puzzels sterk geïntegreerd in de kamer
 • Zeer mooi ingekleed
 • Verhaallijn kan eventueel verfijnd worden

 

Leuk thema, toffe en creatieve escaperoom

Vanuit een verfrissend thema vang je een escaperoom aan die vol zit met fijne puzzels. Makers zijn creatief en hebben duidelijk veel ziel in deze escaperoom gestopt. Leuke puzzels, weinig clichés. Overgangen tussen de kamers zitten goed in mekaar. Er is een zeer goed evenwicht tussen mechaniek en slotjes, wat we erg konden waarderen. Verder is er best wat zoekwerk in de kamer. Wij verloren hier behoorlijk veel tijd mee en misten wellicht daardoor net op het einde de nodige tijd voor de laatste puzzel. Helaas, maar niet getreurd want we hebben ons hier absoluut goed geamuseerd en kunnen deze kamer zeker aanraden!!

Makers zijn duidelijk enthousiast en gepassioneerd. Het café is in ieder geval een fijne plek voor nog een drankje achteraf (en vooraf). Men is bezig met een tweede kamer op te stellen. Wij komen in ieder geval graag terug en adviseren Op Slot zeker voor wie in Gent een fijne escape zoekt!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sympathieke uitbaters
 • Leuk en verfrissend thema
 • Goed evenwicht tussen mechaniek en slotjes
 • Vlotte overgangen
 • Creatieve puzzels
 • Vrij veel zoekwerk met potentieel tijdverlies

 

The Traveler Room

Lockfree
Geplaatst op: 19 juni 2021

Zeer leuke escape-ervaring. Een aanrader!

Van bij het binnenkomen in het gebouw zit je in de perfecte escapesfeer. Zeer mooie plek waar het erg fijn vertoeven is. Kom zeker wat vroeger of blijf wat hangen wanneer je een bezoekje boekt! De uitbaters zijn zeer gastvrij en vriendelijk, en ook duidelijk gepassioneerd en mogen trots zijn op deze escaperoom!

We hebben ons met 4 personen bijzonder goed geamuseerd. We werden goed ontvangen. Er is een leuk introfilmpje over escaperooms, alleen zou het nog toffer zijn als het specifieke thema van de kamer ook hier meer aan bod kwam. Heel bijzonder is vervolgens het binnengaan in de kamer zelf. Zeer leuk gedaan! Kamer is een zeer mooie afwisseling tussen zoeken, doen en denken. Evenwicht zorgt ervoor dat ieder van ons zijn ding er helemaal in vond. Geregeld ook kunnen lachen met enkele leuke elementen en veel zaken gezien die mooi op maat van de kamer creatief in mekaar zijn gezet. Puik werkstuk. Hiermee een aanrader voor zowel de ervaren escaper als iemand die eens voor de gezelligheid van een fijne ervaring wil proeven.

Uitbaters hebben nog plannen voor meerdere opvolgkamers. Wij komen met 100% zekerheid en heel graag in de toekomst terug, en raden vooral iedereen aan om ook eens naar Mol af te zakken. Zowel de escaperoom als de plek zelf zijn de moeite waard!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke elementen
 • Sterke afwisselingen tussen doen, denken en zoeken
 • Etabilissement met veel sfeer, fijn en gezellig
 • Zeer vriendelijke en gepassioneerde uitbaters
 • Leuk verhaal, goed gebracht
 • Originele puzzels, creatief werkstuk
 • Introfilmpje miste het thema van de kamer zelf

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 15 oktober 2020

Heerlijke escape

Tijdens Coronatijden nog eens genieten van een goede escaperoom. En wat voor één. Hunting Season wordt op deze site terecht aangehaald bij de top kamers van België. Sfeerschepping is van begin tot einde zeer zeer nauwgezet waardoor je je in een waar avontuur waant. Er zitten spannende elementen in zonder ooit eng te zijn. Toon wordt van in het begin erg goed gezet.

Puzzels doorheen de kamer zijn knap gevonden en steken er goed in mekaar. Mooie afwisseling tussen denken, doen en enkele leuke staaltjes techniek houden het puzzelelement doorheen de volledige escape op erg hoog niveau. Wij genoten enorm van hoe de escape en het verhaal je doorheen de ruimtes brengt. Ingenieus gemaakt, wij hebben er erg van genoten. Uitbater is vriendelijk, duidelijk gepassioneerd.

Wij kijken ernaar uit wanneer er hier een tweede kamer gaat komen. Als ze Hunting Season kunnen evenaren... dan zou dat erg straf zijn.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Pure aanrader van een kamer!
 • Vriendelijke uitbater
 • Veel originele elementen
 • Zeer sterke opbouw doorheen de ruimtes
 • Puzzels van erg hoog niveau
 • Sfeer, spanning, verhaallijn, beleving

 

Al Capone

Best Escape
Geplaatst op: 19 september 2020

Zeer degelijke kamer

We speelden deze kamer met z'n drieën en geraakten er vlot uit na 3 kwartiertjes fijn amusement. Er vallen heel wat goeie dingen te vertellen over deze kamer:
- Inkleding zit goed
- Kamer bevat meerdere originele raadsels
- Enkele goed doordachte en verwerkte technische elementen geven een tikje extra
- Uitbater is zeer vriendelijk en duidelijk gepassioneerd, fijne babbel met een aangeboden drankje dat we zeker konden waarderen!

Op zich dus een prima kamer. Achteraf bedachten we nog dat er enkele puzzels zijn waar je iets kan doen waardoor de puzzel praktisch onoplosbaar is. Wij hadden dit bij het begin voor, maar dit wordt rechtgezet door een tip (puntje bij voor de goede opvolging door de spelleider). Tevens denken we dat de kamer qua grootte prima is voor 3 à 4 personen, maar voor meer wordt het mogelijk wat krap, temeer omdat de puzzels lineair zijn opgebouwd. Daar is zeker niets mis mee voor kleine groepen, maar voor grotere kan het zijn dat je dan echt met handen en ogen teveel bent.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Drankje achteraf
 • Meerdere originele puzzels
 • Goeie sfeer, inkleding en verwerking thema
 • Zeer vriendelijke, gepassioneerde uitbater
 • Kan klein zijn voor groepen met meer dan 4

 

Zeer leuke ervaring!

Sterk uitgewerkte escaperoom met gepassioneerde uitbaters,... wat wil je eigenlijk nog meer? Deze escaperoom zit zeer sterk in mekaar. Kamer is duidelijk met goesting gemaakt, bevat tal van originele raadsels en zeer knappe overgangen. Van bij de ontvangst wordt de toon erg goed gezet, met juiste sfeer erbij. De ontvangstruimte is bijvoorbeeld zeer leuk! Wij gingen vlot van raadsel tot raadsel, en genoten van elke fase in het spel. Er is een zeer zeer goeie afwisseling tussen diep nadenken over een puzzel, samenwerken of fysiek zaken doen. Kamer is in die zin zeer uitgebalanceerd en heel sterk opgebouwd. Een plezier om te spelen! Verhaal start zeer goed bij de aankomst en bij intro. Nadien verdwijnt dit ietwat naar de achtergrond tijdens de eerste ruimtes, om dan in finale fase weer helemaal aanwezig te zijn! Zelf ben ik wel fan van een goed verhaal en zou het voor mij wel werken moest er bijvoorbeeld in de middelste fase nog een extra boodschap via een scherm/geluid van de baron komen. Maar dat is al muggeziften door iemand die houdt van de thema's in een escape. En op zich ben je in deze escape sowieso goed verwend!!

Achteraf zijn met de joviale uitbaters nog even nagebabbeld. Zijn duidelijk gepassioneerd voor hun werkstuk, en zijn erop gemikt om ervoor te zorgen dat je een fijne beleving vindt. Zeer fijn! Leuk uitgewisseld over wat escape-ervaringen, wij gingen met een erg goed gevoel naar huis. We komen vast en zeker terug wanneer er een tweede kamer is!


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk verhaal, goeie sfeersetting
 • Joviale uitbaters met passie
 • Zeer goede flow tussen de ruimtes
 • Afwisselingen denken, doen en samenwerken
 • Fijne raadsels
 • Mooie escape, zeer goed opgebouwd
 • Klok enkel zichtbaar in eerste ruimte

 

Jungle Room

Time's Up Escape Room Genk
Geplaatst op: 22 augustus 2020

Gemiddelde, basic escape

We speelden deze kamer met 2 personen en geraakten er vrij vlot uit. Moeilijkheidsgraad ligt laag. Jungle thema is aanwezig qua inkleding, maar mist toch een tikje sfeer. Bijvoorbeeld was sfeergeluiden/achtergrondmuziek kan het junglethema een extra effect geven. Puzzels zijn eenvoudig en relatief basic. Enkele puzzels zijn tof, andere missen een deftige integratie in de kamer waardoor ze eerder het gevoel geven van "geplakt" te zijn in de kamer zonder echt bij te dragen aan beleving. Hebben we ons geamuseerd? Ja. Waren we onder de indruk van deze kamer? Neen.

Begeleiding tijdens onze escape was onervaren. Ze gaven ook aan dat het de eerste keer was dat ze alleen de begeleiding deden. We merkten dit. Zo kwam de begeleider na 10 minuten de kamer binnen met de melding dat hij een brief was vergeten mee te geven die belangrijk was. En later in de kamer was een slot van een kist simpelweg niet gesloten waardoor we direct bij het eindraadsel zaten en een drietal puzzels oversloegen. We kregen dit gemeld via de tiplijn. We werkten de gemiste raadsels af, maar dit haalt de beleving natuurlijk wel erg weg. Jammer, al begrijpen we wel dat er altijd eens wat kan mislopen.


6

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.5

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke overgang tussen de kamers
 • Enkele toffe puzzels
 • Enkele ongeïnspireerde puzzels
 • Kamer kan een upgrade in techniek gebruiken
 • Kamer is vrij basic, mist sfeer
 • Fouten in begeleiding

 

32 Days

Cortex - House Of Legends
Geplaatst op: 25 juli 2020

Leuke escape, goeie sfeer!

Op voorhand lazen we de eerdere reviews over deze kamer en hadden we het gevoel dat deze kon meevallen maar ook tegenvallen. Tot ons enorm plezier merkten we dat de uitbaters rekening hadden gehouden met de feedback die eerder reeds gegeven was. Kamer is zeer knap opgebouwd met toch wel een hele resem originele puzzels en fijne technische elementen.

Zeer goed verzorgd geheel, dat moet gezegd worden, waardoor ook met alle effecten errond de sfeerschepping net zoals in de andere kamer ook hier zeer zeer goed zit. Dit is een duidelijke sterkte van deze trouwens ook erg vriendelijke uitbaters. We voelden het mysterie in deze kamer, en met die inleving scoort een escaperoom altijd extra punten. ABSOLUUT ook een aanrader om deze eens te doen. Begeleiding volgt goed op en laat je spelen, ze zijn er attent op om op het juiste moment een enkele tip te geven.

Eventueel nog een kleine tip zou kunnen zijn om geblinddoekt kamer ingeleid te worden naar de startpositie. Dit zou wellicht de beleving nog een tikje straffer maken.


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi afgewerkt
 • Zeer vriendelijke en goeie begeleiders
 • Creatieve raadsels, leuk denkwerk
 • Zeer goede sfeerschepping, knap gebouwd verhaal

 

Knappe escaperoom: fijne puzzel, zeer sterke sfeer

Wij speelden deze kamer met 2 en geraakten er vlot uit. Met 2 wordt er een fijne combinatie gemaakt van hunters/witchers. Achteraf hoorden we hoe de battle in mekaar steekt. Lijkt ons eveneens bijzonder fijn!

Vooraf wisten we niet goed wat te verwachten van deze escaperoom. We vonden eerder weinig online reviews, dan kan het wat naar alle kanten gaan. Maar achteraf bekeken zijn we enorm enthousiast over deze escape om meerdere redenen:
1) Sfeerschepping in deze kamer is fenomenaal. Thema is bijzonder goed in alle puzzels en effecten gestopt. Spanning zit er van begin tot einde in. Uitbater geeft op voorhand de keuze of je een extra schrikeffect wil. Dit vinden we zeer goed, want dan kan je ook aangeven als dit je minder ligt. Wij kozen voor de dapperheid. Flink geschrokken, maar positief: want het droeg bij tot de sfeer!
2 Puzzels zitten goed, zijn mooi in thema en verzorgd. Goeie afwisseling tussen denken en doen, met altijd een logica. Fijn!
3) Zeer vriendelijke uitbating die goed op maat van de individuele bezoeker wil werken en er gewoon een fijne beleving van wil maken. Top!

Kortom: deze kamer vinden we echt een aanrader.


9

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwisseling tussen doen en denken, creativiteit
 • Tof geïntegreerde en verzorgde puzzels
 • Enorm sterke sfeerschepping/thema
 • Zeer vriendelijke en goeie uitbaters

 

De Laatste Ronde

Outsider Escape
Geplaatst op: 25 juli 2020

Degelijke escape

We speelden deze kamer met 2 en geraakten er op het nippertje uit.

Inkleding in het thema is in deze kamer zeer goed. Op zich is de kamer eerder basic, maar de puzzels zitten zeer goed in het thema verweven. Leuke afwisseling tussen enkele klassiekers, spitsvondige creatieve puzzels en wat doe-werk. We hebben lang ons blind gestaard op 1 puzzel in het begin waardoor we veel tijd verloren. Begeleider liet ons echt goed doen tot we zelf tips vroegen; wat fijn was. Soms wordt je vooruitgeduwd met tips, terwijl we op deze manier de uitdaging en het zweet goed voelden. Goed begeleid! Vooral de puzzels in het tweede gedeelte vonden we goed in mekaar steken.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Op maat begeleiding
 • Goede verwerking van het thema
 • Enkele mooi gevonden puzzels
 • Eerder basic

 

Pacific Flights

Collabyrinth
Geplaatst op: 25 juli 2020

Originele puzzels, zeer leuke escape

Wij speelden deze escaperoom met 2 ervaren spelers. We geraakten er bijzonder vlot uit, wat in feite wil zeggen dat moeilijkheidsgraad voor iedereen zeer geschikt is; misschien tikkeltje makkelijker voor ervaren escapers. Ondanks dat we hierdoor niet echt de spanning beleefden, hebben we ons toch bijzonder goed geamuseerd in deze kamer. En hiervoor zijn er meerdere redenen:
1) Originele, creatieve en afwisselende puzzels. Denken, doen,... alles zit erin. Uiteindelijk de essentie van een goeie escaperoom, en daar zit je in deze kamer op een erg goeie plek. Top werk van de uitbaters!
2) Vriendelijke uitbaters, fijne nababbel. Duidelijk mensen met een passie voor escaperooms.
3) Degelijke sfeerschepping in communicatie vooraf en start van de kamer. Thema is verweven in de kamer, en zelfs zeer goed. Verhaallijn kan nog net consequenter zijn waardoor beleving groter wordt. Wij houden wel van een goed verhaal, en dat zit hier na een tijd echt ver op de achtergrond.
4) Mooie kamer, goed verzorgd, fijne techniek.

Kortom: aanrader. We zouden wel adviseren om niet met meer dan 4 personen deze kamer te doen; tenzij je een beginnersgroep of familie met kinderen bent. Kamer is niet erg groot waardoor je met teveel mensen mekaar voor de voeten loopt of gewoon echt veel dingen niet meer gezien gaat hebben.


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Degelijke sfeerschepping
 • Sympathieke uitbaters
 • Creatieve puzzels met sterke afwisselingen!!!
 • Mooi verzorgd, goeie techniek
 • Minder geschikt voor groepen met meer dan 4
 • Verhaallijn kan beter worden doorgetrokken

  bart_de_smet

Ad Fundum

Escape Room Mol
Geplaatst op: 10 juli 2020

Zeer goed geammuseerd!

Io Vivat, io vivat!

Deze escape brengt je inderdaad naar studentikoze tijden. Kamer is in thema erg leuk opgebouwd met originele puzzels. Deze lopen sterk naast mekaar waardoor iedereen volop bezig blijft. We ervaarden zeer veel leuke elementen in de puzzels waardoor we er als groep enorm in opgingen. Zeker ook in tweede deel (maar even goed in het eerste) gingen we graag tekeer door de puzzels. Knap gebouwde kamer, fijne sfeer die erin hangt, Escaperooms als deze kunnen we alleen maar aanbevelen!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitstekende sfeerschepping/inkleding
 • Zeer toffe puzzels, origineel
 • Voor ons relatief eenvoudig

 

Virus

Escape Room Mol
Geplaatst op: 10 juli 2020

Sterke escaperoom, ideaal voor een battle

Wij speelden deze kamer niet als battle, maar konden wel de elementen duidelijk zien die ervoor zorgen dat een battle een extra dimensie geeft. Achteraf gezien vonden we het misschien zelfs jammer dat we er niet voor kozen te wachten tot een gelegenheid voor met meerdere spelers te battlen.

In ieder geval ook als 'single' kamer een zeer aangename escaperoom. Thema is relatief klassiek, maar erg goed ingebouwd. Kamer ziet er piekfijn uit met originele puzzels en enkele zeer knappe elementen in de kamer. Wij genoten ervan hoe alles mooi bleef samenvallen en ons als groep goed uitdaagde alert te blijven denken. Fijne escaperoom!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Battle-elementen zijn creatief en lijken zeer leuk
 • Zeer mooi opgebouwde kamer
 • Knappe puzzels
 • Relatief weinig verschillende kamers in opbouw

 

Utopiae

Create Your Escape
Geplaatst op: 19 juni 2020

Knap gemaakte, creatieve kamer

Met 3 personen geraakten we uit deze knap gemaakte escape. Er is duidelijk veel creativiteit gegaan in de opbouw van de kamer en de techniek doorheen de puzzels. Knap gemaakt, veel variatie doorheen de kamer, sterke overgangen tussen de verschillende kamers en een heel fijne start van de escape. Allemaal ingrediënten die wij helemaal kunnen smaken. Complimenten aan de sympathieke uitbaters!

Als we een aandachtspunt kunnen meegeven, dan zou dat het thema zijn. Voor ons was de rode lijn doorheen de kamers niet zuiver aanwezig, in feite wat verwarrend. Wellicht zou een vereenvoudiging van het thema voor ons voor een tikje extra beleving zorgen. In elk geval zeker een fijne escape!!


8.5

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke opbouw doorheen de kamers
 • Toffe puzzels, knappe mechaniek
 • Veel creativiteit
 • Thema eerder verwarrend

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 12 juni 2020

Spannend en verrassend!

Kamer biedt een zeer goeie afwisseling tussen denk- en doewerk. Enkele van de praktische opdrachten en verrassingen zijn erg goed bedacht en in mekaar gebokst. Complimenten aan de makers voor de opbouw van deze escaperoom, wij vonden het erg knap. Spelbeleving zit goed in mekaar, fijne verhaallijn met toffe elementen en mysteries erin. De "schrikeffecten" dragen bij tot een zeer goeie sfeer, zonder echt angstaanjagend te worden. Een zeer goede balans waardoor niemand zich afgeschrikt moet voelen. Fijne nababbel na de escape toont de passie van de uitbaters. Wij hebben met 4 een zeer fijne escape-avond hier beleefd en kijken al uit naar een volgende kamer van deze makers. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie opbouw en verhaallijn
 • Fijne sfeersetting
 • Knap gemaakte raadsels
 • Eerder niet met meer dan 4 personen

 

Secret Agent

HintLabyrinth
Geplaatst op: 30 januari 2020

Ietwat verouderd, maar toch leuk

Na een goede ontvangst doken we met 2 ervaren escapers in deze kamer. Voor ons verliep deze kamer erg vlot. Pluspunten zijn de op zich best fijne puzzels die je dient op te lossen. Niet te eenvoudig, maar zeker ook niet te moeilijk. Wij geraakten er bijzonder vlotjes door. Minpunten naar ons aanvoelen zijn dat deze kamer eerder beperkt en ook wat verouderd is. Daarnaast kregen we soms net iets te snel een tip en had de inkleding/inleidend verhaal naar ons aanvoelen sterker gemogen. Degelijk geamuseerd dus, zonder erg veel meer.


6.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed uitgebalanceerd
 • Mooi opgebouwde raadsels
 • Te snel tips
 • Verouderd en basic

 

De legende van het Ros Beiaard

HintLabyrinth
Geplaatst op: 30 januari 2020

Leuke aaneenschakeling van puzzels

Na een fijne ontvangst speelden we met 2 ervaren escapers deze kamer. Erg vlot uitgeraakt, moeilijkheid is zeker niet te hoog. An sich zeker plezier beleefd. Puzzels zijn goed afwisselend en spelen in een fijne flow. Leuke combinatie tussen praktische puzzels, mechaniek en raadsels. Meerkamerescaperoom met verzorgde overgang tussen de kamers, dat waarderen we. Verwevenheid van het thema in deze kamer was naar ons aanvoelen minder. Het thema zit er ergens wel in, maar voelt niet natuurlijk aan wanneer je de kamer inkomt. Kan aan ons liggen. Mogelijk moet de introductie wat herbekeken worden om te doen passen in de kamer zelf? In ieder geval hebben we ons zeker geamuseerd.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goeie speelflow
 • Fijne puzzels
 • Thema is wat gewrongen in deze kamer

 

Game Of Stones

HintLabyrinth
Geplaatst op: 30 januari 2020

Degelijk uitgebouwd, knappe puzzels

Deze kamer gespeeld met 2 ervaren escapers. Nipt op tijd eruit geraakt, mede dankzij goeie spelbegeleiding en enkele tijdige tips die ons op het juiste spoor hebben gezet. Voor ons is dit met afstand de fijnste kamer van Hintlabyrinth. Puzzels zijn goeie afwisseling en combi tussen denken en doen en van een deftige moeilijkheidsgraad. Haalbaar, maar zeker niet supereenvoudig. Precies de uitdaging die in een escaperoom moet zitten om een goeie spanning te krijgen. Thema is fijn verwerkt in de kamer, alleen had misschien in de doorgang tussen de deelkamers nog meer waw-effect kunnen zitten? Hoe dan ook fijne kamer. Mooie afwerking van de puzzels in het geheel, oogt allemaal bijzonder goed en sfeervol. Wij hebben aan deze kamer veel plezier beleefd en kunnen een boeking zeker aanraden! De andere kamers van Hintlabyrinth vormen naar ons aanvoelen een mindere uitdaging, maar zijn op zich nog wel eens leuk om te doen; maar dan bijvoorbeeld in combo met deze Game of Stones die wel zeker goed zit!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede techniek
 • Mooi opgebouwde raadsels
 • Weinig dynamische overgang tussen de kamers

 

Basic, eerder voor wie een eerste keer wil proeven van escaperooms

Na een fijne ontvangst speelden we deze escaperoom met 2 personen. Erg vlot uitgeraakt, aan te raden voor wie een haalbare uitdaging zoekt. Op zich zijn enkele raadsels in deze kamer nog wel tof, maar daarmee was voor ons het meeste wel gezegd. Kamer is naar ons aanvoelen wat verouderd, en ontbreekt echt aan waw-gevoel. Thema is een vreemde mix tussen Alice in Wonderland en een snoepwinkel/snoepfabriek. We waren in ieder geval in de war in welk thema we nu precies zaten. Een escaperoom die goed is als een eerste escape-ervaring, maar toch echt moet onderdoen in vergelijking met nieuwere generatie.


5

Sfeer: 3.5

Puzzels: 4.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Lijkt wel fijn voor gezinnen met kinderen
 • Enkele mooie raadsels
 • Zeer eenvoudig
 • Thema is zeer verwarrende mix
 • 1 kamer
 • Oogt verouderd

 

Mad Scientist

HintLabyrinth
Geplaatst op: 30 januari 2020

Prettige escaperoom

Wij speelden deze kamer met 2 en zijn er bijzonder vlot uitgeraakt. Puzzels an sich zijn fijn en een goeie afwisseling tussen cijferraadsels, zoeken en mechaniek. Ontvangst goed. Moeilijkheidsgraad ligt niet te hoog. Anderzijds is de kamer vrij rechtoe rechtaan en oogt ze heden ten dage wat verouderd tov nieuwere escaperooms. Neemt de pret echter niet helemaal weg, want in deze escape zitten best wel wat leuke momenten, zeker een aanrader voor wie nog niet vaak een escaperoom deed.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne opbouw
 • Fijne afwisseling
 • Leuke raadsels
 • Ietwat verouderd

 

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 25 januari 2020

Leuke escape

We speelden deze escaperoom met 2 personen en hebben ons goed geamuseerd. Kamer bevat enkele leuke puzzels, fijne afwisseling tussen doe- en denkwerk. Daarbij ook enkele leuke verrassingen. Spelbegeleiding is zeer goed, leuke wijze van tips geven. Kamer is verder relatief basic en straalt eerder matig het gehele thema uit.


7.5

Sfeer: 6.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Voor ieder wat wils
 • Goede begeleiding
 • Leuke puzzels
 • Zeker niet voor grotere groepen
 • Eerder gemiddelde inkleding
 • Veel zoekwerk

 

Wanted

Escape Room Mol
Geplaatst op: 20 januari 2020

Knap opgebouwde kamer!

Wij hebben met 4 personen veel plezier aan deze kamer beleefd. De raadsels zijn erg goed geïntegreerd in de de kamer en de spelbeleving; en vooral ook sterk afwisselend. Teamwork en goeie communicatie zijn onontbeerlijk gezien moeilijkheidsgraad niet heel evident is. Moeten daar wel bij vermelden dat de begeleiding op erg goeie manier tips geeft waardoor je de flow in het spel in feite niet verliest. Meerdere raadsellijnen lopen door mekaar, wat het geheel uitdagend maakt. Maar zeker niet onoverkomelijk, integendeel. Beleving en uitzicht zitten heel goed, en grote complimenten om de erg goeie techniek in de kamer. Heel veel plezier beleefd, een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede techniek
 • Sterk uitgewerkte kamer
 • Knappe raadsels

 

Jumanji

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 11 november 2019

Toffe escape!

Op zich vonden we elke kamer bij Exit Room leuk, maar deze Jumanji-kamer is toch wel voor ons de beste. Verwacht een leuke opbouw, met een goed verhaal erin en vooral een erg fijne afwisseling tussen de raadsels. Veel creativiteit, combineren en denkwerk zijn nodig om uit deze toffe escaperoom te geraken. Wij speelden deze kamer met 2 personen. Best pittig, maar niet ondoenbaar; al begrijpen we wel dat beginnende spelers best met iets meer zijn om mekaar goed te versterken. Verder echt tof ingericht met coole elementen waardoor je helemaal in het originele Jumanjiverhaal wordt meegezogen. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke puzzels
 • Goede verhaallijn
 • Leuke opbouw

 

Sterke escaperoom!

Deze kamer met 2 personen gespeeld. Stevige uitdaging met 2 gezien de opbouw, maar we zijn eruit geraakt. Moet gezegd zijn dat we ons enorm geamuseerd hebben met deze kamer. De raadsels volgen mekaar op en zijn een goeie afwisseling tussen denk- en doewerk. Kamer is sterk uitgebouwd, duidelijk met passie gemaakt, en in de juiste sfeer. Originele aanpak voor tips, wat we erg konden waarderen en de inleving verhoogde. Kortom: bijzonder fijne escaperoom die ik iedereen kan aanraden.


9.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer leuk tipsysteem
 • Sterke raadsels en techniek
 • Goede sfeerschepping
 • Sterk uitgebouwde kamer

 

Monaco Heist

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 14 oktober 2019

Sterke techniek, wel eerder lineair

Toffe kamer. Zit goed in mekaar met veel automatisering. Puzzel zitten goed in mekaar. Doordat ze mekaar echter eerder lineair opvolgen was het voor ons als gemiddeld grote groep (5p.) vaak zo dat we allemaal op hetzelfde keken. Persoonlijk hou ik er wel van als er echt veel werk te doen en je veel puzzelpaden door mekaar ziet. Los daarvan is dit wel in ieder geval een fijne kamer om in te stappen. Zeer lollig begin met goed opgebouwde verhaallijn waardoor de beleving zeker erg goed zit. Complimenten ook aan de aangename uitbating!


8

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne beleving, toffe uitbaters
 • Goed opgebouwde verhaallijn
 • Sterke techniek
 • Lineair

 

De ornitholoog

Tesscape
Geplaatst op: 27 juli 2019

Goed gemaakte, fijne ervaring

Toffe Escaperoom! Zeer vriendelijke uitbater met goeie ontvangst, zorgt meteen voor een goeie start aan een fijne escape. Thema zit goed in mekaar, puzzels zijn algemeen erg goed verweven in de kamer en in de setting. Kamer zit goed in mekaar met enkele spitsvondigheden. Puzzels passen perfect in het thema. Wij geraakten er al bij al vlot uit, al zijn er wel enkele puzzels bij die wat pittiger zijn. Maar goed ook, want dat hoort bij een escaperoom! Zeker een aanrader om eens te spelen. Uitbater maakt nog werk van nieuwe escaperooms, wij komen zeker terug.


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Degelijke moeilijkheidsgraad
 • Enkele mooi gemaakte raadsels
 • Vervelend en onnodig eindraadsel

 

Aanrader

Hoera! Schat gevonden! In deze kamer waan je je Indiana Jones en worden fijne puzzeluitdagingen voorgeschoteld. Moeilijkheidsgraad is zeker niet te hoog, al zal je je brein wel goed moeten laten werken. Inkleding is heel tof opgebouwd waardoor je je echt op expeditie acht. De uitbaters tonen zich met deze kamer duidelijke kanjers in het maken van een goeie sfeerbeleving.

Net als alle kamers word je ook hier top begeleid van bij het binnenkomen bij de Gouden Kooi. Doorheen de escape maak je gebruik van heel wat elementen die mooi deel uitmaken van het interieur. Deze integratie maakte de beleving extra hoog.

Fijne escaperoom, aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels goed geïntegreerd in kamer
 • Fijne sfeer
 • Knappe puzzels

 

Topkamer

Alle escapes van De Gouden Kooi zijn top, en da's met deze niet anders. Kamer zit top in mekaar, met heel wat fijne vervolgruimtes. Puzzels zijn erg doordacht. Wij hebben genoten van de creativiteit en het doegehalte in deze kamer. Denken is er uiteraard ook bij met heel wat vernuftige puzzels die goed geïntegreerd zijn.

Moeilijkheidsgraad zit op zich goed. Uitdagend, maar geheel wel te doen. Begeleiding is zeer goed en geeft je perfect de ruimte om je ding te doen. Het verhaal zit goed, maar was voor ons net dat tikje minder meeslepend dan in de andere Gouden Kooien. Misschien omdat het wat verdwijnt naar de achtergrond van de kamer. In ieder geval weer een topescape!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke integratie van puzzels in kamer
 • Doordachte puzzels
 • Iets minder meeslepend verhaal

 

Aanrader

Pittige kamer die je aardig aan het denken zet. Puzzels zijn sterk geïntegreerd, zoals steeds bij deze uitbater. Eigenlijk mag elke kamer van De Gouden Kooi op je wishlist staan!

In deze kruip je in de huid van een dievenbende en breek je in een pand in. Kamer is in dit verhaal knap opgebouwd en maakt een inleving helemaal mogelijk. Puzzels zijn sterk afwisselend, kamer zelf is zeer sterk opgebouwd en zit clever in mekaar. Fijne escape!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede verhaallijn
 • Toffe opbouw van de kamer!
 • Sterk geïntegreerde puzzels

 

Absolute topper

Waanzinnige kamer!! Voor elke mogelijke groep, van liefhebber tot gezin tot vriendengroep tot doorwinterde escaper is deze escape experience echt 'the place to be'. Verhaal is enorm meeslepend opgebouwd van in het prille begin van deze kamer en trekt zich over de hele lijn door. Beleving, inkleding, puzzels, techniek zijn allemaal top notch.

We speelden deze kamer met 2 en hadden ons werk ermee. De puzzels zijn niet klassiek en daardoor ook soms iets minder evident. Laat je echter niet afschrikken: elke puzzel is perfect doenbaar, en bovenal is alles sterk afgewisseld tussen doen en denken. Kamer zit boordevol verrassingen en clevere puzzels die je mee in de beleving zuigen. Het enige spijtige aan de kamer is dat eens je 'm gespeeld hebt, het herspelen niet mogelijk is. De dag dat ik mijn geheugen verloren ben, keer ik meteen terug!!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels, mooi verwerkt in kamer
 • Straf uitgewerkt verhaal
 • Sterke opbouw doorheen de kamer
 • Onwaarschijnlijk knappe afwerking

 

Hotelkamer 21

Time's Up Escape Room Genk
Geplaatst op: 23 juni 2019

Klassieke escape

Zowel bij ontvangst als na de kamer geven we grote complimenten aan de uitbaters. Vriendelijk, met een heel fijne verrassing achteraf! Kamer zelf is knap vormgegeven. Opbouw is klassiek met veel slotjes, weinig tot geen techniek in deze kamer. We hebben ons echter goed geamuseerd, onze groep kon zich zeker uitleven in de raadsels en de opdrachten in de kamer!


8

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede amusementswaarde
 • Zeer fijne uitbating
 • Goede vormgeving
 • Basic qua techniek

 

Spring 1945

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 30 maart 2019

Sterke gemaakte first generation escape room

We speelden deze kamer met 5 personen en hebben er absoluut van genoten. In deze 'first generation' kamer mag je een opeenvolging van raadsels verwachten die je verder leiden doorheen een boeiende inkleding in WO2. Puzzels zijn niet cliché, integendeel. Ze vormen een fijne aaneenschakeling van verschillende soorten raadsels waardoor wij als groep zeker geboeid bleven en verschillende talenten werden aangesproken. Inkleding is goed aangepakt en erg sfeerscheppend. De doorwinterde escaper zal hier normaal vlot weten te ontsnappen, en een fijne beleving hebben gehad!


8.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Knap gemaakte puzzels
 • Fijne sfeer, mooie inkleding
 • Ietwat makkelijk

 

Groot, maar minder qua beleving

Wij speelden deze kamer met 2. Fysiek mogelijk, maar door de grootte van de kamer is het eerder pittig. Doordat we 1 element niet ontdekt hebben mislukten we in de finale fase van het spel. Om dit te vinden kregen we geen hints, wat eerder jammer was. Kamer is goed ingekleed en draagt bij tot de sfeer. Raadsels zijn pittig en maken de kans dat je ontsnapt eerder klein. Door een technisch mankement kwamen we in de kamer plots erg snel tot de laatste puzzel, waardoor de begeleiding het spel onderbrak en ons in een andere richting liet gaan. Dit nam de sfeer voor ons wel wat weg. Door dit alles voor ons de minste kamer van Escape House, maar het is wel duidelijk dat ook in deze kamer veel werk is gestopt. De moeite om eens te doen!


5.5

Sfeer: 5.0

Puzzels: 7.0

Service: 4.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Grote escaperoom
 • Mindere begeleiding
 • Technische mankementen

 

Basic plezierig

Wij speelden deze kamer met 2 en geraakten er relatief eenvoudig uit. Geen erg moeilijke kamer, wel een moeilijkheidsgraad hoger dan The Mad Hatter. Ook hier een fijne escaperoom met verschillende soorten raadsels en goeie technische puzzels. Zeker een fijne escape met vriendengroepen met een degelijke inkleding.


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Degelijke inkleding
 • Fijne puzzels
 • Eenvoudig

 

Alice In Wonderland

Escape House Leuven
Geplaatst op: 9 maart 2019

Zeer eenvoudig

Zeer eenvoudige kamer. Wij speelden met 2 en zijn er op een half uurtje uit geraakt. Ondanks de makkelijkheid, wel een fijne escape beleefd. De raadsels variëren goed doorheen een zeer goed ingeklede kamer. Makers hebben er werk in gestoken om te zorgen dat het technisch en qua uitstraling een fijne beleving is, en dat hebben we zeker gemerkt. Toffe escaperoom dus, een aanrader voor beginners of bijvoorbeeld gezinnen met kinderen.


6.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Op zich een fijne escaperoom
 • Voor gezinnen met kinderen zeker goed
 • Enkele mooie puzzels
 • Te eenvoudig

 

Abduction

Trapped In Houthalen
Geplaatst op: 4 maart 2019

Goed amusement

Met een groep van 5 zijn waarvan de helft ervaren escapers zijn we vlot doorheen deze kamer gegaan. Inkleding vonden we de grootste sterkte van deze kamer. Raadsels zijn zeer doenbaar en vergen verschillende talenten en insteken, wat wij als groep zeer fijn vonden. De relatief lage moeilijkheidsgraad zorgt ervoor dat je vrij vlot ontsnapt; maar desalniettemin is het een aangename escape.


7

Sfeer: 8.0

Puzzels: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede inkleding
 • Fijne afwisseling
 • Te makkelijk

 

Leuke kamer!

Eenvoudige escape, maar wel een hele fijne. Wij waren op nog geen half uur eruit, maar moeten wel erkennen dat we ons heel goed geamuseerd hebben. Raadsels zijn zeer goed ingebouwd in de escaperoom en dragen bij tot de beleving. De escape wordt sterk ingeleid met een mooi filmpje en is verder erg goed verzorgd en bijzonder sterk in gekleed.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Toffe raadsels
 • Leuke opbouw
 • Zeer sterke inkleding
 • Eenvoudig

 

De Kunstroof

Escape Room Gent
Geplaatst op: 10 november 2018

Basic escape

Leukste kamer van deze uitbater, al is dat with all due respect eerder relatief. Deze escape is bij de start wat extra pittig, maar kabbelt erna eerder clichématig verder. Basic escape-ervaring. Niks mis mee, maar deze was voor ons ook lang niet memorabel. Inkleding is ok.


6.5

Sfeer: 6.5

Puzzels: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele interessante puzzels
 • Boeiende start van de kamer
 • Eerder cliché

 

Verrassende kamer!

Zalige escaperoom. De makers hiervan zijn tot het uiterste gegaan qua inkleding en sfeerschepping. Vanaf het introfilmpje ben je vertrokken voor een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Een absolute aanrader. Wij hebben een escapemarathon gedaan doorheen Gent en kruisen deze met stip aan als een must do en zeker een topper in het Gentse. Niet twijfelen, doen! Straffe beleving!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer sympathieke uitbaters
 • Meerdere originele raadsels en leuke momenten
 • Zeer goeie sfeerschepping

 

Escape The Coven

Cube Zero
Geplaatst op: 10 november 2018

Sfeervolle kamer

Doorheen deze kamer gingen we als ervaren groep vrij vlot. Mooi ingekleed geheel. Raadsels volgen mekaar op en leiden klassiek tot de oplossingen van vele slotjes. Qua puzzels dus eerder basic, maar toch fijn door de goeie sfeerschepping en degelijke afwisseling.


7.5

Sfeer: 7.5

Puzzels: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Degelijke sfeerschepping
 • Vlotte flow doorheen de kamer
 • Eerder basic

 

Escape De Kelder

#ANT Escape Rooms
Geplaatst op: 10 november 2018

Absolute topkamer!

Knaller van eens ecaperoom. Behoort absoluut in mijn top 3 aller tijden. Deze escape sleurt je mee van raadsel naar raadsel en wordt naarmate de escape vordert straffer en straffer. Laatste stuk van deze escaperoom is werkelijk waanzinnig en komt de makers alleen maar lof toe. Absoluut een must do voor wie in Gent eens echt een goeie escaperoom wil doen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sympathieke uitbaters
 • Niets dan lof
 • Techniek in de kamer is onwaarschijnlijk
 • Enorm verrassende kamer
 • Sterke puzzels
 • Prachtige inleving en inkleding
 • Enige escaperoom van deze makers

 

Middeleeuwse folterkamer

Escape Room Gent
Geplaatst op: 10 november 2018

Weinig plezier beleefd

Van alle kamers die ik al gespeeld heb, vrees ik dat deze met afstand de minste is. Inkleding is eerder oppervlakkig, raadsel waren eerder weinig verweven in de escape-beleving. Wij hebben aan deze niet veel plezier beleefd. Mogelijk is het wel een leuke als allereerste escape-ervaring, maar de ervaren escaper gaat hier volgens mij eerder weinig pret beleven.


4.5

Sfeer: 4.0

Puzzels: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mogelijk leuk voor een eerste escape-ervaring
 • Minder fijne puzzels
 • Oppervlakkige inkleding
 • Beperkte kamer

 

Vreemde ervaring

Vreemde kamer. Verhaal is bij de haren getrokken, kamer zelf is eerder eenvoudig. Een enkel raadsel is wat leuker, maar aan deze kamer hebben we niet veel pret beleefd.


4.5

Sfeer: 3.5

Puzzels: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele leuke puzzels
 • Duur voor wat het is
 • Verhaal bij de haren getrokken

 

Find The Altarpiece

Cube Zero
Geplaatst op: 10 november 2018

Fijne eerste generatie escape!

Old school escape room. Maar wel zeer degelijke old school. Op vele plaatsen kan je het paneel van de rechtvaardige rechters zoeken, en ook hier is dat best fijn. Kamer is degelijk ingekleed zonder meer, puzzels zijn goed opgebouwd uit elementen uit de kamers. Fijn en verzorgd,... en ook niet al te simpel!


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Degelijke moeilijkheidsgraad
 • Verzorgde kamer
 • Mooi gebouw
 • Goed opgebouwde puzzels
 • Vaak voorkomend thema in Gent

 

Labyrint

Locked Gent
Geplaatst op: 10 november 2018

Prachtwerk!

Legendarische kamer! Onwaarschijnlijk knap gemaakt door de uitbater. Beleving van deze kamer is zeer apart en creatief. Helemaal geen klassieke escaperoom, veeleer een avontuur waarin je technisch wordt uitgedaagd. Opbouw van de constructie is onwaarschijnlijk knap. Zwaar respect voor de maker, wij waren enorm onder de indruk!


9.5

Sfeer: 9.5

Puzzels: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeerschepping
 • Onwaarschijnlijke techniek
 • Zeer uitdagend
 • Prachtig gebouwde kamer

 

The Lab

Exit Games Gent
Geplaatst op: 10 november 2018

Basic, maar wel plezierig!

Basic escape kamer. Zeker een aanrader voor een beginnende escapegroep om kennis te maken met het genre. Kamer is zeer goed in thema, weliswaar zonder al te veel franjes. En ook al is deze kamer al wat ouder, toch zal ze je een degelijke beleving kunnen bieden. Raadsels zijn goed uitgewerkt en vanuit verschillende invalshoeken, waardoor ieder zeker aan z'n trekken komt. Leuke kamer om te spelen op zich, zonder weliswaar uit te blinken.


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke raadsels en puzzels
 • Zeker aanrader voor beginners
 • Weinig creatief, eerder basic

 

The Great Detectives

Exit Games Gent
Geplaatst op: 10 november 2018

Pittige kamer!

Stevige kamer. Verwacht je aan een stevige uitdaging in deze kamer. Een spervuur aan raadsels en te breken sloten. Wij liepen vast op het allerlaatste raadsel, en voelden ons zeker enorm uitgedaagd door deze escaperoom. Als beginners zou ik 'm niet doen, maar een ervaren escapegroep kan hier de kwaliteiten eens goed komen testen!


7.5

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Veel raadsels en sloten
 • Stevige uitdaging
 • Eerder basic
 • Pittige moeilijkheidsgraad

 

Alcatraz

Exit Games Gent
Geplaatst op: 10 november 2018

Toffe kamer

Uitbaters van Exit Games zijn bijzonder vriendelijk en hartelijk! Van de drie kamers vonden wij deze de beste. Een leuke, what you see is what you get kamer. Zeer degelijke raadsels, zeker voor ieder wat wils zonder overdreven moeilijk te zijn. Kamer is basic qua inkleding, maar wel ok in het thema. Hints werden extra origineel meegegeven, wat zeker een plus was!


8

Sfeer: 7.0

Puzzels: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer degelijke puzzels
 • Leuke manier van hints geven!
 • Voor ieder wat wils, leuk en afwisselend
 • Basic inkleding

 

Red Alert

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 10 november 2018

Leuke kamer, aanrader!

Geen al te simpele, maar wel erg knappe kamer. Technisch en qua raadsels zit het sterk in mekaar. Inkleding is bovendien erg straf gedaan, waardoor je helemaal in het thema wordt meegetrokken. Deze kamer behoort voor mij tot de beste kamers die je in Gent gaat vinden. Makkelijk is het niet, maar met gezond verstand en veel enthousiasme geraak je erdoor. Bijzonder genoten van deze escape-ervaring!


9

Sfeer: 8.5

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede verwerking thema
 • Leuke en originele puzzels
 • Sterke techniek

 

Room 7

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 10 november 2018

Leuke kamer!

Dolle kamer! Na een enorm vriendelijke ontvangst hebben we ons met veel plezier gestort op deze escape-uitdaging. Kamer zit sterk in mekaar, raadsels zijn origineel. Samenwerking en communicatie zijn bijzonder doorslaggevend voor succes. Naast het kraken van ons brein hebben we ook erg vaak goed kunnen lachen in deze kamer. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne opbouw
 • Lollige momenten
 • Originele puzzels

 

The Russian Lab

Puzzle EscapeRooms Ghent
Geplaatst op: 10 november 2018

Zeer fijne kamer!

Oudste kamer van deze uitbater, maar wel een erg prettige. Puzzels zitten erg goed in mekaar en vragen het denkwerk van de gehele ploeg. Kamer is goed ingekleed. Met deze kamer tonen de uitbaters dat ook een first generation escaperoom heel plezant kan zijn. Verwacht je aan geen technische hoogstandjes, maar wel aan een erg leuke escaperoom. Een aanrader!


9

Sfeer: 8.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne uitbaters
 • Degelijke inkleding
 • Leuke opbouw doorheen de escape
 • Knappe puzzels
 • Basic (maar in feite stoort dat hier zeker niet!)

 

Breaking Enigma

The Missing Link
Geplaatst op: 19 oktober 2018

Knappe escape!!

Geen eenvoudige kamer, maar steekt erg knap in mekaar. Raadsels zijn origineel en passen erg goed in het thema, wat de beleving erg meeslepend maakt. Wij waren hier met een vrij ervaren groep en hebben ons erg goed geamuseerd in deze escaperoom. Aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede uitbouw en vormgeving
 • Meeslepende beleving
 • Originele raadsels

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 4 juli 2018

Op zich fijne beleving, maar wel "geregisseerd"

Op zich een mooie kamer met fijne raadsels en escape-opdrachten. We hebben deze met 2 gespeeld en er ook plezier aan beleefd. Nadeel is dat de automatisering in deze escaperoom je als groep verder duwt en je maar het laatste kwartier het gevoel hebt dat je tegen de tijd aan het spelen bent. Haalt de beleving wat weg, maar desalniettemin een fijne escaperoom, zeker voor beginnende groepen!


7

Sfeer: 7.0

Puzzels: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwisselende puzzels
 • Goede overgang tussen kamers
 • Fijne opbouw
 • Onnodig aanvoelende tussenfase
 • Groep wordt vooruitgepusht doorheen de kamer

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 2 juli 2018

Topkamer!

Knaller van een escaperoom. Sfeerschepping is fenomenaal, kamer sleept je mee doorheen heen erg fijne escape-ervaring. Absolute aanrader en doenbaar voor elk publiek. Wij hebben ons bijzonder goed geamuseerd in deze kamer die de nodige belevingseffecten heeft zonder angstaanjagend te zijn.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Belevingseffecten in goed evenwicht
 • Afwisseling en puzzels
 • Sfeerschepping

 

The Lost Diamonds Of Antwerp

Antwerp Clue
Geplaatst op: 28 juni 2018

Verouderd

Kamer is duidelijk aan vernieuwing toe. Hoort bij een oudere generatie van escape rooms. Wij speelden deze kamer met 2 personen en gingen de raadsels te ver zoeken waardoor we het als vrij moeilijk hebben ervaren. De tips hielpen ons niet gigantisch veel verder.


5

Sfeer: 5.5

Puzzels: 5.0

Service: 4.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Weinig begeleiding
 • Verouderd en basic

 

Prison Break

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 27 april 2018

Leuke escape!

Leuke kamer met versterkend element van opsluiting, wat uiteraard helemaal in het thema past. Wij hebben deze met 2 personen gespeeld en zijn er al bij al vlot uitgeraakt. Zeker een fijne kamer om te doen wanneer je in Leuven bent!


8

Sfeer: 9.0

Puzzels: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke ervaring en sfeer
 • Vlotte puzzels
 • Fijne startpositie
 • Relatief klein

 

Lost in space

De Gouden Kooi - Escape games
Geplaatst op: 26 april 2018

Zeer fijne ervaring!!

Wij speelden deze kamer met 2 en zijn er uiteindelijk na heel wat werk uitgeraakt. Niet de allermakkelijkste kamer voor een kleine groep of een duo in ons geval, vooral omdat er veel te doen is. Wat deze kamer ook meteen zo goed maakt. Vele raadsels kruisen mekaar in deze kamer, raadsels vanuit verschillende insteken. De kamer blijft boeien, wij hebben er een erg fijne beleving aan gehad. Teamwork en communicatie zijn van het grootste belang in deze aanrader van een escaperoom!


9

Sfeer: 9.5

Puzzels: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke verhaallijn
 • Goede puzzels, sterk verwerkt in de kamer
 • Toffe start

 

Fort Knox

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 12 april 2018

Leuk voor beginners

Eenvoudige escape waarbij relatief eenvoudige raadsels mekaar in sneltempo opvolgen. Kamer is rechttoe rechtaan en basic. Zeker een fijne escape als eerste ervaring, daar ben ik van overtuigd. Voor de ervaren escaper is deze wat ons betreft iets te makkelijk. Met 2 personen hebben we er iets langer dan een half uur over gedaan.


6.5

Sfeer: 6.0

Puzzels: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Op zich fijne raadsels
 • Basic
 • Te eenvoudig

 

Patiënt X

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 16 februari 2018

Leuke ervaring

Spannende escaperoom die mooi is ingekleed. Technisch zit deze goed in mekaar, maar in de escape is er een fase die zeer vertragend werkt en niet bijdraagt tot de escape, wel tot de timing die de uitbater wenst. Is jammer, want daarbuiten in de inkleding wel erg goed en zijn er spannende effecten die de escapebeleving weer zeer sterk maken.


7.5

Sfeer: 8.5

Puzzels: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke effecten
 • Inkleding
 • Goede techniek
 • Vertragende fase die niet bijdraagt

 

The Office Of John Monroe

Antwerp Clue
Geplaatst op: 19 januari 2018

Basic

Basic escape-ervaring, om één of andere reden gingen we het vaak te ver zoeken waardoor we deze escape als eerder moeilijk ervaarden. Raadsels zijn wat verouderd, en allemaal net iets te basic om er echt een straffe escape van te maken. Geen te vermijden escape, maar ook geen aanrader wat mij betreft.


6

Sfeer: 5.5

Puzzels: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele leuke raadsels
 • Eerder klein
 • Basic en ietwat verouderd

 

Room 22

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 11 januari 2018

Goede amusementswaarde, jammer van trechtersysteem

Mooie inkleding, dat zeker. Kamer zit tof in mekaar, maar door een vertragend element heb je het gevoel dat er wat 'regie' in de escaperoom zit waarbij enkel het laatste stuk echt bepalend is voor je tijd. Technisch is dit een zeer goeie kamer, met enkele toffe elementen en vondsten erin. We hebben ons hier zeker geamuseerd.


7

Sfeer: 8.0

Puzzels: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie techniek
 • Goede sfeerschepping
 • Enkele mooie puzzels
 • Aanvoelen van "geregisseerde" kamer
 • Onnodig aanvoelende tussenfase

 

The Lodge

Fun Valley Maastricht
Geplaatst op: 9 november 2016

Fijn als eersteling

Deze gespeeld met 6 personen. We hebben ons erg goed geamuseerd, maar het was ook de allereerste keer dat we een escaperoom deden. Voor beginners dus zeker ok om deze te spelen.
Er zijn enkele mooie puzzels in de escaperoom verwerkt, maar ook enkele zeer basic raadsels die niet in een escaperoom horen te zitten zoals een sudoku. Dat is jammer. Overgang tussen de kamers vonden we wel mooi gedaan.


5.5

Sfeer: 4.5

Puzzels: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie overgang tussen kamers
 • Fijn voor beginners
 • Eerder prijzig voor wat het is
 • Minder fijn voor wie meer ervaring heeft
 • Gebruik van een sudoku

 

0 reviews