Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Benjamin

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Enthousiast escaper.


Mostly gone in 60 minutes.


Lid sinds

16-06-2020

Statistieken

Escaperooms

129 reviews

129 kamers gespeeld

95.3% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


6 forum berichten

129 reviews

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 03 september 2023

Spanning troef in een heerlijke escape

Na fijne ervaringen in de skillfactory en in Harbor Hotel het uiteindelijk toch aangedurfd om terug te keren voor deze. Acteurs zijn tot heden niet echt mijn ding, maar de lading topreviews voor Chernobyl bracht me dan toch over de streep om een poging te wagen. En om meteen met de deur in huis te vallen: absoluut geen spijt van. Topkamer. Heerlijk geamuseerd. Punt.

Ontvangst en welkomstruimte bij The Start is top, kom gerust wat vroeger of blijf nadien even hangen. Wij hebben vooral het tweede gedaan. Na een bijzonder toffe intro kwamen wij volledig 'in the mood' om het serum te gaan zoeken in die vermaledijde kerncentrale. De vaart in deze escape is van bij begin subliem. Wij waanden ons volledig echt in de kerncentrale die tot in de puntjes de juiste sfeer uitstraalt. Oud, versleten, het gevaar lijkt om elke hoek te loeren. Wat als snel letterlijk zo blijkt te zijn.

Doorheen de escape is het verhaal goed verder geïmplementeerd. De puzzels zijn perfect in de kamer geïntegreerd en passen zeer goed in het geheel. Geluid en muziek draagt bijzonder goed bij tot de grimmige sfeer. Petje af tevens voor de acteur. Is echt een waardevolle toevoeging aan de gehele ervaring, zonder ooit 'over the top' te gaan. Ja, je schrikt wel eens, maar de aandacht blijft volledig op de ervaring zitten. Als angsthaas geraakte ik op geen enkel moment echt geremd. Meer zelfs: na een tijd zie je het spelelement erin en kan het nog best leuk worden ook.

Met z'n vijven zijn we vlot uit de escape geraakt. Flow zit prima, met een grand escape en gejuich op het einde. Heerlijk. Op geen enkel moment heb ik me verveeld in deze kamer, integendeel. Ik denk ook dat met 4 à 5 personen je hier echt goed zit. Conclusie is wellicht duidelijk: deze escape is gewoon echt top. Ervaar 'm zelf!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heerlijke spanning
 • Prima acteerwerk
 • Heel fijne puzzels
 • Immersie ten top
 • Sfeer sfeer sfeer sfeer
 • Gebruik van licht, geluid, muziek
 • Alles klopt, dit is echt top
 • Had wat mij betreft nog langer mogen zijn

  Anthony Teunen

Locked In Time

Escape-Quest.be
Geplaatst op: 03 augustus 2023

Toffe elementen in globaal goeie escaperoom

Deze stond al even op de verlanglijst gezien de goeie reviews op escapetalk. Vriendelijk onthaal, vlotte uitleg en we konden van start gaan.

Van bij de start is duidelijk dat dit een escaperoom is met knappe, originele elementen. Ik vond het eerste deel van de escape sterk en ook goed sfeerscheppend. Verhaal is er bij de start zeker. Het geluid van de boxen is relatief moeilijk te horen waardoor ik echter niet alles meekreeg. Misschien kan hier nog wel iets aan gedaan worden. Het verhaal komt via verschillende elementen doorheen de rest van de escape terug, al denk ik dat met enkele elementen nog iets meer gedaan had kunnen worden. Idem ook bij het halen van de eindpuzzel zou een verhalend element de cirkel rondmaken. Maar zonder afbreuk te doen, want dit is en blijft een goeie escape. Puzzels zijn mooi geïntegreerd in de kamer. Enkele zijn heel knap gemaakt, maar uiteraard niet om in deze review over uit te wijden.

Wij speelden deze escape met 2 personen en hadden echt ons werk. Met een tweetal minuten over en de nodige tips onderweg is het gelukt, maar ik denk dat 3 of 4 personen net iets beter is hier. But hey, laat je niet tegenhouden. Heel voldaan uit deze escape gekomen. Proficiat aan de maker ervan. Met ideeën in de pijplijn kijken we er in ieder geval zeker naar uit om ooit nog eens weer te keren!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele hele mooie puzzels
 • Vriendelijke uitbater
 • Mooie locatie
 • Goed verzorgde kamer, goeie technieken
 • Verhaal kan nog verder doorleefd worden
 • Voor ons af en toe zoeken naar de juiste flow
 • Geluid soms te stil

  Escape-Quest

Flight 923

Locked Leuven
Geplaatst op: 11 juni 2023

Pittig ouderwets puzzelen

Deze escape bestaat al een tijdje, maar is er bij mij nooit van gekomen om 'm eens te spelen. Ondanks alle hoogstandjes die je vandaag de dag kan beleven in de escapewereld, hou ik wel even goed ook kamers die terug op de essentie van escaperooms zit: puzzels. Met die verwachting dan ook afgezakt naar deze kamer. Vlot onthaal, parking voor de deur en een mooi pand.

Uitbater gaf op voorhand aan dat er heel veel te puzzelen ging zijn in de kamer. En ik moet zeggen: dat is hier absoluut het geval. Thema is goed gedaan en op een eigen manier fijn opgebouwd in de kamer. Maar de essentie hier is: puzzels puzzels en nog eens puzzels. Verwacht geen technologische hoogstandjes, maar wel een kamer die je echt aan het werk zet. Van basic puzzelwerk tot enkele leuke verrassende zaken. En vooral: veel. Achteraf gaf de eigenaar aan dat er nog nooit een duo ontsnapt is, alsook het slaagpercentage niet hoger dan 25% is. Begrijpelijk. Er is gewoon waanzinnig veel werk om op 60' rond te geraken. Dat maakt het uitdagend, maar tegelijk vond ik dat hier ook ergens jammer. Misschien kan het een optie zijn enkele puzzels eruit te halen, of de tijdslimiet omhoog te halen naar 70'.

Leuke puzzelkamer dus, maar met die domper dat het gewoon echt pittig is door de hoeveelheid. Best deze doen met genoeg ervaring op de teller en ook met genoeg mensen.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Heel wat fijne puzzels
 • Thema is leuk gebracht
 • Toffe onthaalruimte, goed gelegen
 • Te veel voor kleine groepen
 • Enkele zaken wat verouderd

 

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 03 juni 2023

Verrassend leuke en goed opgebouwde escape

Was benieuwd om deze nieuwe escaperoom in Mechelen te gaan spelen. De lat ligt er hoog dankzij de Gouden Kooi, en het was dan ook afwachten of Escape Room Mechelen in dezelfde richting kon gaan qua niveau.

Pand vlot gevonden, ruim voldoende parkeerruimte en een vriendelijke ontvangst... zo zien we het heel graag. In de ontvangstruimte zit je meteen best gezellig, wat fijn is. Onthaal liep vlot en na een korte intro kon voor ons deze escape beginnen.

Sfeersetting in de escape is zeer goed. Het thema heeft een ietwat spannende insteek en hierop is goed ingespeeld met licht en geluid. Heel fijn, zonder ooit eng te worden. Top van in het begin vond ik hier de raadsels. Deze zitten zeer mooi verweven in de kamers en zijn bovendien zeer afwisselend. Wij speelden met 2, dan heb je steeds veel te doen en is de kans groot dat je alles gezien hebt, en hebben ons kostelijk geamuseerd. Ook best veel originele puzzels tegengekomen. Duidelijk dat hier een eigen twist gegeven is aan de escape. Afwerking is van een erg hoog niveau, er is heel duidelijk veel werk in gestopt.

Verhaallijn is iets wat voor mij altijd het verschil maakt tussen een goeie tot hele goeie kamer, en een absolute topkamer. Bij deze escape bouwt de verhaallijn initieel zeer degelijk op, maar na een tijdje begint het wat te kabbelen. Zeker naar het einde toe zitten er mogelijkheden in om nog net dat tikkeltje diepgang en apotheose te maken die deze kamer beklijvend zou kunnen maken. Hoe dan ook, alle ingrediënten zijn aanwezig die ervoor zorgen dat dit naar mijn bescheiden mening een hele goeie kamer is. Echt de moeite om voor deze naar Mechelen te gaan, ben ook benieuwd naar de tweede kamer.

Na de escape is uitbater enthousiast om mening te horen en heel sterk vragende partij naar tips om nog verder te verbeteren. Moet gezegd zijn. Dit is al een hele goeie kamer, en om dan te merken dat er goesting is om hem nog verder te verfijnen naar hogere niveaus... dat is het type uitbaters dat het escapelandschap in Vlaanderen en Nederland zo sterk maakt. Heel fijn.

Niks dan lof dus, zoveel is intussen wel duidelijk.


Reactie door Escape Room Mechelen

03 juni 2023

Dag Benjamin, Wat fijn dat we zo een goede eerste indruk op je konden maken! Wij houden zeker en vast rekening met je eerlijke mening en goede tips! Graag tot een volgende keer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer mooie afwerking
 • Goeie locatie, parking, fijne ontvangstruimte
 • Uitbaters met ambitie
 • Leuke puzzels, veel originaliteit
 • Sfeersetting is goed
 • Verhaallijn mist dat tikje extra
 • Apotheose op het einde ontbreekt

  escapemechelen

The van

Breaking Out
Geplaatst op: 03 juni 2023

Origineel concept!

Even de caravan induiken... ik moet zeggen dat ik al enige tijd met enige interesse deze escape had gespot en me echt afvroeg wat er nu leuk zou kunnen zijn aan een kleine escape als deze. Mogelijkheden voor een caravan lijken op het eerste gezicht beperkt, dus ik stelde me er niet veel bij voor. Na bij deze ontzettend vriendelijke uitbaters Grimms te hebben gespeeld (wat ik echt een topper vind), was de goesting er om terug te keren voor The Van. Niet met dezelfde verwachtingen uiteraard, maar wel wetende dat deze uitbaters zeer authentiek en origineel iets klaar krijgen.

Om met de deur in huis te vallen: We werden niet teleurgesteld. Integendeel. The Van is deels 'what you see is what you get'. Dat wil zeggen: het is een caravan, en daarin gebeurt het. Overgangen naar andere delen etc, wat vandaag de norm is, moet je niet verwachten. Maar: uit de caravan is meer dan het maximale gehaald. Zoek-en puzzelwerk zitten zeer goed. De verhaallijn is er en doet zijn werk. En reken erop dat je best wat vernuftig werk zal tegenkomen. Ingrediënten die in deze toch wel unieke setting helemaal hun ding doen.

Een spektakel is deze escape niet, maar wel een uniek concept dat echt amusant werkt. Wij hebben ons erg goed geamuseerd! Leuk is ook dat je deze kan boeken op locatie. Heel tof voor feestjes, teambuildings etc!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uniek concept
 • Boekbaar op locatie
 • Grote authenticiteit
 • Vriendelijke uitbaters
 • Vele leuke puzzels
 • Uniek... maar ook ergens wat beperkt
 • Ietwat ouder aan het worden
 • Ideaal met 2, maar met veel meer dan dat...

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 03 juni 2023

Komt in orde, Herman!

Deze was met knikkende knieën. Ik moet het bekennen: ik ben een angsthaas. Escapes met jumpscares, ik heb er altijd nog dagen naweeën van. Daarom heb ik ook tot deze escaperoom gewacht om eens eentje te spelen met acteur erin. Ik leef me steeds enorm in een escape in waardoor ik zeker in goeie kamers echt in de realiteit van de escape zelf zit, en dan leek me een acteur erbij altijd net dat tikkeltje teveel. Maar goed, voor alles een eerste keer, dus op naar het hotel.

The Start ligt uitstekend in Lier en heeft een top ontvangsruimte. Vriendelijk en zeer professioneel onthaal, wij konden rustig en vol goesting aan ons hotelavontuur beginnen.

Van bij de start zorgen licht/geluid voor de juiste dramatiek in deze kamer. Dat is doorheen de hele kamer. Qua geluid vooral effecten dan, minder opvallend qua soundtrack. Puzzels zitten meteen van bij de start goed in mekaar en zijn perfect geïntegreerd in de kamer. Verhaallijn hier is top notch. Zorgde er voor mij voor dat ik geheel in de beleving werd meegetrokken en me echt deel voelde van de ervaring. En dan het acteerwerk. Ja... ik blijf een angsthaas, maar dit was echt prima. Het werd nooit te eng, dus ik zou het eigenlijk gewoon ieder aanraden. Er komt echt een leuke dimensie extra bij die voor uitdaging en een breed spectrum aan mogelijkheden zorgt. Eigenlijk gewoon heerlijk genieten qua beleving. Overgangen, techniek, puzzels: alles is on point en klopt ook in het geheel. Veel plezier beleefd aan deze... en begonnen met twijfelen of ik terug zou keren voor Chernobyl. Time will tell.

Heel leuk om nadien nog even te blijven hangen voor een drankje en superfijn dat er beelden worden getoond van je ervaring. Top top top. Een escape om van te smullen.


Reactie door TheStart EscapeRooms

14 juni 2023

Bedankt voor de prachtige woorden! Wij hebben er van genoten om jullie in actie te mogen zien en zijn er van overtuigd dat jij zelfs de zotste kamers aankan!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Topbeleving
 • Zeer goed geïntegreerde puzzels
 • Perfectie qua sfeersetting
 • Acteerwerk geeft een goeie extra dimensie
 • Verhaallijn zit goed in mekaar
 • Ontvangs en napraatje zijn top
 • Sterke logica in het geheel
 • Opbouw is top
 • Prijziger voor kleine groepen

  RemaruRichard TeunenAstradidTheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Beroving geslaagd!

Deze stond al even op de lijst gezien de hoge scores op Escapetalk. Met 2 personen en veel goesting naar Bergen-op-Zoom gereden. Vriendelijke ontvangst, snelle intro en we waren vertrokken.

Escape begint op een degelijk fijne manier. Verhaallijn is rechtoe rechtaan en passend in deze setting. Klassieke plot, maar zeer goed uitgevoerd zeg maar. Wij vonden de inkleding perfect geslaagd, met puzzels die mooi geïntegreerd zijn in het geheel en gebruik maken van de ruimte. Op die manier ontwikkelt alles zich op een fijne manier en voel je je deel van een fijne escape. We ervaarden een goeie afwisseling van zoeken, denken en doen. Altijd fijn. We speelden deze kamer met 2 personen waardoor we alles hebben kunnen zien. Ik vrees wel dat groepen van meer dan 4 personen ietwat mekaar voor de voeten kunnen lopen.

Na de escape een korte nababbel en we stonden weer buiten. Met zeker interesse om nog eens terug te komen om de tweede kamer te spelen.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prima inkleding
 • Afwisselende puzzels, goed geïntegreerd
 • Rechtoe rechtaan escapeplezier
 • Prima voor kleine groepen
 • Snel binnen en buiten, geen ruimte voor drankje
 • Niet voor grote groepen

 

School of Magic

Escape-Skillz
Geplaatst op: 21 april 2023

Lastminute, leuke verrassing

Na een snel bericht 's ochtends door het wegvallen van een andere kamer deze kunnen boeken. Snelle service, heel fijn. Na vriendelijk onthaal stonden we alvast klaar om een magische wereld te betreden.

Kamer is volledig in Harry Potter thema, en ik moet zeggen dat dit hier goed geslaagd is. Inkleding is mooi in orde. Goede versieringen, muziek op maat en enkele leuke effecten. Puzzels zijn geïntegreerd in het geheel en passend in thema. In de kamer is veel zoekwerk aan de orde, niet altijd duidelijk wat het volgende is dat je moet doen. But hey, dat is nu eenmaal deel van een escaperoom. Opbouw zit goed in mekaar en werkt naar een duidelijke afronding toe. Ietwat jammer is dat je dan door de begindeur terug mag komen, wat het effect van ontsnappen wel echt weghaalt.

Hoe dan ook: leuke escape, fijne pret!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie inkleding in thema
 • Puzzels goed verwerkt
 • Leuke sfeer
 • Geen gevoel van ontsnapping
 • Soms eens verwarrend/onduidelijk

 

Dolle pret, missie geslaagd

Deze al eventjes op het verlanglijstje. Meteen ook de eerste die ik bij The Start speel. Hoge reviewscores, dus absoluut benieuwd naar wat deze ging brengen. Met z'n vijven zakten we af naar Lier...

Host ontving onze groep zeer goed en wist op een goeie manier de sfeer erin te brengen. Na intro vlogen we er met onze groep in. Zoals in de omschrijving staat bouwt deze kamer mooi op van uitdaging tot uitdaging. Thema's zijn zeer uiteenlopend en geven soms meer, soms minder een gevoel van link met een training tot undercover agent. Dit maakt dat de verhaallijn minder primeert (en ik moet toegeven dat ik echt wel een liefhebber ben van kamers met een straf doorleefd verhaal), maar de verschillende delen van deze escape maken dat ruimschoots goed. Puzzels zijn zeer sterk geïntegreerd en vormen een prima afwisseling tussen doen, teamwork en het nodige denkwerk. We hebben er met onze groep oprecht veel plezier in beleefd. Kamer is sterk aan te raden. Effecten en inkleding/vormgeving zitten zeer goed in deze kamer, en daar hou ik van.

Conclusie voor mij is dat deze kamer echt een must do is. Leuke puzzels, veel pret. Ontvangstruimte en ook nabespreking zijn zeer goed, temeer met de beelden die gemaakt werden. Heel leuk! Met goed gevoel, een scherpe tijd en 3 kamerrecords in de zakken trokken we weder huiswaarts!


Reactie door TheStart EscapeRooms

05 mei 2023

Bedankt voor de prachtige woorden, wij hebben er in ieder geval van genoten om jullie in actie te mogen zien. En nu jullie geslaagd zijn als undercover agent, kunnen jullie op geheime missie in Chernobyl! Greetings, K.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke vormgeving
 • Fijne puzzels
 • Veel afwisseling
 • Toffe ontvangsruimte
 • Sterke gamehosting
 • Beelden achteraf
 • Minder doorleefd qua verhaal

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 11 februari 2023

Escape van de bovenste plank

Na een topervaring bij het geheim van de Baron keerden we graag terug voor een nieuw bezoekje. Deze keer was er een testament in het spel, waar we graag het fijne van wilden weten.

Onthaal is kenmerkend voor deze plek in thema. Heel goeie storytelling, mooi opgebouwd. Host weet zich perfect aan te passen naar de ervaring toe en zorgt ervoor dat je met veel goesting aan het avontuur kan starten.

En moet gezegd zijn: dit is een topavontuur. Setting en locatie zijn magnifiek en worden in deze escape volledig uitgespeeld. Pand is waanzinnig goed gemaakt en combineert uitstraling en verhaal om er een grote authenticiteit aan te geven. Puzzels zijn prima geïntegreerd in de gehele kamer. Ik denk niet dat ik tot heden een straffere escape heb gespeeld op basis van mechaniek in de puzzels. Vergeet alle hedendaagse elektronische elementen even, want wat hier wordt neergezet, perfect passend in het thema, op vlak van pure mechanische gehelen... onvoorstelbaar. En waanzinnig te genieten. Meermaals met verwondering in de kamer gekeken hoe iets was opgebouwd, en met plezier de puzzels uitgevoerd. Puzzels zijn trouwens niet altijd even evident, integendeel. Wij waren met 2 en hebben echt wel de nodige hints nodig gehad om er uiteindelijk tijdig uit te geraken. Begeleiding zit weliswaar top en weet de juiste zetjes te geven. Ik zou 4 aanraden als ideaal aantal om deze kamer te spelen.

Conclusie: absolute topkamer. Zeer goed neergezet verhaal, massa's uitstraling, onwaarschijnlijk goeie techniek. Geluid is prima als achtergrond met goeie nummerkeuze per deel van de escape. Enige tip hier zou zijn om eens met uitbaters zoals Epic Escape in Waalwijk te gaan praten om te kijken hoe je een op maat soundtrack zou kunnen maken. Uitbater heeft nog plannen hier naar de toekomst toe... Zoiets zou het helemaal af maken. Maar in ieder geval: op naar Molenstede voor het Testament, want dit is echt pure escape top.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Top ervaring
 • Weergaloze mechaniek
 • Heel goeie puzzels, prima geïntegreerd
 • Sterke storytelling en opbouw doorheen de escape
 • Prachtige afwerking
 • Grote authenticiteit
 • Goh... ik weet het niet meteen

  Caro

The Box

The Box
Geplaatst op: 14 januari 2023

Zeer toffe puzzelkamer

The Box stond reeds een tijd op het verlanglijstje. De mysterieuze teasertekst, de vele positieve reviews... en wat is toch die dekselse box? Met veel goesting naar Gent afgezakt om het geheel te ontrafelen.

Na vriendelijke ontvangst en degelijke uitleg zijn we aan de kamer gestart. Begin is op zich best leuk. Tegelijk denk ik dat nog wat extra attributen en nog meer sfeerschepping een extra hadden kunnen zijn om de mysterieuze aanzet nog dat tikkeltje extra te geven. Eventueel zou een intro met geluidseffecten bvb. een extra kunnen zijn, net als bvb. ergens een wat extra sfeermuziek/geluid. Maar goed, ik ben hier reeds mogelijkheden aan het aangeven terwijl ik graag ook even wil focussen op de essentie van deze kamer: puzzels. Maker van de kamer heeft op authentieke wijze een hele hele goeie puzzelkamer in mekaar gestopt. Verrassende elementen, goeie technische vernuften, gebruik van verschillende elementen, teamwork, zoekwerk,... de mix van puzzelskills is echt top. De extra lijn die in de escaperoom zit geeft hier nog eens een bonus van jewelste op. En waar ik dan zelf misschien het gevoel heb dat deze kamer qua sfeer/beleving/spektakel nog een tikkeltje extra zou kunnen gebruiken, compenseren de toppuzzels dat hier volledig en meer.

We hebben met 5 personen genoten van deze kamer. Meestal vind ik 5 teveel, maar in deze kamer is er zodanig veel te doen dat niemand zich hoeft te vervelen. Heerlijk.

We zijn uiteindelijk vrij vlot ontsnapt en kwamen met plezier uit deze escape. Fijn ook hoe achteraf nog eens alles doorlopen wordt en hoe vergelijkingen worden gemaakt met timing van andere groepen. The Box is absoluut de moeite waard om voor naar Gent af te zakken, zeker als je houdt van een leuke puzzelkamer. Ook voor sporadische escapers of beginners is dit echt een prima kamer. Hop naar The Box dus, en ontrafel het mysterie!


Reactie door The Box

25 mei 2023

Bedankt voor de mooie en uitgebreide reveiw Benjamin! Ik heb je suggesties over de geluidseffecten ernstig overwogen, maar kom er niet aan uit in welke richting je de kamer van meer geluid zou willen voorzien. In deze setting passen misschien wel enkele achtergrondgeluiden die je hier zou kunnen verwachten. Maar om dan vooraf opgenomen fragmenten door een geluidsbox de kamer te laten binnenkomen, zou volgens mij veel van het realisme waar we naar streven wegnemen. Niet dat we het niet kunnen of willen, want zoals je merkte hebben veel van onze puzzels wel de nodige geluidseffecten of muziekjes ;)


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels zijn van topkwaliteit
 • Veel afwisseling en veel te doen
 • Kamer geschikt ook voor wat grotere groepen
 • Zeer goede begeleiding, fijne nabespreking
 • Authentiek
 • Extra puzzellijnen en fijn parallel puzzelen
 • Mist tikkeltje extra sfeerelementen
 • Geluid/muziek zou een meerwaarde kunnen zijn

 

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 05 januari 2023

Sprookjesbos in Nijlen

Buiten het WK 'Muurke klop' nog nooit gehoord over enige culturele activiteiten in Nijlen. Tot daar in ieder geval mijn achtergrondkennis als iemand me op voorhand zou vragen 'wat te doen in Nijlen?'. Na deze escaperoom kan ik wel iets anders zeggen: Ben je in een straal van ongeveer 100 à 150 km van Nijlen en zoek je nog een toffe activiteit? Best eens afzakken naar dit sympathieke kempendorp om je onder te laten dompelen in de wereld van Grimm. Woon je verder dan 150 km? Boek een overnachting in de buurt zo je wil. Jawadde, van een aanrader gesproken!

Maar even beginnen bij het begin...

Er was eens niet zo heel lang geleden een groepje oud-collega's die graag nog eens een escaperoom samen wilden spelen. Vol enthousiasme zakten ze af naar een nieuwe kamer in Nijlen. Veel was er nog niet geweten over deze geheimzinnige plek. De kamer was immers nog maar door enkelen gespeeld. En ook al waren de eerste reviews top, toch werd er met een onzeker verwachtingsvol hartje aangeklopt.
Sympathieke uitbaters ontvingen de vier escapers. En al gauw werd met goed gemoed de kamer aangevat. Aldaar vielen ze van de ene verbazing in de andere. Waren ze nog in het gebouw waar ze binnengetreden waren? Hoe kwam het dat ze plots in het Sprookjesbos van de Efteling waren beland? En wie had al die raadsels zo knap verweven in het geheel van de kamer waardoor er een totale beleving ontstond? Niemand wist het. Ook op de vraag waar al die heerlijke geuren en aangepaste muziek vandaan kwam was geen antwoord. Wat ze wel wisten, is dat ze bijna 2h lang genoten hebben van een escaperoom die de groep van de ene verbazing naar de andere bracht. Vol mooie delen, puzzels en authentieke details. Hier was met hart en ziel een sprookje gebouwd, zoveel was zeker.
En op het einde,... ontsnapten ze vlot binnen de tijd, werden nog vlot onthaald voor nabespreking, rondleiding en drankje,... en leefden nog lang en gelukkig.

Ja kom, kort samenvatten: rep je naar Nijlen. Deze escape moet je gespeeld hebben. Passie druipt ervan af. Vol met authentieke elementen. Verwacht je aan schitterende mechaniek, mooie details en afwerking. Eventueel een knaleffect op het einde zou het helemaal hebben afgemaakt, maar dit is echt top qua escape. Vlaanderen is een parel rijker, zal niet lang duren eer deze losjes de top 50 van escapetalk bestormt. En dat zal 100% terecht zijn.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • 100% en meer authenticiteit
 • Knappe mechaniek doorheen de gehele kamer
 • Sfeer, sfeer, sfeer, geur, muziek, sfeer
 • Sterk geïntegreerde puzzels
 • Super qua afwerking en details
 • Sprookjesboservaring
 • Heel vriendelijke uitbaters
 • Ik kan hier echt blijven gaan
 • Eventueel nog een finale-effect op het einde?
 • Dit mocht nog langer dan 2h duren
 • Soms kleine ruimtes, best niet met meer dan 4

  ErrorputcharChaosDM

Professor Volta

Locat Escape
Geplaatst op: 02 januari 2023

Basic degelijke puzzelkamer

Een escaperoom die plots opdook op een kwartiertje van thuis? De nieuwsgierigheid won het, dus zakten we snel even af naar Schaffen voor het labo van Dokter Volta. Ontvangst 's avonds is even zoeken. Parkeren liep vlot, maar niet helemaal duidelijk waar we moesten zijn. Een korte uitleg later kon de escaperoom beginnen.

Thema is klassiek zonder meer. Verwacht je niet aan een uitgebreid verhaal, effecten of een spannende beleving bij deze kamer. Wel aan puzzels die degelijk afwisselend zijn. Enkele klassiekers, enkele leuke vondsten. Persoonlijk vond ik dat er wat veel cijfersloten naast mekaar hingen waardoor je gevonden codes soms op 3 verschillende sloten moest proberen vooraleer je de juiste had. Eventueel kan een afwisseling met meer verschillende soorten sloten een zeer kleine investering zijn. Kamer is gebouwd in een container. Vele kanten kan je daar niet mee op, maar hier is zeker maximaal gebruik van gemaakt.

Kortom: een degelijke puzzelkamer. In de ruimere buurt vind je qua beleving heel wat ecapes die deze overstijgen (Testelt, Geel, Molenstede, Mol); maar wie wel eens van een basic puzzelkamertje houdt kan zeker zijn gading vinden in Schaffen.


8

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Degelijke puzzels
 • Veel parkeerruimte
 • Gunstige prijs
 • Verhaal en sfeer zijn zeer basic
 • Mag meer afwisseling qua sloten hebben
 • Hier en daar opfrissing nodig

 

De Waterput

Escaperoom Bree
Geplaatst op: 30 december 2022

Butler helpen stelen, dat regelen we even...

Na een vriendelijk onthaal volgt introductiefilmpje voor deze escape. Filmpje is onderhoudend, maar mist wat sfeer omdat het sterk computer-geanimeerd is. In het kader van deze escape zou ik eerder een filmpje met een klein beetje acteerwerk aanraden. Kamer start op een originele manier, fijn.

In de escape vonden we heel wat leuke puzzels terug. Afwisseling tussen verschillende elementen van zoeken tot denken tot combineren zit prima. Tevens zijn de puzzels best goed geïntegreerd in de kamer. Duidelijk te merken dat dit de tweede kamer van deze uitbater is. Flow doorheen de kamer zit goed, opbouw eveneens. Naar toekomst toe denk ik dat er nog enkele elementen sterker zouden kunnen die deze kamer nog zouden verbeteren. Gaande van meer gebruik maken van sfeermuziek in het tweede gedeelte tot bvb. hier en daar wat gebruik van rookeffecten. Tot slot hou ik persoonlijk wel van een goed verhaal. In deze escape zitten de elementen er zeker in, maar ik zou nog aanpassingen doen in de logica van het verhaal. Zowel de aanleiding 'waarom' je deze escape gaat doen, alsook de uiteindelijke ontknoping zouden m.i. aangepast kunnen worden waardoor het geheel nog sterker voor de dag komt en de mysterieuze sfeer van de kamer nog meer in de verf kan worden gezet. Nu, dit zijn wel verbeterpunten die een reeds goeie escape nog beter kunnen maken. Want vergis je niet, dit is een fijne escape om te spelen. Gezinnen, vrienden, collega's,...voor ieder wat wils in deze kamer. Is zeker speelbaar voor beginners en ook leuk voor ervaren spelers.

Kortom: hop naar Bree!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne, afwisselende puzzels
 • Sfeerschepping zit goed
 • Originele elementen
 • Escaperoom met voor ieder wat wils
 • Goeie prijs/kwaliteit
 • Introfilmpje zou ik veranderen
 • Achtergrondmuziek zou meerwaarde kunnen zijn
 • Elementen verhaal nog sterker bij mekaar te brenge

 

Pyramid Of Doom

Escape In Time
Geplaatst op: 23 december 2022

Leuke puzzelkamer in Egyptisch thema

Na een vriendelijke ontvangst (enkel jammer dat er niet echt een ontvangstruimte of iets te drinken is) krijg je een stevige intro voorgeschoteld (best even melden als je last van epilepsie zou hebben) en duik je vervolgens een prettige puzzelkamer in.

Thema is duidelijk, verhaal is rechtoe rechtaan. Het accent hier ligt echt op een rits fijne, lineaire puzzels. Wat dingen zoeken, combineren, het nodige teamwork,... alle elementen zijn aanwezig. Ik vermoed dat 'm voor iedereen heel goed te doen is. Wij speelden met 2 ervaren escapers en geraakten er heel vlotjes door. Maker van de escaperoom heeft duidelijk ook zijn best gedaan om de nodige effecten te voorzien in de kamer.

Kortom, basic goeie escapefun te vinden in deze kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke ontvangst
 • Leuke, afwisselende puzzels
 • Goed ingebouwde effecten qua licht/rook
 • Vrij prijzig voor 2 personen
 • Zeer lineair
 • Voormalige puzzels nog zichtbaar bij einde

 

Rusty's Facility

Escape In Time
Geplaatst op: 23 december 2022

Chaotisch, maar wel originele elementen

Na de piramide was het tijd voor Rusty's Facility. Wist niet goed wat we hier mochten verwachten. En eerlijk gezegd was ik ook achteraf me aan het bedenken wat ik daar nu allemaal in heb meegemaakt. Ik denk dat dat ligt aan het feit dat het voor mij soms eerder chaotisch was. Of dat dan aan onze manier van spelen of aan de kamer lag, dat is dan uiteraard voor interpretatie vatbaar. Let wel: we hebben ons in deze kamer zeker geamuseerd. En ik ben ook vrij zeker dat iedereen hier een fijne tijd kan beleven. Zeker voor gezinnen met kinderen bijvoorbeeld zijn er heel wat elementen die echt leuk zijn.

Verhaal zelf is aanwezig, setting wordt ook zeer degelijk weergegeven. Qua puzzels viel voor mij op dat er heel veel puzzels met schakelaars in zaten. Nu, dit past ook wel in de setting, maar tegelijk had ik daardoor misschien af en toe iets meer afwisseling gewild. Weinig zoekwerk. Wel enkele puzzels met leuk teamwerk, daar zit het hier goed! Bij enkele puzzels had ik het gevoel dat we wil ongeveer wisten wat we moesten doen, maar het dermate chaotisch liep dat het ons telkens verraste dat we klaar waren. Was dat dan door stom toeval of doordat we echt helemaal het juiste deden... ik weet het niet. Muziekpuzzel was leuk maar heeft een klein beetje voorkennis nodig wat misschien voor sommige hele jonge teams minder evident is. Naar einde toe enkele opdrachten die mij iets minder konden bekoren, maar waarvan ik zeker weet dat anderen het net zo goed wel heel leuk zouden vinden.

In ieder geval heeft deze uitbater hier een leuke, originele escaperoom neergezet. Goed voor een uurtje fun, en eentje die zeker voor sommigen echt leuke verrassende elementen heeft. Ik denk dat deze voor een gezin met kinderen echt heel leuk is, maar ook voor anderen escapers zeker leuk om eens even in Keerbergen te passeren.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke gamemaster
 • Originele invalshoeken
 • Leuke, gezinsvriendelijke puzzels
 • Tof teamwork nodig
 • Eerder prijzig voor 2 personen
 • Chaotische stukken
 • Sommige puzzels soms heel verrassend opgelost
 • Geen echte ontvangstruimte
 • Veel schakelaars en knopjes

 

Topvacature! Zeker solliciteren bij Han!

Het Geheim van Sint Romuldus ligt intussen weer zo'n 3 jaar achter ons. Onwaarschijnlijk hoe snel de tijd gaat. Ik herinner me nog hoe onder de indruk ik was van de setting die de Gouden Kooi daar had neergezet. Tegelijk gaven ze toen reeds aan van start te gaan met de ontwikkeling van een tweede experience. En dan... zijn we drie jaar verder. Hoge verwachtingen, dat spreekt dan wel voor zich. Op voorhand start al wat leuke beleving met hele goeie introductiefilmpjes en storytelling op de website. Fijn dat hier aandacht voor is. Deze doordachtheid van setting is trouwens echt een rode draad in deze escape. En iets waar de strafste uitbaters in excelleren. Wat mij betreft hoort De Gouden Kooi daarbij.

De escape zelf... Net als bij Romuldus was ik ook hier van bij het binnentreden van mijn sokken geblazen. De introductievideo vloeit fantastisch mooi door in de start van de escape zelf. Het decor is wondermooi neergezet. Meermaals genoten van een volgende fase van het spel. Nu ja,... spel... Mij valt in deze kamer hoe sterk elke puzzel geïntegreerd is in de logica van de kamer zelf. Dit doet het ook allemaal echt aanvoelen. Puzzelelementen zijn er in de kamer omdat ze daar ook thuishoren. En worden gecombineerd in zeer afwisselende puzzels. Zoeken, teamwork, doen, denken,... voor iedereen wat wils. Geluids-licht-effecten zijn perfect verweven in de kamer. En de overgangen naar de verschillende spelfases zijn echt top. Op die manier ontvouwt het verhaal zich ook telkens verder en escaleert dit volledig tot een totale experience. Ik was in deze experience dan ook volledig mee in de realiteit van het spel zelf. Even volledig ontsnapt. Heerlijk wanneer een escaperoom daarvoor kan zorgen. De verwachtingen lagen hoog, en de Gouden Kooi heeft ze wat mij betreft helemaal en meer ingelost. Ook genoten van de geinige elementen die er her en der in zitten.

Achteraf nog heel even kunnen napraten. Passie is bij deze uitbaters hoog en de trots op de kamer is terecht. Wij hebben hier echt van genoten. Ik kan alleen maar iedereen aanraden een tripje naar Mechelen in te plannen en de Wraak van Han zelf te beleven. Het is de reis waard, en het zal ook niet lang duren tot deze hoog in de Escapetalktop komt te zitten of in de Terpecalijsten zal verschijnen. En dat zal dan volkomen terecht zijn. Heerlijke escape!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Totaalbeleving
 • Verhaal en opbouw neemt je volledig mee
 • Elke puzzel is logisch en 100% geïntegreerd
 • Heel knappe overgangen
 • Sterke verfijnde techniek
 • Waanzinnig decor
 • Vriendelijke en gepassioneerde uitbaters
 • Goed gebruik van licht en geluid
 • Vloeiende overgang van intro naar kamer
 • Meerdere grappige elementen
 • Hoeveel pluspunten mag je hier noteren?
 • Niet voor wie slecht te been is

 

The Battle

Escape Room Bilzen
Geplaatst op: 14 december 2022

Vrij basic

Deze escape is nog ergens leuk omwille van het battle-aspect tegen een andere groep. Uitbater heeft 2 keer exact dezelfde escaperoom gemaakt met een basic 'strijdgedeelte' tussen de twee. Het strijdend gedeelte zou tactisch nog sterker kunnen zijn als we er meer gebruik van hadden kunnen maken. Nu was het eerder om ter vlugst de escaperoom tegelijk spelen. Heeft zijn charme, maar ook niet veel meer dan dat. Kamer is eerder basic. Beetje puzzelen, beetje nadenken, beetje zoeken. Je geraakt er vrij vlot uit met 20' nog op de teller zonder echte "waw"-momenten. Jammer. Ook eerder het gevoel van een kamer waar puzzels louter zijn in geplakt dan wel dat echt sprake is van puzzels die in een verhaal worden geïntegreerd. Er bestaan al heel veel andere uitbaters die daarvan het mooie voorbeeld geven, alleen kan je dat hier niet echt terugvinden.

Is het dan echt niet de moeite? Goh... Ben je met z'n 8en en wil je eens excapen tegen mekaar, dan is dat aspect hier nog leuk, maar ik zou er geen al te verre verplaatsing voor aanraden. Onthaal is vriendelijk, maar geen plek om je jas of waardevolle spullen achter te laten; niet echt nabespreking, en deur blijft gewoon openstaan wanneer je start.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Battle-aspect is basic aanwezig
 • Een enkele leuke puzzel
 • Eerder basic
 • Veel onbenut battle-potentieel
 • Geen beleving
 • Vriendelijk, maar weinig betrokken begeleiding
 • Eenvoudig

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 10 december 2022

Interessante vacature!

Een kamer voor twee, dat wilden we niet graag aan ons laten passeren. Reviews scoren hier hoog, wat meteen een impact heeft op de lat der verwachtingen. Vanuit België maakten we een tripje naar Volkel waar onze sollicitatie gepland stond. Heerlijk aan deze locatie is de gehele hotel-setting. Van de mail vooraf, tot het bord aan buitenkant tot het onthaal, de bar en de ontvangst door de medewerkers. Alles ademt een hotelbeleving. Dat deze dimensie doorgetrokken is naar elke escape hier, maakt deze plek echt uniek.

Voor de kamer zelf werden we geheel in thema netjes en vlot ingeleid. Met veel plezier doken we in de puzzels die deze kamer rijk is. Moet gezegd zijn: het gebruik van film is top. Het verhaal wordt op die manier diepgaand weergegeven. Zelf ervaar ik steeds dat als thema verrijkt wordt door een meeslepend verhaal van start tot einde, dat dit de ervaring van de escaperoom een enorme extra geeft. In deze kamer zit dat super. Gebruik van verhaal, filmbeelden, muziek, lichteffecten. Alles in de opbouw is doordacht en tot in het naadje uitgewerkt.

De puzzels in deze kamer zijn best uitdagend. De moeilijkheidsgraad zit super voor 2 ervaren escapers, maar mogelijk voor 2 beginners wel wat moeilijker. Wij geraakten zelf in een uitstekende flow en hebben met 1 kleine tip de kamer kunnen uitspelen met nog een vijftal minuten over. Mocht je wat minder ervaring hebben, dan denk ik wel dat je heel goed kan vertrouwen op uitstekende begeleiding die goed aanvoelen op welke manier je in de juiste richting kan geduwd worden. De puzzels zitten perfect verweven in het thema en in de kamer. Alsook merkten we een fijne afwisseling in manier van puzzelen.

Samenvatting is duidelijk: dit is een kamer die je gespeeld wil hebben. Nadien even wat tijd nodig om te bekomen van al het puzzelgeweld. De voldoening is immens. Hulde aan de makers, we zijn erg blij dat we op de vacature gereageerd hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke verhaallijn
 • Hotelthema tot in de puntjes
 • Licht, geluid, muziek, gebruik van film
 • Top puzzels
 • Uitstekende begeleiding
 • Origineel concept
 • Super uitdaging voor 2 escapers

  kamer237

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 10 december 2022

Koffer kwijt, maar ook hart verloren

Na kamer 237 wilden we absoluut terug naar Volkel voor de nieuwe escape "Lost & Found". Onze verwachtingen waren hooggespannen. Thema nodigde uit qua originaliteit en mysterie. Met veel enthousiasme doken we dan ook opnieuw bij deze escape-uitbater binnen. Nu ja, "escape"... zeg maar hotel. Grote sterkte dat ook deze kamer in het hotelthema zit. Dat merkt je bij de aankomst, en ook richting de start van de escape zelf zit het perfect. Begeleiding leidt ideaal de kamer in en zorgt met de juiste aanpak ervoor dat je helemaal in het verhaal van start kan gaan.

Moet gezegd zijn, ik was bij het begin van de kamer meteen van mijn sokken geblazen. De start bruist onmiddellijk van de sfeer die deze escape biedt. Indrukwekkende setting in een plek die van buiten uit op een gewoon huis lijkt. Tot in het diepe detail zijn de makers erin geslaagd een kamer neer te zetten die sfeervol is, uitnodigt tot rond blijven kijken. De verhaallijn zelf is tevens op en top. Van inleiding tot verdere beleving en sterke ontknoping. Doorheen de kamer ontvouwt het verhaal zich verder en verder in de tussenfilmpjes, de effecten in de kamer en ook in de volledige puzzellijn. Ik vond dit onvoorstelbaar knap. Het maakt deze kamer genieten van begin tot einde. De puzzels zelf zitten ongelooflijk sterk verweven waardoor je niet meer het gevoel hebt in een klassieke escaperoom te zitten. Het avontuur dat je speelt wordt levensecht. Ik moet wel bekennen dat ik er ook van houd om me in escaperooms in te leven, maar daar zorgt deze kamer ook echt voor 110% voor. Puzzels zijn uitdagend, zeer afwisselend en echt origineel. Teamwork, communicatie, concentratie,... alle vaardigheden worden uitgedaagd. Met onze groepen genoten we ervan en wisten we alles tot een goed einde te brengen zonder een tip. Heerlijk.

Wij hadden enorm spijt toen het erop zat, en hebben in onze autorit nog volop verder gereflecteerd over deze verbluffende ervaring. Lost & Found is echt een parel in het escaperoomlandschap die je gespeeld moet hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Unieke sfeer: licht, geluid, inkleding, thema,...
 • Parel van een escaperoom
 • Uitstekende begeleiding
 • Straf, volledig geïntegreerd verhaal
 • Knappe en uitdagende puzzels
 • Heerlijke teambeleving
 • Indrukwekkende opbouw
 • Had nog uren mogen blijven duren

  kamer237

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 10 december 2022

Betoverende escape-experience

Illusion stond al een tijdje hoog op de wishlist. En als de dag dan eindelijk daar is om een dergelijke hoog aangeschreven escape te gaan spelen, dan kriebelt het des te meer. Ontvangst is onmiddellijk erg gezellig. Uitbaters zijn zeer vriendelijk en brengen de juiste sfeer om aan de escape te beginnen. Wat je hier ziet, en waar deze escape ook in uitblinkt, is dat je van bij het binnentreden door de deur in een experience terecht komt. Geen tijdverlies aan zinloze spelregeluitleg, geen bruuske overgang naar de escaperoom zelf. Alles zit in een natuurlijke flow en voor je het goed en wel beseft word je op die manier al snel deel van het verhaal zelf. Subtiel en bijzonder sfeervol. Een kenmerk van de allerbeste escape-uitbaters/kamers.

Kamer begint zodus sfeervol en bouwt enorm sterk op. Valt meteen op dat door het gebruik van film en vooral licht en geluid, er een bijzonder straffe setting wordt gecreëerd. Verhaal is daarin volop aanwezig en biedt diepgang aan de volledige escape. Opbouw van de kamer is indrukwekkend. Wij waren meermaals flabbergasted van de fases van het spel waarin we terecht kwamen. Naast genieten zat onze focus uiteraard ook op de puzzels. Deze zijn hier van bijzonder hoog niveau. Allemaal perfect in thema. Uitstekend ingewerkt in de kamer. En leuk dat er veel parallel mogelijk is. Ons team werd op vele vlakken aangesproken, en we geraakten zeer snel in een sterke flow. Deze kamer lag ons sterk, wat het extra plezierig maakte. Illusion geeft met meerdere puzzels een leuke dynamiek aan de spelers zelf, wat extra prettig is. Samenwerking is hier op hoog niveau nodig. Heerlijk! En ik wil het nog eens herhalen: petje af voor de manier waarop gebruik is gemaakt van de muziek, de licht/geluids-effecten, technische effecten in de kamer,... alles droeg bij tot een unieke sfeer. De escape ademt het verhaal, je wordt op die manier echt meegesleept in een doorgedreven experience.

We hadden nog best wat tijd op de klok over. Voor ons mocht het gerust nog langer duren, maar even goed hebben we echt genoten van deze escape. De algemene reviewcijfers zijn terecht bijzonder hoog. Iedereen die op zoek is naar de strafste escaperooms die je in België/Nederland kan vinden moet Illusion op het lijstje bij zetten. Puur genieten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Indrukwekkende opbouw
 • Licht, geluid, techniek van bovenste plank
 • Diepgang in verhaallijn
 • Immersie van de puzzels
 • Teamwork is heerlijk
 • Top uitbating
 • Unieke sfeer, knappe inrichting
 • Leuke knipogen naar andere escapes
 • Mocht gerust nog (veel) langer duren

 

De Reactor

Escaperoom Bree
Geplaatst op: 02 december 2022

Stad gered! Fijne escape!

60 minuten tijd om een kernreactor van ontploffing te vrijwaren. Kijk, maar is er niet nodig om ons aan het werk te zetten. Na een vlot en vriendelijke onthaal gingen we aan de slag.

Kamer is sterk authentiek en thematisch goed ingericht. Thema zit verweven en de opbouw van de puzzels wordt mooi in de kamer vormgegeven. Plezierige afwisseling in raadsels zaken combineren en zo de opdracht in het geheel te ontrafelen. Ons lag de kamer prima waardoor we met 25' tijd overschot aan het slotraadsel aankwamen. Hier ferm mee liggen sukkelen, maar uiteindelijk met 3' tijd met goed gevoel eruit geraakt. Wij hebben ons goed geamuseerd in deze escape. Puzzels zijn mooi vormgegeven en bevatten enkele (goeie) klassiekers. Verwevenheid in het thema is mooi waardoor het geheel in mekaar vloeit. Kortom: fijne escape. Voor ervaren spelers lijkt me 2 à 3 een goed idee; maar meer dan dat zou ik niet doen. Voor beginners, gezinnen etc is 4 à 5 hier geen probleem.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke uitbater
 • Authentieke, verzorgde escape
 • Fijne puzzels, prima in thema
 • Mooi opbouwend geheel
 • Voor ervaren escapers eerder makkelijk
 • Introfilmpje mooi, maar een beetje houterig :-)

 

The Bar

The Bar
Geplaatst op: 01 december 2022

Je kan me vinden bij de bar

Dagje Maastricht met deze uitgebreide escape op het programma. Was op voorhand getriggerd door het concept van een buiten- en een binnengedeelte. Soortgelijk één gespeeld in Antwerpen en veel pret aan beleefd, dus met veel goesting aan deze gestart.

Het begin van de escape is meteen leuk, waarna het buitengedeelte volgt. Leuk tochtje doorheen Maastricht waarna je op een sfeervolle manier de verborgen kroeg kan binnentreden. De overgang tussen buiten en binnen vond ik persoonlijk zeer fijn. Eens binnen beland je in een basic degelijke escaperoom. Puzzels volgen mekaar lineair op en vereisen wel wat zoekwerk. Sfeer in de kamer zelf vond ik echt goed (setting, muziek, rook,... echte 'barsfeer'). Ik las dat enkelen de aanwezigheid van de barman wat minder vonden. Ik heb me er echter niet aan gestoord. Mogelijk kunnen nog wat extra interactie-elementen een interessante touch hieraan geven, nu was de barman eerder vooral als decor en tiplijn. Waar de sfeer in de bar goed zit, miste ik wel enig verhaal. De setting/thema is duidelijk, maar naar mijn gevoel was er niet echt een verhaallijn waarin we zaten. Buiten de tijd die wegtikte was er m.a.w. naar hoe ik beleefde niet echt een reden waarom we zouden ontsnappen. Meer zelfs: als ik in een gezellige bar zit, dan zou ik eerder willen blijven.

Conclusie voor mij is dat deze kamer echt wel de moeite is. Hele fijne manier om Maastricht te ontdekken, en kamer met een goeie sfeer. Leuk concept, leuk aangepakt. Er zijn mogelijkheden (verhaallijn, puzzels met interactie zoeken met de barman, eventueel nog een extra verborgen deel,...) die deze kamer nog sterker zouden kunnen maken. Maar hoe dan ook mag je je hier aan best wat fun verwachten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeervolle kamer in thema
 • Goed concept binnen-buiten
 • Leuke overgang buiten --> binnen
 • Ideaal voor 2/3 personen
 • Vriendelijke uitbater
 • Duidelijke verhaallijn ontbreekt
 • Vanaf 4 lijkt het me te druk in de kamer

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 20 november 2022

Uitdagende en knap gemaakte escape!

In de buurt van Maastricht stak deze in de eerdere reviews netjes boven de rest uit. Met enige verwachtingen dus naar Meerssen afgezakt. In de avonddonkerte heel even moeten zoeken, maar voordeel op het industrieterrein is wel dat parkeren alvast geen enkele probleem is. Vriendelijke ontvangst, en hop de centrale in voor onze shift.

Heel wat goeds te vertellen over de escape. De inkleding zit prima in het thema. Alles ziet er echt heel netjes uit, je krijgt een duidelijke kerncentrale-beleving. De puzzels zitten zeer mooi verweven in de kamer. Mooie linken tussen de verschillende elementen. Denken, doen, enkele dingen zoeken,... alle elementen zitten in deze escape om ervoor te zorgen dat iedereen hier plezier kan beleven. Doordat we geen hints nodig hadden hebben we niet echt gebruik moeten maken van de walkies. Ik kan me inbeelden dat dit qua hintsysteem niet altijd super werkt. Anderzijds... het draag wel bij tot sfeer/verhaal. Best ok dus. Overgangen tussen de delen van de escape zijn OK. Opbouw is niet van die aard dat je grote verrassingen tegenkomt. Dit zonder afbreuk aan de totale inkleding, want die is super. Fijn ook dat het mogelijk is om veel puzzels tegelijk op te lossen. Wij waren met 5, niets zo vervelend als je dan in een kamer zit waar je met 10 ogen steeds naar hetzelfde moet kijken. Hier zit het zeer goed.

Snelle foto achteraf, nog even samen door de kamer gewandeld. En wij trokken blijgezind weer naar België. When in Maastricht... dan is deze escape zeker een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer goed ingekleed, leuke elementen in de kamer!
 • Non-lineaire puzzels
 • Goeie logica, veel afwisseling
 • Goeie afwerkingsgraad
 • Geen echte verrassingen/plotwendingen/...

 

Room Service

Collabyrinth
Geplaatst op: 12 november 2022

Amusante reis in de tijd!

Eerder al eens een fijne escaperoom gespeeld op deze locatie, wij kwamen met plezier nog eens terug. Uitbater ontvangt je hartelijk en na de nodige uitleg start de escape. Sfeerschepping zit prima met een fijne intro. Valt meteen ook op dat er met passie gewerkt is aan de inkleding en een sterke techniek in de kamer!

Doorheen de escape ontplooit het verhaal mooi. Heel fijn hoe de puzzels volledig in de missie van deze escaperoom zijn verwerkt. Omgeving is top qua inkleding! Met twee personen hebben wij ons echt uitstekend geamuseerd. Ook de verdere opbouw van de kamer zit zeer goed in mekaar. Puzzels zijn een mooie afwisseling van enkele doordenkers, zaken vinden, praktische puzzels en het nodige teamwork. Dit maakt dat er voor ieder zeker wat wils te vinden is in deze escape. De moeilijkheidsgraad is zowel goed voor beginnende escapers als voor de ervaren rotten. Temeer ook omdat in de aanpak van de escape er ook enkele optionele zaken inzitten voor wie een hogere score wil halen. Heerlijk! Met een fijn einde was de cirkel rond en stapten wij zeer tevreden uit deze escape.

Thumbs up aan de uitbater. Ze maken hier met de nodige passie weer een nieuwe fijn kamer waarvoor een tripje naar Lokeren zeker de moeite is. Voor beginnende groepen lijkt het me mogelijk om hier met 4/5 te spelen, voor de ervaren spelers raad ik eerder 2/3 aan.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal is goed opgebouwd
 • Puzzels top verwerkt in thema en verhaal
 • Leuke extra laag qua uitdaging
 • Mooie inkleding
 • Vriendelijke, gepassioneerde uitbater
 • Voor ieder wat wils
 • Leuke sfeer/setting/geur
 • Had nog groter mogen zijn

 

Ideaal voor kinderen!

Op deze locatie heb ik reeds eerder de Harry Potter-kamer gespeeld. Toen was dit voor ons een goeie ervaring. Ik moet er wel bij vermelden dat ik deze escapes gedaan heb met mijn 8-jarige zoon. Ik vermoed dat dit wel de grote verschillen verklaart in de reviews. Net zoals bij de Harry Potter-kamer is ook deze Pokemon-kamer minder aan te raden voor doorwinterde escapers die zoeken naar een straffe escape-ervaring. Maar daartegenover staat dat ook deze Pokémonkamer heel wat leuke elementen heeft voor kinderen of voor wie met enkele vrienden/vrijgezellen/... een fijn uurtje in een escape wil doorbrengen. Doordat ik er met mijn zoon was, heb ik hem ook zien genieten van de fantasierijke wereld van de Pokémon in deze kamer. En ben ik ook heel blijgezind huiswaarts gekeerd.

De kamer zelf is zeer degelijk ingericht. In de verschillende delen is er aandacht voor een goeie afwerking, en komt het Pokémonthema ook 100% terug. De puzzels zelf zijn zeer leuk voor kinderen of voor zeer occasionele escapers. Wie veel kamers op de teller heeft zal dit eerder aanvoelen als behendigheidspuzzels, reactiepuzzels,... Hierdoor past deze kamer ook minder in het "hokje" van een escaperoom. Maar zoals reeds gezegd: met het juiste publiek is dit best leuk. Mijn zoon wou in die zin zelfs graag nog eens terugkomen met enkele andere vriendjes om de verschillende spelletjes nog eens te spelen. Kortom: met de juiste verwachtingen zit je in deze kamer echt wel goed.

Begeleiding is vriendelijk en degelijk. Respect ook voor de man die er op de avond dat wij er waren alleen voor stond en drie groepen tegelijk begeleidde. Wij kregen tips wanneer nodig, en ook de vragen die we nog hadden na de kamer werden netjes uitgelegd. Uitbater is kindvriendelijk en heeft aandacht voor fijne beleving voor de jongsten. Fijn!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed afgewerkte inkleding
 • Pokémonthema is goed geïntegreerd
 • Prima voor kinderen of voor occasionele fun
 • Degelijke en kindvriendelijke begeleiding
 • Meer focus op behendigheid ed ipv puzzels
 • Enkele tijdrovende puzzels
 • Minder geschikt voor doorwinterde spelers

 

Laad meer reviews

0 reviews