Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Benjamin

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Enthousiast escaper.


Mostly gone in 60 minutes.


Lid sinds

16-06-2020

Statistieken

Escaperooms

120 reviews

120 kamers gespeeld

95.8% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


6 forum berichten

120 reviews

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 11 februari 2023

Escape van de bovenste plank

Na een topervaring bij het geheim van de Baron keerden we graag terug voor een nieuw bezoekje. Deze keer was er een testament in het spel, waar we graag het fijne van wilden weten.

Onthaal is kenmerkend voor deze plek in thema. Heel goeie storytelling, mooi opgebouwd. Host weet zich perfect aan te passen naar de ervaring toe en zorgt ervoor dat je met veel goesting aan het avontuur kan starten.

En moet gezegd zijn: dit is een topavontuur. Setting en locatie zijn magnifiek en worden in deze escape volledig uitgespeeld. Pand is waanzinnig goed gemaakt en combineert uitstraling en verhaal om er een grote authenticiteit aan te geven. Puzzels zijn prima geïntegreerd in de gehele kamer. Ik denk niet dat ik tot heden een straffere escape heb gespeeld op basis van mechaniek in de puzzels. Vergeet alle hedendaagse elektronische elementen even, want wat hier wordt neergezet, perfect passend in het thema, op vlak van pure mechanische gehelen... onvoorstelbaar. En waanzinnig te genieten. Meermaals met verwondering in de kamer gekeken hoe iets was opgebouwd, en met plezier de puzzels uitgevoerd. Puzzels zijn trouwens niet altijd even evident, integendeel. Wij waren met 2 en hebben echt wel de nodige hints nodig gehad om er uiteindelijk tijdig uit te geraken. Begeleiding zit weliswaar top en weet de juiste zetjes te geven. Ik zou 4 aanraden als ideaal aantal om deze kamer te spelen.

Conclusie: absolute topkamer. Zeer goed neergezet verhaal, massa's uitstraling, onwaarschijnlijk goeie techniek. Geluid is prima als achtergrond met goeie nummerkeuze per deel van de escape. Enige tip hier zou zijn om eens met uitbaters zoals Epic Escape in Waalwijk te gaan praten om te kijken hoe je een op maat soundtrack zou kunnen maken. Uitbater heeft nog plannen hier naar de toekomst toe... Zoiets zou het helemaal af maken. Maar in ieder geval: op naar Molenstede voor het Testament, want dit is echt pure escape top.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Top ervaring
 • Weergaloze mechaniek
 • Heel goeie puzzels, prima geïntegreerd
 • Sterke storytelling en opbouw doorheen de escape
 • Prachtige afwerking
 • Grote authenticiteit
 • Goh... ik weet het niet meteen

  Caro

The Box

The Box
Geplaatst op: 14 januari 2023

Zeer toffe puzzelkamer

The Box stond reeds een tijd op het verlanglijstje. De mysterieuze teasertekst, de vele positieve reviews... en wat is toch die dekselse box? Met veel goesting naar Gent afgezakt om het geheel te ontrafelen.

Na vriendelijke ontvangst en degelijke uitleg zijn we aan de kamer gestart. Begin is op zich best leuk. Tegelijk denk ik dat nog wat extra attributen en nog meer sfeerschepping een extra hadden kunnen zijn om de mysterieuze aanzet nog dat tikkeltje extra te geven. Eventueel zou een intro met geluidseffecten bvb. een extra kunnen zijn, net als bvb. ergens een wat extra sfeermuziek/geluid. Maar goed, ik ben hier reeds mogelijkheden aan het aangeven terwijl ik graag ook even wil focussen op de essentie van deze kamer: puzzels. Maker van de kamer heeft op authentieke wijze een hele hele goeie puzzelkamer in mekaar gestopt. Verrassende elementen, goeie technische vernuften, gebruik van verschillende elementen, teamwork, zoekwerk,... de mix van puzzelskills is echt top. De extra lijn die in de escaperoom zit geeft hier nog eens een bonus van jewelste op. En waar ik dan zelf misschien het gevoel heb dat deze kamer qua sfeer/beleving/spektakel nog een tikkeltje extra zou kunnen gebruiken, compenseren de toppuzzels dat hier volledig en meer.

We hebben met 5 personen genoten van deze kamer. Meestal vind ik 5 teveel, maar in deze kamer is er zodanig veel te doen dat niemand zich hoeft te vervelen. Heerlijk.

We zijn uiteindelijk vrij vlot ontsnapt en kwamen met plezier uit deze escape. Fijn ook hoe achteraf nog eens alles doorlopen wordt en hoe vergelijkingen worden gemaakt met timing van andere groepen. The Box is absoluut de moeite waard om voor naar Gent af te zakken, zeker als je houdt van een leuke puzzelkamer. Ook voor sporadische escapers of beginners is dit echt een prima kamer. Hop naar The Box dus, en ontrafel het mysterie!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels zijn van topkwaliteit
 • Veel afwisseling en veel te doen
 • Kamer geschikt ook voor wat grotere groepen
 • Zeer goede begeleiding, fijne nabespreking
 • Authentiek
 • Extra puzzellijnen en fijn parallel puzzelen
 • Mist tikkeltje extra sfeerelementen
 • Geluid/muziek zou een meerwaarde kunnen zijn

 

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 5 januari 2023

Sprookjesbos in Nijlen

Buiten het WK 'Muurke klop' nog nooit gehoord over enige culturele activiteiten in Nijlen. Tot daar in ieder geval mijn achtergrondkennis als iemand me op voorhand zou vragen 'wat te doen in Nijlen?'. Na deze escaperoom kan ik wel iets anders zeggen: Ben je in een straal van ongeveer 100 à 150 km van Nijlen en zoek je nog een toffe activiteit? Best eens afzakken naar dit sympathieke kempendorp om je onder te laten dompelen in de wereld van Grimm. Woon je verder dan 150 km? Boek een overnachting in de buurt zo je wil. Jawadde, van een aanrader gesproken!

Maar even beginnen bij het begin...

Er was eens niet zo heel lang geleden een groepje oud-collega's die graag nog eens een escaperoom samen wilden spelen. Vol enthousiasme zakten ze af naar een nieuwe kamer in Nijlen. Veel was er nog niet geweten over deze geheimzinnige plek. De kamer was immers nog maar door enkelen gespeeld. En ook al waren de eerste reviews top, toch werd er met een onzeker verwachtingsvol hartje aangeklopt.
Sympathieke uitbaters ontvingen de vier escapers. En al gauw werd met goed gemoed de kamer aangevat. Aldaar vielen ze van de ene verbazing in de andere. Waren ze nog in het gebouw waar ze binnengetreden waren? Hoe kwam het dat ze plots in het Sprookjesbos van de Efteling waren beland? En wie had al die raadsels zo knap verweven in het geheel van de kamer waardoor er een totale beleving ontstond? Niemand wist het. Ook op de vraag waar al die heerlijke geuren en aangepaste muziek vandaan kwam was geen antwoord. Wat ze wel wisten, is dat ze bijna 2h lang genoten hebben van een escaperoom die de groep van de ene verbazing naar de andere bracht. Vol mooie delen, puzzels en authentieke details. Hier was met hart en ziel een sprookje gebouwd, zoveel was zeker.
En op het einde,... ontsnapten ze vlot binnen de tijd, werden nog vlot onthaald voor nabespreking, rondleiding en drankje,... en leefden nog lang en gelukkig.

Ja kom, kort samenvatten: rep je naar Nijlen. Deze escape moet je gespeeld hebben. Passie druipt ervan af. Vol met authentieke elementen. Verwacht je aan schitterende mechaniek, mooie details en afwerking. Eventueel een knaleffect op het einde zou het helemaal hebben afgemaakt, maar dit is echt top qua escape. Vlaanderen is een parel rijker, zal niet lang duren eer deze losjes de top 50 van escapetalk bestormt. En dat zal 100% terecht zijn.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • 100% en meer authenticiteit
 • Knappe mechaniek doorheen de gehele kamer
 • Sfeer, sfeer, sfeer, geur, muziek, sfeer
 • Sterk geïntegreerde puzzels
 • Super qua afwerking en details
 • Sprookjesboservaring
 • Heel vriendelijke uitbaters
 • Ik kan hier echt blijven gaan
 • Eventueel nog een finale-effect op het einde?
 • Dit mocht nog langer dan 2h duren
 • Soms kleine ruimtes, best niet met meer dan 4

  ErrorputcharChaosDM

Professor Volta

Locat Escape
Geplaatst op: 2 januari 2023

Basic degelijke puzzelkamer

Een escaperoom die plots opdook op een kwartiertje van thuis? De nieuwsgierigheid won het, dus zakten we snel even af naar Schaffen voor het labo van Dokter Volta. Ontvangst 's avonds is even zoeken. Parkeren liep vlot, maar niet helemaal duidelijk waar we moesten zijn. Een korte uitleg later kon de escaperoom beginnen.

Thema is klassiek zonder meer. Verwacht je niet aan een uitgebreid verhaal, effecten of een spannende beleving bij deze kamer. Wel aan puzzels die degelijk afwisselend zijn. Enkele klassiekers, enkele leuke vondsten. Persoonlijk vond ik dat er wat veel cijfersloten naast mekaar hingen waardoor je gevonden codes soms op 3 verschillende sloten moest proberen vooraleer je de juiste had. Eventueel kan een afwisseling met meer verschillende soorten sloten een zeer kleine investering zijn. Kamer is gebouwd in een container. Vele kanten kan je daar niet mee op, maar hier is zeker maximaal gebruik van gemaakt.

Kortom: een degelijke puzzelkamer. In de ruimere buurt vind je qua beleving heel wat ecapes die deze overstijgen (Testelt, Geel, Molenstede, Mol); maar wie wel eens van een basic puzzelkamertje houdt kan zeker zijn gading vinden in Schaffen.


8

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Degelijke puzzels
 • Veel parkeerruimte
 • Gunstige prijs
 • Verhaal en sfeer zijn zeer basic
 • Mag meer afwisseling qua sloten hebben
 • Hier en daar opfrissing nodig

 

De Waterput

Escaperoom Bree
Geplaatst op: 30 december 2022

Butler helpen stelen, dat regelen we even...

Na een vriendelijk onthaal volgt introductiefilmpje voor deze escape. Filmpje is onderhoudend, maar mist wat sfeer omdat het sterk computer-geanimeerd is. In het kader van deze escape zou ik eerder een filmpje met een klein beetje acteerwerk aanraden. Kamer start op een originele manier, fijn.

In de escape vonden we heel wat leuke puzzels terug. Afwisseling tussen verschillende elementen van zoeken tot denken tot combineren zit prima. Tevens zijn de puzzels best goed geïntegreerd in de kamer. Duidelijk te merken dat dit de tweede kamer van deze uitbater is. Flow doorheen de kamer zit goed, opbouw eveneens. Naar toekomst toe denk ik dat er nog enkele elementen sterker zouden kunnen die deze kamer nog zouden verbeteren. Gaande van meer gebruik maken van sfeermuziek in het tweede gedeelte tot bvb. hier en daar wat gebruik van rookeffecten. Tot slot hou ik persoonlijk wel van een goed verhaal. In deze escape zitten de elementen er zeker in, maar ik zou nog aanpassingen doen in de logica van het verhaal. Zowel de aanleiding 'waarom' je deze escape gaat doen, alsook de uiteindelijke ontknoping zouden m.i. aangepast kunnen worden waardoor het geheel nog sterker voor de dag komt en de mysterieuze sfeer van de kamer nog meer in de verf kan worden gezet. Nu, dit zijn wel verbeterpunten die een reeds goeie escape nog beter kunnen maken. Want vergis je niet, dit is een fijne escape om te spelen. Gezinnen, vrienden, collega's,...voor ieder wat wils in deze kamer. Is zeker speelbaar voor beginners en ook leuk voor ervaren spelers.

Kortom: hop naar Bree!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne, afwisselende puzzels
 • Sfeerschepping zit goed
 • Originele elementen
 • Escaperoom met voor ieder wat wils
 • Goeie prijs/kwaliteit
 • Introfilmpje zou ik veranderen
 • Achtergrondmuziek zou meerwaarde kunnen zijn
 • Elementen verhaal nog sterker bij mekaar te brenge

 

Topvacature! Zeker solliciteren bij Han!

Het Geheim van Sint Romuldus ligt intussen weer zo'n 3 jaar achter ons. Onwaarschijnlijk hoe snel de tijd gaat. Ik herinner me nog hoe onder de indruk ik was van de setting die de Gouden Kooi daar had neergezet. Tegelijk gaven ze toen reeds aan van start te gaan met de ontwikkeling van een tweede experience. En dan... zijn we drie jaar verder. Hoge verwachtingen, dat spreekt dan wel voor zich. Op voorhand start al wat leuke beleving met hele goeie introductiefilmpjes en storytelling op de website. Fijn dat hier aandacht voor is. Deze doordachtheid van setting is trouwens echt een rode draad in deze escape. En iets waar de strafste uitbaters in excelleren. Wat mij betreft hoort De Gouden Kooi daarbij.

De escape zelf... Net als bij Romuldus was ik ook hier van bij het binnentreden van mijn sokken geblazen. De introductievideo vloeit fantastisch mooi door in de start van de escape zelf. Het decor is wondermooi neergezet. Meermaals genoten van een volgende fase van het spel. Nu ja,... spel... Mij valt in deze kamer hoe sterk elke puzzel geïntegreerd is in de logica van de kamer zelf. Dit doet het ook allemaal echt aanvoelen. Puzzelelementen zijn er in de kamer omdat ze daar ook thuishoren. En worden gecombineerd in zeer afwisselende puzzels. Zoeken, teamwork, doen, denken,... voor iedereen wat wils. Geluids-licht-effecten zijn perfect verweven in de kamer. En de overgangen naar de verschillende spelfases zijn echt top. Op die manier ontvouwt het verhaal zich ook telkens verder en escaleert dit volledig tot een totale experience. Ik was in deze experience dan ook volledig mee in de realiteit van het spel zelf. Even volledig ontsnapt. Heerlijk wanneer een escaperoom daarvoor kan zorgen. De verwachtingen lagen hoog, en de Gouden Kooi heeft ze wat mij betreft helemaal en meer ingelost. Ook genoten van de geinige elementen die er her en der in zitten.

Achteraf nog heel even kunnen napraten. Passie is bij deze uitbaters hoog en de trots op de kamer is terecht. Wij hebben hier echt van genoten. Ik kan alleen maar iedereen aanraden een tripje naar Mechelen in te plannen en de Wraak van Han zelf te beleven. Het is de reis waard, en het zal ook niet lang duren tot deze hoog in de Escapetalktop komt te zitten of in de Terpecalijsten zal verschijnen. En dat zal dan volkomen terecht zijn. Heerlijke escape!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Totaalbeleving
 • Verhaal en opbouw neemt je volledig mee
 • Elke puzzel is logisch en 100% geïntegreerd
 • Heel knappe overgangen
 • Sterke verfijnde techniek
 • Waanzinnig decor
 • Vriendelijke en gepassioneerde uitbaters
 • Goed gebruik van licht en geluid
 • Vloeiende overgang van intro naar kamer
 • Meerdere grappige elementen
 • Hoeveel pluspunten mag je hier noteren?
 • Niet voor wie slecht te been is

 

Rusty's Facility

Escape In Time
Geplaatst op: 23 december 2022

Chaotisch, maar wel originele elementen

Na de piramide was het tijd voor Rusty's Facility. Wist niet goed wat we hier mochten verwachten. En eerlijk gezegd was ik ook achteraf me aan het bedenken wat ik daar nu allemaal in heb meegemaakt. Ik denk dat dat ligt aan het feit dat het voor mij soms eerder chaotisch was. Of dat dan aan onze manier van spelen of aan de kamer lag, dat is dan uiteraard voor interpretatie vatbaar. Let wel: we hebben ons in deze kamer zeker geamuseerd. En ik ben ook vrij zeker dat iedereen hier een fijne tijd kan beleven. Zeker voor gezinnen met kinderen bijvoorbeeld zijn er heel wat elementen die echt leuk zijn.

Verhaal zelf is aanwezig, setting wordt ook zeer degelijk weergegeven. Qua puzzels viel voor mij op dat er heel veel puzzels met schakelaars in zaten. Nu, dit past ook wel in de setting, maar tegelijk had ik daardoor misschien af en toe iets meer afwisseling gewild. Weinig zoekwerk. Wel enkele puzzels met leuk teamwerk, daar zit het hier goed! Bij enkele puzzels had ik het gevoel dat we wil ongeveer wisten wat we moesten doen, maar het dermate chaotisch liep dat het ons telkens verraste dat we klaar waren. Was dat dan door stom toeval of doordat we echt helemaal het juiste deden... ik weet het niet. Muziekpuzzel was leuk maar heeft een klein beetje voorkennis nodig wat misschien voor sommige hele jonge teams minder evident is. Naar einde toe enkele opdrachten die mij iets minder konden bekoren, maar waarvan ik zeker weet dat anderen het net zo goed wel heel leuk zouden vinden.

In ieder geval heeft deze uitbater hier een leuke, originele escaperoom neergezet. Goed voor een uurtje fun, en eentje die zeker voor sommigen echt leuke verrassende elementen heeft. Ik denk dat deze voor een gezin met kinderen echt heel leuk is, maar ook voor anderen escapers zeker leuk om eens even in Keerbergen te passeren.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke gamemaster
 • Originele invalshoeken
 • Leuke, gezinsvriendelijke puzzels
 • Tof teamwork nodig
 • Eerder prijzig voor 2 personen
 • Chaotische stukken
 • Sommige puzzels soms heel verrassend opgelost
 • Geen echte ontvangstruimte
 • Veel schakelaars en knopjes

 

Pyramid Of Doom

Escape In Time
Geplaatst op: 23 december 2022

Leuke puzzelkamer in Egyptisch thema

Na een vriendelijke ontvangst (enkel jammer dat er niet echt een ontvangstruimte of iets te drinken is) krijg je een stevige intro voorgeschoteld (best even melden als je last van epilepsie zou hebben) en duik je vervolgens een prettige puzzelkamer in.

Thema is duidelijk, verhaal is rechtoe rechtaan. Het accent hier ligt echt op een rits fijne, lineaire puzzels. Wat dingen zoeken, combineren, het nodige teamwork,... alle elementen zijn aanwezig. Ik vermoed dat 'm voor iedereen heel goed te doen is. Wij speelden met 2 ervaren escapers en geraakten er heel vlotjes door. Maker van de escaperoom heeft duidelijk ook zijn best gedaan om de nodige effecten te voorzien in de kamer.

Kortom, basic goeie escapefun te vinden in deze kamer!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke ontvangst
 • Leuke, afwisselende puzzels
 • Goed ingebouwde effecten qua licht/rook
 • Vrij prijzig voor 2 personen
 • Zeer lineair
 • Voormalige puzzels nog zichtbaar bij einde

 

The Battle

Escape Room Bilzen
Geplaatst op: 14 december 2022

Vrij basic

Deze escape is nog ergens leuk omwille van het battle-aspect tegen een andere groep. Uitbater heeft 2 keer exact dezelfde escaperoom gemaakt met een basic 'strijdgedeelte' tussen de twee. Het strijdend gedeelte zou tactisch nog sterker kunnen zijn als we er meer gebruik van hadden kunnen maken. Nu was het eerder om ter vlugst de escaperoom tegelijk spelen. Heeft zijn charme, maar ook niet veel meer dan dat. Kamer is eerder basic. Beetje puzzelen, beetje nadenken, beetje zoeken. Je geraakt er vrij vlot uit met 20' nog op de teller zonder echte "waw"-momenten. Jammer. Ook eerder het gevoel van een kamer waar puzzels louter zijn in geplakt dan wel dat echt sprake is van puzzels die in een verhaal worden geïntegreerd. Er bestaan al heel veel andere uitbaters die daarvan het mooie voorbeeld geven, alleen kan je dat hier niet echt terugvinden.

Is het dan echt niet de moeite? Goh... Ben je met z'n 8en en wil je eens excapen tegen mekaar, dan is dat aspect hier nog leuk, maar ik zou er geen al te verre verplaatsing voor aanraden. Onthaal is vriendelijk, maar geen plek om je jas of waardevolle spullen achter te laten; niet echt nabespreking, en deur blijft gewoon openstaan wanneer je start.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 6.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Battle-aspect is basic aanwezig
 • Een enkele leuke puzzel
 • Eerder basic
 • Veel onbenut battle-potentieel
 • Geen beleving
 • Vriendelijk, maar weinig betrokken begeleiding
 • Eenvoudig

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 10 december 2022

Betoverende escape-experience

Illusion stond al een tijdje hoog op de wishlist. En als de dag dan eindelijk daar is om een dergelijke hoog aangeschreven escape te gaan spelen, dan kriebelt het des te meer. Ontvangst is onmiddellijk erg gezellig. Uitbaters zijn zeer vriendelijk en brengen de juiste sfeer om aan de escape te beginnen. Wat je hier ziet, en waar deze escape ook in uitblinkt, is dat je van bij het binnentreden door de deur in een experience terecht komt. Geen tijdverlies aan zinloze spelregeluitleg, geen bruuske overgang naar de escaperoom zelf. Alles zit in een natuurlijke flow en voor je het goed en wel beseft word je op die manier al snel deel van het verhaal zelf. Subtiel en bijzonder sfeervol. Een kenmerk van de allerbeste escape-uitbaters/kamers.

Kamer begint zodus sfeervol en bouwt enorm sterk op. Valt meteen op dat door het gebruik van film en vooral licht en geluid, er een bijzonder straffe setting wordt gecreëerd. Verhaal is daarin volop aanwezig en biedt diepgang aan de volledige escape. Opbouw van de kamer is indrukwekkend. Wij waren meermaals flabbergasted van de fases van het spel waarin we terecht kwamen. Naast genieten zat onze focus uiteraard ook op de puzzels. Deze zijn hier van bijzonder hoog niveau. Allemaal perfect in thema. Uitstekend ingewerkt in de kamer. En leuk dat er veel parallel mogelijk is. Ons team werd op vele vlakken aangesproken, en we geraakten zeer snel in een sterke flow. Deze kamer lag ons sterk, wat het extra plezierig maakte. Illusion geeft met meerdere puzzels een leuke dynamiek aan de spelers zelf, wat extra prettig is. Samenwerking is hier op hoog niveau nodig. Heerlijk! En ik wil het nog eens herhalen: petje af voor de manier waarop gebruik is gemaakt van de muziek, de licht/geluids-effecten, technische effecten in de kamer,... alles droeg bij tot een unieke sfeer. De escape ademt het verhaal, je wordt op die manier echt meegesleept in een doorgedreven experience.

We hadden nog best wat tijd op de klok over. Voor ons mocht het gerust nog langer duren, maar even goed hebben we echt genoten van deze escape. De algemene reviewcijfers zijn terecht bijzonder hoog. Iedereen die op zoek is naar de strafste escaperooms die je in België/Nederland kan vinden moet Illusion op het lijstje bij zetten. Puur genieten.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Indrukwekkende opbouw
 • Licht, geluid, techniek van bovenste plank
 • Diepgang in verhaallijn
 • Immersie van de puzzels
 • Teamwork is heerlijk
 • Top uitbating
 • Unieke sfeer, knappe inrichting
 • Leuke knipogen naar andere escapes
 • Mocht gerust nog (veel) langer duren

 

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 10 december 2022

Koffer kwijt, maar ook hart verloren

Na kamer 237 wilden we absoluut terug naar Volkel voor de nieuwe escape "Lost & Found". Onze verwachtingen waren hooggespannen. Thema nodigde uit qua originaliteit en mysterie. Met veel enthousiasme doken we dan ook opnieuw bij deze escape-uitbater binnen. Nu ja, "escape"... zeg maar hotel. Grote sterkte dat ook deze kamer in het hotelthema zit. Dat merkt je bij de aankomst, en ook richting de start van de escape zelf zit het perfect. Begeleiding leidt ideaal de kamer in en zorgt met de juiste aanpak ervoor dat je helemaal in het verhaal van start kan gaan.

Moet gezegd zijn, ik was bij het begin van de kamer meteen van mijn sokken geblazen. De start bruist onmiddellijk van de sfeer die deze escape biedt. Indrukwekkende setting in een plek die van buiten uit op een gewoon huis lijkt. Tot in het diepe detail zijn de makers erin geslaagd een kamer neer te zetten die sfeervol is, uitnodigt tot rond blijven kijken. De verhaallijn zelf is tevens op en top. Van inleiding tot verdere beleving en sterke ontknoping. Doorheen de kamer ontvouwt het verhaal zich verder en verder in de tussenfilmpjes, de effecten in de kamer en ook in de volledige puzzellijn. Ik vond dit onvoorstelbaar knap. Het maakt deze kamer genieten van begin tot einde. De puzzels zelf zitten ongelooflijk sterk verweven waardoor je niet meer het gevoel hebt in een klassieke escaperoom te zitten. Het avontuur dat je speelt wordt levensecht. Ik moet wel bekennen dat ik er ook van houd om me in escaperooms in te leven, maar daar zorgt deze kamer ook echt voor 110% voor. Puzzels zijn uitdagend, zeer afwisselend en echt origineel. Teamwork, communicatie, concentratie,... alle vaardigheden worden uitgedaagd. Met onze groepen genoten we ervan en wisten we alles tot een goed einde te brengen zonder een tip. Heerlijk.

Wij hadden enorm spijt toen het erop zat, en hebben in onze autorit nog volop verder gereflecteerd over deze verbluffende ervaring. Lost & Found is echt een parel in het escaperoomlandschap die je gespeeld moet hebben.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Unieke sfeer: licht, geluid, inkleding, thema,...
 • Parel van een escaperoom
 • Uitstekende begeleiding
 • Straf, volledig geïntegreerd verhaal
 • Knappe en uitdagende puzzels
 • Heerlijke teambeleving
 • Indrukwekkende opbouw
 • Had nog uren mogen blijven duren

  kamer237

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 10 december 2022

Interessante vacature!

Een kamer voor twee, dat wilden we niet graag aan ons laten passeren. Reviews scoren hier hoog, wat meteen een impact heeft op de lat der verwachtingen. Vanuit België maakten we een tripje naar Volkel waar onze sollicitatie gepland stond. Heerlijk aan deze locatie is de gehele hotel-setting. Van de mail vooraf, tot het bord aan buitenkant tot het onthaal, de bar en de ontvangst door de medewerkers. Alles ademt een hotelbeleving. Dat deze dimensie doorgetrokken is naar elke escape hier, maakt deze plek echt uniek.

Voor de kamer zelf werden we geheel in thema netjes en vlot ingeleid. Met veel plezier doken we in de puzzels die deze kamer rijk is. Moet gezegd zijn: het gebruik van film is top. Het verhaal wordt op die manier diepgaand weergegeven. Zelf ervaar ik steeds dat als thema verrijkt wordt door een meeslepend verhaal van start tot einde, dat dit de ervaring van de escaperoom een enorme extra geeft. In deze kamer zit dat super. Gebruik van verhaal, filmbeelden, muziek, lichteffecten. Alles in de opbouw is doordacht en tot in het naadje uitgewerkt.

De puzzels in deze kamer zijn best uitdagend. De moeilijkheidsgraad zit super voor 2 ervaren escapers, maar mogelijk voor 2 beginners wel wat moeilijker. Wij geraakten zelf in een uitstekende flow en hebben met 1 kleine tip de kamer kunnen uitspelen met nog een vijftal minuten over. Mocht je wat minder ervaring hebben, dan denk ik wel dat je heel goed kan vertrouwen op uitstekende begeleiding die goed aanvoelen op welke manier je in de juiste richting kan geduwd worden. De puzzels zitten perfect verweven in het thema en in de kamer. Alsook merkten we een fijne afwisseling in manier van puzzelen.

Samenvatting is duidelijk: dit is een kamer die je gespeeld wil hebben. Nadien even wat tijd nodig om te bekomen van al het puzzelgeweld. De voldoening is immens. Hulde aan de makers, we zijn erg blij dat we op de vacature gereageerd hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke verhaallijn
 • Hotelthema tot in de puntjes
 • Licht, geluid, muziek, gebruik van film
 • Top puzzels
 • Uitstekende begeleiding
 • Origineel concept
 • Super uitdaging voor 2 escapers

  kamer237

De Reactor

Escaperoom Bree
Geplaatst op: 2 december 2022

Stad gered! Fijne escape!

60 minuten tijd om een kernreactor van ontploffing te vrijwaren. Kijk, maar is er niet nodig om ons aan het werk te zetten. Na een vlot en vriendelijke onthaal gingen we aan de slag.

Kamer is sterk authentiek en thematisch goed ingericht. Thema zit verweven en de opbouw van de puzzels wordt mooi in de kamer vormgegeven. Plezierige afwisseling in raadsels zaken combineren en zo de opdracht in het geheel te ontrafelen. Ons lag de kamer prima waardoor we met 25' tijd overschot aan het slotraadsel aankwamen. Hier ferm mee liggen sukkelen, maar uiteindelijk met 3' tijd met goed gevoel eruit geraakt. Wij hebben ons goed geamuseerd in deze escape. Puzzels zijn mooi vormgegeven en bevatten enkele (goeie) klassiekers. Verwevenheid in het thema is mooi waardoor het geheel in mekaar vloeit. Kortom: fijne escape. Voor ervaren spelers lijkt me 2 à 3 een goed idee; maar meer dan dat zou ik niet doen. Voor beginners, gezinnen etc is 4 à 5 hier geen probleem.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke uitbater
 • Authentieke, verzorgde escape
 • Fijne puzzels, prima in thema
 • Mooi opbouwend geheel
 • Voor ervaren escapers eerder makkelijk
 • Introfilmpje mooi, maar een beetje houterig :-)

 

The Bar

The Bar
Geplaatst op: 1 december 2022

Je kan me vinden bij de bar

Dagje Maastricht met deze uitgebreide escape op het programma. Was op voorhand getriggerd door het concept van een buiten- en een binnengedeelte. Soortgelijk één gespeeld in Antwerpen en veel pret aan beleefd, dus met veel goesting aan deze gestart.

Het begin van de escape is meteen leuk, waarna het buitengedeelte volgt. Leuk tochtje doorheen Maastricht waarna je op een sfeervolle manier de verborgen kroeg kan binnentreden. De overgang tussen buiten en binnen vond ik persoonlijk zeer fijn. Eens binnen beland je in een basic degelijke escaperoom. Puzzels volgen mekaar lineair op en vereisen wel wat zoekwerk. Sfeer in de kamer zelf vond ik echt goed (setting, muziek, rook,... echte 'barsfeer'). Ik las dat enkelen de aanwezigheid van de barman wat minder vonden. Ik heb me er echter niet aan gestoord. Mogelijk kunnen nog wat extra interactie-elementen een interessante touch hieraan geven, nu was de barman eerder vooral als decor en tiplijn. Waar de sfeer in de bar goed zit, miste ik wel enig verhaal. De setting/thema is duidelijk, maar naar mijn gevoel was er niet echt een verhaallijn waarin we zaten. Buiten de tijd die wegtikte was er m.a.w. naar hoe ik beleefde niet echt een reden waarom we zouden ontsnappen. Meer zelfs: als ik in een gezellige bar zit, dan zou ik eerder willen blijven.

Conclusie voor mij is dat deze kamer echt wel de moeite is. Hele fijne manier om Maastricht te ontdekken, en kamer met een goeie sfeer. Leuk concept, leuk aangepakt. Er zijn mogelijkheden (verhaallijn, puzzels met interactie zoeken met de barman, eventueel nog een extra verborgen deel,...) die deze kamer nog sterker zouden kunnen maken. Maar hoe dan ook mag je je hier aan best wat fun verwachten!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeervolle kamer in thema
 • Goed concept binnen-buiten
 • Leuke overgang buiten --> binnen
 • Ideaal voor 2/3 personen
 • Vriendelijke uitbater
 • Duidelijke verhaallijn ontbreekt
 • Vanaf 4 lijkt het me te druk in de kamer

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 20 november 2022

Uitdagende en knap gemaakte escape!

In de buurt van Maastricht stak deze in de eerdere reviews netjes boven de rest uit. Met enige verwachtingen dus naar Meerssen afgezakt. In de avonddonkerte heel even moeten zoeken, maar voordeel op het industrieterrein is wel dat parkeren alvast geen enkele probleem is. Vriendelijke ontvangst, en hop de centrale in voor onze shift.

Heel wat goeds te vertellen over de escape. De inkleding zit prima in het thema. Alles ziet er echt heel netjes uit, je krijgt een duidelijke kerncentrale-beleving. De puzzels zitten zeer mooi verweven in de kamer. Mooie linken tussen de verschillende elementen. Denken, doen, enkele dingen zoeken,... alle elementen zitten in deze escape om ervoor te zorgen dat iedereen hier plezier kan beleven. Doordat we geen hints nodig hadden hebben we niet echt gebruik moeten maken van de walkies. Ik kan me inbeelden dat dit qua hintsysteem niet altijd super werkt. Anderzijds... het draag wel bij tot sfeer/verhaal. Best ok dus. Overgangen tussen de delen van de escape zijn OK. Opbouw is niet van die aard dat je grote verrassingen tegenkomt. Dit zonder afbreuk aan de totale inkleding, want die is super. Fijn ook dat het mogelijk is om veel puzzels tegelijk op te lossen. Wij waren met 5, niets zo vervelend als je dan in een kamer zit waar je met 10 ogen steeds naar hetzelfde moet kijken. Hier zit het zeer goed.

Snelle foto achteraf, nog even samen door de kamer gewandeld. En wij trokken blijgezind weer naar België. When in Maastricht... dan is deze escape zeker een aanrader.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer goed ingekleed, leuke elementen in de kamer!
 • Non-lineaire puzzels
 • Goeie logica, veel afwisseling
 • Goeie afwerkingsgraad
 • Geen echte verrassingen/plotwendingen/...

 

Room Service

Collabyrinth
Geplaatst op: 12 november 2022

Amusante reis in de tijd!

Eerder al eens een fijne escaperoom gespeeld op deze locatie, wij kwamen met plezier nog eens terug. Uitbater ontvangt je hartelijk en na de nodige uitleg start de escape. Sfeerschepping zit prima met een fijne intro. Valt meteen ook op dat er met passie gewerkt is aan de inkleding en een sterke techniek in de kamer!

Doorheen de escape ontplooit het verhaal mooi. Heel fijn hoe de puzzels volledig in de missie van deze escaperoom zijn verwerkt. Omgeving is top qua inkleding! Met twee personen hebben wij ons echt uitstekend geamuseerd. Ook de verdere opbouw van de kamer zit zeer goed in mekaar. Puzzels zijn een mooie afwisseling van enkele doordenkers, zaken vinden, praktische puzzels en het nodige teamwork. Dit maakt dat er voor ieder zeker wat wils te vinden is in deze escape. De moeilijkheidsgraad is zowel goed voor beginnende escapers als voor de ervaren rotten. Temeer ook omdat in de aanpak van de escape er ook enkele optionele zaken inzitten voor wie een hogere score wil halen. Heerlijk! Met een fijn einde was de cirkel rond en stapten wij zeer tevreden uit deze escape.

Thumbs up aan de uitbater. Ze maken hier met de nodige passie weer een nieuwe fijn kamer waarvoor een tripje naar Lokeren zeker de moeite is. Voor beginnende groepen lijkt het me mogelijk om hier met 4/5 te spelen, voor de ervaren spelers raad ik eerder 2/3 aan.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal is goed opgebouwd
 • Puzzels top verwerkt in thema en verhaal
 • Leuke extra laag qua uitdaging
 • Mooie inkleding
 • Vriendelijke, gepassioneerde uitbater
 • Voor ieder wat wils
 • Leuke sfeer/setting/geur
 • Had nog groter mogen zijn

 

Ideaal voor kinderen!

Op deze locatie heb ik reeds eerder de Harry Potter-kamer gespeeld. Toen was dit voor ons een goeie ervaring. Ik moet er wel bij vermelden dat ik deze escapes gedaan heb met mijn 8-jarige zoon. Ik vermoed dat dit wel de grote verschillen verklaart in de reviews. Net zoals bij de Harry Potter-kamer is ook deze Pokemon-kamer minder aan te raden voor doorwinterde escapers die zoeken naar een straffe escape-ervaring. Maar daartegenover staat dat ook deze Pokémonkamer heel wat leuke elementen heeft voor kinderen of voor wie met enkele vrienden/vrijgezellen/... een fijn uurtje in een escape wil doorbrengen. Doordat ik er met mijn zoon was, heb ik hem ook zien genieten van de fantasierijke wereld van de Pokémon in deze kamer. En ben ik ook heel blijgezind huiswaarts gekeerd.

De kamer zelf is zeer degelijk ingericht. In de verschillende delen is er aandacht voor een goeie afwerking, en komt het Pokémonthema ook 100% terug. De puzzels zelf zijn zeer leuk voor kinderen of voor zeer occasionele escapers. Wie veel kamers op de teller heeft zal dit eerder aanvoelen als behendigheidspuzzels, reactiepuzzels,... Hierdoor past deze kamer ook minder in het "hokje" van een escaperoom. Maar zoals reeds gezegd: met het juiste publiek is dit best leuk. Mijn zoon wou in die zin zelfs graag nog eens terugkomen met enkele andere vriendjes om de verschillende spelletjes nog eens te spelen. Kortom: met de juiste verwachtingen zit je in deze kamer echt wel goed.

Begeleiding is vriendelijk en degelijk. Respect ook voor de man die er op de avond dat wij er waren alleen voor stond en drie groepen tegelijk begeleidde. Wij kregen tips wanneer nodig, en ook de vragen die we nog hadden na de kamer werden netjes uitgelegd. Uitbater is kindvriendelijk en heeft aandacht voor fijne beleving voor de jongsten. Fijn!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed afgewerkte inkleding
 • Pokémonthema is goed geïntegreerd
 • Prima voor kinderen of voor occasionele fun
 • Degelijke en kindvriendelijke begeleiding
 • Meer focus op behendigheid ed ipv puzzels
 • Enkele tijdrovende puzzels
 • Minder geschikt voor doorwinterde spelers

 

The Suspect (Damplein)

The Suspect
Geplaatst op: 22 oktober 2022

Bijzonder leuke extra dimensie aan een zeer degelijke escape!

Met z'n vieren genoten van deze escaperoom. Concept zit zeer goed in mekaar en begint in feite enkele dagen vooraf al zeer lichtjes op te bouwen. Ik leef me altijd graag en ook snel in de beleving van een escaperoom in. Hier leenden de verschillende elementen zich daar ook echt super toe. Vanaf de creatieve out-of-the-box start tot de verschillende volgende fases van het spel. Dikke pluim ook voor de begeleiding die naar onze ervaring prima is geïntegreerd in de missie. Hierdoor voelt je doorheen de escape ook een spanning en een echtheid die mooi opbouwt. Zeer fijn misdaadverhaal op die manier!

De fase van de escaperoom zelf nog even op inzoomen. Deze zit degelijk in mekaar. Ik denk persoonlijk dat er wel wat klassieke elementen in zitten, afgewisseld met fijne eigen vondsten die allen mooi samenhangen in de escaperoom. Kamer zit zeer degelijk in mekaar. Zijn er straffere escaperooms? Puur op escape-gegeven zeker wel. Maar in deze zit het geheel conceptueel gewoon dusdanig goed in mekaar. Het verhaal en de gebeurtenissen erin geven een sterke extra laag die deze escape gewoon echt de moeite waard maakt.

Kortom... Wij hebben ons echt heel goed geamuseerd in deze escape. Ik zou 'm echt aanraden. Zeker in stad Antwerpen steekt deze escape met kop en een beetje schouders boven de rest van de andere escaperooms uit. Althans naar mijn aanvoelen Thumbs up aan de uitbaters. Als er een nieuwe komt, wij komen heel graag terug!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Bijzonder leuk en spannend verhaal
 • Extra laag in de escaperoom
 • Degelijke puzzels
 • Sterke integratie van verhaal en puzzellijn
 • Uitstekende begeleiding!!
 • Prima opbouw, zeer sterk geheel!
 • Puzzels zelf degelijk, maar ook niet meer
 • Soms wat hapering in de communicatie
 • Geen toilet of drankjesmogelijkheid nadien

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie
Geplaatst op: 27 september 2022

Fijne puzzels in authentieke sfeer

Deze kamer stond al een tijdje op de wishlist met de vele mooie reviews. Een ritje naar Retie verder werden we vriendelijk onthaald. Parking vlot voor de deur, escaperoom achter de woonst gebouwd. Het is eens anders dan een handelspand, maar meteen voel je je ook in welkome sfeer.

Verhaallijn valt op in deze kamer. Deze ontrafelt zich mooi doorheen de escape. De puzzels zijn top, goed geïntegreerd in kamer en thema. Enkele spitsvondige effecten en leuke verrassingen in de kamer. Kortom: de ingrediënten die een goeie escape nodig heeft. Wij hebben een aangename ervaring gehad en geraakten erg vlot doorheen de puzzels. Kamer lag ons, we zijn nooit uit de flow geraakt. Daardoor relatief vlot eruit geraakt, maar dat kon de pret geenszins bederven. Mooie, authentieke kamer waar duidelijk veel liefde in zit. Een aanrader.

Achteraf nog een fijne babbel waaruit de passie van de uitbater duidelijk blijkt. Enige tip: voorzie een frigootje om achteraf nog iets te kunnen bestellen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authentieke kamer
 • Zeer goed geïntegreerd verhaal
 • Puzzels sterk in thema
 • Vlotte flow in de kamer
 • Vriendelijke uitbating
 • Zeer goeie prijs-kwaliteit
 • Eerder klein, ik zou niet met meer dan 3 gaan
 • Heb je dorst? Dan heb je dorst :-)

 

Army Room

Room Escape Maastricht
Geplaatst op: 25 september 2022

Basic en verouderd, maar leuk voor beginnende escapers

Deze nog even kunnen meepikken bij een bezoekje aan Maastricht. Pand is vlot te vinden, fijne ontvangstruimte. Na kwartiertje wachten werden we opgemerkt en vanaf dan ook vriendelijk verdergeholpen. Door de veelheid aan escaperooms en vele startende medewerkers was er weinig gesprek voor of na de escape. Maar ach, wij amuseerden ons wel in ieder geval.

Kamer zelf is een basic 1.0 kamer. Dat wil zeggen: klassieke puzzels van slotje naar slotje; enkele praktische puzzels en voor de ervaren escapers klaar in 30 à 35 minuten. Nu, op zich is deze best nog amusant, maar hou er rekening mee dat het een verouderde kamer is. Wij hebben er ons geamuseerd, maar ook niet meer dan dat. Ik denk wel dat deze kamer voor beginnende escapers een fijne ervaring is ter kennismaking. Maar eerlijk... er is vandaag de dag een enorm aanbod waarin er veel betere kamers te vinden zijn.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele leuke puzzels
 • Prima voor beginners of gezinnen met kinderen
 • Degelijke ontvangsruimte
 • Duur voor wat het nog is
 • Verouderd
 • Zeker niet voor meer dan 3 ervaren escapers
 • Eerder chaotische drukte in het gebouw

 

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 23 september 2022

Heerlijke escape!

Na het spelen van de Mystic Cabin stond ook deze op het programma. Uitbater raadde deze volgorde aan omdat The Conductor recenter is.

En meteen vliegen we erin! Start van de escape is leuk en toont meteen dat deze kamer echt op een sterk niveau staat. Deze escape ademt de sfeer en het thema. Je waant je volledig in de opgelegde missie waardoor de escaperoom ook werkelijk als een avontuur aanvoelt. Opbouw is supersterk met puzzels die helemaal in het thema passen. We zagen enkele heel toffe en originele puzzels, zowel in het begin als doorheen de escape. Enkele puzzels waren wat steviger maar ook hier weet de begeleiding op een zeer gebalanceerde manier op de juiste momenten enkele tips te geven. Super! Op het nippertje zijn we eruit geraakt, waardoor ook als kers op de taart enige adrenaline op het einde. Wij hebben echt genoten van deze escape! Uitbaters mogen trots zijn op dit pareltje.

Achteraf nog heel even kort uitgeblazen en met een fijne ervaring op zak weggereden. In de wagen nog veel nagekaart over de fijne elementen van deze escape, dan weet je dat het goed zit. Wij speelden deze kamer met 2. Ik zag nog dat ze speelbaar is tot 6 personen... maar zoals op vele plekken raad ik toch aan om niet met meer dan 4 deze kamer te doen. Je loopt dat m.i. teveel de kans leuke elementen te missen, en op sommige stukken ga je mekaar echt voor de voeten lopen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Bijzonder sfeervol!
 • Afwerking is top, prima inkleding
 • Originele puzzels, leuke opbouw
 • Vriendelijke uitbaters, super begeleiding
 • Ja kom... gewoon echt top
 • Best niet met meer dan 4 spelen

 

The Mystic Cabin

Riddle Room
Geplaatst op: 23 september 2022

Charmante en fijne escape

Met de vele positieve reviews achter de kiezen met veel goesting naar Best afgezakt voor deze escaperoom. Kamer is al wat ouder, dus ook met de verwachting om een klassieke, goed verzorgde escape mee te kunnen maken.

Onthaal is prima. Locatie heeft een grote parking nabij. Omwille van festiviteiten was het iets moeilijker om een toegangsweg te vinden. Even goed hiermee een eerste uitdaging achter de rug nog voor we de locatie binnentraden. Basic onthaalruimte is aanwezig. Onthaal is meteen heel hartelijk. Er heerst een fijne, gemoedelijke sfeer en de uitbaters zijn duidelijk gepassioneerde escapers.

Kamer zelf. Meteen prima sfeertje en een heel authentieke inkleding van de kamer. Puzzels zijn bijzonder leuk en afwisselend. Je voelt duidelijk dat deze kamer met veel inzet en creativiteit gemaakt is. Er is voldoende originaliteit en een basic/degelijk verhaal dat een rode draad vormt door de kamer heen. Zodus: alle elementen om er een aangename escaperoom van te maken. Vandaag de dag is er heel wat meer spectaculairs te beleven in de escaperoomwereld, maar ik moet wel echt bekennen dat ik houd van dit genre oerdegelijke authenticiteit. Ik kan deze kamer echt alleen maar aanraden.

Thumbs up ook voor de supergoeie begeleiding die zeer goed aanvoelen wanneer een tip aan de orde is en op een juiste manier/timing een zetje in de goeie richting geven!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authentieke escapefun
 • Leuke en afwisselende puzzels
 • Prima uitbating en begeleiding
 • Onthaalruimte is basic, toilet in een ander gebouw
 • Verhaallijn is aanwezig maar wel eenvoudig

 

Leuke Harry Potter fun, ideaal voor gezinnen!

Nieuwsgierig naar deze escaperoom afgezakt. Met een thema en titel als "Harry Potter" kan je heel wat aanvangen in een escaperoom, maar als bezoeker loop je ook wel het risico dat het mager uitvalt en de naam groter is dan de escape zelf. Om echter gerust te stellen: bij deze kamer van Escape House zit het best snor. Goeie dosis escapefun!

Onthaal en service vonden wij zeer goed. We hadden enkele weken eerder geboekt op een erg warme dag, en de hitte en een tikkeltje zenuwen heeft er toen voor gezorgd dat onze zoon (8 jaar) het op het allerlaatste moment vlak voor de start van de escape zelf niet meer zag zitten. Uitbaters reageerden bijzonder begripvol. We mochten kosteloos herboeken en ze gaven onze zoon nog een watertje om te bekomen. Thumbs up voor de vriendelijkheid!

Wanneer je de escape binnenkomt valt het op dat er voldoende aandacht is gestopt in de afwerking. Wij vonden het in ieder geval zeer sfeervol. Degelijke inkleding, fijne achtergrondmuziek, goeie sfeersetting. In eerste gedeelte lopen de puzzels fijn door mekaar waardoor we met z'n drieën altijd wel bezig waren. Puzzels zijn een combi van het nodige denkwerk, wat zoeken en behendigheid. Bij één puzzel verloren we heel wat tijd en het nodige gevloek. But hey: een beetje zweet geeft altijd extra voldoening. Naast wat slotjes ook voldoende puzzels met de nodige effecten. Globaal zit de moeilijkheidsgraad zeer goed voor gezinnen, liefhebbers en beginners. Ervaren rotten komen best met 2 tot max 3 personen om voldoende uitdaging te hebben. Ruimte is verder vrij groot. Dit is op zich wel leuk, maar doet tegelijkertijd ook wel afvragen of er misschien nog wat meer beleving mogelijk was geweest door de ruimte verder op te delen en het mysterie/beleving verder te vergroten. Nu was er nog vrij veel "lege" ruimte in de gehele kamer. Persoonlijk denk ik dat hierdoor dit een goeie escaperoom blijft, maar zich (nog) niet kan meten met de straffere escape experiences die er her en der te vinden zijn. Neemt echter niet weg dat deze Harry Potterkamer echt wel een fijne escaperoom is!

Bon, conclusie. Wij hebben ons echt goed geamuseerd. Escape is goed afgewerkt en biedt voldoende fun voor iedereen. Ik zou 'm zeker aanraden voor een uitje onder vrienden en zeker ook voor gezinnen. Onze zoon heeft zich uitstekend vermaakt. Wij komen graag nog eens terug om de andere escape te spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer, fijne achtergrondmuziek
 • Goeie inkleding
 • Gezinsvriendelijk!
 • Meerdere leuke effecten bij de puzzels
 • Vriendelijke uitbaters
 • Vlot bereikbaar, veel parking
 • Vrij groot, behoorlijk wat lege ruimte
 • Extra opdeling zou meerwaarde geweest zijn

 

The Lost Treasure of Alden Biesen

Trèscape
Geplaatst op: 27 juli 2022

Aangename pop-up escape

Op het prachtige domein van Alden Biesen een pop-up escaperoom... dat wilden we zien. Met 4 zakten we af naar Bilzen om een verloren schat te gaan zoeken.

Kamer bevindt zich in een prachtige setting. Uitbaters zijn er erg fier op dat ze dit hier konden doen en zijn duidelijk gepassioneerd. Leuk. Gezien de pop-up enkel in de zomermaanden er staat wisten we op voorhand dat we dit niet konden vergelijken met een state of the art 3.0 escape-ervaring. En eerlijk gezegd hoeft dat ook geen enkel probleem te zijn.

De kamer is allereerst bijzonder sfeervol. Inkleding en thema is perfect passend in de historische locatie. Sfeerschepping, muziek etc zit prima. Het verhaal is aanwezig en eenvoudig. Wij geraakten zeer vlot door de puzzels, waardoor deze kamer me ook gezinsvriendelijk lijkt. De puzzels zelf zijn soms origineel, soms vrij klassiek. Verwacht je wel aan slotjes en sleuteltjes, niet aan waanzinnige effecten. Dit is allerminst een sfeerbederver, ik hou zelf wel van een klassieke escaperoom. Eindpuzzel leidt tot de schat, alleen was het misschien nog leuk geweest mochten we hier iets mee moeten doen om de deur opnieuw te openen. Door het einde is het nu minder een escape, dan wel een puzzelkamer.

Soit, wij hebben ons prima geamuseerd. Wie nog de kans heeft en goesting heeft in een degelijke pop-up puzzelkamer, hop naar Bilzen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer, hele mooie setting
 • enthousiaste uitbaters
 • Enkele leuke puzzels
 • Toegankelijk voor gezinnen denk ik
 • Is pop-up en mist daardoor wel wat techniek
 • Ontvangstruimte minimaal, geen drankjes
 • Einde mist een escapegehalte

 

Hallow kroket, wat een beleving!!!

Na "suspicious farmhouse" met veel goesting een dagje later terug bij Next Level om het avontuur verder te zetten. Opnieuw een vriendelijk onthaal, wij waren snel volledig klaar om de escape in te zetten.

Grote sterkte van deze uitbater is meteen duidelijk bij begin van deze escape. We startten volop in een kamer boordevol puzzels. Veel afwisseling, wat maakt dat iedereen van onze groep volop bezig kon zijn. Combi's van doen, denken, zoeken, rekenen. Hulde aan hoe de puzzels in mekaar zitten. Extra top vond ik dat deze kamer niet zuiver lineair in mekaar zit. Je kan alles tegelijk doen, en zo is iedereen dus constant vlot bezig. Sfeer zit goed in de kamer, verhaallijn is echt top... en ontwikkelt zich doorheen de escape enorm. Wij hebben echt genoten van hoe deze escape zich verder en verder uitbreidt tot een spannende verhaallijn. Ik lieg niet als ik zeg dat we er helemaal in werden meegesleurd en nadien een uitgebreid terrasje in Eindhoven nodig hadden om te bekomen en terug te blikken op de vele superleuke onderdelen van deze escape. Kamer staat met en recht en rede aangeschreven als één van de betere!!! We durven te hopen dat er ooit nog een vervolg zou mogen komen van deze escape... Alsjeblief? Next Level?

Conclusie: deze komt losjes in de top 10 van kamers die ik al gespeeld heb. Past in het rijtje van de echte toppers, en is absoluut de moeite om voor naar Eindhoven af te zakken. Speel wel eerst Suspicious Farmhouse. De manier waarop de kamers op mekaar voortbouwen is te leuk om het niet te doen!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en inkleding vol extra's en personalisaties!
 • Opbouw van de kamer!!!
 • Uitbouw van het thema is weergaloos
 • Leuke, originele puzzels
 • Vriendelijke uitbating
 • Verrassende elementen
 • Verhaallijn is top, je wordt erin meegesleurd
 • Oog voor detail in geluid, geur,...!!
 • Mag gerust nog langer duren. Heerlijke escape!

 

Toffe opbouw, kamer vol afwisseling en plezier

Deze kamer gespeeld in het tweeluik met "Catch me if you can". Pand ligt mooi centraal in Eindhoven, hartelijke ontvangst.

Escape zelf heeft een klassiek thema, maar verhaallijn is hier wel echt zeer goed verwerkt. Wij hebben bijzonder veel plezier beleefd aan de opbouw van de kamer en vooral de afwisseling in de puzzels. Voor ieder wat wils, en vooral veel simultaan mogelijk. Dit versterkte ook het gevoel dat we in een avontuur zaten, niet louter een aaneenrijging van puzzels. Wij waren met 4 en zijn permanent aan de slag geweest zonder op mekaars vingers te moeten kijken of te moeten wachten. Heel fijn!! Kamer heeft meer effecten en originele puzzels dan op eerste zicht zou lijken als je binnenkomt. Enkele keren heel aangenaam verrast geweest!!

Kortom: er gebeuren verdachte zaken op deze boerderij! Maak dat je naar Eindhoven gaat om deze case op te lossen. Top escaperoomvertier!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer fijne afwisseling in puzzels
 • Thema is fijn verwerkt
 • Prima inkleding
 • Vriendelijke service
 • Originele puzzels, enkele leuke verrassingen
 • Had langer mogen duren

 

Pharma Edderkoppen

Lockfree
Geplaatst op: 9 juli 2022

Mooie escaperoom, fijne sfeer

Na een fijne ervaring bij een vorige escape keerden we graag terug naar Mol voor Pharma Edderkoppen. Deze escaperoom ligt op een drukke, lange baan, maar heeft desalniettemin een bijzonder fijne setting. Vanaf binnenkomst zit je in een enorm gezellig en sfeervol etablissement en ben je ook te gast bij heel enthousiaste uitbaters. Wij hadden net als vorige keer veel sympathie hier vanaf de binnenkomst tot het buitengaan. Ligging maakt dat er weinig passage lijkt te zijn, maar in feite is dit echt een gezellige plek om een escaperoom te doen en ook wat langer te blijven hangen.

De escape zelf dan. Net als bij de andere escape ook hier een originele introductie en een bijzonder leuke manier om de escape effectief binnen te gaan. De kamer zelf ademt de sfeer van het thema. In alle elementen komt dit terug. De setting van de kamer is hier een absoluut pluspunt. Puzzels zijn perfect in het thema geïntegreerd, al is het in het begin wel even zoeken naar wat je eigenlijk komt doen en waarom je bepaalde zaken aan het doen bent. Leuk in deze kamer vond ik de opbouw in de puzzel die verschillende deelpuzzels samenbrengt naar één. In vervolg zagen we dit ook terug doorheen de hele kamer, al moet ik ook wel zeggen dat enkele deelpuzzels minder mijn ding waren. Nu goed, voor ieder wat wils dan. Ontknoping is eerder grappig dan echt spannend, maar geheel zit mooi in mekaar.

Samengevat: leuke kamer met hele vriendelijke uitbaters. Puzzels zijn mooi verweven in het geheel. De integrale opbouw is goed, maar wel ook tegelijk een eerder klassieke escapebeleving van zonder deelruimtes waar je qua opbouw door verrast wordt. Misschien wel in de escapes die er hier nog aankomen? In ieder geval, een tweede escaperoom die de moeite waard is om naar Lockfree in Mol voor af te zakken. Wij komen graag in de toekomst nog eens terug voor een volgend avontuur!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Kamer ademt de sfeer van het thema
 • Mooie props, goed geïntegreerd in puzzels
 • Zeer vriendelijke uitbaters
 • Mooie setting
 • Leuke start van de kamer
 • Vrij klassieke opbouw
 • Enkele puzzels die me persoonlijk minder lagen

  prodigy

De Illusionist

De Kraakfabriek
Geplaatst op: 18 juni 2022

Leuk en plezierig

Met 5 afgezakt near Antwerpen om de geheimen van de illusionist te kraken. voor wie in Antwerpen een degelijke escape zoekt, is dit vast en zeker een aanrader om te spelen, wij hebben ons in ieder geval zeer goed geamuseerd.

Pand waarin de escape zich bevindt is heel charmant. Onthaal is prima, wij waren gezegend met een supervriendelijke gamemaster die ons vlot op ons niveau liet doen ook tijdens het spel. Fijn. Kamer zelf ademt een aangename sfeer. Vooral de puzzels in het tweede deel konden ons bijzonder bekoren. Ze zijn prima geintegreerd in de kamer en bouwen mooi op. Goeie logica, fijn om te spelen. Eindpuzzel was net iets minder ons ding omdat er weinig climax was en deze bijna eerder overbodig voelde.

Bon, fijn kamer. Onverwacht was bij ons de stroom in het gebouw uitgevallen. Kan gebeuren, gamemaster heeft ons vlot en vriendelijk even uit de kamer gehaald. Een kwartiertje later en nog steeds in een goeie sfeer kon er weer verder gespeeld worden. Thumbs up voor de goeie problemsolving en blijvende vriendelijkheid.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Fijne setting, mooie buurt
 • Vriendelijke uitbaters
 • Kamer zit leuk in mekaar
 • Eindpuzzel vonden wij minder

 

Goeie brok escapefun

Zeer veel goeie reviews gelezen, dus met nieuwsgierigheid naar Peer afgezakt. Vlot bereikbaar, parking voor de deur en vervolgens een warm onthaal. Prima setting om de escape aan te vatten. Eigenaar is zeer vriendelijk, met veel passie voor de muziekscene. Sfeer is heel relaxed. Aangenaam.

De escape zelf dan. Wij hebben ons hier met 2 zeer goed geamuseerd. Met 3 a 4 lijkt het me ook nog leuk, meer zou ik niet doen. Thema en inkleding zijn origineel, kamer ademt authenticiteit. Puzzels vonden wij heel fijn geintegreerd in het muzikale thema. Her en der is het even zoeken... but hey: het hoort een uitdaging te zijn. Verwacht je in deze kamer niet aan een spektakel van special effects, maar wel aan de charme van een goeie escaperoom. Achteraf bedachten we nog dat we het verhaal wat bijster waren geraakt doorheen de escaperoom zelf, maar in ieder geval zijn ze blij gemutst huiswaarts gekeerd.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Authenticiteit
 • Origineel thema
 • Vriendelijke uitbater
 • Leuke puzzels in het muzikale thema
 • Verhaallijn is niet echt aanwezig in de kamer
 • Qua effecten basic

  fingertriggerescaperoompeer

Hunter

LOCk US Escape Room Sint-Truiden
Geplaatst op: 8 mei 2022

Veel puzzelplezier

Deze kamer gaat al eventjes mee in Sint Truiden. Verhaal en inkleding van de kamer zijn eerder klassiek geworden in het gigantische escaperoomlandschap dat er vandaag bestaat. Grootste sterkte aan de kamer zijn de puzzels zelf. En laat ons wel wezen, dat blijft de belangrijkste basis van elke escaperoom. In ieder geval zit deze kamer er vol van. Heel wat fijne raadsels, en ook een voordeel dat veel puzzels door mekaar lopen. Verademend tov andere lineaire kamers. Kamer is heel af en toe iets pittiger, maar voor de ervaren escaper zeker heel vlot te doen. Wij speelden met twee en geraakten er al bij al vrij vlot door. Kamer bevat veel raadsels, maar is in oppervlakte eerder klein. Wij raden het aan voor 2 of 3 ervaren escapers. Beginners kunnen zeker met 4, maar meer lijkt ons eerder krap.

Conclusie voor ons: zeer veel puzzelpret in deze ietwat klassieke kamer


8.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Heel veel fijne puzzels!
 • Zeer vriendelijke uitbater
 • Basic degelijke inkleding zonder meer
 • Weinig tot geen climaxen in de kamer
 • Thema en verhaal zijn doorsnee
 • Eerder klein voor grotere groepen

 

Alice in wonderland

Game Over
Geplaatst op: 3 april 2022

Frivole kamer, ideaal ook voor kinderen

Met plezier deze kamer gespeeld. Leuke, frivole sfeer en mooi afgewerkt en ingekleed. Puzzels zijn mooi in thema verwerkt wat het in totaal een leuke beleving maakt. De minpunten zijn wat klassiek in de trend van de andere Game Over kamers. Puzzels zijn lineair. Je bent dus steeds samen maar met 1 puzzel bezig, wat soms jammer is. Voor ervaren escapers dus best deze kamer met 2 of 3 spelen. Voor beginnende spelers kan met 4 ook nog, maar meer raad ik af. Tenzij eventueel bij een kinderfeestje. Gezien thema is de kamer trouwens uiterst goed geschikt voor gezinnen met kinderen!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk en frivool in thema
 • Mooi verwerkte puzzels
 • Ideaal voor gezinnen of beginners
 • Lineaire opbouw
 • Soms minder leuk voor kleurenblinden
 • Relatief eenvoudig voor meer ervaren escapers

 

Haunted mansion

Game Over
Geplaatst op: 3 april 2022

Mooi afgewerkt, zeker top voor beginners

Kamer past perfect in het rijtje van de Game Over kamers. Op zich zeker degelijke escapefun, maar verwacht geen unieke ervaring. Kamer is mooi afgewerkt, iets wat hier bij deze uitbater bij alle kamers geldt. Er hangt een goeie sfeer in de kamer, en er zijn voldoende schrikeffecten die bijdrage tot een leukere beleving, Puzzels zijn op zich wel leuk en goed geintegreerd in de kamer, maar het geheel is zodanig lineair opgebouwd dat je zelfs met drie niet altijd allemaal bezig kan zijn.

Voor beginnende escapers is dit een hele goeie kennismaking met escaperooms. Wij misten wat diepgang die je elders in belevingen kan vinden, maar hebben ons desalniettemin zeker goed geamuseerd. Uitbater is vriendelijk en begeleidt prima.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi afgewerkt
 • Goeie sfeer, enkele leuke effecten
 • Degelijke, mooi verwerkte puzzels
 • Lineaire opbouw
 • Voor ervaren escapers best max met 3 spelen
 • Eerder compact, weinig grote verrassingen

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 20 maart 2022

Hulde! Hulde! Wat. een. ervaring.

Met torenhoge verwachtingen naar Voorburg afgezakt. En dat is altijd gevaarlijk. Maar als je de reviews leest, dan kan je niet anders dan met heel wat spanning en een bijzonder hoge lat naar deze escape te komen. Schrik om teleurgesteld te worden hadden we echter evengoed niet, al was het maar omdat klaarblijkelijk op zoveel reviews niemand die valkuil had ervaren.

Verwelkoming is top. Vlotte parkeermogelijkheden en al meteen een ontvangstruimte om U tegen te zeggen. Tevens meteen eerste medaille voor de superhartelijke gamehost. Ze gaf ons meteen een erg welkom gevoel, wij hadden gelijk heel veel goesting in de escape zelf. En dan begon het...

Superlatieven schieten voor deze ervaring echt tekort. Het begin van de escaperoom zet meteen de toon voor een perfect afgewerkt geheel. Doorheen de experience bouwt werkelijk alles in crescendo op. De effecten worden straffer, de puzzels stijgen steeds in niveau, de sfeer wordt sterker en sterker, het geluid brengt je meer en meer in vervoering. Deze kamer heeft het echt allemaal. Zelf houd ik echt van kamers waar een beklijving in hangt en waar de makers erin slagen om een verhaal van A tot Z volledig neer te zetten. Je komt dat echter niet vaak tegen. Soms is een thema maar een aanleiding, of verwatert het. Maar hoe het in Molly's Game wordt neergezet,... is gewoon filmisch. Wij hebben enorm genoten. Zelf ben ik eerder de angsthaas van de groep. Dat uitte zich ook wel in deze escape, maar het blijft gewoon steeds bijzonder leuk en spannend tegelijk. Heerlijk. Volledige hulde ook aan de apotheosepuzzel op het einde. Onwaarschijnlijk leuke afronding van zonder twijfel de beste escaperoom die ik reeds gespeeld heb.

Achteraf nog even leuk nagepraat met de zeer sympathieke gamehost, maar helaas diende zich reeds de volgende groep aan. Wij keerden met volledig ingeloste verwachten en meer huiswaarts. En tegelijk met nog meer zin om nog vele escapes te spelen. Deze escape is duidelijk absolute top. Een ambassadeur voor alle escaperooms en een compliment naar alle uitbaters die hun beste beentje voorzetten om topervaringen neer te zetten. En zo zijn er heel wat!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Supervriendelijke host, fijne sfeer
 • Onwaarschijnlijk knappe kamer
 • Originele puzzels, perfecte integratie
 • Thema. Thema. Thema.
 • Geluid en sfeeropbouw
 • Apotheose op het einde
 • Opbouw doorheen het geheel, van start tot finish
 • Spanning zonder "te"
 • Echte groepsbeleving
 • Sterk afwisselende puzzels
 • Waanzinnig goed doordacht techniek
 • Werkelijk niets.

  down-the-hatch

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 20 maart 2022

Top ervaring!

Dagtochtje Nederland, met deze als eerste op het programma. We keken er erg naar uit deze te spelen na de vele positieve reviews op Escapetalk. En moet gezegd zijn: alle positieve weerklank is volkomen terecht. Wij hebben ons enorm geamuseerd in deze topkamer.

Ontvangst is heel hartelijk. Eenmaal de escape begint wordt je prima in het thema ingeleid en start de gehele ervaring gelijk. Bijzonder leuk dat de sfeer van begin tot einde op deze manier wordt doorgetrokken. In de escape werden we meermaals bijzonder aangenaam verrast. Er is heel wat te doen, puzzels zijn ook supergoed in de kamer geïntegreerd. Wij waren met 4 en waren allemaal constant in de weer. Doordat enkele puzzellijnen door mekaar lopen is er heel wat bedrijvigheid. Nadeel is dat je niet altijd alles gezien kan hebben, maar het positieve weegt echt wel op. Kamer zit heel knap in mekaar, wij hebben ervan genoten. Sfeer is ook super, in het geheel zeker ook een beetje spanning te vinden.

Kortom: op naar Volkel. Wij keren zeker nog terug voor De Conciërge en kijken ook al erg uit naar de nieuwe escape die in de maak is. Hartelijk dank aan de uitbaters voor vriendelijke ontvangst en een topervaring!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Supergoeie sfeer
 • Thema: doorgetrokken, geluid,...
 • Leuke puzzels, veel te doen
 • Knappe verrassende elementen en techniek
 • Fijne ontvangstruimtes
 • Niets noemenswaardig, dit is gewoon een hele goeie

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 20 februari 2022

onwaarschijnlijk leuke escape

De lat lag hoog. Eerder genoten we enorm van Hunting Season, we waren benieuwd of de makers dit konden evenaren. Maar kijk, om conclusie van deze review maar meteen mee te geven: verwachtingen zwaar overtroffen. Deze escape is werkelijk fenomenaal. Laat die Terpeca Awards van 2022 maar komen.

Onthaal is absolute top. Thema wordt meteen geintegreerd in wat mogelijk de beste intro van een escape in Belgie is. Vanaf dan stijgt de beleving alleen maar. Waar soms een thema of verhaallijn wat gaat kabbelen na een leuke intro, is het hier zo knap doorgetrokken in werkelijk elk aspect. Een escapefeest van start tot einde. Puzzels zijn geweldig. Alles origineel en waanzinnig goed in de kamer geintegreerd. Denken, doen, teamaspect,... alles zit erin en zorgt voor een totaalbeleving. Daarenboven is ook met de ruimte erg creatief en sterk technisch gewerkt. Om dan nog maar te zwijgen van de inkleding. Creativiteit en beleving ten top.

Nadelen aan deze kamer? Ik kan er werkelijk geen enkele benoemen. Bijzonder onder de indruk van dit werkstuk, wij hebben er ercht van genoten. Moeilijkheidsgraagd maakt het toegankelijk voor iedereen. Voor een groep van 4 of 5 is het echt perfect. Op naar Zoersel en genieten van zowel deze kamer als Hunting Season!

Kortom: petje af, en maar hopen dat er ooit nog een derde kamer komt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Top beleving en inleving
 • zeer creatief en straf opgebouwd
 • perfecte integratie van puzzels
 • totaalplaatje, waw factor
 • voor ieder wat wils
 • uitbating is top
 • verbijsterend origineel

 

Alcatraz

Best Escape
Geplaatst op: 14 februari 2022

Aangename escape door gepassioneerde uitbaters

We speelden deze kamer met twee. Dankzij een tweetal welkome tips zijn we er vlot uitgeraakt. Kamer is mooi gebouwd, goed speelbaaar voor 2 tot 4 personen. Moeilijkheidsgraad is zeker doenbaar voor beginners, maar ook ervaren escapers zullen hier plezier kunnen beleven. Uitbaters zijn bijzonder vriendelijk en vooral ook gepasssioneer door escapes. Leuk om hen te horen vertellen over hun kamers en verdere plannen.

Kamer zelf is absoluut de moeite. Het is duidelijk dat er veel liefde in de kamer is gestopt. Enkele klassieke elementen uit escaperooms komen terug, maar zijn steeds eigen gemaakt en goed verwerkt. Wij waardeerden erg de fijne afwisseling tussen doen, denken en zoeken in de kamer. Zeer goed geamuseerd!!

Als toemaatje mochten we nog een extra deel proberen van Al Capone dat er nog niet was toen we deze escape ooit eerder speelden. Heel fijn dat dit kon, extra waardering voor de gastvrijheid!! Fijne avond beleefdm we kijken ernaar uit wanneer de nieuwe kamer klaar is en keren dan zeer graag terug.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Origineel met veel passie gemaakt
 • afwisseling doen en denken
 • zeer vriendelijke uitbaters
 • doenbaar voor elk publiek
 • enkele puzzels kunnen onoplosbaar worden

 

Horror circus

Game Over
Geplaatst op: 23 december 2021

Leuk qua sfeer, maar technische problemen

Als ware angsthaas en gewaarschuwd man deze escape met enkele meer dappere vrienden gespeeld.

Begeleiding voor deze kamer was prima. Kamer bevat enkele leuke schrikeffecten, maar doordat verhaal in de gehele kamer oppervlakkig blijft is er nooit echt sprake van een beklijvende sfeer. Schrikeffecten zelf deden ons meermaals een goeie overslag maken, steeds met een stevig lachsalvo als gevolg. Laat je dus zeker niet afschrikken, in feite is het vooral fun. Puzzels op zich zijn degelijk maar vrij eenvoudig en lineair opgebouwd. Indien ervaren lijkt het ons beter om deze met 3 spelers te spelen. Tot slot nog thumbs up voor de inkleding. Deze is goed en verzorgd, eigenlijk merken we dit in alle kamers van Game over!

We hadden in deze kamer de pech met technische problemen te worden geconfronteerd. Jammer, kan gebeuren. Kamer moest gerestart worden doordat eerste raadsel niet functioneerde. Verderop werkte een ander raadsel eveneens niet. Na korte ingreep van begeleiding dienden we deze over te slaan. Spijtig, kan gebeuren, maar haalt de magie natuurlijk wel wat weg.

Conclusie: Plezier zeker te vinden in deze escape. Je schrikt je af en toe een hoedje, maar bovenal wint de gezonde fun het.


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Grappige schrikeffecten
 • Enkele leuke doe-puzzels
 • Mooi verzorgd ingekleed
 • Goeie begeleiding
 • Technische problemen
 • Lineaire puzzels
 • Vrij eenvoudig
 • Mist verhaal om echt griezelig te zijn

 

Dracula

Game Over
Geplaatst op: 23 december 2021

Leuke sfeer

Met 4 ervaren escapers deze kamer gespeeld. Goed geamuseerd. Kamer is qua inkleding goed afgewerkt en zit mooi in mekaar. Tegelijk zijn de puzzels zel behoorlijk lineair. Dit maakt het met 4 niet altijd even fijn omdat je naar hetzelfde kijkt. Daarnaast niet altijd even duidelijk als een puzzel opgelost is waardoor je tijd verliest. Een effectje zou dit oplossen. Leuk aan deze kamer vonden wij ook het mooie einde. Dit maakt het geheel van het verhaal rond, altijd fijn.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goeie begeleiding, vriendelijk
 • Op zich leuke puzzels
 • Goed afgewerkt, mooie inkleding en sfeer
 • Ideaal voor 2/3 ervaren escapers
 • of een 4tal beginnende
 • Lineaire opbouw
 • Niet altijd duidelijk als puzzel opgelost is
 • Relatief weinig puzzels

 

School of magic

Game Over
Geplaatst op: 23 december 2021

Mooie inkleding, maar wel lineair

Kamer in een Harry Potter thema... fijn thema om aan de slag te gaan. Na een prima ontvangst hebben we ons met 4 in deze kamer gestort om er een klein uurtje later blijgezind uit te ontsnappen.

Zeker heel wat goeie elementen in deze escape. Thema is leuk en verzorgd opgenomen. Moet gezegd zijn. Afwerking is mooi in deze kamer en brengt je in de Potterwereld. Thumbs up voor sfeer en gezelligheid. Puzzels zelf zijn mooi in de kamer verwerkt en maken van de kamer een mooi geheel. Deze elementen alleen al zorgen op zich voor een fijne escape.

Daarnaast ook enkele zaken die van deze kamer geen topkamer maken. Doordat de puzzels mekaar erg lineair opvolgen ben je steeds samen met dezelfde bezig. Als je dan met 4 ervaren escapers speelt, dan is dat af en toe wel een domper. Zeker omdat er in feite in deze kamer niet enorm veel puzzels zijn. Ik vermoed wel dat beginners of bijvoorbeeld gezinnen met kinderen dit niet als negatief gaan ervaren, juist integendeel. Verder was het bij ons bij een bepaalde puzzel niet duidelijk dat we ze correct hadden opgelost waardoor we deze meer mogelijk bijna een kwartier lang bleven opnieuw doen. Een springveer of een effect zou dit tegengaan. Begeleiding liet ons doen omdat we veel tijd nog over hadden, wat op zich wel OK was.

Samengevat: wij hebben ons geamuseerd, maar zonder meer. Kamer mist de veelheid van prikkels en authenticiteit van de echte topkamers... maar even goed is dit ook een fijne escape. Zeker voor gezinnen met kinderen die into Harry Potter beginnen te geraken vind ik deze kamer echt een aanrader. Voor de meer ervaren escapers: degelijke escapefun zonder meer, maar wel mooi afgewerkt, fijne sfeer en goeie begeleiding.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en inkleding
 • Vriendelijke uitbating en goeie begeleiding
 • Puzzels in thema goed ingewerkt
 • Heel tof voor gezinnen met kinderen
 • Erg lineair in opbouw
 • Eerder weinig puzzels
 • Niet altijd duidelijk als je puzzel juist oplost

 

La Misión Del Professor

Game Over
Geplaatst op: 9 december 2021

Aangenaam verrast

Nieuwe escaperoom in de buurt, dat wekt de nieuwsgierigheid behoorlijk. Op voorhand wat onzeker over wat te verwachten. Uitbaters hebben stevige uitdaging qua exploitatie met 6 kamers te doen. Kamers zijn gemaakt vanuit wereldwijde escaperoombouwer. Op voorhand twijfelden we of dit dan zou meevallen of niet.

Maar kijk, al snel draaiden alle twijfels om. Ontvangsruimte is zeer netjes verzorgd. Moet gezegd zijn, leuke plek om escapes te gaan doen. Hartelijke ontvangst volgt snel. Door de vele kamers is er wel wat -begrijpelijke- bedrijvigheid, ook bij ons moest nog iets correct gezet werden. Maar met een heel klein beetje geduld is dit geen enkel probleem. Intro verloopt vlot en vriendelijk.

Kamer zelf dan. Doorheen kamer een leuke afwisseling tussen goed ingewerkte en zeer goed afgewerkte technische elementen en old school cijferslotjes. Wij houden wel van deze combo. Puzzels zijn goed geïntegreerd in de kamer en puik afgewerkt. Verhaal zit goed verweven in het geheel. Sfeer zit prima. Begeleiding doorheen de kamer is top. De tips die je via het scherm (leuk geïntegreerd en aangepakt!!) kan krijgen geven duw in juiste richting zonder de oplossing te geven. Heel fijn op deze manier. Enkele keren zochten we het zelf net iets te ver. Al zou op een bepaald moment de mogelijkheid om iets te noteren in deze kamer echt geen sinecure zijn. Overgangen tussen de delen van de kamer vonden we zeer goed verzorgd. Hierdoor is het volledig avontuur. In totaliteit is dit dus een erg goed afgewerkt geheel. Het mist misschien de originaliteit of authenticiteit die je voelt wanneer een kamer volledig uitgebouwd is vanuit de maker zelf en een uitwerkingsproces van soms meer dan een jaar kent. Maar eerlijk gezegd en voor alle duidelijkheid: dat bederft de fun in deze kamer op geen enkel moment. En is misschien dus eerder een compliment naar de strafste escapes die je in België en Nederland kan vinden.

Conclusie van het verhaal: wij hebben ons bijzonder goed geamuseerd. Deze kamer is een goeie escape. Zowel voor beginnende als ervaren escapers. Uitbaters zijn gepassioneerde liefhebbers en spreken al over verdere uitbreidingen. Voor al 6 kamers te hebben... straf en ondernemend! We kunnen het alleen maar toejuichen. Ideale plek om eens te proeven van het genre, enkele kamers te spelen,... Wij komen zeker en vast terug voor de andere kamers!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sympathieke en ondernemende uitbaters
 • Goeie flow doorheen de kamer
 • Leuke afwisseling in puzzels
 • Sfeer en gezelligheid
 • Vlotte overgangen
 • Mooi tipsysteem
 • Een enkele keer teveel moeten hoofdrekenen zonder

 

Circus Animali

LOCk US Escape Room Sint-Truiden
Geplaatst op: 3 december 2021

Basic, maar wel leuk!

Afgezakt met 2 naar Sint Truiden voor deze escape in circusthema. Leuke insteek, eentje die je minder vaak tegenkomt. Alvast een warm welkom en vlotte filmpjes om de escaperoom van start te laten gaan.

Circus Animali is een basic escaperoom die wel charme heeft maar niet meer kan opboksen tegen nieuwe generaties van kamers. Is dat een probleem? Neen. Zeker voor beginners, gezinnen en wie eens zin heeft in good old escapefun, kan deze kamer de nodige pret geven. Verwacht niets spectaculair. Slotje, raadseltje, slotje. Daarmee geraak je de kamer door. Wij hebben af en toe even moeten zoeken naar de volgende stap, maar met het nodige rekenwerk kwamen we er uiteindelijk wel. Kamer is qua inkleding in circusthema zonder meer. Weliswaar basic. Sfeersetting is er wel, maar lang niet van die aard dat het thema geïntegreerd is in elk aspect. Iets wat je intussen op vele andere plaatsen wel kan ervaren.

Kortom: old school escape fun. Geen hoogvlieger, maar met de nodige charme.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke uitbating
 • Origineel thema
 • Leuke old school escape
 • Op zich leuke puzzels
 • Verouderd
 • Zou wat waw-effect of straffe puzzels kunnen gebru
 • Sfeer is er, maar mist waw-effecten
 • Muziekje is in begin leuk, maar niet de volledige

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 11 november 2021

Fijn en mooi avontuur!

Na Enygma en TDOUP tijd om ook nog Jumanji te spelen. Naar uitgekeken, want de eerder escapes bij The Missing Link waren top.

Opstart was voor ons deze keer, in tegenstelling tot vorige ervaringen wat rommelig. Het was wat drukker op de locatie (spellencafé), dus alle begrip. Begeleider leidde ons met wat onderbrekingen in. Beetje chaotisch, op dat moment was er qua beleving nog geen grote punten gescoord.

Maar dan de escape zelf. In gehele stijl van Missing Link is afwerking en sfeer weer helemaal top. Van bij start zit de beleving en verhaallijn erg goed en geraak je opgezogen in de wereld van Jumanji. In deze kamer tonen ze helemaal hoe je van een thema een experience maakt. Veel elementen en decorstukken zijn echt heel knap geïmplementeerd. De overgangen tussen de verschillende delen eveneens groot applaus waard. Heel sterk over nagedacht, en de puzzels die voor het verloop zorgen zijn machtig goed geïntegreerd in de kamer. Heerlijk! Wij hebben ons hier erg goed in geamuseerd en kwamen met veel plezier, trots en een Jumanji-kreet tot aan de eindstreep.

Begeleiding doorheen de kamer is goed. Tips komen op momenten dat ze maar nodig zijn, zo blijf je in een goeie eigen flow als team. Nabespreking was heel kort deze keer. Mochten er ooit nog nieuwe escapes komen bij Missing Link: wij komen absoluut terug. En aan al wie Jumanji nog niet gespeeld heeft: boeken. Zowel voor ervaren escapers als beginnende liefhebbers pure fun!

Tot slot: in andere reviews wel wat gelezen over afwerking en bekabeling. Wij hadden deze ervaring helemaal niet. Vermoedelijk zijn er opknapwerken gebeurd. Knap dat de uitbaters goed rekening houden met de reviews!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en thema-integratie is fantastisch
 • Originele puzzels, zeer sterk in kamer geïmplemen
 • Creatief, animo, en tempo doorheen de kamer
 • Overgangen tussen de delen zijn erg knap
 • Puur escapeplezier voor iedereen
 • Chaotische ontvangst/intro
 • Geen fotootje achteraf

 

Leuk met de kinders!

Deze escape gespeeld met 2 kinderen van 6 en 7 jaar. Ontvangst prima in orde. Jammer dat filmpje wel in het engels is, maar even vertalen voor de kindjes en we waren vertrokken.

Escape zelf is prima voor kinderen en beginners. Raadsels zijn basic maar leuk. Sleuteltjes, wat teamwerk en enkele kleine doordenkers. Fijne escape, leuk om te doen wanneer je eens in center parcs met het gezin bent!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prima met kinderen!
 • Basic leuke escape fun
 • Degelijke inkleding
 • Engelstalige intro
 • Weinig automatisatie
 • Op einde niet echt een "escape"

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 26 oktober 2021

Spannende, meeslepende escape!

Met 4 een avondje naar Geel afgezakt voor deze. Ik als grotere angsthaas. Drie anderen om vooruit te duwen. Met enige verwachting ook na in het verleden Enygma hier gespeeld te hebben. En om meteen met de conclusie te starten: deze escape is echt een aanrader. Misschien niet met kleine kinderen, maar elke vriendengroep of ook koppel kan hier bijzonder veel pret beleven!

Top aan deze kamer vond ik de verhaallijn. Deze is super doorgetrokken. Soms merk je wel eens dat een verhaal goed start, maar nadien doorheen een escape afzwakt. Wel, hier zijn de makers erin geslaagd om het verhaal echt te doen leven en opbouwen doorheen de escape. De start is bijzonder origineel en opent al snel de deur naar een fijne beleving. Inleving is heel hoog door de sterke integratie van het verhaal in de kamer. Hierdoor meerdere malen eventjes tegen een muur gaan staan. Laat het ons "gezonde spanning" noemen. Waanzinnig eng wordt het echter nooit, dus laat je zeker niet afschrikken. Een enkele keer kan je je wel even omhoog springen. Of wegduiken. Ik heb beide gedaan. Als ik echt moet zoeken naar nog een tip voor de makers, dan is het misschien een optie om de kamer op het einde na de finale te laten eindigen zoals ie begonnen is. Dat zou de magie helemaal compleet maken.

Puzzels zijn goed geïntegreerd. Goeie afwisseling tussen slotjes, enkele originele doe-puzzels,... technisch gezien allemaal ook mogelijk om met 2 te spelen, maar dan heb je wellicht best wat ervaring nodig om er vlot door te geraken. Wij hebben ons in ieder geval top geamuseerd.

Tot slot nog fijne nababbel met gepassioneerde uitbaatster. Heel aangenaam en vriendelijk, moet gezegd zijn. Uitgewisseld over enkele escape-ervaringen en met wat tips voor andere kamers in de zak zeer tevreden huiswaarts gekeerd. Ook begeleiding doorheen het spel is top. Op juiste momenten een kleine tip in de goede richting hield de vaart er perfect in. Kortom: aanrader. Boeken en spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en verhaallijn is absolute top!
 • Puzzels zijn mooi geïntegreerd en afwisselend
 • Erg goede afwerking in thema in de kamer
 • Begeleiding en uitbating superjoviaal
 • Leuke plek, met gezelschapsspellenwinkel/bar
 • Spannend en een beetje eng, maar nooit "te"
 • Soms wat donker waardoor een kleur of tekst moeili

 

School's Out

3Monkies Escape Rooms
Geplaatst op: 24 oktober 2021

Enigszins op honger blijven zitten

Door de hogere scores wat getriggerd om deze kamer in Lier eens te proberen. Achteraf gezien naar onze beleving niet de beste keuze. Voor wie kennismaakt met escaperooms kan dit nog wel OK zijn, maar voor ervaren escapers is deze escape qua beleving behoorlijk basic.

Op de ontvangst valt niets aan te merken. Vriendelijke begeleidster die vlot ons de kamer binnenbracht. Eenmaal daar ging het voor ons erg snel. De raadsels zijn zeer rechtoe rechtaan, geen nieuwigheden gezien. Cijfers en sleutels, waarbij je voor sommige codes niet meer moet doen dan op de juiste plaats een cijfer bekijken en gebruiken zonder enig denkwerk. We misten in het eerste luik enige spanning. Het verhaal geeft een dubbele laag aan, maar daarvan is in de eerste ruimte niets van te merken. Mogelijk kan de spanning wat opbouw krijgen door een aantal mysterieuze elementen toe te voegen? Nu was het eerder een klaslokaal met wat kleine raadsels zonder meer. Verderop in de escape zijn de puzzels nog dermate beperkt dat er in totaal van het verhaal weinig echt overeind blijft. Jammer.

Begeleiding doorheen de kamer kon beter. We begonnen na een tijdje sneller hints te krijgen, ondanks dat het naar ons aanvoelen wel vlot liep. Op een bepaald moment komt de begeleiding ook de kamer binnen om aan te geven dat we iets versleepbaar niet mochten verslepen. Enige risico op schade op dat moment was er niet, waardoor dit vooral de sfeer brak. We hadden ongeveer een half uur over op het einde. Behoorlijk veel, waardoor de hints extra nutteloos aanvoelden. Met de prijs erbij voelden we ons achteraf bekocht. Spijtig, want nogmaals: begeleiding was absoluut erg vriendelijk.

Keren we terug voor de andere kamer? Neen. Raden we deze kamer aan? Enkel voor wie eens wil proeven van een eenvoudige escape. Met een gezin met kinderen of met beginners valt hier zeker nog enig plezier te beleven, maar we moeten eerlijk wel bekennen dat er vandaag de dag veel beters te vinden is in het escapelandschap.


6

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke uitbating
 • Goed gelegen bij stadscentrum, ideaal voor een ter
 • Puzzels zeer basic en weinig origineel
 • Sfeer/verhaal weinig gebruikt in de kamer
 • Begeleiding gaf veel te snel hints waardoor we bij
 • Prijs/kwaliteit
 • Enkel leuk voor beginners

 

In Flanders Fields

Atrium Mortis
Geplaatst op: 9 oktober 2021

Prachtig avontuur

Na eerdere reviews gelezen te hebben, toch met enige verwachting afgezakt naar Lebbeke. Al meteen samengevat: Verwachtingen ingelost, wij hebben ons bijzonder goed geamuseerd!
Inkleding in dit escape-avontuur is top notch. Er is met veel zorg voor detail een knappe omgeving gefrabriceerd die ervoor zorgt dat je snel helemaal in het thema mee bent. Wij konden de verschillende 'passages' in de kamer bijzonder waarderen. De escape is in dankzij meerdere elementen extra avontuurlijk. Heel fijn. Puzzels zijn prima geintegreerd in de kamer en het thema. Is zeker een sterkte, en geluid en effecten maken het helemaal af.
Wij hebben genoten van deze escape en kunnen 'm alleen maar aanrader!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service, fijne en goeie begeleiding
 • Sfeer zit zeer goed: geluid, thema
 • Beleving ein inkleding zij echt top
 • Puzzels zijn erg goed in de kamer ingepast
 • met meer dan 4 loop je mekaar wat voor de voeten

 

Pharaoh's Tomb

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 3 oktober 2021

Degelijk escapeplezier in fijn Egyptisch thema

Voor een degelijke escaperoom zit je bij Exit steeds op het goede adres. Deze keer in een goed uitgewerkt Egyptisch thema. We speelden deze kamer met 3 personen en geraakten er relatief vlot uit, mede dankzij een goede hint van de uitstekende begeleiding. Thumbs up daar meteen: goeie uitbating, zeer hartelijk en liet ons goed doen (en soms wat sukkelen). Fijn.

De kamer zelf is prima in thema ingekleed. Die sterkte is er zeker. Ook achtergrondgeluid is goed. Puzzels zijn zeker degelijk. Sfeer is zeker in het begin van de kamer goed op punt. Doorheen de kamer begint deze echt wat te kabbelen en geraakte voor ons de spanning wat weg. Dit kwam naar ons aanvoelen drie oorzaken: 1) enkele effecten na het oplossen van een puzzel hebben een behoorlijk traag tempo, wat de vaart weghaalt. 2) na een tijd kom je in een eerder voorspelbare flow terecht en ontbreekt het aan echt verrassende elementen. 3) de spanning die er even in het begin van de kamer is, komt nergens verder echt qua verhaal naar boven waardoor de beleving minder wordt. Nu goed, dat was ons aanvoelen qua sfeer. Anderzijds hebben we ons zeker wel degelijk geamuseerd en is dit een verzorgde kamer. Kamer staat zeker garant voor een uurtje escapeplezier, zonder dat het een waw-beleving is of hoeft te zijn.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service, zeer vriendelijk
 • Puzzels zijn van goed niveau
 • Inkleding past goed in thema
 • Verhaal mist diepgang en wordt weinig doorgetrokke
 • Vertragende effecten halen tempo omlaag
 • Voorspelbaarheid, weinig verrassende elementen

 

Emerantia (escapehouse)

Escape House Emerantia
Geplaatst op: 16 september 2021

Heerlijk en spannend escapehuis!

Na heel wat reviews gelezen te hebben met benieuwd gevoel naar Leuven afgezakt voor een terrasje en escaperoom. Ideale combinatie, zoveel is zeker. Het moet gezegd: wij hebben ons waanzinnig goed geamuseerd in deze escape. Aanrader, zeker voor wie al enkele escapes gedaan heeft en zin heeft in een sfeervolle, spannende escape!

Onthaal is bijzonder en draagt bij tot de mysterieuze sfeer in de gehele escape. Wij hebben genoten vanaf de eerste kamer tot de laatste. Elke kamer heeft haar eigen karakter, passend in het geheel en in het verhaal. De puzzels vonden wij zeer aangenaam en afwisselend. Teamwork makes the dreamwork; doen; denken,...een mix die we erg konden waarderen. De sfeer- versterkt door de muziek, geluid en goeie effecten- was voor ons top. We zaten helemaal in het verhaal en de spannende beleving in het huis. Ondanks dat we niet allemaal, mezelf incluis, even heldhaftig zijn hebben we hier een gezonde balans ervaren. Spannend zonder echt eng te worden. Top. Inzake het verhaal vonden we het erg sterk opbouwen in het begin, na een tijd nam de sfeer en de kamerbeleving het verhaal min of meer over. Hier zouden eventueel nog enkele elementen een extraatje kunnen betekenen.

Op einde korte babbel. De studenten die als gamemaster werkten hebben ons goed begeleid en waren erg vriendelijk. Doordat ze zelf de kamer niet gemaakt hadden, hadden ze minder achterliggende info, wat in een korte nabespreking soms wel interessant is. Maar ach, hoe het ook zij: wij hebben echt genoten van deze escape. Knap gemaakt, bijzonder bijzonder sfeervol. Echt een aanrader!!!


Reactie door Escape House Emerantia

17 september 2021

Bedankt Benjamin, altijd fijn om te lezen dat mensen hebben genoten van het spel. Je brengt ons het idee om allerlei achterliggende informatie neer te schrijven zodat iedereen op de hoogte is van diverse weetjes over de verblijfplaats van Emerantia. Toppie!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Topsfeer in de gehele escape
 • Creatieve en originele puzzels
 • Beleving is echt top
 • Spannend zonder overkill
 • Goede begeleiding, vriendelijke
 • Verhaal kan nog net verder worden afgewerkt
 • Jammer dat gamemasters minder achtergrond hadden o

 

Missing Geisha

Escape Room Leuven
Geplaatst op: 10 september 2021

Gezellige escape!

In deze gezellige escaperoom vonden we een origineel thema terug. De inkleding is goed verzorgd en past perfect. Hierdoor heb je doorheen de volledige escape een beleving die helemaal passend is. Een absoluut pluspunt voor deze kamer. De puzzels zitten degelijk in mekaar en dagen voldoende uit. Kortom: qua spelervaring zit het hier goed en hebben we ons ook goed geamuseerd.

De opbouw van deze escape is vrij klassiek, net als de overgangen doorheen de kamer. Verwacht geen grote waw-momenten, eerder een rustige escape-beleving. Daar zou deze kamer misschien nog dat tikje extra kunnen gebruiken. De eindpuzzel mist enige climax, waardoor voor ons de beleving -ondanks de prima inkleding- nooit top werd. Maar hebben we ons hier geamuseerd? Absoluut, en we moedigen zeker aan deze kamer eens te spelen in Leuven!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Toffe inkleding, origineel thema
 • Meerdere leuke puzzels
 • Vriendelijke en goeie begeleiding
 • Kamer mist dynamiek en climax
 • Thema mist enige spanning, soms te rustig

 

Surgery

Escape Room Leuven
Geplaatst op: 10 september 2021

Sfeervolle escape

Met veel plezier hebben we The Surgery gespeeld. Kamer is minder recent, maar tegelijk wel verzorgd en sfeervol. Thema is degelijk aangepakt en is doorheen de jaren ietwat aangepast om meer sfeer te realiseren. Dit komt de kamer zeker ten goede, al kan ze niet wedijveren met de nieuwste escapes die de lat qua sfeer waanzinnig hoog leggen. De opbouw van deze kamer mist in die zin wel wat verrassende elementen. Maar ach, dat bederfde onze pret alleszins zeker niet!

Qua raadsels zit het goed snor in deze kamer. Puzzels zitten goed in mekaar, het nodige denkwerk wordt verwacht en houdt je als speler goed bezig. Heel fijn is ook dat de begeleiding zit goed aanpast aan de groep, waarvoor dank. Kortom: leuke escaperoom zonder meer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goeie puzzels
 • Prima begeleiding
 • Degelijke sfeer doorheen de kamer
 • Enkele effecten zijn leuk
 • Ietwat verouderd
 • Eerder klassieke opbouw

 

New York Bank Heist

Escape Room Leuven
Geplaatst op: 10 september 2021

Eerste generatie escape fun

De lat van escaperooms gaat jaar na jaar verder omhoog. Alsmaar groter, meer effecten, straffere beleving, waanzinnig inkleding. En toch, kamers als deze bank heist bewijzen dat een klassieke escaperoom waar de nadruk op puzzels ligt ook nog steeds erg plezierig kan zijn.

Wij speelden deze kamer met 2 ervaren escapers en gingen vlot van puzzel naar puzzel. Moeilijkheidsgraad zit prima in mekaar, de opeenvolging van puzzel naar slotje naar sleutel heeft een goeie flow. Naar het einde toe zitten er enkele mooie elementen en overgangen in de kamer die voor de nodige fun zorgen. Wie op zoek is naar een goeie basic escaperoom, of eens wil kennismaken met het genre zit bij deze escaperoom zeker goed! Tevens thumbs up voor de goeie begeleiding. Vriendelijk en perfect aangepast op de groep!


Reactie door Escape Room Leuven

21 september 2021

Bedankt Benjamin!


8

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goeie begeleiding
 • Fijne puzzels met een goeie flow
 • Verzorgd en goed onderhouden
 • Good old escape fun
 • Oudere generatie, minder qua inkleding of effecten

 

Saving Ryan

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 10 september 2021

Leuke kamer, goeie puzzelflow!

Na al eerdere passages weten we dat je bij Exit Room steeds mag rekenen op een fijn uitgewerkte escaperoom, en dat ze bij hun nieuwste kamers steeds de technologische nieuwigheden opzoeken. En kijk: quod erat demonstrandum!

Verhaal zit goed in mekaar en is doorweven in de kamer. De start van de kamer is een plezier, en ook doorheen duiken er toffe nieuwe elementen op die zorgen voor een leuke en verrassende flow. Samenwerking is essentieel, net als goede communicatie. Mja... laat dat in feite een understatement zijn voor escaperooms :-). In ieder geval: wij hebben ons in deze kamer erg goed geamuseerd. De puzzels zijn leuk, alles is prima in thema geïntegreerd en ook het geluid en meerdere effectjes zijn erg genietbaar. Enkel bij de weliswaar leuke eindpuzzel was het plots gedaan en ging de deur open met de gamemaster erachter. Misschien zou een tof finale-effect hier het einde nog beter tot zijn recht laten komen?

Wie het groots ziet met een groep van meer dan 4 personen, raden we deze kamer minder aan. Wij waren met 2, en in de relatief beperkte ruimtes viel dat bijzonder goed mee. 3 à 4 spelers lijkt me eveneens prima, maar met meer zou ik het niet aanraden.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Goeie techniek, leuke effecten
 • Leuke beleving, versterkt door geluidseffecten
 • Toffe flow doorheen de kamer
 • Leuke start
 • Goeie inkleding
 • Niet echt geschikt voor groepen van meer dan 4
 • Leuke eindpuzzel had nog een finale effect nodig

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 2 september 2021

Oogverblindend mooie escape!

De lat leggen op het niveau van De Bloedgravin, en er dan even losjes overspringen. Het resultaat van 3 jaar werk heeft voor deze uitbater geleid tot een tot in de puntjes uitgekiende escaperoom die garant staat voor een festijn voor wie eraan deelneemt. Absolute aanrader voor iedereen die van het genre houdt, of er mee kennis wil maken. Voor die laatste een nadeel dat dan van in het begin de lat voor volgende escapes waanzinnig hoog ligt. Hoe het ook zij: boeken. naar Retie rijden. spelen. nagenieten.

Wij speelden deze kamer met 4, en ik hoef het niet te herhalen dat we ons bijzonder goed geamuseerd hebben. Met meerdere personen lijkt het mogelijk wat jammer dat je dan zaken gaat missen, alsook kan het soms wat krapper worden. De afwerkingsgraad in de kamer is van torenhoog niveau. Sfeer is top met uitgekiende effecten en muziek. En de puzzels... sja... de puzzels. Top afwisseling tussen stevig nadenken, handen uit de mouwen steken en samenwerken. We hebben van meerdere puzzels enorm genoten en ook de effecten die in de kamer tot stand kwamen bij een juiste oplossing mogen er zijn.

Uitbaters zijn bijzonder gepassioneerd en hebben zich uit de naad gewerkt om een topkamer aan te kunnen bieden. Met succes. Fijne ontvangst en goeie begeleiding zijn gegarandeerd. Tof ook om te zien hoe ze nog bezig zijn met de laatste verfijningen die deze kamer nog meer perfect kan maken.

What more can I say...


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Topsfeer: muziek, effecten, beleving
 • Afwerking is subliem
 • Heerlijke afwerking in puzzels
 • Toffe samenwerkingspuzzels
 • Gepassioneerde uitbaters
 • Overgangen en flow doorheen de kamer
 • Waw-gevoel
 • Easter eggverwijzingen naar andere kamers
 • Je kan het maar één keer spelen

 

Het Gulden Recept

Mystery 19
Geplaatst op: 24 augustus 2021

Leuke escaperoom, toplocatie

Fijne ontvangst op een prachtige setting. Alleen al om ervoor en erna iets te drinken op het prachtige domein is een bezoek aan deze escaperoom zeker en vast de moeite waard. Fijn avondzonnetje, lekker Ter Dolen biertje, en nakaarten maar. Heerlijk.

De escaperoom zelf dan. We hebben ons met 5 goed geamuseerd, al zou ik wel aanraden om het met maximum 4 personen te doen gezien de relatief beperkte ruimte. Kamer bevat fijn afwisselende, logische puzzels. Verhaallijn doorheen de kamer is ok, misschien zou een intro met het aanwezige scherm met een filmpje bijvoorbeeld nog een leuke extra kunnen betekenen, of doorheen de kamer eens een spannend effect zou leuk zijn. In deze kamer vind je geen spitstechnologie, maar dat doet geen afbreuk aan de escape. Integendeel, het mechanische hoort perfect bij Middeleeuwse sfeer en thema.
``
Kortom: Wij kwamen met een erg goed gevoel eruit en hebben ons prima geamuseerd in ieder geval! En genoten van het terrasje achteraf.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne ontvangst, leuk aandenken/traktatie
 • Goede inkleding
 • Fijne, afwisselende puzzels
 • Enkele leuke mechanische spitsvondigheden
 • Zeer mooie locatie
 • Wat krap voor meer dan 4 personen
 • Sfeer heeft nog net dat 'tikkeltje' extra nodig

 

Houdini's Academy

Keyhouse
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Leuke beleving in technisch sterke kamer

Na de eerdere Amenhotep-ervaring wisten we dat de Keyhouse-uitbaters van aanpakken weten. En dat is in deze Houdini-kamer alleen maar bevestigd.

We hebben met vier zeer veel plezier beleefd aan deze kamer. De start is meteen heel tof en schept ook de sfeer voor de gehele escape. De grootste sterkte van deze kamer is absoluut de beleving en de techniek. Meerdere unieke elementen en effecten zorgen voor een enorm sterke flow en sfeer. Enkele keren waren we als groep sterk onder de indruk van het knappe werk dat in deze kamer geïnstalleerd werd. Voor wie een graag in een topsfeer wordt ondergedompeld met straffe effecten, stevig geluid en verrassende staaltjes techniek is echt aan het juiste adres. De puzzels an sich zijn relatief eenvoudig, wat wellicht ervoor zorgt dat de meer ervaren escapers relatief snel zullen ontsnappen. Voor ons was dit echter in ieder geval geen pretbederver, wij hebben ons zeer goed geamuseerd! Kort samengevat: een aan te raden escaperoom voor eenieder, eentje waar je vast en zeker veel pret in beleeft!!

Ontvangst en begeleiding doorheen de gehele kamer zijn prima. Ook achteraf werden we fijn nog eens door de kamer geloodst en hoorden we andermaal de duidelijke passie van deze uitbaters. Tof! Allen naar Mol, naar Keyhouse!


Reactie door Keyhouse

12 augustus 2021

Bedankt, Benjamin. Het was weer leuk jullie als groep te ontvangen :)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verbluffende techniek
 • Zeer sterke sfeer!!!
 • Geluid en effecten
 • Vriendelijke uitbating, goeie begeleiding
 • Zeer sterk afgewerkt, kamer oogt erg fraai
 • Leuke afwisseling
 • Veel creatieve elementen
 • Relatief eenvoudig voor meer ervaren escapers

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Boeken en spelen, topervaring!!!

Lijst alle ingrediënten die een escaperoom tot een top-ervaring kunnen maken op, voeg ze samen, goed roeren... en daar is The Movies! Smakelijk!

Met The Movies dompelt The Push je op weergaloze manier in de filmwereld onder. Surf mee doorheen de filmgeschiedenis en beleef volop avonturen in zeer herkenbare omgevingen. Fenomenale escaperoom. Voor mij eentje die mee op het podium van mijn escaperoomervaringen zit. En terecht. Sfeer! Inkleding! Toffe puzzels! Afwisseling! Filmgimmicks! Bijzonder sterk uitgewerkt thema! Muziek! WAW-momenten! Techniek! Alles zit erin, en nog met een tikkeltje meer. Vanaf de eerste seconde genoten van deze escape-experience en van de ene verbazing in de andere terecht gekome,. Afwerking is hier bijzonder bijzonder knap. Daarenboven een topervaring voor ervaren escapers, maar eigenlijk ook voor beginners of gezinnen met kinderen. Enige dat hier nog verder over te vertellen valt is dat je al lang met je agenda in hand deze kamer zou moeten boeken. Boeken zeg ik je!

Extra thumbs up voor de gepassioneerde uitbater. Ontvangst is bijzonder hartelijk, heel fijne plek ook om een escaperoom te komen spelen. Begeleiding is zeer sterk op maat, shwüng en tempo blijft er ten allen tijde in. Fijne nababbel met mensen die gebeten zijn door het genre en tot in de puntjes ervoor willen zorgen dat je met een waw-gevoel huiswaarts keert. Als je hier de escaperoom-kriebel niet te pakken krijgt... dan weet ik het ook niet meer.


Reactie door The Push Mystery Rooms

9 augustus 2021

Wauw Benjamin, voor dit soort reviews doe ik het ;-) Echt oprecht bedankt. Doet me heel veel plezier.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer straffe afwerking
 • Herkenbare en adembenemende settings
 • Perfect ingewerkte puzzels
 • De uitdagingen blijven maar komen
 • 100 minuten! Heerlijk!
 • Geluid en sfeer
 • Spelflow en begeleiding
 • Ontvangst en nababbel met gepassioneerde uitbaters
 • Aanpassingsmogelijkheid voor gezinnen met kinderen
 • Je kan het maar één keer spelen

  benjaminkristel_caenberghslouiseboelaertbroeder_viktoranthony_boelaert

Houdini's Workshop

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 7 augustus 2021

Toppertje!

Gezien de goede reviewz kwamen we met redelijke verwachtingen naar Brugge voor deze escaperoom. En het is een beetje zoals Nafi Thiam op de Olympische Spelen: Verwachtingen meer dan ingelost!!

Setting is om te beginnen top. Mooie ruimte waarin uitbater 2 escaperooms heeft geplaatst. Onthaal is prima, en nog beter is de babbel achteraf. Uitbater is zeer enthousiast en gepassioneerd. Met veel oog voor detail en warme ontvangst. Heel fijne sfeer dus om een escaperoom te komen doen.

Kamer zelf is enorm goed en kan zich perfect meten met de betere kamers in Belgie. Puzzels vloeien mooi in mekaar over, fijne flow doorheen de gehele escape. Overgangen tussen kamers zijn, net als de technologische snufjes. enorm goed verzorgd. Fijne afwisseling in de puzzels tussen het nodige denkwerk en meer praktische opdrachten. Tof! Kamer is echt een aanrader, zowel voor ervaren als startende escapers. Je komt buiten met een erg voldaan gevoel en een zeer zeer fijne ervaring. Extra leuk is het gebruik van filmpjes doorheen de kamer wat spelverloop en thema ten goede komt.


Reactie door The Push Mystery Rooms

18 oktober 2021

Dag Benjamin! Bedankt voor deze prachtige review! Doet me veel plezier dit te lezen. :-) Groetjes!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Technisch knap werk
 • Fraai afgewerkt!
 • Thema zit goed + filmpjes
 • Verzorgde puzzels met goede afwisseling
 • Ontvangst door gastheer
 • Prima begeleiding
 • Flow doorheen hele kamer

  anthony_boelaertlouiseboelaertbroeder_viktor

Amenhotep

Keyhouse
Geplaatst op: 10 juli 2021

Tof escape-avontuur!

We boekten last-minute nog deze escaperoom op een mooie vrijdagavond, en kijken er met veel plezier op terug. Uitbaters zijn zeer klantvriendelijk en heten je hartelijk welkom in deze mooie, nieuwe escaperoom in Mol. Deze kamer heeft een prima uitgewerkt Egyptisch thema. Puzzels zijn perfect geïntegreerd in de kamer en het thema. Verhaal is duidelijk en eenvoudig, de inkleding is helemaal top. Zelf hou ik wel van een doorgetrokken verhaal, hier was het bij de start helemaal goed, maar verdween de "spanning" rond het verhaal wat doorheen de kamer. Eventueel zouden hier elementen aan toegevoegd kunnen worden; maar dan ben ik echt aan het muggeziften. Puzzels zitten goed in mekaar en dagen voldoende uit. De overgangen tussen de delen van deze escaperoom zijn zeer mooi vormgegeven. Techniek en sfeer in deze escape zijn echt zeer goed.

Dit alles maakt van deze kamer een heel fijne aanrader voor beginners en meer ervaren escapers. Wij hebben ons van begin tot einde erg goed geamuseerd en gingen ook helemaal op in de beleving. Voor dolle pret in Egypte, op naar Mol! Wij kijken ernaar uit om terug te komen voor de andere kamer.


Reactie door Keyhouse

10 juli 2021

Bedankt voor de review, Benjamin. Deze feedback helpt ons om de kamer nog verder te fine-tunen :)


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer mooi ingekleed
 • Puzzels sterk geïntegreerd in de kamer
 • Vlotte overgangen tussen de delen
 • Vlotte flow, fijne beleving
 • Klantvriendelijke uitbaters
 • Techniek en effecten zitten zeer goed
 • Verhaallijn kan eventueel verfijnd worden

 

Leuk thema, toffe en creatieve escaperoom

Vanuit een verfrissend thema vang je een escaperoom aan die vol zit met fijne puzzels. Makers zijn creatief en hebben duidelijk veel ziel in deze escaperoom gestopt. Leuke puzzels, weinig clichés. Overgangen tussen de kamers zitten goed in mekaar. Er is een zeer goed evenwicht tussen mechaniek en slotjes, wat we erg konden waarderen. Verder is er best wat zoekwerk in de kamer. Wij verloren hier behoorlijk veel tijd mee en misten wellicht daardoor net op het einde de nodige tijd voor de laatste puzzel. Helaas, maar niet getreurd want we hebben ons hier absoluut goed geamuseerd en kunnen deze kamer zeker aanraden!!

Makers zijn duidelijk enthousiast en gepassioneerd. Het café is in ieder geval een fijne plek voor nog een drankje achteraf (en vooraf). Men is bezig met een tweede kamer op te stellen. Wij komen in ieder geval graag terug en adviseren Op Slot zeker voor wie in Gent een fijne escape zoekt!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Creatieve puzzels
 • Vlotte overgangen
 • Goed evenwicht tussen mechaniek en slotjes
 • Leuk en verfrissend thema
 • Sympathieke uitbaters
 • Vrij veel zoekwerk met potentieel tijdverlies

 

The Traveler

Lockfree
Geplaatst op: 19 juni 2021

Zeer leuke escape-ervaring. Een aanrader!

Van bij het binnenkomen in het gebouw zit je in de perfecte escapesfeer. Zeer mooie plek waar het erg fijn vertoeven is. Kom zeker wat vroeger of blijf wat hangen wanneer je een bezoekje boekt! De uitbaters zijn zeer gastvrij en vriendelijk, en ook duidelijk gepassioneerd en mogen trots zijn op deze escaperoom!

We hebben ons met 4 personen bijzonder goed geamuseerd. We werden goed ontvangen. Er is een leuk introfilmpje over escaperooms, alleen zou het nog toffer zijn als het specifieke thema van de kamer ook hier meer aan bod kwam. Heel bijzonder is vervolgens het binnengaan in de kamer zelf. Zeer leuk gedaan! Kamer is een zeer mooie afwisseling tussen zoeken, doen en denken. Evenwicht zorgt ervoor dat ieder van ons zijn ding er helemaal in vond. Geregeld ook kunnen lachen met enkele leuke elementen en veel zaken gezien die mooi op maat van de kamer creatief in mekaar zijn gezet. Puik werkstuk. Hiermee een aanrader voor zowel de ervaren escaper als iemand die eens voor de gezelligheid van een fijne ervaring wil proeven.

Uitbaters hebben nog plannen voor meerdere opvolgkamers. Wij komen met 100% zekerheid en heel graag in de toekomst terug, en raden vooral iedereen aan om ook eens naar Mol af te zakken. Zowel de escaperoom als de plek zelf zijn de moeite waard!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels, creatief werkstuk
 • Leuk verhaal, goed gebracht
 • Zeer vriendelijke en gepassioneerde uitbaters
 • Etabilissement met veel sfeer, fijn en gezellig
 • Sterke afwisselingen tussen doen, denken en zoeken
 • Leuke elementen
 • Introfilmpje miste het thema van de kamer zelf

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 15 oktober 2020

Heerlijke escape

Tijdens Coronatijden nog eens genieten van een goede escaperoom. En wat voor één. Hunting Season wordt op deze site terecht aangehaald bij de top kamers van België. Sfeerschepping is van begin tot einde zeer zeer nauwgezet waardoor je je in een waar avontuur waant. Er zitten spannende elementen in zonder ooit eng te zijn. Toon wordt van in het begin erg goed gezet.

Puzzels doorheen de kamer zijn knap gevonden en steken er goed in mekaar. Mooie afwisseling tussen denken, doen en enkele leuke staaltjes techniek houden het puzzelelement doorheen de volledige escape op erg hoog niveau. Wij genoten enorm van hoe de escape en het verhaal je doorheen de ruimtes brengt. Ingenieus gemaakt, wij hebben er erg van genoten. Uitbater is vriendelijk, duidelijk gepassioneerd.

Wij kijken ernaar uit wanneer er hier een tweede kamer gaat komen. Als ze Hunting Season kunnen evenaren... dan zou dat erg straf zijn.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer, spanning, verhaallijn, beleving
 • Puzzels van erg hoog niveau
 • Zeer sterke opbouw doorheen de ruimtes
 • Veel originele elementen
 • Vriendelijke uitbater
 • Pure aanrader van een kamer!

 

Al Capone

Best Escape
Geplaatst op: 20 september 2020

Zeer degelijke kamer

We speelden deze kamer met z'n drieën en geraakten er vlot uit na 3 kwartiertjes fijn amusement. Er vallen heel wat goeie dingen te vertellen over deze kamer:
- Inkleding zit goed
- Kamer bevat meerdere originele raadsels
- Enkele goed doordachte en verwerkte technische elementen geven een tikje extra
- Uitbater is zeer vriendelijk en duidelijk gepassioneerd, fijne babbel met een aangeboden drankje dat we zeker konden waarderen!

Op zich dus een prima kamer. Achteraf bedachten we nog dat er enkele puzzels zijn waar je iets kan doen waardoor de puzzel praktisch onoplosbaar is. Wij hadden dit bij het begin voor, maar dit wordt rechtgezet door een tip (puntje bij voor de goede opvolging door de spelleider). Tevens denken we dat de kamer qua grootte prima is voor 3 à 4 personen, maar voor meer wordt het mogelijk wat krap, temeer omdat de puzzels lineair zijn opgebouwd. Daar is zeker niets mis mee voor kleine groepen, maar voor grotere kan het zijn dat je dan echt met handen en ogen teveel bent.

EDIT 14/02/2022: Na spelen van Alcatraz signaleerde de eigenaar dat sinds ons vorige bezoek Al Capone uitgebreid was. Hij nodigde ons uit het laatste deel even te spelen. Van gastvrijheid gesproken!! Toegevoegde deel is zeker een meerwaarde. Opnieuw is hier de passie van de eigenaar te merken. Puzzels allemaal origineelwelf ontwikkeld. Eindpuzzel vonden we bijzonder mooi gemaakt. Thumbs up, ik paste achteraf meteen de scores hier nog even aan. Zeker een aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer vriendelijke, gepassioneerde uitbater
 • Goeie sfeer, inkleding en verwerking thema
 • Meerdere originele puzzels
 • Drankje achteraf
 • Kan klein zijn voor groepen met meer dan 4

 

Zeer leuke ervaring!

Sterk uitgewerkte escaperoom met gepassioneerde uitbaters,... wat wil je eigenlijk nog meer? Deze escaperoom zit zeer sterk in mekaar. Kamer is duidelijk met goesting gemaakt, bevat tal van originele raadsels en zeer knappe overgangen. Van bij de ontvangst wordt de toon erg goed gezet, met juiste sfeer erbij. De ontvangstruimte is bijvoorbeeld zeer leuk! Wij gingen vlot van raadsel tot raadsel, en genoten van elke fase in het spel. Er is een zeer zeer goeie afwisseling tussen diep nadenken over een puzzel, samenwerken of fysiek zaken doen. Kamer is in die zin zeer uitgebalanceerd en heel sterk opgebouwd. Een plezier om te spelen! Verhaal start zeer goed bij de aankomst en bij intro. Nadien verdwijnt dit ietwat naar de achtergrond tijdens de eerste ruimtes, om dan in finale fase weer helemaal aanwezig te zijn! Zelf ben ik wel fan van een goed verhaal en zou het voor mij wel werken moest er bijvoorbeeld in de middelste fase nog een extra boodschap via een scherm/geluid van de baron komen. Maar dat is al muggeziften door iemand die houdt van de thema's in een escape. En op zich ben je in deze escape sowieso goed verwend!!

Achteraf zijn met de joviale uitbaters nog even nagebabbeld. Zijn duidelijk gepassioneerd voor hun werkstuk, en zijn erop gemikt om ervoor te zorgen dat je een fijne beleving vindt. Zeer fijn! Leuk uitgewisseld over wat escape-ervaringen, wij gingen met een erg goed gevoel naar huis. We komen vast en zeker terug wanneer er een tweede kamer is!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie escape, zeer goed opgebouwd
 • Fijne raadsels
 • Afwisselingen denken, doen en samenwerken
 • Zeer goede flow tussen de ruimtes
 • Joviale uitbaters met passie
 • Leuk verhaal, goeie sfeersetting
 • Klok enkel zichtbaar in eerste ruimte

  Caro

Jungle Room

Time's Up Escape Room Genk
Geplaatst op: 22 augustus 2020

Gemiddelde, basic escape

We speelden deze kamer met 2 personen en geraakten er vrij vlot uit. Moeilijkheidsgraad ligt laag. Jungle thema is aanwezig qua inkleding, maar mist toch een tikje sfeer. Bijvoorbeeld was sfeergeluiden/achtergrondmuziek kan het junglethema een extra effect geven. Puzzels zijn eenvoudig en relatief basic. Enkele puzzels zijn tof, andere missen een deftige integratie in de kamer waardoor ze eerder het gevoel geven van "geplakt" te zijn in de kamer zonder echt bij te dragen aan beleving. Hebben we ons geamuseerd? Ja. Waren we onder de indruk van deze kamer? Neen.

Begeleiding tijdens onze escape was onervaren. Ze gaven ook aan dat het de eerste keer was dat ze alleen de begeleiding deden. We merkten dit. Zo kwam de begeleider na 10 minuten de kamer binnen met de melding dat hij een brief was vergeten mee te geven die belangrijk was. En later in de kamer was een slot van een kist simpelweg niet gesloten waardoor we direct bij het eindraadsel zaten en een drietal puzzels oversloegen. We kregen dit gemeld via de tiplijn. We werkten de gemiste raadsels af, maar dit haalt de beleving natuurlijk wel erg weg. Jammer, al begrijpen we wel dat er altijd eens wat kan mislopen.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 5.5


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele toffe puzzels
 • Leuke overgang tussen de kamers
 • Fouten in begeleiding
 • Kamer is vrij basic, mist sfeer
 • Kamer kan een upgrade in techniek gebruiken
 • Enkele ongeïnspireerde puzzels

 

32 Days

Cortex - House Of Legends
Geplaatst op: 26 juli 2020

Leuke escape, goeie sfeer!

Op voorhand lazen we de eerdere reviews over deze kamer en hadden we het gevoel dat deze kon meevallen maar ook tegenvallen. Tot ons enorm plezier merkten we dat de uitbaters rekening hadden gehouden met de feedback die eerder reeds gegeven was. Kamer is zeer knap opgebouwd met toch wel een hele resem originele puzzels en fijne technische elementen.

Zeer goed verzorgd geheel, dat moet gezegd worden, waardoor ook met alle effecten errond de sfeerschepping net zoals in de andere kamer ook hier zeer zeer goed zit. Dit is een duidelijke sterkte van deze trouwens ook erg vriendelijke uitbaters. We voelden het mysterie in deze kamer, en met die inleving scoort een escaperoom altijd extra punten. ABSOLUUT ook een aanrader om deze eens te doen. Begeleiding volgt goed op en laat je spelen, ze zijn er attent op om op het juiste moment een enkele tip te geven.

Eventueel nog een kleine tip zou kunnen zijn om geblinddoekt kamer ingeleid te worden naar de startpositie. Dit zou wellicht de beleving nog een tikje straffer maken.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer goede sfeerschepping, knap gebouwd verhaal
 • Creatieve raadsels, leuk denkwerk
 • Zeer vriendelijke en goeie begeleiders
 • Mooi afgewerkt

 

Knappe escaperoom: fijne puzzel, zeer sterke sfeer

Wij speelden deze kamer met 2 en geraakten er vlot uit. Met 2 wordt er een fijne combinatie gemaakt van hunters/witchers. Achteraf hoorden we hoe de battle in mekaar steekt. Lijkt ons eveneens bijzonder fijn!

Vooraf wisten we niet goed wat te verwachten van deze escaperoom. We vonden eerder weinig online reviews, dan kan het wat naar alle kanten gaan. Maar achteraf bekeken zijn we enorm enthousiast over deze escape om meerdere redenen:
1) Sfeerschepping in deze kamer is fenomenaal. Thema is bijzonder goed in alle puzzels en effecten gestopt. Spanning zit er van begin tot einde in. Uitbater geeft op voorhand de keuze of je een extra schrikeffect wil. Dit vinden we zeer goed, want dan kan je ook aangeven als dit je minder ligt. Wij kozen voor de dapperheid. Flink geschrokken, maar positief: want het droeg bij tot de sfeer!
2 Puzzels zitten goed, zijn mooi in thema en verzorgd. Goeie afwisseling tussen denken en doen, met altijd een logica. Fijn!
3) Zeer vriendelijke uitbating die goed op maat van de individuele bezoeker wil werken en er gewoon een fijne beleving van wil maken. Top!

Kortom: deze kamer vinden we echt een aanrader.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer vriendelijke en goeie uitbaters
 • Enorm sterke sfeerschepping/thema
 • Tof geïntegreerde en verzorgde puzzels
 • Afwisseling tussen doen en denken, creativiteit

 

De Laatste Ronde

Outsider Escape
Geplaatst op: 26 juli 2020

Degelijke escape

We speelden deze kamer met 2 en geraakten er op het nippertje uit.

Inkleding in het thema is in deze kamer zeer goed. Op zich is de kamer eerder basic, maar de puzzels zitten zeer goed in het thema verweven. Leuke afwisseling tussen enkele klassiekers, spitsvondige creatieve puzzels en wat doe-werk. We hebben lang ons blind gestaard op 1 puzzel in het begin waardoor we veel tijd verloren. Begeleider liet ons echt goed doen tot we zelf tips vroegen; wat fijn was. Soms wordt je vooruitgeduwd met tips, terwijl we op deze manier de uitdaging en het zweet goed voelden. Goed begeleid! Vooral de puzzels in het tweede gedeelte vonden we goed in mekaar steken.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele mooi gevonden puzzels
 • Goede verwerking van het thema
 • Op maat begeleiding
 • Eerder basic

 

Pacific Flights

Collabyrinth
Geplaatst op: 26 juli 2020

Originele puzzels, zeer leuke escape

Wij speelden deze escaperoom met 2 ervaren spelers. We geraakten er bijzonder vlot uit, wat in feite wil zeggen dat moeilijkheidsgraad voor iedereen zeer geschikt is; misschien tikkeltje makkelijker voor ervaren escapers. Ondanks dat we hierdoor niet echt de spanning beleefden, hebben we ons toch bijzonder goed geamuseerd in deze kamer. En hiervoor zijn er meerdere redenen:
1) Originele, creatieve en afwisselende puzzels. Denken, doen,... alles zit erin. Uiteindelijk de essentie van een goeie escaperoom, en daar zit je in deze kamer op een erg goeie plek. Top werk van de uitbaters!
2) Vriendelijke uitbaters, fijne nababbel. Duidelijk mensen met een passie voor escaperooms.
3) Degelijke sfeerschepping in communicatie vooraf en start van de kamer. Thema is verweven in de kamer, en zelfs zeer goed. Verhaallijn kan nog net consequenter zijn waardoor beleving groter wordt. Wij houden wel van een goed verhaal, en dat zit hier na een tijd echt ver op de achtergrond.
4) Mooie kamer, goed verzorgd, fijne techniek.

Kortom: aanrader. We zouden wel adviseren om niet met meer dan 4 personen deze kamer te doen; tenzij je een beginnersgroep of familie met kinderen bent. Kamer is niet erg groot waardoor je met teveel mensen mekaar voor de voeten loopt of gewoon echt veel dingen niet meer gezien gaat hebben.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi verzorgd, goeie techniek
 • Creatieve puzzels met sterke afwisselingen!!!
 • Sympathieke uitbaters
 • Degelijke sfeerschepping
 • Verhaallijn kan beter worden doorgetrokken
 • Minder geschikt voor groepen met meer dan 4

  bart_de_smet

Ad Fundum

Escape Room Mol
Geplaatst op: 11 juli 2020

Zeer goed geammuseerd!

Io Vivat, io vivat!

Deze escape brengt je inderdaad naar studentikoze tijden. Kamer is in thema erg leuk opgebouwd met originele puzzels. Deze lopen sterk naast mekaar waardoor iedereen volop bezig blijft. We ervaarden zeer veel leuke elementen in de puzzels waardoor we er als groep enorm in opgingen. Zeker ook in tweede deel (maar even goed in het eerste) gingen we graag tekeer door de puzzels. Knap gebouwde kamer, fijne sfeer die erin hangt, Escaperooms als deze kunnen we alleen maar aanbevelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer toffe puzzels, origineel
 • Uitstekende sfeerschepping/inkleding
 • Voor ons relatief eenvoudig

 

Virus

Escape Room Mol
Geplaatst op: 11 juli 2020

Sterke escaperoom, ideaal voor een battle

Wij speelden deze kamer niet als battle, maar konden wel de elementen duidelijk zien die ervoor zorgen dat een battle een extra dimensie geeft. Achteraf gezien vonden we het misschien zelfs jammer dat we er niet voor kozen te wachten tot een gelegenheid voor met meerdere spelers te battlen.

In ieder geval ook als 'single' kamer een zeer aangename escaperoom. Thema is relatief klassiek, maar erg goed ingebouwd. Kamer ziet er piekfijn uit met originele puzzels en enkele zeer knappe elementen in de kamer. Wij genoten ervan hoe alles mooi bleef samenvallen en ons als groep goed uitdaagde alert te blijven denken. Fijne escaperoom!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Knappe puzzels
 • Zeer mooi opgebouwde kamer
 • Battle-elementen zijn creatief en lijken zeer leuk
 • Relatief weinig verschillende kamers in opbouw

 

Utopiae

Create Your Escape
Geplaatst op: 20 juni 2020

Knap gemaakte, creatieve kamer

Met 3 personen geraakten we uit deze knap gemaakte escape. Er is duidelijk veel creativiteit gegaan in de opbouw van de kamer en de techniek doorheen de puzzels. Knap gemaakt, veel variatie doorheen de kamer, sterke overgangen tussen de verschillende kamers en een heel fijne start van de escape. Allemaal ingrediënten die wij helemaal kunnen smaken. Complimenten aan de sympathieke uitbaters!

Als we een aandachtspunt kunnen meegeven, dan zou dat het thema zijn. Voor ons was de rode lijn doorheen de kamers niet zuiver aanwezig, in feite wat verwarrend. Wellicht zou een vereenvoudiging van het thema voor ons voor een tikje extra beleving zorgen. In elk geval zeker een fijne escape!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Veel creativiteit
 • Toffe puzzels, knappe mechaniek
 • Leuke opbouw doorheen de kamers
 • Thema eerder verwarrend

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 16 juni 2020

Spannend en verrassend!

Kamer biedt een zeer goeie afwisseling tussen denk- en doewerk. Enkele van de praktische opdrachten en verrassingen zijn erg goed bedacht en in mekaar gebokst. Complimenten aan de makers voor de opbouw van deze escaperoom, wij vonden het erg knap. Spelbeleving zit goed in mekaar, fijne verhaallijn met toffe elementen en mysteries erin. De "schrikeffecten" dragen bij tot een zeer goeie sfeer, zonder echt angstaanjagend te worden. Een zeer goede balans waardoor niemand zich afgeschrikt moet voelen. Fijne nababbel na de escape toont de passie van de uitbaters. Wij hebben met 4 een zeer fijne escape-avond hier beleefd en kijken al uit naar een volgende kamer van deze makers. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Knap gemaakte raadsels
 • Fijne sfeersetting
 • Mooie opbouw en verhaallijn
 • Eerder niet met meer dan 4 personen

 

Leuke aaneenschakeling van puzzels

Na een fijne ontvangst speelden we met 2 ervaren escapers deze kamer. Erg vlot uitgeraakt, moeilijkheid is zeker niet te hoog. An sich zeker plezier beleefd. Puzzels zijn goed afwisselend en spelen in een fijne flow. Leuke combinatie tussen praktische puzzels, mechaniek en raadsels. Meerkamerescaperoom met verzorgde overgang tussen de kamers, dat waarderen we. Verwevenheid van het thema in deze kamer was naar ons aanvoelen minder. Het thema zit er ergens wel in, maar voelt niet natuurlijk aan wanneer je de kamer inkomt. Kan aan ons liggen. Mogelijk moet de introductie wat herbekeken worden om te doen passen in de kamer zelf? In ieder geval hebben we ons zeker geamuseerd.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne puzzels
 • Goeie speelflow
 • Thema is wat gewrongen in deze kamer

 

Secret Agent

HintLabyrinth
Geplaatst op: 16 juni 2020

Ietwat verouderd, maar toch leuk

Na een goede ontvangst doken we met 2 ervaren escapers in deze kamer. Voor ons verliep deze kamer erg vlot. Pluspunten zijn de op zich best fijne puzzels die je dient op te lossen. Niet te eenvoudig, maar zeker ook niet te moeilijk. Wij geraakten er bijzonder vlotjes door. Minpunten naar ons aanvoelen zijn dat deze kamer eerder beperkt en ook wat verouderd is. Daarnaast kregen we soms net iets te snel een tip en had de inkleding/inleidend verhaal naar ons aanvoelen sterker gemogen. Degelijk geamuseerd dus, zonder erg veel meer.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi opgebouwde raadsels
 • Goed uitgebalanceerd
 • Verouderd en basic
 • Te snel tips

 

Mad Scientist

HintLabyrinth
Geplaatst op: 16 juni 2020

Prettige escaperoom

Wij speelden deze kamer met 2 en zijn er bijzonder vlot uitgeraakt. Puzzels an sich zijn fijn en een goeie afwisseling tussen cijferraadsels, zoeken en mechaniek. Ontvangst goed. Moeilijkheidsgraad ligt niet te hoog. Anderzijds is de kamer vrij rechtoe rechtaan en oogt ze heden ten dage wat verouderd tov nieuwere escaperooms. Neemt de pret echter niet helemaal weg, want in deze escape zitten best wel wat leuke momenten, zeker een aanrader voor wie nog niet vaak een escaperoom deed.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke raadsels
 • Fijne afwisseling
 • Fijne opbouw
 • Ietwat verouderd

 

Basic, eerder voor wie een eerste keer wil proeven van escaperooms

Na een fijne ontvangst speelden we deze escaperoom met 2 personen. Erg vlot uitgeraakt, aan te raden voor wie een haalbare uitdaging zoekt. Op zich zijn enkele raadsels in deze kamer nog wel tof, maar daarmee was voor ons het meeste wel gezegd. Kamer is naar ons aanvoelen wat verouderd, en ontbreekt echt aan waw-gevoel. Thema is een vreemde mix tussen Alice in Wonderland en een snoepwinkel/snoepfabriek. We waren in ieder geval in de war in welk thema we nu precies zaten. Een escaperoom die goed is als een eerste escape-ervaring, maar toch echt moet onderdoen in vergelijking met nieuwere generatie.


5

Sfeer: 3.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 7.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele mooie raadsels
 • Lijkt wel fijn voor gezinnen met kinderen
 • Oogt verouderd
 • 1 kamer
 • Thema is zeer verwarrende mix
 • Zeer eenvoudig

 

Game Of Stones

HintLabyrinth
Geplaatst op: 16 juni 2020

Degelijk uitgebouwd, knappe puzzels

Deze kamer gespeeld met 2 ervaren escapers. Nipt op tijd eruit geraakt, mede dankzij goeie spelbegeleiding en enkele tijdige tips die ons op het juiste spoor hebben gezet. Voor ons is dit met afstand de fijnste kamer van Hintlabyrinth. Puzzels zijn goeie afwisseling en combi tussen denken en doen en van een deftige moeilijkheidsgraad. Haalbaar, maar zeker niet supereenvoudig. Precies de uitdaging die in een escaperoom moet zitten om een goeie spanning te krijgen. Thema is fijn verwerkt in de kamer, alleen had misschien in de doorgang tussen de deelkamers nog meer waw-effect kunnen zitten? Hoe dan ook fijne kamer. Mooie afwerking van de puzzels in het geheel, oogt allemaal bijzonder goed en sfeervol. Wij hebben aan deze kamer veel plezier beleefd en kunnen een boeking zeker aanraden! De andere kamers van Hintlabyrinth vormen naar ons aanvoelen een mindere uitdaging, maar zijn op zich nog wel eens leuk om te doen; maar dan bijvoorbeeld in combo met deze Game of Stones die wel zeker goed zit!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi opgebouwde raadsels
 • Goede techniek
 • Weinig dynamische overgang tussen de kamers

 

Alcatraz

Breakout Rotterdam
Geplaatst op: 16 juni 2020

Leuke escape

We speelden deze escaperoom met 2 personen en hebben ons goed geamuseerd. Kamer bevat enkele leuke puzzels, fijne afwisseling tussen doe- en denkwerk. Daarbij ook enkele leuke verrassingen. Spelbegeleiding is zeer goed, leuke wijze van tips geven. Kamer is verder relatief basic en straalt eerder matig het gehele thema uit.


7.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels
 • Goede begeleiding
 • Voor ieder wat wils
 • Veel zoekwerk
 • Eerder gemiddelde inkleding
 • Zeker niet voor grotere groepen

 

Wanted

Escape Room Mol
Geplaatst op: 16 juni 2020

Knap opgebouwde kamer!

Wij hebben met 4 personen veel plezier aan deze kamer beleefd. De raadsels zijn erg goed geïntegreerd in de de kamer en de spelbeleving; en vooral ook sterk afwisselend. Teamwork en goeie communicatie zijn onontbeerlijk gezien moeilijkheidsgraad niet heel evident is. Moeten daar wel bij vermelden dat de begeleiding op erg goeie manier tips geeft waardoor je de flow in het spel in feite niet verliest. Meerdere raadsellijnen lopen door mekaar, wat het geheel uitdagend maakt. Maar zeker niet onoverkomelijk, integendeel. Beleving en uitzicht zitten heel goed, en grote complimenten om de erg goeie techniek in de kamer. Heel veel plezier beleefd, een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Knappe raadsels
 • Sterk uitgewerkte kamer
 • Goede techniek

 

Jumanji

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 16 juni 2020

Toffe escape!

Op zich vonden we elke kamer bij Exit Room leuk, maar deze Jumanji-kamer is toch wel voor ons de beste. Verwacht een leuke opbouw, met een goed verhaal erin en vooral een erg fijne afwisseling tussen de raadsels. Veel creativiteit, combineren en denkwerk zijn nodig om uit deze toffe escaperoom te geraken. Wij speelden deze kamer met 2 personen. Best pittig, maar niet ondoenbaar; al begrijpen we wel dat beginnende spelers best met iets meer zijn om mekaar goed te versterken. Verder echt tof ingericht met coole elementen waardoor je helemaal in het originele Jumanjiverhaal wordt meegezogen. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke opbouw
 • Goede verhaallijn
 • Sterke puzzels

 

Sterke escaperoom!

Deze kamer met 2 personen gespeeld. Stevige uitdaging met 2 gezien de opbouw, maar we zijn eruit geraakt. Moet gezegd zijn dat we ons enorm geamuseerd hebben met deze kamer. De raadsels volgen mekaar op en zijn een goeie afwisseling tussen denk- en doewerk. Kamer is sterk uitgebouwd, duidelijk met passie gemaakt, en in de juiste sfeer. Originele aanpak voor tips, wat we erg konden waarderen en de inleving verhoogde. Kortom: bijzonder fijne escaperoom die ik iedereen kan aanraden.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterk uitgebouwde kamer
 • Goede sfeerschepping
 • Sterke raadsels en techniek
 • Zeer leuk tipsysteem

 

Monaco Heist

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 16 juni 2020

Sterke techniek, wel eerder lineair

Toffe kamer. Zit goed in mekaar met veel automatisering. Puzzel zitten goed in mekaar. Doordat ze mekaar echter eerder lineair opvolgen was het voor ons als gemiddeld grote groep (5p.) vaak zo dat we allemaal op hetzelfde keken. Persoonlijk hou ik er wel van als er echt veel werk te doen en je veel puzzelpaden door mekaar ziet. Los daarvan is dit wel in ieder geval een fijne kamer om in te stappen. Zeer lollig begin met goed opgebouwde verhaallijn waardoor de beleving zeker erg goed zit. Complimenten ook aan de aangename uitbating!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke techniek
 • Goed opgebouwde verhaallijn
 • Fijne beleving, toffe uitbaters
 • Lineair

 

De ornitholoog

Tesscape
Geplaatst op: 16 juni 2020

Goed gemaakte, fijne ervaring

Toffe Escaperoom! Zeer vriendelijke uitbater met goeie ontvangst, zorgt meteen voor een goeie start aan een fijne escape. Thema zit goed in mekaar, puzzels zijn algemeen erg goed verweven in de kamer en in de setting. Kamer zit goed in mekaar met enkele spitsvondigheden. Puzzels passen perfect in het thema. Wij geraakten er al bij al vlot uit, al zijn er wel enkele puzzels bij die wat pittiger zijn. Maar goed ook, want dat hoort bij een escaperoom! Zeker een aanrader om eens te spelen. Uitbater maakt nog werk van nieuwe escaperooms, wij komen zeker terug.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele mooi gemaakte raadsels
 • Degelijke moeilijkheidsgraad
 • Vervelend en onnodig eindraadsel

 

Absolute topper

Waanzinnige kamer!! Voor elke mogelijke groep, van liefhebber tot gezin tot vriendengroep tot doorwinterde escaper is deze escape experience echt 'the place to be'. Verhaal is enorm meeslepend opgebouwd van in het prille begin van deze kamer en trekt zich over de hele lijn door. Beleving, inkleding, puzzels, techniek zijn allemaal top notch.

We speelden deze kamer met 2 en hadden ons werk ermee. De puzzels zijn niet klassiek en daardoor ook soms iets minder evident. Laat je echter niet afschrikken: elke puzzel is perfect doenbaar, en bovenal is alles sterk afgewisseld tussen doen en denken. Kamer zit boordevol verrassingen en clevere puzzels die je mee in de beleving zuigen. Het enige spijtige aan de kamer is dat eens je 'm gespeeld hebt, het herspelen niet mogelijk is. De dag dat ik mijn geheugen verloren ben, keer ik meteen terug!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Onwaarschijnlijk knappe afwerking
 • Sterke opbouw doorheen de kamer
 • Straf uitgewerkt verhaal
 • Leuke puzzels, mooi verwerkt in kamer

 

Aanrader

Pittige kamer die je aardig aan het denken zet. Puzzels zijn sterk geïntegreerd, zoals steeds bij deze uitbater. Eigenlijk mag elke kamer van De Gouden Kooi op je wishlist staan!

In deze kruip je in de huid van een dievenbende en breek je in een pand in. Kamer is in dit verhaal knap opgebouwd en maakt een inleving helemaal mogelijk. Puzzels zijn sterk afwisselend, kamer zelf is zeer sterk opgebouwd en zit clever in mekaar. Fijne escape!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterk geïntegreerde puzzels
 • Toffe opbouw van de kamer!
 • Goede verhaallijn

 

Topkamer

Alle escapes van De Gouden Kooi zijn top, en da's met deze niet anders. Kamer zit top in mekaar, met heel wat fijne vervolgruimtes. Puzzels zijn erg doordacht. Wij hebben genoten van de creativiteit en het doegehalte in deze kamer. Denken is er uiteraard ook bij met heel wat vernuftige puzzels die goed geïntegreerd zijn.

Moeilijkheidsgraad zit op zich goed. Uitdagend, maar geheel wel te doen. Begeleiding is zeer goed en geeft je perfect de ruimte om je ding te doen. Het verhaal zit goed, maar was voor ons net dat tikje minder meeslepend dan in de andere Gouden Kooien. Misschien omdat het wat verdwijnt naar de achtergrond van de kamer. In ieder geval weer een topescape!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Doordachte puzzels
 • Sterke integratie van puzzels in kamer
 • Iets minder meeslepend verhaal

 

Aanrader

Hoera! Schat gevonden! In deze kamer waan je je Indiana Jones en worden fijne puzzeluitdagingen voorgeschoteld. Moeilijkheidsgraad is zeker niet te hoog, al zal je je brein wel goed moeten laten werken. Inkleding is heel tof opgebouwd waardoor je je echt op expeditie acht. De uitbaters tonen zich met deze kamer duidelijke kanjers in het maken van een goeie sfeerbeleving.

Net als alle kamers word je ook hier top begeleid van bij het binnenkomen bij de Gouden Kooi. Doorheen de escape maak je gebruik van heel wat elementen die mooi deel uitmaken van het interieur. Deze integratie maakte de beleving extra hoog.

Fijne escaperoom, aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Knappe puzzels
 • Fijne sfeer
 • Puzzels goed geïntegreerd in kamer

 

Hotelkamer 21

Time's Up Escape Room Genk
Geplaatst op: 16 juni 2020

Klassieke escape

Zowel bij ontvangst als na de kamer geven we grote complimenten aan de uitbaters. Vriendelijk, met een heel fijne verrassing achteraf! Kamer zelf is knap vormgegeven. Opbouw is klassiek met veel slotjes, weinig tot geen techniek in deze kamer. We hebben ons echter goed geamuseerd, onze groep kon zich zeker uitleven in de raadsels en de opdrachten in de kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede vormgeving
 • Zeer fijne uitbating
 • Goede amusementswaarde
 • Basic qua techniek

 

Spring 1945

Exitroom Hasselt
Geplaatst op: 16 juni 2020

Sterke gemaakte first generation escape room

We speelden deze kamer met 5 personen en hebben er absoluut van genoten. In deze 'first generation' kamer mag je een opeenvolging van raadsels verwachten die je verder leiden doorheen een boeiende inkleding in WO2. Puzzels zijn niet cliché, integendeel. Ze vormen een fijne aaneenschakeling van verschillende soorten raadsels waardoor wij als groep zeker geboeid bleven en verschillende talenten werden aangesproken. Inkleding is goed aangepakt en erg sfeerscheppend. De doorwinterde escaper zal hier normaal vlot weten te ontsnappen, en een fijne beleving hebben gehad!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne sfeer, mooie inkleding
 • Knap gemaakte puzzels
 • Ietwat makkelijk

 

Groot, maar minder qua beleving

Wij speelden deze kamer met 2. Fysiek mogelijk, maar door de grootte van de kamer is het eerder pittig. Doordat we 1 element niet ontdekt hebben mislukten we in de finale fase van het spel. Om dit te vinden kregen we geen hints, wat eerder jammer was. Kamer is goed ingekleed en draagt bij tot de sfeer. Raadsels zijn pittig en maken de kans dat je ontsnapt eerder klein. Door een technisch mankement kwamen we in de kamer plots erg snel tot de laatste puzzel, waardoor de begeleiding het spel onderbrak en ons in een andere richting liet gaan. Dit nam de sfeer voor ons wel wat weg. Door dit alles voor ons de minste kamer van Escape House, maar het is wel duidelijk dat ook in deze kamer veel werk is gestopt. De moeite om eens te doen!


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 4.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Grote escaperoom
 • Technische mankementen
 • Mindere begeleiding

 

Basic plezierig

Wij speelden deze kamer met 2 en geraakten er relatief eenvoudig uit. Geen erg moeilijke kamer, wel een moeilijkheidsgraad hoger dan The Mad Hatter. Ook hier een fijne escaperoom met verschillende soorten raadsels en goeie technische puzzels. Zeker een fijne escape met vriendengroepen met een degelijke inkleding.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne puzzels
 • Degelijke inkleding
 • Eenvoudig

 

Alice In Wonderland

Escape House Leuven
Geplaatst op: 16 juni 2020

Zeer eenvoudig

Zeer eenvoudige kamer. Wij speelden met 2 en zijn er op een half uurtje uit geraakt. Ondanks de makkelijkheid, wel een fijne escape beleefd. De raadsels variëren goed doorheen een zeer goed ingeklede kamer. Makers hebben er werk in gestoken om te zorgen dat het technisch en qua uitstraling een fijne beleving is, en dat hebben we zeker gemerkt. Toffe escaperoom dus, een aanrader voor beginners of bijvoorbeeld gezinnen met kinderen.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele mooie puzzels
 • Voor gezinnen met kinderen zeker goed
 • Op zich een fijne escaperoom
 • Te eenvoudig

 

Abduction

Trapped In Houthalen
Geplaatst op: 16 juni 2020

Goed amusement

Met een groep van 5 zijn waarvan de helft ervaren escapers zijn we vlot doorheen deze kamer gegaan. Inkleding vonden we de grootste sterkte van deze kamer. Raadsels zijn zeer doenbaar en vergen verschillende talenten en insteken, wat wij als groep zeer fijn vonden. De relatief lage moeilijkheidsgraad zorgt ervoor dat je vrij vlot ontsnapt; maar desalniettemin is het een aangename escape.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne afwisseling
 • Goede inkleding
 • Te makkelijk

 

Leuke kamer!

Eenvoudige escape, maar wel een hele fijne. Wij waren op nog geen half uur eruit, maar moeten wel erkennen dat we ons heel goed geamuseerd hebben. Raadsels zijn zeer goed ingebouwd in de escaperoom en dragen bij tot de beleving. De escape wordt sterk ingeleid met een mooi filmpje en is verder erg goed verzorgd en bijzonder sterk in gekleed.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer sterke inkleding
 • Leuke opbouw
 • Toffe raadsels
 • Eenvoudig

 

The Russian Lab

Puzzle EscapeRooms Ghent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Zeer fijne kamer!

Oudste kamer van deze uitbater, maar wel een erg prettige. Puzzels zitten erg goed in mekaar en vragen het denkwerk van de gehele ploeg. Kamer is goed ingekleed. Met deze kamer tonen de uitbaters dat ook een first generation escaperoom heel plezant kan zijn. Verwacht je aan geen technische hoogstandjes, maar wel aan een erg leuke escaperoom. Een aanrader!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Knappe puzzels
 • Leuke opbouw doorheen de escape
 • Degelijke inkleding
 • Fijne uitbaters
 • Basic (maar in feite stoort dat hier zeker niet!)

 

Alcatraz I & II (2 games)

Exit Games Gent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Toffe kamer

Uitbaters van Exit Games zijn bijzonder vriendelijk en hartelijk! Van de drie kamers vonden wij deze de beste. Een leuke, what you see is what you get kamer. Zeer degelijke raadsels, zeker voor ieder wat wils zonder overdreven moeilijk te zijn. Kamer is basic qua inkleding, maar wel ok in het thema. Hints werden extra origineel meegegeven, wat zeker een plus was!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Voor ieder wat wils, leuk en afwisselend
 • Leuke manier van hints geven!
 • Zeer degelijke puzzels
 • Basic inkleding

 

The Great Detectives

Exit Games Gent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Pittige kamer!

Stevige kamer. Verwacht je aan een stevige uitdaging in deze kamer. Een spervuur aan raadsels en te breken sloten. Wij liepen vast op het allerlaatste raadsel, en voelden ons zeker enorm uitgedaagd door deze escaperoom. Als beginners zou ik 'm niet doen, maar een ervaren escapegroep kan hier de kwaliteiten eens goed komen testen!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Stevige uitdaging
 • Veel raadsels en sloten
 • Pittige moeilijkheidsgraad
 • Eerder basic

 

Middeleeuwse folterkamer

Escape Room Gent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Weinig plezier beleefd

Van alle kamers die ik al gespeeld heb, vrees ik dat deze met afstand de minste is. Inkleding is eerder oppervlakkig, raadsel waren eerder weinig verweven in de escape-beleving. Wij hebben aan deze niet veel plezier beleefd. Mogelijk is het wel een leuke als allereerste escape-ervaring, maar de ervaren escaper gaat hier volgens mij eerder weinig pret beleven.


4.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mogelijk leuk voor een eerste escape-ervaring
 • Beperkte kamer
 • Oppervlakkige inkleding
 • Minder fijne puzzels

 

The Lab

Exit Games Gent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Basic, maar wel plezierig!

Basic escape kamer. Zeker een aanrader voor een beginnende escapegroep om kennis te maken met het genre. Kamer is zeer goed in thema, weliswaar zonder al te veel franjes. En ook al is deze kamer al wat ouder, toch zal ze je een degelijke beleving kunnen bieden. Raadsels zijn goed uitgewerkt en vanuit verschillende invalshoeken, waardoor ieder zeker aan z'n trekken komt. Leuke kamer om te spelen op zich, zonder weliswaar uit te blinken.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeker aanrader voor beginners
 • Leuke raadsels en puzzels
 • Weinig creatief, eerder basic

 

Labyrint

Locked Gent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Prachtwerk!

Legendarische kamer! Onwaarschijnlijk knap gemaakt door de uitbater. Beleving van deze kamer is zeer apart en creatief. Helemaal geen klassieke escaperoom, veeleer een avontuur waarin je technisch wordt uitgedaagd. Opbouw van de constructie is onwaarschijnlijk knap. Zwaar respect voor de maker, wij waren enorm onder de indruk!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtig gebouwde kamer
 • Zeer uitdagend
 • Onwaarschijnlijke techniek
 • Leuke sfeerschepping

 

Escape The Coven

Cube Zero
Geplaatst op: 16 juni 2020

Sfeervolle kamer

Doorheen deze kamer gingen we als ervaren groep vrij vlot. Mooi ingekleed geheel. Raadsels volgen mekaar op en leiden klassiek tot de oplossingen van vele slotjes. Qua puzzels dus eerder basic, maar toch fijn door de goeie sfeerschepping en degelijke afwisseling.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vlotte flow doorheen de kamer
 • Degelijke sfeerschepping
 • Eerder basic

 

Find The Altarpiece

Cube Zero
Geplaatst op: 16 juni 2020

Fijne eerste generatie escape!

Old school escape room. Maar wel zeer degelijke old school. Op vele plaatsen kan je het paneel van de rechtvaardige rechters zoeken, en ook hier is dat best fijn. Kamer is degelijk ingekleed zonder meer, puzzels zijn goed opgebouwd uit elementen uit de kamers. Fijn en verzorgd,... en ook niet al te simpel!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed opgebouwde puzzels
 • Mooi gebouw
 • Verzorgde kamer
 • Degelijke moeilijkheidsgraad
 • Vaak voorkomend thema in Gent

 

De Kunstroof

Escape Room Gent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Basic escape

Leukste kamer van deze uitbater, al is dat with all due respect eerder relatief. Deze escape is bij de start wat extra pittig, maar kabbelt erna eerder clichématig verder. Basic escape-ervaring. Niks mis mee, maar deze was voor ons ook lang niet memorabel. Inkleding is ok.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Boeiende start van de kamer
 • Enkele interessante puzzels
 • Eerder cliché

 

Vreemde ervaring

Vreemde kamer. Verhaal is bij de haren getrokken, kamer zelf is eerder eenvoudig. Een enkel raadsel is wat leuker, maar aan deze kamer hebben we niet veel pret beleefd.


4.5

Sfeer: 3.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 5.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele leuke puzzels
 • Verhaal bij de haren getrokken
 • Duur voor wat het is

 

Verrassende kamer!

Zalige escaperoom. De makers hiervan zijn tot het uiterste gegaan qua inkleding en sfeerschepping. Vanaf het introfilmpje ben je vertrokken voor een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Een absolute aanrader. Wij hebben een escapemarathon gedaan doorheen Gent en kruisen deze met stip aan als een must do en zeker een topper in het Gentse. Niet twijfelen, doen! Straffe beleving!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Zeer goeie sfeerschepping
 • Meerdere originele raadsels en leuke momenten
 • Zeer sympathieke uitbaters

 

Escape De Kelder

#ANT Escape Rooms
Geplaatst op: 16 juni 2020

Absolute topkamer!

Knaller van eens ecaperoom. Behoort absoluut in mijn top 3 aller tijden. Deze escape sleurt je mee van raadsel naar raadsel en wordt naarmate de escape vordert straffer en straffer. Laatste stuk van deze escaperoom is werkelijk waanzinnig en komt de makers alleen maar lof toe. Absoluut een must do voor wie in Gent eens echt een goeie escaperoom wil doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Prachtige inleving en inkleding
 • Sterke puzzels
 • Enorm verrassende kamer
 • Techniek in de kamer is onwaarschijnlijk
 • Niets dan lof
 • Sympathieke uitbaters
 • Enige escaperoom van deze makers

 

Red Alert

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Leuke kamer, aanrader!

Geen al te simpele, maar wel erg knappe kamer. Technisch en qua raadsels zit het sterk in mekaar. Inkleding is bovendien erg straf gedaan, waardoor je helemaal in het thema wordt meegetrokken. Deze kamer behoort voor mij tot de beste kamers die je in Gent gaat vinden. Makkelijk is het niet, maar met gezond verstand en veel enthousiasme geraak je erdoor. Bijzonder genoten van deze escape-ervaring!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sterke techniek
 • Leuke en originele puzzels
 • Goede verwerking thema

 

Room 7

Lockdown Ghent
Geplaatst op: 16 juni 2020

Leuke kamer!

Dolle kamer! Na een enorm vriendelijke ontvangst hebben we ons met veel plezier gestort op deze escape-uitdaging. Kamer zit sterk in mekaar, raadsels zijn origineel. Samenwerking en communicatie zijn bijzonder doorslaggevend voor succes. Naast het kraken van ons brein hebben we ook erg vaak goed kunnen lachen in deze kamer. Aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele puzzels
 • Lollige momenten
 • Fijne opbouw

 

The Hofman Formula

Team Escape Dusseldorf
Geplaatst op: 23 oktober 2021

Eerder gemiddeld

Deze escaperoom gespeeld tijdens een vrijgezellenavondje in Düsseldorf. De avond was memorabel, deze escaperoom niet zozeer.

Vriendelijk onthaal, maar verder een basic escape ervaring. Alles is vlot in het Engels, dat wel, maar verwacht geen verrassende effecten, sterk originele raadsels of andere zaken. Op zich basic amusement, maar ook echt niet meer dan dat.


6.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Vriendelijke uitbaters
 • Verzorgde escape
 • Weinig verrassende elementen
 • Zeer basic

 

Breaking Enigma

The Missing Link
Geplaatst op: 16 juni 2020

Knappe escape!!

Geen eenvoudige kamer, maar steekt erg knap in mekaar. Raadsels zijn origineel en passen erg goed in het thema, wat de beleving erg meeslepend maakt. Wij waren hier met een vrij ervaren groep en hebben ons erg goed geamuseerd in deze escaperoom. Aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele raadsels
 • Meeslepende beleving
 • Goede uitbouw en vormgeving

 

Let's Rob the Bank!

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 16 juni 2020

Op zich fijne beleving, maar wel "geregisseerd"

Op zich een mooie kamer met fijne raadsels en escape-opdrachten. We hebben deze met 2 gespeeld en er ook plezier aan beleefd. Nadeel is dat de automatisering in deze escaperoom je als groep verder duwt en je maar het laatste kwartier het gevoel hebt dat je tegen de tijd aan het spelen bent. Haalt de beleving wat weg, maar desalniettemin een fijne escaperoom, zeker voor beginnende groepen!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne opbouw
 • Goede overgang tussen kamers
 • Afwisselende puzzels
 • Groep wordt vooruitgepusht doorheen de kamer
 • Onnodig aanvoelende tussenfase

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 16 juni 2020

Topkamer!

Knaller van een escaperoom. Sfeerschepping is fenomenaal, kamer sleept je mee doorheen heen erg fijne escape-ervaring. Absolute aanrader en doenbaar voor elk publiek. Wij hebben ons bijzonder goed geamuseerd in deze kamer die de nodige belevingseffecten heeft zonder angstaanjagend te zijn.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeerschepping
 • Afwisseling en puzzels
 • Belevingseffecten in goed evenwicht

 

The Lost Diamonds Of Antwerp

Antwerp Clue
Geplaatst op: 16 juni 2020

Verouderd

Kamer is duidelijk aan vernieuwing toe. Hoort bij een oudere generatie van escape rooms. Wij speelden deze kamer met 2 personen en gingen de raadsels te ver zoeken waardoor we het als vrij moeilijk hebben ervaren. De tips hielpen ons niet gigantisch veel verder.


5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 4.5


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Verouderd en basic
 • Weinig begeleiding

 

Prison Break

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 16 juni 2020

Leuke escape!

Leuke kamer met versterkend element van opsluiting, wat uiteraard helemaal in het thema past. Wij hebben deze met 2 personen gespeeld en zijn er al bij al vlot uitgeraakt. Zeker een fijne kamer om te doen wanneer je in Leuven bent!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijne startpositie
 • Vlotte puzzels
 • Leuke ervaring en sfeer
 • Relatief klein

 

Lost in space

De Gouden Kooi - Escape games
Geplaatst op: 16 juni 2020

Zeer fijne ervaring!!

Wij speelden deze kamer met 2 en zijn er uiteindelijk na heel wat werk uitgeraakt. Niet de allermakkelijkste kamer voor een kleine groep of een duo in ons geval, vooral omdat er veel te doen is. Wat deze kamer ook meteen zo goed maakt. Vele raadsels kruisen mekaar in deze kamer, raadsels vanuit verschillende insteken. De kamer blijft boeien, wij hebben er een erg fijne beleving aan gehad. Teamwork en communicatie zijn van het grootste belang in deze aanrader van een escaperoom!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Toffe start
 • Goede puzzels, sterk verwerkt in de kamer
 • Leuke verhaallijn

 

Fort Knox

Exitroom Leuven
Geplaatst op: 16 juni 2020

Leuk voor beginners

Eenvoudige escape waarbij relatief eenvoudige raadsels mekaar in sneltempo opvolgen. Kamer is rechttoe rechtaan en basic. Zeker een fijne escape als eerste ervaring, daar ben ik van overtuigd. Voor de ervaren escaper is deze wat ons betreft iets te makkelijk. Met 2 personen hebben we er iets langer dan een half uur over gedaan.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Op zich fijne raadsels
 • Te eenvoudig
 • Basic

 

Patiënt X

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 16 juni 2020

Leuke ervaring

Spannende escaperoom die mooi is ingekleed. Technisch zit deze goed in mekaar, maar in de escape is er een fase die zeer vertragend werkt en niet bijdraagt tot de escape, wel tot de timing die de uitbater wenst. Is jammer, want daarbuiten in de inkleding wel erg goed en zijn er spannende effecten die de escapebeleving weer zeer sterk maken.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede techniek
 • Inkleding
 • Leuke effecten
 • Vertragende fase die niet bijdraagt

 

The Office Of John Monroe

Antwerp Clue
Geplaatst op: 16 juni 2020

Basic

Basic escape-ervaring, om één of andere reden gingen we het vaak te ver zoeken waardoor we deze escape als eerder moeilijk ervaarden. Raadsels zijn wat verouderd, en allemaal net iets te basic om er echt een straffe escape van te maken. Geen te vermijden escape, maar ook geen aanrader wat mij betreft.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele leuke raadsels
 • Basic en ietwat verouderd
 • Eerder klein

 

Room 22

Escaping Antwerp
Geplaatst op: 16 juni 2020

Goede amusementswaarde, jammer van trechtersysteem

Mooie inkleding, dat zeker. Kamer zit tof in mekaar, maar door een vertragend element heb je het gevoel dat er wat 'regie' in de escaperoom zit waarbij enkel het laatste stuk echt bepalend is voor je tijd. Technisch is dit een zeer goeie kamer, met enkele toffe elementen en vondsten erin. We hebben ons hier zeker geamuseerd.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2018

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enkele mooie puzzels
 • Goede sfeerschepping
 • Mooie techniek
 • Onnodig aanvoelende tussenfase
 • Aanvoelen van "geregisseerde" kamer

 

The Lodge

Fun Valley Maastricht
Geplaatst op: 16 juni 2020

Fijn als eersteling

Deze gespeeld met 6 personen. We hebben ons erg goed geamuseerd, maar het was ook de allereerste keer dat we een escaperoom deden. Voor beginners dus zeker ok om deze te spelen.
Er zijn enkele mooie puzzels in de escaperoom verwerkt, maar ook enkele zeer basic raadsels die niet in een escaperoom horen te zitten zoals een sudoku. Dat is jammer. Overgang tussen de kamers vonden we wel mooi gedaan.


5.5

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2016

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Fijn voor beginners
 • Mooie overgang tussen kamers
 • Gebruik van een sudoku
 • Minder fijn voor wie meer ervaring heeft
 • Eerder prijzig voor wat het is

 

0 reviews