Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Psmulders

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Wat ooit begon met 1 escaperoom in een aantal maanden tijd. Is uitgelopen tot een uit de hand gelopen (veel te leuke hobby). 


Ik ben dan ook een hele grote escape lief hebber die met vrienden en familie graag door Nederland/België rijd voor een paar uur puzzel plezier. 


Ik hou van een lekkere puzzel kamer maar een grote experience op zijn is zeker ook gaaf. 
Lid sinds

05-10-2020

Locatie

Tilburg

Statistieken

Escaperooms

93 reviews

118 kamers gespeeld

94.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


3 forum berichten

Teams

Team Ahoe!

3 teamleden

31 kamers gespeeld

Eftelscapers

4 teamleden

45 kamers gespeeld

De Smuldertjes

3 teamleden

13 kamers gespeeld

DeFanatieke&deSlimme

2 teamleden

5 kamers gespeeld

93 reviews

De Mijn

Emmen Escapes
Geplaatst op: 18 november 2023

Deze kamer heeft veel potentie

Deze keer afgereisd naar Emmen. Deze kamer was ons al een aantal keer opgevallen op escapetalk. Dus besloten we een gokje te wagen.

We kwamen aangelopen en zagen aan de linkerkant een super gave ingang die perfect in thema van de mijn past. Helaas kwam onze host vanuit de andere kant aangelopen en werden we mee achterom genomen. Ik vond dit erg jammer, want ik heel erg gehoopt en verwacht dat die coole ingang daadwerkelijk de ingang zou zijn.

Voor onze host was het de eerste keer zonder ingewerkt te worden. Hij deed het super goed. Na een korte inleiding nam hij ons mee naar de kamer. We liepen door kale rommelige gangen en ineens kwamen we in de eerste ruimte om af te dalen naar de mijn. De intro is erg leuk en daardoor zaten we goed in de sfeer. Het verhaal wat tijdens de intro verteld word is ook leuk.

De kamer is groots. Ons is verteld dat het een voormalig maki verblijf is. En dit is overal goed terug te zien. Ik twijfelde tijdens het spel erg vaak of het onderdeel van het spel was of nog oude restanten van het maki verblijf. Vaak was het ook het geval dat het dus oude restanten van het maki verblijf was. Dit had in mijn ogen misschien iets beter weg gewerkt mogen worden.

De puzzels zijn leuk, hierin is een leuke twist in verwerkt waardoor je goed met elkaar samen moet werken anders ontsnap je niet uit de kamer. Goed ik had het er al over dat de kamer groots is, maar voor 4 personen gebruik je de helft van de kamer niet. Je ziet wel de ruimtes waar nog puzzels liggen en ook onderdelen van puzzels die met 4 personen niet nodig zijn in de wel speelbare ruimtes. Dit is erg verwarrend.

Verder vond ik het echt wel een hele leuke kamer. Maar in mijn ogen zit er nog meer potentie in dan we nu hebben gezien.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Movies

The Push Mystery Rooms
Geplaatst op: 17 november 2023

Fantastisch

Als een kamer een 10 krijgt op basis van heel veel reviews ga je al gauw met hele hoge verwachtingen er naar toe.

Ruim 1,5 uur moesten we rijden om op bestemming aan te komen. We werden hartelijk ontvangen door de host. Mijn dag kon al niet meer stuk toen ik mijn spullen moest opbergen. Dit begon al goed en door dit element had ik er nog meer zin in.

Alle zintuigen worden geprikkeld bij binnenkomst van de kamer. Na een minuutje rond gekeken te hebben en heel vaak wauw geroepen te hebben begonnen we aan ons avontuur.

Er zitten veel puzzels in de kamers. Grote puzzels, kleine puzzels alles is aanwezig in deze kamer. Elke puzzel is in thema en past goed in het complete verhaal. Achteraf heb ik mijzelf de vraag gesteld welke puzzel ik het leukste vond. En mijn conclusie was dat ik elke puzzel erg leuk vond.

Het verhaal van de kamer word al spelende helemaal duidelijk en heeft geen verdere uitleg nodig. Op het einde van het spel kom je nog een leuke verrassing tegen om de beleving van de movies helemaal compleet te maken.


Reactie door The Push Mystery Rooms

23 november 2023

THANK YOU SO MUCH!!! ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  anthony_boelaertbroeder_viktor

Laboratorium van de verbeelding

Escape Unlimited
Geplaatst op: 17 november 2023

Hele toffe puzzelkamer

Toen wij de vliegende Hollander kwamen spelen hoorde wij al dat er plannen waren voor een tweede kamer. En aangezien ze hier echt weten hoe je een hele toffe puzzel kamer moet maken was ik direct alweer enthousiast.

Bij binnenkomst viel ons al direct op dat er veel was veranderd ten opzichte van de eerste keer. In de ontvangst ruimte is echt werk gestoken. Omdat we hier al bekend waren konden we vrij snel starten met de kamer.

De kamer ziet er mooi uit en laat mooie details zien. Aan de afwerking moest nog gewerkt worden maar dit stoorde absoluut niet. Er zitten mooie elementen in die het verhaal duidelijk maken. Ik vind het tof dat ze hier echt van de puzzels zijn, verwacht dan ook een mooie balans tussen grote en kleine puzzels.

Helaas heb ik vernomen dat ze een nieuwe locatie moeten vinden voor de 2 kamers. Ik hoop van harte dat ze dit op korte termijn gaat lukken zodat meer spelers van deze kamer kunnen gaan genieten.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service

 

LandLoper

Landloper Belevingshuis
Geplaatst op: 02 september 2023

Wat was dit leuk!

We zaten gisteren op de bank en we keken elkaar aan; wij hebben zin in een escaperoom. Al een tijdje had ik de landloper op het oog, omdat ik zo nu en dan leuke reviews zag binnen komen. Om 21 uur was er nog een plekje vrij. Dus met z'n drieën gingen wij richting wortel.

De ontvangst;
Een fijne en warme ontvangst ruimte zorgt er voor dat de sfeer meteen heel aangenaam is. Wij mochten plaatsnemen in het het café. Daar vond een kleine briefing plaats en kregen wij een stukje geschiedenis te horen over de landlopers. Wij kregen onze "identiteitskaarten" toegereikt want wij waren tenslotte ook landlopers. Landlopers die zelfs veel te laat waren, want we waren geacht om in de middag ons al te melden. Helaas waren wij te laat, waardoor er geen andere oplossing voor ons bestond op dat moment; we werden opgesloten.

De kamer;
Op een ludieke wijze werden wij naar de kamer begeleid. Je zit meteen in de sfeer en je weet meteen wat je doel is. Toen wij opgesloten werden konden we meteen van start gaan. De kamer ziet er erg verzorgd uit. En je word mee terug genomen in de tijd. Dit is goed kenbaar gemaakt door attributen. Ondanks dat je de geschiedenis mee word in getrokken heeft de kamer echt een goede beleving.

De puzzels;
De puzzels waren leuk, afwisselend en uitdagend. Wij waren met 3 personen en hebben erg veel plezier gehad in de kamer. Je moet hier geen technische puzzels verwachten. Maar dat hoort ook absoluut niet in het thema. Er zitten ontzettend leuke mechanische technieken in de kamer. En dat is ook wat je verwacht, mede door het jaar waar de kamer zich in afspeeld.

Al met al vond ik dit echt een verborgen pareltje. Wij waren ontzettend verrassend door de kamer, de puzzels en door de gamehost. De gamehost is ontzettend gepassioneerd en probeerd je echt mee te nemen naar de geschiedenis van de landloperij. En dit is naar mijn mening erg goed gelukt.

Ik hoop dat hij in de toekomst nog een nieuwe kamer gaat bouwen. Want hier zouden wij graag terug komen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs

  MCDave

Tomb Hunter

Finest Escape - Bamberg
Geplaatst op: 17 november 2023

Dit was geweldig

Eigenlijk stond deze kamer helemaal niet op ons wensenlijstje van onze escapetrip. We wilde graag naar Neurenberg waar de andere locatie van finestescape zit. 3 maanden van te voren wilde we hun harry potter kamers boeken maar helaas zaten deze al vol. Toen viel mij op dat ze nog een locatie hadden in Bamberg en dat daar een nieuwe kamer geopend was. Dus de keuze voor ons was vrij snel gemaakt.

Bij binnenkomst word je helemaal om ver geblazen. Ik kan me niet heugen dat ik ooit z'n geweldige entree heb gehad. We werden meteen opgevangen door een super vriendelijke host en na een kleine uitleg mochten we onze weg vervolgen naar de kamer.

Het decor van de kamer is groots, tot in de details uitgewerkt, echt zo mooi. Let wel op dat de kamer niet voor een ieder is weg gelegd. Je moet namelijk wel een beetje klimmen, je waant je tenminste in de jungle.

Tijdens het spel werden we begeleid door de liefste en schattigste game host die ik ooit heb gezien. Hier ga ik verder niks over kwijt, dit moet je echt zelf gaan ervaren.

Voor de puzzels is een goede samenwerking vereist. En moet je goed zijn in zoeken (daar zijn wij alle 4 niet goed in dus dat was een feest). Dus dat was op sommige momenten wel een klein frustratie puntje, omdat het echt heel erg goed verstopt was.

De kamer verteld een mooi en duidelijk verhaal en heeft een hele interessante plottwist die niet iedereen aan zag komen.

Uiteindelijk ben ik heel blij dat wij in Bamberg terecht zijn gekomen. Want deze kamer was echt ontzettend groots en gaaf!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  slinger13

Secret of Nikola Tesla

Questum
Geplaatst op: 17 november 2023

Vrij verbaasd

Tijdens onze escapetrip maakte we een kleine uitschieter naar bratislava. We hadden een dagtripje voor ogen in de stad. Dit werd echter opgevuld met 2 escaperooms.

Voor de prijs die we voor deze kamer betaalde, waren de verwachtingen vrij laag. Toen we de kamer in mochten waren we dan ook verbaasd voor wat we hier aantroffen.

De kamer was super netjes en goed onderhouden en vrij groot. De puzzels waren leuk en oprecht ook nog best wel pittig. Er zit 1 element in de kamer wat o.a. in Nederland echt niet zou mogen. Onze monden vielen hier dan ook wel een beetje van open. Maar tof is het zeker.

Achteraf hadden we spijt dat we de andere kamers op deze locatie ook niet gespeeld hebben. Dus wie weet komen we daar nog een keer voor terug.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

Frankenstein

Miraculum
Geplaatst op: 05 oktober 2023

Mooie kamer

Bij boekenwinkel Miraculum kwamen wij deze keer om een boek te lezen over Frankenstein. We werden meegenomen naar een speciale ruimte in de winkel, hier vonden we het boek van Frankenstein. De verkoper van de winkel vroeg of wij zeker wisten of wij dit verhaal wel wilde lezen. Want er zat een duister randje aan. Maar wij waren volhardend, we wilde graag het boek lezen.

De kamer ziet er fraai uit, en zo gek is dat ook niet want de kamer is net nieuw op het moment van spelen. Details zijn te vinden in de kamer en alles is super mooi afgewerkt.

De puzzels zijn leuk maar je moet wel een goede zoeker zijn. Daar is ons team helaas niet zo goed in, dus dat koste soms wel wat tijd. Je werkt naar een einde toe en dat is tof gedaan.

Al met al een hele mooie kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer

 

The Golden Phoenix

Miraculum
Geplaatst op: 05 oktober 2023

Toveren!

Wat een schattige kamer vind ik dit. Vooral als je fan bent van Harry Potter kun je, je geluk niet op. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de entree van de escaperoom over het algemeen. Op straat is het al snel duidelijk waar je moet zijn, in de boekenwinkel Miraculum. Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen door de medewerker van de boekenwinkel.

De intro van de kamer is leuk en in de zelfde sferen als hun andere kamer Frankenstein. Dit is een unieke manier die ik nog nergens anders gezien heb. Maar een keer zonder een filmpje etc.

De kamer ziet er mooi uit, precies zoals je verwacht als je aan de tijd van harry potter denkt. De puzzels zijn niet moeilijk, maar wel ontzettend leuk. Dit is een echte kamer voor beginners, maar ook zeker voor ervaren spelers. Probeer niet te snel te spelen en geniet van alle leuke dingen die te vinden zijn in de kamer.

Na afloop was er nog een kort praatje met de gamehost. Wel heel kort, want van het lange na praten zijn ze hier volgens mij niet van.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving

 

The Lost Treasure

The Room Berlin
Geplaatst op: 17 november 2023

Feeling HOT HOT HOT

Mijn titel zegt het al, feeling HOT. En dat heeft niks te maken met de puzzels, of met het decor. Maar helaas waren wij 4 ongelukkigen die deze kamer hebben gespeeld met een buiten temperatuur van 35 graden. En gevoelsmatig was het in de kamer nog veeeel warmer. Maar goed er werd van te voren al gewaarschuwd dat er geen airco aanwezig was.

De kwamen aanlopen en we werden buiten meteen opgevangen. Na een plasje mochten we meteen starten met de kamer. De intro is leuk, waardoor we meteen in de goede sfeer zaten. De kamer ziet er fantastisch mooi uit, net een sprookje.

Echter is deze kamer niet weg gelegd voor de wat grotere mensen. Nu hadden mijn team genoten geluk dat ik onder de 1,60 ben. Dus ik wurm me overal wel tussen. Ik zou niet weten hoe hun op bepaalde stukken moesten komen zonder mij en al helemaal niet onder die bar warme omstandigheden.

Al hoewel de kamer dus wat warm was en op bepaalde plekken nogal krap, vlogen we door de kamer heen. Want de flow zat er lekker in, mede door de storytelling en de leuke puzzels die in 1 adem mooi achter elkaar door gingen. Dit was weer een typisch geval van; we hadden gehoopt dat we niet zo snel hadden gespeeld want we waren er weer veel te snel uit. Maar aan de andere kant hadden we wel wat frisse lucht.

Al met al een hele toffe kamer die er werkelijk waar schitterend uit ziet met hele leuke en uitdagende puzzels.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

Safe - secret of Jack Daniels

The Padlock
Geplaatst op: 17 november 2023

Wij waren niet de enige in de kamer...

Brrrr... wat vond ik deze kamer vies. Bij binnenkomst kwam ons al een onaangename vieze lucht tegemoet, muf rook het. Alsof iets lag te rotten en de lucht van stilstaand water. Daarna viel het mij meteen op dat wij niet de enige waren in de kamer. Spinnen en andere kleine insecten hadden hun intrek gevonden in de kamer. En het leek erop dat zij hier ook al enige tijd verbleven.

Erg jammer vond ik dit. Want de kamer heeft potentie en ziet (op het ongedierte na) echt wel heel erg mooi uit. Tevens is het verhaal ook erg leuk en werk je samen met je team echt naar een einde toe. Sommige puzzels waren wat onduidelijk maar hier zijn we uiteindelijk wel uitgekomen.

Wij keken heel erg uit naar deze kamer. Maar kwamen hier best wel bedrogen uit. Deze kamer heeft dringend een schoonmaak beurt nodig!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

Oooooooooh

Oke, ooooh dit was niet normaal.

Het was eindelijk weet zover dat we een klein reisje konden maken naar mechelen om daar de nieuwe kamer van de goudenkooi te gaan spelen. Ontzettend veel zin in, want het geheim van sint Rumoldus was ook heel gaaf en tot in de puntjes uitgewerkt.

Het ontvangst;
Was erg hartelijk we moesten nog even wachten op onze nieuwe collega van airco tech. Maar al vrij snel kwam hij ons halen met het heugelijke nieuws dat we waren aangenomen en we op het punt stonden om naar onze eerste klus te gaan. Maar eerst volgende nog een kleine briefing met de nodige informatie waarna een korte uitleg van de grote baas volgende. En kon de klus starten.

De kamer/het decor/aankleding;
Ik heb hier geen woorden voor. De hele kamer, de aankleding, de uitstraling voelt heel echt aan en het is tot op de details uitgewerkt. Ik heb super veel wow effecten ervaren in de kamer. Alles is heel geloofwaardig en aan de andere kant weer heel uitbundig maar dit is precies wat we gewend zijn van de goude kooi.

De puzzels;
Soms linear en soms paralel, dit houd en luchtig en speels. Het zit in een juiste verhouding zodat niemand op elkaar staat te wachten en juist iedereen lekker bezig kan zijn. Verwacht geen hele lange en moeilijke puzzels, maar dat zou ook niet toepasselijk zijn in de setting. De puzzels zijn leuk, gevarrieerd en soms ook echt heel verrassend.

Het verhaal;
Word gedurende spel steeds duidelijker en je werkt ook echt naar een doel toe. Een escaperoom over een airco bedrijf? Kan dat echt heel gaaf zijn? JA. Moet je de kamer echt gaan spelen? JA. Is dit weer een parreltje? JA

En ow ja, we mochten dus weer hele leuke jasjes aan. Dit is voor mij altijd een ontzettend groot pluspunt. Je krijgt 70 minuten de tijd en helaas hebben we maar 47 minuten in de kamer door mogen brengen. Wat had ik het toch graag wat langzamer willen spelen. Maar dit zegt ook wel iets over de heerlijke flow in de kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het Genootschap

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 03 juni 2023

Heerlijke puzzel kamer

Wat heb ik genoten van deze kamer. Tegenwoordig zie je dat kamers qua techniek steeds geavanceerder worden. En dat is zeker wel tof, maar een goede puzzelkamer met mechanische effecten en toffe puzzels trekt misschien toch wel wat meer mijn aandacht.

Deze kamer zit steen goed in elkaar, van begin tot eind klopt het hele verhaal en de game host zat goed in haar rol. De start van de kamer is leuk en vooral heel origineel.

De locatie van de kamer is top en past totaal in de sfeer.

Dit is echt een hele toffe kamer! Hij is wel aan de moeilijke kant voor de onervaren speler.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  Caro

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 08 juni 2023

Wat cool!

We hadden het geluk dat we 2 escaperooms bij Baron beeckman mochten spelen op de zelfde dag.

Het is een feestje om hier te zijn. De locatie is geweldig en hier is dan ook echt tip top gebruik van gemaakt. De gamehost zat helemaal in zijn element. En na een hilarische en leuke intro werden we naar de kamer gebracht. Nouja.. gebracht is niet het juiste woord. Maar de weg werd ons gewezen.

We kwamen aan bij de kamer. En mijn hart maakte een sprongetje. Wat is dit een schattige, poppige kamer. Je word even meegenomen naar vroeger en het voelt gewoon allemaal heel echt.

De kamer is lastig, zeker niet voor beginners weg gelegd. Ons ging het ook niet gemakkelijk af. Het leek wel alsof we bij binnenkomst even waren vergeten om goed naar alle spulletjes te kijken. Ach soms heb je dat. Maar de puzzels waren origineel, het waren er veel en veel mechanisch.❤️¸

Bij binnenkomst heb je echt geen idee wat je allemaal te wachten staat en wat er nog komen gaat. En dat maakt het leuk en verrassend. Er zit sowieso 1 hele grote verrassing in de kamer. En daardoor vergat ik een beetje dat ik kwam om te puzzelen. Oeps haha.

Dit is echt een kamer die je moet gaan spelen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  Caro

The Non Believers

Your Escape
Geplaatst op: 08 juni 2023

Groot, groter, groots

Afgelopen weekend mochten we dan eindelijk weer eens afreizen naar Yourescape. Zo'n 3,5 jaar geleden hadden we hier Rebecca gespeeld en toen vertelde Jordin ons al dat hij plannen en het verhaal voor de nieuwe kamer al klaar had liggen.

De ontvangst;
Ik kan je vertellen dat er in 3 jaar tijd veel veranderd is in en om het gebouw. Waar we het "vroeger" lastig konden vinden, was het nu duidelijk aangegeven. De entree is helemaal veranderd en super sfeervol. En de host is vriendelijk, enthousiast en trots. En dat mag zeker als je zo'n kamer uit de grond stampt.

De kamer;
Na een snelle stop voor het toilet en het opbergen van de spullen mochten we meteen beginnen met het spel. Ik heb hier gewoon geen woorden voor. Dat escaperooms steeds groter worden en steeds meer wow effecten verzinnen dat wisten we wel. Maar voor mij spant dit momenteel echt de kroon. Je waant je letterlijk even terug in de tijd en zit direct in het verhaal waar je echt meteen ingezogen wordt. De ene verbazing naar de andere volgt en je hebt eigenlijk amper tijd om even adem te halen. Effecten en puzzels wisselen elkaar af. En ook de balans tussen eenvoudige en lange puzzels is perfect. Wij hebben de kamer met 4 personen gespeeld en niemand van ons heeft zich verveeld.

Niets is de gek in deze kamer! Ik wil wel even benadrukken dat de kamer op de escape pagina vermeld staat als; eng. Maar het is absoluut geen horrorkamer. Er zitten geen jumpscares in. Er is misschien een moment dat je even uit je comfortzone getrokken word. Maar horror is het zeker niet.

Ik kan eigenlijk nog maar 2 dingen zeggen en dat is;
Jordin super bedankt voor deze ervaring en succes met alle groepen die nog komen :)!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

Had iets meer verwacht

Deze kamer stond al een tijdje op mijn wish list. Ik loop altijd warm voor de wat onbekendere kamers. En het thema sprak mij heel erg aan.

Het ontvangst was heel hartelijk, na een praatje en een bezoek aan het toilet mochten we de kamer betreden. De intro voelde voor mij wat rommelig aan. Maar dat is opzich niet heel erg. Na een introfilmpje werd het spel gestart.

In het begin van het spel was er nog muziek te horen. Het is tenslotte een muziek kamer. Maar al na een paar minuten was dit verdwenen en was het muisstil gedurende het spel. Geen geluidseffecten bij het oplossen van een puzzel, geen achtergrond muziek en niet opgejaagd worden. Waardoor je ook niet het gevoel had van haast maken. Dit was wel jammer.

De puzzels waren er in overvloed, je had een duidelijk doel waar je naar toe moest werken. En er was een afwisseling tussen de puzzels.

De uitstraling van de kamer had misschien wel iets mooier gemogen waardoor het nog meer als een muziekstudio aanvoelde. Ik kreeg namelijk heel erg huiskamer vibes.

Let op; het is ook best wel een lastige kamer voor beginnende spelers.

Al met al hebben wij zeker een uurtje plezier gehad. Maar ik ben er van overtuigd dat de kamer met wat aanpassingen meer sfeer en een fijnere spel beleving krijgt.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

Ik heb genoten

Wat heb ik van deze kamer genoten. Toen we aan kwamen op de locatie hoorde we al vrij snel dat de kamer gaat verhuizen. Ik ben dan ook erg blij dat ik de kamer nog in "orginele" staat heb kunnen spelen.

In de kamer word het verhaal achter Groenlo verteld. Het is realistisch en je voelt echt alsof je jaren terug de tijd in gegaan bent.

De puzzels zijn leuk, uitdagend en afwisselend. Er is veel te doen voor een doener maar ook voor een denker. Verwacht geen nieuwe techniek in de kamer, dat past ook totaal niet. Maar veel dingen zijn mechanisch en dat is heel knap verwerkt.

Het is wel een pittige kamer voor onervaren groepen, dus dat wordt flink doorwerken.

Na het spel nog lekker met de host de hele kamer door gelopen en alle puzzels besproken. De host heeft veel liefde voor de kamer en voor Groenlo en dat is erg mooi om te zien, dat er met zoveel passie gesproken werd.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 25 april 2023

Holy sh*t wat vet.

LET OP;
deze kamer heb ik gespeeld in zijn testfase. Wij waren de 3de groep, waarvan de eerste groep die zelfstandig de kamer in ging. Officeel is het beleid van escapetalk geen review te schrijven in test fase omdat spelen dan vaak gratis is en de kamer nog niet af is. Toch heb ik er voor gekozen om wél een review te schrijven omdat wij de kamer zo ver al af was dat wij deze zelfstandig gespeeld hebben en er in grote lijnen alleen nog zaken weg gewerkt moet worden. Maar dit verder niks af van de beleving, spelverloop, theming etc.

Op instagram zagen wij het heugelijke nieuws dat er een vervolg zou komen op Jason. Dit deed ons goed, want Jason was in mijn ogen toch echt een pareltje onder de escaperooms. Toen wij een bericht lazen over testers gezocht aarzelden wij geen moment en hadden ons opgegeven. Op zaterdag 22 april mochten wij vanuit Brabant de reis weer maken naar Rijswijk. En de ontvangst is hier zoals gewoonlijk altijd gezellig en die mannen daar die weten wel wat kletsen is.

Deze kamer hebben wij gespeeld met 4 ervaren spelers.

De kamer;
De route naar de kamer toe was nog niet helemaal af. Maar hier kon je goed doorheen kijken en je inbeelden wat er nog moet komen. De entree van de kamer is indrukwekkend, en het heeft echt iets Eftelings/toverland alsin magisch. Onze host gaf een klein praatje en we mochten onze weg vervolgen de kamer in. De ene wauw moment volgende naar de andere, en gedurende het spel bleven de wows, de wauws en de oooohs maar komen. De kamer is geloofwaardig, mooi afgewerkt qua decoratie(bij ons waren enkel microfoontjes en kabeltjes nog niet echt weg gewerkt), de juiste dingen zaten los en de juiste dingen zaten vast.

De puzzels;
Tegenwoordig zie je steeds meer terug dat het een beleving kamer wordt waarbij puzzels een bijzaak zijn. Hier is dat absoluut niet het geval, dit is een samenhangend verhaal met de juiste balans tussen beleving en puzzels. De ene puzzel is moeilijker dan de andere maar deze zijn goed gebalanceerd. Alsin niet twee moeilijke puzzels achter elkaar. Hierdoor voelt het spelverloop erg prettig aan. En heb je ook niet het gevoel dat je ergens op vast loopt.

Wanneer geef ik nu een kamer een 10?
Je zult vast denken hoe kun je een kamer die je in test fase gespeeld hebt nu een 10 geven? Alles aan deze kamer klopt; theming is geweldig en verbluffend. Verassingen blijven maar komen. Puzzels zijn leuk en zeker ook voor een ervaren groep uitdagend en niet te makkelijk. Hier zit voldoende variatie in. En niemand staat uit zijn neus te vreten. Muziek, licht, geluiden zijn tip top in orde. Er zit een samenhangend verhaal in de kamer die tijdens het spelen ook duidelijk word. En als je 100 keer wow, wauw en oh roept en soms gewoon even stil wil staan om te kijken hoe gaaf iets is gemaakt. Dan verdiend een kamer een 10, ookal zat deze nog in test fase.

Oke zoals ik hier boven al zei, microfoontjes en kabeltjes waren nog niet afgewerkt, de route naar de kamer toe moest nog afgewerkt worden. Maar de heren hebben ons laten zien/verteld wat er nog moet komen en dat zit wel snor.

Ik hoop dat alle Jason fans (en niet Jason fans) zo van de kamer gaan genieten zoals ik heb gedaan. En voor de Jason fans, er zitten hele toffe knipogen in naar Jason curse. 😉

Ps. Er staat dat het een enge kamer is. Daar wil ik wel even aan toevoegen dat het zeker geen horror kamer is. Hij is spannend en ik zou het eerder een thriller noemen. Laat je dat dus niet afschrikken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  OuterGroundbrittuitdebultenEscapEline

Lekker puzzelen

De snip stond al heel lang op ons lijstje. Maar gezien de lage slaginspercentage hebben wij deze lang (heel lang) uitgesteld. Toen we de nodige kamers gespeeld hadden durfde we het wel aan om een poging te wagen.

Met 6 personen hebben wij deze kamer gespeeld. De ontvangst is beneden in het Pool centrum, daar kan ook een pisstop gemaakt worden. En daarna mochten we met de host mee naar boven voor een kleine intro. Waarna we de kamer in mochten.

De kamer ziet er gewoon prima uit, het decor is goed. Puzzels zijn leuk (echt wel een puzzelkamer). En gelukkig was er voor 6 personen genoeg te doen. 1 spel onderdeel werkte bij ons helaas niet goed. Dus de host moest even de kamer in komen om iets te geven. Dit was niet heel storend maar hierdoor hebben we wel wat tijd verloren.

Al met al hebben we met 6 minuten over de kamer gehaald en hebben we met z'n alle echt plezier gehad.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Wow

Dit was mijn eerste escape beleving buiten de Benelux. Een beetje gespannen reden we naar Wuppertal, omdat het toch wel een horror experience wordt genoemd. (Nu heb ik stay in the dark ook overleefd, dus het moest vast wel goed komen).

Nadat je naar het toilet geweest bent en je spullen weg hebt gestopt begint de experience meteen. Hier wil ik niet te veel over zeggen. Maar wat was dit gaaf, en de interactie met de "bewoners" van het bos is tof.

Verwacht geen hele moeilijke puzzels, want de experience is echt gericht op de beleving. Het is ook echt niet zo dat je door de kamer heen vliegt en binnen een uur weer buiten staat.

Ik denk dat voor mij de spanning van 1 tot 10 een 7 was. Echt een aanrader (vooral als je fan bent van stay in the dark) en nog wel redelijk dicht bij vanuit Nederland.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 10 april 2023

Geweldig

De twee andere kamers hadden we al gespeeld. Dus we keken heel erg uit naar deze kamer. Na het lezen van de reviews was ik een beetje huiverig. Veel gemengde meningen, maar we wilde het toch graag zelf maken.

Zoals gewend van Rock city is het ontvangts gewoon top. We werden meegenomen naar het internaat en ik voelde me echt een kind. Ik kan beter zeggen; ik voelde me keer op keer een betrapt kind. De interactie met de host was in deze echt super leuk.

Puzzels zijn afwisselend maar niet moeilijk, dat is ook niet erg omdat er wel een enige spanning in de kamer is.

Al met al een super toffe kamer met een duidelijk en mooi verhaal.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja

 

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 10 april 2023

Verborgen pareltje

Vaak bekijk ik op de hoofdpagina van escapetalk naar de reviews die mensen schrijven, want zo vind je meestal de wat onbekendere pareltjes. En zo kwam ik dus ook bij grimms terecht.

De kamer doet zijn naam eer aan. Grimm is bekend van zijn sprookjes dus deze zul je hier vast en zeker ook voorbij zien komen.

De kamer is heel erg aandoenlijk en puzzels zijn leuk. Het is allemaal heel erg gedetailleerd gemaakt en dat maakt het juist heel erg leuk.

Dit is zeker een kamer die je moet gaan spelen en die meer bekendheid verdiend.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  Error

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 10 april 2023

Heel erg tof

Na het spelen van de eerste kamer keken wij ontzettend uit naar deze. We hadden geluk, want we zouden eigenlijk een andere kamer gaan spelen maar deze werd geannuleerd. Na een telefoontje met de eigenaar mochten wij een paar dagen later Makeshift Morgue komen spelen. (Deze is op de site nog niet te boeken.)

We hebben deze kamer gespeeld met 5 ervaren spelers en dit was opzich een prima aantal. De puzzels zijn leuk en soms hadden we echt wel huh, wow en wat momenten.

De kamer sluit aan op runaway train, maar je hoeft deze niet perse eerst gespeeld te Hoeven hebben.
Al met al een top kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Prison Break

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 19 februari 2023

Tof met gemengde gevoelens

#76
Deze dag waren we in de middag al naar escaperoom drachten geweest voor mystery mansion. Leuk dat we in de avond last minute nog terug konden komen voor prison break.

Na een korte uitleg mochten we de kamer in. Hoe dit in elkaar steekt is super leuk. Eenmaal in de kamer hadden we meteen een goede start. Puzzels bleven maar komen en dat zorgt zeker voor een wow moment. Waar ik vaak dacht dat het einde in zicht kwam, was dit telkens nog niet zo.

De flow van de kamer zat er lekker in. En de puzzels verliepen soepel. Op 1 puzzel na, na 3 keer de juiste code gebruikte hebben kregen wij een hint over hoe de puzzel moest. Maar als er goed geluisterd zou zijn, zou gehoord kunnen zijn dat we de juiste code al genoemd hadden. Vervolgens was de puzzel door gedrukt. De sfeer en verloop van de kamer voelde daarna nogal raar.

Toen wij de kamer uit kwamen hadden wij dit aangegeven bij de game host. Die inderdaad zei dat we de juiste code al ingevoerd hadden. Toen ik zei dat de puzzel door gedrukt was kreeg ik als antwoord; maar het is toch goed gegaan verder. Daarna was het ongemakkelijk afrekenen en vertrekken. Dit voelde heel erg raar aan.

Vooral erg jammer omdat er bij mystery mansion ook al iets fout ging bij ons. Gelukkig heb ik the lost ones zo helemaal niet ervaren.

Kort om vond ik prison break echt een super toffe kamer. Met leuke puzzels, maar door het vreemde einde hebben wij een nogal stille 3 uur durende terug reis gehad.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Slechte begeleiding

 

Mystery Mansion

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 10 april 2023

Gewoon een leuke kamer

Op deze locatie zitten 3 kamers. Ik zou persoonlijk deze kamer als eerste spelen.

De kamer ziet er mooi uit, een leuk decor wat past bij het thema en de puzzels zijn leuk. Een echte puzzelkamer vol met afwisselende puzzels.

Verwacht geen technisch hoogstandje maar gewoon een leuke escaperoom.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 05 februari 2023

Prima kamer

We hadden zin in een escaperoom, dus last minute gingen we Secret of Malines spelen.

Deze kamer hebben we gespeeld met 4 ervaren spelers (tussen de 35 en 74 gespeelde kamers).

De ontvangst ruimte is nog wat kaal en vooral steenkoud. Hier kan nog veel gewonnen worden qua aankleding en ook meer aankleding naar de kamer toe.

De start van de kamer was wat ongemakkelijk. Als je een acteer stukje in je kamer wil stoppen probeer dit dan geloofwaardiger uit te voeren met wat meer spanning en actie.

De kamer zelf zit bom vol puzzels, eigenlijk zelfs te veel voor de tijd dat je in de kamer zit (60 minuten). Bijna alle puzzels zagen wij vrij wel gelijk, een aantal puzzels deden we net iets langer over en toch de kamer maar net gehaald met 23 seconde.

Voor een beginner groep is dit dus bijna niet te doen. Wellicht dat daar nog wel het een en het ander te behalve valt.

Verder ziet de kamer er wel prima uit, maar op gebied van afwerking mag het hier en daar echt nog wel wat beter.

Toch wel een prima kamer om te spelen als je een uurtje plezier wil. Want de puzzels zijn afwisselt en het zijn veel puzzels!


Reactie door Escape Room Mechelen

06 februari 2023

Beste "psmulders", Bedankt voor jullie review! Wat betreft de koude heb je zeker gelijk, de offerte voor het plaatsen van een chauffage in de inkomhal is ingediend. We weten dat het momenteel redelijk koud is, daarom dat we ook elektrische verwarming voorzien in de kamer zelf. We proberen om het zo aangenaam mogelijk te houden tijdens het spelen. De tips in verband met de afwerking nemen we zeker mee, daar zijn we ook dagelijks mee bezig om dit nog te optimaliseren. Nogmaals bedankt voor jullie bezoek, we houden zeker en vast rekening met jullie tips!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  escapemechelen

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 22 januari 2023

Op bezoek bij Willem

Weer een nieuwe locatie erbij in Brabant. Altijd tof, want een keer een half uurtje rijden is ook wel fijn.

Met 4 vrij ervaren spelers hebben wij deze kamer gespeeld. Deze heren hebben in een korte bouw periode iets moois neer gezet.

De ontvangst ruimte is nog wat kaal, maar ik snap dat ze eerst de na druk op de kamer wilden leggen. Er is tenminste wel een ontvangst ruimte met een bank en wat aankleding. En de rest komt dan nog wel.

De kamer speelt zich af in de 17de eeuw en dit voel je ook als je in de kamer staat. De aankleding is mooi, hier en daar mag nog wel wat gedaan worden aan afwerking maar dit hebben we de heren ook zeker meegegeven met het na praatje. :)

De puzzels zijn divers en wel echte denk puzzels te noemen. Verwacht dan ook geen kamer bom vol technische hoogstandjes. Maar verwacht een puzzelkamer waar sloten en andere technieken zich afwisselen. Dit geeft een mooie combinatie.

Voor de beginnende speler kan het een vrij uitdagende kamer zijn. Maar je kunt in de kamer goed geholpen worden door een prachtig gethematiseerd hint systeem.

Fijn dat brabant er weer een mooie kamer bij heeft. Blijf zo door gaan heren!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  Tijn10

Laad meer reviews

0 reviews