Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Psmulders

Escape Expert

Offline

Omschrijving

Wat ooit begon met 1 escaperoom in een aantal maanden tijd. Is uitgelopen tot een uit de hand gelopen (veel te leuke hobby). 


Ik ben dan ook een hele grote escape lief hebber die met vrienden en familie graag door Nederland/België rijd voor een paar uur puzzel plezier. 


Ik hou van een lekkere puzzel kamer maar een grote experience op zijn is zeker ook gaaf. 
Lid sinds

05-10-2020

Locatie

Tilburg

Statistieken

Escaperooms

78 reviews

85 kamers gespeeld

94.9% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


2 forum berichten

Teams

Team Ahoe!

3 teamleden

31 kamers gespeeld

Eftelscapers

4 teamleden

26 kamers gespeeld

De Smuldertjes

3 teamleden

12 kamers gespeeld

DeFanatieke&deSlimme

2 teamleden

5 kamers gespeeld

78 reviews

Had iets meer verwacht

Deze kamer stond al een tijdje op mijn wish list. Ik loop altijd warm voor de wat onbekendere kamers. En het thema sprak mij heel erg aan.

Het ontvangst was heel hartelijk, na een praatje en een bezoek aan het toilet mochten we de kamer betreden. De intro voelde voor mij wat rommelig aan. Maar dat is opzich niet heel erg. Na een introfilmpje werd het spel gestart.

In het begin van het spel was er nog muziek te horen. Het is tenslotte een muziek kamer. Maar al na een paar minuten was dit verdwenen en was het muisstil gedurende het spel. Geen geluidseffecten bij het oplossen van een puzzel, geen achtergrond muziek en niet opgejaagd worden. Waardoor je ook niet het gevoel had van haast maken. Dit was wel jammer.

De puzzels waren er in overvloed, je had een duidelijk doel waar je naar toe moest werken. En er was een afwisseling tussen de puzzels.

De uitstraling van de kamer had misschien wel iets mooier gemogen waardoor het nog meer als een muziekstudio aanvoelde. Ik kreeg namelijk heel erg huiskamer vibes.

Let op; het is ook best wel een lastige kamer voor beginnende spelers.

Al met al hebben wij zeker een uurtje plezier gehad. Maar ik ben er van overtuigd dat de kamer met wat aanpassingen meer sfeer en een fijnere spel beleving krijgt.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

Ik heb genoten

Wat heb ik van deze kamer genoten. Toen we aan kwamen op de locatie hoorde we al vrij snel dat de kamer gaat verhuizen. Ik ben dan ook erg blij dat ik de kamer nog in "orginele" staat heb kunnen spelen.

In de kamer word het verhaal achter Groenlo verteld. Het is realistisch en je voelt echt alsof je jaren terug de tijd in gegaan bent.

De puzzels zijn leuk, uitdagend en afwisselend. Er is veel te doen voor een doener maar ook voor een denker. Verwacht geen nieuwe techniek in de kamer, dat past ook totaal niet. Maar veel dingen zijn mechanisch en dat is heel knap verwerkt.

Het is wel een pittige kamer voor onervaren groepen, dus dat wordt flink doorwerken.

Na het spel nog lekker met de host de hele kamer door gelopen en alle puzzels besproken. De host heeft veel liefde voor de kamer en voor Groenlo en dat is erg mooi om te zien, dat er met zoveel passie gesproken werd.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Goede begeleiding

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 25 april 2023

Holy sh*t wat vet.

LET OP;
deze kamer heb ik gespeeld in zijn testfase. Wij waren de 3de groep, waarvan de eerste groep die zelfstandig de kamer in ging. Officeel is het beleid van escapetalk geen review te schrijven in test fase omdat spelen dan vaak gratis is en de kamer nog niet af is. Toch heb ik er voor gekozen om wél een review te schrijven omdat wij de kamer zo ver al af was dat wij deze zelfstandig gespeeld hebben en er in grote lijnen alleen nog zaken weg gewerkt moet worden. Maar dit verder niks af van de beleving, spelverloop, theming etc.

Op instagram zagen wij het heugelijke nieuws dat er een vervolg zou komen op Jason. Dit deed ons goed, want Jason was in mijn ogen toch echt een pareltje onder de escaperooms. Toen wij een bericht lazen over testers gezocht aarzelden wij geen moment en hadden ons opgegeven. Op zaterdag 22 april mochten wij vanuit Brabant de reis weer maken naar Rijswijk. En de ontvangst is hier zoals gewoonlijk altijd gezellig en die mannen daar die weten wel wat kletsen is.

Deze kamer hebben wij gespeeld met 4 ervaren spelers.

De kamer;
De route naar de kamer toe was nog niet helemaal af. Maar hier kon je goed doorheen kijken en je inbeelden wat er nog moet komen. De entree van de kamer is indrukwekkend, en het heeft echt iets Eftelings/toverland alsin magisch. Onze host gaf een klein praatje en we mochten onze weg vervolgen de kamer in. De ene wauw moment volgende naar de andere, en gedurende het spel bleven de wows, de wauws en de oooohs maar komen. De kamer is geloofwaardig, mooi afgewerkt qua decoratie(bij ons waren enkel microfoontjes en kabeltjes nog niet echt weg gewerkt), de juiste dingen zaten los en de juiste dingen zaten vast.

De puzzels;
Tegenwoordig zie je steeds meer terug dat het een beleving kamer wordt waarbij puzzels een bijzaak zijn. Hier is dat absoluut niet het geval, dit is een samenhangend verhaal met de juiste balans tussen beleving en puzzels. De ene puzzel is moeilijker dan de andere maar deze zijn goed gebalanceerd. Alsin niet twee moeilijke puzzels achter elkaar. Hierdoor voelt het spelverloop erg prettig aan. En heb je ook niet het gevoel dat je ergens op vast loopt.

Wanneer geef ik nu een kamer een 10?
Je zult vast denken hoe kun je een kamer die je in test fase gespeeld hebt nu een 10 geven? Alles aan deze kamer klopt; theming is geweldig en verbluffend. Verassingen blijven maar komen. Puzzels zijn leuk en zeker ook voor een ervaren groep uitdagend en niet te makkelijk. Hier zit voldoende variatie in. En niemand staat uit zijn neus te vreten. Muziek, licht, geluiden zijn tip top in orde. Er zit een samenhangend verhaal in de kamer die tijdens het spelen ook duidelijk word. En als je 100 keer wow, wauw en oh roept en soms gewoon even stil wil staan om te kijken hoe gaaf iets is gemaakt. Dan verdiend een kamer een 10, ookal zat deze nog in test fase.

Oke zoals ik hier boven al zei, microfoontjes en kabeltjes waren nog niet afgewerkt, de route naar de kamer toe moest nog afgewerkt worden. Maar de heren hebben ons laten zien/verteld wat er nog moet komen en dat zit wel snor.

Ik hoop dat alle Jason fans (en niet Jason fans) zo van de kamer gaan genieten zoals ik heb gedaan. En voor de Jason fans, er zitten hele toffe knipogen in naar Jason curse. 😉

Ps. Er staat dat het een enge kamer is. Daar wil ik wel even aan toevoegen dat het zeker geen horror kamer is. Hij is spannend en ik zou het eerder een thriller noemen. Laat je dat dus niet afschrikken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  brittuitdebultenEscapEline

Lekker puzzelen

De snip stond al heel lang op ons lijstje. Maar gezien de lage slaginspercentage hebben wij deze lang (heel lang) uitgesteld. Toen we de nodige kamers gespeeld hadden durfde we het wel aan om een poging te wagen.

Met 6 personen hebben wij deze kamer gespeeld. De ontvangst is beneden in het Pool centrum, daar kan ook een pisstop gemaakt worden. En daarna mochten we met de host mee naar boven voor een kleine intro. Waarna we de kamer in mochten.

De kamer ziet er gewoon prima uit, het decor is goed. Puzzels zijn leuk (echt wel een puzzelkamer). En gelukkig was er voor 6 personen genoeg te doen. 1 spel onderdeel werkte bij ons helaas niet goed. Dus de host moest even de kamer in komen om iets te geven. Dit was niet heel storend maar hierdoor hebben we wel wat tijd verloren.

Al met al hebben we met 6 minuten over de kamer gehaald en hebben we met z'n alle echt plezier gehad.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Dark Forest

Escape Stories - Barmen
Geplaatst op: 09 april 2023

Wow

Dit was mijn eerste escape beleving buiten de Benelux. Een beetje gespannen reden we naar Wuppertal, omdat het toch wel een horror experience wordt genoemd. (Nu heb ik stay in the dark ook overleefd, dus het moest vast wel goed komen).

Nadat je naar het toilet geweest bent en je spullen weg hebt gestopt begint de experience meteen. Hier wil ik niet te veel over zeggen. Maar wat was dit gaaf, en de interactie met de "bewoners" van het bos is tof.

Verwacht geen hele moeilijke puzzels, want de experience is echt gericht op de beleving. Het is ook echt niet zo dat je door de kamer heen vliegt en binnen een uur weer buiten staat.

Ik denk dat voor mij de spanning van 1 tot 10 een 7 was. Echt een aanrader (vooral als je fan bent van stay in the dark) en nog wel redelijk dicht bij vanuit Nederland.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving

 

Poppet

Rock City Escape
Geplaatst op: 10 april 2023

Geweldig

De twee andere kamers hadden we al gespeeld. Dus we keken heel erg uit naar deze kamer. Na het lezen van de reviews was ik een beetje huiverig. Veel gemengde meningen, maar we wilde het toch graag zelf maken.

Zoals gewend van Rock city is het ontvangts gewoon top. We werden meegenomen naar het internaat en ik voelde me echt een kind. Ik kan beter zeggen; ik voelde me keer op keer een betrapt kind. De interactie met de host was in deze echt super leuk.

Puzzels zijn afwisselend maar niet moeilijk, dat is ook niet erg omdat er wel een enige spanning in de kamer is.

Al met al een super toffe kamer met een duidelijk en mooi verhaal.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja

 

Grimm's

Breaking Out
Geplaatst op: 10 april 2023

Verborgen pareltje

Vaak bekijk ik op de hoofdpagina van escapetalk naar de reviews die mensen schrijven, want zo vind je meestal de wat onbekendere pareltjes. En zo kwam ik dus ook bij grimms terecht.

De kamer doet zijn naam eer aan. Grimm is bekend van zijn sprookjes dus deze zul je hier vast en zeker ook voorbij zien komen.

De kamer is heel erg aandoenlijk en puzzels zijn leuk. Het is allemaal heel erg gedetailleerd gemaakt en dat maakt het juist heel erg leuk.

Dit is zeker een kamer die je moet gaan spelen en die meer bekendheid verdiend.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  Error

Makeshift Morgue

EscapeTales
Geplaatst op: 10 april 2023

Heel erg tof

Na het spelen van de eerste kamer keken wij ontzettend uit naar deze. We hadden geluk, want we zouden eigenlijk een andere kamer gaan spelen maar deze werd geannuleerd. Na een telefoontje met de eigenaar mochten wij een paar dagen later Makeshift Morgue komen spelen. (Deze is op de site nog niet te boeken.)

We hebben deze kamer gespeeld met 5 ervaren spelers en dit was opzich een prima aantal. De puzzels zijn leuk en soms hadden we echt wel huh, wow en wat momenten.

De kamer sluit aan op runaway train, maar je hoeft deze niet perse eerst gespeeld te Hoeven hebben.
Al met al een top kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Prison Break

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 19 februari 2023

Tof met gemengde gevoelens

#76
Deze dag waren we in de middag al naar escaperoom drachten geweest voor mystery mansion. Leuk dat we in de avond last minute nog terug konden komen voor prison break.

Na een korte uitleg mochten we de kamer in. Hoe dit in elkaar steekt is super leuk. Eenmaal in de kamer hadden we meteen een goede start. Puzzels bleven maar komen en dat zorgt zeker voor een wow moment. Waar ik vaak dacht dat het einde in zicht kwam, was dit telkens nog niet zo.

De flow van de kamer zat er lekker in. En de puzzels verliepen soepel. Op 1 puzzel na, na 3 keer de juiste code gebruikte hebben kregen wij een hint over hoe de puzzel moest. Maar als er goed geluisterd zou zijn, zou gehoord kunnen zijn dat we de juiste code al genoemd hadden. Vervolgens was de puzzel door gedrukt. De sfeer en verloop van de kamer voelde daarna nogal raar.

Toen wij de kamer uit kwamen hadden wij dit aangegeven bij de game host. Die inderdaad zei dat we de juiste code al ingevoerd hadden. Toen ik zei dat de puzzel door gedrukt was kreeg ik als antwoord; maar het is toch goed gegaan verder. Daarna was het ongemakkelijk afrekenen en vertrekken. Dit voelde heel erg raar aan.

Vooral erg jammer omdat er bij mystery mansion ook al iets fout ging bij ons. Gelukkig heb ik the lost ones zo helemaal niet ervaren.

Kort om vond ik prison break echt een super toffe kamer. Met leuke puzzels, maar door het vreemde einde hebben wij een nogal stille 3 uur durende terug reis gehad.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 6.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Slechte begeleiding

 

Mystery Mansion

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 10 april 2023

Gewoon een leuke kamer

Op deze locatie zitten 3 kamers. Ik zou persoonlijk deze kamer als eerste spelen.

De kamer ziet er mooi uit, een leuk decor wat past bij het thema en de puzzels zijn leuk. Een echte puzzelkamer vol met afwisselende puzzels.

Verwacht geen technisch hoogstandje maar gewoon een leuke escaperoom.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

The Secret of Malines

Escape Room Mechelen
Geplaatst op: 05 februari 2023

Prima kamer

We hadden zin in een escaperoom, dus last minute gingen we Secret of Malines spelen.

Deze kamer hebben we gespeeld met 4 ervaren spelers (tussen de 35 en 74 gespeelde kamers).

De ontvangst ruimte is nog wat kaal en vooral steenkoud. Hier kan nog veel gewonnen worden qua aankleding en ook meer aankleding naar de kamer toe.

De start van de kamer was wat ongemakkelijk. Als je een acteer stukje in je kamer wil stoppen probeer dit dan geloofwaardiger uit te voeren met wat meer spanning en actie.

De kamer zelf zit bom vol puzzels, eigenlijk zelfs te veel voor de tijd dat je in de kamer zit (60 minuten). Bijna alle puzzels zagen wij vrij wel gelijk, een aantal puzzels deden we net iets langer over en toch de kamer maar net gehaald met 23 seconde.

Voor een beginner groep is dit dus bijna niet te doen. Wellicht dat daar nog wel het een en het ander te behalve valt.

Verder ziet de kamer er wel prima uit, maar op gebied van afwerking mag het hier en daar echt nog wel wat beter.

Toch wel een prima kamer om te spelen als je een uurtje plezier wil. Want de puzzels zijn afwisselt en het zijn veel puzzels!


Reactie door Escape Room Mechelen

06 februari 2023

Beste "psmulders", Bedankt voor jullie review! Wat betreft de koude heb je zeker gelijk, de offerte voor het plaatsen van een chauffage in de inkomhal is ingediend. We weten dat het momenteel redelijk koud is, daarom dat we ook elektrische verwarming voorzien in de kamer zelf. We proberen om het zo aangenaam mogelijk te houden tijdens het spelen. De tips in verband met de afwerking nemen we zeker mee, daar zijn we ook dagelijks mee bezig om dit nog te optimaliseren. Nogmaals bedankt voor jullie bezoek, we houden zeker en vast rekening met jullie tips!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  escapemechelen

De Vliegende Hollander

Escape Unlimited
Geplaatst op: 22 januari 2023

Op bezoek bij Willem

Weer een nieuwe locatie erbij in Brabant. Altijd tof, want een keer een half uurtje rijden is ook wel fijn.

Met 4 vrij ervaren spelers hebben wij deze kamer gespeeld. Deze heren hebben in een korte bouw periode iets moois neer gezet.

De ontvangst ruimte is nog wat kaal, maar ik snap dat ze eerst de na druk op de kamer wilden leggen. Er is tenminste wel een ontvangst ruimte met een bank en wat aankleding. En de rest komt dan nog wel.

De kamer speelt zich af in de 17de eeuw en dit voel je ook als je in de kamer staat. De aankleding is mooi, hier en daar mag nog wel wat gedaan worden aan afwerking maar dit hebben we de heren ook zeker meegegeven met het na praatje. :)

De puzzels zijn divers en wel echte denk puzzels te noemen. Verwacht dan ook geen kamer bom vol technische hoogstandjes. Maar verwacht een puzzelkamer waar sloten en andere technieken zich afwisselen. Dit geeft een mooie combinatie.

Voor de beginnende speler kan het een vrij uitdagende kamer zijn. Maar je kunt in de kamer goed geholpen worden door een prachtig gethematiseerd hint systeem.

Fijn dat brabant er weer een mooie kamer bij heeft. Blijf zo door gaan heren!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  Tijn10

Genootschap 5255

Escape Room 0164
Geplaatst op: 18 december 2022

3 maal is scheepsrecht

#72

De service van een escaperoom begint niet zo zeer als je de voordeur binnen stapt. Maar eigenlijk al vanaf het moment van boeking. Tot 2 keer toe was onze boeking geannuleerd met de volgende reden: dit tijdslot had niet open mogen staan sorry. Eigenlijk ben ik van mening dat 1 keer al te veel is om dit te laten gebeuren.

Maar goed, eindelijk is het dan zo ver en konden we richting bergen op zoom om te kamer te komen spelen. De ontvangst was al super rommelig, er kwam net een groep uit een kamer dus we stonden wat verloren op de gang. Daarna liepen we langs open deur nummer 1 van de andere kamer waar we zo naar binnen keken. Vervolgens stonden zowel de uitgang als ingang van het genootschap open, dus konden wij zo de kamer in kijken.

De groep voor ons kwam net de kamer uit, terwijl er 40 minuten tussen groepen zou horen te zitten. "Het liep uit". Er liep nog een medewerker rond maar die ging eerst zijn eigen kamer resetten, zorg er dan voor dat de kamer klaar gezet word die wij komen spelen want voor de andere kamer kwam niemand meer.

Nou toen de groep voor ons de deur uit was, kon de kamer dan eindelijk reset worden. En toen was het eigenlijk al tijd om te starten met de kamer. 10 minuten later konden we dan eindelijk de kamer in.

De kamer is opzich best aardig, leuke puzzels. En ook best wel afwisseling tussen denken en doen. Maar er word stiekem van je verwacht de film te kennen. Dat vind ik een beetje jammer. Helaas deed een puzzel het bij ons ook niet 100 procent omdat 1 "ding" niet gereset was en nog op het juiste antwoord stond.

Dan heb ik het nog niet gehad over de wc, was die was echt heel ranzig. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat omdat wij de laatst spelende groep zijn, we een vieze wc aan moeten treffen.


Reactie door Escape Room 0164

20 maart 2023

Beste Psmulders, Een vies toilet is zeker niet onze bedoeling geweest. Helaas zitten we samen met een bouwclub (carnaval) in hetzelfde pand en gebruiken hun ons toilet ook. Inmiddels hebben we extra maatregelen hiervoor getroffen! Bedankt voor je review en uiteraard ook kritische noot.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Jelle van Dongen

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 15 december 2022

Fantastisch

#71

The dome stond al heel erg lang op de wish list. Eindelijk was het zo ver, op een woensdag avond heel last minute konden wij nog terecht.

Wij hebben deze kamer gespeeld met 4 personen met ervaring.

Zoals gewend vind ik de ontvangst bij mama bazooka altijd vrij haastig en kort. Maar persoonlijk vind ik dat niet erg, want ik kom tenslotte voor de kamer.

De kamer is verrassend met heel veel wow en wauw effecten en het houd maar niet op. Helaas duurt deze kamer maar 60 minuten en helemaal helaas; wij stonden na 49 minuten alweer buiten zonder hints.

Al met al een geweldige kamer, en altijd leuk om na afloop nog beelden terug te zien.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel

 

Nuclear Power Plant

Disaster Escape
Geplaatst op: 15 december 2022

Heerlijke flow

#70

Deze kamer hebben wij gespeeld met 4 ervaren spelers.

In veel reviews gelezen dat het begin van de kamer wat stroef gaat. Dit was bij ons echter helemaal niet van toepassing. We zaten meteen op het juiste spoor en de flow van de kamer was ontzettend prettig.

Heel erg tof dat deze kamer geen cijfersloten bevat. Het verhaal wordt meteen duidelijk en je weet ook meteen wat er van je verwacht wordt.

Dit is echt een dikke aanrader, maar pas op want het is zeker geen gemakkelijke kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

 

The Suspect (Damplein)

The Suspect
Geplaatst op: 15 december 2022

Een kamer met potentie

#69

Deze kamer gespeeld met 3 personen.

Wat ik erg uniek aan deze kamer vind is dat er een deel in de buitenlucht afspeelt. Bij ons was het droog, maar ik kan mijzelf voorstellen dat als het regent dit echt minder is.

Door het buitengedeelte zit je meteen in de juiste sfeer en de "acteur" heeft een leuke toevoeging. Hierdoor voel je, je toch een beetje opgejaagd.

De kamer heeft echter niet mega veel puzzels. En dit vind ik best wel jammer. Maar de puzzels die er zijn, zijn wel heel tof.

Ik snap de aankleding van de kamer en waarom deze zo is. Maar toch voelt het een beetje karig aan.

Let op dat er geen toilet aanwezig is. Dit is een prima kamer om te spelen als je een uurtje plezier wil hebben.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja

 

Dracula

Game Over
Geplaatst op: 15 december 2022

Het heeft potentie

Deze kamer gespeeld met 5 ervaren spelers.

Om meteen met de deur in huis te vallen, dit is niet de kamer waar wij voor kwamen. Gestart in een andere kamer en geëindigd in een andere. De eerste kamer had een defect, kan gebeuren maar dan lees je de reviews en dan lees je meerdere keren dat dit vaker voor komt. Dan heb je bij mij al 1-0 achterstand.

Maar goed na meer dan een half uur gewacht te hebben, mochten we een andere kamer spelen. Dracula ziet er zeker leuk uit, maar heef toch echt meer potentie inzich.

We kregen bijna om elke scheet een hint terwijl dat echt niet nodig was want met 20 minuten over kwamen we uit de kamer. En niet bepaald het gevoel gehad dat we zelf de kans kregen om iets op te lossen.

Al met al de kamer heeft potentie maar zit er nu echt nog niet in helaas. Maar ik kan mijzelf voorstellen dat dit prima kamers zijn voor beginners.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Slechte service
 • Slechte begeleiding

 

Room 1803

Escape Ede
Geplaatst op: 15 december 2022

Heel tof

#68

Deze kamer gespeeld met 4 ervaren spelers.

Heel last minute konden we nog bij deze kamer terecht. Dat zijn voor mij altijd plus punten.

De kamer ziet er uit zoals je verwacht. Kamer heeft veel leuke en verrassende puzzels. Let wel op dat als je onervaren bent dit best een pittige kamer kan zijn.

Er zit een heel groot wow effect in, waarvan je hoopt dat dit nog een keer komt maar dit is helaas niet zo.

Deze kamer met ruim 20 minuten op de klok gehaald, alles viel op zijn plek en het liep heel gesmeerd.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 15 december 2022

Deze kamer is on fire!

Deze kamer gespeeld met 4 ervaren spelers.

Inmiddels is het alweer iets langer dan een maandje geleden dat wij deze kamer speelde. Maar deze kamer zit nog vers in mijn geheugen.

Wat hebben wij genoten in deze kamer. Veel en vooral veel verschillende puzzels. Een geweldig beging en een geweldig einde.

Dit is een absolute aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving

 

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 17 december 2022

Leuke kamer

Deze kamer gespeeld met 4 personen waarvan 3 ervaren spelers.

Na dat we mijn mama besmet hebben gemaakt met het escape virus wilde ze graag een escaperoom spelen met acteur.

De kamer ziet er mooi uit, en heeft leuke en diverse puzzels. Er zit een duidelijk verhaal in de kamer.

Echter ben ik wel van mening dat op de manier hoe de acteur in het verhaal komt niet echt een toegevoegde waarde heeft. Dit zou best nog wel wat meer mogen zijn.

Verder zeker een hele leuke en spannende kamer, maar niet eng!


Reactie door TheStart EscapeRooms

20 december 2022

Een hele leuke en spannende kamer. Dat is onze doelstelling ;-). Leuk om dit te horen van een ervaren groep. De tip omtrent de acteur hebben we ondertussen nog aangepast. Dank voor de goede feedback.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja

  Anthony TeunenTheStart EscapeRooms

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 15 december 2022

Net een sprookje

Deze kamer gespeelt met 5 ervaren spelers.

Deze kamer klopt van a tot z als we het hebben over de aankleding en de gastvrouw van de kamer. Het verhaal word op een spannende en originele manier verteld.

De puzzels zijn divers en afwisselend. Probeer in deze kamer echt te genieten van alles. Het is absoluut geen moeilijke kamer, waardoor je als ervaren speler echt door de kamer vliegt wat haast jammer is.

Ik kijk uit naar een nieuwe kamer hier.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 22 december 2022

Geweldige puzzelkamer

Deze kamer gespeeld met 4 ervaren escapers.

Hier voor hadden we here i am gespeeld, en zelf waren we eigenlijk een beetje bang dat de volgorde misschien iets of wat verkeerd zou zijn. Omdat here i am een nieuwere kamer is. Maar gelukkig was dit absoluut niet het geval.

Wat heb ik genoten in deze kamer, een kei tof begin wat je meteen al in de goede stemming brengt. En echt super leuke puzzels. Dit is nou echt een puzzelkamer met super vette techniekjes en effecten waar de nadruk echt op het puzzelen ligt. En ik hou ervan!

Je hoeft de film niet gezien te hebben wat heel tof gedaan is. Want we hebben het verhaal hierdoor toch begrepen.

Kortom echt een kamer die je gespeeld moet hebben. Wij hebben ervan genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja

  Johan Le Van

Here I Am

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 22 december 2022

Super vet

Deze kamer gespeeld met 4 ervaren escapers.

Op de mail kregen we al een paar duidelijke mededelingen. Waar we bij aankomst misschien wel iets mee moesten doen. Van dat soort dingen hou ik van, dan heb je me meteen te pakken.

Zonder de serie gezien te hebben gingen we de kamer in en begonnen we aan het spel. Je word er letterlijk meteen ingezogen en je hebt een duidelijke missie. Het bleef maar komen en komen. Verwacht hier geen bergen met denk puzzels. Maar geloof me, die zijn ook echt niet nodig. De puzzels zijn tof en zeker ook wel uitdagend. De kamer zit steen goed in elkaar.

Toen ik thuis kwam heb ik vrijwel meteen de tv aangezet en ben ik de serie gaan kijken. Dan vallen super veel dingen op zijn plaats. Maar, het is echt niet nodig om te serie voor af gezien te hebben hoor! Er zitten alleen heel veel knipogen naar de serie toe. En dat is voor een speler die de serie wel gezien heeft alleen maar leuk.

Al met al een hele toffe belevings kamer!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja

  Johan Le Van

Runaway Train

EscapeTales
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Toffe kamer met een heerlijke flow

Deze kamer speeld met 5 personen. Waarvan 4 redelijk ervaren (2=60+ en 2=20+).

Deze kamer ligt pal naast het station, dus makkelijk te bereiken met de trein. En naast het station zit een parkeerplaats waar je handig kunt parkeren.

Ontvangst was fijn, gezellig praatje vooraf en een fijne ruimte waar meerdere groepen ontvangen kunnen worden.

Het verhaal en intro van de kamer is leuk en uniek. Je wordt op een super leuke manier meteen de kamer in getrokken. En je weet dus ook meteen wat je doel is.

De kamer is mooi qua aankleding en heeft leuke puzzels. Voor een ieder wat wils, wat ik altijd erg prettig vind. Soms voelt de kamer wat krappig aan. Maar goh dat hoort eigenlijk ook wel gewoon in het thema.

Dit is zeker een aanrader. We hebben het nog vaak over deze kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Beleving

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Prima kamer

Ontvangst en intro van deze kamer is echt geweldig. Het begint meteen spannend, de game host zit goed in zijn rol. En onze missie is eigenlijk ook meteen al duidelijk.

Echter miste ik helaas wat in de kamer. Het was erg veel zoeken en veel filmpjes. Het was opzich een leuk verhaal. Maar ergens miste ik in de kamer toch meer het casino verhaal, wat tijdens de intro heel erg aanwezig was.

Het is zeker een prima kamer en ook echt wel leuk om te spelen als je net kennis maakt met de escape wereld.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Het Borgesius Mysterie

Immersive Escapes Breda
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Even terug naar school

Met een huiverig gevoel (na het lezen van reviews) reden we het "schoolplein" op.

Ontvangst ruimte is zoals deze zou moeten zijn. We waren aan de vroege kant, en de klas voor ons had er een bende van gemaakt. Dus wij moesten nog even wachten in de kantine. Tof dat deze helemaal in thema is. Wij zaten dus meteen al in de goede sfeer.

Na een leuke intro mochten de kamer in. In tegenstelling met wat ik las, vond ik juist de puzzels wel logisch en geheel in thema. (Er was inderdaad 1 ding waar je voor kennis van moest hebben, maar veel mensen kennen dit denk ik wel). Wij hadden best veel wauw en ooow zo momentjes. En we kregen een hint op de juiste momenten. (Hint systeem is ook leuk gedaan)

De aankleding van de kamer is echt helemaal niks op aan te merken. Je verwacht een school binnen te komen en dit is oprecht ook zo. Hier is echt veel liefde in gestoken.

Het is zeker geen gemakkelijke kamer en je moet zeker flink aan de bak. Wij hebben deze kamer gedaan met 6 personen. Waarvan 1 persoon maar 3 kamers heeft gespeeld. 2 rond de 60 kamers en de andere spelers zaten rond de 20.

Spanning level is naar mijn mening ongeveer een 2/5. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon.

Deze kamer is zeker een aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal

  Nina007Jelle van Dongenremconet

Vaudeville

Escape Room 076 Breda
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Tof!

Deze kamer gespeeld met 6 personen. Wat voor ons echt prima was, omdat de ervaring heel verschillend was in de groep. Variërend van 2 kamers tot 50+.

Voor deze kamer is voor ieder wat wils. Van doe puzzels tot lekkere denk puzzels. De flow in de kamer is erg fijn en je hoeft niet op elkaar te wachten. De aankleding is ook erg tof en er zitten zeker wat leuke wow momentjes in.

Als je wat ervaring hebt is dit zeker een kamer die je goed met 2 personen kunt spelen. We hebben een erg leuke tijd in de kamer gehad.


Reactie door Escape Room 076 Breda

23 augustus 2022

Dank voor de mooie review!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Goede service
 • Puzzels

  markgoedegebuure

Lost and Found

Kamer 237
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Prachtig!

Het is alweer een paar weken geleden dat we eindelijk weer eens langs mochten komen, na dat we een tijdje geleden onze koffers waren verloren.

Gelukkig was het zeker het wachten waard. Deze kamer hebben wij gespeeld met 4 personen waarvan de ervaring tussen de 30 en 50+ kamers lag.

In de kamer zit een mooie combinatie tussen doe en denk puzzels waardoor er voor iedereen iets te doen is. Het begin is werkelijk waar verbluffend en dit mis ik helaas aan het einde wel een beetje. Maar dat mocht zeker de pret niet drukken hoor!

Het verhaal is niet wat ik in eerste instantie had gedacht, maar het verhaal is echt super mooi. Hier is echt heel goed over nagedacht. En spelend word het je helemaal duidelijk gemaakt. En daar hou ik echt ontzettend van.

Deze kamer is echt een kers op de taart en maakt het verhaal van het hotel helemaal compleet.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

  kamer237

CORPSE INC.

Escaperoom Junkie
Geplaatst op: 04 juli 2022

GEWELDIG

Jezus, wat vond ik dit geweldig.

Van a tot z, alles klopt. Het verhaal, de puzzels, de acteur, de ruimte, de aankleding. Echt een heerlijke beleving.

Ik noem het wel een beleving, maar dit in een goede combinatie met puzzelen. Duurde dit maar 3 uur, hier had geen einde aan hoeven komen.

Het zou misschien veel mensen afschrikken vanwege de acteur. Maar dit is echt geen horror kamer! Laat je als je blieft niet afschrikken van het woordje acteur. Want hij heeft oprecht een meer waarde in het verhaal.

Bedankt voor deze avond! Het was echt genieten!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

  beau

Illuminati Headquarters

One Hour Lockup
Geplaatst op: 10 juli 2022

Leuke puzzel kamer.

Verwacht geen techisch hoogstandje, maar gewoon een heerlijke lekkere puzzel kamer. Qua techniek en leuke snufjes zeker ook echt heel erg leuk. En dit sloot ook echt goed aan op het verhaal.

Tegenwoordig mis ik het steeds vaker om gewoon lekker je hersenen te laten kraken in een kamer. En dat kon in deze kamer wel! Daarom ook erg blij dat we deze kamer last minute nog geboekt hebben.

Deze kamer hebben wij gespeeld met 4 personen en dat was prima. Iedereen had voldoende te doen. Ik kijk uit naar de nieuwe kamer die ze aan het bouwen zijn!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja

 

The Artifact

Escape Experience
Geplaatst op: 26 juni 2022

Originele afwisselende kamer!

Last minute terecht gekomen in Berkel en Rodenrijs. Altijd plus punten als je last minute nog op bezoek mag komen.

Ontvangst was fijn, auto kon voor de deur staan en parkeren is hier gratis. Even een praatje gemaakt en toen mochten we de kamer in.

De kamer is mooi aangekleed (hier en daar zou het wel net iets netter afgewerkt mogen zijn) en is helemaal in thema. Puzzels zijn duidelijk en sluiten mooi aan op elkaar. Er is een fijne afwisseling tussen doe en denk puzzels. Wat ik altijd een erg fijne combinatie vind. Techniek achter de puzzels was ook heel erg tof.

Wij hebben deze kamer gespeeld met 4 redelijk ervaren spelers. Met nog ongeveer 1 minuut en 50 seconde over zijn we ontsnapt.

Al met al een hele toffe kamer. We zijn ook benieuwd naar de kamers in de toekomst!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

Geweldig

Deze kamer stond echt al heel erg lang op mijn lijstje. Maar eindelijk was het zo ver.

De ontvangst van de kamer vind ik echt super uniek. Eigenlijk nog nergens mee gemaakt, een kwartier van de voren wordt de voordeur van het pand open gezet. Bij binnenkomst tref je niemand aan. Aanwijzingen volgen van zelf en bij start van de kamer heb je nog steeds niemand gezien. Waardoor je wel echt meteen in de juiste sfeer zit van het hele verhaal.

De aankleding was gewoon goed, het was in thema en het beelde goed uit waar het voor doelde. Ik las in een aantal reviews dat de kamer wat achterstallig onderhoud heeft. Maar dat vind ik niet storend want het moet juist een oud huis voorstellen.

De kamer zit bom vol puzzels met een goede afwisseling tussen doen en denken. Wij hebben deze kamer met 4 personen gespeeld en dat was echt een prima aantal. Met nog iets meer dan 8 minuten over (zonder hints) zijn wij achter het verhaal van emerantia gekomen.


Reactie door Escape House Emerantia

18 augustus 2022

Met dank voor de fijne en positieve review!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Spannend
 • Origineel

 

Groots!

We hebben deze kamer gespeeld met 4 personen. Waar de ervaring tussen de 10 en 50+ kamers ligt. Heel gevarrieerd escape gezelschap dus.

Nu wordt het een experience genoemd, maar in mijn ogen is het gewoon een hele grote escaperoom met veel puzzels en vooral ook veel verschillende puzzels. De kamer heeft een erg leuke flow, waarbij veel elementen van toepassing zijn. In de zin van hollen en rennen.

De intro van de kamer vind ik matig. Je krijgt namelijk een filmpje te zien die wordt neer gezet als best wel creepy. Die sfeer mis ik helaas wel een beetje in de kamer.

Je werkt echt naar een einde toe en dat is vanaf het begin al goed te merken. Mooie kamer die zeker de moeite waard is om voor af te reizen naar mechelen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 14 juni 2022

Spannende kamer!

Na lange tijd weer eens een kamer speciaal voor twee personen gespeeld. Toch altijd spannend, wij normaal met 4 personen spelen en op elkaar in gespeeld zijn.

Maar vol goede moed werden we meteen het verhaal ingetrokken. Met zijn tweeën vlogen we door de kamer heen, puzzels vielen meteen op zijn plaats. En hadden geen enkele hint nodig. Puzzels waren geheel in thema en ook echt heel erg leuk.

Verwacht geen hele moeilijke kamer als je een ervaren speler bent. Maar dat deed bij ons totaal geen afbreuk aan het spel. Wij hebben echt een klein uur plezier gehad.

Met 13 minuten over zijn wij zonder hints ontsnapt. ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: DeFanatieke&deSlimme

Ontsnapt: Ja

 

The Curse Of Captain Kidd

Escape Adventure
Geplaatst op: 13 juni 2022

Eyo captain kidd

Wauw, de aankleding van deze kamer is echt mega tof. Je stapt echt bij captain kidd zijn kajuit binnen.

Ik snap ook echt heel goed waarom je deze kamer pas vanaf 4 personen kunt spelen. Het is namelijk echt aan poten en je hebt amper tijd om even tot adem te komen.

De kamer schrok mij af omdat ik had gehoord dat er veel sloten hangen. En dat klopt inderdaad, maar dat was absoluut niet storend. Sloten hangen echt op een logische plek dus je weet vrij snel waar hij bij hoort. Zonder dat je ze allemaal langs moet gaan.

Ik heb zo genoten in deze kamer! Lekker old skool puzzelen in een super mooie aangekleedde kamer.

Ik vind dit echt een aanrader voor iedereen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja  59:45 min

 

Chernobyl

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 13 juni 2022

Geweldige experience

Deze kamer/experience hebben we met 4 personen mogen ervaren.

Op het moment dat je start de uitleg zit je al compleet in de sfeer. Er wordt meteen duidelijk wat jouw doel is.

De kamer:
Er lijkt geen eind aan te komen, in goede zin hoor! Telkens kom je voor verrassingen te staan. Je hartslag gaat steeds omhoog. Uhm.. ligt dit aan de puzzels of aan de acteur. Ja zeker aan de acteur, hele toegevoegde waarde heeft deze in het spel!

Puzzels;
De puzzels zijn tof, er zit meer dan genoeg afwisseling in. Met die acteur ergens in de ruimte zijn ze ook zeker uitdagend genoeg.

Vind het ook altijd leuk als er na der hand nog lekker na gepraat kan worden. En dat was zeker! Gezellige host :)

Al met al een super ervaring rijker.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunen

Het Brabantse Lab

Escape Schijndel
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Spannend!

Deze kamer hebben wij gespeeld met 3 ervaren spelers 50+ kamers.

Kamer zit op een goede locatie met gratis parkeren. Ik vind het gebouw goed passen bij het verhaal.

Puzzels zitten goed in elkaar. Leuke kamer vooral voor beginners. Ze hebben deze kamer een goede upgrade
gegeven door middel van makkelijke toevoegingen.

Een toffe kamer voor een uurtje plezier. Er zitten zeker Leuke momentjes in. En de spel flow is ook prima. Dit is een leuke kamer voor onervaren spelers om kennis te maken met het escapen!

Ik kijk uit naar jullie nieuwe kamer.


Reactie door Escape Schijndel

01 september 2022

Bedankt voor je review! We kijken uit naar jullie ervaring in onze binnenkort nieuwe kamer :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs

 

Anna's Dollhouse

MindEscape
Geplaatst op: 13 juni 2022

Anna waar ben je?

Hele toffe kamer waarbij je echt meteen in de sfeer zit. Het verhaal wordt meteen duidelijk en je hebt dus ook meteen een missie.

Puzzels waren heel divers en ook echt wel uitdagend. Deze kamer hebben wij met 5 personen gespeeld en dat was prima!

Bedankt dat we langs mochten komen in jouw kamertje Anna!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Puzzels

 

V2 Rocket Science

Escaperoom Rijen
Geplaatst op: 03 april 2022

Hier zit zeker potentie in.

V2 rocket sience.. met weinig referentie naar raketten. Maar wel bom vol uitdagende puzzels, wat zeker een plus punt is. Soms is het namelijk heerlijk om gewoon lekker old school te puzzelen.

Alleen puzzel elementen vind ik niet passen bij het "tweede wereld" thema. Zoals gelamineerde vellen, dit had echt veel mooier afgewerkt kunnen worden. (Bijvoorbeeld katoebpapier). Ook is het jammer dat de triplex platen gewoon zichtbaar zijn. Op sommige punten had dit echt wel mooier afgewerkt mogen worden. Een behangetje hier en daar extra zou al een ander beeld geven. En er zou best wat meer aankleding mogen zijn.

Ook vond ik het jammer dat de game host (die trouwens wel echt super enthousiast was!! Was echt een plus punt was) niet door had dat de muziek in de kamer niet aan stond. Er zijn wel camera beelden, maar er wordt dus niet mee geluisterd.

Al met al echt wel een uitdagende kamer met veel potentie. Hier en daar wat meer aandacht voor afwerking en uitwerking van de puzzels en dan is het top. :)


Reactie door Escaperoom Rijen

04 april 2022

Bedankt voor je reactie, feedback waar we wat mee kunnen. Jullie spelbegeleidster heeft mij (als eigenaar) met het schaamrood op de kaken verteld dat ze inderdaad niet door had dat de muziek niet aan stond. Ook vanaf deze kant nogmaals excuses daar voor. De aankleding, dat krijgen we vaker te horen. We hinken zelf op 2 benen. Aan de ene kant willen we gehoor geven aan de reacties, aan de andere kant: in die tijd was het allemaal nog niet zo luxe. De gelamineerde vellen, daar zijn we zelf ook geen fan van, maar ervaring leert dat 'gewoon' papier snel stuk gaat en dat willen we dan ook weer niet. Het blijft voor ons steeds zoeken naar goede alternatieven (bedankt voor de katoen-papier-tip). We hopen jullie nog eens in onze andere kamer te mogen ontvangen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal
 • Decor
 • Afwerking puzzels

 

The Toy Factory

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 13 juni 2022

GEWELDIG

Ik heb ZOVEEL lachen in deze kamer.

Het begin van de kamer is echt in één woord fantastisch. Je zit meteen helemaal in het verhaal en je weet meteen wat het doel is.

Er komen verrassingen naar verrassingen, het hele nog leuker dan het andere.

Het hele plaatje klopt bij deze kamer. Dit is echt een kamer voor de persoon die lekker wil puzzelen en voor de persoon die juist houdt van de beleving. Want deze kamer heeft het beide!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Expeditie

MindEscape
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Leuke kamer

Al meteen werd er duidelijk wat er van je verwacht werd. Intro is super leuk en aankleding is prima.

Er zijn voldoende puzzels, maar met 5 ervaren spelers is de kamer wat aan de makkelijke kant. Vooral als de puzzels je echt liggen.

Wij hebben deze kamer met 5 personen gespeeld en nog ruim 19 minuten over. Op de een of andere manier vlogen we door de kamer heen. Toch een leuke spel flow.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer

 

Escape Retie: "Château Elize"

Escape Retie
Geplaatst op: 14 juni 2022

Heerlijke puzzel kamer

Vrij last minute deze kamer gespeeld, vind het altijd prettig als de eigenaar er voor open staat om last minute nog gasten te ontvangen.

Na een vriendelijke en leuke uitleg mochten we de kamer in. De aankleding is perfect en past perfect in het verhaal.

Puzzels zijn heel leuk en zelfs ook wel een beetje uitdagend. Ik heb in deze kamer echt heel veel plezier gehad. Verwacht geen technisch hoogstandje. Maar juist daardoor is deze kamer heel erg tof.

Dit is zeker een aanrader. :)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Puzzels

 

Jumanji

The Missing Link
Geplaatst op: 10 juli 2022

Hele toffe kamer!

Met 5 personen zijn wij afgereisd naar Geel. Om deel te nemen aan het spel van jumanji. Helaas duurde het voor ons even voordat wij de kamer in konden, ivm een technisch defect. Dat kan gebeuren en is ook helemaal nier erg. En vooral niet als je midden in een spelletjes winkel staat.

Het begin van de kamer is meteen erg verrassend en ook heel grappig. De kamer heeft mij echt verbaasd qua aankleding. Hier en daar wel wat achterstallig onderhoud en hier door deed een puzzel het niet 100 procent. Maar hier zijn wij netjes door heen geholpen.

Erg leuke en afwisselende puzzels en voor ieder wat wils.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 21 februari 2022

Moltastisch

Sprakeloos in goede zin.
Nog steeds dwalen gedachtes af naar wat wij nou precies allemaal gezien hebben.

Een lange review is niet nodig. Ga snel langs bij de praktijk van dr. Kowalski om het zelf te ervaren.

Bedankt Loran, Molly is in één woord: MOLTASTISCH!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Origineel
 • Sfeer
 • Spannend

  down-the-hatch

Leuke kamer

Deze kamer gespeeld met 3 personen.

Ontvangst ruimte is hier echt super gaaf. Mooi aangekleed, na een gezellig praatje met de host werden wij naar de kamer begeleid.

Ze waren toen net bezig met de bouw van hun nieuwe kamer. En het leek ook echt op een bouw put. Ik ben wel van mening dat de spelende gast hier niks van mag merken.

Spel verloop in de kamer was goed, puzzels uitdagend. Wel viel het mij op dat er op sommige momenten weinig aandacht was voor ons als groep. En dan heb ik het vooral over het krijgen van hints op juiste momenten.

Later hoorde ik dus ook dat de game host meerdere groepen begeleid. Dat vind ik persoonlijk erg jammer, de game host zou in mijn ogen 100 procent de focus moeten leggen bij een groep. Hierdoor miste wij namelijk een belangrijk element om een puzzel op te lossen en hebben wij de kamer dan ook niet gehaald.

Toch hebben we wel een leuk uur gehad, maar vond dit wel een beetje jammer.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Nee


 • Slechte begeleiding

 

Abandoned

Escapium
Geplaatst op: 23 januari 2022

Spannende realistische kamer

Last minute terecht gekomen bij Abandoned.

Na een korte uitleg kon deze escape experience beginnen. We hadden ons al ingelezen in de reviews en hadden ons er al op voorbereid dat er "weinig" puzzels aanwezig zouden zijn. Tot onze verwachting was er juist een leuke balans tussen verhaal en puzzels. De puzzels hadden misschien wat moeilijker of uitgebreider mogen zijn, maar dat komt natuurlijk persoonlijk want wij hebben al enige ervaring.

Wij hebben de kamer gespeeld met 4 personen, waarvan 2 ervaren en 2 met maar één enkele kamer op de teller. Dit was voor ons een perfecte combinatie.

Er zit een juiste flow in de kamer, met op de juiste momenten voldoende spanning. Op sommige momenten had de kamer wellicht enger gemogen. Ik kan hem niet classificeren als een zijnde horror kamer.

Het enige wat de sfeer een beetje voor ons verpestte, was dat de medewerkers tijdens de reset een vrolijk muziekje op kunnen zetten. Toen bij ons de kamer werd gestart stond deze modus nog aan (oeps). Omdat je een soort van spookhuis binnen stapt, had dit opzicht nog wel kunnen kloppen. Maar vervolgens zagen we Gandalf, en dat was wel een beetje vreemd. Hierdoor hebben we het begin stuk van de kamer gemist. (Nogmaals oeps)

Verder al met al een toffe kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit

 

Erzsébet

Escaping Belgium
Geplaatst op: 20 december 2021

Heerlijke puzzel kamer

De meeste nieuwe kamers van tegenwoordig zijn technisch met weinig sloten. Je vergeet dan bijna hoe het is, om een kamer met sloten te spelen.

En ik kan je zeggen, dat voelde toch weer even ouderwets gezellig en heerlijk. Deze kamer zit echt sterk in elkaar, heeft een mooi verhaal en speelt lekker weg.

Er zitten mooie effecten en technieken in de kamer verwerkt. Ondanks dat deze kamer al een aantal jaar draait, merk je hier echt weinig van en kan deze echt makkelijk mee met de nieuwere kamers.

We hadden op deze dag eerst le Prince gespeeld en daarna Erzsébet, we waren dan ook bang dat Erzsébet tegen zou vallen. Maar dat is absoluut niet het geval geweest!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Sfeer

 

Le Prince

Escaping Belgium
Geplaatst op: 20 december 2021

Magnifiek!

Ik stapte deze kamer binnen, en ik had gewoon even een moment van bezinking nodig. Ik zei tegen de rest van mijn team dan ook; jongens wat is dit een mooie kamer. Je moet bezig gaan met de puzzels, want het is tenslotte een escape room. Maar in deze kamer is zoveel tijd gestopt in de aankleding. Het lijkt gewoon een klein museum en je hebt ogen te kort.

De puzzels zitten leuk in elkaar en vormen samen een logisch geheel. Wij hebben deze kamer met 4 personen geweest, en zijn allemaal lekker bezig geweest in deze kamer. Puzzels lopen wel een beetje door elkaar heen, waardoor je soms dingen niet mee maakt. Maar dat heb ik totaal niet als storend ervaren.

Ik kan deze review nog heel lang maken, maar dat ga ik niet doen. België heeft er een pareltje bij!! Je wilt gewoon langer in deze kamer blijven, ik vond het jammer dat we er uit waren, haha!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

Till death do us part

The Missing Link
Geplaatst op: 20 december 2021

Spannende kamer!

Bij veel nieuwe kamers zie je dat sloten al makkelijk weg gelaten worden. Gelukkig is dat bij deze kamer niet zo! Vaak is het toch ook wel gewoon erg prettig om een aantal sloten fysiek open te kunnen maken.

De story telling wordt op een unieke manier duidelijk gemaakt. Er zitten wat spannende momenten in, maar dat is natuurlijk voor elk ander anders te ervaren.

De puzzels zijn uitdagend, en soms wil je toch liever een puzzel niet oplossen omdat je weet dat er dan weer iets kan gebeuren. Maar dat vond ik juist sterk aan deze kamer.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Origineel

 

Verdwijning van Rita Jacobs

Escape Hotel
Geplaatst op: 20 december 2021

Bedankt conciërge!

Last minute gebeld omdat we toch al in de buurt waren voor andere Escape rooms, en het smaakte naar meer (je kent dat wel).

En gelukkig wilde de conciërge nog wel een aantal over uurtjes maken voor ons!

De ontvangst is ZO leuk, je komt gewoon echt inchecken in een klein hotelletje. Het voelde vanaf binnen komst dan ook meteen alsof er al in het spel zaten. Na enige uitleg, kregen we de hotel kamer mee en mochten we naar de kamer toe.

Serieus, wat ze hier gebouwd hebben (na zelf pas 2 kamers toen der tijd gespeeld te hebben!!!), is echt knap.

De puzzels is wel een hele andere manier van denken (wij hadden die dag al 3 kamers gespeeld, dus om sommige momenten waren onze hersenen veranderd in zaagsel). Maar de puzzels waren orgineel, en je werd op een leuke manier opgejaagd. Het is echt absoluut geen horror kamer, maar volgens mij heeft de conciërge ons wel een aantal keer horen gillen!

Na de kamer nog gezellig na gepraat met de conciërge, maar toch besloten om hem weer alleen te laten in het hotel. (Want het spookt er wel een beetje hoor!!) Ssst..


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Diversiteit

 

Magic & Mystery

This is escape Breda
Geplaatst op: 15 december 2022

Leuke kamer

Dit is een super toffe kamer voor spelers die net om de hoek komen kijken. Hele leuke techniekjes, diverse puzzels maar niet heel moeilijk en een leuk verhaal.

Voor de echte ervaren spelers is deze kamer zeker wel leuk maar wel vrij makkelijk.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Diversiteit

 

Hunting Season

Escaperoom Antwerp
Geplaatst op: 26 juni 2022

Geweldig gedecoreerde kamer

Deze kamer gespeeld met 4 personen met nog 40 seconde over ongeveer ontsnapt.

Ontvangst van deze kamer vond ik een beetje gek. Er was niemand aanwezig in eerste instantie en deuren stonden wagenwijd open. Nu zijn wij maar gewoon braaf gaan zitten op de bankjes. En gewacht tot de host kwam.

Na een kort praatje de kamer in gegaan. Dat deze er fantastisch uit ziet is gewoon een feit. Hier is zoveel aandacht besteed aan de decoratie en aankleding (hou ik echt van!). Puzzels waren leuk, uitdagend en in stijl. En het spel verloop was erg prettig.

Wel vond ik het erg storend dat de host de kamer in kwam, op het moment dat wij ergens anders bezig waren. Je hoorde gewoon het gestommel en je weet dat er dus dingen anders gezet worden of opgeruimd wordt. Hier baal ik altijd van, want het stoort toch een beetje het spel in mijn ogen. Dit had voor mij ook niet perse gehoeven want dan was voor mij de beleving beter geweest.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

 

Zahnarzt Schillinger

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Leuke beginners kamer

Op een regenachtige dag afgereisd naar villa bretil. Even op bezoek bij zahnarzt schillinger.

Wij hebben deze kamer gespeeld met 4 vrij ervaren spelers. Tussen de 30 en 50+ kamers gespeeld.

Vooral voor beginners is dit een erg leuke en uitdagende kamer. Om kennis te maken met het escaperoom virus.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Goede service

 

Rebecca

Your Escape
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Geweldig

Deze kamer hebben wij gespeeld met 4 personen.

De intro van de kamer is tof en je weet ook meteen wat je te wachten staat. Je vind hier voor ieder wat wils en niemand staat stil.

Het verhaal van de kamer is erg verrassend en de aankleding is zoals deze ook zou moeten zijn.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

De Duivelskamer

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 13 juni 2022

Leuke beginners kamer

Dit is best een leuke kamer als je net kennis maakt met escaperooms.

Verwacht geen technisch hoogstandje. Maar als je een uur lekker wil puzzelen is dit een leuke kamer om te spelen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: DeFanatieke&deSlimme

Ontsnapt: Ja

 

The Lost Ones

Escaperoom Drachten
Geplaatst op: 10 oktober 2021

Super toffe technische kamer

Deze kamer is technisch echt super tof! De aankleding, het verhaal en de effecten maakt het echt helemaal af.

Deze kamer niet met mijn vaste groep gespeeld, maar met twee onervaren spelers. Dan is het altijd maar spannend of het gaat lukken om te ontsnappen. Maar de game play is super fijn, en is heel fijn te spelen met 3 spelers.

Ik heb super genoten van deze kamer! En het een absolute aanrader.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend

 

HannaH

Villa BreTil Escape Rooms
Geplaatst op: 03 oktober 2021

Fantastische kamer

Laat ik beginnen met de volgende zin; Ik vind dat deze kamer een te lage score krijgt op escape talk. Deze kamer verdiend zeker een score boven de 9.

Het verhaal, de puzzels, de interactie met de kamer; alles lag op een lijn. Dit is gewoon een super toffe kamer die je zeker een keer gespeeld moet hebben. Alleen al om de intro van de kamer <3.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Beleving

 

De Ramkraak

ROX Escape Experience
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Het moet je liggen.

Deze kamer gespeeld met 4 personen. Wat echt prima is. Zo krijgt iedereen het verhaal goed mee.

Dit is mijn eerste break in. Het idee is super leuk en het is ook echt goed uit gewerkt. Na mate het spel merkte ik wel meer dat ik wel echt meer wil ontsnappen. Begrijp me niet verkeerd want ontsnappen moet je hier zeker. Alleen dan op een compleet andere manier.

Puzzels waren zeker leuk, de flow vond ik hier en daar wat frustrerend maar hier werden we zeker goed door heen geholpen. Dit is echt wel een leuke kamer voor de persoon die eens wat anders wil doen dan een gewone escaperoom.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: DeFanatieke&deSlimme

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Diversiteit

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 20 december 2021

Mooie kamer!

Bij binnenkomst in het gebouw zit je al goed in de grimmige sfeer. Die geeft ook wel meteen aan welke sfeer je in de kamer kunt verwachten. De gastvrouw zat goed in haar rol, en de spanning bij ons zat er ook al goed in.

De kamer heeft leuke en uitdagende puzzels, alleen ik vind het toch wel jammer om te zeggen dat we te snel een hint kregen. We kregen de kans niet om naar een puzzel te kijken of de hint vloog al binnen. Zo ging dat ongeveer bij elke puzzel die we deden. En het is nu niet dat we nog nooit een kamer gespeeld hadden. Toen we de kamer uit kwamen dachten we dan ook dat we krap in de tijd zaten (geen klok aanwezig in de kamer). Maar het bleek dat we nog ruim 20 minuten over hadden, oke...

Maar dat wil niet zeggen dat de kamer meteen slecht is natuurlijk, want de techniek van de kamer was echt vernieuwend en er zaten echt wow momenten in. Ook de puzzels en de verhaallijn zagen leuk in elkaar. Ik vind het dan ook jammer dat voor ons de kamer zo verlopen is.


Reactie door Rock City Escape

20 december 2021

Hi psmulders, Dank voor je eerlijke review en je mooie rapportcijfer! "Het klooster" helpt je wanneer je erg achter dreigt te gaan lopen op schema, of zelf ergens echt niet uit komt. Dat jullie zo snel hints kregen als je omschrijft is inderdaad niet bedoeling. Zou je even een berichtje willen sturen naar info@rockcityescape.nl met jullie speeldatum? Dan kunnen wij de betreffende host erop aanspreken, we staan altijd open voor feedback en verbetering namelijk. Dank!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Puzzels

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 20 december 2021

Geweldig!

Ik heb niet zo zeer één favoriete kamer, omdat elke kamer anders is. Maar deze staat bij mij echt heel hoog!

De locatie, de host, het verhaal! Laat ik beginnen bij de host en het verhaal, je wordt al in het verhaal gezogen nog voor je alles in de kluisjes hebt gestopt en überhaupt naar het verhaal van de kamer gekeken hebt. De host had iets mysterieus en iets engs tegelijk, in mijn ogen echt de beste host die ik ooit mee gemaakt hebt.

In de kamer wordt je lekker opgejaagd, en eignelijk wil je de puzzels gewoon niet af maken omdat je weet dat er iets engs gaat komen.

Wij hebben deze kamer met 6 personen gespeeld, normaal spelen we met 4. Maar, deze kamer was echt prima te spelen met 6 personen.

Bloody Mary je bent me er eentje!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 20 december 2021

Magie komt tot leven.

Ik als pretpark liefhebber vind het echt tof dat in de kamer is terug te zien dat, deze ook echt door pretpark liefhebbers gebouwd is!

Ook erg fijn, dat we een keer geen uur hoefde te rijden maar slechts 10 minuten :).

In deze kamer komt echt alles samen en komt magie tot leven. Niets is wat het lijkt, dat wordt vaak gezegd in Escape rooms maar in deze kamer is dat echt zo!

Al puzzelend wordt stukje bij beetje het verhaal verteld. En het einde is echt, wauw.

PS. Deze kamer heeft echt de beste en leukste hint systeem aller tijden.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Goede service

  Epic Escape Waalwijk

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 19 juli 2021

Enorm genoten van deze kamer

De verwachting voor Jason was enorm groot, we keken hier al zo lang naar uit maar wilde er toch nog eventjes mee wachten. En dat wachten werd beloond.

Ik wil er eigenlijk niet te veel over zeggen maar..

De opbouw;
Na een intro zat je echt direct in het verhaal, de sfeer zit er meteen goed in. En alles wordt vrij snel duidelijk, gedurende de kamer blijft de spanning er goed in zitten en de opbouw van de puzzels is ook geweldig.

De kamer;
Ja wat is dit cool, wil je weten waarom ik hem cool vond? Ga hem dan zelf spelen. Ik heb toch al een aantal kamers in mijn laatste staan van gespeeld, maar als je het als Escape room dan toch voor elkaar krijgt om nieuwe dingen te te laten zien. Dan doe je echt iets goed!

Voor mij was er een voorwerp wat echt een toegevoegde waarde had. Ik vond dit echt super leuk bedacht! Wat dit is kan ik helaas niet zeggen, maar daar kom je vrij snel achter!

Tim super bedankt voor deze kamer! Geweldige gastheer ben je ook!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Effecten
 • Thema
 • Verhaallijn
 • Techniek!!

 

The Execution

OuterGround
Geplaatst op: 19 juli 2021

Wauw

Vandaag stonden er twee Escape rooms op de planning.

The execution en Jason's curse. We keken al zo lang uit naar Jason, dat we the execution maar als extraatje zagen. Maar ik kan zeggen wat was dit dom om te denken. Dit is echt een parade paardje!

Het onthaal;
Hier begon de voorpret eigenlijk al, na een gezellig praatje werd ons toch echt wel duidelijk gemaakt dat het serieuze business werd. Want ja we moesten tenslotte een gevangenis binnen. Toen alle "zaken" geregeld waren mochten we dan eindelijk de kamer binnen.

De kamer;
Als je eerst even 10 seconde om je heen staan te kijken van: wtf hoe hebben ze dit toch weer gebouwd. Dan word je eigenlijk al een gelukkig mens toch. Echt super gaaf hoe alles er uit ziet, je waant je niet meer in Escaperoom Rijswijk maar je bent zojuist gewoon een gevangenis binnen gegaan. Jij en je team gaan tenslotte een executie bij wonen.. maar van wie?

De puzzels;
Weer uniek in zijn soort, ik wil hier het liefst zoooooveel over vertellen want je raakt er niet over uit gepraat. Maar ik doe het niet. Ik kan alleen zeggen dat; het zo cool is dat je de hele ruimte steeds moet gebruiken! En dat die in de puzzels steeds terug komen. Echt heel erg tof gedaan.

Ik vind het gewoon jammer dat je een kamer maar 1 keer kan spelen. Want dit is er toch wel een die je echt meerdere keren wil doen. Zo gaaf!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Uitstraling
 • De ruimte
 • De puzzels
 • Humor
 • Effecten

 

Stay in the Dark

DarkPark Vlaardingen
Geplaatst op: 13 juni 2021

Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.

Net als vele anderen, zaten wij vol smart te wachten tot we eindelijk weer eens de deur uit mochten voor een Escaperoom.

Zoals mijn titel het al zegt; voor deze experience heb ik echt geen woorden. Ik schrijf deze review in de auto, maar ben nog steeds aan het bijkomen. Sowieso blijft DarkPark mij keer op keer verbazen en de keer dus ook.

Onthaal;
Als je meerdere kamers bij DarkPark gespeeld heb, weet je dat je meteen goed het verhaal in getrokken wordt. Dat was deze keer niet anders, we kregen de nodige informatie mee en konden meteen op pad.

De kamer;
Kamer? Zeg maar eerder gebouw. Ik wil hier niet te veel over zeggen. Maar ze noemen het een experience, maar het heeft eigenlijk echt alles. Voldoende puzzels en aanwijzingen om het verhaal goed te kunnen begrijpen. Ik heb het echt ervaren als een Escaperoom 3.0? Qua spanning, ervaring, actie, interactie viel echt alles op zijn plaats.

Op de vraag of het eng was?
Tja dat is sowieso echt per persoon totaal verschillend. Maar het is echt iets wat je over je heen moet laten komen, en zelf moet gaan ervaren. Want het was gewoon geweldig.

Ik heb echt alleen maar lof voor deze "experience". Dit is er weer zo een van; jammer dat je hem maar 1 keer kunt spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Effecten
 • Ruimte
 • Opbouwend

  jadelouisaDaan92MarcAlecpsmuldersChaosDMannaGertDeGoudviscinzanoRobin02Kooijv3chtertientieneduarddouwesdekkerbilipehiddevkTheekopjeCasturiiDarkParkmitch_bcathy

Super toffe kamer

Voor deze kamer hoef je niet perse de film gezien te hebben! Tenminste dat vond ik echt geen meer waarde, ik heb juist de film pas naar der hand gekeken.

Deze kamer had een super leuke flow, telkens weer bleven er verrassingen komen. Heb echt een uur plezier gehad. Puzzels waren leuk en ontzettend divers.

Deze kamer hebben wij met 4 personen gespeeld en dat was een prima aantal.

Echt een unieke kamer en zeker een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: DeFanatieke&deSlimme

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Spannend

 

De Dochter Van De Slager

Escape Room 013 Tilburg
Geplaatst op: 22 december 2022

Wel oke

Voor mensen die kennis maken met escaperooms is dit een hele toffe kamer. Zij zullen veel wow momentjes ervaren wat voor hun alleen maar neigt naar het spelen van meer kamers, dus dat is tof.

Echter voor een groep ervaren escapers is dit wel een leuke kamer. Qua afwerking had het allemaal net iets netter gemogen. Puzzels hadden mooier uitgewerkt mogen worden. En een brandblusser in een spel onderdeel verwerken is niet oké.

Verder leuke kamer om een keer gespeeld te hebben.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Bunker Escape

Bunker Escape
Geplaatst op: 21 november 2021

Hier valt zoveel meer uit te halen.

Deze kamer zit op een geweldige locatie, en de sfeer die rond de kamer hangt (vooral in het donker), is echt te gek.

Daarom is het erg jammer dat dit niet is terug te zien in de kamer zelf. Jammer dat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van de techniek en geluid van tegenwoordig. Dit zou de kamer echt tot een hoger niveau kunnen tillen.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 6.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Heeft onderhoud nodig

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 10 juli 2022

Een van mijn favoriete!

Deze kamer stond mega hoog op mijn wish list.

Met 6 personen zijn wij afgereisd naar darkpark om hem dan eindelijk te mogen gaan spelen.

Ontvangst is daar altijd heel hartelijk en de intro van de kamer is super tof.

Deze kamer zoals al eerder genoemd met 6 personen gespeeld. Als er een aantal bang aangelegen personen bij zitten is dit opzich een best prima aantal.

Iedereen heeft qua puzzels een mooie bij dragen gehad. En het spel verloop is prima. Dit vind ik een typische kamer zo van: jammer dat je hem maar 1 keer kunt spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja

  xMvdsDaan92CasturiiAlec

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 10 juli 2022

Even een nachtje weg.

Wat zat de spanning er hier goed in. En wat heb ik een plezier gehad in deze kamer.

Deze kamer wederom met 6 personen gespeeld. Soms is dat te veel, bij deze vond ik het totaal niet storend. Er waren meer dan genoeg leuke en vooral ook uitdagende puzzels en iedereen kon zich goed bezig houden.

Je werkt echt naar een einde toe en het verhaal is dan ook heel leidend en sluit goed aan. Hier en daar zitten super leuke verrassingen verstopt in de kamer. Dus kijk vooral goed rond!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 11 oktober 2020

Indrukwekkend

Deze kamer is indrukwekkend!!

Je kunt het eigenlijk niet echt meer een kamer noemen, want het voelt alsof je in een film zit waarin jij de hoofdrol speelt.

De aankleding is adembenemend en de puzzels zijn tof en totaal niet overheersend. De kamer is qua spanning, echt prima te doen. De spanning is lekker opbouwend, en dat is echt top! (Maar bij ons in de groep is er wel flink wat af gegild).

(Helaas) waren wij vrij snel de kamer uit, mijn enige minpunt is dan ook dat de ervaring wat langer had mogen duren. Voordat je eenmaal besefte wat er allemaal rond je heen gebeurde, stond je alweer buiten. Ik had echt nog wel een half uurtje langer in de kamer kunnen vertoeven, want het was geweldig. Jammer dat er een the End aan moest komen..


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja  44:03 min


 • Beleving
 • Acteur
 • Kort

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 10 juli 2022

Unieke kamer

The freak show, klinkt eng? Is hij eng? Mwa, er zit een fijne spanning in. Maar het is zeker geen horror kamer. Ik zou hem ook de wat bange speler aanraden!

Deze kamer hebben wij met 6 personen gespeeld. Wat eigenlijk net te veel is. Soms is het namelijk net wat aan de krappe kant. Maar dat mocht de beleving echt niet drukken. Qua puzzels wellicht niet alles mee gekregen. Daarom zou ik deze zeker aanraden om met 4 personen te spelen.

Aankleding en de sfeer is echt geweldig en er zit een mooie rode draad in het verhaal.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja

 

Boshut 17

Locks & Keys
Geplaatst op: 20 december 2021

Leuke kamer!

Ik heb in deze kamer echt zoveel plezier gehad!

Ik vind dit echt een van de leukste kamers in Tilburg. Voor ons echt een thuis wedstrijd, dus dan moet je hem wel echt gespeeld hebben.

Het is geen technisch hoogstandje, (er zitten wel leuke techniekjes in hoor!) en hij kan niet mee met de grote jongens van tegenwoordig. Maar voor een uurtje plezier is deze kamer echt perfect.

En zeker ook een leuke aanrader voor mensen die nog niet veel kamers gespeeld hebben.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Ahoe!

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Sfeer

 

Escape Hotel

Escape Room 013 Tilburg
Geplaatst op: 20 december 2021

Het had meer potentie

Als ik denk aan een escape hotel, dan had ik toch meer verwacht dan hoe het escape hotel 013 daadwerkelijk is.

Wij kwamen aan met 6 personen en er werd ons al dood leuk mee gedeeld; jullie zijn met weinig dus we hebben al 2 kamers open gelaten. Sorry, maar hoezo wordt dat zomaar voor ons bepaald? We betalen voor een volledig spel, en we maken niet het volledige spel mee.

Nou dan toch maar met enige zin de Escape room gestart, maar de puzzels vielen tegen en ook al waren we met zo weinig man. Er stonden alsnog mensen niks te doen.

In de Escape room is ook een wc aanwezig die je tijdens het spel kunt gebruiken, nou als je daadwerkelijk tijd hebt om naar de wc te gaan tijdens de Escaperoom...

Het is echt een enorm pand, en het is jammer dat de uitwerking van de kamer zo minimaal is.


4.5

Sfeer: 4.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 5.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Weinig origineel
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding

 

De Bank

Locks & Keys
Geplaatst op: 13 juni 2022

Opzich wel een leuke kamer

Dit is niet helemaal mijn soort kamer. Het idee van een break in is opzich heel leuk. Ik vond de uitwerking daar in tegen toch heel jammer op sommige momenten.

Het begin van de kamer was echt top. Lekker puzzelen, dingen zoelen etc.
Maar daarna vond ik de puzzels toch wel echt even een partij tegen vallen. Puzzels maken die op een vel papier zijn uitgewerkt om zo kluizen open te maken. Niet helemaal mijn ding, vooral juist helemaal niet in contrast omdat het begin van de kamer echt wel heel leuk was.

Verder is de service hier wel altijd heel erg leuk en is er altijd tijd voor een na praatje.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels

 

De Conciërge

Kamer 237
Geplaatst op: 14 juni 2022

Pareltje

Een twee persoons kamer is in het begin toch een beetje spannend. Normaal spelen wij met 4 personen en zijn perfect op elkaar ingespeeld.

Maar deze kamer is echt speciaal voor twee personen gemaakt. De uitstraling liegt er niet om, die is echt helemaal geweldig.

Het is een verrassende kamer, met hele leuke afwisselende puzzels. Daarbij komt wel kijken dat het een pittige kamer is, en je dus flink samen door moet werken.

Maar dit is z'n kamer van jammer dat we hem maar 1 keer kunnen spelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: DeFanatieke&deSlimme

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

  kamer237

The Conductor

Riddle Room
Geplaatst op: 10 juli 2022

Heerlijke puzzel kamer

Wat ik zo tof vind aan the conductor is dat hij vol automatisch is. Ik was er eerst heel sceptisch over, waarom geen slotjes.. Maar deze mis je echt niet.

Hier echt het bewijs dat je een super toffe puzzel kamer kunt bouwen, zonder een slotje. Echt meg tof!

Puzzels zijn heel uitdagend en ook echt mega uniek. Het is echt wel hard door werken in de kamer maar dat is alleen maar heel tof.

De aankleding is precies zoals je hem verwacht en sluit dan ook echt volledig aan op het verhaal.

Ik heb erg genoten.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 5 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 10 juli 2022

Mag ik nog een keer?

Je hebt zo van die kamers, die vergeet je niet snel. Die zitten zo in je geheugen gegrift. We hebben het er dan ook echt nog super vaak over.

Wat is dit een pareltje binnen de escape wereld. Deze kamer hebben wij met 6 personen gespeeld, toen nog vrij onervaren spelers. Erg rustig na denken zat er dan ook absoluut niet in. De kamer zit bom vol puzzels dus hard door werken is zeker een must. Puzzels zijn leuk en uitdagend, niet te makkelijk maar ook weer niet te moeilijk.

Het is echt een kamer die ik iedereen zou aanraden. Al is deze denk ik niet voor iedereen weg gelegd. Ik had geen stem meer over van het gegil. Want eng dat is hij zeker. Maar goed ik leef nog! En het was zeker de moeite waard.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Hele verrassende kamer

Dit was een van mijn eerste kamers, eentje die ook zeker blijft hangen.

Deze kamer met 4 personen gespeeld en er is genoeg te doen voor iedereen. Voor de beginnende speller een leuke uitdagende kamer. En voor de ervaren kamer gewoon een hardstikke leuke kamer voor een uurtje plezier.

Je bent even even in wonderland :)


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

0 reviews