Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Game

Tilburg, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6

10 jaar

Lees reviews

Meer over The Game

Naast onze eigen wereld bestaat nog een magische wereld vol spellen waar de Spelletjeskoning genaamd Enigma regeert. Als jonge prins zag hij dat mensen zodra ze ouder worden het plezier in spellen verliezen. Dit MOET anders volgens Enigma! Hij bezoekt daardoor iedereen éénmaal in hun leven met een test van 60 minuten om hen eraan te herinneren hoe belangrijk spellen zijn. Treed zijn wereld binnen en doorsta de test, of blijf voor altijd gevangen. Weet jij alle spellen te vinden en de spelletjeskoning te verslaan?


Thema's

Mysterie

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

23 likes

353 bezoekers

84.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Stationstraat 14D
5038 ED, Tilburg
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

109 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 september 2022

The Game is on… or off?

Tja, dit was toch weer eens iets. We zouden 's nachts naar de Spooknacht in de Efteling gaan om afscheid te nemen van het Spookslot. Echter waren we onderweg vanuit Haarlem én had het géén zin meer om eerst naar huis te rijden. Even iets bedenken om de tijd te doden… Een escape room natuurlijk 😜. We konden vrij last minute nog terecht bij Escape World Tilburg om daar The Game te gaan spelen.

We kwamen aan bij Escape World Tilburg. Je kunt hier gratis voor de deur parkeren op een ruime parkeerplaats 👌. Vervolgens kom je terecht in een mooie, grote, maar toch ook ietwat rommelige ontvangstruimte. We werden super vriendelijk te woord gestaan én onze gamehost gaf ons een instructie en introductie van de kamer. We konden, na een toilet bezoekje en het opbergen van onze spullen, direct beginnen.

We hadden onze verwachtingen laag gehouden voor deze kamer, want we hadden hier al ooit een kamer gespeeld waarvan toen gezegd werd, dat het de beste kamer van de locatie was. Dat was ook een prima kamer, maar niets indrukwekkends. Desalniettemin waren onze verwachtingen dus zó laag, dat toen we binnen kwamen het decor ons alleszins meeviel. Als je er beter naar kijkt, zie je duidelijk slijtage en ontbreekt het aan afwerking, maar goed; de kamer ademt een leuke sfeer en is verder ruim opgezet.

Je ziet direct dat het een 1.0 kamer is, want alle oplossingen van puzzels moeten worden ingevoerd op cijfer- en hangsloten. Dit is géén probleem voor mij, want mij gaat het altijd om de puzzel en niet om de manier waarop de oplossing moet worden ingevoerd. Wat wél een nadeel van deze kamer is, is dat ik géén logica heb weten te ontdekken in welk slotje er bij welke puzzel hoort. Dit kwam neer op alle oplossingen op alle slotjes proberen in te voeren én hopen dat er één opengaat. Dit was jammer, want het koste flink wat tijd.

De puzzels zijn parallel te spelen, dus iedereen kan tegelijkertijd puzzels oplossen. Wij waren met z'n tweeën, dus wij hadden onze handen vol aan de vele puzzels. Het thema van de kamer is ‘bordspellen'. De puzzels zijn hierdoor in thema, want ze hebben allemaal betrekking op bekende bordspellen. Toch ben je vrij onlogische dingen aan het doen, want bordspellen lijken in deze kamer meer een excuus om random puzzels te koppelen aan een bordspel en dan is het in thema. Het was ooit letterlijk dat er met stift een puzzel op een bordspel was geschreven. Je moet dus echt alleen naar deze kamer gaan als je enkel waarden hecht aan puzzelplezier, want verhaal, thema, decoratie en effecten is allemaal niet van toepassing in deze kamer, naar mijn inziens. Daarnaast zijn het géén originele puzzels. Als je vaker escape rooms doet, kom je ze regelmatig tegen. Dit zegt overigens niets over of ze wel óf niet leuk zijn om te doen.

Toen we richting het einde van onze tijd gingen, kwam er ineens op het scherm te staan dat de tijd was gestopt en dat we de escape room hadden gehaald 🤔. De muziek ging uit en we stonden in de kamer met nog onderdelen van puzzels in onze handen, die we duidelijk nog niet hadden opgelost. We hoorden onze gamehost mensen uit een andere kamer halen en afscheid nemen van een andere groep. Een beetje verdwaasd bleven we staan en luisteren. Wat was er nu aan de hand?

Vervolgens hebben we een paar keer hard geroepen én naar de camera gezwaaid, maar geen respons gekregen. Na ongeveer een kwartiertje zijn we maar doorgegaan met puzzelen. In eens begon de muziek weer te spelen en kwam op het scherm te staan, dat de tijd om was. We snapte er niets van. Onze gamehost kwam ons enthousiast uit de kamer halen, maar wij stonden een beetje verbaasd rond te kijken. Toen we vroegen óf ze het door had gehad, gaf ze eerlijk toe dat ze niet op ons gelet had én dat ze meerdere groepen tegelijk aan het begeleiden was. Hier waren we best wel een beetje boos over. Een gamehost hoort een groep toch in de gaten te houden? Achteraf kwamen we er achter dat er maar twee gamehosts aanwezig waren die vier kamers tegelijkertijd moesten begeleiden. Dit kan echt niet. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat een eigenaar van een escape room zó omgaat met zijn/haar personeel én daardoor zijn klanten maar aan hun lot overlaat in een escape room. Qua veiligheid lijkt me dit ook geen goede overweging. Dit is ook echt een voorbeeld van een ervaring, waarbij de service de grootste reden is dat het niet succesvol was. Ik zou de eigenaar aan raden om als hij/zij maar twee man personeel heeft, ook maar twee kamers te draaien.

Hoewel de escape room zelf wellicht geschikt zou zijn voor onervaren spelers en families, zou ik deze kamer - door het gebrek aan begeleiding - niet aan hun aanraden. Als onervaren escaper moet je juist zin krijgen om nóg een escape room te gaan spelen, na het spelen van eentje. Als je aan je lot wordt over gelaten, kan ik me niet voorstellen dat je een prettige ervaring hebt.

Overigens is dit echt een opmerking richting de eigenaar én niet richting het personeel, want zij baalde net zo hard als wij, dat we niet de volledige ervaring hadden gehad. Ik geef het ze ook te doen met z'n tweeën op vier groepen. We hebben dit teruggegeven én zijn op goede voet uit elkaar gegaan en we zijn gedurende ons hele verblijf super vriendelijk behandeld door de twee meiden. Ze hebben zelfs nog aangeboden om korting te geven, maar daar is het ons niet om te doen, dus dit hebben we ook geweigerd. Op naar de spooknacht van de Efteling dan maar, want daar was het inmiddels tijd voor 👻.

Al bij al; Een simpele 1.0 kamer die je het beste kunt spelen als je weinig gewend bent op escape-gebied. Door gebrek aan begeleiding – wat hopelijk opgelost wordt – zou ik deze kamer op dit moment niet aanraden om te gaan spelen én zijn er genoeg kamers in de omgeving waar je wél goed begeleid wordt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 á 5 personen i.v.m. de hoeveelheid puzzels;
- Speel deze vooral als je nog niet véél gewend bent op escape gebied;
- Deze kamer is geschikt voor escapers die vooral voor het puzzelplezier gaan;
- Ga met een lage verwachting naar deze kamer, dan valt het je niet tegen.

Beste Escape World Tilburg, ik hoop dat jullie snel iets gaan doen aan jullie personeelsproblemen. In ons geval was dit eenvoudig op te lossen door iets te doen met dat er maar twee kamers tegelijkertijd geboekt kunnen worden, als je maar twee man personeel hebt. Verder zou ik aanraden om een keer onderhoud te plegen, zodat de slijtage van decor en puzzels minder zichtbaar wordt. Bedankt aan onze gamehosts die zeer professioneel zijn omgegaan met onze klachten én onze feedback.


5.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 4.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Gratis parkeren
 • Vriendelijke gamehosts
 • Moeilijkheidsgraad
 • Slechte begeleiding
 • Slijtage aan decor en puzzels

  markgoedegebuuresjephanie

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 mei 2024

Spelletjesavond bij oma

De tweede kamer van vandaag bij Escape World. The Game draait rond spelletjes spelen en van tevoren krijg je als verhaal dat je een andere wereld in gaat die alleen maar draait om spelletjes. Enige ontwikkeling of opbouw daar van kun je vergeten. Net zoals bij de andere kamers dient het alleen maar als excuus om je de kamer in te krijgen en daarna wordt er niks meer mee gedaan. We skippen hier gelukkig de lange uitleg en mogen gelijk beginnen.

Het decor ziet er al gelijk wat leuker uit dan Heineken. Speels (letterlijk) en kleurrijk, maar helaas ook wat afgetrapt. Een likje verf of een doekje zou hier al veel doen. Verder kun je niet veel verwachten van de sfeer behalve dat het licht aan staat. Net zoals bij de andere kamers, hier draait het om het puzzelen.

De kamer is praktisch een grote single room en er kan veel parallel gedaan worden. De puzzels zijn allemaal gebaseerd op bekende puzzels en hoewel ze allemaal erg makkelijk zijn is het leuk om te zien hoe al die bekende spelletjes een voor een langs komen. De flow is hier zeer soepel en we staan na iets meer dan een half uur buiten. Dat is vrij kort, maar we hebben in die tijd zeker lol gehad.

The Game is een lekker puzzelkamer met een toegankelijk moeilijkheidsniveau. Ik denk dat beginnende escapers en families het hier vooral leuk zullen hebben. Ervaren spelers zouden denk ik het beste met 2 kunnen komen. Het decor en de sfeer zijn hier minimaal, maar het thema is leuk en de kamer speelt lekker. Simple pleasures.


7

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  37:48 min


 • Puzzelflow
 • Spelletjesthema
 • Decor kan een onderhoudsbeurt krijgen
 • Vrijwel geen sfeer
 • Verhaal komt niet verder terug in de kamer

 

Dennis_BesoDennis_BesoEscape ApprenticeLid sinds: 09 april 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 april 2024

Originele kamer

Leuke gethematiseerde kamer waarin je veel tegelijkertijd kunt doen! Leuk thema waarin ouderwetse spelletjes centraal staan. Voor zowel ouderen als voor het wat jongere publiek.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

SvembSvembEscaperLid sinds: 07 september 2023 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2024

Voor met 2 ervaren spelers prima kamer

Vooral het thema is erg leuk en origineel. Qua aankleding is het leuk gedaan, maar we miste wel een beetje het echt gevoel bij bordspelletjes. De puzzels zijn leuk en zitten originele puzzels bij. Als je ervaren bent zou ik deze niet perse met 4 mensen spelen. Wij hadden meer dan 10 minuten over met 2 spelers.
De ontvangstruimte is geweldig. Misschien daarom dat we iets meer hadden verwacht van de sfeer in kamer.


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  48:57 min


 • Goede service
 • Origineel
 • Gebrek aan verhaal

 

BenjaminBenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (147 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 februari 2024

Onderhoudende puzzelkamer

Een puzzelkamer boordevol bordspelthema, dat was eens een originele insteek. Met goesting begonnen aan deze escaperoom. Al snel duidelijk dat deze kamer goed vol zit met puzzels in thema van de klassieke gezelschapsspelen. Vrolijk, kleurrijk en goeie afwisseling tussen wat nadenken en doen. Wij waren met twee en konden vlot onze weg vinden, maar ook groepen van 4 hebben hier zeker heel wat te beleven. Pluspunt is dat de vele puzzels naast mekaar kunnen gespeeld worden. Ideaal voor gezinnen, vriendengroepen,...

Qua sfeer ademt de kamer zeker het spelthema uit. Verhaal dat erin verweven zit is eerder mager aanwezig. Plezier beleef je hier sowieso, maar leg de lat dus zeker niet op een stevige escapebeleving. In ieder geval: wij hebben ons hier goed geamuseerd.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke veelheid en afwisseling van puzzels
 • Sfeervol en vrolijk
 • Ideaal voor beginners, gezinnen,...
 • Vrij eenvoudig
 • Verhaal ontbreekt
 • Sommige delen wat verouderd

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (343 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 januari 2024

Echt een spellenkamer

Wat een leuke spellenkamer, echt even terug naar "vroeger" in de tijd dat we nog allemaal spelletjes speelde.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:30 min


 • Puzzels
 • Origineel

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (254 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 januari 2024

Leuke spelletjes kamer

Spelletjes, codes en slotjes. Dat somt de kamer wel zo'n beetje op. Maar alles met een leuke twist en een uur volop puzzelplezier!


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  48:30 min


 • Puzzels
 • Goede begeleiding

 

YmkeYmkeEscaperLid sinds: 20 mei 2022 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2023

Spelletjessss!!

Omdat ik van spelletjes houd wilde ik deze escape room graag doen! De room is leuk en kleurrijk aangekleed! Er hangt een fijne sfeer en ja het zien van alle spelletjes is al fijn! Enkel zit er niet echt een verhaal in de kamer! Het is echt heerlijk puzzelen in deze kamer! De sfeer en het thema maken hem toff.. ook vond ik het fijn dat je met zijn alle echt bezig kan zijn. Je hoeft niet telkens met zijn alle naar de zelfde puzzel te kijken. Je kan ook alleen op oad en dingen doen. We kwamen er pas op het einde achter dat er op een duidelijke volgorde aangehouden moest worden. Voor sommige puzzels was ook echt teamwork nodig en het was een mooie mix tussen denken en doen. ik was met 3 andere die nog redelijk nieuw zijn met het spelen van escape rooms we hebben ons met veel plezier door deze kamer geworsteld.


6.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  20:56 min


 • Sfeer
 • Puzzels

 

maaike_blomsmamaaike_blomsmaEscaperLid sinds: 26 september 2020 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 oktober 2023

Gezellig spelletje

Bij binnenkomst zagen we heel heel heel veel sloten en codes! Gelukkig hadden we Tygo weer mee en die was weer een aanvulling. Deze kamer heeft een speelse aankleding en een thema met bordspellen past ons natuurlijk perfect. Wij komen vast nog eens terug!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Logica
 • Goede prijs
 • Gebrek aan verhaal

 

MarshaendannyMarshaendannyEscape ApprenticeLid sinds: 04 februari 2024 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 februari 2024

Erg leuk met 2 meiden van 10 en 12

Een erg leuke kamer om met heel het gezin te spelen. Zou hem niet met je vrienden doen, daar is hij net wat te makkelijk voor. Het heeft 3 ruimtes waarvan je in de 1e 2 al meteen binnen kunt. Thema spelletjes staat centraal verder niet echt een verhaal.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Gebrek aan verhaal

 

MillicentMillicentJunior EscaperLid sinds: 14 januari 2023 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2023

Niet zo logisch

De ontvangst was niet zo enthousiast maar wel met een duidelijke uitleg.

De kamer zelf was groot maar zat niet zo logisch in elkaar. Prima als de kamer niet lineair is, maar dan zou het fijn zijn als het een logisch geheel vormde.
Sommige elementen moesten behoorlijk random ingezet worden.

Als je van een beleving houdt is deze kamer sowieso niet aan te raden. Ik denk dat het vooral leuk is voor de beginnende speler.


6

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede prijs
 • Sfeer
 • Onlogische puzzels
 • Slechte begeleiding
 • Gebrek aan verhaal

 

Tijn10Tijn10Escape GuruLid sinds: 12 februari 2022 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2023

Te makkelijk wanneer je parallel puzzelt

Na een iets mindere ervaring bij flight 815 (niet door de kamer maar door de service) is ons een 10% kortingscode aangeboden voor een van de andere kamers. Dit is heel attent en uiteraard geven we escapeworld Tilburg dan nog een kans.

Parkeren kan betaald bij ‘parkeergarage knegtel' vanaf hier is het 5/10 minuten lopen naar de kamer.

Ontvangst:
Omdat wij hier een weekje geleden ook al waren geweest was de uitleg kort maar krachtig en konden wij gelijk van start.

De kamer:
De kamer ziet er op het eerste oog speels uit (wat goed bij het thema past)
Er zijn zo nu en dan wat gebruikssporen te zien maar deze zijn niet heel ernstig. We merkte gelijk dat we knijtertje hard gingen. Er stonden nog 40 minuten op het bord en we hadden al alle sloten open. Dit is meestal wel een teken dat een kamer net iets te makkelijk is, in ieder geval voor 4 of 5 personen. Daarom raad ik sterk aan om deze kamer met 2 of 3 personen te spelen. Of met een onervaren groep, want je wordt heel makkelijk gestuurd in deze kamer (ook zonder hints)
Uiteindelijk zetten wij by far de snelste tijd neer voor de kamer (33:15 over) en konden wij na het nemen van de foto weer naar huis.

Conclusie:
Een leuke 1.0 kamer die wel te makkelijk is voor 4 of 5 personen. Dus speel deze kamer met Max 3 personen of lekker met je gezin.

Bedankt escapeworld Tilburg en tot binnenkort voor de Heineken kamer!


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  26:45 min


 • Goede prijs
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor
 • Beleving

 

Wanderlust1993Wanderlust1993Junior EscaperLid sinds: 24 augustus 2023 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 september 2023

Leuk thema, onduidelijk spelverloop

Ik ben gek op bordspellen, dus het thema van deze kamer is helemaal mijn ding. Er zijn wel gebruikssporen te zien, maar dit was niet mega storend. We waren met z'n vieren en gingen er lekker doorheen. Wel vonden we het verwarrend dat er geen 'volgorde' van de op te lossen opdrachten is. Je kan bijna overal al direct vanaf de start bij, wat het lastiger maakt om te kijken wat je nu wanneer nodig hebt. De aankleding was passend bij het thema, maar er zat verder geen verhaal in.

Leuke kamer voor startende escapers en gezinnen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:45 min


 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Decor

 

Emiel PoulsEmiel PoulsEscaperLid sinds: 24 januari 2024 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 januari 2024

Origineel thema maar ietwat simpel

The Game is een kamer met een origineel thema, zoals je niet bij veel andere kamers zult zien. Toch mist deze kamer de nodige special effects en verrassingen om echt een topscore te krijgen.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Onlogische puzzels

 

Lynn11Lynn11Junior EscaperLid sinds: 06 november 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 november 2023

Mwaa

Het is een spelletjes kamer en dat is duidelijk te zien. Het is onduidelijk waar je moet beginnen en wij raakte overprikkeld door alle opties. Je kan eigenlijk zonder samenwerking elk een kant kiezen en aan de slag gaan. Dat hebben wij niet gedaan want we vinden het samen werken veel te leuk.
Het is een kamer met veel slotjes en sleutels. Persoonlijk vind ik dat jammer.
De leuke verassing op het einde vonden wij wel tof, maar daar is het ook wel mee gezegd.
Helaas zijn de kamers op deze locatie niet van hetzelfde niveau. Ik zou de Heineken ontvoering wel adviseren en deze overslaan.


5

Sfeer: 4.5

Spelbeleving: 4.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Onlogische puzzels
 • Sfeer

 

AngelUndercoverAngelUndercoverSenior EscaperLid sinds: 03 mei 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 maart 2023

It's just a game

30* Ik hou van (ouderwetse) (bord) spelletjes en dus vond ik dat we The Game moesten spelen. Eenmaal in de kamer merken we dat The Game al wat ouder is. Hier en daar wat slijtage en de muziek.....oh de muziek....om te gruwelen. Hier mag echt wel even een nieuwe tune gebruikt worden. Veel ruis en ik kan me daar zelf behoorlijk aan irriteren. De puzzels zelf moeten toch wel enigszins lineair gespeeld worden, ondanks dat het lijkt van niet. De host kan niet elke hoek van de kamer in de gaten houden, dus houd hier rekening mee met bepaalde elementen. Voor de rest hebben we ons prima vermaakt, we zouden alleen niet stad en land afreizen voor deze kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Goede prijs
 • Goede service
 • Geluid
 • Heeft onderhoud nodig

 

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperLid sinds: 04 mei 2022 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

old school gamen!

Ik hou van (ouderwetse) (bord) spelletjes en dus vond ik dat we The Game moesten spelen. Eenmaal in de kamer merken we dat The Game al wat ouder is. Hier en daar wat slijtage en de muziek.....oh de muziek....om te gruwelen. Hier mag echt wel even een nieuwe tune gebruikt worden. De puzzels zelf moeten toch wel enigszins lineair gespeeld worden, ondanks dat het lijkt van niet. De host kan niet elke hoek van de kamer in de gaten houden, dus houd hier rekening mee met bepaalde elementen. Voor de rest hebben we ons prima vermaakt, we zouden alleen niet stad en land afreizen voor deze kamer.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Goede service
 • Diversiteit
 • Logica
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig

 

DaanVanHultenDaanVanHultenJunior EscaperLid sinds: 05 december 2022 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 december 2022

Prima!

Leuk, maar vooral veel slotjes zonder veel verhaal


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Charlotte (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Leuke ervaring als borspellenfan

We werden vriendelijk ontvangen door game master Zehra. De escape room zat leuk in elkaar. De spelelementen waren duidelijk te linken aan bordspellen waardoor het thema van de kamer volledig werd doorgetrokken.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  47:10 min

 

PjotrPjotrEscape ApprenticeLid sinds: 01 december 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 01 december 2022

Super leuk gemaakt!

Leuk en creatief gemaakt, allemaal oude gezinsspelletjes komen voorbij. We waren met 2 personen maar het was allemaal goed te doen met zn 2en. Was heel leuk om eens te doen en ik raad het iedereen aan.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

MiepieliesMiepieliesEscape ApprenticeLid sinds: 20 november 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2022

Fantastisch gezinsuitje

Onze eerste escaperoom hier gespeeld. Wat een feest! Ontdekken, samenwerken, puzzelen en lachen. De kamer zit prachtig in elkaar met veel verschillende puzzels die je tegelijkertijd kunt ontdekken. Samenwerken is ook zeker nodig bij bepaalde onderdelen. Kinderen van 9 en 12 hebben genoten en papa en mama ook.


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

 

scprsscprsEscape ExpertLid sinds: 28 mei 2018 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2022

Ouderwets puzzelen

Zonder al te hoge verwachtingen gingen we met twee naar Escape World om The Game te spelen.
We werden zeer hartelijk ontvangen in een sfeervolle ontvangstruimte. Dat belooft in ieder geval al wat.
De kamer zelf is een echte 1.0 escaperoom. Mooi aangekleed in het thema bordspelletjes. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar dat hoeft ook niet. We gaan gewoon lekker puzzelen!
Nou, dat kan. In de kamer binnengekomen werden we bijna overweldigd door de grote hoeveelheid dingen die er te doen en op te lossen zijn. Het zijn allemaal leuke puzzels, waarbij vrijwel elke oplossing leidt tot het openen van een of meer sloten. Ook in die zin ouderwets escapen, maar daar houden wij wel van.
Het decor is mooi en helemaal in het thema bordspellen, maar de tands des tijds begint helaas wel behoorlijk zichtbaar te worden. Als deze kamer nog langer mee moet, dan is het toch echt wel tijd voor een opknapbeurt.
We werden door de GM goed begeleid, hoewel enkele hints wat overbodig voelden. We hadden tevoren afgesproken dat we zo nodig graag hints krijgen en die kregen we gelukkig ook. Zonder hints zouden we waarschijnlijk niet zijn ontsnapt. Uiteindelijk hadden we zo'n 5 minuten meer nodig dan de 60 die er voor staan, dus net niet op tijd ontsnapt. We mochten de kamer wel gewoon uitspelen en dat is altijd een goede zaak.
Al met al wel een aanrader als je zonder al te veel pretenties gewoon lekker een uurtje wilt puzzelen en escapen en je geen afkeer hebt van slotjes.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Heeft onderhoud nodig
 • Gebrek aan verhaal
 • Beleving

 

escap.emiescap.emiEscaperLid sinds: 06 november 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2022

Prima kamer, wel meer voor kinderen

Leuke kamer om te spelen als je in de buurt bent, maar er zijn betere. Vooral met jonge spelers (12 jaar) is het een leuke kamer om te doen. Voor het echte wauw-effect kun je beter een andere escaperoom zoeken. Ook was de kamer aan onderhoud toe. Zelfs verwondingen met splinters opgelopen.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  48:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Decor
 • Heeft onderhoud nodig
 • Weinig origineel

 

ASH90ASH90Junior EscaperLid sinds: 16 december 2021 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 september 2022

Leuke spelletjeskamer!

Als bordspelfanaten kunnen wij deze kamer zeker waarderen!

Het was prettig om in het centrum van Tilburg bij de escape room te kunnen parkeren. Vooraf hebben we gegeten bij het BreakOut Café; een gezellige plek en bijzondere burgers, een aanrader!
Vervolgens werden we ontvangen door Nassira in een kamer die helemaal 'escape room' uitstraalt. Ze was erg vriendelijk en bleek erg gastvrij/ behulpzaam.
De kamer zelf zag er vrolijk en netjes uit, veel te zien en te doen. Bijna alles werd opgelost met slotjes, daar waren er heel veel van, dat moet je wel liggen - en het was daarbij niet altijd duidelijk welke code bij welk slot hoorde. We kregen lekker de ruimte om zelf te puzzelen en kregen wel op tijd hints als we wat vast liepen. Met z'n 4en kwam het een enkele voor dat je even moest wachten tot iets anders werd opgelost.
Met zo'n 8 minuten over op de klok was het een succesvolle en leuke ervaring, en we hebben nog enthousiast de kamer na kunnen bespreken met de host.


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:42 min


 • Goede service / gastvrijheid
 • Sfeer / Vrolijke kamer
 • Veel kleine puzzels
 • Veel slotjes

 

Marianne (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 augustus 2022

Geweldig

Wat een geweldige ervaring.
Onze game master Zehra was super aardig en hielp wanneer nodig. De kamer was mooi en er waren leuke twisten. Echt een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee

 

Ninah Gerards (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 08 augustus 2022

Was heel erg leuk!

Het was een erg leuke escape room, met veel dingen die opgelost moesten worden. Voor ons was het de eerste keer, dus wel een uitdaging, maar zeker de moeite waard. We werden geholpen door Frank en Zehra, erg vriendelijk personeel!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig