Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Zahnarzt Schillinger

Rijen, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Zahnarzt Schillinger

Het is eind 1940.

In deze villa woont een monster.

Ooit was Dr. Schillinger een gerespecteerde tandarts die het welzijn van zijn patiënten vóór alles stelde. Maar nu is hij een ijskoude, meedogenloze sadist die letterlijk het laatste beetje goud uit de monden van zijn slachtoffers steelt. Men fluistert dat het door merg en been klinkende geschreeuw van zijn hulpeloze patiënten één is geworden met de muren van de Villa.

Zahnarzt Schillinger is een Escape Room belevenis met ingenieuze puzzels en ijzingwekkende onthullingen. Deze kamer is zeker niet voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Of... misschien moeten die deze kamer júist bezoeken om hun angsten eens en voor altijd onder ogen te zien!


Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Mysterie

Oorlog

Spionage

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Rolstoelvriendelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

39 likes

590 bezoekers

70.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Julianastraat 8
5121 LR, Rijen
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

251 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (274 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Reviews als luchtpomp

Als wij 's avonds Rijen binnen rijden (haha) valt Villa BreTil direct op. De eerste indruk is al gelijk goed. Een sfeervol uitgelicht huis doemt voor ons op. Eenmaal binnen blijkt de ontvangstruimte ruim en gezellig. De sfeer en aankleding klopt gelijk. Alle kamers bij Villa BreTil gaan over de familie die zogezegd in het huis woont. We komen door deze ontvangst al in de sfeer van de tijd die het hoort uit te beelden.
Zahnarzt Schillinger gaat over de vader, de Duitse tandarts. We hebben een afspraak bij hem, al is het mij niet duidelijk waarom wij gezien de omstandigheden naar binnen gaan. De intro is desondanks tof in character gedaan en zet een grimmig sfeertje. We mogen beginnen!

De sfeer in de kamer voelt passend en goed doordacht. Er is stil gestaan bij licht, geluid, en het samenspel daarvan. Als je iets oplost in de kamer dan wordt dit versterkt door dit samenspel en dat doet wonderen voor de immersie. De sfeer blijft mooi in balans. Het is een spannende kamer, maar nooit heel eng.
Het decor en de props zien er over het algemeen ook goed uit. Mooie spullen die goed voelen en mooi gedesigned zijn. Wel zijn er stukken waar de afwerking dan ineens ontbreekt. Een giga lamp die zichtbaar is of schijnbaar ontbrekend decor.

Het verloop is een mixed bag. De kamer zou uitdagend moeten zijn en dat is hij ook zeker. Echter is dat meestal niet door de kwaliteit van de puzzels maar de puzzellijn. De puzzels zijn doorgaans duidelijk en prima op te lossen, maar er komt heel veel informatie op je af. Je krijgt wel vaker spullen waar je nog lang niks mee kan terwijl het wel lijkt alsof er meerdere puzzels zijn die je kan doen. Een groot deel van de kamer is bedenken waar wat nou bij hoort of waar je het antwoord hoort in te vullen.
We worden tevens veel gehint terwijl dit niet altijd nodig lijkt. Wij denken dat wij slecht gaan omdat we consistent hints krijgen, maar uiteindelijk staan we nog met een kwartier over buiten. Soms worden we door de hints zelfs van puzzels af getrokken om iets anders te doen. Later worden we er dan weer op gezet want die kon blijkbaar toch al opgelost worden. We raken regulier in de war over waar we nou zijn en wat we nog moeten doen. Het is jammer, want de puzzels zijn op zichzelf prima en leuk om te doen. De verbinding ontbreekt alleen net te vaak. De kamer mist tevens een goede climax.

De napraat is gezellig, maar ik wil hier toch wat kwijt over de service. We zijn de kamer nog geen minuut uit of we krijgen de vraag of we reviews schrijven. Daarna, met tablet in de aanslag, de vraag of we dat nu zouden willen doen. Het antwoord is nee. Of we het zeker weten. Ja. Vervolgens blijft het onderwerp van reviews maar langs komen bij het napraten en word er constant gehint dat we wel een review moeten schrijven want "ik wil weer publieksfavoriet worden". We zien dat een ander team ook een tablet onder de neus geduwd krijgt en, met alle nervositeit van dien, een review er uit knalt. Er heerst geen fijne sfeer.
Heel eerlijk, dit voelt gewoon niet goed. Ten eerste vind ik het niet netjes om zo jezelf in de ranglijsten te laten stijgen omdat het gewoon geen realistische verwachtingen schept. Deze kamer alleen al heeft honderden reviews en een hoog gemiddeld cijfer voor wat gewoon een prima puzzelkamer is. Kijk eens naar hoe veel mensen hier een review schrijven zonder account en je weet genoeg. Ten tweede wil ik na een kamer niet bezig zijn met het hele verhaal van reviews en rankings. Ik heb net leuk zitten spelen, kunnen we het daar even over hebben in plaats van cijfers?

Zahnarzt Schillinger is een sfeervolle puzzelkamer die gebaat zou zijn met een duidelijkere puzzelflow. Het is een prima kamer, maar ik werd van de napraat en hoe er met reviews om wordt gegaan echt niet blij. Ik snap dat je mensen wil vragen om een review, maar dit gaat veel te ver. Als ik iets als verbeterpunt zou geven is het dat wel.


7

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: De Achterbuurt Tjappies

Ontsnapt: Ja


 • Intro
 • Ontvangstruimte
 • Sfeer door licht en geluid
 • Mooi ingericht
 • Napraat en de attitude naar reviews
 • Veel hints
 • Onduidelijke puzzellijn

  markgoedegebuureWepsieanouksjephanieMiessTheekopjeDomina TempusStanMarieke

Net zo gecompliceerd als een apexresectie

Deze wat oudere kamer bevat een aantal hele ingewikkelde puzzels! Hij is niet gemakkelijk, maar een zeer goede uitdaging voor de gevorderde escaper! Ik raad hem aan om maximaal met 4 personen te doen, anders staan er sowieso 2 mensen niets te doen.
Ze hebben de kamer met de beperkte ruimte goed weten in te delen, de thematisering is mooi uitgewerkt en bevat verschillende leuke effecten. Ook zijn de puzzels erg goed weggewerkt in het thema van de kamer!

Let goed op, bij het reserveren MOET je EXACT het aantal personen invoeren waarmee je de kamer gaat doen. Kom je met minder dan je gereserveerd hebt? Dan betaal je ook gewoon voor de EXTRA personen die er niet zijn. Gek en absurd genoeg, want het is absoluut niet zo dat de kamer daarop aangepast wordt. Sterker nog, het scheelt ze zelf iets als je met minder komt(kan niet zeggen i.v.m. spoiler).

Dus helaas een vervelende ervaring overgehouden aan deze tandarts. Ben er niet over te spreken en vindt het raar opgelost met een korting die aangeboden werd om hun nieuwe kamer te spelen. Waarom zou je in vredesnaam zo inconsistent, in vergelijking met andere escaperoom-bedrijven, de kamer niet afrekenen op het daadwerkelijke aantal spelers? En ook nog het niet duidelijk en expliciet aangeven op je website? Uiteindelijk op locatie afgerekend omdat het later zou worden opgelost omdat de eigenaar niet aanwezig was..


4.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 1.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Spannend
 • Slechte service
 • Niet afrekenen op daadwerkelijke aantal spelers

  Johan Le VanHeyArian

Team Odie (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2023

Een spannend, tandenknarsend avontuur!

Een prachtig gedecoreerde en spannende escape-room vol leuke puzzels en goede uitdaging. Bij binnenkomst zit je meteen in de sfeer en die houd je de hele game vast. Echt een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:12 min

  mariska_van_der_bruggenvilla-bretil

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2021

Ander tandarts bezoek dan anders

De laatste twee kamers die wij speelden op deze escape dag, waren de kamers bij Villa BreTil, deze kamers stonden al lang op mijn lijstje. Erg fijn dus dat we de kamers 'gewoon' konden spelen met wat verschuivingen gezien de huidige corona maatregels op dat moment. Wat een prachtige locatie heeft Villa BreTil. We vonden het zonde dat we deze kamer overdag speelde, ik kan begrijpen dat deze locatie nóg duisterder is in de schemer! Na even kort gekletst te hebben, mochten we de eerste kamer gaan spelen!

De introductie van deze kamer is erg leuk gedaan, je zit hierdoor meteen in het verhaal! We kwamen op bezoek bij de tandarts, hij was echter nog niet aanwezig, dus we mochten de ruimte vast betreden, hij zou later komen. Al snel werd duidelijk dat deze tandarts meer op zijn kerfstok had. De special effects en de muziek/geluid in deze kamer is erg tof, dit zorgt ervoor dat je echt helemaal in het verhaal gezogen wordt.

We merkten al wel dat dit voor ons een erg lastige kamer was, dat heb je soms. We zagen de logica in sommige gevallen niet en bleven daarom veel steken in de kamer. Hierdoor was onze flow niet optimaal. Of dit nu aan de kamer zelf lag of aan ons als groep, laat ik in het midden haha. Helaas hebben we deze kamer niet gehaald omdat we er zelf gewoon niet zo lekker in zaten. De tandarts kwam eraan en we moesten dus snel het pand verlaten, hij mocht ons niet zien. Leuk in thema, alleen wel erg jammer dat we niet de mogelijkheid hebben gehad om de kamer na te spreken of te kijken wat er nu precies misging.

Al met al een prima kamer om mee te starten op deze locatie. Ik zou deze kamer spelen met max 3 à 4 personen. Op naar de volgende kamer op deze locatie!


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Nee

  Drs-jlcsjephanie

tim1984tim1984Escape ApprenticeLid sinds: 20 september 2020 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 september 2020

Geweldig

Zeer spannende escaperoom met een heel goed verhaal. Je kunt zien dat hier veel aandacht aan is besteed. ECHT EEN AANRADER!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goed verhaal
 • Alles klopt
 • Spannend
 • Zeer gastvrije eigenaar

  mariska_van_der_bruggenvilla-bretil

beau_jansenbeau_jansenEscape ApprenticeLid sinds: 25 oktober 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2019

Echt top!

Erg leuke en ook moeilijke kamer! Heel Professioneel allemaal! Personeel ook heel leuk en meedenkend, locatie heel mooi! Kom zeker terug voor de andere kamer!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • we mochten de kamer afmaken achteraf
 • Geen

  mariska_van_der_bruggenvilla-bretil

Wendy (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 januari 2023

Ijzingwekkende, spannende ervaring

Wie o wie durft er in de tandartsstoel te gaan liggen? Laat je gouden tanden zeker thuis. Je ervaart constante spanning of de tandarts je komt halen. Hele gave kamer. Behoort zeker in de top!!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:01 min

  mariska_van_der_bruggen

RicardoVD90RicardoVD90Escape ExpertLid sinds: 17 juli 2021 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 januari 2023

De tandjes! Wat goed!

De donderdag voor deze kamer hadden we ook een escape room gedaan en we wilden er eigenlijk nog wel een doen. Maar we wisten maar niet waar en wanneer. Tot we zaterdag aan het lunchen waren en we toch besloten die dag er een te spelen. Het was even zoeken, want op dezelfde dag boeken dat kan vaak niet meer. Maar wel bij Villa BreTil! En wat was ik daar blij mee, want deze stond al een tijdje op mijn verlanglijst. Maar ook deze werd weer een spannende kamer dus met wat overleg toch samen besloten deze te spelen.

Onthaal:
Ruim van te voren vertrokken en voor een keer ook ruim voor tijd aanwezig. En we wilden expres in de avond aankomen, want we hadden gelezen dat de beleving op de parkeerplaats dan al begint. En dat is ook zo! De effecten zijn buiten al een beetje te zien en bij dat aanzicht had ik er echt zin in! We liepen naar binnen en kwamen in een oude woonkamer binnen en ik had het hier al naar mijn zin! Komen jullie voor de tandarts? werd er nog gevraagd en we mochten in de wachtkamer wachten. Nog even een sanitaire stop en we waren klaar voor de tandarts!

Kamer:
Vanaf het punt dat je binnenkomt in dit gebouw zit je in het verleden. Alles lijkt wel van 80 of wel 90 jaar geleden en dat vind ik echt geweldig. En iedereen die we tegen kwamen zat geweldig in zijn rol. We kregen onze instructie en we konden ons naar de kamer begeven. Hier kregen we nog een intro van de kamer zelf en we mochten beginnen! En je stapt binnen en wanneer je mag beginnen kijk je toch eerst even goed rond. En voor mijn gevoel waren we ook in een tandarts praktijk uit de jaren 40. Met als grootste pronkstuk dan toch de tandarts stoel. Je kan er veel woorden aan proberen vuil maken, maar dat lukt niet. Deze moet je zelf zien vind ik. Maar we kunnen niet te lang rond de kamer kijken, want je moet natuurlijk ook ontsnappen. We vonden al een aantal spulletjes en we zagen al wat puzzels die we op konden gaan lossen. En bij een wisten we zeker dat we hem hadden en... hij is niet goed... even opnieuw. Nog steeds niet goed. Nou dan maar even wat anders want de klok tikt! verder gekeken en we konden zo af en toe wel wat nieuws vinden, maar niet veel. Tot plots ons eerste effect begon en we konden weer door! Maar we zaten er vandaag niet zo in volgens mij, want niks kwam over bij ons. En toen kwam de eerste hint en gelijk ons schrikeffect door een enorme gil. Nou was dit geen effect van de kamer zelf maar door een van de spelers. Maar we kregen onze hint en we konden weer door. Stukje bij beetje kwamen we steeds verder. En de puzzels werden ook langzaam opgelost. En een tijdje niet gelet op de klok, maar daar stond nog zo'n 29 minuten op de teller. Ohh dat komt wel goed... Tot de volgende keer dat we keken er nog maar 10 waren en we het gevoel hadden dat we nog niet eens op de helft waren. We hadden voor ons gevoel veel hints nodig, maar dat lag deze keer meer aan ons. Want hoe verder we in de kamer kwamen, hoe meer hints ik tegen kwam van puzzels die we daardoor veel sneller konden oplossen. Maar we kwamen toch langzaam steeds verder, maar die timer stond nu al op 5 minuten. Dan nog even deze puzzel oplossen en dan was het nog maar 2,5 minuut. Nu begon de moed toch in de schoenen te zakken. Was dit een kamer die we niet op gingen lossen. Maar dat betekend niet dat we zomaar opgeven. We hebben nog puzzels om op te lossen. We gaan nog even door en... het is ons gelukt! Met nog 48 seconden op de teller. Heb die tandarts ons toch mooi niet te pakken! De assistent helpt ons nog snel naar buiten voordat hij er is en we konden ons welverdiende drankje gaan benutten. En hier werd eerst nog even onze foto gemaakt en kwamen we aan de praat met de eigenaren. Wat een vriendelijke mensen zijn dit zeg! We hebben het over van alles gehad, over de kamer en de andere kamers, over andere escape room bedrijven en alles wat we op dat moment maar konden bedenken leek het wel. Het was dat wij nog ons avond eten moesten gaan klaar maken, want anders was ik die dag niet meer weggegaan.

Conclusie:
Hele goede kamer, maar ook hele aardige en enthousiaste mensen. Door de totale beleving is dit zeker een kamer die gespeeld moet hebben. Ik ben zelf benieuwd naar de Hannah kamer en hun aankomende kamer! Het enige puntje wat ik zou veranderen is het beeldscherm die in de kamer hangt vervangen voor iets anders. Ik zou het aan ze zelf hebben doorgegeven als ik niet zo enthousiast over andere onderwerpen aan het praten was met hun. Maar ik denk met hun vindingrijkheid dat ze vast en zeker hier iets voor zouden kunnen verzinnen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Team Dreamwork

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  villa-bretil

Michellevandenbergh173Michellevandenbergh173EscaperLid sinds: 28 mei 2022 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Leuk bezoekje aan de tandarts

Hele mooie locatie, leuk ontvangst en aardig personeel! De sfeer is top, je zit meteen in het verhaal. De kamer zelf is vrij Goed te doen met z'n tweeën. Spannend thema maar zeker niet te eng. Leuke kamer! Thnx


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  55:38 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels

  mariska_van_der_bruggen

AlexremiAlexremiEscaperLid sinds: 25 maart 2022 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 januari 2023

Klassieke kamer

In tegenstelling tot wat het affiche doet vermoeden is het geen horrorkamer of een enge kamer.

Het ontvangst is erg prettig en in stijl. Zeer vriendelijke gastvrouw en een verrassende start van ons avontuur.

De kamer zelf is wat basic en de puzzels zijn niet moeilijk, hoewel ik weer wat geleerd heb over het gebit.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service

  mariska_van_der_bruggen

Frank (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 december 2022

Spannende en uitdagend

We hebben deze kamer met onze kinderen (11 en 13) gespeeld, nadat we Hannah al een keer gespeeld hadden met vieren. We hebben met wat hints de kamer kunnen uitspelen. Super leuke kamer met spannende momenten. Zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  villa-bretil

Myrna (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2022

Leuke, helemaal in thema escaperoom

Sfeervolle binnenkomst om in de stemming te komen. De kamer is gedetailleerd ingericht waarbij niet direct duidelijk is welke voorwerpen decoratie zijn en welke je echt mee aan de slag moet.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  04:45 min

  mariska_van_der_bruggen

Fontessa en Tommy Mollet (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 december 2022

Spanning en sensatie bij de tandarts

Wij hebben met 2 personen de kamer 'Zahnarzt Schillinger' gespeeld. De ontvangst was heel hartelijk bij Villa BreTil. De kamer is heel goed opgebouwd en voorzien van allerlei leuke effecten (licht, geluid etc). Met 2 personen goed te doen en wanneer je echt vastloopt word je op een leuke manier verder geholpen, via een televisiescherm houdt de spelleider contact met je. Wij hebben heel veel plezier (en stress!! :) ) beleefd aan deze best wel waarheidsgetrouwe escaperoom. Echt een aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:57 min

  villa-bretil

A de Bok (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Leuk en spannend

Erg leuke en spannende escaperoom.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:20 min

  villa-bretil

Kirsten (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 december 2022

Spannende escaperoom met veel verschillende puzzels

Bij binnenkomst is de sfeer meteen duidelijk. Personeel is zeer vriendelijk maar zeker niet te behulpzaam! Eenmaal in de kamer begint het pas echt, puzzels overal die uitdagend genoeg zijn en waarbij we constant op moesten letten.
We zijn net op tijd ontsnapt!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja  56:30 min

  mariska_van_der_bruggen

Martine Manné (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Hartstikke super !

Na een paar jaar geleden escaperoom Hanna te hebben doorlopen, hadden we nu gekozen voor de tandarts. Ook deze escaperoom was echt fantastisch! De aankleding, entourage, sfeer, alles klopt.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  villa-bretil

Demi (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Super leuk

Je zit meteen in het verhaal door de introductie. Net optijd ontsnapt en zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  mariska_van_der_bruggen

fembulfembulEscape ExpertLid sinds: 27 november 2022 (70 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Danke schön Zahnartz Schillinger

(Geüpdatete review!)

Dit is een van de eerste escape rooms die wij als team ''Escape Gekkies'' gedaan hebben.
Waarom dan niet meteen starten met een thema wat ons alle 3 niet heel erg ligt; de tandarts!

Met een gezonde spanning gaan we op naar Rijen en daar komen we aan bij de villa die helemaal in thema is aangekleed, wauw! Pluspunten hiervoor, heel erg mooi gedaan. We worden meteen vriendelijk ontvangen en dan mogen we op naar de entree van de tandartspraktijk. Meteen is de spanning voelbaar en we schrikken ons gelijk een hoedje als de deur open gaat.
De tandartsassistente vertelt ons dat we één uur de tijd hebben voordat de heer Schillinger terug zal keren en hoopt dat we niet betrapt worden. Nou beste tandartsassistente, dat hopen wij ook!!!

We treden binnen en we vinden vrij snel wat puzzels en de flow begint lekker. Er zitten verschillende puzzels in deze kamer, sommigen (in mijn optiek!) leuker dan anderen, maar zeker voor ieder wat wils. Aangezien dit een van onze eerste escape rooms was, vond ik het destijds soms best uitdagende puzzels, in de zin dat sommige verbanden soms wat moeilijk/onlogisch waren, maar ik denk dat de ''ervaren'' escaper dit probleem minder zal hebben.

Wat ik leuk vond aan deze kamer waren de verschillende verassingselementen in deze kamer. Qua afwerking en decor ziet het er allemaal prima uit. Zeker een leuke kamer om een keer te doen en zeker geschikt als kamer voor mensen die niet zo heel vaak een escape room spelen of nog niet gespeeld hebben. Verwacht bij deze kamer niet enorme technische snufjes of hele vernieuwende puzzels, maar ik zou deze kamer zeker doen als je een keer in de buurt bent!
Tot slot, een kleine tip van ons, speel deze kamer als eerste op het moment dat je van plan bent om vaker naar Villa BreTil te komen. Op deze manier krijg je het verhaal van deze familie het beste mee!

Het personeel bij Villa BreTil is altijd uiterst vriendelijk en dat hebben we tijdens ons bezoek aan de tandarts ook zeker weer mogen ervaren. Danke schön Zahnartz Schillinger!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:58 min

  villa-bretil

Marijke (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 december 2022

Heel leuk en spannend

Een hele leuke kamer met een spannende sfeer en uitdagende puzzels. Niet super eng en goed te doen, interessante verhaallijn en wij hebben veel plezier gehad.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:55 min

  mariska_van_der_bruggen

Kim (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2022

Fantastisch geschrokken!! Top escape

Heel mooi pand je wordt super vriendelijk ontvangen wij hadden de tandarts alleen de wachtkamer schrik je al. Dan aanbellen bij de praktijk een hele ervaring. Top kamer


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee

  mariska_van_der_bruggen

Ruby PRuby PJunior EscaperLid sinds: 08 januari 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 januari 2023

Leuk

Leuke escape room, leuk personeel


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  mariska_van_der_bruggen

Sheila (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

Een super leuke escaperoom

We kwamen al bet gezonde spanning binnen. Hele leuke ervaring en echt de moeite waard. Wij zijn in de tandartsenpraktijk geweest. Ben benieuwd naar de rest.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  villa-bretil

MaaikePMaaikePEscape ApprenticeLid sinds: 21 november 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2022

Tijd vliegt als je het leuk hebt

Hele gave escaperoom. Allereerst complimenten voor de introductie en het kleine stukje acteerwerk, dit maakt een escaperoom voor mij veel leuker dan dat je enkel en alleen instructies krijgt voor de start.

Eenmaal in de kamer zitten er tijdens de spellen schrikmomenten in waardoor wij in een deuk lagen. En vloog de tijd dus ook voorbij.

Het fijne is dat ze tips geven zodra ze zien dat je vast loopt, en zo nodig die extra minuut wanneer je bij de laatste code bent. Het is toch altijd leuker als je een escaperoom haalt!

We hebben het enorm naar ons zin gehad en gelachen, en wilde dan ook eigenlijk meteen door naar de andere kamer. Dus die staat zeker op mijn lijst!

Oh en ze hebben enorm veelzijdige openingstijden, dus voor ieder wat wils!

Echt een aanrader!



9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:40 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  mariska_van_der_bruggen

Mirjam (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 november 2022

Heel goed!

De gehele villa is in thema gedecoreerd dus bij binnenkomst kom je gelijk al helemaal in de juiste sfeer. De eigenaren zijn heel vriendelijk en doen ook hun best om het verhaal zo goed mogelijk te brengen, erg leuk.
We hebben met z'n 6en de tandarts kamer gedaan. Ook de kamer erg goed gedeocreerd in thema, het is een spannend en origineel verhaal, met leuke en pittige puzzels. We zijn er met een hintje of 2 uitgekomen.
Een van de beste kamers die we gespeeld hebben, mede wegens de eigenaren die zo hun best doen om alles in thema te laten verlopen. We willen daarom zeker nog eens terugkomen om.de andere 2 kamers te doen.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  mariska_van_der_bruggen

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (230 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2022

Onze tanden erin gezet

De avondlockdown was op het moment dat we met ‘Ale Blie' (3 personen) afreisden naar Rijen gesprek van de dag. En wat heeft het veel roet in het eten gegooid. Des te blijer waren we dat onze afspraak bij Villa BreTil dusdanig verschoven kon worden dat we beide kamers nog mooi vóór sluiting konden spelen. Echter wat was het vet geweest als we deze escape room in het donker hadden kunnen benaderen. De locatie van deze escape room is fantastisch. Wat ziet dit er geweldig uit. Met het woord ‘Villa' wordt niets overdreven.

De ontvangstruimte ziet er ook geweldig uit. Alsof je bij je oude rijke tante op de koffie gaat. Dit brengt je meteen in de sfeer. Na snel wat te drinken, mochten we ons gaan melden bij een iets minder fijne locatie… de praktijk van Tandarts Schillinger.

De introductie van de kamer is heel leuk gedaan. Een mooie ‘voorshow' met goed acteerwerk. Ik waardeer het altijd als een escape room net een stapje verder gaat dan louter ‘hier mag je niet aanzitten' en ‘dit is een noodknop'. Dit is grote pré bij deze kamer.

De kamer zelf was leuk om te spelen. De decoratie ziet er prima uit en vooral de licht en geluidseffecten zijn goed neergezet. De kamer is vrij lineair qua puzzels, maar er valt genoeg te zien in de kamer, dus dat was voor mij geen probleem. De puzzels zijn vooral leuk als je van behendigheid spelletjes houdt.

Wij hebben de kamer niet gehaald, maar dat vond ik helemaal niet erg. Ik vind het altijd belangrijk dat ik de volledige ervaring heb gehad en dat was bij deze kamer zeker het geval. Zoals je er in thema in gaat, zo wordt je er ook in thema uitgehaald. Super leuk. Ik had het misschien nog wel fijn gevonden als we nog een keer de kamer konden doorlopen en te horen zouden krijgen hoe we onze eindpuzzel(s)(?) hadden moeten oplossen. Echter begrijp ik dat we hier weinig tijd voor hadden gezien BreTil al zo flexibel was geweest om ons naar voren te schuiven i.v.m. de avondlockdown. Wellicht doen ze dit bij andere groepen wel. De kamer heeft ons in ieder geval mooi opgewarmd voor de ander kamer!

Al bij al; Leuke kamer met goede licht en geluidseffecten. Als je houdt van behendigheidsspellen is dit een absolute aanrader.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met drie óf vier personen (i.v.m. lineaire kamer);
- Als je beide kamers van deze locaties speelt maakt de volgorde niet zoveel uit, ik acht de kamers van hetzelfde niveau en ze zijn allebei even leuk om te doen.
- Reserveer 's avonds, want de locatie van de escape room ziet er zo veel vetter uit in het donker (voegt ook wat spanning toe 😉 ).

Bedankt Villa BreTil Escape Rooms voor de leuke kamer die jullie hebben gebouwd. Extra bedankt voor jullie flexibiliteit qua planning.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Team: Ale Blie

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Licht en geluid
 • Voorshow
 • Locatie

  sjephanie

stephanietaalstephanietaalEscape ExpertLid sinds: 18 mei 2017 (156 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2018

Leuke kamer

Zelf zou ik eerst de dentist doen en dan Hannah dan zijn ze beide super gaaf!!
Leuk verhaal en heel vriendelijk personeel


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2018

Gespeeld met 4 personen

Team: Taaltjes

Ontsnapt: Ja

  villa-bretil

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig