Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Wendier

Escaper

Offline

Omschrijving

Buitenland

07/01/2019 - Praag - Magic Room (Questerland)

Sfeer: 9

Puzzels: 7.5

Service: 9

Totaal: 8.5


Escapespellen

Escape Room the Game

- Virus

- Temple of the Aztec

- Murder Mystery

- Funland

- Mad House (2 pers.)

- Prison Island (2 pers.)

- Panic on the Titanic

- Alice in Wonderland

- Dawn of the Zombies


Pocket Escape

- Het Lot van Londen


EXIT

- De Grafkamer van de Farao

- De Verlaten Hut

- De Dode in de Oriënt Expres


Lid sinds

03-05-2018

Statistieken

Escaperooms

43 reviews

65 kamers gespeeld

86% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


43 reviews

The Liebermann Conspiracy

Locked.Amsterdam
Geplaatst op: 21 november 2021

Echt een leuke kamer in Amsterdam

Zelf vind ik het nog wel eens lastig welke kamers in Amsterdam nu écht leuk en goed zijn. Deze kamer zou ik zeker aan mensen aanraden als ze een kamer zoeken om in Amsterdam te spelen. De kamer begint met een verrassende introductievideo. (Hoe zouden ze dat doen?) De missie is duidelijk, wij kunnen aan de slag! De kamer bevat verschillende echt verrassende en interessante technische elementen die allemaal goed werken. Tijdens het spelen merk ik dat ik aan het genieten ben van hoe alles is gemaakt. Drie personen (twee ervarener escapers, de ander voor de allereerste keer), was eigenlijk een prima aantal waarbij niemand momenten had dat er niets te doen was. De uiteindelijke ontsnapping was misschien een beetje een anticlimax. We hadden ook nog 30 minuten (van de 90) over, dus die 90 minuten is wellicht wat overdreven. (Het kan in ieder geval een verkeerde verwachting scheppen dat de ervaring uitgebreider gaat zijn.) Wel vonden we dat we best wat hints nodig hadden, maar terugkijkend was het niet zozeer het aantal hints dat dwarszat, maar het type hints. Bij de eerste onduidelijkheid, werd gelijk behoorlijk expliciet doorgeven wat we moesten doen, terwijl een iets meer cryptische hint ook al een zetje in de goede richting kan geven. En dan houd je uiteindelijk iets meer het gevoel over dat je het toch nog zelf hebt opgelost. Letterlijk zeggen wat de bedoeling is, kan daarna altijd nog. Zeker met zoveel speeltijd is hier namelijk ook echt de ruimte voor! Jammer genoeg bedachten we dit pas later, anders had ik het zeker op het moment zelf nog als feedback meegegeven aan de host, die overigens erg gastvrij en vriendelijk was! Deze kritische kanttekening over ons gevoel bij de hints, neemt echter niet weg dat het gewoon echt een hele leuke ervaring was een een goede kamer om te spelen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Origineel
 • Direct expliciete hints

 

Mindcrime

Backspace Escape Rooms
Geplaatst op: 21 november 2021

Surrealistische kamer voor alle zintuigen

Met een team van 3 en 4 deze kamer als battle gespeeld. (En gewonnen, joepie!) Al bij binnenkomst in de kamer merk je de surrealistische sfeer die de hele kamer blijft. Leuk gedaan! Ook originele puzzels waarbij alle zintuigen worden ingezet, dus dat is erg verfrissend. Wij speelden met het team van 3 en voor ervaren escapers zou ik met meer personen ook niet aanraden. (Van het team van 4 hoorde ik dat zij wel het gevoel hadden af en toe met teveel te zijn.) Wij zijn uiteindelijk met 17 minuten over ontsnapt. Soms ontsnap je met een kwartier over en het idee dat je echt een compleet avontuur hebt beleeft waar je door een goeie flow gewoon als een speer doorheen ging, en soms is juist dat kwartier een indicatie dat er meer in had kunnen zitten. Voor deze kamer geldt voor mij dat laatste, een beetje een 'he, nu al?' gevoel. Ook met het verhaal had meer gedaan kunnen worden. Wat wel weer leuk was, is dat we even konden meekijken bij de ontknoping van onze tegenstanders! Ook de manier van hints geven werkt goed en wordt zo gedaan dat niet gelijk alles wordt weggegeven, wat fijn is.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Surrealistische sfeer
 • Puzzels voor alle zintuigen
 • Verhaal kan meer mee gedaan worden
 • Aan de korte kant

 

Molly's Game

Down The Hatch
Geplaatst op: 21 november 2021

De kamer die je gedaan moet hebben

Met zulke hoge scores ben je toch altijd een beetje huiverig dat je met te hoge verwachtingen een kamer gaat spelen. Daar was ik me ook dusdanig van bewust toen wij bij Molly op visite gingen. Zeker als om 7 uur op zaterdagochtend de wekker gaat om op tijd in Voorburg te kunnen zijn.
Maar gelukkig bleek deze angst ongegrond. Deze kamer klopt gewoon in alles: een compleet uitgewerkt verhaal dat wij (gelukkig) tijdens ons spel al heel goed meekregen, een afwisselend en realistisch decor - inclusief geuren, een fantastische creepy sfeer, een paar mindfuck-momenten, afwisselende en altijd logische puzzels en dat alles begeleid door een heel vriendelijke host die uitgebreid de tijd nam om nog met ons na te praten over onze ervaring.
Echt iedereen zou ik aanraden om deze kamer te gaan doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving

  down-the-hatch

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 21 november 2021

Ondergedompeld in het prachtige Emlia

Wat een fijne kamer en ervaring! Al vanaf de reservering kom je terecht in het thema, en ook bij de ontvangst gaat dit door. Als snel kunnen we het bos van Emlia betreden. Wat ziet het er prachtig uit! We zitten in een heerlijke puzzelflow, ondanks dat het soms wel erg donker is om de dingen goed te kunnen lezen. Fijn dat er door heel thematisch passende aanwijzingen linear gespeeld kan worden, maar dat je ook meer parallel aan de slag kunt als je met meer personen bent. Een paar echt originele elementen ("wauw, dit gebeurt echt!"), en zeker tegen het einde wel echt prima om met niet meer dan 3 personen te zijn. Het napraten en fotomoment achteraf was ook erg gezellig. En wat een ontzettend mooi en persoonlijk aandenken, met zoveel aandacht gemaakt. Uniek! Als het avontuur in Emlia vervolgd kan worden, komen wij zeker terug!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Origineel

 

Soup du Jour

Rock City Escape
Geplaatst op: 21 november 2021

Een heerlijk verrassingsdiner voor twee

Met twee personen een tafeltje gereseveerd bij chef Gaston in het prachtige klooster. (Heel fijn trouwens, die korting voor twee personen!) Door de algehele sfeer ben je gelijk een beetje op je hoede, maar we kunnen gelijk aan de slag met de vele puzzels. Er is met zijn tweetjes echt genoeg te doen, dus we moeten hard werken voor de kost. Naarmate het diner vordert, wordt het al spannender. Normaal ben ik niet de held in de kamer, maar degene met wie ik speelde was dat nóg minder. Ik heb dus echt mezelf overwonnen in deze kamer en dingen gedaan waarvan ik niet dacht dat ik ze durfde. Wat een ervaring! Het decor is prachtig, er zijn ook echt elementen uit de oorspronkelijke keuken van het klooster gebruikt. Er zijn wat griezelige elementen, maar ook gewoon veel lekkere puzzels die eigenlijk nooit onlogisch zijn. Met meer dan twee personen kan je hier ook een prima diner hebben want er is genoeg te doen. Een absolute aanrader, en ik kijk uit naar de laatste kamer in deze trilogie!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

MYSTERIUM

Mysterium
Geplaatst op: 8 oktober 2021

Leuke en sfeervolle ervaring

Deze kamer gespeeld met 5 collega's met weinig escape-ervaring. Daar was het een heel geschikte kamer voor!
De ontvangst was prettig, en daarna een leuk begin van de kamer. Kamer zelf zag er mooi uit, met een aantal verrassende elementen. De muziek droeg erg bij aan de sfeer en beleving. Zeker toen deze tegen het einde aan begon aan te zwellen en je voelde dat de tijd begon te dringen.

Een aantal puzzels kon parallel worden gedaan en 6 personen was dan ook een prima aantal om deze kamer mee te spelen.
Uiteindelijk hebben we geen enkele hint nodig gehad en zijn we ontsnapt met 52 minuten speeltijd. De flow van spelen was gewoon heel fijn. Altijd vond je uiteindelijk wel weer een nieuw aanknopingspunt, hoewel je daar soms wel even voor moest zoeken.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Flow

 

Kleine en matige kamer

Deze kamer gespeeld met 6 personen. (Dit is bij de review niet aan te geven.) Hier op Escapetalk staat bij het aantal personen een maximum van 5, en zelfs dat lijkt me nog aan de grote kant. Op bepaalde momenten in het spel zou je eigenlijk met niet meer dan 3 personen willen zijn, denk ik.
Het thema van de kamer leidt tot een niet heel sfeervolle aankleding, dus dat moet je aanspreken. De logica in de puzzels vonden wij vaak wat onduidelijk, waardoor het lang duurde voor we op gang kwamen. En om dan een minuut straftijd te krijgen per gevraagde hint, vind ik persoonlijk geen leuke twist.
We zaten hierdoor eigenlijk al over de tijd, maar het was wel leuk dat we hem evengoed mochten uitspelen.


5.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Onlogische puzzels

 

The Contamination

Forsaken escape room
Geplaatst op: 8 oktober 2021

Een topervaring voor 2 personen!

Een thuiswedstrijd voor mee, deze tweepersoonskamer in Deventer. Voor het eerst dat we met zijn tweeën gingen spelen, dus toch even spannend hoe dit uitpakt. Uiteindelijk waren alle zorgen voor niets, want dit was een kamer waarin we heerlijk samenwerkten en als een speer door de verschillende puzzels gingen.
De flow was fijn en de aankleding past goed bij het thema. Ze maken mooi gebruik van de authentieke ruimte! De puzzels zijn afwisselend. Het hadden er (voor ons) alleen wel wat meer mogen zijn. Toen we dit na afloopt bespraken, hoorde we dat hier al over na wordt gedacht, dus mooi dat er met de feedback ook iets wordt gedaan. Fijn ook dat er na afloop uitgebreid de tijd werd genomen om de kamer door te lopen en nog vragen te stellen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Echt voor 2 personen

 

The Wizard School

Escaperoom Alkmaar
Geplaatst op: 24 september 2021

Als ik kon toveren

Een kamer met best wat aardige elementen, maar een fijne flow van puzzels ontbrak. Het waren geen hele moeilijke puzzels, maar toch waren wij door (naar ons idee) missende logica soms (onnodig) lang bezig.
Daarnaast een slordigheid in de reset van de kamer, en een technisch dingetje waarbij de host de kamer in moest komen. Dit komt de beleving natuurlijk niet ten goede. Dat laatste gebeurt vaker, werd bij het napraten verteld, echt zonde dat het dan niet constructief wordt opgelost. Leuk dat je een aandenken krijgt na afloop, maar jammer dat er geen foto is gemaakt.

We hebben ons best goed vermaakt, en de host was erg enthousiast, maar al met al is dit toch niet de ervaring waarop je hoopt.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Vriendelijke host
 • Muziek
 • Logica ontbreekt soms
 • Slordigheid in reset
 • Onderbreking door technisch mankement

 

Bella Ciao!

Escape Room Katwijk
Geplaatst op: 8 oktober 2021

Misschien wel mijn nieuwe favoriet

Als mensen mij vragen welke kamer ik nou echt aanraad, is tegenwoordig Bella Ciao mijn antwoord. Een kamer waar voor mij alles klopte. Ik houd van Casa de Papel, en alhoewel je de serie niet hoeft te kennen om de kamer te spelen, komt het de beleving natuurlijk door alle dingen die je herkent heel erg ten goede.

De kamer zelf is echt supermooi aangekleed en het gebruik van muziek verhoogt de sfeer nog meer.
We speelden deze kamer met zijn drieën, wat goed te doen was, en we zaten in een heerlijke flow. De puzzels zijn afwisselend en passen goed bij het thema. Kortom, een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

  Johan Le Van

INFERNO

Timed Adventures
Geplaatst op: 21 november 2021

Een origineel avontuur

Na een vriendelijk ontvangst en duidelijke uitleg over onze nieuwe job als brandweermannen- en vrouwen was het wachten tot de eerste melding. Gelijk zit je echt in het verhaal, en moet je wat verrassende dingen doen om bij de brand te kunnen komen. Sommige puzzels waren iets minder onze smaak, maar er was genoeg te ontdekken en te puzzelen. Met zijn drieën was het best hard werken. Leuke verrassende elementen, die echt goed bij het thema passen. Een hele leuke ervaring en een écht brandweeravontuur!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel

 

Escape From Wonderland

Escape from Wonderland
Geplaatst op: 21 november 2021

Een prachtige wonderwereld!

Wat een mooie, verfrissende, lieve, sprankelende, kleurrijke kamer. Hét bewijs dat kamer niet alleen maar griezelig hoeft te zijn. We werden ontzettend vrolijk en vriendelijk ontvangen en al snel konden we ons onderdompelen in de wereld van Alice. Verrassende en mooie decors, leuke en originele puzzels (maar soms ook wat 'old skool' rekenwerk). Ook het fotomoment na afloop was erg leuk. Gewoon een ontzettende aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving

 

The Lost Package

The Great Escape
Geplaatst op: 25 februari 2020

Leuk om ook eindelijk deze kamer te doen

Na de andere kamers op deze locatie al te hebben gedaan, nu deze kamer ook nog kunnen spelen. Erg leuk om ook te doen, hoewel het lastig is om aan The Experiment te tippen, een van mijn favoriete kamers. Natuurlijk had ik mijn verwachtingen bijgesteld, omdat deze kamer ook duidelijk wordt vermeld als de meest eenvoudige kamer. Ik kan mij dus goed voorstellen dat dit een mooie ervaring is voor beginners of kinderen. De ruimtes zijn afwisselend en passen goed bij het verhaal. Het verhaal is ook duidelijk, en je komt er echt gaandeweg achter wat er met de verloren pakketjes is gebeurd. Puzzels zijn allemaal prima te doen, alleen bij de laatste puzzel(s) ontging mij een stukje van het verband en de logica. Iets van een visuele aanwijzing zou hierbij kunnen helpen zodat er geen hint nodig is.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Afwisselende ruimtes
 • Duidelijk verhaal
 • Logica laatste puzzel(s)

 

Saloon The Rusty Nail

Lets Escape Haarlem
Geplaatst op: 25 februari 2020

Leuke kamer, maar gekke ervaring

Oeps, dat was niet helemaal de bedoeling.. Bijna een record gehaald doordat we een puzzel te snel hadden opgelost, waardoor we een deel omzeilden. Begreep dat de host nog in de kamer is geweest om mijn teamgenoten te vragen of de te snelle oplossing teruggedraaid moest worden. Zij hebben toen gezegd dat dit niet hoefde. Achteraf had ik dit liever wel gehad, maar dat kan ik natuurlijk alleen mijn teamgenoten kwalijk nemen. :)
Maar los van bovenstaande, is de kamer gewoon een leuke, redelijk standaard, kamer. Diverse soorten puzzels, en samenwerken is belangrijk. Puzzels zijn niet erg ingewikkeld en redelijk basic, dus kan me voorstellen dat beginners hier goed mee uit de voeten kunnen.
De aankleding is mooi, dit begint al buiten de kamer en dat zie je lang niet altijd. Voor ervaren spelers is 6 personen absoluut niet nodig, maar je kunt wel verschillende dingen tegelijk doen.
Alleen een beetje jammer dat er achteraf geen foto is gemaakt. Misschien door de schrik van de bijzondere ontknoping?


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooie aankleding
 • Afwisselende puzzels, maar redelijk basic
 • Geen foto :-(

 

Een leuke verrassing

Onverwacht werd ik uitgenodigd om mee te gaan om deze kamer te doen. Zelf kwam ik met het OV, dan is de kamer prima bereikbaar. Het verhaal begint leuk, je zit gelijk in de juiste sfeer. De aankleding van de kamer is zoals je van een galerie kunt verwachten, dus past goed in het thema. Het decor en de puzzels smelten ook mooi samen. De puzzels zijn verder erg afwisselend en origineel. Iedereen kan wel iets doen. Ook de ontwikkeling van de kamer vond ik verrassend. Uiteindelijk ruim gehaald en nog even leuk nagepraat en de compilatie van beelden teruggekeken.
Goed om te horen was ook dat de kamer kan worden aangepast naar het niveau van de groep. Wij hadden de moeilijkste variant, maar bepaalde onderdelen kunnen makkelijker worden gemaakt, waardoor de kamer voor iedereen leuk blijft.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede samensmelting decor en puzzels
 • Puzzels voor ieder wat wils

 

The Dome

Mama Bazooka
Geplaatst op: 25 februari 2020

Alsof je in een film zit

Toen deze kamer net was geopend, vanwege de mindere recensies een hele tijd afgehouden om deze te gaan spelen. Tot we bij een andere kamer van de eigenaar hoorden dat The Dome inmiddels hartstikke goed loop qua techniek en een echte aanrader is. Nou, dat hebben we geweten! Wat een bijzondere, filmische ervaring!
De ontvangst is prima, met een ruimte waarin we onszelf goed kunnen vermaken. Al snel kunnen we na een korte introductie de kamer in, en gelijk van start met heel afwisselende puzzels. Ik had mij er al door andere reviews op ingesteld dat de puzzels niet de "standaard" puzzels zijn, maar ik vond dat er gerust ook wat meer 'gewone' puzzels tussen zaten.
De kamer is in ieder geval fantastisch realistisch, en na 10 minuten had ik al geen idee meer waar ik de ruimte ik me überhaupt bevond. Alle techniek werkte helemaal vlekkeloos, en je kunt merken dat er veel passie (en waarschijnlijk ook centen) in deze kamer zijn gestopt. Het terugkijken van de beelden zorgde ook voor veel hilariteit.
Ik raad deze kamer zeker aan, want dit moet je gewoon een keer meegemaakt hebben.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2020

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Bizarre, filmische ervaring
 • Aankleding en gebruik techniek
 • (Begrijpelijk) prijskaartje

 

Casino Mortale

Sky High escape rooms
Geplaatst op: 2 januari 2020

Leuke en gastvrije kamer

Vergelijkbaar met kamers als The Vault begint ook deze kamer al voordat je er bent. Hierdoor heb je niet alleen voorpret, maar raak je ook al bekend met het verhaal. (En dat blijkt later geen overbodige luxe.) De kamer zelf is niet bijzonder groot, maar bevat wel lekker veel puzzels waarmee we allemaal aan de slag kunnen. Zeker in het begin is er voor iedereen wel iets te doen, en soms is samenwerking ook belangrijk. Er zit een leuke ontwikkeling in het verhaal, waarna een opdracht volgt waarbij je weer eens op een andere manier na moet denken. Met nog 1 minuut en 12 seconden, zijn we op het nippertje ontsnapt. Heel leuk dat er achteraf uitgebreid de tijd werd genomen en na te praten. We mochten zien hoe het einde was geweest als we niet waren ontsnapt, en één van ons had een bepaalde puzzel niet goed kunnen zien dus ook dat werd nog even teruggehaald. Wij zijn benieuwd naar de nieuwe kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Napraten achteraf
 • Ontwikkeling verhaal

  WendierEDJE_Bkaibergerstimboomariannegroenivangroen

The Mission

The Great Escape
Geplaatst op: 2 januari 2020

Originele ervaring

Zoals ook de eerdere ervaringen bij The Great Escape, zit je mede door de acteur snel in het verhaal. Het begin is gelijk spannend, en het is echt een ervaring alsof je op een missie bent. In het vervolg van de kamer zijn er naar ons idee wel vooral "doe-opdrachten", en niet zozeer echt puzzelen. Desondanks zitten er verrassende elementen in, waarbij samenwerking ook belangrijk is. Wel jammer was dat er een bepaald onderdeel niet goed werkte, dus we waren tevergeefs naar iets aan het zoeken. Het was wel fijn geweest als dit iets beter was opgelost.
Ook op de nieuwe locatie kan je nog even gezellig wat drinken en napraten na afloop, wat altijd fijn in.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Een echte ervaring
 • Originele elementen
 • Meer "doen" dan puzzelen
 • Element dat niet goed werkte

 

Hidden Temple

Hidden Temple
Geplaatst op: 25 oktober 2019

Gewoon een leuke kamer...

Na onszelf even vermaakt te hebben in de leuke ontvangstruimte, werden we ingeleid in het verhaal van deze kamer en daarna konden we beginnen. De start zorgt gelijk voor een spannend gevoel. Kamer zelf is mooi in thema aangekleed, met leuke puzzels die niet al te moeilijk zijn.
Alles is wel vrij lineair, en wij merkten dat we met 5 redelijk ervaren escapers soms met teveel waren. Ik denk dat met 2 of 3 personen deze kamer leuker is.
In mijn beleving was de kamer vrij kort met niet al te veel puzzels, dus na iets meer dan 40 minuten stonden wij weer buiten.
Voor napraten was deze keer wat minder gelegenheid. Jammer, want dat kan de ervaring net even dat beetje extra geven. (Intussen weten we dat dit net pech was, en dat de eigenaren van deze kamer gastvrijheid erg belangrijk vinden.)
Verder, zoals de titel al zegt, gewoon een leuke kamer.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding in thema
 • Geen foto :-(

 

The Vault

Sherlocked
Geplaatst op: 2 januari 2020

Complete ervaring

Een gaaf begin dat ik nog niet eerder heb meegemaakt zorgt dat je gelijk in het verhaal zit. Het eerste gedeelte met afwisselende puzzels zorgt al voor veel spanning. Personeel zit goed in zijn rol. Aankleding is mooi en realistisch. Sommige puzzels richting de ontknoping misschien iets minder logisch. Het oefenen vooraf, bleek ook echt nodig te zijn, maar zelfs ondanks het oefenen hadden wij geen geluk met de laatste halte. (Het napraten met de host leerde ons dat ze hieraan niets kunnen doen, want het is een origineel item uit de oorspronkelijke beurs waaraan zij niks mogen veranderen.) Ook de ontknoping is erg leuk! Helaas geen foto na afloop, dus die hebben we zelf maar gemaakt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Manier waarop de kamer start
 • Aankleding
 • Geen foto

 

Gaaf aangeklede kamer

Natuurlijk zijn de verwachtingen hoog wanneer je de nummer 1 van Escapetalk gaat spelen. De ontvangst en uitleg zijn oké, en al snel kunnen we gaan spelen. Je waant je gelijk in een echte kroeg. Er zijn afwisselende puzzels en er is veel te ontdekken. We komen wel wat traag op gang, maar dat kan goed aan ons gezelschap gelegen hebben. Het vervolg van dit verhaal is erg verrassend en de aankleding blijft super realistisch! Wel is op een gegeven moment de setting voor ons gevoel met zijn vieren al krap, ben benieuwd hoe mensen die met 7 personen zijn dit ervaren. Een flinke hoeveelheid afwisselende puzzels, die we helaas net niet op tijd allemaal hebben kunnen oplossen.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Decor en aankleding
 • Afwisseling
 • Soms wat krap

 

Freakshow

DarkPark Delft
Geplaatst op: 25 oktober 2019

Origineel thema met passende aankleding

Na Zoetermeer ook een bezoek gebracht aan Delft voor The Freakshow. Een origineel thema, wat mij persoonlijk erg aanspreekt door de boeken van Darren Shan die ik al kind las - maar dat terzijde.
De aankleding van deze kamer past ontzettend goed in het thema. Allerlei elementen die je verwacht bij een freakshow, zie je in deze kamer terug. Ook echt originele elementen die ik nog niet eerder in een kamer ben tegengekomen.
Er zijn veel dingen te ontdekken en veel puzzels op te lossen. De puzzels zijn niet al te lastig en wel allemaal vrij lineair, en dan merk je met 5 ervaren personen dat er soms iemand even niets te doen heeft.
Ook vroegen wij ons bij een paar elementen af of de techniek wel goed werkte, of dat de host misschien een beetje was afgeleid. Vooral de originaliteit van het thema en de aankleding, maakt dat deze kamer toch wel is blijven hangen.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Thema en aankleding
 • Originele elementen
 • Minder geschikt voor 5+ personen

 

The End

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 25 oktober 2019

Echt een bijzondere ervaring

Door een foutje bij een andere kamer van DarkPark, kregen wij als tegemoetkoming een uitnodiging om deze kamer te komen spelen zonder kosten voor ons. Echt een super service!
Kamer is net nieuw, dus erg benieuwd wat ons staat te wachten. Het begint allemaal redelijk zoals je zou verwachten, maar al snel kom je echt in een bizar verhaal terecht.
De puzzels die je gaandeweg tegenkomt, zijn erg leuk en afwisselend. Mooi gebruik van allerlei technieken. Ook de acteur is fantastisch, wat blijft hij goed in zijn rol met zulke hysterische mensen in een kamer, complimenten!
Als ik dat toch wat ontwikkelpuntjes moet noemen, is het dat een bepaald apparaat in de kamer het bij ons niet goed deed, maar dit is door de host goed opgelost.
Ook hadden wij toen we later aan het napraten waren, toch nog wat vragen over het verhaal, dus dit kan naar mijn idee nog wat duidelijker worden gemaakt. Er waren ook in vergelijking met 'gewone' kamers misschien wat minder puzzels, dus als je echt daarvoor komt, moet je je verwachting misschien wat bijstellen.
Maar desalniettemin echt een ervaring die je mee wilt maken!


Reactie door DarkPark Zoetermeer

3 december 2019

Dankjewel!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Acteur was echt fantastisch
 • Decor is heel realistisch en sfeervol
 • Verhaal soms onduidelijk
 • Relatief weinig puzzels

 

The Cooper Case

Down The Hatch
Geplaatst op: 2 januari 2020

Lekker veel te doen

Na Flight terug naar Voorschoten met een ander gezelschap voor de Cooper Case op een zonnige tweede paasdag. We worden prima ontvangen en kunnen snel beginnen met de kamer. Onnodig lang bezig met het eerste gedeelte door onze eigen stommiteit, maar uiteindelijk kunnen verder. In het volgende gedeelte veel puzzels waar met vijf personen meestal iedereen wel iets te doen heeft. Rekenen is iets minder aan mij besteed, maar gelukkig zijn er genoeg andere dingen waar ik me mee kan bemoeien. Er is ook een lekkere flow van spelen en opbouw naar de ontknoping van deze zaak. Wij hebben deze op tijd kunnen oplossen en daarna nog gezellig even nagepraat met de eigenaar. Heel benieuwd naar de nieuwe kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Speelduur
 • Napraten

 

If Walls Could Whisper

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 8 april 2019

Levensechte kamer met veel en afwisselende puzzels

Op een vroege zaterdag op weg naar Zoetermeer voor de 2 kamers van DarkPark aldaar.
Over de ontvangst is al veel geschreven, en ik denk dat het een kwestie is van "hate it or love it". Ik kan me voorstellen dat het mensen niet zo aanspreekt, maar bij mij werkte deze ontvangst heel goed om gelijk een heel unheimisch gevoel te krijgen bij deze kamer.

De kamer zelf is heel mooi aangekleed en mede daardoor super realistisch. Ik had echt het idee in een oud weeshuis te zijn, en niet in een nagebouwd oud weeshuis. Mede ook door de licht- en geluidseffecten is de sfeer goed en het gevoel van spanning constant heel hoog.

Deze kamer bevat ontzettend veel en gevarieerde puzzels die goed passen in het thema. Samenwerking is erg belangrijk. Er zijn her en der wat (cijfer)slotjes, maar ook hele gave technische elementen.

Het enige dat naar mijn idee nog meer uitgewerkt zou kunnen worden, is een inleidend verhaal bij de kamer voordat je deze betreedt, waardoor je ook echt een doel hebt. (Wat overigens bij buurman The Honeymoon Hotel beter wordt gedaan.) Dit zou de ervaring compleet maken.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hoeveelheid puzzels
 • Sfeer, aankleding, muziek, geluid en licht
 • Inleiding van het verhaal ontbreekt

  eduarddouwesdekker

Honeymoon Hotel

DarkPark Zoetermeer
Geplaatst op: 8 april 2019

Spannend huwelijksreisje

Deze kamer speelden wij gelijk na The Orphanage. Qua spannende sfeer is deze kamer zeker net zo goed als zijn buurman. Licht- en geluidseffecten worden goed ingezet. Er is een paar keer hard gegild!
Echter, wat opvalt als je ze zo na elkaar speelt, is dat deze kamer in onze beleving een stuk minder puzzels had. (Met 1 hint - die overigens prima worden gegeven - stonden we dan ook met nog een ruim een kwartier over weer buiten.)
Ook zijn er veel puzzels waarbij met vijf personen, twee of drie iets konden doen en de rest stond toe te kijken. Daarom krijgt deze net een puntje minder dan The Orphanage, maar het is absoluut een aanrader!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer en aankleding
 • Gave effecten
 • Puzzels waarbij niet iedereen iets te doen heeft

 

Bloody Mary

Rock City Escape
Geplaatst op: 4 april 2019

Goede sfeer op perfecte locatie

Deze kamer past perfect bij de locatie in het oude klooster. Door de gastheer worden we vriendelijk ontvangen en gelijk goed meegenomen in het verhaal. In de kamer hebben we er goed de vaart in. De puzzels zijn goed te doen, en een leuke mix van doen, denken en samenwerken.
Eigenlijk zijn er best veel "slotjes", maar door de sfeer en de puzzels eromheen, heb ik dit niet als storend ervaren. Wel ben ik een aantal keren flink geschrokken! De omgeving bij de eindpuzzel was ook erg gaaf.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Locatie, sfeer en afwisselende aankleding
 • Lekkere flow en mix in puzzels

 

Amsterdam Catacombs

Logic Locks Amsterdam
Geplaatst op: 4 april 2019

Spannende kamer waarin de ervaring meer centraal staat dan de puzzels.

Deze kamer is een ontzettend spannende ervaring, wat al begint bij binnenkomst. Er wordt een duidelijke, maar wellicht tikkeltje lange uitleg en inleiding gegeven, maar je komt zeker ook in de sfeer.
Puzzels zijn eigenlijk niet al te lastig, wellicht mede door de bijna constant aanwezige manier van hints, die overigens wel bij het verhaal past. Door de manier waarop de kamer is opgebouwd heb je kans puzzels te missen. (Wat bij ons dus het geval was, maar tevens onze eigen schuld.)
Het einde is heel gaaf gedaan en leuk dat je dit sowieso meemaakt, alleen "hóe", dat weet je niet.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannende sfeer en ervaring
 • Verrassende elementen
 • Mooie aankleding
 • Door de opbouw kan je puzzels missen

 

Kamer 237

Kamer 237
Geplaatst op: 6 januari 2019

Gave, sfeervolle kamer

We werden erg netjes ontvangen in het hotel. Daarna snel ingecheckt in onze suite en het hotel verder verkend. Hierbij werden we verrast door gave momenten en technieken. Ook is alles prachtig aangekleed, een feest der herkenning voor The Shining-fans.
De puzzels zijn iets meer basic in vergelijking met andere top-kamers, maar de sfeer en aankleding maakt dat meer dan goed.
We waren met 4 personen en er was voor iedereen genoeg te doen. Wel begrijp ik de feedback van mensen dat er 1 puzzel is die relatief veel tijd kan kosten, en dit type puzzel moet je ook net liggen.
Na afloop nog even leuk nagepraat met de werknemers van het hotel.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Hints op de juiste momenten
 • Aankleding en verrassende elementen
 • Geen super-bijzondere puzzels

 

Escape Through Time

No Escape Uden
Geplaatst op: 6 januari 2019

Leuke tijdreis-kamer, helaas wat technische mankementen

Omdat we toch in de buurt waren na Kamer 237, ook deze meegepikt. Het verhaal begon leuk (alhoewel de introductie korter kan), en we waren lekker aan het spelen. Het concept van tijdreizen is leuk uitgewerkt waardoor er echt een verhaal ontstaat.
Helaas moesten we door techniek die het liet afweten tot 2 keer aan toe de kamer uit, zodat het opgelost kon worden. Dit haalt je natuurlijk helemaal uit de ervaring. Mogelijk komt het ook daardoor dat we veel te moeilijk dachten over relatief eenvoudige puzzels, maar dat is lastig te zeggen.
De gastheer heeft erg zijn best gedaan er alsnog een leuke ervaring van te maken (met een drankje van het huis, en een rondleiding achter de schermen). De sympathieke tegemoetkoming achteraf wordt ook zeer gewaardeerd.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed verhaal met leuke twist
 • Leuke effecten
 • Sympathieke gastheer
 • Techniek liet het afweten
 • Duidelijke gebruikssporen op bepaalde voorwerpen

 

Granny's Room

Breakout Room
Geplaatst op: 28 december 2018

Leuke kamer, maar mogelijkheden tot verbetering

Na Seven Sins, nu bij Breakout Room Granny's Room gespeeld. Zoals de gastvrouw al zei, doen we ze dan eigenlijk in de verkeerde volgorde en dit was ook wel te merken in de opbouw van de kamer. Het was allemaal net even minder bijzonder, en ook een stukje makkelijker. Maar evengoed was het een hartstikke leuke kamer om te spelen met originele elementen. Voor vier personen was er ook genoeg te doen, en met nog bijna 20 minuten over konden we de kamer van oma weer verlaten. (Wat aan de ene kant altijd leuk is, maar ergens ook jammer dat je niet zo lang hebt kunnen spelen.)
Tijdens het nabespreken kregen we te horen dat de kamer binnenkort opgeknapt gaat worden. Onder andere de veel gehoorde feedback dat het niet duidelijk is wanneer er iets wordt ontgrendeld, wordt daarin meegenomen. Op basis van onze ervaringen, denk ik dat dit inderdaad een toevoeging kan zijn voor het spelen. Voor beginners kan ik me voorstellen dat dit een leuke kamer is! Ook de ontvangst was net zoals vorige keer weer super!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Originele elementen
 • Gastvrijheid
 • Zichtbaarheid van ontgrendelingen

 

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 3 december 2018

Heerlijke kamer

Wat een fijne kamer, die Jason's Curse!
Een kamer die al in meerdere recensies wordt geroemd om de verrassende technieken. Ook wij waren een moment compleet verrast door iets wat ik nog niet eerder in een kamer heb gezien. Verder pasten de aankleding en puzzels goed in het verhaal.
De puzzels waren soms eventjes lastig, maar nooit té, en nooit zo onlogisch dat je maar lukraak dingen gaat proberen. De 'flow' was gewoon erg lekker, en voor 5 personen was er ook genoeg te doen.
Binnen 45 minuten stonden we weer buiten, maar dit keer zonder het gevoel te hebben van hè is het nu al af.
Nabespreking van het verhaal was leuk, en ook het nazitten en napraten nog erg gezellig.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Lekkere flow in het spelen
 • Verrassende technieken
 • Ik vond de koffie niet zo lekker ;-)
 • Logica achter cijfersloten kan leiden tot gokken

 

The Prison Cell

The Great Escape
Geplaatst op: 19 november 2018

Sfeervolle kamer die lekker wegspeelt

Met een groep van 5 (waaronder twee personen die voor het eerst een escape room deden), deze kamer gedaan. Door de introductie zit je gelijk goed in het verhaal en in het eerste gedeelte is genoeg te doen voor iedereen. Een paar keer waren we echt verrast door leuke puzzels en systemen.
Halverwege was er een puzzel waar wij het ineens niet zagen, gevoelsmatig duurde het een flinke tijd voor de hint kwam. (En precies op het moment dat iemand de hint voorlas, zagen we het zelf ineens.)
Ondanks de lange tijd die we voor mij gevoel met die puzzel bezig waren, toch de kamer in iets meer dan 40 minuten voltooid. Aan de ene kant leuk, aan de andere kant jammer van de korte(re) ervaring.
Ook de afronding van het verhaal zoals dat in het begin wordt verteld, miste een beetje.
Maar verder gewoon een hartstikke leuke middag gehad met deze kamer.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Inleiding in het verhaal
 • Leuke puzzels, afwisselende systemen
 • Meer slotjes dan verwacht
 • Redelijk snel doorheen

 

Flight 815

Down The Hatch
Geplaatst op: 1 oktober 2018

Een 10 voor mijn 10e kamer

Als Lost-fan stond deze kamer al een tijdje op de wishlist, en alle hoge verwachtingen zijn meer dan waargemaakt.
Levensechte decors, uitdagende puzzels die nooit onlogisch aanvoelden en goed in het verhaal pasten. Bij de introductie wordt al gezegd dat samenwerking en communicatie belangrijk is, en dat is zeker het geval. Een feest van herkenning als je Lost hebt gezien, maar ook de niet-Losties van het team hadden genoten.

Dat we het uiteindelijk net niet hebben gehaald lag compleet aan onzelf. (Hadden we maar een minuutje langer gehad..)
Met name bij de eerste puzzel waren we echt aan het prutsen waardoor we veel tijd verloren. Hoewel we bij de nabespreking met de begeleider hoorden dat we in het middenstuk weer tijd terug wonnen met de gave puzzel waar veel groepen op verliezen. Laten we het er maar op houden dat we in ieder geval 80 volle minuten hebben genoten. ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Aankleding en sfeer onovertroffen
 • Puzzels goed in thema
 • 80 minuten speelplezier

 

Globetrotter Rood & Blauw

Deventer Escape
Geplaatst op: 1 oktober 2018

Leuke battle

Een battle tussen de jongens en meiden, waarbij de meiden wonnen met de derde tijd ooit en de jongens het niet haalden.
Een leuk systeem bij een verder degelijke escape room. Veel puzzels, veel slotjes, niets enorm verrassend of verbazend maar gewoon leuk.
Wij waren met zeven personen en ik vraag me wel af of je nog genoeg te doen hebt als je met meer bent (volgens de site kan het t/m 12).
Ontvangst met een drankje en nabespreking was ook prima in orde.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk battlesysteem met tussenstanden
 • Aandenken voor de winnaars
 • Soms onverzichtelijk door veel puzzels/slotjes

 

Forbidden Temple Of Montezuma

Escape Game Over
Geplaatst op: 27 augustus 2018

Prachtig aangeklede kamer met mooie technieken

We werden gezellig ontvangen door de eigenaresse en hond. Na even gewacht te hebben konden we de tempel betreden, dit zag er supermooi uit. Al snel waren we lekker op dreef. Vooraf werd ons al verteld dat er maar 2 slotjes waren in de hele kamer. Alle andere puzzels en opdrachten werkten met andere technieken, wat zorgde voor een gave ervaring. Bij de laatste puzzel hadden we zelf niet door dat we al met de eindopdracht bezig waren, waardoor het wel enigszins een anti-climax was toen na drie kwartier de deur open ging.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in augustus 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding en effecten
 • Mooie technieken die goed werken
 • Daadwerkelijke escape beetje een anticlimax

 

Judgement Day

My Escape Club
Geplaatst op: 25 juli 2018

Alles past in de setting

Mooi gemaakte kamer. In het begin zaten we wat te hannessen en dacht ik dit wordt niets. Uiteindelijk bleken veel puzzels niet super lastig, dus makkelijk gehaald. Ondanks dat de puzzels niet heel lastig zijn, passen ze wel erg goed in het verhaal. Dit komt de beleving zeer ten goede. Je waant je door de aankleding ook echt in een bunker. Er zijn ook veel leuke effecten. Het was wel jammer dat er iets niet helemaal goed werkte waardoor de hostess even in de kamer moest komen, dit haalt je toch wel uit het verhaal.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding en effecten
 • Puzzels passen in het verhaal
 • Geen gezellige ontvangstruimte

 

The Experiment

The Great Escape
Geplaatst op: 25 juli 2018

Een ervaring die ik niet had willen missen

Bij De Meisjeskamer al erachter gekomen dat ik echt een held op sokken ben, dus dat deze kamer op de agenda stond vond ik best spannend. De dokters speelden hun rol voortreffelijk en hoewel we wat giechelig begonnen, zaten we al snel helemaal in het verhaal. De puzzels passen over het algemeen goed in de setting, alhoewel we soms met 7 personen wel een situatie hadden dat enkelen van ons even niet zoveel te doen hadden. Over de uiteindelijke escape hebben we nog lang nagepraat.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2018

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Echt een complete ervaring
 • Origineel
 • Met 7 personen soms mensen even niets te doen

 

The Classroom

Forsaken escape room
Geplaatst op: 25 juli 2018

Knap gemaakte escape room

Leuke escape room met spannende introductie. Jongens vertelden met veel passie over hun motivatie om zelf een escape room te maken. Wetende dat ze alles zelf hebben gemaakt, is dat echt knap gedaan. Leuke afwisseling in puzzels, alhoewel ik persoonlijk iets waarbij behendigheid een rol speelt wel een risico vind. (Hierbij kan niet van afstand worden geholpen met hints.) Leuk om nog even de hele kamer met ze door te lopen en na te bespreken. Ben benieuwd naar de volgende kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend verhaal
 • Enthousiaste jongens
 • Knap gemaakt
 • Behendigheidspuzzel risicovol

 

Se7en Sins

Breakout Room
Geplaatst op: 25 juli 2018

Wat een enthousiasme

Met 3 personen die voor het eerst een escape room speelden, deze kamer gedaan. Hij scheen moeilijk te zijn, maar vanwege de positieve reviews toch voor deze gekozen. Met hulp van de hints van de rechercheur uiteindelijk met nog 8 seconden op de klok gehaald. (Maar dat was misschien meer geluk dan wijsheid.) De kamer is mooi gemaakt, met leuke verwijzingen naar de film. Sommige puzzels zijn iets minder logisch om gelijk te begrijpen hoe ze werken, maar als je het doorhebt is het allemaal goed te doen. In de laatste puzzel kwam de setting goed tot zijn recht, en samenwerking is daar ook belangrijk. Vooral ook super was de service en het enthousiasme van de host. Nog lang zitten napraten en op het scherm meegekeken hoe de groep na ons het ervan afbracht. Benieuwd naar de andere kamers.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2018

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Enthousiasme van de host
 • Samenwerken belangrijk
 • Sommige puzzels niet gelijk logisch

 

Back to USSR

My Escape Club
Geplaatst op: 25 juli 2018

Leuk voor beginners, weinig sfeer

Gespeeld met 2 vriendinnen die voor het eerst een escape room deden. Voor hen een leuke introductie met afwisselende puzzeltjes. Voor ervaren escaper vermoedelijk wel iets te eenvoudig. Weinig sfeer/verhaal.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Geinige puzzeltjes
 • Geen gezellige ontvangstruimte
 • Vrij eenvoudig

 

De Meisjeskamer

Mama Bazooka
Geplaatst op: 25 juli 2018

Spannende kamer

Erg spannend en leuke puzzels waarbij ook samenwerking belangrijk is. Ontvangstruimte ook heel gaaf, net als de mogelijkheid om samen de beelden te bekijken. Toen we er bijna uit waren met de laatste puzzel, verstreek de tijd. Dus net niet kunnen halen, maar dat heeft niets afgedaan aan de ervaring.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2017

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Nee


 • Spannend verhaal
 • Samenwerking
 • Aankleding kamers

 

Art Escape

Escaperoom Deventer
Geplaatst op: 25 juli 2018

Originele kamer voor grotere groepen

Deze kamer was voor mij de kennismaking met escape rooms. Met een groep van 8 vrienden gespeeld. Leuke introductie in het verhaal, genoeg te doen voor 8 personen en originele opdrachten en puzzels. Ook een goede afwisseling tussen denken en doen. Juist omdat er veel te doen is, is wel een nadeel dat je niet alles meekrijgt.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2017

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke introductie
 • Genoeg te doen
 • Originele puzzels
 • Je krijgt niet alles mee

 

0 reviews