Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Don’t take a Breath

Athene , Griekenland

Nu gesloten

120 minuten

4 - 6

Lees reviews

Meer over Don’t take a Breath

It seemed as a good idea to make tons of money easily and they had all the information required plus the keys because the dad of a group member owned the security company!

A disabled, visually impaired man shouldn’t be an obstacle...

The reality turned out to be a nightmare!!

What they didn’t know was that the disabled was a veteran of the United States special armed forces carrying the scars of the distortion of the war of Iraq in 1991!

His huge, isolated mansion was his own mission shelter!

This house in the disreputable neighborhood hid more secrets than they had expected and turned out to be a battlefield!

Will the invaders manage to survive this deadly escape game?Most people wonder if this is a horror game. My aim was to create a game that would initially appeal to me! One that I would like to play myself! So I intended to create a game that combined action, psychological terror, a horror game in other words!

Therefore, The game is not a horror neither a riddle one! After all, I do not solve puzzles when I play but I like to experience the creator’s story!

In my game assistance might not be required because I guide you to live the experience rather than show off how smart you are!

Watching the movie before playing is highly recommended!

 

 

 


Eng

Acteurs

Thema's

Avontuur

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

4 likes

7 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Αγίου Κωνσταντίνου 28
13673, Athene
Griekenland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

4 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 mei 2022

Filmtastisch!

Op naar dag 5 van onze escapetrip in Athene, drukke dag voor de boeg. Ondanks dat er ‘maar’ drie kamers op de planning stonden vandaag, zat toch onze hele dag vol. De kamers die we vandaag zouden spelen, duurden allemaal erg lang. We begonnen vandaag bij Verone om Don’t take a breath te spelen. Allereerst meteen compliment naar de eigenaar. We wilden deze kamer erg graag spelen, alleen was deze alleen in de avond te boeken, dat paste echter niet in ons schema. Na wat contact met de eigenaar besloot hij ons in de ochtend te ontvangen, pluspunten voor service! ;)

Eenmaal aangekomen moesten we nog wat dingetjes invullen voor het coronabewijs, geen probleem uiteraard. Het is bij deze kamer zo dat je ervaring meteen start als je de voordeur door bent. Echter moet je hier dus buiten blijven wachten als je nog niet kunt beginnen. Vervelend voor ons, want het regende. Houd daar dus zeker even rekening mee als je deze kamer gaat spelen. Deze kamer is overigens gebaseerd op de film ‘Don’t Breath’, het is écht een aanrader om deze film op voorhand te kijken. Het is oprecht bizar hoe de eigenaar tot in details alles heeft nagemaakt.

Eenmaal binnen krijgen we onze missie uitgelegd, die is duidelijk! We moeten geld gaan stelen bij een blinde ex-militair verderop in de straat. Helemaal prima! We krijgen van onze ‘collega’ wat uitleg over het huis, hij tekent het even voor ons uit. Tof! Via de walkietalkie zouden we contact blijven houden en zouden ze ons in de gaten houden op de camera’s, die waren namelijk gehackt.

Eenmaal ingebroken in het huis van de blinde militair, begint ons avontuur. Deze ‘escaperoom’ (want kun je dit wel echt een escaperoom noemen?) is heel anders dan andere rooms. Je gaat hier echt door een verhaal heen en je volgt een filmscript. Wijk je iets af van dat script? Dan word je teruggefloten, als je je daar aan kunt overgeven, is deze kamer onwijs tof!

De acteur zit onwijs goed in zijn rol en je bent écht in zijn huis. Fotolijstjes, schilderijen aan de muur, alles hangt los. Want dat is in een echt huis immers ook. Ik persoonlijk houd hier enorm van. Gedurende je experience kom je steeds meer te weten van het verhaal, want klopt het allemaal wel wat hier in dit huis gebeurd is?

Ik zou echt heel veel over deze kamer willen vertellen, maar dat is vrij moeilijk zonder iets over de kamer te vertellen. Achteraf hebben we nog gezellig gesproken met de acteur – en tevens de eigenaar – over de kamer. Ik blijf het tof vinden om mensen met een passie te zien. Ik persoonlijk vond deze kamer een echte topkamer juist omdat hij zo anders was dan andere kamers. Kun je je overgeven aan het feit dat je een script volgt? Dan weet ik zeker dat je dit onwijs gaaf gaat vinden. Zet je af van het idee dat je een escaperoom gaat doen, dat is mijn voornaamste tip!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlcanoukdcmarieke

MIJN NUMMER 1 VAN ATHENE

Fantastische room.
Groot!
Spannend!
Met acteur!
Gewoon doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend

  dcmarieke

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (251 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

The chance to see what I see

Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don’t take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store


Ontvangst:

Verone escape room ligt in een ietswat mindere buurt. Net zoals in de rest van Athene laat je hier best niks van waarde in de auto liggen.

Aangekomen moesten we buiten blijven wachten omdat ze een beetje uitliepen. Jammer want het regende en het was best fris, terwijl we achteraf zagen dat we best binnen hadden kunnen wachten.

Het verhaal start onmiddellijk bij binnenkomst, maar niet op de normale manier. Het was een ietswat vreemde manier tussen thema en toch naar de wc kunnen en de uitleg krijgen.

Persoonlijk zou ik hier de intro normaal houden en dan het spel opstarten.

Wat even later start het spel voor een 2de keer, maar nu op de juiste.


Kamer:

Don’t take a breath is gebaseerd op de film don’t breathe, een horrorfilm van 2016.
Ik had de film niet gezien en heb dat achteraf gedaan. In dit specifieke geval denk ik dat je de kamer meer gaat waarderen als je het op voorhand doet.

Waar ik heel duidelijk in kan zijn is dat dit geen puzzelkamer is. dit is een beleving waarin je amper moet nadenken, maar echt de film gaat meemaken. Je kunt zelfstandig beslissingen maken, maar door middel van externe hulp wordt je wel steed teruggefloten en op het juiste spoor gezet.

De eerste 20 minuten heb ik me hier echt aan gestoord omdat elke vorm van initiatief vanuit onze kant, meteen teniet gedaan werd.
Maar dan besef je dat dit iets volledig anders is, wij zijn de hoofdrolspelers van de film en wij gaan stap voor stap herbeleven van er in de film gebeurd.

Het interieur (en dat zeg ik nu dat ik de film gezien heb) is werkelijk spot on. Je waant je echt in een oud huis en hoewel de kamer de film niet 1 op 1 volgt, is het ongelofelijk goed gedaan.
De acteur speelt zijn rol met overtuiging en we spelen het spel daarom graag correct mee.
De interactie is met momenten heel goed en leidt tot spannende, maar ook lachwekkende situaties.

De kamer neemt ons goed meer doorheen de film en met een heerlijk euforisch gevoel verlaten we hem dan ook.


Conclusie:

Als je deze kamer bedoeld om al puzzelend doorheen de kamer te komen, boek je best iets anders.

Don’t take a breath is een echte beleving met jou als hoofdrolspeler. Ze zitten vast aan een script en je doel bestaat enkel om opdrachten uit te voeren.

Of dat erg is weet ik niet, maar de sturing van bovenaf was voor mij net te fel aanwezig en haalde het vrije wil concept volledig weg. Ik had liever iets meer vrijheid gehad en de interactie met de acteur willen testen hoe hij zou omgaan met jouw manier van spelen. Kleine aanwijzingen zijn natuurlijk prima, maar continue het begeleidend handje was net teveel.

Wat ook beter kon was het masker van de acteur dat veel realistischer zou kunnen als nu. Als je vanaf moment 1 al iets hebt: dit is nep, dan gaat dat gevoel niet meer weg.

Maar dit is wel een must do als je er van houdt en daar bent.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

dcmariekedcmariekeEscape GuruLid sinds: 2 maart 2020 (211 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

"Don't Breath" beleven

Bij Don't take a breath ligt de nadruk op de beleving, niet op de puzzels. Er zitten wel puzzels in, maar niet te ingewikkeld.
Het is spannend, donker, maar niet tè eng, alhoewel dat persoonlijk kan zijn. Als dit je eerste kamer is met een acteur kan ik je voorstellen dat je doodsbang bent. Maar aangezien dit onze nummer 18 was op dag 5 in Athene kon ik het wel hebben.
Ik had de film waar de kamer op gebaseerd is (Don't Breath) niet gezien, maar was blij dat mijn medespelers vantevoren wel verteld hadden waar het verhaal over gaat.

Parkeren: kan in de straat
Entree: geen entree, je begint gelijk. Als je naar het toilet wil kan dat wel, maar je moet wel door het donker ;-) naar de verlichte toilet. Daar begint het al.
Toilet: aanwezig in de ontvangstruimte, maar dit is meer de napraat- en uitzwaairuimte.
Gameflow: goed
Decor: 8, je zit in een ècht huis, met een echte keuken, echte badkamer etc.
Afwerking: goed
Scarefactor: 6/10


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Verhaal
 • Enthousiaste host
 • Goede acteurs
 • Wat minder puzzels

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig