Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Abandoned

Utrecht , Nederland

Permanent gesloten

65 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Abandoned

3 Backpackers worden meer dan een jaar vermist. Er zijn in de tussentijd enkele sporen gevonden in een bos, vlak in de buurt van een verlaten huis. Reden voor de familie en vrienden om een zoekactie op te richten waarbij jullie je aansluiten. De zoektocht starten jullie in het huis dat berucht staat om zijn verleden en enge verhalen…


Thema's

Avontuur

Horror

Inrichting

Keuken

Klassiek

Liefde

Misdaad

Mysterie

Ontvoering

Reizen

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

27 likes

259 bezoekers

75.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Nevadadreef 44-46
3565 CC, Utrecht
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

133 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

NiklasNiklasEscape ExpertLid sinds: 26 september 2021 (126 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 juni 2023

Who you gonna call?

Deze avond was het eindelijk zo ver: mijn 100e kamer! Nu was ik al een tijdje aan het kijken voor een toffe kamer om dit nummertje toe te kennen, maar toen kwam plots het nieuws dat deze locatie zijn deuren ging sluiten. Tja, dan is de keuze snel gemaakt want deze stond toch wel op de wishlist bij een aantal van ons team. Zo speelden we deze avond als aller laatste team de twee kamers van Escapium.

We werden ontvangen door een host die zijn avond had vrijgemaakt om ons te kunnen hosten en dit deed hij goed! We hadden The Dam er al op zitten en dat deed misschien wel iets met onze verwachtingen voor deze kamer. Onterecht, want zodra we voor de voordeur stonden van het huis had ik al het gevoel dat deze kamer onze verwachtingen wel eens zou kunnen overtreffen.

Het decor was verrassend groot en er hing een lekker creepy sfeertje. Het huis is echt abandoned zegmaar :) . De kamer is lichtelijk gebaseerd op een film, maar met een eigen draai eraan gegeven. Er waren een paar momenten en stukken decor die ik echt niet had zien aankomen in deze kamer. Ik waardeerde het erg dat de sfeer niet elke 5 minuten werd onderbroken door een scare. Deze kamer was meer atmosferisch spannend dan actief eng.

De puzzels zijn prima. Soms zijn ze in thema en soms zijn het meer verhalende acties die je uitvoert. De makers hebben er bewust voor gekozen om de puzzels niet als rode draad door de kamer te gebruiken, maar eerder het verhaal op de voorgrond te laten treden. Één puzzel vonden wij iets te langdradig en had misschien wat creatiever verwerkt mogen worden. Verder is er een ander super leuk item dat blijkbaar een soort hintsysteem was, maar dit had ook als een gaaf extra effect gebruikt kunnen worden! We hadden een fijne flow en hadden geen hints nodig gedurende het spel (wat dus wat verwarring veroorzaakte omdat we dat object de hele tijd niet nodig hadden).

Dan het verhaal. Het introfilmpje was netjes in elkaar gezet. De audio aan zowel het begin als het einde van het spel was lastig te verstaan. Opzich was ons doel duidelijk, maar de "Waarom?" was dit voor ons niet echt. De stukjes verhaal tussen het spelen door waren dan wel weer helder en zorgden voor rustpunten in de kamer. Helaas hadden we voor ons gevoel net te weinig informatie (gekregen of begrepen) om zelf het verhaal compleet te maken in ons hoofd.

Uiteindelijk konden we met nog een mooie tijd weer rust in het huis brengen (or did they?...) . Er is onwijs veel vooruitgang geboekt sinds The Dam en dat zorgde er voor dat ik echt heel positief verrast was door deze kamer. Nu is de kamer al wat jaartjes oud, maar het verbaast me hoe weinig je hoort over deze kamer!

Helaas is het verlaten huis nu echt abandoned en gesloten, maar de kamer is wel verkocht. Abandoned komt dus terug in Amsterdam. Ik hoop dat de kamer daar net zo tot zijn recht komt als hier. Ik ben in ieder geval blij dat we hem nog hebben kunnen meepakken.
Een geslaagde 100e kamer!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  54:00 min


 • Goede creepy sfeer
 • Verrassend decor
 • Verhalende elementen creatief in de kamer verwerkt
 • Verhaal was ons niet helemaal duidelijk

  GijssambeekDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2022

Viva Las Vegas 🎸

Abandoned was de verrassing van onze escape-dag. We hadden er met het team ‘De Drie Duitsers' (3 personen) al drie kamers opzitten deze dag en reden uiteindelijk naar Utrecht voor Abandoned, wat onze laatste kamer zou worden. We hadden toen nog niet in onze gedachte dat het ook echt een grande finale zou zijn.

We kwamen aan bij Escapium waar we voor het pand nog luid ‘Viva Las Vegas' stonden te zingen, omdat deze kamer gevestigd was aan de Nevadadreef 🤣. Hoewel Escapium in Utrecht ligt, kun je gratis voor de deur parkeren 👌. Eenmaal binnen kom je in een ruime ontvangstruimte die er zeer catchy uitziet. Na wat babbelen met onze gamehost en het broodnodige toiletbezoek, waren we klaar om te starten. We hadden géén verwachtingen voor deze kamer, wat er uiteindelijk in resulteerden dat we zeer enthousiast de kamer verlieten.

De introductie vond plaats vóór de kamer in de vorm van een filmpje. Drie backpackers zijn zoekgeraakt en ze waren voor het laatst gezien in een verlaten huis, waar wij nu het onderzoek zouden moeten vervolgen. Wat direct opvalt bij het betreden van de kamer is de decoratie en thematisering. Deze is enigszins kunstzinnig én zet perfect de juiste sfeer neer. Je waant je echt in een verlaten huis. Daarnaast werd ons vooraf medegedeeld dat het er wel eens zou kunnen spoken. Gedurende het gehele spel voel je een lichte spanning. Het ‘spoken' is ontzettend goed gedaan, zonder dat het echt héél erg eng is. De gehele sfeer is (op een goede manier) onaangenaam en scary, zonder dat er veel scares in de kamer zitten. Dit komt door de decoratie én een perfecte toevoeging van licht- en geluidseffecten.

Dit is zo'n kamer waar je door een verhaal heen loopt. De dingen die je moet doen zijn logisch en passend bij het verhaal. Hierdoor heb je eigenlijk niet echt het idee dat je puzzels aan het oplossen bent, terwijl je dat wel degelijk aan het doen bent. Steeds wordt er meer duidelijk van hoe het zit en hoe verder je komt, hoe vetter het wordt. Van één bepaalde scene was ik erg onder de indruk 👏. De kamer is vrij lineair, wat betekent dat je stap voor stap het verhaal doorloopt. Hierom zou ik aanraden om niet met een grotere groep te spelen dan vier personen. Daarbij zijn er ook ‘rustpunten' in de kamer, waarbij je het puzzelen óf zoeken even moet laten schieten, om het verhaal mee te krijgen. Aanrader twee: doe dat ook! Binnen de gegeven tijd voor de kamer is hier ook rekening mee gehouden, dus je mist niets aan tijd.

Waar wij dachten dat we een vriendelijke host hadden die ons door liet spelen terwijl de tijd om was, bleek dat we de kamer gewoon netjes binnen de tijd hadden gehaald 😁…. Dit geeft maar weer aan hoe je je in een verhaal kunt verliezen en dat je je complete gevoel van tijd en locatie kwijt kunt raken in een goede escape room.

Na het spelen liep de host met ons de kamer nog even door én mochten we nog een puzzel doen, die ons in de kamer niet gelukt was (Ik kan er verder niet meer over vertellen, zonder te spoilen 🤫). Ik kan het altijd ontzettend waarderen als escape rooms tijd nemen om met je na te bespreken. Dus grote complimenten hiervoor. Met een zeer tevreden gevoel verlieten wij Escapium. Ik beschouw deze kamer echt als een verborgen parel, die je zeker moet spelen. Absolute aanrader!

Al bij al; Een hele toffe belevingsgedreve kamer met een goede verhaallijn en goede thematisering en decoratie. Zeker een aanrader om te gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. een lineaire spelbeleving;
- Neem gedurende het spelen de tijd om het verhaal mee te krijgen;
- Ook geschikt voor angsthazen, want de kamer is spannend, maar absoluut niet eng.

Bedankt voor deze toffe afsluiter van onze escape-dag, Escapium. We waren erg onder de indruk van deze kamer en komen graag nog eens terug voor jullie andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid

  EscapElinesjephanie

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 01 januari 2021 (137 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Medallions are always evil

Deze dag hadden we een heus escape dagje samen met ´De Drie Duitsers´ 3 personen, deze kamer was de afsluiting van de dag en daarbij ook van mijn goed gecontroleerde hartslag.

We werden vriendelijk ontvangen door de host, een aardige gast waar we nog een leuk praatje mee hebben gehad super leuk!
Vervolgens konden we richting de kamer en begin de experience meteen met een verhaal een een video, beide een leuke toevoeging voor het totaal plaatje.

Vanaf binnen komst had ik gelijk het gevoel dat ik in een verlaten huis stond, de afwerking was naar mijn menig super gedaan en ik stond bijna op het punt om te vragen wat het huis wel niet koste voor een nachtje, dit heb ik naderhand maar gelaten toen ik van alles hoorde.

Ik vind het oprecht een leuke ´horror´ of ´triller´ kamer hoeveel waarde jullie aan deze woorden hechten is geheel aan jullie maar ik heb regelmatig even zitten twijfelen of ik toch niet van tevoren naar de wc had moeten gaan. De ´puzzels´ zijn creatief waarom zet ik puzzels tussen aanhalingstekens? Nou omdat ik niet weet of het dat echt waren, een groot deel bestond vooral uit opdrachten wat het voor mij nog meer naar de realiteit trok dan dat ik toch het gevoel bleven hebben in een escaperoom te zijn.

Ik bleef me verbazen stukje bij stukje en er waren redelijk wat ´ahhhh´ ohhh momenten, ook waren er een hoop ´Da doek ech nie´ momenten het zou mogelijk zijn dat die vooral van mij afkwamen. Begin tot eind was het verhaal duidelijk en paste het begin perfect bij het einde dit is iets wat ik altijd zeer op prijs stel en zo dus ook hier.

Toen we er eenmaal uit waren, wat nog net binnen de tijd was leek het wel of we voor een eeuwigheid binnen waren de tijd was ons gewoon voorbij geschoten en kon mijn rimpels tellen. Bij het na praten werden we ook netjes nog een door de kamer gehaald en puntjes die we niet helemaal begrepen werden mooi uitgelegd. Het enige wat ik jammer vond (Niet erg maar jammer) was dat bij het napraten werd vertelt dat er soms een extra toevoeging bij zit die alleen op bepaalde momenten kan i.v.m. het resetten van te voren. Dit had de experience voor mij nog vetter gemaakt en vind het wel jammer dat we dit hebben moeten missen. Met alle love naar Escapium hoorde ik dat het de insteek was voor de toekomst om dat als basis spel te gaan doen en dat is top!

Even in het kort (Iets waar ik moeite heb wat misschien al te merken was)
Hou je van een leuke horror kamer waar je regelmatig op je teentjes loopt en als een held op sokken om hoekjes kijkt of er niks loopt hangt of zweeft is deze kamer echt iets voor jou en is het van mij zeker een aanrader en een van mijn favoriete horror kamers!

Super bedankt voor de leuke dag mensen van Escapium!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Opdrachten
 • Verhaal

  Drs-jlcsjephanie

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juni 2023

Onszelf verloren in deze gave kamer!

Waar we bij De Dam een beetje mixed feelings hadden werden we bij Abandoned echt positief verrast! Het decor is hier meer dan af en het thema vonden wij erg gaaf!

Het intro is simpel maar geeft duidelijk weer wat er nu precies aan de hand is. Eenmaal binnen veranderd het verhaal wel een beetje van hot naar her maar door het prachtige decor maakt dit niet zo veel uit. De flow is hier prima en we hebben mooi samen gepuzzeld. Er zitten een aantal onderdelen die soms wel soms niet gebruikt worden. Ik zou dit persoonlijk lichtelijk aanpassen en misschien zo maken dat dit op de juiste manier altijd gebruikt kan worden. Side note: ik besef me maar al te goed dat ik makkelijk praten heb vanaf de zijlijn en wil daarom ook meegeven dat alleen een friendly advies is.

Deze kamer is denk als decor wel enigszins een verborgen pareltje en ik denk dat deze het op de nieuwe locatie ook erg goed zal doen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja  53:16 min


 • Decor
 • Sfeer
 • Origineel

  Niklas

patjehartje1patjehartje1EscaperLid sinds: 03 juni 2022 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2023

Beter dan verwacht!

Ik wist van te voren niet goed wat ik van deze kamer moest verwachten.
Maar hij was echt heel gaaf.
Het is een leuke en op een goede manier spannende kamer. Er zaten ook hele leuke elementen in. Het was top!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Oklahoma

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Puzzels
 • Origineel
 • Gebrek aan verhaal einde ?

  Elfeater

ElfeaterElfeaterSenior EscaperLid sinds: 22 juni 2021 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2023

Think you're alone?

Think again.

Allereerst dikke kudos voor de service bij deze locatie. We stonden muurvast in een dikke file, maar gelukkig was het geen probleem om wat later dan afgesproken te beginnen.

Locatie is makkelijk te vinden en gratis parkeren voor de deur.

De emailtjes vooraf zorgen ervoor dat je al meteen lekker in het verhaal zit. De sfeer in de kamer is erg tof. Geen goedkope jumpscares, maar er hangt een lekker creepy sfeertje. We hebben twee keer een hint moeten vragen, en dat ging op een grappige manier, leuk verzonnen.

Puzzels zijn prima te doen en teamwork is vereist. Het verhaal had ik zelf moeite mee, vond het soms lastig te verstaan en op het eind waren we het even kwijt. Achteraf gelukkig nog onze vragen kunnen stellen en nog even door de kamer heen kunnen lopen, wat alles weer goed maakt.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Oklahoma

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving

  patjehartje1

JuliettevLJuliettevLEscape ApprenticeLid sinds: 10 mei 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2023

Geweldig

Goede escape room met leuke en uitdagende puzzels. De aankleding en het thema/verhaal waren top! Mooi gebruik van muziek en verlichting.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  44:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving

 

strawmountainsstrawmountainsEscaperLid sinds: 21 oktober 2019 (46 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2024

Lees je omgeving!

Gespeeld met mijn wederhelft, wat vanaf het moment dat we binnenstapte al werd besproken als zeer uitdagend.
De kamers en beleving ervan waren zeer goed, het verhaal is goed verworven in de kamer.
Technische elementen en veel van de puzzels in de kamers waren fantastisch!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Alleen gespeeld

Team: The Odd Couple

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal

 

Amanda86Amanda86Junior EscaperLid sinds: 04 juni 2022 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

kippenvel

Deze Kamer samen met mijn partner gespeeld wat echt wel een uitdaging was maar wat hebben wij genoten.
ontvangst hal is mooi ruim en zeer vriendelijk ontvangst. we gingen opzoek naar vermiste backpakkers en ja die hebben we gevonden.
de kamer was zwak uitgedrukt zeer freaky met weinig rustmomenten de geesten waren voelbaar en de geluiden deden je geloven vooral omdat we maar met zijn 2en waren zat de spanning er hoog in. de puzzels waren leuk en uitdagend en goed passend bij het thema (geen cijfer sloten) ik ben meerdere keren tegen het dak gesprongen. hij was echt gaaf maar helaas hadden wij net 30 seconde te weinig om te ontsnappen. en is dit dus geen kamer waar ze je even langer door laten spelen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: The Odd Couple

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

 

ReneN90ReneN90Junior EscaperLid sinds: 28 juli 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 mei 2023

Geesten om je heen

Drie backpackers die verdwijnen, schept natuurlijk al de verwachting dat het een niet al te relaxte kamer is. Spanning is vanaf moment een zichtbaar en voelbaar. Met vijf personen, kun je aardig uit de voeten om de puzzels met elkaar op te lossen. Helaas miste ik wat logica in de puzzels, in relatie tot bijdrage aan het verhaal. Tijdens de kamers, krijg je meerdere keren video's te zien. Dat is leuk en origineel, maar voor mij hield het het verhaal soms wat te lang op. Ik heb me zeker vermaakt, maar ben iets minder enthousiast dan het algehele cijfer dat deze kamer op deze site krijgt.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  49:00 min


 • Sfeer
 • Origineel

 

DewiDewiEscape ExpertLid sinds: 05 augustus 2022 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2023

Prima kamer!

Eindelijk was het zo ver; we mochten deze toffe kamer gaan spelen!
Het ontvangst was prima (Ik vind het altijd leuk om in thema ontvangen te worden, dit was hier helaas niet het geval).
De kamer is Engelstalig, wat geen probleem wanneer je Engels niet heel goed is. Ga dan vooral niet in het Nederlands spelen, wat wij wel deden, dan wordt het een stuk lastiger.

Met een video werden we in de stemming gebracht en kregen we meer van het verhaal te horen. 3 vermiste backpackers waren hier voor het laatst gezien...

Er is duidelijk met oog voor detail aan deze kamer gewerkt. Alles klopte, materiaal gebruik, de geluiden en het licht. Net genoeg om alles te kunnen zien, maar wel om te zorgen voor een ongemakkelijk sfeertje.

De puzzels waren lineair, wat ik erg fijn vindt. Maar met 5 spelers soms wat lastig, omdat je soms niets kan doen.
Ook het gebruik van puzzels per kamer was niet helemaal logisch verdeeld. Sommige ruimtes was je erg vlot doorheen, soms leek er iets te "missen". Al was het alleen maar om te genieten van het geweldige decor.

De puzzels waren relatief simpel, wij waren vaak te moeilijk aan het denken waardoor we vastliepen.
Het hint systeem was prima bedacht en werd soms ook gebruikt om te laten weten dat we op te goede weg waren. En dus niet moesten afdwalen :).

Conclusie: leuke kamer, maar komt niet helemaal tot zijn recht. Je werd niet volledig in het verhaal getrokken. Ik was continue bezig met het feit dat ik in een escaperoom zat.
De kamer heeft zeker veel potentie om nog beter te worden. Qua decor een 10!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

Chris (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2023

Superb escape room! Really nice story, keeps you on your toes the whole time!

Not your average escape room with lots of locks and codes, but other interesting ways to puzzle out!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (231 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 mei 2023

Leuke kamer

Ontvangstruimte was prima maar de host had een beetje haast denk… we werden snel de kamer in gezet . Kamer zelf is leuk gedaan met een creepy sfeertje . Nooit echt eng maar wel spannend . Variatie in doe en denk puzzels is altijd goed . Wel vond ik het decor wat simpel . Muren van het gebouw zelf met wat verf erop . Dat had we beter gekund en had de kamer ook afgemaakt . Hint systeem was niet echt mijn ding . Hints op briefjes vind ik wat simpel . Verder prima vermaakt en echt wel een leuke kamer om te spelen .


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:11 min

 

Marco BoonkMarco BoonkEscape ApprenticeLid sinds: 25 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2023

Leuke room en goed in wlkaar gezet

Het intro was goed en met name ook de mails van te voren. De kamers waren mooi in elkaar gezet. Top!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:20 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

Rico JansenRico JansenEscape ApprenticeLid sinds: 06 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 06 februari 2023

Geweldig

Hele gave uitgebreide escape room, super tevreden!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Spannend
 • Verhaal

 

stijnuijterlindestijnuijterlindeEscaperLid sinds: 24 juli 2021 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2023

Super spannend!

Je waant je volledig in de sfeer waarin het verhaal is bedoeld. Enorm spannend, maar niet over het randje! Leuk verhaal en volledig de moeite waard om eens te spelen.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (192 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 januari 2023

Creatief spel met een mooie spanning

We spelen beide kamers op deze locatie.
The Dam hebben we net gedaan en dus is het de beurt aan Abandoned!

Otvangst:
We waren natuurlijk al binnen en na een relax momentje met wat te drinken konden we aan het avontuur beginnen.

Kamer:
De sfeer word meteen bij het begin al lekker neergezet!
Er waren mensen in ons groepje die niet zo happig zijn op spanning, maar ze vonden de kamer heel leuk.
Dus ja, het is spannend. Maar zeker op een hele leuke en subtile manier. Geen goedkopen jumpscares, echt sfeer opbouwen met licht en geluid. Mooi gedaan!
Dit is geen echte puzzel kamer. Vooral met logisch nadeken en goed kijken kom je het verste in dit spel.
Love it or hate it. Ik ben er enorm fan van omdat alles zo natuurlijk aanvoelt en niet zo van ''oh, we moeten puzzels in een kamer gooien''.

We hebben wederom maar 1 hint nodig gehad in het spel en zaten dus heerlijk in de flow en voor ons was alles zeer logisch en duidelijk. we hebben de kamer ook in 50 min gespeeld, en dat is niet slecht met een slagingskans van 35%!

Conclusie:
Een kamer met verhaal, thema, spanning en logische handelingen. Dat is Abandoned!
Speel de kamer met max 4 personen, dan kan iedereen alles mee krijgen en heb je geen mensen die niks te doen hebben.
Geniet van de visuals en probeer heel goed te blijven kijken, dan komt het wel goed.

Ik heb erg genoten van de kamer!
Dank Escapium voor de top avond (en met name dank aan Jiska, ik hoop dat ik het goed schrijf) je hebt ons heel leuk en goed begeleid! DANK!!!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

JorgeJorgeEscape ApprenticeLid sinds: 22 oktober 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2022

Leuke kamer

Leuke kamer, goede ontvangst.
We hadden deze kamer gekozen als tussenstop naar Groningen.
Heel toffe pauze op onze trip.
Op voorhand al een aantal mails gekregen om volledig in de sfeer te geraken.
Sommige dingen waren al een beetje beschadigd door het gebruik, maar dat deed geen afbreuk aan de kamer.
In alle geval een aanrader.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  45:18 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

TrudyTrudyEscape GuruLid sinds: 30 oktober 2022 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2022

Goed uitgevoerd

De locatie van deze escaperoom is weer niet om naar huis te schrijven, ergens op een industrieterrein. Ook de ontvangst was aanvankelijk niet heel denderend, want het personeel was druk met een andere groep. Toen de host ons eenmaal meenam naar het verlaten huis, werd het een stuk leuker. In de escaperoom wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluid, en de opdrachten passen bij het verhaal. Wij hebben ons dom gevoeld, gegild, gelachen en ons verbaasd over hoe goed deze kamer is. Eén ruimte hebben we nog niet eerder aangetroffen in een escaperoom; dat vonden we echt supertof gedaan. De puzzelstukjes vielen uiteindelijk allemaal op hun plek en net toen we dachten dat we klaar waren... moesten we nog even iets afmaken.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Sfeer

 

marjo_leinmarjo_leinJunior EscaperLid sinds: 02 december 2019 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

Leuke, spannende escaperoom met originele puzzels

Ruim opgezette escaperoom met oog voor detail. Spannend verhaal waar je door het decor en de sfeer helemaal in zit.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Noa YasmineNoa YasmineEscaperLid sinds: 05 oktober 2022 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 november 2022

Spannende en mooie kamer met leuke opdrachten

Mooi gebruik gemaakt van de ruimte, spannende sfeer. Leuke opdrachten. Eindpuzzel wel wat te ingewikkeld voor ons.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

 

HHEscaperLid sinds: 20 september 2020 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 november 2022

spannende kamer met goede effecten

Abondened was een super goed opgezete kamer, hoe verder je in het spel komt des te beter en spannender het wordt. Het licht, de apparatuur, de beelden.. alles is op hoog niveau. Prima service waarbij je het achteraf rustig kan hebben over de ervaring. Ook met twee personen zou je de kamer prima kunnen bespelen, alleen was het ons tweeën net niet gelukt om binnen de tijd te ontsnappen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

 

IlseIlseJunior EscaperLid sinds: 18 augustus 2016 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Lekker spannend! (met een EXTRA creepy Halloween bonus)

Deze kamer moet het, zoals veel spelers zeggen, meer hebben van de aankleding en de sfeer dan de vele puzzels. Meer dan een tot twee opdrachten per ruimte zijn er niet. De aankleding, de geluiden, de accessoires en de verschillende ruimtes maken het alsnog zeer de moeite waard! Het voelt echt als een oud, vervallen huis waarin je ronddwaalt en steeds meer geheimen ontdekt. Zeker één van de latere ruimtes met een groot onverwacht object erin is een hele coole verrassing. De schermmomenten duurden soms een tikkeltje lang naar onze smaak en de hints zijn oké, maar niet heel sterk passend in het thema.

Waarom uiteindelijk dan deze topscore? Wij deden de kamer op Halloween en kregen een creepy bonus... een springlevende en zeer overtuigende acteur die ons de stuipen op het lijf jaagde! Als een ware Michael Myers dook hij ineens op en ondanks dat we wísten dat het niet echt, ging onze adrenaline meteen in de overdrive. Mocht je de kans krijgen, dan raden we je dit extraatje ab-so-luut aan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Storyline
 • Experience
 • Ambiance
 • Exciting
 • Few puzzles

 

annevbannevbEscaperLid sinds: 15 december 2019 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Zoektocht naar de backpakkers

Samen met collega's gingen we naar Escapium om deze kamer te spelen. Het verhaal was duidelijk en je werd hier goed in meegenomen. Niet alleen tijdens het escapen zelf werd je meegenomen in het verhaal, maar ook voor het spelen van de kamer al, super leuk! De kamer was leuk in thema en het introducerende filmpje gaf ons een nog beter beeld van waar we ons nu bevonden. De kamer zelf was een combinatie van puzzelen en dingen zoeken. Een pluspunt voor mij was zeker dat er verschillende kamers zaten. Niet alle oplossingen van puzzels waren voor mij even duidelijk, ik had soms het gevoel dat we met een beetje proberen en doen gewoon opeens verder kwamen, dat vond ik jammer. Het einde van het verhaal was voor mij wat onduidelijk en vond ik jammer, maar al met al een prima kamer!


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Meerdere kamers
 • Inleiding dagen van tevoren
 • Hintsysteem
 • Puzzels
 • Einde

 

agneshennemanagneshennemanSenior EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 december 2022

Leuke beetje spannende escaperoom

Beleving begint al voordat je start dmv e-mails.
Veel puzzels, moet met meerdere gespeeld worden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal

 

nouksternouksterEscaperLid sinds: 01 september 2018 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Leuke, spannende beleving!

Een leuke escape room met wat spannende momenten. Jammer dat je weinig aan het puzzelen bent, maar de beleving maakt dat goed!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 7 personen

Team: K.G. Loeigek

Ontsnapt: Nee

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig