Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Abandoned

Utrecht , Nederland

Nu gesloten

65 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

16 jaar

Lees reviews

Meer over Abandoned

3 Backpackers worden meer dan een jaar vermist. Er zijn in de tussentijd enkele sporen gevonden in een bos, vlak in de buurt van een verlaten huis. Reden voor de familie en vrienden om een zoekactie op te richten waarbij jullie je aansluiten. De zoektocht starten jullie in het huis dat berucht staat om zijn verleden en enge verhalen…Thema's

Avontuur

Horror

Inrichting

Keuken

Klassiek

Liefde

Misdaad

Mysterie

Ontvoering

Reizen

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Escapetalk.nl statistieken

25 likes

201 bezoekers

74.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Nevadadreef 44-46
3565 CC, Utrecht
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

117 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

GijssambeekGijssambeekEscape ExpertLid sinds: 1 januari 2022 (75 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Medallions are always evil

Deze dag hadden we een heus escape dagje samen met ´De Drie Duitsers´ 3 personen, deze kamer was de afsluiting van de dag en daarbij ook van mijn goed gecontroleerde hartslag.

We werden vriendelijk ontvangen door de host, een aardige gast waar we nog een leuk praatje mee hebben gehad super leuk!
Vervolgens konden we richting de kamer en begin de experience meteen met een verhaal een een video, beide een leuke toevoeging voor het totaal plaatje.

Vanaf binnen komst had ik gelijk het gevoel dat ik in een verlaten huis stond, de afwerking was naar mijn menig super gedaan en ik stond bijna op het punt om te vragen wat het huis wel niet koste voor een nachtje, dit heb ik naderhand maar gelaten toen ik van alles hoorde.

Ik vind het oprecht een leuke ´horror´ of ´triller´ kamer hoeveel waarde jullie aan deze woorden hechten is geheel aan jullie maar ik heb regelmatig even zitten twijfelen of ik toch niet van tevoren naar de wc had moeten gaan. De ´puzzels´ zijn creatief waarom zet ik puzzels tussen aanhalingstekens? Nou omdat ik niet weet of het dat echt waren, een groot deel bestond vooral uit opdrachten wat het voor mij nog meer naar de realiteit trok dan dat ik toch het gevoel bleven hebben in een escaperoom te zijn.

Ik bleef me verbazen stukje bij stukje en er waren redelijk wat ´ahhhh´ ohhh momenten, ook waren er een hoop ´Da doek ech nie´ momenten het zou mogelijk zijn dat die vooral van mij afkwamen. Begin tot eind was het verhaal duidelijk en paste het begin perfect bij het einde dit is iets wat ik altijd zeer op prijs stel en zo dus ook hier.

Toen we er eenmaal uit waren, wat nog net binnen de tijd was leek het wel of we voor een eeuwigheid binnen waren de tijd was ons gewoon voorbij geschoten en kon mijn rimpels tellen. Bij het na praten werden we ook netjes nog een door de kamer gehaald en puntjes die we niet helemaal begrepen werden mooi uitgelegd. Het enige wat ik jammer vond (Niet erg maar jammer) was dat bij het napraten werd vertelt dat er soms een extra toevoeging bij zit die alleen op bepaalde momenten kan i.v.m. het resetten van te voren. Dit had de experience voor mij nog vetter gemaakt en vind het wel jammer dat we dit hebben moeten missen. Met alle love naar Escapium hoorde ik dat het de insteek was voor de toekomst om dat als basis spel te gaan doen en dat is top!

Even in het kort (Iets waar ik moeite heb wat misschien al te merken was)
Hou je van een leuke horror kamer waar je regelmatig op je teentjes loopt en als een held op sokken om hoekjes kijkt of er niks loopt hangt of zweeft is deze kamer echt iets voor jou en is het van mij zeker een aanrader en een van mijn favoriete horror kamers!

Super bedankt voor de leuke dag mensen van Escapium!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend
 • Opdrachten
 • Verhaal

  Drs-jlcsjephanie

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (146 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juli 2022

Viva Las Vegas 🎸

Abandoned was de verrassing van onze escape-dag. We hadden er met het team ‘De Drie Duitsers’ (3 personen) al drie kamers opzitten deze dag en reden uiteindelijk naar Utrecht voor Abandoned, wat onze laatste kamer zou worden. We hadden toen nog niet in onze gedachte dat het ook echt een grande finale zou zijn.

We kwamen aan bij Escapium waar we voor het pand nog luid ‘Viva Las Vegas’ stonden te zingen, omdat deze kamer gevestigd was aan de Nevadadreef 🤣. Hoewel Escapium in Utrecht ligt, kun je gratis voor de deur parkeren 👌. Eenmaal binnen kom je in een ruime ontvangstruimte die er zeer catchy uitziet. Na wat babbelen met onze gamehost en het broodnodige toiletbezoek, waren we klaar om te starten. We hadden géén verwachtingen voor deze kamer, wat er uiteindelijk in resulteerden dat we zeer enthousiast de kamer verlieten.

De introductie vond plaats vóór de kamer in de vorm van een filmpje. Drie backpackers zijn zoekgeraakt en ze waren voor het laatst gezien in een verlaten huis, waar wij nu het onderzoek zouden moeten vervolgen. Wat direct opvalt bij het betreden van de kamer is de decoratie en thematisering. Deze is enigszins kunstzinnig én zet perfect de juiste sfeer neer. Je waant je echt in een verlaten huis. Daarnaast werd ons vooraf medegedeeld dat het er wel eens zou kunnen spoken. Gedurende het gehele spel voel je een lichte spanning. Het ‘spoken’ is ontzettend goed gedaan, zonder dat het echt héél erg eng is. De gehele sfeer is (op een goede manier) onaangenaam en scary, zonder dat er veel scares in de kamer zitten. Dit komt door de decoratie én een perfecte toevoeging van licht- en geluidseffecten.

Dit is zo’n kamer waar je door een verhaal heen loopt. De dingen die je moet doen zijn logisch en passend bij het verhaal. Hierdoor heb je eigenlijk niet echt het idee dat je puzzels aan het oplossen bent, terwijl je dat wel degelijk aan het doen bent. Steeds wordt er meer duidelijk van hoe het zit en hoe verder je komt, hoe vetter het wordt. Van één bepaalde scene was ik erg onder de indruk 👏. De kamer is vrij lineair, wat betekent dat je stap voor stap het verhaal doorloopt. Hierom zou ik aanraden om niet met een grotere groep te spelen dan vier personen. Daarbij zijn er ook ‘rustpunten’ in de kamer, waarbij je het puzzelen óf zoeken even moet laten schieten, om het verhaal mee te krijgen. Aanrader twee: doe dat ook! Binnen de gegeven tijd voor de kamer is hier ook rekening mee gehouden, dus je mist niets aan tijd.

Waar wij dachten dat we een vriendelijke host hadden die ons door liet spelen terwijl de tijd om was, bleek dat we de kamer gewoon netjes binnen de tijd hadden gehaald 😅. Dit geeft maar weer aan hoe je je in een verhaal kunt verliezen en dat je je complete gevoel van tijd en locatie kwijt kunt raken in een goede escape room.

Na het spelen liep de host met ons de kamer nog even door én mochten we nog een puzzel doen, die ons in de kamer niet gelukt was (Ik kan er verder niet meer over vertellen, zonder te spoilen 🤫). Ik kan het altijd ontzettend waarderen als escape rooms tijd nemen om met je na te bespreken. Dus grote complimenten hiervoor. Met een zeer tevreden gevoel verlieten wij Escapium. Ik beschouw deze kamer echt als een verborgen parel, die je zeker moet spelen. Absolute aanrader!

Al bij al; Een hele toffe belevingsgedreve kamer met een goede verhaallijn en goede thematisering en decoratie. Zeker een aanrader om te gaan spelen!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. een lineaire spelbeleving;
- Neem gedurende het spelen de tijd om het verhaal mee te krijgen;
- Ook geschikt voor angsthazen, want de kamer is spannend, maar absoluut niet eng.

Bedankt voor deze toffe afsluiter van onze escape-dag, Escapium. We waren erg onder de indruk van deze kamer en komen graag nog eens terug voor jullie andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: De Drie Duitsers 🇩🇪

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Origineel
 • Spannend
 • Decoratie en thematisering
 • Licht en geluid

  EscapElinesjephanie

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape ExpertLid sinds: 27 september 2020 (99 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 januari 2023

Creatief spel met een mooie spanning

We spelen beide kamers op deze locatie.
The Dam hebben we net gedaan en dus is het de beurt aan Abandoned!

Otvangst:
We waren natuurlijk al binnen en na een relax momentje met wat te drinken konden we aan het avontuur beginnen.

Kamer:
De sfeer word meteen bij het begin al lekker neergezet!
Er waren mensen in ons groepje die niet zo happig zijn op spanning, maar ze vonden de kamer heel leuk.
Dus ja, het is spannend. Maar zeker op een hele leuke en subtile manier. Geen goedkopen jumpscares, echt sfeer opbouwen met licht en geluid. Mooi gedaan!
Dit is geen echte puzzel kamer. Vooral met logisch nadeken en goed kijken kom je het verste in dit spel.
Love it or hate it. Ik ben er enorm fan van omdat alles zo natuurlijk aanvoelt en niet zo van ''oh, we moeten puzzels in een kamer gooien''.

We hebben wederom maar 1 hint nodig gehad in het spel en zaten dus heerlijk in de flow en voor ons was alles zeer logisch en duidelijk. we hebben de kamer ook in 50 min gespeeld, en dat is niet slecht met een slagingskans van 35%!

Conclusie:
Een kamer met verhaal, thema, spanning en logische handelingen. Dat is Abandoned!
Speel de kamer met max 4 personen, dan kan iedereen alles mee krijgen en heb je geen mensen die niks te doen hebben.
Geniet van de visuals en probeer heel goed te blijven kijken, dan komt het wel goed.

Ik heb erg genoten van de kamer!
Dank Escapium voor de top avond (en met name dank aan Jiska, ik hoop dat ik het goed schrijf) je hebt ons heel leuk en goed begeleid! DANK!!!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

JorgeJorgeEscape ApprenticeLid sinds: 22 oktober 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 november 2022

Leuke kamer

Leuke kamer, goede ontvangst.
We hadden deze kamer gekozen als tussenstop naar Groningen.
Heel toffe pauze op onze trip.
Op voorhand al een aantal mails gekregen om volledig in de sfeer te geraken.
Sommige dingen waren al een beetje beschadigd door het gebruik, maar dat deed geen afbreuk aan de kamer.
In alle geval een aanrader.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  45:18 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

TrudyTrudyEscape ExpertLid sinds: 30 oktober 2022 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 december 2022

Goed uitgevoerd

De locatie van deze escaperoom is weer niet om naar huis te schrijven, ergens op een industrieterrein. Ook de ontvangst was aanvankelijk niet heel denderend, want het personeel was druk met een andere groep. Toen de host ons eenmaal meenam naar het verlaten huis, werd het een stuk leuker. In de escaperoom wordt goed gebruik gemaakt van licht en geluid, en de opdrachten passen bij het verhaal. Wij hebben ons dom gevoeld, gegild, gelachen en ons verbaasd over hoe goed deze kamer is. Eén ruimte hebben we nog niet eerder aangetroffen in een escaperoom; dat vonden we echt supertof gedaan. De puzzelstukjes vielen uiteindelijk allemaal op hun plek en net toen we dachten dat we klaar waren... moesten we nog even iets afmaken.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Sfeer

 

marjo_leinmarjo_leinJunior EscaperLid sinds: 2 december 2019 (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 november 2022

Leuke, spannende escaperoom met originele puzzels

Ruim opgezette escaperoom met oog voor detail. Spannend verhaal waar je door het decor en de sfeer helemaal in zit.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

HHJunior EscaperLid sinds: 20 september 2020 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 november 2022

spannende kamer met goede effecten

Abondened was een super goed opgezete kamer, hoe verder je in het spel komt des te beter en spannender het wordt. Het licht, de apparatuur, de beelden.. alles is op hoog niveau. Prima service waarbij je het achteraf rustig kan hebben over de ervaring. Ook met twee personen zou je de kamer prima kunnen bespelen, alleen was het ons tweeën net niet gelukt om binnen de tijd te ontsnappen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal

 

Noa YasmineNoa YasmineJunior EscaperLid sinds: 5 oktober 2022 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 november 2022

Spannende en mooie kamer met leuke opdrachten

Mooi gebruik gemaakt van de ruimte, spannende sfeer. Leuke opdrachten. Eindpuzzel wel wat te ingewikkeld voor ons.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend

 

IlseIlseJunior EscaperLid sinds: 18 augustus 2016 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Lekker spannend! (met een EXTRA creepy Halloween bonus)

Deze kamer moet het, zoals veel spelers zeggen, meer hebben van de aankleding en de sfeer dan de vele puzzels. Meer dan een tot twee opdrachten per ruimte zijn er niet. De aankleding, de geluiden, de accessoires en de verschillende ruimtes maken het alsnog zeer de moeite waard! Het voelt echt als een oud, vervallen huis waarin je ronddwaalt en steeds meer geheimen ontdekt. Zeker één van de latere ruimtes met een groot onverwacht object erin is een hele coole verrassing. De schermmomenten duurden soms een tikkeltje lang naar onze smaak en de hints zijn oké, maar niet heel sterk passend in het thema.

Waarom uiteindelijk dan deze topscore? Wij deden de kamer op Halloween en kregen een creepy bonus... een springlevende en zeer overtuigende acteur die ons de stuipen op het lijf jaagde! Als een ware Michael Myers dook hij ineens op en ondanks dat we wísten dat het niet echt, ging onze adrenaline meteen in de overdrive. Mocht je de kans krijgen, dan raden we je dit extraatje ab-so-luut aan!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Storyline
 • Experience
 • Ambiance
 • Exciting
 • Few puzzles

 

annevbannevbJunior EscaperLid sinds: 15 december 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Zoektocht naar de backpakkers

Samen met collega’s gingen we naar Escapium om deze kamer te spelen. Het verhaal was duidelijk en je werd hier goed in meegenomen. Niet alleen tijdens het escapen zelf werd je meegenomen in het verhaal, maar ook voor het spelen van de kamer al, super leuk! De kamer was leuk in thema en het introducerende filmpje gaf ons een nog beter beeld van waar we ons nu bevonden. De kamer zelf was een combinatie van puzzelen en dingen zoeken. Een pluspunt voor mij was zeker dat er verschillende kamers zaten. Niet alle oplossingen van puzzels waren voor mij even duidelijk, ik had soms het gevoel dat we met een beetje proberen en doen gewoon opeens verder kwamen, dat vond ik jammer. Het einde van het verhaal was voor mij wat onduidelijk en vond ik jammer, maar al met al een prima kamer!


6.5

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  57:30 min


 • Goede service
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Spannend
 • Meerdere kamers
 • Inleiding dagen van tevoren
 • Hintsysteem
 • Puzzels
 • Einde

 

agneshennemanagneshennemanEscaperLid sinds: 12 februari 2022 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 december 2022

Leuke beetje spannende escaperoom

Beleving begint al voordat je start dmv e-mails.
Veel puzzels, moet met meerdere gespeeld worden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal

 

nouksternouksterEscaperLid sinds: 1 september 2018 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Leuke, spannende beleving!

Een leuke escape room met wat spannende momenten. Jammer dat je weinig aan het puzzelen bent, maar de beleving maakt dat goed!


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 7 personen

Team: K.G. Loeigek

Ontsnapt: Nee

 

Nancy van Voorn (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2022

Leuke kamer

Niet te moeilijk gaan denken in deze kamer, want dan raak je er niet op tijd uit. Ga met een niet te grote groep. Er zitten leuke elementen in. Wel vind ik de kamer wat aan de hoge prijs als ik hem vergelijk met top kamers. Vandaar ook mijn iets lagere beoordeling.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

MeloenmilouMeloenmilouEscape ApprenticeLid sinds: 9 oktober 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 oktober 2022

All about the details

Wat een gave kamer! Er is aan zo ontzettend veel gedacht! Er zijn ook ontzettend veel zaken welke je kan onderzoeken! Het enge tintje maakt de kamer een geweldige ervaring! Mooi werk!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

debby_roukensdebby_roukensSenior EscaperLid sinds: 22 januari 2019 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 september 2022

Leuk eng

We hadden geboekt om een lijk te gaan stelen in Baarn, maar vanwege de afstand wilden we graag nog een escaperoom doen. Dus beetje rondgekeken in de buurt en uitgekomen bij de vermiste backpackers in Utrecht. Drie jonge mensen die verdwenen waren en een spookhuis dat daar vermoedelijk iets mee te maken had. De kamer is lekker sfeervol ingericht wat een gezonde spanning geeft, want hij is niet echt eng. Juist bij dit soort kamers is het jammer dat je eerst in een ontvangstruimte zit en door een host wordt meegenomen naar de ingang. Dat vonden we een ongelofelijke pre van The Orphanage (nu geloof ik ' If these walls could talk') in Zoetermeer; je klopt op de deur en bent gelijk in een enge omgeving en de host speelt een rol die daarbij aansluit.
De puzzels in de kamer zijn leuk. Er zitten echt wat dingen in die we nog niet hadden gezien, maar toch waren er een paar kleine dingetjes die we onbevredigend vonden. Zo is er een prop die niks doet, terwijl dat wel in het verhaal past en het ook een hele leuke toevoeging zou zijn. We begrepen dat hij in het verleden wel werd ingezet maar niet goed werkte. Misschien is het dan toch beter hem weg te laten.
Met Engels sprekende spelers in onze groep valt het extra op dat de acteurs in het filmpje niet oorspronkelijk Engels spreken. Het doet op zich aan het verhaal niet af, maar ik zou er dan toch voor gekozen hebben ze Nederlands te laten spreken en het voor buitenlandse spelers te ondertitelen. Tot slot het eind. Het was ons duidelijk wat er gebeurd was met de drie, maar in het eindfilmpje wordt gezegd dat het onbekend is waar ze zijn gebleven. Dat hadden we toch net opgelost? En dan is er nog een persoon die een rol speelt in het huis maar waarvan totaal onduidelijk is wat ermee gebeurd is. Het zijn details, maar juist in de details zit het verschil tussen een goede en een geweldige kamer.
We haalden hem in 42 minuten.

Mijn 58e kamer.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Diversiteit
 • We vonden hem voor het type kamer vrij duur
 • Verhaal was niet helemaal duidelijk

 

LifeCheyLifeCheyEscaperLid sinds: 4 november 2019 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 september 2022

Spannend en mooi uitgewerkt

Gratis voor de deur parkeren, ideaal. De kamer zelf is spannend en goed uitgewerkt. Mooi decor. Spannend, thriller, maar niet echt horror (gelukkig). De kamer heeft inderdaad meer opdrachten dan echt puzzels, wat wij een klein beetje misten. Genoeg spannende momenten, tof! Begeleiding ook erg netjes en gezellig. Altijd leuk om achteraf nog even door de kamer te kunnen en alles door te lopen. Bedankt voor een leuke avond!


9

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Kippenhok

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Puzzels

 

maarten404maarten404Escape ApprenticeLid sinds: 7 november 2017 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 september 2022

Waardeloos door de techniek

De techniek van de room werkte niet, waardoor we het verhaal niet konden volgen en geen feedback kregen of we goed of fout bezig waren. De begeleider vertelde ons na afloop "jullie hebben wel alle puzzels gedaan" maar doordat hij handmatig dingen moest laten gebeuren voor de voortgang leek het alsof dat random gebeurde in plaats van alsof het te maken had met wat wij aan het doen waren.
Het was een waardeloze ervaring, ik had liever gehad dat hij ons er uit had gehaald toen duidelijk was dat de boel kapot was en de boel had gefixt en/of dat we later terug konden komen.

Wellicht dat de kamer wel leuk is als ze de boel fixen. (dat zal vast want alle andere reviews zijn heel enthousiast)


2.5

Sfeer: 3.0

Spelbeleving: 2.0

Service: 3.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: DOGMA escape team

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Slechte service
 • Beleving
 • Gebrek aan verhaal
 • Techniek

 

jaspercramjaspercramEscape ExpertLid sinds: 7 november 2017 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 september 2022

zoveel technische problemen dat de kamer echt niet leuk was

De kamer kampte tijdens ons bezoek met verschillende technische problemen. Zo moesten we na twee minuten terug naar de lobby omdat "het verkeerde verhaal" gestart was. Bij twee tweede poging mochten we door. Na 10 minuten kwam er ergens een opening naar een andere ruimte. Het was onduidelijk of dit de bedoeling was, dus hebben we het maar "in de camera" gevraagd. Omdat we hier niet direct antwoord op kregen,, hebben we zelf maar gegokt dat dit niet de bedoeling was en zijn we er dus niet doorheen gegaan. Na een paar minuten kregen we feedback van de host dat het inderdaad niet de bedoeling was.
Na ongeveer 20 minuten hield alle software er mee op. De host heeft ons laten doorspelen (en heeft ons er niet van op de hoogte gebracht) maar we hebben verschillende elementen gemist en er was op de meeste plekken geen feedback meer of we iets goed of fout deden. We zijn bijvoorbeeld soms minuten bezig geweest met een puzzel die we al lang goed opgelost hadden.
Het is moeilijk in te schatten hoe de kamer geweest zou zijn als alles netjes gewerkt zou hebben. De kamer was heel griezelig. Dat is goed gedaan. En er zaten wat leuke en verassende elementen in. Maar ook veel dingen die we al in meerdere andere rooms tegen gekomen waren. Verder kwam het verhaal wat mij betreft niet goed tot zijn recht.


Reactie door Escapium

5 september 2022

Hi Jasper, Wat spijtig om te lezen dat jullie ervaring niet was waar wij ons hard voor inzetten. Ik probeerde even jullie op te zoeken in het reserveringssysteem maar kon geen reservering onder de naam Jasper vinden. Zou je ons daarom even per email een berichtje kunnen sturen via info@escapium.nl? Op die manier kunnen we even bespreken hoe of wat, en kunnen we hiervan leren! Alvast dank, Groetjes, Patrick Eigenaar Escapium


4

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 5.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: DOGMA escape team

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Sfeer
 • Slechte begeleiding
 • te veel technische problemen

 

HSTankHSTankJunior EscaperLid sinds: 20 april 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 september 2022

Op visite in een pas verlaten huis

Abandoned is een griezelige housetour met vele creatieve ideeën. Het verhaal wordt langzaam, maar zeker door de Room onthult en weet samen met het prachtige decor een luguber sfeertje op te bouwen.

Qua atmosfeer zit het in Abandoned zeer goed. De kamer is prachtig aangekleed en het voelt echt alsof je in een pas verlaten huis rondbanjert. De daardoor ongemakkelijke stemming wordt daarnaast ook nog eens aangewakkerd door de audio en incidentele schrikmomenten. Ik zou de ervaring niet per sé het label 'horror' geven, maar spannend en creepy is het zeker.

De puzzels zijn vooral leuk om uit te voeren, maar merendeels absoluut geen breinkrakers. Het zijn vaak eigenlijk geen puzzels te noemen, meer doe-opdrachten. De puzzel-achtige puzzels zijn prima, maar niet noemenswaardig. Het is ook stuitend hoe weinig puzzels er per kamer zijn in zó'n grote Escape Room. Hele kamers zijn compleet opgelost na één klein karweitje en dat is best even schakelen.

Het voelt alsof deze Room pas echt tot zijn recht kan komen als hij 95 minuten lang zou zijn (i.p.v. 65), uiteraard aangevuld met meer puzzels. De ruimte in overvloed valt dan goed te benutten. Het verhaal is in ieder geval sterk genoeg om circa 90 minuten lang interessant te blijven.

Uiteindelijk is Abandoned een entertainende kamer. Als ervaring is hij top, voor breinkrakers wat minder. Ruimte had beter benut kunnen worden (of überhaupt benut), maar man was die ruimte mooi aangekleed.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

MaxvdBroekMaxvdBroekJunior EscaperLid sinds: 4 augustus 2017 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Erg vermakelijk

Lekker gegriezeld


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Spannend
 • Beleving

 

ellenvgellenvgEscape ApprenticeLid sinds: 27 juni 2020 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

Geweldig

Deze hoort thuis in de TOP kamers!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Spannend
 • Logica

 

vlaflipvlaflipEscaperLid sinds: 28 december 2019 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 augustus 2022

OMG wat is hier gebeurd??

Bij binnenkomst door onze gamehost Delano ontvangen en wat zitten kletsen over de andere escaperoom The Dam, die we ooit als eerst hebben gespeeld. En wat hadden we een zin in deze kamer! We konden al snel aan de slag, op naar Abandoned.
Gezien het thema moet deze kamer het vooral hebben van de sfeer, en die is werkelijk prima. Aankleding is helemaal in stijl en ondanks dt we met vijf waren was er voor ieder genoeg te doen.
We kwamen al snel goed in het verhaal en dit is spannend genoeg om erin meegezogen te worden, de diepe duistere krochten in van de zieke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.
Langzamerhand komen we verder, stapje voor stapje wordt het verhaal onthuld. Zouden we de backpackers nog kunnen bevrijden?
Komen we er zelf wel ongeschonden uit?
Een mix van originele puzzels en authentieke opdrachten, samenwerken is key, je hebt elkaar hard nodig.
Een tweetal zeer goed getimde hints die passend werden gebracht, kijk deze gamehost weet hoe een escaperoom moet worden gespeeld.
We zijn ontsnapt en toen we weer bij Delano waren moesten we wel even bijkomen zeg, want we hebben het de hele avond nog over deze ervaring gehad.
Wow, echt een aanrader, ook voor ervaren escapers een sfeervolle uitdaging.9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Vlaflip

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Gahiz (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Spannend, maar geweldig!

De beste escaperoom die we tot nu toe bezocht hebben. Je wordt niet volgeladen met puzzels en er zit ook een (logische) verhaallijn in verwerkt. Het geeft het gevoel van een thriller maar is alsnog ontzettend leuk. Zeker een aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

LindaLindaEscaperLid sinds: 15 oktober 2017 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 augustus 2022

Mooie kamer

Goede service!
Mooie kamer helemaal in thema.
Leuke puzzels.
Iets te weinig te doen voor grotere groep.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  48:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

MarkWegMarkWegEscaperLid sinds: 18 september 2021 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 augustus 2022

Heerlijke flow in een gave kamer

We speelden met ons vijven deze kamer. Een beetje last-minute toevalstreffer op een lome zondagmiddag. Het werd een heerlijke ervaring. De kamer is gaaf uitgevoerd, ziet er prachtig uit en er is veel aandacht besteed aan de looks. Die looks gaan ook nog eens gepaard aan goede opgaves, mooie puzzels waarin samenwerking, verschillende talenten en onze ervaring goed van pas kwamen. 
In de kamer zitten een aantal erg verrassende wendingen en mooie vondsten. Echt gaaf gedaan en veel complimenten van ons (qua escaperooms best verwende en veeleisende) team. 

We gaan niets spoilen! Er zit teveel in de kamer dat je niet verwacht of toch wel en als het dan komt is het alsnog verrassend. Op hoeveel manieren kun je eigenlijk een deur openen?


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Spannend
 • Logica
 • Verhaal
 • Origineel

 

jasmijnvwjasmijnvwJunior EscaperLid sinds: 29 juni 2021 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Spannend met een heerlijke flow

Er stond weer eens een escaperoomdag op het programma. Wel 3 escaperooms (allemaal met thema horror) stonden op ons lijstje vandaag. De aftrap hadden wij in Utrecht bij Abandoned. Wij waren al flink in het verhaal gesleept vooraf gaande onze ervaring. De ontvangstruimte is prachtig ingericht en sluit helemaal aan bij de setting. Een hoop leuke kleine gimmicks en gelukkig voor ons, ook nog eens een verkoelende ruimte. Na een mooie introductie stappen wij de eerste kamer binnen. De room heeft een ontzettend goede flow en omdat je niet weet wat je kan verwachten zit bij 2 van de 3 escapers de spanning er al goed in. De kamer maakt gebruik van moderne manieren om verder te komen, zo kan je geen gebruik maken van bruteforcen. De elementen binnen de kamer zijn prachtig en wij keken dan ook de gehele tijd onze ogen uit. Na afloop van de kamer konden we nog even nazitten met een verkoelend drankje en een gezellig praatje met onze host. Al met al een ontzettend goed begin van de dag, zeker een aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig