Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Aurum - Order of Gold

Amsterdam, Nederland

Nu geopend

75 minuten

3 - 5

18 jaar

Lees reviews

Meer over Aurum - Order of Gold

De grot heb je achter je gelaten. Je stapt een donkere ruimte binnen. De geur van rook en water vervaagt. Dit is een plek zoals je nooit eerder hebt gezien. Om je heen komen oude machines langzaam tot leven. Je denkt terug aan het berichtje in de krant waarmee het allemaal begon. Goud, een tempel uit 1884, een geheime Orde. Zou het dan toch waar zijn? Opeens schrik je op uit je gedachten. Je bent alleen.

Aurum is onze volgende stap in escape room ervaringen. We hebben er drie jaar keihard aan gewerkt met als doel jullie een onvergetelijke ervaring te bieden. Licht, geluid, special effecten en geur. Alles zit erin. We hebben zelfs een groep die meer dan 450 (!) kamers gespeeld heeft, blij kunnen verrassen...

Let op! Dit dit is geen escape room zoals je misschien gewend bent. Als je een avondje lekker wil puzzelen en dingen graag zelf oplost, is deze kamer misschien niet zo geschikt voor je. Deze kamer draait om samenwerken als groep, om samen uitdagingen oplossen en een unieke ervaring!Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk (in overleg)

NLENLUX

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

4 likes

55 bezoekers

100% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Transformatorweg 30a
1014 AK, Amsterdam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

35 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (291 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2023

Never trust money more than gold

Het is weer tijd om een kamer te spelen die al een tijdje om mijn wishlist staat. Nadat ik de eerste review van Aurum - Order of Gold tegenkwam, was ik geïnteresseerd in deze kamer. Toen hij daarna ook nog werd genoemd in de podcast 'Beyond the Game', moest hij op de planning. Omdat we toch al in Amsterdam waren, besloten we Aurum dus mee te pakken. Backspace bevindt zich buiten het centrum van Amsterdam en heeft genoeg parkeergelegenheid voor de deur (na 19:00 uur zelfs gratis), dat is wel echt een verademing in Amsterdam!

Eenmaal op locatie, start je ervaring meteen. Op voorhand krijg je namelijk een mailtje waar je wat informatie krijgt over de missie die je gaat uitvoeren. Sterker nog; je krijgt als het ware een bepaalde rol bij het betreden van de locatie. Ik persoonlijk vind het altijd heel tof om hier een soort interactie te hebben met je host. Dat zat bij ons dan ook meteen goed, we speelden lekker mee. Wel kan ik me voorstellen, dat wanneer je de mail toevallig niet hebt gelezen, dat het heel moeilijk is om dan in de sfeer van de kamer te komen. Enfin, na een kort praatje met de host, konden we naar de kamer toe.

We starten in een soort kleine ontvangstruimte waar we een introductievideo krijgen. De ruimte ziet er onwijs goed uit! Het decor en afwerking zijn hier van hoog niveau! Buiten dat is ook de film die we te zien krijgen van goede kwaliteit (en bevatten een aantal leuke grapjes). Maar waar deze kamer echt in uitblinkt is de muziek, wauw! Na de introductiefilm kunnen we gaan beginnen. We worden op een bepaalde manier richting de kamer begeleidt. Om heel eerlijk te zijn vond ik dit niet zo tof, het past niet helemaal lekker in het verhaal en de manier waarop vind ik persoonlijk altijd heel 'lame'. Je ziet dit namelijk bij meerdere kamers.

Enfin, we staan in de kamer en ons avontuur kan gaan beginnen. Van begin af aan merk je gewoon dat er onwijs veel aandacht is gestoken in de totaalbeleving van deze kamer. Het decor is eigenlijk op vrijwel alle vlakken erg tof. De afwerking kan hier en daar wat beter, maar je waant je echt in een andere wereld. De muziek die door de kamer heen wordt gebruikt is subliem. Er wordt gebruik gemaakt van leuke effecten en en licht speelt ook een belangrijke factor in deze room. Top!

Waar deze kamer, wat mij betreft, nog meer op uitblinkt, zijn de puzzels. Op de website en in de mail word je ervoor gewaarschuwd dat Aurum geen typische escape room is. Ik ben het daar wel mee eens. Er zitten puzzels in deze kamer, maar allemaal net wat anders dan je zou verwachten. Samenwerking is van een groot belang en ik hou van dat soort puzzels! Daarnaast differentiëren de puzzels heel fijn. Je leert eerst hoe de puzzel werkt, daarna komt er een stukje samenwerking bij kijken en tot slot wordt de mechanic van de puzzel veranderd waardoor hij net een tikkeltje moeilijker wordt. Buiten dat, zitten er een aantal hele originele puzzels in deze kamer!

In Aurum wordt er gebruik gemaakt van een bepaald soort techniek. Iedereen die de kamer gespeeld heeft, zal begrijpen wat ik met dit stukje techniek bedoel. Het is heel leuk hoe ze hier een twist hebben gegeven aan het spelen van escape rooms. Ondanks dat de kamer je bijvoorbeeld helemaal niet ligt, heeft iedereen toch zijn eigen eureka momentjes. Samenvattend is Aurum dus echt een toffe room! Decor ziet er goed uit, goed gebruik gemaakt van licht en geluid, leuke effecten, verhaal is logisch, top dus!

Is er dan echt niets aan te merken op deze kamer? Jawel! Ondanks dat ik echt lovend ben over alle verschillende facetten van deze kamer, kwamen we toch met een gemixt gevoel buiten. Deze kamer mist hier en daar nog wat. Aurum wordt aangeboden als een kamer van 75 minuten, wij stonden met een kleine 33 minuten alweer buiten. Dat wringt toch een beetje. Als je dat gaat afzetten tegen de prijs die je normaal betaalt (wij speelden met een discount code), dan is het wel veel geld voor wat je krijgt. Ik denk dat er hier en daar nog wat dingen toegevoegd moeten worden aan de kamer, zodat de beleving voor iedereen tof is. Ik raad zeker aan om Aurum te gaan spelen! Heb je ervaring? Puzzel dan écht rustig op je gemak. Of neem gewoon vrienden mee die nog niet zo veel ervaring hebben!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (268 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2023

Gigantische omvang met beperkte inhoud

Je kent het riedeltje. Er is een nieuwe kamer, hij ziet er goed uit, hij krijgt hype, en je wordt te benieuwd om jezelf tegen te houden. Tijd om weer eens te gaan spelen dus! Aurum kreeg positieve reviews en zelfs een verwijzing bij de Beyond the Game podcast. Zou dit dan eindelijk weer eens wat nieuws worden?
Parkeren kan bij Backspace voor de deur en na 19:00 uur gratis. Van tevoren krijgen we een mail met belangrijke informatie voor de kamer begint. Check je mail dus goed! Als je dit mist zal je waarschijnlijk geen idee hebben omdat de ervaring direct op locatie begint. We gaan binnendringen bij een geheime orde die schijnbaar een gevaar vormt voor de wereldorde. Het wordt via de mail op een creatieve manier gebracht die ik nog niet eerder heb gezien. Eerlijk gezegd zou ik dit graag vaker zien voor escape rooms. Op locatie weten we direct wat we moeten doen en spelen we uiteraard netjes mee (met flink wat meligheid). Een toiletbezoek is gelukkig nog mogelijk.

De kamer trekt ons gelijk in het verhaal met een sfeervolle combi van een mooi decor en een thematisch passende intro. Hoe we dan naar de kamer worden begeleid is wat minder en cliché. Het is gelukkig snel over.
De vormgeving en muziek zijn gedaan door Eelco Claassen (DarkPark, Fright Nights, Escaperoom Antwerp, e.a.) dus de kamer oogt en klinkt wonderlijk. De muziek is dus prachtig en bewijst maar weer wat voor maestro deze man is. Intussen ziet het decor er ook goed uit, zo lang je het niet aanraakt. Als die prachtige rotsmuur aanvoelt als dun plastic dan zakt de immersie toch wat weg. De afwerking ontbreekt ook af en toe. Dan sta je in zo'n prachtig afgewerkte ruimte en zie je toch die speaker of camera terwijl die makkelijk weggewerkt hadden kunnen worden. Het valt desondanks op dat er duidelijk over na is gedacht om een experience neer te zetten. Dit is niet zo maar wat ideetjes bij elkaar, hier zit duidelijk een visie achter.

De kamer is gelukkig niet alleen sfeervol, maar ook daadwerkelijk leuk en (eindelijk) vernieuwend! De puzzels draaien om een mechanic die ik helaas niet toe kan lichten, maar zo geniaal werkt. Van tevoren wordt al duidelijk gemaakt dat dit geen traditioneel puzzelen zal zijn, maar veel meer om samenwerking gaat. Ik hou van samenwerkingspuzzels, maar hoe maak je dat de focus van je kamer zonder het vervelend te maken? Samenwerking wordt afgedwongen op een manier die past in het verhaal en iedereen toe staat om betrokken te zijn. Je zal misschien niet alles oplossen, maar je bent altijd nodig. Iedereen maakt in de kamer zo meerdere overwinningen mee en dit creëert een heerlijk groepsgevoel.
Deze mechanic wordt zo perfect opgebouwd dat het al snel second nature wordt. Het wordt rustig geïntroduceerd, complexiteit wordt toegevoegd, de moeilijkheid stijgt, en dan worden er twists toegepast. Ik kan er niet over uit hoe slim dit is en hoe goed het werkt! Eindelijk eens iets nieuws dat gewoon goed werkt! Daarnaast bevat de kamer een heerlijk unieke puzzel die ik nergens anders gezien heb.

Ja, ik ben vreselijk enthousiast, maar waarom dan die 8,5 en niet een 10? Dat heeft twee redenen.
Ten eerste bevat Aurum een gedeelte dat gewoonweg niet werkt. Hier wordt gebruik gemaakt van een bekende designtruc die voor mij extreem overbodig voelde in beide het verhaal en de experience. Daarnaast wordt het verhaal hier niet duidelijk aan iedereen meegegeven en ontstaat er verwarring. Ik vermoed sterk dat hier een puzzel in had moeten zitten die om de een of andere reden is verwijderd, maar allerlei materiaal waar je wat mee kan zit er nog. Stel je voor dat je een kamer binnen komt met een duidelijk uitgelicht gedeelte en onderdelen die beweegbaar zijn en feedback lijken te geven. Je bent hier nog maar net mee begonnen en ineens moet je door zonder terug te kunnen. Dit stoorde me behoorlijk.
Ten tweede, Aurum is een prachtig idee dat een shockerend gebrek aan inhoud heeft. De kamer is 75 minuten (en 156 euro) en wij spelen hem in 42 minuten zonder haast uit. De kamer mag veel langer of uitdagender voor wat je belooft wordt en wat je betaalt. Hoe tof de mechanic van het spel ook is, er kan veel meer mee gedaan worden. De kamer telt een handvol puzzels en zou vooral op dat front meer uitgebreid kunnen worden. Vooral richting het einde van het spel gaat alles ineens wel heel hard en worden de opdrachten te simpel. Hier kan flink in gewonnen worden.

Aurum is een kamer waar ik in dezelfde adem enthousiast en kritisch over ben. Aan de ene kant is het een heerlijke totaalervaring met een unieke en vernieuwende mechanic waar ik een heel verhaal op zich over kan houden, aan de andere kant bevat die ervaring veel te weinig inhoud en diepgang om de kwaliteit daar van te laten schijnen. Ik zou de kamer aanraden, maar kijk of je hem misschien voor een lagere prijs kan spelen of als het spel verder uitgebreid is.


EDIT: Aanvankelijk stond in de review dat wij de kamer in 32 minuten uit hadden gespeeld. In een persoonlijk bericht van de eigenaar naar ons wordt echter beweerd dat dit onze overige tijd is en niet de speeltijd. Ondanks dat staat het kritiekpunt van te weinig inhoud nog en dit wordt door de eigenaar erkend.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  42:00 min


 • Sfeervol decor
 • Uitstekende vormgeving en muziek (Eelco Claassen)
 • Innoverende en creatieve game mechanic
 • Je MOET samenwerken
 • Soepele gameflow met unieke puzzels
 • Te weinig inhoud
 • Een verwarrend moment in het spel

  Marieke

PersephonePersephoneJunior EscaperLid sinds: 29 mei 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 juni 2023

Communicatie is de sleutel (maar je armband werkt ook)

Wat een fántastische ervaring was Aurum. Al vooraf wordt je uitgenodigd om je helemaal in te leven met een voice memo en video die je kunt bekijken en bij aankomst begint de geheime missie meteen: je gaat het ‘Goudmuseum' binnen, waar je met de instructies vooraf armbanden kan vinden die als sleutels fungeren in de kamers. Die waren prachtig ingericht en bouwden echt op elkaar voort: principes als de sleutels worden in kamer 1 uitgelegd en komen steeds iets ingewikkelder terug. In veel andere reviews wordt benadrukt dat het meer een ervaring dan puzzelen is, en hoewel deze kamer absoluut een ervaring is met een ijzersterke verhaallijn en opbouw, was ik positief verrast over de hoeveelheid puzzel. We zijn toch eigenlijk het volle uur aan het puzzelen geweest, al steken de puzzels iets anders in elkaar dan in andere escape rooms. De puzzels zijn lineair, maar vereisen communicatie terwijl je bij verschillende stations staat. Dat is een geweldig uitgangspunt: iedereen moet wel actief meedoen. Eventuele hints zijn naadloos in het narratief geïntegreerd, waardoor je helemaal in het avontuur kunt opgaan en haast vergeet dat je een escape room speelt.

Wij waren ook enorm tevreden over het personeel van Backspace, dat uitgebreid de tijd nam om fysiek door alle kamers te lopen met ons om de puzzels en mechanismen toe te lichten. Ook over de totstandkoming van de kamer kon ze enthousiast vertellen, toen we hier naar vroegen. Dat maakte de ervaring nog veel bijzonderder!

Het enige punt van kritiek dat ik heb is de ‘groepsleider' die je vooraf aan dient te wijzen. Die deed er maar weinig toe, en dient een specifieke armband te dragen, wat ons uit de introductiefilm niet duidelijk was geworden. Het maakt niet bijster veel uit, want ook zonder leider kun je de kamer met veel plezier spelen. Ik zou dit element in de toekomst dan ook lekker weglaten. Het verhaal, de beleving, de prachtige geïntegreerde decors en afwisselende puzzels zijn meer dan genoeg om ook de ervaren escape teams vol verwondering achter te laten. Absolute aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  63:24 min


 • Sfeer
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Decor

  Nvveen

SteV91SteV91Escape ExpertLid sinds: 25 februari 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 maart 2024

Unieke kamer maar er mist iets

Deze kamer met 3 collega's gespeeld. De kamer begon op een super toffe manier! Doormiddel van een chatbot werden een aantal vragen gesteld, die later in de kamer werden gebruikt. Ook kon je om spoilers vragen als je bang was aangelegd (erg handig voor 1 van ons team).
Door deze chatbot en de informatie vooraf werd ik steeds meer benieuwd naar de kamer.
Na een beetje suf begin van de kamer kwamen we in een ruimte die super mooi is gemaakt. Alles is netjes weggewerkt en je had echt het gevoel dat je in het verhaal zat.
Dit gevoel werd alleen steeds minder, omdat je non stop dezelfde puzzels aan het doen was, maar dan wisselde je weer met iemand anders.
Dit kwam helaas vaker voor in de kamer, waardoor mijn gevoel een beetje een nare nasmaak had.
Ik denk dat deze kamer enorm veel potentie heeft, maar dat er wat meer vaart in moet zitten...
Als de kamer dan iets minder geld had gekost, had ik me hier waarschijnlijk minder aan gestoord, maar 39 eu de man, vind ik wel iets teveel van het goeie...


7.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Prijs
 • Puzzels

 

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (128 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2024

Goud maken

Vooraf krijg je een email met instructies. Erg belangrijk om te lezen, omdat je deze informatie direct bij aankomst nodig hebt. Gelukkig waren we goed voorbereid en kunnen we direct aan de slag.

Deze kamer is geen typische escaperoom. Het is fijn dat dit vooraf is gecommuniceerd, zodat je met een ander gevoel naar de kamer komt. Het klopt inderdaad dat dit geen typische escaperoom is.
Er zijn puzzels, maar de hele kamer draait om samenwerking. Dit geeft een hele andere vibe en vond ik verrassend leuk. Er waren een aantal onverwachte dingen die de kamer net dat extraatje geven.

De kamer heeft me positief verrast en zou ik zeker aanraden om te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica

 

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (159 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 maart 2024

Nice decor!

Deze kamer heeft mij een escape room laten ervaren die zich toch wel onderscheid van andere rooms.

De vorm en manier van puzzelen was compleet anders. Veel samenwerken en voor de afwisseling zeker leuk. Alleen maar van dit soort kamers word ik niet vrolijk van. Maar deze keer vond ik het zeker leuk. Goed aangekleed en de organisatie vervult de ‘ervaring’ leuk!

Zeker doen!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Myrrie2001Myrrie2001Junior EscaperLid sinds: 15 december 2021 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 februari 2024

Fantastisch

Nadat meerdere vrienden in onze vriendengroep deze escaperoom hadden gespeeld, waren wij ook eens aan de beurt. Het begint vooraf al met een kleine video, die je helpt bij het begin. De storytelling is fantastisch goed. Het begin komt wat traag op gang, waardoor je niet zeker weet of je nou al moet beginnen of niet, maar het helpt goed mee. De kamers waren goed en puzzels goed doordacht.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  56:54 min

 

suzan90suzan90Escape ApprenticeLid sinds: 12 mei 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2024

Dikke vette aanrader

Hele toffe escaperoom. Fijne mensen, goede storytelling, en hele toffe originele puzzels (geen hangslotje gezien).


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

ThijsJVO98ThijsJVO98EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 januari 2024

TOP!

De leukste escaperoom die wij ooit hebben gedaan! Super leuk en onwijs mooi! Heel leuk interactief niet alleen maar slotjes puzzels maar samenwerken tijdens de opdrachten staat centraal. Ff wat anders maar echt een top room!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend

 

Eline92Eline92Junior EscaperLid sinds: 31 oktober 2021 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 november 2023

Mooie kamer, anders dan anders.

Bij deze escape room moet je eigenlijk continue samen werken. Dat is wat je vooraf ook al kunt inlezen. Toch viel het ons tegen, hoewel de deco wel top was.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Decor
 • Weinig tot geen puzzels
 • Erg koud

 

mitch2304mitch2304Escape MasterLid sinds: 26 november 2018 (207 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 oktober 2023

Bijzonder museum bezoek

De mooie plaatjes die je online kan vinden gaven mij hoop dat deze kamer een mooi decor heeft en ik kan dit alleen maar beamen! Het is echt een prachtig decor ZONDER gebruikerssporen.
Het is een technisch hoogtepuntje waarin goed gebruik wordt gemaakt van licht, geluid en andere effecten.
Er zitten een hoop onverwachte momenten in die op een bepaald punt best wel spannend waren.
Het is een andere escape dan normaal (verwacht geen puzzels, maar doe opdrachten) waar het begin al helemaal anders is!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Puzzels

 

SashimiFriet195SashimiFriet195Escape ApprenticeLid sinds: 15 oktober 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Prachtige sfeer en logisch verhaal!

De aanloop naar de escape room was super goed. Bij de instructie zat een chatbot die (indien gewenst) kleine spoilers kan weggeven zodat mensen de escape room zelf minder eng zullen vinden en dus meer kunnen genieten. Echt top. In onze groep heeft zeker één iemand daarvan gebruik gemaakt.

De aankleding, sfeer, muziek en opbouw van het verhaal waren echt top. Zo cool!!! En ook uniek. Het verhaal en de opbouw was ook logisch en daar houden wij zeer van. De puzzels vereiste samenwerking en goede communicatie.

Het jammere was wel dat we een technisch defect hadden waardoor we 8 minuten stil stonden in het spel... en daarna kregen ze hem ook niet helemaal goed gereset. Daardoor ging er vlak voor het einde nog iets mis met deuren die niet open gingen. Dat zorgt er wel voor dat je uit je flow bent en toch een minder bevredigd gevoel hebt nadien. Ze gaven wel netjes excuses en korting.

Wij vermoeden wel dat als we geen technische storing hadden gehad, we vrij snel door de escape room heen waren en dan wellicht een super goed gevoel hadden qua sfeer en verhaal, maar dat de puzzels/opdrachten zelf wel vrij beperkt en misschien iets te repetitief waren. Zou wellicht nog iets moelijker mogen :) .

Maar alles bij elkaar wel een aanrader.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Verhaal
 • Weinig diverse puzzels

 

Oryx99Oryx99Escape ApprenticeLid sinds: 08 oktober 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2023

Wat een beleving!

Ik heb echt intens genoten van deze kamer. Het zag er allemaal geweldig uit, ik werd helemaal meegesleept in het verhaal. De start is tof, het einde ook. En daar tussenin heb ik met een heerlijke hoge hartslag samen met mijn kamergenootjes genoten van de spanning, de muziek, de lichteffecten en het verhaal. Heerlijk dat er een keer geen puzzels waren die ik al kende, maar dat het echt anders dan anders is. Echt een aanrader wat mij betreft!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Spannend

 

rick_blaauwrick_blaauwEscape GuruLid sinds: 18 september 2019 (172 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 oktober 2023

Super origineel

Wat een leuke kamer is dit. Hij is anders dan veel andere kamers en hij draait echt om teamwork. Hij is super mooi gemaakt, het verhaal klopt helemaal en er zit echt een leuk wtf moment in. Echt een totaalbeleving. Zoals ze in de beschrijving aangeven moet je geen traditionele 'puzzel' kamer verwachten. Hierdoor maakt het ook niet uit hoeveel ervaring je hebt, ik denk dat dit ook een hele gave kamer is voor mensen die net beginnen. Echt een aanrader.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit

 

viefjeviefjeEscape GuruLid sinds: 30 augustus 2019 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 oktober 2023

Hele mooie kamer, zou nog iets uitdagender mogen

Deze kamer ziet er enorm mooi uit en de makers hebben hier echt iets moois neergezet. De kamer draait om samenwerking en alles is goed in thema. De kamer zou wellicht nog iets moeilijker kunnen, want nu hadden we nog een kwartier over.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Blaauwbreed

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal

 

LisetteLisetteEscape ExpertLid sinds: 01 februari 2020 (87 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2023

Gouden cirkel

#90

Heel leuk als je een kamer speelt waarmee je de cirkel rond maakt.

Ik vond het brgin leuk, en het decor is werkelij prachtig en tot in de puntjes afgewerkt.

Er is een leuke variatie aan puzzels en codes. Aanrader


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:24 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Origineel
 • Kan een puzzel bij op het laatste deel

 

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruLid sinds: 28 februari 2019 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 september 2023

Benieuwd naar de start….

#92
Op een vrijdagavond togen wij naar Amsterdam om daar Aurum te spelen.
Een eacaperoom, maar dan net even anders, zeggen ze zelf.

Vooraf al informatie vie de app gekregen. Leuk! Elk teamlid kan zo zelf kiezen of ze al wat tipjes van de sluier willen zien of dat je helemaal blanco aan het avontuur begint. Bij onze groep was dit gemengd.
Je krijgt al een opdracht voordat je het pand binnengaat. Belangrijk dat je die wel even goed leest…

We melden ons en dan gaat het van start. Een introfilm en dan kunnen we beginnen.

We worden begeleid naar het echte beginpunt. Ik snap dat dit moet, maar voelt toch een beetje gek als de host je gelijk al weer komt halen…

De kamer zelf is echt heel erg leuk. Lekker puzzelen, maar wel net wat andere puzzels dan de meeste escaperooms.

Helaas duurde 1 onderdeel van een puzzel vrij lang en hadden wij het idee dat er iets niet helemaal goed werkte. Bij het nabespreken werd dit ook aangegeven. Dit werd keurig opgelost.

Leuke avond, leuke kamer en erg leuke host.
We hebben nog best een tijdje met hem zitten napraten.

Bedankt voor de leuke avond, Sadiq!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Je moeder heet Henk!

Ontsnapt: Ja  49:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 augustus 2023

Mooie kamer

Mooie kamer en goede muziek en samenwerking is hier erg belangrijk . Wat puntjes wat beter kan zodat dit echt een top kamer kan worden want dat zit er zeker in… wat meer puzzels erin want ook wij waren erg snel klaar . Hoe we naar de kamer gingen was een beetje apart en zouden ze wel weg kunnen laten . Misschien wat aanpassen waardoor je begrijpt waarom we uiteindelijk aan goud kwamen , dat was ons niet geheel duidelijk . Maar nogmaals vooral… meer puzzels erbij want daar komen we voor . Toch hebben wij erg genoten van de kamer en het decor was erg mooi . De kamer waar je alleen de introductie film bekijkt zag er al heel mooi uit . De host was ook erg blij met de feedback en ook dit was erg prettig . Niks zo vervelend als mensen niks willen aannemen als er duidelijk verbeterpunten zijn die goed te doen zijn . Al met al , ga deze spelen maar wacht mis nog even zodat ze het een en ander nog kunnen aanpakken . Als alles wat beter word is dit zeker een kamer voor in de top 50 .


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  51:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel

 

Gedwongen samenwerken

Langs verschillende wegen kreeg ik steeds vaker de naam Aurum te horen. Beetje het verborgen parel principe.
Tevens zou deze kamer het een beetje anders aanpakken, wat ze zelf natuurlijk ook aangeven. Niet de conventionele puzzelkamer dus, maar wat dan wel? Tijd om het te gaan uitzoeken.

Onthaal:
Escape room, Amsterdam.... tijd voor lening nummer 8 om te kunnen parkeren? Gelukkig deze keer niet. De escape room ligt dan wel in Amsterdam, je hoeft gelukkig niet het hartje van de stad in. Parkeren kan voor de deur aan 2.5 euro/uur (enkel door de week tot 19 uur, weekend en avond zijn gratis)
De ontvangst is klein, maar prima. Er is de mogelijkheid voor een drankje en je kan uiteraard naar de wc.

Het onthaal zelf was vriendelijk maar wat vreemd, niet dat hun expres onvriendelijk deden, maar wij hadden dus een mail niet ontvangen/gelezen, waardoor we geen idee hadden wat de mevrouw allemaal van ons verlangde.

Aan de ene kant is het leuk als de voorpret een paar dagen op voorhand al begint met mails, chatbots etc. maar het gevaar is wel steeds dat je het niet leest of deelt en dat je team daardoor met niet alle info aan de start verschijnt. Ja dat hadden wij dus :-)

Uiteindelijk is het daar netjes opgelost en kon de room als nog beginnen.


Kamer:
Vanaf het moment van binnenkomst zie ja dat dit een mooie kamer is. De sfeer zit goed, de soundscape is er, de opdracht is duidelijk.
De kamer neemt ons mee naar de geheimen van de Order of the Golden Dawn en aan ons om uit te zoeken of het hun gelukt is om goud te "maken".

Stap voor stap laat de kamer ons kennis maken met de mechaniek achter deze kamer en meteen wordt duidelijk dat dit niet de standaard puzzels zijn. Samenwerken is echt nodig en een bepaalde intuïtie kan je hierbij wel bij helpen.
Voor mij waren de puzzels echt wel logisch en je hoeft nergens te gokken, maar opnieuw is hier samenwerken echt wel van toepassing.
Het systeem zorgt er ook voor dat iedereen even de hoofdrol krijgt of dat net iedereen ook continue moet bijdragen. Dat wil niet zeggen dat je er alleen voor staat, maar ik persoonlijk vond dat systeem wel leuk.

De puzzels voegen voor mij niet veel toe aan het verhaal, maar unlocken eerder zaken waardoor je verder kan. Ik miste daardoor wel wat feedback waarom we zaken juist deden, eerder als, we doen het maar, er gebeurt iets en we gaan domweg verder.
De sfeer blijft voor mij iets te lang op hetzelfde niveau. Het voelt wat te eentonig aan en mag echt wel een betere hoofdrol krijgen.
Een is een leuk middenstuk wat de spanning wat opdreef, maar buiten dat blijft de kamer wel erg braaf doorgaan.

Of het waar is dat het genootschap echt goud kon maken moet ik je helaas schuldig blijven. Wij zijn gelukkig ontsnapt en moesten zelf ook een belangrijke beslissing nemen, maar dat mag je zelf gaan ontdekken ;-)

Conslusie:
Ja Aurum is echt een toffe kamer en het klopt inderdaad dat ze geen standaard escape room zijn.
De ruimtes zijn mooi gemaakt, de puzzels zijn parels en als groep komt iedereen aan de beurt dankzij het systeem dat ze toepassen.

Zelf zou ik wat zaken anders aanpakken, zeker het begin met de onhandige mail lijkt me nergens voor nodig, want ook het begin van de kamer is een beetje vreemd verhaaltechnisch. Die 2 zaken hebben met elkaar te maken en zouden naar mijn gevoel beter kunnen.
De afwerking is redelijk top, maar de techniek kan beter weggewerkt worden.
Voor de kamer staat nu 75 minuten, maar als ervaren groep gaan je hier nooit aan geraken. Ik denk dat een puzzel die in moeilijkheid varieert of wat extra puzzels geen kwaad zouden kunnen.

Maar ben je in de buurt van Amsterdam, pak deze kamer lekker mee!
9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (225 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2023

Ben ik dat? Of ben jij dat?

Het was weer tijd voor een escape dagje. Vandaag stonden drie kamers op de planning: Wake up, Aurum en als laatste (eindelijk) Amsterdam Catacombs.

Na het spelen van Wake up was het tijd om naar de tweede kamer van de dag te gaan. Deze escape room is gelegen op een soort industerieterrein. Genoeg parkeermogelijkheden voor de deur en parkeren is zelfs in sommige gevallen gratis. Voordat je de kamer gaat spelen, krijg je al iets in de mail wat je door moet nemen voor je beide de locatie naar binnen gaat. Heel leuk gedaan! Op een gegeven moment staat er; het gaat om samenwerken en niet om puzzelen... Geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen, maar ik zou er snel genoeg achterkomen. Na het opbergen van de spullen konden we van start. En ja al snel wordt duidelijk wat er met bovenstaande zin wordt bedoeld. Deze kamer kan alleen worden uitgespeeld als je samenwerkt en het zijn meer opdrachten dan puzzels die je oplost. Het idee is origineel en heb ik nog nooit eerder gezien. De 'opdrachten' zijn wel erg eentonig en niet al te moeilijk. De host zei dat de meeste mensen de puzzels ook oplossen door trial and error en ik ben heel blij dat wij wel de logica erachter zagen. De aankleding ziet er goed uit, maar afwerking kan op sommige punten beter (boxen die niet zijn weggewerkt etc.).


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • origineel
 • eentonige puzzels

 

FiekeHFiekeHEscape ApprenticeLid sinds: 03 april 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 juni 2023

Wat fantastisch!

Dit is echt zo'n mooie beleving! Het is niet echt een klassieke escape room waarin je op zoek moet naar codes, maar je moet zeker wel puzzelen. Hierbij is het heel belangrijk om te communiceren met elkaar en samen te werken, in je eentje kun je de puzzels niet oplossen. Het is ook heel leuk dat de beleving al vooraf begint, je krijgt namelijk instructies via geluidsfragmenten en een video. Zo zit je er al helemaal in, voordat je bij de locatie aankomt.

Maar wat echt het meest opvalt en indrukwekkend is, is hoe mooi de ruimtes gedecoreerd zijn. Echt alles is in stijl , de machines in de kamers zien er top uit en je stapt een hele andere wereld binnen. Echt heel mooi!

De muziek en de hints passen helemaal in het spel. Op sommige momenten is het een beetje spannend, ook door de special effecten. Maar het is zeker niet eng. Het einde van het spel vond ik ook erg leuk, er zit een kleine twist in.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  59:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

NvveenNvveenEscape ApprenticeLid sinds: 05 juni 2023 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 juni 2023

Een uur in een andere wereld

Deze escaperoom zit zo goed in elkaar dat je helemaal opgaat in het verhaal.
De puzzels zijn heel goed geïntegreerd in het verhaal en bijna altijd heeft iedere speler een taak waardoor je er helemaal in blijft zitten. Het decor is prachtig met super goed werkende mechanismen en goed geluid. Er is duidelijk heel veel moeite in gestoken in het uitdenken en -voeren van al die mechanismen. Van de hints heb je vaak niet eens door dat het hints zijn omdat ook die super goed bij het verhaal passen. De juiste hoeveelheid spanning is toegevoegd om je adrenaline lekker hoog te houden (zonder dat het een horrorkamer is) waardoor je nog meer in het verhaal wordt gezogen.

Daarnaast was het personeel echt super. De begeleider deed erg goed mee in het hele verhaal en heeft later nog uitgebreid de tijd genomen om ons nog eens door de kamers mee te nemen en al onze vragen te beantwoorden.

Enige tip die ik kan geven is om een foto te maken na afloop met de behaalde tijd. Dat had het voor mij helemaal af gemaakt.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

Renate2Renate2Escape ApprenticeLid sinds: 26 mei 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 mei 2023

Simply the best

We hebben een tiental escaperooms gespeeld maar vinden dit tot nu toe de beste. Leuk dat de focus op samenwerking ligt waardoor je van begin tot eind bent aangehaakt bij alle opdrachten. De room ziet er daarnaast fantastisch uit.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Diversiteit

 

MariekevMariekevEscape ApprenticeLid sinds: 29 mei 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2023

Wow!

Wat een feest was deze escaperoom. Alles zat perfect in elkaar! Dit gold voor het spel, waar het echt samenwerken is, waardoor het echt een groepsuitje is. En de escaperoom zelf, ik wil er eigenlijk niks over zeggen. Wat zat het prachtig, verrassend, spannend en mooi in elkaar. Alle details en spellen, het zat prachtig in elkaar. Dus wil jij een uitje waar je bij mag samenwerken en dat het ook nog eens echt leuk is, waar je nog echt wel even over napraat. Dan is dit de place to be!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

KoersKoersEscape ApprenticeLid sinds: 26 mei 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 27 mei 2023

Samenwerkend puzzelen met unieke beleving

Wij hebben meerdere escaperooms gespeeld maar deze staat qua verhaallijn, beleving en vormgeving toch echt wel bovenaan. Het decor, special effects, puzzelvarianten en uitstraling passen goed bij het verhaal. De veelzijdigheid van de verschillende kamers en de noodzaak van onderlinge samenwerking in de verschillende spelvormen maakt het tot een unieke ervaring. Wij kijken terug op een zeer geslaagde en mooie ervaring van deze kamer met zijn vieren en een mooie bijkomstigheid....we zijn nu alle vier miljonair!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:16 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Logica

 

Totaal beleving

Aurum is onderscheidend doordat het verschillende elementen inzet voor een beleving met een twist (of betekenisvolle keuze aan het einde).

Kamer is gericht op samenwerking, past technologie op een interessante manier toe, het verhaal is in huidige tijd relevant, en er zitten mooie wow momenten in.

Een van die wow momenten zal mij nog lang bijblijven.

Knap hoe de puzzels passen bij het thema en het verhaal. En de ideeen onderliggend aan het avontuur in meerdere momenten op een goede manier naar boven komen. De kamer flirt ook met role play maar dit is niet verplicht en dit maakt de beleving ook toegankelijk voor mensen die daar niks mee hebben.

Zeker een aanrader en een verfrissende aanvulling op het goede aanbod van kwalitatieve escape rooms in Amsterdam.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Logica
 • Goede service

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig