Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Mission

Zwolle , Nederland

Nu geopend

75 minuten

4 - 7 (Aanbevolen: 5)

14 jaar

Lees reviews

Meer over The Mission

Samen met je team ben jij uitgekozen voor deze speciale missie. Vooraf krijgen jij en je eenheid instructies over je objectives en mogelijk valkuilen waar jullie op moeten letten. Het zweet breekt je uit en je mag perse niet gezien worden want dan kan het wel eens heel verkeerd aflopen. De dingen lijken geheel anders te lopen dan dat je meerdere voorspeld had. Lukt het jou en je team om ons vaderland te verdedigen?


Thema's

Bom

Misdaad

Spionage

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

32 likes

196 bezoekers

79.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Burgemeester Drijbersingel 19
8021 DA, Zwolle
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

96 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape GuruLid sinds: 13 november 2017 (198 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2022

Heerlijke actie thriller!

Nadat we een goede opwarming hadden gehad bij 'The Lost Package', konden we door naar de tweede kamer die we op deze locatie zouden gaan spelen; 'The Mission'. De kamers die voor ons nu nog zouden volgen, keken we het meeste naar uit. Deze kamers bevatten acteurs en dat is iets waar wij met z'n vieren onwijs van houden. Omdat The Lost Package voor ons al een soort verborgen parel was, keken we nóg meer uit naar 'The Mission'. We kwamen even bij in de ontvangstruimte, kletsen even bij met de medewerkers en konden daarna door naar onze missie.

De missie start met een introductievideo, omdat het wat rumoerig was in de ontvangstruimte, waren we blij dat alle teksten in beeld komen te staan. Onze missie was dus meteen duidelijk. We lopen richting de kamer, om daar te gaan starten. We openen een deur en daar begint ons avontuur. Hier krijgen we onze missie nog eens duidelijk uitgelegd. Een soort briefing, zoals je die kent uit alle actie thrillers in de bioscoop. Lekker theatraal én met heerlijke interactie. Nadat we de rollen hadden verdeeld, kon onze missie van start gaan.

Communicatie is erg belangrijk tijdens de start van deze kamer, dit is heerlijk in thema gedaan en wij vliegen door de start heen. Ook zul je hier goed moeten samenwerken, anders gaat jouw missie nooit lukken. Ik houd altijd wel van dit soort aspecten in een escape room. We komen terecht in een ruimte die er goed uitgewerkt uit ziet. Wel was ik meteen een beetje bang voor de puzzels die binnen dit 'thema' passen. Deze zijn vaak hetzelfde en aan 'dat soort puzzels' heb ik echt een hekel. Gelukkig wist The Great Escape ons ook hier te verrassen. De puzzels passen allemaal binnen het thema én zijn totaal anders dan we gewend waren. Er zitten zelfs puzzels tussen die ik nog nooit had gezien.

Richting het einde wordt de spanning in de kamer weer opgevoerd. Omdat je zo geconcentreerd bezig bent met je missie, word je onwijs fanatiek. Sterker nog, wij waren zo enthousiast, dat we het script van de acteur net niet helemaal volgde. Hieraan kon je wel meteen zien hoe professioneel de acteurs zijn. Er werd meteen op ingespeeld en voor een alternatieve oplossing gekozen. Helemaal top! We wisten ruim op tijd onze missie af te ronden en stonden op het einde elkaar aan te kijken met het gevoel: wauw, dit was echt goed!

The Mission is een echte belevingskamer met hele toffe puzzelaspecten. Wat is zo goed vind aan deze kamer, is de acteur. Hij is aanwezig, maakt het spannend, maar niet op een manier dat het irritant wordt. Daarnaast weet de acteur heel goed in te spelen op wat jij aan het doen bent. Daarnaast is het decor in de kamer ook nog eens netjes en realistisch uitgewerkt én zijn de puzzels goed en in thema. Wederom helemaal blown away door deze kamer. Twee gespeeld, nog twee te gaan!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Casturii

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (195 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2019

Perfecte beleving!

#144 Opnieuw een super kamer van The Great Escape! Het verhaal is perfect uitgewerkt, van begin tot eind. Dankzij de acteur kom je gelijk in de juiste sfeer. Ik werd helemaal opgezogen door The Mission en vergat regelmatig dat het 'maar een spelletje is'. Voor deze missie wil je zeker slagen. De puzzels zijn niet al te moeilijk maar wij moesten desondanks strijden om op tijd klaar te zijn. De puzzels gaan mooi op in de ruimte en het verhaal. Er waren regelmatig onverwachte verrassende effecten. Deze kamer is een landelijke topper!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed verhaal
 • Spannende belevingskamer
 • Acteur
 • Mooi decor
 • Onverwachte momenten
 • 75 minuten speeltijd
 • Geen diehard puzzelwerk

  the-great-escape

Florian (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 oktober 2019

Weer een hele geslaagde missie!

We hebben alle kamers bij The Great Escape al gespeeld, dus we hebben met smart gewacht op The Mission! Deze nieuwe beleving heeft onze verwachtingen écht overtroffen. We werden helemaal in het verhaal meegezogen en het voelde echt alsof het lot van de wereld in onze handen lag. De acteurs maken het wederom compleet. En... uiteraard ontsnapt! Kortom; Weer een hele geslaagde missie!


10

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goed en duidelijk verhaal
 • Heel erg spannend
 • Goede acteurs
 • Mooie aankleding
 • Gave climax
 • Paar kleine kinderziektes, kamer net geopend.

  jp87

LifeCheyLifeCheyEscaperLid sinds: 4 november 2019 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 november 2022

Waanzinnig leuk en spannend

Gaaf, gaaf en gaaf. Actrice helemaal in haar rol, terwijl we ervoor andere kamer hadden gedaan. Ze switche super om en wij daardoor ook. Echt genoten. Spannend, leuke puzzels, super techniek en mooi decor. Moet je echt doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Kippenhok

Ontsnapt: Ja  09:00 min


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Logica

 

farmforcefarmforceJunior EscaperLid sinds: 4 augustus 2020 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Escaperoom met impact

De acteurs kwamen goed over en speelden het goed. De escaperoom zelf was erg leuk gedaan. Bij ons waren een aantal zaken nog aan herstel toe maar dat werd goed en snel opgepakt en mocht de pret niet drukken.
Leuke kamer dus!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: FarmForce

Ontsnapt: Ja  74:11 min


 • Ambiance
 • Original
 • Experience
 • Great host
 • Exciting
 • Great service
 • Tijdens de intro bij de bar stond muziek aan
 • Tijdens intro bij de bar met anderen kletsen

 

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 4 september 2019 (188 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2022

Niet mis!

We zaten nog volop na te genieten van The Lost Package toen het tijd was voor de tweede kamer van de dag, The Mission! Dit zou een van de drie toppers op de locatie zijn en we hadden eerlijk gezegd geen enkel idee wat te verwachten. In dit verhaal zijn wij soldaten met de zware taak om binnen te dringen bij een terroristische organisatie en te ontsnappen met belangrijke militaire info. Na een kort filmpje buiten de kamer (dat gelukkig slechts bedoelt is om de toon te zetten) mogen we zelf de weg naar de kamer vinden.

De introductie in de kamer zet gelijk de toon. De setting is tof, de opdracht duidelijk, de acteur heeft er zin in, en we worden gedwongen tot samenwerken. The Mission houdt de spanningsboog vanaf seconde één tot de laatste tel goed strak door mooi getimed acteerwerk en goed gebruik van ruimte, licht, en geluid. Dit is hoe je een experience maakt!
De kamer gebruikt de kille kelder goed als decor, maar ik mis soms toch wat meer aankleding. Sommige ruimtes mogen iets meer personaliteit hebben. Daarnaast vraag ik me soms af waarom deze ruimtes zo ingevuld zijn, maar dat zijn kleine minpunten voor al het moois hier. Wat je krijgt ziet er goed uit en versterkt de sfeer. Je bevindt je hier in het hol van de leeuw en dat wordt tijdens het spel goed duidelijk. Lekker spannend, maar nooit doodeng. Laat het idee van een acteur je hier zeker niet afschrikken, want het is echt een toegevoegde waarde.

Het verloop is gelukkig ook een genot! Heerlijke puzzels met een goede flow die de ruimte goed gebruiken. Enkele puzzels zijn best origineel en verrassend. Puzzels zijn daarbij vaker ook fysiek groot. Het verhaal wordt duidelijk in de puzzels tijdens het spel en oh wat houd ik van die storytelling. Je krijgt alles mee door gewoon lekker te spelen in plaats van allemaal briefjes te lezen.
The Mission is verbazingwekkend uitgebreid. De kamer is best groot en qua ruimte creatief ingedeeld. Doordat het zo lekker blijft flowen blijven er op hoge snelheid toffe momenten langs komen. Je hebt tijdens de kamer het gevoel dat je op een spannend avontuur bent en je raakt immersed in deze wereld.
Wederom props voor onze acteur! Professioneler kan het niet en hij heeft er duidelijk zin in. Ergens in de kamer gaan we per ongeluk off-script en dit wordt door hem zo goed opgepakt dat we het niet eens door hebben. Dat zulke alternatieven mogelijk zijn getuigt van een professionele experience!

Na vol adrenaline weer buiten te staan worden we weer ontvangen door onze acteur. Wat een aanstekelijk enthousiasme en wat mooi hoe trots ze hier toch zijn op hun bedrijf! The Mission is een extreem ondergewaardeerde kamer. Heerlijke gameflow, top spanning, goede acteurs, dit is experience! Doe jezelf een lol en ga lekker spelen. Voor ervaren spelers is dit absoluut genieten en voor beginners denk ik dat het een goede introductie naar experience en acteurs is.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Immersive experience!
 • Sfeervol
 • Spanning ten top
 • Gameflow van jewelste
 • Grooooot en laaaaaaaang
 • Professionele acteur
 • Simpel verhaal dat in het spel wordt verteld
 • Creatieve puzzels / opdrachten
 • Decor mag hier en daar wat uitgebreider

 

Jolanda (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2022

Wat een super gave escaperoom!!

Met onze kinderen van 15&16 deze escaperoom gedaan.
Wat een ervaring, nog nooit zo'n spannende, zenuwslopende escaperoom gedaan. We waren de laatste groep, de acteur nam nog uitgebreid de tijd voor ons om na te kletsen en een en ander te laten zien. Een topavond gehad, waar we nog lang over hebben doorgepraat/gelachen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

AJTimmermanAJTimmermanJunior EscaperLid sinds: 26 september 2021 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2022

Mooie kamer, en goede effecten

Weer een toppertje. Mooie maken, met leuke, ingenieuze elementen. We hebben weer genoten van deze.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  69:25 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede service
 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Beleving

 

Verena Lucassen (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 19 september 2022

Missie geslaagd!

Hele gafe escaperoom!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

SemSemEscape ExpertLid sinds: 15 juni 2018 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 juni 2022

Wauw, wat een beleving

#77 The Mission
Voor het eerst bij The Great Escape na veel erover gehoord te hebben en wauw, wat was dit tof!
Van briefing tot finale een geweldige kamer met een super goede acteur.
Een aantal heel erg interessante spellen en elementen die de kamer echt naar een nieuw level tilden.
Ik miste soms wel de puzzels in deze kamer, die zaten er relatief weinig in.
Helaas een aantal kleine mankementjes waardoor bepaalde elementen in ons spel niet terugkwamen helaas. Goed opgevangen door de game master die zelfs een behind the scenes van hun nieuwe kamer heeft gegeven (!!!!).
Al met al een super belevingskamer die smaakt naar meer!


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:54 min


 • Beleving
 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

 

evelynebeerlingevelynebeerlingJunior EscaperLid sinds: 1 augustus 2019 (26 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2022

Originele en spannende escape room

Goed acteerwerk, briljant opgebouwde missie en fantastisch decor, wat een toffe escape ervaring! Tot op het laatste moment spannend en het verhaal is goed doorgevoerd in alle ruimtes. Grote aanrader!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:31 min


 • Origineel
 • Beleving
 • Goede service
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Puzzels

 

Aart (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2022

Nooit meer slapen, helemaal lijp

Dit is echt een super ervaring’ personeel is top. Kamer is geweldig


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

 

paris_meijerparis_meijerJunior EscaperLid sinds: 8 augustus 2021 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Erg spannend en uitdagend!

Dit is een hele leuke escape room met meerdere spannende aspecten. De acteur is erg goed in zijn rol en neemt je goed mee in het spel. Zeker een aanrader om deze te spelen.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend

 

Sandra (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 4 april 2022

Een super leuke ervaring van begin tot eind!

Vanaf moment 1 word je helemaal meegenomen in het spel door goede acteurs en de aankleding. Je wordt meegesleurd in de ervaring. Wij waren met een hele diverse groep en dan is het mooi om te zien hoe fanatiek iedereen wordt. Aanrader, Wij komen graag nog een keer langs. #9minutenover


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  55:10 min

 

Tentje roomies (40 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 april 2022

Alle kamers gedaan, ook de oude, altijd top.

De acteurs voegen echt toe aan t spel. De kamers zitten goed in elkaar met leuke puzzels en leuke ruimtes in t thema van de kamer. Er zijn veel ruimtes per kamer. Alle puzzels werken goed. Acteurs blijven goed in hun spel. Kortom wachten op de volgende kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Bea (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 april 2022

Spanning en sensatie

Deze escaperoom bevat vele puzzels die je nergens anders tegenkomt. Sommigen zijn best ingewikkeld maar we hadden een fijne luitenant bij ons die hulp op afstand bood.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Marin van zanten (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 2 april 2022

Super spannende verrassende escaperoom

De acteurs geven de escaperoom een extra dimensie, super leuke en vernieuwende toevoeging. De opdrachten waren afwisselend en uitdagend.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laura (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 april 2022

Zeer geslaagd teamuitje gehad!

Het was een erg leuke escape room. Door de professionele acteurs voelde je gelijk onderdeel van de missie en kwam je goed in je rol. Als je heel lang vast liep kreeg je een hint waardoor je weer verder kon, zonder dat er echt iets werd voorgezegd. Dat was erg fijn zodat je wel zelf de hele escape room kon doen en je tijd niet al op was voordat je bij het einde was.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  74:43 min

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertLid sinds: 30 augustus 2018 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 maart 2022

Cool!

In ons escapeweekend hebben wij alle 3 de kamers van The Great Escape gespeeld en deze was onze laatste van de 3.
 
Deze kamer is echt ontzettend gaaf! Eigenlijk klopt alles wel in deze kamer. Zelf vond ik het acteerwerk wel miniem in deze kamer, en houdt er rekening mee dat je engels moet spreken met de actrice, ook al staat dat nergens op de site vermeld. Nederlands gaan praten heeft geen zin, dan doet ze alsof ze je niet begrijpt. Ik ken mensen die dan direct de escape zouden afbreken, en ik zie de meerwaarde hier ook niet van in. Wellicht dat dit dan op de website even aangegeven moet worden.

Deze kamer is een goede mix van het klassieke escapen en de belevenis. Het is niet dat door de beleving de puzzels zijn achtergebleven, echt super dat dit de makers gelukt is!
 
Ik zou deze kamer eigenlijk een 10 willen geven, maar dat vind ik niet terecht tegenover andere escape rooms, gezien het feit hier weer niet alles naar behoren functioneerde. Ik kreeg het idee dat de eigenaren hun prioriteit hebben bij het bouwen van de nieuwe kamer, en hierdoor hun huidige kamers een beetje laten versloffen… dit is echt zonde, want het is echt een topper!
 
Ik was hier wel echt teleurgesteld in de begeleiding van de gamehost, maar zal hier niet al te uitgebreid op ingaan in deze review. Tevens had ook hier de gamehost weer geen tijd om na te praten.


Zoals eerder aangegeven zou ik deze kamer een 10 willen geven, maar er zijn te veel dingen waar ik andere escape rooms op zou afrekenen en ik het hierdoor niet terecht zou vinden als ik dat bij deze kamer niet zou doen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 5.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Spannend
 • Diversiteit
 • Puzzels
 • Geen tijd achteraf
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig

 

Floris (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 april 2022

Heel erg cool, echt een aanrader!!

Super ontvangen bij de The Great Escape in Zwolle! The mission was echt een gave ervaring, vooral de acteurs/puzzels en transities naar andere ruimtes was een ware beleving waardoor je het gevoel kreeg in een actie film te zitten. Wij komen zeker terug om de andere kamers in The Great Escape uit te proberen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

Sarah (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 april 2022

Spanning en sensatie

Super leuke beleving waar we nog lang over hebben nagepraat met ons groepje. Je zit er vanaf het eerste moment meteen helemaal in. Spanningsniveau blijft gedurende de kamer hoog, dus je blijft geboeid. Acteurs waren super, voegt echt een dimensie toe aan de kamer. Wij komen zeker terug bij The Great Escape om de andere kamers te proberen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

 

KES89KES89Escape ExpertLid sinds: 13 januari 2019 (108 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2022

The Mission

Wij keken ontzettend uit naar deze kamer, zeker na het succes van de andere kamers van The Great Escape. Helaas vond ik dit de minst goede kamer. Begrijp me niet verkeerd, het is nog steeds een prachtige kamer met originele stukken erin, maar onze beleving viel wat tegen. Dit had meerdere oorzaken: een ietwat zenuwachtige host, het opruimen dat je hoorde tijdens de beleving, de acteurs die je in dit verhaal meer afleiden dan een toevoeging zijn (mijn persoonlijke mening), soms een gebrek aan logica en weinig tijd na de escape voor een doorloop/uitleg of praatje na (dit voelde erg gehaast). Wij hebben de escape niet gehaald, wat op zich geen ramp is. We hadden wel graag de escape afgemaakt, omdat ze zeiden dat we er echt bijna waren. Nu werden we abrupt uit de beleving gehaald en werd er kort toegelicht wat er nog zou volgen, maar dit bleef een beetje vaag. Jammer.

Om positief af te sluiten:
Zoals je van The Great Escape gewend bent zaten er unieke en originele elementen in, dat was erg tof. Super mooi gebouwd.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: EL LOKA

Ontsnapt: Nee


 • Originele elementen
 • Duur met drie personen
 • Opruimen tijdens de escape
 • Abrupt einde (wanneer je het niet haalt)

 

MarindeMarindeEscape GuruLid sinds: 10 augustus 2019 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 november 2021

Meespelen in een actiefilm

#78 Na goede ervaringen met The Prison Cell en The Experiment kwamen wij met hoge verwachtingen terug in Zwolle. We speelden in twee teams van vier, eerst de dames en daarna de heren: gemixte teams van ervaren en 'nieuwe' escapers. Beide groepen hebben erg veel plezier gehad met het spelen van de missie, het puzzelen én het ontsnappen!

The Great Escape zit inmiddels op een andere locatie in Zwolle en ook hier hebben ze weer een gezellige ontvangstruimte met spelletjes gecreëerd. Na een vriendelijk ontvangst en een kort introductiefilmpje wees alles verder van zelf richting de start van de kamer. Hier ontmoetten we, zoals ook andere reviews schrijven, de acteurs die ons met een razend snelle briefing het verhaal inzogen en onze missie helder uitlegden.

Deze kamer is een mooie mix van beleving en escapen. Je doel en het verhaal is het gehele spel heel duidelijk aanwezig, en de aankleding en attributen maken dit helemaal af. Door de acteurs en de gehele setting is het spannend, maar niet eng. Je voelt je op je hoede tijdens het oplossen van de puzzels doordat het ook kan zijn dat je alles opeens uit je handen moet laten vallen voor een verhaalelement. Dit versterkt de hele beleving alleen maar en doet geen afbreuk aan het puzzel-plezier wat mij betreft, ookal had ik graag nóg meer puzzels gezien. De puzzels waren afwisselend, in thema en af en toe lekker uitdagend. Ik had de indruk dat het grootste deel van de kamer lineair was, maar met een team van vier personen vond ik dat geen probleem. Er zitten enkele super toffe elementen in waardoor ik deze kamer absoluut aanraad, maar de beleving in het algemeen en het gevoel dat je meespeelt in een actiefilm is de echte reden om naar Zwolle te gaan.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: #DreamTeam

Ontsnapt: Ja  67:50 min


 • Sfeer en aankleding
 • Verhaal en thema
 • Afwisselende puzzels
 • Acteurs en beleving
 • Er hadden nog meer puzzels mogen zijn

 

perryperryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (166 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 november 2021

Mission accomplished

Na alle vorige kamers van the great escape met groot plezier gespeeld te hebben moesten wij terugkomen om ook de nieuwste ervaring te komen spelen. Ook the mission is weer een kamer met acteurs zoals bij bijna alle kamers die je kunt spelen bij the great escape. De introductie van de kamer gebeurt in de grote ontvangstruimte waar je behoorlijk wat groepen kwijt kunt zonder elkaar in de weg te zitten. Na de korte introductie konden wij naar onze eerste locatie. Hier werden wij direct het verhaal in gezogen en kregen wij onze briefing. Nadat alles goed was doorgesproken konden wij aan de slag en gaan infiltreren. De start is leuk gedaan en de interactie en de dreiging van de acteurs is echt een toegevoegde waarde. Het spanning niveau is nooit te hoog dus ook mensen die bang zijn aangelegd kunnen deze kamer met een gerust hart gaan spelen. De puzzels zijn allemaal niet heel moeilijk en zijn goed en snel op te lossen waardoor deze kamer ook prima door beginnende spelers gespeeld kan worden. Ook hier vind ik de groepsgrootte van 4 personen meer dan voldoende. Een lager aantal zou ik niet aanraden en met meer mensen zal het op sommige plekken nogal krap gaan aanvoelen en zal je af en toe te weinig te doen hebben. De aankleding was sober maar past prima in het verhaal. Sommige onderdelen in de escape waren erg leuk en hebben we nog nergens anders meegemaakt. De focus ligt hier vooral op de beleving en die is zeker goed gelukt. Alles draagt daaraan bij en de acteurs/actrices blijven echt heel goed in hun rol. Voor ons was ook deze ervaring met the great escape weer een topper en we hopen dat er in de toekomst weer een nieuwe beleving zal komen zodat wij ook weer terug kunnen naar Zwolle.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:33 min


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

SandraIrisSandraIrisEscaperLid sinds: 9 november 2018 (104 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 november 2021

On a mission!

#96

Wederom een super toffe en fijne beleving bij The Great Escape! Inmiddels heb ik alle kamers van deze organisatie gedaan en telkens houden ze het niveau hoog.

Een goede mix tussen interacties, doen en denk puzzels, spanning en beleving. De kamer voelde wel wat lineair aan, echter was er altijd voldoende te doen voor iedereen.

Ik zou deze kamer zeker van harte aanbevelen!!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

romoromoEscape ExpertLid sinds: 7 november 2020 (91 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 oktober 2021

Lekker hoor

Supper leuk. Acteur(s) zijn goed. Puzzels diverse, Flink actief aan de bak met leuke verassingen. We kunnen niet wachten op de nieuwe kamer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Romo

Ontsnapt: Ja  71:45 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig