Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Christina's Nightmare

Leidschendam, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Christina's Nightmare

Bevrijd Christina van haar teisterende nachtmerries voordat ze wakker wordt!

Elke ochtend wordt Cristina geteisterd door nachtmerries en wordt ze gillend wakker! Treed binnen in haar duistere droomwereld en help haar van deze nachtmerries af. Deze escape room neemt jullie mee naar Christina’s slaapkamer, een poort naar een vervormde droomwereld waar realiteit en fantasie botsen. Elke hoek van de kamer onthult een deel van Christina’s verhaal en haar innerlijke strijd.


Haar tekeningen, speelgoed, knuffels en zelfs de muziekdoos spreken van verborgen geheimen en aanwijzingen. Lukt het jullie om Christina te bevrijden van haar teisterende nachtmerries?


Thema's

Circus

Mysterie

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

7 likes

177 bezoekers

95.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Overgoo 3
2266 JZ, Leidschendam
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

67 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (277 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 maart 2024

Doe maar een dutje

Het werd tijd om Missionroom uit te spelen. Inmiddels had ik al Los Pollos (voormalig DEA) en SWAT gespeeld, dus bleven alleen nog Christina's Nightmare en die andere kamer met de idioot lange naam over. Kort voordat we komen spelen is Missionroom overgekocht door nieuwe eigenaren en heeft het bedrijf een rebrand gekregen. Het politie-aspect dat Missionroom eerst onderscheidde van andere escape rooms is verdwenen. De ontvangst laat nogal wat te wensen over. We komen binnen en er is...niemand, dus we gaan maar een beetje schaapachtig zitten wachten voordat iemand vraagt of we voor Christina's Nightmare komen. Het lijkt alsof de hosts expres zich er op richten om zo min mogelijk contact met de spelers te hebben. 10 minuten na starttijd worden we meegenomen en uiterst pragmatisch naar de kamer gebracht. Geen small talk, gewoon spullen droppen, en de kamer in waar we een video kijken die het spel uitlegt. Dit zijn natuurlijk alle regels die je inmiddels kan dromen en wat belangrijke info over de kamer. Enige nadeel is dat het scherm niet werkt. Een goed begin...

De sfeer bij Christina is denk ik bedoelt om eng te zijn, maar blijkt vooral verwarrend. De kamer lijkt nooit te kunnen kiezen tussen wat het nou wil doen. Het decor is lelijk en kan niet kiezen tussen enkel de basics van decorbouw te gebruiken of te verzuipen in ruis. Daarnaast snap ik niet wat we hier doen. We zitten in de nachtmerrie van Christina. Wie? Waarom wij? Waarom zouden we haar helpen? Waarom krijgen we hier allemaal vage creepy shit te zien zonder context? De kamer probeert eng te zijn, maar doet tegelijkertijd geen moeite. Er zitten geen scares of wat dan ook in, maar probeert wel een onaangename sfeer neer te zetten door allemaal enge geluiden af te spelen.

Elke escape room heeft natuurlijk zijn eigen stijl, maar Missionroom houdt er een logica op na die mij totaal niet ligt. Meerdere puzzels zijn random, passen niet, vereisen voorkennis, zijn onduidelijk, of bevatten expres red herrings. Waarom maak je in godsnaam een kamer die opzettelijk afleiding bevat? Als ik vraag waarom is het antwoord om een extra uitdaging te zijn. Dat maakt voor mij geen sense. Als je mij expres in de war probeert te maken, dan is dat geen uitdaging. Dat is gewoon irritant. Je kan je wel voorstellen dat de flow daarom niet al te best is. Desondanks zijn we snel klaar, zonder een eurekagevoel.

Christina's Nightmare voelt niet meer van deze tijd. Het decor, de sfeer, de flow, de puzzels, de service, alles is het gewoon niet. Als je bedenkt dat deze kamer 130 euro is dan vraag ik me ten zeerste af waar dat geld heen gaat. Voor mij was dit een frustrerende ervaring en met gemak de minste kamer van Missionroom.


4.5

Sfeer: 5.0

Spelbeleving: 4.0

Service: 6.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Te duur
 • Onpersoonlijke service
 • Slechte flow
 • Red herrings
 • Gebrekkige sfeer en decor
 • Introfilmpje werkte niet

  Marieke

StanStanEscape LegendLid sinds: 13 november 2017 (300 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 november 2021

Christina's droom of nachtmerrie?

Na al flink wat escape ervaring opgedaan te hebben, vonden wij ons capabel genoeg om ons aan te melden bij Missionroom om een van hun onopgeloste zaken op te gaan lossen. Wij trokken met een team van vier man sterk naar Leidschendam om Christina te gaan helpen met haar nare dromen.

Eenmaal aangekomen zagen we meteen dat alles in thema was. De medewerkers volledig in uniform, met wapens, erg gaaf gedaan! Ons onthaal was echter wat vluchtig, we werden meegenomen naar de tweede verdieping en werden daar in het diepe gegooid. Succes!

Toen we begonnen met ons onderzoek, werd het al snel duidelijk waar de dromen van Christina over gingen. Aan ons de taak om deze dromen te verdrijven. Christina's droom is een toffe kamer met veel leuke elementen, grappige effecten en een prima storyline. Echter zijn er een aantal ‘puzzels' waar je voorkennis bij nodig moet hebben (of je moet gaan gokken), dat was een minpuntje aan deze kamer. Het hinstysteem in deze kamer is geniaal!

Wij gingen erg vlot door ons onderzoek heen zonder al te veel input van buitenaf te krijgen, de flow was dus erg goed! Het einde was wat vluchtig, maar stoorde niet. Nadat we een tof aandenken hadden gekregen, was het voor ons ook ineens ‘over'. Er was weinig persoonlijke aandacht en zijn toen maar gegaan.

Christina's droom is een leuke kamer waar je lekker doorheen gaat, zeker als je al wat escape ervaring hebt. Ik zou de kamer spelen met 3 à 4 personen.


Reactie door Missionroom Leidschendam

15 november 2021

Hi Stan, Dank voor je review. Vind het erg vervelend te lezen dat onze gastvrijheid niet is geweest wat het moet zijn! Helaas kan ik je speeldatum niet terugvinden zou je mij die kunnen mailen? Dan kan ik kijken wat en waar het mis is gegaan en hopelijk zorgen dat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Groeten Rogier


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

joelle_zweersjoelle_zweersEscaperLid sinds: 26 juli 2021 (102 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 november 2021

Creepy

De entree van het gebouw is leuk in thema, je waant je op een echt politiebureau. De medewerkers zijn dan ook leuk in uniform. Je merkt wel dat het allemaal wat meer massawerk is dan bij eventueel andere kamers maar ik had hier weinig last van. Op naar de kamer, het idee is toch al creepy. Kunnen wij Christina redden uit haar nachtmerries? De kamer is goed in elkaar gezet, sluit perfect aan op het thema en heeft naar mijn mening toffe puzzels. Al zou ik wel kijken of bepaalde algemene kennis puzzels er niet eventueel uit kunnen/aangepast kunnen worden ;). Pluspunten voor het hintsysteem: onze host was vergeten te zeggen hoe wij hints konden ontvangen, en toen wij er één kregen waren we ook blij verrast met de manier waarop!

Naderhand een leuke foto mee - voor mij een te gekke afsluiter. Al met al: leuke kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Algemene kennis puzzel(s)

  Marieke

YoeriYoeriJunior EscaperLid sinds: 13 mei 2023 (34 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 mei 2024

Mixed feelings.

Een escaperoom met onlogische puzzels, versleten spel onderdelen en hoop onduidelijkheid. Dat is zeker een nachtmerrie. Ik moet toegeven dat deze review is gered door de vriendelijke host en het decor in de kamer die er ondanks versleten onderhoud toch tof uit ziet.

Ontvangst:
Het ontvangst is opzich prima. Vriendelijke welkom van de host en een gelegenheid om een drankje te pakken. Echter is het wel Self-service bar en moet je zelf je drankjes noteren. Persoonlijk wel fan van interactie met personeel tijdens een drankje. Maar ook waren we echt een half uur te vroeg dus het was allemaal wel prima om ff te zitten. Er was tenminste een bar. :)

De kamer:
Voor we begonnen krijgen we een storyline te horen over Cristina. Daarna moesten we een kamer in voor een intro filmpje. Het filmpje werkte niet, alleen de audio. We hadden 2 mensen die voor het eerst speelden en dus best in de war waren hierdoor.

De kamer zelf is prima aangekleed, heeft leuke muziek en soundeffects. Maar de puzzels van deze kamer zijn soms onduidelijk, niet logisch of erger nog versleten. Sommige dingen waren gewoon niet meer te lezen dat we maar zijn gaan gokken om door te kunnen gaan. Ook zijn er dingen die teveel op puzzels lijken maar geen functie hebben. De puzzels die dan wel logisch waren zijn dan (naar mijn ervaring) grotendeels wel origineel.

Wel even een fantastisch + punt. Het hint systeem van deze kamer is echt super cool bedacht!!

Achteraf praatje met de host. Vriendelijke gozer, prima gehost.

Kortom:
De kamer is opzich wel leuk. Misschien voor wat ervaren spelers die ook in wat onlogische puzzels een uitweg kunnen vinden. Ik zal het niet aanraden als je allemaal maar 2 kamers gespeeld hebt. Mocht je in de buurt zijn en een middagje willen escapen, pak hem mee. Maar ga er geen 2 uur voor rijden.


6.5

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Spannend
 • Puzzels
 • Beleving
 • Onlogische puzzels
 • Heeft onderhoud nodig

 

Daphne van AgterenDaphne van AgterenEscaperLid sinds: 02 februari 2022 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Spannende, prima kamer

Deze kamer heeft een leuke spanning in zijn verhaal en de opbouw van de kamer is daar ook erg toepasselijk bij. De kamer is geen topper, maar zeker prima. De service daarentegen was wat minder. De host wist geen antwoord op mijn vraag en we hadden niet echt de tijd en ruimte om (met de host) na te kletsen


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Sisters 'n Misters

Ontsnapt: Ja  40:00 min


 • Puzzels
 • Verhaal

 

Fred-AFred-AJunior EscaperLid sinds: 02 april 2023 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Prima kamer, slechte host

De kamer was prima, niet bijzonder. De hosts hebben de waarde van de kamer laten dalen in onze mening.
Het ontvangst was vreemd en kortaf. De host die ons meenam naar de kamer vertelde kort en nogal lomp zijn verhaaltje, het was onze taak om Christina haar “bek” te laten houden. We gingen dan ook met een beetje een gek gevoel de kamer in.
De puzzels waren verder prima, niet heel bijzonder. Enkele puzzels waren gebaseerd op kennis die je niet uit de kamer kon halen. We begrepen niet de toegevoegde waarde waarde hiervan, aangezien we gewoon alle oplossingen konden proberen tot het goed was.
De laatste puzzel en het einde was nogal abrupt, vonden we erg zonde. De andere puzzels waren best prima. Het hint systeem is wel erg origineel!
Toen we de kamer uit gingen werd er weer weinig tot niets tegen ons gezegd. Er werd alleen gevraagd voor een foto en verder helemaal niets, daardoor zijn we toch met een raar gevoel weggegaan.


6

Sfeer: 6.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 2.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuk hint systeem
 • Spannend
 • Slechte service
 • Heeft onderhoud nodig
 • Einde te abrupt en eenvoudig

 

richard_van_der_kooijrichard_van_der_kooijEscape ExpertLid sinds: 14 juli 2019 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 november 2023

Prima kamer voor 2

Geen hypermoderne kamer. Leuk om met 2 te spelen, ik zou niet veel meer doen. Leuke puzzels, niet erg bijzonder. Gewoon lekker een middagje puzzelen met 2


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  48:15 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Logica
 • Weinig origineel

 

Lies82Lies82Junior EscaperLid sinds: 18 mei 2023 (27 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 augustus 2023

Leuke kamer

Christina’s droom is een leuke kamer met vooral een erg origineel hintsysteem.
De puzzels zijn niet heel moeilijk en daarmee is het een toegankelijke kamer.
De kamer is wel wat verouderd en zou wel een klein opknapbeurtje kunnen gebruiken.
Er zit ook wat spanning in wat ook erg leuk gedaan is.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede prijs
 • Logica
 • Weinig origineel
 • Heeft onderhoud nodig

 

HubertineHubertineJunior EscaperLid sinds: 06 juli 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 september 2023

Leuke kamer

Deze kamer gespeeld met 3 anderen die ik (bijna) niet kende. Toch konden we goed samenwerken en dat kwam ook doordat de puzzels logisch waren. We hadden daardoor ook niet zoveel hints nodig, wat echter wel een heel origineel bedachte manier was! Ook leuk aandenken!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:36 min


 • Sfeer
 • Beleving

 

MVMVEscaperLid sinds: 22 december 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2023

Korte droom

-


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Snitches get Stitches

Ontsnapt: Ja  41:37 min


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Spannend
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Net te weinig puzzels

 

michielelshoutmichielelshoutJunior EscaperLid sinds: 06 september 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 mei 2023

Spannende kamer met enge tintjes

Vandaag was het voor Team Morningwood weer de lang verwachte Escape dag. Waar we vorig jaar op 3 verschillende locaties zaten, bleven we vandaag op 1 locatie. De eerste kamer van de dag was Christina's Droom 2.0! We moesten er even voor in de auto zitten, maar de beleving werd er zeker niet minder door.

We werden zeer vriendelijk ontvangen. (Via deze weg zeker een shoutout naar de geweldige hosts!) Nadat ons gevraagd was of we al ervaring met Escape Rooms hadden, weren we door de gang naar de eerste kamer geloodst. Hier werd het al snel duidelijk waar we mee te maken gingen krijgen. De puzzels waren vrij logisch en we hadden er niet veel moeite mee. Pas op, hiermee wil ik niet zeggen dat de puzzels makkelijk zijn!

Het was duidelijk dat we nog even moesten zoeken binnen onze groep wat er daarna moest gebeuren. We werden weer een klein beetje op weg geholpen worden op een ludieke manier. In kamer 2 ging het dan weer wat sneller. Zelf merkte dat we met 5 hier even te veel waren. Dat was niet zo'n drama. Op deze manier konden we nog even terug om te kijken of we niks over het hoofd hadden gezien.

Eenmaal in kamer 3 konden we weer met zijn allen aan de slag. De muziek en spanning zwiepte in de kamer weer op. We waren weer verder geraakt en uiteindelijk wisten we Christina te helpen. De kamer was uitgespeeld!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  43:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

RicardoVD90RicardoVD90Escape ExpertLid sinds: 17 juli 2021 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 mei 2023

Droom tijd!

Wat begon als een escape weekend resulteerde, voor de tweede keer al, op een escape dagje. Nou hadden we er al er al een gedaan en van hot naar her rijden zagen we niet echt zitten. Na wat zoeken waar we nog terecht konden, want we waren wat aan de late kant. Vonden we Missionroom en naar de kamers kijkende, moest dit wel goed komen. Dus 13 mei was de dag! En we begonnen de dag met Christin's droom!

Onthaal:
We werden zeer vriendelijk onthaald door onze gm. Ze wist gelijk te vertellen dat we er meerdere gingen doen op die dag en vroeg zich gelijk af waarom we niet voor Swat hadden gekozen. Want dat was haar lievelings van Missionroom. Maar na even wat kletsen en een sanitaire stop konden we aan onze kamer beginnen!

Kamer:
Omdat we al vaker met elkaar gespeel hadden vond de gm, en wij ook, dat een uitgebreide uitleg over de regels niet nodig was. Na de korte uitleg en intro konden we eraan beginnen! We starten in een wat sobere kamer en ik wist eerst niet zo goed waar ik moest beginnen. Lag er ook meer aan dat we met 5 waren en alles al een beetje bezet was, maar ik zag al snel wat. En iedereen vond wat en we konden al snel wat eindjes aan elkaar knopen. De eerste puzzels werden opgelost en we kwamen steeds verder. Ik vond het zelf wel fijn dat er een soort respons was als je een puzzel oploste. Dan wist je iig dat je de puzzel goed had gedaan. En we kwamen steeds verder, en toen werd duidelijk wat het hintsysteem was. Die vond ik wel hartstikke leuk gedaan! De rest begaf zich verder in de kamer en ik bleef even achter om een puzzel te proberen oplossen. De spannende sfeer begon wat te drukken toen ik alleen stond, maar dat was alleen maar goed! We kwamen steeds verder in de kamer en daaruit bleek voor ons dat alles wel netjes in het thema verwerkt is. Met name de puzzels waren leuk gedaan. Het enige puntje was voor mij toch de eindpuzzel, misschien als die iets anders was gedaan vond ik het een hele goede kamer! Maar bij de laatste puzzel werden we enthousiast opgewacht, want we hadden het heel goed gedaan! We hadden er maar 43 minuten en 9 seconden over gedaan! Nu was het alleen nog even een fotootje maken en moesten dan nog even wachten voor de volgende kamer.

Conclusie:
Christina's droom is een ietwat spannende kamer. Je voelt de spanning wel, maar zeker niet zo hoog dat je constant bang om je heen kijkt. De puzzels waren leuk gedaan en waren goed in thema. De aankleding was super, alles klopte wat mij betreft. Als ik dan toch een puntje van kritiek zou hebben is het toch de laatste puzzel. Als daar iets anders voor verzonnen kon worden dan zou dit een hele goede kamer zijn. Nu is het alsnog een goede kamer waar je zeker lekker in kan puzzelen. En daarbij de enthousiaste en vriendelijke gm, maakt deze eerste kamer van de dag al gelijk een goede indruk.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Team Morningwood

Ontsnapt: Ja  43:09 min


 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

Petra VerschoorPetra VerschoorEscape GuruLid sinds: 28 februari 2019 (113 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2023

Lekker last-minute escapen!

#76 Lekker last minute een kamer doen. Daar houden we van. Tussen boeken en spelen zat ongeveer een uur....:)

Aangekomen bij Missionroom mogen we nog even plaatsnemen in de ontvangstruimte. De twee puzzelborden houden ons lekker bezig.

En dan is het zover, we worden door onze host opgehaald. Spullen in het kluisje, naar boven en de kamer in. In de kamer nog een korte intro over de regels en het verhaal.
Om te beginnen, wat een leuk hintsysteem.
We moeten even op gang komen, maar daarna gaan we best lekker. Puzzel na puzzel komen we steeds een stapje verder en kunnen we Christina van haar enge dromen afhelpen.
De kamer wordt door sommigen als eng omschreven, maar onze angsthaas vond deze kamer erg goed te doen.
Ja, soms een beetje donker, maar geen andere enge dingen.

Ik vind het altijd erg leuk wanneer je een aandenken mee krijgt van de kamer. Hier is dat ook. Helaas lukte dit niet in 1 keer. Toen het daarna wel ging was de tijd niet kloppend. Erg jammer. Nu dus een aandenken met een verkeerde tijd erop.

We komen zeker nog eens terug om Swat en DEA te spelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Je moeder heet Henk!

Ontsnapt: Ja  37:02 min

 

JessicaBJessicaBJunior EscaperLid sinds: 01 mei 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2023

Uitdagend en leuke puzzels

Leuke kamer met veel details. Vooral veel puzzels te vinden die goed op te lossen zijn. Het verhaal klopt van begin tot eind.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:16 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Verhaal

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (208 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2023

Lekker puzzelen

#139 Na het spelen van de andere kamers van Mission Room was het vandaag tijd voor de laatste. Waar het ontvangst andere keren wat kil en praktisch was, werden we deze vrijdagavond heel vriendelijk en enthousiast ontvangen door twee meiden waarvan een ook graag kamers speelt.

We gingen niet met te veel verwachtingen deze kamer spelen omdat we wisten dat deze al iets ouder was en onze ervaringen met de kamers uiteenliepen van leuk naar tof! De kamer heeft een helder verhaal, waarbij we Christina gingen helpen om weer goed te kunnen slapen. De aanloop naar de kamer liep anders dan je gewend bent en dit gaf een leuke wending, en eenmaal binnen konden we direct goed van start.

De ruimtes zijn wat summier en functioneel aangekleed, maar passen wel bij het thema waardoor de setting goed wordt neergezet. Er zit een goede hoeveelheid puzzels in de kamer die je veelal parallel kunt oplossen. Er zit een leuke afwisseling in de puzzels van zoeken, letterlijk puzzelen, redeneren en combineren. Het hintsysteem is super tof, dus het was leuk dat we toch ergens een setje in de goede richting nodig hadden en met veel plezier en een euforisch gevoel voltooiden we de kamer. Super leuk ook hoe enthousiast we vervolgens uit de kamer werden gehaald over ons spel en het behalen van de vierde plek op het leaderbord!

Voor twee (ervaren) spelers staat de kamer garant voor een leuk uurtje puzzelen, maar je moet hier niet te veel verwachten van de aankleding en afwerking. Het zit thematisch goed in elkaar, maar een heel aantal elementen vond ik ook wel random. Mocht je alle kamers bij Mission room gaan spelen dan raad ik deze volgorde aan: Christina' s Droom, SWAT, Café Voorburg en afsluiten met DEA.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  39:40 min


 • Afwisselende puzzels
 • Thematiek en verhaal
 • Verrassend effect
 • Hintsysteem
 • Vriendelijk ontvangst
 • Foto voor mee naar huis
 • Aankleding en afwerking

 

One line reviewer One line reviewer Escape GuruLid sinds: 21 augustus 2022 (149 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 maart 2024

Goed puzzelen

Lekker puzzelen met een verrassend effect, maar wat summiere aankleding in de kamer.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: "Nu denk je te moeilijk"

Ontsnapt: Ja  39:40 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Hintsysteem
 • Foto
 • Aankleding en afwerking

 

JansenJansenJunior EscaperLid sinds: 17 juli 2019 (41 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 september 2023

top

Wederom een lekkere puzzelkamer, met een klein beetje spanning, maar niets wat ik niet aan kan. Ik vind ook het hintsysteem in deze kamer fantastisch.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape LegendLid sinds: 27 september 2020 (222 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 januari 2023

Spannend en voor sommige ''eng''

Na het spelen van Cafe Voorburg was het de beurt aan deze kamer.
We waren al lekker warm gedraaid en wisten dat dit een iets spannendere kamer zou zijn.

Ontvangst:
Nogmaals, de service op deze locatie is tip top in orde.
Zeer gastvrij, vriendelijk, gemoedelijk en vooral veel gezelligheid!

Kamer:
We kwamen hier ietsje moeilijker op gang, maar na dat punt gingen we weer als een speer.
Ook hier zagen we de logica, hadden we de linkjes door en hebben we heerlijk gepuzzeld!
De kamer is spannend, maar zal nooit echt eng worden. Sommige in onze groep dachten daar anders over en hebben zo nu en dan flink geschreeuwd :)
De puzzels vallen ook in deze kamer allemaal heel tof binnen het thema en zijn echt origineel!
Goed samenwerken en verbanden leggen is weer belangrijk.
Het decor is ook heel mooi en ben altijd blij als er verrassingen in de kamer zitten die ik niet aan zag komen, super vet!

Conclusie:
Dit is een kamer die je ook prima met 2 personen kan spelen.
Het is een kamer met een prima puzzel niveau!
Heb je wat minder ervaring zou ik het bij max 5 personen houden ivm de bewegingsruimte.

Nogmaals, onwijs bedankt voor de leuke avond!!!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  44:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

TaniaenJoepTaniaenJoepEscaperLid sinds: 09 augustus 2022 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2023

Verrassende kamer met leuke elementen

Het is beetje jammer dat kamers van Missionroom niet in de top 50 staan op escape talk. Ze zijn zeker super leuk om te spelen met leuke verrassende elementen. Christina droom was onze derde kamer van Missionroom en wij hebben leuke en beetje spannende tijd gehad.
Voor angsthazen, het is zeker geen enge kamer. Er zitten wat spannende elementen, met donkere gangen, maar het is zeker te doen. In onze team zit 1 bangerik, maar ze vond het wel te doen.
Er zit goede verhaallijn in de kamer en het einde is logisch.
De kamer is zeker waard om te spelen. Er zitten niet zo veel sloten, wel elementen die wij zelf nog nooit hebben meegemaakt. Is er voor iedereen wat te doen. Goede afwisseling van makkelijk en moeilijk puzzels.
Enige minpuntje is dat de kamer wat verouderd oogt. Sommige puzzels zijn aan het vervanging toe.
Ga zeker Missionroom kamers spelen. Het is moeite waard en elke kamer is origineel opgebouwd. En elke kamer heeft super origineel hint systeem. Christina droom heeft ook zn eentje die wij nog nooit hebben gezien.


Reactie door Missionroom Leidschendam

15 januari 2023

Dank voor je review en feedback! Wij zijn hier gelijk mee aan de slag gegaan! Groet, Rogier


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  58:21 min


 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Heeft onderhoud nodig

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (349 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Erg leuk!

Erg leuke kamer, zeker de moeite waard om te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (261 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Leuke kamer!

Leuke puzzels, gevarieerd, en goeie spanning


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:59 min


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Diversiteit

 

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (137 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

Vervelende droom vangen

Een leuke kamer voor 2 personen!
Een erg leuke kamer, waarbij ik van te voren niet had gedacht dat er zoveel ruimtes waren. Leuke, andere puzzels wat voor de afwisseling erg leuk is. Zeker niet gemakkelijk met zn 2en, maar goed te doen voor de meer ervaren spelers.
Het hint systeem is erg verrassend. Het geluid en de aankleding van de kamers zijn mooi gedaan.
Vermakelijk voor een gezellige vrijdag avond escapen.

Achteraf nog een originele manier van de foto, erg leuk gedaan!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:43 min

 

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (168 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 november 2022

De meeste dromen zijn bedrog

Aantal speel personen:
Ervaren: 2 personen
Minder ervaren 4/5

Christina's droom is een leuke kamer die het kinderlijk aspect heel goed naar voren brengt.

Ik was positief verrast door het oppervlak van de kamer. Diverse elementen die soms afgewisseld werden met moeilijke puzzels. Grotendeels goed op te lossen puzzels die je zeker goed bezig houden.

Al met al doen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

jsm_vsjsm_vsEscaperLid sinds: 14 november 2017 (76 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2022

Wij vonden het een prima kamer

Toch best wel een oude kamer met veel leuke puzzels waar wij het prima naar onze zin hebben gehad.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  47:00 min


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

 

emileemileEscaperLid sinds: 11 augustus 2018 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juli 2022

Leuke kamers hier.

Alle kamers zijn hier erg leuk.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Beleving
 • Prijs

 

RoosmarijnRoosmarijnEscape ExpertLid sinds: 24 februari 2020 (92 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juni 2022

Ideale spanning voor 2 spelers!

Als je op zoek bent naar een puzzelkamer met spanning, die geschikt is voor met kleinere groepjes, dan is deze kamer zeker een aanrader!

Zodra je binnenstapt bij Missionroom, heb je het gevoel dat je bij een politiebureau bent. Onze enthousiaste host vertelde ons het verhaal over Christina en of wij haar kunnen redden uit haar nachtmerries. De kamer is mooi in thema, de puzzels en muziek sluiten hier ook goed bij aan. Al snel wordt het duidelijk waar de dromen over gaan en wordt de spanning goed opgebouwd!
Het einde was ineens daar, maar het paste wel perfect in het thema en ronde het verhaal mooi af.

Het hintsysteem is onwijs leuk bedacht en origineel, zeker één van mijn favoriete onderdelen van deze kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Origineel

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig