Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Escape From Wonderland

Leiden , Nederland

Nu gesloten

Top #20

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Escape From Wonderland

Er was eens… een jonge vrouw, die door een raar gat in de muur liep en spoorloos verdween. Geschokte omstanders sloegen direct alarm, waarna een grootschalige zoekactie op touw werd gezet. Met man en macht probeerde men haar te vinden. Op de plek waar ze voor het laatst werd gezien, ontdekten reddingswerkers een vreemd gangenstelsel.

Al snel werd duidelijk dat er in deze ruimten andere krachten werkzaam waren dan in de normale wereld. Er werd zelfs gefluisterd dat de gangen een doorgang zouden vormen naar een vreemde, magische wereld. Sinds die tijd hebben verschillende expeditie-teams, avonturiers en archeologen geprobeerd dieper door te dringen tot het mysterieuze wonderland achter de muur. Helaas is geen van hen ooit teruggekeerd…. Net zomin als de jonge vrouw.


Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Magie

Mysterie

Reizen

Tijdreizen

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

232 likes

1436 bezoekers

90.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Breestraat 45
2311 CH, Leiden
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

511 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (320 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 april 2019

Blij dat ik 60 minuten in deze wonderwereld heb vastgezeten!

Ook vandaag weer een last-minute ingeving. Zeker op feestdagen is het extra moeilijk om een goede kamer te vinden.
Leiden, 2 uur rijden voor ons, maar zeker gezien de reviews hier, misschien toch de moeite waard. Ff checken of er nog iets in de buurt ligt en ja hoor, 2 escape rooms geboekt.
Mede dankzij de wel erg toffe hulp van de eigenares Marieke.
20 uur stond nummer 1 op de planning : The Ghost Ship en om 22 uur de reden waarom we speciaal naar hier gekomen zijn : Escape from Wonderlands.

Onthaal :
De escape room zelf ligt in een gezellige winkelstraat. Er is zat parkeerplaats in de buurt, maar je kan er niet voor de deur parkeren. Net erlangs ligt een erg gezellig Italiaans restaurant.
Het ontvangst was enorm leuk. Niet alleen door onze charmante gastvrouw, maar mede doordat de groep die net gespeeld had, erg ervaren spelers bleken te zijn die graag hun ervaringen deelden. Praten met onze collega's is bijna zoals een review schrijven, je wilt graag vertellen hoe iets was zonder wat weg te geven. Onze gastvrouw maakte dankbaar gebruik om de kamer te resetten en eens klaar stond zij op ons te wachten ipv andersom. Het geeft maar aan hoe gezellig het was. Bionda, Dennis, Menno en Willem Bedankt!

Kamer :
En na deze fantastische start, moest het eigenlijk nog beginnen.
We hadden natuurlijk al veel gelezen over deze kamer die amper 5 maanden open is.
Wel in 1 woord : Fantastisch.
Dit is echt een pareltje van een kamer. Je ziet en voelt gewoon de liefde, de zorg en met een oog voor detail deze kamer is opgebouwd. Er zitten details in die eigenlijk helemaal niet hoeven en zoals iemand hier al schreef zou je haast een 2de keer boeken om alles eens, zonder de druk van eruit te geraken, te bekijken. De puzzels die je tegenkomt zijn erg goed gemaakt. Nu ik ken Alice in wonderland niet zo goed, behalve dat ik die versie met Johnny Depp niet eens heb afgekeken en dat ik de tekenfilm als kind maar vrij abstract en warrig vond. Dus ik weet niet in hoe verre alles in thema was, maar als ik het totaalplaatje bekijk ga ik er haast vanuit van wel.
Ik kan er meteen bij zeggen dat je geen kenner moet zijn, het zal een kleine meerwaarde bieden en thats it.

Ook hier weer hadden we meerdere malen de kans om zowel apart als samen te werken en dat waardeer ik steeds.
De puzzels die we tegenkwamen waren goed gemaakt en daagde ons als team mooi uit.
1 in het bijzonder daagde mij uit en ik denk ook dat we hier de kamer mee verloren hebben.
Maar ik kan niemand anders de schuld geven als mezelf. Soms moet je ff afstand nemen en eens goed lezen wat er echt staat….
We haalde de kamer net niet, maar sportief als de eigenares was liet ze ons hem wel uitspelen.

Conclusie :
Wij hebben ons werkelijk kapot gepuzzeld in deze kamer. Maar wat een ervaring zijn we rijker.
Wat kan je verwachten. Wel verwacht niks wereldschokkend kwa techniek. Verwacht een themakamer met goede puzzels waar je door moet geraken. Deze kamer loopt nergens te showen van kijk eens hoe knap ik in mekaar zit, maar in ruil dompelt hij je onder in een verhaal.

De flow is erg goed en geeft je een tof gevoel van vooruitgang. Maar ondanks de vaart die je maakt heb je nog steeds je 60 minuten volop nodig.
Deze kamer voelde haast aan als een sprookje, ff echt ontsnappen aan het aardse.
Ik baalde ervan dat ons avontuur voorbij was en dat dit voorlopig de enige kamer is die ik bij deze toffe dame kan spelen.
Achteraf nog fijn na kunnen praten met de eigenares. Ze heeft hier een kamer neergezet die met recht en rede de top 20 ingaat. Ik waardeer vooral waarom je deze kamer gebouwd hebt en dat je hem ook gebouwd hebt zoals jij dat wilt. Het resultaat mag er wezen.

Ik kan iedereen die van thema houdt, een goed verhaal en leuke en met momenten uitdagende puzzels deze kamer van harte aanraden. Ook al is het 2 uur rijden ;-)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • verhaal
 • thema
 • afwerking
 • eigenares
 • prijs

  Tijn10flejanoyana_willemskamer237Jelle_van_GladbachbilipeebraamTom Adriaensenmariska_janssenanne_van_berkelSteffaniesilkebeerends

PerryPerryEscape GuruLid sinds: 17 oktober 2017 (183 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2019

Anne en Marieke! Top!!

Vanaf het moment dat de deur open gaat is deze escape al geweldig! De ontvangstruimte is ruim en super gezellig ingericht. Je hebt echt het gevoel dat je op een 'tea party' bent aangekomen. Geniet van de heerlijke snoepjes en een heerlijk drankje vooraf. Tel hierbij op de geweldige gastvrouwen Anne en Marieke en je hebt al een succes combo te pakken terwijl je dan nog aan de escape moet beginnen. Deze dames begrijpen heel goed wat het inhoud om gastvrouw te zijn. Wat een enthousiasme en wat een liefde voor de escape. Alleen al door de geweldige ontvangst begin je blij aan de escape. Als je dan na alle gezelligheid de kamer mag betreden word je absoluut niet teleurgesteld! Wow! Wat is dit een geweldig mooie escape. Aan alles is gedacht! De aankleding is tot in de detail verzorgd en zelfs de geuren die rondvliegen in de kamer zijn geweldig. Niet alleen de vormgeving is helemaal af maar ook de puzzels zijn heel erg leuk in thema verwerkt. Voor iedereen is er wat te doen. Na met veel bewondering en enthousiasme door de kamer heen te zijn gevlogen kwamen wij met een enorme enthousiasme weer naar buiten. Ons enthousiasme werd gedeeld door de host die met onwijs veel passie kon vertellen wat ze allemaal geweldig vond aan wat we hebben gedaan in de kamer. Heerlijk om iemand mee te maken met zoveel passie. Na de escape werd weer ruim de tijd genomen. We hebben heerlijk nog wat nagepraat en genoten van nog wat drankjes. Ook hebben we nogmaals de kamer doorlopen zodat we echt alles hebben meegekregen. We hadden hier de hele nacht wel kunnen blijven. Dit was echt super! Deze escape moet je gedaan hebben!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  55:16 min


 • Aankleding
 • Geuren in de kamer
 • Snoepjes en drankjes
 • Bevlogen begeleiding
 • Volledige aandacht en alle tijd
 • Achteraf nalopen kamer
 • Leuke ontvangstruimte
 • Leuk foto moment

  Jelle_van_Gladbachmariska_janssenanne_van_berkelUnicorn power

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (270 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2022

Klassiek puzzelen in Wonderland

Eindelijk stond Escape from Wonderland op de planning. Nadat ik deze kamer al meermaals geboekt had (steeds verzet door die verschrikkelijke pandemie), was eindelijk de dag daar dat we de kamer konden gaan spelen met twee personen.

Na geparkeerd te hebben bij de dichtstbijzijnde parkeergarage, liepen we door het centrum van Leiden richting de kamer. De escape room is dus centraal gelegen in het centrum op loopfastand van verschillende parkeergarages. Nadat we even al onze favoriete escape rooms hadden doorgenomen met onze gamehost, was het eindelijk tijd om aan ons avontuur te gaan beginnen.

Op voorhand werd ons al verteld dat het met twee personen flink aanpoten was in deze kamer, en dat bleek later ook! In het begin kwamen we wat stroef op stoom, maar toen we eenmaal bezig waren, gingen we vrij vlot door de kamer heen. Het decor is over het algemeen erg netjes en je waant je echt in Wonderland. Echter vind ik het begin (waar de kamer start) wat vaag en had wat mij betreft anders gekund.

Escape from Wonderland is een echte puzzelkamer met veel klassieke escaperoom puzzels. Niet altijd even origineel, maar puzzelplezier heb je hier zeker! Er zitten veel kleine grapjes verstopt in deze kamer, wat het lekker luchtig houdt. Daar vraag het thema uiteraard ook wel een beetje om. Het einde van de kamer resulteerde bij ons in totale chaos, wat ook wel weer goed in het thema en de ruimte zelf past.

Samenvattend waren we erg blij dat we deze kamer eindelijk gespeeld hebben. Wij hebben ons dan ook prima vermaakt en ruim een uur lekker kunnen puzzelen. Ook na de kamer hebben we nog gezellig gekletst en is er ruimte voor een toffe foto, volledig in thema. Een goed begin van onze avond hier in Leiden!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Jelle_van_GladbachDrs-jlcElise Dalleu

ruud_klunderruud_klunderEscaperLid sinds: 09 december 2017 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 oktober 2020

Maakte onze verwachting waar

Na een paar spannende kamers, waren we weer eens toe aan een gezellige kamer met goede puzzels.

Bij de titel van de kamer hoop je op een thema hetzelfde als dit film. Ik kan jullie geruststellen. 100% dat deze kamer deze verwachting waar maakt.

Ondanks ..... (dat wat in 2020 niet genoemd meer mag worden) werden we hartelijk ontvangen door de eigenaresse en de gamemaster (sorry ben slecht in namen). Heerlijk als mensen zo passievol kunnen praten over hun product. 20 minuten na onze eigenlijke starttijd gingen we aan de gang.

Wauw wat een oog voor details. Geen slijtageplek te zien. Heerlijk. Geen spoiling hier. Dus meer van de kamer ga ik niet vertellen.

Zeker een kamer tussen mijn toppers.
Dank voor de beleving


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:33 min


 • Gevarieerde puzzels
 • Oog voor detail
 • Geen slijgeplekken
 • Hartelijk ontvangst
 • Pop in etalage

  Jelle_van_Gladbachruud_klunderanne_van_berkel

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertLid sinds: 30 augustus 2018 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 augustus 2021

prachtig

Waanzinnig mooie kamer
Onder de indruk was ik zeker
Nog zo'n goede kamer in Nederland
Dick en Gerda mogen trots zijn op hun dochter!
Eng hoeft een goede escape room niet te zijn, dit is het bewijs
Reken maar dat je deze kamer geweldig vindt
Langzaam door de kamer, dan geniet je langer van het decor
Adembenemende entourage
Neem de tijd om na te praten, eigenaresse Marieke zit vol passie!
Deze moet je gedaan hebben


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja  58:45 min


 • Alles

  Jelle_van_GladbachWalter G4I

ashley_groenlandashley_groenlandJunior EscaperLid sinds: 15 oktober 2020 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 januari 2024

Fantastisch sprookjesachtige ervaring!

Escape From Wonderland is gelegen in het centrum van Leiden, waardoor er voldoende parkeergelegenheid was en de locatie goed bereikbaar was.

Allereerst een heel groot compliment en dankjewel voor onze gamehosts Pip en Jaco. Jullie hebben deze ervaring nóg beter gemaakt. We zijn enorm gastvrij ontvangen en super fijn begeleid.

De ontvangstruimte (en voorkant van het pand) was geheel in thema aangekleed, super leuk! We waren wat aan de vroege kant voor ons tijdslot, maar dit was geen probleem. Zoals hiervoor gezegd waren we heel gastvrij ontvangen en konden we nog even een drankje doen voordat we begonnen.

We hebben deze kamer met 2 personen gespeeld en enorm genoten van de prachtige aankleding en leuke puzzels. Ons werd aan het begin aangeraden om wat op te splitsen, wat een erg waardevolle tip bleek.

We hebben ons echt in Wonderland gewaand en waren de tijd even vergeten.

Ik raad deze kamer enorm aan!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica

  markgoedegebuure

EgelaarEgelaarEscaperLid sinds: 25 november 2023 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 december 2023

Fantasierijke kamer

Fantasierijke kamer


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  Dewi

XOXO KittyXOXO KittyEscaperLid sinds: 06 juli 2023 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 september 2023

Te laat, ik ben te laat!

Na een ritje van 2 en half uur door de fille kwamen we aan in Leiden, te laat. Parking voor de deur is er niet, maar er zijn wel parkings in de buurt. Het schattige stadje bevatte leuke winkels, maar wij kwamen uiteraard voor een ander avontuur.

Desondanks we wat later waren (circa 10 min), werden we warm ontvangen door de gezellige gastvrouw. Het onthaal is mooi, thematisch en zelfs de kleine koffielepel’tjes waren af!

Escape from wonderland was het avontuur waar we vandaag aan deelnamen, en escapen hebben we gedaan. Met nog 8 seconden op de klok, hebben we ons avontuur mogen beëindigen. Om dit tot een goed einde te brengen, heb je wel ballen nodig. (I mean, if you know, you know.)

De puzzels waren leuk en gevarieerd. Er zaten zelfs enkele hele toffe originele bij. De decoratie was buitengewoon perfect. Je voelde je echt ik Wonderland, applaus voor het team om alles in deze prachtige staat te bewaren.

Ik vind het jammer dat het avontuur er nu weer opzit, maar wij zijn klaar voor ons volgend avontuur in Leiden bij Your Escape!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Scalebreakers

Ontsnapt: Ja  59:52 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Puzzles
 • Great host
 • Diversity
 • Decoration

  Anthony Teunen

Anthony TeunenAnthony TeunenEscape GuruLid sinds: 11 juli 2021 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 september 2023

Even realiteit kwijt

Escape from Wonderland

Er was een groepje van 4 die gingen een reisje doen naar Leiden op Escape Dag.
Er was nog een plaats in de auto en alle kamers konden met 5 spelers gespeeld worden, dus, ik mocht mee. Joepie!!

Escape from Wonderland was onze eerste stop en de naam zegt het al, de thema zal wel iets te maken hebben met Alice, zeker?
De pop van Alice in de etalage bevestigd deze vermoeden :-)

De ontvangstruimte is volledig in thema en overal staan er snoepjes in bokalen en achteraf bij bespreking bleek dat wij ons allemaal afvroegen of wij ervan mochten eten, maar niemand dierf.

Na een vriendelijke en duidelijke uitleg van onze super lieve hostess zijn wij dan de eerste kamer binnen gegaan. Wij zijn allemaal ervaren, dus deze kamer ging vrij vlot. De daaropeenvolgende kamers waren prachtig in thema en zeker genoeg opdrachten om iedereen bezig te houden. Er waren een aantal zeer originele puzzels en een aantal gekende puzzels in een nieuwe jasje.

Wij hebben alle opdrachten voltooid met een paar tips en nog 8 seconde over op de klok.

Ik raad deze kamer zeker aan.

Let er op dat parkeren vlakbij in de straat niet evident is. Er zijn wel parkeergarages in de buurt te vinden.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:52 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Anthony Teunen

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (115 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2023

Magisch Wonderland

Een kamer met een hele mooie decoratie waardoor je je direct midden in het verhaal waant.
De puzzels vind ik erg leuk, waardoor de totale beleving helemaal top was. We hebben ook erg gelachen in de kamer!

Als je van puzzelen houdt is dit een perfecte kamer om te spelen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:47 min


 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

  Drs-jlc

SteV91SteV91Escape ExpertLid sinds: 25 februari 2017 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2022

Magische middag

Enorm leuke kamer met super vriendelijke host! We hebben genoten van de leuke kleine geheimpjes in de kamer en de originele puzzels die we tegen kwamen!
Samen met de eigenaresse nog lang voor en na gepraat en dit maakte de kamer compleet voor ons! Bedankt voor de gezellige middag! (Wel alweer tijdje terug gespeeld)


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving

  ThatNeko

xMelissaaa94xxMelissaaa94xEscaperLid sinds: 25 oktober 2017 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2020

Geweldig

Als eerste wil ik zeggen dat wij denk ik de leukste host hebben gehad die er is. Anne bedankt! Je was zo enthousiast over alles toonde oprechte interesse!!

De kamer is geweldig, super gedetailleerd en we keken echt onze ogen uit.
Even terug naar de basics, waar niet alles maar automatisch gaat en het een opeenstapeling is van dingen die gebeuren.
Gewoon even goed puzzelen samenwerken en communiceren.

We hebben dit met zijn vieren gespeeld en je kon makkelijk allemaal bezig zijn.

Leuke puzzels, leuke aankleding/stijl en zoals hierboven al benoemd een super leuke host!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  49:10 min


 • Puzzels
 • Host
 • Aankleding
 • Parkeren

  anne_van_berkel

annekevandruenenannekevandruenenEscape ApprenticeLid sinds: 02 november 2020 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2020

WOW!

Wat een mooie kamer. Alles is tot in de puntjes verzorgd en ziet er prachtig uit.. je waant je écht in wonderland.
Ontzettend fijn en ontspannen ontvangst door Marieke. De puzzels sloten mooi op elkaar aan. Het was hard werken met zijn tweeën, maar zo mooi dat we nu ook echt alle puzzels hebben kunnen doen. Met nog maar 19 seconden op de klok hebben we ook volop gebruik gemaakt van onze speeltijd. Het was het dubbel en dwars waard om ervoor naar Leiden te gaan.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Mooi afgewerkt
 • Leuke puzzels
 • Alles sluit op elkaar aan

  anne_van_berkel

ShinysheepShinysheepEscaperLid sinds: 05 mei 2019 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 november 2020

Inderdaad Wonderland

Deze heeft lang bovenaan ons verlanglijstje gestaan, maar eindelijk was het zover: Escape From Wonderland!
We hadden hier al veel over gehoord, dus de lat lag al vrij hoog.

De kamer ligt in hartje Leiden, het eerste wat ons opviel was de onwijs leuk gedecoreerde etalage (als je er langs loopt: kijk even wat ze het hele jaar door ermee doen!).

We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door de onwijs lieve en gepassioneerde eigenaresse <3 wat een warm ontvangst, en ze nam achteraf ook nog de tijd om nog vanalles met ons door te nemen waar we op stuk liepen.

Dan de kamer zelf: normaal gesproken is het altijd even opstarten als je ineens in een escaperoom staat. Wijzelf staan ook redelijk bekend om onze opstartproblemen.. :-) Mede dankzij het goeie geloofwaardige intro van de host hadden wij hier totaal geen problemen mee! Je stapt goed voorbereid de kamer in, en voor je het weet word je meegezogen in het verhaal.

Waar je bij sommige escaperooms last hebt van tijdsdruk of stress omdat je de kamer graag wilt halen, vergeet je dat totaal in deze kamer. Wij hebben met zijn tweetjes echt heerlijk rustig zitten puzzelen. Maar laat je vooral niet misleiden door de charme van deze kamer, de puzzels vergen wel echt focus, aandacht en teamwork en zijn soms ook niet de makkelijkste. Maar goed dat je de ruimte krijgt om rustig na te denken! Top!!

Om dan nog maar te zwijgen over het prachtige decor, wat heel mooi is aangevuld is met geur! Alles was helemaal compleet.

Dit is een escaperoom waar je het halve land voor doorkruist.
Met eerlijkheid kunnen ze zeggen: dít is de escaperoom waar je niet uit wílt ontsnappen.
Want stiekem zaten we gelijk na een paar seconden na finish te balen dat we er alweer uit waren.

Ontzettend bedankt, we hebben écht genoten <3


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Team: Duo Penotti

Ontsnapt: Ja


 • (ENORME) gastvrijheid
 • Decor en aankleding
 • Mooi fotoframe
 • Geur
 • Niveau van de puzzels
 • Lekkere snoepjes :-)

  anne_van_berkel

josjejosjeEscape GuruLid sinds: 27 september 2018 (176 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 maart 2020

Echt een Wonderland!!

Wauw wat een mooie kamer! Ook zonder de puzzelbeleving is deze kamer een genot om doorheen te lopen. Alles is perfect uitgewerkt en past volledig in het thema. Alle zintuigen worden geprikkeld! Door alle verrassingseffecten blijf je je verwonderen. Naast de mooie opzet zijn ook de puzzels innovatief en kwalitatief goed uitgewerkt. Met 4 personen speelt de kamer lekker weg en sta je vrijwel niet stil, mocht dit wel het geval zijn heb je genoeg te bekijken. In het bijzonder wil ik de gamemaster nog even noemen. Wat een warm ontvangst en enthousiasme! Er wordt tijd genomen en achteraf is er ruimte om de kamer nog eens door te lopen. Kortom top ervaring, echt een aanrader. Je komt er gegarandeerd vrolijk/enthousiast vandaan.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It Takes IV

Ontsnapt: Ja

  anne_van_berkel

Linced82Linced82Escape ExpertLid sinds: 28 januari 2017 (161 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 maart 2020

Prachtig

Jeetje mina, zo'n prachtig mooi afgewerkte kamer zie je bijna nooit, echt alles klopt hieraan, zelfs de ontvangstruimte, wc en gang zijn prachtig in style ingericht. Het is net alsof je een zeer sfeervolle woonwinkel betreedt waar wij super vriendelijk ontvangen werden met een drankje en potten snoep, wat een fijne sfeer hier!
Ok dan de kamer zelf, ja wat een pareltje, maar hij is niet alleen prachtig gemaakt en gestyled, ook de puzzels zijn werkelijk van een zeer degelijk niveau dus deze kamer is zeker een must play!!!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2020

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  47:00 min


 • De looks
 • De service (niet Marieke maar dr lieve collega)
 • Niveau van de puzzels
 • Geen minpunt te vinden!

  anne_van_berkel

kakayakakayaJunior EscaperLid sinds: 19 september 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2019

Echt... WAUW!

Deze kamer was mij door een vriend sterk aanbevolen, en aangezien ik sinds kort in de buurt woon, moest ik hem natuurlijk spelen.
Bij binnenkomst werden we heel hartelijk ontvangen door gastvrouw Anne. We waren vroeg, dus ze moest nog even de laatste dingen klaarzetten, terwijl wij heerlijk konden opwarmen bij een kop thee. Pluspunt vonden we absoluut ook de droppot. Toen bleek dat we na het eerste hapje niet krompen, hebben we er gulzig van gesnoept.

Na de intro waren de verwachtingen hoog gespannen, en mochten we de kamer in. En die overtrof echt alle verwachteringen! De aankleding is tot in de puntjes afgewerkt, echt prachtig. Het is haast zonde dat je graag snel wil puzzelen waardoor je weinig tijd hebt om alle details te bekijken. De puzzels zitten goed in elkaar, en zijn gelukkig niet lineair waardoor iedereen tegelijk aan de slag kan. Er zit veel variatie in de puzzels waardoor iedereen goed bij kon dragen. Er zit een heerlijke flow in de kamer, en deze kamer is in tegenstelling tot de vele enge kamers echt een verademing qua sfeer. Overal waar je om je heen kijkt straalt de vrolijkheid van de kamer af.
En als je denkt alles in de kamer wel gezien te hebben, dan zit er ook nog een prachtige finale-twist in. Kortom, deze kamer heeft absoluut de WAUW-factor.

Na afloop was er alle tijd om na te praten (en gelukkig was de droppot nog niet leeg). Bedankt voor de ontzettend fijne service, ik heb met volle teugen genoten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Goede flow
 • Genoeg te doen voor iedereen
 • Veel variatie in de puzzels
 • Zeer warme ontvangst

  anne_van_berkel

macdufmacdufSenior EscaperLid sinds: 09 juli 2019 (135 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2019

In 1 woord GEWELDIG!!!!

Wat een totaalplaatje van passie, puzzels, aankleding en service!!!

De hele locatie is van het begin tot het einde echt een plaatje!
De zeer vriendelijke warme ontvangst in een ruimte die als een warme deken aanvoelt.
Alles ziet er top uit en tot in de puntjes verzorgt.

Dan hebben we het alleen nog maar over de ontvangstruimte en nog niet over de kamer zelf, want die is echt waanzinnig.
De ruimtes zijn zo ontzettend mooi aangekleed en ingericht, dat het moeite kost om niet heel de tijd rond te kijken ipv te puzzelen.
Je ziet aan alles dat er met zoveel passie en plezier aan deze kamer is gewerkt.

Wij hebben hem met 4 volwassenen en 2 kinderen (leeftijd 14/15) gespeeld en dat ging prima.
De puzzels zijn van een verschillend niveau, waardoor het ook met kinderen prima te doen is.
Daarnaast zitten er ook genoeg hersenkrakers tussen, waardoor de volwassenen ook lekker druk zijn.

Al met al een geweldige ervaring en een kamer die je echt gespeeld moet hebben!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 6 personen

Team: FRIENDS

Ontsnapt: Ja


 • ontvangst
 • ruimtes
 • geweldig ingericht met aansluiting thema
 • puzzels
 • service
 • helaas maar 1 keer te spelen!!! ;-(

  Unicorn power

jofemajofemaEscape ExpertLid sinds: 26 november 2016 (131 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 oktober 2019

Een fantastische, échte escaperoom

Nadat we door drukte bijna 2,5 uur gereden hadden kwamen we ruim te laat aan in Leiden. Gestrest en gehaast belden we aan en in plaats van ons gauw de kamer in te dirigeren zorgde Marieke er - mede dankzij de ontzettend sfeervolle ontvangstruimte - eerst voor dat we weer even tot rust kwamen. De snoepjes hielpen daar ook goed bij 😁‹.
Dan de kamer: die is fantastisch. Alles is hier tot in de puntjes afgewerkt, maar nog veel belangrijker: het is weer eens een echte puzzelkamer! Een pareltje tussen al het “belevenis-geweld” van de laatste tijd.
Doen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: Team CoJoFemKa

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst / eigenaresse
 • Heerlijk puzzelen!
 • Top afwerking
 • Snoep! 😁‹

  Unicorn power

StefanStefanEscape ExpertLid sinds: 20 juni 2016 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2019

Curiouser and Curiouser

Drink mij, Eet mij en Speel mij! Dompel je onder in Escape from Wonderland. Wow wat een mooie beleving! Soms is het moeilijk te beschrijven wat een Escape room goed maakt, deze kamer is fantastisch! Het is de ruimte die geboden wordt om met een kinderlijke verwondering alle geheimen van deze wonderlijke wereld te mogen ontdekken.
De liefde en creativiteit die de makers in deze kamer hebben gestopt voel je als speler en dat is te gek!
Bedankt voor deze bijzondere ervaring.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Unicorn power

-escapejunkies--escapejunkies-Junior EscaperLid sinds: 11 maart 2019 (155 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 maart 2019

Fantastische, tot in het kleinste detail afgewerkte escape room!

Het is, na meer dan 100 kamers gespeeld te hebben, niet altijd makkelijk om je nog oprecht te laten verrassen door een escape room. Gisteravond hebben wij echter weer een pareltje gevonden! Escape from Wonderland is een werkelijk geniale kamer met een hoge fun factor. Vanaf het moment dat je aan komt lopen en de etalage ziet, je daarna binnenkomt in de gezellige ontvangstruimte (die helemaal in thema is) en de enthousiaste, gastvrije eigenaren ontmoet; je krijgt direct zin om de kamer te gaan spelen! Zonder teveel te verklappen: de ruimtes zijn echt prachtig, de afwerking is van zeer hoog niveau, de spellen zijn allemaal in thema en wij kwamen zelfs spellen tegen die we nog niet eerder hadden gezien. Wij hopen oprecht dat die tweede kamer er gaat komen want dan komen wij zeker nog een keer langs! Bedankt voor de leuke escape!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2019

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke, diverse spellen
 • Prachtige afwerking!
 • Spellen op verschillende niveaus
 • Enthousiaste, gastvrije eigenaren
 • Leuke ontvangstruimte

  Unicorn power

MalouMalouJunior EscaperLid sinds: 29 december 2019 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Een wonderlijke ervaring

Wat een onwijs gave ervaring. Het thema is goed uitgewerkt waarbij aan elk detail is gedacht. Puzzels pasten binnen het thema en er was genoeg te doen. We hebben ons geen moment verveeld.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Logica
 • Goede service
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor

 

BenjaminBenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (145 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Heerlijk wegdromen in Wonderland

Alice in Wonderland... het is een thema dat wel vaker in escaperooms terugkeert en tot de verbeelding spreekt. Nu moet ik zeggen dat ik tot heden nog nooit echt een Alice-kamer heb gespeeld die van begin tot einde het thema helemaal pakte... tot nu.

Van bij onthaal zit goed snor. De ontvangstruimte is supergezellig en ademt het thema. Hosting is supervriendelijk en zet de toon goed. De escapestart vond ik een hele leuke invalshoek om richting Wonderland te gaan. Vervolgens ruimtes die telkens helemaal juist het thema pakken. Top qua sfeer, puzzels die helemaal in de kamer opgaan en zowel denken als doen vereisen. Heerlijk. Dit is nog eens een goeie puzzelkamer. Geen 3.0, wat uiteraard met de leeftijd van de kamer te maken heeft, maar doorheen de jaren is er zeer goed zorg voor gedragen en is de kamer voldoende actueel gehouden. Slotsom is dat dit voor mij de beste Alice-kamer is die je maar kan vinden. Wij hebben er echt van genoten.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goeie sfeersetting
 • Mooie afwerking, goed onderhouden
 • Afwisseling in de puzzels

 

LiekSwanLiekSwanJunior EscaperLid sinds: 26 juni 2023 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2024

Een magische ervaring!

De ontvangst was al helemaal in thema. Tea time met allerlei zoetigheden. Na een relaxte opstart en uitleg, konden we beginnen!

Eenmaal binnen zit je gelijk in de game. De kamers zijn prachtig gedecoreerd en passen perfect in het thema Alice in Wonderland. Zelfs de geur is helemaal afgestemd op de aankleding en het verhaal!

De puzzels waren logisch en kunnen los van elkaar opgelost worden. Bij sommige puzzels is het samenwerken wel vereiste, wat een leuke dynamiek in de groep gaf. De puzzels waren logisch en pasten goed bij het thema.

Het gevaar is dat je enorm in de flow zit en dat je daardoor vergeet te kijken naar alle prachtige details in de kamer. Die zijn zéker de moeite waard, dus heb je de tijd, geniet dan zeker nog even van je omgeving!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Exact

Ontsnapt: Ja  52:02 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

 

KellyvanderGraafKellyvanderGraafJunior EscaperLid sinds: 04 februari 2023 (23 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 februari 2024

Geweldig!

Super leuke kamer!
Mooie decoratie en leuke puzzels.

Met z'n tweeën kreeg je 10 minuten extra, we hadden nog 3 minuten en 48 seconden over.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:12 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels

 

TamBleTamBleEscape ApprenticeLid sinds: 19 december 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 februari 2024

Ge-Wel-dig!

Echt een aanrader! Warm ontvangst, geweldige details in de kamer en hele toffe puzzels. Niet de makkelijkste puzzels, maar je koppie erbij houden dan kom je een heel eind en samenwerken is een must! Nog heerlijk na gepraat onder genot van een bakkie thee en toffe tips gekregen voor andere escape rooms. Jakko bedankt voor je aanstekelijke vrolijkheid en enthousiasme, dat heeft deze ervaring net dat beetje meer gegeven.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Logica
 • Diversiteit

 

Laad meer reviews