Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Bloody Mary

Amersfoort , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Bloody Mary

Waarschijnlijk heb je wel eens van de legende van Bloody Mary gehoord. Er doen vele variaties van het verhaal de ronde, een daarvan is dat Mary jaren geleden een Zuster van het klooster was. Men zegt dat haar wraakzuchtige geest het klooster lange tijd geleden heeft verlaten. Men heeft het mis.. Zeg 3 keer haar naam voor een spiegel en Bloody Mary zal verschijnen. Met alle gruwelijke gevolgen van dien.


Nieuw! Bloody Mary is nu ook te spelen als FAMILY EDITION! Voor dappere onderzoekers vanaf 10 jaar. Kijk op onze website voor meer informatie.


Thema's

Horror

Kinderen

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

151 likes

758 bezoekers

88.2% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Daam Fockemalaan 22
3818 KG, Amersfoort
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

414 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

claudia_1995claudia_1995Escape ExpertLid sinds: 6 januari 2018 (150 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2018

Deze had ik niet verwacht, maar WOUW!

Ik dacht een escaperoom in een gebouw wat leeg staat, meestal is dat niet zoveel.
Maar deze kamer echt WOUW. Wat een hoop puzzels, veel samenwerking en veel dingen tegelijk. Veel ruimte, mee genomen in de sfeer en die sfeer is wel echt eng. Je moet er wel tegen kunnen want de spanning wordt goed opgebouwd.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2018

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ruimtes
 • aankleding
 • verhaallijn
 • special effects
 • BBBRRR ENG

  smits66wvv85

Drs-jlcDrs-jlcEscape ExpertLid sinds: 28 november 2021 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2022

Uit het escapistisch evangelie, vers 41

Onze reis naar Amersfoort stond al héél lang op het lijstje. Door de lockdowns en coronatoestanden moesten we onze avontuur in het klooster van Rock City Escape telkens uitstellen en verzetten. Na lang wachten konden ik en mijn vriendin (2 personen) dan eindelijk beide kamers gaan spelen. We begonnen met Bloody Mary.

’s Avonds kwamen we aan bij Rock City Escape en de aankomst is al een beleving op zich. Over een lang kronkelig en (in ons geval) donker pad kom je uit bij een gigantisch klooster, wat er in het donker spooky uitziet en je al meteen in de juiste sfeer brengt.

Eenmaal binnen lijkt het klooster verlaten, maar dan plots hoor je voetstappen galmen door de gangen; onze host kwam eraan 😨. Volledig in thema wordt je naar de kamer gebracht en wordt de introductie/instructie gedaan. Terwijl je gespannen hiernaar luistert vang je ook nog leuke feitjes over het gebouw op (als je niet te druk bezig bent met ‘angsthazen’ 😅). Dit vind ik altijd een ontzettend pré bij escape rooms, vooral als ze gevestigd zijn in een bijzonder gebouw óf op een bijzondere locatie; niet alleen het fictieve verhaal vertellen, maar ook wat informatie verstrekken over de realiteit. Top gedaan!

Eenmaal in de kamer valt het op dat het toch al wel een oude kamer is, maar wél eentje met mooie thematisering en effecten. Ik zou het ook niet direct een 1.0 kamer noemen, alhoewel ik wél denk dat de meeste escape-gekkies ‘m zo zullen zien. Het is voortdurend spannend in de kamer. Dit wordt goed neergezet door de muziek en geluidseffecten, hierdoor is de beleving top!

Ik ga heel eerlijk zijn; hij was voor ons best wel heel erg moeilijk 😅. Het is lang geleden dat we een echte puzzelkamer hebben gespeeld en dat is Bloody Mary wel. Natuurlijk zit er een groot stuk verhaal en beleving in de kamer, maar ik zie het toch hoofdzakelijk als een puzzelkamer en helaas liepen we op enkele puzzels enorm vast. We kregen op tijd hints, dus aan de begeleiding lag het zeer zeker niet. Nee, het lag gewoon aan ons; hand in eigen boezem. We hadden allebei het gevoel dat we met z’n tweeën handen te kort kwamen, dus daarom zal mijn advies zo dadelijk ook zijn dat je ‘m met minimaal 3 personen moet doen. De kamer is op de meeste vlakken parallel, dus je hebt met meerdere personen altijd wel iets te doen tegelijkertijd. Bovendien ga je er met meer man vlotter doorheen en kun je ook wat meer van het verhaal en de beleving genieten.

We werden uit de kamer gehaald door onze host, die nu ineens een stuk vriendelijker was 😄. Hij nam met ons de laatste stappen door en we bleken er bijna te zijn. Ook mochten we het einde nog even aanschouwen en dat was super vet. Daarna nog even kort nagepraat en wat gedronken en op naar de tweede kamer van Rock City!

Al bij al; Bloody Mary is een super toffe escape room, die vooral leuk is als je een beetje van een spooky thema houdt en niet vies bent van wat schrikken hier en daar. Wat mij betreft een puzzelkamer met een top belevingsaspect (mooi in evenwicht), maar ik raad ‘m vooral aan als je echt van puzzelen houdt.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel de kamer met minimaal 3 personen i.v.m. extra handen en ogen én parallelle puzzels;
- Speel ‘m zeker als je van lekker puzzelen houdt;
- Als je beide kamers speelt op deze locatie, zou ik eerst deze spelen en daarna de andere kamer (i.v.m. van oud naar nieuw).

Broeder Mattheüs (en de rest van Rock City Escape), bedankt voor het creëren van deze super toffe ervaring. Wij hebben ervan genoten!

‘Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op Mij’ (Johannes, 14:1)


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

  sjephanie

StanStanEscape ExpertLid sinds: 13 november 2017 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 februari 2022

Goede kamer op een toplocatie!

Vandaag was een bijzondere dag voor mij, ik zou eindelijk mijn honderdste kamer gaan spelen. Op deze heugelijke dag stonden er drie kamers op het programma. En wat een line up hadden we vandaag: Bloody Mary, Soup du Jour en the Dome. Dit moest wel een topdag gaan worden! In de vroege ochtend trokken wij naar Amersfoort om te gaan starten bij Rock City Escape.

Allereerst; wat een locatie! Wauw. Vanaf het moment dat je het terrein op komt gereden, zit je meteen in de goede sfeer voor deze escape room. Het onthaal, het kletsen vooraf, de introductie van de kamer, allemaal volledig in thema. Hier houd ik zo van! Onze gamehost wist ook meteen in te spelen op de situatie toen iemand in onze groep schrok en vloekte. Dat hoort natuurlijk niet op een locatie als deze. Heerlijk op ingespeeld! Ik had hierdoor alleen maar nog meer zin in de kamer.

Dan de kamer zelf; over het algemeen zien de ruimtes er erg netjes uit. Hier en daar zou wat mij betreft de afwerking wat beter kunnen (voornamelijk het wegwerken van beeld- en geluidsmateriaal stoorde ik me in sommige gevallen aan). De puzzels zijn prima in thema hoewel ik sommige puzzels weer niet helemaal lekker verhaaltechnisch vind kloppen. Het 'verhaal' wordt echter wel onwijs goed verteld, wat uiteindelijk resulteert in een gaaf einde van de kamer. Dit einde had ikzelf niet verwacht. De kwaliteit van het beeld- en geluidsmateriaal is overigens van goede kwaliteit, iets wat ik persoonlijk erg kan waarderen. De spanning zit er gedurende de kamer ook steeds goed in. Al met al was Bloody Mary voor ons een hele goede start van deze escapedag! Op naar de volgende!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlc

bobbieebobbieeJunior EscaperLid sinds: 11 september 2020 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 oktober 2021

Bloody hot

Dit was ons eerste bezoek aan RockCity Escape. Toen wij op de locatie aankwamen schoot de spanning er direct in. We hebben laat op de avond geboekt dus het was al donker toen we aankwamen. Dit zorgde gelijk voor een spannende/enge sfeer. We konden de exacte locatie van de escape room niet direct vinden. Google maps geeft helaas de verkeerde locatie aan dus we hebben een aantal rondjes gelopen. Wij hebben later op de site gekeken en daar staat het gelukkig wel duidelijk op.

Toen we eenmaal in de ontvangst ruimte zaten, ontmoette we de host. Die zat goed in zijn rol en zette echt een bepaalde sfeer neer. We kregen na een uitleg over het klooster en zuster Mary nog een intro filmpje te zien. Dit was erg leuk gedaan.

Na het filmpje mochten we de kamer in. Het puzzelen kon beginnen. Je kon meerdere puzzels tegelijk doen. Dit was fijn aangezien we ons team zo konden opsplitsen en iedereen wat te doen had. Het waren vermakelijke puzzels, maar niet heel mind blowing. Sommige puzzles waren wel wat uitdagend. Het finale spel was voor ons niet helemaal duidelijk. Als we geen hint hadden gehad dan waren we er niet uitgekomen. Nu waren we met nog 7 seconden op de klok ontsnapt! Ik ben blij dat de hint net op tijd kwam.

Verder vond ik het decor echt heel mooi gedaan. Veel beter dan in sommige andere 1.0 kamers. Daarnaast vond ik de kamer niet eng, wel af en toe wat spannend. Ook vond het ik erg warm in de ruimtes.. dat was wel een klein minpuntje.

Toen we de kamer uitkwamen konden we gezellig nakletsen met de host. Ook bood hij aan om een foto van ons te maken, erg leuk. We vonden het wel jammer dat er niet is aangeboden om wat te drinken. We hadden al meerdere keren aangegeven dat we het erg warm hadden.

Al met al een fijne ervaring gehad. We komen zeker terug om de andere kamers te spelen!


Reactie door Rock City Escape

1 oktober 2021

Hi Bobbiee, Bedankt voor je review en je mooie rapportcijfer, leuk! Ons hele klooster heeft inderdaad 1 huisnummer, dus wanneer je blind op je navigatie rijdt kom je uit bij de hoofdingang. Kijk je echter op Google Maps, dan zie je wel de pin precies op de plek waar je moet zijn. Ook zijn op het terrein bewegwijzeringsbordjes aanwezig en daarnaast leggen we in de bevestigingsmail, die je ontvangt na reserveren, uit dat onze ingang aan P4 zit. Gelukkig is het een mooi terrein en was het voor jullie dus een fraaie wandeling. :) Je opmerking over de drankjes begrijp ik niet helemaal: er is in onze ontvangstruimte een koelkast aanwezig, waarin de drankjes te zien zijn, met daarnaast een kast vol glazen en kopjes. Vrijwel onmogelijk om over het hoofd te zien. Het is dus vrij duidelijk dat er wat gedronken kan worden, maar dat gaan we uiteraard niemand opdringen. Als jullie hebben aangegeven dat jullie het warm hadden, had de host inderdaad even kunnen vragen of jullie wat verkoeling nodig hadden. Ik zal onze mensen instrueren nog duidelijker op de signalen van onze gasten te letten. Bedankt voor je feedback, we gaan ermee aan de slag. Groet! Rock City Escape


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede prijs
 • Erg warm in de kamers
 • Geen gelegenheid gehad om te drinken

  janmaatjan

janmaatjanjanmaatjanJunior EscaperLid sinds: 11 september 2020 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 oktober 2021

Op het nippertje

Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary. We hebben het overleefd. Voordat we bij de escape aan kwamen hebben we in het donker rond gespookt over het terrein om de ingang te vinden. Uiteindelijk toch maar even op de website gekeken waar we nou naar binnen moesten. Bij binnenkomst werden we begroet door een acteur, iets waar onze groep altijd intens over cringed (bij andere escape rooms is dit namelijk nog wel eens iets over the top). Maar gelukkig viel het hier wel mee, naast een enge blik hier en daar konden we het acteerwerk waarderen.

In het begin van de kamer voelde we ons heel erg zoekende over wat we nou moesten doen en waar we moesten beginnen. Er was hier geen rode draad waar je moest beginnen (voor ons gevoel), we voelde ons een beetje verloren.
De puzzels waren uitdagende en vereisten soms wat (logisch) denkwerk. Een deel van de puzzels passen goed in het thema maar een aantal staken een beetje af tegenover het (klooster)thema van de kamer. Ook liepen we lang vast op een puzzel omdat we een stukje niet goed af konden lezen, iedereen uit het team had gekeken maar kwam met dezelfde conclusie terug. Uiteindelijk hebben we hier voor een hint gekregen en konden we eindelijk door.

De ruimtes zelf waren goed bedacht, en we waren aangenaam verrast door het decor. Een van de ruimtes had echt een wow factor, dit hadden we bij andere escape rooms nog nooit eerder gezien.

Al met al hebben wij ons zeker vermaakt bij deze escape, we hebben tot het einde gestreden om aan de vloek van Bloody Mary te ontsnappen en dit is met nog maar 7 seconden op de klok gelukt.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 6.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Team: Moesmakende hakkers

Ontsnapt: Ja


 • Originele ruimtes
 • Spannend
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Moeilijk om de rode draad te vinden

  bobbiee

cobrakjanuscobrakjanusJunior EscaperLid sinds: 31 maart 2019 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 oktober 2019

Wauw!

Wat een ervaring, ik als horror fanaat vind dit een gruwelijke lokatie!
Creepy gebouw!
Personeel is een dikke 10 waard. aardige gast en goed in zn rol!
puzzels waren echt gebazeerd op de puzzel en waren lekker pittig!
Wij hebben het gehaald en hadden nog wat tijd over een ruime 6 min. dacht ik.
Of ik deze escaperoom aan zou dragen? dikke ja! maar wel met enige ervaring is wel mijn advies.
Al met al een plezierige Avond! (owja wij waren er 's avonds, wat de sfeer net iets spannender maakt!)


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • personeel
 • thematische puzzels
 • moeilijkheid

  wim_schoonenberg

Een donker avontuur.

Op 5-6-7 april waren we voor een weekend in de Efteling met de familie. Dat leest als 3 avonden een kans om escape rooms in de buurt te doen bij mij en zo geschiede...
Vrijdagavond : Boshut 17 - Locks & Keys
Zaterdagavond : Outbreak - Epic Escape
Zondagnamiddag : Bloody Mary - Rock City Escape
Zondagavond : Se7en Sins - Breackout Room

Hoe vermoeiend dat het uiteindelijk ook was, het was de moeite waard.

Op zondag begonnen we met een kamer waar ik al heel lang naar uitkeek, Bloody Mary.

Onthaal :
Qua locatie kan deze kamer wel tellen. een room over een wraakzuchtige non gevestigd in de kelder van je raad het nooit, een supermarkt. Nee grapje, in de kelder van een voormalig klooster.
De ontvangstruimte is lekker authentiek en volledig in het godsdienstig thema, heerlijk. Goed wat puzzels op tafel en de mogelijkheid tot een drankje.
Helaas voor ons stond de dame er alleen voor waardoor we een beetje aan ons lot werden over gelaten.
Het was jammer genoeg zo een geval van aankomen-spelen en vertrekken en dan ben je blij dat je niet speciaal een uur in de auto gezeten hebt hiervoor. Ow wacht, dat hebben we wel gedaan.....

Kamer :
Maar we komen natuurlijk voor de kamer in kwestie. De nr. 9 in de top 10.
Na een korte introductie waar we ons bevonden en een filmpje over het verleden van Mary konden we aan onze zoektocht beginnen.

Net zoals in de vorige kamers dit weekend vonden we vrij snel een opbouwende flow. De kamer zelf begon rustig, maar naar mate dat je meer details over Mary ontdekte, werd het ook enger en werd je meer opgejaagd. Iemand wilde niet dat de waarheid naar boven kwam.
Ja er waren redelijk veel cijfersloten, maar dat stoorde mij niet. Zeker in het begin waren er redelijk veel puzzels die je mooi naast mekaar kon oplossen. Kwam je op een moment dat het niet zo was, had je elkaar weer nodig.
Verder vond ik het hintsysteem geweldig. Als je in de verkeerde richting aan het zoeken bent, lacht Mary je uit. Zo weet je al zonder echte hint dat je het anders moet aanpakken, geweldig gedaan.
De finale is erg tof, wat vooral goed is, is dat je weet dat je met de finale bezig bent.
Verder werd er uitgebreid gebruik gemaakt van licht en geluidseffecten, doe en denkpuzzels en de kans om apart te werken en net samen te moeten werken en dat is alles wat je wilt in een kamer.

Conclusie :
Absoluut zijn plaats in de top 10 waard. Of ik hem nu gehaald had of niet, dit was een zeer leuke ervaring.
De afwerking, thematisering, effecten , verhaal en puzzels waren heel erg goed. Ik kijk uit naar hun nieuwe kamer Soup du jour ( ergens deze zomer)
We vonden het jammer dat de mevrouw er alleen voor stond en dat we aan ons lot werden over gelaten voor en na de kamer, maar daar kon zij op dat moment niks aan doen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • verhaal + setting
 • puzzels
 • thematisering
 • begeleiding
 • ontvangst + napraten

  silkebeerends

Steven (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 september 2018

De beste tot nu toe!!

Wij zijn met onze vaste club escape fanaten naar Bloody Mary geweest. Ik beweer niet dat wij ondertussen heel wat gewend zijn maar deze kamer oversteeg onze verwachtingen. De sfeer wordt al gelijk duidelijk als je het klooster nadert. Een verlaten en verouderd gebouw doemt op uit de bossen. Binnen voelt het ook kil aan. Gelukkig is onze host allervriendelijkst en begeleidt ons door de kelders van het klooster. De kamer zit geweldig in elkaar en er moeten best veel puzzels opgelost worden. Dit wordt je lastig gemaakt door de angstige momenten die voorbij komen. Stalen zenuwen is een must voor deze kamer!! We zijn binnen de tijd ontsnapt met behulp van een paar hints. Na afloop hebben we nog gezellig nagepraat met onze host en we hebben erg gelachen om onze capriolen in de kamer. Ik vond het een geweldige ervaring en ik zal deze kamer absoluut aanbevelen.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Het verhaal van de kamer is heel goed
 • Het is soms erg donker

  femke_cooijmans

Saskia Röhl (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 juni 2022

Geweldige escaperoom

Het begint al als je aankomt, een geweldig oud klooster doemt op als je een aankomt rijden. De spanning begint dan eigenlijk al voordat je begint met het spel. Er hangt een hele gave sfeer van het klooster zelf. Als je dan ontvangen wordt door een hele aardige vrouw weet je niet of zij nu echt gestoord is of dat zij het speelt haha. Fantastische actrice. Daarna kom je in een kamer en begint het hele spel. Wat een geweldige room !! het is toch wel heel spannend en dat bouwt zich op gedurende het hele spel. Zijn hele goede puzzels en fantastisch decor. Maar zelfs tot het einde heeft het een wauw factor. Ik raad dit iedereen aan. Wij hebben dit met als gezin gedaan met zn 4en en dat is ook wel nodig.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

Sam2Sam2Junior EscaperLid sinds: 12 december 2021 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 7 juni 2022

Super kamer, klassiek, locatie is perfect, niet omver geblazen

Wow, de locatie van deze kamer is geweldig! Een groot oud klooster middenin een bos bij Amersfoort. Creepy, en dat is ook het thema van de kamer. Bloody Mary is eng, maar leuk-eng. Het onthaal is helemaal in thema en dat maakt de ervaring compleet.

Het is een klassiekere kamer, maar dat maakt deze kamer er niet minder om. Er zitten genoeg leuke effecten in om je te boeien of om je de stuipen op het lijf te jagen. Erg leuk vind ik ook het hintsysteem dat helemaal in thema is, waarbij het klooster zelf je soms probeert te helpen ;-). Redelijk wat cijfersloten, maar dat is helemaal logisch gezien het bouwjaar van de kamer. Als je er met de juiste verwachtingen in gaat is dit een topkamer. Je kan er lekker puzzelen, met zowel puzzelopdrachten als doe-opdrachten en het decor is erg goed gedaan.

Persoonlijk waren we uiteindelijk alleen niet omver geblazen door deze kamer, gezien de hoge score hadden we toch wel een hoge verwachting, omdat we ook wel meerdere top20/top40 kamers hebben gespeeld. Echte wow-momenten hadden we niet, maar we hebben ons wel goed vermaakt en eigenlijk ook nergens iets op aan te merken.

Kortom: een leuke combi van beleving en puzzelen, zeker een hele goede kamer, maar wel een wat klassiekere. En met die verwachting is de kamer top.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Locatie kan niet beter
 • Eigenlijk geen, behalve dat de kamer wat ouder is

 

Sanne DeHart Sanne DeHart Junior EscaperLid sinds: 31 mei 2022 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2022

Top kamer

Erg leuke kamer, spannende elementen maar langzaam wel wat aan het verouderen. Dat mag desondanks de pret niet drukken, we hebben veel lol gehad!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Fantastic Four

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend
 • Goede begeleiding

 

cherylvdscherylvdsJunior EscaperLid sinds: 7 februari 2022 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2022

Leuke kamer op een top locatie!

Last minute deze kamer geboekt, en een uur in de auto gezeten om in Amersfoort te komen. En dit was het ook zeker waard!!
Bloody Mary is echt een kamer waar ik enorm van kan genieten! Er hangt een lekkere donkere en spannende sfeer zoals je bij dit thema verwacht. De intro van deze kamer begon al gelijk helemaal leuk en in thema. Complimenten aan de host die het echt enorm leuk deed!! De puzzels zijn ook erg leuk en duidelijk, en passen ook goed bij het thema. Achteraf was er ook nog voldoende de tijd om alles even na te bespreken en een leuke foto te maken. Bloody Mary is absoluut een aanrader, en wij zullen ook zeker terug komen voor de andere kamer!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ambiance
 • Great service
 • Great host
 • Experience
 • Puzzles
 • Exciting

 

Bazie1201Bazie1201Escape ExpertLid sinds: 30 augustus 2018 (69 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2022

Beginner? Top! Ervaren? Sla maar over

Deze kamer is erg leuk als je een beginner bent, maar ik ben hier inmiddels toch echt te ervaren voor om hier nog flink van te genieten...

Laten we beginnen met het ontvangst; die was er niet. Je komt binnen en niemand van de escape room die aanwezig is. Toen er eenmaal personeel was en we gingen beginnen werden we naar de kamer geleidt tijdens een mooi toneelstuk van onze host. Acteren kon onze host zeker, een escape room begeleiden dan weer niet...

De kamer heeft geen wow-effect, is erg basic. Verwacht niets spannends in deze kamer. Gewoon een "leuke" puzzelkamer. Echter betaal ik niet voor een standaard puzzelkamer. Dat het meerdere ruimtes heeft maakt het nog niet een ervaring. Voor de beginner is deze kamer erg leuk. De puzzels zijn ook niet heel uitdagend, wat voor de beginnend escaper top is natuurlijk.

Dat ik zei dat de host geen kamer kan begeleiden komt omdat wij bij 1 puzzel vastliepen, en we hier 20 minuten op zijn blijven haken. We kregen alleen te horen dat we het niet goed deden, maar een duwtje de goede richting in kregen we niet. Ja, we gingen snel, maar 20 minuten niet weten wat je moet doen is ronduit frustrerend. Je kan er als host voor kiezen om mensen sneller, maar met een goed gevoel de kamer uit te laten komen, of ze er met een rot gevoel uit te laten komen en ze zwaar gefrustreerd zijn. Onze host koos voor het laatste.

Ook erg jammer dat bepaalde dingen haperde en niet goed werkte in deze kamer.

Wij hadden voor deze dag ook nog Soup du Jour op de planning staan, en eigenlijk hadden wij hier niet zo'n zin meer in na deze kamer gespeeld te hebben. Niet de bedoeling, lijkt mij.

Ben je beginner? Dan is deze kamer erg leuk om te spelen. Ben je ervaren? Dan zou ik wegblijven. Sorry...


Reactie door Rock City Escape

31 mei 2022

Hi Bazie1201, Dank je wel voor je eerlijke review en wat jammer om te lezen dat Bloody Mary voor jullie niet dezelfde ervaring was zoals gelukkig wel voor de meeste bezoekers het geval is. Omdat wij altijd open staan voor feedback en verbetering heb ik navraag gedaan bij de hosts die tijdens jullie bezoek aanwezig waren, maar zij zeggen dat er geen zaken zijn die, zoals jij aangeeft, in de kamer gehaperd zouden hebben. Helaas kunnen we hier dus niet heel veel meer mee dan concluderen dat het om persoonlijke beleving gaat. Mocht je je ervaring wat meer kunnen en willen uitleggen, dan horen we dat heel graag via info@rockcityescape.nl zodat we ermee aan de slag kunnen. Groet en bedankt! Rock City Escape


5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 4.5

Service: 3.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 5 personen

Team: Early Zombies

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Prijs
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad

 

joyceburgerhofjoyceburgerhofJunior EscaperLid sinds: 30 mei 2020 (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 mei 2022

Heerlijke logische puzzelkamer

Mooie sfeer bij binnenkomst en in de kamer. Leuke ontvangst, je wordt gelijk het verhaal ingetrokken. Heerlijke puzzelkamer, voor ieder wat wils. Puzzels zijn goed, logisch en niet al te moeilijk. Zeer geschikt voor beginners, maar ook leuk voor liefhebbers met meer ervaring. Goede balans tussen puzzelen en een beetje spanning (terwijl ik niet van enge kamers houd :P). Enthousiaste en vriendelijke game master!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  49:40 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

 

Super goede beleving hele goede acteur

Petje af voor deze super kamer


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: De weggooiers

Ontsnapt: Ja  54:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

 

IrivinoIrivinoEscape ApprenticeLid sinds: 28 maart 2022 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 mei 2022

Alsof je in een horror film zit!

Geweldige ervaring gehad. Voor het eerst een escaperoom met acteurs gedaan en wat waren ze goed! We werden flink bang gemaakt in het begin. Ontzettend leuke puzzels gedaan in de kamer die echt een gevoel van voldoening geven als je ze oplost. Je bent continu op je hoede. De geluidseffecten sluiten erg goed aan bij het verhaal. Enorm gevarieerd decor ook. Door de uitleg van te voren weet je ook meteen waar je NIET moet zoeken erg handig. Bij veel puzzels had ik zoiets van hoe verzin je dit? Zo leuk in elkaar gezet! De verlichting is ook goed gedaan. Elke keer als je denkt dat je er bent valt er nog meer op te lossen wat nog meer wanhoop veroorzaakt op een goede manier dan.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:15 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • GEEN

 

claudiaclaudiaJunior EscaperLid sinds: 11 januari 2019 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 mei 2022

Old school maar top!

Bloody mary stond al lang op ons lijstje...afgelopen woenwas het dan zover. Het is een wat oudere kamer met weer lekker puzzelen! De inleiding van onze host maakt dat je gelijk in de sfeer zit! De kamer is spannend met schrikeffecten. De puzzels zijn uitdagend en logisch! Uiteindelijk hebben wij een goede tijd neer weten te zetten zonder hints! Deze kamer moet je gespeeld hebben!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Spannend

 

lucasmolenaarlucasmolenaarEscaperLid sinds: 30 juli 2018 (134 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 mei 2022

Prachtige beleving

Ik zeg bijna altijd dat een locatie een kamer kan afmaken, en wat hebben hier getroffen. In een prachtig mooi klooster zit deze toffe escape room, helemaal in thema wat natuurlijk past bij de locatie. Tof ontvangst in stijl, eenmaal de kamer in merkte ik snel dat dit wel een wat verouderde escape room is, maar niet getreurd, de puzzels zaten nog steeds dondersgoed in elkaar en de aankleding was erg mooi en toffe special effects, achteraf leuk na gekletst met de host.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding

 

sibren_boumansibren_boumanJunior EscaperLid sinds: 24 februari 2020 (84 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 april 2022

Super tof

Wat een toffe kamer, met gave ontvangst en verrassende ruimtes en creatieve puzzels


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  39:13 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Logica

 

Robert HoukesRobert HoukesEscape ApprenticeLid sinds: 1 mei 2022 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 mei 2022

Van begin tot einde geweldig.

Goed in elkaar gezette escape room. Met verschillende puzzels en uitdagingen. En hele mooie locatie.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Spannend
 • Verhaal
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad

 

MooiweertjeMooiweertjeJunior EscaperLid sinds: 18 juni 2022 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 juni 2022

Gave begeleiding, zat helemaal in haar rol

Wat een ontvangst, was een toffe begeleiding. Spannende kamer, wel wat ouder dan soup du jour maar zeker ook spannend om te spelen, wel voor soup du jour!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

 

Super leuk en spannend!

Prachtige locatie passend bij het thema. Al bij binnenkomst zat de medewerker goed in haar rol. Spannende en intense escape room met leuke opdrachten en puzzels. Voor ons onervaren team soms wat te moeilijk, maar daardoor zeker niet minder leuk! Ik zou deze escape room zeker aanbevelen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

 

KimLaningaKimLaningaEscape ApprenticeLid sinds: 10 april 2022 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Geweldig!

Spannende escaperoom en veel variatie aan puzzels. Logische opbouw en minieme aanwijzingen dmv licht helpen je het zelf te doen! Gaaf!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

joow_hanjoow_hanEscaperLid sinds: 30 augustus 2017 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Leuke kamer. Wel wat ouder, maar zit nog goed in elkaar.

Spannend thema en leuke kamer. Speel je meerdere kamer op deze locatie, zou ik met deze beginnen.
Wel een verassende kamer met een heel bijzonder einde!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Familie escape

Ontsnapt: Ja  40:21 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal

 

Maaike (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

FANTASTISCH

Vandaag de bloody Mary escape room gedaan samen met 4 vriendinnen, spannend, geweldig, gelachen en erg verassend!
Sam heeft de rol super gespeeld!!! Complimenten!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee

 

Lisa (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2022

Deze kamer moet je spelen!

Bloody Mary stond al geruime tijd op onze to do list en vandaag hebben wij deze kamer gespeeld met onze vaste groep van 6 escaperoom verslaafden.
Bij het ontvangst begint eigenlijk al de beleving. De host (in ons geval zuster Sam) zat heel goed in haar rol en zorgde bij ons al voor enige spanning. Super tof hoe ze dit doen bij Rock City! Onze complimenten!
De kamer is in een woord fantastisch! De aankleding, de (geluids)effecten, de puzzels alles klopt bij het verhaal. Deze kamer heeft ook zeker verrassende elementen! Wat wij ook erg fijn vonden is dat de kamer heel logisch is. Alles is heel duidelijk zonder dat het je te makkelijk wordt gemaakt. Hierdoor konden wij lekker soepel doorspelen. Zonder iets te verklappen... het einde vonden wij heel gaaf!
De kamer is niet zo zeer heel eng, maar heeft zeker schrik/spannende momenten. Dit past goed bij de grimmige sfeer die de kamer en het verhaal hebben.
Kortom: ga deze kamer spelen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews