Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Sanatorium

Athene , Griekenland

Nu gesloten

90 minuten

1 - 5 (Aanbevolen: 4)

Lees reviews

Meer over The Sanatorium

Sanatorium was voted among the top rooms internationally ​for 2019 , 2020 and 2021.

"The sanatorium is no longer used. From what I've read, it was used for both the mentally and the physically impaired and the living conditions in that place were truly horrendous. The strange thing is the other day I was passing by, I swear I think I heard someone screaming from the inside. I surely must have been mistaken though because it was closed down long ago."

- Excerpt from the diary of Professor Nathan Jones -

You can explore The Sanatorium during Day or Night mode.

During Night, thick smoke and strobe lights are used. We advise bringing an extra pair of shoes and wearing comfortable clothes.

 

 

 

 


Eng

Acteurs

Thema's

Mysterie

Eigenschappen

EN

Escapetalk.nl statistieken

2 likes

4 bezoekers

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Deligiorgi 55-59
10437, Athene
Griekenland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

3 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape MasterLid sinds: 18 november 2018 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 april 2022

Gestoorde inbraak

Noodgedwongen moet ik wel naar het buitenland om mijn escape honger wat te stillen.
Praag smaakte alvast naar meer en voor we het wisten stond onze trip naar Athene in de steigers.
Athene barst van de escape rooms en je zou hier vlot 10 dagen heen kunnen en niks anders doen.
Wij gingen 6 dagen met een team van 4 en deden 21 kamers waarvan 8 Terpeca top 50 kamers.

Onze lijst:
Lockhill: Lockwood manor – The Voodooshop – Chapel & Catacombs - The Sanatorium
Way Out: Ice Tiki
Escaped: Other side
Coven: Woman in Black
Sherlocked Homes: The Cursed Willy
Clock Escape Rooms: Prometheus
No Exit: Route 666 – The Mansion – Death Row – El Exorcista
Escapepolis: Gustave Eiffel – Creepy store and the lost souls
Trapped Chalandri: Experimentum X
Station 33: Wake up
Verone: Don’t take a breath
Paradox Project: The mansion – The Bookstore – The Music Store

Ontvangst:

Als laatste van deze dag speelden we nog The Sanatorium.
Zoals ik in de vorige review al schreef is er dus een juiste volgorde van spelen, alleen had niemand de moeite genomen om ons dat even te zeggen. Een echte ramp is het niet, maar voor het verhaal maakt het dus wel wat uit.

Sanatorium kun je in 3 versies spelen:

Day modus: 90 minuten geen horror
Night modus: 90 minuten met beetje horror en makkelijke puzzels
Midnight modus: 150 minuten met horror en moeilijke puzzels

Je kan al raden welke wij gekozen hebben natuurlijk, Midnight baby

Ontvangst is net als bij Voodoo en Mansion in thema en het start bij de deur. De inleiding gebeurd in een kantoortje en is moeilijk verstaanbaar. De muziek staat te hard en hun engels is moeilijk verstaanbaar.

Dit zou de engste room van onze trip worden en ik vroeg me wel af hoe ze dat voor elkaar gingen krijgen en onze verbeelding had al wat ideeën op elkaar los gelaten.

Tijd om het te gaan ontdekken dan maar.

Kamer:

Ja dit was een keer dat ik me hardop afvroeg, waarom… waarom doe ik dit…

De start is nog redelijk braaf en simpel, maar 5 minuten later ging het even door mijn hoofd dat ik deze misschien beter buiten de room kon doorbrengen.
Engheid hoeft ook niet altijd in duisternis te zitten. Je kan verschieten wat een licht en rook kan doen!
Enfin, toch maar even doorbijten dan en net als bij andere rooms leer je het spel ook gaande weg spelen.

Het spelverloop is hier wat anders en wat ik kan meegeven is dat je een redelijk simpele opdracht krijgt en dat je je uiteindelijke ontsnapping positief kan beïnvloeden in tijd.
Dus hoe beter je het doet, hoe sneller je naar buiten mag en dat idee beviel me wel.

De sfeer in deze kamer is fantastisch, het voelt echt onaangenaam en ziekenhuis/ psychiatrische instelling komt goed tot zijn recht.
Ze maken hier slim gebruik van ruimte waardoor alles veel groter lijkt als het eigenlijk is en dat versterkt ook het spanningsgevoel. Het gevaar loert ook achter elke deur en in deze modus zijn er helaas ook consequenties als je niet juist meespeelt.

Dat vind ik steeds wel tof, waar je in veel rooms eigenlijk kan doen wat je wilt, draagt het risico dat je echt gepakt wordt bij aan het correct spelen van het spel.

Wat betreft de puzzels, daar zijn sommige erg goed in thema, maar niet alles. Wat vooral irriteerde is dat doordat je 3 modi hebt, zitten er puzzels in de kamer die je in een bepaalde modus niet kan of hoeft op te lossen en dat is echt een no go.
Het leidt af, zorgt voor ruis en sterker nog, we waren ze aan het proberen op lossen omdat bijna, en de nadruk ligt op bijna, alles info aanwezig is.

De eindpuzzel was echt niet goed. Het is niet duidelijk genoeg, je weet niet of hij compleet is, laat staan wat je er mee moet. Iets van een simpele feedback was genoeg geweest om te weten waarheen of wat er gebeurd was, maar we bleven maar bezig op een puzzel die al blijkbaar 5 minuten opgelost was.

En dan bots je op een redelijk stom hintsysteem en een gm die de taal matig machtig is. Een probleem dat we nog zouden tegenkomen.
Het einde was in puzzel en uitwerking ietwat een domper.

Conclusie:

Aan de ene kant is dit een Entered (Maaseik) maar verder uitgewerkt, aan de andere kant waren er een aantal zaken die beter konden.
Qua engheid zat het hier wel goed, maar de interactie met de acteurs kon veel beter. Je wilt het kat en muis spelen, maar dat moeten de 2 partijen er wel zijn. Het voelde nu vaak iets te leeg aan. Dus het was uiteindelijk niet de engste room van de trip.

Ook waren sommige doorgangen totaal onlogisch, moeten de puzzel die je niet nodig hebt eruit en vond ik het idee van tijd winnen aan de ene kant wel tof, alleen de uitwerking ervan kon veel duidelijker in thema en in feedback.

Als je kamers bij Lockhill gaat spelen, zou ik hem wel zeker meenemen.

De opmerking dat je een extra paar schoenen moet meenemen mag je met een korreltje zout nemen. Tenzij je echt onhandig bent heb je ze niet nodig, nader zeker :-)


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Drs-jlcanoukdcmarieke

StanStanEscape ExpertLid sinds: 13 november 2017 (142 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2022

Psychische horror

Tijd voor de laatste kamer van onze tweede escapedag in Athene. Dit is de kamer waar we allen het minst naar uitkeken denk ik. Terwijl we allemaal toch ook heel veel zin hadden in deze kamer. We hadden al van veel mensen gehoord dat dit de engste kamer in Griekenland zou moeten zijn. Aangezien we al twee hele heftige ervaringen hadden gehad bij Chapel & Catacombs & Woman in Black, waren we heel benieuwd wat ons hier te wachten stond.

Voordat we deze kamer gingen spelen, waren we al aan het fantaseren wat er zou kunnen gebeuren. Zouden ze ons geblinddoekt vastbinden? Ons opsluiten in losse kooien? Zouden ze ons gaan martelen? Enfin, we gingen in ieder geval al doodsbang de kamer binnen. Wat tevens goed is om te weten; je kunt The Sanatorium in verschillende varianten spelen. Wij kozen (uiteraard) weer voor de heftigste variant, de midnight modus. Zin in (not)!

Het begin van de kamer is (gelukkig) vrij tam, je kunt hier nog lekker puzzelen en komt hier meer te weten over wat voor soort wezens zich in het Sanatorium bevinden. Elk personage heeft zijn eigen rol en consequenties als je deze tegenkomt. Dit was dus voor het eerst dat er écht consequenties waren als je gepakt zou worden.

We spelen een horrorkamer in de midnight modus, dus wij gingen ervan uit dat het pikdonker zou zijn. Niets was minder waar. Lockhill kiest er juist voor om te werken met mooie decors in sfeervol licht. Of ja, sfeervol… In thema, laten we het daarop houden. Je waant je in deze ruimtes écht in een psychiatrische inrichting, doodeng dus. De acteur die zich in deze kamer bevinden, zitten prima in hun rol. Het engste is echter als zij juist niet aanwezig zijn. In elk hoekje kunnen ze natuurlijk verscholen zitten.

De angst zat er bij onze groep zó in, dat we in het begin echt getwijfeld hebben om te gaan spelen zonder acteurs. Maar ach, we zijn bikkels. Even doorzetten en leren hoe de acteurs hun werk gaan. Toen we dat eenmaal doorhadden, viel het eigenlijk wel mee. De angst zat voornamelijk tussen onze oren omdat we ons zo gek hadden gemaakt.

De puzzels in de kamer zijn over het algemeen prima in thema. Ook hier zie je echter dat sommige puzzels zo onlogisch zijn, dat je af en toe té lang vast zit op een bepaalde puzzel. Wat voornamelijk frustreerde in deze kamer is dat je totaal niet weet wanneer een puzzel opgelost is. Dat resulteerde er bij ons in dat we een puzzel al lang opgelost hadden, terwijl wij nog hard aan het puzzelen waren.

Het einde had voor mij beter gekund. De spanning in deze kamer was zo intens hoog en het einde was daardoor een beetje een anticlimax.

The Sanatorium is echter wel een onwijs goede kamer. Goed gebruik van licht, geluid, decor en dat met prima acteurs die je doodsbang maken. We hebben achteraf echt even bij moeten komen. Gelukkig zijn alle restaurants in Athene tot laat open. Dus onder het genot van een Souvlaki spies, hebben we nog even nagepraat over deze kamer. Op naar de volgende dag!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  dcmariekeanouk

dcmariekedcmariekeEscape GuruLid sinds: 2 maart 2020 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 april 2022

Het sanatorium was toch niet zó eng

Wij hebben ons zó gek gemaakt over hoe eng deze kamer zou zijn, na het kijken van de trailer passeerde vanalles de revue; vastgebonden worden, meerdere acteurs, van elkaar gescheiden worden etc. Hierdoor heb ik een half uur in de "freeze" stand gestaan, mezelf afvragend wat ik daar stond te doen.
Maar het viel heel erg mee, het was goed te doen, wel heel spannend, niet tè. Op een gegeven moment heb je door waar de acteurs op reageren (of niet) en kan je daar op inspelen.

Parkeren: In de (drukke) straat
Entree: Prachtige entree, een pleintje met allemaal deuren. Het inleidende praatje is in een van de huisjes en omdat de muziek zo hard staat (en het Engels misschien wat minder is) is dit moeilijk verstaanbaar.
Toilet: In de ontvangstruimte
Gameflow: goed, alleen soms verwarrend omdat je deze in 3 versies kan spelen, en ze bepaalde elementen van puzzels niet weghalen als ze niet meedoen. Ook was het soms niet duidelijk dat je een puzzel al had opgelost.
Hintsysteem: telefoon
Afwerking: redelijk goed, bij sommige puzzels waren onderdelen echt versleten. De ruimte zelf was mooi en realistisch, veel gangen, veel deuren (waardoor het extra eng is ook).
Scarefactor: 8/10


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


  • Sfeer
  • Beleving
  • Spannend
  • Heeft onderhoud nodig
  • Puzzelonderdelen die niet nodig zijn

 

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig