Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Grimm's

Nijlen, België

Nu gesloten

120 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

10 jaar

Lees reviews

Meer over Grimm's

Grimm is een geniale schrijver die een manier heeft gevonden om naar sprookjeswerelden te reizen. Daar ziet hij hoe de prinses al haar toverkracht verliest. Zelf kan hij de chaos die volgt niet herstellen. De prinses stelt voor om samen met een groep speurders op zoek te gaan. Enkel als jullie haar verloren toverstaffen kunnen vinden, kan de prinses terug naar haar wereld en worden er nieuwe magische verhalen gemaakt.


Je team krijgt 2 uur de tijd om in dit avontuur vol verwondering en uitdaging de oplossing te zoeken van raadsels en puzzels.


Dit is een kamer voor minimaal 2 volwassenen, kinderen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen.

Standaard setup van de kamer is in het nederlands. Engels is mogelijk op aanvraag.


Kindvriendelijk

Thema's

Avontuur

Geschiedenis

Kroeg

Magie

Middeleeuws

Mysterie

Ontvoering

Reizen

School

Studeerkamer

Tijdreizen

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

NLEN

Toilet aanwezig

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

9 likes

90 bezoekers

100% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Breugelhoevestraat 99
2560, Nijlen
België

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 108+ kamers

44 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Robin (125 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Een verborgen toppertje!

Iedere escapefanaat kent de toplijstjes hier wel. Deze kamer is pas open en zal hoogstwaarschijnlijk zijn weg banen naar de hoogste regionen!
Normaal schrijf ik nooit een review, maar voor deze geweldige kamer maak ik graag een uitzondering.

Wie al eens in de Efteling is geweest of een sprookjesboek heeft gelezen, komt terecht in een feest van herkenning. Waarbij alle sprookjes ook perfect worden omgezet in thematische kloppende puzzels. Het spel zit goed in elkaar, er is een natuurlijke flow en alle puzzels -hetzij lineair, hetzij parallel- sluiten goed op elkaar aan. Er is een variatie in moeilijkheidsgraad, sommige puzzels en sprookjes zijn makkelijker/moeilijker dan andere. Voor ieder wat wils dus. Niet vergeten dat je 120 minuten de tijd hebt, dus echte tijdsdruk is er niet. Al kan de niet geoefende speler misschien wel in tijdsnood geraken.

Er is ook een zogenoemd, en op deze site veel geprezen en gevraagd, 'mindfuck'-momentje. Bij mijn weten (100+ kamers ervaring) is het effect in deze kamer zelfs uniek in Vlaanderen.

De kamer is met veel liefde en passie gemaakt, en dat voel je ook. De gamemasters zijn heel betrokken bij het spel. Je bent er zeker geen nummer. Je mag er zeker van zijn dat je niet wordt ontvangen door een ongeïnteresseerde jobstudent in een polo met het logo er op, maar wel door iemand die de kamer door en door kent. Iemand die je met rust laat wanneer het nodig is.

Ik weet niet wat het is daar in de (uitgebreide) Kempen, maar daar hangt iets in de escaperoom-lucht, en dat is nu ook neergedaald in Nijlen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Noor MoulingputcharErrornathaliedumonjeroen_van_dessel

BmoesenBmoesenJunior EscaperLid sinds: 20 augustus 2022 (33 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 24 februari 2023

Fantastische escape room met geweldige decors!

Met kinderen van 8 en 9 is het niet altijd evident om een goede kamer te vinden die qua thema en haalbaarheid kan.
Deze kamer is echter perfect!
Wat een mooie decors en puzzels die ook voor kinderen op te lossen zijn. Hulp van volwassenen is wel nodig soms. De kleine Eftelingfans hebben hun hartje kunnen ophalen! Innovatieve technieken en goed bedacht!
74-jarige tante deed ook met veel plezier en verwondering mee aan haar allereerste escape room :-)

118 minuten heerlijk gepuzzeld!

De hosts zijn heel vriendelijke mensen die erg begaan zijn met wat ze doen en maken. Hier zit hun hart, ziel en veel werk in, dat merk je! Hele gezellige nababbel gehad wat de ervaring altijd omhoog haalt voor mij persoonlijk.

Dikke aanrader!!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  118:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  BmoesenErrorNoor Moulingputchar

Juf LynseyJuf LynseyEscape ApprenticeLid sinds: 02 februari 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 02 februari 2023

Toffe, visueel mooie, uitdagende escaperoom!

Zeer aangename ervaring! De puzzels waren uitdagend, visueel zeer mooi in elkaar gestoken. je zit als het ware mee in het verhaal dankzij de technische hoogstandjes!
Onze groep bestond uit 6 personen, maar dat was misschien iets te veel, 4 personen is naar ons gevoel ideaal!
Aanrader!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  00:12 min


 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Origineel
 • Decor

  Noor MoulingErrorputchar

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (343 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 januari 2023

Topper

Super mooie en leuke kamer, totaal niet in verhouding met de van. Leuk verhaal mooie aankleding en enthousiaste host.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  93:00 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal

  Noor MoulingputcharError

BenjaminBenjaminEscape GuruLid sinds: 16 juni 2020 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2023

Sprookjesbos in Nijlen

Buiten het WK 'Muurke klop' nog nooit gehoord over enige culturele activiteiten in Nijlen. Tot daar in ieder geval mijn achtergrondkennis als iemand me op voorhand zou vragen 'wat te doen in Nijlen?'. Na deze escaperoom kan ik wel iets anders zeggen: Ben je in een straal van ongeveer 100 à 150 km van Nijlen en zoek je nog een toffe activiteit? Best eens afzakken naar dit sympathieke kempendorp om je onder te laten dompelen in de wereld van Grimm. Woon je verder dan 150 km? Boek een overnachting in de buurt zo je wil. Jawadde, van een aanrader gesproken!

Maar even beginnen bij het begin...

Er was eens niet zo heel lang geleden een groepje oud-collega's die graag nog eens een escaperoom samen wilden spelen. Vol enthousiasme zakten ze af naar een nieuwe kamer in Nijlen. Veel was er nog niet geweten over deze geheimzinnige plek. De kamer was immers nog maar door enkelen gespeeld. En ook al waren de eerste reviews top, toch werd er met een onzeker verwachtingsvol hartje aangeklopt.
Sympathieke uitbaters ontvingen de vier escapers. En al gauw werd met goed gemoed de kamer aangevat. Aldaar vielen ze van de ene verbazing in de andere. Waren ze nog in het gebouw waar ze binnengetreden waren? Hoe kwam het dat ze plots in het Sprookjesbos van de Efteling waren beland? En wie had al die raadsels zo knap verweven in het geheel van de kamer waardoor er een totale beleving ontstond? Niemand wist het. Ook op de vraag waar al die heerlijke geuren en aangepaste muziek vandaan kwam was geen antwoord. Wat ze wel wisten, is dat ze bijna 2h lang genoten hebben van een escaperoom die de groep van de ene verbazing naar de andere bracht. Vol mooie delen, puzzels en authentieke details. Hier was met hart en ziel een sprookje gebouwd, zoveel was zeker.
En op het einde,... ontsnapten ze vlot binnen de tijd, werden nog vlot onthaald voor nabespreking, rondleiding en drankje,... en leefden nog lang en gelukkig.

Ja kom, kort samenvatten: rep je naar Nijlen. Deze escape moet je gespeeld hebben. Passie druipt ervan af. Vol met authentieke elementen. Verwacht je aan schitterende mechaniek, mooie details en afwerking. Eventueel een knaleffect op het einde zou het helemaal hebben afgemaakt, maar dit is echt top qua escape. Vlaanderen is een parel rijker, zal niet lang duren eer deze losjes de top 50 van escapetalk bestormt. En dat zal 100% terecht zijn.


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • 100% en meer authenticiteit
 • Knappe mechaniek doorheen de gehele kamer
 • Sfeer, sfeer, sfeer, geur, muziek, sfeer
 • Sterk geïntegreerde puzzels
 • Super qua afwerking en details
 • Sprookjesboservaring
 • Heel vriendelijke uitbaters
 • Ik kan hier echt blijven gaan
 • Eventueel nog een finale-effect op het einde?
 • Dit mocht nog langer dan 2h duren
 • Soms kleine ruimtes, best niet met meer dan 4

  ErrorputcharChaosDM

ChaosDMChaosDMEscape ExpertLid sinds: 27 september 2021 (82 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2022

Van de kleinste...naar de "langste"

#63 : een paar dagen op voorhand contact gehad met de uitbaters via Messenger om te zien of we op een donderdagavond nog konden langskomen en dit kon. Vertrekken we van bij ons thuis in Wallonië naar hier en "natuurlijk" ligt alles, van zodra er een spatje regen valt in België, muurvast. Om 17u30 gebeld dat 19u misschien wat krap ging zijn, maar, geen probleem. Tof! Minder stress. Uiteindelijk kwamen we maar 4' "te laat" aan.

Nadat we hier een paar maanden geleden de kleinste ER ooit hadden gespeeld (ook een aanrader!) waren we heel benieuwd wat de uitbaters nu hadden ineengestoken na (dixit henzelf) 4 jaar werk.

En om direct met de deur in huis te vallen : 4 jaar die NIET voor niets zijn geweest. Een echt pareltje is deze kamer geworden. ALLES, maar dan ook ALLES klopt hier gewoonweg. Beginnend met het toffe, weldoordachte "verhaal" tot de fantastische aangeklede kamers en de perfecte doenbare doe EN denkpuzzels!

Waarom de langste zoals in de zin hierboven? Wel, voor de eerste maal kregen we niet 1u of een beetje meer tijd, maar 2u! Dan denk, oei, dat zal hier niet van de poes zijn. Maar niets is minder waar. Alle puzzels waren voor ons team van 3 (mama, dochter van 17 en ikzelf) zeer leuk. We hadden geen enkele tip nodig, ok, we waren zeker niet van de snelsten, maar het feit alleen al dat je geen tips nodig hebt is zeer motiverend.

Qua aankleding zie je dat er hier zeer lang is over nagedacht EN aan gewerkt. Alle props zijn tot in de fijnste details uitgewerkt. Het is pas erna dat je sommige dingen nog meer gaat appreciëren, maar alle details waren prima afgewerkt en daarenboven ook nog eens "belangrijk".

Ik zou, denk ik, nog een tijdje kunnen doorgaan, maar feit is dat dit niet hoeft. BOEK DEZE KAMER NU en ga op reis in de wondere wereld van Grimm en zijn imaginaire (of toch niet?) personnages.

Nogmaals : proficiat aan de hele familie om zo'n mooie kamer in elkaar gestoken te hebben. Binnen 4 jaar komen we zeker kamer nr. 3 spelen!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Goede service
 • NIETS!!!!

  Noor MoulingputcharError

Leeen17Leeen17EscaperLid sinds: 28 maart 2022 (30 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 december 2022

WAUW! Ze hebben hunzelf overtroffen

Ik had the Van gespeeld vorige zomer en keek van toen al uit naar hun nieuwe escape. Veel kamers, veel verschillende sloten. Het thema zelf was ook zoooooooo leuk! Wij waren met 4 spelers en dit vond ik ideaal. Het leuke er ook aan is dat het langer dan een uur is. Je ziet duidelijk dat ze heel hard aan gewerkt hebben en ze mogen er trots op zijn.
Leuke inkleding, leuk thema, super mooie kamers, leuke sloten,... Alleen maar lof over deze escape room en de makers er van. We werden warm onthaalt en nadien kregen we nog een drankje. Ik vroeg direct of ze al bezig waren met een nieuwe kamer! Ik kijk er alvast naar uit!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Origineel

  Noor MoulingputcharError

bamboezeleirsbamboezeleirsEscape ApprenticeLid sinds: 21 januari 2019 (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 maart 2023

Wauw!

Wat een topkamer! Leuk en origineel concept, steekt allemaal heel goed in elkaar, echt niets op aan te merken!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  Errorputchar

Noor MoulingNoor MoulingEscape ApprenticeLid sinds: 10 maart 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2023

Magisch

Super leuke ervaring gehad met deze escape room!
Vriendelijke verwelkoming, fantastisch verhaal en magische ruimtes. Je krijgt echt het gevoel dat je in het sprookje zit! Alles zit heel mooi in elkaar en er worden unieke, originele raadsels in gebruikt om op te lossen! Van het begin tot het einde word je uitgedaagd en je bent geen moment verveeld!
Wat ik ook goed vond is dat ik als 17-jarige evenveel plezier heb beleefd als mijn 10-jarige broertje, een escape room voor jong en oud dus!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Verhaal
 • Logica
 • Magisch
 • Familie vriendelijk

  putcharNoor Mouling

Matth MoulingMatth MoulingEscape ApprenticeLid sinds: 10 maart 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 10 maart 2023

Fantastische ervaring

Ik heb het genoegen gehad om de Escape Room Grimm in Nijlen te bezoeken en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een fantastische ervaring was. Vanaf het moment dat we binnenkwamen, werden we begroet door een warme en gastvrije sfeer, die ons onmiddellijk op ons gemak stelde.

De kamer zelf was zeer uitdagend en volledig in thema van de gebroeders Grimm. Het was duidelijk dat er veel aandacht was besteed aan de details, waardoor we ons echt ondergedompeld voelden in het verhaal. De puzzels waren goed ontworpen en zorgden voor een perfecte balans tussen uitdaging en plezier. We werden constant uitgedaagd om onze hersenen te gebruiken en creatief te zijn in het vinden van oplossingen.

Wat ik vooral waardeerde aan deze Escape Room, was de manier waarop de verschillende elementen van het verhaal waren geïntegreerd. Het voelde alsof we een deel waren van het sprookje en onze acties hadden daadwerkelijk invloed op het verloop van het verhaal. Het was een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten.

De medewerkers waren zeer vriendelijk en behulpzaam. Ze waren altijd bereid om ons tips te geven als we vastliepen en zorgden ervoor dat we ons op ons gemak voelden tijdens de hele ervaring.

Kortom, als je op zoek bent naar een geweldige Escape Room-ervaring, dan raad ik Escape Room Grimm in Nijlen zeker aan. Het is een fantastische manier om een paar uur door te brengen met vrienden of familie en ik kan niet wachten om terug te gaan en een andere kamer te proberen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Spannend
 • Verhaal

  putcharMatth Mouling

poewapoewaJunior EscaperLid sinds: 26 september 2017 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 februari 2023

Wonderlijke mooi

Een hele mooie kamer met supertoffe puzzels. Ideaal ook voor de kinderen die verwonderd en geamuseerd waren.
Daarbovenop een heel warme ontvangst.
Blij dat mijn kinderen hun eerste ervaring met escape rooms deze kon zijn.
Een pareltje!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  Noor Moulingputchar

MinnieMinnieEscaperLid sinds: 13 juni 2022 (62 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 februari 2023

Sprook-yes-achtig

Er was eens...
Een groep van 6 vrienden die graag zelf in een sprookje wilden stappen.
Ze trokken samen richting Breaking Out te Kessel waar ze hun droom konden waarmaken.

Daar de kamer nog vrij nieuw is en nog niet zoveel reviews heeft op escapetalk.nl, zijn we zonder verwachtingen naar 'Grimm's' vertrokken.
Het thema van de kamer is er een die iedereen van onze groep aansprak en we hoopten dan ook dat we in de sprookjeswereld terecht zouden komen. Bij aankomst waren alvast beide eigenaren van de kamer aanwezig, wat altijd aangenaam is voor een hartelijk ontvangst.
Terwijl sommigen de kans hadden om met hun een korte babbel te doen, kon de rest nog even naar het toilet.

En toen was het tijd.. om een uitstapje te maken naar de sprookjeswereld.
We zijn niet op onze honger moeten blijven zitten want wat een toffe aankleding troffen we aan.
De passie die ze hebben voor escape rooms, is duidelijk terug te vinden binnen hun kamer. Heel mooi gedaan!
Er zaten oprecht ook zaken in, die ik nog nergens ben tegengekomen. Altijd leuk!

De puzzels op zich waren stuk per stuk leuk bedacht en pasten perfect binnen het thema. Ik kan niet zeggen dat ze extreem moeilijk waren, maar wel gewoon tof. Hier en daar een beetje lineair maar over het algemeen zou je met een kleinere groep genoeg te doen hebben. Wij waren daarentegen met zijn zessen en je merkt wel dat de kamer hiervoor niet gemaakt is. De ruimtes zijn net iets te klein om met zijn allen bezig te zijn. Een groep van 2-4 personen is ideaal om deze kamer te spelen.

We zijn over het algemeen heel aangenaam verrast.

Achteraf wordt er nog een drankje aangeboden ter traktatie van de eigenaar en konden we gezellig nababbelen over de kamer zelf.
Dit wordt enorm geapprecieerd, ook het enthousiasme dat er duidelijk is over hun kamer maakt het alleen nog beter.
Als je van sprookjes houdt en je bent niet op zoek naar spanning maar gewoon naar een toffe escape room, boek deze dan zeker.
Hij is een bezoekje waardig.

Beste Breaking Out, team CTRL+ALT+ESCape is jullie dankbaar voor deze leuke kamer (alsook onze knietjes :-D).

The end..?


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede service
 • Sfeer
 • Decor

  Noor Moulingputchar

Michael.Michael.EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2023

Leuke kamer

Heel leuke kamer om samen met de kinderen te spelen.
Je merkt aan alles dat deze kamer met veel passie gemaakt is.
Top gedaan!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: YMCB

Ontsnapt: Ja  112:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal

  Noor Moulingputchar

kristel_caenberghskristel_caenberghsSenior EscaperLid sinds: 15 februari 2020 (127 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Sprookjesachtig!

Vandaag waren we hier voor onze 2e escape room op deze plek. Een kleine 2 jaar na 'the van', duiken we hier het sprookjesbos in.
We kenden een trage start, het duurde even voor we de logica doorhebben en in een goede flow terechtkomen, en dat uit zich soms in doelloos rondkijken. Maar al gauw komt de gamemaster tussen en begint er 1 en ander vlotter te gaan! We komen dan van het ene in het andere sprookje terecht, op een al dan niet vlotte manier 😁„ Heel knap hoe ze dat hier verwerkt hebben!
De puzzels zijn ook plezant, origineel. Het was soms goed doordenken (en zoeken!) hoe we iets konden oplossen. Denkpuzzels wisselen af met doepuzzels.
Het was absoluut tof om deze kamer met 2 te spelen. Ik denk echter dat 3 personen iets vlotter speelt, er is zoveel te zien en doen dat je met 2 soms ogen tekort komt.

Op voorhand dachten we, oei, 2 uur spelen?? Maar ja, de tijd gaat vlot voorbij, eenmaal we goed en wel vertrokken waren. Na een goede 100 minuten wisten we uit het sprookjesbos te komen.
Een aanrader!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Puzzels
 • Sfeer

  Noor Moulingputchar

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (256 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 januari 2023

Mooie, uitgebreide, verrassende kamer!

Heel mooi gemaakte kamer, die steeds met een nieuwe verrassing komt!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  93:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Puzzels

  Noor Moulingputchar

Mystery12Mystery12Escape ExpertLid sinds: 10 oktober 2021 (65 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 januari 2023

Teleurstellend

We gingen vol verwachting richting Nijlen na het lezen van de goede reviews, spijtig genoeg werden deze niet volledig ingelost. Indien dit 1 van je eerste escapes is, kan ik begrijpen dat je onder de indruk bent, maar met de escaperooms die wij ondertussen al gespeeld hebben, waren we niet zo onder de indruk. Na 4 jaar werk hadden we een mooiere afwerking verwacht en meer technische snufjes, dit is eerder een ouder systeem. We hadden ook de ruimtes veel groter verwacht, aangezien het een groot gebouw is.. Best met 2 spelen dus.. Indien de prijs wat minder was, zou onze review wel iets beter geweest zijn. Te duur voor wat het is.. Al bij al hebben we ons zeker geamuzeerd, we zouden deze zeker aanraden indien je een beginner bent en de prijskwaliteit beter is.


6.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 5.5

Service: 6.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Weinig origineel
 • Prijs
 • Decor

  slinger13 Marieke

nathaliedumonnathaliedumonJunior EscaperLid sinds: 25 november 2018 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 december 2022

Sprookjesachtige, magische kamer! (helemaal niet eng!)

Dit is zonder twijfel de meest verrassende escaperoom die we al deden. Veel humor, super origineel en in thema.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Tante Nonneke Facebook Fanclub aka Desoxyribonucleïnezuurtjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Diversiteit

  Noor Moulingputchar

Mitra Kooyman (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 november 2022

Superervaring

Na een fijn en persoonlijk onthaal vliegen de twee uren zo voorbij door de leuke, originele en verrassende kamer. Vele soorten puzzels, opdrachten en raadsels met een thema waarin iedereen zich wel onmiddellijk thuis voelt. En de ervaring start eigenlijk zelfs al vóór het betreden van de kamer. Een echte aanrader!!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  Noor Moulingputchar

RaniiRaniiEscape ApprenticeLid sinds: 06 november 2022 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 06 november 2022

Geweldige ervaring, mooie kamers!

Zeer mooie en geweldige escaperoom waarvan je hoopt dat het maar blijft duren!

Je komt terecht in de sprookjeswereld die iedereen wel kent uit de verhalen en de films.

Er gebeuren dingen waarvan je niet verwacht dat ze gebeuren!

Wij hebben al verschillende escaperooms gedaan, en deze behoort zeker tot de top 10!

Als je opzoek bent naar een leuke kamer is Grimm's zeker een aanrader!

De makers weten hoe ze het moeten waarmaken.

Team; WeGerakenErNooituit


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede prijs
 • Puzzels

  Noor Moulingputchar

KatescapeKatescapeJunior EscaperLid sinds: 14 september 2022 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 november 2022

Betoverend

Je stapt zowaar de sprookjes van Grimm in en wordt van begin tot het einde verrast. Wij speelden dit met onze kinderen van 15, 12 en 8 en allen hadden een prachtige ervaring en konden elk delen oplossen. Een echte aanrader voor jong en oud.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel

  Noor Moulingputchar

CindyCindySenior EscaperLid sinds: 08 mei 2019 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2022

Terug naar mijn kindertijd!

Ohhh wat een zaligheid was het om deze kamer te spelen! Gelukkig kregen we 120 minuten want je wil er eigenlijk helemaal niet uit "escapen".
Nostalgie en leuke herinneringen uit de kindertijd komen in elke ruimte terug naar boven.
Puzzels zijn tof, niet te moeilijk maar zeker ook niet te makkelijk.
Decoratie is super mooi en de verrassende ruimtes heel tof!

Eindelijk weer eens een kamer zonder horror thema of schrik effecten. Hopelijk bouwen jullie in de toekomst nog een nieuwe kamer :-D


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels

  Noor Moulingputchar

wekkewekkeSenior EscaperLid sinds: 02 december 2019 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 april 2024

Wauw knap werk en leuk concept

Vandaag met ons team van 4 naar Nijlen om de voor ons nieuwe kamer "Grimm" te gaan spelen. Je krijgt 2uur om te ontsnappen (nog nergens tegengekomen) dus we waren benieuwd wat daar allemaal te beleven viel.
De eigenaar is zelf een fervent escaper en zijn enthousiasme straalt er af.
Over de Escape ga ik niets vertellen, je moet hem gewoon gaan spelen, het is weer een uniek concept, hadden we nog niet meegemaakt, knap werk v/d eigenaar en zijn team en wederom een heel leuk concept. Achteraf kan er nog effe bij gebabbeld worden bij een drankje en heb je vragen dan word daar vriendelijk op geantwoord;
De prijs is duurder dan een gewone escape, maar je krijgt er wel 2 uur plezier voor en dat ga je jezelf achteraf zeker niet beklagen.
Dus allen naar Nijlen voor 2uur escape plezier.
Ps.: Ben je beginner ga dan eerst enkele andere kamers spelen om wat ervaring op te doen, ga je aan deze escape dubbel zoveel plezier aan beleven.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend

  wekke

Tijn10Tijn10Escape GuruLid sinds: 12 februari 2022 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2023

Het sprookjesbos van België

Laatste tijd zijn we elke donderdag avond wel op pad om een escaperoom te doen en zowaar stond er weer een op de planning. En dit maal een van 2u lang!

Parkeren:
Parkeren kan voor de deur wat altijd wel fijn is.

Ontvangst:
Het ontvangst is vriendelijk door de 2 makers van de escaperoom. Na een korte uitleg en een introductievideo worden we op pad gestuurd. Op goed vertrouwen geven we ons over en banen wij onze weg naar de kamer.

De kamer:
Het is zeker ik het begin flink aftasten waar we nou precies moeten starten maar dit is voor een kamer van 2u zeker geen probleem. Deze kamer ziet er op het oog uit vrij onschuldig uit maar zit vol verassingen. Net zoals in echten sprookjes. De puzzels zijn volledig in thema en af en toe nog enigszins uitdagend. Ook ik er een oog voor detail in deze kamer en heeft bijna alles een betekenis. I love it! Waar scoort deze kamer dan min punten op? Deze kamer scoort wel echt min punten op het licht/geluid en de algehele sfeer. Dit kan makkelijk aangepakt worden d.m.v. Een rook machine toe te voegen. Dit zou ik wel een goede toevoeging vinden. Ook is deze kamer net iets minder goed afgewerkt dan de meeste kamers in de top 50. Dus is deze kamer top 50 waardig? Naar mijn mening niet, maar het is absoluut een kamer die op je wishlist mag!

Conclusie:
Deze kamer is perfect in thema en er is echt met alle details rekening gehouden. 2u is ruim genomen, zeker voor de ervaren escapers dus geniet ook van de kamer. Hier heb je namelijk alle tijd voor. Hij is net niet top 50 waardig maar hij verdient zeker een plekje op je wishlist.

Bedankt Breaking out voor de super gezellige avond!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Logica
 • Puzzels
 • Oog voor detail
 • Licht/geluid en sfeer
 • Afwerking

  Evelyne

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (203 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2023

De sfeer is gelukkig niet zo GRIMmig!

We gaan voor de verandering weer eens een Escaperoom doen.
Dit keer een kamer die zo af en toe wel eens genoemd werd en door vele echt wel goed beoordeeld werd.
Wel hing er voor mij nog een vleugje onzekerheid of deze kamer wel echt de moeite was... Maar zoals je aan het goede cijfer kunt zien hebben wij ons uiterst vermaakt!

Ontvangst:
Parkeren kan gewoon voor de deur, volledig gratis. Dit is altijd prettig!
We werden heel vriendelijk onthaald door de uitbaters.
Even lekker kletsen en de nodige sanitaire stop voor we gaan beginnen.

Kamer:
De start is leuk! Eerst een video met wat we nu gaan doen en daarna een leuke start van het spel.
Het heeft dan niet heel veel toevoeging maar is wel een leuke sfeer zetter.
We beginnen lekker en hangen eigenlijk vrij snel even vast. Hier krijgen we de eerste van de totaal 2 hints die we het hele spel gehad hebben. De flow in de kamer is erg fijn en als ervaren spelers kun je de kamer dus vrijwel volledig zonder hints spelen (althans, wij dan). De hint die we gehad hebben waren hele kleine ''kijk daar nog eens'' hints waardoor we verder konden :)

Er zit toch meer techniek en verassingen in de kamer dan ik in eerste instantie had verwacht. De ruimtes zien er gezellig en mooi in thema uit. De sfeer is vriendelijk en er zijn maar weinig gebruik sporen te zien.
De puzzels vallen netjes in thema en zijn zo nu en dan best vernieuwend. We hebben heerlijk gepuzzeld!

Iets waar de kamer nog beter van kan worden is het gebruik van licht en geluid. Dit is nu erg braaf en zou dus een stuk meer mogen, dit kan in mijn ogen erg veel toevoegen aan het spel. Denk aan rook, geur en licht effecten om alles nog magischer en bombastischer te maken. Alles was nu nog een beetje ''braaf''. Neemt niet weg dat de sfeer nu al leuk was, laat staan als hier wat meer aandacht aan gegeven word!

Conclusie:
Een Escaperoom waar de puzzels echt centraal staan. Er zijn leuke verassingen en een goede sfeer.
Dit samen maakt het een zeer leuke kamer om te doen. Voor mij persoonlijk misschien een tikje aan de prijs, maar dit zal komen gezien wij bijna 30 min over hadden.

Ervaren spelers kunnen dus op hun gemak spelen. Dit hebben wij ook gedaan en stonden na 97 minuten weer buiten.
Ben je minder ervaren dan zul je de 120 min bijna helemaal nodig hebben vermoed ik?
Speel de kamer niet met meer dan 4 personen, dit i.v.m. de ruimtes en de puzzels.

Al met al hebben we ons zeer vermaakt en hebben we een hele leuke avond gehad.
Dank voor de gastvrijheid!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad
 • Prijs
 • Beleving

  Evelyne

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperLid sinds: 09 november 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 mei 2023

Fantastische namiddag

Met ons groepje hebben we een heel fijne middag gehad, fijne ontvangst , leuke puzzels. Onze jongste dochter van bijna 11 is ook voor de 1ste keer meegeweest en die vond het geweldig .


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Prijs

  mats_lunders

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 april 2023

Verborgen pareltje

Vaak bekijk ik op de hoofdpagina van escapetalk naar de reviews die mensen schrijven, want zo vind je meestal de wat onbekendere pareltjes. En zo kwam ik dus ook bij grimms terecht.

De kamer doet zijn naam eer aan. Grimm is bekend van zijn sprookjes dus deze zul je hier vast en zeker ook voorbij zien komen.

De kamer is heel erg aandoenlijk en puzzels zijn leuk. Het is allemaal heel erg gedetailleerd gemaakt en dat maakt het juist heel erg leuk.

Dit is zeker een kamer die je moet gaan spelen en die meer bekendheid verdiend.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja

  Error

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig