Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

LandLoper

Wortel , België

Nu geopend

1 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over LandLoper

Beleef een stukje geschiedenis en ga binnen in de periode van de landloperij. We nemen u een eeuw terug mee in de tijd (interbellum). Als landlopers worden jullie opgesloten, maar jullie verkiezen liever de vrijheid. Toch ???

Bij ons proef je de sfeer van lang geleden en is ons thema landlopers sterk aanwezig.


Thema's

Geschiedenis

Gevangenis

Kluis

Eigenschappen

Niet rolstoeltoegankelijk

NL

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

12 likes

85 bezoekers

80.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Kolonie 33
2323, Wortel
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

BEFEB Cadeaubon Te besteden bij 106+ kamers

46 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (430 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 oktober 2023

"D'n Potter, gij had losse handjes!"

Al een tijdje had ik Landloper op mijn to-do lijstje staan. Nieuwe kamer, in de buurt, waar ik regelmatig goede reviews van voorbij zag komen.
De escaperoom zit in een mooi oud pand, en er is een parkeerplaats tegenover.

Een letterlijk warm welkom in de huiskamer van Landloper Belevingshuis. De host is ontzettend vriendelijk en duidelijk gepassioneerd over wat hij doet (+1). Op het gemak kan je plaatsnemen "zet u", en gebruik maken van het toilet en de kluisjes. Alles ziet er keurig netjes uit en helemaal in de tijdsgeest van waar het verhaal zich afspeeld.

Het verhaal van de kamer is het daadwerkelijke verhaal van deze locatie, wat erg leuk is. Je krijgt een stukje geschiedenis mee. Je kruip in de huid van jouw eigen identiteit als landloper. We komen in 1923 te laat binnen bij de Kolonie en worden daarom direct opgesloten. In thema de kamer in. Dit is een hele leuke toevoeging die ik niet verwacht had op deze lokatie.

De kamer zelf is ook mooi gemaakt en ziet er authentiek uit. Van een decor is niet te spreken, de kamer zelf ís het decor. Het ziet er allemaal erg verzorgd uit, terug naar 1923. Uitgezonderd enkele zaken (techniek uit deze tijd, "niet aankomen" stickers en het grote scherm met aflopende tijd en hints) is het ook echt 1923.

De puzzels zijn leuk om te doen, een mix van doe en denk, van sloten, mechanische dingen, techniek.
Niet alle puzzels zijn in thema, de flow is niet altijd lekker. Ik weet niet of de kamer helemaal hintloos te spelen is, sommige zaken liggen niet direct voor de hand. De host let wel heel goed op, volgt je op de voet en geeft snel een aanwijzing.

Na ontsnappen, je moet ècht ontsnappen, nog fijne gelegenheid om na te praten en wat te drinken (met lekkere appeltaart!). Ook kregen we allemaal een leuk aandenken mee naar huis.

Samenvattend; een hele leuke kamer om te spelen, hele leuke rol van de gamehost, thema erg leuk doorgevoerd, eigenaar met passie.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  psmuldersMCDave

jessie_verduycktjessie_verduycktEscaperLid sinds: 09 november 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2023

Helemaal in thema

Toffe escape room in thema van landlopers , stukje geschiedenis meegekregen .
Beleving is top in deze escape room.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving

  mats_lundersMCDave

PrutserPrutserEscaperLid sinds: 02 april 2022 (85 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2023

Verborgen pareltje

Tijd voor nog eens een escape in de buurt. Na zo goed als alles in de omgeving al gespeeld te hebben, was het leuk om nog eens wat dichter bij huis te kunnen ontsnappen. Parking is er vlak voor de kamer. Wel even vermelden dat gps en internet wat raar kunnen doen, want we bevinden ons in de grensstreek, meer bepaald in Wortel. Vooral bekend om zijn voormalige landloperkolonie. En laat dat nu net het thema zijn van deze escaperoom. De kamer zelf is gevestigd in een voormalige cipiers woning dus dat zit wel goed qua authenticiteit. We worden hartelijk ontvangen door de eigenaar/bouwer van de kamer en krijgen er nog een interessante geschiedenisles bovenop.
En dan is het tijd om te starten. In een huiskamer waar de tijd is blijven stilstaan, worden we opgehaald door onze host op een originele en in thema passende manier. Wat een start!
De kamer zelf is ingericht passend in de tijd van toen. Ook de puzzels zelf zijn in thema en dragen bij tot de sfeer. Eén puzzel blijkt een beetje foutgevoelig, maar de eigenaar gaf ons achteraf mee dat deze een beetje gaat gefinetuned worden. Laat dat je echter niet tegenhouden, want er zitten nog voldoende andere, originele en leuke puzzels in, die vlot op te lossen zijn. Zelfs met z'n tweeën. Ook het einde is origineel te noemen met de nodige dosis spanning.
Deze kamer moet het niet hebben van WTF-momentjes, zoals dat hier zo mooi genoemd wordt, maar van de originele en authentieke elementen.
Ook het napraten wordt hier niet over het hoofd gezien. De mooie en gezellige ontvangstruimte/bar leent zich daar uitstekend voor.
Samengevat: de landloper is zeker een tripje richting Wortel-kolonie waard. Verwacht geen elektronische hoogstandjes, maar gewoon een goede kamer met een duidelijk gepassioneerde eigenaar!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

  PrutsMCDave

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (331 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 mei 2023

Wat een mooi verborgen plaatje

Wauw! Wat een mooi en goed verborgen plaatje! Mooie ontvangstruimte waarin je meteen al terug gaat in de tijd. Erg vriendelijke gastheer, die ons ook nog wat geschiedenis heeft bij gebracht. Erg mooi hoe ze dat in de kamer weten te verwerken.
Let op, locatie is met Google maps wat lastiger te bereiken.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel

  MCDavemarkgoedegebuure

EvelyneEvelyneEscaperLid sinds: 21 februari 2023 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 mei 2023

Stukje Belgische geschiedenis

Net over de grens ligt het mooie plaatsje Wortel. Last minute (het is alsof we niet anders doen) konden we nog terecht.
Het is een nieuwe kamer en dat is altijd een beetje spannend...

De host is ontzettend aardig. Ik heb genoten van zijn verhaal en zelfs wat meer geschiedenis geleerd over de landlopers. Het begin van de kamer is heel leuk gedaan en zorgt ervoor dat je gelijk in de goede sfeer zit.
Het verhaal is duidelijk en wordt van begin tot eind helemaal doorgevoerd.
Het decor zag er goed uit en alles was ook super schoon! Wat ik ook erg leuk vind is de oude spulletjes die in de kamer staan. Alles paste bij elkaar en je gaat daardoor echt terug in de tijd. Naar een tijd die zelf niet eens hebt meegemaakt.
De puzzels waren erg leuk en er zaten ook zeker een paar hele originele tussen! Er zit ook veel variatie in de puzzels en worden er een paar hele leuke snufjes gebruikt.

We hebben daarna nog een tijdje gepraat met de host over onze ervaringen. Heel fijn als iemand je feedback echt ter harte neemt en er ook graag iets mee gaat doen. Zo kun je elkaar helpen om tot een top ervaring te komen!

Ga snel op bezoek bij deze ontzettend leuke escaperoom en laat je verrassen!
Bedankt voor de hele leuke avond!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Goede service
 • Sfeer
 • Diversiteit
 • Logica
 • Beleving

  MCDavemarkgoedegebuure

Een zeer vermakelijke nieuwe kamer

We wilde weer eens last-minute Escapen. Gelukkig had de eigenaar nog een plekje voor ons!

Ontvangst:
De locatie is mooi. Als je de tijd hebt zou ik zeker de omgeving even verkennen voor of na het spelen van de Escaperoom.
De eigenaar is een aller aardigste meneer die het de mensen goed naar hun zin wilt maken. Na een kort verhaaltje over wat nu eigenlijk “Landlopers” zijn gaan we naar de Escaperoom.

Kamer:
De start is leuk, en het verhaal/doel is ook meteen duidelijk. Simpel, maar zeker effectief!

De puzzels in de kamer zijn voor mij grotendeels vernieuwend. Erg leuk om een nieuwe kamer te spelen met puzzels die ik nog niet eerder ben tegen gekomen, echt leuk!

Je merkt dat de locatie nog maar net open is. De eigenaar (en we hebben het hier uitgebreid over gehad na afloop) heeft soms de neiging om iets te snel te willen helpen. Bij ons misschien ook 1x iets te snel, maar het is hem vergeven🥰 Als je dit nog niet zo lang doet, dan moet je de fijne kneepjes nog leren!

Het einde van het spel heeft ook een leuke twist en we zetten met zijn 3en een strakke tijd neer!

Conclusie:
Zet deze maar op je wishlist! Het is een half uurtje vanaf Breda en zeker de moeite om voor naar België te rijden!
Leuke en uitdagende puzzels. Prima decor en wat unieke dingen die je niet veel/snel in een Escaperoom ziet. Wij hebben ons erg vermaakt!

Als ervaren spelers zou ik met maximaal 3 personen spelen… heb je wat minder ervaring zou ik het bij maximaal 5 spelers houden i.v.m. de bewegingsruimte.

Dank Dave voor de onwijs gezellig avond. En veel plezier en succes met de Escaperoom!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Logica
 • Goede prijs

  EvelyneMCDave

anne_ter_horstanne_ter_horstEscape ExpertLid sinds: 30 augustus 2021 (122 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2023

Leuke room verstopt in Wortel!

Ze zijn pas net gestart met deze kamer desondanks echt wel tof. De ontvangstruimte is ook mega mooi ingericht en de gamehost die overigens ook de eigenaar is is erg gepassioneerd!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Karamel Zeezaad

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Origineel
 • Puzzel die een beetje foutgevoelig is…

  MCDavemarkgoedegebuure

chriskchriskEscape ExpertLid sinds: 24 december 2017 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 maart 2023

Prachtig uitgewerkt thema en super enthousiaste host

Thema is super tof uitgewerkt. Je wordt voordat je start met de escaperoom er al helemaal in meegenomen.

Het thema speelt zich af in het verleden. En daar zijn de puzzels dan ook echt op afgestemd (dus daarom niet veel high tech). Wat wij echt als een pluspunt hebben ervaren.

Het enthousiasme en de gedrevenheid van de host is écht exceptioneel! Waarbij hij tijdens het spel ook goed kijkt wanneer er een hint nodig is, zodat je een lekkere flow houdt door de kamer heen.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  patrice_vangeelMCDave

Mathilde JansensMathilde JansensJunior EscaperLid sinds: 23 januari 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 april 2024

Ervaring staat centraal & gevarieerde puzzels

Alles in deze escaperoom klopt: van de locatie (effectief in een oude landlopers kolonie) tot de aankleding binnen tot de details in de kamer(s). Gastheer Dave ontvangt je super vriendelijk, geeft je nog wat geschiedenis mee en laat dan zijn acteertalent op je los. Hierdoor waan je je écht 100 jaar terug in de tijd. De puzzels in de kamer zijn super gevarieerd, maar voor ervaren escapers goed te doen. Tips worden hier minimaal gegeven en er zelf om vragen heeft geen zin. Zelf vond ik dat alleen maar toevoegen aan de ervaring. Wij hebben genoten van begin tot einde!


10

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Origineel
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Puzzels

  MCDave

The Escapers The Escapers EscaperLid sinds: 13 juli 2019 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 maart 2024

Leven als een landloper

Leuke locatie, mooi aangekleed, terug in de tijd.
Ontvangst top, met een vleugje geschiedenis als extra’tje.
Kamer zelf: leuke puzzels, mooie aankleding, leuke puzzels, veel slotjes.., .


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal

  MCDave

ElsjeElsjeJunior EscaperLid sinds: 08 februari 2022 (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 februari 2024

Toffe kamer!

We vonden het een toffe kamer.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels

  MCDave

WouterWouterEscape ExpertLid sinds: 11 augustus 2021 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 januari 2024

Kamers met passie, altijd 100 punten

In de wandelgangen hoorde ik hem al voorbij komen: ga naar de landloper in Wortel! Veel wijzer werd ik nog niet, maar de term ‘verborgen parel’ vloog me rond de oren. Weinig reviews, goede cijfers, tijd om te ontdekken hoe mooi die parel dan wel niet is..

Al bij entree was ik om. Je komt binnen ‘bij oma en opa’ zoals de host het noemt. De groep(en) voor ons waren nog gezellig aan het natafelen dus het was een erg aangenaam ontvangst. We krijgen van de eigenaar een kleine geschiedenisles waaruit de passie al meteen naar voren komt. Met onze landlopers-ID in de hand worden we vervolgens door de hoofd-cipier gesommeerd mee naar boven te gaan. Het is zoiets kleins, maar je zit er meteen in en gaat als gevangene proberen te ontsnappen.

De Landloper is een ontzettend leuke puzzelkamer. Een kamer die je slim doet voelen wanneer het moet en je ook weer uitdaagt met breinbrekers. Er zitten een aantal hele originele elementen in de kamer, waarvoor mijn petje af. Haast niet te filmen zo slim dat het is bedacht. Doordat we de eindpuzzel zelf niet helemaal goed hebben doorgezet eindigen we als levenslange landloper, maar ook als winnaar. En wederom worden we enthousiast opgevangen door de eigenaar met een prachtig verhaal.

Mijn advies: ga naar Wortel! Laat je meevoeren door de enthousiaste maar strenge cipier en beleef een mooi avontuur. Geniet van het enthousiasme, de trots, dat draagt deze kamer en maakt het een heerlijke beleving!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Couple Goals

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Diversiteit

  MCDave

fredericfredericSenior EscaperLid sinds: 08 oktober 2019 (66 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2024

Leuke kamer met spannend verhaal

De kamer klopt volledig. Sterk verhaal waardoor je ook een beetje geschiedenis meekrijgt. Het einde kon misschien nog net iets spannender.


8.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja


 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

  MCDave

BartBartEscape ExpertLid sinds: 29 december 2019 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 januari 2024

Landlopers

Schitterende locatie, kamer volledig in thema van de woning en omgeving.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 3 personen

Team: MOT

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  MCDave

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (231 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2023

Prima vermaakt

Vanavond deze kamer gespeeld met 4 personen . Leuke puzzel kamer met een leuke intro . Decor is passend bij het verhaal . Hele aardige host/eigenaar . Ook nog een leuk aandenken mee gehad .


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  MCDave

RenehRenehEscape ApprenticeLid sinds: 30 december 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 december 2023

Super ervaring

Blij verrast door deze escaperoom! Door de host die vol passie heel de escape ervaring begeleid en heel de aankleding vanaf het moment dat je binnenkomt


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  MCDave

amamEscaperLid sinds: 27 december 2017 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 december 2023

Heel charmant en sfeervol. Past perfect in omgeving

Leuk zo'n kamer die helemaal op de omgeving afgestemd is. Heerlijk café als ontvangst. Puzzels prima en origineel. Mooi afgewerkt


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Logica

  MCDave

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (109 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 december 2023

Leuke kamer met iets wat onlogische aspecten.

Vandaag voor het eerst een kamer met mijn ouders en zusje gespeeld. Met een warm welkom werden wij toegelaten en kregen wij wat informatie over het verleden van de landloper. Je wordt echt eventjes terug in de tijd gezet bij het betreden van de kamer. De kamer is goed in thema en de puzzels variëren erg. Helaas vond ik de gameflow niet al te best. In de eerste ruimte was dit nog wel prima maar hoe verder we naar het einde gingen hoe lastiger het we ik alles te volgen. Zo vond ik in de laatste kamer 2 dingen erg onlogisch en hadden wij hier in totaal ook ongeveer 7 hints voor nodig. Niks te nadelen van de kamer want deze is erg vermakelijk maar jammer dat het soms niet helemaal duidelijk was. Naast deze onduidelijkheid is er niks aan te merken om de kamer. Het verhaal klopt perfect met de kamer en er zitten ook dingen in die ik nog niet eerder in een escaperoom heb gezien. Bedankt naar de host die ons nog wat technische snufjes heeft laten zien. We hebben ervan genoten.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Logica

  MCDave

JeroenSchuyJeroenSchuyEscape ExpertLid sinds: 25 april 2022 (58 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 december 2023

Authentieke ervaring

Dit is een relatief nieuwe escape room die we toevallig tegenkwamen op het kaartje van escapetalk dus wilden we die zeker gaan testen.

We kenden de locatie al wel enigszins, zeker goed te koppelen aan een wandeling of andere activiteit in een groen gebied. Jammer genoeg zat het weer voor ons niet mee.

De ontvangst was heel enthousiast met wat extra uitleg over de kamer en over landlopers specifiek zodat je een goede achtergrond had om het verhaal van de kamer helemaal mee te krijgen. Daarna ging de gastheer vlot over in zijn rolletje en begon de kamer al echt. Dit kleine toneelstukje brengt je toch al helemaal in de sfeer.

Het is zeker geen hoogtechnologische kamer maar wel perfect afgestemd op het verhaal. Ook de aankleding is sober maar wel met elementen van vroeger wat ook weer perfect in het verhaal past.

Hele leuke kamer om te spelen, hebben ons goed geamuseerd!

Achteraf was het wel snel-snel buiten, we hadden het idee dat de gastheer nog andere zaken te doen had..


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in november 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Logica

  MCDave

ToonandthegangToonandthegangJunior EscaperLid sinds: 09 april 2022 (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 november 2023

Zeer leuke beleving

Het was een zeer mooie kamer met toffe puzzels. En het stukje geschiedenis is mooi meegenomen.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving

  MCDave

C4C4Escape ApprenticeLid sinds: 26 april 2022 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 oktober 2023

Leuke kamer , goed verhaal en leuke puzzels

Deze kamer klopt , van verhaal , aankleding en sfeer .
Bedankt voor het warme onthaal en de leuke kamer !!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica

  MCDave

brt81brt81Escape ApprenticeLid sinds: 15 oktober 2023 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 oktober 2023

Geweldige beleving

Misschien niet de meest uitdagende of meest innovatieve raadsels en puzzels, maar toch weer wel heel plezant om te spelen.
Je wordt onthaalt in een cafe recht terug in de tijd van de bomma, waarbij de eigenaar vertelt vol passie over de geschiedenis van de landloperij en de rol van Wortel daarin.
Daarna begint de escaperoom wel heel origineel, en blijven er zo af en toe wel leuke verrassingen opduiken.
En daarin blinkt de escaperoom dan ook uit: de beleving van helemaal ondergedompeld te worden in de sfeer die gecreeerd wordt.
Heel plezant en amusant. Kortom een escaperoom die zeker aan te bevelen is!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Beleving
 • Sfeer
 • Origineel

  MCDave

Sophie18Sophie18Escape ApprenticeLid sinds: 25 september 2023 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 26 september 2023

Superleuke ervaring

Al vanaf dat je binnen komt, word je terug meegenomen in de tijd. De hele setting is heel mooi aangepast aan het thema van de landlopers in Wortel. De gastheer speelt zijn rol echt geweldig. We zijn niet buiten geraakt maar de kamers zitten echt leuk in elkaar. We hebben een superleuke avond gehad.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

  MCDave

mitch2304mitch2304Escape GuruLid sinds: 26 november 2018 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 september 2023

Opgesloten als een Landloper

Altijd fijn als een Escape dicht bij huis is. Dit keer was het maar 30 minutjes rijden naar Hoogstraten waar we het verhaal van de Landlopers gingen volgen.

De Escape zit in een mooi pand met veel parkeerplekken op een paar meter verwijderd van de voordeur.

Decor is top! Je waant je echt terug in de tijd, wat bij deze Escape perfect is uitgevoerd.

Puzzels zijn top! Goeie mix tussen doe en denk puzzels. Met een beetje techniek, maar vooral veel techniekloze dingen wat perfect bij dit thema aansluit.

Zelfs het papier wat je vind om iets op te schrijven, is in thema!

Leuk dat we 2 dingen mee naar huis mochten nemen als aandenken.

Er zitten een aantal dingen in deze Escape waarvan we erg verrast waren!

Super aardige eigenaar die je welkom laat voelen en echt passie heeft voor wat hij doet! Neemt de tijd om na te praten en laat je erg op je gemak voelen!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit

  MCDave

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (118 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 september 2023

Wat was dit leuk!

We zaten gisteren op de bank en we keken elkaar aan; wij hebben zin in een escaperoom. Al een tijdje had ik de landloper op het oog, omdat ik zo nu en dan leuke reviews zag binnen komen. Om 21 uur was er nog een plekje vrij. Dus met z'n drieën gingen wij richting wortel.

De ontvangst;
Een fijne en warme ontvangst ruimte zorgt er voor dat de sfeer meteen heel aangenaam is. Wij mochten plaatsnemen in het het café. Daar vond een kleine briefing plaats en kregen wij een stukje geschiedenis te horen over de landlopers. Wij kregen onze "identiteitskaarten" toegereikt want wij waren tenslotte ook landlopers. Landlopers die zelfs veel te laat waren, want we waren geacht om in de middag ons al te melden. Helaas waren wij te laat, waardoor er geen andere oplossing voor ons bestond op dat moment; we werden opgesloten.

De kamer;
Op een ludieke wijze werden wij naar de kamer begeleid. Je zit meteen in de sfeer en je weet meteen wat je doel is. Toen wij opgesloten werden konden we meteen van start gaan. De kamer ziet er erg verzorgd uit. En je word mee terug genomen in de tijd. Dit is goed kenbaar gemaakt door attributen. Ondanks dat je de geschiedenis mee word in getrokken heeft de kamer echt een goede beleving.

De puzzels;
De puzzels waren leuk, afwisselend en uitdagend. Wij waren met 3 personen en hebben erg veel plezier gehad in de kamer. Je moet hier geen technische puzzels verwachten. Maar dat hoort ook absoluut niet in het thema. Er zitten ontzettend leuke mechanische technieken in de kamer. En dat is ook wat je verwacht, mede door het jaar waar de kamer zich in afspeeld.

Al met al vond ik dit echt een verborgen pareltje. Wij waren ontzettend verrassend door de kamer, de puzzels en door de gamehost. De gamehost is ontzettend gepassioneerd en probeerd je echt mee te nemen naar de geschiedenis van de landloperij. En dit is naar mijn mening erg goed gelukt.

Ik hoop dat hij in de toekomst nog een nieuwe kamer gaat bouwen. Want hier zouden wij graag terug komen!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Smuldertjes

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs

  MCDave

OliveranthonissenOliveranthonissenJunior EscaperLid sinds: 04 november 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 november 2023

Goed en in thema met geschiedenis

Spelbegeleider is zeer aangenaam met de geschiedenis als start brengt het je meteen in de sfeer, zeer leuke puzzels.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

  MCDave

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig