Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Hiddevk

Escaper

Offline

Lid sinds

13-11-2018

Statistieken

Escaperooms

6 reviews

17 kamers gespeeld

100% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


6 reviews

The Queen

Real Adventure Game
Geplaatst op: 24 oktober 2021

Enorme lol gehad, dikke plus voor de spelleider!

Escaperooms beginnen al bij de voorpret en de ontvangst. Deze kamer hoort bij een prachtige spellenwinkel in het centrum van Utrecht. Het was er druk toen we binnenkwamen en toen we ons meldde bij de kassa werd er direct gestresst gereageerd. Om verder helemaal niks te verklappen houd ik het hierbij, maar we hebben onszelf nog uren uitgelachen omdat de intro en ontvangst echt hilarisch was en goed geacteerd. Een van ons had tot het moment dat de deur dicht achter ons dicht ging niet door dat
De kamer was leuk! Spelleider deed vrij intensief mee, beetje veel hints misschien, maar wel de hele tijd in z'n rol dus dat was leuk.
De puzzels waren creatief, maar niet super memorabel.

Uiteindelijk hebben we vooral super veel lol gehad en heel veel gelachen, en daar gaat het wat mij betreft meer om dan de beste puzzels.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  45:00 min


 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Leuk!
 • Intro vonden we hilarisch

 

Illusion

Epic Escape Waalwijk
Geplaatst op: 29 juli 2021

Volgens het boekje!

Op aanraden (zoals wij eigenlijk altijd ergens belanden..) zijn we naar Waalwijk gereden. We werden daar enthousiast ontvangen door de twee hosts die alle tijd voor ons hadden. De host laat weten dat we onderzoek komen doen naar een vermiste illusionist, niet zomaar een klusje dus! De escaperoom start met een erg uitgebreide introductie in een kamer vol met aanknopingspunten van het gestaakte onderzoek. Een intro zoals we die kregen is voor mij wat langdradig. Deze kamer zit goed in elkaar, zowel technisch als qua puzzels en ook de algehele flow loopt voelt heel soepel. De makers leggen toch heel erg de nadruk op het verhaal vertellen. Dat komt een aantal keer terug (naast het praatje van de host) in lange monologen van karakters. Zo lang dat we alles moesten laten vallen en echt luisteren om misschien geen clues te missen. Zoals ik zei, voor mij echt te veel, een ander kan dit misschien beter waarderen. Technisch is de kamer heel interessant en interactief. Bomvol attributen, curiosa en aanwijzingen. Meestal is snel duidelijk wat je nodig gaat hebben, de rest is bijna een museum. Voor mij een pluspunt. Achteraf konden we ook weer uitgebreid napraten met onze host. Er zit enorm veel passie van de makers in deze kamers en dat is zo belangrijk. Samenvattend; ik ben geen fan van het voorkauwen van een verhaal, dat laat niks aan de fantasie over. De kamer zelf is ontzettend vet, mooi, uitdagend, technisch boeiend en leuk. Aanrader voor iedereen die van escaperooms houdt!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Uitdagende puzzels
 • Enthousiaste hosts
 • Prachtige, thematische aankleding
 • Coole technische elementen
 • Veel te veel verhaal
 • Niet spannend/eng

 

La Residence

Doctor Watsons
Geplaatst op: 04 januari 2020

Erg mooie aankleding, maar de puzzels zijn flink matig

De ontvangstruimte is serieus mooi en in thema, namelijk onder de oude vloeren van de Arminiuskerk met een prachtige bar voor koffie en cocktails. Na ontvangst vertelt onze host een eindeloos verhaal (10 min denk ik) over de kerk en Rotterdam wat uiteindelijk niet met de kamer te maken had. Laat dat achterwege please... het was verwarrend en saai.

De aankleding van de kamers is mooi alles is in thema. Maar de puzzels zijn niet logisch. Er is
veel misleiding en neppe props die je niet nodig hebt. De oplossingen blijken achteraf nog verder gezocht dan we dachten en dat maakt de puzzels niet leuk. De helft hebben we opgelost door gewoon alle opties te proberen achter elkaar in plaats van te puzzelen.

Het hintsysteem is een kapotte krakende speaker waar de host door heen praat, helaas niet verstaanbaar vaak. Wanneer we een kamer inlopen vertelt de host wat we moeten doen omdat de kamer geen goede manier heeft om dit zelf aan de spelers duidelijk te maken. Dat is hetzelfde als een tafel waar een Sudoku op ligt en in mijn opzicht geen Escaperoom. De laatste puzzel geeft geen feedback flinke anticlimax.

De kamer moet alles hebben van de aankleding en locatie en is puzzeltechnisch ondermaats.


6.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 3.0

Service: 6.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Locatie
 • Intropraatje host
 • Puzzels
 • Hintsysteem

 

THE DOME

Mama Bazooka
Geplaatst op: 23 oktober 2019

Het huidige gemiddelde is te laag!

Super sicke kamer die een veel hogere score zou moeten hebben. Dit soort kamers zijn super zeldzaam in hoe fantastisch ze in elkaar zitten op echt alle vlakken. Verhaal is uniek, de aankleding is insane goed, effecten zijn veel vetter en realistischer dan je soms in videogames ziet. Het is spannend, uitdagend, het is constant leuk.
Zelfs de ontvangstruimte is cool. Ook het uitgebreid terugkijken van de videobeelden is hilarisch.
Als je twijfelt over waarom het iets duurder is dan gemiddeld dan wil ik je geruststellen dat het gek is dat het niet meer kost.

Ga spelen als je iets vets wil doen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2019

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding / decor
 • Mindfucks / twists
 • Techniek / effecten
 • Ontvangsruimte / chillruimte
 • Terugkijken videobeelden
 • Ietwat verveelde host tov ervaring

  Stefan

Jason's Curse

OuterGround
Geplaatst op: 23 november 2018

Een van de allerbeste kamers die je kunt spelen!

Ik speel af en toe escaperooms met mijn 2 broers en we hebben leuke kamers gedaan, en soms ook minder indrukwekkende kamers. Jasons Curse werd ons aangeraden door veel vrienden, en de recensies zijn over het algemeen heel lovend, dus je verwachtingen zijn op dat soort momenten altijd hoog, ook al wil je je jezelf laten verrassen.
De kamer is werkelijk fantastisch. De puzzels in de kamer zijn goed uitdagend en we hadden uiteindelijk maar 23 seconden over toen we de kamer uit sprongen dus het voelde als een flinke overwinning. Er zitten meerdere mind-blowing twists in die je doen twijfelen aan je eigen verstand en het hele uur lang waren we op onze hoede als we een deur door gingen.
De opmaak en aankleding van de kamer is supermooi, creatief en origineel. Niks voelde alsof het niet in of bij de kamer paste en alles is goed onderhouden.

Ga deze kamer doen! Maar weet wel dat je waarschijnlijk weinig vergelijkbaars gaat vinden..


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  00:23 min


 • Uitdagende puzzles
 • Opmaak / sfeer
 • Twists
 • Je kunt 'm maar 1 keer spelen..

 

De Maffioso kamer

Escape Room The Cube
Geplaatst op: 13 november 2018

De reviews van deze kamer zijn onterecht extreem hoog ten opzichte van de kwaliteit.

De verwachtingen waren zeer hoog toen we de kamer reserveerde. De kamer krijgt hele lovende reviews en staat hoog aangeschreven. Het is misleidend want in mijn opzicht maakt de kamer dit bij lange na niet waar.
Ontvangst is zeer vriendelijk en het bijbehorende drankje na afloop is een leuke bijkomstigheid. De afwerking van de kamer is echter lang niet zo hoog als wordt beschreven. De puzzels richting het einde zijn verwarrend om echt onnodige redenen en puzzels voelen nooit als een oplossing die voldoet, maar eerder als een frustrerend obstakel toen we de oplossing vonden zodat we eindelijk iets anders konden gaan doen.
Het einde was anticlimactisch, muziek was niet passend en het ontbreken aan onnodige details haalt je uit de sfeer. De kamer voelt alsof deze in een testfase is want er is extreem veel ruimte voor verbetering.

De kamer is leuk en best uitdagend en ik wil de kamer ook niet afraden omdat deze slecht is, want dat is het niet! Maar ik struikel over de extreem lovende reacties en de hoge cijfers. Voorkom teleurstelling als je verwacht dat de kamer een 9.5 gemiddeld heeft en de publieksprijs van 2018 heeft gewonnen.

Geef goede cijfers en reviews aan goede kamers, en geef geen 10 omdat je het wel naar je zin hebt gehad.


6.5

Sfeer: 5.5

Spelbeleving: 5.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2018

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Drankje inbegrepen
 • Matige afwerking
 • Onlogische en verwarrende puzzels
 • Geen sfeer
 • Anticlimax
 • Misleidende reviews en gewonnen prijzen
 • Geen pinautomaat aanwezig. Zéér onnodig onprofes

  bilipeJeanettevanderBijlswouters

0 reviews