Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

The Gold Of Lutine

Egmond aan den hoef, Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 6

8 jaar

Lees reviews

Meer over The Gold Of Lutine

De Lutine is een Brits schip dat in 1799 op onverklaarbare wijze ten onder is gegaan tussen Vlieland en Terschelling met aan boord een enorme lading goud. Al dat goud op de bodem van de zee heeft vele duikers besmet met de goudkoorts. Ze waren echter niet zo succesvol als goudzoekers.

Drie Egmondse duikers hebben daar verandering in gebracht. Met hun vernuftige strategie viste ze de ene na de andere goudstaaf op. Maar ook bij de Egmonders heeft de goudkoorts de hebzucht aangewakkerd. Om de helft van hun vondsten niet af te hoeven staan hadden ze het plan om het goud te verbergen en later ongezien op te duiken. Uit recent boven water gekomen documenten blijkt dat dit nooit gelukt is. Zal het goud nog ergens op het schip verborgen liggen?

Waan jezelf tot een echte wrakduiker en ga op zoek naar het vermeende goud van de Lutine. Maar pas op dat je zelf niet wordt besmet met de Goudkoorts!


Thema's

Geschiedenis

Kinderen

Mysterie

Onderwater

Eigenschappen

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLENDE

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

13 likes

128 bezoekers

82.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Mosselaan 130
1934 RD, Egmond aan den hoef
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

109 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (128 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 september 2022

Boat trip

Na een tip vanuit de podcast over escaperooms hebben we een dagje Egmond/Haarlem gepland.
Na de andere kamer al gespeeld te hebben, zijn we begonnen aan deze kamer.

De kamer heeft een mooie aankleding, waardoor je meekomt in het verhaal. Hele andere puzzels dan de eerdere kamer. Op een aantal punten waren we wat zoekende in de kamer, maar al met al hebben we het erg naar ons zin gehad.

Deze kamer hebben we met zn 4en gespeeld, maar zou ook leuk zijn om met 2 ervaren spelers te spelen.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Sfeer
 • Goede prijs

  Drs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2022

Maritiem Lutine

Met vier personen waren we al in Egmond en hadden we zojuist al een escape room daar gespeeld. We zaten nog even wat te drinken en te kletsen in de mooie ontvangstruimte. Onze auto hadden we gratis voor de deur geparkeerd staan 👌. Na en tijdje waren we klaar voor ons volgende avontuur op deze locatie; ‘The Gold Of Lutine'.

We kregen een nieuwe gamehost die ons zou begeleiden tijdens het spel. De introductie vindt plaats in de kamer door middel van een filmpje. Vooraf instrueert de gamehost over wat wél en niet mag in de kamer.

Toen we begonnen viel ons op dat ook deze kamer prachtig gedecoreerd en gethematiseerd is. Ze houden bij Escape Room Egmond van uitdagingen, want het is ontzettend moeilijk om een scheepswrak realistisch na te bouwen. Toch is het ze hier gelukt, chapeau daarvoor 👏. Vooral door de lichteffecten krijg je echt het idee, dat je op de bodem van de zee bent. Daarnaast dragen de geluidseffecten bij aan de sfeer die ze willen creëren en dat is hier geslaagd als je het mij vraagt.

De puzzels in deze kamer zijn voornamelijk lineair, wat betekent dat je eerst het ene op moet lossen voordat je door kunt met het volgende. Af en toe kun je hier dingen tegelijkertijd oplossen. Dat is fijn, want dan kan iedereen een steentje bijdragen. Verder waren er puzzels die ik tof en origineel vond, maar ook wat puzzels waarbij ik me een beetje frustreerde. Het is – naar mijn idee – altijd vervelend als je weet wat je moet doen, maar het ontzettend véél moeite kost óf lang duurt om het uit te voeren. Daarnaast was bij een puzzel, die ik het meest frustrerend vond, de techniek zeer gevoelig, waardoor je extra véél moeite moest doen om het juist in te voeren. Dit is natuurlijk een smaakdingetje, dus hecht hier vooral niet te véél waarden aan bij de beslissing óf je deze kamer wél óf niet wilt spelen, want wellicht vind jij het hartstikke tof om te doen én zie jij het als een uitdaging 💪.

Deze kamer is meer een 1.0 kamer, wat betekent dat je redelijk wat oplossingen van puzzels in moet voeren op cijfer- en hangsloten. Dit is voor mij géén probleem, want ik hou erg van ‘classy'-escapen. Daarbij maakt het niet zoveel uit waarop je iets moet invoeren, als de weg er naartoe (de puzzel), maar leuk is, toch? Nou én het grootste deel van de puzzels zijn hartstikke leuk hier, naar mijn idee.

Door véél vertraging bij bepaalde puzzels, wisten we uiteindelijk niet uit de kamer te ontsnappen binnen de gegeven tijd. Het was daarom extra tof dat onze gamehost ons de kamer uit liet spelen. Dank hiervoor 👍. Zo krijg je toch nog alles mee én daar is het mij altijd om te doen.

Al bij al; Een mooi aangeklede 1.0 kamer met een grote diversiteit aan puzzels. Zeker een aanrader om te spelen als je in de buurt bent van Egmond.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal 4 personen i.v.m. voornamelijk lineair puzzelen en bewegingsruimte op sommige momenten;
- Deze kamer is geschikt voor zowel ervaren als onervaren spelers van escape rooms;
- Als je beide kamers op deze locatie speelt, zou ik met deze kamer beginnen en afsluiten met de andere kamer i.v.m. het beste voor het laatst bewaren.

Escape Room Egmond, bedankt voor jullie gastvrijheid en vriendelijkheid. Wij hebben een leuke middag gehad bij jullie én we komen graag nog eens terug, mochten jullie een andere kamer bouwen 😉.


7

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 6.5

Service: 7.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Verhaal
 • Licht en geluid
 • Thematisering en decoratie

  sjephanie

Michiel (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Leuke escaperoom, zit goed in elkaar, vriendelijke ontvangst

We hebben de escaperoom "The Gold of Lutine" gedaan. We vonden het leuk om te doen, de escaperoom zat goed in elkaar, vriendelijke ontvangst en het geheel maakte een goed verzorgde indruk.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

ma3chemma3chemJunior EscaperLid sinds: 26 juli 2020 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Leuk verhaal!

Mooie decoratie, het voelt alsof je echt in het schip zit. Alles werkte naar behoren, de puzzels waren weer anders dan andere kamers die we hebben gespeeld maar stonden in een mooie verbinding met elkaar. Met zijn vieren gespeeld en gehaald!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:30 min


 • Goede service
 • Verhaal

 

Mon-CherieMon-CherieEscape ApprenticeLid sinds: 15 oktober 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2023

Leuk en mooi

Een leuke escaperoom, niet te moeilijk. Mooie decoratie en een interessant verhaal


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Verhaal
 • Logica
 • Sfeer

 

AngelUndercoverAngelUndercoverSenior EscaperLid sinds: 03 mei 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 juni 2023

Schip ahoi!

37* Het thema boot/schip valt niet altijd bij iedereen in de smaak en de rooms die er in dit thema zijn, willen nog wel eens behoorlijk verschillen in kwaliteit. Ons eerste bootavontuur was een ramp dus wilden we deze ervaring omzetten in een positieve. En dat is gelukt!
De kamer is wat 'ouder' wordt gezegd bij ons onthaal. Oftewel; wat meer sloten dan de hedendaagse experiences. Geen enkel probleem, zolang alles maar goed werkt.
De kamer klopt van begin tot eind. Er zitten behoorlijk uitdagende puzzels in verwerkt. Niet heel veel poespas en het decor is niet spectaculair, maar het verhaal en onze opdracht is duidelijk. We hebben iets langer over de kamer gedaan (3 min.) omdat we veel tijd verloren zijn toen we op zoek waren naar een cijfercombinatie die we eigenlijk al veel te vroeg hadden opgelost en totaal vergeten waren dat we deze nog in ons arsenaal hadden.
Deze kamer is leuk voor verschillende doelgroepen en niveaus. Neem je tijd en denk logisch na, dan los je het mysterie op!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperLid sinds: 04 mei 2022 (71 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Hey schipper mag ik overvaren

Leuke kamer, na wat mindere ervaringen met het boot thema. Deze heeft dat echt wel goed gemaakt. Kamer klopt alles werkt en lekker puzzelen.. ja heel veel hang sloten en dus wat oudere kamer maar ondanks dat een prima ervaring.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  57:29 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Logica

 

jessica_escapejessica_escapeEscaperLid sinds: 20 januari 2019 (51 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 april 2023

Lekker puzzelen voor twee

Bij binnenkomst in de kamer weet je gelijk dat je op een boot bent 😀. Het ziet er leuk uit en de kleur effecten maken het af. De puzzels zijn lineair. Wel allemaal in thema en gevarieerd wat altijd een goed idee is. Deze kamer hebben we met 2 ervaren spelers gedaan en dan is het leuk. Ik denk dat als je deze kamer met meer ervaren spelers speelt dat het minder leuk is.


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  52:45 min

 

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (268 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 april 2023

Water niet inbegrepen bij de duik

Op deze locatie kwamen we voornamelijk voor The Expedition, maar als we er toch zijn dan spelen we deze er maar gelijk bij. Parkeren kan voor de deur en de ontvangstruimte is netjes als niet wat sfeerloos. Bij deze kamer krijgen we de opdracht om het gezonken schip van de Lutine in te gaan duiken. Deze zit namelijk vol met goud dat we willen hebben! We krijgen een video intro in de kamer en nog instructies van de man die onze wrakduik overziet en mogen beginnen. De duikpakken en het zuurstoftekort moet je er zelf maar bij bedenken.

Qua sfeer gelden hier veel van dezelfde kwaliteiten als voor The Expedition. Het decor is mooi, al mist er vaker afwerking. Dit wordt naarmate het spel vordert gelukkig minder opvallend. Je doet er in ieder geval goed aan om niet te ver over de rand van de boot te kijken... Het sfeertje is het beste schattig te noemen en totaal niet dreigend. De spanning stijgt nooit hoger dan een rustig puzzelniveau en hoewel ik een spanningsboog mis maakt het de kamer niet saai. Vooral hoe het licht gebruikt wordt om het onderwatergevoel te scheppen vind ik schattig gedaan.

De kamer bevat verder een simpel en direct verloop. Het is vooral lekker afwisselend puzzelen met voornamelijk hangsloten in een leuke setting zonder grote verrassingen of giga effecten. De flow zit bij ons goed en we zijn er ook al snel hintloos uit. De kamer is klein en ook niet bepaald uitdagend als je al ervaring hebt, dus kom bij voorkeur met 2 of 3 spelers. Bij sommige puzzels heb je gewoon niet de ruimte voor meer spelers. Je speelt The Gold of Lutine echt voor het lekker puzzelen en ik denk dat vooral beginners hier hun lol op kunnen. Net zoals bij The Expedition is de kamer trouwens redelijk geprijst als je beide kamers boekt (€90 voor 4 spelers).

Kortom, als je even lekker wil puzzelen in een mooi decor voor een prima prijs dan is The Gold of Lutine voor jou! De spanningsboog zou wat strakker kunnen staan en de afwerking kan wat beter, maar alsnog was de kamer good fun. Ik zou op deze locatie eerst deze kamer spelen en dan The Expedition. The Gold of Lutine past eerder bij beginners terwijl The Expedition ervaren spelers meer zal bieden.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:36 min


 • Puzzelflow
 • Mooi decor
 • Goede prijs
 • Leuke setting
 • Gebrekkige afwerking
 • Gebrek aan een spanningsboog

 

blond007blond007EscaperLid sinds: 20 augustus 2019 (54 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 april 2023

Hele leuke kamer!

Wij hebben een hele leuke avond gehad! Ik was met twee dames die nog nooit een escaperoom hadden gespeeld en we waren na afloop alle 3 super enthousiast. De aankleding van de kamer is mooi, we waanden ons echt in een andere wereld, wij vonden het hele leuke puzzels en alles paste perfect in het thema. Daarnaast hebben we heel gezellig na kunnen praten en was de eigenaresse heel erg vriendelijk en enthousiast. Hele goede begeleiding! Wij komen zeker terug voor de andere kamer!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Zeeuwse mossels

Ontsnapt: Ja  59:26 min


 • Logica
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Beleving
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad

 

ladybugladybugEscape ApprenticeLid sinds: 13 april 2023 (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 april 2023

Mijn eerste escaperoom, super leuke ervaring!

Dit was de eerste keer dat ik een escaperoom speelde. Ik vond het decor prachtig en de puzzels ontzettend leuk en passend in het thema. De gastvrouw was ontzettend vriendelijk en heeft veel liefde voor het vak waarin ze werkt. Een aanrader!


8

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: De Zeeuwse mossels

Ontsnapt: Ja  59:26 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Beleving

 

anneanneEscape ApprenticeLid sinds: 27 september 2020 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 maart 2023

Gewoon een fijne kamer

Voor zondagmorgen een fijne kamer. Geen complexe puzzels, maar wel leuk afwisselende opdrachten. Leuk verhaal en puzzels passend bij het thema. Enkele hints op het juiste moment. Prettige host.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Diversiteit
 • Goede service

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 06 april 2019 (141 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 19 maart 2023

Mooi afgewerkte kamer

Dit is echt een ouderwetse puzzelkamer. De kamer ziet er heel mooi uit. Leuke en logische puzzels, die perfect in het thema passen. Wij waren met een groep van vier personen, wat prima te doen is. Vooral een leuke kamer voor beginnende spelers, maar wij als ervaren spelers hebben ons ook goed vermaakt.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

annet (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 november 2022

Goed bedacht, leuke puzzels

Deze kamer met 6 personen gespeeld. Leuke puzzels waar je goed bij moest nadenken. Mooi decor, goed verhaal en leuke props!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  56:15 min

 

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (159 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 oktober 2022

Pittiger dan ik dacht

Na de andere kamer op deze locatie te hebben gespeeld, dacht ik deze kamer makkelijk uit te spelen. Tot mijn verbazing was deze een stuk pittiger.

Leuk aangekleed en de puzzels waren origineel. Net zoals de andere kamer op deze locatie was het in ons geval leuker deze met twee personen te spelen.

Zeker wel een kamer die gespeeld moet hebben.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving

 

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (343 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 augustus 2022

Super leuk

Erg leuke puzzelkamer met slotjes, welke overigens helemaal niet storend waren.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  55:47 min


 • Beleving
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (254 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 augustus 2022

Leuke en mooie kamer!

-


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:47 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving

 

AmbarianAmbarianEscape ExpertLid sinds: 18 juli 2020 (153 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 augustus 2022

Bootje varen met de familie

Soms kom je zo van die kamers tegen die je meteen van in het begin verbazen. Deze is er zo eentje. Decor van de kamer is ongelofelijk mooi uitgewerkt. Chapeau!
We hebben deze kamer met onze 2 kinderen (7 en 10) gespeeld en ze konden goed meedoen en waren volledig ondergedompeld in het verhaal en de kamer.
We vonden de puzzels ook heel creatief en sommige klassiekers mooi aangepast.
Met recht een familiekamer te noemen!
Ook leuke nabespreking. Altijd leuk om gepassioneerde mensen tegen te komen.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Puzzels
 • Familiekamer

 

SylfariSylfariEscape GuruLid sinds: 15 juni 2016 (238 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2022

Leuke gezinskamer

#231 Nadat m'n partner en ik samen met haar 7-jarige dochter een escape hadden gespeeld, smaakte dat naar meer. Altijd leuk een kamer die geschikt is voor gezinnen, want dat zijn er niet veel. Qua niveau was deze voor ons 2 volwassenen goed te doen en het waren leuke typische escape puzzels. Voor dochtertje was het nog niet haalbaar om zelf al oplossingen te bedenken, maar als wij haar uitlegden hoe de puzzel moest kon ze wel goed meehelpen en vond dat ook leuk. Ze vond het best spannend soms, vooral omdat het een beetje donker is met wat geluids- en lichteffecten en door het onverwachtse van iets openmaken en niet weten wat er dan gebeurt, maar ik kan me indenken dat er ook genoeg kinderen zijn die daar geen moeite mee hebben. Ik begreep ook dat als de kamer door alleen kinderen gespeeld wordt met een kinderfeestje, het niveau wordt aangepast. Ik vond de kamer er netjes in decor uitzien, een logisch en duidelijk verhaal en bijpassende puzzels. De gamemaster was heel vriendelijk en dochtertje mocht zelfs nog even in de control room zien hoe dat eraan toegaat bij een escape room. Alles bij elkaar een leuke escape ervaring voor het gezin!


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  56:30 min


 • Goede begeleiding
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Weinig origineel

 

Sfeervolle puzzelkamer met wat ruis

The Hidden Temple was een kamer die ik al een tijdje op mijn lijst had staan. Hij was gesloten, overgekocht en terug opgebouwd op een iets andere manier. Maar Egmond is echt een heel stuk rijden voor me, te ver voor deze kamers. En ja als we dan toch gaan, pakken we deze kamer op aanraden van een vriendin ook maar mee.
Gisteren waren we er op een uurtje vandaag en ik ben natuurlijk moeilijk te overtuigen, dus ik zat al in de auto.

De boekingsmodule is iets apart.
De kamer lijkt in eerste instantie 70 euro te kosten, maar dit is het basisbedrag. Daar komen de spelers nog bij a 10 euro het stuk.
Maar als je 2 kamers tegelijk boekt maakt deze module een fout en rekent hij maar voor 1 room die spelers aan. Je gaat er dus vanuit dat je 160 euro voor 2 rooms betaald, maar dat blijkt ter plaatse 180 euro te zijn.
Onnodig complex en onduidelijk wat perfect vermeden kan worden.

Onthaal:

Het was lang voor mij geleden, maar ik belde last minute een escape room, er werd opgenomen en ondanks dat we maar met 2 kwamen was het ook echt mogelijk om te boeken. Ik heb vaker anders meegemaakt.

De escape room ligt op een klein industrieterrein, er is gratis parkeerplaats voor de deur en hoewel het wel duidelijk is dat je bij de escape room bent, zou een bordje bij de ingang niet misstaan. Het is voor de goede orde de witte bel links van de deur.

De ontvangstruimte is basic en wat donker, maar prima voor hun primair doel en dat is gezinnen ontvangen.
Onze 2 hosts waren vriendelijk en gaven ons een welkom gevoel.

Kamer:

The Gold of Lutine…. Het verhaal start in de kamer, iets wat ik liever niet zie, maar het filmpje is goed uitgevoerd. Het is duidelijk, niet te lang en we weten wat we moeten doen. Ook erg goed, alle andere lampen zijn uit tijdens het filmpje wat je dwingt te kijken.

Zodra het filmpje klaar is, start ook de kamer op en het is echt een mooi decor dat de schipssetting zo realistisch mogelijk neer weet te zetten. Dit is geen kamer waar je grote verrassingen van moet verwachten, maar echt dat uurtje puzzelplezier.

De sfeer is wat eentonig en er is geen spanningsboog aanwezig. Ik miste dat wel, maar voor een familiekamer is dat natuurlijk niet echt nodig.
De puzzel zijn goed aanwezig en wisselen goed af tussen denk en doe.
Voor ons was er wel wat ruis aanwezig doordat je vaak zaken al half kan oplossen terwijl je met de oplossing nog niets kan, alleen weet je dat op dat moment niet. Tijdig even stoppen is dus de boodschap. Eerlijk gezegd dank ik wel dat het hier en daar opgelost kan worden door bepaalde zaken pas te geven op het moment dat het ook pas nut heeft, maar dan krijg je natuurlijk wel een enorm lineaire kamer en dat is zeker als je deze kamer met 4 speelt niet wenselijk.
De meeste puzzels dagen 2 mensen goed uit tot samenwerken, maar meer ook niet.
Alleen zou het dan wel wenselijk zijn dat je de andere puzzel, die nu maar gedeeltelijk op te lossen is, ook echt kan afmaken.

Zo worden we doorheen de kamer een aantal keren op een doodlopend spoor gezet en hebben we de hint ook echt wel nodig om verder te geraken.
De kamer is een mix tussen old school sloten en hier en daar wat moderne techniek waarvan 1 een klein frustratiemomentje kan geven door zijn gevoeligheid.
Wel zijn alle puzzel echt in thema en bied de kamer ook echt de conclusie die je zoekt.

Conclusie:

Met nog 3 minuten op de klok komen we buiten en ondanks de death ends heb ik me prima vermaakt met ons 2.
Ik denk dat dat de grootste tip is, heb je wat ervaring, kom lekker met ze'n 2-en puzzelen in een leuke setting.

We werden echt prima opgevolgd en kregen onze hints mooi op het moment dat het wel echt nodig was.

Als je komt, begin dan met deze kamer.7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Kelly & Yves

Ontsnapt: Ja

 

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (201 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 juni 2022

Het goud zoeken was nog best een uitdaging.. :-)

De andere kamer op deze locatie stond al een tijdje op onze wish-list. Dus toen we besloten om de reis naar Egmond te gaan maakten, boekten we deze kamer er bij :-) We speelden eerst The expedition en daarna deze. Achteraf gezien hadden we dat liever andersom gedaan. Dus mocht je beide kamers gaan spelen, zouden we aanraden om eerst deze te spelen en daarna The expedition.

Nadat we super enthousiast uit The expedition kwamen, moesten we even wachten tot we door konden. Een andere groep zat namelijk nog in de kamer. In de ontvangstruimte was het best stil en daardoor konden we mee luisteren met de andere groep die nog in de escape room zaten. Het zou fijn zijn als er dan een muziekje aan zou staan in de ontvangstruimte, zodat er wat omgevingsgeluiden zijn en je niet te veel hoort van de escape room. Toen de groep eruit kwam, werd wel aan ze gevraagd niks te vertellen wat wij konden horen, dus dat was wel fijn. Ook deze kamer begint weer met een filmpje om in het verhaal te komen. We moesten even schakelen, want de puzzels in deze kamer waren weer heel anders dan die in The expedition. Leuk om te zien met hoeveel creativiteit beide kamers gemaakt zijn. Zeker een pluspunt! Er was één puzzel die overlap had met de andere kamer. Op zich niet heel storend, maar het verrassingseffect was wel weg voor ons. De host heeft ons goed begeleid. Ze heeft ons veel zelf laten ontdekken en wachtte precies lang genoeg met het geven van hints. Voor ons gevoel hebben we bijna alle puzzels uiteindelijk zelf opgelost en dat blijft toch het leukste aan escapen. De puzzels die je tegenkomt zijn passend in het thema, niet allemaal even origineel, maar wel heel leuk om op te lossen :-). Met een klein beetje extra tijd wisten we het goud te vinden. Super fijn dat we die extra tijd kregen, waardoor we de hele ervaring hebben mee gekregen. Ook hier was er achteraf nog ruimte om onduidelijkheden te verhelderen, maar dat was niet nodig. We maakten weer een foto en konden daarna met een tevreden gevoel beginnen aan onze terugreis!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: M&E

Ontsnapt: Ja


 • Leuke puzzels in thema
 • Goede begeleiding

 

Eline92Eline92Junior EscaperLid sinds: 31 oktober 2021 (17 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2022

Leuke kamer!

De puzzels waren niet enorm lastig. Wel fijn dat we met 2 onderdelen een kleine tip nodig hadden. Verder gingen we gestroomlijnd de kamer door. De jongen die ons hielp was niet erg enthousiast waardoor het ontvangst een beetje ongemakkelijk was.


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 5.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede prijs
 • Logica
 • Slechte service
 • Beleving

 

ThijsJVO98ThijsJVO98EscaperLid sinds: 12 februari 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 april 2022

Leuke instap kamer

Begin super snel van start gegaan maar toch uit eindelijk werd de kamer wel wat moeilijker. Eerste keer dat we een kamer met z'n tweeen deden maar toch zeker goed bevallen


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in april 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:44 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

 

CBeentjesCBeentjesJunior EscaperLid sinds: 06 maart 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 maart 2022

Leuke room

Het was een room met leuke puzzels, die verschillen in moeilijkheid. Wij hebben de Engelse versie gespeeld. De voice-over in het Engels was niet heel goed, maar dit werd ook van tevoren aangegeven. De persoon sprak namelijk niet zo goed Engels, het was verstaanbaar maar met een erg Nederlands accent.


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2022

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  58:27 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (236 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 februari 2023

Leuk kamertje

Leuke kamer met leuke puzzels . Decor was prima in orde , leek goed op een schip inclusief de hut .


7.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  56:51 min

 

MattiesMattiesJunior EscaperLid sinds: 21 augustus 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2022

Geweldig decor!

Het decor en de setting waarin deze escaperoom zich afspeelt is fantastisch. Je komt gelijk helemaal in de sfeer door alle details, geluiden en sfeer. De puzzels zelf waren erg leuk, uitdagend en paste perfect in het decor.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  57:28 min


 • Ambiance
 • Original
 • Difficulty
 • Storyline

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig