Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Haerlemsch Recept

Haarlem, Nederland

Nu geopend

60 minuten

3 - 7 (Aanbevolen: 5)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Haerlemsch Recept

Als de eigenaardige kroegbaas 'Gekke Gambrienis' plots van de aardbodem verdwijnt, blijft zijn café onbeheerd achter. Volgens zijn gasten maakte hij al tijdenlang een verwarde indruk en kwam hij zelden zijn eigen kroeg uit.

Tientallen jaren gaan voorbij. Van Gambrienis werd nooit meer iets vernomen en veel vragen blijven onbeantwoord. Wat spookte hij daar uit? En draaide hij daadwerkelijk door?

 


Thema's

Geschiedenis

Kroeg

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

13 likes

124 bezoekers

95.5% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Klein Heiligland 8
2011 EG, Haarlem
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

44 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (123 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 september 2022

Proost op gekke Gambrienis

Na een tip vanuit de podcast over escaperooms hebben we een dagje Egmond/Haarlem gepland.
De laatste kamer op de planning was het Haerlemsch Recept.

De kamer is heel sfeervol en mooi ingericht. Heeft originele puzzels en leuke verrassende aspecten. Het hint systeem is anders dan 'normaal' waarbij je hints kunt kopen met bier, leuk!
De puzzels zijn lineair, maar je moet wel doorpakken. Ik zou deze kamer dan ook met 3 tot 4 personen adviseren te spelen.

Deze kamer is zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

  Drs-jlcanouk

MariekeMariekeEscape EnigmaLid sinds: 02 maart 2020 (438 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 juni 2023

"Wow, die zag ik niet aankomen!"

In het centrum van Haarlem ligt deze verborgen parel. Trek even wat extra tijd uit voor het parkeren, en wat eten/drinken in de buurt, Haarlem is èrg mooi!

De escaperoom zelf ligt achterin/boven een restaurant. Even bellen als je er bent en je kan naar binnen, en dan begin je ook direct.
Na een korte uitleg (lees: een uit het hoofd geleerd verhaal wat opgelepeld wordt) kunnen we voorzien van een ontzettende noodknop (de hintknop) naar binnen. Ik heb een hekel aan zelf hints vragen, maargoed. Je mag zes hints vragen en elke keer als je op de knop drukt verdwijnt er een glaasje bier op het scherm. (Wij speelden overigens hintloos, wat voor mij aangeeft dat de gameflow heel goed is!)

Je komt binnen in een ruim opgezet café, leuk gedecoreerd, netjes afgewerkt. Her en der een beetje stoffig, maar ach, het is een onbeheerd café. Beetje jammer is dat later in het spel de ruimtes wat minder (of zelfs niet) afgewerkt zijn, dingen met stift op de muur geschreven etc.
Het verloop van deze kamer was echt verrassend! Er zitten hele leuke elementen in die ik hier nooit aan zag komen.
De sfeer is goed, de puzzels zijn leuk en in thema, de gameflow is (zoals eerder gezegd) erg goed.

Wij hebben ons hier ontzettend vermaakt, dit is echt een aanrader.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anouk

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (224 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 juni 2023

Zeker weten een verborgen parel!

Haarlemsch recept stond na het horen van een podcast al een tijdje op mijn wishlist en nu was het dan toch eindelijk zover. De escape room ligt midden in Haarlem dus trek vooral wat extra tijd uit voor het vinden van een parkeerplaats. De escape room is gelegen in een restaurant. Beetje gek, maar ik ben de kamers wel eens op vreemdere plaatsen tegengekomen :).
Na een korte uitleg en introductie konden we beginnen. Bij deze kamer is het de bedoeling dat je zelf hints vraagt. Niet echt mijn favoriete manier van hints krijgen. Ik snap zelf ook nooit zo goed waarom dit een ding is. Bij binnenkomst in de ruimte ben ik gelijk positief verrast. De kamer ziet er mooi en netjes uit. Deze afwerking en aankleding wordt tijdens het spel wel steeds wat minder. De puzzels zijn origineel en logisch en we hadden een lekkere gameflow te pakken en wisten hintloos te ontsnappen. Ik heb in deze kamer wat elementen gezien die ik nog nooit eerder heb gezien! Aan het eind kregen we nog een leuk presentje mee en kregen we nog een korte uitleg. We werden daarna ook vrijwel meteen alleen gelaten, omdat ze door moest naar een andere groep. Deze kamer is zeker een kamer die je mee moet pakken als je in de buurt van Haarlem bent.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  Marieke

CasturiiCasturiiEscape EnigmaLid sinds: 04 september 2019 (265 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 oktober 2022

Sinds wanneer komt Mike Oldfield in deze pub?

Je bent eens een dagje in Haarlem voor een concert. Daar kan prima een kamer bij, toch? De kamer bevindt zich in het centrum van Haarlem. Parkeren kan wel eens een dingetje zijn. Om er te komen moet je buiten wachten, het personeel bellen, door een restaurant heen lopen, en naar de bovenverdieping gaan. Het klinkt allemaal redelijk intimiderend, maar in de trailer van Escape Haarlem zie je al waar je moet zijn en valt het best mee.
We worden ontvangen door een vriendelijke host en kunnen direct beginnen. We dringen de pub in waar de eigenaar een bijzonder bier recept verscholen zou houden. Aan ons om het te bemachtigen! Voor het spel begint krijgen we een ENORME rode knop mee. Als wij een hint willen drukken we de knop in, maar dit mag maar zes keer tijdens de kamer. Ze geven hier zelf geen hints, maar geven een indicatie wanneer het een goed idee is om een hint te pakken. Ik vind het eerlijk gezegd een rare opzet die volgens mij alleen maar er toe dient dat er niemand mee hoeft te kijken. Wij hebben in totaal maar één hint nodig gehad, dus storend is het gelukkig niet.

De kamer zelf is een pub-thema en ik heb hier zelf stiekem toch wel een zwak voor. Het geschiedkundige aspect komt niet zo vaak terug als ik verwacht had, maar is zeker leuk. Het is allemaal zo koddig en typisch stamkroeg dat je er vrolijk van wordt. Vooral het begin is overtuigend gedecoreerd en mooi afgewerkt. Echter zwakt dit steeds meer af naarmate de kamer vordert. We gaan van mooie pub naar kale ruimtes waar teksten letterlijk met stift op de muur zijn geschreven. Sommige dingen zijn ook vreemd en kloppen qua totaalbeeld voor mijn gevoel niet helemaal in de kamer. Dit vind ik toch wel zonde, omdat Escape Haarlem wel laat zien dat ze weten hoe ze het goed moeten doen. Er mist voor mij uiteindelijk net iets te veel spanning. Het is natuurlijk geen dreigend thema, maar na een tijd begint het een beetje te statisch te voelen.

Het verloop is waar de kamer mij enorm verrast. Het geheel is verbazingwekkend creatief. Vanaf het begin hebben wij een goede flow te pakken en krijgen we duidelijke feedback voor waar we moeten zijn en wat we moeten doen. De kamer is vrijwel compleet lineair en zou ik daarom ook niet met meer dan vier mensen spelen. Je kan het lineaire mogelijk als storend ervaren, maar wij niet. De puzzels zijn lekker creatief en in thema. Sommige puzzels heb je wel eerder gezien, maar ze zijn zo goed in thema en leuk om te doen dat ik dat totaal geen issue vind.
Er komen naast de toffe puzzels ook een paar onverwachts creatieve momenten langs. Het zijn simpele dingen die de lol er in houden en het geheel lekker speels houden. Je kan je vraagtekens zetten bij hoe kloppend ze nou zijn in het verhaal, maar ze zijn zeker heel leuk.
Er zit verder een puzzelelement in de kamer dat door het spel heen vaker terug komt. Het is creatief bedacht en voegt naar mijn mening ook wel wat toe. Daarentegen kan het ook verwarrend zijn en kun je jezelf er mogelijk zelfs mee dwarsbomen. Mijn advies is om heel goed te kijken wat je nodig hebt en wanneer. Uiteindelijk komt alles samen in een doodsimpele, maar belonende eindpuzzel.

Wat een verrassing! Ik had niet verwacht zo veel lol te hebben met deze room, maar here we are. Het geheel kan nog flink wat winnen aan sfeer, afwerking, en totaalbeeld, vooral naarmate het spel vordert, maar qua flow en fun zit het hier helemaal goed. Deze kamer verdient voor mijn gevoel wel iets meer aandacht dan het nu krijgt, vooral gezien hoe weinig reviews er pas zijn. Ik heb me hier goed vermaakt en kom zeker terug voor de andere! Een verborgen pareltje in Haarlem!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verrassend creatief verloop
 • Lekkere puzzelflow
 • Puzzels mooi in thema
 • Tof thema met geschiedenis
 • Afwerking ontbreekt
 • Kan een flinke sfeer-boost gebruiken

  Marieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (215 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 06 september 2022

Proost 🍺

Na twee escape rooms in Egmond, was onze dorst nog niet gelest. Met vier personen reden we naar Haarlem om bij Escape Haarlem onze derde kamer van de dag te spelen; ‘Haerlemsch Recept'.

We kwamen aan bij de escape room, die midden in het centrum is gevestigd. Je auto kun je parkeren in een parkeergarage in de buurt (betaald). Vervolgens moet je de gamehost bellen én maakt hij de deur voor je open. De escape room zit in hetzelfde pand als een lunchroom, we liepen door de lunchroom naar de ontvangstruimte. Wat ik leuk vond aan deze ruimte is dat er drie verschillende gethematiseerde deuren zijn voor iedere kamer. Zo zie je aan de deur waar je naar binnen gaat, wat het thema zal zijn.

Wij mochten na een korte instructie én introductie door de gamehost door de kroegdeur naar binnen. Het doel bij deze escape room is direct duidelijk én de naam geeft natuurlijk al wel wat weg 😜.

Ik houd van kroeg/café kamers. Ik weet niet waarom, maar ik leef altijd op in escape rooms die zo gethematiseerd zijn 😍. Deze kamer zag er echt super mooi uit. De decoratie en thematisering is sterk gedaan. Wél wordt het gedurende het spel wat minder qua decoratie. Ook miste ik een achtergrondmuziekje om nog wat meer in de kroegsfeer te komen. Desalniettemin was de sfeer verder prima.

Op een originele manier wordt gedurende het spel de structuur van de kamer weergegeven. Dit is erg fijn, want dit zorgt voor een logisch verloop van het spel. Hoewel de kamer hier lineair door wordt (= puzzel voor puzzel oplossen), kun je hier met vier man toch goed uit de voeten. Iedereen kan zich ergens op focussen. De puzzels zijn origineel en over het algemeen leuk om te doen. Er zitten enkele destructieve momenten in de kamer, waarbij je dus erg goed op moet letten hoe je met bepaalde elementen om moet gaan, want verkeerd = verkeerd.

Er zit één show-off element in de kamer dat op zich wél grappig is, maar niet zoveel met het thema en verhaal te maken heeft. Helaas deed dit het niet, waardoor we één best wel tijd rovende puzzel niet hebben gedaan. Dit was jammer, maar waarschijnlijk hebben we daardoor het spel wél binnen de gegeven tijd kunnen uitspelen. Dit betekent dat je dus best wel moet doorwerken in deze kamer 😁….

Wat ik ten slotte nog wil benoemen is dat ik het tof vond dat deze kamer naast een escape room ook een klein geschiedenislesje was. Dit werd ons na het spelen toegelicht door de gamehost. Mooi hoe de Haarlemse cultuur/geschiedenis met o.a. Frans Hals terug komt in deze kamer. Altijd tof als escape rooms iets doen met de plek waar ze gevestigd zijn 👌.

Al bij al; Een leuke kamer die vooral in het begin zeer realistisch en goed gethematiseerd en gedecoreerd is. De kamer bevat leuke puzzels en biedt genoeg uitdaging voor een groep van vier.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. lineair puzzelen;
- Bedenk je goed, tijdens het spelen, waarvoor je iets het best kunt gebruiken, anders ben je het kwijt;
- Deze kamer is niet geschikt voor mensen die het graag op hun dooie akkertje doen 😜.

Escape Haarlem, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer! Wij komen zeker nog terug voor jullie andere kamers.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Decoratie en thematisering
 • Verhaal
 • Manier van structuur weergeven
 • Logica
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Passend bij de streek

  sjephanie

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (201 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 september 2022

Die Gekke Gambrienis..

Deze dag stonden er 3 escapes op de planning. We begonnen de dag in het café van Gekke Gambrienis. We parkeerden de auto op 5 minuutjes loopafstand van de locatie. We werden welkom geheten door onze host en na een korte uitleg en plaspauze mochten we het café binnen gaan. In de uitleg werd verteld dat je een X aantal hints mag vragen. Dit heeft persoonlijk niet mijn voorkeur. Wat wel fijn was aan het systeem, was dat er op een bepaalde manier werd aangegeven wanneer om een hint vragen passend zou zijn in het spel. Hierdoor weet je wel wanneer je eigenlijk een hint nodig hebt.

De kamer is lineair. Daar kun je niet omheen. De opbouw is hierdoor super duidelijk. Je weet welke puzzel je moet oplossen en wanneer je die wel of niet goed hebt gedaan. Hierdoor is de kamer, naar mijn mening, geschikt voor wat kleinere groepen. Wij speelden zelf met 4 en we hadden daar niet nog iemand extra bij kunnen gebruiken. De puzzels in de kamer zijn goed verweven in het thema en passend in de kamer. Er was 1 puzzel die ons veel tijd kostte en die wat frustratie opleverde. Dat was jammer, want dat haalde ons even uit het spelplezier. Gelukkig kwam dat daarna al snel weer terug, want het is een heerlijke kamer om te spelen. Echt zo'n verborgen pareltje die je als liefhebber gespeeld moet hebben :-). Je kan zien dat er gebouwd is met passie en liefde voor het escapen. Alle elementen in de kamer zorgen voor een mooie eenheid, waardoor het echt een plezier is om binnen te treden in de wereld van Gekke Gambrienis.

Nadat we waren ontsnapt, maakten we een teamfoto. Verder was er niet echt tijd om na te praten, jammer. Wat ik ook heel jammer vond, was dat de host niet op de hoogte was dat we vandaag 2 kamers kwamen spelen. Ik vind dat eigenlijk wel bij een stukje service horen.

Kortom, een kamer die je als liefhebber zeker moet gaan spelen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Opbouw
 • Beleving

  Drs-jlc

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (331 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 maart 2024

Biertje

Het ontvangst is prima, echter nog voordat we de kamer ingingen hadden we de 1e hint al gekregen. Erg jammer, zo kom je de kamer toch net wat anders binnen. 1e kamer is helemaal tot in de puntjes afgewerkt. Bij de kamers die volgen is dit helaas niet overal het geval. Echter wel een hele leuke lineaire kamer om te spelen en met 3 personen goed te doen, met heel veel meer zou ik dan ook niet aanraden. Na het spelen van de kamer was er niet al teveel tijd om na te kletsen met de host.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal

 

Lize PeetersLize PeetersJunior EscaperLid sinds: 09 december 2023 (21 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 maart 2024

Prachtig decor

Zeer vriendelijke spelbegeleider. Inleving en decor een dikke 10 op 10. Kijk er naar uit om de andere 2 escape rooms ook te spelen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit

 

markgoedegebuuremarkgoedegebuureEscape MasterLid sinds: 27 september 2020 (192 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 februari 2024

Wat een leuke bar!

We spelen vandaag 2 kamers van Escape Haarlem. Als eerste ''Het Verzet'' en daarna nog ''Haarlems recept''.
De locatie ligt MIDDEN in de stad en is dus iets lastiger bereikbaar. Neem iets meer tijd om te parkenen, dit kan heel goed in een parkeergarage op 7 min lopen van de locatie.

Ontvangst:
Eenmaal op locatie moet je een nummer bellen om naar binnen te komen. Vreemd... Maar het werkt wel.
Ze deze deze locatie met een lunchroom. Kom je in de avond uren, dan mist de locatie wel wat sfeer.
Wij waren al binnen gezien we net het verzet gedaan hebben.
Erg jammer en een gemiste kans dat er niks van een drankje verkrijgbaar was... Een koelkastje met wat blikjes frisdrank is al genoeg!

Kamer:
Bij binnenkomst was er gelijk een hoop sfeer! Een leuk ingerichte kamer die een hoop sfeer ademt. We beginnen met zoeken en kunnen al vlotjes in het spel verder. We raken even in de war van een kastje wat open ging, maar hier zaten allemaal onderhoud/reparatie spullen van de Escaperoom zelf in... Waarom stop je dit in een kastje ín de escaperoom??? Dit was vreemd, maar gelukkig besefte we ons al snel dat dit niet de bedoeling was.

De ruimte is mooi... Maar ERG vies! Het kan geen kwaad om hier even een schoonmaak beurtje te doen.
De puzzels zijn uitdagend en de kamer is zo veel groter dan ik had verwacht. Erg leuke verassingen die ik oprecht niet zag aankomen. Leuk om toch nog zo verrast te worden!

Ook in deze kamer zijn we een aantal keer geholpen wat in mijn ogen echt te snel was. Ook hier hadden we ruim een kwartier over terwijl we echt een paar hints hebben gehad. Helaas waren we dus net als bij de vorige kamer best snel buiten wat zonde is. We hadden denk ik best wat minder hulp kunnen krijgen.

De puzzels en opdrachten in de kamer hebben een duidelijk verloop, dit wordt ook mooi zichtbaar gemaakt in het spel. En er is een leuke manier gevonden om je elke keer iets aan nieuwe spullen/info te helpen. Nog niet vaak/eerder op deze manier gezien in een kamer. Origineel!

Conclusie:
Een zeer leuke kamer die zeker op je wishlist mag! Prima puzzels die best wat afwisseling hebben en een leuke samenwerking vereisen. De kamer is wel vies en moet echt even een goede schoonmaak krijgen. Ook de begeleiding was niet helemaal top, we werden in mijn ogen soms echt te snel geholpen.
Als je ervaring hebt zou ik met 3/4 personen spelen. Ben je minder ervaren speel dan gerust met 5... Meer dan dat zou ik niet aanbevelen.

Dank Escape Haarlem voor het maken van deze kamer. We hebben ervan genoten!!!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  43:49 min


 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Origineel
 • Slechte begeleiding
 • Heeft onderhoud nodig
 • Niet de beste afwerking
 • Bouw spullen in de kamer
 • VIES!!!!

 

Tijn10Tijn10Escape ExpertLid sinds: 12 februari 2022 (111 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 februari 2024

Ons eigen biertje brouwen :)

Vandaag stonden er weer 2 kamer op de planning. Hiervoor speelde wij het Haarlems verzet en nu werd het tijd om het Haarlems recept te spelen. Een kamer waar ik toch wel het een en ander van verwachten.

De kamer:
Bij binnenkomst wordt gelijk te toon gezet. Een enorme leuke barretje waar wij ons het komende uur in mogen vermaken. Aan het begin raken wij wel even de kluts kwijt omdat wij een kastje met kennelijk een kinderslot erop geopend hebben waar allemaal stekkerdozen en andere zaken in zaten. Waarom dit in de escaperoom bewaard wordt snap ik niet, zeker omdat de host aangaf dat het wel eens vaker voorkwam dat deze kast open ging. Maar goed het verhaal en verloop van de kamer is duidelijk en er wordt hier op een leuke manier gebruik genaakt om het doel weer te geven. Iets wat ik nog niet eerder heb gezien in een escaperoom. En ook in deze kamer werden wij weer verast door een leuke stukje techniek maar ook hoe groot deze kamer is. De puzzels zijn erg leuk en zijn vooral gericht op doen. Het enige wat ons wel opviel is dat deze kamer erg vies was. Dus een schoonmaakbeurt is wel op zijn plaats. Daarnaast werden wij net zoals bij de het Haarlems Verzet erg snel en teveel geholpen. Want ook bij deze kamer staan wij met een aantal hintjes met ruim een kwartier over buiten. Zonde want wij lossen het graag zelf op.

Conclusie:
Leuke uitgebreide escaperoom met goed decor en leuke verassingen. Eentje die zeker op je wishlist mag en absoluut de moeite waard is.

Bedankt escaperoom Haarlem voor de leuke avond!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  47:49 min


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Logica
 • Begeleiding
 • Erg vies
 • Deur met kabels en dierlijke die gewoon open kan

 

MerliniMerliniJunior EscaperLid sinds: 28 maart 2024 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 maart 2024

Leuke kamer met verassingen

Afwisselende puzzels die wel liniear opgelost moeten worden. We hadden wat uitdagingen met de voorwerpen maar dat kwam ook door het niet opvolgen van de aanwijzingen.
Voor 1 puzzel is bepaalde behendigheid nodig welke best lastig is en fout kan gaan welke ik minder vond.

De centrale kamer is een echt bruin cafe wat leuk is vormgegeven maar dit zet zich niet door in de verdere ervaring


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:00 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

MaapzMaapzEscaperLid sinds: 21 november 2021 (49 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 maart 2024

Leuk!

Wij vonden het een leuke escape. Zowel denkpuzzels als doepuzzels, wat ik altijd leuk vind. Er zat ook een verrassend iets in deze kamer, wat ik niet eerder heb gezien, dat vond ik leuk en dat maakt de escape op een bepaalde manier ook origineel. Het was een afwisselende escape waar je je prima kunt vermaken. Vooral ook geschikt als je als groep nog niet zoveel ervaring hebt in mijn ogen.

Wij vonden de begeleiding matig. Het was duidelijk dat we niet continu in de gaten werden gehouden. En het hintsysteem, wat in eerste instantie leuk lijkt, leek niet optimaal te werken. Want ondanks dat we 2x niet om een hint vroegen, kregen we er wel één terwijl dat dan net iets was dat we 10 seconde ervoor hadden opgelost…

Prima escape om te spelen als je in de buurt bent. Verwacht geen diepgaand verhaal of ingewikkelde puzzels, maar wel een uurtje plezier!

Deze escape is leuk te combineren met een etentje in Haarlem (om in het thema te blijven gingen wij naar de Jopenkerk: erg leuk!).


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 5.5


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Begeleiding kan beter
 • Hintsysteem kan beter
 • Weinig diepgang

 

PrutsletPrutsletEscape ApprenticeLid sinds: 14 januari 2024 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 januari 2024

Zeer sterk!

Persoonlijk 1 van onze favoriete kamers die we gespeeld hebben. Duidelijke uitleg bij het begin, en ontzettend veel variatie qua puzzels!

Mooi decor, met aardig wat verrassings elementen.
Duidelijk spel verloop, en moeilijkheidsgraad precies goed!

Aanrader!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 10.0

Service: 9.0


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

 

Steffy RoosSteffy RoosSenior EscaperLid sinds: 11 juli 2021 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 oktober 2023

Superleuke escaperoom

We waren al heel erg blij verrast door Haarlems Verzet, en deze is ook weer zo cool!
Lekker alles in thema en leuke (en unieke) puzzeld.
Anders dan sommige ervaringen hadden we beide keren een leuke en geïnteresseerde host, niet zo'n ellenlang verhaal maar wel achteraf wat meer duiding en lekker enthousiast. Aanrader dus deze kamer, en we kunnen niet wachten tot die in de Koepelgevangenis open gaat!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Jelle & Steffy

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel

 

brandsweerbrandsweerJunior EscaperLid sinds: 08 maart 2020 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 oktober 2023

Origineel thema met leuke raadsels

Leuke kamer met aantal hele leuke effecten!


9.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  53:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal

 

October_RustOctober_RustJunior EscaperLid sinds: 12 maart 2023 (24 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 januari 2024

Leuke en leerzame lokale escape

Helaas was deel van groep te laat op de locatie. Er werd flink meegedacht door de host om te kijken of er door 2 aanwezigen alvast gestart kon worden. Fijn dat dat zo kon.
Dus met 2 man gestart… en uiteindelijk ook met 2 man gefinished.
Leuke setting en veel over de brouwgeschiedenis van Haarlem, leuk als je van bier en wat achtergrond houdt.
Er zitten zeker een aantal leuke creatieve puzzels tussen en ook met 2 man goed te doen… misschien wel meer genoten omdat er minder hectiek is en goede samenwerking.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:30 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

 

HubertineHubertineJunior EscaperLid sinds: 06 juli 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 04 september 2023

Leuke kamer

Leuke kamer, maar 6 personen was iets teveel. Mooi gemaakt en leuke puzzels


7.5

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels

 

JoriekeJoriekeJunior EscaperLid sinds: 29 mei 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 april 2023

Top! Net optijd opgelost.

Erg goede escape room met verschillende soorten puzzels. Je kan op een leuke manier de verschillende fases zien hoever je bent met het oplossen van de escape room. Zo weet je ook wanneer je om een hint kan vragen. Erg fijn ook dat je een knop krijgt waarmee je zelf kan bepalen wanneer je de hint wilt krijgen. Zo nodig geven zij een teken met het advies een hint te nemen, maar dan nog ligt de keus bij jullie zelf. Interessant om wat van de geschiedenis van de bierbrouwerij in Haarlem te leren.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:00 min


 • Goede begeleiding
 • Puzzels
 • Diversiteit
 • Logica
 • Verhaal
 • Origineel

 

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (206 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2023

Nieuw record

#142 Na het spelen van Haarlems Verzet hielden we een korte pauze voordat we door konden naar Haerlemsch recept. Gelukkig bleek naast de workshopruimte beneden er ook een ontvangstruimte te zijn op de eerste verdieping, waar we weinig last hadden van de workshop en er een leuk plekje was om even gezellig met elkaar na te praten. Na het spelen van Haarlems Verzet in 36 minuten waren we veel eerder klaar dan gedacht, dus we waren dan ook blij met de flexibiliteit om niet de geboekte tijd af te moeten wachten (45 + 24 minuten later) maar eerder te kunnen starten met de volgende kamer.

Het verhaal werd geïntroduceerd en wij konden de kamer in om meer te gaan ontdekken in de kroeg. Ik weet dat niet iedereen fan is van tekstjes in een kamer, maar ik kon de kleine stukjes tekst erg waarderen die we gaandeweg ontdekten. Het was precies genoeg om de ontwikkeling van het verhaal mee te krijgen en niet te veel om het gevoel te krijgen dat er kostbare tijd verloren laat gaan. Zo werden we middels verhaaltjes en puzzels door de kamer geleid.

De kamer is goed in thema uitgewerkt, de aankleding klopt en de afwerking is netjes. Je ziet hier duidelijke ontwikkeling t.o.v. Haarlems Verzet. De puzzels zijn goed in het thema verwerkt en er zit een duidelijke rode lijn door de kamer, waardoor wij een hele goede puzzelflow hebben ervaren. Een dermate goede puzzelflow dat we een nieuw record hebben neergezet!

En dat terwijl er meer dan voldoende te doen is in deze uitgebreide kamer. Er zijn tal van puzzels op het vlak van zoeken, muziek, doen, combineren én samenwerken. De puzzels zijn niet moeilijk en soms heb je ze al eerder gezien, maar ze zijn passend in het verhaal en waren leuk om uit te voeren.

Wij hebben ons hier goed vermaakt en hebben de ochtend met een leuk aandenken afgesloten. Aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  32:00 min


 • Flexibiliteit met starttijd
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Puzzels verwerkt in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Aandenken

 

kakayakakayaJunior EscaperLid sinds: 19 september 2017 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 januari 2023

Toffe kamer en gevarieerde puzzels

Deze kamer speelden we met zn zessen. Dat is iet wat veel voor deze kamer, maar de ruimte was wel groot genoeg. De aankleding past helemaal bij de kamer, en de puzzels zijn gevarieerd. Klein hintje nodig omdat we niet goed genoeg rond hadden gekeken, maar verder zat het logisch in elkaar.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

SteV91SteV91Escape ExpertLid sinds: 25 februari 2017 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 februari 2023

Cheers!

Leuke kamer, maar 6 personen is toch wel wat veel...
De kamer is namelijk behoorlijk lineair (dit is niet erg, maar wel vervelend met groter aantal).
Er is ook een leuk hint systeem aanwezig! Weer is wat anders dan anders, maar waarom dan zo'n grote rode knop? Had dit lekker in de kamer gehouden.
Verder kan de kamer naarmate hij verder gaat wel wat meer sfeer gebruiken. Waar hij zo mooi begint, zoveel minder wordt hij qua looks als je verder komt.
Leuk cadeautje achteraf, wat top aansluit op het verhaal!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Logica
 • Diversiteit

 

Peter (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 december 2022

Goede kamer!

Leuke kamer met logische puzzels & een mooie aankleding! Aanrader.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

SuzanneCALSuzanneCALJunior EscaperLid sinds: 12 november 2022 (32 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Origineel concept met Haarlems tintje

Erg leuke escaperoom met een keer een heel anders soort thema. Sommige puzzels waren ook erg origineel en het was een goed lopend verhaal. We hadden maar 1 hint nodig, maar het was zeker ook niet te makkelijk. Al met al een zeer vermakelijke kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

GeepescapeGeepescapeEscaperLid sinds: 18 februari 2023 (37 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 juni 2023

Leuk, maar helaas wat foutjes

Leuk idee en een aantal verrassende wendingen. Het verhaal was wel wat moeilijk te volgen en er zaten wat foutjes in de kamer. We kregen helaas ook ongevraagd hints, wat wij liever niet hebben.


6

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 4.0

Service: 4.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  59:46 min


 • Origineel
 • Sfeer
 • Heeft onderhoud nodig
 • Ongevraagde hints

 

CHRISVANDERPLASCHRISVANDERPLASSenior EscaperLid sinds: 01 januari 2022 (59 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 mei 2023

Verrassende puzzels en leuke sfeer

Dit was een echte puzzel kamer met doe en denk puzzels! Een enorm leuke kamer waarin je een fijne manier van spelen toegereikt krijgt, waarmee je aan de hand van de volgorde goed de kamer kan spelen.

Enorm fijn om deze kamer te spelen met een goede verhouding tussen doe en denk puzzels. Deze past ontzettend goed bij onze samenstelling van de groep, omdat wij in onze groep ook een goede verhouding van doeners en denkers hebben.

Ook is de kamer verrassend qua inrichting en is de afwerking echt heel mooi.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 7.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Richard Bolls Squad

Ontsnapt: Ja  43:11 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving

 

slinger13 slinger13 Escape MasterLid sinds: 02 november 2020 (231 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2023

Matig

Kamer met veel puzzels , waar ik van sommige maar weinig van snapte . Aankleding is voldoende maar niet overal . Sommige delen had wel wat meer aan gedaan kunnen worden . Flow was dramatisch ondanks dat we het gehaald hebben . Voor beginners mis een leuke kamer maar voor ervaren groepen weinig boeiends .


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:34 min

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig