Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Haerlemsch Recept

Haarlem , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

3 - 7 (Aanbevolen: 5)

15 jaar

Lees reviews

Meer over Haerlemsch Recept

Als de eigenaardige kroegbaas 'Gekke Gambrienis' plots van de aardbodem verdwijnt, blijft zijn café onbeheerd achter. Volgens zijn gasten maakte hij al tijdenlang een verwarde indruk en kwam hij zelden zijn eigen kroeg uit.

Tientallen jaren gaan voorbij. Van Gambrienis werd nooit meer iets vernomen en veel vragen blijven onbeantwoord. Wat spookte hij daar uit? En draaide hij daadwerkelijk door?

 


Thema's

Geschiedenis

Kroeg

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Bevat onderdelen niet geschikt epilepsie.

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

8 likes

79 bezoekers

92.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Klein Heiligland 8
2011 EG, Haarlem
Nederland

Route

Route

Media

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

28 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

Robin*Robin*Senior EscaperLid sinds: 19 januari 2020 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 september 2022

Proost op gekke Gambrienis

Na een tip vanuit de podcast over escaperooms hebben we een dagje Egmond/Haarlem gepland.
De laatste kamer op de planning was het Haerlemsch Recept.

De kamer is heel sfeervol en mooi ingericht. Heeft originele puzzels en leuke verrassende aspecten. Het hint systeem is anders dan 'normaal' waarbij je hints kunt kopen met bier, leuk!
De puzzels zijn lineair, maar je moet wel doorpakken. Ik zou deze kamer dan ook met 3 tot 4 personen adviseren te spelen.

Deze kamer is zeker een aanrader!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Verhaal
 • Moeilijkheidsgraad
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

  Drs-jlcanouk

CasturiiCasturiiEscape LegendLid sinds: 4 september 2019 (202 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2022

Sinds wanneer komt Mike Oldfield in deze pub?

Je bent eens een dagje in Haarlem voor een concert. Daar kan prima een kamer bij, toch? De kamer bevindt zich in het centrum van Haarlem. Parkeren kan wel eens een dingetje zijn. Om er te komen moet je buiten wachten, het personeel bellen, door een restaurant heen lopen, en naar de bovenverdieping gaan. Het klinkt allemaal redelijk intimiderend, maar in de trailer van Escape Haarlem zie je al waar je moet zijn en valt het best mee.
We worden ontvangen door een vriendelijke host en kunnen direct beginnen. We dringen de pub in waar de eigenaar een bijzonder bier recept verscholen zou houden. Aan ons om het te bemachtigen! Voor het spel begint krijgen we een ENORME rode knop mee. Als wij een hint willen drukken we de knop in, maar dit mag maar zes keer tijdens de kamer. Ze geven hier zelf geen hints, maar geven een indicatie wanneer het een goed idee is om een hint te pakken. Ik vind het eerlijk gezegd een rare opzet die volgens mij alleen maar er toe dient dat er niemand mee hoeft te kijken. Wij hebben in totaal maar één hint nodig gehad, dus storend is het gelukkig niet.

De kamer zelf is een pub-thema en ik heb hier zelf stiekem toch wel een zwak voor. Het geschiedkundige aspect komt niet zo vaak terug als ik verwacht had, maar is zeker leuk. Het is allemaal zo koddig en typisch stamkroeg dat je er vrolijk van wordt. Vooral het begin is overtuigend gedecoreerd en mooi afgewerkt. Echter zwakt dit steeds meer af naarmate de kamer vordert. We gaan van mooie pub naar kale ruimtes waar teksten letterlijk met stift op de muur zijn geschreven. Sommige dingen zijn ook vreemd en kloppen qua totaalbeeld voor mijn gevoel niet helemaal in de kamer. Dit vind ik toch wel zonde, omdat Escape Haarlem wel laat zien dat ze weten hoe ze het goed moeten doen. Er mist voor mij uiteindelijk net iets te veel spanning. Het is natuurlijk geen dreigend thema, maar na een tijd begint het een beetje te statisch te voelen.

Het verloop is waar de kamer mij enorm verrast. Het geheel is verbazingwekkend creatief. Vanaf het begin hebben wij een goede flow te pakken en krijgen we duidelijke feedback voor waar we moeten zijn en wat we moeten doen. De kamer is vrijwel compleet lineair en zou ik daarom ook niet met meer dan vier mensen spelen. Je kan het lineaire mogelijk als storend ervaren, maar wij niet. De puzzels zijn lekker creatief en in thema. Sommige puzzels heb je wel eerder gezien, maar ze zijn zo goed in thema en leuk om te doen dat ik dat totaal geen issue vind.
Er komen naast de toffe puzzels ook een paar onverwachts creatieve momenten langs. Het zijn simpele dingen die de lol er in houden en het geheel lekker speels houden. Je kan je vraagtekens zetten bij hoe kloppend ze nou zijn in het verhaal, maar ze zijn zeker heel leuk.
Er zit verder een puzzelelement in de kamer dat door het spel heen vaker terug komt. Het is creatief bedacht en voegt naar mijn mening ook wel wat toe. Daarentegen kan het ook verwarrend zijn en kun je jezelf er mogelijk zelfs mee dwarsbomen. Mijn advies is om heel goed te kijken wat je nodig hebt en wanneer. Uiteindelijk komt alles samen in een doodsimpele, maar belonende eindpuzzel.

Wat een verrassing! Ik had niet verwacht zo veel lol te hebben met deze room, maar here we are. Het geheel kan nog flink wat winnen aan sfeer, afwerking, en totaalbeeld, vooral naarmate het spel vordert, maar qua flow en fun zit het hier helemaal goed. Deze kamer verdient voor mijn gevoel wel iets meer aandacht dan het nu krijgt, vooral gezien hoe weinig reviews er pas zijn. Ik heb me hier goed vermaakt en kom zeker terug voor de andere! Een verborgen pareltje in Haarlem!


8

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verrassend creatief verloop
 • Lekkere puzzelflow
 • Puzzels mooi in thema
 • Tof thema met geschiedenis
 • Afwerking ontbreekt
 • Kan een flinke sfeer-boost gebruiken

  dcmarieke

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (160 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 6 september 2022

Proost 🍺

Na twee escape rooms in Egmond, was onze dorst nog niet gelest. Met vier personen reden we naar Haarlem om bij Escape Haarlem onze derde kamer van de dag te spelen; ‘Haerlemsch Recept’.

We kwamen aan bij de escape room, die midden in het centrum is gevestigd. Je auto kun je parkeren in een parkeergarage in de buurt (betaald). Vervolgens moet je de gamehost bellen én maakt hij de deur voor je open. De escape room zit in hetzelfde pand als een lunchroom, we liepen door de lunchroom naar de ontvangstruimte. Wat ik leuk vond aan deze ruimte is dat er drie verschillende gethematiseerde deuren zijn voor iedere kamer. Zo zie je aan de deur waar je naar binnen gaat, wat het thema zal zijn.

Wij mochten na een korte instructie én introductie door de gamehost door de kroegdeur naar binnen. Het doel bij deze escape room is direct duidelijk én de naam geeft natuurlijk al wel wat weg 😜.

Ik houd van kroeg/café kamers. Ik weet niet waarom, maar ik leef altijd op in escape rooms die zo gethematiseerd zijn 😍. Deze kamer zag er echt super mooi uit. De decoratie en thematisering is sterk gedaan. Wél wordt het gedurende het spel wat minder qua decoratie. Ook miste ik een achtergrondmuziekje om nog wat meer in de kroegsfeer te komen. Desalniettemin was de sfeer verder prima.

Op een originele manier wordt gedurende het spel de structuur van de kamer weergegeven. Dit is erg fijn, want dit zorgt voor een logisch verloop van het spel. Hoewel de kamer hier lineair door wordt (= puzzel voor puzzel oplossen), kun je hier met vier man toch goed uit de voeten. Iedereen kan zich ergens op focussen. De puzzels zijn origineel en over het algemeen leuk om te doen. Er zitten enkele destructieve momenten in de kamer, waarbij je dus erg goed op moet letten hoe je met bepaalde elementen om moet gaan, want verkeerd = verkeerd.

Er zit één show-off element in de kamer dat op zich wél grappig is, maar niet zoveel met het thema en verhaal te maken heeft. Helaas deed dit het niet, waardoor we één best wel tijd rovende puzzel niet hebben gedaan. Dit was jammer, maar waarschijnlijk hebben we daardoor het spel wél binnen de gegeven tijd kunnen uitspelen. Dit betekent dat je dus best wel moet doorwerken in deze kamer 😅.

Wat ik ten slotte nog wil benoemen is dat ik het tof vond dat deze kamer naast een escape room ook een klein geschiedenislesje was. Dit werd ons na het spelen toegelicht door de gamehost. Mooi hoe de Haarlemse cultuur/geschiedenis met o.a. Frans Hals terug komt in deze kamer. Altijd tof als escape rooms iets doen met de plek waar ze gevestigd zijn 👌.

Al bij al; Een leuke kamer die vooral in het begin zeer realistisch en goed gethematiseerd en gedecoreerd is. De kamer bevat leuke puzzels en biedt genoeg uitdaging voor een groep van vier.

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met maximaal vier personen i.v.m. lineair puzzelen;
- Bedenk je goed, tijdens het spelen, waarvoor je iets het best kunt gebruiken, anders ben je het kwijt;
- Deze kamer is niet geschikt voor mensen die het graag op hun dooie akkertje doen 😜.

Escape Haarlem, bedankt voor het bouwen en onderhouden van deze kamer! Wij komen zeker nog terug voor jullie andere kamers.


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Decoratie en thematisering
 • Verhaal
 • Manier van structuur weergeven
 • Logica
 • Origineel
 • Goede begeleiding
 • Passend bij de streek

  sjephanie

EscapElineEscapElineEscape GuruLid sinds: 21 september 2019 (194 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 september 2022

Die Gekke Gambrienis..

Deze dag stonden er 3 escapes op de planning. We begonnen de dag in het café van Gekke Gambrienis. We parkeerden de auto op 5 minuutjes loopafstand van de locatie. We werden welkom geheten door onze host en na een korte uitleg en plaspauze mochten we het café binnen gaan. In de uitleg werd verteld dat je een X aantal hints mag vragen. Dit heeft persoonlijk niet mijn voorkeur. Wat wel fijn was aan het systeem, was dat er op een bepaalde manier werd aangegeven wanneer om een hint vragen passend zou zijn in het spel. Hierdoor weet je wel wanneer je eigenlijk een hint nodig hebt.

De kamer is lineair. Daar kun je niet omheen. De opbouw is hierdoor super duidelijk. Je weet welke puzzel je moet oplossen en wanneer je die wel of niet goed hebt gedaan. Hierdoor is de kamer, naar mijn mening, geschikt voor wat kleinere groepen. Wij speelden zelf met 4 en we hadden daar niet nog iemand extra bij kunnen gebruiken. De puzzels in de kamer zijn goed verweven in het thema en passend in de kamer. Er was 1 puzzel die ons veel tijd kostte en die wat frustratie opleverde. Dat was jammer, want dat haalde ons even uit het spelplezier. Gelukkig kwam dat daarna al snel weer terug, want het is een heerlijke kamer om te spelen. Echt zo'n verborgen pareltje die je als liefhebber gespeeld moet hebben :-). Je kan zien dat er gebouwd is met passie en liefde voor het escapen. Alle elementen in de kamer zorgen voor een mooie eenheid, waardoor het echt een plezier is om binnen te treden in de wereld van Gekke Gambrienis.

Nadat we waren ontsnapt, maakten we een teamfoto. Verder was er niet echt tijd om na te praten, jammer. Wat ik ook heel jammer vond, was dat de host niet op de hoogte was dat we vandaag 2 kamers kwamen spelen. Ik vind dat eigenlijk wel bij een stukje service horen.

Kortom, een kamer die je als liefhebber zeker moet gaan spelen!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 6.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Opbouw
 • Beleving

  Drs-jlc

MarindeMarindeEscape GuruLid sinds: 10 augustus 2019 (143 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 maart 2023

Nieuw record

#142 Na het spelen van Haarlems Verzet hielden we een korte pauze voordat we door konden naar Haerlemsch recept. Gelukkig bleek naast de workshopruimte beneden er ook een ontvangstruimte te zijn op de eerste verdieping, waar we weinig last hadden van de workshop en er een leuk plekje was om even gezellig met elkaar na te praten. Na het spelen van Haarlems Verzet in 36 minuten waren we veel eerder klaar dan gedacht, dus we waren dan ook blij met de flexibiliteit om niet de geboekte tijd af te moeten wachten (45 + 24 minuten later) maar eerder te kunnen starten met de volgende kamer.

Het verhaal werd geïntroduceerd en wij konden de kamer in om meer te gaan ontdekken in de kroeg. Ik weet dat niet iedereen fan is van tekstjes in een kamer, maar ik kon de kleine stukjes tekst erg waarderen die we gaandeweg ontdekten. Het was precies genoeg om de ontwikkeling van het verhaal mee te krijgen en niet te veel om het gevoel te krijgen dat er kostbare tijd verloren laat gaan. Zo werden we middels verhaaltjes en puzzels door de kamer geleid.

De kamer is goed in thema uitgewerkt, de aankleding klopt en de afwerking is netjes. Je ziet hier duidelijke ontwikkeling t.o.v. Haarlems Verzet. De puzzels zijn goed in het thema verwerkt en er zit een duidelijke rode lijn door de kamer, waardoor wij een hele goede puzzelflow hebben ervaren. Een dermate goede puzzelflow dat we een nieuw record hebben neergezet!

En dat terwijl er meer dan voldoende te doen is in deze uitgebreide kamer. Er zijn tal van puzzels op het vlak van zoeken, muziek, doen, combineren én samenwerken. De puzzels zijn niet moeilijk en soms heb je ze al eerder gezien, maar ze zijn passend in het verhaal en waren leuk om uit te voeren.

Wij hebben ons hier goed vermaakt en hebben de ochtend met een leuk aandenken afgesloten. Aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  32:00 min


 • Flexibiliteit met starttijd
 • Sfeer, aankleding en afwerking
 • Puzzels verwerkt in thema
 • Afwisselende puzzels
 • Uitgebreide kamer
 • Aandenken

 

kakayakakayaJunior EscaperLid sinds: 19 september 2017 (39 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 januari 2023

Toffe kamer en gevarieerde puzzels

Deze kamer speelden we met zn zessen. Dat is iet wat veel voor deze kamer, maar de ruimte was wel groot genoeg. De aankleding past helemaal bij de kamer, en de puzzels zijn gevarieerd. Klein hintje nodig omdat we niet goed genoeg rond hadden gekeken, maar verder zat het logisch in elkaar.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Puzzels

 

stefan_hofstefan_hofSenior EscaperLid sinds: 25 februari 2017 (73 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 februari 2023

Cheers!

Leuke kamer, maar 6 personen is toch wel wat veel...
De kamer is namelijk behoorlijk lineair (dit is niet erg, maar wel vervelend met groter aantal).
Er is ook een leuk hint systeem aanwezig! Weer is wat anders dan anders, maar waarom dan zo'n grote rode knop? Had dit lekker in de kamer gehouden.
Verder kan de kamer naarmate hij verder gaat wel wat meer sfeer gebruiken. Waar hij zo mooi begint, zoveel minder wordt hij qua looks als je verder komt.
Leuk cadeautje achteraf, wat top aansluit op het verhaal!


7

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 7.0

Service: 7.5


Gespeeld in januari 2023

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verhaal
 • Logica
 • Diversiteit

 

Peter (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 december 2022

Goede kamer!

Leuke kamer met logische puzzels & een mooie aankleding! Aanrader.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

 

SuzanneCALSuzanneCALJunior EscaperLid sinds: 12 november 2022 (29 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 november 2022

Origineel concept met Haarlems tintje

Erg leuke escaperoom met een keer een heel anders soort thema. Sommige puzzels waren ook erg origineel en het was een goed lopend verhaal. We hadden maar 1 hint nodig, maar het was zeker ook niet te makkelijk. Al met al een zeer vermakelijke kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  57:00 min


 • Origineel
 • Verhaal
 • Puzzels
 • Diversiteit

 

slinger13 slinger13 Escape GuruLid sinds: 2 november 2020 (167 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 januari 2023

Matig

Kamer met veel puzzels , waar ik van sommige maar weinig van snapte . Aankleding is voldoende maar niet overal . Sommige delen had wel wat meer aan gedaan kunnen worden . Flow was dramatisch ondanks dat we het gehaald hebben . Voor beginners mis een leuke kamer maar voor ervaren groepen weinig boeiends .


7

Sfeer: 6.5

Spelbeleving: 6.0

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  57:34 min

 

SirClaySirClayEscape ExpertLid sinds: 2 december 2021 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 2 oktober 2022

Veel te doen

Dit is een kamer waarin je niet verveelt. Een hele grote kamer met veel diversiteit en ruimtes.

De opzet is zeker goed, daar sommige afwerkingen wel beter mochten.

Puzzels origineel en decor realistisch. Sfeer mocht soms wel iets meer aangedikt worden. Maar desondanks een leuke kamer met goede puzzels!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Verhaal

 

DeNeijDeNeijJunior EscaperLid sinds: 13 februari 2023 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 februari 2023

Leuke sfeervolle kamer

Kamer is leuk en sfeervol gemaakt. Puzzels voelen niet altijd even logisch aan en is zeker geen spannende kamer. Wel leuk om met wat beginnende spelers te spelen.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 6.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Moeilijkheidsgraad
 • Weinig origineel
 • Gebrek aan verhaal

 

debbie_de_klerkdebbie_de_klerkEscape ExpertLid sinds: 6 april 2019 (114 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Erg leuke kamer

Hier twee kamers gespeeld met twee personen. De verhalen achter de kamers zijn goed en ook doorgevoerd in de kamers. Met twee personen waren ze te doen, maar een grotere groep zou ook makkelijk kunnen. De puzzels waren leuk en je had er soms ook wat behendigheid voor nodig. Al met al een leuke kamer voor een prima prijs.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

 

ce_linace_linaJunior EscaperLid sinds: 5 mei 2019 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 31 oktober 2022

Mooie kamer, mindere beleving.

We speelden deze kamer met 2 personen (beiden ervaren). Zijn helaas niet ontsnapt. Ontvangst was bijzonder, je komt binnen in een restaurant en wordt daar opgehaald door de spelleider. In ons geval een wat timide en verlegen meisje. Er volgde niet echt een praatje vooraf, behalve de gebruikelijke spelregels en mochten vrij direct van start. Tijdens de game kom je een element tegen waarbij wij de volgorde 'verkeerd' hadden gedaan. Echter de begeleiding vanuit de spelleider volgde niet, waarop we lang hebben stil gestaan op een plek waar we niet zoveel aan konden doen. Uiteindelijk de kamer op een kleine 1 a 2 minuten niet gehaald, wat erg jammer was omdat het naar ons idee voorkomen had kunnen worden als er anders was begeleid. De kamer zelf was erg mooi en de puzzels waren erg tof, maar de beleving bleef bij ons helaas een beetje uit.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 4.5


Gespeeld in februari 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Origineel
 • Decor
 • Slechte begeleiding

 

angelappelsapangelappelsapJunior EscaperLid sinds: 7 september 2019 (67 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Verscholen pareltje in Haarlem

Dit is geen kamer waar mensen over praten. Een top 10, een volledig afgewerkte, special-effects, wow-factor kamer met verrassende elementen. Maar waarom eigenlijk niet? Hij checkt behoorlijk wat boxes, vind ik. Locatie is top, ontvangst en begeleiding door host super, we zijn te vroeg maar mogen gelijk starten na voorbereiding. De kamer is te spelen vanaf drie personen maar is aangepast voor ons, als duo (super dat dit kan).
We starten, maar kijken eerst even goed de ruimte rond, wow, hier is veel aandacht aan besteed. Lineair ja, maar wij houden ervan. Geen enorm open deuren, veel afwisselende puzzels, nauwelijks cijfersloten en uitstekend gebruik van de ruimte(n). We zijn aangenaam verrast en moeten echt wel even aan de bak om de 60 minuten te redden zonder al te veel hints. Gelukkig weten we de kamer, met al zijn leuke historische elementen uit Haarlem, tot een goed einde te brengen met 55 minuten op de klok.


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 2 personen

Team: AnJen

Ontsnapt: Ja


 • Afwerking, sfeer, verhaal (compleet)
 • Service, begeleiding
 • Puzzels (moeilijkheid, originaliteit)
 • Locatie
 • Corona maatregelen voor grote(re) groepen
 • Prijs
 • Hints (een paar hints kwamen te vroeg)

 

DaCostaDaCostaEscape ApprenticeLid sinds: 9 november 2021 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 november 2021

Leuk aangekleed en goede variatie in puzzels

De kamer voelde als een echte bar, dus de aankleding begon al goed. Er waren verschillende soorten puzzels en activiteiten, voor iedereen in de groep wel iets leuks.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Diversity
 • Ambiance

 

SevenSevenJunior EscaperLid sinds: 16 september 2019 (43 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2021

Leuke escape in een café

Mooie kamer helemaal in stijl. Leuke variërende puzzels. Voor ieder wat te doen. Leuke verrassingen.

Begeleiding en ontvangst heel enthousiast, duidelijke uitleg en met een mooi geschiedenis verhaal aan het einde.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Geschiedenis thema

 

AndreaAndreaEscape ExpertLid sinds: 23 augustus 2016 (93 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 juni 2021

Vindt het recept

Bas het verzet ook nog het recept gespeeld. Meteen bij binnenkomst onder de indruk van de aankleding. En enorme hoeveelheid verschillende type puzzels en effecten en 49 minuten later eten het recept te bemachtigen. Super leuk, pittige puzzels en alles top bij het thema passend. Een gelaagde kamer, waarbij teamwork en belangrijk aspect is.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Variëteit puzzels
 • Effecten
 • Aankleding

 

amamEscaperLid sinds: 27 december 2017 (42 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 augustus 2021

Wat prachtig. Echt tot in de puntjes afgewerkt

Echt heel mooi. Helemaal in het thema. Geschiedenis erin verwerkt. Puzzels leuk maar mag uitdagendeer. Mogelijk omdat wij al veel kamers gespeeld hebben.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Aanklding echt heel erg mooi en afgewerkt
 • Puzzels mogen wat ingewikkelder

 

Domina TempusDomina TempusSenior EscaperLid sinds: 9 november 2018 (105 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2020

Weer eens naar een cafe :-)

Deze kamer is top in thema met afwisselende puzzels. Als toch wat meer ervaren escaper vond ik de puzzels niet moeilijk en vlogen we dan ook door de kamer heen. Een paar leuke aspecten in de kamer maakte deze escaperoom tot een leuk uitje!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (306 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2020

Sfeervolle lineaire kamer

Leuke kamer met goed verhaal
Escape Haarlem kwam steeds vaker naar boven bij gesprekken tussen fanaten. Beide kamers spraken we ook wel aan qua thema en dat in combo met een eigenaar die vlot reageerde op de vraag of we nog konden komen spelen maakte dat we vrijdagavond voor hun deur stonden.

Onthaal:

Escape Haarlem bevind zich in een zijstraatje. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage (kamp) en van daaruit is het nog een dikke 5 minuten wandelen.
De escaperoom zelf ligt achter een meubelzaak en een horeca zaak en het was een beetje een vreemde weg van binnenkomen. Ook de ontvangstruimte vond ik wat raar, we zaten in de opslag van de keuken... Of dit iets tijdelijk is weet ik niet.

Na net Haarlems Verzet gespeeld te hebben, hadden we wel zin in hun nieuwste kamer: Haerlemsch Recept.

Kamer:
Net als bij hun vorige room blijkt ook deze kamer een stukje geschiedenis te bevatten. Leuk dat ze hier zoveel mee doen, het geeft toch een extra diepte aan een kamer.

De deur nodigde uit om binnen te gaan en eens binnen tref je werkelijk een enorm mooi decor aan.
Nu cafe's / tavernes etc. hebben steeds de neiging om dezelfde puzzels te gebruiken en de meeste van jullie zullen heus wel weten welke ik bedoel. Ik was aangenaam verrast dat het hier niet het geval was. De makers hebben echt hun best gedaan om alles enorm sfeervol en in thema te houden zonder leentjebuur te spelen.

Dat gezegd zijnde is deze kamer wel lineair tot in de kleinste teen en dat is niet erg met een kleine groep, maar ik zou deze niet met veel mensen willen doen.
De kamer verraste me wel op elk vlak en ze laten duidelijk zien dat ze slim gebruik maken van hun ruimte.
Tips kon je net als bij de vorige kamer kopen maar nu met pintjes bier :-) origineel.

Ondanks dat wij door de kamer vlogen, voelde dat niet zo aan. Alleen stelde ik me bij 2 zaken toch vragen en dat werd achteraf ook netjes overlopen.
De puzzels zijn geen echte breinbrekers, zeker niet voor de ervaren escaper.

Ook in deze kamer weer een duidelijk verhaal, een duidelijke ontknoping en zelfs een beloning.

Conclusie:
Een enorm sfeervolle kamer met hier en daar echt leuke elementen waar zeker minder ervaren groepen kleine waw momentjes gaan hebben. Voor mij had de kamer net een tikje minder lineair mogen zijn. Wel leuk vond ik het feedbacksysteem en vooral hoe authentiek de kamer aanvoelde. Misschien kan er nog iets meer met muziek/effecten gedaan worden, maar al bij al een hele goede ervaring.

Escape Haarlem heeft ons dan ook niet teleurgesteld!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in december 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

 

Moniek (25 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 november 2020

Verrassend

Super leuke kamer! Goed ontvangst door een enthousiaste jongen. Kamer zitten originele puzzels in. Deze kamer hoort hoger in de lijst top kamers. Wanneer de 3e kamer af is komen we zeker terug!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2020

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Gastvrij
 • Origineel
 • Leuke puzzels
 • Je kan hem maar 1x doen

 

Gyöngyi (28 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2020

Zeer verrassende, originele kamer!

We werden enthousiast ontvangen door de host van deze escape room. Na een korte uitleg werden we de kamer ingeleid. Ondanks dat we ervaren spelers zijn kwamen we in deze kamer toch veel nieuwe, verrassende puzzels en effecten tegen. Omdat we met z’n drieën waren was de kamer een klein beetje aangepast, zodat het wel haalbaar zou zijn. Dit was goed gedaan en merkte we niks van tijdens het spelen. De host was alert en gaf goede gerichte hints waar nodig. Het was een hele avontuurlijke kamer, waar je eigenlijk van de ene kamer in de andere terecht komt!! Er is weinig bekend over deze kamer op Escapetalk, maar deze kamer verdient veel waardering. Echt een aanrader om een keer te doen. Gezien de ruimte(s) zouden wij wel max. 4 spelers per keer adviseren.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Goede leuke special effects
 • Goede, vriendelijke begeleiding
 • Leuke, verrassende puzzels en opdrachten
 • Met meer dan 4 personen erg krap.

 

kasvkasvEscaperLid sinds: 24 maart 2019 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 augustus 2020

Fantastisch, in deze kroeg zou ik graag komen

Na goede verhalen te hebben gehoord over deze kamer was het hoog tijd om de kamer eens te gaan spelen. De aankleding en de puzzels waren fantastisch. Er zitten allemaal verschillende originele puzzels in van wiskundig tot fysiek. Ivm corona hadden ze de kamer iets aangepast maar dat was niet hinderlijk, we zijn alle 4 continue aan het puzzelen geweest. Verder wil ik een groot compliment geven aan de host, bij de andere kamer kregen we het idee dat de host het allemaal maar weinig boeide maar deze host wist er een leuk en levendig verhaal van te maken. Ook het napraten achteraf was erg prettig. Escape haarlem hanteert een systeem waarbij je maximaal 6 hints mag 'kopen', hier ben ik zelf wat minder dan van maar dat is persoonlijke voorkeur. Al met al een enorme aanrader en leuk voor ervaren en beginnende spelers.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2020

Gespeeld met 4 personen

Team: It takes 2 (and then some more)

Ontsnapt: Ja  46:00 min


 • Host
 • Aankleding kamer
 • Verschillende soorten puzzels
 • Continue bezig
 • Hintsysteem

 

rickbaileyrickbaileyEscaperLid sinds: 14 augustus 2021 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2021

Originaliteit ten top en schitterende effecten!

Heel erg genoten van deze kamer met allerlei originele puzzels en mooie sfeer effecten.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2020

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Decor
 • Sfeer en Beleving

 

dennis_spreeuwdennis_spreeuwJunior EscaperLid sinds: 4 februari 2020 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 februari 2020

Als ik hier Kroegbaas was ging ik nooit meer weg

Een kamer met leuke verrassingen en afwisselende puzzels. Behendigheid, nadenken, spelen, muzikaal. Allerlei puzzels die goed in het thema passen en leuk aansluiten op het verhaal van deze escaperoom


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in december 2019

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig