Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Meer over Chernobyl

De kernramp van Chernobyl was de grootste kernramp die ooit heeft plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde op 26 april 1986. Reactor 4 van de kerncentrale explodeerde bij dit ongeluk!

35 jaar later lanceert TheStart® de 1ste Chernobyl escape room in de Benelux!

Deze 'Mystery' thriller' is op de kernramp geïnspireerd. Er is 2 jaar gewerkt om de deze live escape room van 180m² zo realistisch mogelijk te maken. Als medisch escapeteam zal je een verboden deel van de kerncentrale betreden en op zoek gaan naar Het Serum!

Ruim 30 jaar na de kernramp werd een nieuwe en gevaarlijke vorm van radioactieve straling ontdekt in een verboden deel van de kerncentrale. Mens en dier kunnen hierdoor een uiterst gevaarlijke mutatieziekte oplopen. Een militair team van medische geleerden slaagt erin om in het grootste geheim een serum te ontwikkelen om deze mutatieziekte te neutraliseren, maar het noodlot slaat toe...

Alle communicatie met het militair medisch team ter plaatse is abrupt verbroken. Gedacht werd dat iedereen was omgekomen. Geruchten doen nu echter de ronde dat één van de onderzoekers het alsnog heeft overleefd, doch zelf de uiterst gevaarlijke mutatieziekte heeft opgelopen. De ziekte kan zorgen voor plotse zichtvermindering, afbladerende huid en een onweerstaanbare drang om op geluiden af te komen. Besmette mensen of dieren verstoren stroombronnen in hun onmiddellijke nabijheid! Een werkende camera heeft recentelijk nog beweging gedetecteerd in het verboden deel van de centrale. Vage beelden tonen een onherkenbare, verwarde persoon...


Thema's

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Afrader indien zwanger

Niet rolstoeltoegankelijk

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Eetgelegenheid

Drankgelegenheid

Statistieken

3 likes

18 Escapetalk bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Liersesteenweg 172
2520, Ranst (Lier)
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

15 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape GuruLid sinds: 18 november 2018 (169 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 8 augustus 2021

Voor 71 minuten 35 jaar terug in de tijd

Het is nog niet zo lang geleden toen we nog bij The Start waren voor hun andere rooms. Chernobyl zat me toen al aan te loeren en ik wou dolgraag weten wat ze hier van deze beleving gemaakt hadden.
Amsterdam catacombs, Entered, stay in the dark en nu Chernobyl...

Onthaal:
The Start ligt langs een drukke baan en beschikt over een aantal privé parkeerplaatsen. De ontvangstruimte is groot en mooi ingericht.
Vooral de controlekamer is een echt pareltje.
Ze beschikken hier momenteel over 2 rooms die je al kan spelen (de 3de vanaf 6/8) en een vr gedeelte.
Na de nodige uitleg, de tig wc-bezoekjes en het opbergen van de spullen, konden we eindelijk aan ons nieuw avontuur beginnen.

Kamer:

De start is apart dan kan ik je meegeven. Meteen wordt duidelijk dat het bittere ernst is om dit verhaal tot een goed einde te brengen.
Je geraakt natuurlijk niet zomaar in Chernobyl. Dat is enkel voor de beste weggelegd, dus voor ons zat het er al meteen op :-)
Chernobyl is werkelijk prachtig gethematiseerd en met prachtig bedoel ik verschrikkelijk realistisch. Het voelt haast of de deur naar hier al 35 jaar dicht is. Maar toch blijken we niet alleen te zijn.

We hebben 71 minuten de tijd om het serum terug te vinden en te ontsnappen voor we worden blootgesteld aan de dodelijke straling.
Helaas voor ons is er iemand voor ons te lang blootgesteld met alle gevolgen van dien.

Chernobyl is net als de andere experiences met acteur een stuk afhankelijk hoe jij als speler het spel speelt. Je kan je het zo moeilijk maken als je zelf wilt en dat is wel tof.
De puzzels vergen een combo van communicaties en teamwork, net het gene wat simpel is in normale condities maar nu allesbehalve.
Hier en daar vergen de puzzels wel wat leeswerk, maar uiteindelijk is ook dat weer een extra moeilijkheid.

De acteur is ook hier weer van toegevoegde waarde en het maakt het verhaal een stuk aannemelijker. Niks zo leuk om als een groep volwassen mensen ergens muisstil in een hoekje te zitten :-)

De kamer bouwt prima op naar een finale en heel tof dat je dit als team moet doen!

Conclusie:

Chernobyl is een erg toffe expercience met acteur. Qua spanning of "engheid" denk ik dat het een perfecte opstap is naar de andere kamers in deze klasse, maar daarom niet moet onderdoen voor de rest. Het gaat dan vooral om de spanningsboog en de duurtijd van de room.

Ik vond het aantal van 4 perfect om deze room te spelen maar ik kan me inbeelden dat heel veel mensen liever meer mensen om zich heen hebben. Dit is net als bij de andere ervaringen met acteur leuker als je met meer bent.
Er is een soort van perfecte manier van spelen al lijkt het me net toffer als je af en toe eens goed in de fout gaat.

België heeft er opnieuw een topkamer bij!


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anthonyteunenJohan Le Van

SandraIrisSandraIrisEscaperLid sinds: 9 november 2018 (86 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2021

Chernobyl

The Start ligt aan een doorgaande weg met prima parkeervoorzieningen. De locatie is goed vindbaar. De ontvangst voelt hartelijk en warm aan, zowel vanuit onze gamemasters als vanuit de aankleding in de lounge. Precies ook een plek waar je ‘s avonds nog met vrienden zou afspreken om een drankje en een spelletje of iets dergelijks te spelen! Zeer uitnodigend en strak ingericht.

Tijdens de safety briefing kwamen we tot de conclusie dat deze escape echt thuishoort in de rij van een ‘immersive experience’. De term op de poster “psychologische triller” dekt mijn inziens perfect de lading van het 71 minuten durende tripje naar Chernobyl. Nu wisten wij van te voren dat Gloeidraad (o.a. Corpse Inc. en Entered) hun aandeel gehad hebben in de ontwikkeling van deze beleving en met ook die experiences op onze escaperoom-teller begonnen we wat nattigheid te voelen. De spanning steeg aanzienlijk en maakte mij erg alert.

De ruimte waardoor je je beweegt is fantastisch gedecoreerd. Echt alsof je terug in de tijd stapt. Na even te kunnen wennen aan de sfeer was daar de eerste kennismaking met de acteur. Phoeee, even in een hoekje staan schuilen. Daarna jezelf weer herpakken en door! De acteur geeft oprecht zo’n knappe dimentie aan het verhaal, mooi bedacht en top uitgevoerd. Lieve lezer, ik ben echt angstig aangelegd maar dit was precies op de grens die je wilt dat gehonoreerd wordt als er acteur betrokken is. Laat dit je alsjeblieft(!!) niet afschrikken want het is zo gaaf en je mist echt iets als je niet mee gaat…

De puzzels vind ik zelf wel wat minder; ze zijn ondergeschikt aan de storyline en de experience maar dragen weldegelijk bij! Ook leuk dat er slotjes zijn om open te maken (is toch even een euforisch momentje in de algehele spanning). Omdat de puzzels toch bijdragen op een, volgens mij zo ontworpen en bedoelde, manier scoor ik ze toch hoog ondanks wat ik hierboven schrijf.

Als de volgende experience te spelen is, kom ik zeker terug!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  anthonyteunendcmarieke

kim_heylenkim_heylenEscape ApprenticeLid sinds: 12 september 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2021

Top!

Knappe setting, goede raadsels, spannend. Het klopt helemaal!! Aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend

  anthonyteunen

Ken (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Must-do!

Een spannende real live escape game. Leuke sfeer, goede muziek, en vooral spannende momenten. De puzzels zijn leuk en gevarieerd. Het heeft een horror thriller vibe wat het spel nog leuker maakt. De acteur is geweldig!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Duurtijd
 • Inrichting
 • Thriller
 • Acteur

  anthonyteunen

Bonaugure (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 13 augustus 2021

Super spannend

Deze room gedaan met de kinderen van 11 en 13. Het was zeer spannend. Mits hier en daar een beetje hulp, heel de puzzel kunnen oplossen. Echt de moeite op te doen.


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Verschillende kamers
 • Live acteur

  anthonyteunen

Super leuke en spannende escaperoom!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  anthonyteunen

deven1981deven1981Escape ApprenticeLid sinds: 10 februari 2019 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 5 augustus 2021

Fantastisch!

Van begin tot einde 1 leuke ervaring. Prachtig in elkaar gestoken met goede vernieuwde elementen. Veel werk gestoken in de afwerking. Voor ons zeker en vast 1 van de betere dat wij gedaan hebbe'. Chapeau voor de mannen achter deze kamer! Ook vooraf en achteraf namen ze rustig even de tijd om met ons te babbelen enzo.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Afwerking
 • Geen gevonden in onze ervaring.

  anthonyteunen

Pascale (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2021

FANTASTISCH!!

Wat een ongelooflijke en fantastische ervaring!! De sfeer, decoratie, het verrassingseffect en de puzzels zijn stuk voor stuk, geweldig! Vriendelijke ontvangst en vlotte organisatie. Na de escape nog even nagenoten op het terras. Zoek je een verrassende uitstap met net dat ietsje meer dan zal deze escape room je niet teleurstellen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Inrichting
 • Puzzels
 • Verrassingseffect

  anthonyteunen

bram_vkbram_vkEscape ApprenticeLid sinds: 17 juli 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2021

Een radioactieve ervaring!

Wij hebben met vier personen de escaperoom gespeeld. Wij hebben in het verleden al veel escape rooms gespeeld en deze was een van de beste! Boordevol leuke puzzels waarbij teamwerk belangrijk is.
Bijkomend is het een heel mooie escaperoom waarbij je je echt waant in Chernobyl.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend
 • Leuke puzzels
 • Toffe personeelsleden
 • Leuke sfeer
 • Heel mooi decor
 • Geen!

  anthonyteunen

koen_stryboskoen_strybosJunior EscaperLid sinds: 29 oktober 2018 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 juli 2021

Aanrader

Een fijne ervaring met acteur. Dit maakt het allemaal anders en spannender. Enkele leuke puzzels en goede sfeer.


8.5

Sfeer: 9.0

Puzzels: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  62:15 min


 • Weinig puzzels

  anthonyteunen

LabelloLabelloEscaperLid sinds: 15 mei 2019 (61 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juli 2021

Chernobyl

#80. Wauw, wat een ervaring was dit. De ontvangst was heel prettig, door een fijne host en een ruime, mooie ontvangstruimte. Toch wel behoorlijk gespannen gingen we de kamer in en ik heb me ontzettend (op een positieve manier) ongemakkelijk gevoeld. De acteur heeft het echt heel erg goed gedaan en wist een goede balans aan te houden qua spanning.

De ruimte ziet er perfect uit in thema en de opbouw van de kamer is top. De puzzels zelf waren duidelijk wel wat ondergeschikt aan de beleving en op zich vind ik dat geen probleem, maar ik vond het jammer dat er een aantal puzzels hetzelfde zijn als in andere, vergelijkbare, kamers. Desalniettemin deed dat weinig af aan de totaalbeleving. Een escape room die je wat mij betreft echt niet moet overslaan, zeker niet als dit thema je ding is.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  65:42 min

  anthonyteunen

lawrence_simonslawrence_simonsEscaperLid sinds: 29 november 2020 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 juli 2021

Aanrader!

Na donderdag de 9Rooms gedaan te hebben, met momenteel nog de beste tijd, konden we niet lang wachten voor we de Chernobyl moesten uittesten.

Het ontvangst was net als vorige keer zeer hartelijk en we kregen al snel te horen dat er hoge verwachtingen waren. Ook langs onze kant. En de room heet ze waargemaakt.

Prachtig decor met geweldige setting en de acteur die meedoet geeft echt wel een extra dimensie aan de kamer. De puzzels spreken voor zich wat ook zorgt voor een heel goede flow.

Geen minpunten in mijn ogen, gewoon een echte aanrader! Het niveau van de escaperooms in België begint eindelijk wat meer aan te leunen tegen het niveau van die in Nederland, Budapest en Praag.


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Flow
 • Puzzels
 • Setting
 • Extra demo VR ;)

  anthonyteunen

fleur_boschmanfleur_boschmanEscape ApprenticeLid sinds: 29 juli 2018 (78 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juli 2021

In een woord WAUW!

Na meer dan 70 kamers gespeeld te hebben kunnen we met overtuiging zeggen dat dit een van de toppers van België is. Zeer hartelijk ontvangst en leuke begeleiding. Kamer heeft een prachtige aankleding en je voelt je meteen in chernobyl. De spanning word meteen opgebouwd dus is niet voor bangeriken. Dus een samenvatting. Als je graag een leuke en goede escaperoom wilt doen ga dan alstublieft deze spelen!


10

Sfeer: 10.0

Puzzels: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Leuke sfeer
 • Mooie aankleding
 • Spannend
 • Absoluut geen! Ga hem gewoon spelen.

  anthonyteunen

Indrukwekkend

Super ontvangst en introductie. Prachtig decor. Spannend en leuke puzzels.


9

Sfeer: 9.0

Puzzels: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Ontvangst
 • Puzzels
 • Decor

  anthonyteunen

TOP ervaring !

Van alle escape rooms die we tot nu toe gespeeld hebben (meer dan 30), veruit de meest speciale met een extra twist
Ik kan niet teveel verklappen maar het decor was fantastisch en de sfeer nog beter
Heel spannend tot op het einde
Dit smaakt naar meer !


9.5

Sfeer: 10.0

Puzzels: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja

  anthonyteunen

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Prijs

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Puzzels

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Puzzels

Waren de puzzels uitdagend, haalbaar en in balans? Of juist niet?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6

Naam


6

Sfeer: 6

Puzzels: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel):


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig