Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Chernobyl

Ranst (lier) , België

Nu gesloten

Top #6

75 minuten

3 - 7 (Aanbevolen: 6)

14 jaar

Lees reviews

Meer over Chernobyl

De kernramp van Chernobyl was de grootste kernramp die ooit heeft plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde op 26 april 1986. Reactor 4 van de kerncentrale explodeerde bij dit ongeluk!

35 jaar later lanceert TheStart® de 1ste Chernobyl escape room in de Benelux!

Deze 'Mystery' thriller' is op de kernramp geïnspireerd. Er is 2 jaar gewerkt om de deze live escape room van 180m² zo realistisch mogelijk te maken. Als medisch escapeteam zal je een verboden deel van de kerncentrale betreden en op zoek gaan naar Het Serum!

Ruim 30 jaar na de kernramp werd een nieuwe en gevaarlijke vorm van radioactieve straling ontdekt in een verboden deel van de kerncentrale. Mens en dier kunnen hierdoor een uiterst gevaarlijke mutatieziekte oplopen. Een militair team van medische geleerden slaagt erin om in het grootste geheim een serum te ontwikkelen om deze mutatieziekte te neutraliseren, maar het noodlot slaat toe...

Alle communicatie met het militair medisch team ter plaatse is abrupt verbroken. Gedacht werd dat iedereen was omgekomen. Geruchten doen nu echter de ronde dat één van de onderzoekers het alsnog heeft overleefd, doch zelf de uiterst gevaarlijke mutatieziekte heeft opgelopen. De ziekte kan zorgen voor plotse zichtvermindering, afbladerende huid en een onweerstaanbare drang om op geluiden af te komen. Besmette mensen of dieren verstoren stroombronnen in hun onmiddellijke nabijheid! Een werkende camera heeft recentelijk nog beweging gedetecteerd in het verboden deel van de centrale. Vage beelden tonen een onherkenbare, verwarde persoon...


Acteurs

Thema's

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie vriendelijk

Beelden terugkijken

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Gratis parkeren

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

47 likes

309 bezoekers

98.6% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Liersesteenweg 172
2520, Ranst (Lier)
België

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

218 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

glenn_jespersglenn_jespersEscape ApprenticeLid sinds: 28 juni 2021 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 3 oktober 2021

Waanzinnige ervaring

Vanaf het begin word je direct in de ervaring meegenomen door de acteur, deze is zeer goed in zijn vak en maakt het ook een prachtig leuke ervaring.

In de kamer hangt een juiste sfeer voor het thema heel grimmig en donker, en de kamer is perfect ingekleed!

Puzzels waren leuk en straight to the point.

De acteur in de kamer maakt het echt superspannend en laat je hart ongeloofelijk racen, maar wordt niet hinderlijk om op tijd alles klaar te krijgen.

Een superervaring die ik iedereen aan raad!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Moeilijkheidsgraad
 • Origineel
 • Beleving

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony TeunenNikita Van Riet

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (281 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 augustus 2021

Voor 71 minuten 35 jaar terug in de tijd

Het is nog niet zo lang geleden toen we nog bij The Start waren voor hun andere rooms. Chernobyl zat me toen al aan te loeren en ik wou dolgraag weten wat ze hier van deze beleving gemaakt hadden.
Amsterdam catacombs, Entered, stay in the dark en nu Chernobyl...

Onthaal:
The Start ligt langs een drukke baan en beschikt over een aantal privé parkeerplaatsen. De ontvangstruimte is groot en mooi ingericht.
Vooral de controlekamer is een echt pareltje.
Ze beschikken hier momenteel over 2 rooms die je al kan spelen (de 3de vanaf 6/8) en een vr gedeelte.
Na de nodige uitleg, de tig wc-bezoekjes en het opbergen van de spullen, konden we eindelijk aan ons nieuw avontuur beginnen.

Kamer:

De start is apart dan kan ik je meegeven. Meteen wordt duidelijk dat het bittere ernst is om dit verhaal tot een goed einde te brengen.
Je geraakt natuurlijk niet zomaar in Chernobyl. Dat is enkel voor de beste weggelegd, dus voor ons zat het er al meteen op :-)
Chernobyl is werkelijk prachtig gethematiseerd en met prachtig bedoel ik verschrikkelijk realistisch. Het voelt haast of de deur naar hier al 35 jaar dicht is. Maar toch blijken we niet alleen te zijn.

We hebben 71 minuten de tijd om het serum terug te vinden en te ontsnappen voor we worden blootgesteld aan de dodelijke straling.
Helaas voor ons is er iemand voor ons te lang blootgesteld met alle gevolgen van dien.

Chernobyl is net als de andere experiences met acteur een stuk afhankelijk hoe jij als speler het spel speelt. Je kan je het zo moeilijk maken als je zelf wilt en dat is wel tof.
De puzzels vergen een combo van communicaties en teamwork, net het gene wat simpel is in normale condities maar nu allesbehalve.
Hier en daar vergen de puzzels wel wat leeswerk, maar uiteindelijk is ook dat weer een extra moeilijkheid.

De acteur is ook hier weer van toegevoegde waarde en het maakt het verhaal een stuk aannemelijker. Niks zo leuk om als een groep volwassen mensen ergens muisstil in een hoekje te zitten :-)

De kamer bouwt prima op naar een finale en heel tof dat je dit als team moet doen!

Conclusie:

Chernobyl is een erg toffe expercience met acteur. Qua spanning of "engheid" denk ik dat het een perfecte opstap is naar de andere kamers in deze klasse, maar daarom niet moet onderdoen voor de rest. Het gaat dan vooral om de spanningsboog en de duurtijd van de room.

Ik vond het aantal van 4 perfect om deze room te spelen maar ik kan me inbeelden dat heel veel mensen liever meer mensen om zich heen hebben. Dit is net als bij de andere ervaringen met acteur leuker als je met meer bent.
Er is een soort van perfecte manier van spelen al lijkt het me net toffer als je af en toe eens goed in de fout gaat.

België heeft er opnieuw een topkamer bij!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  BenEscapedMarindeAnthony TeunenJohan Le Van

laura_boeslaura_boesJunior EscaperLid sinds: 27 december 2019 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 augustus 2022

Gaaf!!!!!

Wij zijn groot van fan 'I can hear you'. Helaas kunnen we die niet meer spelen, dus dan maar op zoek naar iets wat er op lijkt. Gevonden! Yes wat was deze ervaring gaaf! Heerlijk de gadgets en taken, gelijk iets wat vanaf het begin prikkelt. De ervaring zelf geeft je echt het gevoel dat je er BENT. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad! Voor de I can hear you kenners; hij is minder 'pittig'.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Gebrek aan verhaal

  TheStart EscapeRoomsAnthony Teunenmarkgoedegebuure

LindaLindaEscaperLid sinds: 15 oktober 2017 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 9 juli 2022

Boven verwachting

Escaperooms met acteurs laat ik normaal al liever links liggen maar nu ik zwanger ben voelde ik er eigenlijk helemaal weinig voor maar ja, de groep wilde deze graag spelen in ons escapeweekend in België dus ik ben overstag gegaan. En daar ben ik heel blij om. Het was een super toffe ervaring! De acteur heeft netjes rekening met me gehouden. Van begin tot eind zit je hier goed in het verhaal. Leuke puzzels en een mooie aankleding maakten het tot een super ervaring.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  60:30 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  TheStart EscapeRoomsLindaAnthony Teunen

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (148 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 juni 2022

Stralend

Het werd tijd om weer eens op pad te gaan met de formatie ‘Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is’ (4 personen). Deze dag zouden we naar Ranst/Lier in België rijden om de kamer ‘Chernobyl’ te gaan spelen.

Na zo’n uur en een kwartiertje kwamen we aan bij het gebouw waar TheStart Escaperooms gevestigd is. Iemand stond ons op te wachten om aan te geven waar we konden parkeren. Helemaal top 👍. Vervolgens werden we naar de tuin geleid, waar we mochten wachten tot het spel zou beginnen. Het was prachtig weer en de tuin was gezellig ingericht, dus het was alles behalve een straf om hier te mogen vertoeven.

Vervolgens werden we opgehaald en kregen we de instructie voor de kamer. Eigenlijk begint het avontuur dan al. De introductie vind vervolgens plaats op een ludieke en originele manier. Echt heel gaaf 😮!

De kamer zelf ziet er prima uit. Het is een rotzooitje, maar dat is het wellicht in Tsjernobyl zelf ook 😂. Hierdoor is het ook moeilijker te onderscheiden wat wél en géén onderdeel is van de puzzels die je op moet lossen. Licht- en geluidseffecten (en juist het gebrek daaraan af en toe) dragen bij aan een spannende sfeer. Persoonlijk vond ik de kamer helemaal niet eng. Dit heeft er misschien mee te maken, dat ik vaker zo’n concept heb gespeeld van: ‘het opgejaagd worden door een acteur’. Echter gave mijn teamgenoten aan – die nog nooit zo’n soort kamer hebben gedaan – dat ze het ook niet persé heel erg eng vonden; wél spannend. Ik denk dat deze ook prima als een instapmodel kan dienen voor experiences met hetzelfde concept. Dus zeker aan te raden voor als je zo’n soort concept kamer eens wilt doen én je bang bent aangelegd.

De acteur in de kamer deed het super goed en voelde perfect aan hoe ver hij kon gaan. De interactie met de acteur in deze kamer is groot en belangrijk en dat is heel tof uitgevoerd. De puzzel zijn best pittig op sommige momenten, vooral omdat je onder best wel een hoge spanning staat te puzzelen. Toch is er een prima flow én kun je goed door de kamer heen. Je hebt lineaire stukken (waar je puzzel voor puzzel moet afwerken), maar ook grote stukken waarin je parallel (tegelijkertijd met meerder puzzels) aan de slag kunt.

We wisten met ons team binnen de gegeven tijd uit de kamer te ontsnappen. Een groot pluspunt is dat de kamer wordt doorgenomen a.d.h.v. de beelden die ze van je hebben opgenomen tijdens het spelen. Hierdoor wordt de hele kamer nabesproken en dit leidt tot hilariteit, want het is super grappig om jezelf (en je andere teamleden) te zien stuntelen. Hierna hebben we nog gezellig nagepraat met de medewerkers en eigenaar van TheStart. Super vriendelijke mensen werken bij deze escape room. Echt super tof om op zo’n manier je avontuur te besluiten.

Al bij al; Een hele leuke kamer binnen het concept ‘opgejaagd worden door een acteur’. De kamer is niet eng; eerder spannend en dus perfect geschikt als instapkamer voor dit soort concepten. Desalniettemin, ook super leuk om te spelen als je wél al vaker zo’n soort kamer hebt gespeeld. Absolute aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4/5 personen i.v.m. bewegingsruimte;
- Deze kamer is prima te spelen, ook al ben je een beetje een angsthaas;
- Vooral geschikt als instapkamer voor escape rooms met het concept ‘opgejaagd worden door een acteur’.

Lieve medewerkers van TheStart Escaperooms, bedankt voor jullie gastvrijheid én vriendelijkheid. We hebben een super toffe tijd bij jullie gehad en we komen zeker terug voor de andere kamers!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Moeilijkheidsgraad

  Anthony TeunenTheStart EscapeRoomssjephanie

katena3katena3Junior EscaperLid sinds: 29 juli 2020 (13 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 juni 2022

Een filmische ervaring

Op zaterdag 11-6 was het eindelijk zover: het jaarlijkse escape uitje van team “dè hittie naw gedoan omdettie Hellemonder is”. Deze keer was er gekozen voor Chernobyl, van the start. En wat een geweldige ervaring werd dat!

Met betrekking tot parkeren etc. is in eerdere reviews over deze escape al genoeg gezegd, dus ik ga gelijk over naar het begin:

Op de mooie, gezellige buitenplaats konden we wachten (bij slecht weer kun je binnen wachten in het mooie pand). En toen konden we beginnen!

Met betrekking tot de ervaring kan ik maar 1 ding zeggen: ik ben blij, als ik mensen tref, die niet van escapen houden. Want hier wil je over vertellen. De setting, het decor, de puzzels: alles klopte! We hebben het gehaald, maar de enige “teleurstelling” was: is het nu “al” voorbij? Hier had ik een hele dag in door kunnen brengen. Als je als team na afloop tot laat in de avond na kunt praten over de ervaring, in de zin van: “ toen jij…..”, “nee, toen dit, of dit gebeurde!, lachend, dan kun je spreken over een goede escape.

Na afloop hebben we nog enige tijd nagepraat met de host. Het terugkijken van foto’s en video’s voegt heel veel toe, in de beleving. Ook met andere medewerkers hebben we gezellig gepraat, en we vonden het jammer om te gaan.

Dit is een echte aanrader!


Reactie door TheStart EscapeRooms

15 juni 2022

We hebben recent onze parkingplaatsen geüpdatet: Er zijn nu op 300 meter meer dan 25 gratis parkingplaatsen beschikbaar ;-). https://thestart.be/parkeren


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Dà hittie nou gedaon omdattie Hellemonder is

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Spannend
 • Goede service

  TheStart EscapeRoomsDrs-jlcsjephanie

Remco (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 oktober 2021

Enorm verrast door deze escape room

We hebben tijdens de escape room het gevoel gehad dat we zelf echt deelnamen aan de missie sinds het verlaten van de centrale ruimte. De acteur voegt enorm veel spanning toe en neemt je helemaal mee in het verhaal.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Claire (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 oktober 2021

Wauw!!!!

Beste escape room dat ik ooit gedaan heb!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja  61:00 min

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Janny De PotterJanny De PotterEscape ApprenticeLid sinds: 14 oktober 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2021

Unieke ervaring

Geweldige setting en superleuke ervaring. Zeer vriendelijk ontvangst en ongelooflijk spannend! Echte aanrader!!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

AswinAswinEscape ApprenticeLid sinds: 14 oktober 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 14 oktober 2021

Super

Spanneund, zeker een aanrader


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Spannend

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Top, leuke setting en live actie!

55 min 55sec leuke tijd, en setting veel afwisseling en live actie,


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Diversiteit
 • Beleving

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

lida_scholtelida_scholteSenior EscaperLid sinds: 4 september 2017 (101 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 oktober 2021

Spannende, mooi aangekleden escape met uitdagende puzzels

Chernobyl was de tweede escape die wij tijdens een escapeweekend in België deden, nadat we eerst Harbor Hotel al hadden gedaan. En ook van Chernobyl hebben we genoten.

Chernobyl is een prachtige escaperoom, een echte experience; de orginele start brengt je meteen helemaal in het verhaal. De ruimtes zijn heel mooi aangekleed, waardoor je je echt in een kerncentrale waant. De puzzels zijn fijn: logisch, niet lineair, waardoor ieder van ons team wel steeds wat te doen had! Wij vonden zelf de puzzels wel wat lastiger (en soms minder logisch) als in Harbor Hotel, maar dat is persoonlijke smaak. En er zaten, zelfs na meer dan 90 escaperooms gespeeld te hebben toch weer nieuwe, originele puzzels tussen die ons verrasten.
Voor deze escape heb je wel soms stalen zenuwen nodig, maar wij houden wel van een beetje spanning en schrikmomenten tijdens het escapen, dat houdt ons scherp ;).

Als bonus ook nog een onwijs leuke ontvangstruimte en hele vriendelijke hosts, die ruimschoots de tijd namen om na te bespreken (met hilarische foto's en filmpjes). Kortom; we hebben genoten!

Deze escape was zeker de moeite waard om voor naar België te komen!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Jolien (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 1 oktober 2021

Super duper leuk!

Het was een zeer aangename escape room, de mensen waren super vriendelijk en het was spannend. D exploding was haalbaar maar wel uitdagend!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Laura naenen (3 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 1 oktober 2021

Super leuk!

Dit was echt een heel leuke escape room en ik heb er al verschillende gedaan. Er was ook een live actor wat het nog interessanter maakte.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Eline Vranckx (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2021

Top!

Wat een ervaring!

Fantastisch verhaal, aankleding super, je zit echt ín het verhaal.

Top-acteur!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Ontsnapt: Ja  67:10 min

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Niel Grumiaux (11 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2021

Fantastische ervaring

Leuke puzzels, spannend vanwege de live acteur en alles samen een sublieme ervaring. De beste room die ik al gedaan heb.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in september 2021

Ontsnapt: Ja  67:00 min

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Kevin (15 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 september 2021

Onbeschrijfelijk

Ideaal voor een actieve avond vol plezier! Een echte aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Ontsnapt: Ja  67:10 min

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

RDenHaagRDenHaagEscaperLid sinds: 15 maart 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2021

Geweldige kamer

Wat een mega goede kamer is dit. Super sfeervol, gave puzzels en ontzettend spannend. We hebben er allemaal van genoten. Denk dat de kamer wel echt geschikt is voor 14+ Wij hadden een 11 jarige bij ons, maar dat is toch nog iets te heftig.
En groot pluspunt voor het personeel. Iedereen was zo vriendelijk en ze nemen echt de tijd voor je.


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Goede service
 • Beleving
 • Spannend
 • Puzzels
 • Sfeer

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Frana06Frana06Escape ApprenticeLid sinds: 27 september 2021 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2021

70:59 - Van elke seconde genoten! :)

Super decor met originele en leuke puzzels, echt een top ervaring! :)


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  70:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Spannend

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

CorTomiaCorTomiaJunior EscaperLid sinds: 17 november 2019 (19 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2021

Waanzinnig leuke en mooie kamer!

Wel, kamer… zeg maar ruimtes. Wat een mooie, grote kamers, super mooi aangekleed. Je wordt helemaal in het thema gezogen. De acteur was een nieuwtje voor ons en meteen een heel leuke, spannende ervaring. We kwamen buiten en hadden meteen zin om nog een kamer te spelen! We komen de rest hier dus zeker nog “verzilveren”! En wat zeker aan deze review niet mag ontbreken is de vriendelijkheid van de mensen daar. Je wordt er zo warm onthaald, door een team dat met heel veel passie achter hun escape ervaringen staan. En dat zie je in de kamers zelf. Kortom, hier moet je geweest zijn!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  64:00 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Spannend

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

AstradidAstradidEscape ApprenticeLid sinds: 27 september 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 september 2021

AANRADER!

Wat een kamer! Ik ben zo omvergeblazen door alles dat deze escape heeft! Van het decor, tot de puzzels en zelfs de live acteur! Mijn team en ik hadden nog 1 seconde over op de teller, dus het was oprecht spannend tot de laatste seconden! Deze kamer zit vol geheimen dat je omver blaast en dus een echte aanrader!!!

Nog eens een hart verwarmend applaus naar het personeel van TheStart! Jullie zijn zo vriendelijk en echt toffe mensen, een echt team naar mijn hart! Mij zie je zeker nog terug voor de andere Escapes!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  70:59 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Spannend
 • Acteur!

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

AmelieAmelieEscape ApprenticeLid sinds: 24 september 2021 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 24 september 2021

Leuk maar eng

Het was een geweldige escape room maar toch wel even verschieten op sommige momenten (:


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  75:00 min


 • Goede service
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Origineel

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Patrick (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 20 september 2021

Chernobyl is een MUST voor ieder die zijn eigen grenzen wenst te verleggen , gewoon TOP !

Zeker doen met vrienden , familie , collega's .

Super concept .


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

kim_heylenkim_heylenEscape ApprenticeLid sinds: 12 september 2021 (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2021

Top!

Knappe setting, goede raadsels, spannend. Het klopt helemaal!! Aanrader!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Spannend

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

eviandrieseviandriesJunior EscaperLid sinds: 4 maart 2019 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 4 oktober 2021

écht een ervaring!

We waren heel erg onder de indruk toen we hier buiten kwamen, wat een ervaring!
De puzzels zijn misschien niet de meest uitdagende die we al zijn tegengekomen, maar de puzzels oplossen terwijl iedereen sist en beeft is toch niet zo evident.
De acteur is wel een absolute meerwaarde en hij doet dit echt wel super goed.

We waren ook wel heel tevreden van de nabespreking, heel fijn dat er de tijd wordt genomen om alles nog eens zo uitgebreid te overlopen>.


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 7.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving
 • Origineel
 • Prijs

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Ken (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2021

Must-do!

Een spannende real live escape game. Leuke sfeer, goede muziek, en vooral spannende momenten. De puzzels zijn leuk en gevarieerd. Het heeft een horror thriller vibe wat het spel nog leuker maakt. De acteur is geweldig!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in september 2021

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Acteur
 • Thriller
 • Inrichting
 • Duurtijd

  TheStart EscapeRoomsBenEscapedAnthony Teunen

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig