Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Vaudeville

Breda , Nederland

Nu geopend

60 minuten

2 - 12 (Aanbevolen: 3)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Vaudeville

Vanaf 2 september 2023 ook als BATTLE te spelen!


Vaudeville, een rondreizend theater met bizarre voorstellingen. Vrouwen met baarden, Siamese tweelingen en degenslikkers waren in dit theater te zien. Een eeuw geleden reisde ook een waarzegster met hen mee. Haar naam was Miss Fortune...


Samen met haar Vaudeville theater reisde Miss Fortune de hele wereld over. Ze heeft vanuit deze plekken souvenirs meegenomen die ze graag aan haar bezoekers laat zien. Ook heeft ze op al deze plekken bijzondere vriendschappen gesloten, iets waar Miss Fortune heel veel waarde aan hecht. Vrienden ben je volgens haar namelijk voor het leven…


Worden jullie de nieuwe vrienden van Miss Fortune en laat jij je verleiden door al het moois dat in haar huis te vinden is? Naar binnen gaan is niet de uitdaging....MOEILIJKHEIDGRAAD: 3,5/5


Vandaag nog een Escaperoom spelen?

Bel: +31763690564


Battle

Thema's

Avontuur

Battle

Circus

Geschiedenis

Magie

Muziek

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

26 likes

295 bezoekers

85.9% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Karnemelkstraat 1
4811 KJ, Breda
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

99 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (267 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Boven verwachting

We hadden al een goede opwarming gehad bij Escaperoom 076. Nadat we net waren ontsnapt uit Camera 4, was het voor ons alweer tijd voor de volgende kamer; Vaudeville. Ik keek persoonlijk onwijs uit naar deze kamer. Enerzijds omdat ik veel goede verhalen over deze kamer had gehoord, anderzijds omdat het thema me heel erg ligt. Ik weet inmiddels, na ruim 170 gespeelde kamers, dat het nooit goed is om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. De verwachting die ik had, was wel wat naar beneden gegaan na het spelen van Camera 4. Ikzelf ben een groot liefhebber van verhaal en decor en deze punten waren eigenlijk niet echt aanwezig bij de vorige kamer. Hopen dat het bezoek van de waarzegster een betere indruk achter zou laten.

We beginnen ons avontuur met een filmpje, grappig om hier een oude bekende te zien! De introductie van het verhaal is duidelijk. We gaan op bezoek bij de waarzegster om te kijken of we vrienden met haar kunnen worden. Op naar haar huisje dus! Tot mijn verbazing valt me meteen op dat het decor erg netjes afgewerkt is. Hier en daar kan dat natuurlijk altijd beter, maar zeker na het spelen van Camera 4 had ik dat hier totaal niet verwacht. In de kamer krijgen we ook nog een kleine introductie en kon ons echte avontuur gaan beginnen.

Zoals ik al zei, vind ik persoonlijk verhaal en decor een belangrijk punt in een escaperoom. Iets wat ik daarnaast ook erg belangrijk vind, is gameflow. Het is zo fijn als een kamer logisch in elkaar zit waardoor je meteen een bepaalde flow te pakken hebt. Dat was bij Vaudeville voor ons ook het geval. Vanaf het eerste moment kwamen wij in een flow te zitten en deze hebben we tot het einde niet meer los gelaten. Alle puzzels vielen heel logisch in elkaar. Het was steeds duidelijk wat we moesten doen en konden zowel lineair als paralel puzzelen.

Het verhaal van de kamer is eigenlijk vrij simpel, maar daar zit denk ik de kracht ook in. Het is helemaal niet nodig om complexe verhalen te bedenken. Ondanks dat het plot in de kamer simpel is, krijg je toch de mogelijkheid om er op een bepaalde manier achter te komen wat zich nu precies heeft afgespeeld op deze locatie. Daar houd ik zelf altijd wel van.

Vaudeville is wat mij betreft echt een leuke kamer om te spelen, boven verwachting goed al zeg ik het zelf. Het decor is goed, het verhaal is goed te volgen. Puzzels zijn leuk en in thema en op het einde komt alles samen. Enige waar ik minder fan van ben in deze kamer is dat veel van de puzzels te maken hebben met het betere zoek- en speurwerk. Laat dat nou net een van mijn slechtste punten zijn. Ik ben zelf nooit zo'n fan van dit soort puzzels in een kamer. Maar dat is helemaal persoonlijk. Achteraf hebben we nog gezellig een drankje gedaan en nagepraat over van alles en nog wat. Nogmaals, service op deze locatie is helemaal top!


Reactie door Escape Room 076 Breda

23 augustus 2022

Dank voor deze mooie review! Jullie waren gezellige gasten :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Escape Room 076marjolein_huijsmansTijn10markgoedegebuureMariekesjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (205 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2022

Waar zegt ze?!

Mijn vriendin heeft een forumberichtje geplaatst op escapetalk.nl om contact te zoeken met andere escape-fanatiekelingen. Vandaag zouden we voor het eerst een stel ontmoeten dat gereageerd heeft op dit bericht. We hadden als het ware een ‘escape-blind-date' met een ander stel. Super spannend, want we hadden bij de escape room zelf afgesproken én zouden direct gaan starten met spelen 😁…. De escape room die we hadden uitgekozen voor deze escape-date was Escape Room 076 in Breda. Hier zouden we de kamer ‘Vaudeville' gaan spelen.

Wij waren als eerst aanwezig bij de escape room en werden daar super vriendelijk ontvangen door één van de twee gamehost die ons zou begeleiden tijdens het spel. Parkeren kan in de buurt tegen betaling, gezien de escape room midden in het centrum van Breda ligt. De ontvangstruimte van Escape Room 076 is enorm qua omvang en super gezellig. Er is een grote bar aanwezig, dus het is géén straf om hier te wachten óf om na te praten. Voor het eerst in mijn ‘escape-carrière' werd ik, door de gamehost, herkend van mijn reviews op escapetalk.nl. Fijn om te horen dat er toch mensen zijn die mijn ellelange verhalen op escapetalk.nl lezen 😜.

Toen onze blind-date (het andere stel) arriveerde, konden we meteen beginnen. Met vier personen gingen we Vaudeville spelen; een kamer over een waarzegster... De instructie en introductie wordt gedaan bij de kamer door de gamehost en middels een filmpje. De kamer zelf ziet er prima en netjes uit. Het is mooi gedecoreerd en volledig in thema. Er zitten bepaalde special effects in de escape room die een toevoeging zijn op het verhaal én de spelbeleving. De puzzels passen ook goed in het thema. De kamer is voornamelijk parallel, wat betekent dat je tegelijkertijd verschillende puzzels op kunt lossen. We merkte dat, doordat we elkaar nog niet goed kenden, het in het begin best ongemakkelijk was om je vol op de puzzels te storten, maar na een tijdje blijkt dat ‘escapen' een prima manier is om elkaar snel te leren kennen.

Je doorloopt een verhaal wat duidelijker wordt gedurende het spel en dit is mooi uitgevoerd, zonder dat er al te veel ‘letterlijk' wordt verteld. Daar houd ik van 😁‡. Aan het einde werd het nog spannend óf we op tijd zouden ontsnappen, maar door een sprintje te trekken wisten we net op tijd uit de kamer te geraken. Na onze ontsnapping werd met ons de kamer nog eens doorlopen én werden dingen duidelijk die we niet van elkaar hadden gezien. Altijd top als hier de tijd en de aandacht voor wordt genomen 👌.

In de ruime ontvangsthal konden we nog gezellig napraten én kennismaken met elkaar. Onze gamehost kwam af en toe gezellig mee kletsen. Het schept een band als je allemaal dezelfde hobby hebt. We hebben het erg naar ons zin gehad en deze escape-date smaakte naar meer!

Al bij al; Een hartstikke leuke kamer, die mooi gedecoreerd is met puzzels die goed passen binnen het verhaal. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. parallelle puzzels;
- Vooral geschikt voor mensen die van beleving én puzzels houden in een kamer;
- Neem je tijd om gezellig na te kletsen in de gezellige ontvangsthal.

Escape Room 076 Breda, bedankt voor de gezellige middag! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie en komen wellicht nog terug voor jullie andere kamers. Speciale dank aan onze super vriendelijke en gastvrije gamehost; het was super gezellig!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Bedankt voor de uitgebreide review! Goed om te lezen dat jullie het naar je zin hebben gehad <3


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Ontvangstruimte

  Escape Room 076Robin*markgoedegebuureMariekesjephanie

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (106 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2022

Gezellige kamer!

Leuke kamer echt in een thema, mooie aankleding van de kamer. Puzzels zijn origineel en leuk om te doen.

De escaperoom zelf heeft een gezellige ontvangst ruimte waar je terecht kan voor een drankje en een gezellig praatje met de host!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:45 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuuresjephanieDrs-jlc

pauperloospauperloosEscaperLid sinds: 10 december 2018 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2020

Sfeervolle, originele kamer

Allereerst, leuk thema! Goed ontvangst.

Het thema is mooi uitgewerkt in decor en puzzels. We hebben ons erg vermaakt!

Leuk is dat het verhaal, en dus de clou heerlijk duidelijk is. Dat zie je niet altijd in escape rooms tegenwoordig. Erg fijn, pluspunt dus!

Veel win momentjes wat fijn speelt. Leuke kamer, echt een aanrader!

We hebben deze kamer met zijn tweeen gespeeld en met wat hints was dat goed te doen.


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 augustus 2023

Dank voor de mooie review! <3 Dit word enorm gewaardeerd!!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Win momentjes
 • Thema
 • Decor
 • Verhaal
 • Sfeervol

  pauperloosEscape Room 076marjolein_huijsmans

Daphne (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2023

Toppie!

Deze kamer gespeeld met z’n tweetjes.
We werden heel leuk ontvangen en begeleid tijdens ons spel. Extra complimenten daarvoor!
Eenmaal in de kamer dachten wel snel klaar te kunnen zijn en deden het dus lekker op het gemakje, maar niks bleek minder waar. We moesten nog even flink aanpoten aan het eind maar dat maakte het wel weer even echt spannend. Met nog 2 minuutjes op de klok hebben we het uiteindelijk gered.
We hebben ons erg geamuseerd en raden deze kamer zeker aan!


Reactie door Escape Room 076 Breda

24 november 2023

Dank voor de mooie woorden <3 Goed om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben gehad!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  02:36 min

  Tijn10markgoedegebuure

Toffe kamer

We werden ontvangen door een hele leuke, enthousiaste host! Na wat gedronken en wat verhalen uitgewisseld te hebben zijn we naar de kamer gegaan voor het grappige (tenminste dat vonden wij) filmpje. Vooraf met de host een afspraak gemaakt over hoe wij het fijn zouden vinden de hints te krijgen; erom vragen, krijgen of als hij denkt dat t nodig is te vragen of we een hint wilden. Dat was top!! Hij dacht met ons mee!!
Het eerste gedeelte ging voor ons beter dan anders omdat we meestal over het eerste gedeelte heel lang doen☺️.
Het tweede gedeelte daar hadden we op sommige vlakken toch een hint nodig omdat we het gewoonweg niet gevonden kregen. Het zoeken naar dingen om het totaal te krijgen ging ons best aardig af. Het had beter gekund vinden we zelf maar we hebben er lol in gehad en de kamer was zeer sfeervol.
Helaas hadden we voor het laatste gedeelte nog te weinig tijd over en hebben we het niet gehaald. Samen hebben we de kamer wel afgemaakt en zo toch ontsnapt wat altijd leuker is dan dit niet te mogen doen.
We zullen het wijten aan de warmte van de dag😂😂.
Het is een toffe kamer om te doen met 2 sleuteltjes in de hele kamer dus geen ouderwetse slotjeskamer (wat ook heel leuk kan zijn hoor!).
Bedankt aan de host voor alle hulp en hartelijkheid! We zeiden beide meteen na afloop wat een vriendelijke, stralende ogen heeft deze jongeman!!
Afijn, als je in de buurt dan is dit zeker een aanrader.


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Fijn om te lezen dat jullie het leuk gehad hebben! En dank voor het achterlaten van een review, dat word altijd gewaardeerd!!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving

  markgoedegebuureEvelyne

CwbuiterCwbuiterEscaperLid sinds: 28 oktober 2022 (50 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2023

Leuke avond!

Leuke ontvangst hal, enthousiasme is te voelen bij de mensen die het spel leiden. Kamer was met originele puzzels; wat ik minder vond is dat je bij 1 puzzel verder komt door de oplossing te noemen van de puzzel; dat zou liever op een andere manier gaan wat mij betreft. Verder echt een leuke avond gehad!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben! Dank voor de review. En ja, we zijn inderdaad een gezellig en passievol team die dit werk graag doen. Fijn dat dat voor jullie voelbaar was <3


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

  Evelynemarkgoedegebuure

AngelUndercoverAngelUndercoverSenior EscaperLid sinds: 03 mei 2022 (52 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2023

You must survive!

35* Ons werd Vaudeville aangeraden. Geen horror, geen spanning, gewoon genieten van wat je te wachten staat. Daar hebben wij altijd oren naar, dus gaan met die banaan.
Zorg dat je ruim op tijd bent. Op het ogenblik zijn ze bezig met wegwerkzaamheden, hierdoor kan je alsnog parkeren in nabijgelegen parkeergarage, maar het kan druk zijn.
Binnenkomst niet speciaal, wel gezellig. Eerst even gezellig babbeltje gemaakt met Mark, het verhaal besproken en dan toch zelf maar op onderzoek uitgaan. Je mag gelijk aan de bak. Wat ik heb gemerkt is dat er in deze kamer gevraagd wordt soms net even anders na te denken en zoek! Wanneer je denkt alles te hebben gehad, hebt bekeken, of onderzocht. Nee, dat heb je niet. Ga op je kop staan, draai het om en bekijk alles door een vergrootglas. Puzzels en attributen zijn niet moeilijk of lastig verstopt, ze liggen soms zo voor het oprapen. Zorg ervoor dat je met een partner bent of een groep vrienden die allemaal net iets anders denken. Wij hebben met zijn tweeën deze kamer gespeeld en wij hebben individueel alles bekeken. Soms had hij zoiets van: Ja jeetje, heb je dit niet gezien? Maar andersom heb ik ook aanwijzingen gevonden waar hij niets achter zocht. Al met al, echt een leuke kamer! Vol trots ook hier ontsnapt met nog 2.49 minuten op de klok.


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor de mooie review <3 Groetjes van Mark :)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  57:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Parkeren is wat lastig en druk op mooie dagen.

  AngelUndercovermarkgoedegebuure

mvandeneindemvandeneindeJunior EscaperLid sinds: 17 november 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Mooie kamer met praktische puzzels

Mooi aangeklede kamers prima passend bij de stijl van het verhaal. Leuke, gevarieerde en praktische puzzels met mooie effecten. Een aanrader!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor de mooie review <3


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:20 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Variatie

  markgoedegebuureEvelyne

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (318 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Aangenaam verrast

Dit keer gaan we eens op bezoek bij escape room 076.
Als ik aan vrienden vroeg welke ik hier zeker moest spelen (mijn verwachtingen waren helaas niet erg hoog) werd steeds Vaudeville gezegd.

Onthaal:
Escape room 076 ligt midden in de stad Breda. Op loopafstand liggen voldoende parkeerpleinen en garages. (Wij parkeerden bij de Molsparking)
De escape room ligt op de eerste en 2de verdieping van een groot pand en is goed aangeven als je wat naar boven kijkt.
Het ontvangst was heel leuk. We troffen meteen een medewerkster die het duidelijk niet erg vond om op zondag te werken en duidelijk de passie van escapen deelde.
Na wat vraagjes werd de saaie inleiding geschrapt en konden we meteen beginnen of eerst ff tot rust komen met een drankje.
Ik kon wel waarderen dat er even gevraagd werd wat ze met de hints moest doen en ik kan goed begrijpen dat iedereen daar een andere mening over heeft.
Voor mij is het erg eenvoudig: liever een hint dan frustratie gedurende 20 minuten.
Ik ga er steeds vanuit dat een GM een groep kan lezen, hun weten wat je nog allemaal moet doen, dus hun kunnen ook het beste inschatten wanneer je wat hulp kan gebruiken. Dus we spraken af dat wanneer zij dacht dat we hulp nodig hadden, ze een ? zou sturen. Dan konden we zelf nog even aangeven: wacht nog even of kom maar op.
Straks is het onderdeel onthaal nog langer als de review van de room.

Kamer:
Ik was aangenaam verrast door de start van de kamer. Het interieur is leuk gedaan, het filmpje grappig en duidelijk.
Vol goede moed gaan we op ontdekking in de woning van Miss Fortune.
En de kamer start ook sterk door het verhaal meteen al goed door te trekken in opdrachten en puzzels. Die puzzels zijn zeker in het begin echt leuk om te doen. Soms door ff goed na te denken, een beetje samenwerken en wat logica toe te passen.
Naar het midden toe slaat dat wel een beetje om naar random zoeken, soms tot het irritante toe.
Niet dat ik heel gefrustreerd rondliep, maar meer omdat je geen idee hebt waar je moet zoeken en om hoeveel stuks het gaat. Je weet dus niet bij 3 of 5 stuks of je alles hebt.
Het is een deel van de kamer waar meer personen handig kan zijn, maar tegelijk chaos kan opleveren als er niet goed gecommuniceerd wordt.
Het verhaal wordt in dit stuk een beetje losgelaten en het voelde meer als random puzzels aan, dan dat we verder aan het geraken waren.
Opnieuw is het interieur leuk gedaan en ook hebben ze zo goed mogelijk alle techniek verborgen.
Op het einde komt alles samen en komen we het geheim van Miss Fortune te weten, althans als we alles oplossen want opnieuw verrast de kamer ons toch met de hoeveelheid puzzels.
Net als bij de rest van de room heb je ook hier weer de keuze tussen lineair en parallel puzzelen.
De kamer is wat braaf met sound/muziek en lichteffecten en ik denk dat het net wat sfeervoller kan als wat het nu is.

Conclusie:
Vaudeville heeft me aangenaam verast, gewoon door het puzzelplezier met 2 personen.
De prijs voor 2 is helaas aan de hoge kant: 95 euro / 60 minuten. Ik had liever een spelersprijs gezien hier.

Het moet gezegd dat alles wel prima was. Alles werkte, alles was echt zuiver (kamers, inkom, gangen, sanitair) de medewerker was vriendelijk en ook als GM wist ze erg goed dat ze ons met rust kon laten.
We hadden ook duidelijk aangegeven dat we kwamen om lekker een uurtje te puzzelen en niet een record kwamen neerzetten.
De sfeer in de kamer kan beter, net als het doelloos zoeken, maar ze pretenderen hier niks. Ze hebben hier gewoon een normale kamer die niks in een top lijst te zoeken heeft, maar waar je wel lekker kan escapen.


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor deze mooie en zeer uitgebreide review! We hebben je feedback inmiddels in de kamer verwerkt en zijn u daar erg dankbaar voor <3


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Kellemansmarkgoedegebuure

Yannick Boers (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Wow - Deze wil je gespeeld hebben!

Wat een ervaring! Vaudeville is echt een top escaperoom. Mijn complimenten voor iedereen die aan deze ervaring heeft meegewerkt.
Tijn was een geweldige host en ging above en beyond onze verwachtingen.

Design
De immersiveness van het design is geweldig, ik vind escaperooms altijd een beetje "meh" als er niet voldoende is gedaan om je in die wereld mee te nemen, denk aan de welbekende gipsplaten boven een gestileerde kamer, props die bij de xenos of action vandaan komen en herkenbaar zijn of gewoon geen oog voor de "wereld" waar je je in bevind.
Niks van dat alles bij Vaudeville. De thematisering is waanzinnig en neemt je mee naar de excentrieke woonkamer van Miss Fortune.

Gameplay:
De flow van de kamer is waanzinnig en bijna perfect, wij hebben hem met 2 man gespeeld, waarbij de host exact aanvoelde waar we soms een klein duwtje nodig hadden tov een groep van 4 man, maar de ervaring voor ons was alsnog ontzettend rewarding, vol AHA momentjes en toffe realisaties.
0 CIJFERSLOTEN, interessante, weldoordachte puzzels en verscheidene dingen die ik nog nooit ergens anders had gezien, of geimplementeerd op een compleet nieuwe manier.
Het is ook echt een leuke escaperoom waarbij je continu het idee hebt íets nuttigs te kunnen doen.

Er waren 2 (mini) puzzeltjes waar een (kleine) stretch in logica nodig was, toevallig allebei georiënteerd rondom een zeker persoon die een beentje voorzetten (hopelijk geen spoilers).
Maar van de escaperooms die ik heb gespeeld staat deze nu op een gedeelde eerste plaats.

Host
Tijn, je bent een baas, we waarderden hoe welkom we ons voelde en hoe tof de dingen waren die je ons hebt kunnen laten zien, wordt ontzettend gewaardeerd.


Reactie door Escape Room 076 Breda

23 augustus 2022

Dank voor de mooie review!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:30 min

  Tijn10markgoedegebuure

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (137 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2022

Ervaring en leuke puzzels

Dit zijn die kamers waarvan je denkt..hmmmmm wat vind ik er achteraf van. Het is namelijk een kamer waar ze zeker met alle aspecten rekening hebben gehouden:
- sfeer
- goede puzzels
- stuk beleving
- goede service

Lijkt alles te hebben wat een kamer moet bezitten. En toch moet je goed nadenken wat je ervan vind. Het klopte allemaal maar toch niet perfect. Hetgeen dat niet kan maar juist omdat het alles heeft verwacht je dan meer. Na nagedacht te hebben vind ik het een kamer die zeker goed is en ook voor de minder ervaren escaper. Voorzien van alle aspecten en nagedacht over de logica en uitvoering.

Kortom een kamer die je zeker moet toevoegen aan je escape list


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 augustus 2023

Dank voor de mooie review! <3


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

  Drs-jlcmarkgoedegebuure

MarindeMarindeEscape MasterLid sinds: 10 augustus 2019 (196 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2023

'Oh nooo....Lionel'

#170 Voor een verjaardagscadeautje gingen we met z'n vijven escapen in Breda en daarbij viel het oog op Vaudeville door het thema en de goede beoordeling. Na een vriendelijk ontvangst, een duidelijk instructiefilmpje met de regels en een kleine introductie in het verhaal mochten we de woning van de waarzegster betreden.

De kamer is sfeervol ingericht, de aankleding past precies en de afwerking is netjes. Ik vond het niveau hierbij aan het begin van de kamer hoger liggen dan daarna, maar de sfeer wordt goed vastgehouden en de verlichting ondersteunt dit. Gedurende het spel wordt het verhaal duidelijk en de puzzels vind ik hier goed in passen.

De puzzels zijn leuk om te doen en passen goed in het thema. Het is wel echt een zoek-kamer, maar op een positieve manier naar mijn mening. Het zoeken werkt namelijk helemaal niet frustrerend en wordt op verschillende manieren toegepast. We hebben de kamer hintloos kunnen spelen en dat zegt best wat voor niet zulke goede zoekers (sorry teamgenoten :p). Naast het zoeken richten de puzzels zich op een stukje combineren, redeneren, doordenken en doen.

We hebben lol gehad en met name genoten van de thematiek. Leuk om naderhand nog een keer de kamer te doorlopen met de gamemaster en na te kunnen praten in de bar.


Reactie door Escape Room 076 Breda

24 november 2023

Dank voor de mooie feedback!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  37:57 min


 • Thematiek en verhaal
 • Op een leuke manier zoeken
 • Sfeer en aankleding
 • Puzzels in thema

  markgoedegebuure

LieskeLieskeEscape ApprenticeLid sinds: 27 augustus 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 11 september 2023

Leuke kamer met veel puzzels en zonder slotjes

Leuke afwisselende puzzels.
Vriendelijk personeel en ze nemen alle tijd.
De hints waren precies goed.
Wij hebben hem met 4 personen gespeeld wat volgens ons een goed aantal is.


Reactie door Escape Room 076 Breda

12 september 2023

Dank voor de mooie review. Daar worden wij blij van :) Tot de volgende keer?


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  50:35 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Verhaal

  markgoedegebuure

Marvin Marvin Senior EscaperLid sinds: 01 december 2022 (66 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

Mooie “zoek” kamer

Na een super ontvangst konden we beginnen aan ons avontuur om vrienden te maken met de waarzegster.

De kamer is mooi gedecoreerd met oog voor detail.

Wij vonden de kamer net iets anders dan de standaard escaperooms. De kamer is enorm gefocust op het zoeken van aanwijzingen en onderdelen van puzzels.

Verder is het verhaal niet enorm sterk. Wat opzich geen storende factor is als je gewoon lekker komt om te zoeken en te puzzelen.

Verder groot compliment voor het ontvangst en de afterborrel. Hele fijne plek en leuke mensen!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Fijn dat jullie het leuk hebben gehad. Ook dat jullie de service zo konden waarderen, daar doen wij altijd erg ons best voor! En ja, Vaudeville is een echt puzzel/zoek kamer!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs
 • Verhaal had sterker terug mogen komen in de puzzel

  markgoedegebuure

DucoDucoEscape ApprenticeLid sinds: 11 juli 2023 (7 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 juli 2023

Hele leuke kamer

Na een week geleden hier camera 4 te hebben gespeeld hebben we toch maar besloten de vaudeville kamer te reserveren.
Ookal was het druk waren we vrolijk onthaald, en na een korte uitleg de kamer ingelopen. In het begin had mijn groep wat moeite maar met een tip of 2 lukte het uiteindelijk wel. Eenmaal in de grote ruimte aangekomen was al snel duidelijk wat de bedoeling was en de puzzels waren leuk gemaakt. Alles was logisch maar nogsteeds niet makkelijk. Helaas tegen het einde waren we net niet optijd, want als we nog 5 minuten extra hadden waren we nog net ontsnapt, toch pijnlijk. Persoonlijk was de kamer iets te lastig, maar ik heb ook niet veel ervaring!
De kamer is erg leuk en mooi gemaakt. De puzzels waren erg leuk en ondanks dat we niet ontsnapt waren had mijn groep een erg leuke tijd!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor de uitgebreide review!


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Logica
 • Moeilijkheidsgraad

  Duco

TallGuy91TallGuy91Senior EscaperLid sinds: 04 mei 2022 (63 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 augustus 2023

Bekijk het "net" even anders

De titel zegt alles, heerlijke kamer waarbij je net even anders moet kijken als dat je soms al doet. Waardoor soort van simpele puzzels toch ineens best ingewikkeld kunnen worden. Als je een aanweizing bijvoorbeeld niet gezien hebt. Gelukkig konden ik en me partner alles dubbel en dwars nalopen en zagen we steeds net wat andere dingen! Mooie kamer waarbij echt wel nagedacht is over de flow.


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor je review!!! <3


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  57:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

  markgoedegebuure

Petra_B..Petra_B..Escape LegendLid sinds: 07 oktober 2018 (280 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Erg mooi

Erg mooie kamer, je bent naar mijn idee niet echt aan het puzzelen, maar meer aan het zoeken. Echter zeker leuk om mee te pikken als je in Breda bent.


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor het mooie cijfer <3 Vaudeville is zeker een echte ''zoek'' kamer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:25 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs

  markgoedegebuure

Jeroen_SchJeroen_SchEscape MasterLid sinds: 31 december 2019 (220 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Mooie kamer!

Een beetje anders dan andere escape rooms. Nauwelijks sloten, en puzzels zijn er achteraf bezien eigenlijk ook niet eens veel... het is vooral goed kijken en zoeken. Maar we hebben het zeer naar de zin gehad in deze erg mooie kamer!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor het mooie cijfer! <3


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:25 min


 • Sfeer
 • Origineel

  markgoedegebuure

VrielinkieVrielinkieJunior EscaperLid sinds: 22 mei 2022 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 september 2023

Kamer met top sfeer en thema

De aankleding was super en goed te spelen. Soms beetje de draad kwijt en helaas niet ontsnapt maar top kamer!


Reactie door Escape Room 076 Breda

12 september 2023

Bedankt voor de mooie review. Altijd fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad :) En ja, Vaudeville is een pittige kamer. Hopelijk zien we jullie terug voor 1 van de andere kamers. Wie weet lukt het om daar uit te ontsnappen?


9

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Decor
 • Onlogische puzzels

  markgoedegebuure

nonniej-xnonniej-xJunior EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2023

Originele kamer zonder sloten

Samen met collega's heb ik deze kamer gespeeld. Hierin zaten collega's tussen die wel eens een escaperoom hebben gespeeld, maar sommige nog nooit.

De kamer is mooi ingericht, heeft meerdere ruimtes en spellen zijn origineel. Ik heb al een aantal kamers gespeeld, maar in deze kamer zaten echt weer nieuwe elementen. Daarbij heeft deze kamer geen sloten, wat ik zelf heel tof vond.

Helaas is ons groepje er net niet uitgekomen, maar de ervaring was er niet minder op. Iedereen vond het een leuke ervaring. Daarbij ook complimenten aan de service! Zeker een aanrader


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 augustus 2023

Dank voor de mooie review! <3


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

brenda_van_ierlandbrenda_van_ierlandJunior EscaperLid sinds: 02 april 2017 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2022

Super leuk

Leuk verhaal, spannende elementen en originele puzzels! Echt een aanrader


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  03:08 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  markgoedegebuure

Lissa (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 november 2022

Ervaring rijker!

Wat een ontzettend leuke escape room! Wij waren alle 4 nog redelijk onbekend met escape rooms, en met elkaar nog nooit samen gespeeld. We hadden de Vaudeville kamer, en in de tweede kamer hadden we wel wat uitdagingen maar dat was meer met elkaar. We hebben ontzettend gelachen in alle chaos en hectiek van het spel, zeker een aanrader! Wij zijn waren net niet ontsnapt, wat absoluut niet erg was en juist motivatie heeft om nog eens terug te komen voor een andere kamer!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  markgoedegebuure

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 november 2022

Super leuke kamer!

Allereerst is de binnenkomst, de ontvangst, voor je daadwerkelijk pas richting de escaperoom gaat al heel netjes en sfeervol ingericht. We kregen een zeer leuk filmpje vooraf te zien met de 'standaard' escaperoom regels, op een originele en in thema manier. Toen kon het echt beginnen!

Er zijn genoeg puzzels in de kamer en veelal ook origineel van aard, welke ik nog niet eerder gezien had, leuk! De manier van hints krijgen werd al leuk aangekondigd en viel later mooi op zijn plek! Heel tof gedaan, eens iets anders dan een kaal TV scherm. Genoeg te zien en te beleven, een paar leuke effecten en een coole rode draad welke je door de kamer heen blijft achtervolgen en tot op het einde bij je blijft. Zeker een aanrader als je in de buurt bent. Complimenten naar de host! ;)


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 augustus 2023

Dank voor de mooie review! Dit word zeer gewaardeerd! <3


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  markgoedegebuure

KrootjesKrootjesEscaperLid sinds: 24 september 2018 (48 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 november 2022

Leuke room zonder slotjes

Allereerst een heel leuk ontvangst en een hele gezellige bar. De room zelf was een feestje. Lekker ruim, licht en geen slotjes! De spellen waren allemaal leuk en logisch. Beetje goed nadenken en zoeken en je lost het goed op. Muziek en uitstraling zijn ook zeer passend. Al met al een leuke fijne kamer voor iedereen!


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 augustus 2023

Dank voor de review! <3


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Krootjes

Ontsnapt: Ja  01:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  markgoedegebuure

ThijnThijnJunior EscaperLid sinds: 26 februari 2023 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Een leuke kamer

En leuke kamer met een duidelijk verhaal.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  03:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

  markgoedegebuure

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig