Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Vaudeville

Breda , Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 6 (Aanbevolen: 4)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Vaudeville

Vaudeville is een naam voor een populair rondreizend theatervorm van rond 1900 die lijkt op wat we in Nederland en België verstaan onder variété en het kan daarom worden beschouwd als de voorloper van het hedendaagse cabaret en stand-upcomedy. De voorstellingen waren vaak raar en bizar, van vrouwen met baarden tot optredens van Siamese tweelingen en degenslikkers.

Reis terug in de tijd van het vaudeville theater en rariteitenkabinetten. Jullie mogen op bezoek in de kleurrijke, bewonderenswaardige woning van wijlen waarzegster Miss Fortune.

Ze houdt van gezelschap en is nog altijd op zoek naar nieuwe contacten...

Willen jullie haar nieuwe ''vrienden'' worden? Volgens de verhalen zijn vriendschappen met de gekke, oude waarzegster vriendschappen voor het leven!


Thema's

Avontuur

Battle

Circus

Geschiedenis

Magie

Muziek

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

21 likes

232 bezoekers

88.4% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Karnemelkstraat 1
4811 KJ, Breda
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

86 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (241 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Boven verwachting

We hadden al een goede opwarming gehad bij Escaperoom 076. Nadat we net waren ontsnapt uit Camera 4, was het voor ons alweer tijd voor de volgende kamer; Vaudeville. Ik keek persoonlijk onwijs uit naar deze kamer. Enerzijds omdat ik veel goede verhalen over deze kamer had gehoord, anderzijds omdat het thema me heel erg ligt. Ik weet inmiddels, na ruim 170 gespeelde kamers, dat het nooit goed is om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. De verwachting die ik had, was wel wat naar beneden gegaan na het spelen van Camera 4. Ikzelf ben een groot liefhebber van verhaal en decor en deze punten waren eigenlijk niet echt aanwezig bij de vorige kamer. Hopen dat het bezoek van de waarzegster een betere indruk achter zou laten.

We beginnen ons avontuur met een filmpje, grappig om hier een oude bekende te zien! De introductie van het verhaal is duidelijk. We gaan op bezoek bij de waarzegster om te kijken of we vrienden met haar kunnen worden. Op naar haar huisje dus! Tot mijn verbazing valt me meteen op dat het decor erg netjes afgewerkt is. Hier en daar kan dat natuurlijk altijd beter, maar zeker na het spelen van Camera 4 had ik dat hier totaal niet verwacht. In de kamer krijgen we ook nog een kleine introductie en kon ons echte avontuur gaan beginnen.

Zoals ik al zei, vind ik persoonlijk verhaal en decor een belangrijk punt in een escaperoom. Iets wat ik daarnaast ook erg belangrijk vind, is gameflow. Het is zo fijn als een kamer logisch in elkaar zit waardoor je meteen een bepaalde flow te pakken hebt. Dat was bij Vaudeville voor ons ook het geval. Vanaf het eerste moment kwamen wij in een flow te zitten en deze hebben we tot het einde niet meer los gelaten. Alle puzzels vielen heel logisch in elkaar. Het was steeds duidelijk wat we moesten doen en konden zowel lineair als paralel puzzelen.

Het verhaal van de kamer is eigenlijk vrij simpel, maar daar zit denk ik de kracht ook in. Het is helemaal niet nodig om complexe verhalen te bedenken. Ondanks dat het plot in de kamer simpel is, krijg je toch de mogelijkheid om er op een bepaalde manier achter te komen wat zich nu precies heeft afgespeeld op deze locatie. Daar houd ik zelf altijd wel van.

Vaudeville is wat mij betreft echt een leuke kamer om te spelen, boven verwachting goed al zeg ik het zelf. Het decor is goed, het verhaal is goed te volgen. Puzzels zijn leuk en in thema en op het einde komt alles samen. Enige waar ik minder fan van ben in deze kamer is dat veel van de puzzels te maken hebben met het betere zoek- en speurwerk. Laat dat nou net een van mijn slechtste punten zijn. Ik ben zelf nooit zo'n fan van dit soort puzzels in een kamer. Maar dat is helemaal persoonlijk. Achteraf hebben we nog gezellig een drankje gedaan en nagepraat over van alles en nog wat. Nogmaals, service op deze locatie is helemaal top!


Reactie door Escape Room 076 Breda

23 augustus 2022

Dank voor deze mooie review! Jullie waren gezellige gasten :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  marjolein_huijsmansTijn10markgoedegebuureMariekesjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape MasterLid sinds: 28 november 2021 (173 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2022

Waar zegt ze?!

Mijn vriendin heeft een forumberichtje geplaatst op escapetalk.nl om contact te zoeken met andere escape-fanatiekelingen. Vandaag zouden we voor het eerst een stel ontmoeten dat gereageerd heeft op dit bericht. We hadden als het ware een ‘escape-blind-date’ met een ander stel. Super spannend, want we hadden bij de escape room zelf afgesproken én zouden direct gaan starten met spelen 😅. De escape room die we hadden uitgekozen voor deze escape-date was Escape Room 076 in Breda. Hier zouden we de kamer ‘Vaudeville’ gaan spelen.

Wij waren als eerst aanwezig bij de escape room en werden daar super vriendelijk ontvangen door één van de twee gamehost die ons zou begeleiden tijdens het spel. Parkeren kan in de buurt tegen betaling, gezien de escape room midden in het centrum van Breda ligt. De ontvangstruimte van Escape Room 076 is enorm qua omvang en super gezellig. Er is een grote bar aanwezig, dus het is géén straf om hier te wachten óf om na te praten. Voor het eerst in mijn ‘escape-carrière’ werd ik, door de gamehost, herkend van mijn reviews op escapetalk.nl. Fijn om te horen dat er toch mensen zijn die mijn ellelange verhalen op escapetalk.nl lezen 😜.

Toen onze blind-date (het andere stel) arriveerde, konden we meteen beginnen. Met vier personen gingen we Vaudeville spelen; een kamer over een waarzegster... De instructie en introductie wordt gedaan bij de kamer door de gamehost en middels een filmpje. De kamer zelf ziet er prima en netjes uit. Het is mooi gedecoreerd en volledig in thema. Er zitten bepaalde special effects in de escape room die een toevoeging zijn op het verhaal én de spelbeleving. De puzzels passen ook goed in het thema. De kamer is voornamelijk parallel, wat betekent dat je tegelijkertijd verschillende puzzels op kunt lossen. We merkte dat, doordat we elkaar nog niet goed kenden, het in het begin best ongemakkelijk was om je vol op de puzzels te storten, maar na een tijdje blijkt dat ‘escapen’ een prima manier is om elkaar snel te leren kennen.

Je doorloopt een verhaal wat duidelijker wordt gedurende het spel en dit is mooi uitgevoerd, zonder dat er al te veel ‘letterlijk’ wordt verteld. Daar houd ik van 😇. Aan het einde werd het nog spannend óf we op tijd zouden ontsnappen, maar door een sprintje te trekken wisten we net op tijd uit de kamer te geraken. Na onze ontsnapping werd met ons de kamer nog eens doorlopen én werden dingen duidelijk die we niet van elkaar hadden gezien. Altijd top als hier de tijd en de aandacht voor wordt genomen 👌.

In de ruime ontvangsthal konden we nog gezellig napraten én kennismaken met elkaar. Onze gamehost kwam af en toe gezellig mee kletsen. Het schept een band als je allemaal dezelfde hobby hebt. We hebben het erg naar ons zin gehad en deze escape-date smaakte naar meer!

Al bij al; Een hartstikke leuke kamer, die mooi gedecoreerd is met puzzels die goed passen binnen het verhaal. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. parallelle puzzels;
- Vooral geschikt voor mensen die van beleving én puzzels houden in een kamer;
- Neem je tijd om gezellig na te kletsen in de gezellige ontvangsthal.

Escape Room 076 Breda, bedankt voor de gezellige middag! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie en komen wellicht nog terug voor jullie andere kamers. Speciale dank aan onze super vriendelijke en gastvrije gamehost; het was super gezellig!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Ontvangstruimte

  Robin*markgoedegebuureMariekesjephanie

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (72 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2022

Gezellige kamer!

Leuke kamer echt in een thema, mooie aankleding van de kamer. Puzzels zijn origineel en leuk om te doen.

De escaperoom zelf heeft een gezellige ontvangst ruimte waar je terecht kan voor een drankje en een gezellig praatje met de host!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:45 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuuresjephanieDrs-jlc

CwbuiterCwbuiterJunior EscaperLid sinds: 28 oktober 2022 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2023

Leuke avond!

Leuke ontvangst hal, enthousiasme is te voelen bij de mensen die het spel leiden. Kamer was met originele puzzels; wat ik minder vond is dat je bij 1 puzzel verder komt door de oplossing te noemen van de puzzel; dat zou liever op een andere manier gaan wat mij betreft. Verder echt een leuke avond gehad!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

  Evelynemarkgoedegebuure

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (307 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Aangenaam verrast

Dit keer gaan we eens op bezoek bij escape room 076.
Als ik aan vrienden vroeg welke ik hier zeker moest spelen (mijn verwachtingen waren helaas niet erg hoog) werd steeds Vaudeville gezegd.

Onthaal:
Escape room 076 ligt midden in de stad Breda. Op loopafstand liggen voldoende parkeerpleinen en garages. (Wij parkeerden bij de Molsparking)
De escape room ligt op de eerste en 2de verdieping van een groot pand en is goed aangeven als je wat naar boven kijkt.
Het ontvangst was heel leuk. We troffen meteen een medewerkster die het duidelijk niet erg vond om op zondag te werken en duidelijk de passie van escapen deelde.
Na wat vraagjes werd de saaie inleiding geschrapt en konden we meteen beginnen of eerst ff tot rust komen met een drankje.
Ik kon wel waarderen dat er even gevraagd werd wat ze met de hints moest doen en ik kan goed begrijpen dat iedereen daar een andere mening over heeft.
Voor mij is het erg eenvoudig: liever een hint dan frustratie gedurende 20 minuten.
Ik ga er steeds vanuit dat een GM een groep kan lezen, hun weten wat je nog allemaal moet doen, dus hun kunnen ook het beste inschatten wanneer je wat hulp kan gebruiken. Dus we spraken af dat wanneer zij dacht dat we hulp nodig hadden, ze een ? zou sturen. Dan konden we zelf nog even aangeven: wacht nog even of kom maar op.
Straks is het onderdeel onthaal nog langer als de review van de room 

Kamer:
Ik was aangenaam verrast door de start van de kamer. Het interieur is leuk gedaan, het filmpje grappig en duidelijk.
Vol goede moed gaan we op ontdekking in de woning van Miss Fortune.
En de kamer start ook sterk door het verhaal meteen al goed door te trekken in opdrachten en puzzels. En die puzzels zijn zeker in het begin echt leuk om te doen. Soms door ff goed na te denken, een beetje samenwerken en wat logica toe te passen.
Naar het midden toe slaat dat wel een beetje om naar random zoeken, soms tot het irritante toe.
Niet dat ik heel gefrustreerd rondliep, maar meer omdat je geen idee hebt waar je moet zoeken en om hoeveel stuks het gaat. Je weet dus niet bij 3 of 5 stuks of je alles hebt.
Het is een deel van de kamer waar meer personen handig kan zijn, maar tegelijk chaos kan opleveren als er niet goed gecommuniceerd wordt.
Het verhaal wordt in dit stuk een beetje losgelaten en het voelde meer als random puzzels aan, dan dat we verder aan het geraken waren.
Opnieuw is het interieur leuk gedaan en ook hebben ze zo goed mogelijk alle techniek verborgen.
Op het einde komt alles samen en komen we het geheim van Miss Fortune te weten, althans als we alles oplossen want opnieuw verrast de kamer ons toch met de hoeveelheid puzzels.
Net als bij de rest van de room heb je ook hier weer de keuze tussen lineair en parallel puzzelen.
De kamer is wat braaf met sound/muziek en lichteffecten en ik denk dat het net wat sfeervoller kan als wat het nu is.

Conclusie:
Vaudeville heeft me aangenaam verast, gewoon door het puzzelplezier met 2 personen.
De prijs voor 2 is helaas aan de hoge kant: 95 euro / 60 minuten. Ik had liever een spelersprijs gezien hier.

Het moet gezegd dat alles wel prima was. Alles werkte, alles was echt zuiver (kamers, inkom, gangen, sanitair) de medewerken was vriendelijk en ook als GM wist ze erg goed dat ze ons met rust kon laten.
We hadden ook duidelijk aangegeven dat we kwamen om lekker een uurtje te puzzelen en niet een record kwamen neerzetten.
De sfeer in de kamer kan beter, net als het doelloos zoeken, maar ze pretenderen hier niks. Ze hebben hier gewoon een normale kamer die niks in een top lijst te zoeken heeft, maar waar je wel lekker kan escapen.


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Kellemansmarkgoedegebuure

Yannick Boers (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Wow - Deze wil je gespeeld hebben!

Wat een ervaring! Vaudeville is echt een top escaperoom. Mijn complimenten voor iedereen die aan deze ervaring heeft meegewerkt.
Tijn was een geweldige host en ging above en beyond onze verwachtingen.

Design
De immersiveness van het design is geweldig, ik vind escaperooms altijd een beetje "meh" als er niet voldoende is gedaan om je in die wereld mee te nemen, denk aan de welbekende gipsplaten boven een gestileerde kamer, props die bij de xenos of action vandaan komen en herkenbaar zijn of gewoon geen oog voor de "wereld" waar je je in bevind.
Niks van dat alles bij Vaudeville. De thematisering is waanzinnig en neemt je mee naar de excentrieke woonkamer van Miss Fortune.

Gameplay:
De flow van de kamer is waanzinnig en bijna perfect, wij hebben hem met 2 man gespeeld, waarbij de host exact aanvoelde waar we soms een klein duwtje nodig hadden tov een groep van 4 man, maar de ervaring voor ons was alsnog ontzettend rewarding, vol AHA momentjes en toffe realisaties.
0 CIJFERSLOTEN, interessante, weldoordachte puzzels en verscheidene dingen die ik nog nooit ergens anders had gezien, of geimplementeerd op een compleet nieuwe manier.
Het is ook echt een leuke escaperoom waarbij je continu het idee hebt íets nuttigs te kunnen doen.

Er waren 2 (mini) puzzeltjes waar een (kleine) stretch in logica nodig was, toevallig allebei georiënteerd rondom een zeker persoon die een beentje voorzetten (hopelijk geen spoilers).
Maar van de escaperooms die ik heb gespeeld staat deze nu op een gedeelde eerste plaats.

Host
Tijn, je bent een baas, we waarderden hoe welkom we ons voelde en hoe tof de dingen waren die je ons hebt kunnen laten zien, wordt ontzettend gewaardeerd.


Reactie door Escape Room 076 Breda

23 augustus 2022

Dank voor de mooie review!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:30 min

  Tijn10markgoedegebuure

SirClaySirClayEscape ExpertLid sinds: 02 december 2021 (100 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2022

Ervaring en leuke puzzels

Dit zijn die kamers waarvan je denkt..hmmmmm wat vind ik er achteraf van. Het is namelijk een kamer waar ze zeker met alle aspecten rekening hebben gehouden:
- sfeer
- goede puzzels
- stuk beleving
- goede service

Lijkt alles te hebben wat een kamer moet bezitten. En toch moet je goed nadenken wat je ervan vind. Het klopte allemaal maar toch niet perfect. Hetgeen dat niet kan maar juist omdat het alles heeft verwacht je dan meer. Na nagedacht te hebben vind ik het een kamer die zeker goed is en ook voor de minder ervaren escaper. Voorzien van alle aspecten en nagedacht over de logica en uitvoering.

Kortom een kamer die je zeker moet toevoegen aan je escape list


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

  Drs-jlcmarkgoedegebuure

pauperloospauperloosEscaperLid sinds: 10 december 2018 (116 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2020

Sfeervolle, originele kamer

Allereerst, leuk thema! Goed ontvangst.

Het thema is mooi uitgewerkt in decor en puzzels. We hebben ons erg vermaakt!

Leuk is dat het verhaal, en dus de clou heerlijk duidelijk is. Dat zie je niet altijd in escape rooms tegenwoordig. Erg fijn, pluspunt dus!

Veel win momentjes wat fijn speelt. Leuke kamer, echt een aanrader!

We hebben deze kamer met zijn tweeen gespeeld en met wat hints was dat goed te doen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Win momentjes
 • Thema
 • Decor
 • Verhaal
 • Sfeervol

  Escape Room 076marjolein_huijsmans

AngelUndercoverAngelUndercoverEscaperLid sinds: 03 mei 2022 (36 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2023

You must survive!

35* Ons werd Vaudeville aangeraden. Geen horror, geen spanning, gewoon genieten van wat je te wachten staat. Daar hebben wij altijd oren naar, dus gaan met die banaan.
Zorg dat je ruim op tijd bent. Op het ogenblik zijn ze bezig met wegwerkzaamheden, hierdoor kan je alsnog parkeren in nabijgelegen parkeergarage, maar het kan druk zijn.
Binnenkomst niet speciaal, wel gezellig. Eerst even gezellig babbeltje gemaakt met Mark, het verhaal besproken en dan toch zelf maar op onderzoek uitgaan. Je mag gelijk aan de bak. Wat ik heb gemerkt is dat er in deze kamer gevraagd wordt soms net even anders na te denken en zoek! Wanneer je denkt alles te hebben gehad, hebt bekeken, of onderzocht. Nee, dat heb je niet. Ga op je kop staan, draai het om en bekijk alles door een vergrootglas. Puzzels en attributen zijn niet moeilijk of lastig verstopt, ze liggen soms zo voor het oprapen. Zorg ervoor dat je met een partner bent of een groep vrienden die allemaal net iets anders denken. Wij hebben met zijn tweeën deze kamer gespeeld en wij hebben individueel alles bekeken. Soms had hij zoiets van: Ja jeetje, heb je dit niet gezien? Maar andersom heb ik ook aanwijzingen gevonden waar hij niets achter zocht. Al met al, echt een leuke kamer! Vol trots ook hier ontsnapt met nog 2.49 minuten op de klok.


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  57:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Parkeren is wat lastig en druk op mooie dagen.

  markgoedegebuure

mvandeneindemvandeneindeJunior EscaperLid sinds: 17 november 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Mooie kamer met praktische puzzels

Mooi aangeklede kamers prima passend bij de stijl van het verhaal. Leuke, gevarieerde en praktische puzzels met mooie effecten. Een aanrader!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:20 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Variatie

  Evelyne

Petra_B..Petra_B..Escape MasterLid sinds: 07 oktober 2018 (218 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Erg mooi

Erg mooie kamer, je bent naar mijn idee niet echt aan het puzzelen, maar meer aan het zoeken. Echter zeker leuk om mee te pikken als je in Breda bent.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:25 min


 • Goede service
 • Sfeer
 • Origineel
 • Goede prijs

  markgoedegebuure

Jeroen_SchJeroen_SchEscape GuruLid sinds: 31 december 2019 (197 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2023

Mooie kamer!

Een beetje anders dan andere escape rooms. Nauwelijks sloten, en puzzels zijn er achteraf bezien eigenlijk ook niet eens veel... het is vooral goed kijken en zoeken. Maar we hebben het zeer naar de zin gehad in deze erg mooie kamer!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:25 min


 • Sfeer
 • Origineel

  markgoedegebuure

nonniej-xnonniej-xJunior EscaperLid sinds: 10 februari 2019 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 februari 2023

Originele kamer zonder sloten

Samen met collega’s heb ik deze kamer gespeeld. Hierin zaten collega’s tussen die wel eens een escaperoom hebben gespeeld, maar sommige nog nooit.

De kamer is mooi ingericht, heeft meerdere ruimtes en spellen zijn origineel. Ik heb al een aantal kamers gespeeld, maar in deze kamer zaten echt weer nieuwe elementen. Daarbij heeft deze kamer geen sloten, wat ik zelf heel tof vond.

Helaas is ons groepje er net niet uitgekomen, maar de ervaring was er niet minder op. Iedereen vond het een leuke ervaring. Daarbij ook complimenten aan de service! Zeker een aanrader


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Beleving
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuure

brenda_van_ierlandbrenda_van_ierlandJunior EscaperLid sinds: 02 april 2017 (16 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 december 2022

Super leuk

Leuk verhaal, spannende elementen en originele puzzels! Echt een aanrader


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  03:08 min


 • Puzzels
 • Goede service
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Spannend

  markgoedegebuure

Lissa (2 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 november 2022

Ervaring rijker!

Wat een ontzettend leuke escape room! Wij waren alle 4 nog redelijk onbekend met escape rooms, en met elkaar nog nooit samen gespeeld. We hadden de Vaudeville kamer, en in de tweede kamer hadden we wel wat uitdagingen maar dat was meer met elkaar. We hebben ontzettend gelachen in alle chaos en hectiek van het spel, zeker een aanrader! Wij zijn waren net niet ontsnapt, wat absoluut niet erg was en juist motivatie heeft om nog eens terug te komen voor een andere kamer!


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Nee

  markgoedegebuure

RandomYouriRandomYouriEscape ExpertLid sinds: 12 november 2021 (57 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 08 november 2022

Super leuke kamer!

Allereerst is de binnenkomst, de ontvangst, voor je daadwerkelijk pas richting de escaperoom gaat al heel netjes en sfeervol ingericht. We kregen een zeer leuk filmpje vooraf te zien met de 'standaard' escaperoom regels, op een originele en in thema manier. Toen kon het echt beginnen!

Er zijn genoeg puzzels in de kamer en veelal ook origineel van aard, welke ik nog niet eerder gezien had, leuk! De manier van hints krijgen werd al leuk aangekondigd en viel later mooi op zijn plek! Heel tof gedaan, eens iets anders dan een kaal TV scherm. Genoeg te zien en te beleven, een paar leuke effecten en een coole rode draad welke je door de kamer heen blijft achtervolgen en tot op het einde bij je blijft. Zeker een aanrader als je in de buurt bent. Complimenten naar de host! ;)


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  52:09 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Goede prijs
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Logica

  markgoedegebuure

KrootjesKrootjesEscaperLid sinds: 24 september 2018 (47 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 november 2022

Leuke room zonder slotjes

Allereerst een heel leuk ontvangst en een hele gezellige bar. De room zelf was een feestje. Lekker ruim, licht en geen slotjes! De spellen waren allemaal leuk en logisch. Beetje goed nadenken en zoeken en je lost het goed op. Muziek en uitstraling zijn ook zeer passend. Al met al een leuke fijne kamer voor iedereen!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 3 personen

Team: Krootjes

Ontsnapt: Ja  01:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  markgoedegebuure

ThijnThijnJunior EscaperLid sinds: 26 februari 2023 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 26 februari 2023

Een leuke kamer

En leuke kamer met een duidelijk verhaal.


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in oktober 2022

Gespeeld met 6 personen

Ontsnapt: Ja  03:43 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Verhaal
 • Beleving
 • Spannend

  markgoedegebuure

Debby RoukensDebby RoukensSenior EscaperLid sinds: 22 januari 2019 (74 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 september 2022

Heerlijk sfeervol

Mijn nicht wil al jaren een escaperoom doen, maar helaas krijgt ze haar familie niet mee. Dat maakte het eenvoudig een leuk verjaardagscadeau te verzinnen. Omdat ze in Breda woont specifiek daar gezocht en zo kwamen we bij Vaudeville uit. We vonden het van tevoren best spannend; hoe leg je iemand uit wat je moet doen in een escaperoom? Zeker omdat we zelf inmiddels de nodige ervaring hebben en eigenlijk iedereen zonder enige vorm van overleg gewoon altijd aan de slag gaat. Niks om ons zorgen te maken bleek uiteindelijk: m'n nicht is nu ook verslaafd. Ze had binnen een paar minuten de smaak te pakken en kwam stuiterend naar buiten. We vonden hem trouwens allemaal erg leuk. Lekker sfeervol aangekleed, leuke puzzels en een leuk intro filmpje waarin op een wat speelsere manier dan je wel eens ziet wordt uitgelegd waar je wel en niet aan mag zitten. We zetten ook nog eens de 5e tijd tot nu toe neer. Daar was het ons zeker niet om te doen (we komen liefst pas na ruim 59 minuten naar buiten zodat de tijd optimaal benut is), maar stiekem waren we toch wel een beetje trots. Ik kreeg vanochtend een berichtje welke kamers nog meer aan te raden zijn in de omgeving van Breda. Ze heeft haar familie overgehaald om toch een keer mee te gaan. Een mooi compliment aan deze kamer lijkt me zo.
Oh ja, ook een ontzettend gezellige grote ontvangstruimte waar je voor en/of na leuk wat kunt drinken.

Ergens is er iets fout gegaan in mijn telling. Ik was een kamer vergeten te reviewen, ik telde zelf de VR niet mee als echte kamer en ergens heb ik waarschijnlijk 2x hetzelfde aantal genoemd. Dus nu spring ik naar 62 kamers zodat de telling weer gelijk loopt met die van Escapetalk. Dus... Mijn 62e kamer.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • We hoorden de kamer ernaast tijdens het spelen

  markgoedegebuure

YorYorJunior EscaperLid sinds: 07 juli 2022 (9 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 september 2022

De sfeer zetten

Wat een escape room, pittige puzzels waarbij je toch wat anders moet denken dan je bij de meeste escaperooms gewend bent. Daarnaast is dit een van mijn favoriete escape rooms qua sfeer ik zat helemaal in het verhaal waarbij ik overdondert was door de effecten en attributen.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 8.0


Gespeeld in september 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  54:20 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Logica
 • Spannend

  markgoedegebuure

psmulderspsmuldersEscape ExpertLid sinds: 05 oktober 2020 (89 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 15 augustus 2022

Tof!

Deze kamer gespeeld met 6 personen. Wat voor ons echt prima was, omdat de ervaring heel verschillend was in de groep. Variërend van 2 kamers tot 50+.

Voor deze kamer is voor ieder wat wils. Van doe puzzels tot lekkere denk puzzels. De flow in de kamer is erg fijn en je hoeft niet op elkaar te wachten. De aankleding is ook erg tof en er zitten zeker wat leuke wow momentjes in.

Als je wat ervaring hebt is dit zeker een kamer die je goed met 2 personen kunt spelen. We hebben een erg leuke tijd in de kamer gehad.


Reactie door Escape Room 076 Breda

23 augustus 2022

Dank voor de mooie review!


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Logica
 • Goede service
 • Puzzels

  markgoedegebuure

Jelle van DongenJelle van DongenEscaperLid sinds: 15 juni 2022 (53 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 22 december 2022

Leuke kamer

Ontvangst:

Deze kamer ligt midden in de stad Breda en was de eerste van de twee kamers, de tweede was Borgesius Mysterie, die vandaag op het programma stonden. Bij binnenkomst werden wij gelijk vriendelijk ontvangen door het personeel en was er alle tijd voor een rustig drankje, aangezien we nog moesten wachten op de overige groepsleden. We speelden deze kamer dan ook met 6 man, waarvan de ervaring verschilde van 50+ tot 2 kamers gespeeld. Nadat iedereen was gearriveerd en de algemene uitleg was gegeven konden wij naar de bovenste verdieping waar onze host op ons stond te wachten en konden we binnentreden in deze kamer.

Kamer:

De kamer zelf is erg mooi gedecoreerd en je ziet dat de kamer de nodige aandacht heeft gekregen wat betreft decoratie. Er zijn ook zeker wel een aantal wow-momenten aanwezig waardoor je je toch verwonderd hoe het wel niet allemaal werkt. De kamer is op de meeste plekken ook groot genoeg dat je met 6 man makkelijk binnen kunt en iets kan doen.

De puzzels sluiten daar ook mooi op aan, want het is echt van alles verschillend van hersenkrakers tot doe-puzzels. Ook hier kun je met zes man goed uit de voeten, al zou ik mij voor kunnen stellen dat als je deze kamer met alleen maar ervaren spelers speelt het snel kan vervelen. Voor ons maakte dit niet uit, aangezien de ervaring van laag tot hoog ging.

Afsluitend dan nog de service in de kamer. De hints gaan middels geluiden en een scherm. In de eerste kamer kregen wij echter wel heel snel erg veel hints. Even een keer roepen dat het zo wel genoeg was en de host had onze hint begrepen. Hierna kwamen de hints op goede momenten en was er niets aan op te merken.

Napraten en conclusie:

Nadat we de kamer binnen de tijd gehaald hadden, konden we nog even met de host napraten over wat we gedaan hadden en waar we nog wat tijd hadden kunnen winnen. Hierna konden wij weer naar de ontvangstruimte waar we nog konden nagenieten van een heerlijk drankje.

Concluderend is dit een prima en mooie kamer. De puzzels zijn divers en er is voor ieder wel wat wils in deze kamer. Mocht je met alleen maar ervaren spelers komen, dan kun je deze kamer het beste spelen met 2-4 spelers. Zit er ook wat minder ervaring in de groep, dan kun je deze kamer ook prima met 6 man spelen!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.5


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 6 personen

Team: Eftelscapers

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Diversiteit
 • Puzzels

  markgoedegebuure

kmklnnkmklnnJunior EscaperLid sinds: 06 oktober 2022 (14 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 oktober 2022

Spannend

Deze kamer was prima te doen met 3 mensen. De kamer was super ingericht naar het verhaal , over de puzzels was goed nagedacht en de oplossingen erachter waren ook goed te achterhalen. Op het begin kwamen we er even niet lekker in omdat we niet wisten waar we moesten beginnen dus hebben helaas de kamer net niet gehaald. Maar dat heeft de pret niet van ons weggenomen !


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in mei 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede service

  markgoedegebuure

joycebaremansjoycebaremansEscape GuruLid sinds: 30 april 2019 (162 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 16 juni 2019

Hele gave kamer

Hele andere manier van escape. Hele leuke kamer!!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2019

Gespeeld met 4 personen

Team: De Natte Sleffers

Ontsnapt: Ja  12:21 min


 • Hele gave kamer

  Escape Room 076

Leuke escaperoom en gezellig sociaal persoon.

Voor de tweede keer een escaperoom gespeeld bij Escape room 076. Wat een leuke kamers en wat een fijne mensen weer hier. Ze zijn sociaal, aardig en vaardig. Ook delen ze graag hun ervaring over andere escaperooms wat erg fijn is voor de volgende keer.


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Goede begeleiding
 • Origineel
 • Geen

 

RC (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 01 mei 2023

Awesome!

Hele leuke escaperoom. Goede afwisseling ‘grote’ en ‘kleine’ puzzels.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  49:23 min

 

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig