Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Vaudeville

Breda, Nederland

Nu gesloten

60 minuten

2 - 12 (Aanbevolen: 3)

12 jaar

Lees reviews

Meer over Vaudeville

Vanaf 2 september 2023 ook als BATTLE te spelen!


Vaudeville, een rondreizend theater met bizarre voorstellingen. Vrouwen met baarden, Siamese tweelingen en degenslikkers waren in dit theater te zien. Een eeuw geleden reisde ook een waarzegster met hen mee. Haar naam was Miss Fortune...


Samen met haar Vaudeville theater reisde Miss Fortune de hele wereld over. Ze heeft vanuit deze plekken souvenirs meegenomen die ze graag aan haar bezoekers laat zien. Ook heeft ze op al deze plekken bijzondere vriendschappen gesloten, iets waar Miss Fortune heel veel waarde aan hecht. Vrienden ben je volgens haar namelijk voor het leven…


Worden jullie de nieuwe vrienden van Miss Fortune en laat jij je verleiden door al het moois dat in haar huis te vinden is? Naar binnen gaan is niet de uitdaging....MOEILIJKHEIDGRAAD: 3,5/5


Aanbevolen aantal spelers

- Ervaren spelers: 2/4 personen

- Minder ervaren: 4/5 personen


Vandaag nog een Escaperoom spelen?

Bel: +31763690564


Battle

Thema's

Avontuur

Battle

Circus

Geschiedenis

Magie

Muziek

Mysterie

Thriller

Eigenschappen

Airco aanwezig

Geschikt voor zwangeren

Niet rolstoeltoegankelijk

Epilepsie risico

NLEN

Toilet aanwezig

PIN-betaling mogelijk

Drankgelegenheid

Escapetalk.nl statistieken

28 likes

360 bezoekers

86.8% ontsnapt

Gebaseerd op escapetalk.nl bezoekers

Website

Bezoek website

Adres

Karnemelkstraat 1
4811 KJ, Breda
Nederland

Route

Route

Kosten berekenen

Aan de prijzen vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend aangezien deze te allen tijden kunnen wijzigen.

114 reviews

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van je deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

Schrijf een review

StanStanEscape MasterLid sinds: 13 november 2017 (294 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 augustus 2022

Boven verwachting

We hadden al een goede opwarming gehad bij Escaperoom 076. Nadat we net waren ontsnapt uit Camera 4, was het voor ons alweer tijd voor de volgende kamer; Vaudeville. Ik keek persoonlijk onwijs uit naar deze kamer. Enerzijds omdat ik veel goede verhalen over deze kamer had gehoord, anderzijds omdat het thema me heel erg ligt. Ik weet inmiddels, na ruim 170 gespeelde kamers, dat het nooit goed is om met een bepaalde verwachting naar een kamer te gaan. De verwachting die ik had, was wel wat naar beneden gegaan na het spelen van Camera 4. Ikzelf ben een groot liefhebber van verhaal en decor en deze punten waren eigenlijk niet echt aanwezig bij de vorige kamer. Hopen dat het bezoek van de waarzegster een betere indruk achter zou laten.

We beginnen ons avontuur met een filmpje, grappig om hier een oude bekende te zien! De introductie van het verhaal is duidelijk. We gaan op bezoek bij de waarzegster om te kijken of we vrienden met haar kunnen worden. Op naar haar huisje dus! Tot mijn verbazing valt me meteen op dat het decor erg netjes afgewerkt is. Hier en daar kan dat natuurlijk altijd beter, maar zeker na het spelen van Camera 4 had ik dat hier totaal niet verwacht. In de kamer krijgen we ook nog een kleine introductie en kon ons echte avontuur gaan beginnen.

Zoals ik al zei, vind ik persoonlijk verhaal en decor een belangrijk punt in een escaperoom. Iets wat ik daarnaast ook erg belangrijk vind, is gameflow. Het is zo fijn als een kamer logisch in elkaar zit waardoor je meteen een bepaalde flow te pakken hebt. Dat was bij Vaudeville voor ons ook het geval. Vanaf het eerste moment kwamen wij in een flow te zitten en deze hebben we tot het einde niet meer los gelaten. Alle puzzels vielen heel logisch in elkaar. Het was steeds duidelijk wat we moesten doen en konden zowel lineair als paralel puzzelen.

Het verhaal van de kamer is eigenlijk vrij simpel, maar daar zit denk ik de kracht ook in. Het is helemaal niet nodig om complexe verhalen te bedenken. Ondanks dat het plot in de kamer simpel is, krijg je toch de mogelijkheid om er op een bepaalde manier achter te komen wat zich nu precies heeft afgespeeld op deze locatie. Daar houd ik zelf altijd wel van.

Vaudeville is wat mij betreft echt een leuke kamer om te spelen, boven verwachting goed al zeg ik het zelf. Het decor is goed, het verhaal is goed te volgen. Puzzels zijn leuk en in thema en op het einde komt alles samen. Enige waar ik minder fan van ben in deze kamer is dat veel van de puzzels te maken hebben met het betere zoek- en speurwerk. Laat dat nou net een van mijn slechtste punten zijn. Ik ben zelf nooit zo'n fan van dit soort puzzels in een kamer. Maar dat is helemaal persoonlijk. Achteraf hebben we nog gezellig een drankje gedaan en nagepraat over van alles en nog wat. Nogmaals, service op deze locatie is helemaal top!


Reactie door Escape Room 076 Breda

23 augustus 2022

Dank voor deze mooie review! Jullie waren gezellige gasten :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja

  Escape Room 076marjolein_huijsmansTijn10markgoedegebuureMariekesjephanieDrs-jlc

Drs-jlcDrs-jlcEscape LegendLid sinds: 28 november 2021 (227 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 27 juni 2022

Waar zegt ze?!

Mijn vriendin heeft een forumberichtje geplaatst op escapetalk.nl om contact te zoeken met andere escape-fanatiekelingen. Vandaag zouden we voor het eerst een stel ontmoeten dat gereageerd heeft op dit bericht. We hadden als het ware een ‘escape-blind-date' met een ander stel. Super spannend, want we hadden bij de escape room zelf afgesproken én zouden direct gaan starten met spelen 😁…. De escape room die we hadden uitgekozen voor deze escape-date was Escape Room 076 in Breda. Hier zouden we de kamer ‘Vaudeville' gaan spelen.

Wij waren als eerst aanwezig bij de escape room en werden daar super vriendelijk ontvangen door één van de twee gamehost die ons zou begeleiden tijdens het spel. Parkeren kan in de buurt tegen betaling, gezien de escape room midden in het centrum van Breda ligt. De ontvangstruimte van Escape Room 076 is enorm qua omvang en super gezellig. Er is een grote bar aanwezig, dus het is géén straf om hier te wachten óf om na te praten. Voor het eerst in mijn ‘escape-carrière' werd ik, door de gamehost, herkend van mijn reviews op escapetalk.nl. Fijn om te horen dat er toch mensen zijn die mijn ellelange verhalen op escapetalk.nl lezen 😜.

Toen onze blind-date (het andere stel) arriveerde, konden we meteen beginnen. Met vier personen gingen we Vaudeville spelen; een kamer over een waarzegster... De instructie en introductie wordt gedaan bij de kamer door de gamehost en middels een filmpje. De kamer zelf ziet er prima en netjes uit. Het is mooi gedecoreerd en volledig in thema. Er zitten bepaalde special effects in de escape room die een toevoeging zijn op het verhaal én de spelbeleving. De puzzels passen ook goed in het thema. De kamer is voornamelijk parallel, wat betekent dat je tegelijkertijd verschillende puzzels op kunt lossen. We merkte dat, doordat we elkaar nog niet goed kenden, het in het begin best ongemakkelijk was om je vol op de puzzels te storten, maar na een tijdje blijkt dat ‘escapen' een prima manier is om elkaar snel te leren kennen.

Je doorloopt een verhaal wat duidelijker wordt gedurende het spel en dit is mooi uitgevoerd, zonder dat er al te veel ‘letterlijk' wordt verteld. Daar houd ik van 😁‡. Aan het einde werd het nog spannend óf we op tijd zouden ontsnappen, maar door een sprintje te trekken wisten we net op tijd uit de kamer te geraken. Na onze ontsnapping werd met ons de kamer nog eens doorlopen én werden dingen duidelijk die we niet van elkaar hadden gezien. Altijd top als hier de tijd en de aandacht voor wordt genomen 👌.

In de ruime ontvangsthal konden we nog gezellig napraten én kennismaken met elkaar. Onze gamehost kwam af en toe gezellig mee kletsen. Het schept een band als je allemaal dezelfde hobby hebt. We hebben het erg naar ons zin gehad en deze escape-date smaakte naar meer!

Al bij al; Een hartstikke leuke kamer, die mooi gedecoreerd is met puzzels die goed passen binnen het verhaal. Absoluut een aanrader!

Enkele tips voor mensen die interesse hebben om deze kamer te willen spelen:
- Speel deze kamer met 4 óf 5 personen i.v.m. parallelle puzzels;
- Vooral geschikt voor mensen die van beleving én puzzels houden in een kamer;
- Neem je tijd om gezellig na te kletsen in de gezellige ontvangsthal.

Escape Room 076 Breda, bedankt voor de gezellige middag! We hebben het erg naar ons zin gehad bij jullie en komen wellicht nog terug voor jullie andere kamers. Speciale dank aan onze super vriendelijke en gastvrije gamehost; het was super gezellig!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Bedankt voor de uitgebreide review! Goed om te lezen dat jullie het naar je zin hebben gehad <3


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Origineel
 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Beleving
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Ontvangstruimte

  Escape Room 076Robin*markgoedegebuureMariekesjephanie

Robin*Robin*Escape ExpertLid sinds: 19 januari 2020 (132 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 25 juni 2022

Gezellige kamer!

Leuke kamer echt in een thema, mooie aankleding van de kamer. Puzzels zijn origineel en leuk om te doen.

De escaperoom zelf heeft een gezellige ontvangst ruimte waar je terecht kan voor een drankje en een gezellig praatje met de host!


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:45 min


 • Sfeer
 • Goede prijs
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede begeleiding

  markgoedegebuuresjephanieDrs-jlc

pauperloospauperloosEscaperLid sinds: 10 december 2018 (120 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 30 oktober 2020

Sfeervolle, originele kamer

Allereerst, leuk thema! Goed ontvangst.

Het thema is mooi uitgewerkt in decor en puzzels. We hebben ons erg vermaakt!

Leuk is dat het verhaal, en dus de clou heerlijk duidelijk is. Dat zie je niet altijd in escape rooms tegenwoordig. Erg fijn, pluspunt dus!

Veel win momentjes wat fijn speelt. Leuke kamer, echt een aanrader!

We hebben deze kamer met zijn tweeen gespeeld en met wat hints was dat goed te doen.


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 augustus 2023

Dank voor de mooie review! <3 Dit word enorm gewaardeerd!!!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in oktober 2020

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja


 • Win momentjes
 • Thema
 • Decor
 • Verhaal
 • Sfeervol

  pauperloosEscape Room 076marjolein_huijsmans

Daphne van AgterenDaphne van AgterenEscaperLid sinds: 02 februari 2022 (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 10 juni 2024

Leuke kamer!!

Voor mijn verjaardag gingen we deze kamer spelen als battle. We waren met wat ervaren escapers, en met wat minder ervaren escapers. Deze kamer was voor iedereen leuk door de afwisseling aan puzzels. We waren met 4 en 5 in de kamer. Dit is een mooi aantal, want iedereen kan op ieder moment blijven puzzelen doordat er niet echt lineaire puzzels zijn. Leuke kamer, wij komen zeker terug voor de andere kamers!


Reactie door Escape Room 076 Breda

10 juni 2024

Dank voor de mooie review. Het doet ons goed om te lezen dat jullie het zo leuk gehad hebben. Tot de volgende keer! <3


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  45:02 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels

  Escape Room 076markgoedegebuure

BiancaWandaBiancaWandaEscape ApprenticeLid sinds: 07 mei 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 08 mei 2024

Super leuk!!

Vriendelijk en gezellig ontvangst!
Juiste uitleg en voorbereiding.
Gave kamer met leuke puzzels.
Heel origineel!
Wij vinden het een aanrader!
En dat midden in het centrum van Breda!!


Reactie door Escape Room 076 Breda

10 juni 2024

Dank voor de mooie review. We zijn blij dat jullie het zo leuk hebben gehad!


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  58:41 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Goede begeleiding

  Escape Room 076markgoedegebuure

JokerJokerEscape ApprenticeLid sinds: 15 april 2024 (1 kamer gespeeld)
Geplaatst op: 15 april 2024

Verassende kamer

Bij binnenkomst werden we vriendelijk welkom geheten. Na dat de teams gemaakt waren trokken begon de strijd tussen team jonkies en team oudjes. De dame nam ons mee naar de kamer en het uur ging in. De kamer is erg mooi ingericht perfect voor het thema. De puzzels zijn logisch en duidelijk
Het leuke aan deze kamer is dat er helemaal geen cijfersloten zijn. Met nog 2 minuten op de klok ontsnapt en gewonnen van de oudjes. Zeker de moeite waard om te spelen !


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 april 2024

Leuk om te lezen dat jullie het naar je zin hebben gehad! Bedankt voor de moeite om een review achter te laten. Tot de volgende keer bij 1 van onze andere kamers? Wellicht neemt ''team oudjes'' dan wel revanche op jullie?!?!?


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 8 personen

Ontsnapt: Ja


 • Puzzels
 • Sfeer
 • Beleving

  Escape Room 076markgoedegebuure

kim_heylenkim_heylenJunior EscaperLid sinds: 12 september 2021 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 april 2024

Actief zoeken met het hele gezin.

We speelden de kamer met een gezin van 5, waarvan de jongste 8 jaar. Iedereen vond wel iets om te doen en iedereen leverde een bijdrage. De kamer is sfeervol. Leuke activiteit.


Reactie door Escape Room 076 Breda

03 april 2024

Hartelijk dank voor deze review. Goed om te lezen dat jullie het zo leuk hebben gehad :) Tot de volgende keer!


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  54:22 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  Escape Room 076markgoedegebuure

wesley85wesley85Junior EscaperLid sinds: 07 december 2019 (31 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 18 januari 2024

Mooie techniek

Hele leuke uitdaging


Reactie door Escape Room 076 Breda

18 januari 2024

Wesley, dank voor je review! Je review word zeer gewaardeerd :)


9.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in januari 2024

Gespeeld met 5 personen

Ontsnapt: Ja  59:42 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal

  markgoedegebuureEscape Room 076

Daphne (45 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 17 september 2023

Toppie!

Deze kamer gespeeld met z’n tweetjes.
We werden heel leuk ontvangen en begeleid tijdens ons spel. Extra complimenten daarvoor!
Eenmaal in de kamer dachten wel snel klaar te kunnen zijn en deden het dus lekker op het gemakje, maar niks bleek minder waar. We moesten nog even flink aanpoten aan het eind maar dat maakte het wel weer even echt spannend. Met nog 2 minuutjes op de klok hebben we het uiteindelijk gered.
We hebben ons erg geamuseerd en raden deze kamer zeker aan!


Reactie door Escape Room 076 Breda

24 november 2023

Dank voor de mooie woorden <3 Goed om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben gehad!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 10.0


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  02:36 min

  Tijn10markgoedegebuure

Toffe kamer

We werden ontvangen door een hele leuke, enthousiaste host! Na wat gedronken en wat verhalen uitgewisseld te hebben zijn we naar de kamer gegaan voor het grappige (tenminste dat vonden wij) filmpje. Vooraf met de host een afspraak gemaakt over hoe wij het fijn zouden vinden de hints te krijgen; erom vragen, krijgen of als hij denkt dat t nodig is te vragen of we een hint wilden. Dat was top!! Hij dacht met ons mee!!
Het eerste gedeelte ging voor ons beter dan anders omdat we meestal over het eerste gedeelte heel lang doen☺️.
Het tweede gedeelte daar hadden we op sommige vlakken toch een hint nodig omdat we het gewoonweg niet gevonden kregen. Het zoeken naar dingen om het totaal te krijgen ging ons best aardig af. Het had beter gekund vinden we zelf maar we hebben er lol in gehad en de kamer was zeer sfeervol.
Helaas hadden we voor het laatste gedeelte nog te weinig tijd over en hebben we het niet gehaald. Samen hebben we de kamer wel afgemaakt en zo toch ontsnapt wat altijd leuker is dan dit niet te mogen doen.
We zullen het wijten aan de warmte van de dag😂😂.
Het is een toffe kamer om te doen met 2 sleuteltjes in de hele kamer dus geen ouderwetse slotjeskamer (wat ook heel leuk kan zijn hoor!).
Bedankt aan de host voor alle hulp en hartelijkheid! We zeiden beide meteen na afloop wat een vriendelijke, stralende ogen heeft deze jongeman!!
Afijn, als je in de buurt dan is dit zeker een aanrader.


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Fijn om te lezen dat jullie het leuk gehad hebben! En dank voor het achterlaten van een review, dat word altijd gewaardeerd!!!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Goede service
 • Verhaal
 • Beleving

  markgoedegebuureEvelyne

CwbuiterCwbuiterEscaperLid sinds: 28 oktober 2022 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 21 mei 2023

Leuke avond!

Leuke ontvangst hal, enthousiasme is te voelen bij de mensen die het spel leiden. Kamer was met originele puzzels; wat ik minder vond is dat je bij 1 puzzel verder komt door de oplossing te noemen van de puzzel; dat zou liever op een andere manier gaan wat mij betreft. Verder echt een leuke avond gehad!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben! Dank voor de review. En ja, we zijn inderdaad een gezellig en passievol team die dit werk graag doen. Fijn dat dat voor jullie voelbaar was <3


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:59 min


 • Goede service
 • Goede begeleiding
 • Goede prijs

  Evelynemarkgoedegebuure

AngelUndercoverAngelUndercoverSenior EscaperLid sinds: 03 mei 2022 (60 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 12 mei 2023

You must survive!

35* Ons werd Vaudeville aangeraden. Geen horror, geen spanning, gewoon genieten van wat je te wachten staat. Daar hebben wij altijd oren naar, dus gaan met die banaan.
Zorg dat je ruim op tijd bent. Op het ogenblik zijn ze bezig met wegwerkzaamheden, hierdoor kan je alsnog parkeren in nabijgelegen parkeergarage, maar het kan druk zijn.
Binnenkomst niet speciaal, wel gezellig. Eerst even gezellig babbeltje gemaakt met Mark, het verhaal besproken en dan toch zelf maar op onderzoek uitgaan. Je mag gelijk aan de bak. Wat ik heb gemerkt is dat er in deze kamer gevraagd wordt soms net even anders na te denken en zoek! Wanneer je denkt alles te hebben gehad, hebt bekeken, of onderzocht. Nee, dat heb je niet. Ga op je kop staan, draai het om en bekijk alles door een vergrootglas. Puzzels en attributen zijn niet moeilijk of lastig verstopt, ze liggen soms zo voor het oprapen. Zorg ervoor dat je met een partner bent of een groep vrienden die allemaal net iets anders denken. Wij hebben met zijn tweeën deze kamer gespeeld en wij hebben individueel alles bekeken. Soms had hij zoiets van: Ja jeetje, heb je dit niet gezien? Maar andersom heb ik ook aanwijzingen gevonden waar hij niets achter zocht. Al met al, echt een leuke kamer! Vol trots ook hier ontsnapt met nog 2.49 minuten op de klok.


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor de mooie review <3 Groetjes van Mark :)


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.5


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DreamTeam

Ontsnapt: Ja  57:11 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Verhaal
 • Diversiteit
 • Goede begeleiding
 • Parkeren is wat lastig en druk op mooie dagen.

  AngelUndercovermarkgoedegebuure

mvandeneindemvandeneindeJunior EscaperLid sinds: 17 november 2019 (6 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 02 mei 2023

Mooie kamer met praktische puzzels

Mooi aangeklede kamers prima passend bij de stijl van het verhaal. Leuke, gevarieerde en praktische puzzels met mooie effecten. Een aanrader!


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor de mooie review <3


8.5

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  53:20 min


 • Puzzels
 • Origineel
 • Beleving
 • Variatie

  markgoedegebuureEvelyne

De Milde DictatorDe Milde DictatorEscape LegendLid sinds: 18 november 2018 (347 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 29 augustus 2022

Aangenaam verrast

Dit keer gaan we eens op bezoek bij escape room 076.
Als ik aan vrienden vroeg welke ik hier zeker moest spelen (mijn verwachtingen waren helaas niet erg hoog) werd steeds Vaudeville gezegd.

Onthaal:
Escape room 076 ligt midden in de stad Breda. Op loopafstand liggen voldoende parkeerpleinen en garages. (Wij parkeerden bij de Molsparking)
De escape room ligt op de eerste en 2de verdieping van een groot pand en is goed aangeven als je wat naar boven kijkt.
Het ontvangst was heel leuk. We troffen meteen een medewerkster die het duidelijk niet erg vond om op zondag te werken en duidelijk de passie van escapen deelde.
Na wat vraagjes werd de saaie inleiding geschrapt en konden we meteen beginnen of eerst ff tot rust komen met een drankje.
Ik kon wel waarderen dat er even gevraagd werd wat ze met de hints moest doen en ik kan goed begrijpen dat iedereen daar een andere mening over heeft.
Voor mij is het erg eenvoudig: liever een hint dan frustratie gedurende 20 minuten.
Ik ga er steeds vanuit dat een GM een groep kan lezen, hun weten wat je nog allemaal moet doen, dus hun kunnen ook het beste inschatten wanneer je wat hulp kan gebruiken. Dus we spraken af dat wanneer zij dacht dat we hulp nodig hadden, ze een ? zou sturen. Dan konden we zelf nog even aangeven: wacht nog even of kom maar op.
Straks is het onderdeel onthaal nog langer als de review van de room.

Kamer:
Ik was aangenaam verrast door de start van de kamer. Het interieur is leuk gedaan, het filmpje grappig en duidelijk.
Vol goede moed gaan we op ontdekking in de woning van Miss Fortune.
En de kamer start ook sterk door het verhaal meteen al goed door te trekken in opdrachten en puzzels. Die puzzels zijn zeker in het begin echt leuk om te doen. Soms door ff goed na te denken, een beetje samenwerken en wat logica toe te passen.
Naar het midden toe slaat dat wel een beetje om naar random zoeken, soms tot het irritante toe.
Niet dat ik heel gefrustreerd rondliep, maar meer omdat je geen idee hebt waar je moet zoeken en om hoeveel stuks het gaat. Je weet dus niet bij 3 of 5 stuks of je alles hebt.
Het is een deel van de kamer waar meer personen handig kan zijn, maar tegelijk chaos kan opleveren als er niet goed gecommuniceerd wordt.
Het verhaal wordt in dit stuk een beetje losgelaten en het voelde meer als random puzzels aan, dan dat we verder aan het geraken waren.
Opnieuw is het interieur leuk gedaan en ook hebben ze zo goed mogelijk alle techniek verborgen.
Op het einde komt alles samen en komen we het geheim van Miss Fortune te weten, althans als we alles oplossen want opnieuw verrast de kamer ons toch met de hoeveelheid puzzels.
Net als bij de rest van de room heb je ook hier weer de keuze tussen lineair en parallel puzzelen.
De kamer is wat braaf met sound/muziek en lichteffecten en ik denk dat het net wat sfeervoller kan als wat het nu is.

Conclusie:
Vaudeville heeft me aangenaam verast, gewoon door het puzzelplezier met 2 personen.
De prijs voor 2 is helaas aan de hoge kant: 95 euro / 60 minuten. Ik had liever een spelersprijs gezien hier.

Het moet gezegd dat alles wel prima was. Alles werkte, alles was echt zuiver (kamers, inkom, gangen, sanitair) de medewerker was vriendelijk en ook als GM wist ze erg goed dat ze ons met rust kon laten.
We hadden ook duidelijk aangegeven dat we kwamen om lekker een uurtje te puzzelen en niet een record kwamen neerzetten.
De sfeer in de kamer kan beter, net als het doelloos zoeken, maar ze pretenderen hier niks. Ze hebben hier gewoon een normale kamer die niks in een top lijst te zoeken heeft, maar waar je wel lekker kan escapen.


Reactie door Escape Room 076 Breda

07 augustus 2023

Dank voor deze mooie en zeer uitgebreide review! We hebben je feedback inmiddels in de kamer verwerkt en zijn u daar erg dankbaar voor <3


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja

  Kellemansmarkgoedegebuure

Yannick Boers (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 augustus 2022

Wow - Deze wil je gespeeld hebben!

Wat een ervaring! Vaudeville is echt een top escaperoom. Mijn complimenten voor iedereen die aan deze ervaring heeft meegewerkt.
Tijn was een geweldige host en ging above en beyond onze verwachtingen.

Design
De immersiveness van het design is geweldig, ik vind escaperooms altijd een beetje "meh" als er niet voldoende is gedaan om je in die wereld mee te nemen, denk aan de welbekende gipsplaten boven een gestileerde kamer, props die bij de xenos of action vandaan komen en herkenbaar zijn of gewoon geen oog voor de "wereld" waar je je in bevind.
Niks van dat alles bij Vaudeville. De thematisering is waanzinnig en neemt je mee naar de excentrieke woonkamer van Miss Fortune.

Gameplay:
De flow van de kamer is waanzinnig en bijna perfect, wij hebben hem met 2 man gespeeld, waarbij de host exact aanvoelde waar we soms een klein duwtje nodig hadden tov een groep van 4 man, maar de ervaring voor ons was alsnog ontzettend rewarding, vol AHA momentjes en toffe realisaties.
0 CIJFERSLOTEN, interessante, weldoordachte puzzels en verscheidene dingen die ik nog nooit ergens anders had gezien, of geimplementeerd op een compleet nieuwe manier.
Het is ook echt een leuke escaperoom waarbij je continu het idee hebt íets nuttigs te kunnen doen.

Er waren 2 (mini) puzzeltjes waar een (kleine) stretch in logica nodig was, toevallig allebei georiënteerd rondom een zeker persoon die een beentje voorzetten (hopelijk geen spoilers).
Maar van de escaperooms die ik heb gespeeld staat deze nu op een gedeelde eerste plaats.

Host
Tijn, je bent een baas, we waarderden hoe welkom we ons voelde en hoe tof de dingen waren die je ons hebt kunnen laten zien, wordt ontzettend gewaardeerd.


Reactie door Escape Room 076 Breda

23 augustus 2022

Dank voor de mooie review!


9

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in augustus 2022

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  54:30 min

  Tijn10markgoedegebuure

SirClaySirClayEscape GuruLid sinds: 02 december 2021 (163 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 juli 2022

Ervaring en leuke puzzels

Dit zijn die kamers waarvan je denkt..hmmmmm wat vind ik er achteraf van. Het is namelijk een kamer waar ze zeker met alle aspecten rekening hebben gehouden:
- sfeer
- goede puzzels
- stuk beleving
- goede service

Lijkt alles te hebben wat een kamer moet bezitten. En toch moet je goed nadenken wat je ervan vind. Het klopte allemaal maar toch niet perfect. Hetgeen dat niet kan maar juist omdat het alles heeft verwacht je dan meer. Na nagedacht te hebben vind ik het een kamer die zeker goed is en ook voor de minder ervaren escaper. Voorzien van alle aspecten en nagedacht over de logica en uitvoering.

Kortom een kamer die je zeker moet toevoegen aan je escape list


Reactie door Escape Room 076 Breda

15 augustus 2023

Dank voor de mooie review! <3


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2022

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Diversiteit

  Drs-jlcmarkgoedegebuure

Femke DielemansFemke DielemansEscape ApprenticeLid sinds: 05 juni 2024 (5 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 13 juni 2024

Speurtocht vol verrassingen

Het thema van deze kamer trok ons, dus we waren erg enthousiast om hem te spelen.
Ontvangstlocatie is erg leuk. Een mooi, sfeervol café waar je lekker een drankje kan doen. Er werd goede uitleg gegeven en de regels van de kamer werden nog eens verteld door middel van een leuke video in thema. Onze host was erg enthousiast en maakte ons nieuwsgierig naar de kamer.
Eenmaal begonnen was alles voor ons een erg bijzondere ervaring. Dit is niet een typische Escape kamer, maar kan beter omschreven worden als een hele goede "speurtocht". Dit heeft misschien niet voor iedereen de voorkeur, maar is zeker leuk om een keer mee te maken.
Alles was prachtig gethematiseerd en de "puzzels" pasten hier ook goed bij. Voor mensen die "The Greatest Showman" hebben gezien, zullen er zeker bekende elementen terugkomen :)
Wij hebben deze kamer als twee relatief "nieuwe" spelers gespeeld en dat was zeker uitdagend maar niet onmogelijk. Je moet er wel de vaart achter zetten. Veel puzzels zijn parallel op te lossen, dus met meerderen zal het wat sneller gaan.
Hints worden gegeven en kunnen niet echt gevraagd worden. We hadden wel het idee dat we goed in de gaten gehouden werden, waardoor de hints op goede en nodige momenten kwamen.
Deze kamer is wellicht niet voor iedereen een favoriet, maar zeker wel een aanrader als je zoekende bent naar welk type het best bij je past, of als je toe bent aan een verfrissende ervaring.


Reactie door Escape Room 076 Breda

Vandaag om 20:58

Dank voor de mooie review, goed om te lezen dat jullie het zo leuk hebben gehad! Tot de volgende keer :) Groetjes, Mark (jullie host)


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  59:12 min


 • Ambiance
 • Great service
 • Original
 • Great price
 • Difficulty
 • Storyline
 • Experience
 • Diversity

  Escape Room 076

CacheiopeiaCacheiopeiaEscape ApprenticeLid sinds: 09 juni 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 09 juni 2024

Uitdagende rariteiten

Leuke escaperoom die mooi is vormgegeven. Over alles is nagedacht. Puzzels passen allemaal binnen het thema.


Reactie door Escape Room 076 Breda

10 juni 2024

Wauw, wat een mooie woorden. Dank voor jullie komst en de moeite om een review te schrijven! Tot de volgende keer?


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2024

Gespeeld met 7 personen

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Beleving
 • Verhaal
 • Goede begeleiding
 • Logica
 • Diversiteit

  Escape Room 076

DesignDirkDesignDirkJunior EscaperLid sinds: 12 november 2022 (20 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 20 april 2024

Mooie, leuke escape

Samen met een vriendin deze escaperoom gisteren gespeeld. Vriendelijk personeel helpt ons vlot op weg naar de kamer. De puzzels zijn origineel en zitten logisch in elkaar. Qua thematisering is de kamer af en vol attributen. Ook de techniek werkt goed. Al met al een toffe kamer, niet super moeilijk, maar je moet wel je aandacht erbij houden.


Reactie door Escape Room 076 Breda

20 april 2024

Dank voor deze mooie review! Leuk om te lezen dat jullie het leuk gehad hebben <3


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  42:10 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Origineel
 • Verhaal

  Escape Room 076

ChanielChanielJunior EscaperLid sinds: 02 november 2022 (10 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 april 2024

Leuk aangekleed, en vooral lekker speuren

De ontvangst was goed gedaan. 1 persoon legt de spelregels uit (voor escapers geen nieuwtjes); een ander brengt je naar de kamer en begint 'direct' met de ervaring. De kamer is mooi rustiek aangekleed, met veel tierlantijntjes, waar vervolgens gezocht moet worden naar de juiste clues. Vooral veel zoeken, beperkt 'puzzelen', en dat vonden we voor de verandering helemaal prima. Dat maakte in ieder geval dat het met 4 personen leuk was, iedereen kon wat doen/mee zoeken; we hoefden niet met z'n allen ons over 1 puzzel te buigen. Er werd ook geen gebruik gemaakt van cijferslotjes of iets, dus in die zin ook leuk en passend in de thematiek aangekleed. Het verhaal was prima en paste bij de aankleding; al puzzelend wel maar beperkt meegekregen maar dat ligt meer aan mij dan aan de kamer.

Heel prettig was dat van te voren gevraagd werd of, en zo ja hoe we hints wilden krijgen. Afgesproken dat ze eerst vraagt of we er één willen als ze merkt dat het stroperig gaat. In ieder geval niet te pas en te onpas van alles verklapt, top! Ook de methode om de hints te geven was in thema en sowieso behoorlijk fijn (leidde niet af, paste in het decor, oogt superfancy, etc). Eén persoon van ons team had het niet eens gezien. Uiteindelijk ook geen hints nodig gehad en op 2 minuten (hadden we er nog wel van af kunnen snoepen, helaas!) van de recordtijd geëindigd. Na afloop liepen we met de begeleider de puzzels nog eens door (fijn!) en was er in het zeer ruime (maar op ons tijdstip rustige) en gezellige cafeetje gelegenheid om een drankje te doen.

De kamer is van harte aan te bevelen!


Reactie door Escape Room 076 Breda

01 mei 2024

Wat een mooie review! Onwijs bedankt daarvoor <3 Het is altijd fijn om te lezen dat mensen het leuk gehad hebben!!!


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 9.5


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Tempus Fugit

Ontsnapt: Ja  40:47 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Beleving
 • Speuren

  Escape Room 076

Cactus-insertsCactus-insertsEscape ApprenticeLid sinds: 05 april 2024 (12 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 07 april 2024

Mooie kamer met constant thema

Mooie escape room, zit goed in elkaar met een constant doorgevoerd thema. Leuk dat het zonder cijfersloten is (zoals ze al vooraf zeggen). Moeilijkheidsgraad gemiddeld, wij hadden met vier spelers genoeg tijd over.


Reactie door Escape Room 076 Breda

08 april 2024

Jullie hebben de kamer uitzonderlijk goed gespeeld. Goed gedaan :) Dank voor de review, dit word zeer gewaardeerd!!!


8

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2024

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja  39:13 min

  Escape Room 076

mramaekersmramaekersEscape ApprenticeLid sinds: 18 februari 2024 (4 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 03 maart 2024

Wauw

Wat een leuke ervaring! Mega leuke escape room!


Reactie door Escape Room 076 Breda

08 april 2024

Heel fijn om te lezen dat jullie het leuk hebben gehad. Dank voor de review, dit word enorm gewaardeerd! :)


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in maart 2024

Gespeeld met 4 personen

Team: Quattro-M

Ontsnapt: Ja  02:24 min


 • Sfeer
 • Goede service
 • Puzzels
 • Origineel
 • Moeilijkheidsgraad
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Logica

  Escape Room 076

MatthewmMatthewmEscape ApprenticeLid sinds: 01 juli 2023 (8 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 28 december 2023

Mooie, uitdagende kamer

Hebben deze kamer met 2 personen gespeeld. Het is een mooie kamer met een goed thema en goed verhaal. De kamer is anders dan wij gewend zijn (7e kamer die wij gespeeld hebben). Geen sloten, maar veel zoek- en puzzelwerk. Deze kamer is zeker een aanrader.

Helaas zijn wij net niet ontsnapt. Het is goed doorwerken met 2 personen. Persoonlijk zou ik deze kamer met minimaal 3 of 4 personen spelen.

Goede service, vriendelijke personeel. Binnenkort de andere kamers maar eens proberen!


Reactie door Escape Room 076 Breda

08 april 2024

Dank voor de review <3


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Goede prijs
 • Goede begeleiding
 • Moeilijkheidsgraad

  markgoedegebuure

anoukanoukEscape MasterLid sinds: 16 november 2018 (226 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 05 december 2023

Wat een leuke kamer!

Deze kamer had ik al vaker voorbij zien komen op escapetalk. Ik was dan ook erg benieuwd. Niet al te ver en goede reviews dus snel boeken maar! De escape room ligt midden in de stad dus hou hie rekening mee. Ze geven wel duidelijk in de mail aan waar je kan parkeren dus dat is heel fijn. Eenmaal aangekomen werden we vreindelijk ontvangen en na een korte babbel konden we starten.
Het begint met een filmpje en wat is dit ontzettend leuk in elkaar gezet. Normaal heb je als ervaren escaper zoiets van we hoeven niet weer te horen dat we normale krachten moeten gebruiken, maar dit had ik niet willen missen :). En dan kunnen we aan de kamer beginnen!
Het verhaal is simpel en duidelijk wat altijd erg prettig is. Heerlijk dat je ook eigenlijk al vanaf de start parallel kan puzzelen. We hebben gelijk een lekkere flow te pakken en op een paar momentjes na ging alles vrij vlot. De gamehost liet ons ook lekker met rust en zelf een beetje aanklooien dus dat was ook fijn. De kamer ziet er ook echt goed uit! De kamer heeft me echt positief verrast. Ik raad iedereen aan om deze kamer te spelen. Vooral als je veel van puzzelen en zoekwerk houdt en het fijn vindt als je meer tegelijk kan doen.


Reactie door Escape Room 076 Breda

05 december 2023

Bedankt voor de mooie review! Het is fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben gehad :) Bedankt <3


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in december 2023

Gespeeld met 4 personen

Ontsnapt: Ja

  markgoedegebuure

MarindeMarindeEscape LegendLid sinds: 10 augustus 2019 (208 kamers gespeeld)
Geplaatst op: 23 oktober 2023

'Oh nooo....Lionel'

#170 Voor een verjaardagscadeautje gingen we met z'n vijven escapen in Breda en daarbij viel het oog op Vaudeville door het thema en de goede beoordeling. Na een vriendelijk ontvangst, een duidelijk instructiefilmpje met de regels en een kleine introductie in het verhaal mochten we de woning van de waarzegster betreden.

De kamer is sfeervol ingericht, de aankleding past precies en de afwerking is netjes. Ik vond het niveau hierbij aan het begin van de kamer hoger liggen dan daarna, maar de sfeer wordt goed vastgehouden en de verlichting ondersteunt dit. Gedurende het spel wordt het verhaal duidelijk en de puzzels vind ik hier goed in passen.

De puzzels zijn leuk om te doen en passen goed in het thema. Het is wel echt een zoek-kamer, maar op een positieve manier naar mijn mening. Het zoeken werkt namelijk helemaal niet frustrerend en wordt op verschillende manieren toegepast. We hebben de kamer hintloos kunnen spelen en dat zegt best wat voor niet zulke goede zoekers (sorry teamgenoten :p). Naast het zoeken richten de puzzels zich op een stukje combineren, redeneren, doordenken en doen.

We hebben lol gehad en met name genoten van de thematiek. Leuk om naderhand nog een keer de kamer te doorlopen met de gamemaster en na te kunnen praten in de bar.


Reactie door Escape Room 076 Breda

24 november 2023

Dank voor de mooie feedback!


8

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.5


Gespeeld in oktober 2023

Gespeeld met 5 personen

Team: Girls on a mission

Ontsnapt: Ja  37:57 min


 • Thematiek en verhaal
 • Op een leuke manier zoeken
 • Sfeer en aankleding
 • Puzzels in thema

  markgoedegebuure

Laad meer reviews

Schrijf je review

Plus en minpunten

Aanvullende info

Score

Afronding

1
Review
2
Plus- en minpunten
3
Aanvullende info
4
Score
5
Afronding

Uw review

Je ervaring in één zin*
Vertel wat uitgebreider over je ervaring*

Pluspunten van de kamer

Sfeer
Goede service
Puzzels
Origineel
Moeilijkheidsgraad
Goede prijs
Beleving
Verhaal
Diversiteit
Goede begeleiding
Logica
Spannend

Minpunten van de kamer

Sfeer
Slechte service
Puzzels
Weinig origineel
Moeilijkheidsgraad
Prijs
Beleving
Gebrek aan verhaal
Onlogische puzzels
Slechte begeleiding
Heeft onderhoud nodig
Decor

Meer info

Datum van bezoek*
Personen*
Ontsnapt?*
Hoelang duurde het voor je ontsnapt was?

Sfeer

Spelbeleving

Service

Totaal

Score

Beoordeel hier de gespeelde escape room met verschillende cijfers.

Sfeer

Hoe was de aankleding van de kamer? Werden er effecten gebruikt?

Spelbeleving

Waren de puzzels/opdrachten uitdagend, haalbaar en in balans en pasten ze mooi bij het verhaal en de beleving?

Service

Hoe werd je ontvangen en begeleid voor, tijdens en na het spel?

Totaal

De totaalscore hoeft niet het gemiddelde te zijn van de deelcijfers. Soms verdient een kamer voor je gevoel een hoger of lager punt.

6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6

Prima: Een middenmoter, prima om te spelen, maar verwacht geen topper.

Waarom zie ik dit?

Eind 2021, hebben we, op basis van input van onze bezoekers, een standaard uitleg opgesteld voor de cijfers. Deze kan je helpen om je cijfer in context te plaatsen.

Naam


6

Sfeer: 6

Spelbeleving: 6

Service: 6


Meer informatie

Gespeeld in

Gespeeld met

Team:

Ontsnapt:

Tijd (mm:ss) (optioneel)


Pluspunten

Minpunten

Plaatsen zonder account.

We zullen je een mail sturen om te bevestigen dat het email adres van jou is.
Je review wordt pas zichtbaar op de website als je emailadres bevestigd is en wij de review goedgekeurd hebben.

Voer je naam in
Hoeveel escape rooms heb je al gespeeld?
Voer je e-mail in

Bedankt!

Je bent geweldig