Een fout gevonden?

Meldingen ontvangen?

Wil je notificaties ontvangen?

Notifying Pim

Our website is also available in English. Change language

Prodigy

Escape Master

Offline

Omschrijving

Geografische verdeling kamers:


België 83

Nederland 72

Spanje 59

Polen 37 (aanraders: de kamers van Exit 19 in Wrocław, Escapelandia in Poznań en van Wyjście Awaryjne in Bydgoszcz!)

Frankrijk 22

Italië 20 (over het algemeen is het niveau van de kamers niet erg hoog in Italië, dus 'bezint, eer ge begint' en doe goed vooronderzoek, maar wel absolute aanraders zijn Birth en Time Machine in Milaan en 'Alice' van Questhouse in Rome: 'Geheimtipp' als je Rome bent en de beste Alice-in-Wonderlandkamer die ik ooit heb gespeeld.)

Duitsland 15

Australië 10

Ierland 8 (aanrader: S.OS. van Escape Boats in Dublin)

Letland 5

Verenigd Koninkrijk 4

Nieuw-Zeeland 4

Slowakije 3 (mocht je ooit in Košice zijn: de kamers van The Room zijn absoluut een aanrader!)

Roemenië 3

Litouwen 3

Estland 3

Mexico 2

Finland 1

Zweden 1

Denemarken 1

Kroatië 1Lid sinds

26-01-2017

Locatie

Brussel

Statistieken

Escaperooms

212 reviews

212 kamers gespeeld

81.6% ontsnappingspercentage


Games

0 reviews

0 gespeelde spellen


1 forum berichten

Teams

Escapades

3 teamleden

52 kamers gespeeld

Ontsnappje

2 teamleden

61 kamers gespeeld

Cyclo-escapades

2 teamleden

21 kamers gespeeld

DNA

2 teamleden

42 kamers gespeeld

212 reviews

School of magic

Game Over
Geplaatst op: 07 september 2023

Leuke themakamer voor gezinnen of duo's

Leuke Harry-Potterkamer, ideaal voor gezinnen met kinderen of duo's, want niet heel moeilijk en strikt lineair. De puzzels passen goed in het thema, de aankleding is goed verzorgd en er zitten een paar leuke gimmicks in. Bij een doeopdracht schortte er echter wat aan de doorloop of de techniek: terwijl het ons meteen duidelijk was, wat we moesten doen, gebeurde er niets, toen we die handeling uitvoerde, zodat we aan onze logica begonnen te twijfelen. Uiteindelijk gaf de spelleidster aan dat we wel degelijk goed zaten, gewoon iets langer door moesten gaan en dat er daarna iets veranderd was. Daar zou iets aan gedaan moeten worden waardoor je meteen doorhebt dat er iets veranderd is (bv. d.m.v. een effect of een geluid), zodat je niet zelf hoeft te raden wat er veranderd zou zijn. Er wordt wel een foto gemaakt, maar jammer dat het bijna een week duurt, voordat die op Facebook verschijnt, dus tip: laat de foto (ook) met je eigen toestel maken.


7.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 7.5


Gespeeld in september 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Technische hapering
 • Het duurt lang voordat foto op Facebook verschijnt

 

Jason's Legacy

OuterGround
Geplaatst op: 24 juli 2023

Herrezen als een feniks

De helft van onze ploeg, waaronder ondergetekende, was gezegend met het vergiftigde geschenk dat ze Jason's Curse al gespeeld hadden. Vergiftigd, omdat het allerlei verwachtingen met zich meebracht, maar die zijn letterlijk en figuurlijk ruimschoots overtroffen, want de toon en de sfeer van Jason's Curse worden perfect doorgetrokken, maar dan met veel meer ruimte: lekker veel, perfect in het thema passende puzzels in een suggestief spannende sfeer (zonder dat het echt eng wordt, wat voor ons perfect is, spannender dan dit moet het niet worden, dan gaat het ten koste van ons speel- en puzzelplezier) met de nodige functionele wow-momenten, zonder dat het effectbejag of spektakelzucht wordt!


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 10.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Aankleding
 • Puzzels die goed aansluiten bij het verhaal
 • Mechanismen
 • Goede begeleiding
 • Beleving

  Drs-jlc

Deze torent erbovenuit

Het is niet geheel toevallig dat we in een weekend twee kamers met een historisch thema speelden die zijn ondergebracht in een authentieke verdedigingstoren (deze in Leiden en ook de Bagijnetoren in Delft), want die combinatie spreekt ons aan: lekker puzzelen in een authentieke historische locatie met een goed lokaal thema. Daardoor konden we beide kamers goed met elkaar vergelijken en dat 'vergelijkendtorenonderzoek' valt duidelijk uit in het voordeel van dit Rembrandts geheime atelier!
Na een zeer uitgebreide inleiding over de historische achtergrond van de toren die naadloos overging in het verhaal van de kamer en onze opdracht, mochten we mysterieuze ruimte betreden. Deze torenontsnapper is weliswaar compacter, maar heeft, om in tekentermen te blijven, een 'klare lijn': alle puzzels passen goed in het thema en door de tamelijk lineaire opzet was het ons steeds duidelijk wat de volgende stap was of welke elementen met elkaar gecombineerd moesten worden. Ook deze kamer bevatte een digitaal element, maar dat was veel allesbehalve storend of verwarrend.


9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja  30:10 min


 • Echte eeuwenoude toren als locatie
 • Puzzels passen goed in het thema
 • Sfeer

 

De Bagijnetoren

DelftEscape
Geplaatst op: 24 juli 2023

Trap op, trap af, maar toch heeft deze kamer geen lekkere doorloop

Het is niet geheel toevallig dat we in een weekend twee kamers met een historisch thema speelden die zijn ondergebracht in een authentieke verdedigingstoren (deze in Delft en ook Rembrandts geheime atelier in Leiden), want die combinatie spreekt ons aan: lekker puzzelen in een authentieke historische locatie met goed lokaal thema. Daardoor konden we beide kamers goed met elkaar vergelijken en helaas valt dat 'vergelijkendtorenonderzoek' uit in het nadeel van deze kamer.

Het is zeker een mooie locatie met relatief veel ruimte voor een torenontsnapper, mooie attributen, de puzzels passen goed in het verhaal en het ondersteunende digitale element is grafisch indrukwekkend.

Maar de lijst met werkpunten is helaas wat langer:
- De techniek liet het twee keer afweten: een keer bij een onderdeel waar magnetische krachten aan te pas komen (waar de spelleidster uiteindelijk heeft moeten ingrijpen) en een tweede keer bij een onderdeel waar er na combinatie/interactie met een bepaald soort voorwerpen een klep zou moeten opengaan, maar dat uiteindelijk pas deed na het gebruik van wat naar onze maatstaven duidelijk 'te veel kracht/geweld' was. In beide gevallen heeft ons dat zeker vijf minuten gekost.
- De doorloop zat niet lekker, we vroegen ons een paar af wat dan de volgende stap moest zijn of dat we misschien zaken uit twee gedeeltes met elkaar moesten combineren. Bepaalde visuele elementen vormen een soort rode draad die pas later duidelijk wordt, waardoor er veel mee gesleept is.
- Er zit een anachronistische spelpuzzel in die we ook niet goed bij het verhaal vonden passen.
- Het digitale onderdeel hielp daarbij niet, maar stichtte bij ons alleen maar verwarring over het combineren van die visuele elementen.
- In de eindfase van het spel zit een fysiek onderdeel dat me persoonlijk wel aanspraak, maar de overige ploegleden hadden toch wel wat vraagtekens bij de toegankelijkheid en veiligheid ervan. Het is maar goed dat maar een ploeglid dit per se hoeft te doen (meer mag ook, maar hoeft niet), want maten we zeggen dat het niet voor iedereen even haalbaar is.
- Het is niet duidelijk hoeveel tijd je nog hebt, het spel is opeens abrupt voorbij: hier hadden we een meelopende klop wel gewaardeerd.

Dit is voor de duidelijkheid geen 'zure' reactie, omdat we de kamer niet gehaald hebben: ondanks de verloren tijd vanwege de technische haperingen hebben we ons nog enkele minuten bezig kunnen houden met de eindpuzzel en hadden in die eindfase een gedachtensprong in het combineren van informatie niet gemaakt, dat is onze fout, maar ook hadden we het net wel gehaald, dan bleven de gemengde gevoelens: leuk thema, mooie locatie, maar de technische en logische uitwerking kan beter.


7

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 7.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Locatie
 • Technische haperingen
 • Geen lekkere doorloop
 • Geen klok te zien, wel abrupt einde
 • Digitale toevoeging zorgt voor verwarring

 

Red Het Koninkrijk

DelftEscape
Geplaatst op: 24 juli 2023

Handjes laten wapperen in de Hobbitwereld

Na de wat mindere ervaring bij de Bagijnetoren konden we dezelfde dag ons hart ophalen bij deze kamer: lekker combineren, draaien en keren (veel doe-elementen) in mooi Hobbitwerelden met voortdurend kleine succeservaringen en zeer duidelijke lijn en logische doorloop en een zeer enthousiaste begeleiding. De twee keer dat we hulp van de magiër nodig hadden, lag het echt aan ons, want de visuele aanwijzing voor wat we moesten doen, stond in het volle zicht (wij hadden ze alleen wat anders opgevat). Voor de fanatieke puzzelaars vallen de puzzels misschien wat licht uit.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Aankleding
 • Beleving

 

Kerkerkruipen voor het hele gezin

In een van de grootste kasteelforten van Europa hebben ze natuurlijk ruimte genoeg om in een onderste gewelven van een van de bastions een kerkerontsnapper te maken. Net als (het bezoek van) het kasteelfort zelf is deze vooral op gezinnen gericht: pure eerstegeneratiekamer waarin uiteraard de link met de geschiedenis van het kasteelfort wordt gelegd: kasteelheer De la Marck heeft zijn legendarische zwaar verborgen in het Koningsbastion en jullie moeten dat vinden. Maar eerst moet je zelf (met een kaart) de ingang van de gewelven zien te vinden en het juiste wachtwoord opgeven zodat de monnik je binnenlaat. Die monnik, je spelleider, zal je de hele tijd begeleiden. In ons geval een meisje voor wie het duidelijk een vakantiebaantje was, dus laten we zeggen dat ze niet echt in haar personage kroop.
Vooral bij een praktische proef dachten we: dit zal erg leuk zijn voor gezinnen met kinderen :-). In een volgende ruimte dachten we dan weer: die kinderen mogen ook niet te jong zijn, want die was letterlijk en figuurlijk wat duister.
De puzzels zijn zeker in het begin erg eenvoudig, later wordt er wat meer combinatievermogen verwacht. Sommige puzzels zijn daar nogal talig en de kamer is alleen in het Frans te spelen.
Kortom: wel aardig als je daar toch bent en zo krijg je ook de onderste ruimtes van zo'n bastion wat te zien.


6.5

Sfeer: 7.5

Spelbeleving: 6.5

Service: 6.0


Gespeeld in juli 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Cyclo-escapades

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Alleen in het Frans te spelen
 • Spelleider blijf de hele tijd bij je

 

Le Cartel Colombien

Case Mystère
Geplaatst op: 26 juni 2023

Rumble in the jungle = gerommel in de jungle :-)

Sympathieke anderhalvegeneratieindiekamer: geslaagde combinatie van twee vaker voorkomende thema's die op zich niet bijster origineel zijn, maar samen een paar mooi vondsten opleveren in puzzels en mechanismen.

Locatie: de kamer ligt op een paar minuten wandelen van het station, midden in het autovrije centrum van Louvain-la-Neuve, ideaal voor de treinverbinding, maar trek ruim extra parkeertijd uit, als je met de auto komt.

Case Mystère is een nieuwkomer die sinds maart 2023 geopend is, voorheen waren er, gek genoeg, nog geen fysieke ontsnapkamers in Louvain-la-Neuve, wel VR. Ze lijken zich vooral op het lokale (studenten)publiek lijkt te richten, dus de kamers kunnen momenteel alleen in het Frans gespeeld worden. We hebben het dit keer niet expliciet nagevraagd, maar de makers leken dynamisch en van goede wil, dus wellicht dat er op verzoek in het Nederlands of Engels gespeeld kan worden.

In Le Cartel Colombien moet je dus het cocaïnerecept van een rivaliserende drugsbende stelen uit hun geheime laboratorium in de jungle: geslaagde combinatie van twee vaker voorkomende thema's die ook leuk zijn uitgewerkt in heel diverse en originele puzzels die goed in het verhaal passen. De techniek is een combinatie van analoge (cijfer)sloten met meer verfijnde mechanismen.
Wij hebben de kamer met zijn tweeën gespeeld en zijn er niet op tijd uitgekomen (met name in het junglegedeelte hebben we erg aan lopen rommelen, niet helemaal scherp als we waren met een fietstocht van 50 kilometers in de benen :-))), maar de spelleider heeft ons de kamer wel uit laten spelen (er loopt ook geen klok mee), wat hij in de mate van het mogelijke meestal doet: erg sympathiek. Voor ervaren duo's is dit dus een pittige uitdaging, maar enkele paren ogen extra zijn wel welkom, dus ik zou zeker een groep van vier aanraden, maar ook een grotere groep hoeft zich door de parallelle gedeeltes niet te vervelen.


8

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: Cyclo-escapades

Ontsnapt: Nee


 • Puzzels
 • Verhaal

 

Het Testament

Het Geheim Baron Beeckman
Geplaatst op: 01 juli 2023

Met analoog vernuft door het kader

Daar waar sommige topkamers naar steeds meer spektakel, beleving en hightech tenderen, roeit Het Testament tegen de stroom in en bewijst dat je ook zonder hoogtechnologische elektronica en allerlei licht- en geluidseffecten een heerlijke ontsnapervaring neer kan zetten dankzij het sterke verhaal, de ingenieuze analoge (laagtechnologisch zou ik het niet bepaald durven te noemen) oplossingen en de schitterende omkadering (van de ontvangst in personage tot de mooie locatie). Analoog wil niet zeggen ouderwets, want de gebruikelijke denk- en fysieke kaders worden al vrij snel op verfrissende wijze doorbroken.
We hebben ruim een uur genoten door puzzel na puzzel gaandeweg het mysterie ontrafelen; meer genoten, besefte ik achteraf, dan in sommige hightech spektakelkamers waar sommige zaken in de beleving wat aan je voorbij gaan.
Het enige jammere, vind ik persoonlijk, is dat er helemaal geen tijdsindicatie meer is, maar dat is een bewuste keuze om groepen niet onder tijdsdruk te zetten. Omdat je 90 minuten de tijd krijgt en zo druk bezig bent, raak je na een tijd je tijdsgevoel wat kwijt, dus daar had ik een tijdsaanduiding soms juist wel fijn gevonden (ook die zou heel leuk analoog en bij die tijd passend opgelost kunnen worden met een grote zandloper).


10

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Verhaal
 • Vernuftige analoge techniek

  Caro

Harbor Hotel

TheStart EscapeRooms
Geplaatst op: 01 juli 2023

Dieter...

Leuke spannende beleving in het hotel van Dieter en zijn vader waar de kamer je helemaal meeneemt in het verhaal. Spannend, ook door de aanwezigheid van de acteur, maar niet eng. Ik zou zelfs zeggen de ideaal eerste opstap voor ontsnappers die absoluut niet eng houden en eens ietsje meer wil proberen.


Reactie door TheStart EscapeRooms

05 juli 2023

Spannend maar niet eng is inderdaad onze doelstelling. Bedankt voor deze leuke feedback.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in juni 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Origineel
 • Beleving
 • Prijs

  Anthony Teunen

Very Bad Night

One Hour Charonne
Geplaatst op: 29 mei 2023

Very Funny Day After!

Heerlijke funkamer met hilarische attributen waar het plezier niet ten koste gaat van de puzzels die perfect in het dankbare Hangover-verhaal passen met bijbehorende aankleding: je moet de afgelopen nacht reconstrueren door de ruimte te doorzoeken naar aanwijzingen en door de puzzels op te lossen, die dan steeds weer tot nieuwe informatie leidt.

Voor ontsnappers met enige ervaring is dit de perfecte kamer om met zijn tweeën te spelen of anders 3 of maximaal 4, want anders wordt het wat te krap in sommige ruimtes. We hadden maar tweeëneenhalve minuut over, maar dat kwam ook omdat we alle extra (leuke) uitdagingen aangingen die modulair in het spel kunnen worden ingelast of weggelaten.
Dat werd zeer deskundig gedaan door onze enthousiaste en gepassioneerde spelleider Flavien, met wie we van tevoren een leuke babbel hadden gehad over escapen in en buiten Parijs. Hij las ons spel goed en gaf op twee juiste momenten een hint.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Attributen
 • Origineel
 • Logica
 • Humoristisch

 

Omwenteling

Onthaal: Lock Academy is een geoliede machine op twee locaties (dus goed opletten waar je moet zijn) met elk meerdere kamers, die in ons geval tegelijkertijd begonnen. Wat ertoe leidde dat we met drie groepen buiten stonden te wachten om dan tegelijk binnengelaten te worden om daar ook weer even te moeten wachten, niet echt heel persoonlijk dus.

Verhaal: professor Lock besluit opeens de Lock Academy te verkopen aan zijn aartsvijand Jim Key. Zeer merkwaardig en verontrustend, dus als leerling-detectives worden jullie op pad gestuurd om te onderzoeken wat er precies aan de hand is en om die verkoop tegen te houden.

Kamer: je begint bij de werkkamer van professor Lock die stemmig is ingericht in de licht psychedelische stijl van de '70. Daar zitten verhaal en doorloop al meteen goed, want om verder te komen moesten we al snel meer te weten komen over het leven en het verleden van professor Lock waarvan in de werkkamer allerlei sporen en souvenirs te vinden waren. Door goed te communiceren konden we daar de taken verdelen en zo wat tijd besparen om later weer bij een puzzel uit te komen. Dat schommelen tussen lineair en parallel zou wel een beetje de constante van de kamer worden. Ook is deze kamer sterk in de afwisseling in sfeer en thematiek, want later beland je in een heel andere omgeving met dito puzzels en logica. Door een zeker repetitief element vonden we het einde wat minder sterk (ook qua verhaallijn), daar had een aparte finaleruimte of -puzzel de kroon op het werk kunnen zetten.

Conclusie: mooi aangeklede, op en top tweedegeneratiekamer met sterke verhaallijn en zeer uiteenlopende puzzels, mechanismen en attributen


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.0

Service: 8.0


Gespeeld in mei 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Escapades

Ontsnapt: Ja  56:46 min


 • Aankleding
 • Diversiteit
 • Sfeer
 • Logica

 

Kerkrazzia's

Escaperoom Nonsense
Geplaatst op: 08 april 2023

Terug naar 1944

Leuke puzzelkamer rond lokaal thema (ontsnappen na Duitse razzia in oktober 1944) en met enkele mooie authentieke attributen. De kamer volgt een duidelijk verhaal: je volgt de verstopte Tjeu in zijn voorbereiding op zijn verdere vlucht en zijn verhaal/aanwijzingen helpen je steeds verder, waarbij moet je aanwijzingen en attributen/puzzelelementen goed met elkaar moet combineren. Een groep van drie of vier lijkt ideaal, zeker niet meer, omdat je elkaar in sommige ruimtes dan in de weg zou staan.
De puzzels zijn origineel en passen goed bij het verhaal/thema en de mechanismen begrijpelijkerwijze (om in de tijdgeest te blijven) hoofdzakelijk analoog, alleen jammer dat bij een bepaalde passage een zekere 'handeling' uitgevoerd moet worden, waarna de spelleider op een knop drukt om een mechanisme te activeren. Dat vond ik in deze setting minder passen en kan wellicht anders opgelost worden.


7.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 7.5

Service: 8.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja  56:50 min


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Verhaal

 

Loot The Lanes

Pier Pressure
Geplaatst op: 11 juni 2023

Diamant aan onvermoede kroon

Brighton en Pier Pressure bleken in allerlei opzichten niet zozeer een verborgen, maar een 'onvermoede' parel: Brighton bleek hipper en leuker dan gedacht (wat waarschijnlijk ook aan mijn vooroordeel over Britse badsteden lag :-)) en Pier Pressure een echte ontdekking. Soms is een bedrijf met veel kamers een ontsnapfabriek die het moet hebben van schaalvoordelen en een hoge omloop, hier lijkt het een voorbeeld van 'wegens succes uitgebreid': originele, lokaal geïnspireerde en leuk uitgewerkte thema's en zeer gepassioneerde werknemers! Bij binnenkomst heerst er meteen een prettige sfeer, want Pier Pressure heeft de altijd lastige evenwichtsoefening tussen vriendelijke ontvangst en ontvangst als personage opgelost door de ontvangst te laten doen door een vaste (in ons geval zeer enthousiaste) medewerk(st)er en de inleiding als personage door een andere medewerk(st)er.

Loot the Lanes is wel de parel of in dit geval beter gezegd de diamant aan hun kroon. Omdat de kamer wordt geadverteerd voor groep van 4 tot 9 speler, hadden we ze aanvankelijk niet geboekt, maar nadat we 's ochtends aangenaam verrast waren door Pavilion Perplex, hadden we in de leuke nababbel met de medewerkster laten vallen dat erg benieuwd waren naar Loot the Lanes, waarna zij aangaf dat Loot the Lanes ook voor een ervaren duo ook wel te doen is (maar het wel 'aanpoten' kan zijn en daarom voor grotere groepen geadverteerd wordt) en meteen voor ons op zoek ging naar een tijdvak voor 's avonds en daar zelfs een collega iets eerder voor liet komen, topservice dus!

Die avond werden we dus in personage afgehaald door onze spelleider en naar de ontsnaplocatie begeleid. Die locatie is op zich al een voltreffer vanwege de authenticiteit, dan zal je ter plekke wel zien. Door de schitterende aankleding waan je je in een verstilde twintigste-eeuwse premobiele setting. De zeer diverste en ingenieuze puzzels sluiten daar perfect op aan en brengen je geleidelijk naar je einddoel. Een groep van vier of zelfs meer is hier inderdaad ideaal, maar voor op elkaar ingespeelde duo's is het ook een leuke uitdaging, wel flink doorwerken.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 10.0


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Ontsnapt: Ja  53:12 min


 • Origineel
 • Lokaal geïnspireerd
 • Aankleding en afwerking
 • Puzzels
 • Goede service

 

Pavilion Perplex

Pier Pressure
Geplaatst op: 13 juni 2023

Aangenaam perplex: lekker negentiende-eeuws puzzelen

Brighton en Pier Pressure bleken in allerlei opzichten niet zozeer een verborgen, maar een 'onvermoede' parel: Brighton bleek hipper en leuker dan gedacht (wat waarschijnlijk ook aan mijn vooroordeel over Britse badsteden lag :-)) en Pier Pressure een echte ontdekking. Soms is een bedrijf met veel kamers een ontsnapfabriek die het moet hebben van schaalvoordelen en een hoge omloop, hier lijkt het een voorbeeld van 'wegens succes uitgebreid': originele, lokaal geïnspireerde en leuk uitgewerkte thema's en zeer gepassioneerde werknemers. Bij binnenkomst heerst er meteen een prettige sfeer, want Pier Pressure heeft de altijd lastige evenwichtsoefening tussen vriendelijke ontvangst en ontvangst als personage opgelost door de ontvangst te laten doen door een vaste (in ons geval zeer enthousiaste) medewerk(st)er en de inleiding als personage door een andere medewerk(st)er.
In dit geval is dat een negentiende-eeuwse dienstmeid die jullie hulp nodig heeft om het beroemde Royal Pavilion van Brighton te beschermen tegen afbraak door koningin Victoria door het terugvinden van een oorkonde. Het interieur is dus een knipoog naar het Royal Pavilion met zijn oosterse invloeden, maar zonder de pracht en praal. De puzzels passen goed bij een negentiende-eeuwse Britse setting van een chic onderkomen met personeel, dus veel (schijnbaar) mechanisme puzzels. Met enkele hints (zoeken :-)) wisten we met zijn tweeën maar net op tijd te ontsnappen, maar hadden het zo naar ons zin gehad dat we voor dezelfde meteen nog twee kamers bij Pier Pressure hebben geboekt.


8.5

Sfeer: 8.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 8.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja  59:37 min


 • Origineel
 • Lokaal geïnspireerd
 • Sfeer
 • Puzzels

 

Southern Dis-Comfort

Hounds
Geplaatst op: 23 april 2023

Y'all fancy some hootch?

Zeer vermakelijke anderhalvegeneratiepuzzelkamer met hoog fun- en belevingsgehalte, erg leuk om met zijn tweeën te doen, als je in de buurt bent!

Ontvangst: daar waar het aspect 'hospitality' elders soms nogal stiefmoederlijk behandeld wordt, maken ze daar hier wel werk van. Nadat je de trap hebt beklommen, wordt je welkom geheten in de de wachtruimte annex bar van Hounds Escape: de Kennel Club :-). Daar kan je tal van drankjes drinken, onder andere varianten van de 'moonshine' die je in Southern Dis-Comfort bij een concurrerent moet stelen. Hier is het dus voor een keer geen enkel probleem, wanneer je veel te vroeg opdaagt.

Kamer: we werden 'in personage' opgehaald door de spelleidster, die ons naar de ingang van de kamer bracht voor de inleiding. Dat deed ze echt heel goed, inclusief accent (ze bleek achteraf ook echt een Amerikaanse te zijn)! In een eerste fase valt er veel parallel te ontdekken, te communiceren en te combineren: de aankleding en de puzzels passen mooi bij een werkplaats in het zuiden van de VS. Geen hi-tech, nogal wat (cijfer)slotjes en sleutels (maar ook meer verfijnde mechanismen), maar dat stoort in deze setting niet. Nadat je uit de eerste fase ontsnapt bent en de zaken van een andere kant kunt bekijken, blijf je dat eerste gedeelte soms nodig hebben. Dus het is niet louter serieel en lineair afwerken van ruimtes wat je daar voor handen hebt, dat vonden we erg leuk. Er wordt in stijl afgesloten met een passende finale.

Conclusie: een kamer die een leuke uitdaging is voor duo's met ervaring of groepen van maximaal van 4 spelers (wat meer spelers is in sommige situaties wel handig voor het communiceren en combineren, maar niet meer dan 4, anders ga je elkaar in de weg lopen). Ik zou er niet speciaal voor naar het VK reizen, maar zeker meenemen als je in buurt bent (kan ook als uitstap vanuit Londen met de trein, de kamer ligt op maar vijf minuten van station Crawley).


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in april 2023

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja  44:54 min


 • Sfeer
 • Beleving
 • Origineel
 • Goede service
 • Puzzels

 

Ciudad de Vacaciones

The City Escape Room
Geplaatst op: 07 september 2023

Onvergetelijke reis

Bij The City, een onderdeel van de grote Madrileense ontsnapgroep Experiencity, spelen alle belevingen zich af van een licht dystopische stad die in de greep is van misdaadkoningin Mrs. Parker. Verzetsorganisatie Procyon probeert haar omver te werpen en heeft daarvoor je hulp nodig. Alle belevingen liggen aan dezelfde mooi aangeklede gang, waar je voor je met je missie begint ook nog even naar het toilet kan gaan (wat niet bij alle Spaanse kamers het geval is). Je kan op die gang soms andere groepen kruisen, maar door de sfeer die er heerst stoort dat niet, ook omdat de acteurs voortdurend in hun rol blijven zitten. Bij The City draait het vooral om beleving (die naar goede Spaanse gewoonte start, zodra de deur opengaat) interactie met de acteurs, improvisatie en ook humor, de tijd in van ondergeschikt belang (er loopt geen klok mee).

In La Ciudad de Vacanciones ('Vakantiestad') breek je met behulp van een agent van Procyon in in het reisbureau van Mrs. Parker, dat dient als dekmantel om geld wit te wassen, om haar boekhouding te stelen. Ook hier moet je weer goed in kunnen spelen op de plotwendingen, waar de beleving want niets/niemand is altijd wat het/ze lijken. Als je vastzit is er soms een klassieke hulplijn in de vorm van een walkie-talkie, maar ook de acteurs kunnen meehelpen (maar ook tegenwerken). Na La Lavandería hadden we hun dynamiek door en de smaak te pakken en gingen we er vlot doorheen. In vergelijking met La Lavandería is dit meer een echte puzzelkamer.9

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Origineel
 • Puzzels

 

La Lavandería

The City Escape Room
Geplaatst op: 07 september 2023

Wit( )goed(je)...

Bij The City, een onderdeel van de grote Madrileense ontsnapgroep Experiencity, spelen alle belevingen zich af van een licht dystopische stad die in de greep is van misdaadkoningin Mrs. Parker. Verzetsorganisatie Procyon probeert haar omver te werpen en heeft daarvoor je hulp nodig. Alle belevingen liggen aan dezelfde mooi aangeklede gang, waar je voor je met je missie begint ook nog even naar het toilet kan gaan (wat niet bij alle Spaanse kamers het geval is). Je kan op die gang soms andere groepen kruisen, maar door de sfeer die er heerst stoort dat niet, ook omdat de acteurs voortdurend in hun rol blijven zitten. Bij The City draait het vooral om beleving (die naar goede Spaanse gewoonte start, zodra de deur opengaat) interactie met de acteurs, improvisatie en ook humor, de tijd in van ondergeschikt belang (er loopt geen klok mee): geniet ervan!

La Lavandería is de wassalon/wasserette die Mrs. Parker gebruikt als dekmantel voor de productie van en handel in de verslavende drug Lunalina en je moet daarin infiltreren om te weten wie de kopstukken in die drugshandel zijn en om de voorraad Lunalina te stelen. La Lavandería draait echt om beleving, improvisatie en interactie met de acteur(s): niets is wat het lijkt en je moet goed kunnen reageren op de plotwendingen. De jonge dynamische acteurs deden het echt goed en leuk in het Engels (niet altijd evident, omdat ook zij soms moeten improviseren), vooral onze spelleider Marcelo, we hebben veel lol gehad! De puzzels passen goed in het verhaal, maar spelen hier een minder prominente rol i.v.m. klassieke ontsnappers, dus de echte puzzelfanaten slaan deze beleving misschien beter over. Maar als je eens iets anders en luchtigers wilt proberen, deze zeker meepakken, want zo'n geflipte en immersieve beleving vind je in de Benelux niet. En als je hierna de smaak te pakken hebt, moet je zeker ook La Nevera Show proberen, want dat is knotsgek in het kwadraat: puur improvisatietheater waar de puzzels een bijzaak zijn


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 9.5


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Verhaal
 • Beleving
 • Interactie met de acteurs
 • Humor

 

Le Motel

Locked Up Arlon
Geplaatst op: 02 maart 2023

Pittige en spannende puzzelkamer met veel potentie

Op doorreis in een opwelling deze kamer geboekt, omdat er opeens een nieuwe uitbater in Aarlen was bijgekomen, die nog maar een paar weken open was!

Ontvangst: de kamer ligt midden in het centrum (dus parkeren voor de deur zit er niet in) letterlijk naast het postkantoor waardoor je in de gang voor de deur staat te wachten en mensen je soms vragen of je in de rij staat voor het postkantoor :-). Op het afgesproken tijdstip gaat de deur dan open en je wordt heel leuk in character ontvangen.

Na een uitgebreide ontvangst mogen we dan beginnen in een eerste ruimte, waarover ik niet zal uitweiden, maar die wat mij betreft weggelaten had kunnen worden... De motelkamer zelf is zeer 'mooi' tijdsgetrouw aangekleed, de puzzels zijn origineel en inventief en passen goed in het sterke spannende scenario. Het schoentje wringt echter in de doorloop van de kamer, daar is nog wat werk aan, want hoewel we maar met zijn drieën speelden en zeker zaken over het hoofd hebben gezien, hebben we de kamer zelfs met de nodige hints niet gehaald en we hadden nog een aantal stappen te doorlopen. En we bleken niet de enigen, sterker nog: de uitbater liet zich erop voorstaan dat in de paar weken dat de kamer open is, nog maar een groep de kamer binnen de tijd had uitgespeeld... Eigenlijk zou er wel 75 minuten voor deze kamer uitgetrokken mogen worden, ook gelet op de prijs die ervoor gevraagd wordt.


8

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in februari 2023

Gespeeld met 3 personen

Team: Escapades

Ontsnapt: Nee


 • Sfeer
 • Puzzels
 • Origineel
 • Te veel te doen voor de beschikbare tijd

 

The Lost Treasure of Alden Biesen

Trèscape
Geplaatst op: 03 januari 2023

Wegens succes verlengd!

Omdat (goede) ontsnapkamers dun gezaaid zijn in dit gedeelte van Limburg, was ik aangenaam verrast, toen ik op Facebook eind augustus 2022 iets voorbij zag komen over een tijdelijk project in de Landcommanderij van Alden Biesen. De verrassing was echter van korte duur, toen ik door kreeg dat het tijdelijke project, dat de hele zomer had gelopen, eind augustus ook weer zou stoppen. Maar gelukkig was het zo'n succes gebleken dat het inmiddels al twee keer verlengd is en dat er nog verlengingen in het verschiet zitten!

Toegang: parkeren kan op de ruime parkeerplaats van Alden Biesen. De kamer bevindt zich in de kelder van het kasteel, dus eerst richting hoofdingang: als je van de parkeerplaats komt en met je gezicht naar kasteel staat, linksaf (Kasteelstraat die Reekstraat wordt) en vervolgens het eerst paadje rechts, de Maastrichterallee, inlopen. De hoofdingang bevindt zich circa 100 meter verder aan de rechterkant: door de poort, over het binnenplein (met aan de linkerhand de toeristische dienst), over de gracht en daarna rechtsaf naar het eigenlijke kasteel. Ook daar moet je op de binnenplaats zijn, op de deur naar de kelder staat een poster van de escaperoom. Er staat ook bordjes, maar die willen blijkbaar wel eens omwaaien of verdwijnen.

Na een inleidend filmpje met een naast de camera kijkende ridder, mogen ook wij op zoek naar de monstrans van de Duitse Ridderorde. Want dat is het doel, dus het is geen klassieke ontsnapkamer, maar wat ze in het Duits zo mooi een 'Rätselraum' noemen.
Lekker old school puzzelen in de echte kelder van Alden Biesen als schitterende locatie, daar moet deze kamer het van hebben. De puzzels en eerstegeneratiemechanieken passen goed in het kader en het thema en de sfeer wordt verder vervolledigd door eigen themamuziek. Juist daarom valt één puzzel uit de toon door de ons inziens onnodige inzet van moderne technologie: het effect daarvan is leuk, maar het jammer van het anachronisme dat zo ontstaat in een kamer die zich verder in de middeleeuwen afspeelt. Maar los van deze historische haarkloverij hebben we precies gekregen waarvoor we kwamen: ouderwets lekker puzzelen op een mooi aangekleden, historische locatie. Chapeau voor dit jonge dynamische team dat dit hier heeft neergezet!


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 9.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Ontsnappje

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Beleving
 • Authentieke locatie
 • Aankleding
 • 1 anachronisme in middeleeuwse kamer

 

Die Gasse

Rätselraum Ruhrpott
Geplaatst op: 28 december 2022

Hij-die-niet-genoemd-mag-worden

Subliem gedaan: een volledige kamer in HP-thema maken, zonder dat het H-woord ooit genoemd wordt. In deze beleving ben je namelijk een zwarte tovenaar die zijn waardigheid moet bewijzen aan de allerdonkerste der zwarte tovenaars, wiens naam uiteraard ook niet vermeld wordt. Maar eigenlijk is dat allemaal bijzaak en een mooie aanleiding om lekker te puzzelen in een schitterend HP-decor, namelijk de Wegisweg (of Winkelgasse in het Duits, vandaar Die Gasse). Het hintsysteem is geheel in stijl in de vorm van een wezen dat goed in dat universum past en zich ook zo gedraagt, erg leuk gedaan! Alleen jammer dat het einde zo abrupt is, daar hadden we nog wel een eindbeproeving kunnen smaken.
Een absolute aanrader voor HP-fans, want de sfeer is bijzonder goed getroffen!


9.5

Sfeer: 10.0

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escapades

Ontsnapt: Ja


 • Sfeer
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Origineel
 • Hintsysteem

 

Hekates Tränen

The Code Agency
Geplaatst op: 28 december 2022

We moeten verder, of we willen of niet...

Het ingewikkelde fantasyverhaal achter deze kamer is een kapstok om zeer verschillende omgevingen munten te verzamelen die je dan aan het einde in kan ruilen tegen toverdrankjes. Dat geeft aanleiding tot uiteenlopende, mooi aangeklede decors en zeer gevarieerde puzzels. Verfrissend is ook dat je prestatie niet afgemeten wordt aan de tijd die nodig hebt, maar aan de hoeveelheid toverdrankjes die je weet te verzamelen.
Om de geoliede ontsnapmachine draaiende te houden, hebben ze hier echter gekozen voor het 'dwangsluissysteem', waarbij je een ruimte na een bepaalde tijd moet verlaten (of daar nu klaar bent of niet) om door te gaan naar de volgende en zonder mogelijkheid terug te keren. Op die manier kunnen medewerkers de eerste ruimte alvast weer klaarmaken en kan de volgende groep de eerste ruimte betreden, zodra de vorige groep de laatste ruimte verlaten heeft. Niet echt een systeem waar we fan van zijn, want het leidt onvermijdelijk tot frustratie en daarnaast dragen opruimgeluiden niet echt bij tot de beleving; bovendien kan het dwangelement vermeden worden door te werken met vrije tempokeuze, maar door terugkeer naar eerdere ruimte vanaf bepaalde punten onmogelijk te maken. Tekenend was ook dat er een onderdeeltje ontbrak en iets technisch niet helemaal goed werkte, waarvan men op de hoogte leek, maar nog niet de tijd had gehad om het recht te zetten.
Uit de eerdere besprekingen zal wel duidelijk geworden zijn dat je niet naar Code Agency moet komen voor de persoonlijke benadering en de uitgebreide babbel: het is een geoliede ontsnaplocatie-annex-bar, waar je dus ervoor of erna meteen wat kan drinken, maar waar het soms vrij druk kan zijn.


8.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escapades

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Decor
 • Puzzels
 • Sfeer
 • 'Dwangsluissysteem'
 • Korte omlooptijd: ontsnapmachinegevoel

 

Zepter des Lichts

The Code Agency
Geplaatst op: 28 december 2022

Lichtend voorbeeld

Daar waar ze bij Code Agency voor Hekates Tränen gekozen hebben voor een modulair 'dwangsluissysteem' (zie bespreking daar), bewijst hun Zepter des Lichts dat ze ook zonder zo'n systeem een schitterende kamer neer kunnen zetten. Ook hier is het wat gekunstelde verhaal een voorwendsel en kapstok om zeer uiteenlopende ruimtes en decors met dito puzzels te verkennen. Thematisch kon niet elke ruimte me evenzeer bekoren (vooral het middelste gedeelte stak er voor mij bovenuit), maar het voordeel van deze benadering is dat er zo uiteindelijk voor elk wat wils is.
Uit de eerdere besprekingen zal wel duidelijk geworden zijn dat je niet naar Code Agency moet komen voor de persoonlijke benadering en de uitgebreide babbel: het is een geoliede ontsnaplocatie-annex-bar, waar je dus ervoor of erna meteen wat kan drinken, maar waar het soms vrij druk kan zijn.


9

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 8.5

Service: 7.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 4 personen

Team: Escapades

Ontsnapt: Ja


 • Diversiteit
 • Aankleding
 • Puzzels
 • Sfeer
 • Korte omlooptijd: ontsnapmachinegevoel

 

La Magie du Dragon

The Right Escape
Geplaatst op: 16 december 2022

Visueel mooie kamer met werkpuntjes

Anderhalvegeneratiekamer van indiebouwer die relatief weinig ontsnapervaring had voordat hij met zijn eigen kamers begon en zijn eigen ding doet. Daar waar dat in hun eerste kamer 'Alternatieve Werkelijkheid' leidt tot een zeer aparte, originele en sfeervolle kamer waar een duidelijk lijn in zit, is het resultaat in de Magie van de Draak wat wisselender qua opbouw, afwerking, thematiek en verhaal. De aankleding is erg mooi, maar niet altijd even consistent en soms had de afwerking nog iets beter gekund. De thematische koppeling tussen puzzels en verhaal komt niet altijd uit de verf. Het kan aan ons liggen, maar bij twee puzzels zagen wij de logica niet, ontbrak het voor ons aan een visuele of tekstuele aanwijzing tussen de onderdelen of naar het einddoel van de puzzel.
Wij hebben de kamer in het Frans gespeeld, maar de kamer is zeer taalonafhankelijk en kan ook in het Engels of Nederlands gespeeld worden (de eventuele tips verschijnen op een scherm). Achteraf krijg je een polaroidfotootje als leuk aandenken.


8

Sfeer: 9.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 8.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Cyclo-escapades

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Sfeer
 • Logica van sommige puzzels

 

Al Capone

Best Escape
Geplaatst op: 10 december 2022

Cheers!

Passieproject voor de gepassioneerde puzzelaar: voor een redelijke prijs 75 minuten lang heerlijk puzzelen in toffe anderhalvegeneratie-indiekamer met dus zowel slotjes als meer verfijnde mechanismen en ook enkele verrassende wow-momenten! De kamer moet het vooral hebben van haar originele denk- en ook doepuzzels die goed in het verhaal passen en die bij het oplossen ook voor een leuk eurekamoment kun zorgen op het moment dat je de juiste verbanden hebt gelegd, want wat het 'puzzelmateriaal' is, is na enige tijd wel duidelijk. De lijn en de doorloop van de kamer lagen ons wel, want hoewel we op een paar momenten (waar we verschillende puzzelelementen hadden, maar het verband niet zagen) even stokten, konden we er uiteindelijk door overleg en redeneren hintloos uitkomen!
Qua afwerking is het geen gelikte en gelakte prefabkamer waar elke cm2 afgedekt of beschilderd is, maar de decoratie past zeker in de jaren '30-sfeer en bevat enkele originele elementen. Ter sfeerverhoging zouden muziek en/of geluiden niet misstaan hebben (zonder dat het meteen een spannende of enge kamer moet worden).
Achteraf nog een lange gezellige babbel met eigenaar Didier!


8.5

Sfeer: 8.0

Spelbeleving: 9.0

Service: 10.0


Gespeeld in december 2022

Gespeeld met 3 personen

Ontsnapt: Ja  53:27 min


 • Puzzels
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Origineel
 • Sfeer

 

The Mine

Level Up Gent
Geplaatst op: 24 november 2022

Uitdagende 'erbij-kamer' voor twee personen met werkpuntjes

Level up biedt vooral VR-ervaringen en op hun huidige locatie daarnaast ook een fysieke anderhalvegeneratie ontsnapkamer die een redelijke prijs-kwaliteitverhouding biedt voor ontsnapduo's (€25 p.p.).

Bij onze aankomst waarschuwt de spelleider, die tegelijkertijd ook een groepje VR'ers in het oog moet houden, dat het een pittige kamer is met een slagingspercentage van 30% en dat we dus niet moeten aarzelen om hints te vragen, als we vastzitten. Dat hints vragen moet helaas via walkie-talkie.

Na een korte en zakelijke inleiding mogen we al snel de mijn in, waar we de mijnlift weer aan de praat moeten krijgen om te ontsnappen. Het duurt aanvankelijk even, voordat we op gang komen en we hebben al meteen een hint nodig, maar we blijven de oplossing van het eerste probleem nogal 'proefondervindelijk' vinden zonder een logica die je uit die eerste ruimte af kan leiden. Daarna gaat het beter en komen we beter in de 'mijnsfeer', al kan de afwerking op bepaalde plaatsen beter. Storend is dat een puzzel, die duidelijk tot het spel behoort, in reparatie is en dus maar in opgeloste stand staat en dat er aan een puzzelonderdeel alleen maar een vrij essentieel touwtje ontbreekt en dat men niet de moeite had genomen dat te herstellen. Een van de cijfersloten beweegt bijzonder moeizaam en blijkt achteraf een vervanging te zijn voor een slot dat per ongeluk door een deelnemer is meegenomen. De mechanismen zijn een combinatie van slotjes en magneetmechanismen
Het lijkt een kamer die ze erbij hebben gemaakt, omdat ze toch nog wat ruimte over hadden. Die beschikbare ruimte wordt wel heel slim gebruikt, zodat het totaal groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Het blijft de proporties van een mijngang houden, dus ideaal voor tweetallen: we zouden niet aanraden om de kamer met zijn vieren te spelen, want je loopt elkaar onvermijdelijk in de weg.


7

Sfeer: 7.0

Spelbeleving: 8.0

Service: 7.0


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: Cyclo-escapades

Ontsnapt: Ja  58:02 min


 • Goede prijs
 • Puzzels
 • Heeft onderhoud nodig
 • Logica van sommige puzzels
 • Spelleider moet ook VR-spellen in het oog houden

 

Levenswater

Emmelocked
Geplaatst op: 12 november 2022

Magische queeste

Heerlijke magische queeste in uitbundig fantasyachtig decor op basis van sterk verhaal, waarbij je geholpen en gestuurd wordt door de licht- en geluidseffecten. De queeste is niet eng of een adrenalineachtbaan, maar lekker puzzelen in een magische en mysterieuze middeleeuwse omgeving. Er valt behoorlijk wat de ontdekken en op te lossen, maar sommige ruimtes zijn wat kleiner, dus een team van vier lijkt ons ideaal.


9.5

Sfeer: 9.5

Spelbeleving: 9.5

Service: 9.5


Gespeeld in november 2022

Gespeeld met 2 personen

Team: DNA

Ontsnapt: Ja


 • Aankleding
 • Verhaal
 • Beleving
 • Verhaal

 

Laad meer reviews

0 reviews